carinag.blogg.se

LETS DANCE ÄR IGÅNG!!

Då har man sett säsongens första "Lets dance". Eller nja, jag såg halva och lyssnade på halva. Jag var så trött att jag inte orkade hålla ögonen öppna. Dessutom hade jag pallat upp benen i högläge med kuddar, det är skönast så när man har ont. Men det gjorde samtidigt att det blev FÖR mysigt så ja, jag dåsade flera gånger. Men jag såg i alla fall slutet ... om inget annat kan jag skryta med det. hahaha
Känner mig fortfarande dåsig. Kanske inte så konstigt, klockan börjar ju närma sig lite väl mycket för att tanten här skall orka hålla mig vaken.

Jag säger godnatt nu ... medan jag fortfarande känner tangentbordet. :) Hoppas ni har haft en bra kväll hittills. Var rädda om varandra och ta hand om er.

Sov gott alla.

NU BLIR DET TRÄNA AV!!

Något bättre i benen känns det allt nu när jag kommit hem, fått av mig skorna och lagt upp benen på sängen en stund. Värst var det när jag skulle hem med bilen idag. Det kändes jobbigt att använda foten varje gång jag skulle koppla. Men får benet bara vila lite så blir det säkert hur bra som helst. Man börjar ju bli van vid det här laget. hahaha
Jag blev dock lite osäker om jag skulle våga mig på ett träningspass på Onsdag som jag planerat. Men så klart, mitt ben skall väl inte få stoppa mig för sådant ... jag tar det lilla lugna bara. Så ja, nu har jag registrerat mig på Videdals GIF, tänkte börja röra mig lite. Det är väl inte helt fel nu så där på gamla dar´. :) :) 
Givetvis fick jag problem med en gång. Det gick hur bra som helst att göra registreringen. Men av någon anledning så fungerar det inte när jag skall klicka in mig på bokningarna. Hmmm, får ta Carola till hjälp, eftersom hon redan gjort det ett antal gånger. Så nu väntar jag bara på att hon skall komma till undsättning innan jag kan gå vidare.
Japp, nu skall jag börja svettas. :) 

SKÖNT MED FREDAGEFTERMIDDAG!!

Nu har jag slutat för dagen och jag är allt annat än på alerten. Tror minsann att vattnet har kommit tillbaka. Benen har svullnat och jag har riktigt ont när jag går, och så klart stickningar i fingrarna. Det är visserligen inget ovanligt, det försvinner väl efter någon dag.
Tur det är Fredag så jag kan vila upp mig ordentligt över helgen. :)SISTA "ARBETS"DAGEN!!

Vilken tur att det är Fredag. Trots två koppar kaffe, och frukost som jag tvingade i mig, är jag fortfarande supertrött. Och jag längtar redan tills eftermiddagen när jag kan åka hem och bara "vara". :) :) 
Men en som var väldigt pigg var lilleman. Han dansade och hade sig där han satt i sin stol i morse, med gröt över hela sig hahaha. Om inget annat så piggade det upp liiite i alla fall.

Nu är det dax för mig att ge mig iväg ... sista rycket innan helgen infinner sig.

FUNDERING KRING ARBETE!!

Nu på morgonkvisten har jag suttit och funderat på det här med arbete.
Igår berättade en rådgivare på ett seminarium att han hade kontakter på ett arbete där han tänkte skicka ett antal lokalvårdare, först som praktikanter men att detta ledde till en fast tjänst om man skötte sig. Och den som var intresserad kunde komma till honom efter seminariet.
Jag vill så klart inte städa. Och det är inte alls för att jag på något sett ser ner på just lokalvårdare. Men jag tycker det är det absolut tråkigaste som finns, jag städar ju knappt hemma. :) 
Men nu har jag som sagt suttit och funderat på det. Jag måste ha ett arbete, jag måste ha en inkomst. För den här situationen är ganska ohållbar.
Så idag hade jag tänkt ta mig ett litet snack med den där rådgivaren och se vad det är för något. Leder praktiken till ett arbete så bör jag nog hoppa på det.

Men nu blir det först lite morgonkaffe så jag piggnar till.
Han en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

FICK INTE TILL FILMEN FRÅN STALLET!!

Har suttit och lekt med lite filmer från stallet som låg på kameran och tänkte föra över de till datorn. Men kameran bara flippar HELA TIDEN. Så till slut lade jag av det projektet och slog igång TV'n istället, kollar in filmen på TV8.
I alla fall, lite bilder hade jag också tagit så får väl försöka få in de här istället.

Jag tänker inte bli så långrandig ikväll. Jag ville mest kika in och säga godnatt till alla innan klockan blir mitt i natten. Det blir snart sänggång och i morgon bitti ringer klockan för sista dagen den här veckan. Härligt...

Hoppas ni haft en riktigt skön kväll. Sov gott alla.
Hörs i morgon...

... förra Söndagen med den lilla, lilla ponnyn. hihi ...

OM INKOMSTEN INTE RÄCKER!!

Idag har jag haft en väldigt djuuup, och något hetsk, diskussion om pengar. Visst är det väl så att man lever efter de inkomster man har? I alla fall är det något jag alltid har gjort. Och under tiden jag arbetade så är det självklart att jag hade mycket mer pengar att röra mig med än vad jag har idag, då levde jag efter den inkomsten. Annat är det idag, det finns ingen direkt inkomst att snacka om precis.
Och den här mannen tyckte att han hade väldigt lite pengar men samtidigt mycket räkningar. Och om han klarade sig så borde även jag klara mig. Och då tyckte jag att man kan ju vända på det. Vad gör han med de räkningar som inte täcks av inkomsten? Ja men resten betalade hans fru. Lite komiskt ... jag har ju faktiskt ingen att dela inkomsterna med. Och trots allt så har man som ensamstående ungefär lika mycket utgifter som de som är två och delar på allt. Jag menar, bara för att jag och Affe skilde oss för 10 år sedan, innebär inte det att jag har hälften så mycket skulder. Jag får ju fortfarande betala hyra, el, telefon, TV och allt vad det nu är man har.

Tänk om det hade varit så enkelt. Jag skiljer mig och får en hyressänkning, eller bara halva elen. hmmmm.

KNACKADE PÅ HOS JETPAK!!

Yes, yes, yes. Jag fixade det. Jag lyckades "knacka dörr" i morse och känner mig såååå imponerad att jag vågade. hahaha
Okej, nu fanns det inget arbete för tillfället. Men chefen bad mig ändå skicka in papper till honom så skulle han titta på det och ha mig i åtanke om något skulle dyka upp.
Och kan ni tänka er, jag överlevde. :) :)
Nu firar vi med en riktigt lyxig lunch. :)


MORGONUPPDATERING!!

Då hinns det nog med en liten uppdatering innan dagen börjar ordentligt och jag ger mig iväg.
Idag kör Dennis mig då han behöver låna bilen. Så blir det några "utflykter" så blir det i så fall till fots idag. Nåja, det gör inget. Det finns ju gott om lunchaktiviteter runtomkring Radix också. Så vi får väl se vad lunchrasten bjuder på idag då.

Nu är jag i alla fall vidgjord och redo för den här nästsista dagen på med "skolgång" och jobbsök. Ögonen är åtminstone vakna och pigga. Sen hur länge jag kan hålla de så här, hmmm det är frågan. Vi har ganska torr luft på dagarna och framåt eftermiddagen brukar man ofta bli seg och trött.

Nej, nu har jag inte tid längre, måste rusa.
Hörs sen.

BORDE SLUTA RÖKA!!

Varje morgon när jag sitter på balkongen med kaffe och cigarett så funderar jag på när jag egentligen skall komma till insikten att jag måste sluta röka. Halsen är lite i olag på mornarna, jag har både ont i halsen och fryser. Det brukar krävas en hel del kaffe innan jag känner att jag kan prata ordentligt. Undrar vad som verkligen skall krävas innan jag fattar det där riktigt bra beslutet att bara lägga pinnen. :( 
Och tyvärr är det ju så att ingen annan kan säga vad man skall göra, ingen annan kan sluta i mitt ställe. Jag måste gå igenom det på egen hand. Och det är sååå svårt.

Nu sitter jag i alla fall inne i värmen igen och får försöka få upp trycket med lite mer kaffe. Jag har ju någon timme på mig.
Hoppas ni också befinner er inne i värmen just nu. Ni får ha en riktigt bra Torsdag, och var rädda om er.

GODMORGON

BOKTIPSET V. 9

Onsdag och jag har hittat en bok som jag inte läst på många år. Jag vet ärligt inte om jag skulle gilla den idag. Men det jag minns av boken så fullkomligt älskade jag den då ... för många år sen. Detta är faktiskt en sann historia. Åtminstone till en viss del eftersom inte riktigt allt har kunnat förklaras.

Boken heter "Solens dotter" och handlar om  Hatshepsut som var en farao i Egypten. Hon skall ha regerat mellan 1479 och 1457 f.Kr. Boken börjar där Hatshepsut är en liten flicka och man får följa hennes spännande liv, där hon var en viljestark flicka ... som sedan blev en ännu mer viljestark ung kvinna. Hatshepsut gifte sig med sin halvbror, som egentligen skulle bli den nästa tronarvingen. Men eftersom han var en riktig latmask, togs tronen istället över av just Hatshepsut.
Detta är, eller åtminstone var, en riktigt bra bok. Kanske ni också kommer att tycka det om ni väljer att läsa den.

Efter detta lilla boktips tänker jag nu krypa ner under täcket och snarka gott. Hoppas ni haft en mysig kväll och att ni får en god natts sömn.

Godnatt och sov gott alla.... Hatshepsuts tempel i verkligheten ...

HISSPRESENTATION!!

Är det någon här som vet vad en hisspresentation betyder? Jag hade aldrig hört talas om det förrän nu när jag började på Radix Kompetens. :) :) 
Idag fick vi dock lära oss vad det betyder.
Man skall alltså kunna presentera sig med så få och viktiga ingredienser som möjligt för en potentiell arbetsgivare, under tiden man åker hissen. Det skall väcka intresset för att den eventuella arbetsgivaren skall vilja kalla till en ny intervju. Nu hör det ju till saken att det finns många olika namn för detta. Ja, ni vet, kärt barn har många namn. Idag kallades denna presentation för 1 munutaren. :) Och så klart ... intervjun lär nog aldrig befinna sig i hissen. hihi
Det var såååå roligt. Detta måste vara det häftigaste seminaret hittills sen jag började för nästan 3 veckor sen. Och naturligtvis skulle vi, inför hela gruppen, göra en presentation av oss själva, som skulle vara omkring en halv minut. Ni som känner mig vet ju att jag inte kan komma på vad jag skall säga ens om jag fick en halvtimme på mig. hahaha
Men jag tror nog aldrig att jag presterat så bra någon gång tidigare. Som sagt, detta var bland det roligaste hittills. Så nästa gång det här seminariet hålls kommer jag garanterat att sitta med bland publiken igen ... trots att jag kanske inte behöver det en andra gång. :) 

HEMMA ... OCH PÅ GOTT HUMÖR!!

Okej, nu är jag på MYCKET bättre humör. Det kan växla fort det där. Men som tur är så har jag ju er underbara läsare. Det är märkligt ... jag kan vara lite si sådär i humöret ända tills jag fått kasta ur mig lite här på bloggen, och vips känns det mycket lättare.
Men nu är allt som det skall. Jag har kommit hem till min härliga familj, och då kan det ju inte bli annat än bra. :) :) 

Nu blir det mys med kaffe och lite kitt katt snack.

VILL HA ETT JOBB NU NU NU!!

Fick mig en ordentlig tankeställare när jag satt på förmiddagens seminarium, där det handlade om personligt varumärke. Privat brukar man ju säga att man inte kan räkna med att bli älskad om man inte älskar sig själv. Och det är likadant när man söker jobb ... har jag kommit på. Hur skall ett företag vilja anställa någon som varit arbetslös i två hela år och redan är ganska knäckt av situationen?
Kan lugnt säga att jag kom ner i en svacka igen och drog mig tillbaka för att tröstäta ... för pengar jag egentligen inte har. :(


EN RIKTIGT BRA RÅDGIVARE!!

Har turen att få en riktigt bra rådgivare på Radix. Varje morgon kommer han in och säger godmorgon. Sen springer han där flera gånger och kollar läget, om någon behöver hjälp osv. Och när sen dagen är slut brukar han ofta komma in för att kolla vad som hänt under dagen och om allt gått bra. Till saken hör att vi är en hel del personer i samma rum, alla har inte samma rådgivare. De är säkert duktiga på sitt sätt alliop, men jag måste nog ändå säga att jag tycker min rådgivare är strået vassare.
Och som den engagerande person han är håller han ju på att puscha och ha sig. Och nu kom han in där igår igen, när vi skulle sluta, och kollade om jag hade "knackat dörr" än. Hmmm, nej, tycker det är supersvårt och vet inte vad jag skall säga, hur det skall sägas ... ja, hur jag skall bete mig helt enkelt.
Nu har jag peppat mig själv igen. Lovade att jag skulle försöka mig på det idag igen. Jag tror det är därför han är så på hugget. Han vet att jag tycker det är svårt och jobbigt, och då skall det pushas till det yttersta. Men jag måste ändå säga att han gör ett suveränt jobb. Många av oss behöver verkligen pushas fram för att ta det där extra klivet. Jag ser ju på en del andra att det inte alltid brukas allvar, att man gör en massa annat. 
Bara att vara arbetslös är ju knäckande. Så det är verkligen viktigt att rådigarna pushar och puschar hela tiden för att man skall hålla sig ovanför ytan.
Nu loggar vi ut, dax att bege sig. :) 

GODMORGON ALLA!!

Yes, jag slipper ge mig ut i kylan nu på morgonen ... Beatirice praktiserar bara Måndagar och Tisdagar. Så den här morgonen kan jag bara sitta i min morgonrock och morna mig i min egen takt. Åtminstone fram till 8...
Jag skall ta hand om tiden väl och dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro ... efter mitt lilla och blåsiga balkongbesök. :) :) 

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

Hörs sen ...

 

MIN KVÄLL!!

Ikväll har det varit en sådan pust och stånk kväll ... japp, det var dax för räkningar. Det var de pengarna det. 
Jag blir alltid så låg och lite smått irriterad när det är dax för den biten. Speciellt nu när jag går arbetslös, pengarna räcker ju inte till så väldigt mycket. Men nu är det gjort i alla fall, och nu får vi bo kvar ytterligare en månad. hahaha

Förutom det har det inte blivit så mycket mer än kaffedrickande. Jag måste ta igen allt jag missar på dagen när jag inte kan dricka något kaffe. Jag lovar, det går inte att ta en klunk ens där jag befinner mig. Så det är det första jag gör när jag kommer hem ... dricker massor av kaffe. :) :) 

Nu blir det snart läggdax, börjar dra i ögonen en aning. Jag har börjat titta på en bra film på TV4 film, men det vete hundan om jag orkar se hela, sitter och slumrar i stolen.

Jag hoppas i alla fall att ni har haft en skön kväll hittills och att den fortsätter vara mysig till sänggång.

Godnatt och sov så gott alla.

... lite bilder från kvällen ... 

DET BLEV FIKA ISTÄLLET!!

Och jag som skulle hem snabbt, tänkte köra lite räkningar innan jag blir för trött. Istället hamnade jag hos mamma på en fika. Lilla Alexander ringde och ville såååå gärna att farmor skulle komma till gammelfarmor där han spänt väntade.
Det är ju inte så svårt att förstå vad jag helst ville ... så ja, här är vi nu. :) :)KOMPETENSEN!!

Veckans första seminarium, kompetensinventering, var riktigt intressant.
Det låter kanske lite knasigt, men jag har aldrig skrivit upp vad jag verkligen kan, mina kunskaper som jag tagit med mig genom åren.
Det är klart att man själv vet vilka kunskaper man har. Men det är ju lätt att tappa bort någon liten del när msn skall skriva om vad man kan bidra till.
Så det får bli en läxa, att göra en kompetensinventering. :)NY DAG PÅ RADIX!!

Framme vid Radix ... och så klart inte alls lika kallt som i morse. :)
Nu väntar en dag med jobbsök och seminarier. Och inga utflykter lär hinnas med idag. :(TIDIGT UTE!!

Har precis följt Beatrice till praktiken ... och det är KALLT ute. Ögonen rinner, näsan rinner och jag tycker kylan går rakt genom jacka och kofta. Brrrr.
Så nu när jag kom hem blev det raka vägen till kaffekannan så kroppen kan bli varm igen.
Men ja, ja, jag ser fram mot varmare grader ... snart.

Nu blir det som sagt lite morgonkaffe och mys framför datorn innan jag ger mig av själv. Kan ju alltid hoppas på LITE varmare grader om någon timme. :) :) 

Ha en skön dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

 

ETT ÄKTA GODNATT!!

Okej, här kommer kvällens sista inlägg och ett godnatt. Jag vet, jag missade ju det igår. Några av er har varit riktigt uppmärksamma. Ja, det blir så ibland ... tur jag inte är helt senil och glömmer det alltför ofta i alla fall.

Nåja, ikväll skulle jag titta på "Familjen annorlunda" som gick på TV mellan 20 och 21. Yeeh right ... har suttit och småslumrat nästan hela programmet. Till slut gav jag upp och följde med Dessi ut på balkongen istället. hahaha
Så ni kan ju tänka er vad jag skall göra i samma sekund som jag publicerat detta inlägg. Japp, jag kryper ner under täcket och ... SOVER. :) 
Jag fick inte så jättestor startsträcka i morse. Sen blev det ju lite tokigt och jag kände mig något låg tidigare idag, som ni säkert märkte av, ni som har läst dagens inlägg. Dock blev jag på mycket bättre humör när jag väl kom hem. Men kanske hela den här dagen har påverkat så jag är extra trött. Och jag kan bara hoppas på att jag sover HELA natten. :) 

Det blev i alla fall en supergod middag ikväll igen. Och jag blev så mätt att jag nästan mådde lite dåligt. Varför äter man så man nästan spricker när någon annan lagar maten? Samtidigt är det himla skönt att min familj ställer sig vid spisen ... kan inte tänka mig något tråkigare än att laga mat. När jag väl ställer mig där är det för att ... ja, vi måste ju äta och maten lagar inte sig själv.

Nej, nu är det hög tid för mig att knyta mig för natten. Ha en fortsatt skön kväll mina vänner och få er en riktigt god natts sömn.

God natt och sov gott alla.... dagens middag, chili con carne, var så god att jag nästan hamnade i matkoma efteråt. Måste lära mig att äta mindra portioner :) :) ...TUSEN GÅNGER STARKARE!!

En svensk ungdomsfilm från 2010. Japp, det är dax för veckans filmtips. Jag råkade få syn på denna film härom dagen när jag satt nere hos Teddy och blev så klart nyfiken. Så direkt när jag kom hem letade jag fram filmen på nätet för att kolla om det var något av intresse.
Filmen kanske inte har en superbra handling. Den är ganska alldaglig, som vilken av alla dessa ungdomsfilmer som helst. Men jag fastnade ändå för filmen, som för med sig ett budskap. Ett budskap om gråa personer, smarta personer, lärare som kanske för dubbelmoral, populära personer och kanske de som är mindre populära, de så kallade nördarna.
Filmen heter "Tusen gånger starkare" och ja, jag gillade filmen. Dessi, som också har sett filmen gillade inte den. Så naturligtvis ... den passar säkert inte alla. Men titta på filmen och bedöm själv.

Filmen handlar om Saga som kommer ny till klassen. En tjej med självförtroende, eget tänk, som inte bryr sig om vad folk, och speciellt lärarna, tycker. Till motsats till henne har vi Signe, en osynlig och grå flicka vars mun är stängd till större delen av dagen.

När jag själv var 15 och gick i skolan, var jag nog mer en Signetyp än en Sagatyp. Men det är en helt annan historia. hahaha

Här har ni i alla fall ett litet klipp ... här kommer "Tusen gånger starkare"

SOLEN LYSER SKARPT!!

Värmen må vara en bra bit härifrån. Men oj vad solen skiner.
Det var riktigt skönt att komma ut till denna härliga sol efter att ha suttit instängd nästan hela dagen i ett mörk rum ... UTAN fönster. Det är ju nästan så man inte vill åka hem och sätta sig.JAG TRÖSTÄTER!!

Det var meningen jag skulle till förra arbetsplatsen idag. Nu blev det ändrade planer, men kände ändå att jag behövde komma från Radix en stund. Så jag tog lunchen utanför området idag.
Jag hade peppat mig själv hela helgen och var helt på det klara med att ge mig ut och "knacka dörr". Men så stod jag och pratade med en dam som hade "knackat dörr" ett par gånger ... och välkomnats med hånskratt. Hon tänkte inte utsätta sig för det fler gånger. Jag vill lugnt påstå att mitt humör dalade. För att inte tala om mitt självförtroende som gick ner flera pinnhål.
Jag flydde som en rädd hare och hamnade istället hos pölsemannen. Jag tröstäter istället.
Samtalet med den damen är ett perfekt exempel på att man blir som man umgås.DÅ BÖRJAR DAGEN!!

Nu har jag äntligen piggnat till ordentligt sen jag kom hem från Beatrice praktik. Har druckit lite mer kaffe så att kroppen också fått sitt. :) :) 

Beatrice mådde på topp. Och det syntes att hon trivs där. Hon skuttade gladeligen in genom dörren till Kiels kök i morse. Det är så himla kul att se att hon trivs så bra.
När jag gick därifrån blev jag så full i skratt när jag kollade in cykelförrådet. Det ser ut som en riktigt gammal fängelsehåla, fullt med galler överallt. Tur det finns vägg i vägg med securitas, tror de kan känna sig ganska trygga. hahaha

Nu är jag redo för en dag på Radix ... tror jag. Har packat ihop mina skoltillbehör och allt.
Vi får se vad dagen har att erbjuda.... liten men VÄLDIGT användbar USB-sticka ...

GODNATT OCH GODMORGON!!

Jag hann aldrig med att säga godnatt igårkväll. Jag satte mig att titta på en film som började 21 på TV 4. Och den var så himla spännande att klockan bara rusade iväg. Innan jag visste ordet av så var det mitt i natten. hehe
Det är inte varje kväll jag hamnar framför en film så att jag glömmer bort tiden så där. 

Men nu är det en ny dag och jag är redan vaken och påklädd. Japp, nu börjar Beatrice praktik igen och hon har inte samma lyx som jag minsann. Hon börjar "arbeta" redan 06.30. Så idag kommer jag ut i kylan tidigt. Fördelen är att jag blir klar tidigare än vanligt och kan sen sitta i lugn och ro en stund innan jag behöver ge mig iväg själv sen. :) 

Nu skall jag sluka lite kaffe innan vi ger oss iväg.
Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SEMESTRARNA ÄR FINA MINNEN, DEL 2

Nu har jag suttit och gått igenom lite till av alla semesterbilder. Jag vet, har man sett ett nöjesfält har man väl sett alla. Men det är så att alla bilder och evenemang har ett speciellt värde ... i alla fall för mig. :) :) 
Jag kan inte se mig mätt på alla foton som tagits genom åren. Tror att det är det som gör att vardagen blir lite lättare. Har nog aldrig bläddrat så mycket i mina album som jag gjort det senaste året. Och vilket album jag än tittar i, så nog finns det med någon form av semester hahaha. Så ja, det har blivit en hel del genom åren.

Det luktar härligt från köket. Det blir alldeles strax middag. Och medan jag njuter av mat och familj, så kan ni kika på lite bilder.

GALOPP PÅ SCHEMAT!!

Som jag sa innan så gick det hur bra som helst för Beatrice idag när det var galopp på schemat. Dock hände en liiiten incident vid ett tillfälle just när hon skulle sakta ner. En bom välte inne i förrådet precis när Beatrice red förbi så hästen flippade ur lite. Men det gick bra, tyckte att både Beatrice och hästen skötte sig finfint ... trots att hon inte fick rida Furato som hon så gärna ville. ;) 

Här har vi Beatrice och Nora Lee.

Galopp på schemat. from Carina G. on Vimeo.

SMAKADE TEDDYS GODA BULLAR!!

Det gick riktigt bra för Beatrice idag på ridningen. Och för en gångs skull har jag en liten del av galoppen med på film, det händer ju inte varje dag precis. hahaha
Just nu håller jag på att ladda upp filmen på datorn så jag kan visa den här på bloggen.

När vi var klara och på väg hem råkade Teddy försäga sig om att han bakat bullar. Mums, tänkte jag och bjöd in mig själv och Beatrice på lite brunch. Japp, man får ju inte vara dum inte när sonen bakat goda bullar. Så det blev en avstickare till honom också.

I STALLET!!

Vad skulle jag gjort utan Teddy och Pernilla? Himla tur jag har de nu när Carola ligger och solar sig på playan. :)
Visst går det bra. Men det är alltid så att någon måste följa med. Och det får en absolut att uppskatta Carola ännu mer. :)DET BLEV SEN MIDDAG IGÅR!!

Jag hade fågelkvitter på balkongen i morse. Så härligt, det var rena våren ute. Det går åt rätt håll och det blir så mycket mysigare att vara i stallet. :) Det är som jag alltid har sagt, ridning borde vara en vår- och sommarsport.

Vi käkade i alla fall en riktigt god middag igårkväll. Dock var det väldigt, väldigt sent, tror inte vi satte oss till bords förrän närmare 21.30-tiden. Vi måste försöka bli bättre på det. Man blir ju så himla trött när det blir så sent, och man orkar inte ta disk och undanplock efter maten. Så igår när vi ätit plockade jag undan från bordet men orkade så klart inte ställa mig att dona med disken ... så nu har vi allt kvar. Blä...
Nåja, jag kanske piggnar till när vi varit i stallet så jag kan ta det då ... om ingen annan hunnit före förstås.
Och på tal om stallet så är Beatrice faster på semester den här veckan, så vi har ordnat vikarie  som kan hjälpa till i ridhuset idag. Teddy och Pernilla lovade att följa med, så idag blir de friska fläktar minsann. Men det skall säkert gå bra ändå. Beatrice klarar ju väldigt mycket själv, hon behöver bara lite moraliskt stöd och någon som ställer upp och håller hästen om Beatrice känner att hon behöver det vid vissa tillfällen. :) 

Men nu först blir det morgonkaffe som vanligt.
Ha en fantastisk Söndag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SEMESTRARNA ÄR FINA MINNEN, DEL 1

Av alla semestrar jag, Affe och barnen gjorde tillsammans, så kan jag inte minnas att jag vid något tillfälle tyckt att just det resmålet varit det absolut bästa. Vi gjorde saker och ting, reste runt lite i både Sverige, Tyskland och Danmark och jag tycker att ALLA varit lika härliga. När vi började? Redan när jag var gravid med Dennis så åkte jag och Affe iväg på minisemestrar och om jag inte missminner mig så var det allra första resmålet High Chaparall. :) 

Det jag vill komma fram till är att alla resmål har varit lika bra att jag inte kan peka på något särskilt som jag speciellt vill skriva om som "veckans minne". Nej, jag måste nog säga att jag vill ta med ALLT vi gjort tillsammans. När jag nu tittar igenom alla bilder på nytt så har jag så mycket så jag vet inte ens vad jag skall ta med här i bloggen. Och blandat är det också.
Det finns ett ställe, Lalandia i Danmark som vi pratade om flera gånger att besöka. Men just dit sträckte sig aldrig någon av våra resor. Men annars tror jag minsann inte vi har missat några nöjesfält, parker eller andra barnsevärdheter, varken i Sverige eller Danmark.
Som sagt, jag har så mycket och jag har suttit och scannat in en hel del. Men jag kommer att fortsätta senare ikväll med detta och slänga in ett extra "veckans minne" i morgon.
Japp, det blev ju inget förra veckan ... så jag kör dubbelt den här istället. :) 

Visst var alla dessa år inte alltid en dans på rosor. Men våra semestrar, de är guld värda. Och jag kommer för alltid spara de i minnet. :) :) 

Med dessa ord och bilder säger jag nu godnatt. Jag hoppas ni har haft en härlig Lördag ... och ni som är på väg ut, ta det lugnt där ute och var rädda om er .. och varandra.

Sov gott alla ...

ILADE IVÄG TILL BEATRICE!!

Var mitt upp i scanning av bilder till "veckans minne" när Beatrice ringde från Wessels och inte kunde ta sig hem. Jag tror att den stackaren har samma åkomma som jag hade tidigare med balansen. Blir det för mycket för henne och hon stressar så får hon lite panik och hon kan plötsligt inte gå utan börjar vingla istället. :( Det är inget vidare att drabbas av det, man känner sig så himla hjälplös. Jag har gudskelov inte haft det på ett bra tag. Jag inbillar mig att jag lärt mig handskas med det och har mycket bättre självförtroende än tidigare att jag kan styra över kroppen på ett helt annat sätt. Jag är ju föstås ingen doktor ... men tror att det kan vara det.
I alla fall, jag fick sluta scanna bilder och åka iväg och hämta min dotter ... så klart. Vill ju inte att hon skall vingla omkring och komma till skada.
Nu när vi kommit hem har hon lagt sig att vila en stund.
Helt ärligt tror jag hon tar på sig för mycket. Som nu idag då där hon både har tvättat, städat och sen fick för sig att hon skulle handla lite gotta till kvällen. Hon är för go när hon vill hjälpa till så där ... men det blir nog för mycket ibland.

TUR JAG HAR BEATRICE!!

Oj, oj, oj, Jag lade mig att vila en stund tidigare och slocknade som en sten. Jaha, vad är oddsen på att jag kan somna ikväll tro?? :( Och nej, jag vill inte påstå att jag är piggare, snarare tvärtom. Jag känner mig tröttare än innan jag gick och lade mig.
Och inte bara det. Jag hade en tvättid klockan 15. Och vem fick ta det tror ni? Japp, Beatrice är i farten, både i tvättstugan och här hemma. :) 

JAG BYTER INTERNETLEVERANTÖR!!

Nu byter jag internetleverantör ... allt för att spara pengar. Ja, åtminstone så länge Dennis och Dessi bor här, kliver jag in och delar på deras internet. Det känns lite löjligt att ha två olika internet i samma hushåll, så jag sa upp mitt eftersom Dennis fortfarande har bindningstid. Så nu i Februari slutar mitt att fungera.
Idag blir det snabba ryck med att kolla så jag verkligen har fått alla jobbsaiter och alla andra kontakter som jag har över på min nya mail. Jag har hållit på med det ett antal veckor lite då och då. Men det är så otroligt många så jag är faktiskt inte så säker på att jag lyckats fånga upp alla.
Ja, ja, det ger sig väl med tiden om jag inte får mail från någon sida...

Nu fortsätter jag och går igenom det sista på mailen så jag inte har missat något.

FÖRBEREDER NÄSTA VECKA!!

Lördag, ingen väckarklocka och jag kan bara gå och lägga mig igen när jag druckit mitt morgonkaffe. Det är verkligen bud på det med mina trötta ögon.

Idag tänkte jag göra lite förarbete inför nästa vecka på Radix. Jag vet, jag skulle ju egentligen hålla helg och vila upp mig istället. Men jag känner mig något taggad med att försöka mig på personliga besök och "knacka dörr" som det så fint heter. Så jag tänkte lista upp och fila lite på vem jag skall besöka och vad som skall sägas osv. Tror ni jag vågar hahaha? Jag tvivlar själv på det, tycker det är lite pinsamt att "knacka dörr" faktiskt. Men man måste ta seden dit man kommer. Och idag är det väldigt mycket kontakter och egen person som bidrar till jobben. Jag får ta tjuren vid hornen helt enkelt och lära mig att sticka ut från mängden. :) 

Men först lite kaffe och sen en ryggsträckare på sängen. :) 

Ha en fantastisk Lördag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

DENNIS UNDERHÖLL OSS!!

Det var såååå gott med mat ... och precis lika gott med kaffe efteråt. Nu känner man sig riktigt lugn och bara njuter framför TV'n och filmen "under Toscanas sol".
Jag tror faktiskt att Dennis också har slocknat. Ni förstår, han har kört på världens underhållning här hemma. Och ja, skulle han inte får jobb efter sin utbildning, är det bara för honom att bli komiker.
Alltså, min tokiga son. hahahaha

Nu blir det fortsättning på filmen som sätter igång alldeles strax efter pausen. Jag säger godnatt till er nu, hoppas ni får en fortsatt härlig kväll.

Sov gott alla och dröm sött.

NU HÅLLER JAG HELG!!

Nu har jag precis skickat iväg ett mail till rådgivaren med min redogörelse för de två första veckorna på Radix. :) 
Det tog sin lilla tid men nu kan jag äntligen hålla ... HELG.
Och nu känner jag hur all must gick ur mig. Tror jag måste ha mat. Och det KAN ju bero på att det doftar ljuvligt från köket.
Japp, Dennis och Dessi är i farten. :) :) 

REDOVISNINGEN FÖRSVANN!!

Vilken eftermiddag jag har haft, snacka om otur.
Rådgivaren kom och sa att vi skulle skriva en redogörelse över dessa två veckor vi varit på Radix som han ville ha via mail.
Det har ju blivit en hel del aktiviteter med både jobbsök, seminarium och andra delar som research bl.a. Dessutom skulle vi få gå när vi var klara. Så givetvis satte vi igång meddetsamma.
Och som sagt, det var en hel del som skulle redogöras så det tog sin lilla tid. Och när allt var klart och jag skulle spara ner det för att skicka över det till rådgivaren så slocknade datorn. Blev jag glad? Neeeeej, allt försvann och givetvis fanns det ingen backup.
Så nu är jag tvingad att sitta med detta idag. Kul Fredageftermiddag ... NOT.

Ovanpå allt så skulle jag skicka iväg ett inlägg om just det när jag kom ut till bilen. Och exakt samma sak hände igen. Jag skrev allt och när jag skulle publicera det ... så bara FÖRSVANN det.
Så just nu är jag dödligt irriterad på mig själv, på alla datorer och givetvis mobilen. Blä

Nu blir det kaffe och lite smågnäll här hemma ... sen tror jag faktiskt jag är på banan igen. Usch stackars Dessis öron. haha

SNART ÄR VECKAN SLUT!!

Då var sista föreläsningen för veckan avklarad. Känner att jag fått mycket fler redskap att arbeta med framöver, det känns bra.
Och visst är det skönt att det är Fredag. Bara koppla av ikväll ... och framförallt ingen väckarklocka i morgon bitti.
Men nu skall vi först luncha och jobba på några timmar till.

... måste vara tidig för att få en bra plats ...


BARNSÄKERHET!!

Japp, så här ser det ut i vårt kök för tillfället. Vår lilla knatte är allt annat än stilla. hahaha
Egentligen vill jag tro att mina barn var väldigt lugna. Men i morse när Dessi började barrikera dörrar och luckor i köket fick jag världens flashbacks. Så ja, mina barn var allt annat är lugna. hehe
Meeen, det skall vara lite go i de små liven, allt annat hade varit konstigt. :) :) 

BILDER FRÅN SÖNDAGEN!!

Vaknade extremt tidigt idag, redan halv 5. Och jag kunde givetvis inte somna om. Det var bara till att gå upp, laga lite kaffe och slå sig ner framför datorn. Så nu har jag suttit och kikat igenom bilderna jag tagit de senaste dagarna. Jag är himla flitig på att fotografera olika händelser. Dock är jag väldigt dålig på att lägga upp de här på bloggen. Ofta passar de inte in i inläggen som skrivs, så de bara ligger där och skräpar. :) 
Nu fick jag syn på lite bilder som togs i Söndags när vi var i stallet. Så jag tänkte att det passar väl bra nu på morgonkvisten att slänga upp de så ni också får se den stora, höga häst som Affe älskade ... och som numera också är Beatrice favorit. Nu går hon och hoppas på att hon får samma häst på Söndag, nervositeten och rädslan än som bortblåst. :) :) 

Och medan ni gör det passar jag på att dricka mitt morgonkaffe. Det är kallt och rått ute så jag måste nog har mycket varmt kaffe i mig för att bli varm efter balkongbesöket.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SPARKA INTE PÅ DEN SOM LIGGER!!

I förmiddags var det dax för ett seminarium om sociala medier. Jag gillar de flesta seminarium som hålls där. Man får mycket tips och idéer. Men framförallt är det intressant att höra andra berätta om sina upplevelser och erfarenheter. Just i dagens seminarium blev det dock ett stort sidospår där man kom in på väldigt mycket annat. Okej, det kanske inte var så bra med tanke på att sociala medier är ett väldigt stort område. Men ändå satt jag och förfasade när jag tänkte på människor runt omkring.
Alla i det rummet, alla på Radix överhuvudtaget har ju en sak gemensamt, vi är alla arbetslösa. Och tillsammans har vi ett väldigt stort kontaktnät. Alla nära och kära, gamla arbetskollegor, vänner, pojk- och flickvänner. Ja, världen där ute är riktigt stor. Och i dagens samhälle tror jag inte det finns någon som inte känner någon som är arbetslös. Man fick höra än det ena, än det andra, hur vänner och bekanta ryggade tillbaka och hade svårt att ta att vännen var arbetslös, partners som tyckte man gjorde fel i sitt jobbsök när man inte fick något arbete, ja, folk som till och med tog avstånd och inte ansåg att vänskapen var tillräckligt bra. Jag lovar, jag satt och gapade. Jag fick känslan flera gånger att vissa kanske hade behövt annan hjälp än Radix, vissa som hade gått ner sig totalt. Men vet ni, det är ju inte deras fel att de gått ner sig. Det är de personer, eller kanske till och med sambos, som tycker att den arbetslöse gör fel. Snacka om att sparka på någon som redan ligger.
Visst har jag också fått sagts i ansiktet att man inte söker tillräckligt mycket, att man måste göra något fel när man inte får tag i ett arbete, att man kämpar på fel sätt. 
De stackars människor som tycker det har ingen aning om hur det är att vara arbetslös. Och ja, jag måste tjata om det igen. Men jag tycker det är fruktansvärt att inte folk har mer vett och kan stötta den person som förhoppningsvis skall vara nära och betyda något.
När jag hörde dessa historier från olika håll och såg hur dåligt folk mådde fick jag ordentligt ont i magen.

Oj, vad skönt det kändes ... att få bubbla av sig lite. Nu kan jag med gott hjärta krypa ner under täcket och strötitta på TV till ögonlocken blir tunga. :) 
Så nu säger jag godnatt till alla. Ha en fortsatt fin kväll och en god natts sömn.
Sov gott.

MYSIGT ATT KOMMA HEM TILL DETTA!!

Hemma till stök, stök och MYYYYS. :) :) 
Faktum är att det slår ju faktiskt allt runtomkring, att komma hem och se sitt lilla barnbarn som sträcker armarna till farmor. Och inte nog med det, jag fick en kopp nylagat kaffe och kladdkaka ... nästanpå dukat när jag kom hem. Mums vad gott ... och härligt att komma hem till detta ... tack vare Beatrice och Dessi.

Nu blir det till att komma ner i varv lite innan jag sätter igång och berättar om det intressanta seminariet.

INTRESSANT FÖRMIDDAG!!

Det var minst sagt ett intressant seminarium i morse. Egentligen handlade det om sociala medier, men det var sidospåren som var det intressanta. Och en del av historierna man hörde var riktigt skrämmande.
Jag berättar lite mer ikväll. För snart är det ett nytt seminarium, och innan dess blir det ju ... LUNCH. :) :)GONNA FIND MY ANGEL!!


JAG ÄR VAKEN!!

Japp, det är sååå tyst i huset nu. Alla ligger och sover och jag som är så trött skall behöva ge mig iväg nu. Det är precis som när jag arbetade. Jag kände mig alltid så trött och motvillig till att ge mig av hemifrån på morgonen. Men när jag väl kom till jobbet så bara flög dagen iväg. :) :) 
Jag får väl räkna med att det gör samma idag. 

Jag lyssnade på en text som Dessi läste igårkväll från sin nyköpta bok. Där stod det att om man var nere och ur gängorna så kunde det sätta sig i stolen man ofta satt i och när man sen var borta från den en längre tid så blev man piggare och på bättre humör. Det kanske stämmer. Jag är ju alltid så trött när jag sitter här inne. Och sen när jag väl kommer till t.ex Radix då så piggnar jag till. Hmmmm, det kanske är läge att köpa en ny datastol så att min trötthet försvinner. hahaha

Nu är jag åtminstone vidgjord och reda för en dag på Radix. Och om inget annat så är i alla fall ögonen öppna nu. :) 
 

HÄRLIGT VÄDER!!

För mig hade det gärna fått vara kväll igen så jag fick lägga mig att sova. Bara att hoppas på att dagen går fort.
Igår efter maten gick vi en långpromenad med Molly, jag, Beatrice och Dessi. Det var sååå skönt i luften. Tycker det är jättemärkligt att det kan vara så milt och skönt nu i Februari. Inte för att jag klagar, tycker det är hur nice som helst när man slipper vinterkylan. Men liiite konstigt är det.
Till och med nu på morgonen så är det milt ute på balkongen. Det blir ju nästan som en fröjd att sitta där ute och röka sin morgoncigarett. :) :) 

Och på tal om morgon, så blir det morgonkaffe nu så jag kan vakna till liv. Är så trött att jag nästan går i sömnen. :) :) 

Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig dag, och var rädda om er.

GODMORGON

BOKTIPSET V. 8

Bättre sent än aldrig, men här kommer faktiskt veckans boktips. Visserligen lite ovanligt den här veckan ... men dock ett tips. Jag tänker så klart på alla oss som fortfarande håller på med sådana dumheter som cigaretter. hahaha

Jag vet, det borde inte vara så svårt att sluta röka. Men tro mig, det är ursvårt. Så därför tänkte jag att jag skulle ta hjälp en boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr för några år sedan. Jag har läst boken 4 gånger ... och ja, jag är fortfarande rökare. Och så klart, då tänker ju ni att boken inte hjälper. Men jo, det gör den faktiskt ... om man är mottaglig.
Jag känner flera som slutat med hjälp av boken. Däremot är jag inte så säker på att det är just boken som är anledningen. Kanske dessa personer ändå hade lyckats sluta ... jag vet inte.
Men en sak vet jag; boken är intressant ur alla aspekter. Och mycket som skrivs i boken stämmer faktiskt om man som rökare lutar sig tillbaka och funderar över vad Allen Carr har skrivit.

Så därför vill jag rekommendera de rökare som finns här inne att åtminstone testa boken om ni vill sluta. Själv har jag inte gett upp. Boken kommer att läsas igen av mig, kanske jag lyckas och är mottaglig nästa gång. :) :) 

Och nu är det dax för mig att dra mig tillbaka. Hoppas ni haft en härlig kväll och får en god natts sömn.
Godnatt och sov gott alla.

AVSTÄMNING!!

Som vanligt tog vi så klart en scanner när vi skulle handla, allt för att det skall gå så smidigt som möjligt. Fast idag gick det inte så smidigt minsann. Det var iallafall tur att vi inte hade handlat riktigt lika mycket som vi brukar, fick avstämning på HELA beloppet. :) Och som inte mådde så 100 precis.
Ja, ja, det var bara till att packa upp alla varorna igen.

Det tog på krafterna, så det fick bli en paus innan vi ger oss ut i kylan och traskar hemåt. :)
FICK SITTA AV HELA SEMINARIETIMMEN!!

Våra seminarium är satt till en timme, men de brukar aldrig någonsin hålla på mer än 40-45 minuter ... förutom idag då när vi skulle sluta direkt efter. Nej, då höll det på en hel timme minsann. De sista 10 minutrarna satt jag och bara sneglade på klockan och väntade på att han skulle säga "slut för idag". hahaha
Jag hade ju brådis idag dessutom. Ville hämta ut boken från posten som Dessi beställt, var riktigt nyfiken på den. Det är den första boken av en hel rad böcker som är inriktad på medium och dyligt. Den här boken sträcker sig väl lite mer åt psykiatrihållet, vilket man måste ha lite av för att förså hela konceptet. Boken verkar i alla fall vara intressant, så det skall bli kul att höra Dessis kommentar när hon har läst den. :) :) 

Nu blir det en tur till affären med dotra min. Kvalitetstid kallar man det visst ... jag kallar det "göra av med pengar"-tid. hehe

... vad tror ni? Kan detta bli mitt nästa yrke tro? ... 

DET BLIR EN KORT DAG!!

Idag skall tydligen personalen ha möte, vilket gör att vi får sluta tidigare ... JIPPI.
Det känns nästan som skolvärlden när barnen fick studiedag för att lärarna skulle ha planeringsmöte. hahaha

Jag är iallafall klar med läxan till Fredag, inskickad och klar. Duktig elev. :) :) Så nu kan jag koppla av HELA kvällen. :)HAR FÅTT LÄXA!!

Igår på Radix fick vi läxa till Fredag, vi skall alltså lära oss att skriva "det perfekta brevet". Ja, nu finns det ju inga sådana brev. Men så bra som möjligt i alla fall. Det var en ganska kul övning. Och jag har inte kunnat låta bli att kika lite på det nu på morgonen. Det är faktiskt svårare än man kan tro att få det där personliga brevet att bli just det ... personligt, att det vänder sig till företaget man skall skicka det till ... och framförallt att det sticker ut ur mängden. Ja, vi får se hur det går. Förhoppningsvis får vi MYCKET tips och idéer på hur man kan skriva istället för det vi skickar in på Fredag. Jag behöver verkligen lite nytänkande.

Nu blir det morgonkaffe så ögonen öppnas. Har varit jättetrött sen jag vaknade, så jag behöver nog rejält med kaffe ... och kallt vatten i ansiktet ... innan jag kan vakna till ordentligt.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

DET BLEV BÅDE MIDDAG OCH EFTERRÄTT!!

Äntligen har jag fått bukt med huvudvärken. Var ju tvungen att ta en tablett till slut trots att jag inte gillar att ta tabletter. Men guuuu vad det bankade, så jag var tvungen.

Nu har vi i alla fall både ätit god middag och efterrätt. Japp, Beatrice är tillbaka ... bättre och flitigare än någonsin. hahaha
Och nu sitter jag och är proppmätt. Detta är ju inte bra ... sådana sötsaker mitt i veckan. Men gott var det. :) 
Problemet nu är att jag inte kan gå och lägga mig riktigt än. Nej, jag måste ju smälta maten först. Så det får bli en stund framför datorn. Dock tror jag inte att jag orkar sitta så länge. Jag är riktigt trött och funderar på hur jag skall orka gå upp så tidigt tre hela dagar till.

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla där ute. Hoppas ni har haft en lugn och skön kväll.
Sov gott. :) ... köttfärslimpa och potatis, mums ...

... som avslutades med kladdkaka ...

MIN HUSHÅLLERSKA HAR KOMMIT TILLBAKA!!

Kom hem från Radix ... och möttes av två sjuklingar. Både Dessi och Alexander har fått feber de stackarna. Då är det tur att vi har Beatrice som gärna tar över hushållssysslorna och bara står och slavar i köket. Nu börjar man ju nästan känna igen henne ... min egen lilla hushållerska. :) :) 

Själv har jag åkt på huvudvärk. Kan vara för mycket koncentrationer på Radix framför datorn ... eller så är jag bara vansinnigt trött.
Nåja, det blir väl bättre när jag får mat i magen ... om någon timme eller så. :) 

INTE PÅ HUGGET!!

Man bruka ju säga att man blir som man umgås. Ja nu vet jag iallafall att det stämmer. I just den datasal jag sitter i sitter det en person som har gnällt över sin arbetslöshet och hur dålig coachning man får här ... i princip sedan hon kom igårmorse. Och nu när vi är inne på andra dagen känner jag hur mitt eget humör dalar av att man är arbetslös. :(
Så nu när det blev lunch var jag bara tvungen att gå ut och sätta mig i bilen en stund.
Får försöka komma ner i varv och bli mitt vanliga "jag" igen innan klockan blir 13 och nästa seminarium sätter igång.VÄNTAR PÅ ATT DATORN SKALL VAKNA!!

Så skönt att vara på plats i tid ... ordentligt i tid dessutom. :) :)
Det finns väl inget värre än att komma inrusande med andan i halsen i sista sekund. :)
Nu kan jag i lugn och ro sitta med mina jobbsök ett tag innan första seminariet börjar. :)

... om nu datorn vill komma igång vill säga ...


FUNDERING OM LUNCHRASTEN!!

Givetvis somnade jag ifrån filmen igår, och sov som en sten ... i två hela timmar. Ungefär så har natten sett ut, tvåtimmarsintervaller. Konstigt att jag ändå känner mig så pigg som jag gör. :) 

Nu sitter jag och funderar på hur jag skall göra med arbetsplatsbesöket som jag nämnde igår. Har ju riktigt stor lust att svänga dit eftersom jag ändå har en hel timmes middag. Men jag lär väl inte hinna tillbaka på den timmen, så frågan är vad seminariet som börjar klockan 13 kommer att innehålla.
Nackdelen när man smiter iväg så där är att man får springa och leta upp en dator om/när man sen kommer tillbaka. Man har inte sin egen plats under dessa veckor som vi deltar i det här programmet. Så man kan hamna var som helst. Och har man verklig otur så är det smockat med folk just när man själv letar och då kan det vara att det inte finns någon tillgänglig dator.
Jag kan ju tycka att det är lite märkligt att man tar in mer folk än där är datorer med tanke på att datorn är det verktyg vi skall använda när vi sitter där. Men ja, så är det.

Nu blir det lite mer morgonkaffe så att kroppen också piggnar till lite.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

... och på tal om något helt annat, så här kan man också spela skipbo. Det tyckte i alla fall Alexander igår och vände upp och ner på kartongen ...

DAGENS MIDDAG EN ÖVERRASKNING!!

Min gulliga dotter skulle överraska mig med dagens middag. Så hon och Dessi handlade ingredienser när de ändå var i affären. Hon beslöt sig för att göra något som jag brukat göra lite då och då när vi har haft middagsbjudning. Det var bara det att jag knappast kan låsa in mig på rummet så jag såg ju ganska snabbt vart det hela lutade åt. Så klart ... det blev pannkaksrullar. Dessi hjälpt henne lite så det skulle hinnas med.
Det jobbiga med det är att man får stå så väldigt länge vid spisen, därför gör jag det väldigt sällan.
Och det var såååå gott. :) :) 

Nu sitter jag och njuter av filmen på kanal 11 med en god kopp kaffe framför mig. Jag är så trött att jag knappt ser framför mig så filmen orkar jag antagligen inte se slut ...... somnar säkert i närmsta paus ... som vanligt. hehe
Men innan dess säger jag i alla fall godnatt. Ha en fortsatt lugn och avslappnad kväll och sov så gott.

PAR I DAMER!!

Idag har jag tagit fram en film som är riktigt, riktigt gammal, faktiskt hela 27 år. Jag tänker mig att den lite yngre generationen inte tar sig tid att söka fram äldre filmer trots att en hel del av de säkert är mycket bra. Och nej, den är INTE svartvit. hahaha

Filmen heter "Par i damer" ... eller "outrageous fortune", som är originaltiteln. Bland rollerna ser vi bl.a Bette Midler, Shelley Long och Peter Coyote. Den blandning av skådespelare kan inte annat än bli KOMEDI på hög nivå.

Filmen handlar om Sandy och Laura som av en händelse, helt omedvetna om varandra, blir hopplöst förälskade i samma man. När han plötsligt försvinner, blir dessa två komiska damer tvingade att gå samman för att försöka hitta mannen som lurat de båda.

Jag lovar, man skrattar från början till slut. Så har ni inte sett den, gammal som ung, så bara måste ni se den.

SEG DAG!!

Äntligen är den här dagen avslutad. Den har varit ganska dryg, kanske för att vi inte alls har haft någon vägledning. Nej, idag har det bara varit en massa "självstudier".
Tänkte att jag skulle smita iväg en stund tidigare till mitt förra arbete. Men eftersom jag kom så sent i morse kändes det inte bra att ge mig av så där. Skall försöka komma i goood tid i morgon, så jag inte får lika dåligt samete. hehe
HALVA DAGEN AVKLARAD!!

Jag är såååå trött.
Det blev något försenat i morse trots att jag var tidigt ute. Skulle inom stan innan Radix. Och typiskt nog skulle det så klart vara vägarbeten lite varstans. Och vid det här laget vet ni att jag inte kan köra av från den gata jag befinner mig på. Då är jag helt off. Det var precis det som hände mig ... och naturligtvis körde jag vilse. hahaha
Jag kom alltså 20 minuter för sent.

Nåja, fram kom jag. Och nu har jag alltså suttit och "arbetat" flitigt. Nu är jag helt klart värd en kopp rykande varm chocklad. :) :)STRESSAT SOM VANLIGT!!

Det är konstigt att jag alltid skall stressa på morgonen. Ja, nu är jag åtminstone redo för dagen.
Jag har till och med hunnit lägga gamla spontanansökningar i min mail så jag har lite att gå efter när jag börjar jobba med det idag. Jag kan åtminstone kolla in hur och vad jag skrivit även om det inte kommer att se likadant ut nu.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, måste rusa,
Ciao!

NY VECKA!!

Då har vi en ny och härlig vecka framför oss. Jag känner mig riktigt taggad med jobbsök och annat som händer på Radix. Och nu har jag ju filat ytterligare på mina papper så det skall passa in ännu mer. Idag hade jag tänkt hålla på med förundersökningar och skicka iväg en del spontanansökningar. Det är ocskå något jag gjort förut, men med dessa nya verktyg och nytt personligt brev hoppas jag att mina spontanansökningar blir mycket bättre än de jag skickat iväg tidigare.
Dessutom hade jag hoppats hinna med ett besök på förra arbetsplatsen. Dock får jag se först vilka seminarium som bjuds på idag och i morgon. Jag måste ju delta på alla, men en del har jag redan varit på så kanske jag kan smita iväg ändå ... Vi får se.

Nu först är det i alla fall morgonkaffet som skall ner i halsen, annars lär jag inte orka något av det. :) 
Det verkar bli en fin dag. Så jag hoppas ni får det fantastiskt där ute i vimlet, och var rädda om er.

GODMORGON

EFTER FÖRSTA VECKAN PÅ RADIX!!

Jag tänkte avsluta den här Söndagen med att summera lite över veckan som gått och Radix kompetens.
Jag berättade ju i Måndags över hur besviken jag kände mig när jag deltagit första dagen på Radix. Och redan dagen efter vart jag på bättre humör och kände att det säkert kunde ge mig något i alla fall.
Nåja, nu har jag gått där en vecka. Och även om det inte hänt så värst mycket så kan jag ändå med gott mod säga att jag är mycket mer positiv än vad jag var i början av veckan.
Visst är det så att jag fortfarande måste kämpa bland alla andra tusentals som är arbetslösa. Men bara mitt nya CV, och framförallt mitt nya sätt att skriva det personliga brevet på, ger mig mycket större hopp än vad jag haft tidigare. På Radix får man hela tiden tips och idéer, man får hjälp HELA tiden. En rådgivare finns alltid på plats om man har frågor, om man behöver hjälp med att formulera något, hur man kan göra med CV och brev. Och man kan hela tiden, under tiden man sitter och söker jobb, vända sig till någon annan och byta erfarenheter, fråga något, eller kanske bara ge tips själv. Alla som är där sitter i samma båt, ingen som tittar ner på någon annan, eller kommer med löjliga och dumma kommentarer om att man är arbetslös.

Jag är inne på mitt andra år som arbetslös, något jag aldrig trodde skulle hända mig. Kanske jag har hanterat min arbetslöshet fel. Jag skulle kanske ut på gatorna redan första veckan och "knacka dörr".
Jag kan göra mycket för att få ett jobb. Men från att kämpa till att "knacka dörr" ... jag vet inte, tror nog aldrig jag skulle få för mig att göra det. Egentligen kan jag inte förklara varför, tror ju inte att något företag skulle bli upprörda eller arga för att man kommer inhoppande med ett CV i näven. Jag vet inte om det är för att jag tillhör den "gamla stammen", men det känns så desperat att knacka dörr. Hua...

Nu har jag i alla fall lite redskap i handen. Jag vet lite mer om hur man skriver ett personligt brev. Jag har skrivit ungefär likadant innan så klart. Men har ändrat en del och som sagt, utförandet är ju helt annorlunda. Får hoppas på att mina väl valda ord blir intressantare med det nya utförandet.

Med denna lilla summering säger jag nu godnatt. Nu blir det alldeles strax sängen så att jag kan få några timmar innan alarmet dånar. :) 

Sov gott alla, hoppas ni får en riktigt god natts sömn.

SWING IT!!

Tänk vad snabbt det kan vända ... från att ha varit piggheten själv, till att bara känna pust, stånk och stön.
Ja, var börjar jag? Tror det började när jag satt i ridhuset och kände att "jeeezzus, nu skulle ju Affe suttit här och kollat in Beatrice på Furato". Affe hade tyckt det var riktigt häftigt att hans dotter skulle rida på hans absoluta favorit. Och när jag satt där och funderade på det så kan jag lugnt påstå att jag inte var långt från tårarna.
Sen blev det så klart bättre när vi satt och fikade inne på Wessels. Efter det vet jag inte riktigt vad som hände, men under tiden vi gick inne i affären kände jag mer och mer hur nere jag blev och jag hade en riktigt dålig stund. Det hela slutade med att jag sprang ut från affären och lämnade pengar och allt till Beatrice. :( 

Så ja, det blev lite mycket där ett tag. Nu mår jag dock lite bättre. Och faktiskt så tror jag att filmen som just nu går på SVT1 har hjälpt till lite med det. "Swing it magistern" är bara så uppsluppen att det inte går annat än att le. Japp, det är den filmen jag kommer att sitta framför ett tag nu i alla fall. :) 

JAG ÄR IMPONERAD!!

Det gick såååå bra på ridningen idag. Trots att Beatrice var en aning rädd när lektionen började så tror jag inte hon har galopperat så mycket som hon gjorde idag ... och det med en så hög häst, och det faktum att hon aldrig ridit den hästen förut.

Det är klart att tjejen förtjänar en belöning ... enligt Beatrice själv. hahahaBEATRICE HAR STALLETS STÖRSTA HÄST!!

Nu har vi landat i stallet. Och naturligtvis gick jag ifrån vantarna hemma, så det är en himla tur att det inte är samma vinterkyla som för ett par veckor sedan.
Tror det får bli en kopp VARMT kaffe efter ridningen. Så klart ... på Wessels. :) :) Nu har jag en anledning igen hahaha

Och nu när vi skulle hämta den häst som Beatrice skall ha visar det sig att hon är uppsatt på stallets absolut största häst. Beatrice blev livrädd. Detta var Affes favorithäst och jag är övertygad om att han sitter på sitt moln och är mäkta stolt över sin dotter nu. Den här hästen har aldrig någonsin gått i den här gruppen tidigare.
SÖNDAG ... IGEN!!

Det känns minsann som om jag är på väg att bli förkyld ... igen. Halsen är sårig och jag har vaknat flera gånger inatt av täppt näsa. Blä ... 
Får hoppas det går över snabbt den här gången. Sitta på Radix och ha krämpor överallt känns inte alls så kul.

Nu blir det i alla fall kaffe i massor så jag vaknar till liv. En förmiddag i stallet står på schemat så det vill till att jag piggnar till snabbt ... har inte varit vaken så länge.

Ha en fantastisk Söndag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MÄRKLIG OCH TRÖTT DAG!!

Nu har jag fått bevisat att man INTE skall sova för länge om dagarna. :) Den här dagen har bara varit sååå seg. Innan jag väl vaknade till liv var klockan långt över 12. Och då hade jag bara suttit vid datorn och absolut inte gjort någonting vettigt alls. När det började bli sen eftermiddag satt jag fortfarande vid datorn ... och fortfarande sitter jag här ... och har inte fått tummarna loss till att klä mig ens. hahaha

Allt har blivit förskjutet ... och jag har inte hunnit bli klar med "veckans minne". Får försöka hinna med det i morgon. En del om min arbetslöshet och Radix har rullat genom mitt huvud, så det är mycket tankeverksamhet som snurrat hos mig. Jag tänkte skriva om det i morgon, eftersom klockan nu har blviit så mycket. Jag är ganska trött ... konstigt efter denna dag och framförallt sovmorgonen jag fick. Men så är det.
Dock så hade vi en mysig familjemiddag här hemma ikväll. Dennis och Teddy fixade och donade. Och det var riktigt gott. Det blev marinerade köttbitar och hasselbackspotatis, mums vad gott.

Nu tänker jag säga godnatt innan jag somnar i sittande ställning. Och ikväll ställs klockan eftersom det är stallet som gäller i morgon.
Hoppas ni haft en skön kväll och att natten bjuder på mysiga drömmar.

Sov gott alla

... "puh, nu åker kameran fram igen" ...

MITT NYA CV OCH PERSONLIGA BREV!!

Nu fick jag lite blodad tand och blev riktigt taggad när jag fick till det där med mitt CV och personliga brev. Så trots att det är Lördag idag så kunde jag inte låta bli att fila lite till på det så de verkligen synkar varandra.
Medan jag har pysslat med detta har jag alla barn i köket som donar med mat, med lilleman och bara har en massa babbel för sig.
Japp, ikväll blir det familjemiddag ... lyckliga jag. :) :) 

IGÅR PÅ KYRKOGÅRDEN!!

Jag är segare än segast, det var tydligen inte bra att dricka champagne igår. hahaha
Och på tal om gårdagen var vi ju och hälsade på Affe. Häromdagen ville Teddy dit så jag körde iväg med Teddy och Pernilla. Och det är klart, Beatrice hade gärna velat följa med, men då hade hon däckat på soffan och jag tyckte det var synd att väcka henne. I alla fall, så ville hon dit. Och när sen Affes mamma också ringde och ville dit eftersom det var alla hjärtans dag, så ja, då blev det en tripp igår också. Det är ganska skönt att åka dit nu när det inte är lika kallt längre. Däremot är det inte tillräckligt varmt för att fixa och dona där, så det får vi allt vänta med tills värmen dyker upp på allvar. Men som sagt, det får nog vänta 2-3 månader.

Och på tal om allt det här så kan jag bara säga att det fortfarande känns så overkligt. Det finns dagar då jag kommer på mig själv med att förvänta mig att det skall ringa på dörren och att Affe skall dyka upp. Och även om inte resten av familjen säger så mycket kan jag nästan tänka att de känner samma. Däremot pratar ju Beatrice ibland om det. Och det var väl en av orsakerna till att hon ville till kyrkogården igår. Och som alltid känns det så klart bättre för henne när vi väl varit där. Den där lite oroliga rastlösheten försvinner. Märkligt ... men så är det.

DET VAR ROMANTISKT!!

Jag vet inte om man kan säga godmorgon eller godmiddag vid den här tiden, men jag kör på godmorgon. Jag drack ett glas champagne igårkväll ... och sov sen stenhårt nästan ända fram till 10. Snacka om sömnmedel. hahaha

Och det var inte bara jag som drack champagne igårkväll. Dessi hade förberett, donat och haft sig för att överraska Dennis till alla hjärtans dag. Så det var både en god kaka ... hjärtformad givetvis, och champagnen stod i en isfylld hink när Dennis senare på kvällen kom upp från tvättstugan. Sååå romantiskt.
Lilleman hade dock svårt att somna om när han väl vaknade till, så faster Beatrice ställde upp och lade sig med honom inne på hennes soffa, så Dennis och Dessi fick en liten stund ensamna. 
Så ja, romantiken flödade här hemma ... åtminstone i en del av lägenheten. :) :) 

Nu blir det romantik med kaffekoppen, måste ha mycket kaffe så jag vaknar till liv innan dagen helt är borta.
Ha en fortsatt bra dag allihop, så hörs vi om ett tag igen.

GOTT MED CHAMPAGNE!!

Fredag kväll och myspys står på schemat. Ja det är så klart givet ... jag firar också. hehe
Minns inte om jag berättat det men jag är ganska tokig i champagne. Ja, inte för att jag köper det titt som tätt, dricker ju väldigt sällan. Men varje nyår blir det en flaska. Och eftersom det bara är jag i familjen som gillar den drycken så blir det ofta jag som slukar hela flaskan själv. hahaha
Men nu kände jag faktiskt för att skåla i ett glas ... vilken tur att det finns SMÅ flaskor också. Kan ju inte hälla i mig en stor flaska så där apropå. :) :) Så ikväll blir det ett glas bubbel till någon bra film. Får se vart det landar.

Nu tänker jag dock säga godnatt till alla innan det blir alltför sent. Hoppas ni firat och myst på med nära och kära idag och att ni fortsätter att ha en riktigt härlig alla hjärtans dag.

Sov gott, så hörs vi i morgon igen.

HJÄRTEFIKA!!

Eftersom det nu är alla hjärtans dag så var vi iväg en sväng till Affe tillsammans med hans mamma. Och efter det överraskade jag Beatrice med en fika på Wessels. Vi äter ju inte kakor mitt i veckan, men dagen till ära slog vi på stort. så för mig var det självklara valet ... WIENERBRÖD. hahaha

Nu blir det snart hemgång med lite tvättning som efterrätt. :) :)SKOLDAGEN ÄR SLUT!!

Slutat för dagen och nu kan jag med gott samvete åka hem. Och så klart så har jag varit en mönsterelev idag med ... gjorde precis vad jag skulle. hahaha
Det är så ... jag känner mig lite som en skolelev där jag kommer gående med min mapp med papper i. :) :)

MEN nu är veckan slut och jag behöver inte ställa klockan ikväll. :)TVÅ TIMMAR SENARE!!

Då har vi varit på veckans sista seminarium. Idag var det väldigt intressant, handlade om rekrytering och bemanning. Jag har ju en liten fördel att jag arbetat MED ett sådant också, så jag hade en del att tillföra gruppen. :) :)
En liten kopp choklad blev det också innan det var dax för datastolen igen.
Japp, nu kör vi ett ryck igen innan det blir lunch. :)TIDIG!!

Jag stressade när jag väl upptäckte att klockan var över 8 och jag inte ens hade kläder på mig. Ilade som tusan för att hinna till Radix innan 9 ... bara för att upptäcka att jag kom dit en halvtimme för tidigt. hahaha
När skall jag lära mig att jag inte behöver stressa?

Ja, ja. det blir en kopp choklad och en extra cigarett. :) :)ALLA HJÄRTANS DAG!!

Ni har väl inte missat att det är alla hjärtans dag idag? Japp, idag skall man vara extra snälla mot varandra. :) Får väl komma ihåg att vara just det mot mig själv idag. Kanske till och med överraska med något fint ikväll. :) :) 

Men alla hjärtans dag eller inte så skall arbete, skola och annat skötas. Så jag började dagen med att finslipa det sista på mitt CV. Och jag måste ju säga att jag är riktigt stolt över hur det blev. Det skall bli intressant att höra vad rådgivaren tycker. Vem vet, han kanske tycker det är helt upp åt väggarna fel. :) 
Jag har i alla fall fått till något riktigt bra ... jag ger mig själv en stjärna. hihi

Nu kan jag äntligen koppla av med lite "lek" framför datorn med en kopp kaffe.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er ... och framförallt varandra. :) 

JOBBAR PÅ FÖR FULLT!!

Jag är inte på långa håll klar med mitt nya CV än ... och jag vet inte ens om det är så här det kommer att se ut i slutänden. Men jag måste vara klar med ett första utkast tills morgondagen, då min rådgivare skall titta på det. Så ja, jag har suttit här nästan hela den här kvällen också. Och visst är det kul när man ser att det blir något på pappret. :) 
Jag tog lite hjälp av Dessi som gav lite kritik på det hon hittills såg. Ibland är det bra att få någon annans synvinkel i det hela. Så klart lyssnade jag på henne och ändrade om lite. Sen får vi se, rådgivaren kanske också vill ändra en del när jag är klar. Men det är ju bara bra. Ju mer kritik jag kan få nu medan jag går på Radix desto bättre är det.

Jag fortsätter ett tag till ikväll innan jag bäddar ner mig för natten. Men jag säger i alla fall godnatt till alla där ute och hoppas på att ni får en riktigt god natts sömn.

Sweet dreams.... dagens middag, snabbt och enkelt .. och såååå gott ...

HELA DAGEN UTAN MOBIL!!

Yes. Jag är hemma och jag har äntligen min mobil i handen. För er som missade mitt förra inlägg kan jag bara säga att jag glömde mobilen hemma i morse. Puh ... det var inte lätt det där. Tänk vad beroende man har blivit av den lilla maskinen ändå. :) :) 
Jag kommer fortfarande ihåg den första mobilen jag hade, det var minsann inte så hemskt många år sedan. Min svägerska blev irriterad när hon inte fick tag i mig och tyckte jag skulle ha en, så jag fick hennes avlagda. hahaha
Då tyckte jag det mest var trams ... och nu blir jag helt handlingsförlamad om jag inte har den på mig någon dag. :) 

Men det gick ju bra ändå. Som sagt, jag överlevde ... och möttes av den här lilla coolingen när jag kom hem.

UTAN MOBILTELEFON!!

Helt otroligt. Jag var så vimsig i morse att jag stack hemifrån utan mobiltelefonen. Snacka om att känna mig naken ... kan varken ta emot samtal eller blogga hahaha. Jag hoppas verkligen inte att något viktigt dyker upp som kräver telefonen. :)
Förstökte få tag i Teddy i morse, tänkte att han kanske kunde smita hit med telefonen. Men det gick ju si sådär ... alltså .. fick inte tag i honom.

Nåja, nu måste jag i alla fall rusa. Skall iväg på nästa del här på Ranix Komptetens. Tyvärr kan jag inte dela med mig av någon bild ... lite svårt utan telefon. Ja ni förstår ... hela mitt liv ligger hemma på skrivbordet just nu. hahaha

KÄNNER MIG NÖJD!!

Nu börjar ögonen blir suddiga av allt koncentrerande framför datorn. Men jag känner mig ganska nöjd ändå. Har ju givetvis inte kommit till själva CV't än, har bara provat mig fram bland bakgrundsfärger och design. Men jag tycker ändå att det går framåt med det nya progam som jag tog fram igårkväll.
Får komma ihåg att tacka Dessi ikväll. :) :) :) 
Det jag gillar är att det nya programmet påminner mer om det som finns hos Radix än det jag använt mig av tidigare. Så jag kanske till och med kan få till något idag när jag sitter där och experimenterar ... man kan ju alltid hoppas.

Nu är klockan så mycket att jag inte hinner dona mer med det. Skall alldeles strax ge mig iväg. En dag närmare ett eventuellt arbete hoppas jag. :) 

INGET MYS DENNA MORGON!!

Har ingen aning om hur jag hamnade i säng inatt men plötsligt bara vaknade jag ... med kläderna på. Och nej, fick inte klart så mycket mer än det jag visade upp igårkväll.
Jag fick tipset av Dessi att använda mig av ett annat program som skulle vara lättare att få till bakgrunder och design i mitt CV, så jag började med det sent på kvällen. Men inte fick jag till något ändå. Klockan var alldeles för mycket så jag kunde väl inte tänka klart. :) 
Så istället för att vakna till liv i min egen takt nu på morgonen får jag ta och pyssla lite med det innan det är dax att ge mig iväg till Radix.

Nu blir det lite morgonkaffe och CV-pyssel.
Ha en bra dag alla och var rädda om er.

GODMORGON

FÖRSÖKER MIG PÅ EN NY LAYOUT!!

Idag tittade min rådgivare på mina papper, CV och personligt brev ... och hade så klart lite synpunkter på hur det såg ut. Det var väl inte det att det var felskrivet på något sätt. Men för att bli mer konkurrenskraftig på marknaden och kunna slås med alla tusentals som skickar in sina CV'n, så tyckte han att jag skulle försöka ändra layouten något. Kanske lite färg här och där, någon krumelur, kanske till och med lite olika rutor. Han tyckte helt enkelt att jag skulle försöka experimentera lite och se om jag kunde få till det där lite extra.
Hmmm, jag är inte alls så duktig på det här med layouter. Eller rättare sagt, jag vet ofta hur jag vill ha det och mitt öga kan absolut se det där lilla extra. Men jag har så svårt att få till det på datorn, jag är inte superduktig på det grafiska och kunna lägga in bildrutor och liknande. Mitt kunnande är rent basic.
Jag försöker och försöker. Men hur jag än bär mig åt har jag bara fått till en liten, liten bit ... och det är inte ens snyggt.
Känner att det blir en låååång kväll innan jag kan stänga ner och lägga mig för natten.

Men ni skall förstås snart kasta er i sängen så jag säger godnatt till alla nu. Ha en fortsatt mysig kväll och sov så gott. :) 

BOKTIPSET BLIR LIDANDE!!

Jag vet att en del gillar boktipsen som brukar komma upp här på Onsdagar, och det är alltid kul att leverera något som man vet blir uppskattat. Men ibland kör det dock ihop sig lite just när det gäller dessa inlägg som kanske kräver lite planering, annars går det hur fort som helst att uppdatera. Jag vet, jag har skrivit om detta tidigare. Men jag vill ändå göra en del uppmärksamma på att jag inte alltid hinner, speciellt er som nyligen börjat läsa.

Ja, idag är en typisk sådan dag. Sitter med en hel del arbete som måste bli klart tills morgondagen, då rådgivaren på Ranix skall titta lite på mina nya papper. Dock har jag inte hunnit sätta mig med det än, har haft lite annat att pyssla med i köket. Men nu kommer jag att börja och lär väl antagligen behöva sitta med det hela kvällen om jag skall få till något bra.
Så tyvärr blir det inget boktips den här veckan.

MÅSTE HA KAFFE ÄNDÅ!!

Vet inte vad jag skall säga om kaffet ... ingen höjdare precis. Men som den kaffemoster jag är så får jag väl ta ändå. De har visserligen varm choklad också, så det är frågan om jag inte skall övergå till det istället. Men risken är väl att jag får huvudvärk på köpet ... utan kaffe en hel dag. :) :)DAGENS FÖRSTA SEMINARIUM!!

Då är man "fullärd" nu och vet exakt vad jag skall tänka på vid en intervju. hahaha
Jag har betett mig ungefär likadant på mina övriga intervjuer. Men som sagt, jag är fortfarande arbetslös. :) :) Nu smet jag ut för ett snabbt bloss innan jag åter intar plats framför datorn. :)RADIX NÄSTA!!

Klar att ge mig av. Känner mig riktigt upprymd. Och jag erkänner villigt att den irritationen och besvikelsen jag kände i Måndags när jag gick hem från Radix är som bortblåst. Jag tycker fortfarande det är ett konstigt upplägg. Men om allt går bra så leder det ändå till någonting.
Igår när vi satt på ett av seminariumen kom plötsligt en rådgivare in i rummet och frågade öppet inför alla om det fanns någon i rummet med kompetens inom vården för ett sådant jobb hade plötsligt dykt upp några minuter tidigare och han höll pappret i sin hand. Han skickade iväg två personer som var kvalificerade. Hoppet kom tillbaka igen. Det kändes som om de verkligen försöker så fort det dyker upp något. Och det gör att man ändå går dit med stora förhoppningar ... i alla fall att något utöver det vanliga skall hända. :) 

Nu är jag redo för dagen ... hörs sen.

VAD HÄNDER IDAG?!!

Idag är jag riktigt förväntansfull över vad som kommer att ske nu när jag får mitt samtal med rådgivaren. Jag går så klart inte dit i tron att han skickar iväg mig på ett jobb ... så naiv är inte ens jag hehe. Men jag råkade höra en del av ett samtal igår som han hade med en annan när jag gick där i korridoren, och det verkar onekligen som att han tar uppdragen på allvar och verkligen hjälper till på bästa möjliga sätt. Jag hoppas det blir på samma sätt idag när jag skall träffa honom. :) :) 
Det som jag faktiskt kan tycka är bra när jag nu är iväg hela dagarna och bara koncentrerar mig på det här med jobbsök och allt runt omkring är att jag kan koppla bort det till en stor del när jag kommer hem. Jag behöver inte känna att jag måste sitta och söka jobb på kvällen. Lite förberedande kan man visst hålla på med en och annan kväll. Men i det stora hela gör jag så mycket på Radix att jag inte behöver styra upp det så mycket på kvällen och det är bra. Jag känner inte lika stor press när jag väl kommer hem och umgås med familjen. :) 

Nu skall kaffet ner i halsen och jag måste vakna till liv om jag skall orka med dagen.

Ha en superdag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

TVÅ FANTASTISKA DAMER!!

Detta har ju varit en högst märklig kväll.
Först sitter jag och läser en artikel om att Shirley Temple har avlidit, 85 år gammal. Tyckte det var sorgligt. En del av er kanske inte vet vem det är, men Shirley Temple var en riktigt stor amerikansk skådespelerska som hade sin storhetstid på 30-40 talet. Tror att den film som gjort mest påverkan på mig var filmen "Heidi".
I alla fall, jag sitter och läser den här artikeln och blir lite dämpad. När jag sen precis skall klicka mig ur artikeln får jag syn på en ny rubrik med en STOR och fet stil "Alice Babs död". Då blir jag så klart ännu mer dämpad. Och för er som inte vet, Alice Babs var också en storhet på sin tid, kanske en ännu större än Shirley Temple. Vem av oss "gamlingar" minns inte "Swing it magistern"? Ja, det finns väl hur många låtar och filmer som helst. Alice Babs var helt enkelt stor. 
Hur många storheter finns det egentligen kvar? Tycker att de flesta nu har försvunnit. Och det är personer som jag följde och älskade när jag var barn. :( 

Och med detta lilla säger jag nu godnatt. Ha en fortsatt skön kväll. Själv skall jag krama kudden ordentligt, är vråltrött efter en hel dag hemifrån ... och mer blir det i morgon.

Sov gott alla.

HÄLSADE PÅ AFFE!!

Efter dagen på Radix Kompetens hämtade jag upp Teddy och Pernilla och vi gav oss iväg en sväng till kyrkogården. Det var ju ett tag sedan vi var där och min tanke var att det skulle se helt förfallet ut med löv och annat som flyger omkring i luften. Men det var det faktiskt inte. Det har ju varit så himla kallt så ingen av oss har känt att vi kunnat ta oss dit utan att förfrysa både fingrar och tår.
Även om det fortfarande är kallt så är det ändå så pass milt att vi kunde stå där en stund i eftermiddags utan att behöva hoppa oss varma. :) :) 
Nu blev det i alla fall lite undanplockade löv och ett par ljus blev tända. Det är inte mycket mer man kan göra vid den här årstiden. Så vi får lugnt vänta tills våren innan vi börjar göra det trevligt och mysigt där. :) 

KLAR FÖR DAGEN!!

Då är den här "arbetsdagen" slut ... äntligen. Jag har fått riktigt mycket gjort idag, trots att jag deltagit på två seminarium. Inte illa, och nu kan jag åka härifrån med gott samvete. :)

Som det ser ut nu lär det bli ett långt möte med min rådgivare i morgon. Ja vad som helst kan ju hända förstås. Men jag hoppas iallafall det, så jag kommer någon vart.

Nu beger jag mig sakta hemåt. :)EN BREAK!!

Det har faktiskt varit ganska mycket mer intensivt än vad jag trodde.
Rådgivaren kommer och kollar till en lite då och då. Dessutom är det obligatoriskt med alla seminarium så en närvarolista skickas runt så det skall synas att man är här. :) :)

Nu är det iallafall lunch ... en hel timme. Jag har ingen aning vad jag skall göra den här timmen. Puh
Det får väl bli lite mellanmål...MORGONTRÖTT!!

Vaknat har jag gjort ... men är inte alls pigg, skulle helst vilja krypa ner under täcket igen. Men ja, ja, det är bara att bita sig i läppen och vakna till liv.
Idag skall jag alltå sitta på Radix Kompetens mellan 9.00 och 15.00. Jippi, vad kul ... NOT. Jag får se det från den ljusa sidan ... jag får i alla fall skickat iväg en hel del ansökningar idag ... det blir åtminstone minst lika många som jag brukar få iväg när jag sitter här hemma med det. ;) 

Idag kommer vaktmästaren hit och skall kolla på badrummet. Så vi skulle ju helst se till att det ser någorlunda trevligt ut där inne. Vi är så många i familjen just nu så man måste nästan plocka där inne i princip varje dag. Jag hinner inte göra så mycket nu på morgonen, men jag får väl se vad jag hinner med. Sen får i så fall Dessi ta det sista. Men det är skönt att de äntligen kommer och kollar på fel och brister. Vi har felanmält hur många gånger som helst. De är sååå sega på att dyka upp när man som hyresgäst behöver hjälp. :( 

Nu blir det morgonkaffe i massor innan min dag kan börja.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

... gårdagens middag, camben och potatis. Så himla gott ...

INTO THE WILD!!

Jag är inte så säker på att jag vill kalla veckans "filmtips" för just det. Har lite svårt att tipsa om den här filmen, för den föll mig inte så jättemycket i smaken. Men jag har tagit mig tid att titta på den, och det finns säkert de som gillar den sortens film också.
Detta är en verklighets baserad film och det var väl det som gjorde att jag började titta på den. Filmen heter "Into the wild" och handlar om Christopher Johnson McCandless som vandrar runt i USA och slutligen hamnar i vildmarken i Alaska. Att jag inte är så förtjust i filmen tror jag beror på att det mest blir en faktafilm, handlingen blir därför lite luddig. Men historien bakom filmen är så klart både helt fantastisk och sorglig. Så ja, det är lite kluvet. Men jag är ganska säker på att den går hem hos väldigt många. Filmen har fått toppbetyg från recensenter över hela världen och den har även blivit nominerad för två oscars. Så ja, filmen kan ju inte vara helt borta.
Med tanke på den verkliga händelsen bakom filmen tycker jag absolut ni skall titta på den och göra er egen bedömning.

Med denna lilla trailer säger jag godnatt. Det blir ju som sagt en ny och väldigt tidig morgon ... om några få timmar. :) 
Sov gott alla, hörs i morgon igen.

NU BEHÖVER FÖTTERNA VILA!!

Nu har vi sprungit i affärer, bästa medicinen mot irritation. hahaha
Det blev visserligen bara EN affär, men det räckte för att mina fötter skulle kännas som bly.
Det var meningen vi skulle kvista över en sväng till Affe. Men klockan blev för mycket, och vi var både trötta och hungriga. Så vi får se, kanske tar vi det i morgon.
Men irritationen försvann iallafall och nu önskar jag bara att få sitta i lugn och ro en stund så att benen får vila. :)

PRECIS HAFT INFOMÖTE!!

Då sitter man och väntar på ett individuellt samtal med en rådgivare.
Vi har precis gått rundvandring och det vill jag bara säga ... jag kommer helt klart att gå vilse här. Snacka om korridorer, trappor upp och ner, för att inte tala om massor med salar.MOT NYA MÅL!!

Då är jag på väg till Radix kompetens för att bli lite klokare.
Skall ta bussen dit och jag är ju riktigt dålig på att hitta. Vad gör man då? Jo man lurar med sig Teddy på en morgontur med bussen. hahahaREDO FÖR DAGEN!!

Klockan är inte mer än halv 7 och jag har redan ätit frukost, tvättat- och klätt mig. Jippi...
Inte för att jag är speciellt mycket piggare. Men jag har i alla fall tid att sitta i lugn och ro en extra stund nu när jag redan är klar. Jag behöver inte sticka hemifrån förrän lite över 8, så det ger mig gott om tid att njuta av mitt morgonkaffe. :) :) 

Jag är förväntansfull inför den här dagen. Jag hoppas så innerligt att det kommer att vända för mig nu. Jag vet, jag kommer så klart inte att få jobb via den här coachen. Men kanske det kan öppna lite nya dörrar och möjligheter för mig.
Just nu vet jag inte så mycket. Men det lär väl ge sig idag och då berättar jag vidare. Och så länge får ni ha en superbra dag mina vänner. Nu skall jag njuta vidare av kaffe, datorn och en tyst lägenhet.

GODMORGON

FICK LIGGA MED VÄRMEDYNA!!

Så dåligt jag mådde innan. Jag hade så ont i magen att jag inte kunde stå rakt upp. Ja det blev till och med så mycket att jag till slut fick låna Dessis värmekudde ... och ja, det gjorde verkligen susen. Så när jag ett par timmar senare klev upp ur sängen för att äta kände jag mig mycket piggare.
Dock förbyttes det med lite öronsus hahaha. Men i detta fallet var det riktigt trevligt. Har suttit i telefon i över två timmar med en gammal arbetskollega. Det var längesen vi pratades vid så vi hade mycket att prata om. Oh, ibland bara saknar jag mina gamla kollegor såååå mycket.

Nu blir det i alla fall sängen som gäller för mig. I morgon är det tidigt upp, klockan ringer 6. Ja i morgon träffar jag en ny coach på något kompetensföretag. Har ingen aning om vad det handlar om egentligen, det får morgondagen utvisa. Enda tråkiga är att jag skulle träffa kollegorna på Ikea för en fika och det missar jag tyvärr. Men det går förhoppningsvis fler tåg.
Men jag hoppas naturligtvis att detta nu kan leda till en ny era i mitt liv ... åtminstone vad gäller arbetsmarknaden. Jag håller tummar och tår att det verkligen leder någonvart. :) 

Jag säger godnatt nu. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga och utvilade i morgon. :)
Sov gott alla.

HEMMA EFTER "FÖNSTERSHOPPINGEN"!!

Hemma efter ett par timmar med dottern min i affär'n. Tänka sig, jag handlade INGENTING. Det är alltså riktigt duktigt av mig ... Beatrice stod för allt handlande. Och efter det tog vi en liten lunch i korvkiosken bredvid ÖB. Kände att utmattningen var nära, då jag i princip inte ätit någonting alls idag. Kanske det är därför jag mår lite dåligt i magen nu. Jag måste verkligen skärpa mig med det här med frukosten. Det är inte alls bra att gå omkring nästan hela dagen på tom mage.
Nu mår jag sisådär och tänker lägga mig att vila en stund. Så kanske, om jag har tur, släpper magsmärtorna.

NÄSTA STOPP-ÖB!!

Oj vad kallt det var i stallet. Och jag som trodde det skulle vara lika skönt som hemma på balkongen. :) Nu är jag iskall om fötterna, så värmen åkte på för fullt i bilen. :)
Än är vi inte redo att åka hem. Beatrice behövde shoppa lite på ÖB och så klart ställde jag upp och körde. Om inget annat kan jag ju alltid "fönstershoppa". Nästan lika kul...LINKEDIN OCH TWITTER!!

Har suttit och kikat lite på LinkedIn och Twitter nu på morgonen. Jag förstår inte att jag inte tagit dessa två på allvar tidigare. LinkedIn är ju hur intressant som helst. Och även om man kan tycka att det är en Facebook nummer två så tycker jag inte det. Det sträcker sig till en helt annan grupp människor och jag tycker det är jättekul att surfa runt där och hitta nya lösningar och idéer hela tiden. :) 
Däremot har jag lite svårt för att förstå mig på Twitter. Jag har hållit på nu några dagar att plocka bort alla som jag plötsligt börjat följa ... utan att veta om det själv. hahaha
Men det tar riktigt lång tid så man kan bara sitta och göra det stundtals. Men jag är i alla fall nere i 297 st nu. När jag klickade in mig där för ett antal dagar sedan och inte hade varit där på flera år, var jag uppe i över 500, så det tar sig. Men jag har fortfarande inte lyckats koppla ihop Twitter med hur man söker upp jobben som kommer dit. Lite trögtänkt. :) :) Men jag ger inte upp. Så småningom måste jag ju lyckas klura ut det.
Det som blir lite jobbigt är att jag inte får glömma bort själva jobbsöket, det som jag sysslat med i snart två år. Men när man är inne på nya marker, som t.ex. LinkedIn och Twitter, är det så lätt att glömma det andra som måste göras.

Nu har jag i alla fall inte tid att sitta med det längre. Klockan rusar med stormsteg, jag och Beatrice skall alldeles strax röra oss mot stallet. Jag hoppas inte det är så kallt där idag, har inte alls tagit på mig som jag brukar. Det kändes så skönt på balkongen så jag hoppas att det fortsätter så när jag väl sitter i ridhuset. :) :) 

VAKNADE MED ETT RYCK!!

För en gångs skull var det inte mina egna hjärnspöken som väckte mig inatt. Nej, jag vaknade mitt i nattens med ett ryck när jag hörde världens duns. Det lät som om någon verkligen föll och slog i huvudet. Jag flög upp ur sängen och rusade ut i hallen. Och där stod Dessi, som också hört dunsen.
Ja, nu var det ju inte så farligt som det lät när man precis vaknar och hör en sådan duns. Duschhyllan hade tidigare under dagen åkt ner från badkaret, så den stod lutad mot väggen. Hur det har gått till vet jag inte riktigt men Beatrice har på något sätt slagit i sitt huvud där när hon stod och tvättade sig.
Det komiska var inte själva dunsen utan att jag vaknade av dunsen flera minuter efter att det skedde. Dessi hade redan hunnit dit ett par minuter tidigare. Så hur min hjärna har kunnat uppfatta det 3-4 minuter senare förstår inte jag riktigt. Men ja, så var det. :) :) 

Nu blir det lite morgonkaffe innan dagen tar vid. Om ett par timmar är det stallet som gäller så det vill till att jag hinner dricka mitt kaffe och vakna till liv ordentligt innan dess.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

LUGNT OCH SKÖNT AVSLUT!!

Så klart ... jag fastnade framför TV'n. Hade precis hoppat ur duschen och skulle hämta kaffe när jag fastnade framför kanal 5 och Irene Huss. Och jag som inte ens gillar svenska filmer och deckare. hahaha
Men faktiskt, den är ju riktigt bra.
Nu har jag i alla fall hämtat mitt kaffe ... fick springa ut i köket och snabbt tillbaka till TV'n. :) :) Så nu sitter jag klistrad framför filmen med en varm kopp kaffe. Härligt ...

Jag tänkte bara kika in som hastigast och säga godnatt. Jag hoppas ni har en riktigt god fortsättning på denna mysiga Lördag och att ni får en god natts sömn.

Sov gott alla.

EN RIKTIG VILDE!!

Det har skrivits ganska mycket om Dennis och Teddys framfart när de var små. Och jag skulle ju önskat att jag kunnat säga att Beatrice var så väldigt snäll, beskedlig och lugn. Men icke då. hahaha
Hon var på inget sätt lugnare än killarna. Från det att hon började krypa var hon mer vild än tam och man fick ha ögon i nacken för att hinna med i svängarna. :) :) 

Hon var inte mer än 6 månader när hon började rusa omkring i sin gåstol. Det tog så klart inte så lång tid innan hon fattade galoppen hur hon skulle få fart på sin gåstol. Och gåstolen var ett riktigt bra redskap när man inte hade tid att leka med henne och höll till ute i trädgården. Jag bara plockade med mig den ut så kunde hon sitta i den en stund medan jag höll på ... trodde jag. Med tanke på årstiden var det lite klumpigt för henne att sitta i den och jag trodde självklart att hon då skulle sitta still. Jag höll som bäst på en dag och plocka undan från altanen. Från altanen ner till gräsmattan och gångplattorna fanns en liten kant. Och när jag som bäst höll på att "städa" hörde jag världens illvrål. Panikslagen vände jag mig om och fick syn på Beatrice som antagligen med full galopp kommit rusande mot kanten. Gåstolen välte och Beatrice slog näsan i betongkanten så det började blöda. Det var så klart inte så farligt, gråten var väl mest en chock och lite rädsla. Hon slutade gråta så fort jag lyfte upp henne. Dock fick hon ett litet jack. Och än idag, om man tittar riktigt noga, så ser man ett litet minne där på näsan där hon en gång föll.

En annan gång, tror att hon var omkring 8 månader, skulle hon undersöka vad som fanns ovanför köksstolen. Som sagt, hon var en väldigt nyfiken ung dam som skulle dra i allt hon såg. Och det som fanns uppe på bordet måste ha varit väldigt lockande. Gå kunde hon inte göra men väl dra sig upp, Beatrice var riktigt stark i armarna. Hon lyckades dra sig upp stående och skulle vidare upp på stolen. Men då tappade hon greppet och föll pladask med stolen över sig. Hon slog i hakan i stolen så nedankäkens tänder åkte upp och "skar av" strängen man har ovanför ovankäken. Kommer ju inte ihåg vad det heter, men blodet flödade även här.
Den här gången ringde jag faktiskt sjukhuset, som genast kunde lugna mig och meddela att "strängen" skulle läka ihop. Det fanns ingen anledning för oss att komma in. Vilken lättnad det var alltså. :) :) 
Som sagt, det var inte en lugn stund med Beatrice. Hon var en riktig vilde som var här ena sekunden och i nästa på ett helt annat ställe.

Här är Beatrice 6 månader och hon sitter på en kombinerad kungstol/lära gå-bil. Men Beatrice lärde sig ganska snabbt hur man skulle gå tillväga för att plattan som gjorde detta till en kungstol skulle hoppa av sina gängor. Döm om min förvåning första gången jag såg Beatrice komma farandes med sin bil ...... utan gungstolstillsatsen. :) :) 

VID KÖKSBORDET!!

Lite familjemys vid köksbordet ... och naturligtvis med Alexander i centrum. Och han är verkligen på hugget idag. Tror han fått nya kläder på sig tre gånger och lika många gånger har han fått tag i mat och dryck ... och fått våta kläder på köpet. hahaha
Det är tur att det är tvättid idag. :) :)BARA HÄNG!!

Den där piggheten jag kände i morse ... vet inte var den tog vägen, för nu känner jag mig jätteseg. Har bara suttit och kollat lite på foto, druckit kaffe, surfat runt lite på nätet ... och sen har det börjat om igen. :) :) Och nu har halva dagen gått. Nu måste jag ta mig i kragen och sätta igång med något så inte HELA dagen bara går till spillo. Vet inte vad än. Om inget annat kan jag säkert hjälpa Beatrice med tvätten när det väl är dax. :) :) 

Men jag tror jag tar lite kaffe till innan jag sätter igång. :) :) 

KLADDIGT!!

Har sovit nästan hela natten och är ordentligt pigg. Dock hade jag en något jobbig kväll igår där minnena sköljdes över mig och det var ganska tungt. Jag trodde inte jag skulle komma till ro efter det men det gjorde jag och sov nästan bättre än vad jag brukar. Märkligt...

Nu sitter jag och njuter av mitt morgonkaffe. Utanför min dörr har jag ett par småbarnsföräldrar som försöker få sin son i bättre skick efter frukostintaget. Alexander skulle äta gröt men har mer gröt på sig själv än vad som är i magen. hahaha
Bara för att han skulle tänka på annat än att han var ledsen lade Dessi en sked gröt på bordet som han fick kladda med. Okej, det är kanske inte något jag skulle gjort, men det funkade. Alexander åt med stor aptit och kladdade på. Han såg sååå härlig och glad ut där han satt och slog händerna i gröten hahaha. Så nu fick det bli duschen. :) 
Alexander åt upp all gröt och han blev mätt. Det är ju trots allt det som räknas. Japp, knepen är många. :) :) 

Nu fortsätter vi med mer kaffe och lite morgonmys framför datorn. Hoppas ni får en fantastisk Lördag alla och var rädda om er där ute i vimlet.

GODMORGON

FREDAGSMYS!!

Eftersom det blev så många timmar hemifrån då vi var på vårdcentralen, blev det lite fel med dagens planer. Jag hann inte alls sitta med det under dagen, utan fick sätta mig en stund nu på kvällen.

Idag har jag varit så så sugen på godis så det nästan runnit fradga ur munnen på mig haha. Så vi beslöt att ta veckans frossa ikväll istället. Kanske lite dumt. Men vad gör man inte när man inte kan sluta tänka på choklad och chips? Okej, det blev inget choklad ... men chips ... som jag naturligtvis började käka innan maten ens var klar. :) :) Så till lite jobbsök blev det chips. Kanske därför det gick så bra att söka trots att det var kväll. hihi

Nu blir det lite slapp framför TV'n och snart lär väl John blund komma förbi en sväng. Så försäkerhets skull, medan jag är vaken, säger jag godnatt nu. Hoppas ni får en fortsatt härlig Fredag och att ni somnar med ett leende.

Sov gott alla

FLERA TIMMAR PÅ VÅRDCENTRALEN!!

Babbel, babbel, babbel. Jaaa, så har vi det här hemma just nu. Man blev helt slutkörd av att vara på vårdcentralen i flera timmer. Tänk, de hade ju kunnat ha sköna soffor i alla fall, så hade man kunnat vila lite under väntetiden. :) :) 
Det gick åtminstone bra. Lilleman var jätteduktig hela tiden och grät inte ens när han fick stick i fingret. Och ja, det är antagligen tredagarsfeber han åkt på.
Han är stor, vår lilla kille, som nu har åkt på sin första barnsjukdom. :) 

Nu blir det väl snart mat här hemma ... tror jag. Vi skall bara precis försöka få ork till att göra något åt saken.

... tur man inte är färgblind ...


... och när väntan blir för lång .. efter påklädnad nummer två, så tar man sig en tupplur istället ...

PÅ VÅRDCENTRALEN!!

Inget är som väntans tider.
Kom till vårdcentralen 10.30 och fick nummer 40. När sjuksystern kommer ut och kallar nästa nummer så var det ... 24. Hmmm ...... och lilleman som inte har det bästa tålamodet precis. :)

När det väl blev nummer 40 tog det 5 minuter för systern att meddela att vi skulle komma tillbaka 13.30.
Dessi tog på ALLA ytterkläderna på en riktigt trött Alexander ... bara för att minuten efter få beskedet att vi lika bra kan vänta eftersom kön hade minskat. Hmmm, av med alla kläderna ...... IGEN. Puh ...REGN, RUSK OCH VC!!

Då har jag druckit MASSOR av kaffe och fixat till mig. För nu bär det snart iväg med lilleman till vårdcentralen för en koll vad utslagen kan betyda. På BVC trodde de också, som jag, att det rörde sig om tredagarsfeber. Men det återstår att se.
Vi har ett par andra ärenden också att fixa när vi ändå är ute. Men jag hade ju önskat att det inte varit så tråkigt väder, blä ... regn, regn, regn.
Det känns som vår- höstväder istället för vinter. :( :( 

Japp, vi "gillar" läget och ger oss ut i rusket.

PRICKAR!!

Stackars liten har fått massor av utslag på hela kroppen, det ser nästan ut som någon barnsjukdom. Undrar om febern han precis har haft har något med det att göra. Jag trodde ju först att det var tredagarsfeber, men den teorin stämmer inte riktigt med hur det ser ut.
Ja, ja, vi får väl hoppas att BVC kan svara på Dessis frågor.

Annars har det varit en halvkass natt ... så helt naturligt blev det en liten halvkass morgon också. Men vid det här laget vet vi att massor med kaffe brukar hjälpa. Så det är det jag försöker med nu. Har precis hällt upp en STOR kopp kaffe och skall försöka vakna till liv.

Ha en bra dag hör ni, och var rädda om er.

GODMORGON

DAGENS MIDDAG EN SUCCE!!

Kastade mig på sängen och strötittade på TV medan Dessi lånade datorn ... och nästan slocknade på köpet. Sååå trött jag plötsligt blev. :) :) 
Det måste ha varit all mat jag proppade i mig tidigare ikväll. Dessi kom på den ljusa idén att vi skulle överraska Beatrice med lite taccos. Ja okej, det var ju egentligen tills morgondagen. Men så blev vi plötsligt sugna ikväll istället, så då blev det så klart festligheter. Och jag ääälskar taccos, så det blev massor. Nästan så jag hamnade i matkoma. Så det är kanske därför jag plötsligt sjönk ner i sängen ... vråltrött. :) Och ja, jag behöver väl inte berätta hur glad Beatrice blev ... det är alltså inte bara jag som älskar taccos.

Nu tänkte jag snart kasta mig i säng. Så jag säger godnatt. Ha en fortsatt skön kväll och en god natts sömn.

Sov gott alla.

MOBILBLOGGEN!!

Som sagt, det blev en liten tur ut i friska luften. Dessi behövde handla och jag behövde VERKLIGEN lufta mig. :) Det var vad jag började skriva på mobilbloggen. För det var ju min tanke, att kasta upp ett inlägg medan vi var ute ... trogen bloggen som jag är. hahaha. Ja, det gick ju som det gick med den saken. Telefonen fastnade och inlägget hamnade väl någonstans i twilightzoon hehe. Och ja, det snurrar fortfarande på telefonen och lär väl inte sluta förrän jag stänger telefonen helt och hållet och startar om den.
 Ja, det är ju jag i ett nötskal. Undrar om man skall satsa på en ÄNNU BÄTTRE telefon för att allt skall fungera. Man kan ju alltid drömma och skylla på att jag behöver det. hihi

Nu är vi i alla fall hemma igen och nu har jag inget att skylla på längre ... nu blir det jobbsök som gäller. :) :) 

TWITTER!!

Klickade in mig på min gamla twitter för att kolla om jag kunde komma igång även där. Döm om min förvåning när jag upptäckte att jag följde över 500 personer. Och de flesta av de skrev på ett språk jag aldrig någonsin sett tidigare.
Alltså, jag har inte varit där inne på flera år, vet inte ens hur twitter fungerar. Så hur har jag lyckats klicka i att jag skall följa alla dessa personer?? hahaha
Bugg i systemet eller någon som hackat in sig?? Ja det kan man verkligen fråga sig. Nu måste jag sitta och "avfölja" alla dessa. Det ser ju inte bra ut om jag söker jobb och företaget kollar in på twitter och ser alla märkliga händelser där inne. :) :) 
Snacka om mertidsjobb. :) 

DJURKOMMUNIKATION!!

Typiskt mig med mina högtflygande planer. :) :) 
Jag som skulle sätta mig med jobbsök direkt på morgonen fastnade så klart, tillsammans med Dessi, framför datorn och helt andra saker. Vi hamnade på distanstutbildningar för det mediala. hahaha
Så hittade jag så klart hur mycket intressant som helst. Hör bara ...... tänk er att kunna tala och förstå vad er hund, katt eller fågel tycker och tänker. Hade inte det varit häftigt? Tro´t eller ej, men det finns minsann utbildning för det också. Det hade jag ingen aning om. :) 

Men nu är jag i alla fall redo för att sätta igång. Har fått lite i magen så jag kan sitta här ett par timmar åtminstone.

VILL SOVA MER!!

Godmorgon alla.
Jag är väldigt nära att vända mig från datorn och krypa ner under täcket igen ... såååå trött jag är. Men nej, det tänker jag inte göra. Har massor att göra framför datorn idag. Och vill jag inte sitta här till långt in på eftermiddagen så måste jag se till att få gjort en del nu på förmiddagen. Jag tänker till och med försöka korta ner min morgonstartsträcka så jag inte sätter igång för sent.
Det skall säkert gå bra. Mycket kaffe, en del spring på balkongen och massor av vatten i ansiktet så är jag snart på banan. :) :) 

Kan i alla fall tala om att jag var vaken HELA filmen igenom igårkväll. Det är riktigt bra för att vara mig. Okej. det beror kanske på att Dessi ockuperade sängen för hon såg också filmen. Det är alltså så jag skall göra hädanefter när jag vill se en film?? Jag bjuder helt enkelt in Dessi att titta på den med mig, då är det ingen risk att jag somnar. hahaha

Nu blir det kaffe och morgonmys.
Ha en fin dag alla, och var rädda om er där ute.

IKVÄLL!!

Sitter och kollar in filmen på TV11, "Herbie-fulltankad". Det var länge sen jag såg en Herbiefilm, och de är ju faktiskt riktigt bra. Får se bara hur länge jag orkar hålla mig vaken, tror knappt mina ögon är öppna när filmen slutar. hahaha

Det blev en snabb middag idag och nej, det var inte jag som fixade denna lyxiga middag, trots att det var en 10-muntersrätt hehe. 
Men gott var det i alla fall.

Efter detta korta lilla inlägg säger jag godnatt. Ha en fortsatt bra kväll.
Sov gott alla söta.

BOKTIPSET V. 6

Den här veckan blir det ett lite annorlunda boktips.
Det hör kanske inte till vanligheten att 2-3åringar kikar in på min blogg och läser dessa boktips. :) :) Men jag tänker mig att det säkerligen finns en del mor- och farföräldrar, kanske till och med unga föräldrar som har glömt eller inte har en susning om att dessa böcker finns.
Det jag pratar om är "böckerna om Max". Det finns totalt 10 stycken av dessa härliga pekböcker som naturligtvis är riktade till de riktigt små i familjen. Själv hade jag alla 10 när mina barn var små. De är helt perfekta och båda jag och barnen älskade dessa böcker. Vad kan vara bättre än en hård pärm och hårda blad, en stor bild på varje sida och en enda mening under varje bild? Funkar hur bra som helst. Och det bästa är ju att det blir så lättläst att barnen ofta snappar upp dessa ord när man läser de gång på gång att de blir en del av barnens första ordförråd.
En elfte bok "Titta Max grav" har faktiskt kommit i efterhand. Jag har själv inte läst den, men den skall vara något liknande de andra 10 böckerna, fast för vuxna. Det blir liksom en pekbok för vuxna. hihihi

Som sagt, ni som har små barn, allt mellan 0-5 år, eller har barnbarn i denna ålder, har ni inte redan införskaffat eller läst dessa böcker rekommenderar jag skarpt att ni gör det. De är både underhållande och lärorika. :) 

Max kaka
Max balja
Max boll
Max lampa
Max blöja
Max potta
Max nalle
Max dockvagn
Max bil
Max napp

DAGENS GÄSTBLOGGARE!!

Var det någon som missade inlägget med rubriken Feb. 05, 2014?
Ni förstår ... jag har ju haft en gästbloggare även idag. hahaha
Jag och Teddy sitter här och småbabblar lite tidigare, Alexander sitter i Teddys knä och leker med min mobiltelefon. Plötsligt utbrister Teddy till Alexander "oj, vad var det du skrev"? Han hade fått syn på en skriven "text" som plötsligt bara försvann från displayen. Ja gott folk, vi hittade texten ... utan rubrik, så det blev bara dagens datum där. :) Alexander hade på något sätt fått upp min bloggapp. Och innan vi visste ordet av hade ett inlägg publicerats. hahaha
Visst är han duktig, mitt lilla barnbarn? Och så klart brås han ju på sin farmor. :D :D 

FAMILJEN ANNORLUNDA!!

Vi sitter och babblar hos mamma. Kul att komma hemifrån lite och få lite ny energi.
Har precis diskuterast "Familjen annorlunda". Någon som har sett den? Tänk att jag har missat det, den verkar riktigt bra. Den måste jag helt klart hänga på. :) :)

Vi hade ju inte klassats i den kategorin. Eller???
Tycker att vi har en fullt normal familj ...... med en VÄLDIGT trött Alexander och en nöjd gammelmormor. hahahaFeb. 05, 2014

e,, u.e.8&'@gaq

UMGÅS HELLRE MED FAMILJEN!!

Lilla barnbarnet gjorde mig sällskap medan mamma hans tvättade av köksgolvet. Men så klart ... valet är ju inte svårt om jag får välja mellan att söka jobb och bli underhållen av lilla charmtrollet. hahaha
Jag satt ganska länge med jobbsök och lite surfning inne på LinkedIn innan ögonen började gå i kors. :) Så det är inte precis som att jag suttit och rullat tummarna idag i alla fall. Känner mig ganska nöjd faktiskt. Så när lilla Alexander "knackade" på dörren så tog jag gladeligen en liten paus ... som blev STOR. :) :) Och faktum är att den kommer att bli ännu större. För så fort Dessi och Alexander är klara med "lunchen" så blir det en tur till mamma.

Men jag är faktiskt inte klar med "datajobb" för idag. Kommer att sätta mig lite senare och försöka klura ut det här med Twitter. Tydligen går många jobb därigenom också ... fick jag höra på seminariet. Och jag kan INGENTING om twitter. Jag har faktiskt haft twitter i många år, mest för att följa vissa personer. Men själv har jag aldrig använt mig av det redskapet. Nu är det i alla fall hög tid att jag börjar lära mig. För det är ju faktiskt som föreläsaren sa i Måndags, man måste följa med utvecklingen. Väldigt många jobb går via sådana här kanaler numera.

SOV BORT HUVUDVÄRKEN!!

Jag hade världens huvudvärk igårkväll och orkade inte ens gå i närheten av datorn. Så efter maten blev det sängen direkt.
Tror det kan ha varit en blandning mellan trötthet och att jag suttit för mycket framför datorn. De små korta sovstunderna jag hade när lilleman sov gjorde knappast varken från eller till. Så på kvällen var jag ordentligt trött, samtidigt som jag ändå satt med lite "arbete" framåt kvällen framför datorn. Jag fick verkligen kämpa för att hålla mig vaken medan jag höll på med det.
Så det är kanske inte så konstigt att huvudvärken kom och hälsade på.

Vi åt i alla fall en god middag igår, pannbiff och potatis. Det var längesen nu och det var riktigt gott. Men så fort jag ätit så blev det som sagt sängen. Det blev inte ens kaffe efter maten ... och då har jag ont om jag inte klarar en kopp kaffe. :) 

Nu skall jag försöka morna mig med lite kaffe och ett balkongbesök. Skönt att det inte är riktigt så kallt så man kan sitta där ute utan att behöva ha mössa och vantar.

Ha en fin dag allesamman och glöm inte att vara rädda om er där ute.

GODMORGON

ALLT SKALL RAPPORTERAS!!

Arbetsförmedlingen har ändrat regler vad gäller att meddela sökta jobb. Tidigare kunde man ringa, eller helt enkelt bara knalla upp till deras direktservice, och meddela vilka arbeten man sökt. Och hade man då sökt många, som jag som brukar ligga på mellan 12 - 15, så skrev de bara in ett antal av dessa. Och sen skrevs lite annan information in vad vi pratat om. Men numera skall man in på deras hemsida varje månad för att skriva in alla jobb, och andra aktiviteter, för föregående månad.
Lite drygt kan jag ju tycka. Inte för att man måste skriva in jobben, det tar jag bara från min egen exelfil. Men det känns någonstans som att man inte får den här personliga kommunikationen. Personerna försvinner på något sätt. Jag vet, det blir mer och mer så. Bara det här med att söka jobb är ju helt annat än för ett antal år sedan. Men jag kan ändå sakna att faktiskt PRATA med en handläggare istället för att alltid bara gå in på en hemsida och skicka in uppgifter.

Ja, ja, nu är det ju som det är. Det är i alla fall det jag har sysslat med nu någon timme. Så nu lägger jag Januari till handlingarna och går vidare till Februari. Dock har jag ännu inte hunnit söka några jobb den här månaden. Det har varit lite annat runt omkring som jag fått ta tag i. Måste sätta mig ner med jobbsökningar i morgon så att Februari också kan få en "kvot". ;) Nej då, klart jag söker för att finna ett arbete. Det bara blir så mycket annan statistik och uppgifter som måste fyllas i att man nästan glömmer bort varför man sitter och söker jobb ... PUH ...

EGENTID NU!!

Ni minns väl filmen jag hade som filmtips här igår..??
Lite komiskt faktiskt att just den filmen just nu har börjat på TV4 film. Jag tror det var ett tag sen filmen visades, såvida jag inte missat den. Men nu när jag såg att det skulle komma så kastade jag mig så klart över kaffebryggaren. Och nu har jag bänkat mig med min JÄTTESTORA kaffebalja och har lite egentid nu. Sååå mysigt. Lilleman spenderar lite kvalitetstid med mamma sin och de gick på promenad med Molly, och Beatrice och Dennis har ännu inte kommit hem. Så jag är helt allena ... och det passar mig alldeles utmärkt. Känner att jag behöver lite tid för mig själv. Och vad passar då inte bättre än att titta på en riktigt rolig och härlig kommedi? :) :) 

LITE LEK ORKADE VI!!

Har hunnit sitta lite, lite vid LinkedIn. Men det har bara blivit lite surfning inne på sidan, inget direkt produktivt alls. Får väl sätta igång senare idag. Just nu känner jag mig mest bara ganska trög i huvudet. Har fått alldeles för lite sömn inatt ... så det beror väl antagligen på det. Jag somnade visserligen en stund bredvid Alexander i sängen tidigare. Men så klart så ville han bara ta en liten powernap, sen var det upp igen.

Nu sitter jag för mig själv en stund igen ... så länge nu det varar. Men jag passar på att uppdatera lite här inne, får se om jag hinner kika in på övriga sidor sen. Men en sak hinner jag i alla fall ... dricka kaffe hehe. Helt klart viktigaste punkten. :) 

... lite lek orkades med innan "vi" däckade igen ... 

SVÅRFLÖRTAD!!


Jag har ofta funderat på varför Teddy nästan aldrig ler på foton, han skrattar ju väldigt ofta annars. :) 
Så nu på morgonen när han kom på en snabbvisit och jag tog fram kameran och knäppte av ett foto så blev det som så många andra gånger, en Teddy som ser allvarlig ut. Och när jag frågade honom varför han alltid ser så sur ut på bilder menade han på att han inte kan skratta på foton.
Men han är ganska lätt att vända. Det är bara att säga något extra roligt, som ett litet skämt eller liknande. Då bubblar det i hans mungipor och han kan inte hålla tillbaka sig. Så visst kan han skratta på foton.
Hans mamma kan knepen minsann. :) :) :) 

VAR VAKEN I NATT!!

Något dryg natt har det varit. Eftersom lilleman haft feber och inte sovit ordentligt tog vi in honom till mig så Dennis och Dessi skulle få sova, båda skall ju iväg nu på morgonen till jobb och skola.
Den stackaren kom inte alls till ro, bara gnällde och var allmänt orolig i kroppen. Långt om länge fick jag honom till att somna lugnt i min säng, då var klockan närmare 2.
Så det är en sliten farmor som sitter med sitt morgonkaffe och försöker uppdatera här på bloggen. :) :) 

Nu blir det ytterligare kaffe och ett balkongbesök. Tror det får bli kallt vatten i ansiktet också så jag piggnar till ordentligt. Vill ju hinna med att morna mig helt innan det är dax för mig att ta över lilleman igen ... när Dessi skall iväg.

Ha en kanondag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

... och klockan två på natten, ja då ser man ut så här ungefär ... 

SOCIALA MEDIER!!

Jag blev så taggad av att gå på dagens seminarium. Det handlade om sociala medier och det var något jag verkligen behövde. Jag har gått på något liknande tidigare, men det var över ett år sedan och mycket hade förändrats bara på den här tiden. Sen kan jag tänka mig att jag inte var riktigt mottaglig då heller. Faktum är att trots att jag vet att jag inte är något geni när det gäller datorer, så trodde jag ändå att jag var ganska duktig på de olika sociala sidorna som flödar över hela internet. Men jag kunde inte ha mer fel, på bara tre timmar lärde jag mig riktigt mycket.
Det är så klart en helt annan sak att sen komma hem och försöka praktisera det. Men på något sätt har jag ändå fått en helt annan inblick så ikväll har jag suttit ganska länge och försökt ändra lite på LinkedIn. Det är fortfarande mycket jag går bet på. Men med de nya "redskap" jag fick idag tror jag banne mig att jag fixar detta nu. :) :) 

Jag tänker fortsätta ett litet tag till, men redan nu säger jag godnatt. Ha en fortsatt bra kväll.
Sov gott alla.

... det var ett lyxigt ställe vi befann oss på idag ...


... det bjöds till och med på popcorn ...


... typiskt att jag sen skulle hamna precis framför den här skylten när jag väntade på bussen ...... grått, inte en snöflinga när jag kom ut från seminariet ...... ända tills jag hoppade av bussen här hemma. Det var som att komma till en annan del av landet. hahaha ...

DOC HOLLYWOOD!!

Ett litet filmtips så där i början av veckan. Och den här filmen har garanterat många sett. Men kanske en och annan ändå har missat som kan ta igen det nu. :) :) 

En skådis som spelar otroligt, otroligt bra är Michael J. Fox. Och ja, naturligtvis har han huvudrollen i denna underbart roliga och romantiska komedi.
Filmen är från 1991 och heter "Doc Hollywood".

Fox spelar en ung läkare som är trött på det vanliga livet som kirurg och söker sig istället till Beverly Hills som plastikkirurg. På vägen dit råkar han ut för en bilolycka, vilket gör att han får samhällsstraff på ett sjukhus i närheten av olycksplatsen. Japp, där blir det förvecklingar minsann. Vi får se både kärlek, passion, svartsjuka och en hel drös med komik. Ja, vad annars kan man förvänta sig av Michael J. Fox?
Filmen är helt klart sevärd, trots sina år på nacken. :) 

STACKARS LITEN!!

Sitter i soffan och degar med en sjuk liten Alexander. Usch vad jag lider med det lilla knytet som är illröd av feber och inte orkar äta ens. Tur han dricker iallafall så han åtminstone får i sig vätska.
Just nu sover han lugnt bredvid mig i soffan. Och jag kan inte låta bli att le åt honom. Till och med nu, i sovande ställning, är han en liten cooling med korsande ben och armar ... precis som pappa hans när han var liten. hahahaSLUT!!

Det har varit en superbra förmiddag med information som absolut kommer att vara till nytta.
Faktum är att jag fick en liten extra kick och blev mer taggad till att sätta mig ner framför datorn och se om jag kan arbeta mer effektivt ... åtminstone med LinkedIn.

Nu blir det raka vägen hem ... efter popcornintaget. :) :) Behövde lite energi efter att ha suttit still så pass länge. :)KAFFEPAUS!!

Skall villigt erkänna att seminariumet faktiskt är intressant.
Det har kommit upp saker som jag inte hade en aning om både när det gäller LinkedIn och Twitter.
Det bevisar bara att man inte skall vara så snabb att dömma. :) :)

Nu blir det lite kaffe innan det sätter igång igen.MOT STAN!!

Då är jag på väg.
Det är inte alls så speciellt kallt trots snö och dimma. Däremot är det smått halt på vissa ställen, har redan varit på väg att sätta mig ett par gånger. :) :) Det är ju nästan att jag hade behövt dubbar under skorna.MORGONKAFFE!!

Jahapp, då skall man sitta på ett tre timmar långt seminarium idag. :( Tror inte att jag kommer bli så värst mycket klokare. Men jag får se det från den ljusa sidan, jag kommer åtminstone ut och får träffa lite folk. Det händer inte varje dag precis. :) 

Dennis har gett sig av till skolan och resten av familjen ligger och sover. Så jag hinner nog med att sitta för mig själv en stund innan folket vaknar här. Och då passar jag självklart på att njuta av lite varmt morgonkaffe i det tysta. Och snart börjar som sagt dagen. Givetvis får jag se till att det blir en bra sådan. :) 

Jag hoppas ni också får en riktigt bra dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

I MORGON VÄNTAR ... !!

Då är det snart dax att krypa till kojs. Klockan ringer redan 6 i morgon bitti, så det vill ju till att man hinner få sin skönhetssömn.
Japp, det blir en tidig morgon. Skall iväg på ett seminarium på förmiddagen, så jag kommer att vara ute och studsa redan vid 8-snåret. Jag både ser fram mot det och fasar lite. Det är alltid kul när det händer något utöver det vanliga, så det känns ju bra förstås. Men samtidigt har jag nu kommit in i en period där jag tycker det är urtrist med att försöka hitta på något som gör att jag kommer tillbaka till arbetslivet. Det ger ingenting att springa på alla dessa seminarium. Jag får ju inte lära mig något utöver det jag redan vet. Och ja, jag är fortfarande arbetslös. Så vad är meningen med att springa på dessa då? Men jag har väl inget annat val än att gilla läget.

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla där ute. Ha en fortsatt bra Söndagkväll och en god natts sömn.
Sov gott,  hörs i morgon igen.

... lite förspel innan maten ...


... Dessie á la fjärilspasta med baconsås ...

BILDER I FOKUS!!

Sooom jag längtar till sommaren. Och det är inte alls för att det är så kallt, men det är så himla jobbigt med dessa tjocka kläder, tunga skor, mössa, halsduk, ja allt som skall på när man skall ut. När jag och Beatrice kom hem från stallet tog det mig 10 minuter bara att ta av ytterkläderna. blä hihi.

Men i alla fall, en del bilder blev det. Och medan vi myser på här hemma, kan ni ju kolla in vår trevliga dag utanför hemmet. Det är allt från jobbiga, tråkiga och tunga kängor till "happy face". :) :) 

ÖVERDOSERING AV SALT!!

Jag har inte ätit ägg på väldigt länge och blev ordentligt sugen på det idag när vi skulle äta brunch. Dock blev det lite annorlunda idag, smaken var som sagt HELT off hehe. Ja, så går det när man inte har tålamod. Hålen i saltkaret var igentäppta. Och jag hade så klart inte ork att gå och rensa utan öppnade hela locket istället. Och vad hände? Tappade nästan ut ALLT salt på ägget. Det var ju inte alls den smaken jag mindes med ägg. hahaha
Men annars var det en mysig fikastund och välbehövligt efter några timmar utomhus. Vi var som sagt jättehungriga när vi kom tillbaka från stallet. :) :) 

SÖNDAGSAKTIVITET!!

Då är det dax igen. Har precis landat vid stallet och har ett par timmar framför oss med hästaktiviteter. :)
Och idag är det riktigt skönt väder. Ja, vi hade ju kunnat gå, det är inte alls långt. Men sen vet man aldrig vad som händer, så det är lika bra att ha bilen med sig. Ursäkter, ursäkter, allt för att slippa gå. hahahaSÖNDAGMORGON!!

Söndag och stallet väntar idag. Och det är ju faktiskt plusgrader ute, så det kan vara riktigt behagligt i ridhuset idag ... hoppas jag. :) :) 
Hade jag inte visst bättre skulle jag nästan kunna tro att våren är på väg. MEN det är väl bara en illusion, kylan slår säkert tillbaka igen med tanke på att det bara är Februari.

Nu väntar i alla fall en stund i lugn och ro med mitt morgonkaffe innan dagen kan börja.
Jag hoppas ni får en härlig Söndag med mycket vila. Ta dagen som den kommer och glöm inte att vara rädda om er där ute.

GODMORGON

GOTT OCH SMARRIGT!!

Det blev en regnig promenad till affären tidigare ikväll. Men som tur var så är det åtminstone plusgrader ute, så med någorlunda varma kläder så var det ganska skönt med en liten promenad i alla fall.
Dock blev det en riktigt sen middag ikväll. Inte så konstigt alls. Vi var inte hemma förrän bortåt 20:30-tiden, och Dennis stod i tvättstugan och slavade hela kvällen.
Men nu äntligen har vi fått mat i magen. Dessi slängde ihop lite "hitte på" hahaha. Ja, det slutade med att vi åt skogbärsciders indränkt kött med ris. Och det blev riktigt gott må jag säga.

Eftersom det nu är Lördag blev det så klart lite gotta nu efter maten. Fast ikväll toppade jag med ett glas baylis. Yummi. Det är inte varje kväll det händer. Och den här flaskan var en julklapp från Teddy. Så jag får tacka honom lite extra nästa gång jag pratar med honom. :) :)

Nu säger jag godnatt till alla. Ha en fortsatt härlig kväll och en god natts sömn.

Sov gott i stugorna.

FILM PÅ TV4 FILM!!

Jag BÖRJADE titta på film och den var väl ganska underhållande. Men ja, naturligtvis hängde inte ögonlocken med ... såg ungefär 15 minuter och sen när sluttexten rullade upp. hahaha

Men ja, ja. Känner mig riktigt pigg nu och tänker alldeles strax ta en promenad med dotter, barnbarn och svärdotter till Wessels.
Japp, jag behöver en liten utflykt ut i det blå innan vi sen pinnar hem för lite käk. :) 

DENNIS FÖRSTA FLICKVÄN!!

Hur många minns sin allra första flickvän/pojkvän? När man som 3-4åring sprang omkring och höll någon i hand? Så nu tänkte jag dela med mig av Dennis och hans första flickvän ... vilket minne. :) :) 

Dennis var tre, hon var två. Och tillsammans måste de så klart ha varit det mest gulliga par som fanns ... i alla fall i oss föräldrars ögon. :) 
De gick på samma dagis och Dennis var helt, helt förtrollad i den lilla tjej som jämt och ständigt sprang honom i hälarna. Så ja, nog var hon lika förtrollad i honom.
Ofta kom de gåendes hand i hand. Men det fanns ju de gånger när de var av med varandra där inne på dagis bland alla rum. Då blev det skallgång. De gånger då jag kom och hämtade honom innan Kristina, som flickan hette, hade blivit hämtad så blev det ett fasligt ståhej. Då sprang han runt i alla rum och kallade på henne "Ia e du, Ia e du". Som sagt, ingen av de kunde prata rent på den tiden hihi. Det blev alltså stora kramen när de väl hittade varandra igen.
Som tur var hämtades de ganska ofta vid samma tidpunkt. Då nöjde de sig inte med att ge varandra en kram. Nej, vi skulle gå tillsammans från dagis bort till gatan, Dennis och Kristina inflätade i varandras händer. Och när vi sen skildes åt gav Dennis alltid Kristina en puss på kinden. Sååå gulligt. :) :) 

De var ett par i ett år, och riktigt trogna varandra. Under hela tiden släppte de inte in några andra till att hålla hand. Leka och så gick an, men inte mer.
När Dennis var 4 år flyttade vi från Malmö och han bytte dagismiljö. Och han var uppriktigt ledsen. Han pratade mycket om henne i början. Och det var så mycket att vi vid ett par tillfällen kort efter vår flytt var och hälsade på för att Dennis skulle få träffa Kristina. :) 

Så gick det som det gick. de glömde bort varandra och Dennis gick vidare mot nya mål och nya tjejer. Ja, den kärleken, den kärleken. :) :) 

... Dennis 3 år, charmör och tjejtjusare redan då...

MIN FRUKOST!!

Äntligen fick jag ju äta chips. Glad i hågen knallade jag ut i köket och tog påsen som blev över förra Lördagen. Tror aldrig det har hänt tidigare, men efter ett par bitar kände jag mig inte alls bra i magen. Jag hade ju inte ätit riktig frukost än, så det började bubbla lite oroväckande när jag satte igång att äta chips istället.
Så det fick bli raka vägen till köket igen för att klämma i mig lite frukost ... för chips skulle jag ju absolut ha. hahaha

Nu är jag på banan igen. Frukosten ligger i magen och ja, nu kan jag nog få i mig lite chips i alla fall. :) :) 

ÖDMJUK ELLER KONFLIKTRÄDD!!

Jag kör en liten "dagens tanke" så här på morgonkvisten.
Och det jag suttit och funderat på är om man är ödmjuk eller bara konflikträdd om man inte alltid säger vad man tycker, inte går in i en massa gräl, vill vara vän med alla.

Jag har ofta blivit kallad för en ödmjuk person. Men lika ofta, och av väldigt många, har jag även fått höra att jag är konflikträdd. Och konflikträdd har jag själv ofta tyckt att jag var ... ända tills något specifikt har hänt där jag tagit itu med situationen och faktiskt löst problemet. Inget jag direkt tänkt på just då. Men nu i efterhand när jag tänker tillbaka på vissa situationer så skulle jag inte vilja kalla mig konflikträdd?
Man är väl inte konflikträdd om man vågar säga vad man tycker och tänker. Men samtidigt tycker i alla fall jag att man måste vara lite ödmjuk och diskret. Man kan ju inte i alla lägen vräka ur sig exakt vad man tänker. Det kan många gånger skapa trubbel, vilket är onödigt i det långa loppet.
Jag brukar allt som oftast stänga öronen när jag får dåliga kommentarer eller något hånord. Jag gillar inte att dras in i konflikter som bara leder till osämja, helt onödigt. Dock kan jag ta konflikten om kommentarerna avlöser varandra på löpande band, ja då kan inte ens jag hålla tyst.

Japp, detta var något jag satt nu på morgonen och filosoferade på. Nu tänker jag fortsätta med mitt morgonkaffe och morna mig lite mer.
Jag hoppas ni får en bra Lördag alla. Det tänker jag ha ... och äta GODIS... :) :) 

GODMORGON