carinag.blogg.se

RUNDTUR I MIN "LYA"!!

Nej, nu tänker jag logga ut. Just nu känner jag mig som i twister, mitt i orkanens öga. Jag är sååå trött och har stängt in mig i mitt eget lilla krypin.
Jag trodde inte det själv, men jag trivs riktigt bra inne i mitt lilla sovrum, trots att det är så litet. Det är kanske för att jag inte haft något direkt sovrum tidigare. Jag har ju i nästan alla år sovit i bäddsoffa i TV-rummet. Så när jag stänger dörren om mig nu på kvällarna så mår jag faktiskt väldigt bra. Speciellt nu när det börjar likna ett rum. hahaha

Tidigare ikväll kände jag hur less jag var på pappersarbetet som jag hade framför mig vid datorn. Så ikväll tog jag lite ledigt, satt bara en liten stund. Till och med disken efter maten kändes lockande ikväll. Så det var det jag sysslade med. :) :) Beatrice stod för dagens måltid, så det kändes inte mer än rätt att jag tog vid efter det. Och sen är det ju alltid skönt att komma upp på morgonen och slippa se oredan på diskbänken. :)

Nej, nu ger jag upp och säger godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn. Det tänker jag ha i min nybäddade säng. :)

Som sagt, Beatrice slavade ju framför spisen idag...Och sen var det ju det här med rundturen. Ja, rummet är inte så stort. Ett kliv på två steg och man är på andra sidan. hahaha

TWISTER!!

Katastrofens mästare, "Twister".
Att tornados finns vet vi ju alla. Och även att tornados ödelägger väldigt, väldigt mycket i sin omgivning var än den drar förbi. Men visste ni att det faktiskt finns folk som jagar tornados? I verkligheten alltså...

Även i filmen jagas tornadon, fast man nästan skulle kunna tro att det faktiskt är tvärtom. Och naturligtvis har vi ju även lite kärlek med i kulisserna. 
Gillar man katastroffilmer, får man ABSOLUT INTE missa den här filmen.

HANDLING:
Som småbarn ser "Joe" sin pappa blåsa iväg med en tornado. Och det blir följden av hennes handlingar som vuxen, då hon till varje pris måste förstå hur en tornado fungerar, och framförallt hur man kan slå larm i så pass god tid att folk har tid på sig att "gå under jord".

Filmen finns i min hylla. Jag har sett den otaliga gånger, och den är lika bra varje gång. :) 
Så mitt råd är självklart att den måste ses.

MIN MAIL!!

Oj vad det rasslar till i min mailbox.
Nu när jag jobbar blir det inte riktigt lika många timmar per dag jag sitter med mina jobbsök, bara någon timme åt gången. I gengäld försöker jag istället sitta en liten stund även på Fredagar, trots att jag egentligen vill hålla helg då. :) Men jag är ju, som jag sagt tidigare, delvis arbetslös, eftersom jag faktiskt bara har ett par månader till. Det vill ju till att jag håller jobbsökandet vid liv.
Men eftersom jag nu inte hinner med att söka lika mycket som tidigare, så har jag sparat mailen som dimper ner från olika bemanningsföretag. Och ser man på, det finns ju egentligen hur mycket som helst. 
Jag blev lite full i skratt när jag sorterat klart mailen som kommit idag. Kolla bara hur mycket som ligger där, och det är BARA från bemanningsföretagen. Nu är ju inte detta bara från dagen. Men varje dag, när jag öppnar upp mailen fråmåt kvällen, ligger det ett femtontal. Jag hinner helt enkelt inte sålla bort och söka dag för dag.

Ja, jag har i alla fall ingen brist på sysselsättning. hahaha

FARLIGT OMRÅDE!!

Jag arbetar på Malmös farligaste gata. Japp, fick höra det häromdagen. hahaha

På kvällarna får man inte som vanlig bilist köra genom här, då stoppas man av polisen.
Borde jag vara orolig? Nja, jag känner mig ganska säker på andra sidan gallret. Annat är det när jag skall hem på eftermiddagen, då skyndar jag mig från området snabbt. hehe
LITE påverkad har jag ju blivit av allt snack. :) :)RACERFART!!

Jag lever i allra högsta spänning minsann.
Dennis skulle ju köra mig till jobb, och då får man absolut hålla i sig.

Nu är jag iallafall framme, hjärtat har dock inte hunnit landa än. Så nu måste jag först dricka en STOR kopp kaffe, så jag kan bli lite lugnare :) :)BÖRJADE DAGEN MED ARBETE!!

Jag började dagen med att klicka in mig på min A-kassa för att fylla i nya kassakort. Vi får väl se om jag får ut dessa enstaka kronor.
I Fredags pratade jag åter igen med AF och nu skulle de påanmäla mig igen, för att ett misstag hade skett. Önskar bara att det inte var på bekostnad av min ekonomi som det här misstaget skedde. :( 
När jag förklarade mitt ärende, som egentligen är två olika, fick jag besked om att man i sådana här fall skulle anmäla till "kundrelationer" på AF. Hade ju ingen aning om att en sådan avdelning fanns överhuvudtaget. Men all information som berör den ekonomiska biten skall tydligen meddelas den arbetslöse. Och missas det skall det anmälas. Ja som sagt, jag visste ju inte detta, så får se idag om jag hinner slå de en signal. Annars får det väl bli ett mail ikväll istället.

Nu skall jag i alla fall dricka mitt morgonkaffe. Duschen är överstökad, så jag slipper rusa in till badrummet när jag plötsligt upptäcker att jag måste ge mig iväg till jobb. :) :) 

Ha en bra dag där ute i vimlet. Och glöm inte, var rädda om er. :) 

SLOCKNADE!!

Vi skulle se en film på TV ikväll medan vi käkade lite efterrätt, äpplepaj och vaniljsås. Efterrätten var supergod, filmen var dock inte speciellt sevärd så jag bestämde mig för att gå och knoppa istället. Men hur det nu än var så hamnade jag framför datorn en stund ...... och vaknar av att Beatrice står bredvid stolen och pratar med mig. Japp, jag hade somnat i datastolen. hahaha
Är man trött då, eller?? :) :) 

Nu skall jag i alla fall lägga mig ... och fortsätta sova. Men innan dess så visar jag så klart dagens middag och efterrätt. Idag blev det taccopaj, suveränt gott. Vi har kommit in i en riktig "paj"sväng. :) Men så, så gott. Och ja, efterrätten vet ni ju redan.

Nu säger jag godnatt och sov så gott alla.

VISDOMSORD OM KÄRLEK!!

Nu tror jag faktiskt att jag ger mig för idag ... i alla fall när det gäller städning. Det har varit en riktigt produktiv eftermiddag. Märkligt ändå, det tar mycket längre tid att få ett litet rum iordningställd än vad det normalt sett tar mig att städa hela lägenheten. hahaha
Men det börjar faktiskt likna ett rum, ett väldigt LITET rum. :) :) 

Man hittar hur mycket som helst när man verkligen röjer. Jag hittade tre supersöta små broderier som jag gjorde för många år sedan. Sen tröttnade jag på de och de åkte in i en låda. Men nu är de uppe på väggen igen ... i mitt eget lilla krypin. :) 

VI SATTE FART!!

Det blev ju aldrig något hushållsbestyr för mig tidigare idag. Tiden bara rusade iväg, och plötsligt skulle jag och Beatrice iväg.
Ja, så går det när man sitter och degar för länge framför datorn. :) :) 

Men oj, oj, vilken fart det blev på både mig och Dessi när jag väl kommit hem igen.
Ja, när två huvuden sätter igång, då kan det inte mer än bli bra. Med en del kaffepauser på det, så är vi ju snart klara ...... åtminstone med 2 % av lägenheten. Den andra delen är fortfarande liknande en "rivningskåk". hahaha

Men det är kul när man verkligen ser skillnad. Nu blir det lite mer städ. Sen har Dessi lovat fixa till en äpplepaj, mums. 

NU BEHÖVS DET VARMA KAFFET!!

Vintern har kanske inte kommit än. Men det är tillräckligt kallt för att jag skall frysa.
Men jag är inte den som är den, idag åkte det varma kaffet med. Får se om det hjälper. :) :)


GRÖT TILL FRUKOST!!

En annan lyckades ju inte somna om i morse alls. Så när Dennis somnat, hade jag och lilla barnbarnet lite morgonmys. Och till slut blev det dax för lite "krubb". Så det fick bli lite banangröt.
Precis som sin pappa i den åldern bara gapade han och ville ha mer och mer. Han såg för härlig ut den lilla parveln. hahaha

Nu har faster vaknat och tagit över en stund medan jag gör vid mig och fixar lite hushållsbestyr i köket. Och ja, det är ju Söndag.
Nästa projekt ... stallet.

TIDIG SÖNDAGMORGON!!

Då är det en tidigt Söndagmorgon, vaknade redan lite över 5 och kunde så klart inte somna om. Jag och mornar alltså. Men idag är jag inte helt allena. Lilleman tyckte att nu var det dax att få vara vaken. Så han och Dennis stökar också omkring här. Stackars Dennis. :) :) Hans ögon går i kors vid den här tidiga timmen och jag kan inte låta bli att skratta lite. Det är tur han vet var alla karmar är, annars hade det gått illa.

Själv är jag i alla fall klarvaken. Nu skall jag dricka morgonkaffe så kroppen också piggnar till lite. :) Men vem vet, jag kanske hinner bli riktigt trött igen. Det är ju dock två timmar tills klockan ringer. :) Så jag får skynda mig att dricka upp kaffet innan kroppen hinner säga till.

DAGENS JÄTTESENA MIDDAG!!

Sprängdfylld mage börjar bli en riktigt ful ovana hos mig. Jag sitter nästan i matkoma efter dagens middag. Men oj vad gott det var.
Idag var det jag som stod för maten. Det blev shepardpaj, gjord på köttfärs och potatismos. Dock förstår jag inte hur jag skall kunna göra maten så att det bara precis täcker mitt hushåll. Jag lyckas alltid med konststycket att göra till ett helt kompani. hahaha
Alltså, när jag satte fram formen på bordet, började både jag och Dessi skratta. Det såg ut som om jag bjudit alla mina grannar också. :) Och som sagt, det blev ju en del över.

Tidigare idag var jag och Beatrice på Ikea, ovanligt va?? Men nu var det dock sista gången för Beatrice räkning. Idag fick vi nämligen handlat det sista till hennes rum. Och förutom att det då skall upp på väggen, så kan man väl säga att vi är KLARA. Det trodde jag aldrig. Och vad som är mer fantastiskt är att vi faktiskt INTE fikade idag. Jag kände bara stressen att vi skulle hinna till Wessels och handla dagens middag. Och sen skulle jag ju hem och tillaga den också. Men det löste sig. Dock blev det en väldigt sen middag idag. Nu återstår bara det tråkiga ... disken efter maten. Men först blir det lite kaffe så jag kan återfå lite av mina krafter.

Jag säger i alla fall godnatt nu. Ha en fortsatt härlig Lördag och sov så gott.

DET FUNKADE INTE!!

Jag har så många gånger beklagat mig om min Iphone, speciellt när jag skulle blogga utomhus. Jag blev lika irriterad varje gång jag inte hade någon teckning. Och jag vet ju att både Dennis och Teddy ogillade den telefonen, så därför köpte de en annan till mig. Missförstå mig inte, jag älskar min nya telefon. Men den är om möjligt ännu sämre än Iphonen att blogga med.
Har försökt blogga i ungefär sex timmar ... ja ända sedan vi gick från frissan. Men det har bara hängt sig, och inläggen jag skrivit har bara försvunnit hela tiden. Sååååå irriterande.

Så fick jag ju då höra att jag inte kan hänga upp mig på bloggen så mycket att jag glömmer omvärlden. Men vad tusan, det är ju det enda nöjet jag har. För vad gör jag annars? Jag jobbar, söker jobb, hushållsbestyr. Och det är absolut inte mycket av tiden jag ägnar åt vare sig mig själv eller bloggen. :(

Nåja, irritationen lägger sig väl snart när jag väl andats ut, packat upp maten och satt mig ner en extra stund. Jag får väl uppdatera lite mer om vad jag och Beatrice pysslat med idag ... när jag andats ut.

Liten ledtråd kan ni få redan nu och jag lovar, det är inte mina gummistövlar :) :) ...

FRISÖRTID!!

Efter att jag skrivit mitt blogginlägg i morse såg sängen så inbjudande ut. Kunde inte låta bli att lägga mig ... och somnade. : )
Alltså, jag ändrade tiden hos frissan igår till idag för att slippa stressen. Vad tror ni jag fick göra idag? STRESSA. Vi skulle vara hos frissan halv 12, jag vaknade kvart i 11. hahaha

Vi hann i alla fall. Och nu sitter jag här med färg i håret.


MORGONBABBEL!!

När man vaknar så här tidigt en Lördag är det så tyst runt om att man har all tid i världen till tankar. Det är både på gott och ont.
Mina tankar just nu går tillbaka till Maj månad när allt var så mycket annorlunda än vad det är idag. Det var då vi satt och planerade sommaren och var man skulle kunna åka. Beatrice var eld och lågor, själv var jag lite tveksam till att kånka runt Skåne på en buss. Men det var ju det som var tanken.
Allt vände så himla snabbt från en dag till en annan. Och det som man ville göra, och framförallt kanske ville säga, var plötsligt för sent.
Det blev inte så många resor den här sommaren. Det kändes fel, någon saknades bredvid oss när vi åkte buss.
Det har inte gått så många månader än. Och det är kanske därför jag ibland mår lite si sådär när jag sitter på bussen. Det är ofta då tankarna virvlar runt i skallen.

Man skall aldrig vara rädd för att uttrycka vad man känner. Och kanske det allra viktigaste, låta personer få veta vad de betyder.
Så ge er hän, berätta för era nära och kära medan tid finns.

Ja, det var morgonens babbel.  Lite hackat och malet, eftersom jag bara skrivit ner tankarna som de dykt upp. :) 

Nu skall jag dricka lite morgonkaffe innan resten av familjen vaknar. Det är så tyst här hemma att jag skulle kunna höra en hårnål falla till golvet. :) :) Men samtidigt skönt att få den här tiden för mig själv.

Ha en härlig Lördag folket, och var rädda om er.

FREDAGSTRÖTT!!

Det är nu man märker att man haft en "arbetsvecka", såååå trött jag är. Jag bara slocknade på sängen tidigare ikväll efter lite jobb vid datorn, och vaknade lagom till maten. Ja, det var som om någon slagit ett stort stekjärn i huvudet på mig. :) 
Och inte har jag blivit piggare trots att jag både sovit och ätit. Så nu skall den här kroppen kasta sig i sängen igen.

Ikväll åt vi i alla fall köttfärspaj, riktigt gott. Och som vanligt blev jag övermätt. Det känns inte riktigt bra att gå och lägga sig på en så full mage. Men vad gör man när kroppen bara drar sig åt sängen? Inget, man följer med.
Så nu säger jag godnatt till alla. Hoppas ni har haft en härlig Fredag. Och glöm inte att göra som mig ... lägg er med ett leende. :)

GLASÖGONLARM!!

Jaha, då har ni lilla vimsiga mig igen.
Glömmer jag inte glasögonen hos mamma så glömmer jag de på en parkbänk. hahaha

Jag sprang och letade på jobb efter de hela eftermiddagen. Så fort jag gjorde något i någon hörna på kontoret passade jag på att kolla om jag kunde se de. Men nej då, glasögonen var spårlöst försvunna.

Sen vid tre-tiden sprang jag ut för att ta ett snabbt bloss. Ja, då ligger de jättefint där ute på en bänk. :) :) Ja, vad säger man? Är jag vimsig eller är jag vimsig???
Hade det funnits larm för glasögon, hade jag nog varit först med att köpa det. hahaha

NU VART JAG RÖKSUGEN!!

Eftersom jag inte har några direkta pauser, utan tar det när tid ges, blir det lite si och så med det. Idag har det varit lite kaosigt, det blev därför värdigt sent idag. Men ... vad gör det om 100 år? :) :)

Nu sitter jag i alla fall och njuter en stund, innan allvaret börjar sugen.


SISTA MORGONRYCKET!!

Ups, är jag fortfarande hemma?
Ja, jag skall alldeles strax sticka hemifrån. Chefen frågade igår om jag kunde stanna till 16 idag? Och det är klart att jag kan. Så därför fick jag komma lite senare som kompensation.
Sen kom jag på att jag hade en tid inbokad hos frissan 16.30, men då hade jag ju redan lovat. Det blir något tight med tiden. Men ah, jag hinner säkert det med. Med lite vilja går det mesta. :) :) 

Nu är jag i alla fall redo för dagen, nu är det varma kläder och utgång som gäller. :) 

VIKTIGT PÅ MORGONEN!!

Trots den tidiga morgonen har jag redan hunnit skicka iväg ett par viktiga mail. Bl.a skrev jag till min handläggare på AF för att kolla varför jag plötsligt blivit avanmäld därifrån.
Igårkväll fick jag mail från A-kassan, där de skrev att jag inte kunde få ut några pengar, då AF hade meddelat att jag hade fått arbete och nu var avanmäld. Jaha, hur tänkte de nu då? Och vad hände med mina 25% som jag skulle få stämpla upp?

Det är väl kanske inget man skall sitta med på morgonen precis. Men jag hann inte med det igårkväll. Det är ju inte helt lätt att hinna med dagarna just nu, tiden rusar alldeles för fort tycker jag. :) För trots att jag nu arbetar, så måste jag fortsätta att hålla jobbsökandet igång lite. Eftersom jag inte har mer än några månaders arbete, så måste jag vara på alerten.
Jag är borta nästan hela dagarna. När jag väl kommer hem skall tiden fördelas mellan jobbsök och hushållsbestyr, och en liten del till mig själv så klart. Som sagt, inte helt lätt att få ihop det.

Nu har jag i alla fall gjort de tråkiga bitarna. Så nu blir det lite morgonmys för mig själv med en stor balja kaffe ... och naturligtvis min dator. :) :) 

Ha en underbar dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

STORT PLUS FÖR DAGENS MÅLTID!!

Nu är det hög tid för mig att komma i säng, har ju en stackars dag kvar att arbeta den här veckan.
Men innan jag gör det måste jag bara kika in här och säga att jag nog ätit den godaste måltiden på ett bra tag. Dessi fick tag i receptet så det blev en ny sorts kycklinggryta med risnudlar. Normalt äter jag inte nudlar. Men som sagt, detta var himmelskt gott.
Ja, det här får väl bli lite av en favorit. Så ni kan ju tänka er själv vad jag väljer nästa gång de frågar vad jag är sugen på. hahaha

Med detta säger jag nu godnatt och sov så gott alla.

DRÖMMAR!!

Jag har hittat mitt drömhus.
Eller ja, jag måste nog ha en rörelse knuten till det.
Eller vad säger ni? Är detta inte "JAG"? Här hade både jag och alla mina barn med familjer kunnat härja fritt. Och tänk vad härligt det hade varit för barnbarnen att springa runt i den här trädgården.
Ärligt ... jag skulle verkligen vilja lägga vantarna på det här huset. Det tråkiga är att det faktiskt har stått tomt i många år, men av någon anledning kan man inte hyra det. Visst är det synd?

MAN ÄR ALDRIG NÖJD!!

MEN ...... i morse var det så kallt att jag var övertygad att vintern var på väg. Nu är det så varmt att man skulle kunna gå i shorts. Tänk om det hade kunnat bestämma sig. Och ja, jag har ju alldeles för varma kläder på mig. haha

jaha, då får man lida lite igen tills jag är hemma och får kastat av mig paltorna. :) :)INGEN VINTERMÄNNISKA!!

I morse skrev Jag ett blogginlägg precis som jag alltid gör när jag är på väg till jobb. Dock ville det inte publiceras, så när jag kom till jobb testade jag igen. Det var bara det att när jag väl kom hit satte telefonen igång att ringa, jag fick bråttom och klickade på "radera" istället för " publicera". Hade ju skrivit jättemycket och allt bara försvann. :(
Nåja, jag ville bara beklaga mig hur kallt det var i morse. Nu är det riktigt behagligt. Men då hade jag på mig både tröja och dubbla fleecekoftor. Vill ju inte börja med vinterjackan än.


MITT VANLIGA JAG IGEN!!

Jag var inte riktigt på alerten igårkväll på grund av det här med A-kassan och försäkringskassan. Det blev en hel del grubblerier och egna missnöjestankar.
MEN ... senare på kvällen hjälpte Dennis mig så att jag med hjälp av bankID kunde logga in på försäkringskassans hemsida och faktiskt skicka över en blankett för de dagar som jag än så länge inte fått några pengar.
Alltså, jag vet ju att AF lämnar uppgifter att jag skulle ha aktivitetsstöd och att det i slutänden naturligtvis är upp till mig att se till att blanketter fylls i och skickas in. Men just igårkväll när jag upptäckte att jag då inte kommer att få pengar från A-kassan heller, då var jag inte glad och var ju så klart tvungen att vräka ur mig lite.
Naturligtvis löser det sig så småningom, det gör det ju alltid. Men mycket energi gick åt till att irritera mig. :) 

Nu är jag i alla fall som vanligt igen, förutom att jag är så himla trött. Det märks att det är i slutet av veckan. Jag kan inte riktigt fokusera på mina morgonrutiner, jag har fullt bry med att försöka hålla ögonen öppna. :) :) 
Det får nog blir kallt vatten i ansiktet här.

Jag hoppas i alla fall att ni får en toppendag, vad ni än tar er för.

GODMORGON

BYRÅKRATI!!

Usch vad jag blir trött och irriterad när det bara håller på att strula hela, hela tiden.
Kommer ni ihåg vilket strul det var när jag skulle börja praktisera på det företag där jag är anställd nu? Hmmm, strulet det bara växer och växer.
Eftersom jag bara har en anställning på 75%, skulle jag få lov att stämpla upp de återstående 25. Och då är det ju meningen att jag skulle få pengar den här veckan. Men nu när jag kikar in på min A-kassesida, visar det sig att de inte kan betala ut några pengar förrän de fått något svar från försäkringskassan, eftersom jag tydligen uppbär aktivitetsstöd därifrån samtidigt.
Men hallå ...... jag har än så länge inte fått en krona. Enligt AF var jag tvungen att anmäla detta via försäkringskassans hemsida. Problemet är bara att jag inte har lyckats öppna upp blanketten som man skall fylla i. Och försäkringskassan går inte att nå. Det är antingen upptaget eller ingen telefontid... SUCK.

Jaha, vad vill de jag skall göra nu då? Jag har alltså inte fått pengar på hela September månad. Och nu verkar det inte som om jag kommer kunna få pengar innan alla räkningarna skall in.

Det var mycket lättare att vara arbetslös på heltid. :( 

DESSA GRANSTRÖMSKILLAR!!

Vad är det med min familj och renoveringar? 
Det är inte bara hos mig kriget har brutit ut. hahaha
Jag knallade inom till Teddy på väg hem från jobb idag. Och här renoveras det också för fullt.
Jag vet inte vem av killarna som inspirerat vem. Men en sak är säker, Dennis och Teddy är unika. :) :) 

Hemma igen då. Och nu skall min egen lilla renovering påbörjas, DISKEN ... 
... men först lite Iste. :) :) 

VAD GÖR VI??!!

Vilken skillnad det är från ett stort företag till ett litet familjeföretag.
Nu följer man upp på ett helt annat sätt från början av en fotografering till slutskedet av packningen av samma skola. Det blir något helt annat och det är viktigt roligt.

Här vägs kuverten till posten.


SLUTSTRESSAT FÖR IDAG!!

Ja vad säger man? Jag har lite problem med det här med tider. Jag kanske skulle sätta mig i skolbänken igen och lära mig klockan? :) :)
Jag vaknade som sagt lite för sent idag, stressade som en galning ... bara för att komma fram till jobb FÖR TIDIGT. hahaha

Nåja, nu sitter jag iallafall här med nybryggt kaffe och skall snart sätta igång dagens arbete.


MORGONSTRESS!!

Är det åldern eller jobbet som gör det? Hmmm, snacka om seghet den här morgonen. Jag orkade varken göra smoothie, hoppa in i duschen eller skriva något morgoninlägg här på bloggen. Är man trött då? Dessutom vaknade jag en halvtimme senare än vad jag brukar.

Nu märker jag hur klockan bara rusar iväg och jag måste snart bege mig hemifrån. Och ja, duschen hann jag med, men det var också med nöd och näppe. :)

Hoppas ni har haft en lugnare morgon än mig och att dagen blir kanon. Och glöm inte att vara rädda om er där ute.

GODMORGON

MIDDAG PÅ EN BYGGARBETSPLATS!!

Det fanns ett tag tidigare idag där jag kände mig lite si sådär. Men nu har lugnet spridit sig. Det är alltid så skönt att sitta och småprata med familjen här hemma, det är trots allt de man behöver mest.
Ja, jag blev till och med så lugn att jag glömde bort att jag skulle hoppa in i duschen hahaha. Alltså, jag kan ju inte duscha vid den här tiden, orken är lite bortblåst nu känns det som.

När jag kom hem från kyrkogården, stod Beatrice och hade mat på spisen. Sååån härlig doft som spred sig i hela lägenheten. Så det är ungefär vad jag orkat med ikväll. Vända pannkakor och äta ...... och så klart dricka kaffe. :) :) 

Dennis däremot har ju haft lite att göra. Just för tillfället ser lägenheten mest ut som en byggarbetsplats. Men jag förstår samtidigt att han inte hinner så mycket under vardagarna då han jobbar. Vi får se det från den ljusa sidan, det kommer att bli ursnyggt när det är klart. :) 

Nu säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn med glada drömmar. :) 

PÅ BESÖK!!

Har tagit en sväng till kyrkogården.
När man väl sitter här så blir allt så slutgiltigt på något sätt.
Det är svårt att förklara. Men så länge jag inte har gått hit har det inte hänt. Då har jag kunnat inbilla mig att allt är som vanligt. Och eftersom stenen inte heller är på plats så existerar det inte.

Jag tar en dag i sänder. Det viktiga nu är att resterande av min familj har det bra.
Men det känns i alla fall skönt att få sitta här en stund och få prata av mig. För jag känner så väl att Affe sitter bredvid och lyssnar.BEATRICE I SKOLAN!!

Var ju på Beatrice skola idag.
Mötet gick jättebra, och nu känner jag även hur huvudvärken börjar försvinna.
Tillsammans med mentorn kom vi fram till att Beatrice skulle må väldigt bra av att komma från Malmö ett tag, med tanke på allt som hänt. Och det blir inga problem för henne att få lite ledigt när mamma åker till Norrland i slutet av året.
Så Beatrice kommer att få en liten "lyxsemester" :) :)

Annars stortrivs hon i skolan ... och naturligtvis är favoritområdet "KÖKET"


HUVUDVÄRKEN VILL INTE FÖRSVINNA!!

Just nu vill jag bara lägga mig i sängen och dra täcket över mig. Den förbaskade huvudvärken vill inte ge med sig. BLÄ......
Men förutom det så har jag i alla fall nu fått i mig min smoothie, gjort mig redo för dagen. Ocn nu beger vi oss till skolan.
Kom på att det säkert är därför jag har huvudvärk, spänning och oro inför skolbesöket idag.
Jaha, då får man hoppas att den försvinner när vi är klara med dagens viktiga uppgift då.

So long

DENNA FÖRMIDDAG!!

Sooom jag slocknade igårkväll, med påslagen dator och allt. Inte blev det något "godnatt" härifrån inte. Är jag pigg nu eller? Japp...
Dock vaknade jag med huvudvärk, mindre mysigt.

Idag kommer jag att åka till jobb lite senare. Ett utvecklingssamtal med Beatrice på hennes skola skall klaras av först. En märklig känsla har börjat uppstå nu på morgonen, detta blir första besöket på skolan utan Affe. Han var väldigt engagerad i både utvecklingssamtal, föräldramöte och allt annat som hade med skolorna att göra. Och han var också väldigt omtyckt, han hade alltid ett skämt på lut åt Beatrice mentor. :) :)
Jag märkte även på Beatrice igårkväll att hon var lite spänd, "översprallig" skulle jag vilja kalla henne. Och jag tror absolut att det har med den här dagen att göra.
Tillsammans fixar vi det, tillsammans är vi starka. Men jag skulle ändå önska att den här förmiddagen snabbt blir överstökad.

Nu är det morgonkaffet som gäller ... och så skall huvudvärken vräkas. :) 

Ha en bra dag alla, och ta god hand om er.

GODMORGON

IDAG VART DET KALAS!!

Jag kände mig något trött och småstressad inombords när jag var på väg hem tidigare idag. Egentligen var det inte för att jag jobbat längre, utan mer att kroppen vant sig vid andra tider. Plötsligt skulle jag hinna med så mycket på så kort tid efter att jag slutat.

Som sagt, det blev ju lite kaos där mot slutet av dagen. Men tidigare firade vi chefen, som blev hela 60 år idag. Japp, vi både sjöng och hade tårta. Dottern hade vispat ihop en supergod tårta minsann, hela vägen från affären. Den var riktigt god, och trots att jag inte skall äta sådant mitt i veckan, så kunde jag så klart inte motstå. Det blev till och med TVÅ bitar. hahaha

Nu blir det middag här hemma.

NU VILL JAG BARA HEM!!

Nu först kom jag från jobb, nästan 1 1/2 timme senare än vad jag skall.
Jag är riktigt trött och vill bara hem. Så kyrkogården får helt enkelt vänta. Kanske jag hinner dit i morgon.IDAG FIRAR VI!!

Idag har vi en 60-åring bland oss på företaget. Naturligtvis firas detta med pompa och ståt ...... och MASSOR av tårta. Så nu är jag sprängfylld av tårta ... och jag som inte skulle äta sånt. Men gott var det. :) :)
I SISTA MINUTEN!!

Lite sent ute är jag allt.
Jag är alltid så seg på morgonen, har väl antagligen med min dåliga startsträcka att göra. Och jag som inte gillar att komma fram i sista stund.
Ja, ja, det är bara att gilla läget.
Nu har jag bara den sista tråkiga sträckan kvar innan jag är framme.


NY VECKA...!!

... och så klart nya möjligheter, tankar och idéer.
Hur många tycker att helgen har gått alldeles för fort? Här hemma har det gått i rasande fart. Kanske inte så konstigt. Det har ju varit kalas, jag sov bort nästan hela Lördagen och Söndagen var jag runt i affärer. Så ja, det har gått FÖR snabbt. :) 
Men som jag sagt tidigare, jag älskar ju varenda minut på mitt arbete, så för mig är det helt OK. :) 

Igårkväll, när jag satt och funderade på dagens planer, så tänkte jag på att knalla bort till kyrkogården en sväng efter arbetsdagens slut, innan jag går hem. Kontoret ligger ganska nära, tar inte mer än 10-15 minuter att gå dit. Men nu på morgonen är jag faktiskt lite tveksam. Jag har alltid tyckt att kyrkogårdar är lite läskiga när man går där ensam. Men jag får se, kanske jag överraskar mig själv med att våga mig dit en sväng. :) 

Nu är det i alla fall först mitt morgonkaffe som skall slinka ner, sen gör jag vid mig och drar mig mot jobb.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

VITA ARKIVET!!

Är det något jag aldrig har funderat över så är det min egen bortgång. Visst har det någonstans i huvudet funnits en och annan tanke om vad som händer med familj och vänner om något skulle inträffa. Men aldrig att jag haft allvarliga tankar kring hur jag vill ha det.
Kanske är det fel att aldrig tänka på det, att aldrig prata om det. För om det värsta skulle inträffa, hur skall barn och/eller nära anhöriga veta hur och vad de skall göra?

Med tanke på tragedin i vår familj, har jag verkligen tänkt och tänkt ... och kommit fram till att jag inte kan stoppa huvudet i sanden längre. Så nu tänker jag slå slag i saken och verkligen fylla i det vita arkivet, allt för att underlätta om det värsta skulle hända.

Med detta avslutar jag den här dagen.
Godnatt och sov gott alla. Och glöm inte, var rädda om er där ute.

JUST NU!!

Ganska slut i knoppen efter en dag på Ikea och sen en tur till rusta.
Som sagt, vi håller fortfarande på här hemma, hoppas bara vi hinner bli klara innan november är slut. :) :) 
Just nu ser det ut till att vara ett evighetsarbete.

Ja, alla har en roll här hemma för tillfället. Alla utom jag då, som bara övervakar allt. Ja, någon måste ju se till att allt fungerar som det skall. hahaha

Dessi har påbörjat målningen av hallinredningen.


Vi måste ju äta, så det står Dennis för. :) 


Och under tiden måste lilleman hållas lite sysselsatt. Och vem är inte bättre lämpad än vår allas lilla barnflicka.


Beatrice klädskåp har i alla fall kommit på plats. Nu är det bara skrivbordet kvar, sen är åtminstone möblerna uppe, så Beatrice kan börja få undan småplocket från golvet.

MARATONLOPPET!!

Då har vi sprungit maratonloppet inne på Ikea, jeezzzus vad jag har ont i fötterna. :)
"Nu är vi klara med Beatrice rum" tänkte jag när jag nu satte mig utanför och tände en cigarett. Men icke sa Nicke. Nu när jag tittar på min lilla lista ser jag ju att fler smådetaljer skall handlas.
Ja, ja, fler ursäkter till att ta en fika på Ikea. hahaha


BENEN VILL INTE SOM JAG VILL!!

Jag har ingen aning om vad som hände, men plötsligt ville inte mina ben bära mig och jag fick hålla mig i Beatrice för att inta tappa balansen. Kanske har det med förkylningen att göra??
Det var ju inte så bra eftersom vi skall till Ikea efter stallet.
Men ...... ja, ja, det kanske släpper.

Nu sitter jag i alla fall i ridhuset. Det börjar när som helst ... och benen får vila. :) :)SJUSOVARE!!

Oj, vad jag sovit länge idag. Visserligen har jag vaknat ett par gånger i natt med täppt näsa, men somnat ganska fort igen. Men i morse, när klockan ringde, ville jag inte upp. Det var riktigt segt. :) 
Nu är jag i alla fall upp, lite mindre pigg än vad jag borde.

Idag fortsätter vi med möbleringar av olika slag.
Efter ridningen beger jag och Beatrice oss till Ikea för att inhandla mer till hennes rum. Förhoppningsvis blir allt klart idag. Det beror ju visserligen på hur mycket Dennis orkar med idag. Det blir han som får sätta ihop allt. Tur man har en händig man i lägenheten. hahaha

Nu kan jag äntligen andas igen när jag tömt lite nässpray, så nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och försöka piggna till innan det är dax för stallbesök.

Ha en riktigt bra Söndag i ruskvädret, och glöm inte att vara rädda om er.

LÖRDAG MED KALAS ÄR ÖVER!!

Jag tror minsann jag nästan hamnat i matkoma.
När jag och Beatrice kom hem från Svedala stod Dessi och höll på med dagens middag. Det var födelsedagsfirande för Pernilla som fyllt 16 år.
Och inte nog med det, naturligtvis blev det även efterrätt. Tror jag gått upp 5 kg bara ikväll. hahaha
Allt var supergott. Och givetvis åt jag mer än vad jag skulle. :) 

Om en stund är det sängen som gäller. I morgon är det som sagt en ny dag. Och ja, det är Söndag i morgon, så ni vet ju vad det innebär.

Nu säger jag godnatt till alla. Sov gott och dröm sött.

Kalaset i Svedala. Jag glömde faktiskt bort att fotografera när vi var där. Det var en riktigt uppsluppen och glad stämning. Och när sen alla satt till bords och började mumsa i sig kakor, kom jag helt av mig och kameran låg på bordet hela tiden. Slarv av mig. Men ja, ja, det kommer väl fler tillfällen. Här är i alla fall några få som hanns med innan allt sattes igång ordentligt. ...... 
 
...... som sen fortsatte i Malmö ...... med precis lika lite bilder. :) :) 


Potatisgratäng och kassler som avslutades med chokladpudding, yammi.

FORTFARANDE I SVEDALA!!

Så, nu är kalaset på upphällningen. En annan stackare som inte är van vid stora sammankomster, är ganska slut i huvudet.
Fördelen är ju så klart att lilla blyga jag inte har behövt känna någon tryckande tystnad. hahaha
Det har i alla fall varit ett par trevliga timmar.
Nu väntar vi bara in Dennis. Sen bär det raka vägen till affären för lite lördags gott. Nej förresten, MYCKET lördagsgott.
Hemma fortsätter kalaset.
SOVIT BORT NÄSTAN HELA DAGEN!!

Oj, oj, oj, jag har sovit bort hela dagen, vaknade för en halvtimme sen. Det kallar jag att vila ordentligt. hahaha
Nu är jag i alla fall klar och vi är redo att åka på kalas. 

Jag har ju mått bättre om man säger så. Men lovat är lovat, så nu åker vi.

Hörs sen.

DEN BÄSTA MEDICINEN!!

Vila kan man ju så klart göra på många olika sätt. Men jag måste nog säga att mitt sätt att vila i morse verkligen gjorde susen. Finns det något bättre sätt än att ligga och titta på lilla barnbarnet? Var jag inte pigg innan blev jag det helt klart när jag låg och myste med charmtrollet och såg hans glada uppsyn.
Han upptäcker saker hela tiden. Och idag upptäckte han att flaskan stod på sängbordet. Plötsligt bara greppade han tag i mitt ben så han kom på magen och försökte sen nå sin flaska. Visst, all välling var ju inte uppdrucken, han ville ha mer. hahaha
Det var precis det han behövde för att han skulle kunna ta sig en liten powernap.

LÖRDAG MORGON HALV 6!!

Idag åker jag och Beatrice på kalas till Svedala. Och eftersom jag nu mår som jag gör, tänkte jag försöka vila så mycket som möjligt innan vi åker. Jag har sovit ganska dåligt i natt, inte konstigt alls med tanke på min täppta näsa. Men jag tar det också, känner mig inte speciellt nedstämd för det. :) 
Det enda som stör mig lite är att jag inte orkar plocka i sovrummet. Kroppen är inte alls med på noterna där. Ja, ja, det försvinner ju inte, all städning ligger så snällt och väntar på mig. Riktigt hyggligt tycker jag. :) :) 

Nu sitter jag i alla fall med mitt morgonkaffe. Trodde ju att jag skulle få sovmorgon idag, men det smög sig. Jag vaknade nästan lika tidigt som jag brukar. Alltså, vem sitter och njuter av sitt kaffe halv 6 på morgonen en Lördag när de inte behöver kliva upp och åka till jobb?

Nu skall jag fortsätta njuta av morgonen och tystnaden. Hörs om ett tag.

GODMORGON

EN TREVLIG EFTERMIDDAG TROTS SÅRIG HALS!!

Det är knappt jag tror mig själv, men jag har faktiskt gått och dragit på mig en ny förkylning. Hon troligt kan nu det vara att bli dålig innan förra omgången ens är helt borta?
När jag kom hem ikväll efter mobiliabesöket, orkade jag inte ens få i mig mat. Nu bara sitter jag framför datorn helt dåsig. :( 
Alltså, jag har inte tid att bli dålig igen. Har ju hur mycket som helst på mitt schema, allt från kalas till seansmöten. För att inte tala om mitt arbete. Skall jag behöva sitta och vara helt täppt, hosta och ha mig en period till? Nej, inget kul alls.

Men vi hade i alla fall en trevlig stund på mobilia, och vi hann naturligtvis med både handling och fika. Vi är väl inte kvinnor för ingenting. hahaha

Nu säger jag i alla fall godnatt. Måste lägga mig och försöka kurera min stackars näsa. :) 
Hörs i morgon igen då jag förhoppningsvis mår bättre. Då väntar även ett kalas för oss.

Lite bilder att förgylla tiden med.

Första smaken av lite mjuk choklad. Det var väldigt lite, men det räckte för att Alexander skulle bli helt till sig. hahaha
Och som sagt, det mesta som handlades gick så klart till lillprinsen. Detta är bara ett litet smakprov. Raggsockarna var bara för gulliga. :) 
Sneak peak.
Kan ju inte visa hela paketet. Men ja, något skall ju födelsedagsgrisen så klart få när vi kommer. :) :) 

EN TUR PÅ STAN!!

Går och slöar på Mobilia. Och naturligtvis, man kan ju inte gå i affärer utan att ta en fika. :) Det är ju trots allt NÄSTAN Lördag. Thihi

Det har handlats både det ena och det andra. Naturligtvis har ju Alexander handlat mest.MITT BEGÄR!!

Är jag slut eller är jag slut?
Neeerå' det är inte så farligt. Titel har då inte stått still.
Jag har varit ordentligt på allerten, fast det har alla eleverna också. hahaha

Nu är jag åter på jobbet. Tro det eller ej, men detta är min första cigarett sen halv 8 i morse.
Tror ni jag är röksugen? :) :)NU KÖR VI!!

Då blir en kort uppdatering innan första klassen kommer.

Lite piggare har jag allt blivit. Det blir en lång dag. Men jag har förberett mig noga, så det skall nog gå bra. :)


FREDAGEN ÄR HÄR!!

Då är det Fredag ... igen.
Den här Fredagen blir väl kanske lite udda, skall med ut på en fotografering idag. Så det lär inte bli så mycket uppdatering här på ploggen.
Jag blir hämtad halv 8, sen är det bara att köra på. Några pauser blir det antagligen inte. Men å andra sidan lär jag ha massor att berätta om ikväll. :) :) 

Nu skall jag först dricka mitt morgonkaffe och piggna till. Kan ju inte påstå att jag är jättepigg. MEN ... det är ju Fredag, så i morgon får jag sova ut. :) 

Hoppas ni får en superbra Fredag, veckans sista arbetsdag är här. :) 

SLAPP KVÄLL OCH TRÖTTA ÖGON!!

Sent på det och riktigt trött är jag, men nog orkar jag med att säga godnatt.
Kvällen har gått i en väldigt slapp och lugn anda. Det har i princip bara varit mys med Alexander och struntprat på balkongen förstås.

Ja, idag var det jag som stod för maten, vårrullar och ris. Det slank ner hungrig som jag var. Ungefär lika hungrig som jag är trött nu. Och då menar jag bokstavligen, jag sitter alltså och sover medan jag skriver. hahaha

Jag börjar redan halv 8 i morgon bitti. Hur skall det gå? Det känns inte som om jag kommer att vara utvilad i morgon. :) :) 
Jag säger i alla fall godnatt och sov så gott ...... för det är en sak jag kommer att göra i alla fall. :) 

VARFÖR STRESSA??!!

Kom inte iväg från jobbet som jag skulle, blev en hel timme försenad. Och nu när jag går här i min ensamhet på väg hem har jag riktigt tråkigt. Så jag tänkte bara dela med mig av lite tankar.
För jag märker nu, när alla skall hem vid den här tiden, att folk är såååå stressade. De vill komma först i bilkön, de vill först upp på bussen, de blir irriterade på sina barn. Jag hörde till och med en busschaufför snäsa till en passagerare för att han inte höll sitt kort rätt, det gick väl inte tillräckligt fort.
Jag borde ju inte bli förvånad, men blir det ändå.
Alltså, att inte folk lär sig att det inte är lönt att stressa. :) :)

Och här går jag i min egen takt ... på väg hem.SENT PÅ DET!!

Jag brukar ju fika någon gång mellan halv 11 och 11, men telefonen ville annorlunda. hahaha Det har ringt konstant här i en timme. Lite småstressigt, men superduper kul.

Nu fikar vi.


VIRRPANNA!!

Att glömma glasögonen är ungefär lika dumt som att gå ut utan skor. Ändå var det precis det jag gjorde igår när jag gick från mamma. Vimsiga jag :)
Jag brukar ta av de när jag fotograferar för att slippa blänket. Men jag kan inte se texten på telefonen utan mina "ögon".
Tur jag har extraögonen liggandes på jobb, så jag åtminstone ser vad jag sysslar med där. hahaha


GODMORGON MED GÅRDAGEN MÅLTID!!

Godmorgon alla.
Idag vaknade jag något senare än vad jag borde, inte bra. Ja ni vet, mina startsträckor.
Idag är det dessutom extra viktigt att jag är pigg och på alerten när jag kommer till jobb. Jag kommer att sitta ensam hela dagen, så jag måste ju vara klar i knoppen när kunderna ringer.

Jag trivs så himla bra på företaget att jag nästan känner mig lite ledsen redan av att behöva sluta när hösten är slut. :) Jag vet, knasigt att ta ut det två månader i förskott. hahaha

Nu skall jag sluka mitt kaffe och se till att bli redo för dagen. Och medan jag gör det kan ni kolla in gårdagens middag, chili con carne. Dessi stod vid spisen och det var såå gott. :) 

Ha nu en riktigt härlig Torsdag och njut av att ni mår bra.

DE HAR FÅTT STÄDNOJA!!

Måste ju säga att jag har några märkliga inneboenden. Det slår aldrig fel, när klockan blir lite över 22 börjas det städas här hemma. Märkliga filurer. hahaha
Ja, att de passar bra tillsammans är det absolut ingen tvekan om, samma dygnsrytm hos dessa två. thii...

Ja, själv tog jag ju ett litet tag i sovrummet. Men dock blev det lite tidigare, en annan är alltför trött på kvällarna. Visserligen är jag alltid trött, men så här sent är jag ofta övertrött att jag inte orkar ta tag i en sådan tråkig syssla som städning. Nej, nu är det "chilla" som gäller fram tills sängdax, vilket är om en liten stund.

Så därför säger jag godnatt till er nu och hoppas att ni får en riktigt god natts sömn.
Hörs i morgon, pigga och utvilade.

CAT BALLOU SKJUTER SKARPT!!

Filmtipset har ju inte kommit upp som det skulle. Jag har inte glömt det, men tiden har bara flygit iväg. Och det har inte funnits utrymme till det.
Men nu kände jag att det var hög tid igen. Och då kommer jag med en gammal goding.

Detta är en film som man absolut kan strötitta på. Man behöver varken vara pigg eller engagerad. Det är en lite tramsig westernkomedi, men faktiskt helt okej.
På den tiden det begav sig gillade jag den ganska mycket och jag skulle helt klart inte tacka nej till att titta på den igen. Den är helt klart sevärd.

Filmen är från 1965 med Jane Fonda i en av huvudrollerna. Jane Fonda spelar "Cat Ballou", som ger sig i lag med ett gäng laglösa. Det blir skjuta av, tågrån, lite romantik så klart, och en del annat kul.

NYA ÄVENTYR!!

Testar ny väg från jobbet. Kan ju inte låta bli att skratta när jag går genom Rosengård och känner mig som en riktig turist. :) :) Jag var tvungen att fråga en förbipasserande dam om vägen ut från Rosengård. hahaha
Nåja. Långt om länge kom jag ut därifrån och är nu alldeles strax hemma. :)


OCH REGNET DET BARA ÖSER NER ...... !!

Visst har vi härligt väder??
Står och trycker under ett stort träd just nu. Men vad gör man inte för sitt begär?? hahaha


TIDEN BARA STICKER IVÄG!!

Vad sägs om en liten fikapaus? Har i alla fall precis tryckt i mig två frallor, och det satt riktigt bra.

Det är inte klokt vad tiden springer iväg. Nu när jag satt och fikade satt jag och räknade, och jag har redan varit igång i drygt en månad. Så är det när man trivs.

Måste rusa, pausen är slut.


LITE OBEHAGLIGT!!

Det fick bli bussen idag. Är riktigt sent ute, och det är såååå mycket trafik.

När jag stod vid busshållplatsen, precis när bussen kom, kom en man gående och ramlade inne i kuren. Det såg lite läskigt ut. En ung tjej tog upp hans busskort och lade på bänken, då såg han rädd ut där han satt på marken.
Så jag var på väg och skulle hjälpa honom upp, men då backade han ännu mer. Kände mig lite kluven, för bussen kom ju precis.
Det slutade med att jag sa till honom att kortet låg på bänken och hoppade på bussen.

Nu är jag i alla fall framme vid jobb. Dagen börjar snart.


SÅÅÅ KALLT!!

Sitter med kaffet och försöker morna mig. Jag försökte mig på ett balkongbesök, men jeezzzus vad kallt det var ute. Det blev bara två snabba bloss, jag förfrös ju nästan häcken. :) Det är en himla tur att dagarna än så länge inte är så kalla i alla fall.

Om en stund skall jag blanda till min smoothie, måste bara försöka vakna till liv först. Men idag skall jag vara klar så jag kan gå hemifrån lite tidigare. Kan ju inte fuska med bussen varje dag. ;) 

Ha en bra dag alla, och var rädda om er. Hörs lite senare.

GODMORGON från trötter ...

NU GÅR JAG OCH LÄGGER MIG!!

Alltså, vårt skafferi svämmar över av godis som inte blivit uppätet under helgen. Hur kul är det att öppna dörren och direkt mötas av dumlekolor och Ahlgrens bilar? Inte alls för den godissugna som inte får äta gott förrän på Lördag.
Både jag och Dessi var sjukt sugna på något gott tidigare ikväll. Så för att stilla det värsta suget käkade vi lite annanas. Okej, det kan ju inte mätas med den "riktiga varan". Men lite hjälpte det i alla fall. hahaha

Ja, vad säger man? Jag får helt enkelt strunta i att öppna skafferiet innan Lördag, för då åker det... :) :) 
Jag går och lägger mig istället, mycket hälsosammare. hahaha
Jag säger i alla fall godnatt till alla er som fortfarande håller er vakna.

Ni får delar av familjen, lite mysigt har vi allt, även om vissa av oss är riktigt godissugna. :) 

INGET GODIS ... BARA MAT!!

Jag hade en riktigt snabb powerwalk hem från jobb idag. Jag kände riktigt hur pulsen slog och jag fick ordentliga svettningar. Dessi mötte upp mig på halva vägen, och jag tror faktiskt det hjälpte till lite. Det är alltid mycket lättare när någon finns i bakgrunden, lite push eller att man är två om något. Då går det som en dans. :) :) 
Får försöka hålla det tempot i morgon också.
Och är det inte typiskt, har varit supersugen på polly hela kvällen. Bara för att jag bestämt mig för att inte äta onyttigheter mer än på Lördagar, så skall kroppen naturligtvis bråka och vilja ha. :( Men nej, jag är envisare än så.

Det blev istället Fisk och pommes, som vi redan hade i frysen. Nu måste frysen tömmas om jag skall kunna frosta av och städa. Så det vill till att vi verkligen tömmer den på mat nu. :) 

MINNESBILD!!

Idag hade vi besök av mannen som bygger företagets datasystem. En riktigt trevlig kille, som verkligen visste vad han pratade om.
Jag fick väldiga flashbacks. hahaha
För ett ögonblick fick jag riktigt stor saknad efter förra företaget och diskussioner med "datanisse" där. :) :) :)HALVLEK!!

Något märkligt händer med min kropp.
Jag har varit konstant småsugen och ätit frukt och knäcktebröd sen jag kom till jobb idag. Kan det bero på min morgonsmoothie? Kan ju berätta att jag inte är ett dugg sugen på sötsaker, vilket bara det är konstigt.
Nu är jag i alla fall ute och tar lite luft i solskenet.
ANDRA HALVLEK ÄR PÅ G...MÅSTE GÅ TIDIGARE!!

Efter halva sträckan till jobb upptäckte jag så klart att klockan plötsligt rusat iväg. Så det fick bli bussen resten av vägen.
Jag förstår inte hur jag skall komma in i mina rutiner. Ja, ja, jag får helt enkelt försöka gå 10 minuter tidigare, vill absolut inte komma inrusande med andan i halsen. Nej, jag vill kunna ta det lugnt med en kopp kaffe innan dagen börjar.

Nu är jag i alla fall framme och idag glömde jag inte mjölken, så nu blir det lite kaffe. :)EN SMOOTHIE FÖRE PROMENADEN!!

Då är jag redo att snart ge mig av, en powerwalk till jobb. Och idag har jag tur, det regnar ju inte. :) 

Jag känner mig riktigt pigg idag. Och med lite extra frukt med mig, så hoppas jag att den här dagen blir mer effektfull än gårdagen.
Jag har i alla fall börjat bra med en smoothie.

Nej, nu måste jag rusa, hörs sen.

NY DAG IGEN!!

En ny dag ... en REGNFRI dag.
Och jag vaknade jättetidigt. Det är en fördel med att vakna så tidigt, jag är alldeles allena och kan bara sitta och njuta av tystnaden ... och mitt kaffe så klart.

Idag tänker jag inte gå ifrån mjöllken, måste ha kaffe när jag kommer till jobb. Igår drack jag inte kaffe alls på hela dagen, och var ganska tung i huvudet när jag kom hem. Tror det beror på att kroppen inte fick sitt koffein. :) 
Så idag packar jag ner mjölk, knäckebröd ... och massa frukt. :) 

Men nu först blir det till att morna mig framför datorn i min ensamhet.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er. :) 

KOLLA VAD JAG HITTADE!!

Nu har jag ödslat ett par timmar till plock i sovrummet. Det är alltid bra, nu fick jag kastat en hel del. Och jag HITTADE EN DEL också.
Ni vet ju att jag är mästare på att glömma chipet i datorn när jag ger mig av hemifrån. Ja, som sagt, jag har ju inte kunnat använda sladden och har varit tvungen att ta ut chipet från kameran varje gång jag har lagt in bilder på bloggen. Men NU är det slut med det. Japp, jag hittade så klart sladden längst in i en låda när jag skulle rensa nu ikväll. Nu blir det alltså inga fler undanflykter till varför kameran inte är med. hahaha

Nu tänker jag alldeles strax krama kudden, kommer en morgondag också. Måste ju vara pigg på jobbet.
Godnatt på er och sov så gott.
Dröm sött.

DAGENS MIDDAG!!

Äntligen har magen fått lite energi i sig. Snacka om att humöret dalar när man är riktigt hungrig. :) 

Som jag skrev innan kom ju Dennis och hämtade mig på Wessels och sen blev det raka vägen till nästa affär för att handla lite till.
Alla var lika hungriga. Så i detsamma vi kom innanför dörren här hemma, blev det raka vägen till köket och börja med maten ...... för Dennis. Själv blev det balkongen för min del. Ja, jag klagar absolut inte. :) :) 

Maten idag bestod av cous cous sallad och panerad snitzel, återigen hade Dennis och Dessi ett bra samarbete i köket. hahaha
Och nu kan jag äntligen säga att jag är mätt och belåten, och kan andas ut med en god kopp kaffe. HÄRLIGT.
Och vad tror ni Beatrice gör? Ja, kolla själv. Gulliga hon, hon sviker aldrig. :) :) :) 
VAD SKALL VI ÄTA??!!

Det har varit en riktigt seg dag idag. Huvudet har inte varit med mig, tror det beror på att jag inte fått i mig mat. :(

Nu landade jag på Wessels för att inhandla dagens middag. Det blev couscous. Men vad tusan skall man ha till??
Usch vad det är jobbigt att hitta på mat varje dag.

Ja, ja, skall inte klaga. Jag blev i alla fall hämtad med bil.DET FÅR BLI ANNAT FÖR MIG!!

Japp, då blir det en kortare regnpaus.
Nu är tanken att jag skall få i mig något så jag stillar hungern några timmar till. Och jag hade faktiskt tagit med mig mixdrickan. Men FYYYY vad äckligt det var. Dessi hade visserligen förvarnat mig om att det inte smakade så gott, men jag tänkte att det säkert skulle slinka ner ändå. NEJ, det gjorde det absolut inte. Jag började klökas efter bara ett par klunkar. Hua det var inget för mig.
Nej, jag får nog hitta annat alternativ.OMYSIGT VÄDER!!

Då är jag framme och sätta igång dagens arbete.
Typiskt mig att naturligtvis ha gått ifrån mjölken, blir ju inte lika gått med kaffe utan.
Nåja. Jag drack i alla fall en god frukostsmoothie innan jag gick hemifrån, så magen borde hålla sig tills nästa "mål".

Och i morgon blir det till att ta med halsduken, snacka om sus i öronen efter en promenad med regn och rusk.DRAR INTE NER PÅ KAFFET!!

Idag är första dagen på resten av mitt liv. :) 
Japp, idag börjar jag med mitt sunda liv. Vi får väl se hur länge jag klarar det, jag brukar ju ha en tendens att avbryta med en massa ursäkter.
Varför jag känner att jag behöver det här har inte med något annat att göra än att jag tror att jag kommer att må bättre av lite bättre matvanor, bättre rutiner och att jag kommer att sova bättre om nätterna.

På mitt förra arbete hade jag fruktansvärt dåliga rutiner. Jag åt inte ordentligt, istället hade jag nästan varje dag med mig risifruttin och massor, massor med godis. Jag är nästan på väg dit igen. Härom dagen kom jag på mig själv med att handla med mig godis att ha i en skål. Jag stoppade mig själv i sista stund hahaha. Vill inte sitta och käka godis dagarna i ända. Så istället har jag laddat upp med tuggimmin ...... och skall även testa "naturdiet drinkmix" som ersätter lunchmålet på jobbet.

En del andra rutiner som kaffe kommer jag så klart INTE att skära ner på ... även om vissa sagt till mig att det inte heller är så bra i det långa loppet. Men vad tusan, jag kan ju inte sluta att leva. Jag vill inte vara en tråkmåns, som BARA tänker på att äta och dricka rätt.

Så nu sitter jag med mitt morgonkaffe och njuter och har faktiskt precis varit ute på balkongen och njutit precis lika mycket av en cigarett. ;) 

Hoppas ni får en bra dag ni också, det tänker jag ha. Och glöm inte, var rädda om er.

GODMORGON

MITT NYA LIV!!

Nu ger jag upp för ikväll, i alla fall när det gäller ompysslingen av sovrummet. :) 

I morgon börjar jag mitt nya liv ...... ja, med lite push av Dessi. Jag måste ha någon som säger till mig att vara nyttig, motionera, träna m.m. Annars blir det bara en massa ursäkter, suck...
Från och med i morgon blir det stenhårda promenader till och från jobb, hemmagjorda smoothis, inte senare middag än 17 och absolut inget godis. Tror ni jag klarar det?? Ja, får jag bara ha en dag i veckan där jag kan synda och fuska, så kanske ...... :) :) 
Så idag slarvade vi och åt inte alls någon redig middag. Det blev bara lite toasts för att stilla hungern.
Men i morgon så ......

Nu säger jag godnatt kära läsare. Hoppas ni får en god natts sömn, dröm sött.

JAG ÄR I FULL GÅNG!!

Ja, inte går det fort att städa, trots att rummet bara är pyttelitet.
Först visste jag inte i vilken ände jag skulle börja i. Och när jag väl satte igång, upptäckte jag att det nog var bättre att börja bakifrån, så jag åtminstone får "möblerna" på plats.
Japp, nu står åtminstone sängbordet där det skall hahaha, alltid något.

Och ja just det. Kolla in vad jag hittade bland gömmorna, det är bra att man städar ibland. Klockan skulle ju upp på väggen. Men av någon anledning hamnade den i någon påse och blev lite "bortglömd". Nu får den ligga överst bland alla prylar så jag inte glömmer den igen. :) :) 
Förlåt Pia, men nu skall den upp i alla fall, så fort röjningen är klar ... hihi

FLITIGA LISA!!


Snacka om energi.
Medan jag och Beatrice var i stallet, handlade Dennis lite go fika, bröd och extra gott pålägg. Så det blev en riktigt god brunch, när vi var tillbaka. Och ja, det behövdes tydligen. För både jag och Beatrice fick väldig energi och började städa, hon med sitt och jag i köket.
Så nu har jag en diskbänk igen. Härligt, härligt.Och nu tittar jag in i mitt sovrum och är nog så illa tvungen att behålla energin ett litet tag till. Allt har ju samlats där inne under tiden lägenheten har ställts i ordning. Jag hade ingen aning om att jag hade så mycket som jag inte ens använder, det mesta kommer från skrivbordet när det var placerat i TV-rummet. Ja, ja, det blir till att kasta och fördela...... :) MEN det hade ju inte varit jag om jag inte tagit en kaffepaus mellan städningen, eller hur??? Så en STOR kopp kaffe nu ... :) 

SAMLAR KRAFTER!!

Då är vi i stallet nu. Vi hade ju en himla tur att det blev regnuppehåll när vi skulle iväg :) :)

Klagar inte, skönt att sitta i lugn och ro när Beatrice och Carola jobbar på. Hemma väntar städ. Så jag sitter och samlar krafter nu. hahahaVI MÅR PRIMA DAGEN EFTER!!

Då är det Söndag, en dag med ridning ...... och REGN.

Måste säga att jag har sovit riktigt gott inatt. Gårdagen gjorde verkligen susen. Och värken i fötterna är som bortblåst. Visst måste det väl bero på baylisen igårkväll?? :) :) 

Nu är det bara jag och lilla Alexander som är vakna. Så festligheterna tog nog på krafterna på resten av familjen också. hehe

Sitter och mornar mig med mitt kaffe som vanligt. Eller ja, morna mig fick jag göra snabbt när Alexander vaknade och tyckte att han inte ville ligga i sängen längre. Nope, han ville upp till farmor minsann. Stort leende fick jag i alla fall när han upptäckte att jag stod och tittade på honom där han låg i sängen. :) 

Och under tiden jag suttit här har lilleman både hunnit få mat i magen och fått ut det andra hållet. Så nu måste jag "städa upp lite". hahaha
Under tiden får ni kika på lite av gårdagens stora fest.

Ha en riktigt härlig Söndag, trots regnväder. 

GODMORGONÄNTLIGEN KAN VI SLAPPA!!

Äntligen, äntligen har vi landat här hemma efter en eftermiddag full med liv och rörelse.
Det har varit en riktigt bra dag, och visst är det härligt med nya människor. MEEEN så slut jag är efter all sorl. :) Och inte bara huvudet, fötterna känns som bly. Jag kan knappt gå. :) Jag kan ju bara föreställa mig hur det kommer att kännas i morgon.

Nu säger jag godnatt och sov så gott.
Vi hörs i morgon igen, med eller utan bly i fötterna. :) :)

Hmmm, undrar just om värken försvinner med ett glas baylis. Jag testar. :) :)NU ÄR DET OFFICIELLT!!

Då är Lilleman officiellt ...... ALEXANDER.
Så mycket stök och mycket nytt folk. Jag är fortfarande helt snurrig i huvudet. hahaha

Men allt har i alla fall gått bra, och huvudrollsinnehavaren sov sig igenom hela evenemanget. Nu är det bara vi gamlingar som skall piggna till. :) :)KYRKAN NÄSTA!!

Då börjar det närma sig, och vi är SNART redo att gå till kyrkan.
Här har varit full rulle hela förmiddagen, med babyspa och dopförberedelser. Huvudpersonen är helt klar men orkade så klart inte vänta på oss gamlingar, han tog sig en liten powernap. hahaha

Nej, nu har jag inte tid längre. Måste rusa.

IDAG ÄR DET DOP!!

Morgon igen. Och inte vilken morgon som helst. Idag är det ju en stor dag. Och är det inte typiskt för mig att sova extra länge när jag egentligen inte har tid??!!

Vad händer idag då? Jo, idag skall mitt barnbarn ha sin allra första fest. Japp, ett stort kalas blir det minsann, när han offentligt får sitt namn Alexander.
Yeeey, idag är det dop.

Men nu skall jag först morna mig och försöka öppna mitt öga. Som vanligt, när jag har en vagel, så är jag helt igenmurad när jag vaknar. Det enda som hjälper är varmt och mycket vatten. Jag vågar inte dra upp ögat, det brukar göra så himla ont då. :( 

Nej, nu måste jag lägga på ett kol. Tror inte Alexander blir så glad på sin farmor om jag inte är klar i tid.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er där ute i vimlet.

DET BLEV MAT OCH DAMNING!!

Visst fick vi tiden att gå även ikväll, vi har faktiskt haft det riktigt mysigt ... förutom att vi även plockat lite här hemma. Det var väl mindre kul. ;) 

Lite kul telefonsnack har ju också spelat in, då går tiden väldigt, väldigt fort må jag säga. Under tiden jag pratade i telefon panerade Beatrice spätta, yummi... Hon har verkligen inte tappat stinget, trots att det inte blivit så mycket matlagning den sista tiden. :)

Så nu är jag mätt och belåten och skall alldeles strax ta mig en kopp kaffe och leta fram kläder tills morgondagens event. Då blir det en stor dag. Vad händer då tro? Lovar att berätta allt ...... i morgon.

Nu är jag så trött att jag faktiskt tänkte säga godnatt till er nu. Hoppas resten av kvällen blir härlig för er och att ni får en god natts sömn.
Hörs i morgon igen.Min nya baby har fått ett nytt hem. :) 

PLÖTSLIGT ÄR LÄGENHETEN TOM!!

Jaha, vad skall vi göra nu då?
Dennis och hans lilla familj har åkt iväg på en middagsbjudning, så nu är det bara jag och Beatrice här hemma ... det vill säga när väl Beatrice kommer tillbaka från affären.
Vi har inte alls varit ensamma något den sista tiden. Måste säga att det känns lite tomt. Men ja, ja, vi får hitta på något som vi kanske annars inte gör. :) ha lite myspys på tu man hand kanske.

Nu skall jag i alla fall först dra över med dammtrasan. Grå bokhylla skall bli brun igen. :) 

FICK EN GLAD ÖVERRASKNING!!

Idag blev jag glatt överraskad.
Chefen och hans dotter åkte iväg på ett ärende. Och när de kom tillbaka så de att de tyckte jag var så effektiv så de ville visa sin uppskattning, de hade köpt en proppfull, stor påse med grönsaker och olika frukter.
Så glad jag blev. Bara att veta att de uppskattar mig betyder ju mycket.


FÅR EXTRA ENERGI FRÅN VÄSKAN!!

En välbehövlig paus så här på en Fredag.
Jag har fått undan riktigt mycket och energin flödar.
Kan det bero på väskans innehåll? Jag börjar Fredagsmyset lite tidigare. :) :)MISSADE JU BILDEN!!

Och så blev det naturligtvis helt fel. Ja, jag och teknik alltså. Förra inlägget skulle ju inte alls publiceras, jag hade ju inte hunnit lägga upp någon bild. hahaha

Innan jag slutar måste jag bara snabbt kommentera att jag hoppas att låssystemet nu fungerar så att jag kommer in, annars blir det kris. :)
En bild på godingen i morse...


Sep. 13, 2013

Japp, då landar jag snart på jobb denna härliga, och framfört allt denna sista arbetsdag på veckan. Så fort tiden går, veckorna bara rusar. :)

Jag hade lite extra mystid med mitt älskade barnbarn innan jag gick hemifrån. Han är såååå söt. Och på morgonen, när han fått mat och torr blöja, är han på extra gott humör. Och så somnade han lagom tills jag skulle gå. Skönt för hans föräldrar att få lite sovmorgon. :)

IGENMURAT!!

Sitter med ett igenmurat öga och ser allmänt hemsk ut. Jag undrar hur det skall gå idag, jag ser ju nästan inget alls. Det är alltid jobbigast på morgonen eftersom jag inte kan öppna ögat. Så jag får hoppas att det blir något bättre under dagen. :(  Jag märker ju hur svårt det är att skriva, när jag bara ser med ett öga.
Tänk vad mycket man tar för givet egentligen. Bara av att plötsligt bara ha ett öga att se med gör att man känner sig "halv". 


Nu sitter jag i alla fall med mitt morgonkaffe och bara njuter av tystnaden, sådana här mornar är guld värda. Skall snart börja göra vid mig MEN ......
...... jag tar lite mer KAFFE först.

Ha en riktigt härlig dag alla. Var rädda om er och njut av att det är veckans sista arbetsdag.

RENA JULAFTON HÄR HEMMA!!

Då rundar vi av den här dagen med kvällens höjdpunkt.

Idag var Dennis och Teddy i Tyskland i ett jobbärende. Och naturligtvis passade de på att handla lite på bordershopen också. Ja, både jag och Dessi skrev så klart en liten inköpslista till de. :) :) 
Och visst kom de hem med det vi hade beställt ...... och lite till. hahaha

Det blev rena julafton här hemma när de plockade upp en massa godsaker, både flytande och gottigottgott. :) 
Men jag måste nog säga att höjdpunkten var presenten de köpt till mig, en 4,5 liters wiskey på en ställning. Sååå fräck den var, jag blev riktigt rörd och glad över den. Det blir måååånga irish coffe på det minsann. haha För att inte tala om ställningen, den är hur cool som helst. :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn med många härliga drömmar.

VILKEN EFTERMIDDAG JAG HAR HAFT!!

Vilken eftermiddag jag har haft, ett tag funderade jag på om det var den 13:e idag istället för i morgon. Och när jag väl ville beklaga mig här på bloggen, så kraschade bloggen på mobilen. Blev jag glad då? NEJ, gaahh...

Så, nu har jag i alla fall fått lugna ner mig efter en hittills mysig kväll med barn och barnbarn. Det gjorde susen. :) :) 

Okej var börjar jag då?
Det börjar med att ögonen känns helt grusiga när jag sitter på jobb. När jag kollar mig i spegeln, upptäcker jag att jag är på väg att få en vagel i ögat. Det lär ju bli ännu värre i morgon. Men detta första stadiet är sjukt jobbigt, det både svider och kliar och ögat är helt rött. :( 
Nästa sak som händer är när jag slutar jobba, går ut på bakgården och skall gå genom grinden. Då har låssystemet runt om på området havererat och man kan inte komma ut. Snacka om att känna sig instängd. Ja, ut kom jag ju långt om länge. Det visade sig att en utgång fortfarande var "aktiv". Puh ....

Det är i detta läget jag kände mig en aning vissen och tog upp mobilen och skulle beklaga mig lite här för er. När jag då tar en bild och skall lägga in den, då vill inte telefonen längre.
Okej, tänkte jag då, jag är ju snart hemma. Får väl skicka iväg ett inlägg när jag kommer hem. Men oj, vad jag bedrog mig. För då var det helt plötsligt kaos ute i trafiken, åt alla håll och kanter. En resa som normalt tar ca 20 minuter, tog idag en timme. Slut var jag, irriterad blev jag och ännu mer irriterad blev jag när jag långt om länge kom hem, satte mig på balkongen ...... och fick fullt med fimpar och aska i knät. :( :( 

Jaha, detta var min dag alltså. Det kändes faktiskt som den 13:e. Dock blev det genast lite bättre när Dennis och Teddy kom hem. Det är en historia ...... med lite bilder till ....... som berättas sen. Måste umgås en stund med familjen. :) :) 

TESTAR

Mobilen mår inte bra alls, den bara hostar och nyser. Kanske behöver den in på sjukan.

Jag kollar nu om den funkar, den har inte gjort det på hela EM.ALLDELES FÖR TIDIGT!!

Då är jag ute och promenerar. Blev skickad på ett ärende och passar samtidigt på att ta min lilla paus.
Egentligen är nog inte det här området det allra bästa. Det är väl kanske inte så obehagligt nu på dagen, men mornar och kvällar är lite si och så.

Och på tal om mornar. I morse när jag var på väg till jobb stannade en pojke mig och frågade om jag hade en cigarett att bjuda på. Lite snopet tittade jag nog, för killen såg inte ut att vara mer än 11. Alltså, 11 år?? Naturligtvis fick han ingen. Snacka om att gå längre och längre ner åldrar. SUCK ......PÅ VÄG TILL JOBB!!

På väg till jobbet mitt i REGNET. Ja, ja, jag är ju redan våt i håret efter duschen, kan väl bli lite till då.

Ser fram mot dagens arbete med registrerIngar. Just när jag gör det så syns det så väl att det försvinner när dagen är slut.

Men nu först ... en powerwalk från bussen.
TIDIG TIMME!!

Tidig morgon och jag är så, så trött. Men det är bara att bita ihop och kasta sig i duschen.;) 
Jag känner att detta blir en bra dag. Det är ganska mycket att göra på jobb och otroligt nog så sitter jag vid den här tidiga timmen och längtar dit. hahaha
Men som sagt, jag bör ju göra vid mig först.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och ta det lungt en stund, innan jag börjar dagen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SÄGER GODNATT!!

Jag har inte fått gjort hälften av vad jag tänkte när jag åkte hem från jobbet idag. Men jag har i alla fall hittat sängen så nu tänkte jag kryp till kojs. 
Det blev i alla fall lite god mat idag också ... OCH efterrätt. Det var ganska länge sen faktiskt, och gooott. Vet inte om det var Dennis eller Dessis som kom på den briljanta idén med kakorna. Men nöjd blev i alla fall jag, mina absoluta favoriter. :) :) 

Tyvärr är jag så trött att jag inte ser datorn framför mig längre, jag måste alltså lägga mig nu.
Så nu säger jag godnatt och sov så gott.
Sweet dreams ......

KÄNSLAN AV ATT VARA KRAFTIG!!

Jag har suttit ett tag och funderat på hur vi människor egentligen är funtade. Och när det gäller övervikt är jag inte så säker på att jag är rätt person att yttra mig. Jag har själv ganska många kilon på "nacken". I vår familj är vi en aning bastanta med kraftiga benstommar. Självklart har i alla fall jag bidragit en hel del själv genom allt det goda som jag inte kan motstå. :) :) 
Man kan inte gå igenom livet med att träna och äta smalmat HELA TIDEN. Jag är helt övertygad om att man inte mår bra av det heller.
Men alla är ju olika. Och trivs man och mår bäst av det, så är det naturligtvis något man skall göra. Men bara om man verkligen mår bra av det, inte om man gör det för att behaga andra.

Idag hade jag ett väldigt märkligt samtal men en ung tjej på 20+. En ung tjej som ser väldigt bra ut, smalt ansikte och en platt mage. Jag lovar, det fanns inte tillstymmelse till fett hos henne. Jag höll på att slå bakut när hon plötsligt säger att hon är för tjock och måste gå ner minst 7-8 kg. Det finns alltså inte ens så många kg hon kan gå ner utan att kanske se lite anorektisk ut. Och när jag frågade var hon fått den idén från att hon skulle se tjock ut, svarade hon bara att många hade sagt det till henne, till och med föräldrarna. Men hallå ...... tjejen har en fullkomligt platt mage. Jag fattar ingenting.

Jag blir lite mörkrädd när jag hör unga tjejer prata på det sättet, ja nästan lite förbaskad faktiskt. Det har inte med mig själv eller min mage att göra. Men jag tror helt ärligt att en person som är så platt men ändå tycker att hon/han är tjock har fått det inpräntat av andra under kanske en längre tid. Jag kan ha fel. Men det har blivit lite av en hets. Och jag är fullständigt övertygad om att man många gånger mår bättre med lite övervikt än hetsen att hålla sig smal.
Så vad spelar det för roll att kompisen, grannen, arbetskollegan eller skolkamraten är lite överviktig? Det viktigaste måste ändå vara insidan och det hjärta av guld som klappar där innanför.

Nej, jag är inte smal, har både stor mage och dubbelhaka. Men ni kan tro att jag mår bra ... förutom när jag måste kassera mina älskade kavajer, som jag gjorde idag. hahaha

TRÖTT OCH FUNDERSAM!!

Då är jag äntligen på väg hem. Jag känner mig extra trött och sliten idag, förstår inte varför.

Jag har haft väldigt märkliga diskussioner idag. Drar väl det sen med er, måste bara smälta det själv först. Och dessutom tror jag att det behövs en STOR kopp kaffe innan jag kan bli djup. hahaha

Såja, nu tar vi bussen.LYXTIDER!!

Idag slutar jag redan 12.00 som kompensation för att jag jobbade igårkväll. skönt att komma hem lite tidigare och fortsätta med stöket.

Men nu tog jag i alla fall en kortare paus ...... som är slut NU.

Hörs sen.JAG KÄNNER MIG SÄKER!!

Dennis är för gullig. Han var snäll nog att köra mig till jobbet. Och då tog han på Alexander ytterkläder och Molly i koppel, tog med dessa godingar så att hans sambo fick sova ut. Jag tyckte det var riktigt omtänksamt av honom.
Ja. min son kan han.

Nu är jag i alla fall framme och redo att snart börja arbeta.
Förresten, inte behöver man vara rädd för någon buseman. Det är rena Fort Nox, med staket, taggtråd och grejer. Och naturligtvis kommer man inte in utan kod.KAOS!!

Sååå trött jag var igår efter att ha varit med ute på en fotografering. Samtidigt var det riktigt roligt.
Det var två fotografer på plats. Och efter att eleverna sagt namn och klass fick de en lapp av mig och slussades vidare till någon av fotograferna. Det var full rulle hela tiden. Kanske inte så konstigt, 400 elever skulle fotograferas.
När jag kom hem var jag ganska tung i huvudet av allt sorl och stim på skolan. Men som sagt, roligt hade jag.

Och hemma var det rena kaoset. Dennis hade satt upp säng i mitt sovrum och påbörjat uppbyggnaden av Beatrice nya säng. Och den går minsann inte av för hackor. Det är STOOOR.
Det är fortfarande en enda röra här hemma. Men man får se det positiva, det kommer att bli grymt snyggt när allt är klart.

Nu är det en ny dag med nytt kaos. :) 
Jag skall hinna morna mig med kaffe innan det är dax att ge mig iväg till jobbet. Det är bara jag och Beatrice som är vakna. Lillkrabaten höll sina föräldrar vakna runt 3-snåret, så nu ligger båda två helt utslagna, stackarna. :) :) 

Nu får jag väl sluta här, måste börja göra vid mig.
Hoppas ni får en riktigt bra dag ...... utan KAOS. 

...... tills vi "ses" igen ......

Beatrce säng så här lång. Den är inte riktigt klar än och det är fullt med kartonger i sovrummet. Så det fick bli en bild från hallen. hahaha

SLUT!!

Då är arbetsdagen slut .... ungefär son jag då.

Nu återstår bara att plocka ihop och ge sig av hemåt.
Jag skulle ju ljuga om jag säger att jag inte vill hem nu. Fördelen är att jag faktiskt har fått SITTA hela tiden. Jag har alltså inte ont i fötterna idag.NY FLASHBACK!!

Ja, det kan man verkligen kalla flashbacks när mailen plötsligt börjar rasa in. hahaha
Jag kan ju inte låta bli att skratta när jag känner igen allt alltför väl.

Nu slutar vi i alla fall för dagen på kontoret och ger oss iväg för en plåtning.

Typiskt mig att vara ivägen med mitt stora huvud. Skulle torka diskbänken och slog huvudet i skåpet. :) :)Sep. 10, 2013

Ändrade planer. och plötsligt skall jag inte iväg tidigare från jobb.
Det blir istället så att jag faktiskt jobbar över ikväll. :)

Tog en kortare paus nu, måste ju underhålla lungorna också. hahaha
FULL RULLE REDAN!!

Fullt ös började den här arbetsdagen. Detta kommer alltså att bli en lika effektiv och hektisk dag som igår.
Jag började givetvis dagen med kaffe som vanligt. Dock har jag fått ta det vid skrivbordet, var lite sent ute idag. :)

Nu måste jag fortsätta, hörs sen.EN TRÖTT MEN GLAD JAG RUSAR IVÄG NU!!

Har sovit riktigt, riktigt hårt inatt, måste ju bero på allt dagsarbete jag börjat syssla med. :) :) Vaknade inte förrän någon halvtimme efter klockan ringde, då Dennis kom in och väckte mig.
Men nu är jag vaken, har druckit mitt morgonkaffe och skall snart bege mig mot bussen.

Jag måste rusa från jobb något tidigare idag, så jag bestämde att komma in en halvtimme tidigare. Vi har ganska mycket att göra, så det kändes dumt att bara försvinna så där utan att försöka kompensera. Men det gör inget. Jag känner mig som mest effektiv på morgonen när jag får gå där själv och "gnola". :) 

Nej, nu måste jag rusa. Ha en bra dag alla, och var rädda om er. :) 

KUNDTJÄNST IGEN!!

Jag hade helt glömt bort hur trött man kan vara på kvällen när man har ett arbete att gå till. Speciellt ett som är högsäsongsbetonat. För nu har även telefonerna satt igång ordentligt. Och detta är nog ändå bara början, det lär säkert bli mer och mer samtal.
Jag fick väldigt mycket flashbacks idag när jag hörde vilka frågor kunderna ställde hahaha. Det är inte utan att man saknat det en aning. :) 

Så det har varit skönt att bara ta det lugnt och bara vara ikväll. Nu är klockan mycket igen, förstår inte att tiden alltid rusar iväg. Jag säger i alla fall godnatt till alla er där ute. Ha en god natts sömn med glada drömmar.

... och just det, glömde ju, vi har faktiskt ätit hemmalagat idag. Inte illa. eller hur??

NU VANKAS DET SNART MAT!!

Jag och Beatrice träffades ju efter jobb och skola på Wessels. Alltså, jag är ju ganska otrolig faktiskt. Jag gick in för att ladda mitt busskort och skulle samtidigt handla ett paket mjölk. Ja, som ni ser, ett paket mjölk blev till 4 proppfulla påsar.
Regnet det öste ner när vi skulle hem, så det fick bli bussen. Tur man inte behöver betala en extra biljett för att man upptar en extra stol. :) :) Nu är vi samlade här hemma igen. Ja, det vill säga vi "kvinns". Dennis och Teddy tog sig en tur till soliga Stockholm. ;) För någonstans måste väl solen finnas?? Här i Malmö bara regnar det och regnar. :( 

Och naturligtvis ...... ingen ro, ingen vila. För nu fick vi ju inte plats för dagens varuinköp. Så prioriteringen ikväll fick bli städning av skafferi. Eller ja, som vanligt då ...... jag bakom kameran och någon annan bakom städningen. hahaha

I alla fall, skall snart påbörja maten, så fort jag hittar min spis. Den borde ju finnas någonstans under all röra. :) :) 

ÅKA BUSS UTAN PENGAR GÅR INTE!!

Det var ju inte helt lätt det här med att åka buss om man inte har tillräckligt med pengar på jojokortet. Alltså, jag är ju inte van vid att köpa biljett via mobilen. :(
Men skam den som ger sig. Jag fick hoppa över två bussar innan jag fick rätt på det, och visst klarade jag det.
Nu har jag landat på Jägersro där jag äntligen kan ladda mitt jojokort.

OBS: Även denna bild kommer att bli fel. Kan ju inte så tekniska prylar, så får väl ta hjälp av mina experter till söner.TEKNIKENS UNDER!!

Vet'e hundan vad som hände med förra bilden jag lade upp här på bloggen. Upptäckte nu att bilden hade vänt sig. :)
Typiskt mig, jag och teknik. hahaha

Ja, ja. Nu är det i alla fall en liten paus och en ny bild som gäller. Får se om denna blir bättre. :)NJUTER AV DET FINA VÄDRET!!

Jag hade riktig lyx idag, blev körd till jobb av Dennis. Så nu har jag kommit jättetidigt och kan i lugn och ro sitta med en kopp kaffe. HÄRLIGT.

Naturligtvis började telefonen ringa direkt jag kom hit, och jag kunde så klart inte låta bli att svara. Man kan väl säga att jag tjuvstartat arbetsdagen. :) :)

Nu skall jag njuta lite av mitt kaffe.
Hörs sen.TRÖTTER HÄR ... !!

... japp, här kommer morgonhälsningen från en riktig trötter.
Klockan bara rusar iväg på morgonen när man skall iväg. Jag hade nästan glömt hur snabbt tiden går när man skall iväg till jobbet. Det är inte mycket utrymme man har för att sitta och morgonfilosofera. :) :) Får väl spara filosofierna till pensionen. hahaha

Om jag nu hade varit arbetslös, så hade ett litet frukostmöte med gamla arbetskamrater stått på schemat idag. Jag är så klart glad att ha ett arbete, men tycker ändå det är lite tråkigt att jag missar det. Det är alltid så trevligt att åka till Ikea och träffa de. Men det kommer säkert fler tillfällen till träffar, jag hoppas de får en trevlig stund. :)
 
Nu är jag i alla fall nyduschad och skall dricka mitt morgonkaffe. Och snart är det dax att kasta på sig lite kläder och ge mig iväg. Vill ju inte missa bussen halv 8. :)

Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er. 

GODMORGON

UTSLAGEN HJÄLTE!!

Så, så slut i batteriet efter den här dagen.
Det är naturligtvis alltid kul med ett Ikeabesök. Men idag blev det nästan för mycket.

När vi väl var klara kom Dennis och hämtade oss, det var väl efter det jag kände att det nästan blev för mycket. Och inte bara det, kartongerna var ju vråltunga. Trodde ett tag att både Dennis och Teddys hjärtan skulle stanna.
Så ja, vi har fått undan en hel del, men fått tillbaka mycket mer. SUCK ...

Nu är jag som sagt helt utslagen och lär inte få några som helst svårigheter att somna.
ÄNTLIGEN ÄR VI KLARA PÅ IKEA!!

Snacka om slutkörd. Nu har vi sprungit på Ikea flera timmar, känns det som. Och mina fötter VÄRKER.
Men vi har i alla fall sett ut alla möbler till Beatrice rum. Och nu väntar vi bara på att Dennis skall komma med bil med krok.
Ett par delar var slut och skulle komma in först nästa vecka. Men ja, det gör inte så mycket. Vi kan ändå inte montera allt samtidigt.
Det viktiga är att vi skrivit upp allt, bara att åka hit nästa vecka igen.LUNCH PÅ IKEA!!

Efter en timmes ridning var ju Beatrice lite hungrig. Så vi var tvungna att stanna till på Ikeas restaurang, innan Beatrice går loss bland sovrummsinredningarna. :)

Så nu har vi ätit, druckit kaffe och Cola, och är lagom mätta för att börja shoppa.FULLT ÖS I RIDHUSET!!

Idag är det hoppning som gäller för Beatrice och gänget.
Än så länge håller vädret i sig, och man behöver inte bulta på sig. Det gillar vi. :) :) Ridhuset på vintern är INGEN hit. hahaha

Nu är det dax, NU KÖR VI.SUMMERING V.36

Jag startar en ny kategori "summering", istället för den arbetslösa som jag haft tidigare. Och detta för att det fortfarande dyker upp en del med arbetslösheten här på bloggen, och det faktum att det bara är ett tillfälligt arbete. Som jag ser det är jag fortfarande till arbetsmarknadens förfogande, och vill därför fortsätta att summera lite av vad som händer på den fronten under veckorna som går.

Jag kan ju börja med att berätta att jag fullkomligt ÄLSKAR att äntligen ha ett arbete igen. Det kan aldrig ersätta helt det företag jag varit på så många år. Jag hade ju trots allt varit där väldigt länge, och kollegorna där kändes som en enda stor familj.
Men jag har ett arbete, kollegorna är riktigt bra, och jag stortrivs där. Dessutom känns det som en andra chans, jag får arbeta med liknande uppgifter som jag gjort alla tidigare år.

Just nu håller jag på med blankett från försäkringskassan för att få ut för de två veckorna jag praktiserade. Inte helt lätt kan jag ju meddela. Speciellt inte som jag inte kan öppna upp blanketterna och skriva ut, något med "fel på försäkringskassans serverdel".
Ja, vi får väl hoppas det löser sig nästa vecka.

Eftersom jag bara arbetar 75%, kommer jag att stämpla upp mig och får en dag i veckan från min A-kassa. Det blir ju alltid något.
Tyvärr kommer jag nog dessvärre inte att få fortsätta efter min anställning nu. Detta företag är säsongsbetonat, och när hösten är slut lär det inte finnas något mer för mig att göra där. Lite synd, då jag måste jobba 6 månader för att få nya A-kassedagar. 
Men jag tar en dag i sänder och hoppas på det bästa.

NEGATIV ENERGI!!

Vilken dryg och jobbig dag det var igår. Visst är det alltid trevligt att göra om lite. Men just igår kände jag hur humöret dalade en aning, när det blev stökigare och stökigare. Den negativa energin omgav mig mer och mer. Och mot slutet av kvällen var det bara att stänga in mig i sovrummet ett litet tag.
Men nu tar vi nya krafter. Här är så klart fortfarande ganska stökigt, men jag ser ändå en liten förbättring. Det räcker för att jag skall piggna till igen och se att det faktiskt kommer att bli bra när det är klart.
Och jag lyckades till och med hitta en hörna att sova på. :) Och idag blir det givetvis också en hel del stök och röj. 
Dock så skall stallet avverkas först. Och efter det tänkte jag och Beatrice ta oss en tur till Ikea och bli lite sovrumsinspirerade.

Nu är det i alla fall morgonrutinerna som gäller. Jag sitter vid den bärbara datorn, vilket innebär att internet är igång igen. JIPPI ...... 

Nu säger jag GODMORGON och ha en skön Söndag.
Och medan jag donar med annat, kan ni kolla lite hur det faktiskt såg ut här innan  och under tiden vår "lilla" makeover höll igång.

BEHÖVS DET INREDAS HÄR?!!

Hmmm, undrar var vi skall sova i natt. Vi är långt ifrån klara så vi får väl antagligen sluta nu och fortsätta i morgon.
Internet har vi fått koppla ur tillfälligt, och snart är även mobilbatteriet slut.
Ja, ja, det löser sig väl, bara vi hittar en sängplats. :) :)

Till alla er som faktiskt har någonstans att sova, så får ni ha en riktigt god natts sömn.

Sov gott allaJAG ÄR MÄRKT!!

Alltså, man kan ju inte städa utan kaffepauser. Så nu sitter jag här igen. Kan ju säga att i den här takten blir jag inte klar idag. hahahaOch på tal om det här med att vara farmor. Ja det är också på egen risk. Tycker inte ni också som jag att jag har en "superman" till barnbarn? Han har i alla fall satt sitt första revirmärke på mig. Farmors duktiga kille. :) :)MAKEOVER!!

Snacka om stök, pust.
Vi håller på att göra ett ordentligt lyft i lägenheten, och just nu kan man knappt gå här hemma.
Men vad är det man säger? Innan solsken kommer regn ......

Just nu ser min kontorshörna ut så här ...


TITTA VAD JAG FÅTT AV MINA BARN

Godmorgon alla
Vaknade nu klockan nio ... och känner mig fortfarande jättetrött. Så nu sitter jag på balkongen och försöker vakna till liv.

Och nu måste jag bara få berätta hur gulliga barn jag har.
igår kom de hem med en present till mig som gjorde mig helt chockad. Bara för att jag finns där och hjälper till där det behövs.
För mig har det varit en naturlig sak. Men inte förrän igår har jag direkt tänkt på hur mycket det egentligen har uppskattats.

Ja, jag är sååå glad över min nya mobil, som jag vid något tillfälle tidigare nämnt att jag skulle vilja ha.


SKICKAR INNAN JAG SOMNAR!!

Blir riktigt irriterad.
Hade skrivit ett långt inlägg om min kväll, tryckte på helt fel knapp och allt försvann

Nu orkar jag inte med något annat än att säga godnatt.

Lillemans doppresent från mig och gammelmormor. Tror det får bli en provtur i morgon.VEM VILL LÅNA MIN SON?!!

Sitter hos mamma och har druckit massa kaffe.
ALLA har samlats här, det händer inte alltför ofta. :) :)
Och just nu har vi en riktig enmanschow här hemma. Och vem står för den?

Bildbevis ......
HAR HAMNAT I ORKAN!!

Japp, det är HELG. Och jag kan ärligt säga att det är så, så skönt. På grund av förkylningen har jag ju varit lite tröttare i veckan, så det skall bli riktigt härligt med ett par dagars ledigt.

Nu blir det fikatime hos mamma ... om jag inte blåser bort på vägen dit. :) :)

VAD SÄGS OM DENNA LUNCHEN?!!

Mmmm, vad gott. Blev precis bjuden på räksmörgås på jobbet.

Den var riktigt stor med massor, massor av räkor, sååå mätt jag är nu. Efter denna korta paus har man fått ny energi. :)

JODDLA MED SIV!!


EN DATE MED LOKA!!

En paus i det fina vädret passar helt klart bra. Dock hann jag inte laga kaffe, kände att jag inte riktigt hade tiden.
Nöjer mig med Loka, som kom på besök.
Får gå och skåpsupa med det idag ;) , halsen bara kittlar och busar mig mig. :)

YEEIII!!

Yes, jag hann.
Soooom jag stressat. Men jag hann till jobb trots sovmorgon, så klart.
Och nu blir det lite koffee innan jag sätter igång.

Hörs sen.

STRESSMORGON!!

Oj, oj, oj, nu hände ju det som inte får hände ... jag FÖRSOV mig. Vaknade halv7, och skall iväg halv 8.
Jag har vaknat ganska precis en gång i timmen natten igenom. Och när jag vaknade vid 4, tänkte jag att jag skulle hinna vakna en gång till innan klockan gick igång. Det var alltså ingen bra tanke, då sov jag helt plötsligt stenhårt. :(

Jag har druckit kaffe just nu på stående fot, och har en halvtimme på mig att göra vid mig.
Oj, vad detta har gått undan.

OPPFINNARJOCKE ÄR IGÅNG IGEN!!

Och här hemma är det alltid lika spännande.
Efter maten, som förövrigt Dessi tillagat och som var supergod, började Dennis naturligtvis med en av alla sina uppfinningar. Ja, säga vad man vill om honom, men kreativ det är han. hahaha

Som sagt, Dennis tvättade ju ikväll. Men tvätten hann aldrig bli riktigt torr innan det var dax att hämta den. Så ja, nu har vi ett STOOORT torkrum mitt i vardagsrummet. :) :) 

Så vill ni ha något uppfunnit, är det bara att anlita Dennis. hahaha

Nu tänkte jag krama kudden, får se om jag kan bli av med resterna av min hemska inneboende från näsa och hals.
Godnatt på er och dröm sött.... och här ser ni resultatet. :) :) 

FÖR VARMT KLÄDD!!

Stackars lillpricken är sjuk där hemma. Så nu ilar farmor för att avlösa den stackars mamman, som också blivit dålig. Uschiamig då ......

Och naturligtvis är jag felklädd igen. Tyckte det såg kallt ut i morse, men ack som jag bedrog mig. Det är ju rena sommaren. :) :)

MELLIS!!

Då tar vi väl ett litet mellanmål.
Tycker jag har varit seg den sista halvtimmen, så en liten paus känns helt klart aktuell just nu. :)
Jag har inte så många minuter på mig, vill ju hinna med så mycket som möjligt innan dagen är slut.
JAPP, nu är jag på G igen.

Måste rusa, hörs sen.

REDO FÖR DAGEN!!

Idag kom jag fram så tidigt att jag hann springa upp och laga mig en kopp kaffe. Fick ju gå ut igen en stund och njuta av det härliga vädret. :)

Fick precis ett samtal så idag blir det till att sköta kontoret själv. Men jag har kommit så bra in i det att det inte blir några problem.
Jag har fått riktigt bra upplärning av system och rutiner, och arbetsuppgifterna kunde jag som sagt redan innan.

Japp, nu är klockan snart halv 9 ... då KÖR vi.

GODMORGON ALLA!!

Morgon igen ... och ytterligare lite piggare.
Jag var så trött igårkväll att jag inte orkade lägga något inlägg här. Jag bara tog det lugnt, slappade ...... och naturligtvis SOV. Men nu är jag på G igen.

Jag har fått nya arbetstider på jobbet från och med idag. Så nu kommer jag att jobba 8.30 - 14.30. I morse ställde jag alltså klockan något tidigare. Tror ni jag vaknade? NEEEJ. Nu har kroppen vant sig vid att stiga upp halv 6 ...... så halv 6 blir det. Jag vet, klart jag hinner ändå. Men som sagt, ni känner ju mig och mina startsträckor. :) :) 

Nu är HELA familjen vakna ...... och i början på nya förkylningar. Snacka om rundgång. Ja, ja, nya medikamenter och nya tråkdagar.

Nu skall jag göra vid mig så jag hinner tills det är dax att ge mig av. Hoppas ni får en härlig dag alla, och ta hand om er.

...... och så var det det här med var vi sover på nätterna. Skulle in i sängen igårkväll, var riktigt trött. Och vad möts jag av? Jo, det här hahaha. Det tog lite tid innan jag själv kom i säng ......

UTELEK!!

Jag och Beatrice gick ut en sväng med Mollly och Alexander. Och var hamnade vi om inte på hundrastgården. Molly är ju helt till sig av alla buskar och pinnar. hahaha
Härligt att titta hur hon rasar. Undrar vem som kommer att vara tröttast när vi kommer hem, Molly eller Beatrice. :) :)

PÅ VÄG HEM!!

Då har man slutat för dagen. Och nu kan jag med säkerhet säga att hösten är IGÅNG.
Har haft riktigt mycket att göra, har bara hunnit ta en kortare paus vid middagstid. Och ja, jag älskar varenda minut. :) :)

En annan sak jag älskar är att komma hem till en fyrbent som möter upp i hallen och en annan liten tvåbent, som skiner upp så fort man tittar på honom.
Så nu skyndar jag mig hem ... och här kommer bussen. :)

BENSTRÄCKARE!!

Då var det dax för en liten bensträckare. Och den här pausen var ganska behövlig, jag hade ju nästan glömt hur tung i huvudet man blir av att korrekturläsa skriven text hahaha. Jag är på en riktig minnestripp idag. Och det är faktiskt kul att göra något man inte gjort på väldigt, väldigt länge.
Men som sagt, en paus behövdes.

Japp, nu är det tid för lite jobb igen.

PINSAMT PÅ BUSSEN!!

Är det dax för frukost nu?
Tänk vad snabbt man kommer in i rutinerna igen efter ett helt års uppehåll. Den här tiden är ju perfekt för magen att få i sig något.
Så nu har jag börjat med att köpa med mig en drickyogert. Och idag på bussen tänkte jag att jag skulle öppna den redan där. Alltså, tanken var ju att jag skulle dricka den. Men istället fick jag stänga korken fort som attan. Den hade surnat och det började stänka runt om mig på bussen. Snacka om pinsamt hahaha. Och inget papper hade jag med mig heller. Suck ......
Ja, ja, det fick bli en banan istället.

Nu sitter jag i alla fall utanför jobb och njuter av stillheten innan dagen sätter igång.

Så här ser man alltså ut efter missöde på bussen.


FULL RULLE PÅ MORGONEN!!

Usch vad man tappar och missar mycket när man är sjuk. Jag har ju inte orkat logga in här på bloggen på normalt vis under några dagar. Orken har helt enkelt inte funnits där, så det har bara blivit bloggat från mobilen. Idéer till inläggen och bilder har blivit jättelidande nu när jag inte orkat tänka på något annat än hur synd det är om mig. :) :) 
Men idag känner jag mig bättre. Jag är fortfarande inte 100 men det går åt rätt håll i alla fall.
Tanken var ju att jag skulle göra lite förändringar här nu i September. Men som sagt, jag måste nog vänta tills förkylningen flyttat ut.

Ja, det blev en kort förklaring.
Nu är det en ny dag och jag sitter som vanligt med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv. Arbetsdagen börjar klockan 9. Tror ni jag hinner? :) 
Här är full rulle i köket. Har inte riktigt vant mig än att jag inte längre är ensam på morgonen. Dennis börjar också tidigt, och lilla Alexander bara älskar mornar. :) 

Nej, nu måste jag börja göra vid mig så jag hinner. Ha en riktigt bra dag alla och var rädda om er.

GODMORGON

...... och så här ser det ut när Molly försöker få uppmärksamhet och gärna också vill ha en smakbit.

SÅ HÄR SER VÅRA KVÄLLAR UT!!

För en gångs skull skickar jag ett inlägg från datorn och inte mobilen. Har ju inte mått något vidare, så jag har inte ens orkat öppna upp datorn. Det ni ...... är man sjuk då??
Men ikväll har jag mått ovanligt bra för att ha en väldigt envis förkylning, och inte betalar hen någon hyra heller. hahaha

Idag gjorde Dennis och Dessi middagen. Snacka om samarbete alltså, de slår verkligen samman sina kloka huvuden i köket. :) :) 

Trots att jag har haft en ganska pigg kväll, känner jag nu att jag börjar bli trött i kroppen igen. Så nu tänker jag säga godnatt till alla er där ute. Hoppas ni har haft en bra dag och att nattens drömmar blir riktigt glada. :) 

JAPP, DET BLIR MAT IDAG OCKSÅ!!

Jag vill ju inte påstå att jag är 100 än, och springer absolut inte rundor i lägenheten. Men jag är i alla fall på benen. :)
Fast huvudsaken är att jag fixar att sitta på jobb, och det är ju som sagt inga problem.

Och här hemma förbereds det nu för fullt inför dagens måltid. :)

GLAD TROTS FÖRKYLNING!!

Plötsligt kan jag gå hem den tid som är utsatt på mitt schema.
Nu när jag blivit lite varmare i kläderna så går det verkligen undan, och idag låg det inte kvar något onödigt alls till morgondagen.
Det är absolut så här jag vill ha det ... ja om man bortser från den envisa förkylningen förstås. :)

Nu är jag i alla fall på väg hem, och skall fortsätta vila upp mig så jag blir ännu lite friskare till i morgon.

KUL PÅ JOBB!!

Som tiden rusar iväg. Det känns som att jag precis har kommit, och ändå har jag ett par timmar bara kvar att jobba. :)
Man hinner med supermycket när man sitter själv. Och jag börjar bli riktig haj på att hjälpa kunderna.

Sprang ner nu för att ta ett snabbt bloss. Märkligt nog har jag inte ro i kroppen. :) :) Så det blev bara en snabbis. Så nu fortsätter vi ......

KOM FRAM ALLDELES FÖR TIDIGT!!

Jahapp, framme vid jobb ...... i väldigt god tid. Det är så skönt att slippa stressa in och fullkomligt kasta sig över datorn. :) :)

Fick oväntat samtal i morse, och blev lite orolig att jag plötsligt skulle missa tiden. Så efter samtalet skyndade jag iväg. Och detta blev alltså effekten, framme en halvtimme tidigare.
Men jag blev i alla fall glad av samtalet, alltid trevligt att prata med folk man inte pratat med på länge. :)

Nu skall jag in och laga lite kaffe. Härligt att börja i lugn takt. :)

GODMORGON PÅ ER!!

Och hur mår jag idag då?? Jo, både jag och min förkylning mår bra. Det är väl ett besök som jag inte tycker skall stanna här. Men ... jag får väl dra med mig förkylningen till jobb idag också.
Jag hade en ganska jobbig natt, där jag vaknade med jämna mellanrum. Fördelen är dock att jag inte är sårig i halsen längre, hostan har tagit över. Konstigt nog känner jag mig inte speciellt trött. Beror antagligen på att jag sov bort nästan hela kvällen igår. :) 

Idag hade jag tänkt ta kontakt med min handläggare på AF, har fått tips om att jag har rätt till ersättning från försäkringskassan när jag praktiserar. Jag vet, jag borde ju veta sådant själv. Men faktiskt inte. Jag har inte fått information om att A-kassan försvinner när man praktiserar, jag tog bara för givet att jag skulle stämpla som vanligt.
Ja, ja, nog om det. Det blir säkert bra det där så småningom.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och sedan göra vid mig för en ny spännande dag på jobbet.

Ha en riktigt bra dag alla, var rädda om er och varandra.

Nog ser jag allt lite piggare ut idag ...... 


Molly hittade en pinne igår när vi var ute. Ja, vid det här laget känner ni väl Molly. Pinnar är hennes liv, och ju större desto bättre.

FÖRKYLT OCH BALKONGSKRIK!!

Det blir en tidig kväll för mig.
Jag känner mig helt ur form och har redan sovit ett par timmar. När jag inte ens orkar sätta mig vid datorn på hela kvällen, ja då är det något som är fel. :(

Och så till kvällens händelse.
För en stund sedan satt vi på balkongen med lite kaffe och en cigarett. Plötsligt fick Beatrice syn på något konstigt, grönt djur som kröp på paraplyet. Både jag, Dessi och Beatrice flög skrikande upp ur stolarna och in från balkongen. Trots att vi sen sprayade medel på djuret fick vi inte bort den. Den bara hamnade på ett nytt ställe.
Mitt i all förvirring och skrikande fick jag ju så klart inte den på bild . Men tro mig, den var STOR.
Ja, det måste ha varit en syn för den som skulle sett detta. hahaha

Nu skall jag i alla fall försöka vila några timmar så jag orkar med morgondagen.
Hoppas ni har och har haft en bra och FRISK kväll.
Godnatt och sov så gott alla.

INTE HEMMA EFTER JOBB ÄN!!

Jag känner mig sååå besvärad just nu. Näsan rinner, ögonen rinner, halsen är sårig. Ni hör att jag tycker väldigt synd om mig själv va? :)

Har precis varit på Wessels och handlat, och nu måste jag ta mig hem.
Ja, ja, det är bara att bita ihop, det blir säkert bättre när magen fått ett litet skrovmål.

BLIR SÅ TRÖTT PÅ ALLT NU ......!!

Blir riktigt irriterad på AF just nu.
Ringde till min A-kassa för att koll ett par saker nu när jag börjat jobba. Mitt i vårt samtal säger damen i luren till mig att jag blivit avanmäld från AF och har därför ingen rätt till stämpling.
Jag blev ju så klart fundersam och ringde upp AF. Där fick jag då besked om att man inte har rätt till ersättning om man har praktik. Lite märkligt eftersom de sagt till mig att söka jobb under praktiken.
Och när jag berättar att jag inte har fått lön under min praktik, har kvinnan på AF mage att fråga mig om jag var säker på det.
Ja, jag är riktigt arg nu. Då menar de alltså att jag skall förlora en hel veckas ersättning för att jag varit flitig och ordnat egen praktik??? GAAAHH ...

NU ÄR JAG ANSTÄLLD!!

Ja, nu är det jobb igen.
Tänkte först vara här vid halv 9. Men klockan bara rusade iväg, så istället satsade jag på 9. Och yes, det lyckades. Jag har ju till och med 10 minuter till godo. :) :)

Ja, idag är första betalda arbetsdagen. Nu kommer jag att sitta ensam Måndag och Tisdag, lite spännande eftersom jag inte kommit in i det här med att hjälpa kunderna via telefon än. Men det går säkert bra.
Jag har till och med blivit betrodd med egen nyckel och bricka. :) :)

HAR FÅTT BESÖK ... AV EN JOBBIG FÖRKYLNING!!

Godmorgon på er.
Jag hoppas ni har sovit gott, för det kan jag ärligt säga att jag INTE har gjort. Jag har vaknat en gång i timmen av täppt näsa och sårig hals.
Kände ju redan igårkväll av att jag antagligen var på väg att bli förkyld. Jag hade riktigt ont i halsen och kände mig ordentligt hängig. Och nu har det alltså brytit ut.
Jag känner mig som dagisbarn som blir förkylda när de börjat dagis. hahaha
Jag har ju bara varit i gång ett par veckor. Och idag arbetar jag dessutom med betalning. Det finns ju inte en chans att jag stannar hemma.

Nåja, jag har stått en stund i duschen nu på morgonen, och blev så klart lite piggare. Så det är bara att hoppas att jag orkar med dagen, sen får jag väl ta det extra lugnt ikväll. En sak är i alla fall klar, jag tänker inte ta ut mig med att promenera till och från jobbet. Nope, idag blir det bussen. :) 

Som sagt, jag mådde inte alls bra igårkväll. Därför kom aldrig bilderna från kalaset hos Teddy upp igår, så här kommer ett litet axplock.

Ha en bra dag folket, och var rädda om er. :) 

PÅ KALAS!!

Kalaset är i full gång hos Teddy. Vi är inte många, men det låter som ett helt kompani hahaha. Och de som pratar mest är farmor och mormor ...... Så klart. :) Och då menar jag inte mig. :) :)
Teddy har gjort det jättefint, och kakorna han bakat är suveränt goda.

Nej, nu blir det lite mer kaffe och kaka.


GRATTS TEDDY!!

För 21 år sedan var jag inlagd på BB, jag hade precis blivit mamma till en riktig liten charmknutte.
Idag är han inte så liten längre. Han har istället vuxit upp till en stilig, ung man, med hjärtat på rätta stället. Jag är stolt över den person han har blivit och att just han valde att bli min son.

Så Teddy, grattis på födelsedagen. Hoppas du får en riktigt härlig dag. :)

Eftersom jag mobilbloggar och inte är hemma, blir det lite si och så med bilder. Lovar att kasta upp lite bilder från kalaset sen. :) :)

JAG OCH KAFFE ...... ELLER??!!

Idag har jag varit förberedd med mitt kaffe latte.
Det är ju visserligen inte så kallt än, men så så gott.

Just nu sitter jag och kollar in när Beatrice och hennes faster kämpar med att förbereda hästen inför ritt. Som sagt, alltid kul när andra jobbar. hahaha

EN KOPP KAFFE LATTE, YEEIII!!

Japp, då är sladden upphittad.
Det är så bra när folk läser min blogg. Direkt när Dennis gick upp, kom han med den med ett stort smile på läpparna. Det var alltså han som var boven i dramat. hahaha

Nåja, jag har fått i mig kaffe och nu är humöret på topp.
Nu skall vi alldeles strax ge oss iväg. Men för att vara riktigt säker på att vara på topp HELA tiden, tar jag en snabb kaffe latte från min lilla pingvin. :) :)

GRINIG MORGON!!

Godmorgon alla.
Började morgonen med att springa rundor i lägenheten och leta efter datasladden till den bärbara datorn. Hittar inte den någonstans och är smått irriterad. jag har inte hunnit få mitt morgonkaffe i mig än, och då kan jag bli lite grinig när jag inte hittar mina prylar.
Nu måste jag istället blogga från mobilen, vilket alltid är jobbigare. :(

Ja, ja, nu sitter jag i alla fall med mitt kaffe och skall försöka vakna till liv.
Och idag är det ju Söndag, vilket innebär stallet och ridning.

Det verkar bli en skön dag. Så ut och njut av sommarens sista solstrålar. Och glöm inte, var rädda om er och varandra.