carinag.blogg.se

TRÖTT EFTER MATEN!!

 
Kan ju tala om att det minsann inte var någon värme innan när jag var ute, tyckte det såg så fint ut när jag var inomhus. Tänk vad skenet kan bedra. :) 
Men jag fick i alla fall lite luft, välbehövligt tyckte Teddy. haha

Och kan ni tänka er, fick ju göra studiebesök i köket idag och hjälpa till lite. Och vad händer då? Jo jag skar mig i fingret så det behövde plåstras om. Snacka om bultande finger och smärtan vill inte ge med sig. Och vem skall nu tycka synd om mig om inte jag själv? :) 

Men maten blev i alla fall lagad och nu sitter vi återigen med magarna fulla av mat. Och tröttheten börjar också komma smygandes känner jag. Så jag tänker även säga godnatt till er alla nu. Det får bli en tidig kväll för mig, det kommer ju trots allt en dag i morgon också. :) 

Har varit ganska dålig med kameran idag. För er som vill ha fler bilder, så skall jag försöka bättra mig. Ni vet, Rom byggdes ju inte på en dag hahaha. En vacker dag har jag kanske lärt mig att ta mååånga bilder.

Sov gott alla och kom ihåg, var rädda om er.UTE I ALLA FALL!!


Jodå, jag kom ut idag också.
Sitter utanför Eko och vilar mig, det tog på krafterna att gå hit. hahaha

Och vad händer när man är som mest kaffesugen? Man hamnar precis där man inte skall.

Får rusa härifrån till nästa ställe nu, så jag slipper se detta. :)

ARBETE!!

 
Hittills har jag gjort vad jag föresatte mig, alltså inget annat än lite jobbsök. Det är ju jobbigt i sig.
Jag gick samtidigt igenom de mail som kommit och jag önskade förstås att mailen var lite roligare. "Tack för visat intresse, tjänsten har tyvärr gått till annan sökande" är väl kanske inte den typ av mail som jag vill ha.
Sååå deprimerande att läsa det.

Men det är bara att bita ihop och gå vidare. Och hur gör man det då? Jo, jag tog fram min nya almanacka som jag för inte så längesen fick hem i min brevlåda. Skulle det vara roligare då? Ja, faktiskt.
Den här almanackan designade jag själv. Det är första gången, så jag var ju lite försiktig med hur den skulle se ut. Men nu vet jag tills nästa gång, då blir det lite annorlunda. Det var så bra för man kunde välja vilken månad den skulle börja på. Och eftersom jag inte fick tummarna ur ändan och beställa den förrän i Januari och jag dessutom inte visste hur lång tid det skulle ta innan jag fick den, så fick almanackan börja i Maj.
En riktigt rolig grej. Naturligtvis inte en ny idé, men för mig var det ju lite nytt. hahaha

Så det är detta jag ungefär har suttit med idag. Det blev tre nya jobbansökningar, så jag håller mig där för idag. Man blir så himla trött i huvudet när man håller på med det, så nu behöver jag en paus......och en STOR kopp kaffe. :) Så här ser man ut efter jobbsök och negativa mail.I-LANDSPROBLEM??!!

 
Igår när jag och Teddy stod på Centralstationen och väntade på bussen, kom det fram en äldre dam med en "kopp" och ville ha en slant. Teddy slog bort handen och sa väldigt bestämt "nej". Själv tittade jag bort för en sekund, kände mig lite illa till mods.
Jag borde ju inte få den känslan. Precis som de flesta, så tittar jag också på nyheter och läser tidningar. Visst vet jag att det finns både tiggare och uteliggare. Dock har jag aldrig varit riktigt nära någon och är väl kanske lite naiv när jag tycker att sådant inte borde förekomma i ett I-land som Sverige, i ett land där det finns så många instanser som kan hjälpa.
Teddy var mycket mer upplyst än mig (tror jag). Han menade på att den här kvinnan inte var hemlös eller i andra sammanhang i akut behov av hjälp. Det finns ju hjälp att få om man verkligen vill ha det.

De gånger jag har hört talas om t.ex. uteliggare, har det ofta handlat om missbruk av olika slag. Och jag har ibland då funderat på om personerna inte velat ha hjälp av specifika anledningar, inte fått hjälp, eller bara struntat i det själv och låtit naturen ha sin gång. Jag kan vara helt ute och cykla nu, men nog borde det finnas hjälp att få om man verkligen vill. Eller?

Den här damen på Centralstationen såg inte ut till att tillhöra en missbrukande grupp. Hon var äldre, omkring 70-årsåldern och verkade enbart ledsen.
Även om Teddy sa att hon antagligen inte var hemlös kan jag inte låta bli att sitta här nu och fundera på henne.
Om hon nu skulle vara hemlös då? Vad händer med henne till vintern? Jag vet, vintern har precis varit här och hon verkade inte må fysiskt jättedåligt. Men och andra sidan kanske hon precis blivit hemlös. Vad händer då när det blir kallt igen om några månader? Eller om det blir riktigt ruskigt väder en dag?
Själv minns jag ju hur mycket jag frös igår när jag kom hem, det var ingen direkt värme. Men jag hade i alla fall någonstans att ta vägen, in i värmen igen efter att ha varit ute i kylan.

Sådana här incidenter får mig verkligen att fundera över mitt eget liv, och hur lyckligt lottad jag faktiskt är.
För trots arbetslösheten och kanske inte den bästa ekonomin, så har jag åtminstone tak över huvudet och mat på bordet. Vad kan man egentligen mer begära?

HEJSAN HEMMADAG!!

 
God morgon underbara dag.
Idag tänker jag göra så lite som möjligt. Ja, förutom lite jobbsök då förstås. :) 
Teddy hade nog gärna dragit iväg med mig idag också, men jag måste ha en dag i lugn och ro. Såååå trött jag var igårkväll efter att ha sprungit omkring ute igår. :) 
Och även om jag i vanlig ordning vaknade tidigt idag, så är jag ändå riktigt trött. Så jag behöver verkligen vilan idag. :) 
Fast det kan ju ändra sig fort, jag kanske inte alls känner för att slappa när jag mornat mig och ögonen är på plats igen. Vem vet, jag kanske plötsligt sticker iväg på världens safari. hahaha

Nu skall jag i alla fall först piggna till med lite kaffe. Får väl kasta vatten i ögonen, så inte allt är så dimmigt.

Hoppas ni får en härlig dag, hörs senare.

ÄR DET INTE LÖRDAG?!!

 
Inte alltför sent, men inte så väldigt tidigt heller.
Jag måste ju börja komma in i normala kvällsrytmer igen. Man vet ju aldrig när jag plötsligt måste börja gå upp i ottan. :) 

Det är lite lustigt det här med morgontiderna. Jag vaknar 5-6 varje morgon. Men när jag har en tid att passa på morgonen, så vaknar jag inte förrän klockan ringer, trots att den kanske inte ringer förrän 7. Visst är det konstigt? Det är precis som om kroppen känner på sig att nu kommer något att hända, nu sover vi. hahaha

Förresten, är det inte Lördag idag? Farao, det trodde vi. :) 

Men gott var det, trots att det bara är Måndag.

Nu säger jag godnatt.
Ha en sista trevlig kvällsstund så hörs vi i morgon igen.Och så här lycklig ser man ut när man lyckats få gotta i sig en vardag.

EN DAG PÅ STAN!!

 
Då var vi hemma i värmen, i den härliga värmen. Brrrr, vad kallt det var ute idag.
Men jag har haft en härlig dag med Teddy, som naturligtvis slutade med en fika. Det kan man aldrig missa när man är ute någonstans.

Så färden gick från Almgården till Centralstationen och vidare till Jysk på Bernstorp. Teddy skulle träffa gamla arbetskollegor. Sen träffade vi på Beatrice på Värnhemstorget också. Jag svär, den tjejen luktar sig till när det börjar bli dax för fika och kakor. hahaha

Teddy har ju som sagt fått för sig att jag skall lära mig Malmös alla busslinjer. Han drar iväg med mig hit och dit så jag blir helt snurrig. När jag väl är hemma igen har jag redan glömt vilka bussar jag åkt. haha
Snacka om turism...

Nu kopplar vi av lite innan maten.

VAR ÄR JAG?!!


Sitter på bussen nu. Teddy har besökt gamla arbetskollegor, och nu bär det av någonstans där vi kan fika.

Känner mig som världens turist som inte hittar någonstans hahaha.
Tur jag har Teddy med mig.

NU SÅ!!

 
Ja, nu är jag redo för en tur till stan. Men är Teddy det tro?

Bättre att förekomma än att förekommas, så jag uppdaterar nu innan jag väl är i stan och upptäcker att jag inte kan. haha

Så var skall vi då? Inte den blekaste aning, vi får väl hoppas att Teddy vet. Men som alltid, när jag är med mina barn, får jag säkert en rolig stund.
Synd bara att inte vädret är finare. Ja, ja, det blir väl till att ta på sig lite varmare jacka idag då.

Oj, nu kom Teddy, måste ruuuuusa.

Vi hörs lite senare när jag är trött, kaffesugen och har ont i fötterna.

MARINERAT

 
Ett önskemål har kommit om receptet på Gårdagens maträtt.                 
Så här kommer det.

Marinerade grytbitar;                                                              
Grytbitar
Kinasoja
Matolja
Kryddor

 • Skär köttet i lagom stora bitar och skär bort ev. senor.
 • Häll matolja, kinasoja, salt, vit- och svartpeppar samt grillkrydda i en påse eller stor skål med lock. Det skall vara så mycket marinad att det täcker grytbitarna.
 • Häll grytbitarna i påsen eller skålen.
 • Låt stå och dra 1/2 - 1 timme. Vänd bitarna i marinaden lite då och då.
 • Stek köttet i matfett, ett par minuter.
 • Häll en del av marinaden över köttet och stek ytterligare tills köttet är genomstekt.

Hasselbackspotatis;

 • Skala och snitta potatisen, men inte helt igenom. Det går lätt om man lägger de mot kanten på en skärbräda.
 • Lägg potatisarna med den skivade sidan uppåt i insmord långpanna.
 • Pensla med fett och salta lite.
 • Stek de mitt i ugnen i 225 grader tills de har fått färg och är mjuka, ca 45 minuter. De får extra god smak om man penslar med lite av marinaden någon gång under stekningen.

 • Serveras med en god sallad. Och som pricket över i'et, en god sås. Själv brukar jag använda lite av marinaden till såsen för att få den där lilla extra kryddan. Men ta inte för mycket, då är det risk att såsen "skär" sig och blir klumpig, med tanke på att man har ganska mycket matolja i marinaden.

                                                                 Bon apetit
 

NY VECKA!!

 
God morgon alla glada!!
Då är vi inne i en ny vecka, som säkerligen blir lika bra som den förra. :) 

Jag började dagen med att gå igenom och finjustera mitt CV och skicka iväg det.
Så som CV't ser ut nu, något liknande såg det faktiskt ut från början när jag var i starten av min uppbyggnad. Men det var så många som tyckte till och sa vad man borde och inte borde skriva i ett CV, och hur det kanske borde se ut istället. Och eftersom de flesta sa ungefär samma sak, ändrade jag det.
Man skall alltså inte lyssna för mycket på vad alla andra tycker runt omkring. Kanske lyssna och ta in, men ändå använda sig av vad man själv finner bäst.
Jag är i alla fall glad att jag nu får feedback på det från någon som borde veta. :) 

Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Idag vill Teddy dra iväg med mig på en ny busstur. Hmm, vi får se om han är stark nog att få ut mig. hahaha

Men först skall jag ju så klart sitta här och piggna till. Måste försöka rehabilitera mig själv så jag inte behöver så lång startsträcka på morgonen. Borde räcka med 1 - 1 1/2 timme, eller vad säger ni? :) Om bara inte klockan hade gått så fort just på morgonen. :) 

Ha en underbar dag alla ni som snart måste iväg.

ÄR NI KLARA?!!

 
Ni har väl hunnit med allt ni skulle göra denna dag?
Kan ju säga att jag inte hunnit med hälften. Men så är det alltid här. När kvällen kommer upptäcker jag att det är hur mycket som helst som jag inte gjort, trots att jag tänkt på det under dagen. :) 

Egentligen borde jag ha all tid i världen att göra det jag föresatt mig för, inte bara på helgerna utan även på vardagarna. Men av någon konstig anledning försvinner dagarna alldeles för fort och plötsligt är det kväll. :) 

Vad gör jag för fel när jag inte hinner med? För inte kan det väl vara att jag sitter och dricker morgonkaffe i tre timmar? Eller att jag måste pausa mellen varje sak jag gör? Eller att jag plötsligt blir så trött att jag måste sova siesta? hahaha

Okej, vissa dagar är jag faktiskt väldigt effektiv. Och jag hade hunnit med ganska mycket idag om jag inte suttit med mitt CV som jag bygger om. Men vet ni vad? Jag är faktiskt klar med det och kan skicka iväg det i morgon bitti. Så jag är helnöjd med dagen i alla fall, trots att en del saker blev hängande i luften. :)

Men i morgon är en ny dag, då tar jag igen allt.

Jag säger i alla fall godnatt nu. Ha en fortsatt underbar kväll, det lilla som är kvar.

Och glöm inte, var rädda om er.KAN OM JAG VILL!!

 
Dra på trissor, tror jag hamnat i matkoma. Puh......
Men gott var det, och det var sååå länge sedan jag åt detta. Teddy hjälpte t.o.m till med att plocka undan efter maten, inte illa. :) 
Lite ont i ryggen fick jag allt efter att ha stått upp i ett par timmar vid spisen. Men det var det helt klart värt.

Just nu sitter vi bara och slappar efter maten och försöker piggna till, blev lite trötta där ett tag.

Klockan 20 börjar en liveshow på datorn som jag naturligtvis inte tänker missa. Och under tiden slår jag sönder lite "dödtid" här framför datorn. Var annars? hahaha

Jaha, nu är det ju Söndag kväll. Många som tar en sista lugn stund innan ny vecka med tidiga mornar börjar.
Jag hoppas ni har haft en lugn och skön helg.

Förresten, det var marinerade grytbitar och hasselbackspotatis vi åt idag, mums.

HÅLLER PÅ!!

 
Då har jag fixat, förberett och haft mig.

Det är verkligen kanonväder ute. Hade kunnat vara ute ett par timmar till om det inte vore för att jag skulle marinera kött. Det skall ju ligga och dra ett par timmar, så vi fick gå in trots solsken.
Vi vill ju inte äta alltför sent heller, har ju lite på schemat ikväll. :) 

Det kommer nog fler dagar med strålande sol hoppas jag. Man blir på så himla bra humör när solen skiner, tänk om man hade haft detta året om. Så nice det hade varit. hahaha

Nu skall jag i alla fall dricka en kopp kaffe och titta på lite TV med Beatrice innan jag skall tillbaka till köket och "slava".
Tro det eller ej, men jag är fortfarande lika taggad. Det kan ju också bero på att jag börjar bli lite smått hungrig och har inte ätit marinerat på superlänge. :) 

Är det sommar än? Teddy tycks tro det i alla fall. hihi


Teddy är lite lustig, han "leker" spanare. :) 
Dagens måltid......snart i alla fall


Marinad på G.

VÄNTAR IN TEDDY!!

 
Då har Beatrice och hennes pappa gett sig iväg till stallet. Och själv inväntar jag Teddy som skall följa med och handla lite mat. Kändes som att det var en smartare lösning så jag slipper dra iväg med kassarna till stallet sen. :) 

Som ni säkert redan har märkt, är jag inte mycket för att laga mat. Och jag behöver inte heller, Beatrice gör det mer än gärna. haha
Men idag känner jag mig konstigt nog väldigt taggad. Det är min dag i köket och det skall bli riktigt roligt. Undrar om jag är på väg att få feber, inte likt mig att gilla det. ;) 

I alla fall, vi sticker iväg om en stund. Uppdaterar mer när jag kommer hem. Kan ju tyvärr inte garantera att det funkar att blogga från mobilen än. Vi får se.

Och nu ringer Teddy på skype och är klar.
Tänk vilken bra uppfinning skype är egentligen. Kostar inget, man kan prata så länge man vill. Och vill man inte prata så chattar man. Det bästa de har hittat på. :)

Men nu måste jag skynda mig så att inte Teddy behöver vänta.
Ha det toppen så länge, hörs senare.

IDAG ÄR DET SÖNDAG!!

 
Vaknade galet tidigt idag......igen.
Men jag skall inte klaga. Blev ju på strålande humör när jag kikade ut och det var sol vid den tidiga timmen. Det enda som störde den härliga synen var något jag måste ha fått i ögonen. Det var fullt med gråa prickar. Hmm, har jag fel på ögonen eller har fönstret fått någon åkomma? Kan ju vara "smutssjukan". :) 

Idag skall jag passa på att sticka och inhandla lite mat medan Beatrice är och rider.
Det är ju trots allt Söndag, så jag känner för att planera och lägga lite mer tid på intaget av mat idag. hahaha

Men nu först är det det vanliga morgonintaget som skall ner i halsen.

Så nu säger jag godmorgon och ha en underbar början på denna dag.MEN ALLTSÅ REDAN......!!

 
Hade fint besök här ikväll, Molly med familj.
Och hon var snäll nog att be matte och husse att köpa lite kakor med sig, gott gott. :)  Och en kaka kan ju alltid slinka ner trots att man fortfarande var mätt efter maten.

Tiden går alltid lika snabbt, vare sig man har besök eller ej. Och nu är klockan plötsligt så mycket att det snart börjar närma sig sängen.

Jag förstår inte varför tiden ALLTID skall rusa iväg när det börjar bli kväll. Det finns så mycket jag vill göra när jag sitter framför datorn. Ofta hinner jag inte med hälften.

Idag började jag göra om mitt CV helt och hållet. Fick ju lite feedback och tips när jag var på intervjun härom dagen. Så jag har som sagt suttit en del med det idag. Det tar hur lång tid som helst när man skall bygga ett CV från grunden. Men samtidigt är det roligare nu än när jag gjorde mitt första CV. Nu vet jag ju mer hur det skall se ut, och dessutom är det roligare när jag fått feedback från en person som ser många CV'n varje dag och vet vad just hon tittar på. Eftersom hon sen tyckte jag kunde skicka över CV't till henne för ny feedback när jag är klar, blir det desto roligare och mer engagerande.
Men, som jag sa, tiden har gått alldeles för snabbt. Jag är alltså långt ifrån klar och vet inte om jag hinner med så mycket i morgon. Får försöka göra mitt bästa. Vill gärna skicka över det till henne direkt på Måndag morgon, så att jag kan börja använda det snarast möjligt.

Men nu är det i alla fall Lördag kväll och snart dax för sängen.

Jag hoppas ni har det bra och får en skön natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

MÄTTA IGEN!!

 
Idag tog vi smått och gott från frys och kyl och gjorde en liten blandning, yummi.
Men nu är det mesta slut. Så gissa vad jag skall göra i morgon? :) 

Jag var vrålhungrig innan jag började med maten. Men efter att ha stått i köket och luktat på matos, så var det inte lika läckert längre.
Fast efterrätten gick ju så klart ner, det gör det alltid.
Som vanligt avnjöt vi maten framför TV'n.

Förresten, Teddy kom upp strax efter mitt förra inlägg om hårklippningen. Ni kan själv tänka er hans min när han såg mitt hår. "Så där kan du ju inte gå ut" var hans kommentar, och så jämnade han till det lite. hahaha
Okej, det kanske behöver jämnas lite till. Men det ser i alla fall bättre ut än innan. :) 
Oj, oj vad det känns kort. Håret var nästan ner till midjan tidigare, så när jag skulle borsta igenom håret kändes det som om det saknades hur mycket som helst.

TRÅKIGT!!

 
Jag vet, jag skulle ju städa. Men fy vad tråkigt, och betalt får jag ju inte heller. haha
När jag sen tittade på skrivbordet, så sjönk viljan att städa ännu mer. :) 

Och vad gör man då? Jo, man får helt enkelt hitta på egna aktiviteter.

Så jag tog saxen och kapade en bit av håret. En bit och en bit, det blev nästan hälften. Och guuud vad kort det känns.
Jag är ju som sagt ingen frissör, så det blev lite småtestar här och där. Jag får väl ta det vid tillfälle när jag ser något. :) 
Det finns annars något som heter frissörsalong hihi. Så jag får väl krypa till korset nästa gång jag går dit. Hon kommer väl att skaka på huvudet och skälla lite för att jag gjort detta.
Men, men, nu är det gjort i alla fall.

Skall försöka att plocka undan här lite nu så jag kan ut och njuta av det fina vädret sen. Det ser fint ut, fast det kanske är en illusion när man ser solen. Brukar vara så, när man väl kommer ut, så fryser man.

LÖRDAG

 
Då är det Lördag.
Lördagar brukar vara en dag som man tycker är jätteskön, första veckodagen man kan ha lite sovmorgon på. Okej, om man inte har småbarn som vaknar väldigt, väldigt tidigt förstås. :) 
Det har ju inte jag haft på ett bra tag nu. Så när jag arbetade så njöt jag till fullo av att kunna sova någon timme längre just denna dag.

Fast mina barn har ju varit riktiga sjusovare även när de var små. Minns när Dennis föddes, tyckte hans pappa att han inte behövde ställa klockan när det nu fanns en liten baby som vaknade på morgonen. Men gud som han bedrog sig haha. Första morgonen hemma från BB, försov han sig eftersom Dennis sov stenhårt. :) Honom fick man väcka på morgonen när han skulle ha sitt första mål mat.

För mig är det ingen skillnad, Lördag som Tisdag. Den enda skillnaden är att idag skall det städas. Hur kul är det på en skala då? Finns det någon skala som går under 0? I så fall skulle jag hamna där nere någonstans. haha
Kanske därför jag sitter här nu och är vråltrött, trots att jag vaknat utan väckarklocka.

Nej, får väl ta och morna mig lite till innan dagen kan börja.

Ha en underbar morgon alla där ute och var rädda om varandra.

NU ÄR JAG TRÖTT!!


Som sagt, jag är trött efter en intensiv dag.
Det har varit mycket känslor med mig idag, så det är väl kanske inte så konstigt. Sen när man tittar på Beatrice som slocknat på soffan blir man ännu tröttare. :) 

Var ju tvungen att kolla in sista delen av Let's dance och se vem som åkte ut.

Men nu känner jag mig också redo för sängen.
Frågan är, väcker jag Beatrice och ber henne gå in och lägga sig i sängen? Eller låter jag henne sova på soffan?
Nej, det är klart jag skall väcka henne. :) 

Nu säger jag godnatt Sverige.
Och snart välkomnas ytterligare en underbar dag.

INOMHUSAKTIVITET!!

 
Regn, regn, regn så långt örat kan nå.
Och vad gör man då när det är sådant busväder ute? Jo, man rotar fram gammalt trams från förrådet. Eller ja, Teddy letade fram det. Jag smet från förrådet.
Jag gick ju upp för att ta en paus. Då passade vi på att värma mat, det blev rester från gårdagen. Så aktiva var vi i köket idag. haha

Precis när jag suckande skulle ner till förrådet igen, ringde Teddy och sa att han hittat vad jag letade efter. En ny suck, av lättnad den här gången, och jag satte mig ner på stolen igen.
Guuud, vad skulle jag gjort utan mina barn. hahaha

Så nu sitter jag här och gapskrattar åt mina egna skrivna ord för en sådär 100 år sedan. :) 
Sååå djup jag var.

Men jag hittade faktiskt en dikt som var riktigt bra skriven. Skrev den 1991 till Dennis, då han var 3 år gammal.

"Jag älskar dig, mitt liv
även om det många gånger
bara är bråk och kiv.
Ibland har jag undrat
hur man kan älska någon så,
fast du rasat och dundrat
så att jag nästan blivit grå.
Men i nästa stund jag smälter
när du rusar in i min famn
så jag nästan välter.
När dina knubbiga små händer
läggs om halsen i en gest,
då är det dig
jag älskar allra mest."

Jag har ju säkert skrivit till Teddy och Beatrice också någon gång när de var små, även om jag inte hittat något än. Jag har alltså en hel kartong som skall gås igenom nu, många timmars läsning hahaha. Men så himla roligt att läsa så gamla saker. :)

Nu börjar klockan närma sig det magiska klockslaget 20.00. Vad händer då?
LET'S DANCE så klart.

Förresten, jag har inte skrivit fel, jag hörde regnet. Det är så deprimerande att jag inte vill titta ut genom fönstret. :) 

PAUS!!

 
Snacka om att samla på sig.

Stack ner till förrådet för att ha tag i EN kartong, och möttes av 200 kartonger, blandat med soffa och fotöljer. En aning irriterad när jag inte kunde få fram vad jag sökte efter.
Beatrice, den stackaren, slet som ett djur för att försöka hjälpa till att dra ut möblerna så vi kunde hitta vad vi var ute efter.
Tror ni vi hittade vad vi sökte? NEEEJ!!

Efter ett tag blev jag tjurig ;) så var ju tvungen att gå upp och ta en paus.

Just nu står både soffa och fotölj ute i trappuppgången, orkade inte dra in det igen.
Pust, stånk, stön. får väl kila ner och ta undan det från trappan, innan någon granne börjar föra väsen.

GRRR


LYCKLIGA JAG!!

 
Då var det över.
Snacka om nervositet alltså. Men intervjun gick jättebra, när det väl släppte och snacket kom igång. Så fort vi satt oss med andra ord. :) 

Jag vet, jag har ju inte fått något jobb än. Men jag känner mig riktigt positiv. Det var en härlig dam jag pratade med, och det kändes som vi fick en bra kontakt. Jag fick t.o.m feedback på mitt CV, vilket jag verkligen uppskattar. Det är så svårt annars ibland och veta hur CV och personligt brev blir bemött från företagens sida.
Jag håller tummar och tår att detta skall leda vidare till en anställning.

När jag kom ut därifrån var jag riktigt lycklig över att det gått så bra som det gjorde. Och naturligtvis ville jag dela med mig till alla er direkt. Så jag skrev ett långt inlägg och fotograferade en del bilder där utanför. Vad som sen hände, står skrivet i stjärnorna. För allt bara försvann och bilderna är väl uppe i cybertrafiken någonstans. Tror de gick vilse. hahaha

Men som sagt, jag har ju inte fått något arbete än. Och tills jag vet hur det gick, måste nya jobb sökas. Så det är det jag skall ta mig för nu någon timme eller två, till en god kopp kaffe.

Hörs när jag är klar.

IDAG!!

 
Ovanligt pigg är jag idag, men så somnade jag ju också ovanligt tidigt igår. :) Det kan ju i och för sig vara nerverna som spökar inför dagens event. hahaha

Idag skall Teddy guida mig in till stan med buss. Det händer inte allt för ofta att jag sitter på en buss och hoppar. Tyckte det passade bra så vi slapp krångla med bilen, och Teddy ändå erbjöd sig. Teddy tycker jag är ute alldeles för lite. Hmm, varför tycks han tro att jag är det? Räcker det inte med balkongluften? haha

Nu ringde i alla fall Teddy och skulle väcka mig. Sorry Teddy, men jag har redan varit vaken ett par timmar. :) 
Han kanske också är nervös eftersom han är vaken den här tidiga timmen. hihi

Nu skall jag fortsätta med min morgonrutin a la kaffe. 

Ha en underbar dag alla och var rädda om varandra där ute.

TIDIG KVÄLL FÖR MIG!!

 
Är det tidig kväll eller väldigt sent?
Vid den här tiden brukar jag aldrig kunna somna, kan inte svära på att jag kan det ikväll heller. :) 
Men för en gångs skull tänker jag faktiskt försöka. Kan ju inte komma på en intervju trött och svullen under ögonen. Måste ju vara utvilad.

Så därför säger en pirrande jag god natt till alla där ute.
För er som inte går och lägger er än, så får ni ha en fortsatt härlig kväll.

Glöm inte kvällsbönen innan ni lägger er. Alltid blir det någon som får sin bön hörd. Man vet aldrig, han hörde ju mig i alla fall. hahaha

MAAT!!

 
Halloj.
Då är det kväll igen.

Maten är i magen, kaffet upphälld och snart är det dax för "tonårsbossen". Ja, en helt normal och underbar kväll här hemma hos mig och Beatrice.

Inte nog med att Beatrice går kocklinjen på gymnasiet och gillar att laga mat här hemma. Ett av hennes favoritprogram är dessutom "halv 8 hos mig".

Ja, ni förstår kanske vilket intresse hon har.....


INTERVJU!!

 
Kan det bli bättre än vad det är just nu?
NEJ......

Fick precis ett samtal från ett företag som ville träffa mig i morgon klockan 10.
JIPPI.

Jag vet, det är bara en intervju, ingen anställning. Men just nu går jag som på moln, jag är åtminstone med i urvalet. Bara det känns så himla skönt.

Jag tror det är jättesvårt för folk som har arbete att förstå den stressen man känner när man inte har något arbete. Jag var nog likadan själv tidigare. Även om jag tyckte synd om folk som inte hade något, så tror jag inte att jag tänkte så mycket på det här med vad det kan innebära och den stress de måste känna.
Nu förstår jag så mycket bättre.

Så nu skall jag sitta här en stund och bara njuta av tanken på en anställningsintervju.
JEEY.

FOTOMINNEN!!

 
Minns när barnen var yngre, kom de varje år till mitt arbete för att bli fotograferade av olika fotografer. De första åren var väl okej. Sen tyckte de att det var hur jobbigt som helst att behöva posera för än den ena och än den andra. Speciellt Dennis satte ner foten till slut och vägrade gå med på det. hahaha

Det har så klart blivit mycket fotograferande även hemma. Och nu när de är vuxna är det sååå kul att titta på gamla bilder.
Så det är detta jag sysslat med nu för att inte somna. :) 

Jag har ju hur mycket som helst. Har plockat ut ett axplock av bilder. Hittade inte så mycket på de när de var äldre dock. Dennis har ofta försvunnit när kameran åkt fram. Hmm, jag undrar varför? :)
Får väl ta igen svunnen tid och fotografera lite mer framöver. hihi


TIDIG MORGON!!

 
God morgon alla morgonpigga och alla andra.

Tror jag sovit max 2 timmar, vilken natt. Jag har slumrat, drömt, vaknat, slumrat om, nya drömmar. Det har inte varit någon skön natt.
Det är kanske tur i oturen att jag inte har ett jobb att åka till idag. Risken är att jag suttit och somnat framför datorn på jobb. :) 

Tänk vad bra det hade varit om man hade haft en reset-knapp på huvudet. Bara trycka på knappen och börja om. Det skulle jag behöva idag. För trots att jag vaknat utan klocka och inte kan somna om, så är jag så trött att det känns som om någon kastat grus i ansiktet på mig. Hälften har ju så klart hamnat i ögonen. hahaha

Måste morna mig lite nu, så jag kan starta dagen på nytt.

Alla ni som skall iväg snart, ha en riktigt härlig dag.
Och alla ni andra, somna om en stund till vet ja'. :) 

TIDEN RUSAR!!

 
Är det någon som fortfarande är vaken? Jag är i alla fall.
Konstigt, trött är jag, men sova kan jag inte. Så då tänkte jag att jag kikar in här istället. Någon gång måste jag väl bli tillräckligt trött för att slockna. Eller hur?

När jag var liten sa min farmor alltid att jag skulle räkna får om jag inte kunde somna. Det gjorde jag ju så klart, och somnade lika fort varje gång. Man är så lättlurad när man är liten hahaha. Jag förstod aldrig att det var sömnen och inte fåren som fick mig att somna. :) Funkar dock inte idag. Ju fler får jag räknar, desto piggare blir jag. :) 

Men nu skall jag i alla fall försöka få några timmars sömn, för nu börjar ögonlocken kännas lite tunga. :) 

Visserligen har jag inte kommit så långt som mina vänner här nedan. Men jag är inte långt ifrån, så nu springer jag till sängen innan kroppen får för sig att vakna till liv igen. :) 

Jag önskar er en riktigt god natt.


 

MÅLTIDEN DENNA ONSDAG!!

 
Då är vi tillbaka igen då.

Blev plättor idag, mums.
Vissa tycker ju inte det är någon direkt middag. Men perfekt en vardag eftersom Beatrice ändå äter i skolan. Idag hade "Beas restaurang" besök av storebror och pappa. Stolt Beatrice när de kommer upp bara för hennes mat hahaha. Den har blivit vida känd, hela två våningar ner. :) 

Hm, kanske skulle starta eget. Beatrice lagar maten, jag håvar in pengarna? Eller?? hahaha

Nu är vi i alla fall mätta och sitter och myser framför TV'n ett tag innan det är dax för sängen.

Kvällsunderhållning: 112 på liv och död.

ROLIG DAG!!

 
Vilken härlig dag jag har haft hittills.

Till att börja med är det ju inte varje dag man är iväg och fikar hos vänner i sällskap med Teddy, bara det var ju en poäng i sig. :) Sen var ju även Pias dotter hemma, som jag träffar väldigt sällan.
Älskar verkligen denna tjej, snacka om humor.

Jag har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde idag. Teddy och Samina med deras humor gjorde verkligen min dag.

När jag varit iväg någonstans brukar jag alltid sitta hemma och fundera på dagen och vad som sagts och gjorts, på något sätt memorera allt. Ni vet, jag börjar ju komma till åren, så måste få in det i databanken, så jag inte glömmer bort viktiga händelser. hahaha
I alla fall, jag gjorde ju det idag också. Och jag kan fortfarande inte låta bli att skratta när jag tänker på skrattanfallen jag fick där borta.

Så tack alla tre för en riktigt rolig dag.

Nu skall jag sitta här och njuta ett tag. Snart blir det lite filmmys som vanligt. Ja, vad säger man? Livet är underbart.

Tungt trafikerad cykelbana, på väg till Pia :) 

VAD HÄNDER JUST NU?!!


Upptäckte ju nu att det faktiskt fungerar att mobilblogga nu. Bra va?
Då kan jag ju så klart inte låta bli.

Händer ju så klart inte så mycket mer än kaffedrickande och struntprat.
Teddy sitter och försöker ändra en massa på Pias dator. Och stora diskussioner om födslar och könsbyten har det också varit.

Det har snackats om mycket annat också. Lite jobbigt att knappa på datorn bara. :)

Naturligtvis uppdaterar jag mer sen.
Men nu vet ni att jag lever i alla fall. Trodde dock inte det själv när vi kommit fram.
Jag lovar, jag var halvt dööööd efter den promenaden hahaha

Hörs sen.......https://cdn2.cdnme.se/4117856/6-3/pic_5177cb59e087c36cf2662539.jpg" class="image">

REDO FÖR DAGEN!!

 
Ja, då är jag redo att snart ge mig iväg.
OBSERVERA; JAG är redo. Men är Teddy det tro?? Nja, får kanske ta och ringa honom. Tror nästan han sover fortfarande, sjusovaren. hahaha

Jag har fått önskemål om att lägga in fler bilder här på bloggen.
Och naturligtvis skall jag försöka tillgodose det. Det blir dock inte speciellt bra kvalité med mobiltelefonen. Så nu har jag faktiskt letat fram min kamera, som jag tänkte försöka använda lite mer. Först måste visserligen batteriet laddas under dagen, så idag lär det väl inte bli något. Men sen kanske jag kan få till det.
Vi får väl se vad det blir av det.

OJ, nu ringde minsann Teddy ändå, han VAR ju vaken. Vilken tur. Då kommer vi iväg något sånär. :) 

Ha nu några underbara timmar alla, så hörs vi lite senare.

SOLIG DAG??!!

 
Klockan är inte mer än 6, och man kan faktiskt skymta solen lite där ute. Tror det kommer att bli en härlig dag. 

Vi hade ju som sagt myskväll med bra TV igår. Tror inte det tog mer än 10 minuter innan Beatrice somnade i soffan. Efter någon timme var det min tur.
Så istället för att skriva ett godnattinlägg här på bloggen, somnade jag som en sten. Vissa kvällar är det bara som om någon sprutat in sömnmedel i lägenheten. :) 

Men det är en mening med allt här i livet. Det är ju fikatime idag, så det är bra att jag är utvilad, så jag kan ta mina ben på en långpromenad.
Idag får jag dessutom sällskap av Teddy, kul. Det är faktiskt ganska tråkigt att promenera på egen hand och inte ha någon att babbla med.

Men det är ju några timmar kvar. Nu skall jag först morna mig på gammalt hederligt sätt, med KAFFE.

Hörs om ett tag.

DAGENS MÅLTID!!

 
Varför stack då Beatrice iväg som ett skott så fort hon lämnat sin skolväska tidigare?

Hon är ju bara för go den tjejen. Hon skulle överraska mig med dagens middag. Hade ingen aning om var hon stack eller skulle göra. När hon sen kom hem började hon dona och ha sig i köket, och förbjöd mig att komma dit.
Efter maten fick jag naturligtvis en stor kopp kaffe.

Nu sitter jag här proppmätt, som jag alltid blir när jag inte lagat maten själv, med en kopp te.
Bortskämd, jag vet. hahaha

Nu blir det i alla fall mys resten av kvällen. Dock inget gotta, det är ju trots allt bara TISDAG. :)

Får väl gottgöra henne vid tillfälle. :) Skall bara försöka komma på med vad.


 

ETT, TU, VAD?!!

 
Hur många gånger har man inte sagt att det är sååå skönt att vara ensam med sina egna funderingar och tankar? När barnen var yngre vet jag att jag sa det ett antal gånger. När de gick till kompisar eller iväg till skolan eller annan aktivitet, så njöt jag i massor att få rå om mig själv och bara "vara".
Det borde ju inte ändras kan man tycka. Alla behöver ju den där lilla egna tiden. Och jag tycker fortfarande det är jätteskönt ibland, speciellt på morgonen när man skall försöka vakna till liv. :) 

Trodde aldrig att jag skulle säga det men det har faktiskt ändrat sig en hel del.
Vissa dagar har man ju ett späckat schema, där man är iväg hemifrån flera timmar, då tänker man inte så mycket på det.

Men idag, idag har det verkligen varit urtrist. Hade ju inte så mycket planerat så det har mest bara varit att jag suttit och sökt lite jobb och surfat runt på nätet, och klockan har gått jättesakta. Förstår inte hur klockan kan gå så olika från dag till dag hahaha. Och när klockan då närmade sig 15.30 då Beatrice skulle sluta, satt jag och tänkte att "äntligen kommer Beatrice snart hem. Då kan vi hitta på något tillsammans". Ibland räcker det ju med att hon kommer hem och vi sitter och pratar eller kanske sätter på en film. Då plötsligt bara rusar tiden iväg. :) 
Och när nyckeln sattes i dörren och Beatrice kom in, sa jag omedelbart "äntligen kommer du". Ja, lite på skämt förstås....
Och då säger Beatrice "men jag skall gå igen". Sen lämnade hon bara sin skolväska och gick. :( 

Förstår ni grejen? hahaha
Jaha, vad gör man nu då? Inget vettigt alls, sitter fortfarande och stirrar på dataskärmen. :) 

INTE BARA SVERIGE!!

 
Detta hände för ett par veckor sedan i Texas.

En pappa sitter i bilen en bit bort och filmar med sitt barn närvarande. Det stackars barnet blir helt panikslagen när explosionen sker, vilket jag kan förstå.
Själv blev jag så rädd när det smällde att jag slet av mig hörlurarna. Snacka om explosion.

14 dog och 200 skadades när gödselfabriken exploderade.
Det var en 83-åring som ägde fabriken sedan 2004. Och trots att så många skadades och massor av hem förstördes, tyckte alla att han var en hyvens och snäll man.

Varför jag reagerar? Den här gödseln var blandad med ammoniak och man hade redan tidvis fått beskedet att det kunde vara farligt att sälja detta. Dessutom hade det använts några år tidigare i Oklahoma City, där 168 personer dog.

Då funderar jag ju hur man ändå som grannar och folk överlag runt om i Texas kan tycka att det var en hyvens man och att det var ren otur att detta hände. Det kallar jag riktigt god grannsämja.

Hade samma sak hänt i Sverige hade folk runt omkring antagligen blivit rasande för att myndigheten inte stoppat det.
Jag kan ha fel, men jag tror inte det.

Kolla in de två klippen här nedan.


23:E

 
Nej, jag är inte den som firar saker varje månad. Jo, kanske om jag haft någon speciell att fira med. hihi

Men idag har jag varit aktiv med bloggen en månad. Förstår ni hur roligt jag haft under den här tiden? Jag lär mig mer och mer för varje dag som går.
Har ni tänkt på att jag ändrar spalterna i mina inlägg? Har inte bestämt mig om det är snyggare att ha allt på vänster sida eller om texterna skall vara centrerade, om bilderna skall vara centrerade eller läggas på sidan. Jag vet, snacka om I-landsproblem. hahaha

Men hur upplever läsarna bloggen?
Är det lättläst? Går det att läsa rubriken? Borde bilderna vara större eller mindre?
Och inläggen; är de för långa eller korta? Vad är intressant att läsa? Gillas det när det kommer upp ett musikinlägg varje dag kl 12, som jag har det idag? Eller det finns kanske roligare saker jag skall lägga upp vid den tiden?
Det kanske rent av finns annat ni reagerat på?

Jag vill inte stanna här. Jag vill gå vidare, lära mig mer, bli bättre. Och det kan ni hjälpa mig med. Jag hade blivit väldigt glad om ni kunde ge mig lite feedback på hur ni upplever min blogg.
Det är nu ni har chansen att påverka hur ni vill ha den blogg ni faktiskt tar er tid att läsa.

Kom ihåg:
Visst är det härligt att få ros, men det är av riset vi lär oss.


VART TOG SOLEN VÄGEN??!!

 
Vaknade 6 i morse, glatt överraskad att jag inte hade behövt någon väckarklocka. Men inte lika glad av att titta ut genom fönstret. Vart tog solen vägen?

Nu har jag i alla fall varit i kontakt med tandläkaren.
Hade ju ingen aning om att det skulle ta så här lång tid. Men tydligen är det inte alls konstigt att man är svullen upp till två veckor efter att man dragit ut en visdomstand. Så stackaren får gå omkring så några dagar till, hon ser ut att ha påssjukan. :( 

Såja. Nu när det är fixat och Beatrice är på väg till skolan, kan jag koncentrera mig på mig själv och få lite kaffe i kroppen. Måste ju återställa balansen. hahaha
Och egentiden på morgonen är nog min bästa tid. :)

HOPPAR I SÄNG!!

 
Nu är det dax för mig att säga godnatt och hoppa i säng.
Måste ställa klockan extra tidigt så jag kan komma upp och ringa tandläkaren så fort de öppnar i morgon bitti. Jag vet, inte behöver jag väl någon klocka inte, som alltid vaknar långt innan klockan ringer. Fast och andra sidan, man vet ju aldrig vad som händer. Det skulle inte alls förvåna mig om jag inte vaknar av mig själv tidigt när jag väl behöver det. Så det är väl lika bra att ta hjälp av min älskade telefon. :) 

Beatrice den stackaren var och drog ut en visdomstand för en vecka sedan. Trodde ju att värk och svullnad skulle gå ner, och det gjorde det också. Men nu har svullnaden kommit tillbaka och kinden är riktigt tjock. Som tur är har hon inte speciellt ont längre, känner bara av kinden när hon rör vid den. Men vi måste ju så klart kolla upp det. Vi får försöka få en tid så fort som möjligt.

Har själv aldrig gillat tandläkare. Alltid när jag skall dit går jag med raska steg ditåt. Men ju närmare jag kommer desto saktare går jag. :) 
Usch, ingen hit alls att sitta i den stolen.

Men nu säger jag godnatt.
Hoppas ni alla får en god natts sömn. Ju bättre natt, desto bättre dagen efter. :) 


HÄRLIGT VÄDER!!

 
Riktigt härligt väder var det ute. Solen var visserligen inte framme, och jacka är ju fortfarande ett måste. Men det var ändå skönt att ta en promenad.
Ännu härligare är det när man har sällskap, så naturligtvis raggade jag ju upp någon. haha
Teddy fick agera "hålldam" (läs hållherre hahaha). Dessutom, vem skulle annars hålla det tunga paketet? :) 

Teddy ville ju så klart promenera halva staden runt. Men nu måste man tänka på att jag börjar "bli till åren". :)  Inte orkar jag promenera så långt med mina gamla skröpliga ben inte.

Är det någon man skall vara ute med så är det Teddy. Jag vet inte var han fått sin komiska sida, varken jag eller hans pappa är ju direkt kända för komik. Undrar om man kan få det från äldre syskon? I så fall har han säkert fått en del från storerbror sin. Inte allt dock, för Dennis har mycket av det kvar. haha

Har ett par viktiga saker att fixa nu. Men återkommer om ett tag igen när jag är klar.

Ciao

Tungt paket

Måste vila

Jippi. En glad Teddy

NU ÄR JAG REDO!!

 
Tänk att tiden går så himla fort när man sitter vid datorn. Man kan ju tycka att det skall sega sig när man sitter och inte gör något alls. Men inte hos mig, här bara flyger tiden förbi. hahaha

Men nu är jag i alla fall redo att gå ut genom ytterdörren.

Posten nästa.

VAD HÄNDER IDAG!!

 
God morgon.
Hoppas ni har sovit gott, för det har jag.

Jag har bevisat för mig själv flera gånger om att jag inte behöver så väldigt mycket nattsömn. Igår lade jag mig 23, och det är ganska tidigt för att vara mig. Men vad händer då? Jo, jag vaknar 2, jättepigg och kan inte somna om. När jag sen långt om länge lyckades slumra till, vaknade jag igen bara någon timme senare.
Nu är jag jättepigg och tycker dagen redan varit igång ett bra tag. :) 
Ja, ja, jag lär väl bli trött framåt eftermiddagen som en annan pensionär. haha

Idag blir det promenad i det vackra vädret. Måste ju till posten och hämta ut paketet. Känner mig som ett litet barn på julafton, trots att det inte är till mig, Förutom att shoppa det som kommer hem till mig, fullkomligt älskar jag att hämta paket. 
Vi får se vad som händer efter det, något trevligt blir det säkert.

Nu skall jag först ha ner lite kaffe i strupen, häng med vet ja....
... inte? Okej, då får ni ha en skön dag och var rädda om varandra där ute.

SITTER NI FORTFARANDE KVAR!!

 
Vad vore en dag utan ett avslut här på bloggen och tillsammans mer er alla?

Mina söndagar brukar ju inte innehålla så mycket mer än vad jag redan har pratat om tidigare idag. Och just nu är jag bara helt slutkörd och trött att jag faktiskt inte har så jättemycket att komma med.

Förutom middagen innan ikväll, har vi haft fint besök av Dennis, Dessie och "lilla" Molly. Sen blev det lite filmmys med Beatrice, och sist men inte minst naturligtvis datorn och "mina" bloggar. :)

Men jag skickar ändå stora godnattkramen till er och hoppas ni är med mig i morgon igen.

Och förresten, det är inte bara jag som är trött ikväll. Kan det vara luften, eller vad tror ni? haha

KÖR FÖRSIKTIGT!!

 
Tidigare idag när jag var på väg hem från stallet, råkade jag få syn på en bilist som inte var riktigt uppmärksam på trafiken.
Bilisten körde inte speciellt fort men höll ändå på att missa en tant som gick över gatan. Anledning: killen satt med en mobiltelefon i handen. Nu vet inte jag om han satt och skickade sms eller om han pratade i telefonen, men koncentrationen var dock inte på vägen.
Själv hade jag inte hunnit börja gå över gatan, men en annan person var som sagt på väg över när bilisten plötsligt tvärnitade. Hade han inte varit så snabb som han ändå var, hade värsta scenen inträffat mitt framför mina ögon.

Det fick mig att tänka på alla som inte är uppmärksamma. Folk som pratar i mobil, skickar sms, pratar med kompisar i bilen, sitter och fixar med radion eller cd-spelaren. Eller helt enkelt bara kör för fort.

När man kommer in i sådana diskussioner, säger folk ofta "men jag har kontroll över min bil".
Ja, det kanske de har, till en viss del. Tyvärr måste man ju även ibland ha lite kontroll på medtrafikenter, cyklister, gångtrafikanter. Även om det inte är mitt problem hur andra beter sig i trafiken, så blir det mitt om olyckan är framme och en annan bilist tappar kontrollen just där jag befinner mig.

Eller vad tycker ni? Visst måste vi hjälpas åt för att minska olyckorna?
 

HEMLISAR!!

 
Då är stallet avklarat för den här veckan.
Nu när det fina vädret har börjat visa sig, blir det också mer uteridning. Så idag reds det i paddocken.

Efteråt skulle ju Beatrice så klart till Coop Forum för att shoppa. Det var ganska skönt faktiskt. Då kunde jag i lugn och ro kila hem och planera lite inför Beatrice kommande kalas. Det är visserligen några veckor kvar. Men det tar lite tid eftersom jag inte kan göra det när hon är hemma. haha
Presenten är nu i alla fall avklarad, skall bara hämtas på posten.
Idag beställs ju nästan allt via internet, så det föll sig väldigt naturligt att jag gjorde detsamma.
Mer kan jag tyvärr inte berätta än, då Beatrice också läser min blogg.

Så Beatrice, du får vara nyfiken lite till. hahaha

MORGON!!


Sitter och försöker, i vanlig ordning, vakna till liv.

Det är Söndag, solen skiner och om ett par timmar skall vi iväg.
Vid det här laget vet ni redan att det är stallet och ridning som gäller.

Naturligtvis somnade jag på soffan framför TV'n i gårkväll igen. Vaknade klockan 2 av att TV'n väsnades som bara den. Då hade även Beatrice kurat ihop sig i fotöljen och somnat. :) Hon hade en väldigt märklig ställning måste jag säga, med benen halvt upp i luften. Det såg rätt kul ut faktiskt. Tänkte först ta ett foto på henne och visa er, men ville inte vara så taskig. haha
Jag förstår inte att det skall vara så sövande att lägga sig på soffan.

Nej, nu måste jag fortsätta att vakna till liv. Ögonen känns som bly, de är snart nere i knäna och hoppar. :) 

Ha en varm och solig dag. Och för er som vill så hörs vi om ett tag igen.

SLUT FÖR IDAG!!

 
Då var det dax att säga natti natti.

Jippi, jag har lyckats klara mig igenom 1 timme utan att somna på soffan, imponerad jag är. hihi
Nu känner jag dock att det är tid att säga godnatt om jag skall hinna med innan jag slocknar. Ögonen börjar bli farligt tunga. :) 

När jag är trött blir jag mer ouppmärksam. Det fick jag erfara tidigare ikväll när Beatrice satt och läste min blogg. Plötsligt började hon skratta och hojtade "mamma, du har ju glömt ett "e" här i ett ord.". Kan ju tala om att jag inte gillar felstav, och ännu mindre när jag vet att en massa andra folk skall läsa vad jag skrivit. Därför har jag tagit för vana att korrekturläsa innan jag publicerar mina inlägg. Ibland läser jag flera gånger till och med, men tydligen har det inte räckt med det. Beatrice tyckte i alla fall att det var superkul att även jag stavar fel. hihi.
Ja, vad gör vi då åt saken? Behöver jag gå om några år i skolan? :) 

Som alltid önskar jag er en riktigt god natt med glada drömmar.BACK HOME!!

 
Hallå alla.

Då var vi hemma igen. Vet ni hur skönt det är ute, även om vi inte gick så jättelångt. Hamnade ju hemma hos mamma och fikade. Men vädret var superhärligt. Nu får vi hoppas att det håller i sig.

Tänkte faktiskt lägga ett litet inlägg här på bloggen när jag var iväg. Men som vanligt när det gäller mig så strulade det. :) 

Nu skall vi ha lite mys framför en film. Får se hur länge jag orkar hålla mig vaken, brukar ha en förmåga att somna när vi tittar på film. hahaDennis hemmagjorda chokkladbollar, supergoda.

TURISM I MALMÖ!!


Har ni varit ute i det fina vädret idag? Det har inte jag än. Men det kommer, det kommer. :) Är alldeles strax klar för att bege mig ut i solen, härligt. Vart vi hamnar är det ingen som vet än. :) 
Färdmedel: Ben och fötter.

Om man inte vill åka till något stilla ställe som museum, bibliotek eller någon teater, så har vi gott om byggarbetsplatser man kan se i Malmö. Dock tror jag att jag håller mig till trevligare kvarter. ;) 

Det är inte klokt vad de bygger överallt hahaha. Ja, ja, det blir säkert bra när det blir klart.

SÖKNING AVSLUTAD!!

 
Ja, faktiskt. Jag hittade den lilla filuren, inspirationen. Den låg långt bak, undangömd bakom lite papper, i en låda.
Passade på medan Beatrice var i tvättstugan.

Men säg den glädje som varar för evigt. Beatrice var snart uppe och tog över städningen. hahaha
Det gjorde absolut inget. För efter halva lägenheten var jag ändå trött och behövde en paus. :) Så nu sitter jag här igen, nöjd med den prestation jag har åstadkommit. Och naturligtvis nöjd med Beatrice.

Och när Beatrice är klar, tänkte jag att vi kunde bjuda in oss till någon på en fika.
Någon som känner för att få besök?

VART ÄR DU??

 
Nej, det har jag inte.
Sitter fortfarande vid datorn och har alltså inte påbörjat något vettigt alls. hahaha

Så är det när man vaknar så sent. Då försvinner halva dagen innan man ens hunnit dricka sitt kaffe och kolla igenom sin dator.
Och inte blir det bättre av att ha letat igenom alla lådor utan resultat. Hittar inte inspirationen någonstans. :) 
Så vad gör man då? Äh, jag tar lite kaffe till.

NU!!

 
Godmorgon Sverige.

Vaknar hur tidigt som helst dag efter dag, ända tills jag somnar utslagen på soffan som jag gjorde igår och vaknar NU, kl 8, otroligt. Det kändes nästan som om någon slagit mig i huvudet med en klubba. haha
Jag är i alla fall ordentligt utvilad nu kan jag lova. :) 

Idag står städning på schemat. Jag måst först bara se i vilken låda jag gömde undan inspirationen, den är helt borta just nu. Men jag hittar den säkert.

Ha en underbar dag i solen gott folk.

Hörs om ett tag igen.

BUENAS NOCHES!!

 
Är ni fortfarande vakna? Visst har ni suttit och väntat på ett godnatt från mig?
Okej, här kommer det. Så nu kan ni med gott samvete gå och krama kudden. :) 
Men vänta, vänta. Gå inte än, läs klart först. ;) 

Just nu är både jag och Beatrice fullproppade med chips och ostbågar. Inte bra, inte bra. :) 
Men vadå, livet är ju till för att njutas, eller hur?

Ni såg väl Lets Dance ikväll? Vem tyckte ni skulle åka ut?
Själv tyckte jag att Anette som åkte faktiskt var värd att få stanna kvar. Men sådant är livet, någon måste ju försvinna. :)

Jag säger i alla fall godnatt till alla söta. Hoppas ni får en skön natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

JAG KAN OCKSÅ!!

 
Japp, så sitter man åter, mätt och belåten, framför "kärleken".
Vad skulle jag gjort utan min dator?

Och håll i hattarna mina vänner, för idag tog faktiskt Beatrice semester. Ja, ni läser rätt. Det var för en gång skull jag som stod för käket. Och naturligtvis gjorde jag det så lätt som möjligt för mig. Man är väl inte dum heller. :) Inte för att Beatrice klagade precis, hon älskade dagens "middag". Dock var hon lite förbryllad när jag började rumstera i köket och undrade lite stilla så där om hon skulle visa mig hur man gör. :) Visst är hon rolig, min dotter?
Tror faktiskt att vi kommit in i rätt rytm igen. Ett tag åt vi inte förrän 8-9 på kvällen, vilket är alldeles för sent. Nu hinner vi ju t.o.m diska innan dagen är slut. Var lite svårt att hinna med det tidigare. haha

Nu skall här fixas till lite innan Lets Dance.

Ha en fortsatt härlig kväll, så hörs vi senare.


PRINCESS DI !!

 
31 Augusti 1997.
Vid den tidpunkten var jag gift, hade tre barn och bodde i hus.
Just den här dagen kom jag hem efter ett besök i affären. Mamma var och hälsade på och både min man och mamma såg väldigt konstiga ut när jag väl öppnade dörren. Min man tog mig om axlarna, satte mig på stolen och sa att jag skulle ta det lugnt. Jag förstod ingenting, bara tittade på honom som om han kom från en annan planet. haha
Han gick och höjde radions volym och med ens blev allt helt mörkt omkring mig. På radion pratades det om prinsessan Diana som omkommit i en bilolycka.

Jag har aldrig varit mycket för att följa kungligheter. Visst gillar jag vårt svenska kungahus. Men jag är ingen fanatiker på något vis och köper inte varenda tidning jag kan hitta för att läsa om kungligheter.
Men prinsessan Diana hade något visst, henne följde jag en del. Fortfarande inte med att leta efter allt som skrevs. Men råkade jag få syn på någon artikel så åkte tidningen ner i varukorgen. Likaså om hon förekom i något TV-program, det ville jag inte heller missa.

Jag var ordentligt ledsen när jag hörde detta på radion. Och begravningen skall vi inte prata om, jag grät som ett litet barn när det visades på TV. När sen Elton John började sjunga denna låt, var det ingen hejd på mina tårar.
  

VAD HÄNDE??

 
Fick precis ett samtal från ett företag som ville göra en första intervju per telefon.
När vi pratat en stund, så tystnar damen. Och plötsligt säger hon "Oj, jag läste ditt brev som var väldigt intressant. Nu när jag tittar på ditt CV ser jag att du är lite äldre än vad vi tänkt oss. För att man skall passa in hos oss tror vi att man skall vara i närheten av 30". Efter några ord till säger hon "Men jag tycker om det jag hör, så jag skall överlägga med mina kollegor. Vi kommer att kalla ett antal för en intervju, vi hör i så fall av oss". Ja, något i den stilen.

Men alltså, kollar man inte igenom ansökan fullt ut innan man kontaktar folk? Och någon åldersgräns stod det inte i annonsen. Visserligen var det ett företag i uppbyggnad och hon kanske inte är så van vid det här med intervjuer, vad vet jag. Men ändå ......

Ja, ja. Hon fick mig i alla fall att hoppas. Så man får väl hålla tummarna på att jag åtminstone blir kallad till en intervju.
Och lite roligt var det ändå. Hon lät väldigt snopen när hon upptäckte min ålder. Antagligen blev hon så häpen över upptäckten att hon inte kom på något annat än att säga sanningen. hahaha

HAREMSMATERIAL!!

 
Jag har alltid varit filmintresserad, nästan lite besatt av det här med filmer. ;)  Jag hade tur som hade en väninna som tyckte ungefär som mig. Okej, vi var kanske inte besatta haha. Men båda två älskade i alla fall samma typer av film.
Och när vi nu träffades härom dagen, påminde hon mig om en film som vi tittade på om och om igen, Harem.
Vi pratar alltså om den gamla goda tiden. Detta är över 20 år sen, så filmen har en del år på nacken. Inte konstigt att jag inte hittade någon bra trailer eller några scener. :) 

I alla fall, filmen är suveränt bra. När jag såg en bit på musikvideon kom samma känslor tillbaka, och jag skall absolut försöka få tag i filmen.
Ni som inte har sett den och råkar få syn på den någonstans, SE DEN. Ni kommer inte att ångra er. Den har allt, thriller, drama och naturligtvis kärlek. :)
Jag vet, filmen är väldigt gammal. Men tro´t eller ej, de kunde göra bra filmer på den tiden också. :) 
 
Året är 1906.
Jessica Grey (Sarah Miles), en amerikansk arvtagerska, blir kidnappad i Damaskus av Sultanen (Omar Sharif) och sätts i hans harem.
Förutom Sarah Miles och Omar Sharif, ser vi även skådespelaren Art Malik i en av huvudrollerna.
 

 

GUTEN MORGEN!!

 
Vaknade till strålande sol.
Var ju supertrött precis när jag vaknade, men piggnade till väldigt snabbt när solens strålar nådde mig. Kan man bli annat än på riktigt gott humör av sådant väder?
Så nu sitter jag här med solskenshumör, härligt.
Vi får hoppas att det går framåt hela tiden nu, och att det blir varmare och varmare. Då kan man snart lägga undan vinterjackan också.

Har sett att det redan nu är folk som börjat med shorts och T-shirt och utan jacka. Jag tycker nog att det är i tidigaste laget. Man glömmer gärna att kylan finns där bakom solen, bara för att strålarna värmer kroppen.
Beatrice har redan nu tagit av vinterjackan och kör med kofta. Inte lyssnar hon på sin kloka gamla mamma heller som säger att hon bör ta jackan på sig. ;) 
Jag lever stenhårt efter ordspråket:
Svettas in sommaren och frys in hösten.

NU KRAMAR VI KUDDEN!!

 
Vad säger ni om att vi går och kramar kudden nu?
I alla fall är det snart dax för mig.

Som ni säkert märkt här på bloggen så har jag inte varit jätteaktiv. Förutom arbetssök, bloggfördriv och er så klart, så har det inte blivit så mycket annat. Tror det kanske är därför jag är så trött ikväll. Eller kanske inte hihi. Gör jag en massa är jag jättetrött på kvällen, och gör jag lite är jag också väldigt trött. Undrar hur man hittar balansen. :) 

Just det, glömde ju att jag faktiskt har "bakat" också. Ah, det är ju därför jag är trött. Hur kunde jag glömma det? :) 

Nåja, nu säger jag i alla fall godnatt till er alla.
Hoppas ni får en god natts sömn, med glada drömmar.


EFTER MATEN!!

 
Disciplin, vad är det? Det är något som jag verkligen inte vet hur man uttalar. hahaha

Jag skulle ju inte äta detta. Men guuuud vad gott det var.

BORDE JAG SKÄMMAS??!!

 
Vet ni vad? Detta är jag, den jag är idag.
Jag är en självsäker person, med båda fötterna på jorden. Och det här är del tre.

Ni som troget följt min blogg har ju säkert läst inläggen "utbränd" och "panik".
Jag vill med denna tredje och sista delen klargöra varför jag skrivit om det och hur det är idag.

Jag börjar bakifrån med att säga att jag nog aldrig mått så bra som jag gör idag. Mycket kanske tack vare bloggen, men även för att jag haft underbara personer runt om som följt mig genom livet i olika stadier. Och framför allt har jag mina fantastiska barn som ett stort bevis på vem jag är.

Varför har jag då skrivit om detta problem?
Det började med att jag fick rådet att skriva av mig under tiden jag var "utbränd", vilket jag också gjorde. Skrivandet fick mig faktiskt att må bättre.
När jag sen blev arbetslös och mådde dåligt av det, kom jag så klart ihåg tidigare år när jag "skrivit av mig". De första månaderna fick jag inte för mig att göra något alls. Men till slut, som ni redan vet, startade jag min blogg. Och det var då det slog mig. Naturligtvis skulle jag dela med mig av detta. Dels fick jag återigen skriva av mig, och dels kanske det kunde hjälpa någon med liknande problem.

En del har ansett att jag kanske öppnat mig för mycket med dessa inlägg. Men vet ni, jag skäms inte för vad jag varit med om eller för den jag är. Tvärtom är jag ganska stolt över vad jag upplevt och att jag tagit mig ur det och mår prima idag. För mig är det viktigt att folk vet att det inte är något att skämmas för. Dessa problem finns överallt och är mer vanligt än vad man kanske tror. Det är absolut inte bra att hålla inne med det som jag gjorde i många år. Det måste komma ut för att man skall få hjälp, och så tidigt som möjligt.

Jag är fortfarande samma person som jag alltid har varit. Mitt humör dalar också, som hos alla andra. Skillnaden är att jag numera kan hantera det och gå vidare.
Jag är stolt över den person jag är idag. Jag har blivit äldre, har mognat genom åren. Har även fått en del rynkor på köpet hahaha. Jag är några erfarenheter rikare och stortrivs med mig själv.

Jag hoppas att mina inlägg hjälper någon. Om det bara skulle hjälpa en enda person, är jag nöjd.
Så om det finns någon där ute som känner att ni kanske inte mår som ni borde eller att något inte står rätt till;
var inte rädda för att be om hjälp!!

MONSTERS KOMMER TILL STAN!!


Nu får vi fint besök av fyrhjulingar till helgen.

Jag är inte speciellt bilintresserad. Men jag känner faktiskt ganska starkt att det är något jag väldigt gärna skulle vilja se.

Vem vet, kanske jag kan ragga upp någon som vill följa med.
Någon som känner sig manad? :) 


VART ÄR TUPPEN!!


Tro't eller ej, men halv 6 var jag uppe och studsade, hur pigg som helst. T.o.m tuppen var utslagen. haha
Hmmm, kommer jag att orka hålla mig vaken ända tills i kväll?

I alla fall så väntar en härligt underbar dag.
Vad som händer vet jag inte än, men det blir säkert toppen. :) 

För alla som inte har tid att kika in under dagen önskar jag en superbra dag.
För alla andra, ses om ett tag igen. :) 


FINBESÖK!!

 
Det var några härliga timmar hemifrån, jag känner mig som ett barn som varit ute flera timmar och lekt. Man blir ju så himla trött, så ikväll kommer jag garanterat att somna tidigt (tror jag) haha

Inte nog med det. När jag kommit hem fick jag besök här också, samtidigt som jag och Beatrice precis skulle äta middag. Så här har varit full rulle ända tills nu.

Är jag trött? Japp. Men lycklig ändå, gillar att ha alla "barnen" samlade runt mig. :) 

Nu skall här slappas och mysas till lite film med Beatrice.

 

VILL HEM!!


Nu känner jag att jag är klar med kaffedrickandet. :)

Men vart är Dennis?
Okej, jag tar väl lite mer kaffe, i väntan på min skjuts.

Adios

FIKATIME!!


Sitter och har det jättemysigt hos Pia. Trodde ni inte va? Att man kunde ha det med kaffe och "struntprat".
Här snackas det om allt från hundar till bloggar och "heta" nyheter. :)

Ibland har det sina fördelar med att gå hemma på dagarna. Ända tills räkningarna skall betalas hahaha.

Nej, tror att jag tar en kopp kaffe till.
Här sitter man med tomma muggar, jag har ju BARA druckit två än så länge.

ÄVENTYR!!

 
Då är jag redo för dagens äventyr hos bästa Pia.
Skall alldeles strax ge mig iväg hemifrån. Men man vet ju aldrig om jag klarar av att mobilblogga. Så jag tänkte vara lite gullig så där och skriva ett extra inlägg innan jag ger mig iväg.

Som det ser ut nu så har jag lite extra tur, det verkar som om Dennis faktiskt kan komma ifrån och köra mig. Skjuts tackar man ju aldrig nej till. :)

Jag har dammat kläder idag också ju, puh.
Någon som kan förklara hur kläder kan hänga i skåp med dörr och bli dammiga? Märkligt, det kanske är mina älskade husspöken som varit framme och skulle skoja till det. :)
Eller vad tror ni?

Missade lite damm. ;) 

DEN HÄR MORGONEN!!

 
Riktigt trött idag.
Jag vill bara säga god morgon och låta er veta att jag vaknade idag också, tröttare än någonsin.
Den här morgonen kommer det att ta låååång tid innan jag vaknar till liv.
Men jag tror nog att jag klarar det även idag. :) 

Och idag blir det också långpromenad till kaffets land. Får hoppas att jag inte går vilse den här gången, och att det funkar att blogga från mobilen.

Nej, nu klarar jag inte att knappa på tangentbordet längre. Ser inget framför mig, så jag måste se till att vakna.

Hörs ute på vägarna

JÄSP!!

 
Kan man slappa mer än vad jag gjort i eftermiddag? Tror inte det. :) 
Slocknade framför TV'n innan och vaknade till härligt doftande matos. 

Så nu sitter jag här mätt och belåten och gör inget vettigt alls, bara knappar på datorn och "leker".
Vid det här laget behöver jag väl inte berätta vad Beatrice gör. Jag säger så här, om 5 minuter syns det inte att vi ätit middag. :) 

Men om en liten stund skall vi i alla fall ut på en kortare promenad. Det är väl det minsta jag kan göra när Beatrice ber att jag skall hänga med. Eller vad tycker ni? :) 

Trots att jag sovit ett par timmar nu, så känner jag mig inte alls pigg. Så en uppfriskande promenad gör nog susen.

VADÅ INGA PLANER!!
Den absolut bästa guiden när man inte hittar. Det finns ingenstans i Malmö Teddy inte hittar till, vilket är tur för mig. haha

Kom ju på att jag var tvungen att åka ett ärende i alla fall till stan, trots att jag inte hade några planer idag. Så Teddy och hans pappa fick agera chaufför, guid och ???.

Vadå, hmmm?
Jo, så här var det.

Jag var och handlade tobak igår. Och lite vimsig var jag nog utan att själv märka av det. Jag betalade med kortet och gick därifrån med ett glatt humör. Inte förrän idag, när jag och Teddy satt och pratade, så slog det mig att jag betalat alldeles för mycket. Och mycket riktigt, efter nogrannare koll på kvittot upptäckte jag att jag betalat 70:- för mycket. Det vill man ju inte efterskänka precis. :) 
När vi kom till affären, tog Teddy resolut kvittot och gick och diskuterade med affärsbiträdet. För att göra en lång historia något kortare?? fick jag ju så klart  tillbaka mina pengar.

Ja, som sagt, Teddy är jättebra att ha till hands när det krisar. hahaha


RITCHIE VALENS LIV!!

 
Vem kommer ihåg den här filmen?
Guuud vad jag älskade filmen och låtarna, speciellt La Bamba. Och som jag grät i slutet av filmen. :)
Får kanske ta och fixa hem filmen så man kan se den igen.

Och för er som inte har sett den, gör det.
Den är riktigt, riktigt sevärd.
 
 NY DAG; NYA KRAFTER!!

 
Vaknade upp till en dimmig dag.

Är jag pigg? Nja, inte direkt.
Men jag kan bli om jag gör helt rätt nu på morgonen.
Kom ju inte i säng förrän mitt i natten. Men så länge jag vaknar utan klocka, så har jag väl antagligen fått de timmar som behövs. :) 

Planerna för idag då? Inget.
Hmmm, känns som jag säger det varje dag "idag har jag inga planer". Ändå brukar det sluta med att jag har så himla mycket att göra. haha

Ja, ja, vi får väl se vad som händer. När jag får reda på det så får ni reda på det. :) 

Nu måste först gluggarna öppnas.

INGET MER!!

 
Ja, nu händer väl inget mer för kvällen känns det som.
Är ju inte speciellt trött, men tänkte ända säga godnatt till er. Antar att en hel del redan gått och lagt sig, och resten är på väg.
Har jag rätt eller har jag rätt? :) 

Själv kommer jag att hålla mig vaken till 00:30. Inga problem för mig, eftersom jag oftast inte kan somna i tid som vanligt folk.
Med tanke på mina tidiga mornar borde jag vara trött och somna som en sten på kvällarna. Men inte då, ju mer jag försöker sova desto piggare blir jag.
Är det nu man kan säga att man börjar bli gammal? När man inte behöver så mycket sömn?
Läste faktiskt för ett tag sedan att minimum för sömnen, oavsett ålder, var 0 timmar. hahaha
Är det någon som klarar sig med så lite sömn? :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt till er alla, och sov så gott.IVÄG IGEN??

 
Fick ju åka iväg och hämta snäckan från skolan. Den stackaren hade jätteont i munnen, så det fick bli en ny tablett så fort vi träffades.
Aja, det går väl över. Det värsta är ju förbi nu när tanden är utdragen.

Åkte förbi coop också, får trösta henne med lite glass ikväll.

För er som inte vet det så tycker jag inte alls om att köra bil. Har världens sämsta lokalsinne och stadskörning med filer hit o dit är absolut inte min grej. haha
Så vad gör man då när man måste in till stan? Jo, man raggar upp exet så får han agera chaufför. Smart va?

Han brukar ofta inte vara så jättesugen på att springa på coop medan jag handlar mat. Men idag var det minsann han som inte kunde slita sig. När han såg alla leksakerna blev han som ett barn på nytt. Så gissa vem som längtar efter att bli farfar? haha
FRAMTIDENS BOSTAD!!

 
Och vad sägs om detta då?

I området där jag bor har plötsligt större delen av hyresgästerna blivit av med postutdelning för att brevlådorna orsakar arbetsskador. De måste då gå iväg 2-3 km för att hämta sin post.
Posten vill att hyresvärden antingen byter ytterdörrar med bättre brevinkast eller monterar postboxar i trappuppgångarna. 

Jag är inte en av de drabbade. Men jag kan tänka mig de som blivit det, att behöva ge sig iväg flera km för att hämta sin post.

Jag började i alla fall fundera på det här med postboxar. Man behöver ju faktiskt inte ha adressen där man bor. Hur många har inte genom åren haft en postbox men bott någon annanstans? Tänk vad pengar man hade sparat då. haha

Hur mycket prylar behöver man egentligen? Inte mycket. För mig hade det räckt gott och väl med en dator, mobiltelefon och en säng. I dag kan man ju klicka in sig på internet via mobilen, och en mobil och en Ipad istället för dator tar ju inte så stor plats. Sen hyr man sängplats hos någon och en hörna av en garderob och plötsligt är boendet också fixat.

Oj, oj, oj vad mycket pengar jag och Beatrice hade kunnat lägga undan och fått lyxsemestrar på köpet. haha

Man kanske skulle börja leta efter nytt boende. Någon som vill hysa in oss? :) 

DONE!!


Då var jag hemma igen efter Beatrice tandläkarbesök.

Trodde ju att hon skulle må si sådär efter att ha dragit ut en tand. Hade nästintill bestämt att åka iväg och handla glass och pyssla om tjejen. Men icke då. Naturligtvis ville Beatrice till skolan efteråt, trots att jag undrade om hon inte skulle följa med hem och vila resten av dagen. Kan tala om att hon såg väldigt medtagen ut, annars hade jag inte kommit med det förslaget.

Ja, ja, hon gör som hon vill. Jag är i alla fall grymt stolt över henne att hon tar så stort ansvar när det gäller skolan. I den åldern tror jag nog att jag gärna hade hoppat över en skoldag om jag fått erbjudandet. haha

När jag kom åkandes med bilen "stötte" jag plötsligt ihop med Teddy som skulle till jobb. Vilket sammanträffande va? Passade ju så klart på att ge honom skjuts. Jag vet, snäll mamma. :) 

Smyga på barnen? Ja, men det gjorde de ju med mig när de var små.
Jag ger bara igen. hihi

Beatrice på väg in till tandläkaren

Teddy på väg in till jobb

GOD MORGON!!

 
Vaknade 6.00, med ett leende på läpparna.
Visste väl att det skulle hjälpa att lyssna på "be happy" igår, den sviker aldrig. :) 

Idag skall Beatrice till tandläkarhögskolan och dra ut en visdomstand, stackaren. Jag får trösta henne med lite glass efteråt. Har hört att det skall hjälpa när bedövningen släppt om man fortfarande har lite ont.

Leendet ligger kvar på mina läppar, och det vill jag ju inte skall försvinna. Därför får jag väl skynda mig att hinka i mig lite kaffe innan humöret hinner dala. haha

Hoppas ni får en härlig dag, och var rädda om er.
Kram


SOMMAR!!

 
Teddy han hittar då på.

Nu har han fått för sig att jag skall semestra med sommarkortet i år, allt för att jag skall komma ut bland folk och inte sitta och nörda framför datorn. haha

Tågluffa i skåne kanske? :) 

Ja, ja, vi får väl se hur det blir med den saken. Funderar starkt på att köpa ett kort till mig och ett till Beatrice. Det kan nog bli härliga utflyktsmål av det. Eller vad säger ni?

Så åker ni buss eller tåg runt om i skåne, så stöter vi kanske på varandra.
Lovar att bjuda på en fika om vi ses.
LIKA ELLER??

 
Är man besatt nu, eller??
Tyckte det var riktigt bra, de fick verkligen till det.

Är det någon där ute som skall gifta sig, så är det bara att sätt igång att öva.
Och glöm inte, det måste vara ordentligt med känsla med i dansen.

Hahaha


BRUNCH

 
Ja, då var man hemma från stallet.

Idag gick tiden otroligt snabbt. Tror det beror på att det äntligen börjar bli varmare i luften, promenaden dit och hem var riktigt härlig.

Men det är alltid lika skönt att komma hem igen.

Ni vet, saknar ju min lilla baby    när jag är på bortaplan.

Hann ju aldrig äta frukost i morse innan vi skulle iväg. Så nu blir det lite fika framför TV'n.

FUNKAR DET NU?


Det återstår att se om jag kan publicera mitt inlägg nu. Har ju haft vissa problem med det.
Det är väl som de säger, man kan inte lära gamla hundar sitta. Hahaha

I alla fall, nu är vi i stallet.
Har bytt ut kängorna mot gympaskorna. Då förstår ni kanske att värmen inte är så långt bort, härligt härligt.

Så, kan ni nu läsa detta, så applådera. Då har jag kanske börjat fatta. :)

INTE VAKEN ÄN!!

 
Idag är jag inte vaken alls, ser knappt tangentbordet framför mig.
Så nu gäller det att dricka massor av kaffe.

Man måste ju skylla på någon, eller hur? Så vem skall jag skylla på? Jag får väl helt enkelt skylla på datorn, jag kan ju inte slita mig på kvällarna. Hade jag kunnat, så hade jag knappat på datorn även när jag sover. haha

Tänk om man kunnat dra med sig datorn på det här sättet, ett bärbart kontor liksom. Hade inte det varit något? haha

Oj, oj, oj, vad jag hade bloggat mycket då. Jag vet, man kan ju blogga från mobilen numera. Men jag och mobilbloggen är inte alls goda vänner än. Jag får väl försöka "smöra" in mig så vi kan bli lite bättre vänner. Men det tar ju sin lilla tid.

Ja, ja, nu måste jag hinka lite mer kaffe så jag vaknar innan det är dax för stallet.


NU HAR TIDEN RUSAT IGEN!!

 
Har ni någonsin varit med om tiden står still, och plötsligt har det gått fyra timmar?
Så är det jämnt och ständigt här hemma. Har ingen aning om var de sista timmarna tagit vägen. Och nu är plötsligt klockan mitt i natten.
Märkligt.

Men, men, så är det väl när man har roligt. haha

Nu är det dock dax för mig att säga godnatt till alla er som fortfarande är vakna.
Och till alla andra "hoppas ni sovit gott".

Ha det bäst och ta hand om varandra.

Kram på er.


PANIK!!För ett tag sedan skrev jag om att vara utbränd, att gå in i väggen.
Vissa har ifrågasatt och undrat hur man har kunnat fastställa att problemet börjat så många år tidigare.
Svaret är att man egentligen inte kan peka säkert på vad som utlöst det. Däremot har jag fått förklarat att utbrändhet och panikångest går hand i hand.
Detta inlägg är inte fortsättningen utan snarare början. 

För att inte riskera att skriva en hel roman och för att ni inte skall tröttna på att läsa (hoppas ni inte gjort det redan hahaha), så har jag valt att dela upp det i tre delar. Detta är del två.

I mitt fall började det när jag var 13 år och fick problem med balansen. 
Mina föräldrar förstod inte vad det handlade om, inte jag heller. Till en början var det en del som trodde det var ett sätt för mig att undvika gymnastiken i skolan. Kan ju tala om att jag verkligen hatade gymnastiken hahaha. Ärligt talat var jag själv inte säker på om det kanske var min kropp som sa ifrån just för att slippa vara med.
Det blev värre och värre. Och trots att skolläkaren kontrollerade mig, remitterade vidare och sjukhuset kontrollerade, hittades inget fel på mig. 
I den vuxnas värld är allt så enkelt. Och det enda svar som gavs av alla "experter" var att det var inbillning. Så istället för att stötta och kolla vidare, blev de vuxna lite irriterade för att jag sprang omkring och trodde jag skulle ramla.

De gånger när balansen krånglade och benen vek sig var oftast vid stressade tillfällen, som t.ex när vi skulle springa på gymnastiken och folk stod och tittade, eller om ett föredrag skulle hållas i skolan.

Vid den tiden bowlade jag och var med i en hel del tävlingar. Även då hade jag problem, men aldrig på träningen utan endast när det var tävlingsdax.
Det blev värre och värre för varje tävling jag deltog i. Och det var inte bara mig själv det gick ut över utan laget blev ju så klart drabbat, och det tisslades varje gång jag skulle spela. Jag blev uttagen tack vare min skicklighet, men alla visste att jag skulle tappa klotet eller ramla, det bara var så. Detta skedde naturligtvis inte från början. Det blev en process och ju bättre jag blev och mer krav som ställdes på mig under tävlingar, desto sämre blev balansen. 
Trots att jag tyckte det var väldigt roligt med bowling, slutade jag pga alla mina "tabbar" under tävlingarna.

Jag skall inte bli långrandig med att skriva om alla aktiviteter. Men jag kan säga så mycket att även ridningen var en stor del som jag också slutade med pga min balans, och yrseln som kommer med den dåliga balansen.

Med detta inlägg vill jag göra alla föräldrar uppmärksamma på att man bör ta barnen på allvar om de klagar över något. Det kan trots allt bero på nervositet som kanske måste arbetas bort med hjälp av någon vuxen. I mitt fall tror jag mycket berodde på nervositeten, som hade kunnat försvinna med hjälp.
Även om en del barn kanske skulle få för sig att ta till med något för att "slippa" vissa aktiviteter, tror jag de flesta faktiskt talar sanning när de säger att de har ont i huvudet eller kanske t.o.m får yrsel.

Kanske jag sluppit bli utbränd eller ha fortsatt panikångest senare i livet om vi fått bukt med detta i tidigare ålder. Observera att detta bara är min hypotes som privatperson, då jag inte är någon läkare. :) 

Detta var alltså del två på den historia som präglat mitt liv.
I detta inlägg har jag valt att endast skriva lite fakta om problemet i tonåren. Och varför kommer så klart att bli uppenbart när den tredje och avslutande delen publiceras.
Men den väntar vi med ett tag. 
Så kika gärna in hit igen och kolla läget, om ni inte vill missa fortsättningen.
KLAAAR!!

 
Oj, vad det doftar och är fräsht här hemma nu. Och så fort det har gått. Men det är klart, har man en dotter som älskar att städa, så går det fort. För när vi väl satte igång båda två så gick det som på räls. haha

Är jag värd en lååång paus nu?


INTE ÄN!!

 
Är jag lika pigg? Absolut.
Fortfarande lika sugen på städning? Yes.

Men de som vekligen känner mig vet att jag måste ha lååång sträcka på morgonen med mitt kaffe. Därför är jag inte klar med min morgonrutin förrän nu.

När jag arbetade gick jag upp nästan tre timmar innan jag skulle iväg bara för att jag skulle dricka ordentligt med kaffe :) . När jag sen väl var på mitt arbete var jag tvungen att ta en kopp till innan min dag riktigt kunde börja. Men sen var det ingen hejd i mig. haha

Nej, nu har jag suttit länge nog. Det är dax att sätta igång.

Se ya later!!UPP O HOPPA!!

 
God morgon alla härliga läsare.

Idag är jag riktigt ordentligt utvilad.
Somnade innan Lets Dance var klar med poängen och vaknade nu kl 8.

Så många timmar har jag inte sovit på hur länge som helst. Men skönt är det. Idag känner jag mig verkligen utmanad till att göra en riktig stodstädning här hemma. Och jag menar, hur ofta händer det att jag får sådana griller i huvudet som att städa med glädje? haha

Nu skall jag bara få i mig lite kaffe, sen kööör vi.


DINNERTIME!!

 

Blev bjuden på en riktig lyxmiddag idag, taccos. Sååå gott.

Nu blir det gotta med lite chips och dricka, och alldeles strax är det Lets Dance.

Det vankas alltså en riktigt härlig kväll här hemma. 

ORDNINGEN ÄR ÅTERSTÄLLD!!

 
Då har jag äntligen landat hemma igen.

Hur härligt det än är att träffa de bästa av vänner, så skall jag vara riktigt ärlig och säga att det är jätteskönt att komma hem till sin egen lilla vrå. Ja, jag vet, osocial är vad jag är  haha. Men om jag nu måste vara osocial med någon så är Pia bästa valet.

Så tack för några härliga timmar.

Och naturligtvis fungerade det inte att blogga från mobilen heller. Fick smyga mig in på Pias dator så jag kunde uppdatera er lite i alla fall. Jag vet, jag är rktigt snäll. T.o.m när jag sitter med bästa väninnan så tänker jag på er. Är det det som kallas för besatthet? Hmmmmm.

Sen genomgick jag ju en skönhetsoperation också när jag ändå var hos Pia. Visst är hon duktig? Vad tycker ni om resultatet? Observera att det finns före- och efterbild. :) 
HOS PIA!!

 
Har ju supersvårt att fixa mobilbloggen. haha
Inget bra jobb Teddy gjorde med mig. Eller kan det vara jag som inte fattar?
Tror nästan det. hahaha

I alla fall. Jag vet, dålig uppdatering. Men det blir väl bättre när jag kommer hem.
Fick ju sno åt mig Pias dator så ni kan bli lite uppdaterade.

Bilder får komma när jag väl är hemma igen. För jag kan ju inte det heller just nu.
 
Man nu vet ni att jag lever i alla fall.

Adios


VAD ÄR KLOCKAN?

 
Jaha, då har man vaknat igen, väldigt tidigt.
Var supertrött när jag vaknade i morse. Men vid det här laget vet ni hur jag får tillbaka balansen i kroppen, eller hur? Inte?? Okej, bildbevis på väg ......


Efter den koppen vaknade jag i alla fall. haha
 
Nu har jag hoppat ur duschen och skall göra mig iordning och ge mig iväg. Skall ju på långpromenad idag. hahaha
Vad gör man inte för lite mer kaffe??

I morse när jag satt här och försökte vakna till liv satt jag och funderade på väckarklockor. Jag vet, konstigt ämne att sitta och tänka på. Men jag vaknar ju alltid långt innan klockan ringer, så därav mina märkliga morgontankar. haha.

I alla fall, jag hittade klockan som skulle passa perfekt hemma hos mig, en riktigt häftig möbel. Undrar om det går att få tag på en sådan numera??

MOBILBLOGG!!


Nu är det dax för Teddy att lära mig mobilblogg, så det verkligen blir rätt i morgon när jag ger mig iväg hemifrån. Tror ni han lyckas?
Jag har mina tvivel förstås. Hahaha

Så jag passar på att säga godnatt redan nu. Det blir en väldigt tidig kväll.

Ha en fortsatt skön kväll alla ni som sitter uppe ett tag till.

Frågan är, klarar han av uppgiften? Han ser ut att kunna somna när som helst.

FICK MAT IDAG OCKSÅ!!

 

Ja, naturligtvis serverades det mat även idag, fish'n chip och pommes.
Tack Beatrice, det var supergott.

Så nu är vi mätta i magen och sitter just nu och tittar på "Tonårsbossen". Eller ja, inte Beatrice. De som känner henne vet säkert vad hon sysslar med just nu ......Ja, precis. Hon står och diskar.

UTBILDNING!!

 
Utbildning på hög nivå på Beatrice skola.

Idag har tjejerna varit på ungdomsmottagningen och haft sexualkunskap. De har bl.a fått utbildning i hur man trär på en kondom.

Beatrice hade himla roligt åt detta när hon i detalj berättade om hur de fick göra. Och ännu roligare tyckte hon det var när de fått två kondomer med sig hem för att "öva".

Jag tycker att det är riktigt bra att våra ungdomar får kunskapen. Dock förstod inte Beatrice varför hon behövde veta det, hon skulle ju inte använda kondom. hahaha

Så den här händelsen utlöste dagens skrattsalva, ja ni ser ju själv. haha

MIN TID!!

 
Gissa vad jag har gjort under ett par timmar?

Ni skall få en ledtråd ......


Helt rätt, jag har ju så klart sökt jobb.
Visst märker ni att jag fikar efter sympatier nu?? Hahaha

Det finns så väldigt många sätt att söka jobb på. Nu när jag var inne på bemanningsföretag hittade jag lite olika sätt de tyckte att man kunde gå tillväga på. Och jag skrattade gott åt alternativen. Man kunde t.ex. ha olika "morötter" för att få folk att hjälpa till. Så jag tänkte testa det. haha

Så om det är någon där ute i vimlet som har eller vet något som leder till ett arbete för mig, så bjuder jag på ett besök på Yasuragi. Självklart är ju att jag har skrivit på ett anställningspapper och fått min första lön.

För er som inte vet så är Yasuragi ett japanskt spa, som skall vara helt underbart härligt.
Vad säger ni om den "moroten"?


 

VETTIGT!!

 
Tror att alla vet vem detta är.
Älskar verkligen den här tjejen, Goldie Hawn. Hon är en riktigt bra skådis, som är lika duktig på thrillers som på komedier.

Finns nog inte mycket jag inte vet om Goldie Hawn.
Men däremot hade jag ingen direkt aning om vad hon tänker kring barn och mänskligheten över lag.
Jag har under årens lopp koncentrerat mig på alla underbara filmer hon medverkat i. Men nu råkade jag hitta ett klipp där hon faktiskt förklarar fenomenet med barn.

Även om jag är öppen med olika tankar kring hur barn är som personer, jag har ju trots allt tre barn som är helt olika, så skall jag villigt erkänna att jag inte riktigt tänkt i samma banor som Goldie.
Hur många gånger har man inte hört folk säga att de uppfostrat alla sina barn lika? Eller att andra inte har samma värderingar kring barn som en själv? Även jag har nog haft liknande funderingar några gånger under årens lopp. Dock kom jag ju underfund med att det inte fungerade på samma sätt med alla tre barnen.

Nu när jag själv skall bli farmor har jag lite omedvetet börjat fundera på det igen. Och trots att vi är helt olika som personer är jag övertygad om att lilla Alexander inte kunde hitta bättre föräldrar.

Lyssna på klippet och bedöm själv.
Tyvärr kunde jag inte hitta något med svensk text. Men det fixar ni säkert ändå. hahaha

Förresten, visste ni att Goldie Hawns dotter är den lika berömda skådisen Kate Hudson?

GOOD MORNING SUNSHINE!!

 
Nu är vi vakna igen.
Vissa piggare än andra, och jag tillhör absolut den andra skaran.
Men det är inget som inte kan avhjälpas med lite kaffe.

Som det ser ut nu finns det inga planer på schemat. Men det vet man ju aldrig. När jag väl piggnat till och hjärnan börjat fungera så kommer jag kanske på en massa som måste göras idag.

Så vi får helt enkelt se vad som händer och sker.
Jag börjar i alla fall med kaffe.

Och till alla som snart skall ge sig iväg, ha en bra dag.

Vi andra som kan slappa, kan ju få ha en bra dag inomhus, då det faktiskt är trist väder med regn idag. hahaAVSLUT PÅ EN HÄRLIG DAG!!

 
Ja, då lider även den här dagen mot sitt slut.
Det har varit en riktigt härlig dag, även om Teddy nästan tog kål på mig. hahahaha
Nej då, ingen fara. Det har varit en riktigt rolig eftermiddag tillsammans med både Teddy och Beatrice. Och sen ett perfekt avslut även med Dennis och Dessie.

Och som grädde på moset för att jag varit så duktig och knatat runt på stan (Teddys ord hahaha), så fick jag en liten present av honom också. Den luringen smet ju iväg och lämnade mig själv på ett fik på Entré. Vad han gjorde då fick jag inte reda på förrän ikväll när vi kom hem.

Han vet minsann att överraska han.......

Ja ni ser själv vad jag fick. Mmmm, den skall avnjutas......  haha

Med det här säger jag godnatt till alla där ute.HEMMA!!

 
Då var vi äntligen hemma igen, efter nästan 6 timmar.
Oj, oj, oj vad jag är trött nu, jag som inte är van att springa på stan.

Jag skulle egentligen på ett "starta-eget" info. Men klockan blev alldeles för mycket, så det blev Entré på värnhem istället. Sen drog Teddy iväg med mig på långpromenad och busstur. Och jag som aldrig är i stan annars, var ju så klart helt vilsen. hahaha

Färden slutade hemma hos Dennis och Dessie, vilket var himla roligt. Jag har ju aldrig varit där hemma, så det var trevligt att se hur de bor.
Efter det drog vi iväg till Coop forum där Teddy skulle handla. Så vi var inte hemma förrän nu. Och jag säger bara, puh vad jag är trött. hahaha

Och naturligtvis blev det fel idag igen när jag bloggade från mobilen. Det ser nästan ut som om inläggen publicerats nu på kvällen. Undrar när jag skall lära mig en sådan enkel sak. hahahaha
 

Bara för att bevisa att jag faktiskt åkt buss idag. hahaha

God fika hos Dennis och Dessie, Teddy bjöd.

Fick bli snabbmat efter den här långa dagen.

BUSSTUR!!


Har ingen aning om var jag är. Teddy har dragit iväg med mig på bussen.

Hoppas han inte lämnar mig nu, då vet man aldrig var jag hamnar. Hahaha

Men Teddy har kul iallafall.

ÖVERGIVEN!!


Jaha, då har man blivit ensam på ett fik på Entré.
Teddy bara reste sig "Vänta här". Juste va? Hahaha

Ja, ja, jag överlever nog.

Nej, nu skall jag vänta vidare.

So long

SLAPP!!

 
Oj, vad jag har slappat. Skulle ju göra så mycket, men det blev inget av det idag.
Ja, ja så blir det ibland.

Nu är jag i alla fall uppe och på topp igen. Skall snart bege mig hemifrån för att möta upp Teddy. Jag har ett möte i stan, sen blir det nog en o annan fika också.
Ja, just ja. Teddy lovade att dra iväg med mig på en överraskning. Hmmm, vad kan det vara? Jag älskar överraskningar. Men jag är ju som ett litet barn, OTÅLIG.
Så just nu sitter jag och är dödligt nyfiken. hahaha

Nackdel med att gå ut? Jodå, det blåser småspik. Är det något vädertillstånd jag verkligen ogillar, så är det blåsten. Jag har ju dåligt balanssinne i vanliga fall. Ni kan ju bara tänka er hur jag ser ut och går i blåst.
Ingen höjdare.SMILE!!

 
"Behandla din nästa som du själv vill bli behandlad".

Hur många av oss lever efter detta ordspråk? "Din nästa" kan vara både grannen, sambon, barnen, föräldrarna, bilisterna. Ja, i princip var och varannan är "din nästa".
Samhället har genom åren blivit ganska hårt, det finns inte längre plats och utrymme för att göra misstag eller ta det lugnt.
Visst finns det ödmjuka och respektfulla personer fortfarande. Men alltför ofta blir folk irriterade om det inte går tillräckligt snabbt i matkön på Ica, i trafikkön, eller om fel uppstår i tvättstugan.

Vart vill jag komma med detta då? Sitter bara och funderar på hur det kommer sig att det blivit så. Jag tror att den ödmjuka och respektfulla sidan finns hos alla. Men av någon märklig anledning så gömmer de undan den.
En dag frågade jag en person i min omgivning varför det skulle snäsas och gnällas på allt och alla. Till svar fick jag "Men andra gör ju det mot mig". Tror ju inte att alla tänker så. Men kan det vara en förklaring till varför många blir så lätt irriterade på varandra?
Visst måste det vara mycket trevligare att möta och att mötas av ett leende? Man behöver inte prata med alla man träffar. Själv är jag ju väldigt tystlåten och pratar inte gärna, varken i folksamlingar eller med folk jag inte känner. Men ett leende kan jag alltid bjuda på, det kostar inte så mycket.

En dag när jag parkerade bilen på en parkeringsplats vid ett varuhus, stod en bil bara en bit ifrån med lyset på. Ett medelålders par gick förbi och skrattade. Mannen "skämtade" om bilägaren och bilen. De skrattade gott åt incidenten och gick vidare i lugn takt till sin egen bil. Och det enda jag kunde tänka på just då var att tänk om det hänt mig, och jag kommit ut och inte kunnat starta bilen. Jag noterade reg.numret och sprang in till informationen i varuhuset, hörde sen att de ropade upp reg.numret i högtalaren. Det kostade mig inte mer än 5 minuter extra, minuter som kunde göra någon annan glad.
Om det tar 5 minuter längre tid i matkön på Ica så rasar inte världen runt omkring, om bilisten framför saktar in av någon anledning så innebär det bara att man blir någon minut sen själv, värre är det inte.

Så tänk positivt mina vänner. Med ett leende och ett vänligt ord kommer man väldigt långt.


NY DAG IGEN!!

 
 
 God morgon alla.

Då sitter man här igen med halvslutna ögon. Idag blir det också lite nytt och spännande.
Men det tar vi sen. Måste först ha mina vanliga morgonrutiner.

Tycker att benen känns helt ok idag, det ser inte alls ut till att finnas spår av vätska i de. Så jag tänkte börja lite lätt med zumban igen. Jag får ta det lugnt ett par dagar så jag inte överanstränger de. Vill ju att de skall hänga med mig på mina äventyr och inte hamna i sängläge. haha

Men nu först, lite "styrketräning"


NATTI NATTI!!

 
Ja, vad säger man??

ZZZZZZZZZZZZ

Dagen är ju som bekant slut nu.

I morgon kommer en ny dag, otroligt spännande sådan.
Jag har en del på lut även då.

Så jag säger god natt till alla där ute och sov så gott.

TVÅ VECKOR!!

 
Lite allmän info......

Trots att jag inte varit igång med bloggen mer än ett par veckor, så är jag ändå uppe i bortåt 70 läsare per dag. Jag vet, det är inte jättemycket. Men för mig känns det ganska bra med tanke på den korta tiden.

Har inte alls någon baktanke om att bloggen skall bli stor. Gör detta endast för att jag tycker det är så roligt.
Ändå har folk runt omkring, utanför min egen lilla värld, hittat hit.

En av dessa läsare letade upp mig på FB och skickade iväg ett meddelande om att det hade varit bra med en mailadress här på bloggen.
Jag skall vara ärlig och säga att jag inte alls är hemma i de bitarna än. Men jag tror ändå att man måste ha en header för att kunna lägga upp någon mailadress.

Det är inte alla som vill kommentera på bloggar, det har jag ju förstått. Och ibland kan man ha önskemål, egna funderingar, eller annat man helt enkelt bara vill ta upp. Och naturligtvis skall man kunna göra det, utan att alla andra också läser. Men jag är lite rådvill när det gäller E-postadressen. Så tillsvidare får man nog gå via FB om man vill mig något. Däremot kan jag lova att jag skall försöka få till något sådant längre fram.

Och till alla som läser min blogg dagligen, kan jag bara säga tack.
Det är jätteroligt att ha er här. 

ETT LITET MINNE!!

 
"Äntligen", var det enda man tänkte på när hon kastade sig i hans famn.

Vad tror ni jag pratar om nu då?

Detta var/är nog en av de bästa TV-serier jag har sett, fick aldrig nog av den. Jag var så förälskad att jag faktiskt gick och köpte hela serien på DVD. hahaha

Och ni kan tro att den gått varm här hemma.


DEKLARATION!!


Då har man även deklarerat detta året.

Tänk om allt hade varit lika enkelt som att deklarera. Bara trycka på en knapp och sen är allt klart.

Men än så länge funkar det inte till allt, hahahaUTE!!

 
Jag fick ju för mig att jag inte hade några planer idag. Tänk vad fel man kan ha. hahaha
För plötsligt fick jag ett telefonsamtal med beskedet att jag visst då hade planer. Helt förvirrad är jag ibland, men tur att folk håller koll på mig. haha

Så nu har jag varit iväg med Affe, som skulle på ett kort möte i stan.

På vägen hem upptäckte vi en "farbror" som gick med sin rullator. Han hade en tunn jacka och tunna skor, utan strumpor. Jag blev ju så klart konfunderad och fick genast för mig att det var något som inte stämde. Efter att vi kört en bit, fick jag Affe till att vända bilen. Jag hade riktigt ont i magen av att tänka på att den här "farbrorn" kanske var förvirrad och gett sig iväg, han kanske behövde hjälp.

Sånt är ju alltid lite känsligt. Och folk kan ju ta illa upp och tycka att man blandar sig, om det är så att de inte behöver hjälp.
Vi körde i alla fall tillbaka och upptäckte att han hade kommit ganska långt. Han var inte alls så gammal som jag först trodde och verkade inte heller förvirrad. När vi väl kom i kapp honom, såg det ut som om han bara var på väg till affären.
Jag blev lite lugnare när jag såg med egna ögon att han inte verkade behöva hjälp.

Affe tyckte inte jag var riktigt vettig. Men jag kunde ju inte med gott samvete bara åka vidare utan att kontrollera så att allt stod rätt till. haha

Det är ju trots allt inte alla som går med en skylt att de behöver hjälp!!


6:00 ......

 
...... och jag är redan vaken.

Förstår inte varför det skall vara så svårt att sova på morgonen, när jag faktiskt har lov till det.
Så nu sitter jag här, jättetidigt enligt mig, med en riktigt lång dag framför mig.

Beatrice hade redan gjort vid sig när jag vaknade, och är nu redo för att ge sig iväg till sin praktik.

Vad skall jag själv hitta på då? Det återstår att se.
Har i alla fall inte en massa möten på stan.

Måste "doppa" huvudet i kaffebaljan, så ögonen öppnas. :) 

Och ni som skall iväg till jobb eller skola, ha en bra dag.


BLOGGPROBLEM!!

 
Jag vet, har ju redan lagt mitt godnattinlägg.
Men jag saknade er så var tvungen att skriva lite till. hahaha

Vill bara göra er uppmärksamma på ett problem jag upptäckt nu på bloggen.
Så till alla er som brukar kommentera; har ni kommenterat och fått upp en ruta att kommentaren skall godkännas, så har jag inte mottagit någon kommentar, eftersom jag inte gjort några sådana inställningar.
Jag tror det skall fungera nu, det verkar bara ha varit en störning.

Jag kommer inte att göra några sådana inställningar heller. Så får ni upp någon sådan ruta, får ni skriva kommentaren vid ett senare tillfälle.

Återigen säger jag god natt och sov så gott.


ÄR NI TRÖTTA??

 
...... Vet att jag är det i alla fall.
Det har ju som sagt varit en händelserik dag med mycket spring.

Inte nog med det. Aktiviteterna har ju verkligen flödat här hemma också.
Vet inte hur jag lyckats med konststycket. Men jag kan med stolthet säga att jag fått tre barn, som alla är väldigt husliga. Så ikväll har Teddy stått för brötbaket. Och det var nästan godare än när jag själv bakar. hihi

Med detta säger jag godnatt till er alla.

Och glöm inte, var rädda om varandra.

ÄNTLIGEN HEMMA!!

 
Då har jag landat hemma igen.

Jag var ju som sagt på arbetsförmedlingen för en ny handlingsplan.
Eftersom jag inte tycker det händer så mycket på arbetsfronten, trots att jag söker jobb hela tiden, så har jag nu börjat undersöka lite olika alternativ.
Dels så finns det ju utbildningsmöjligheter. Ev skulle jag kunna utbilda mig vidare, kanske inom HR. Måste bara kolla vidare med facket hur de ser på utbetalningar under den tiden.
Sen finns det faktiskt lite mer man kan göra. Har spånat lite på att kanske starta eget företag.

Allt detta med utbildning och starta eget är ju bara funderingar jag har. Jag måste ha något att göra, kan ju inte bara sitta och vänta på att någon skall höra av sig till mig. Men jag fick i alla fall med mig en massa papper därifrån gällande dessa bitar och skall undersöka det lite närmare, så får vi ser vart jag landar.

Efter arbetsförmedlingen bar det iväg till nästa möte, på Beatrcie skola. Och som jag redan visste så fungerar Beatrice alldeles utmärkt i köksmiljö. Min egen lilla kock. haha

Jag är väldigt stolt över henne, hon tar skolan på fullaste allvar. Just nu praktiserar hon två dagar i veckan, en vecka till har hon där. De är jättenöjda med henne.
Och efter sommarlovet kommer hon att börja praktisera på allvar två dagar i veckan hela året. Så hon gör verkligen stora framsteg.

Det var dagens möten, och nu är det skönt att vara hemma igen. Skall käka lite nu innan det blir för sent. Och som alltid blir det film till maten. Gissa vem som stått för matlagningen? hahaha

Beatrice var väldigt hungrig. Hoppas inte Molly misstycker att hon tog en liten tugga. hahahaMÖTE NR TVÅ!!

 
Ja, då var det dax igen.
Idag har jag ju som sagt "spring i benen" hahaha. Är alldeles strax klar för att ge mig iväg till stan och ett möte på arbetsförmedlingen. Tid för en ny handlingsplan. Det enda den egentligen går ut på är att jag skall kunna återkomma till AF och redovisa sökta arbeten.

Man borde ju få lite provision därifrån. Tänk er själv, hade inte vi arbetslösa funnits, så hade de ju inte haft något att göra, stackare. Man kan väl nästan säga att vi bidrar till deras lön. Visst är vi snälla? haha

Som sagt, idag springer vi runt......


FÖRSTA AKTIVITETEN AVKLARAD!!

 
Tillfälligt hemma......

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp tidigare. Men av någon anledning fick jag inte till det från mobilen. Jag är fortfarande i inlärningsstadiet, så det blev lite problem. hahaha

Men nu kan jag i alla fall meddela att jag är färdigfikad och hemma igen. Det visste ni inte va?? hihi

Det är alltid lika roliga att träffa de forna arbetskollegorna.
Nackdelen med att vara arbetslös är utan tvekan den sociala biten. När man går hemma i sin egen lilla värld, går man inte direkt och funderar på folk man inte längre har någon daglig kontakt med. Men när vi sen väl träffas, märker jag hur mycket jag ändå har saknat att ha de runt omkring mig. Dessa träffar blir lite som medicin för själen.
Så tack vänner för en härlig stund tillsammans.

I det stora hela mår jag faktiskt väldigt bra inombords. Jag har ju det mesta jag behöver, en frisk familj, tak över huvudet och mat på bordet. Vad mer finns det? Och det är just dessa tankar jag alltid har när jag varit och fikat med kollegorna.

Idag är en dag med fler aktiviteter. Och bara om någon timme skall jag iväg igen, puh....
Men jag skall inte klaga. Det är bra med de dagar där jag faktiskt har en del uppskrivet i min almanacka. Det är jobbigare och tråkigare med de dagar som är väldigt, väldigt tomma på planer.

Minns när jag arbetade, så var jag väldigt lycklig om jag hade en dag där jag inte hade något uppskrivet. Men det är väl så, man är aldrig riktigt nöjd och vill hela tiden förändra saker och ting. :) 

Sätter punkt nu så jag inte skriver en hel roman till er. hahaha
EN DAG MED AKTIVITETER!!

 
Pigg?? Nja......

Hade inte hunnit sitta med mitt morgonkaffe lång stund innan jag hade full morgonaktivitet.
Beatrice med sin frukost, Teddy som kom upp, Dennis som ringde. Ja, aktiviteterna var många och högljudda.
Ja, ja jag var inte heller tyst, trots att jag inte vaknat till ordentligt än. hahaha

Men nu är jag i alla fall på banan. Skall göra vid mig nu för ett "frukostmöte" med gamla arbetskamrater på Ikea. Härligt härligt.

Det här kan man också syssla med när man hälsar på, tyckte Teddy. hihi
NU GER JAG UPP!!...... för ikväll i alla fall.

Har inte så mycket mer att tillägga denna kväll mer än att jag är superdupertrött. 
Nu skall jag nanna kudden för i morgon är en ny underbar dag.

Har en hel del att uträtta i morgon. Vad? Hmmm, det tar vi då.

God natt alla och var rädda om varandra.

Så här kan man också sova;


VAD HÄNDER?!!

 
Det var verkligen ingen höjdare att vara ute i blåsten idag haha. Men allting går ju bara man vill.
När vi väl kom hem så blev det middag framför film med Beatrice, mys mys.

Ni som verkligen följer mig och min blogg har säkert märkt något konstigt på bloggen idag.

Jag är ju ganska ny i bloggandet, och ännu nyare till att blogga från mobilen. Och idag skrev jag två inlägg när jag inte var hemma. När jag väl kom hem och öppnade datorn så kunde jag inte hitta mina inlägg som jag publicerade från mobilen. Men de låg fortfarande kvar som en "utkast", hur nu det gick till. I alla fall, jag kopierade och skickade över och skickade det på nytt. Efter det upptäckte jag att det hade publicerats tidigare idag också. Så jag publicerade två inlägg två gånger idag. hahaha. 
Ja, ja jag lär väl mig så småningom. Under tiden har jag hur roligt som helst.
Och visst är väl det huvudsaken??

Nu är kaffet på G i bryggaren och 20.00 bänkar jag mig framför en liveshow på datorn, som visas varje Söndag.
Har ni inget roligare för er, titta ni också: http://marcelos.se/

INTE HEMMA ÄN!!

Hamnade hos pappa efter stallet. 

Sitter och inväntar Dennis som skall hämta oss.
Vill inte utsätta mina stackars ben för långpromenad hem. Hahaha

Pappa valde alltså inte att skaffa katt. Katten bjöd in sig själv, och stannade kvar. Haha

ÄNTLIGEN FÅR JAG SITTA!!

Sitter i ridhuset och väntar på att ridningen skall börja.

Det är ju inte jättekallt. Dock önskar jag att inte benet hade värkt.
Men, men. Jag överlever säkert detta också. Hahaha

STALLET NÄSTA!!

 
 
Sitter och försöker vakna till liv med min bästa morgonvän, kaffet.
Inte helt lätt. haha

Idag är det stallet som gäller.

Skall bara försöka få upp sömntutan, så hon hinner äta frukost innan hon skall iväg och kämpa på hästryggen.

Hörs senare

IGEN??!!

 
 
Är det natt igen??

Japp, det är det och det är dax för oss att runda av den här härliga dagen.

Så åter igen säger jag god natt till alla där ute.

Var rädda om varandra och sov så gott.

 

DÅTID!!


Jag tror ärligt att jag är född i fel epok. Jag skulle helt klart ha levt för 150 år sedan, i mitten på 1800-talet.
Tänk vad skönt att slippa all denna stress som finns i dagens samhälle. Att få åka häst och vagn istället för att nyttja bilen, att slippa vara uppkopplad dygnet runt, att gå till folk istället för att bara ta telefonen och ringa. Ja, det finns många fördelar med den tiden.

Dessutom är jag ju barnsligt förtjust i både kläder och prylar från just den epoken. Jag älskar att gå i antikaffärer.
Ofta är ju dessa prylar något dyrare, så jag går väldigt sällan därifrån med något. hahaha

Just nu letar jag efter ett paraply som "fina" damer hade på den tiden. Ja ni vet kanske vad jag menar. Tro det eller ej, men det är svårare att hitta än vad man kan tro.

Ja som sagt, jag är född fel tid.

För er som undrar, telefonen är en fullt fungerande. Används av mig dagligen. hahaha

 

OMSORG!!

 
Och hur roligt är städning på en skala då ......?
Förstår inte varför man skall skjuta upp tills morgondagen det man kan göra idag.
Städningen skulle ju göras IGÅR. Vad hände egentligen?
Förutom att jag var lat och datanördig, så har jag ingen annan ursäkt.

Men idag fick jag lite energi i alla fall, så det är det jag sysslat med. Fast skall ju villigt erkänna att jag pausat mer än vad jag städat. hahaha

Nu när jag städade köket kom jag ju på att jag måste visa min lilla köksklocka. Fick den av Dennis för ett par år sedan. Tror att han tänkte att det är en bra investering för framtiden när synen börjar ge vika. haha


Och förresten, det är inte bara jag som är datanörd i familjen. Jag vet dock inte vem som har ärvt det av vem. hahahaGHOST!!

 
 
Hur många av er tror på andevärlden?

Jag kan säga att jag tror stenhårt på det. Min familj skrattar och bara skakar på huvudet. Men det är så. Jag har sett och varit med om alldeles för mycket för att INTE tro på det.

Jag har alltid sagt att det finns spöken i min lägenhet. Det är väldigt snälla spöken, de har aldrig stört mig.
Mycket har hänt genom åren. Men Dennis säger att det är väldigt konstigt, för han märkte inte av något när han bodde hemma. Kanske, kanske inte. Vill man inte tro, då märker man nog inte av det så mycket. Han har alltid så logiska förklaringar till varför saker händer.
Det har kunnat vara en lampa som plötsligt tänts, enligt Dennis är det då elfel. En skål som försvunnit och som sedan kommit tillrätta, det är jag som placerat den fel enligt Dennis. En telefon som plötsligt ringts upp av min telefon trots att jag inte rört telefonen, då är det felkopplat från televerket. Ja som ni märker så har Dennis logiska förklaringar till allt hahaha.

En dag var Dennis och Dessie på besök, och med sig hade de deras hund. Plötsligt flyger hunden in i vardagsrummet och skäller som bara den, rummet var alltså tomt. Strax därpå rusar hon ut i köket och ställer sig bakom Dessie, skakar som ett asplöv och ser livrädd ut medan hon kikar mot vardagsrummet. Förklaringen; att Molly skäller när något flyger förbi. Jag har fortfarande inte riktigt kommit på om det sista var ett skämt förstås. hahaha

Teddy är en av de som inte heller tror på det, som alltid skrattat åt mig.
Så på kvällen sitter han och jag i vardagsrummet och pratar. Plötsligt flyger en skugga fram och tillbaka vid väggen ovanför soffan. Både jag och Teddy reagerar och börjar kolla om någon dammtuss hänger någonstans som kan ge ett sken. Naturligtvis var det ju inte så.
Teddy tar då telefonen och börjar frenetiskt fotografera samma ställe hela tiden. På vissa bilder syns inget, men på vissa bilder kommer skuggan väldigt tydligt fram. Och varje gång detta händer, så blir det en väldigt stark kraft både hos Teddy och hos mig.
Och stackars Teddy som faktiskt inte tror på det blev nog lite skakis hahaha. "jag måste gå hem nu, hej då". Och sen bara försvann hann.

Ja, så är livet hemma hos mig och mina sambos, mina kära husspöken.

Det finns faktiskt en hel del bildbevis, då Teddy fotograferade massor. Tyvärr har Teddy inte fått loss tummarna och skickat över bilderna till mig.
Eftersom jag ville dela med mig av detta lustiga inslag i min vardag, så får ni helt enkelt tro mig på mitt ord hahaha. Lovar att dela med mig av bilderna så fort min kära son delat med sig till mig.

NY FAMILJEMEDLEM!!

 
I min familj har det faktiskt kommit en ny familjemedlem, Molly.
En riktigt härlig tjej som "snackar" hela tiden och vill ha uppmärksamhet. Och då menar jag inte att hon skäller, hon pratar i ett kör precis som ett litet barn hahaha.

Det är ju Dessies hund. Och i och med att Dennis och Dessie blev ett par, så har vi nu fått glädjen att lära känna denna goa, glada och spralliga lilla tjej.UPPE MED TUPPEN!!

 
 
God morgon alla härliga läsare!!

Jag brukar ju alltid skriva god natt inlägg, men igår kom jag helt av mig.

Och vet ni varför, jag hade besök av "det okända". Jo, det är sant, Dennis sprang omkring här hemma med sin mobiltelefon i högsta hugg och jagade spöken. hahaha

Ja, vad säger man?
Inget mer just nu, måste ha i mig kaffe först.
MOBIL, HMMM!!

 
 
Okej, visserligen klarade jag av mitt allra första mobilinlägg.
Dock kunde ju layoten blivit något bättre. Förstod inte riktigt hur jag skulle få till raderna. Dessutom fixade jag inte riktigt det här med att lägga upp bilder och skicka från mobilen.
Nej, det får väl bli lite mer utbildning för mig där. hahaha

Det är ju jättetråkigt att läsa inlägg utan bilder, eller vad säger ni? Och eftersom jag inte fick det till att fungera kände jag nu när jag är hemma igen att jag bifogar väl de bilder jag tog som skulle med det förra inlägget. hahaha

Bara för att ......I'M OUT!!


Tro't om ni vill, men jag har faktiskt klarat av att ge mig iväg hemifrån utan något ärende. Chockande va? Hahaha

Fick ju gå upp och hälsa på min kära mamma ett tag och passar så klart på att lägga mitt allra första inlägg från mobilen. Får väl ta och tacka Teddy vid tillfälle för att han laddade ner appen till mig. Hahaha

UTBRÄND!!

 
                                                 Varför blir man utbränd?

En person som aldrig råkat ut för detta, säger troligtvis att det är inbillning. Som så mycket annat så syns det inte. Men är man väl drabbad och befinner sig mitt i det är det riktigt, riktigt jobbigt.

Som många säkert redan vet arbetade jag på samma företag i många år. Vi arbetade asymetriskt, vilket innebär att man under högsäsong arbetar väldigt många och långa timmar. Och när sen lågsäsongen satte in var vi istället lediga väldigt mycket.
Samtidigt var det en osäker tid på företaget. Det var sämre tider, och uppsägningar var i görningen. Och naturligtvis påverkade det också humöret något. Jag blev orolig, sov dåligt och var allmänt rastlös.
Och även om jag var en av de som fick stanna kvar, hade det påverkat mig mer än vad jag kanske ville inse.

Även på hemmafronten hade det hänt en hel del. Jag hade gått igenom en skilsmässa, och omställningarna var enorma. Det var ju inte bara jag som gick igenom detta trauma. Det förändrade ganska mycket för mina tre barn och även för deras pappa.

Det var under en högsäsong jag först märkte att någonting var fel. Hade jag lyssnat på kroppen, hade jag antagligen märkt detta långt tidigare. Men min vardag rullade på alldeles för fort och jag lyssnade inte, kände inte efter. Det hände så mycket i samma veva att jag inte reagerade på att något var tokigt.

Älskade verkligen mitt arbete. Och kunde för mitt liv inte ana att det skulle påverka mitt liv så mycket som det faktiskt gjorde. Jag missade mail, glömde bort vad kollegor ringt om, blev lättirriterad och kände bara att jag ville gråta hela tiden.
På hemmaplan sa folk att jag mådde dåligt för att jag jobbade så mycket. Det skulle visa sig senare att det inte alls stämde.

Redan på mitt första läkarbesök trodde läkaren att det handlade om utbrändhet, att jag helt enkelt stressat sönder mig. Vadå stressat? Jag tyckte ju inte att jag stressat alls. Visst hade jag det hektiskt vissa perioder på mitt arbete, men det var jag inte ensam om. Mina kollegor arbetade lika mycket. Dessutom varvade jag verkligen ner på kvällarna.
Men detta var i alla fall början på en tids sjukskrivning.
Jag hade ett riktigt stort stöd från företaget. Och utan deras stöttning och peppning hade det antagligen tagit mycket längre tid än vad det gjorde. Jag blev även skickad till företagshälsan, där jag fick gå ett antal gånger och prata. Och det var här och nu som jag insåg, med psykologens hjälp, att arbetslivet och privatlivet ofta går hand i hand. Om man mår bra på jobbet men har problem hemma, eller mår bra hemma och har problem på jobbet, så kan man fungera hur bra som helst i många år. MEN om problemen uppstår hemma OCH på arbetet samtidigt, då kan hela ens värld rasa samman om man har otur.
Efter mina gånger hos psykologen, fick jag klart för mig att detta byggts upp under mer än 20 år. Så det handlande långt ifrån om mitt hektiska arbete.

En annan viktig del som hjälpte mig att komma tillbaka var stödet från min bästa väninna. Utan henne här hemma hade jag inte kunnat gå in i mig själv som jag gjorde.
Min kropp var så slut att jag mer eller mindre sov bort de första veckorna. Och utan stödet från henne hade jag ju inte kunnat det. Lägenheten behövde fortfarande omsorg, maten skulle lagas, disken skulle diskas osv. Dessutom behövde mina barn fortfarande någon vuxen som tog ansvaret. Jag var långt ifrån kapabel till det.

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag faktiskt hade så många underbara människor som omgav mig. Stödet från alla dessa gjorde att jag bara efter några månader kunde återgå till min vardag. Jag började i liten skala med att arbeta deltid. Men kände ganska snabbt att jag mådde så pass bra att jag kunde gå upp till heltid igen.

Aldrig mer att jag ignorerar min kropps signaler. Den är det viktigaste redskapet vi har och skall behandlas därefter.

MORNING!!

 
 
Oj, oj, oj, sovmorgon delux.
Vaknade alldeles precis. Som vanligt måste jag ju dra i mig lite kaffe och morna mig.

Så det blir ett kort inlägg nu. Återkommer så fort jag vaknat till liv.


 
 

TRÖTTA ÖGON!!

 
 
Ögonen börjar nu säga till mig att jag inte alls skall sitta här och sällskapa med er längre, utan istället göra de sällskap in i sovrummet. Så jag får väl göra det då.

För ett litet tag sedan satt jag och gick igenom lite mer papper och kartonger och hittade lita gamla godbitar igen. Det är så himla kul att se sådant som man inte riktigt minns längre. hahaha

Jag säger i alla fall god natt nu till alla där ute som mot förmodan fortfarande är vakna. Och till er andra som inte läser förrän i morgon bitti "god morgon".
TANKVÄRT!!

 
 
Varför äter man så mycket att man nästan spricker och sen däckar och sover bort två timmar i soffan? Där försvann ett par timmar som jag faktiskt hade kunnat göra något roligare på än att sova. hahaha

Nu har jag i alla fall satt mig här igen och skulle försöka lära mig ytterligare om bloggvärlden. Nu tänker ni säkert att hur svårt kan det vara, det är väl bara att skriva hahaha. Klart det är. Men det finns ju hur mycket som helst man kan göra inne på en blogg som en "gammal tant" som mig inte hade en aning om. hihihi

Och eftersom jag bara läser två bloggar jämt och ständigt, så vet jag bara hur de skriver och hur deras layouter och teman ser ut. Därför tog jag nu tillfället i akt att kika in på lite fler bloggar för att titta hur bloggare lagt upp det.

Måste säga att jag är grymt imponerad av var folk får inspiration ifrån. Det är allt från 13 år upp till 70-åringar som skriver. Och deras inspiration tryter inte, det var väldigt intressant läsning.
Okej, nu kommer jag ju så klart inte att börja följa alla dessa. Det räcker så väl med de två jag redan följer. Det är tidskrävande nog. hahaha

Nej, nu är jag nog klar här, för en stund i alla fall.....

Bara ett tankvärt ordspråk innan vi slutar:
LÄR DIG LIVETS STORA GÅTA, ÄLSKA, GLÖMMA OCH FÖRLÅTA.

Eftersom jag aldrig fick upp någon bild igår på min egen lilla hushållerska, kommer här istället en bild på den söta lilla kocken. Naturligtvis var det hon som stod för maten även idag. Ja, jag vet. Jag har sån lyx. hahaha


TRR

 
 
Hemma igen efter avtalat besök på TRR.
Är det nu man skall ta fram sin "dagbok" och bara gnälla av sig?
Nädå, så farligt är det faktiskt inte. Men det är alltid lite småjobbigt och nedstämmande att gå till trygghetsrådet.

Jag brukar ju säga att om jag mår dåligt och sen kommer till TRR, så mår jag mycket bättre efter att ha pratat med min handläggare där. Och det stämmer faktiskt, det gjorde jag även idag. Men ändå känns det ju så klart jobbigt. Jag är ju väldigt medveten om att jag går dit för att jag inte har något arbete. Och det i sig kan ju göra vem som helst nedstämd.

Men nu tar vi nya krafter. Skall snart sätta igång med maten. Och när magen väl är full, brukar man må så mycket bättre. hahaha

Förresten, ni missar väl inte "Tonårsbossen" ikväll??!!

KUNDTJÄNST!!

 
 
Tänkte dela med mig av lite tankar som jag ofta hör andra personer sitta och beklaga sig över, när man ringer till något företags kundtjänst. 
Problemen kan vara många, köerna är för långa, personalen är nonchalanta, man får inte den service man vill ha. Och framför allt så får man inte alltid rätt och medhåll.

Jag minns så väl de problem vi hade på det företag jag själv arbetat på i många år.
Det var alltid någon kund som "väntat alldeles för länge i telefonkön", nästa kund som inte fick svar på sitt mail tillräckligt fort, och en hel del som ansåg att "informationen var för dålig". Ja, problemen var många och det var aldrig kundens fel.

Det är inte lätt för någon av parterna egentligen. Jag kan ju absolut förstå att man som kund blir irriterad om man får sitta långa stunder och vänta i en telefonkö när man har annat att göra.

Som personal sitter man ju inte precis och rullar tummarna. Men det är ju omöjligt att besvara två samtal samtidigt.  En kundtjänst brukar bestå av ganska många som sitter och svarar i telefon. Man kan dock inte vara lika många som svarar i telefon som det är kunder som ringer. Och beroende på kundens problem, så kan det ibland ta längre tid innan man kan lägga på luren och påbörja nästa samtal.

Ofta är det också kundtjänst som har hand om mailen. Får en kund inte tillräckligt snabbt svar, resulterar det ofta i fler mail från kunden, och t.o.m ett eller två telefonsamtal. Så innan personalen är klar med en o samma kund, kan två personer ha haft hand om samma ärende. Vilket också gör att det ibland tar längre tid.

Problemet med folk i dagens samhälle är att man är så stressad, allt skall hinnas göras på kortast möjliga tid. Så när det väl kommer till företag man är involverad i, så tar man inte reda på vilka regler som gäller, vad kan jag som kund göra för att slippa ringa till det här företaget osv. Jag är inget undantag.
Ni minns kanske mitt inlägg om irritationen när jag inte fick den hjälp jag ville ha på arbetsförmedlingen? Det är ett typiskt sådant fall. Jag hade kunnat ta reda på vad som gällde, och varför. Men istället blev jag irriterad över en bagatell. Nu är inte jag typen som ringer och skäller, som en hel del gjorde när jag satt på kundtjänst. Lite mer ödmjuk är jag. haha.

Men hade dessa kunder satt sig ner och funderat, så hade många av de sluppit ringa till oss. För trots att jag förstår kunderna och t.o.m håller med vissa, så är sanningen ändå den att många av kunderna själv felat från början. Därav de långa telefonköerna, och väldigt många mail som inte besvaras snabbt nog.

När man som kund ringer till ett företag och skäller ut personen som råkar svara på just det samtalet, inser man inte att man skäller på en helt random och okänd privatperson. Visst, hon sitter där för att svara i telefon och hjälpa kunden. Men det är dock inte hon som satt reglerna, varken företagets eller kundernas regler. Får man dessutom skäll från kund efter kund, dalar humöret och man gör ett sämre jobb. Det kan då ibland märkas så att nästa kund upplever personalen som nonchalant.

Vi borde lära oss hur man beter sig när man ringer till företag. Och kanske får vi också bättre hjälp av kundjänst om vi har större förståelse.

 

 

STRÅLANDE DAG!!

 
 
Vaknade halv 6 idag. Fortsätter det så här behöver jag snart inte ha någon väckarklocka. hihi

Och vilket härligt väder, solens strålar har hittat hit. Nu känns det att våren är på väg.

Har en hel del planerat idag. Men vet ju ändå inte hur dagen slutar, mina scheman brukar aldrig kunna hålla hahaha. 

Men jag är i alla fall redo att möta världen idag, piggare än någonsin förr.JUST NU!!

 

I detta hushållet är det Beatrice som har ansvaret. hahaha
Så idag blev det pyttipanna, ägg och rödbetor. Beatrice favoriträtt.
När Dennis bodde hemma blev det inte det så ofta. Dennis tyckte inte det var någon middag. Och det blev ofta suck, suck om Beatrice kom med det förslaget hahaha.
Så numera kör hon med det ganska ofta. Ja, ja, hon lär väl tröttna så småningom. hihi

Så nu är jag mätt i magen och sitter just nu och surfar runt på nätet efter distansutbildningar.
Det hade varit riktigt häftigt att kunna plugga samtidigt som jag lär mig mer om bloggvärlden. Jag slår liksom två flugor i en smäll.

Nu vet jag vad de flesta tänker, att jag sitter och drömmer om något overkligt. Men som jag skrivit tidigare så har jag funnit något som jag verkligen älskar att göra. Problemet jag har idag är ju att jag måste sitta med jobbansökningar, papper, arbetsförmedlingen och allt annat som tillhör den arbetslöses värld, att jag inte kan hålla bloggen vid liv så mycket som jag skulle önska.

Fick just nu frågan av Beatrice om jag tyckte om maten. Klart jag gjorde gumman. Speciellt när man blir bjuden på en lyxmåltid som denna.

...... Och naturligtvis skall programmet strula och jag kan inte ladda upp någon bild. Har suttit nu i 30 minuter och försökt få in bilder. Nåja, ni får låtsas att ni ser maten fint uppdukad här nedanför, och naturligtvis en bild på den söta kocken.
Gott var det i alla fall. Tack för maten.

TONÅRSBOSSEN!!

 
 
Klickade precis in mig på TV 3's hemsida och tjuvkikade på "Tonårsbossen", som har premiär i morgon 20:00.

Jag skrattade gott åt flickan som plötsligt skulle ha hand om familjens pengar en månad, 45.000:-.
I matväg var det bara halvfabrikat som gällde, sen handlades det en massa kläder. Föräldrarna fick t.o.m lämna ifrån sig alla kredit- och kontokort till henne. hahahaha
Kan tänka mig föräldrarnas "förtjusning". hahaha

Den verkar riktigt bra, och jag skall absolut bänka mig framför TV'n då.

Det programmet skulle nog de flesta familjers tonåringar behöva titta på.

Kommer ni att titta?
TV3Sverige

TV3 Sverige

SYSSELSÄTTNING!!

 
 
Vad har jag sysslat med då?

Har varit ganska flitig med jobbsökningar, har hunnit med att söka hela fyra jobb. Jippi.

Kan ju tala om att det inte är hälften så roligt att söka jobb som att sitta här och "leka" med bloggen. Tänk vad bra det hade varit om detta hade varit mitt arbete istället. Guuud vad bra jag hade mått då. haha

Men jag får se det som belöning. Varje gång jag varit duktig och sökt jobb, får jag gå in här. Då vet jag att jag har gjort något bra i alla fall. hahaha

Om det är någon som funderar på varför jag hela tiden skriver haha, hihi, hoho och allt vad jag nu hittar på, så beror det på att jag inte har lyckats klura ut hur tusan jag får smileysar på pränt här på bloggen. Så är det någon som har  något tips hur jag skall göra, så är de varmt välkomna.

FÖRSTÅELSE!!

 
 
Vaknade 5 och kunde inte somna om!!

Nu sitter jag här och är jättepigg med en väldigt lång dag framför mig haha.
Solstrålarna har i alla fall hittat in genom fönstret, så man blir lite extra pigg av det. Nackdelen är att det nu syns att fönstrena verkligen behöver sig en omgång. :) 

Igår efter att jag skrivit mitt inlägg om arbetsförmedlingen så fick jag reda på att det tydligen inte alltid stämde det bemanningsföretagen annonserade om när det gällde coaching, och att man ändå inte kunde vara säker på att man blev matchad för intervjuer.
Jag får då en lite bättre förståelse till arbetsförmedlingens regler. Det är ju ändå de som får betala i slutändan.

Egentligen var jag väl aldrig direkt arg på arbetsförmedlingen, utan mest på situationen. Men den irritationen har som sagt försvunnit nu.

Så tack Johan för informationen.

ÖVERSVÄMNING!!

 
 

Precis det som behövde också.

Så fick vi översvämning i köket precis när Beatrice stod och diskade, det var nästan bud på att ta på sig gummistövlarna.
Vilken tur att vi hade besök här precis. Sånt är jag ju inte alls bra på.

Puh!!

IRRITERAD!!

 
 
Tycker jag har fått superbra hjälp från alla berörda myndigheter när det kommer till min arbetslöshet. Jag har visserligen inte fått något arbete än. Men myndigheterna har funnits där, svarat på frågor på bästa sätt och stöttat och peppat mig när det känts jobbigt.

Men nu känner jag mig väldigt irriterad. Är jag bara en siffra i högen? En statistik?

Jag har, sedan jag blev arbetslös, haft kontakt med trygghetsrådet. Jag gillar verkligen min handläggare där. Han kan naturligtvis inte ge mig ett arbete. Men han peppar, kommer med goda råd och finns där för mig när jag än behöver någon att bolla med eller bara få prata av mig. Han coachar mig på bästa sätt.

Nu hittade jag på en av alla bemanningsföretag en annons om att man kunde få en personlig coach hos de, som hjälpte till både med cv och personligt brev. Men även att man blev registrerad hos de, och gick på intervjuer när bemanningsföretaget fick in tjänster som skulle passa för det man var intresserad av. Den här coachen skulle man träffa en gång/vecka.
Men för att bli aktuell, så var man tvungen att ha arbetsförmedlingens godkännande.
Aha, tänkte jag. Visserligen har jag ju en toppencoach. Men om jag får en coach på bemanningsföretaget också, så har jag ju plötsligt fått in en fot på stället där en massa jobb kommer in.
Så jag tog kontakt med min handläggare på arbetsförmedlingen och förklarade varför jag var intresserad av ytterligare en coach, och menade att det är ju en stor fördel om jag får in foten där. Kanske har jag då lättare för att få ett jobb därifrån, om jag redan befinner mig där.
Döm om min förvåning när han säger att jag inte har varit arbetslös tillräckligt länge för att ha rätt till en coach som arbetsförmedlingen godkänner.

Vad är det för idiotiska regler?
Om man nu som arbetslös verkligen vill ha ett jobb, och försöker hitta olika lösningar för att detta skall ske. Så säger arbetsförmedlingen nej.

Men kallelser för nya handlingsplaner och andra möten kan de skicka ut.
Så just nu är jag riktigt tjurig och arg!!!!!!

MORGON IGEN......

 

......och lika trött som alltid vid den här tiden.
Som vanligt måste jag ha mitt kaffe för att vakna till liv, och den där cigaretten som helst inte skulle följa med.

Och på tal om cigaretter. Vad gör man när pengarna inte räcker till, men man ändå har det här behovet och behöver giftet?
Jo, man gör sin egen tobak.  

Vad tror ni, skulle jag passa som egen företagare? hahaha

PÅ DEN GAMLA GODA TIDEN!!
Kolla in detta!
Sådant här hittar man när man letar efter annat.

Visst är jag mig lik? Har kanske fått 2-3 rynkor mer.
Det kanske är tur att kvaliten inte är den bästa. hahaha


 


LURAD!!Idag ringde Dennis mig och sa att han var på väg hem och skulle hämta kläder till flickvännen. Och jag blev eld och lågor "oh, nu är det dax, nu är hon på BB", var min första tanke.
Att det inte är beräknat förrän i Maj hade jag så klart ingen tanke på.
Och precis när jag sagt orden högt, kom jag på att det är ju 1:a april. Och då först började Dennis garva i telefonen.

Så man kan väl säga att jag klarade mig på håret hahaha. Okej, dagen är ju inte slut än. Men nu skall det nog mycket till innan jag går på nästa bus. hihi

Hur många av er har blivit lurade idag?

Själv är jag inte så bra på det här med att narras. Jag börjar alltid skratta innan poängen, så folk förstår direkt när jag ljuger. Jag har därför lagt det på hyllan för länge sen, precis som tiden här nedanför. hahaha


HÅRDA ORD!!Är hårda ord och kränkningar ok? Man kan ju tycka att det är en riktigt korkad fråga. Vem man än frågar, så blir svaret ett stort NEJ. 

Ändå sitter det hur många personer som helst bakom dataskärmarna varje dag och kränker. Det är ord som "så tjock du är", "du är alldeles för smal", "hur f...n kan du gå klädd så där", "du är fruktansvärt blåögd och naiv", "så blåst du är", och mycket, mycket mer. 
Jag har nu bara valt uttryck av det lite snällare måttet. Men likväl så är det kränkningar. 
Jag vet inte hur många gånger jag har reagerat på dessa kommentarer. Ibland har jag inte heller kunnat hålla mig utan varit tvungen att lägga en egen kommentar för att få folk att förstå att det inte är okej att skriva så. 
Till svar får man ofta "jag är bara ärlig och säger vad jag tycker", "vi har yttrandefrihet i Sverige", "Det är bara konkret kritik". Det absolut vanligaste svaret har dock varit "är man offentlig får man tåla det, annars får man sluta blogga". 

Visst måste man tåla att ibland bli synad i sömmarna av t.ex. media när man är offentlig. Men varför förstår inte folk att även en offentlig person faktiskt kan bli sårad? Jag tror ju inte någon av dessa personer skulle gå fram till en vilt främmande person och säga "så blåst du är". Och hur kan det vara konkret kritik att skriva "så tjock du är"?

När man pratar om konkret kritik, så skall kritiken handla om inlägget som just har skrivits av bloggaren. Och även om bloggaren själv har skrivit en åsikt i ett ämne, så kan ju inte den konkreta kritiken handla om personen. Man kan ha en annan åsikt i ett ämne, men inte om personen som ligger bakom den skrivna texten.

Jag fick frågan en gång om jag alltid håller med de bloggare jag följer. Och svaret är ju så klart nej. Naturligtvis har ju alla olika åsikter mellan varven, även om jag håller med bloggarna om mycket. Men jag väljer då att inte yttra mig alls. Jag anser ju att ett kommentarsfält skall gå i positiv anda. Men i gengäld så menar jag alltid det jag skriver, och det jag kommenterar handlar alltid om texten som skrivits, inget annat.
Visst kan man tycka olika. Men man måste välja hur man skriver. Varför inte bara börja med "jag tycker inte si eller så"? Det handlar inte om att smöra för personen i fråga, utan helt enkelt om vett och etikett.

Jag följer ett bloggpar som blev kända över en natt.
Båda har fått ta väldigt, väldigt mycket elakt. Trots deras unga år tycker jag de verkar starka och har båda fötterna på jorden.
Och här kan man verkligen säga att det går till personangrepp. För hur man kan tycka att en tjej, som har hennes vackra drag, kan likna en man, övergår mitt förstånd. Ändå är det precis det, bland allt annat elakt, som har skrivits till henne. Om det beror på den svenska avundsjukan eller annan bitterhet vet jag inte. Egentligen spelar det ingen roll varför det har skrivits och vad personen tycker. Jag är ganska övertygad om att "författaren" till de orden själv hade blivit jätteledsen om han/hon fått sådant kastat i ansiktet.
Det har även skrivits att hon har urusel klädsmak, har sne näsa, börjar bli plastig osv. När jag kommenterade detta så fick jag till svar att det var ju hennes egna ord, som hon själv sagt vid tillfälle. Spelar det någon roll vad hon själv sagt? Poängen är att det ändå är kränkande. Man kommenterar inte negativt till en annan persons utseende, det är riktigt dålig stil.
Även till honom har det skrivits elakt mellan varven. Sårande ord är ju som sagt aldrig okej, hur mycket de själv tror att de har rätt. Det är fortfarande hans liv och hans beslut hur han vill vara.
Jag tycker dock att båda två hanterat elakheterna väldigt bra. 

Men det finns ju andra personer som kanske inte klarar det och där kan följderna bli katastrofala.

Tycker att vi absolut borde skärpa oss med vad vi går ut och skriver till andra, okända människor. Bild lånad från annicaenglund.seBild lånad från marcelos.se
Bild lånad från marcelos.se
 

APRIL, APRIL!!1:a April.

Idag gäller det att inte tro på folk, den enda dagen på året som det är okej att ljuga på. hihi

Är det förresten någon som vet varför vi har aprilskämt?

Det var faktiskt Frankrike som började med aprilskämten, då det beslutades att flytta nyårsfirandet från April till 1:a Januari i mitten av 1500-talet. En del struntade i det, fortsatte att fira i april, och blev utsatta för spratt och skämt. Det visst ni inte, va??

Borde jag inte vara ordentligt pigg efter att ha slumrat mer eller mindre hela kvällen igår? Men inte då. Så nu skall jag dricka lite mer kaffe, så jag förhoppningsvis kan öppna ögonen sen. hahaha