carinag.blogg.se

MYSPYS OCH DJUPA SAMTAL!!

Okej, det har inte blivit mer ikväll. BARA en massa strunt, mat, kaffe och en massa strunt igen.
Har suttit och pratat jättelänge med väninnan i telefonen. Började med djupa samtal och har nu övergått till allt annat. Det är det som är så bra med henne. Vi kan sitta och prata för att jag eller hon behöver prata av oss, och sen sluta med att vi bara pratar goja och skrattar.

Tidigare på kvällen hade vi riktigt med mys, jag, Beatrice och Dessi. Vi käkade och hade det supertrevligt. Lite synd att Dennis inte kunde vara med. Den stackaren ligger i hög feber och dåsar hela tiden. :( 

Men nu är det dax för mig att dra mig tillbaka. Och vad händer i morgon? Japp, det är ju FREDAG.

Godnatt alla och sov så gott. Hörs i morgon igen...

HALLOWEEN

Ikväll hade vi besök av ett par riktigt läskiga häxor här minsann. Det var tur att jag köpt godis så de inte rövade bort mig av ilska. :) :) Ja, jag fick ju köpa upp ett lager. Man vet ju inte med de där häxorna. De kanske kommer tillbaka eller skickar någon annan att skrämmas eller busa med oss. hahaha
Det är nog därför jag känner mig så där lagom behagligt trött ikväll. Känner mig lite upprymd, det gör jag alltid när det har med barn att göra.
Inte för att jag orkar göra så värst mycket, men ja jag är på ett mysigt gott humör.

Nu blir det snart mat. Och så klart blir jag extra pigg av det. Oh, vad det doftar gott från köket.



Så här mysigt har vi det när vi tittar på Alfons Åberg. Och ja, det bästa man har sätter man ju på bordet. :) :) 

DET BLIR MÖRKT TIDIGT!!

...... Och jag som hade planerat en tripp till Affe. Men just nu känner jag mig mest sliten och vill bara hem till värmen och en kopp kaffe.

Trots att jag är riktigt trött är jag ändå såååå glad att jag faktiskt har ett jobb att gå till.
Nu är det bara en månad kvar och jag tycker det är så himla tråkigt. Visserligen är det ju ganska mörkt ute nu när man skall hem. Men vad gör väl det? Jag stortrivs iallafall.



SNABBIS!!

Tror jag hinner med en snabb uppdatering mellan samtal och mail. Fattar inte var den här dagen tagit vägen, det bara springer iväg.
Nu blir det iallafall en snabb lunch. Och kanske, bara kanske att jag hinner smita ut för ett snabbt bloss. :) :) En himla tur kanske med tanke på att jag jobbar till 16 idag. :)



VI VAKNAR MED KAFFE!!

Nu blev det nästan lite stressigt här hemma. Stackars Dessi, som börjar jobba kvart i 7 vaknade tjugo över 6. Snacka om brådska när det kastades på kläder och rusades iväg.
Jag piggnade också till på ett ögonblick och kände mig lika stressad. hahaha
Så nu när jag sitter med mitt morgonkaffe så är jag mycket piggare än vad jag brukar.
Jag tänkte slänga i mig kaffet och knalla in och ha lite morgonmys med lilleman tills pappa kommer tillbaka.
Själv har jag ju god tid på mig.

Idag är jag ensam på kontoret. Jag kan tänka mig att det kommer att vara lite hela tiden att göra, med mail och telefonen. Så det gäller att jag är där i god tid och kan öppna upp, laga kaffe och lite småplock innan dagen sätter igång.

Nej, nu får jag se till att avsluta här så jag hinner med mitt morgonbestyr innan klockan hinner rusa iväg.

Ha en kanoners dag idag och var rädda om er.

GODMORGON

NYA FAMILJEMEDLEMMAR!!

Ja, då kör vi det allra sista inlägget för dagen.
Nu har jag precis kommit in från en liten kvällsrunda med Molly och Dessi. Och nej, det var INTE varmt kan jag tala om. Så här var det både halsduk och vantar som gällde. :) Men nu när jag väl sitter inne i värmen så är det ändå ganska skönt att ha fått den där promenaden. Det skulle man egentligen alltid köra med, tror man sover ganska gott efteråt ... om man bara inte varit så förgjort trött på kvällarna. hahaha

Men en som säkert är trött och somnar gott är nog ändå Dennis. Han har minsann inte legat på latsidan idag. Det har både städats och hängts upp saker. Kolla bara in min fina klocka som äntligen har fått ett hem på min vägg. Dessutom har mina brevkorgar gått i pension och ersatts av andra lika fina brevkorgar. Så ja, Dennis och Alexander har haft fullt upp idag. :) :) 

Nu tänker jag avsluta denna kväll med att säga godnatt till alla som fortfarande är vakna. Och till alla er andra som kikar in här i morgon bitti ...... godmorgon.

Ha en härlig natts sömn och dröm sött.

BOKTIPSET V. 44


När det kommer till pocketböcker är jag inte speciellt road av att läsa dessa. MEN när sommaren kommer gillar jag faktiskt just pocketböcker, att kunna ta med till stranden eller som mysig läsning en varm sommardag på balkongen. De är ju oftast ganska lättlästa och tar ingen som helst plats i väskan.

Så för några år sedan fick jag låna en bok av en kollega som visade sig vara en av de bästa böcker jag läst. Är det någon bok/böcker som fångat min uppmärksamhet så är det denna, "Sagan om isfolket". Detta var en hel bokserie, 47 böcker finns det. Och jag läste ... och jag läste ... och jag läste. Det var ingen hejd, jag kunde helt enkelt inte sluta läsa denna fascinerande saga om detta folkslag.

Än idag minns jag dessa böcker, från början till slut. Och trots att jag normalt inte läser böcker mer än en gång, så skulle jag absolut inte ha något emot att läsa de igen. Så mitt tips till er som gillar böcker; tveka inte. Dessa 47 böcker av "Sagan om isfolket" får ni inte missa att läsa.

DET VAR DEN TIDNINGEN DET!!

Sitter och försöker läsa en väldigt bra artikel. Eller ja, jag tror att den VAR bra. Jag har som sagt inte läst den. Alexander hann före. hahaha

Ja, ja. Jag får väl hålla till godo med att titta på alla pappersbitar. :)




TRÖTT MEN NÖJD MED DAGEN!!

Idag har det varit en väldigt intensiv dag, men samtidigt har det varit riktigt roligt.
Vi har haft öppet hus på jobb. Det har varit spring av både barn och föräldrar, det har varit härligt med liv och rörelser.
Men det har inte blivit några lugna pauser. Så helt naturligt har jag inte haft tid att uppdatera bloggen. Men vad gör det? Jag har trivts som fisken i vattnet. :) :)

Men nu känner jag mig ganska trött och sliten. Så en liten siesta hade inte skadat nu ...... när jag väl kommer hem..



FRAMME I VÄLDIGT GOD TID!!

Här vart det åka av. Satt och gungade i baksätet när Dennis blåste till jobb.
Nåja, jag kom iallafall fram helskinnad. Vilken tur för de som ringer redan halv nio. hahaha

Nu blir det lite kaffe innan jobbet kallar.




SVÅRT ATT VAKNA TROTS KYLAN PÅ BALKONGEN!!

Vissa mornar är segare än andra. Den här morgonen får jag inte tummarna loss alls till något annat än att bara sitta och stirra på dataskärmen medan jag dricker kaffe. Jag är alltså jätteseg. Tankarna irras tillbaka till gårkvällen då jag inte alls kom till ro när jag skulle somna.
Tidigare på kvällen hade jag ju sorterat fotoalbum och minnen från tiden med Affe bara sköljde över mig. Jag fick en stor klump i magen och mådde riktigt dåligt där ett tag. Så ja, det var en lite jobbig kväll.

Nu måste jag försöka få bort alla dessa tankar och koncentrera mig på dagens plikter och aktiviteter. Skall ju till jobb om ett par timmar. Då kan jag inte sitta och tänka på gammalt inte.

Nej, nu får det bli mer kaffe, ett besök till balkongen och sen KALLT VATTEN. Så vi får höras när jag piggnat till lite. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

KVÄLLENS HÖJDPUNKT!!

Håller som bäst på med mina fotoalbum. Och ja, det ser nästan ut som om jag får sätta min lilla bock ikväll i alla fall. :) :) Jag har ju inte något val precis, om jag inte vill sova i sittande ställning i datastolen. hahaha

Och dagens höjdpunkt var absolut kvällens måltid. Åt en underbart god karré med klyftpotatis, som Dessi "snodde" ihop. Lite assistent av blivande kocken Beatrice blev det också. Det var så gott att jag åter igen blev FÖR mätt.
Alltså, jag måste helt klart lära mig äta på rätt sätt. Jag kastar i mig maten för att jag är så hungrig. Sen går jag från bordet så mätt att jag nästan mår lite dåligt. Jag får väl ha det till bakläxa, lära mig äta på nytt. :) :) 

Nu skall jag snabbt få undan det sista från sängen, sen blir det mys framför TV'n den lilla tid som är kvar innan jag somnar. Så därför säger jag godnatt och sov så gott alla härliga.

INTE SOM JAG VILL!!

Usch ja, ikväll känns det inte som att det gått som jag vill. Har ont lite här och där, är det det här som kallas ålderskrämpor? Jag kände redan innan när jag höll på med balkongen att jag var lite konstigt stel. Men ja, ja, det var ju skönt när det väl var klart.
Men efter det gick jag loss på disken och då blev det ännu värre. Nu har jag äntligen fått sätta mig ner en stund, och jeeezzzus vad skönt det var. :) :) 

Än så länge har jag inte fått bocka av någonting från min "to do-lista". Men kanske jag kan få iväg en liten bock efter nästa projekt. Japp nu är det dax att få ordning bland alla fotoalbumen som ligger och skräpar. Jag kan inte gå i min lilla hall för allt som skall gås igenom och läggas undan. Så vi får väl se efter ikväll, kanske det blir LITE bättre i alla fall.

Nu blir det först en kopp kaffe ... välförtjänat. :) 

SIMONE BLÅSTES BORT!!

Då har vi en ny balkong igen. Spåren efter stormen Simone är som bortblåst.
Det är visserligen trist väder, det bara regnar och regnar.
Men vad gör det? Balkongen är nystädad, och jag kan åter sitta på balkongen och njuta av en god kopp kaffe.
Japp, det är härligt.



DET KUNDE VARIT VÄRRE!!

Ja, stormen drog ju fram obarmhärtigt igårkväll. Även på jobb var det både buskar, träd och trädgårdsmöbler lite här och där. Så inte blev det någon mysig fikapaus. Nehej jag orkade inte springa runt i buskarna och jaga stolar. hahaha

Ja, ja, vi får vara glada att det inte blev värre skador. :)



DET BLÅSER I ALLA FALL INTE!!

Då var den långa och sköna helgen över. På väg till jobb nu ... och som det regnar. Jag har en himla tur att Dennis och bilen finns till hands. :) :)



TA DET SOM DET KOMMER!!

Så skönt det var att gå ut på balkongen i morse och upptäcka att det inte yrde omkring längre. Jag kan alltså ta mig till jobb utan att blåsa bort. :) 

Jag fick inte gjort hälften av vad jag planerade igår, har nästan lika mycket kvar på min "to do-lista". Men faktum är att jag är lika glad ändå. Jag lever, har hälsan, får vara med mina nära och kära.
Satt och tänkte på det igårkväll när jag såg cancergalan. Tänk vad lite som skall till för att vi skall bli irriterade på saker och ting, hur tråkigt vi tycker det är att städa och plocka undan, hur ofta folk gör to do-listor, och sen bara stressar för att hinna med allt. Sanningen är den att det springer inte ifrån oss. Det är ingen som kommer hem och städar eller tar to do-listan och börjar arbeta bort punkterna. Allt finns kvar, så varför stressa? Det finns ju värre saker, som t.ex att en familjevän lämnar oss alldeles för tidigt, eller att man själv blir sjuk och somnar in.
Nej, min to do-lista finns kvar. Och vi får väl se ikväll om jag hinner göra en halv bock kanske. hahaha

Nu skall jag fortsätta morna mig med mitt kaffe.

Ha en underbar dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

GODNATT FRÅN ETT BLÅSIGT MALMÖ!!

Och jag som är så känslig har ju givetvis suttit och lipat medan jag tittat på cancergalan.
I och för sig är det nog en naturlig känsla som jag delar med många. 

Ikväll åt vi en supergod middag, Dennis hade stått och slavat i köket. Det blev paprikabiffar och det var såååå gott. Så naturligtvis vad hände? MATKOMA de lux. :) :) Tror att det behövdes faktiskt. Med stormen Simone som precis dragit förbi vårt hus utvecklade jag en superhunger av nervositetet. Är det något jag verkligen ogillar så är det blåst. Det kan ösregna, snöa och vara vilket busväder som helst. Men så fort det blir blåst, blir jag riktigt orolig. Jag tror det beror på att jag har så dålig balans i vanliga fall, att jag känner mig ännu mer vinglig i blåst. Och även om jag inte är ute just då, så räcker det med att jag sitter på balkongen och hör vinandet så kommer känslan av att tappa balansen.
Nu verkar den dock ha bedarrat. Men det skulle inte alls förvåna mig om det drar igång inatt igen. Och jag hoppas verkligen att det slutat i morgon bitti när jag skall iväg till jobbet.

Nu säger jag i alla fall godnatt och sov så gott alla.

När det blåste som värst tidigare i eftermiddags och jag kom ut på balkongen, blev jag chockad. Det stod som en hinna mellan balkongräcket och våningen ovanför av löv. Man såg bara lite springor ut i det blå. Jag har aldrig sett något liknande, chocken var så stor att jag glömde att dokumentera. Jag som annars springer omkring med kameran på mig. Visserligen varade det inte mer än någon halv minut, men det var läskigt att se ändå hur det yrde precis vid balkongräcket.
Trodde att det skulle se värre ut än det faktiskt gör just nu på balkongen. Kan ju tala om att det INTE är vår påse. Den bara kom från ingenstans. :)

ROSA BANDET!!

Idag är det rosa bandet gala på TV "Tillsammans mot cancer".
Hur många skall se det? Jag vet att jag kommer spika mig framför TV'n. Kollar in programmet varje år och tycker det är riktigt kul att de får in så pass mycket pengar som de faktiskt får.

Visst har många av oss inte pengar i överflöd att skänka. Men bara en liten bagatell som att handla en kanelbulle med rosa socker på istället för en annan kaka när man är och fikar kan göra skillnad.
Igår såg jag i affären att allt rosa som handlades, där skänktes en viss del till cancerfonden. Det kan vara allt från en rosa disktrasa till en rosa godisbit. Ja, jag tycker det är häftigt när folk engagerar sig. Och det är helt klart värt det om det bara kan rädda EN enda person.

SWEET HOME ALABAMA!!

Dagens filmtips är en lite rolig och humoristisk komedi ... naturligtvis med MYCKET kärlek. Vad annars när det gäller mig? haha

Filmen handlar om Melanie, som flera år tidigare lämnat sitt gamla liv bakom sig för att bygga upp en ny framtid i New York. För att kunna gifta sig med sina drömmars man, måste hon tillbaka till sin gamla stad och göra upp med sitt förflutna.

Och som jag sagt med tidigare filmer; gillar man kärlek, drama, kärlek och ALLT vad det innebär, så älskar man den här filmen.

MEN VAD HÄNDE NU DÅ??!!

Ja, jag undrar verkligen vad som hände. Här sitter jag och Dennis och har världens diskussion hur man skulle kunna möblera mitt rum, vi mäter och kollar hyllor, skrivbord mm.
Dennis får samtal och går ut ur rummet ett kort ögonblick. Ja, jag fortsätter att mäta väggar och hyllor så klart och förväntar mig att han skall komma tillbaka. Och när jag är klar tycker jag det är ovanligt tyst i lägenheten och börjar gå runt och kolla var alla tagit vägen.
Men hallå ...... alla har SOMNAT ...

Jahapp, här sitter jag själv i tystnaden. hahaha

FRUKOST!!

Idag blev det lite lyxigt till frukost, med ett riktigt uppbullat frukostbord. Och ja, naturligtvis skulle lillaman också äta frukost tillsammans med oss.
Tänk att han är så stor nu att han kan sitta med oss andra vid bordet och käka, han är en stor kille nu. Var tog tiden vägen? :) :) 

Eftersom jag nu är ledig från jobb, tänkte jag passa på att söka lite jobb i förebyggande syfte. Kanske jag inte känner mig så stressad resten av veckan sen om det inte blir så mycket då.

Nu blir det i alla fall lite mer kaffe och en tur till balkongen. :) 

NYA VECKAN BÖRJAR FRIDFULLT!!

Jag har haft sovmorgon idag, så skönt det var.
Ja, som sagt, idag är jag ledig. Och det kan ju vara härligt det med, att få en dag mitt i allt där man bara slappar lite extra. :) 
Jag skall försöka ta vara på dagen och göra saker som jag normalt inte hinner på vardagarna och som jag inte kommer på under helgerna. Vad vet jag inte än. Men det kommer säkert när jag vaknat till liv ordentligt.
Och den här veckan är det även höstlov i skolorna, så Beatrice skall ha semester HELA veckan minsann.

Nu fick jag besök i mitt lilla rum. Lilleman knackade på och ville ha lite kvalitetstid med sin farmor. Ja, det kan man ju inte säga nej till. Så nu skall vi mysa lite tillsammans.

Ha en härlig start på veckan, och var rädda om er.

GODMORGON

VI AVSLUTAR DAGEN MED EFTERRÄTT!!

Och så hade vi ju det här med vad man stoppar i sig. Men vad gör man när man sitter sent på kvällen och bara dreglar av tanken på en banana split?
Jo, självklart fixar man ju till det. hahaha
Så onyttigt men så, så gott.
Ja, nu är jag mätt igen och det precis innan man skall lägga sig ner och vara still ett antal timmar. :) Men visst, livet skall ju levas, eller hur??

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Hoppas ni får en riktigt god natts sömn. :) 
Sweet dreams.

HÖJDSKRÄCK!!

Har precis tagit en härlig Söndagssiesta, sååå ljuvligt det var. Kände mig spänd och ur balans tidigare, det var alltså sömnen som behövdes.

Rensade ur mitt skåp i hallen tidigare. Men vad fasen, jag har ju ingenstans att göra av allt. Men eftersom Dennis och Dessi behöver ha någonstans att lägga sina prylar, tömde jag. Och snabbt gick det kan jag tala om. Jag bokstavligt talat drog ner allt från skåpet till hallgolvet, tog inte mer än någon minut. hahaha
Jag har sån fruktansvärd höjdskräck, att mitt huvud till och med reagerar när jag står på en köksstege eller stol. Så enda sättet för mig är att dra ut allt medan jag håller mig med den andra handen.

Detta är faktiskt en av alla saker jag tycker är jobbigt numera. Tidigare var det alltid Affe som hjälpte till att putsa fönster, lägga upp saker i skåp, ja även torka bokhyllan högst upp. Nu måste jag göra det själv, och det är banne mig inte lätt.
En del tycker säkert jag är larvig. Men när jag känner hur mitt huvud snurrar så fort jag kommer ett par steg ovanför golvet, då måste jag ta det på allvar och inte utsätta mig för sådant. Ibland är det dock nödvändigt ...  som idag t.ex. 

Nu doftar det riktigt ljuvligt från köket. Så jag kan garantera att det alldeles snart blir MAT. Som min mage längtar.

SHOPPINGTUR!!

Snacka om att vara lyrisk. Det var riktigt längesen jag kunde gå i affären och bara strosa och plocka till mig lite.
Och vi hade minsann släktträff på Eko också. Eller nja okej då, det var bara två. Men ändå ... det är alltid kul att träffa på någon från släkten så där. :) Det är alldeles för sällan vi träffas. 

Jag fick i alla fall handlat det jag hade tänkt mig, så nu skall jag förhoppningsvis få lite ordning och reda på rummet mitt.

Jaha, och nu till nästa projekt ... vad skall vi ÄTA dag???

MORGONEN ÄR ÖVER!!

Såja, nu har jag haft gooott om tid på mig till att morna mig. Jag har både hunnit äta frukost och druckit flera koppar kaffe. Så nu är jag redo att faktiskt börja dagen.

Hade tänkt ta mig en tur till affärn och shoppa lite småinredning till sovrummet, nu måste jag ju få i ordning det sista. Jag vet, har kört med det de senaste veckorna. Men till mitt försvar kan jag väl säga att min plånbok har ekat tomt, så jag har inte kunnat handla. Vi får väl se hur mycket av allt jag tänkt på som jag kommer hem med.

Skall skynda mig att fixa till mig, så jag får ut något av resterande dag. Den bara springer iväg ju. :) :) :) 



Och så här ser det ut när mina söner håller på att fjanta sig, Dennis på sjätte våningen och Teddy på fjärde. Själv får jag svindel bara av att titta på bilden.
Bara ett konstaterande, jag har "tokiga" söner. hahaha
 

LATA SÖNDAGEN!!

Söndagmorgon och jag är redan vaken ... enligt vintertiden i alla fall.
Ni har väl inte missat att man ställer tillbaka klockorna den här helgen? Själv hade jag ingen tanke på det om inte en väninna berättat det. Fast i och för sig har jag inga fungerande klockor här hemma just nu. Och data- och mobilklockorna ändrar ju sig själv som tur är. Så jag slipper springa omkring i lägenheten och ändra överallt.

Jag tycker ju absolut att det är värre när man skall flytta från vintertid till sommartid. Har man något möte inbokat och sitter i lugn och ro i köket och tittar på klockan på väggen och tänker att man har gott om tid .. ja då är det kris hahaha. Det har hänt mig vid något tillfälle.

Nu skall jag njuta av mitt kaffe denna "tidiga" morgon och vakna till liv i min egen lilla takt. Och idag är det ingen ridning. Det innebär att jag kan sitta LÄNGE med mitt morgonkaffe. :) :) 

Ha en superbra Söndag när ni väl vaknar, och var rädda om er.

GODMORGON

KLÄDER I MÄNGDER!!

Mitt kök just nu. :) 

Japp, just nu har vi en seconhand affär i köket. Jag har iiiingen aning om hur Dennis och Dessi har kunnat få plats med allt detta i sitt klädskåp. Och detta är ändå bara "spillet". De kläder de använder har de haft här hemma ett bra tag redan.
Var gör vi av allt detta tro??? :) :) 

Ja, det får bli Dennis och Dessis huvudvärk. För själv är jag så trött att jag bara sitter och halvkikar. Kan förvisso ha att göra med att jag åt så mycket middag att jag knappt kan röra mig. Varför skall man stoppa i sig så mycket? Det är ju inte ens någon behaglig mättnat.

Nu säger jag i alla fall godnatt. Hoppas Lördagen varit superbra för er alla.
Sov gott, så hörs vi i morgon igen.

EN RIKTIG SLAPPEDAG!!

Är det väldigt slött när man inte ens har klätt på sig när klockan är 18.30? Japp, så slö är jag idag. Meeen ... jag har faktiskt städat lite i alla fall, och plockat en del. Men nu tänkte jag strunta i att göra mer. Nej, jag orkar inte så jag strejkar. :) :) 

Och vi HAR faktiskt tagit fram pilatesbollen. Det blev 5 hela minuter. hahaha
Ja, ja, Rom byggdes ju inte på en dag. Så det blir nog bra det med så småningom. Nu har vi myst till det på balkongen en stund.
Dessi njöt lite extra ...... kaffe med GRÄDDE. Det gjorde susen. För nu rumsterar hon om i köket. Det är matdax. hihi

KREATIV REDAN SOM LITEN!!

Bland alla minnen genom åren är det ett par minnen då barnen var små som jag mer än gärna delar med mig så fort jag börjar prata minnen med folk.
Dennis var väl ca 6-7 år, då han var en riktig "Emil". Precis som Emil hittade han inte på hyss. Det var väldigt välmenat, men ack så fel det ibland kunde gå. hahaha

Beatrice var inte många månader gammal, Teddy ett par år äldre. Och ja, Dennis var väl inte riktigt fyllda 7. Den här speciella dagen var en av de lite värre för mig som mamma. Känner en del av er igen sig när jag säger att jag var väl ganska slutkörd just den här dagen?
Det började närma sig matdags, en stek stod i ugnen, Beatrice satt i sin babysitter och började gråta och var hungrig, samtidigt som Teddy kom tjutandes för att han också började bli lite hungrig och var allmänt trött och hängig. Jag försökte lugna de och tyckte att de fick vänta en stund, jag var tvungen att ösa lite på steken. Så jag öppnade ugnen och började dra ut formen då Dennis plötsligt rusade in, gapskrattade och visade mig sin fot som fullkomligt forsade blod. Han och kompisen hade alltså försökt få liv i vårt rivningsobjekt till växthus och Dennis hade då råkat trampa på en spik, som gick rakt genom gummistöveln in i hälen. :( 
Beatrice och Teddy fortsatte gråta och skulle givetvis överrösta varandra. Och när jag fick syn på Dennis fot och Teddy drog mig i byxbenet tappade jag balansen, tappade formen, vätskan stänkte i hela köket, och stackars Beatrice fick kokhet vätska över hela sig. Men vad gör man då? Tar man upp minstingen och får av kokheta kläder, eller tar man den största och försöker få stopp på blodflödet? Hmmm.
Ena handen kastade sig över hushållsrullen som skulle stoppa Dennis blodflöde och andra handen fullkomligt slet av Beatrice kläder i trasor. Jo då, inget allvarligt hände och Dennis tyckte detta var dagens höjdpunkt och satt bara och skrattade.

Detta var en riktigt aktiv period minsann. Bara några veckor senare, när jag och Affe satt i köket och drack kaffe, kom Dennis inrusande i vanlig ordning med ett stort smile på sina läppar och händerna uppe på huvudet, ungefär som om han höll ihop sitt huvud.
Han hade fått för sig att han skulle kolla huruvida en tegelsten åkte iväg med vinden när det blåste. Sagt och gjort, Dennis kastade upp en tegelsten i luften och stod och tittade vad som hände. Ja, gissa vad som hände? Den blåste inte iväg, men rakt ner på Dennis huvud. hahaha
Just då skrattade vi inte, det blev ilfärd till akuten, där de klistrade om hans stackars huvud. Däremot tyckte läkaren att det var ganska komiskt. Så när han väl hade plåstrat om honom var hans ord "Jag har varit läkare ganska många år och fått in både det ena och det andra. Men jag tror aldrig jag plåstrat om någon som varit intresserad av vindens hastighet" hahahaha. Och sen tyckte han så klart till Dennis att nästa gång han tänkte testa något liknande var det nog bättre med en mjuk fotboll. :) :) 

Ja, idag kan man ju bara skratta åt alltihop. Säga vad man vill om Dennis, kreativ har han ALLTID varit.
Och hur jobbiga perioder det än var när barnen var små saknar jag ibland tiden otroligt mycket. Och för mig kommer så klart barnen alltid att vara ... "små". :) :) 

Mina söta små "änglar". :) :) 



FÖRMIDDAGENS AKTIVITETER!!

Och medan Beatrice håller på med tvätten tar jag räkningarna. Japp mina vänner, jag har ju numera LÖN. Jag blev så glad när jag såg igår att lönen kommit in på mitt konto. Det har inte varit så mycket pengar på hur länge som helst. :) Synd bara att det nu går till räkningar. Så jag lär inte känna mig lika rik om en stund som jag gjorde igår. hahaha

Men ja, ja, pengarna skall ju rulla, eller hur...

VARFÖR JAG BYTTE TILLBAKA!!

Så gott jag sovit inatt. Utan att överdriva är det nog första gången på flera, flera månader som jag sovit så här gott. Kan det bero på de två glas irish coffee jag drack igårkväll? Ja, antagligen.

Som ni ser så har jag bytt tillbaka till mitt gamla tema här på bloggen. 
Från början när jag kände att jag ville förnya mig berodde det lite på att jag ville att allt skulle synas på sidan när ni klickade in er och läste. Jag ville att ni redan från början skulle se de senaste inläggen vid sidan, så det skulle bli lättare för er att klicka in er på ett äldre inlägg om ni ville.
Men det hade sina nackdelar.
En hel del tyckte det var jobbigt med det nya temat i och med att de läser från mobilen. Texten blev mindre och man var tvungen att förstora så att det gick att läsa. Och då stod inte all text i fönstret och man fick skrolla rutan för att kunna läsa allt.
Jag vet själv när jag är inne på någon blogg från mobilen och jag måste hålla på att rulla runt i fönstret, och jag kan ibland bli lite irriterad på det. Så skall man inte behöva känna som läsare.
Nu har jag i alla fall ändrat tillbaka. Så alla ni som läser via era mobilen, jag hoppas det känns bättre nu.
Allt för mina läsare så klart. ;) ;) 
Ni kan fortfarande se senaste inläggen om ni klickar på den fliken ovanför texten. Då kommer de senaste inläggen fram.

Nu skall jag morna mig, lite senare än vanligt, med kaffe och datasurf. Sen börjar väl dagen med tvätt och städ som vanligt här hemma.

Ha en härlig Lördag och var rädda om er.

GODMORGON

FREDAGKVÄLL, DET ÄR FREDAGKVÄLL......!!

Okej, är fredagen över nu? NEEJ, inte på långa vägar än.
Nu har Teddy och Pernilla dragit sig tillbaka. Och själv har jag stängt in mig på rummet och myser framför TV'n och "Magiska systrar", som precis slutat. Och till sällskap har jag lite gotta och en Irish coffee, mmm vad gott. :) 

Från att ha varit väldigt trött är jag nu superpigg. Får se hur länge det håller i sig, får väl ge tusan i att snegla mot sängen. hahaha

Nej, nu blir det balkongen en sväng innan jag smiter förbi min "LILLA" flaska whisky och blandar mig en ny en. :)

Ha en fortsatt härlig kväll och alla ni som är på utgång, var rädda om er där ute.

Godnatt och sov så gott, så hörs vi i morgon igen.


Tror ni Dennis var lite sugen?? hahaha. 

SPELKVÄLL!!

Vi har det riktigt mysigt med spel här hemma. Dock har jag inte satt igång med maten än, så det lär väl bli "nattamat istället. :) :)



SKÖNT MED FREDAGKVÄLLAR!!

Det känns att det är Fredag och att klockan ringt 05.20 fem dagar nu. Jag är riktigt trött och bara sitter vid datorn och slöar, ja och så hänger ju ögonen så klart. ;) 

Jag och Beatrice är ensamna ikväll. Så idag blir det middag för två ... om jag nu orkar ta mig hela vägen till köket och diska undan först. :)
Skall göra mitt bästa i alla fall, och undan skall det gå. För sen blir det fredagsgott ... både fast och flytande. Och japp, jag tror jag blir lite piggare när jag fått mat i magen, plockat undan disk, satt på mig myskläder och verkligen får känna av att det är HELG. :)

Asch, tror jag börjar med en paus på balkongen. :) :) 

MELLANMÅL A'LA CLEMENTIN!!

Då kör vi sista racet denna Fredageftermiddag. Jag jobbar till 16 idag. Men vad gör det? Sen håller jag lååång helg. :)

Känner mig som barnen på dagis. Så nu blir det lite mellis. hahaha




GULLIG LÄSARE GJORDE MIN KVÄLL!!

Fredag, yeeiii.
Jag kom i säng riktigt sent igårkväll. Men ändå är jag piggare än vad jag brukar. Jag tror det beror på kommentaren jag läste innan det var dax att hoppa i säng.
Tänk egentligen vad lite beröm kan göra.
Jag fick en riktig egoboost sent igårkväll när jag kikade in här och läste kommentaren som kommit. Kolla detta.

"""Hälsning från ett fans :) 

Jag har följt din blogg sen den 13:e April, om man skall vara exakt. Och jag måste säga att du har utvecklas. Inte för att du skrivit dåligt innan, men du har utvecklas från "sökare" till "samhällskännare". Dina inlägg får mig att tro på något, längta efter något och ibland även tänka tillbaka. Du har fått mig att börja fundera på vad jag kunnat gjort annorlunda. 

Du har verkligen talang för det här med bloggskrivning och du vet verkligen hur du skall skriva. Om du bara fortsätter som du gjort hittills så kommer du en dag stå bland dem första bloggarna i tabellen. 
Det är verkligen roligt att följa din blogg och faktiskt se hur du utvecklas, varje dag, till en bättre och bättre bloggerska. :) 

Du skall veta att jag tror på dig och om du någon gång bara skulle ha tanken på att sluta blogga kommer jag personligen dra dig i örat. Du kommer att gå långt bara du fortsätter som du gjort hittills. 

Du är verkligen en helt fantastisk bloggerska, Carina G, och du kommer att nå toppen. :)"""

Detta gjorde verkligen min kväll.
Det är ju fortfarande morgon och då brukar jag inte orka sitta och fundera så jättemycket på inlägg och vad jag skall skriva som morgoninlägg ... är alldeles för trött. hahaha
Men jag kände bara att jag ville dela med mig att denna så gulliga kommentar.

Så vem du än är, så vill jag tacka. Det här gjorde att jag blir ännu mer taggad att hålla på med bloggen. :) 

Nu är det dax för morgonrutinen så jag hinner blir klar tills det att dax att gå.

Ha en underbar Fredag alla, och var rädda om er där ute. Varför inte göra någons dag på väg till jobb. Ge en extra kram till kompisen, grannen eller varför inte arbetskollegan. :) 

GODMORGON

VEM HÄLSAR PÅ HOS MIG??!!!

Nu är det bokat och klart. Om några veckor får vi hit ett medium, hoooo. Häftigt tycker jag.
Jag har länge velat gå på en seans men det har aldrig blivit av att jag kollat upp det. Men nu för ett tag sen kom jag ju i kontakt med en person som åker runt och håller seanser. Tror jag nämnt det i bloggen vid något tillfälle.

Nu har vi i alla fall gjort slag i saken och beställt en seans här hemma. Den 15:e November smäller det. Då skall jag förhoppningsvis äntligen få reda på vem som hälsar på hos oss, vem som öppnar draperier, släcker lampor och hittar på lite små hyss mellan varven. Sooom jag längtar.

Nu är det en nyduschad "jag" som absolut är redo för natten och sängen. Så vi säger godnatt från alla oss till alla er. Ha en god natts sömn.
Sweet dreams.

HAFT MYSPYS, NU ALLVAR!!

Var hemma redan 15.30 idag, det kändes faktiskt riktigt skönt. Nu känns det nästan som att jag är på banan igen. Och vet ni vad det bästa är? I morgon får jag min första riktiga lön på över ett år. Det kallar jag glädje. Och naturligtvis firade jag lite extra med att sitta och strötitta på ett avsnitt av "Lilla huset på prärien" med Beatrice. Så klart, vi var ju tvungna att kolla så att TV4 guld fungerade även inne på mitt rum nu när Dennis tagit sig tid att fixa allt. :) 

Men nu börjar allvaret igen. Efter en kopp kaffe är jag nu redo att ta mig an lite jobbsök. Tro det eller ej, men jag känner mig till och med taggad för det. Det är inte varje dag minsann. hahaha

KAJSA GÄSTAR BLOGGEN!!

Hej hopp allihopa.
Nu har jag tagit mig in på Carinas blogg...
Tur för dig att jag är en snäll brud och bara skriver snälla saker om dig.
 
Du är i allafall världens bästa arbetskolega, har alltid kul med dig.
I morgon är de fredag och de är både du och jag glada över...
Då jävlar ska vi spela (Veronica Maggio - Sergels torg) och fira,
kanske ett glas skumpa och en av Mats småkakor om vi är på riktigt bra humör, haha.
 
Alla ni som läser Carinas blogg, fortsätt med de, hon är en grym tjej.
Ha de bäst
Puss// Kajsa

NU FUNKAR DET IGEN!!

Känner mig riktigt taggad inför dagen. Och idag borde jag inte ha några problem med att mobilblogga.

Jag vet ju att jag inte är någon stjärna när det kommer till teknik, data eller mobiler. Men till och med jag borde ju fattat att jag måste ändra inställning på mobilen om jag gör något på datorn.
Men igår hade jag helt tappat det. hahaha
Så framåt em kom jag på att jag både ändrat mailadress och lösen.
Vimsig eller??? :) :)

Nåja, nu är jag framme och dagen kan BÖRJA ......



TRÖÖÖTT!!

Jeezzzus vad seg jag är. Tror jag suttit på balkongen en halvtimme och inte orkat gå in igen. Tror det beror på att jag jobbade en timme längre igår. :) :) 
Lite märkligt ändå. Tidigare när jag jobbade, kunde jag börja 7:00 och sluta 18:00. Och det var inget konstigt med det, jag tänkte aldrig på timmarna eller att jag var trött. Och nu bara för att jag jobbat en timme längre är jag helt slut. Snacka om att kroppen ställer om sig snabbt. hahaha

Nu skall jag i alla fall dricka mitt morgonkaffe och försöka vakna till liv. Det är väl först efter det som jag kan räkna med att dagen kan börja. :) 

Ha en bra dag och var rädda om er.

GODMORGON

NU TÄNDES LJUSEN!!

Det har varit en kort kväll, kom ju inte hem förrän vid 16.30 tiden. Så i princip har jag inte gjort något annat idag mer än jobbat, ätit, druckit kaffe och snackat en massa goja. :) :) 
Däremot har Dennis varit lite flitig idag. Han fick till det riktigt ordentligt och det blev mysigare i fönstret. Lite jul i luften kanske??

Så här fint har Dennis och Dessi det i sin lilla kvart nu.
 
Nu tänkte jag säga godnatt. Jag skall kasta mig i sängen och kisa lite på TV'n tills ögonen inte vill längre, vilket inte lär dröja speciellt länge. :) 
Hoppas ni haft en skön kväll folket, för det har jag haft.
Sov gott och dröm sött.
Eller varför inte drömma om mat ...
Dagens middag behöver jag väl inte nämna vem som gjort??
Kyckling med ris och currysås, mums.

STUDIEBESÖK PÅ KIELS!!

Just ja, jag var ju på Beatrice praktikplats i Tisdags. Och nyfiken som jag är ställde jag hur många frågor som helst. Tror att Beatrice tyckte jag var lite off hihi. Men jag har ju aldrig varit inne i ett storkök tidigare, i alla fall inte när det varit mat på spisen. Alltså, bara ballongvispen var lika stor som min ena vägg i köket. hahaha

Och så klart, var ju tvungen att fråga om det var okej att fotografera där inne. Inga problem, de hade inga stadshemligheter. :) :) :) 

Damen som visade Beatrice tillrätta berättade att de hade ca 200 - 250 lunchgäster varje dag. Dessutom lagades det mat där till malmös skolor och förskolor, och även till hemtjänsten.
Ja, jag blev imponerad, det gick verkligen undan. Och trots att det var mycket redan från start på morgonen, så hade alla ett genuint äkta leende på läpparna. Det var riktigt uppfriskande att se. :) 

BOKTIPSET V. 43

Jahapp, idag börjar jag med en ny kategori ... boktipset.
Jag vet inte hur det kommer att fungera. Men eftersom jag fått önskemål om att jag skall tipsa om lite böcker, så kör jag igång och ser vart det leder någonstans. Tanken är att ett boktips skall komma upp en gång i veckan. Självklart tar jag emot tips och idéer vad gäller böcker. Ja ni vet var ni når mig med sådant, antingen via bloggen eller via mail. :) :) 

Första boktipset jag drar igång med är ingen mindre än ......
VINDSTRÄDGÅRDEN.

I Måndags tipsade jag om filmen "Flowers in the attic". En del kom ju så klart ihåg boken direkt. Men jag kan lugnt säga till er som såg trailern och sen kollade in HELA filmen att det inte är samma sak att läsa boken. Boken tar upp sååå mycket mer än filmen. Kanske därför jag inte riktigt tycker att filmen är så superbra, eftersom jag läste boken ganska långt innan jag såg filmen.
Däremot är boken riktigt bra, en bok som i alla fall jag skulle kunna läsa fler gånger.

Boken handlar om fyra syskon, som tillsammans med mamman, åker hem till sina morföräldrar. Där blir de inspärrade på en vind och tvingas leva helt isolerad från omvärlden. Ingen vet att de existerar.

Jag kan ju så klart inte avslöja för mycket. Och har ni sett filmen så kan jag bara säga, den tar inte upp hälften så mycket som boken.
Låt er för all del inte luras av det lite tråkiga bokomslaget. Gillar ni böcker, så är denna ett MÅSTE.


HÅLLER TUMMARNA PÅ ATT DET SKICKAS!!

Grrrr vad jag blir irriterad när det inte går som jag vill.
Jag har provat från och till vid tillfälle men bloggen har bara strejkat idag. Så nu testar jag igen för att kolla. Annars åker den banne mig ut genom rutan. ;)

Skall ta sista rycket och plocka undan lite innan jag slutar för dagen.

Om jag lyckas publicera det här nu så vet ni i alla fall att jag lever.



PILATESBOLLEN!!

Trött som få är jag idag. Men det är bara att bita ihop och börja dagen ...... med kaffe och vatten som vanligt. :) 

Och medan jag sitter och försöker öppna ögonen, går tankarna till pilatesbollen jag köpte för ett bra tag sedan. Både jag och Beatrice behöver arbeta upp lite balans, och sen är det ju inte helt fel att jobba lite med magen.
Men den har legat nerpackad i kartongen. Tiden har bara rusat förbi och jag har inte hunnit ta tag i det. Men nu hade jag tänkt att vi skulle sätta igång ... i Måndags. Men vad hände? Det är Onsdag och vi har inte börjat använda den än.
Igårkväll blåstes den i alla fall upp och först ut var Dennis att testa den. Själv har jag inte ens kommit längre än till tankarna. :) 
10 sekunder är ju inte ganska länge. Men för Dennis tror jag det måste känts som en evighet, han klarade inte mer än 4 sekunder haha. Jag lär väl också hamna där någonstans med min urdåliga balans.
Men som sagt, nu är den uppblåst. Får se om vi hinner sätta igång ikväll...

Nu skall jag fortsätta morna mig med mitt kaffe så att sinnena kan börja fungera.
Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

DET VAR SÅ FRIDFULLT!!

Jag kan ibland tycka att det är ganska fridfullt att gå till kyrkogården. Har alltid tidigare varit lite smårädd för att knalla omkring därinne. Men kvarteret där Affe finns är så mysigt på något sätt. Och jag känner en sån himla frid när jag sitter där. Det trodde jag faktiskt aldrig skulle ske.

Jag hade samma känsla idag. Så fort jag steg in i kvarteret var det som om jag befann mig i en helt annan värld. Jag vet, det låter helt knasigt. :) :) 
Till och med när mamma och Kalle kom tillsammans med Teddy och Beatrice, var det så naturligt att folk kom och "hälsade" på. 
Är det någon som kan liva upp alla slags stämningar så är det Kalle och Beatrice. Och jag är ganska övertygad om att Affe såg och hörde allt och log åt deras brottningsmatch. hihi

Med dessa små kvällsord säger jag nu godnatt. Hoppas ni vaknar i morgon med glatt humör och ett leende.

BUFFÉ

Jag tror minsann jag hamnat i matkoma.
Jag är så mätt att jag knappt orkade dra häcken från köket in till mitt rum. Idag ordnade Dennis lite myspys för oss när han fixade mat, med levande ljus och hela kittet. :) :) 
Och hur ofta är det man äter buffé i sitt eget kök? Men som Dennis sa, man tar vad man har. Så det blev lite snitzel, lite pommes, lite makaroner och lite köttbullar. Ja, lite av allt blev supermycket i magen. Men riktigt, riktigt gott.

HÄLSAR PÅ AFFE!!

Det blev en runda till kyrkogården idag i alla fall.
Hörde att mamma och Kalle också skulle hit med Teddy och Beatrice, så de lär väl snart dyka upp.

Nu har äntligen stenen kommit på plats. Tycker den är riktigt fin ... och så personlig.



JOBBET GÖR SKILLNAD!!

Tycker att det är riktigt coolt att man kan se på bara några A4-papper hur många skolor man har och är klara med på en höst. Det är jag ju inte van vid precis. hahaha

Men jag gillar verkligen hela grejen med att kunna följa ett jobb från början till slut.



VARIT PÅ KIELS KÖK!!

Då är jag på väg till jobb efter att ha varit en timme med Beatrice på hennes praktik.
Jag tyckte det kändes riktigt bra, alla var väldigt trevliga.
Beatrice satte igång nästan från början. Plötsligt kom köksan fram, hon visste precis vad hon skulle göra. :) :)

Nu kan min egen dag börja, nu känner jag mig lugn.



IDAG PRAKTISERAR VI!!

Kul med regn ... när man skall ut och promenera om en timme. Jag hade hoppats på bättre promenadväder. Men det är väl bara att inse att vi har en del tråkmånader framför oss. :( 

Just nu slukar jag morgonkaffet, tänkte försöka vara så klar som möjligt när det är dax att följa Beatrice, så jag slipper "börja om" med morgonrutiner när jag kommer hem igen.
Och på tal om Beatrice så sitter hon just nu och är supernervös. Och jag förstår henne. Nytt arbete, nya människor. Jag känner också sådan oro när jag skall börja på något nytt. Men Beatrice är en stjärna i köket, så detta kommer att gå superbra. :) 

Nu skall kläderna på så jag är klar när det är dax.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

KVÄLL REDAN??!!

Fortsätter att sitta och kolla igenom vad jag vill ha för utseende här på bloggen. Eller rättare sagt, jag har ett öga på datorn och ett på TV'n där "det okända" precis har slutat. Alltid lika intressant att se det programmet.

Tidigare ikväll fick jag lite panik över att tiden rusar iväg så fort. Jag blev nästa lite ledsen och irriterad. För det är inte bara mina egna saker som skall klaffa. Vardagsbestyr som städning, matlagning, diskning osv. skall ju också skötas. Men som tur är finns allas vår Dennis. hahaha
Så ja, ikväll var det han som stod för middagen. Dock hörde jag lite från mitt rum när han rådfrågade Dessi om lite småsaker, så hon får väl också ta åt sig lite av äran. :) :) Det var i alla fall supergott och jag blev ordentligt mätt.

Nu är det snart dax att krama kudden. Det blir en tidig dag i morgon också. Jag har dessutom lovat följa Beatrice till sin praktik, hennes allra första dag. Hon är så nervös. Men det kommer att gå riktigt bra, det är jag övertygad om. Men det blir som sagt tidigt. Beatrice skall upp redan 5.00.

Nu säger jag godnatt och sov så gott. Hoppas ni får en ordentligt god natts sömn.



Dennis goda Taccopaj. Yammi.

FLOWERS IN THE ATTIC!!

Det här är kanske inte den allra bästa filmen att rekommendera. Men den har sina poäng ... och naturligtvis har jag en baktanke med detta också.
När det begav sig för ett antal år sedan, var den riktigt sevärd. Dock hörde jag aldrig talas om att folk hade sett den ... mer än jag själv då. :) :) 

Filmen handlar om en mamma och hennes fyra barn, som efter pappans död försöker göra det bästa möjliga av situationen för att få en bättre ekonomi. Ja, mer kan jag ju så klart inte berätta för den som nu inte har sett filmen. Blir ni lite nyfikna? Klart ni skall se den om ni inte redan gjort det. :) 

Kunde tyvärr inte hitta någon bra trailer med svensk text.

IRR I MALMÖ!!

på väg från jobb och åt helt fel håll. Tänkte att jag skulle slippa gå över stora gator med massor av trafik. Så jag svängde av mot motsatt riktning och kom in på en bakgata som jag aldrig stött på tidigare. ja, ni kan ju själv tänka er mig irrandes omkring på helt fel plats. hahaha

Men nu är jag i alla fall på rätt spår, hoppar av bussen nu. Och jag är såå kaffesugen, skall bli skönt att komma hem. :) :)



INGA WIENERBRÖD!!

Ett besök till kondiset är ju aldrig fel. Här är både goda bullar OCH Wienerbröd. :) Men nej, nej. Här skall inte fuskas.
Jag fick nöja mig med lite bullar ... och kände mig jätteduktig när jag gick därifrån. Men oj vad wienerbröden doftade gott. :) :)



MÖRKT UTE OCH JAG ÄR TRÖTT!!

Det känns nästan som att jag försovit mig. Jag hade svårt att komma till ro i gårkväll. Tror inte jag somnade förrän bortåt halv 2, så jag hörde ju inte klockan i morse. Vaknade inte förrän lite över 6.
Nu gäller det att inte ta alltför lång tid på mig att vakna. Och ja, ni vet ju mina morgonrutiner.

Nåja, nu är jag i alla fall uppe ur sängen och försöker att vakna till liv med mitt kaffe. Jag trodde jag skulle piggna till på balkongen, men icke då. Det regnar och är MÖRKT ute. Bara det gör ju att man vill krypa ner under täcket igen och sova vidare.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste skynda mig att morna mig, har bara en timme på mig.

Hoppas ni får en riktigt bra Måndag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SÄNGDAX!!

Jag förstår inte var den här dagen har tagit vägen. Jag skulle ju göra hur mycket som helst. :) :) Och vad fick jag gjort? Nada, nothing ...... absolut ingenting. hehe
Men vad gör det? Det kommer ju en dag i morgon också...

Jag tänkte i alla fall ta en slurk kaffe till innan det är dax att knyta mig. Som sagt, det kommer en dag i morgon också, och klockan ringer 5.20. Vi får väl se om jag hinner med något i morgon av allt det jag egentligen skulle ha gjort idag ...... när jag väl kommer hem från jobb.

Nu säger jag godnatt till alla söta. Ha en fortsatt härlig kväll det lilla som är kvar, och sov så gott. Och glöm inte, lägg er med ett leende...

NATTI NATTI

KVALITETSTID!!

Japp, vi har haft kvalitets- och sångstund, jag, Beatrice och Alexander. Jättemysigt har vi haft det.
Dock känner farmor av tröttheten nu. Man orkar ju inte hålla igång lika mycket som för 20 år sen, när mina egna var små. :)
Så faster tog över rollen som beskyddare med flaskan i högsta hugg.

STALLET I BILDER!!

Idag gick det riktigt bra i stallet. Beatrice var superduktig och kämpade verkligen på, både med galoppen och att hålla sig på spåret. Och när hon väl anstränger sig märker man att hästen lyssnar och smälter in i Beatrice alla rörelser. Så det var kul. :) :) 

Fick med mig en del härliga bilder. Och ni ser ju själv, visst är jag som klippt och skuren för detta? hahaha

MÖRKT MEN ÄNDÅ LJUST!!

jag vill ju inte påstå att det är solsken, men det är i alla fall inte så jättekallt ute. Det kan väl kanske bero på att jag är påbultad hahaha.
Och idag har jag ju även varit förberedd och tagit kaffe med mig. Det värmer skönt om händerna. :)



REGN, REGN!!

Tittade på en superbra film igår ...... i ungefär 15 minuter. Sen var det någon elaking som slog mig i huvudet med ett stekjärn. hahaha
Vaknade halv 8, så nu är jag verkligen utvilad och pigg. :) 
Dock blev jag inte speciellt glad av att titta ut genom fönstret och se att det regnar. Jag och Beatrice som skall iväg till stallet sen. Ja, man kan ju alltid hoppas på att det blir uppehåll precis vid den tiden. Ingen hit att sitta i ridhuset i våta kläder. :( 

Nu först är det mitt vanliga morgonbestyr som gäller, kaffe, datorn och iväg till balkongen för att väcka liv i lungorna. :) 
Och på tal om balkongen; vi brukar låta paraplyerna vara uppe just för att det inte skall regna in, eftersom vi sitter där ute så pass mycket. Och det brukar för det mesta hjälpa. Men inatt har det nog regnat väldigt hårt och mycket. Bordet var helt genomvått och askfatet var genomdränkt av vatten. Ja, ja, man kan inte ha tur alltid. Kan bara tänka mig hur balkongen skulle sett ut om vi INTE hade haft paraplyerna uppe. :) :) 

BARA EN LITEN GODNATTHÄLSNING!!

Då har vi käkat och till och med hunnit med lite Lördagsgott. Teddy och Pernilla var här uppe och åt, och stackars Teddy kunde knappt gå. Han har haft riktigt ont i ryggen idag.

Och nu har även Dennis kommit hem, vilket syns i hallen. hahaha
Som vanligt kom han hem med nya kreativa idéer. :) :) Det är inte alla som har en klädstång mitt i hallen minsann. Det skall som sagt vara min son till det. :) 

Nu tänker jag fortsätta att smaska i mig gotta och strötitta på TV.
Ni får ha en fortsatt skön kväll. Ta hand om er vad ni än hittar på med.
Sov gott alla.

LÖRDAGEN HAR GÅTT TILL STÄD OCH TVÄTT!!

Nu har vi äntligen tvättat klart. Eller ja, Beatrice har ju slitit med det mesta. Jag följde bara med ner sista omgången och hjälpte till med vikningen. Jag tror att det är det absolut tråkigaste som finns. :) :) 

Ja, ja, nu är det i alla fall klart. Och som vanligt en Lördag blir det väldigt sen middag. Och den står också Beatrice för. Hon är i sitt esse idag. hahaha

MÖSS VS. RÅTTOR!!

För många år sedan, när Dennis var fyra år och Teddy fortfarande låg i magen, flyttade familjen från Malmö till Skegrie. Affe hade ju tjatat om att vi skulle flytta till hus. Själv var jag lite osäker, gillade inte tanken på trädgårdsarbete och husskötsel. Men jag lät mig övertalas och vi drog från stan. :) 
Det var ett gammalt hus, det hade sina brister. Men vi fastnade för huset i alla fall.

Det tog inte värst lång tid förrän jag såg den första stora bristen. Det var i början av September 1992, första dagen hemma från BB när Teddy var nyfödd.
Jag satt med Teddy i famnen och i ögonvrån såg jag något konstigt som svepte förbi i köket. Jag blev så klart nojig, kallade på Affe men ingen av oss kunde se något märkligt, så jag släppte det igen.
Ett par dagar senare hände samma sak och så klart blev jag livrädd, hoppade upp på en stol och började gallskrika ... jag hade fått syn på en MUS. Hua ......
Ja, ni kan ju tänka er själv med min rädsla. Från den dagen var jag jämt och ständigt på min vakt. Alltså, att leva med möss har aldrig varit min grej precis. hahaha

Vi gjorde det bästa möjliga av situationen. Både badrum om kök renoverades. Köket var ganska bristfälligt när vi flyttade in, och visst var det lite springor här och där. Och sen skaffade vi oss KATTER.
Och livet hade kunnat te sig hur härligt som helst med våra katter om det inte var så att en av katterna älskade att LEKA med dessa möss. Visst tog han de. Men jag tror banne mig han var vegetarian. Han åt aldrig mössen, han bara lekte med de. Och när han tröttnade så släppte han de igen. Bra musvakt, hmmmm.

Efter ett par år upptäckte jag elektroniska musfällor. Jag blev ju så klart eld och lågor och handlade flera styckten på stört, som placerades ut i vägguttagen lite varstans i huset.

Tror ni det blev lyckat? Visste ni förresten att möss och råttor inte går ihop? Nope, trots att de mer eller mindre kommer från samma släktgren, så kan de inte fösas ihop. Där råttor finns ser man inga möss, och har man möss, ja då flyr råttorna. Japp, dessa musfällor fungerade alldeles utmärkt. De var så perfekta att mössen försvann och råttor dök upp istället.
Råttor är mycket lättare att upptäcka. Deras avföring finns överrallt, de tuggar sönder blommor och snor mat så fort man glömmer att plocka undan.

Men då fick jag nog och ringde antisimex, som kom och placerade ut speciella råttfällor. Jag ryser fortfarande bara jag tänker på det. :( 
Mannen från antisimex berättade att råttor egentligen är väldigt renliga av sig, och att de påminner mycket om människosläktet till sättet. Han tog oss ner till pannrummet och visade ovanför, precis under taket vid bjälkarna. Och mycket riktigt, där hade råttorna byggt bo. Det fanns både samlingsrum, toalett och kök, där de samlat allt de "stulit" från oss.
OM jag nu måste välja mellan möss och råttor, så får det väl bli mössen då. Alla elektroniska musfällor åkte i soporna.

Vi bodde i Skegrie i åtta år. Hade det inte varit för dessa fyrbenta "ohyrorna" hade det varit drömmen. Vi trivdes jättebra i huset, och visst var det en frihet att bara kunna öppna dörren till trädgården och gå ut och sätta sig. Det är ett minne som jag bevarar inom mig för alltid. Det var jag, Affe och barnen.



Köket innan renovering. Förstår ni att det fanns MÅNGA springor här ... jag ryser.


Jag älskade verkligen köket ... när det blev som nytt. :) 


Och visst var det en stor frihet även för barnen att rasa omkring när och hur de ville. :) 

DET BLEV SIESTA!!

Ja, vad var det jag sa? Jag hade mycket att göra, men kroppen ville ha en siesta. Jag slocknade som en sten och sov bort två värdefulla timmar nu på förmiddagen. Jag vaknade 10 minuter innan Dennis och Dessi skulle ge sig iväg. Det blev alltså bara några få minuters gos med lilleman ... synd.
Nu är det i alla fall bara jag, Beatrice och Molly kvar. Resten har åkt iväg på äventyr minsann, de skulle på dop idag. :) 

Jaha, och vad skall vi hitta på med då? Ja, till att börja med måste jag ju vakna till liv. Det blir lite som morgonmys en gång till med kaffe och datorn.
Sen blir det nog lite städ och tvätt. Om inget annat så behöver köket och mitt rum sig en omgång.

Nej, nu skall jag surfa runt lite, hörs sen.

NY LAYOUT!!

Jag blev lite sugen på att byta layout här på bloggen. Måste ju testa lite nytt för att se om jag kan hitta något som verkligen känns "wow".
Jag trivs ganska bra med den jag har nu. Men ändå ... kanske jag kan hitta det där lilla exta. :) 

Så nu när jag ändå bara suttit här och pimplat kaffe, har jag passat på att gå igenom en hel drös med olika teman och layouter. Och det är MÅNGA, snacka om att ha beslutsångest. hihi

Det finns så klart en del som sticker ut mer än andra. Vad sägs om t.ex dessa?? ......

TIDIG LÖRDAGMORGON OCH PIGG!!

Det är väl typiskt. När jag inte behöver vakna och klockan inte ringer, då vaknar jag halv 5 och är superpigg. 
Japp, nu sitter jag här med kaffe och knappar på datorn. Och medan jag gör det sitter jag och funderar på vad dagen kommer att ha i beredskap. Jag och Beatrice kommer att vara ensamna i lägenheten några timmar idag. Så min tanke är ju att försöka få ordning bland papper, foton och allt annat som ligger och skräpar på mitt skrivbord. Och så blir det säkert lite kvalitetstid med Beatrice också. Det är ju inte varje dag vi är ensamna precis.

Både jag och Beatrice har blivit så vana vid att ha familjen Granström/Pettersson hos oss. Så är ingen av de hemma någon dag när vi kommer från jobb och skola, så känns det väldigt märkligt att inte bli mött av en fyrbent solstråle. hahaha
Men samtidigt är det ändå skönt ibland att inte sitta fast i varandra och göra lite saker var för sig. Det är jag övertygad om att Dennis och Dessi också tycker.

Men just nu skall jag inte göra något alls ...... förutom att ta mitt kaffe och flytta häcken från datastolen till balkongstolen .. brrr kallt men nödvändigt.

Ha en bra Lördag alla. Och skall ni ut nu på morgonen så klä för guds skull på er. Det är KALLT ute.

GODMORGON

... och visst behöver väl skrivbordet sig en omgång...

TJEJKVÄLL!!

 Så mätt jag är fortfarande. Har ju ätit två stora måltider idag. Orkar inte ens käka Fredagsgott. Nope, jag sparar mig till Lördagsgott istället. :) :) Men vi hade det i alla fall trevligt på vår lilla familjemiddag.

Nu är det "flickornas afton" här hemma. Det är hur härligt som helst. Vi har till och med gjort ansiktsmask. Ja, inte på mig då. Jag lär inte blir bättre, hur jag än kletar på. hahaha
Men klart ungdomen skall bli vackrare.
Jag gillar verkligen kvällarna när vi ätit mat och jag sitter ner och bara "är". Att varva ner är alltså ett stort måste för mig, annars kommer jag inte alls till ro på kvällarna. Så ja, det är det jag gör nu.

Jag passar på att säga godnatt till alla nu. Skall fortsätta att bara "vara" en stund till innan sängen kallar.
Sov gott och dröm sött.
Hörs i morgon, goa och glada.



Ja, så kan man också laga kaffe. :) :) 

LUGN OCH RO INFÖR HELGEN!!

Kom inte från jobb förrän 15.45. Tiden gick grymt fort idag, tror det var mina extra lediga timmar igår. hahaha
Dessutom fick jag ett riktigt fint svarsmail från Beatrice rektor idag. Så jag säger som jag sa tidigare, detta är det bästa Fredagen på länge. Nu kan både jag och Beatrice hålla helg och må såååå bra.

På Tisdag börjar alltså Beatrice sin praktik, 2 minuters gångavstånd hemifrån. Kan inte bli bättre. Hennes tider kommer att vara Måndag och Tisdag 6.30 - 15.00 varje vecka hela läsåret. Så klart kommer jag att följa henne dit de första gångerna, mest som moraliskt stöd på vägen. Och jag skall ju ändå upp och iväg till jobb på morgonen, så det gör mig bara gott med lite morgonluft. 

Nog om det. Nu är det snart mat som gäller. Idag tror jag det skulle bli knytkalas med Teddy och Pernilla. Jippi, alla samlade idag igen. :) 
Så jag skall snabba mig och göra lite dataärenden innan klockan hinner bli 18.
Hörs om ett tag igen.

BÄSTA FREDAGEN!!

Just nu är jag riktigt, riktigt lycklig. Fick reda på av Beatrice att hon faktiskt får praktisera. Viiilken lättnad.

Det kändes nästan som ett ordentligt firande när jag ovanpå detta blev bjuden på pizza.

Vilken härlig Fredag. Kan det bli bättre?? :) :)



PÅ VÄG I KYLAN!!

Kom ut i kylan nu, så kallt det är. Absolut ingen hit att ställa sig på busshållplatsen nu. hahaha
Jag har haft sån lyx och fått skjuts av Dennis ett tag.
Men inatt har Lilleman mått lite dåligt och hållit sina stackars föräldrar vakna. Så när Dennis slocknade i morse, hade jag inte hjärta att väcka honom. Men jag har ju busskort så jag sitter inte i sjön precis.

Nej, nu åker vantarna på. :) :)



ÄNTLIGEN FREDAG!!

Då är det äntligen Fredag igen och sista arbetsdagen. Jag har så mycket energi i kroppen nu, tror det kan bero på att jag slutade så tidigt igår och kunde komma igång med annat. Ja, inte blev det något jobbsök igår. Måste säga att den här veckan har varit så slött när det gäller de bitarna. Men jag fick gjort så mycket annat på datorn igår, så jag kände mig ändå ganska flitig.

Nu skall morgonkaffet ner i strupen, vatten kastas i anstiktet och kläderna på. Ja men det borde jag ju hinna tills jobbet kallar. Vi får väl se. Min klocka brukar alltid hoppa på morgonen från 6 till att helt plötsligt bli halv 8. :) :) 

Ha en superdag alla där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

VAD ÄR DET MED 2013??!!

Jag förstår ärligt talat inte vad det är som händer runt oss. Detta året har varit väldigt kantat av sjukdomar, dödsfall och andra chockartade besked. Året är inte slut än och man kan ju undra vad som skall hända härnäst.

Idag fick jag besked om att en kusin till mig somnat in härom natten ... så där helt plötsligt. Eftersom jag har största delen av släkten uppe i norr, så är det inga personer jag umgås med, har inte träffat den här killen på närmare 30-35 år något. Men ändå ... det var en släkting, och det gör mig ont när någon från samma "träd" plötsligt inte existerar längre. Han var lika gammal som mig, 52 år, och det blir andra kusinen som plötsligt bara lämnar oss.
Jag har sagt det innan men det tåler att sägas igen, det är så så viktigt att ta vara på den tiden vi har. Plötsligt kan det vara för sent. Det som gör mig mest ledsen är ju att mina släktingar är så utspridda i Sverige och ja, naturligtvis har jag en hel del här i Malmö också. Men vi träffas aldrig. Tycker det är tragiskt att man aldrig tar sig tiden att träffas över en kaffe, eller kanske lär känna de som inte längre finns i ens liv. Vi människor är alldeles för upptagna med vår vardag att vi glömmer det allra viktigaste, människorna runt omkring.

Nåja, nog om det. Ikväll fick vi även kaffegäster. Plötsligt ringer telefonen och Teddy bjuder in sig själv och Pernilla på fika. Och med sig hade de naturligtvis WIENERBRÖD. Och ni vet, DET säger jag inte nej tack till. Och naturligtvis, som de fina gäster de är ??? så hade de presenter med sig. Jag har bara inte klurat ut om det var en present till balkongen eller en inflyttningspresent till Dennis och Dessi. hahaha
Men gulliga som de är så fick så klart jag den största presenten. Dennis och Dessi fick nöja sig med ljusen. :) :) :) 

Nu säger jag godnatt till alla er där ute. Ha en fortsatt skön kväll och en ordentlig natts sömn.

ETT LÅNGT MAIL TILL REKTORN!!

Idag fick jag gå från jobb redan vid 12-snåret för att jag jobbat extra så mycket. Faktiskt riktigt gulligt tycker jag. Egentligen är det ju inget jag begär så där. Jag älskar verkligen att arbeta och tiden går alltid så himla fort när jag är på jobbet. Men just idag var jag jätteglad att jag kunde gå tidigare. Jag kände bara att jag ville ha iväg ett mail till Beatrice rektor så fort som möjligt. Och jag tycker inte man kan sitta med sådant på arbetstid. Och inte bara det, just sådana här mail kräver ändå lite tid att tänka på vad man skriver. Det kan vara svårt när man sitter på en arbetsplats och kanske måste avbryta eller så.

Ett låååångt mail blev det i alla fall till skolans rektor. Jag försökte verkligen vädja till hans mänsklighet och låta Beatrice få börja sin praktik nästa vecka.
Jag är fullt övertygad om att detta är det absolut bästa för Beatrice. Dessutom säger hon själv att hon vill och att hon längtar. Och det är klart, hon är inne i vuxen ålder nu. Om bara ett par år skall hon ut i arbetslivet på heltid. Det är väl klart att hon vill testa det här och se vad det egentligen handlar om. Så jag förstår henne helt klart att hon verkligen vill praktisera.
Jag hoppas på ett positivt svar från rektorn. För får vi inte det, ja då tvivlar jag på att Beatrice överhuvudtaget vill fortsätta skolan. Hon var såå ledsen igårkväll för att ett sådant beslut hade tagits. Sen förstår jag nog inte riktigt ändå. Hennes mentor sa att beslutet var fattat och att vi skulle överklaga hos rektorn om vi inte var nöjda med beslutet. Medan rektorn sagt till Dennis idag att det inte alls var fastslaget, det var bara ett alternativ de funderade på i deras strävan efter att hjälpa Beatrice. Och jag hade inte reagerat om de först pratat med Beatrice och hon kanske varit tveksam till praktik. Men ingen på skolan har överhuvudtaget pratat med henne.
Men vadå, räknas inte hennes åsikter eller? Tjejen är ju 19 år, hon borde väl få ha något att säga till om. Istället känns det som att hon blir bestraffad.

Nåja, nu är mailet skickat. Och det är bara att vänta och hoppas på svar, ett bra sådant.
Nu känner jag mig ganska slut i knoppen, det är alltid lite extra jobbigt och känsligt med sådant här. Så det får väl bli en stor stark ...... kopp kaffe innan jag börjar med mitt andra datajobb. :)

KÄNNS BÄTTRE NU!!

Nu har Dennis pratat med rektorn, och det verkade inte alls som om ett beslut tagits. Och Han är dessutom förberedd på att det kommer ett mail från mig i em.
Det känns skönt ändå, nu kan jag fortfarande påverka.

Och nu skall jag in från min korta och regniga rökpaus.
Har gömt mig under cykelskjulet hahaha



JAG ÄR SÅ OROLIG!!

Går omkring som en orolig ande på jobb och tänker på Beatrice, funderar på hur det går för henne idag och om hennes mentor kommer att prata med henne.
Jag tror Dennis skulle dit idag och prata med rektorn. Om han inte gör det, ja då får jag ta mig dit på något sätt. Detta måste prioriteras.

Jag kommer att ha jättesvårt att koncentrera mig på jobb om inte det här klaras upp.



MÖRKT OCH KALLT UTE!!

Då får vi se idag om jag kan gå tidigare från jobb. Jag har drygt 2 1/2 timme till godo, och man skulle ju kunna tänka sig att jag skulle velat rusa hem och sätta mig med datajobb direkt. Men jag sitter här nu och funderar på om jag ändå inte skall ta den tiden till att sticka iväg och hälsa på Affe.
Såg igår att stenen ÄNTLIGEN har kommit på plats. Oh, den är så fin. Dennis, Teddy och Beatrice har verkligen gjort ett bra jobb när de valde stenen.
Som sagt, det hade passat bra att sticka iväg dit om jag kommer iväg redan 13 från jobb.
Men vi får se. Jag vågar inte planera fullt ut, mina planer bruka allt som oftast spricka. hahaha

Nu blir det mer kaffe och en cigarett på en mörk och kall balkong, sen in i en VARM dusch.

Ha en superdag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SÅ FRUSTRERAD!!

Ibland blir det bara för mycket och jag känner nu att jag är på bristningsgränsen. Vet inte hur jag skall tackla senaste problemet.

Jag berättade ju att det var problem i skolan, där lärarna tycker att Beatrice kanske inte mår så bra efter allt som hänt. Det har varit lite småbråk i klassen och nu har skolan fått för sig att Beatrice startat och lyssnar till vad killarna i klassen säger. Själv säger Beatrice att hon inte hållit på med killarna och att de kommer bra överrens. Någon incident med en tjej i parallellklassen var det för ett litet tag sedan, vilket även Beatrice berättade om. Mycket kan man säga, och jag är den första att inse att jag inte har barn som på något sätt är bättre än andras. Men jag känner min dotter och ser att hon är seriös när hon berättar att hon inte varit i bråk med killarna i hennes klass.

Nu har det dragits vidare och ett möte har hållits i skolan där även rekorn varit med. Och nu har de vuxna bestämt, utan att ens ifrågasätta vad Beatrice själv tycker och tänker, att hon inte skall ut på praktik för att hon inte mår bra. Beatrice själv vill inget hellre än att få ge sig ut. Så kan de väl för tusan inte göra. Praktiken är ju en del av utbildningen. Och jag kan för mitt liv inte förstå hur det skulle hjälpa henne på något sätt. Jag menar, om det nu skulle vara så att hon inte skulle må så bra, men samtidigt mår hon bäst de dagar hon är i köket i skolan, varför skulle hon då må sämre om hon faktiskt fick komma ut och praktisera i ett kök? Jag fattar inte och vill inte gå med på det här. Beatrice blev själv ganska ledsen och besviken när hon och jag pratade om det.
Jag tycker det är rent ut sagt för jäkligt.

Nu får vi ta och prata med rektorn i morgon och se om ett nytt beslut kan tas omgående. Praktiken börjar på Tisdag och den är Beatrice helt på det klara med att hon skall gå på.

BLEV BJUDEN PÅ LYXIG LUNCH!!

Vilken dag det visade sig bli. Jag skulle egentligen sluta en timme tidigare idag. Men så blev jag tillfrågad om jag kunde stanna till 16. Ja, det hade jag inget emot. Jag hade ändå inga planer. Men som det plötsligt började ringa, kom inte från jobb förrän 16.40. Gissa om jag är trött ...... Tur ändå, jag blev bjuden på lunch, kebabrulle, av söta Kajsa idag. Och det gjorde att jag fick ordentlig energi. Så tiden gick så klart fort ändå. :) :) 

Men trött är jag ändå. Och det var så skönt att komma hem till nylagat kaffe och bara få sätta sig ner i lugn och ro.

Nu skall jag ladda lite batterier för att sen återkomma in hit med senaste nytt.

TROR MINSANN JAG HINNER!!

Jag har riktig flyt idag ... så pass att jag t.o.m hinner ta en rök- och bloggpaus. hahaha
Står och njuter av den fina naturen ... som givetvis inte innehåller någon sol.

Som det ser ut nu kommer jag kunna sluta redan 14. Härligt, då kan jag snabbt komma igång med jobbsök när jag väl är hemma.
Men om jag skall hinna, får jag rusa upp nu igen.
Hörs sen...



STÅR OCH SPÅNAR!!

Just nu när jag skriver är inte klockan halv 9 än. Och det är kanske tur, jag känner att inte huvudet riktigt är med mig. Tankarna virrar runt till allt annat än jobbet. :) :)

Har fått en del tips och idéer på blogginlägg och det är det jag står och spånar på nu. Och just nu längtar jag till helgen då jag kan sätta mig ner och verkligen arbeta på det.

Men nu är det först jobbet som gäller ...... efter en kopp kaffe. :) :)



MORGON REDAN???!!

Det vart sån kaos igår med liv och rörelse, så det blev inga jobbsök för mig alls. När jag långt om länge landade inne i mitt eget lilla bås, var jag så trött att jag inte ens orkade in och läsa någon annons.
Lite dåligt samvete har jag allt. Men eftersom jag nu jobbade en timme längre igår fick jag lov att gå en timme tidigare idag, så jag får väl kompensera och ta lite mer än vanligt. :) 
Jag kan ibland tycka att det är mer stressande att jobba som jag gör, 75 %, och söka jobb övriga tid. För jag är ändå borta nästan lika länge om dagarna. Och jag måste redovisa sökta jobb de 25 % jag inte jobbar.
Ja, ja, det är bara att bita ihop ... och längta till helgen. :) :) 

Nu sitter jag i alla fall med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv. Det är inte det allra lättaste. Jag är så trött så jag satt faktiskt och funderade ett tag på om jag skulle börja en timme senare istället för att gå hem tidigare. Men vad tusan, det ÄR ju bättre och få en timme på eftermiddagen, så jag hinner med lite. Så jag får kanske kasta huvudet under kallt vatten så jag verkligen vaknar.

Hoppas ni får en bra dag där ute i vimlet, och var rädda om er.

GODMORGON

SÅ HÄR HAR MIN KVÄLL SETT UT!!

Idag blev det lite väl konstigt här på bloggen. Först hade jag ingen tid alls till bloggande, sen slutade jag en hel timme senare än vad jag brukar. Och ovanpå det så kunde jag inte blogga på väg hem som jag gör ibland, jag blev nämligen hämtad av Dennis och Dessi.
Ja, så blir det ibland, jobbet går ju trots allt före.

Och hemma var det full rulle och liv och rörelse redan när jag steg innanför dörren. Konstigt egentligen ... vissa kvällar händer INGENTING, och plötsligt händer allt på en och samma kväll. För gissa vad?? När Dennis var ute med Molly kom han plötsligt hem med en vilsen själ som han träffat på ute på gården ... mamma. hahaha
Så vi fick oväntat kaffebesök minsann. Och ja så klart, när jag kom hem satt ju Teddy och Dennis kompis redan här.

Men NU är här lugnt. Det är så skönt att krypa in i mitt eget lilla skal en stund nu på kvällen. Skall snart kasta mig i sängen, sätta igång TV'n och kolla om något intressant finns. Och ja, jag lär väl somna oavsett ......

Nu säger jag godnatt till alla söta. Ha en fortsatt härlig kväll och en riktigt bra natt, så hörs vi i morgon igen.



En början i alla fall. Köksfönstret är rent och stjärnan uppe. Nu saknas bara gardinen. :) 


Ja, vad gör man inte när bågarna bara lossnar?? hahaha

TRÖTT OCH SLITEN, MEN GLAD!!

Idag har det verkligen inte funnits tid till någon uppdatering här på bloggen. Har haft fullt upp och har bara haft ett par korta rökapauser. Men trots att jag känner mig trött och sliten, är jag faktiskt riktigt glad idag.
Det har varit mycket på jobb, men så, så roligt att lösa alla dessa problem på egen hand. Och jag lär mig mer och mer för varje dag som går. I och med det så släpps det mer också och jag får ta mer och mer egna beslut.
Idag slutade jag inte förrän 16 så allt har blivit försenat även här hemma. Men, men, jag får gå lite tidigare en annan dag istället. Det är inte heller fy skam.

Nu skall jag dricka lite kaffe och bara umgås med nära och kära en stund. :) 
Hörs lite senare.

ORÄTTVIST BEHANDLAD!!

Har haft ett ordentligt samtal med Beatrice mentor.
Jag blir så frustrerad när något händer och Beatrice får skullen bara för att "hon har ju tetats tidigare". Mina barn är absolut inte guds bästa. Men jag ser på Beatrice att hon är fullt seriös. Det gör mig ännu mer upprörd att de inte tror mig.
Hade Affe varit här hade han flygit i taket och rusat till skolan.

Nåja. Nu skall jag jobba bort frustrationen, datorn är igång. Yeeii



TRÖTT OCH KALL!!

Morgon igen ... och jag är såååå trött. Jag var piggare i natt när jag vaknade vid halv 2 tiden. Hmmm, man kanske skulle hållit sig uppe då. :) :) 

Idag skall jag iväg tidigare än jag brukar. Jag skall ta bussen till jobbet och jag måste vara där strax efter 8. Så det blir till att korta startsträckan en aning. Men det är inga problem, när jag väl kommer till jobb brukar jag bli riktigt på alerten i alla fall. Så vad gör det att jag halvsover på vägen dit.

Nej, nu bara "bubblar" jag. Så nu får jag ta och sluka mitt morgonkaffe så jag kan göra vid mig och dagen kan börja. 

Ha en bra dag alla. Och ni som skall ge er ut, klä på er ORDENTLIGT. Var ut på balkongen för en stund sedan. Fy sjutton vad kallt det var. Detta är alltså vinterkylan ... brrrr.

UTSPRIDDA I LÄGENHETEN!!

Då har det varit en lugn hemmakväll igen, där vi har varit utspridda i lägenheten. Som vanligt har jag ju suttit vid min dator och hållit på med jobbansökningar, Dessi satt vid sin dator och Beatrice vid sin. hahaha
Det har bara varit Dennis som varit flitig den stackaren. Han har slavat i köket mest hela kvällen, med både matlagning och disk.
Visst är han väluppfostrad?? :) :) :) 

Just ja, jag fick ju besök av min andra son en stund ikväll också. Blir alltid lika glad, han är här alldeles för sällan tycker jag. Jag nämnde faktiskt det för honom ikväll, och han bara "ja, ja, du har din lägenhet och jag har min". hahaha

Nu håller jag i alla fall kväll. Strötittar på "det okända" tills sömnen infinner sig.
Hoppas ni har en fortsatt härlig kväll. Sov gott och dröm sött.



Och lite småtokig blir man allt när man har för mycket hushållssysslor, speciellt om man heter Dennis. Han har alltid haft en liten förkärlek till strips. Ja, de kan man ha mycket nytta av, som t.ex. när glasögonbågarna delar sig. :) :) 



Och så har vi en favorit i repris. Jag och Beatrice passade på att ha en liten mysstund framför "lilla huset på prärien" som gick på TV, när vi var ensamna en stund i eftermiddags.

I RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR!!

Första gången jag hörde talas om den här filmen var för ett par år sedan i samband med ett föräldramöte på Beatrice skola. Redan då var det meningen att jag och Affe skulle titta på den tillsamman. Men det blev aldrig av, tiden gick och plötsligt var filmen som bortblåst.

Häromdagen började jag prata med min arbetskollega om olika typer av handikapp, då hon nämnde filmen och sa att den var bra. Ja, nyfiken blev ju jag. Jag mindes mycket väl filmen men hade ju aldrig sett den.
Så i Lördags såg jag filmen för första gången. Visst tyckte jag att filmen var bra. Men lite fundersam blev jag allt. Filmen handlar om en kille med aspergers syndrom. Och eftersom min son har det så jämförde jag och tyckte inte alls att killen i filmen var likadan på långa vägar. Men jag antar att det finns olika grader där också som i allt annat.

Filmen är absolut sevärd och handlar som sagt om en kille med asperger, vars bror är hans kontaktman. Har ni inte sett den så gör det. Om inget annat så får man en inblick i hans tankar och vad som kan röra sig i huvudet hos en person med något syndrom eller någon form av funktionshinder.

LJUD VS. LJUD!!

jag tänkte att jag tar en kort paus ute i det fina vädret och njuter av lugnet.
Så möts jag av det här. Tror ni detta är lugnare? hahaha



ONT!!

Stukningar brukar ha en tendens att hålla i sig, och man känner värk ett bra tag. Och det måste vara det jag gjort med armen sen den dagen för ett par veckor sedan när Molly plötsligt drog iväg med mig. För sju tusan vad ont jag har i armen. Undrar om märket på armen kom vid det tillfället, kan inte minnas att jag sett det där tidigare.
Jag försöker vila den så mycket som möjligt. Men det är svårt, man är inte van precis att bara använda en arm.

Nåja, nu skall jag i alla fall iväg till jobb. Och där kommer jag inte att kunna vila den. Det blir lite svårt att knappa på datorn med EN hand. hahaha
Men ont eller inte ont, så kommer dagen att bli lika kanon och rolig som alltid.

Nu ger jag mig av, hörs sen.

NY HÄRLIG VECKA!!

Ny vecka, nya härliga dagar. Dagarna har en helt ny mening, när man vet att det är jobb igen. Trots att helgerna går så fort, gillar jag verkligen vardagen också just nu.
Och än så länge är det inte överdrivet kallt heller. I morse när jag satt på balkongen, satt jag riktigt och njöt av den sköna morgonluften. Tänk om alla dagar kunda kännas så. :) :) 

Nu skall jag dricka morgonkaffe och njuta lite mer av morgonfriden, innan huset vaknar till liv med buller och bång. 

Ha en skön Måndag alla och ta vara på dagen ordentligt. Och glöm inte ... var rädda om er.

GODMORGON



Och lite från gårdagen. Flitens lampa lyste över Dennis och han blåste köket, duktig kille. hahaha
Och efter det bjöds det på kyckling á la Granström/Pettersson. Det var himla gott. Återigen ser vi vad dessa två kan samarbeta bra i köket. :) 

TIDEN RUSAR!!

Har lite ågren för att Söndagen REDAN är slut. Satt precis på balkongen med Dennis och Dessi och kom fram till att helgerna går alldeles för fort när man jobbar.
Dagarna brukar ju gå helt sanslöst fort också, men ändå ......

Och på tal om att tiden bara rusar, så är det ju faktiskt inte så lång tid kvar till jul. Så idag har Dennis plockat upp julen från källaren. Japp, nu börjar vi förbereda oss inför tomtens besök. hahaha
Tidigt?? Nej då. Vissa år har vi varit ännu tidigare.
Normalt alla andra år har jag även varit helt klar med alla julklappar vid den här tiden. Men av naturliga orsaker är jag en aning försenad i år. Har bara avverkat en julklapp hittills. Så nu känner jag lite panik för att så mycket skall hinnas med.

Julen har alltid varit min absoluta favorithögtid. Jag älskar alla ljus i fönstren, det är så mysigt att se allt runtomkring. Det blir en lite annorlunda jul i år. Inte minst för att lilla Alexander nu är med oss. Och som jag gjorde när mina barn var små, ser jag även nu fram mot hans min när han får träffa tomten.

Nu är det dock sängen som väntar, får väl drömma om julen istället ett tag till.
Nu säger jag godnatt till alla där ute. Sov gott och dröm sött. :) 

MITT I ÅSKAN!!

Har suttit i mer än en timme och försökt få över ett anställningsbevis via mail till unionen utan att lyckas. Tänkte ju att det skulle gå lite snabbare den vägen så att mina pengar kunde betalas ut. Men nej, jag blir så illa tvungen att skicka det förgrömmade pappret då. Det lär ju ta några dagar extra, men det kan inte hjälpas.

Och på tal om något helt annat. Här sitter jag och är rädd för åska. Alltså, jag kan verkligen inte med den. Och ni kan ju tänkar er mig då, när jag skall röka och går ut på balkongen och världens muller kommer. Jag började bokstavligen skrika och rusade in. hahaha
Efter en stund går jag ut i köket. Och vad hittar jag då? Dennis på balkongen. :) :) i ÅSKVÄDER.

HÄR HÄNDER DET GREJER, BÅDE INNE OCH UTE!!



Idag möttes jag av det här när jag kom hem. Det blev till att hoppa. Ja, jag är ju inte jättevig längre ... och hoppa höjdhopp var inte min grej i skolan ens. hahaha
Men ja, ja, det var ju enda vägen in till mitt kyffe.

Och igårkväll hade vi också underhållning ...... av det mer dramatiska slaget. Vårt garage spärrades av ... från båda hållen dessutom. Nu vet jag ju inte vad som hänt, har inte varit i garaget efter det. Men eftersom brandlarmet gick och flera brandbilar var här, så kan man väl bara anta att en brand utbrutit.
Skall bli intressant att se om jag har kvar bilen i garaget. :) :) 

INOMHUSVÄDER!!

Och så klart glömde jag kaffet just idag när det hade behövts. Det är ingen jättevärme precis. Men jag skall inte klaga, sitter ju inte i sjön.

Annat var det när vi gick TILL stallet. Regn och rusk minsann.
Jag längtar redan tills jag får dricka kaffe. :) :)



BLIR TRÖTTARE AV ATT TITTA UT JU!!

Idag känner jag mig lite som en zombie. :) Ögonen hänger nere vid näsroten och jag ser knappt kaffekoppen framför mig. Och inte blir det bättre av att titta ut på det gråa utanför fönstret.
Tänk vad vädret kan påverka sinnesstämningar och trötthet. Jag får väl skaffa mig en rullgardin så jag slipper se det dystra så fort jag slår upp ögonen.

Nu skall jag i alla fall försöka piggna till. Det får bli mycket kaffe och en himla massa kallt vatten.
Och nu svämmade mitt rum plötsligt över av folk. Var tog mitt lugna morgonmys vägen? :) :) 

Ha en bra dag alla, även om det är grått och trist ute. Och var rädda om er.

GODMORGON!!

EN TID ATT MINNAS!!

Nu när jag sitter här och funderar på olika saker, på personer som passerat revy, på folk som stannat kvar, på händelser i mitt liv, så finns det riktigt många minnen i mitt liv som verkligen har fastnat. Ett av de minnena tror jag aldrig jag nämnt här på bloggen någon gång.

För många år sedan flyttade min väninna upp till Stockholm, hon tog sitt pick och pack, sin dotter och bara drog. Ett järvt drag kan man ju tycka. Och säkerligen ett modigt sådant också. Vet inte om jag själv skulle vilja offra min hemstad.
Egentligen är det inte det historien handlar om, utan vad som sen hände. Vistelsen i Stockholm var inte som det borde och hon beslutade sig för att flytta tillbaka till Malmö igen. Och vi vet ju alla hur svårt det kan vara att få en lägenhet. Trots att vi då kanske inte umgicks eller pratades vid, var det en självklarhet för mig att finnas där. Hon ville tillbaka till Malmö, dottern skulle ju också in i en skola här nere igen, helst på samma ställe som innan de flyttade från Malmö.
Egentligen visste jag inte vad det skulle innebära att hysa ytterligare två personer. Ja, egentligen tre, då hennes son också kom och hälsade på ibland.

Innan väninnan ens satt på planet ner till malmö, stack jag och Affe iväg till myrorna och fick tag i en billig säng som placerades i TV-rummet, där även jag sov på den tiden. Sovrummen delades av så att ALLA barnen fick plats med sängar och egna små hörnor.
Det blev trångt. Men som jag alltid brukar säga, finns viljan så finns kraften.

Vi var två väldigt olika individer som inte alls var vana vid att leva på samma sätt. T.ex så lagade jag aldrig mat på kvällarna, då barnen åt i skolan och jag på jobb. Vi brukade bara käka lite kvällsmat tillsammans. Och väninnans familj åt alltid mat på kvällarna. Därför var valet självklart. Hon stod ALLTID för matlagningen, och jag stod ALLTID för diskningen. Det kunde inte bli bättre.
Och istället för att ge mig pengar för boendet, så var det hon som handlade hem all mat och fyllde kyl och frys med både det ena och det andra. Jo men visst, det slank även ner lite gott och blandat till helgerna. :) :) 
På kvällarna var det mycket TV-tittande och naturligtvis massa kaffe ...... och SIMS. Inte att förglömma. hahaha

Jag tror faktiskt att barnen också tyckte det var ett bra arrangemang. Vi ändrade inte om så jättemycket. Lite avskiljare till sovrummen, men annars såg det ut ungefär som vanligt.

Mycket kan man säga om både henne och mig. Men vi hade det trevligt tillsammans. Och även om vi var så olika som vi var, så fungerade det riktigt bra. Vi kompromissade om mycket, och i slutändan var vi alltid nöjda med utgången.

Jag vet inte varför minnet kom upp nu. Och även om vi inte umgås idag, så är det ändå ett minne värt att bevara.

OJ, HÄR FANNS ETT SKRIVBORD!!

Okej, tror att det är färdigstädat här ikväll för min del. Nu börjar armen bulta lite oroväckande igen. Den var ju på bättringsvägen, och för att den skall läka helt och hållet krävs det nog att den är i stillhet. Men hur skulle det kunna gå til? Man håller alltid på med något.

Men jag är riktigt nöjd med det jag åstadkommit hittills i alla fall. Mitt skrivbort t.ex. Det såg ju ut som ett bombnedslag, det gick knappt att se att jag faktiskt har ett skrivbord.
Men se ... det har jag ju. hehe

STORSTÄDNING!!

Är det fler än jag som verkligen tycker att det är riktigt vidrigt att städa toaletter?? Eeww.
Det är i alla fall det jag hållit på med ett par timmar nu. Meeen det måste ju göras, och glad är jag när det väl är klart.
Nu tog jag en liten paus, passar på att röka och blogga medan Dennis ockuperar badrummet ett tag.
Dennis ja, han putsar fönster på lite annorlunda vis ...... i badkaret. hahaha
Japp, han är väl en Granströmare. De gör alltid allting på annorlunda sätt. :) 

KONKURRENS I SÄNGEN!!

När huvudvärken äntligen börjat lätta och jag druckit lite kaffe, så började jag känna mig lite så där halvtrött. Så jag tänkte att eftersom det nu är Lördag och jag inte behöver stressa iväg till jobb, kan jag ju ta mig en liten siesta innan vi sätter igång med städningen. Ja, jag hade ju nästan precis varit på balkongen för ett litet bloss. Så jag hade inte så jättestor pejling på vad som hände runt omkring i sovrummet. Som sagt, jag bor ju ensam i mitt lilla kyffe. :) :) 

Nåväl, jag bestämde mig för en liten vila, vänder mig om i stolen och upptäcker att min säng faktiskt är upptagen. :)

Hmmm, skall jag kanske inta hennes säng istället? hahaha

OVANLIG FRUKOST!!

Vaknade med ett bankande huvud idag. Jag kan inte komma fram till om det är för att jag drack cider igår eller för att jag sovit dåligt inatt. Båda två har en tendens att göra kaos i mitt huvud.
Så idag består frukosten av en kopp kaffe och en tablett. Gott va??

Eftersom mina planer alltid går i stöpet är jag så illa tvungen att hålla på med städning idag, blä. :) 
Vi hade planerat så bra igår att vi skulle göra ett ordentligt ansiktslyft på lägenheten på kvällen efter jobb. Men både jag och Dessi var aströtta, och ja ni vet ju redan hur jag mådde. Inte blev det någon städning då inte. Så idag blir det både städning och tvättning här hemma. Vad av allt detta tror ni jag gör? hahaha.

Nu skall jag i alla fall först morna mig. Kaffet är på väg ner i strupen och förhoppningsvis försvinner huvudvärken snart.

Hoppas ni har en bra Lördag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MATEN GJORDE SUSEN!!

Tänk vad lite mat kan göra. Så fort jag började äta kände jag hur hungern tog överhand och efteråt blev jag Sååå mätt och belåten. Och vet ni vad? Ikväll blev det inte kaffe efter maten, det blev en cider. Så nu sitter jag inne i min egen lilla vrå och myser till det. Och naturligtvis pryds skrivbordet av blombuketten jag fick på jobb idag.
Ja, just nu är allt ganska behagligt.

Nu tänker jag alldeles strax knalla ut och dra med mig Dessi till balkongen. Jag vill ha röksällskap, vill ju inte sitta och frysa helt ensam. hahaha
Efter det blir det troligtvis slafen.

Så nu säger jag godnatt och ha en fortsatt skön kväll. Och OM ni nu skall ge er ut ikväll, så glöm inte att vara rädda om er. Det blåser ju småspik ute.

SOV GOTT ALLA.

DÅ OCH NU!!

Ibland har man sina dagar och kvällar. Den här kvällen har nog varit en lite jobbig sådan, där jag fått tänka på en del beslut och funderat kring vad som måste göras.
Nu tycker ni säkert jag pratar i gåtor. Och varför nämna något om man ändå inte pratar i klartext. Det är väl så här att jag helt enkelt bara behöver få ur mig min nedstämdhet. Jag är ju inte annars en person som hänger ut folk och pratar om saker som mina nära och kära inte redan vet. Därför känner jag inte att jag kan vara så öppen med varför jag haft den här sinnesstämningen än, det är för många nära runt mig som faktiskt läser min blogg. :)

Nu mår jag dock lite bättre när jag kan sitta här och bara "bubbla" lite, och så småningom kommer säkert orden här på pränt också. Men flitig med dokumentationen är jag ju ändå. Och bilden som läggs upp nu, det var så jag kände just då. Men som sagt, nu känns det mycket bättre.


Viss skillnad ...... :)

FINA BLOMMOR!!

När man mot dagens slut börjar känna sig trött och hängig kan små gester betyda riktigt mycket.
Bara någon timme innan jag skulle sluta kom chefen och hans dotter med en bukett blommor till mig. Urgulligt...
Det är sådant här som verkligen kan göra ens dag.



MORGONÄVENTYR!!

Det är riktig lyxigt att få skjuts till jobb, speciellt när det är så kallt som idag.
Men en som inte fryser är iallafall lilla charmtrollet. Och trots en klumpig overall är han precis lika glad som alltid, sötnosen.

Det blir ett lite härligt äventyr på mornarna med pappa. :) :)



DÅ ÄR DET FREDAG IGEN!!

Idag vaknade jag med bultande arm. Då blir jag så klart orolig att jag inte kan vara effektiv på jobbet, gillar inte att sega mig när jag gör något. Men .. ja, ja, det är ju Fredag, sen får jag ta det lugnt två dagar.

Och utanför min sovrumsdörr är det också full aktivitet. Jag har två föräldrar som är supertrötta och en väldigt, väldigt pigg Alexander. Ja, jag kan inte låta bli att le när jag hör hur han jollrar för full hals där utanför medan hans föräldrar försöker vakna till liv. hahaha
Jag kommer ihåg detta alltför väl. :) 

Nu blir det lite morgonkaffe, lite datorsurf och en hel massa chill.

Ha en underbar sista arbetsdag och Fredag.

GODMORGON

JAG NÄSTAN FOR IVÄG!!

Idag när jag kom hem råkade jag på Beatrice som precis var ute med Molly. Hon höll på att fixa något med jackan, så jag skulle så klart vara snäll och tog kopplet så länge. Och precis när jag tog det fick Molly syn på en hund bakom mig och blev helt till sig, började skälla och skulle iväg. Jag var inte alls beredd på det, måste ju säga att Beatrice har världens reflexer alltså. Innan jag ens hann reagera, så hade Beatrice kastat sig över kopplat och fick stopp på hunden. Och ja, jag kan bara säga att hade inte Beatrice funnits där, tror jag att jag åkt iväg som en vante. hahaha
En aning ont i armen fick jag dock, känns som den är lite ur led. :( 
Ja ja, skall väl inte klaga, jag får ju snart vila den. För i morgon är det äntligen ... FREDAG.
TJOHO...

Nu tänkte jag sluka en liten kopp kaffe till innan jag lägger mig och mäter sängen.
Så nu säger jag godnatt alla söta. Ha en fortsatt mysig kväll.
Jag är här i morgon igen, häng med då...

Och på tal om inget alls. Idag var det Dennis som stod för maten, pommes och korv. Enkelt och gott...

OVÄNTAT BESÖK!!

Hann hem precis lagom innan himlen öppnade sig. Viiilken tur, annars hade jag fått en rejäl dusch. :) :) 
Jag skyndade mig i alla fall att laga lite kaffe för att sen sätta mig med mina vanliga bestyr framför datorn. Men då fick jag plötsligt besök av barnens farmor.
Ja, ni förstår säkert vart det lutade ...... japp, kaffe och cig på balkongen istället. Men det var det så klart värt, allt för att slippa sitta med tråkigt arbete. 
Jag får se det från den ljusa sidan det är bara en dag till sen innan jag med utdragen suck kan säga att jag håller helg. :) :) 

Så ... nu har jag babblat lite mer. Nu MÅSTE jag sätta igång om jag skall blir klar någon gång.

BYGGARBETSPLATS!!

Satt precis med en kund i luren och fick säga "ursäkta jag hörde inte" flera gånger ... lite pinsamt. Det bankas och spikas här i byggnaden så det ekar. Hmmm, läge för huvudvärk eller???
Inte nog med det. Utanför gräver de upp det lilla fina grönområdet vi hade för att göra fler parkeringsplatser. Och det behövdes ju ...... NOT.

Nåja... nu tog jag i alla fall en liten paus. Får se hur länge innan telefunken börjar ljuda igen. :) :)

Nej Beatrice, det är inte felstavat. hihi




LUGN OCH RO!!

Sooom jag fullkomligt älskar att komma i god tid till jobb. :) :)
Nu har jag både hunnit röka, druckit lite kaffe och satt igång med dagens jobb. :)
Kan det bli bättre? Nej, just idag älskar jag verkligen min vardag.





REDO ATT STARTA DAGEN!!

Halv 6 och jag har redan hunnit duscha, göra vid för mig dagen och har snart druckit mitt kaffe. Snacka om effektiv morgon. :) :) 
Skall bli intressant att se om jag trots det får stressa när jag skall iväg. Jag har ju en förkärlek till stress.

Idag är jag ensam på kontoret. Det blir lite annorlunda när man sitter där ensam. Och trots att vi naturligtvis alltid jobbar på och får undan mycket, så blir det ännu mer gjort när man inte har någon annan än sig själv att prata med ... ja, och så kunderna förstås. :) 

Nu skall jag stressa vidare med kaffet. Ha en underbar dag folket. Själv kommer jag att ha en superdag, det känner jag på mig. ;) 
Och glöm inte att ta väl hand om er.

MAT OCH DRYCK!!

Sitter inne i mitt kyffe och sneglar lite längtansfullt mot sängen. Tror faktiskt det nästan på är dax för sängen nu. :)
Jag har suttit nu ett tag och försökt lära mig hur min nya mail fungerar och vad alla knappar betyder. Det ser ju helt annorlunda ut än min andra mail, som jag haft i många år. Ja, jag är ju inte alls någon höjdare på att lära mig datanyheter, även om andra kanske tycker det är jätteenkelt.

Jag orkade inte laga kaffe efter maten ikväll. Så jag gjorde mig en kopp te istället. Och det satt riktigt gott faktiskt nu innan sänggång. För det är just vad jag skall göra nu, krypa ner under täcket. Det ser såååå skönt ut där borta.

Ha en fortsatt skön kväll och en ännu mysigare natt.
Sov gott.

SOM VANLIGT VID DATORN!!

Ja, var annars skulle jag befinna mig om inte framför datorn ... det självklara valet. hahaha

Tycker det är lite kul i allt det dystra. För är det någon instans som fortfarande försöker hjälpa och håller ögon och öron öppna för min skull så är det TRR. Japp, fick ett mail igår om en tjänst som skulle kunna passa mig. Jag vet, det är ju deras jobb. Men det är så lätt att lägga klienter "vilande" och ta annat som är mer akut, eftersom man har ett extrajobb just för tillfället. Men nej, jag får fortfarande mail lite då och då från min handläggare.
Det är jag faktiskt tacksam för.

Så nu efter maten, som förresten Beatrice stod för, har jag kastat iväg en ansökan som jag fick tips om från TRR.

Nu känner jag mig i alla fall lite duktig även ikväll. :) :) 

HÖST I MALMÖ!!

Alla årstider har sin charm. Visserligen är jag inte ett fan av kylan, jag älskar verkligen värmen. Men just idag när det är litet grått men ganska vindstilla, och man faktiskt har varma kläder på sig, tycker jag det är riktigt behagligt att promenera hem.

Även träden med sina höstlöv har sin lilla charm. Fast ... det slår så klart inte värmen och en kopp kaffe. Ja, jag får nog skynda mig hem. :) :)




SAKNAR DATOR!!

Idag blev det plötsligt en extra kaffepaus när min dator behövdes till annat.
Japp. De som känner mig vet att jag ALDRIG tackar nej till kaffe och cig. hahaha
Så ja, nu sitter jag och njuter i vår fina "trädgård". :) :)



RÄKNINGARNA ÄR GJORDA!!

Då har man börjat även den här morgonen med lite jobb. Var ju tvungen att kasta in resterande räkningar nu när jag äntligen fick lite pengar från försäkringskassan. Det var inte mycket pengar jag fick, men det täckte i alla fall de räkningar som var kvar. Puh ...
Det känns faktiskt en aning bättre nu när det är gjort. Tror att det kanske var därför jag varit så off de senaste dagarna. Jag har ju gått och tänkt på det som legat kvar, tycker inte alls om att ha förfallna räkningar liggandes. 

Men nu mår jag som sagt bra igen. Och i det här ögonblicket försöker jag även få kroppen i balans ... med MYCKET kaffe. :) :) 

Idag blir det till att åka iväg lite tidigare. Måste vara på jobb strax efter 8, då det kommer en leverans från vårt tryckeri. Så jag får sluka mitt morgonkaffe lite snabbare än vanligt.
Och Dennis har lovat att köra mig. Vad tror ni? Vågar jag chansa på att komma i tid med honom som chaufför?? hahaha. Jo, idag är det nog ingen fara. Han skall även köra Dessi, som börjar redan 8. Så jag tror nog att jag hinner med god marginal. :) :) 

Ha en riktigt härlig dag, och glöm inte att vara rädda om er där ute i vimlet. :) 

LEKER MED NY MAIL!!

Fick för mig att jag skulle skapa ett nytt mailkonto. Och det var ju enkelt, läste mig till det. Och kan ni tänka er, jag lyckades faktiskt med konststycket. Men en sak som jag inte lyckas med är att föra över mina kontakter till det nya kontot. Och ja, det går så klart att läsa sig till det också ...... om man inte heter Carina och är vråltrött. hahaha
Sömnen bara slog på mig. Undrar om det låg sömnmedel i maten.
Jag får väl fortsätta med detta i morgonkväll, när jag är lite mer utvilad. För då måste jag även ändra mailadress på ALLLLLA sidor jag använt min mail. PUH ... det är inte lite sidor det inte.
Nu funkar det dock inte. Jag är så trött att jag sitter här och somnar. Så därför säger jag godnatt till alla där ute. Sov gott, så hörs vi i morgon igen ...... förhoppningsvis något piggare. :) :) 

KLAR FÖR IDAG MED TRÅKIGT DATAJOBB!!

Då har jag varit ganska flitig framför datorn sen jag kom hem, trots att jag var lite off.
Jag blev ju visserligen på lite bättre humör när jag loggade in på försäkringskassan och upptäcker att jag nu kommer att få utbetalt för den ena veckan då jag praktiserade i Augusti. Det är alltid något, jag kan i alla fall betala en del räkningar.

Dessutom skickade jag ett ganska långt mail till "kundrelationer" på AF. Jag fick ju rådet tidigare att kontakta den avdelningen och anmäla händelsen om att jag blivit så felinformerad att jag nu inte fått några pengar till följd av det. Och jag tänkte faktiskt strunta i det. Jag är inte en person som skriker och skäller på myndigheter. En del är trots allt mitt eget fel som inte lyckats klura ut hur systemet fungerar. Jag försökte, men fick hela tiden motstridiga besked. Nåja, nu när jag inte får några pengar från A-kassan för att jag inte visat upp mitt anställningsbevis, som jag inte hade en aning om att jag skulle göra, kände jag bara att jag skulle ta personen jag pratat med på orden. Så ja, nu har jag skickat ett låååångt mail med en fullständig redogörelse som går tillbaka ändå till Augusti då jag började praktisera. :) Det är så långt att jag inte tror de orkar läsa det ens, tveksamt om jag själv skulle orka det. hahaha
Jag hänger inte läpp precis. Visst är det tight med pengar, men på något sätt klarar man alltid sådana prövningar. Det är väl en del av livet, antar jag.

Nu har jag gjort mitt för ikväll, i alla fall vad gäller jobb/AF och annat tråkigt. Nu är det chill som gäller. :) :) 

RÅTTOR!!

Och här springer man flera gånger om dagen. Man vet ju inte vad man stöter på.
Det är inte bara utanför grindarna det finns obehagliga typer, även innanför kan det dyka upp en och annan.
Som tur är har jag än så länge inte stött på någon fyrbent råtta. Tror jag skulle fimpat för gott i rena förskräckelsen. hahaha



MOT JOBB - INGEN STRESS!!

Idag fick det bli bussen. Jag vågade inte riskera att komma inrusande på jobb med andan i halsen. Så när Dennis frågade om han skulle köra mig så "nej jag tar nog bussen".

Nu är jag i alla fall snart framme och kan dricka kaffe i lugn och ro.



BÖRJAR MORGONEN MED DÅLIGA BESKED!!

Jaha, då kom nästa hinder. Jag undrar vad man egentligen skall göra för att få NÅGRA kronor. Jag orkar inte ens bli arg längre.
Nu kan de alltså inte betala ut mina 25% från A-kassan förrän de får ett anställningsavtal från mig, där de ser att jag arbetar 75%. Hur jag fick reda på det nu efter en månads arbete? För att jag skickade ett mail till A-kassan med frågan om det gick att tidigarelägga de pengar som jag skulle ha nästa vecka, eftersom det nu är uträtt att jag är godkänd för 25%. Hade jag nu inte ställt den frågan hade de inte heller skickat ett svar om att de inväntade mitt anställningsavtal från företaget. De har fått papper om det från AF, ändå väntar de på ett papper från mig??????
Är det bara jag som missar att ta reda på alla fakta?

Tja, vad spelar det för roll? Pengar behövs väl inte, eller ......

OFF!!

Idag gick jag ganska exakt klockan 15 från jobb. Det är en av få gånger jag kommit iväg hem som jag skulle. Men idag kände jag att inte orken alls fanns med mig. Tycker inte att timmarna räcker till för allt man egentligen skall hinna och kanske måste göra.
Som nu ikväll då. Nu har jag hållit på att plockan med tvätten som tvättades igårkväll. Ja, annars hade jag nog varit tvungen att slagga på golvet i natt. :) Nu är visserligen tvätten bortplockad. Men tanken var ju även att jag skulle ta disken efter maten, men som sagt, den står fortfarande kvar på diskbänken. Och här sitter jag och är urtrött, och vet inte om jag orkar fixa det ikväll.

Ärligt talat har jag känt mig lite off de senaste dagarna. Men jag tror att det kanske har med det faktum att göra att det börjar bli kallt och vinter. Det är kanske dax att börja med lite extra vitamintabletter nu.

Och trött som jag är nu säger jag godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn, så hörs vi i morgon igen. :) 

MÅNDAG HELA VECKAN!!

Vad skulle ni sagt om ni gick till jobb i morse, åkte hem och sysslade med hemmet, barn, hushållssysslor och allt annat, gick och lade er på kvällen ...... och vaknade upp till exakt samma dag? Tråkigt, eller hur? Tänk att aldrig få helg.

Det är precis vad den här snubben gör. "Måndag hela veckan" är en riktigt rolig och fartfylld historia och naturligtvis väldigt sevärd.

Bill Murray spelar TV-meteorologen Phil Connors som är en riktigt ego kille. Mot sin vilja fastnar han i samma datum dag efter dag. Så klart har han något att lära för att komma ur denna dag. Vad?? kolla in filmen, så får ni se.
Tror ni jag har filmen i min hylla? Men så klart jag har. :) :) 

DENNIS ÄR FÖR GULLIG!!

Något stressad kände jag mig i morse när klockan bara rusade iväg. Kom inte hemifrån förrän tjugo över 8 och missade handla både mjölk och cigaretter.

Tror att Dennis fick lite dåligt samvete eftersom han skulle köra mig. Så efter ett par timmar ringer han säger att han står utanför jobbet. Dpi har han både köpt mjölk, cigaretter och en kaffelatte till mig.
Är han inte för go??



DENNIS RUSAR RUNT OCH SJUNGER!!

Äntligen klar ...... lika sen som alltid. Men som tur är kommer Dennis att köra mig till jobb.
Stackars Dessi, kände sig lite stressad idag, hon vaknade inte riktigt vid den tiden hon hade tänkt sig. Så Dennis har fått agera chaufför till henne med.
Japp, det är inte lätt att heta Dennis. hahaha
Men pigg som han är så springer han i alla fall omkring och sjunger för fullt här hemma nu. Eller kanske han är trött?? :) 

Nu är det i alla fall hög tid för oss att bege oss så jag inte kommer för sent. Om nu Dennis kan sluta hoppa omkring och plocka undan hela tiden. hahaha

NYA RUTINER!!

Idag är det en ny era i familjen här hemma. Dessi börjar arbeta och Dennis tar över och blir pappaledig. Jag vet inte vem av de som är mest nervös, bara lilla Alexander som är lyckligt ovetande om allt som händer runt omkring. :) :) Klart att det kommer att gå bra. Och det är bara nyttigt för de att växla lite. 

Så idag fick jag nästan sällskap med morgonkaffet. Eftersom Dessi skall med bussen redan halv 7, blev det frukost på stående fot och en snabb kopp kaffe.
Men här är i alla fall liv och rörelse vid den här tidiga morgonen.

Nej, nu blir det lite kaffe innan jag kastar in mig i duschen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er. :) 

MIDDAG OCH SÖNDAGSSLUT!!

Söndagen är i det närmaste slut, men nej det är inte jag. Siestan i eftermiddags gjorde att jag sitter här nu och är superpigg. Kanske inte så lyckat med tanke på att klockan ringer halv 6 i morgon. :) 

Och på tal om delar av familjen, tänkte på middagen igår, så kom ju även Teddy och flickvännen Pernilla upp en sväng. Jag gillar verkligen att ha alla runt mig. Det tråkiga med Teddy är att han alltid kommer upp en sväng 10 minuter, och sen går han igen. Eller om han äter middag här, då blir det middag och en cigarett, och sen bara "hej då, nu går jag". Hmmm ...... :) :) 
Sitter och funderar på vad jag skall locka med för att besöken skall bli längre. 

Nåja, även om jag är pigg så kanske ni går och lägger er om en stund. Så därför säger jag godnatt till alla och ha en fortsatt bra Söndag det lilla som är kvar.
Sov gott och dröm glatt. :) 

Dagens middag......


Det är ju inte helt lätt att få till det med tider och annat, man har ju arbete 24/7. Då blir det så här. hahaha


Igår när Teddy och Pernilla var på en snabbvisit. De hade inte ens tid att sitta ner. :( Ja, ja, de kommer i alla fall ibland, jag behöver inte känna mig helt bortglömd. hihi

OJ, JAG SOMNADE!!

När vi kom hem från ridningen vid halv 1-tiden och hade ätit lite brunch och fikat, lade jag mig en stund för att vila. Japp, somnade som en sten och vaknade nu för en stund sen. Alltså, jag har ju sovit bort nästan hela eftermiddagen. Hade inte Dessi väckt mig hade jag antagligen sovit ett par timmar till. Det tar minsann på kroppen att vara i stallet. hahaha
Nu sitter jag och har lite ångest för att jag sovit bort värdefull tid när jag är ledig. Ja, ja, bara att hoppas jag somnar ikväll. :) 

Nu har jag lite egen tid. Övriga i familjen skulle en tur till affären. Ibland är det faktiskt skönt att få vara helt ensam, det händer ju inte så ofta. Så jag sitter med lite kaffe och bara njuter av tystnaden.

Nu är i alla fall hallen "nästan" helt färdig. Ett par lister och lite småprylar skall upp på väggen, men annars är allt klart. Och i köket lyckades vi få in Dennis och Dessis köksprylar också, så himla bra. De hade ju jättemycket, förstår inte hur man lyckas samla så mycket när man bor i en etta, hehe. Men vi löste det. Idag kom dock ett nytt lass hit, alla hygienartiklar, så nu är deras badrum också tömt. Japp, nu blir det nya rensningar och undanplock i badrummet hemma hos oss. Det går säkert vägen det också.
Det blir ju inte så mycket gjort i veckorna, så man får ta det lite pö om pö.

Nu tänkte jag i alla fall slänga upp en film på datorn och ha lite biomys.
Hörs sen.

SÄLLSKAP TILL STALLET!!

Så skönt väder, det är faktiskt en fröjd att sitta i ridhuset.
Idag fick vi härligt sällskap med oss till stallet. Alltid kul med nytt folk. Och Beatrice gillar när man engagerar sig. Så hon blev glad när Dessi beslöt sig för att hänga på.



VECKANS SLAPPASTE DAG!!

Sen kväll och riktigt tidig morgon ... en Söndag. Nej, det gillar jag inte. Jag vaknade halv 6 och studsade upp ur sängen. Jag hade gärna sovit ett par timmar till, men kroppen ville annat. Och trots den tidiga timmen har vi ändå haft morgonaktivitet här hemma. Lilleman vaknade och ville ha lite ompyssling. Så nu har han badat och ja, Dessi badade också lite hahaha. Alexander är ju sjövild, stänkte och hade sig, den lille godingen. :) 

Nu blir det halvljummet morgonkaffe. Jag kunde ju inte slita mig när det var baddax. Tänk att man glömmer allt annat för ett sådant litet knyte. :) Men det går det också, jag vaknar i alla fall till liv.

Och som sagt Söndag ... det betydet STALLET om ett par timmar.

Ha en skön Söndag och vila så mycket ni kan. I morgon är det åter arbete ...

SLÄKTEN ÄR VÄRST!!

Nej så är det ju inte. Men folk brukar alltid säga att släkten är jättebra, så länge man inte har de inpå knuten. Jag vet inte vad jag skall säga om det. För skall sanningen fram kan jag ibland sakna släkten något otroligt mycket. Egentligen tror jag inte jag saknar släkten som den är idag. Men jag kan gå och känna saknad för hur det var när jag växte upp.

En sådan dag har jag haft idag. Min moster och kusin åker hem till Norrköping i morgon bitti. Alltså var jag och Beatrice upp där en sväng nu ikväll för att säga hej då till de. Jag trodde inte det själv, men det gjorde riktigt ont att behöva göra det. Inte förrän jag såg de igårkväll kände jag hur jag saknat släkten uppåt land.

Vi är en ganska stor släkt på mammas sida. Mamma har många syskon och alla har 3-4 barn, som är utspridda i hela Sverige. Jag har ingen som helst kontakt med någon av kusinerna eller några av mammas syskon. Den kusin jag hade bra telefonkontakt med under alla år, gick tyvärr bort för några år sedan. Och efter det har all förbindelse mellan mig och Norrland blivit sämre och sämre. Det är så klart ingens fel, det har bara blivit så.
Men nu när jag återsåg min kusin, som jag inte sett sedan ungdomen, upptäckte jag till min förvåning hur mycket jag trots allt saknar släkten.
Jag saknar alla bus vi hittade på när vi var yngre, hur kul det var att komma upp till Norrland på somrarna, då alla kusinerna också kom dit. Hur vi brukade sitta uppe om nätterna och spela kort och ha allmänt härligt. Ja, jag saknar verkligen den tiden när man åkte till Norrland en gång om året. 

Nu skall jag inte bli alltför långrandig här inte. Men jag vill i alla fall avsluta med att säga att ta vara på varandra, håll släkten så nära som möjligt. För trots allt kommer ni från samma famn, och det är guld värt att hålla samman den.

Nu skall jag ut till min egen lilla familj, som jag är riktigt glad över. Och nu blir det en väldigt sen middag med en del av de. :)

JAG HAR FÅTT INNEBOENDE!!

Ja, nu är det väl "nästan" officiellt då. Dennis och hans lilla familj flyttar in till mig och Beatrice på heltid. Varför då kan man ju undra.
De har ju ganska länga varit ute efter en trea. Det är dock inte så lätt att få tag på lägenhet idag. Och eftersom de inte riktigt trivts i sin lilla etta, med ett enda rum och ingen balkong, så har de campat hos mig.

Det är ju ingen hemlighet precis att jag skulle komma bli tvungen att söka mig en mindre lägenhet pga min arbetslöshet. Hyran här är alldeles för hög för mig, när jag inte har någon inkomst. Därför satte jag upp mig och Beatrice för en tvåa, vilket i princip har visat sig vara lika svårt som för Dennis och Dessi att få en trea.

Därför beslöt vi att göra en kupp av det hela. De flyttar in till mig, får tillgång till hela lägenheten MED balkong, hjälper mig med hyran och andra nödvändigheter som t.ex matkontot. På det sättet kan både de och jag spara pengar och jag slipper flytta. Fiffigt ...... menar, de är ju här ändå, så varför inte bo här på riktigt??

Visst blir det trångt i vissa delar av lägenheten. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, right? :) :) 
 
Jag älskar att ha de här, verkligen. Men jag skall inte ljuga ... visst finns det även baksidor. Och ibland kan även jag bli irriterad. Då tar jag mig själv till mitt eget sovrum och stänger dörren om mig. Som sagt, det är inte bara en dans på rosor. Men jag är övertygad om att detta är ett riktigt bra drag av oss alla.
Och så länge vi respekterar varandra, med baksidor och allt, så kommer detta att funka superbra.

Nackdelen då ... var gör vi av alla saker? Jag har rensat en liten del i mina köksskåp, både gammalt och sådant som ändå skulle kastas förr eller senare, för att få plats med deras saker också. Men det är ju hur mycket som helst kvar. Hmmm, vad har vi gett oss in på? hahaha, nej jag bara skojar. Vi skall nog få plats med allt.

LIK MAMMA OCH PAPPA!!

Det skall ju så klart börjas i tid, eller hur??
Är det en sak lilla Alexander älskar så är det datorer och mobiler. hahaha
Trots sin unga ålder så är han väl medveten om vad man gör med det.

Ja, man kan ju t.ex skypa lite med gammelmorfar, tycker Alexander och skriver som bara den.
Koncentrationen är på topp. :) :) 

ANDRA SIDAN!!

Tror ni på det övernaturliga? Tror ni att vi kan få besök från andra sidan eller att vi kan prata med andar?

Vare sig ni tror eller inte så skall ni få höra en intressant sak.

Får några veckor sedan, när det fortfarande var något sånär varmt och getingar fortfarande flög omkring, fick vi in en geting på balkongen som betedde sig något underligt. Det är lite svårt att förklara på vilket sätt, men jag tyckte ju då att den stirrade på mig. Hur dumt låter inte det? hahaha. Men det är sant, den satt alltså och tittade på mig. Och eftersom jag nu inte alls gillar getingar studsade jag så klart upp från stolen. Då flyger getingen ner från bordet, landar på golvet, vänder sig om och fortsätter stirra på mig. :) :) Jag vet hur detta låter. Men det är dagens sanning, det såg absolut ut som om getingen visste precis vad den gjorde.

Och idag då ... Jag och Dennis sitter på balkongen. Och plötsligt kommer en lika stor geting som förra gången flygande in under parasollerna och flyger omkring där inne ett tag. Väldigt lustigt. Jag menar, det är Oktober månad och väldigt rått och kallt ute. Jag kan inte minnas att jag brukar se getingar vid den här tiden på året, och absolut inte när det är så här kallt.
I alla fall, den flög omkring där ett tag, medan jag och Dennis bara satt och stirrade på den. Och utan någon som helst omväg var den plötsligt på utsidan av parasollerna. Både jag och Dennis "hur kom den dit där?" hahaha

Efter en stund gick jag in i mitt sovrum. När jag tittade mot rutan, så har det minsann dykt upp en geting MELLAN rutorna ... och bara går omkring där inne. Till saken hör att i morse när jag vaknade och tittade ut fanns det ingen geting där. :) 
Den är alltså fortfarande inne mellan mina fönster och har det hur mysigt som helst. Fråga mig inte hur den kommit dit, jag har ingen springa där alls. Dennis kollade också och kliade sig i huvudet. Till och med han börjar fundera på om det är en hälsning från andra sidan.
Och ja, jag är fullt övertygad om att det är Affe som är och hälsar på.

GODMORGON DATAVÄNNER!!

Jag stack upp till mamma sent igårkväll, efter att min moster och kusin landat hemma hos henne. Sååå kul det var att se de igen. Moster var ju sig väldigt lik. Men jag skulle aldrig någonsin känt igen kusinen om jag stött på honom på stan. hahaha
Jag var inte hemma förrän vid ettsnåret. Och gissa vad jag möts av? Dennis och Dessi i full färd med att rensa och städa köksskåpen. Måste ju säga att det såg riktigt snyggt ut. Det skall dock bli intressant att se hur det ser ut efter ett par veckor igen. Mina skåp brukar ha en tendens att röra till sig helt på egen hand. :) :) 

Sen satt vi och snackade en bra stund på balkongen. Och när jag väl kom i säng, var klockan bortåt 3. Så ja, idag blev det ju som sagt sovmorgon. Kanske inte så konstigt.

Och idag fortsätter det. Jag kommer att vara barnvakt, medan Dennis och Dessi gör lite ärenden för lägenhetens räkning. Det börjar faktiskt likna något igen.

Nu blir det morgonmys med kaffe och dator, bakom lykta dörrar. :) 

Ha en bra Lördag, och var rädda om er.

GODMORGON

HELA VÄGEN FRÅN NORRLAND!!

Snacka om glädje här hemma just nu. Pratade med mamma för en stund sedan i telefon och fick reda på att hon skulle få gäster ikväll ...... hela vägen från NORRLAND. Sååååå roligt. Min moster och kusin är på väg ner, räknar väl med att de når Malmö någon gång vid 21-22 tiden. Alltså, jag är helt exalterad. Jag har inte träffat någon av de på 20 år tror jag. Sist var när Dennis och Teddy var 5 och 1, då jag, Affe och barnen var upp till Norrland. Nu går jag som på nålar och bara väntar på att mamma skall höra av sig och säga att moster och kusin nu nått Malmö. hahaha

Under tiden har vi så klart pysslat här hemma. Dessi fixade maten, vi har käkat och nu håller Dennis och Dessi på med det sista i hallen. Det skall bli så himla skönt när det är klart där ute. Det känns inte som om det går att städa överhuvudtaget. Jag har damm i hela lägenheten, för att inte tala om köket. Allt är en enda röra. 

Meeen jag håller humöret uppe, det blir ju fint när det blir klart. :) :) 

BLÅSVÄDER!!

Kom precis hem efter en hel timmes gående från jobb. Normalt brukar det ta ca 40 minuter. Men fyyyy, vad det blåser. Och hade jag bara haft medvind ...... nej då, det var motvind HELA vägen hem. Hua... Det var så jobbigt att gå i blåsten att jag inte ens klarade av att sköta mobilen. Ja, då kan ni tänka er själv. :) :) 

Nu sitter jag i alla fall ner och försökler få liv i mina stackars öron. Undrar om det hjälper med kaffe. För nu är kaffet nybryggt och jag är jättetörstig ... på kaffe.

Det var tyst i lägenheten när jag kom hem. Men guuuu så härligt att mötas av en fyrbent, som faktiskt blir glad av att se mig. hahaha
Men hon blev snabbt trött efter hälsningen. Så ja, nu är jag allena igen.

FREDAG MED PLUSMENY!!

Vad händer idag? Det är ju Fredag. :)
Förr var Fredagen den dagen man längtade till hela veckan. Alltid hände det något roligt, utgång, bio eller annat spännande.
Idag betyder Fredag vila, vila, vila. Börjar jag bli gammal? hahaha
Jag sitter här och längtar till kvällen då jag bara kan slappa. Och vet ni vad det bästa är? Klockan ringer inte i morgon. :) :)

Det är faktiskt inte så dumt att vara
på jobb heller. Inte när man har en cool chef som kommer med mat till oss, har precis tryckt i mig en plusmeny. :) :)



SEG MORGON!!

 
Det vart en riktigt seg morgon. Jag hörde inte ens klockan, så Beatrice fick gå in och väcka mig. Stackare, hon vaknade av alarmet trots att hon egentligen är ledig idag. :) Så går det när man inte kommer till ro och kan somna. Nu har jag lite mindre tid på mig att morna mig på.
Jag sätter allt fokus på morgonkaffet. Efter det blir det KALLT vatten i ansiktet. Om inget annat så vaknar jag garanterat då.

Idag har Beatrice ett möte inbokat. Hon skall iväg och träffa personalen på den restaurang hon kommer att praktisera på resten av året. Så nervös hon var igårkväll. Detta är ju en helt ny grej för henne. Hon kommer att praktisera tre dagar i veckan på en lunchrestaurang, som skolan ordnat till henne. Med tanke på hur duktig hon är i köket, är jag övertygad om att det kommer att gå jättebra för henne. Men jag förstår hennes oro. Man kan väl jämföra det med en arbetsintervju, jag brukar vara supernervös när jag skall iväg på sådant.

Såja, nu har kaffet hunnit bli klart och jag kan äntligen få lite "morgongodis".

Ha en bra dag alla. Var rädda om er där ute i vimlet ... och glöm inte smilet. Det är ju FREDAG.

GODMORGON!!

SENA KVÄLLAR OCH DÅLIGA MATTIDER!!

Nej, nu måste jag ju skärpa mig med mina sena kvällar. Jag kommer i säng senare och senare för varje kväll som går. Inte alls konstigt att jag blir kinkig dagen efter. ;) 
Jag var lite småtjurig tidigare ikväll. Kände inte alls för att plocka här hemma, samtidigt som jag var hungrig. Men innan vi kunde äta var det ju tunget att handlas hem något också. Och på allt det var jag trött. Ja, så blir det ibland.

Nej, någon mat blev det inte. Slarvigt, eller hur? Ingen orkade laga maten. Och ju senare det blev detsto tröttare blev vi. :) Så det blev bara mackor. Bra föda ... hmmmm ...

Om jag inte vill riskera att somna där jag ligger nu, vill det nog till att jag gör vid mig för natten. Ögonen hänger inte med mig alls.
Ha det fortsatt härligt vad ni än hittar på med.
Sov gott, så hörs vi i morgon igen.

GODNATT

"DET BLIR ALLTID VÄRRE FRAMÅT NATTEN"!!

Jaha, nu först har vi börjat fundera på mat här hemma. Och som det ser ut just nu, lär vi inte kunna laga mat. Så vi får väl se vad vi hittar på.
Hallen blir förhoppningsvis klar nu till helgen, så att nästa projekt kan inledas. Av mig? NEEEEJ. Jag har fått nog av alla projekt. :) :)  Jag överlåter den uppgiften till den yngre generationen. Fasen, jag blir ju trött bara jag ser röran. hahaha

Så här ser det ut just nu här hemma. Är det nu man skall lyxa till det och ta in på hotell? :) :) :) 

ÖGONPROBLEM!!

Då är jag äntligen på väg hem efter en något jobbig dag.
Jag stortrivs naturligtvis superbra på jobb. Men idag har det varit en aning jobbigt för ögonen.
Egentligen skall jag köra med ögondroppar dagligen, men är så himla slarvig med det. Så idag satt jag och fick flimmer framför ögonen. Jag försökte skölja de, satt och blundade ett par gånger för att få bort det. Ingenting hjälpte.
Så idag var det riktigt skönt att gå från jobb.

Nu måste jag försöka bruka allvar med dropparna. Ögonen är ju trots allt viktiga. Japp, den åldern säger jag bara. Det är inte lätt. :) :)





KALLT??!!

Fick en härlig morgontur genom stan i morse. Dennis körde mig till jobb, så plockade vi upp kollegan på vägen. :)
Usch, det är riktigt kallt ute på morgonen. Så jag var jätteglad att han klev upp och körde.

Och nu när det är halvlek på jobb är det dax att ge sig ut igen. Jag vet, eget val. MEN ... jag måste ju ta hand om kroppen också. hahaha



HÄRLIGA TORSDAG!!

Sitter med mitt morgonkaffe och lyssnar på Alexander som har världens diskussion för sig själv inne i TV-rummet. Nu har han verkligen kommit på att man kan ljuda med munnen, och det HÖGT också. hahaha
Den perioden är sååå härlig med småbarn, när de upptäcker och lär sig hela tiden.

Den här morgonen vill jag försöka att INTE behöva stressa iväg till jobb. Så därför ställde jag mig i duschen direkt när jag vaknade och skall börja göra vid mig redan nu. Kanske jag kan komma iväg i normal tid. Igår blev det ju jättestressigt, och det slutade med att Dennis körde mig. :) Hör och häpna, det känns inte som om jag behöver min otroligt långa startsträcka idag. Kan jag ha börjat komma in i bra rutiner? ... Rutiner som jag faktiskt hade när jag jobbade heltid.

Nu skall jag fortsätta med mitt kaffe. Ha en underbar dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

BARNASKARAN!!

Jag har haft hungriga små barn vid matbordet idag. hahaha
Tänk att barnen alltid är just det ..... barn. Speciellt när de sitter vid "mammas" köksbord och bankar precis som de gjorde för en sådär 20 år sen. :) :) 
Naturligtvis fick jag servera de söta små trollen.

Ja, nu är i alla fall alla mätta och belåtna och snart kallar sängen. Ny arbetsdag i morgon ju, då är det åter dax för "arbetsgränden" hihi.

Ha en fortsatt bra kväll och en skön natt med glada drömmar.

JAG KOM HEM HELSKINNAD!!

Men visst överlevde jag den här dagen också. hahaha
Däremot har jag ju haft fullt upp idag. Därför har det blivit lite si sådär med bloggandet. Sorry för det.

Idag fick vi fint besök på jobb minsann. En gammal arbetskollega stod plötsligt där, det var superkul. Ja, jag tog ju en extra pausstund. Men eftersom vi ändå har så pass mycket som vi har för tillfället kändes det fel att gå hem redan 15 när jag hade pausat en hel timme. Så jag satt kvar och jobbade till 16 istället. :) 

Och vad hände i morse egentligen? Det visade sig att en förskola i närheten hade blivit bombhotad. Alla barnen hade blivit evakuerade och därav de stora polisspärrningarna runt hela kvarteret. Det känns lite läskigt. Men samtidigt, trots att just den gatan benämns som lite farligare, tror jag ju inte att den är farligare än andra gator. Bombhot finns ju i princip överallt idag. :( 
Ingenting hände, så det var ju bra. Men jag kan bara tänka mig de stackars barnen, och vilken oro de måste ha känt. FY...

Nu ikväll har vi haft en liten samling inne hos mig. Alltid trevligt med dessa små sammankomster, ett litet familjemöte kan vi väl kalla det. :) :) 
Tänk att bara orden "vad skall vi äta" blir till en riktigt stor diskussion om allt annat.
Nu vet vi i alla fall maten, nu skall den bara lagas också.

POLISPÅDRAG!!

Ja, jag sa ju det. Jag jobbar i ett farligt område.

Nu är det stort polispådrag på gatan där jag arbetar.
Lite läskigt. Nu kommer man varken in eller ut från gatan. Precis när jag tittade ut genom fönstret, såg jag en polis som bokstavligen sprang efter en bil.



ORSAKEN TILL FÖRSENINGEN!!

Klockan är supermycket, och här sitter jag fortfarande i morgonrock.
Snacka om att jag nu måste sätta fart för att hinna med bussen. Men det är kanske inte så konstigt. Hur kan man inte bli sittande när man har ett charmtroll som skall testa sin gunga för första gången. :) :) 

Något för liten är han allt för den. Tror att han får växa till sig en aning först. hahaha

Nej, nu har jag inte tid längre. Måste rusa runt och hitta mina kläder...

NATTENS DRÖM!!

Någon har berättat att det är på natten man bearbetar allt som händer under dagen, och att man behöver drömmarna för att klara av dagsbestyren. Då sitter jag och funderar på nattens dröm. Det kan väl i alla fall inte vara något jag skall bearbeta!!???
Alltså, jag hade ju världens knepigaste dröm inatt. Jag fick besök från andra sidan och ett meddelande om att jag skulle säga upp min lägenhet, att något bättre skulle dyka upp. Hur sjutton kan det vara något som skall bearbetas? När jag vaknade vid 5-tiden hade jag en så underlig känsla i kroppen. Det var precis som om någon faktiskt suttit bredvid mig och berättat exakt vad jag skulle göra.
Jag tror ju skarpt på det här med andra sidan, andar osv. Men inte är jag dum inte, så klart att jag inte säger upp min lägenhet. Men drömmen var så intensiv och stark, jag minns varenda detalj.
Jag kan inte låta bli att fundera på om det har med den kommande seansen att göra. Meningen är att en sådan skall hållas hemma hos mig inom det närmaste. Kanske vi pratat om det så mycket här hemma att drömmen är en förlängning på snacket vi har haft?

Ja, ja, vi får väl se vart det leder hän. Nu skall jag i alla fall dricka mitt morgonkaffe i den tysta, tysta lägenheten och försöka piggna till. Om inget annat så blev jag ganska klarvaken av besöket på den iskalla balkongen för en stund sedan. :) 

KUNDRELATERAT!!

Sitter här mellan mina ärenden på datorn och tankarna flyger iväg till helt andra saker.
Kom att tänka på dagens arbete, mitt förra arbete och hur lika folk egentligen är.

Jag kommer ihåg hur jobbigt folk tyckte det var att göra beställningar på vår hemsida på min förra arbetsplats. Både kunder, och även en del från vår egen personal, tyckte informationen var missvisande, att det inte stod rätt saker osv. Och när sen en beställning var felgjord var det alltid vi som skickat fel varor. Enligt kunderna hade de inte gjort något fel. Själv tyckte jag inte alls att det var några svårigheter, men då fick jag bara höra att jag var yrkesskadad. hahaha

Nu sitter jag på ett helt annat företag, med helt andra kunder och ett helt annat datasystem och hemsida. Men vet ni vad? Det är precis SAMMA problem. Det är fortfarande företaget som gjort fel och kunderna har gjort precis som det stod eller så är informationen missvisande.

Jag kan för mitt liv inte förstå att man inte själv inser att man inte kan hoppa från start till mål utan att kontrollera informationen däremellan. Jag menar, hade det varit åldersgruppen ovanför min egen, eller kanske till och med en del i min åldersgrupp, hade jag inte sagt så mycket. Men åldersgruppen som beställer det mesta idag är ju uppvuxna med datorer, och har troligtvis också nätshoppat en hel del i sina dagar. Hur den gruppen kan missa knappar där det står "nästa steg" förstår inte jag. Och det kan i alla fall inte vara för att jag är yrkesskadad.

Men faktum är att jag har haft himla roligt åt detta under dagens lopp. För som jag skrev innan så fick jag riktiga flashbacks. Och eftersom jag varit med om det här tidigare, känns det välbekant. På något konstigt sätt kändes det tryggt. Finns det någon logik i det? :) :) 

Det fick bli kvällens små tankar. Nu tänker jag gå ut på balkongen och frysa ett tag innan jag tar disken. :) Det känns inte mer än rätt. Idag var faktiskt maten mer eller mindre klar när jag kom hem från jobb. Sååå skönt att komma hem och känna doften av mat.

Jag hade ju planerat lite mer jobb framför datorn. Men jag känner riktigt hur orken börjar försvinna. Så jag vet inte, kanske jag hoppar ikväll

    Här får ni alla fall dagens måltid.

TRÅKIG VÄG!!

Det är ju bara föööör tråkigt att gå den här vägen. Trycker att jag går och går men kommer ingenstans. :(

Ses hemma sen ... om jag nu lyckas komma fram någon gång.


FLASHBACKS!!

Tycker det är himla komiskt att jag sitter på kontor och tar emot samma utskällning från kunder som påstår att vi skickat fel, när de själv klickat fel i beställningen.
Ja, som sagt, jag kan ju inte låta bli att skratta. Snacka om att få flashback. hahaha

Nu tar jag i alla fall en skön paus från telefon och korrektur.



SLAPP BUSSEN IDAG!!

Då är jag på jobb sedan en stund tillbaka. Och jag fick sällskap ganska snabbt. Annars brukar jag sitta och dega den första halvtimmen, så det var härligt.

Familjen Granström/Petersson skulle ut på egna "äventyr". Så naturligtvis passade jag på att åka snålskjuts :) :)

Nu börjar arbetsdagen ... NU KÖR VI.



TISDAG MORGON...!!

...och Oktober har startat.
Vaaar har tiden tagit vägen? Endast tre månader kvar på det här året.

Och här hemma brukar det alltid vara så tyst i lägenheten på morgonen. Men den här morgonen är det liv och rörelse minsann. ALLA är vakna och igång, och skall iväg på olika grejer och möten.
Japp, det är vår vardag det......

Nu skall jag fortsätta dricka mitt kaffe. Och lite smoothie på det sen, så kan min dag börja. :) :) 

Ha en fantastisk Tisdag alla, och var rädda om er.