carinag.blogg.se

JAG OCH BEATRICE HAR ALLTID ROLIGT!!


Även om det bara blir ett besök i någon affär eller bara en fika, så har vi det alltid trevligt ihop, jag och Beatrice. Beatrice har riktigt rolig humor, men så har hon också anammat Dennis och Teddys humor. Kanske därför hon gillar att umgås med de två lite extra. :) 
Som när vi hade varit på ÖB och gick till Dennis arbetsplats. Beatrice tyckte det var lika kul som jag att sitta och titta hur det gick och vad Dennis gjorde.
Men "borta bra men hemma bäst" stämmer väldigt bra in på mig. Så när vi kom innanför dörren, så satte jag mig ner med en skön suck av att vara hemma igen.

Nu har jag lutat mig tillbaka i fotöljen med en kopp ... ja, vid det här laget vet ni väl vad jag har i koppen?? Och naturligtvis lite Fredagsgotta. :) 

Med detta säger jag godnatt till alla. Ha en riktigt härlig fortsättning på denna Fredag och gör inget som inte jag skulle gjort. :) 

JAG OCH BEATRICE PÅ G.!!


Härligt väder och humöret är på topp.
Vi har varit på ÖB en sväng. Men innan dess blev det en fika på Värnhem, mysigt. :)

Nu sitter vi och väntar på Dennis, som snart slutar jobbet.
När jag snackade med honom innan, visade det sig att han faktiskt jobbade precis bredvid ÖB idag. Så jag passade naturligtvis på att tigga till mig lite skjuts. :)

SKALL MÖTA UPP BEATRICE NU!!


Redo för en busstur till stan.
Beatrice har slutat och till och med hunnit med en sväng till SmartEys på triangeln. Så nu är det dax för mig att sticka iväg och möta henne.
Favoritplatsen en Fredag för Beatrice är ÖB, så det är dit jag beger mig nu.
Det är alltså Fredagsgott det handlar om. :) 

JAG FIXADE DET!!


Japp, man skall aldrig ge upp. Nu är problemet löst med videofy, så nu kommer det upp en och annan film här framöver. Skall bara komma ihåg att filma också när något roligt händer. hahaha
Om någon har missat min debutfilm så slänger jag upp den här igen.

Tack så jättemycket Malin för all hjälp.

FREDAGSHÄNG!!


Idag kan man absolut inte klaga på vädret, sååå härligt.
Som sagt, det är ju Fredag idag. Det innebär att jag håller helg och bara kopplar av utan en tanke på morgondagen. 
Skall möta Beatrice i stan efter hennes skola. Men fram tills dess är jag bara "Carina", som hänger på balkongen och har det jättemysigt. Har suttit där ett litet tag nu och bara njutit med en bra bok. Detta behövde jag verkligen, man känner sig helt annorlunda när värmen tittar fram.

Nu blir det ytterligare en kopp kaffe på balkongen.




VAD VILL BEATRICE GÖRA PÅ SEMESTERN?!!

Godmorgon på er.

Hoppas ni haft en skön natts sömn. Det har jag i alla fall, när jag väl kom till ro. Tror inte jag slocknade förrän bortåt 2, så det har blivit alldeles för lite sömn.
Satt länge och höll på med att få till videofy. Trots att jag hade väldigt god hjälp från en väninna, så gick det ändå inte som jag ville.
Jag fick åtminstone ihop det så att ni kan klicka på länken här, http://www.videofy.me/v/1955825 , och se filmen som spelades in igår.
Förhoppningsvis blir det inte bara en länk utan även en filmruta som dyker upp här nästa gång jag filmar.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och vakna till liv. Det verkar som om min önskan gick i uppfyllelse i alla fall. Trots den tidiga timmen, så skiner solen bra här utanför, så det blir lite mys på balkongen idag.

Ha en bra dag, och för många av er, ett härligt avslut på arbetsveckan.

FÖRSÖKER FÅ TILL EN FILM PÅ BLOGGEN!!


Jag berättade ju innan att jag filmat lite när jag och Beatrice satt och pratade om semestern. Beatrice hade lite idéer på vad hon ville göra.

Kan ju säga så här att jag är väldigt, väldigt grön. Har ju inte fått in filmen på rätt sätt hur jag än bär mig åt. Så nu fick jag rådet att skapa videofy, så att alla filmerna kommer in.
Än så länge verkar jag inte ha någon koll alls på det hahaha. Men jag jobbar på det, har hållit på mestadels av kvällen. Så någon gång kommer jag nog att få till det.
Under tiden får ni nöja er med ett helt vanligt godnatt härifrån.

Jag hoppas att er dag varit lika härlig som min. Nu är det som sagt snart dax att krypa ner under täcket. Men först skall jag fixa till filmen, så jag kan lägga upp den här på bloggen i morgon.
Sov gott alla, så hörs vi i morgon igen.

RELAXING!!


Sitter och njuter efter maten.
Nej, inte på balkongen, det är lite småkyligt. Jag sparar mig tills i morgon och hoppas då på MYCKET sol. :) 
Nu sitter jag bara i fotöljen och myser med en kopp kaffe framför TV'n.

Beatrice donar och har sig i köket. Hon är inte alls den där TV-tittande tjejen som kan slänga sig på soffan och stirra på TV-skärmen en hel kväll. Då blir hon bara rastlös. Nej, då tar hon hellre tag i hushållssysslor. Guuuud vad vi kompletterar varandra bra, eller hur?

Vi satt och diskuterade lite semesterplaner under middagen. För en gångs skull var jag duktig och kom på att jag skulle filma. Och det gick ju bra, men nu har jag svårt för att få till filmen rätt så den kan komma in här på bloggen. Men den kommer så småningom, måste bara komma underfund med hur jag skall göra. haha

Nu skall jag fortsätta njuta av mitt kaffe, hörs senare.

NU KAN JAG ÄNTLIGEN LAPA SOL ......!!


...... ja, om den behagar visa sig vill säga. :) 
Min balkong är ju inte så jättestor. Så det gick snabbt att gå igenom och städa undan.
Jag förstår inte varför jag envisas med att använda balkongen som någon sorts vinterförråd. Så fort sommaren är slut och jag inte längre vistas där ute, så kastas allt ut där som jag inte använder.
Jag måste verkligen bli bättre på att bibehålla balkongen även på vintern. :) 

Så ...... nu får solen hälsa på när som helst. :) 

JAG SAKNAR SOLEN!!



Ja, visst saknar jag solen. Men vet ni vad jag saknar ännu mer? En balkong att sitta på när solen väl visar sig.
Men man skall väl vara tacksam att det inte regnar i alla fall. Fast tänk vad nice det hade varit om jag hade kunnat sitta där ute istället när jag söker jobb, slå två flugor i en smäll liksom.
Detta är alltså planen för dagen.

Förutom mina vanliga sysslor, har jag faktiskt börjat mala lite tobak och även hunnit ta en dusch.
Nu blir det balkongröj. Sen får vi hoppas på en solig dag i morgon, så jag kan utnyttja balkongen också. Härligt. :) 

IDAG HAR JAG ÄTIT FRUKOST I ALLA FALL!!


Jag som inte brukar äta frukost, inte så här tidigt i alla fall. Vad hände?
Jag vet, frukost bör man äta. Det klassas ju som dagens bästa mål. Ja, om man äter en bra frukost vill säga, med alla de viktiga ingredienserna. Hos mig brukar det bli brunch istället, då jag ofta inte äter något förrän framåt middagstid.
Fast idag blev det som sagt frukost. Plötsligt stod Affe här med bullar. Och det säger man inte nej tack till. Det gjorde inte Beatrice heller, som struntade i de brödskivorna hon just rostat. hahaha
Och faktum är att jag piggnade till ovanligt snabbt, det trodde jag inte själv.



DAGS ATT FÅNGA DAGEN!!

Upp och hoppa, nu är det dax att vakna och fånga dagen.
Idag vaknade jag av klockan som ringde ...... inne på Beatrice rum. Jag tror aldrig jag någon gång har vaknat av HENNES klocka. Det var kanske tur, för Beatrice själv, nej hon vaknade inte. :) 

Igår hade jag stora planer på den här dagen, tänkte ge mig ut en sväng idag. Men idag är jag så trött så jag undrar hur jag kunde komma på en så korkad idé igår.
Tror det kommer att ta lååång tid innan jag vaknar till liv.

Vi får se, nu måste jag i alla fall ha kaffe i mig.

Hoppas ni får en bra dag alla ni som MÅSTE ut. Och glöm inte att fånga dagen.

 

LÄTT MAT OCH DJUPT SAMTAL!!


Lite aktivitet har faktiskt förekommit här hemma ikväll också, i alla fall verbalt. :) 

Till att börja med åt vi naturligtvis en god middag.
Efter maten började här pratas om rysare, som snabbt gick över till det övernaturliga. Teddy är riktigt härlig att sitta och diskutera med så där. Och jag ser så mycket av mig själv i honom. Jag tyckte exakt likadant som Teddy när jag var i 20-års åldern, i alla fall när det gällde rysare. Älskade dessa filmer förr. Annat är det idag, skulle aldrig få för mig att titta på en sådan film. Då hade jag haft mardrömmar i flera dygn. hahaha

Nu tänkte jag i alla fall säga godnatt. Jag hoppas att jag kan sova efter Teddys trailervisning av en rysare. Tror att Teddy får hålla mig sällskap hela natten efter hans historier. :)

Ha nu en god natts sömn alla, så hörs vi i morgon igen.

ÄNTLIGEN ÄR SKRÄPET BORTA!!


Ni kommer väl ihåg hur min hall och förråd svämmade över av oönskade möbler? Och det tar alltid så lång tid innan det försvinner. Det är ju inte så lätt att bara lasta in i min lilla bil för att köra till tippen.
Men idag hade jag tur. En container har blivit ställd på vårt område, där man kan kasta allt från el, småprylar till stora och otympliga möbler.
Och här satt jag och hade jättetråkigt, när Affe plötsligt ringde på och tyckte vi skulle kasta en massa skräp. Japp, kläderna åkte på i ett svep. :)

Nu är i alla fall allt borta, och det är så himla skönt.
Fick lite problem med soffan i förrådet. Men Dennis, som precis slutade sitt jobb, kvistade förbi på väg hem, så det löste sig. :)

Det är lite märkligt ändå. Affe och Dennis var de som slet mest, men nu sitter jag och är helt slut. Man skulle nästan kunna tro det var jag som drog i alla möbler. Snacka om empatikänslor. hahaha















VAD SKALL MAN HITTA PÅ?!!


Om gårdagen var härlig och rolig, så är den här dagen totalt tvärtom.
Det bara regnar och regnar. Vart tog solen vägen? Kan inte låta bli att kika ut mellan varven. Kanske, bara kanske att det slutar regna. Ja, man vet ju aldrig. hahaha

Och jag får inte för mig till att göra något alls.
Sitter bara och växlar mellan stolarna, och tittar än på dataskärmen och än på TV-skärmen. Kul va?

Jag har inte ens haft ork att ta på mig ordentliga kläder.
Visst låter det som om jag har tråkigt? Kan tala om att det har jag.

När jag sitter och modifierar med bilderna på det här sättet och lägger bilder och texter om vartannat, då vet man att jag har tråkigt. :) 
Nej, skojar bara. Jag ville testa och se hur det ser ut.
Jag läste någonstans att det var bra att lägga bilder och texter på det här sättet. Inte för att jag vet varför, tycker inte ens att det ser snyggt ut.

Vad tycker ni? Är det roligare att läsa en sådan här text? Själv tycker jag inte det.
Tror faktiskt att jag dissar den här idén.


LINEDANCE!!


På Lördag är det Linedancefestival på Jägersro här i Malmö, och jag funderar starkt på att gå dit och titta.

Man hade inte varit ett countryfreak utan Linedance på sin "gilla"lista. :) Även om det idag bara är en liten del som består av den musiken, numera kan man ju dansa Linedance till de flesta musikstilarna.

För några år sedan dansade jag själv det, och det är superkul. Men som så mycket annat, upphörde även det. Jag tyckte tiden aldrig räckte till. Jag jobbade mycket, jag behövdes här hemma, för att inte tala om min lathet hahaha. Ja ursäkterna var många till varför jag plötsligt hoppade av.
Och alla de ursäkter jag hade finns faktiskt inte kvar längre. Så vem vet, kanske jag tar upp det igen.

JAG SER BAKIS UT!!


Jaha, jag glömde givetvis att ställa klockan igår, tur i oturen att jag ändå vaknat så tidigt som jag gjort.

Idag hjälpte det inte med mitt leende igår, snacka om att vara trött och inte alls sugen på att le. :) 
Natten har vait allt annat än härlig. Tror jag vaknat en gång i timmen natten igenom. Och det syns verkligen på mina ögon. De ser helt rödsprängda ut, man skulle nästan kunna tro att jag är bakfull.

Nåja, nu skall jag dricka morgonkaffet i alla fall. Jag får bekymra mig över ögonen när jag är något piggare. Undrar om man kan lägga gurka på ögonen, så att åtminstone svullnaden lägger sig. *suck*

JAG, DAGEN OCH TANKAR PÅ LILLA ALEXANDER!!


Trots att jag varit ensam på mitt lilla äventyr till den stora staden idag, har det varit en härlig dag. Det var skönt att bara gå för sig själv och strosa, utan några som helst förpliktelser eller någon som väntade.
Ett tag saknade jag visserligen att få krama om mitt lilla barnbarn, men jag kom aldrig i kontakt med svärdottern, så jag får "snusa" på honom en annan gång. :) 

Nu börjar det bli dags att dra sig tillbaka, det kommer ju ytterligare en dag i morgon. Och tro det eller ej, men klockan kommer att vara med mig i morgon bitti också.

Ja just ja. Idag var det exet som stod för matlagningen.
Och gott blev det.

Sov gott alla, och dröm sött.

MEMORIE LANE!!

När jag var på väg hem från mobilia tidigare idag, stannade jag till och vandrade igenom kvarteret där jag växte upp.
Snacka om nostalgitripp, lite sentimental blev jag allt.
Jag bodde där från 10-årsåldern och en bra bit upp i vuxenåldern. Så en hel del minnen dök upp när jag gick genom gården där vi bott, både roliga och dåliga minnen.

Så mycket som förändrats. Detta var ju en luftig, ljus och stor gård, som numera döljs av ett dagis.
Halva gården var igenbommad av ett staket som ledde in till dagiset. Gångarna hade blivit trånga och gården var inte alls lika fin som jag mindes den. Förresten, gård kan man inte kalla den. En gård som var full av sandlåda, gungor, rutchbana och mycket mer, nu fanns endast en rutchbana. Tråkigt att se faktiskt.


Fick min första lägenhet i den här trappan, huset mittemot mina föräldrar.
 
Mitt föräldrahem, andra våningen till vänster om trappuppgången.

NÄSTAN HEMMA!!


Jag hittade hela vägen hem också. Eller nja, nästan i alla fall. Det tog ju på krafterna att åka buss, så var tvungen att stanna till och pausa hos mamma hahaha.
Och vem möter jag där om inte Beatrice och Affe. Den nya mötesplatsen.

UTE PÅ EGEN HAND!!


Har landat på Mobilia och sitter och tar en fika.
Det märks att jag aldrig är ute och fikar längre. Vart tog alla cafeterior vägen, med vanligt kaffe och vanliga kakor? Jag sprang runt Mobilia två varv, innan jag beslöt att handla kakan på ett ställe och kaffet på ett annat. Vet inte ens om stolarna tillhör samma ställe där kaffet är köpt. hahaha
Skönt ändå att komma hemifrån en stund, behövde verkligen lite frisk luft.

Nu skall jag snart bege mig hemåt. Får se om jag hittar rätt bland bussarna, fick ju ringa mammas man och fråga efter rätt buss när jag skulle hit. Annars hade jag nog hamnat på helt annat håll. :)

NU SKALL DET UNDERSÖKAS IGEN!!


Visst är det väl bra att läkare av olika slag finns, och att man blir undersökt i förebyggande syfte. Men ändå kan jag inte låta bli att rysa när jag nu sitter här med en kallelse till en undersökning.
Trots att jag är så pass gammal och har gått igenom det ett antal gånger, kan jag inte förlika mig med tanken att jag måste undersökas.
Jag vet att det bara tar några få minuter men ändå ...... usch säger jag bara.

Nu har i alla fall kroppen och halsen fått sitt och jag känner hur energin verkligen är på god väg att flytta in. Tacka vet jag kaffe. :)

Nu blir det lite utgång.

VÄLKOMMEN TISDAG!!

Jag har sovit sååå gott. 
Gick och lade mig med världens leende på mina läppar. Undrar hur jag har sett ut under natten, men vaknade med samma stora leende i morse.
Det skulle vara ganska intressant att filma en natt. Dock tror jag att det får bli stumfilm av det.
För ett par år sedan filmade Dennis mig när jag sov. Och fy för säger jag bara. Det snarkande ljudet skulle ni inte vilja lyssna på. hahaha
Jag tror jag nöjer mig med film utan ljud. :) 

Jag är i alla fall pigg, så pigg man nu kan vara på morgonen innan kaffet har hunnit drickas. Och det skall jag göra nu.

Jag säger godmorgon till alla där ute.
Ha en bra dag. Och glöm inte, var rädda om er.

MÅNDAGEN ÄR SNART SLUT!!


Beatrice somnade ganska tidigt ikväll, så jag har suttit här i min ensamhet och bara strötittat på TV. Men nu känner jag hur sängen kallar och tänker därför runda av den här dagen.
Jag har faktiskt en date med klockan i morgon bitti, och vill inte vara helt rödsprängd när den nya dagen sätter igång. :) 
Först blir det så klart lite myspys med laptopen, får se om den är på bättre humör ikväll.

Nu säger jag godnatt och sov så gott. Ha riktigt härliga drömmar, så hörs vi i morgon igen.




INGET NAPP ÄN!!


Har suttit och sållat i mailen igen bland alla de företag jag skickat in ansökningar till.
Ibland hinner jag inte med när jag får ett "nej tack" mail som svar från de olika företagen. Då brukar jag bara rödmarkera mailet innan jag hinner ta itu med det.
Så nu var jag tvungen att gå igenom allt detta för att notera att jag fått svar.

Berättade jag förresten om svaret jag fick från företaget jag var på intervju hos? Det var ju bara ett bemanningsföretag. Och det företag som sökte folk hade tydligen kontakt med flera olika sådana. Nu hade de istället valt att fortsätta den här annonsen med annat bemanningsföretag, så i detta fallet blev det inget.
Men det kändes ändå hoppfullt för min del. Hon ville fortsätta ha kontakt med mig tills nästa gång de fick en liknande tjänst, vilket brukar komma titt och tätt enligt damen jag haft kontakten med.
Så trots att jag söker med ljus och lykta, kände jag ändå att jag kommit ett litet steg framåt.
Som sagt, man skall aldrig ge upp. :) 

JAG HAR VARIT EFFEKTIV!!

 
Hur har ni det där ute i vimlet? Själv har jag varit flitig som en myra. Det känns riktigt bra att ha hunnit uträtta mina vanliga "arbetspass", och klockan är inte mer än två.

Innan jag började med de vanliga jobbsökarbitarna, satte jag två påsar tobak på "jäsning". Det tar lite tid med vägning, blötläggning och blandning, så det var skönt att få gjort det. Nu skall det ligga i blöt i 2 dygn, innan jag maler och hackar.
Jag har faktiskt använt min el-cigarett en del idag, för att spara lite tobak. Det tar ju trots allt lite mer än 2 dygn innan jag kan börja använda den nya tobaken.

Visst har jag väl förtjänat en paus i allt "jobb" nu? Tänkte luta mig tillbaka i fotöljen en stund med en glasstrut och lite "charmed". Jag vet, jag är riktigt förhäxad. haha

MIN LAPTOP!!


Ja, jag skulle nog vilja säga att den börjar bli gammal och grå. Tror min laptop känner för att gå i pension. :) Kan ju inte låta bli att få lite lätt panik när jag märker att den går sämre och sämre. Är man beroende då?

Den bärbara använder jag ganska flitigt på kvällarna när jag kryper till kojs.
Jag har använt den till mycket, men framför allt har jag faktiskt skrivit min dagbok på laptopen. Sen jag började med bloggen har jag inte haft något behov av att skriva dagbok, det mesta jag funderar på numera hamnar ju här. Och då har det istället blivit att jag klickat in mig för att göra justeringar, kolla ev. kommentarer och allt annat man kan fixa med bloggen. Jag vet, jag är en riktig datanörd. hahaha

Bloggen är ju egentligen till för att dokumentera vad jag sysslar med om dagarna, hur det är att vara arbetslös, och mina känslor runt allt.
Men det händer ju ändå att vissa dagar är "dödperioder". Det är inte alltid det händer saker, och jag är iväg på något utanför hemmet. Det är vid sådana tillfällen det måste finnas andra ämnen att skriva om.
Tro mig, jag har huvudet fullt med saker och ting. Det måste bara printas ner. :) Och det är det jag brukar syssla med när jag lägger mig.

Och igårkväll gjorde jag samma som alltid. Men datorn stängde bara ner sig hela tiden. Trots fläkten jag köpte för ett tag sedan, så blir datorn ändå överhettad och stänger sig.
Jag har ju som sagt inte pengar till att köpa en ny än så länge. Så jag får väl, med ett leende på läpparna, ta det med ro och vänta tills den dagen kommer då jag vinner på lotto eller något liknande.

GRAND OLE OPRY HOUSE IN NASHVILLE!!

Alla som älskar countrymusic vet nog vad jag talar om när jag säger att drömmen skulle vara att få se Grand ole opry house i Naschville.
Snacka om akustik, det är i alla fall vad jag inbillar mig.

Och varför kom jag att tänka på detta nu då? Menar, jag har ju inte varit vaken så länge. 
Har precis satt mig med mitt morgonkaffe, öppnat upp datorn och började med att kolla igenom mailen. Då hade jag fått reklam om någon tävling där priset var en resa till Nashville. Det hade jag ju så klart inte sagt nej tack till.
Nej, jag skall inte tävla. Det är sådant som gör att man får ännu mer strunt på sin mail. Försöker ju begränsa det så mycket jag bara kan.
Men förstår ni grejen? Bara tanken att få sitta på det stället ger mig rysningar. hahaha

Nåja, det var dagens dröm, tillbaks till verkligheten.
Skall dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro, så att jag vaknar till liv riktigt ordentligt.

Detta är alltså måndag.
Ny vecka och nya "att göra"-planeringer väntar ...... när jag VAKNAT.

SKÖNHETSSÖMN, BEHÖVS DEN?!!


Sitter och blir mer och mer trött här hemma nu, planerar min sänggång alldeles strax. Men ville naturligtvis först kika in här ett kort ögonblick. Ni vet, det första och sista som händer under dagen.

Efter liveshowen här på datorn har jag bara suttit och strösurfat lite, medan gäspningarna har blivit fler och fler. Och skönhetssömnen behövs verkligen.
Visste ni förresten att det stämmer det här med att "få sin skönhetssömn"? Jo, det är sant. Det är vetenskapligt bevisat att man blir vackrare om man sover de timmar man behöver. Jag har bara inte kommit på hur många timmar som skulle krävas. Själv har jag inte märkt något. Jag sover hur många timmar som helst, men inte tycker jag att det har hjälpt. :) Kan ju i och för sig ha något att göra med att jag inte sover de i följd, jag får väl bli bättre på det då. :) 

Så därför säger jag godnatt nu och hoppar i säng och kramar kudden istället.
Hoppas ni själv får en ordentligt god natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

SNACKA OM SVALLNINGAR!!


Sitter här med världens svettningar, det är ju värre än det var mitt i sommaren. Kan bara inte komma fram till om det är för att jag stått vid spisen en halvtimme, om det skall bli åska, eller om det bara är jag som är "förhäxad". :) 
I alla fall var jag tvungen att ta fram min solfjäder, har inte behövt den på ett bra tag nu faktiskt.

Maten är ju som sagt ett nödvändig ont. Och eftersom Beatrice faktiskt slavat i tvättstugan, kunde jag ju inte begära att hon skulle stå för maten också den stackaren. Så jag kavlade upp ärmarna och ställde mig där själv. Det blev varmare och varmare, så det kändes nästan som om jag satt i en bastu. Och inte hjälpte det heller med en tväröppen balkong.
Får väl se om det släpper nu när jag inte är i köket längre, annars lär det få bli en väldigt KALL dusch. :) 

Nu sitter jag i alla fall och njuter av en kopp kaffe i väntan på att klockan skall bli 20.00, då det visas en liveshow på marcelos.se

Hörs senare



MORS DAG!!


Som sagt så körde ju Dennis oss till stallet, och hämtade oss sen. Och vilken tur det var. För när Beatrice hade ridit klart stod det som spön i backen, hua vilket väder.
Dessutom hade jag inte hunnit äta frukost innan vi gav oss iväg, så jag var lite extra kinkig. Det var sååå gott med kaffe och smörgås när vi väl kom hem.

När Dennis hämtade oss låg det faktiskt en liten present till mig i bilen, idag är det ju mors dag. Gullig son jag har.
Den där kinkigheten vände snabbt, kan jag säga hahaha. Det räckte med att jag såg chokladet, så blev jag genast på mycket bättre humör.

Grattis alla mammor där ute, ni är värda en egen dag.

I STALLET OCH ÄR FORTFARANDE TORR OM FÖTTERNA!!


Gulliga Dennis hämtade oss idag så jag skulle slippa gå i kylan.
Mitt humör är ju inte alldeles på topp för detta. Men det kommer att ändra sig. Det blir så ibland när solen har åkt på semester.

Nu är det snart dax för uppsittning. Då brukar tiden gå fort.


INGEN SOL!!


Som det regnar idag, solen bara försvann.
Och vi som skall till stallet ...... utan bil.

Jag kan ibland tycka att det är ganska mysigt med regnet som smattrar mot rutan, så länge jag får sitta inomhus och lyssna på det. Gillar inte att gå ut och bli våt, speciellt inte när jag precis varit sjuk.
Jag har ingen aning om hur en kropp är funtad. Om inte kroppen tagit igen sig och har fått bra immunförsvar, är det då någon risk att man lätt blir sjuk igen? Bara en liten fundering.

Ja, ja, jag får ta det som det kommer. Nu skall jag i alla fall först morna mig med en stor kopp kaffe. Då kommer det säkert att kännas bättre sen.

Ha en trevlig morgon, och stanna inomhus om ni inte behöver ge er ut.
Och även om det regnar ute, så ha solsken i sinnet. Det värmer minst lika mycket. :) 

LÖRDAGSMYS!!


Oj, vad klockan plötsligt blivit alldeles för mycket.
Jag är ju inte ett dugg trött. Men vet att jag lär vara det i morgon bitti när klockan ringer, om jag inte snart hamnar i säng. :) 

Affe kom upp och lagade middag ikväll. Undrar om han tror att vi svälter här om vi inte äter. haha
Nej, men det var gulligt av honom. Jag har ju som sagt inte varit mitt bästa jag, så jag blev väldigt glad åt gesten. Och så fick min egen lilla kock semester samtidigt. :) 

Efter det var det ju rena myset här hemma. Beatrice plockade fram både chips, ostbågar och dricka. Har ju inte vågat äta för mycket av det, men lite smakprov fick det så klart ändå bli. Jag menar, det är väl klart man måste mysa liiiite en Lördagkväll, eller hur? :) 

Nu är det dax att dra sig tillbaka, skönhetssömnen behövs. I morgon ger jag mig ut. Nu skall jag vara helt återställd, vill ju inte smitta några hästar.

Godnatt Sverige.

KRAFTEN IDAG -2 GRADER!!


Visst känns jag lite som en politiker? Ni vet, bara lovar och lovar utan att hålla så mycket.
Det var ju meningen att jag skulle ut idag, att det skulle hända lite mer, kanske lite mer foton osv, men orken bara försvann. Istället har jag bara gjort ...... ingenting.

Men det kan jag inte påstå att dottern min har gjort.
Innan hon åkte iväg på kalas så var hon  en sådan där superdonna, ni vet, en sådan som bara blinkar så händer det saker och ting.
Om jag säger så här, vi HADE ett stökigt kök.

Vad sägs om före- /efteringreppet??

DEN HÄR TIDEN PÅ MÅNADEN!!


Hmm, jaha då var det dax igen.
För några få korta minuter, nja okej då två dagar, så var jag faktiskt ganska övertygad om att jag var rik. hihi
Men säg den lycka som varar för evigt. :) 
Jaha, vad pratar jag nu om då? Jag har ju så klart betalat räkningar idag. Kul? Neeeej. Men ack så tvunget.

Beatrice åkte iväg med sin pappa och bror på kusinkalas. Så då passade jag på att ha "lika roligt".
Och jag blev såååå trött av denna lilla ansträngning, så nu måste jag ha lite kaffe till.

Vad som händer sen?
Jag vet inte, men jag lovar att ni blir de första som får veta.



MED ELLER UTAN KORT!!


Dagens samhälle, att inte ha kontanter i plånboken eller att visa kreditkortet när man handlar, plötsligt är man "rik". Ja, idag tänker nog många så. Man blir förvånad om någon betalar med kontanter, och har man inget bensinkort så lyfter folk på ögonbrynen. Nej, kanske inte du, din granne och säkerligen inte din mormor.
Men visst är det så, idag har de flesta av oss någon form av kreditkort eller betalkort.

Jag är, eller har varit, exakt likadan. För mig har det varit den mest naturliga sak i världen att leva med korten. Har aldrig kontanter på mig, handlar med kort, betalar ibland med kreditkort, tankar med kort.
Har något gått sönder har jag inte funderat på om det fanns pengar. Jag har helt enkelt bara gått till affären och handlat nytt, jag har ju haft mitt kreditkort.
Tyvärr växer också våra barn upp med dessa värderingar och utan en tanke på att allt detta faktiskt skall betalas. Och visst fungerar det, så länge man har en stadig inkomst. Men vad händer den dagen inkomsten inte kommer in som den skall? Ja, det fick jag ju som bekant erfara.

De säger att barnen skall lära av de vuxna. Lite skamsen måste jag nog erkänna att i mitt fall är det tvärtom, jag har lärt mig av mina barn.
Både Dennis och Teddy har sagt flera gånger till mig att man inte behöver alla dessa kort. Och efter att jag nu har kämpat flera månader med att få det att fungera, så tog Dennis saken i egna händer och började klippa.

Så igår rykte bensinkortet, Dennis hade fått nog. Tänk att det skall gå så långt innan man inser att man faktiskt inte behöver alla dessa kort. Och detta är bara början. :) 

Vad tror ni? Skulle inte Dennis platsa som programledare för "Lyxfällan"? hahaha



UTVILAD!!


Godmorgon alla.
Ja, idag är jag riktigt utvilad. Det krävdes alltså en hel dag för att få mig ordentligt på banan igen.
När jag som vanligt vaknar på morgonen, trött som alltid, och bara har kaffekokaren framför mina ögon, ja då vet jag att allt är i sin ordening. Precis så vaknade jag idag. :) 

Och stackars Beatrice som inte vågade krama mig eller vara nära mig igår, hon var rädd att hon också skulle åka på magproblem. :) 
Faktum är att hon har inte heller varit riktigt sig själv. Hon har inte haft samma problem, men varit lite yr och mått allmänt lite kasst. Så ingen av oss har orkat ta oss igenom något i lägenheten. Ni kan ju bara tänka er då hur det ser ut här, när ingen av oss varken diskat, plockat undan eller något annat på två dagar.
Så idag måste det tyvärr prioriteras.

Men först skall jag i vanlig ordning sitta här för mig själv, njuta av morgonen och dricka mitt morgonkaffe.

Ha det bra så länge. Hörs när jag är pigg och full av koffein.

FREDAGKVÄLLENS TV!!


Då är kvällen nästan till ända.

Har suttit och tittat på "Let's dance" och ikväll åkte ju Maria Montazami ut.  
Visst skall hon vara nöjd med en tredjeplats, vilket hon säkert också är. Men jag hade nog velat se henne som vinnare förstås.
Jag är ganska säker på att Oskar går ut med skon i handen.

Trots att jag i princip har sovit bort ett dygn, känner jag mig ändå trött nu. Jag kommer att sova som en sten i natt.

Och i morgon skall vi ju ta och ......
ah, det tar vi då.

Sov gott alla, och dröm FINA drömmar.



ÄNTLIGEN FÅTT MAT I MIG!!


Det gick faktiskt att äta, så då kan man väl säga att jag är friskförklarad. hahaha
Och det känns riktigt, riktigt bra. Visserligen har jag ju inte varit så på alerten idag, så det fick bli rester. Men det går lika bra, vi fick i alla fall mat i oss. :) 
Sista tentan blir nu när jag skall dricka kaffe. Jag har ju som sagt inte vågat mig på det sen i morse. Tror inte jag druckit så mycket te och vatten som jag gjort idag, så det skall bli riktigt gott med kaffe nu efter maten.

I morgon skall jag även försöka mig på en runda utomhus, så då blir det förhoppningsvis lite mer foton igen här på bloggen. Det har ju inte varit så mycket att hurra för dessa två dagarna.

Nu sitter jag här redo med mitt kaffe och skall titta på "Let's dance", och bara njuta att jag är frisk.
Beatrice är inte så jätteförtjust i det programmet, så hon valde en film på sin Ipad, smaskandes på en glass. Det vågar jag mig inte på än. Min mage måste nog vänja sig sakta. :) 




AF


Det var egentligen meningen att jag skulle till arbetsförmedlingen idag och redovisa sökta jobb. Men jag vågade inte ge mig iväg till stan dagen efter jag varit dålig, så jag ringde dit istället.
Och när jag ändå hade damen på tråden passade jag på att kolla om något nytt arbete hade kommit in som inte visats på hemsidan än. Så hon skickade över 3 jobb jag kunde söka.
Så det är det jag sysslat med nu.

Jag brukar normalt inte söka jobb på Fredagar. Jag har försökt att lägga det som ett schema, så det inte blir så att jag söker hela, hela tiden, och både vardagar och helger. Risken finns att det blir för mycket, huvudet måste få vila. 
Men eftersom jag nu var dålig igår och knappt satt vid datorn, gjorde jag ett litet undantag.

Dessutom har jag varit lite slö den här månaden när det gäller jobbsök. Visst har jag fortfarande sökt, men inte i samma utsträckning som jag brukar. Så dessa tre idag jämnade ut det lite. :) 

Nu skall jag dricka en kopp te igen med två knäckebröd.
Har kört med det några gånger idag för att magen skall komma igång, lite som rehabilitering. Tror nog att jag kan äta lite middag med Beatrice ikväll.

SEX TIMMAR SENARE ......!!


...... och jag är fortfarande uppe på benen.
Dock tror jag inte att jag vågar dra på med för mycket kaffe idag. Kände efter koppen i morse att det började bubbla lite oroväckande i magen. Men efter en kopp te och ytterligare knäckebröd så har det lugnat sig igen.
Det är ju inte klokt vad man svettas när man är sjuk. Så det var helt ljuvligt att ställa sig i duschen.

Just nu känner jag mig nästan 100. Men för att vara på den säkra sidan har jag ändrat mina planer för dagen, och kommer istället att stanna inomhus och ta det väldigt lugnt. Måste ju ta hand om kroppen, det är det viktigaste vi har. Eller hur? :) 

ÄVENTYRSSEMESTER!!

 
Även om jag för det mesta tycker att det är jobbigt med alla dessa reklammail som dimper ner, så kan jag inte låta bli att gilla en liten del som kommer.

Idag fick jag reklam om lite annorlunda semestrar. Bokade man inom en viss tid så fick man någon rabatt. Nu ögnade jag bara igenom mailet, eftersom jag inte är intresserad av den typen av semester. Men det är säkert populärt hos vissa äventyrslystna.
Man kunde alltså boka ett undervattenshotell i Key Largo, Florida.

Jag vet att jag tidigare läst om något sådant hotell i Florida, men där vill jag minnas att man var tvungen att ha dykcertifikat. Skall man tro mailet som kom idag, så verkade det inte som om man behövde det nu i alla fall.
Dock tror jag inte att jag skulle vilja bo på ett sådant hotell. Jag hade nog varit alldeles för orolig att något skulle gå fel. Tänk om en ruta går sönder t.ex. Bara tanken får mig att rysa.

IGÅR!!


Är tillbaka på banan igen, tror jag i alla fall.
Jag mår inte illa längre, men känner mig fortfarande lite konstig i magen, lite matt. Men det är väl kanske inte så konstigt, jag åt ju ingenting igår förutom några knäckebröd. Och förutom kaffet på morgonen, drack jag sen bara lite te och vatten. Ja det var en riktigt jobbig dag igår, och även en del av natten gick åt till att må dåligt och springa på toaletten. När jag inte gjorde det så sov jag.

När jag inte ens orkar sitta vid datorn, ja då är jag dålig. Nu vågar jag inte ropa "hej" riktigt än. Jag har inte varit vaken så länge, Och eftersom jag inte har ätit något idag, så vet jag inte hur magen kommer att reagera. Jag får väl ta ett steg i taget och se vad som händer.
Just nu sitter jag och svettas en hel del, så kroppen är nog inte riktigt 100 än. Men jag känner mig inte lika dålig som igår, så nog går det åt rätt håll i alla fall.

Den här morgonen skall jag i alla fall försöka få i mig kaffe tillsammans med knäckebröden.
Jag är riktigt kaffesugen nu, vilket bara kan innebära att jag är på rätt håll. Så vi får se hur jag känner mig när kaffet åkt ner i halsen.

Hoppas ni får en härlig förmiddag. Var rädda om er ut där ute i vimlet, så hörs vi lite senare.



DÅLIG UPPDATERING!!

 
Ja, jag vet. Det blev dålig uppdatering idag. Som jag misstänkte åkte jag på en magåkomma och har hållit mig i sängen och toaletten i princip hela dagen.
Jag kan bara hoppas att det försvinner under kvällen så att morgondagen blir bättre. Hade ju planerat en busstur till AF då. Men jag får väl hålla de planerna öppna.

Har faktiskt inte vågat äta något idag, eftersom jag mått så illa. Har bara druckit vatten och lite te. Så jag skall försöka få i mig lite mat, får se hur det går.

Orkar fortfarande inte sitta vid datorn, ville bara uppdatera hur dagen har sett ut.

 

DET KAN I ALLA FALL INTE VARA SÖMNBRIST!!


Nehej, det hade inte med sömnbristen att göra. Jag mår riktigt dåligt och har legat mest hela dagen. Det mest troliga är att jag åkt på någon magåkomma.
Var uppe en stund nu för att känna efter hur jag mår, och det är inte alls bra.
Så om det kommer lite färre inlägg nu i eftermiddag så beror det troligtvis på att jag ligger i sängen..... om jag nu kan hålla mig härifrån vill säga. ;) 

Nej, nu orkar jag inte mer, måste lägga mig ner.

Hoppas ni själv får en härlig fortsättning på denna dagen.
Hörs senare.

ILLAMÅENDE!!


Jag mår så fruktansvärt illa, undrar om det beror på den lilla sömn jag fick i natt.
Gick och lade mig ett par timmar när Beatrice gått till skolan. Men det hjälpte inte, är fortfarande lika trött och mår lika illa som innan jag gick och lade mig. BLÄ
Tänkte försöka få i mig en kopp te nu och eventuellt knäckebröd med ost, får se om det hjälper.

Trots trötthet klarade jag i alla fall av att hjälpa Beatrice, det är ju alltid något. :)

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Ögonen blir tyngre och tyngre.

TIDIG TORSDAGMORGON!!

Godmorgon alla.

Man skall alltså inte börja leta och googla efter saker på nätet när det börjar bli natt.
Jag gjorde det, tänkte att jag bara snabbt skulle kolla en sak och råkade istället "snubbla" över en helt annan sak. Det slutade med att jag satt och tittade på en film som inte slutade förrän efter 2 någon gång. När klockan ringde 6 kändes det inte alls bra. Ja, inte vaknade jag med ett leende precis. ;) 
Hade ju lovat Beatrice att jag skulle vakna på morgonen och hjälpa henne med en håruppsättning.
Så nu sitter jag här och sover, och jag tvivlar att kaffet kommer att hjälpa.

Nu är det dax, skall hjälpa Beatrice med håret. Hoppas bara att det blir bra med tanke på att jag gör allt i sömnen den här morgonen. :)  




ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET!!

Idag har det verkligen varit många skratt. Måste säga att Beatrice är på väg att bli den nya komikern i familjen. Dennis och Teddy har ju alltid så roliga kommentarer och dialoger att skrattsalvorna brukar avlösa varandra. Idag tog dock Beatrice över den rollen. Eftersom det kommer så plötsligt hinner jag aldrig filma, vilket är lite synd. Skall försöka vara mer beredd med filmningen nästa gång. :) 

Med tanke på alla skratt jag får med mina barn, måste jag få ett långt och mer hälsosamt liv. I alla fall om man skall tro forskarna som påstår att patienter med smärtor kan uppleva en lindring om de utsätts för humor.

Jag har ingen aning om man skall tro på det eller inte. Men jag skickar ändå över ett litet "skratt" till er innan läggdax, kanske det kan få någon av er att må lite extra bra så här på nattkvisten. :)
Själv orkar jag inte skratta mer idag. Jag har en stark dragningskraft mot sovrummet och min härliga säng.
Jag säger därför godnatt till er alla, och hoppas att ni är med mig även i morgon.

BÖRJAR JAG BLI SENIL, ELLER?!!

 
Var tog sommarvärmen vägen då? Det var ju riktigt ruskigt kallt ute idag.
Det var ju en himla tur att Dennis ringde precis när jag och Beatrice var i "nöd". Trodde inte att det gick att få öronfrossa, men nu vet jag. hahaha

Och när man varit ute i kylan, är det extra gott med varmt kaffe när man väl kommer hem. Så det jag gjorde var ju så klart att sätta på en kopp kaffe.
Efter ett tag tinade kroppen, och framförallt öronen, givetvis upp och sen började jag och Beatrice tillsammans att laga maten. När vi väl ätit klart så var jag ju riktigt kaffesugen, som alltid efter maten.
Döm om min förvåning när kaffet redan var lagat. Jag hade alltså helt glömt bort kaffet när jag kom hem. hahaha
Vilken tur att det är en termoskanna och att det inte hade gått alltför lång tid. Ja, jag slapp i alla fall vänta på kaffet idag. :) 

Så nu är det kaffe och efterrätt som gäller. GOTT......

HAMNADE PÅ EKO!!


Har lyckats åka buss från Oxie till Malmö.
Sen skulle vi gå till Eko. Och jezzzus vad kallt det är. Fick ju frossa i öronen.

Tur att Dennis precis ringde. Han är på väg från jobb, och plockar upp oss på vägen.
Vilken tur man har ibland. :)

KLIPPNINGSDAX!!


Nu har jag både hunnit göra vid mig, dricka kaffe och slappat framför TV'n. Och ändå är inte klockan så mycket. Tänk om tiden hade gått lika sakta när man ville stanna den. hahaha

Det blir faktiskt så att vi får åka bil till frisören idag, men tar oss sen därifrån med buss.
Vet inte om jag vågar gå in till frissan med tanke på att jag inte för så länge sen kapade mitt eget hår framför spegeln här hemma hahaha. Hoppas hon inte ser det, då får hon väl kramp. Får nog ta och gömma håret i en klämma eller liknande.

Nu är vi i alla fall redo, både jag och Beatrice. Skall alldeles strax bege oss till frissan.
Dax för Beatrice att kapa lite hår.

LEDIGA TJÄNSTER!!

 
Nu har jag piggnat till och varit lite så där halvflitig.
Visst känns det skönt när man har lyckats söka lite jobb igen. Det är precis innan jag skall sätta mig ner och börja letandet efter lediga tjänster som jag ofta suckar och drar mig för det. Men när jag väl håller på så känns det ändå skönt att göra det. För lediga tjänster finns det ju, ganska gott om de också mellan varven. Men tyvärr är vi väldigt många som söker de här jobben, så det är inte det allra lättaste.
Men man skall aldrig ge upp. Någonstans, någon gång måste det ju även dyka upp något för mig.
Det enda ansträngda är så klart att ekonomin inte är som innan. Men jag har en urgullig dotter som förstår att vi inte kan göra riktigt lika mycket som tidigare. :) 

Jag brukar ligga på ca 15 jobbsök i månaden. Men den här månaden tycker jag det har gått lite trögt. Inte för att det inte funnits jobb att söka, utan mer att jag kännt mig lite låg i perioder. Dock är jag uppe i 9 än så länge, och månaden är ju som sagt inte slut än. Så kanske ......

Nu skall jag ta tag i resten av dagen med att börja göra vid mig. Kan ju inte sitta här och uggla. Och sen blir det nog lite kaffe på det. :) 

GODMORGON PÅ ER!!

 
Ni vaknade väl med ett leende idag? Det gjorde jag. Men jag vet inte om det beror på att jag lade mig med ett leende igår eller om det beror på den mysiga drömmen jag hade. I vilket fall som helst så tror jag att det kan bli en riktigt bra dag idag. Det är aldrig fel att vakna med en sådan härlig känsla. :) 
Klockan är inte mer än 7, och naturligtvis är jag lika trött som jag brukar vara varje morgon.
Men jag har sovit bra. Och eftersom jag vaknar utan klocka måste det betyda att jag sovit mina timmar.

Jag har varit ganska slö med att söka jobb den här veckan, har faktiskt bara blivit ett än så långe. Så jag måste ta tag i den biten idag. 
Idag är det dessutom studiedag så Beatrice har beställt tid för klippning i eftermiddag. Det blir därför en busstur också idag till Oxie.

Men först måste jag morna mig medan jag fortfarande sitter här ensam. Har svårt för att skriva innan ögonen har vaknat till liv, så jag får återkomma när jag lyckats med att öppna de ordentligt. :) 

Hoppas ni får en bra dag på jobb, i skolan, eller vad ni än hittar på idag.

Och nu ...... KAFFE



TRE TIMMAR SENARE OCH PIGG!!

 
Japp, jag är hur pigg som helst.
Fråga mig inte hur det gick till men både värken och tröttheten är som bortblåst.
Visserligen har jag ju hällt i mig lite kaffe, men tycker inte att det brukar ha den här effekten. :) Frågan är bara om jag nu kommer att somna ikväll, och nej, jag har inte vilat middag. :) 
Tillsammans med kaffet blev det lite efterrätt så där någon timme efter maten, tillsammans med ett avsnitt av "förhäxad". Det gjorde alltså susen.

Jag är nu inne på fjärde säsongen av totalt åtta på "Förhäxad". Jag ger mig inte, skall igenom alla säsongerna innan jag låter DVD-spelaren gå på semester. haha

Så här har min kväll sett ut. Hoppas ni också haft en trevlig kväll där hemma. Skall väl ge det någon timme till innan jag kryper ner till kojs och försöker drömma något mysigt.
Jag vet i alla fall en som somnade gott i fotöljen, iklädd sin onepiece. Och för er som trodde att paketet till Beatrice innehöll en kudde, så kan jag nu tala om att det var hennes onepiece som låg där, Beatrice är riktigt förälskad i den.

Ha en fortsatt härlig kväll och kom ihåg att lägga er med ett leende.
Sov gott alla, hörs i morgon.

HALVSOVER TROTS SMÄRTA!!

 
Har precis käkat middag, och blev naturligtvis övermätt. Tror att det är för att jag själv lagade maten idag. Blev ju nästan mätt bara av matoset. :) Och inte bara det, jag blir alltid så trött efter maten. Så nu sitter jag här i någon sorts dvala. Men jag kan ju inte gå och vila middag vid den här tiden, då kommer jag inte att somna ikväll. Så det får väl istället bli en lite tidigare kväll för mig.

Tänkte laga mig en kopp kaffe nu efter maten. Men just nu har jag så fruktansvärt ont i min höft, så jag kan knappt gå. Tror jag väntar med kaffet och tar en tablett istället.
Det är nackdelen med att komma upp i åren, alla småkrämporna visar sig. hahaha

Nej, nu blir det en tablett. Och kanske, bara kanske att jag tar en kopp kaffe.

DETTA PASSAR MIG BÄST!!


Jag fick lite dåligt samvete för att jag bara satt vid datorn.
Tänkte först gå ut en runda. Men nej, det är ju så tråkigt väder. Så jag tog tag i saken och började städa lite lådor. Det är alltid bra att göra det, man hittar så mycket som man inte ens tänkt på att man hade. :) 

När den är köpt minns jag inte, tror till och med att det var Dennis som inhandlade den för ett antal år sedan. Men den låg så fint där i lådan när jag började tömma den, abtronic-maskinen.

Inte för att jag tror man blir en supermodell precis. Men om man kan få ner magen lite lagom så där till den riktiga sommarperioden börjar, så hade det ju varit bra. :) 
Alltså detta måste ju vara den perfekta träningen. Jag får göra det jag älskar mest, sitta framför datorn, samtidigt som jag gör situps.

Så ja, denna träning passar nog mig allra bästa. hahaha

DE VET HUR DE SKALL TA BETALT!!

 
De som känner mig vet att jag inte är den mest tekniska person precis. :) 
Och det här med datorer och mobiler vet jag inte så mycket om, kallar alltid på Dennis eller Teddy så fort jag får problem.
Och jag har ju hela tiden trott att felet med mobilbloggandet på något sätt berodde på att jag gjorde något tokigt, ända tills Teddy kom på att det säkert hade med hur många "GB" jag har i mitt abbonemang.
Jag kan ju inte förklara vad "GB" är för något, vet ju knappt det själv hahaha. Det har i alla fall med minnet att göra, så mycket har jag förstått.

I alla fall, då ringer jag till min operatör för att kolla problemet och se om jag kanske kan öka mitt "GB".
Det var ju helt rätt det Teddy sa om att det var för litet. Jag hade bara 2 "GB", vilket tydligen är alldeles för lite om man surfar på mobilen ofta. Men jag kunde köpa ett "GB" för 29:- för en månad. Och ville jag sen ha ytterligare, fick jag fortsätta att köpa för 29:-. Men det gick ut efter en månad, så då måste man ringa igen.
Jag var mer intresserad av att få något fast varje månad, något paket så jag skulle slippa ringa varje månad och köpa till. Ja, det var ju klart att jag kunde det. Men då skulle det kosta 149:- extra varje månad.

Nu sitter jag här och funderar på hur jag skall göra.
När jag är iväg hemifrån vill jag kunna gå in på bloggen när jag känner för det, och inte behöva vänta ända tills jag kommer hem. Jag vill alltså inte vara begränsad.

Ja, de vet hur de skall ta betalt. :) Det är inte billigt att ha en hobby minsann. hahaha

GODMORGON!!

 
Det är inte den piggaste Carina som sitter här och skriver just nu, jag är såååå trött.
Teddy var ju tvungen att komma upp här precis i det ögonblick jag stängde ner datorn och skulle gå och lägga mig. Och ni vet, när man väl börjar prata så .....
Ja, tiden bara rusade iväg.
Därför sitter jag här som en zombie......igen.
Undrar hur mycket kaffe jag behöver hälla i halsen för att vakna till liv idag, tror inte det kommer att räcka med en kopp.

Har inga planer de första två timmarna i alla fall. Så vi hörs då, när jag vaknat till liv lite.
Godmorgon, ha en bra förmiddag.

KYLIG KVÄLL!!

 
Det var riktigt kyligt ute när jag och Beatrice rundade av vårt restaurangbesök.
Jag som alltid förespråkar att inte klä av sig för tidigt, gjorde samma klassiska fel som alla andra brukar göra. Jag åkte iväg till restaurangen utan så mycket som en kofta på mig, enbart en kortärmad skjortblus. Kallt? Yes det var det. :) 
Det blev alltså extra gott med varmt kaffe när jag väl var hemma i värmen.
Inte alls konstigt att jag nu sitter och halvsover och bara längtar till sängen, tror att vindarna sög musten ur mig...om det ens är möjligt. :) 

Så nu tänker jag ta hela mitt väsen in i sängkammaren och SOVA.

Godnatt alla och sov så gott.
Sweet dreams.

RESTAURANGBESÖK!!


Sååå mätt nu.
Restaurangen Beatrice valde heter "Orientalisk grill". De har riktigt god mat. Och man får verkligen valuta för pengarna med all denna mat man får.
Nu sitter vi bara och försöker samla oss, så vi orkar ge oss iväg hemåt igen.

Jag är så kaffesugen, men det får allt vänta tills vi är hemma.

HEM EN SNABB RUNDA!!


Nu har vi varit iväg och ätit tårta idag igen, hos mamma den här gången.
Eftersom Dennis och Dessi inte hann hit i Lördags, så bjöd de på tårta som Dennis hade bakat, supergott.
Och naturligtvis, det bästa var ju att jag fick "snusa" på lilla Alexander igen. Han är en riktig liten goding.
Och vimsig som jag är glömde jag ju alldeles bort mobilen när vi var iväg. Tror jag blev alldeles till mig när jag visste att jag skulle träffa Alexander igen. hahaha.
Trodde aldrig att jag skulle bli så tramsig av att bli farmor. :) 

Nu har vi i alla fall landat hemma för att alldeles strax ge oss iväg igen, dax för Beatrice födelsedagsmiddag.
Den här gången åker mobilen med. :) 



HUR MÅNGA AGENDOR BEHÖVS?!!

 
Ja, jag undrar verkligen hur många kalendrar som behövs för att inte missa möten, göra dubbelbokningar etc.

Jag har bordsalmanacka, almanacka i mobilen och almanacka i min mail. Ändå har jag lyckats med konststycket att dubbelboka. Hur gick nu det till? ;) 
Skulle skriva in en tid från mobilen till min bordsalmanacka och upptäckte att jag redan hade en tid att passa samma dag, och nästan samma tid också.

Så nu har jag två tider till 3/6. Skall ju vara på TRR klockan 10:00, samtidigt som jag har en annan tid på Ikea. Smart där......not.
Jag hade ju hellre velat åka till Ikea, men är nog så illa tvungen att välja TRR.

Det är ju just för den anledningen jag har tre almanackor, för att kunna bestämma tider även när jag inte sitter hemma, och skall kunna se tiderna på mobilen.

Ja, ja. Inget att göra åt saken nu. Får väl skärpa mig tills nästa gång.

MEDAN DU SOV


Om man nu inte har ett rikligt och fullt kärleksliv, så kan man ju alltid drömma sig bort. :) 
Mina hyllor är fyllda av love stories, om jag mot förmodan någon gång skulle känna saknad efter "den stora romansen". Tur det infaller så sällan. hahaha

Skulle tro att denna film är en av favoriterna, den har gått varm i min DVD-spelare.
Kärlek, med lite komedi. Kan det bli bättre?

Handling:
Singeltjejen Lucy jobbar som spärrvakt och vantrivs med livet. Hon drömmer om den tjusige killen som tar pendeltåget varje morgon klockan åtta. En morgon blir han rånad och ramlar ned på spåret. Lucy räddar honom från att bli överkörd. Medvetslös körs han till sjukhuset där hans släktingar får för sig att Lucy är hans flickvän och Lucy är alldeles för velig för att säga som det är.

GRATTIS BEATRICE!!

 
Då har vi vaknat upp till en ny vecka, en solig sådan. Skönt med en solig dag när jag skall iväg lite senare, får hoppas att det håller i sig hela dagen.

Idag fyller Beatrice 19 år och jag har inte den blekaste aning om var tiden tagit vägen. Betyder det att jag är gammal nu? Nej, inte då. Känner mig inte äldre än 25. ;) 
Idag är det som sagt hennes dag. Och det betyder att hon väljer var och vad hon vill äta. Igår sa hon något om att äta på samma ställe som vi hamnade på en dag med Teddy, där vi åt Kebab. Shawarma är något hon älskar och det har de tydligen på det matstället också, så det är det hon satsar på idag. :) 
Men först skall skolan klaras av.

Om jag skall orka med det, så gäller det att jag först vaknar till liv. Så jag skall hälla i mig lite kaffe nu.
Sen måste jag ju sköta mina "vardagssysslor" medan Beatrice är i skolan.

Under tiden jag gör det får ni ha en underbar dag ute i solen.
Ni vet väl om att ni bara har varandra till låns? Så snälla, var rädda om er och ta hand om varandra.

SVENSK SEGER!!

 
Trots att jag inte är speciellt sportintresserad, måste jag säga att jag är riktigt stolt över den svenska segern våra hockeyspelare lyckades ta hem.
Jag tittade inte på hela matchen, slog över till kanalen lite då och då för att kolla poängen. Mot slutet stannade jag dock kvar. Och nästan mot ens vilja, blir man automatiskt helt tagen av stämningen. Det var en riktigt härlig stämning.
Jag hoppas och tror att det blir ett riktigt bra firande hos både vårt svenska hockeylag och alla dess fans och supportrar. :) 

Grattis Tre Kronor!!

Med detta fina avslut på den redan härliga dagen tänkte jag dra mig tillbaka, måste ju få min skönhetssömn. :) 

Ha en riktigt god natts sömn alla.



KAFFEMYS EFTER MATEN!!

 
Idag blev jag bjuden mat igen, men dock bara om jag fixade till det. Och det säger man inte nej till.
Sen har jag ju en väldigt härlig son som mer än gärna tog över när jag väl förberett allt, och det var inte heller fy skam.
Sitter just nu och njuter efter maten, skall titta på lite liveshow här på datorn.

20.30 smäller det för Sverige.
Vem kommer att titta på finalen i hockey mellan Sverige och Schweiz?
Tror inte att jag själv kommer att titta på den, då jag är så ointresserad av sport som man kan bli. Vem vet, TV'n kanske råkar ut för mässlingen. Vill ju inte att det skall bli sjukan för min kära vän. hahaha
Möjligtvis om man slår över ngn gång mellan varven för att kolla resultatet. För naturligtvis vill jag ju ändå att Sverige skall ta hem detta.

Ha en trevlig kvällsunderhållning, alla ni som har något speciellt att titta på eller vad ni än tar er för.

RÄDSLA!!

 
Och på tal om rädsla.
Tror att jag nämnt någon gång tidigare om att jag ibland är rädd för min egen skugga. I alla fall brukar Beatrice säga det till mig när jag hoppar högt om något händer.
Och då menar jag, jag är rädd för allt. Vi kan gå ute och prata. Plötsligt flyger ett löv förbi, och jag blir rädd och hoppar högt. Beatrice skrattar alltid åt sådana små saker som händer runt om mig, då jag hoppar högt för ingenting.

Jag är precis lika rädd för hundar, hästar, ja allt som kan "skada". Men när jag väl lär känna djuret ifråga brukar det gå hur bra som helst. Det vill säga, jag lär ju givetvis aldrig känna djuret eftersom jag aldrig går i närheten av de.

Då kan ni tänka er hur jag bär mig åt i stallet på Söndagarna.
Jag ser alltid till att gå mitt i gången, så ingen häst kan nafsa till. I ridhuset är det alltid Beatrice pappa som följer med in och hjälper till när hon skall upp på hästen osv. Och behöver Beatrice hjälp i stallet med att hålla hästen eller annat smått, ja då är det också Beatrice pappa som finns till hands.

Det lustiga i allt är att jag själv har haft hund i många år. Och när det gäller hästar, gick jag också och red i många år och älskade den miljön.
Vad hände? Ja, jag växte upp och kom på hur farligt det är att leva. hahaha

Nu förstår ni kanske hur stolt jag känner mig idag då när jag faktiskt var inne i boxen hos hästen som Beatrice just ridit. Jag hjälpte både till att torka av hästen och lossa sadelgjorden.
Vad säger ni? Visst finns det hopp för mig också? :) 

REGN OCH RUSK!!

 
Ja, det var precis vad det var, regnigt värre. :) 
Vilken tur att det finns ridhus. Tänk om man skulle behöva stå ute i ösregnet, fy farao...
Har ni någon gång försökt springa ifrån regnet? Kan tala om att det är ganska omöjligt. Jag sprang, men var dyngsur ändå haha.

Men jag ser det från den ljusa sidan. När jag äntligen fick komma hem till värmen och slippa regnet, tröstade jag mig med att ta lite tårta som blev över från gårdagen. Mums.
Jag blev genast mycket piggare. hahaha

Nu åker kaffe och tårta ner i halsen, hörs senare.

REKLAM!!

 
Har precis suttit och tagit bort en massa reklam som kommit på min mail. Och jag kan inte låta bli att låta irritationen komma fram en aning.
Förstår inte var all reklam kommer från. Folk har sagt att det är om man klickar in sig på en massa sidor och fyller i sin e-postadress. Men jag vet ju ganska säkert att jag inte har gjort det, eftersom jag inte gillar den typen av registreringar. Så var kommer allt ifrån?
Ibland försöker jag mig på att blockera, men då kommer det reklammail från någon annan adress eller person från samma ställe. Så det spelar ingen roll hur jag bär mig åt.

Jag kollar av min mail flera gånger om dagen, eftersom jag fyller i min e-postadress när jag söker jobb. Det är viktigt att jag hela tiden håller koll där, så jag inte får viktigt meddelande från något företag. Därför kan jag också sålla bort all reklam ganska omgående när det kommer. Men de få dagar då jag inte gör det, om jag t.ex. är borta nästan en hel dag, då ligger det 30-40 mail direkt. Såååå irriterande.

Såja, nu rann det av mig. Vad bra att jag har er att gnälla hos. hahaha

Skall iväg till stallet nu, och regnet det ÖSER NER.
Hmm, kanske skall man ta med schampo, slå två flugor i en smäll liksom??

SÖNDAGMORGON!!

 
Så trött jag var när klockan ringde kvart i 8, tyckte ju att jag precis lagt huvudet på kudden. Så går det när man sitter uppe halva natten. :) 

Igår var första gången på väldigt länge som jag tittat på röstningen av eurovision.
Poängutdelningen var ju helt annorlunda än när jag satt och tittade, så det tog ett tag innan jag fattade hur poängen delades ut.
Har ingen aning om det var rätt låt som vann eftersom jag inte lyssnade på låtarna, Men Danmarks låt, som gick vinnande ur det här, var väl inte så jättedålig. Tyckte den lät bättre än första gången jag hörde den. Det är väl kanske så med de flesta låtar, att de blir bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar.

Nu skall jag försöka vakna till liv, så jag inte står som en zombie när det är dax för Beatrice att rida.

Ha en bra förmiddag. Hoppas inte ni har behövt ställa klockan idag, det är ju trots allt Söndag.

TRÖTT EFTER FULLT HUS!!


Har suttit och halvsovit i fotöljen någon timme nu. Så trött jag är efter att ha haft huset fullt av folk. :) 

Jag skrev ju tidigare att jag inte tittar på eurovisions längre. Men jag var ju tvungen att byta kanal för att kolla in Robin Stjernfeldts låt. Har inte hunnit byta om än, så just nu, i skrivande stund, är det Grekland som sjunger. Och min känsla är tyvärr samma som tidigare, gillar det inte alls. Kommer väl antagligen att slå över igen längre fram för att se vem som vinner, det kan ju i alla fall vara lite intressant. :) Om jag orkar vill säga. Kan ju vara så att jag somnar innan allt är slut. Så vad gör man om man vill kolla in vinnaren? Tack gode gud för datorn och youtube hahaha. Där hittar man ju ALLT......
Men jag tänker som sagt inte fortsätta att lyssna på låtarna nu, sätter väl på en film istället.

Däremot tänkte jag säga godnatt och hoppas ni får en fortsatt härlig kväll, antingen ni tittar på eurovision eller inte.
Och glöm inte; ta hand om er.

Sov så gott, så hörs vi i morgon igen.



FLER BILDER FRÅN KALASET!!

 
Vet inte vad som hände, men bilderna ville inte alls lägga sig som jag ville. Istället för att hålla på i två timmar och se var felet var, så var det lättare att bara dela på det i två inlägg. :) 

Men nu kommer i alla fall resterande bilder. Vi får hoppas att det ser bra ut den här gången.

KALAS PÅ UPPHÄLLNING!!

 
Det har varit några intensiva timmar, och än är det inte riktigt över.

Beatrice har i alla fall fått öppna alla sina paket, trots att ett paket inte hann komma med posten. Det får väl bli en sommarpresent istället. :) 

Det är alltid kul med lite gäster, kakor och andra godsaker. Sen är det precis lika skönt när man blir ensam. Mycket folk och rörelse blir jag ganska tung i huvudet av. Så därför är det väldigt skönt när allt är över, men kul är det alltid att träffas så klart.
Väntar fortfarande på Dennis, som skulle svänga in om en stund lite senare.

Tack så jättemycket Teddy för att du ställde upp med både tårtbak och rulltårtsbak, supergott var det.



Fler bilder kommer, fick lite problem med inläggen av bilderna.
Kan man fortfarande kalla mig för gröngöling, tro? :) 

SONG CONTEST!!

 
Då har vi den stora "musik"tävlingen här ikväll, eurovision song contest.
Vem skall titta på den?

Kan säga att jag själv inte tittar på det längre. Slutade titta för flera år sedan, då Finland gick och vann. Och nej, det var så klart inte för att det var Finland. :) 
Som de flesta tycker jag inte heller om förändringar. Och jag kan inte förlika mig med tanken på att det numera är eurovision och inte schlager som förr i tiden. Tycker inte att rock, pop, rap osv har på den tävlingen att göra. Visst, många av låtarna kan vara bra ändå. Men varför då inte anordna en musiktävling för den typen av låtar också?
Så när Finland gick och vann med en rocklåt, bojkottade jag den tävlingen.

Men patriotisk som jag är hejar jag naturligtvis på Sverige ändå, och hoppas att Robin Stjernberg vinner.
Nu har jag förvisso inte hört några andra låtar mer än Sveriges och Danmarks, men har svårt för att tro att hans låt är tillräckligt stark. Dock tycker jag inte låten är speciellt dålig.

Men vi håller i alla fall tummarna för Sverige och Robin Stjernberg.

DAX FÖR PAKETINSLAG!!


Har hamnat hos mamma för att packa in Beatrice presenter.
Känner mig något stressad, mycket att göra innan vi får gäster.

Beatrice är helt uppe i varv och bara går och babblar om att få öppna paket hahaha.
Men nej, hon får allt vänta.

Nu måste jag sätta fart igen.

BESÖK VÄNTAS!!

 
Ojdå. Idag kan man verkligen kalla det för sovmorgon, klockan 9.
Jag lyckas alltid tima in mina sovmornar till just de dagar när något skall hända och jag faktiskt hade behövt att kliva upp tidigare.
Idag har jag ju massor att göra, eftersom vi firar Beatrice. 
Hon fyller 19 år på måndag, men kommer som sagt att firas idag.
Tycker det blir så sent om vi tar det en vardag när hon först är i skolan och vi sen skall hinna äta och allt annat runt omkring. Bättre då att fira på helgen.
Dessutom har vi som tradition att gå ut och äta den dagen det är födelsedag för något av barnen, jag och den som just då fyller år. Och på Måndag är det alltså Beatrice som väljer var och vad vi skall äta.

Nu måste jag morna mig lite fortare än vanligt.
Så jag säger godmorgon till alla och ha en underbar förmiddag.

17:E MAJ SNART SLUT!!

 
Ni vet väl att det är Norges nationaldag idag.
Efter vad man sett på TV, har det ju varit riktigt trevligt och mycket festligheter under hela dagen.
Såg en liten intervju med Norges stadsminister Jens Stoltenberg tidigare ikväll.
Nu är ju inte jag speciellt politiskt insatt. Men den mannen berör mig verkligen jättemycket varje gång jag ser honom tala i TV. Han verkar så sympatisk och mjuk, dessutom känns det som om han är väldigt omtyckt av gemene man i Norge. Tycker det är härligt att se den sammanhållningen som verkar finnas.
I alla fall får vi gratulera Norge på deras nationaldag. :) 

Då är även Let's dance slut för den här veckan. Ikväll åkte ju Erik ut. Personligen tyckte jag väl att han var mer värd att få stanna än Markoolio. Men jag är i alla fall glad att Maria Montazami fortfarande är kvar.

Nu är det snart dax för mig att krama kudden. Så med detta säger jag godnatt.

Norges stadsminister Jens Stoltenberg

Erik Segerstedt, Let's dance



FREDAGKVÄLL!!

 
Då påbörjar vi denna fredagkväll, som ofta brukar vara lugna och sköna.

Nu har vi precis avslutat en riktigt god middag, bestående av pommes, grillkorv och en god sallad.
Tack Beatrice, det gjorde du som vanligt bra. Nu är det bara kaffet som saknas. :) 
Kanske därför jag känner mig lite trött, jag har ju inte fått mitt kvällskaffe än.
That's it.

Nu närmar sig klockan 20.00.
Och vad händer en Fredagkväll vid den tiden? Let's dance så klart.
Det är alltså det vi sitter och inväntar. 10 minuter kvar, sen kör vi......





VARIT OCH TRÄFFAT ALEXANDER!!

 
Lite dålig uppdatering idag, jag vet.
Har precis kommit innanför dörren efter att ha varit hos Dennis och Dessi en sväng.
Var ju bara tvungen att träffa lilla Alexander. Har ju som sagt bara sett honom en gång på BB.
Han är så himla fin, och mitt hjärta bara smälter när jag ser honom.
När man väl sitter där med det där lilla knytet i famnen så försvinner allt sådant som t.ex att jag skall uppdatera bloggen. Hade bara Alexander i mina ögon. hahaha

Sitter just nu och tar det lugnt och funderar på dagens middag. Börjar bli ganska sylten faktiskt, får se vad vi kan skrapa ihop.

SKYPE!!

 
Okej, nu har jag piggnat till ganska friskt.
Teddy ringde via skype redan vid 8-tiden. Ja ni kan ju tänka er själv hur jag lät. Var inte alls pigg, rent ut sagt väldigt trött. Och det var bara Teddy som stod för underhållningen. Det var både vitsar och skratt som förgyllde mina högtalare den första timmen. Själv orkade jag inte säga alltför mycket.
Men sen den andra timmen blev det lite fart även på min mun. Som sagt vi pratade över två timmar, bara för att Teddy var så fruktansvärt pigg av sig denna morgon. :) 

Nu är det lite frukost och ett avsnitt av "Förhäxad" som gäller, innan jag börjar tänka på kläder och utgång.
Jag lovar, det kommer att bli en grym dag idag.




GODMORGON FREDAG!!

 
Pigg? Nej.
Har precis sagt hej då till Beatrice, som begett sig till skolan nu.
Själv skall jag försöka vakna till liv något i alla fall, om det nu är möjligt. Känner mig extra trött idag, måste vara påverkan från gårdagen. :) 

Satt precis och tänkte att jag inte hade några planer idag. Men det har jag ju visst det. Skall åka iväg lite senare idag och träffa mitt lilla barnbarn, skall bli så roligt. Jag har ju bara träffat honom en gång på BB, som jag längtat.

Men nu, kaffe......

Ha en underbar dag, och var rädda om er där ute i vimlet.

LÄNKPROBLEM!!

 
För er som brukar klicka in er på min blogg via FB, så upptäckte jag ikväll att tydligen inte alla inlägg den senaste tiden har hamnat där.
Jag vet inte varför det har blivit så, om det kanske är något tillfälligt problem mellan bloggportalen och FB.

Jag brukar ju försöka uppdatera flera gånger om dagen, brukar inte låta det gå mer än ca 4 timmar mellan inläggen. Går det fler timmar ligger det säkert ett inlägg på bloggen, även om ni inte ser det på FB.
Jag vet att en hel del följer mig, men vet också att en liten grupp endast går in via FB.
Om ni inte vill missa några inlägg så går det väldigt bra att spara ner adressen, carinag.blogg.se 
Bara ett litet tips.

Ikväll blev det en enkel matvariant. Ingen av oss orkade ställa sig vid en varm spis, speciellt inte för min del med värmen jag hade en date med tidigare idag. :) 
Så vi gjorde helt enkelt bara en god räk- och äggsallad med kassler och bröd, suveränt gott.

Nu tänkte jag ha nästa date med kudden min, sååå mysigt.

Ta hand om er och sov så gott.



EN DAG I SOLEN!!

 
Det har varit en riktigt härlig dag utomhus. Känner mig ganska mör nu faktiskt, kan bero på den supermysiga solen som stod högt på himlen idag. :) 
Jag hade inte hunnit gå så långt förrän jag stötte på exet, som kom gående och inte heller hade något viktigt för sig. Så vi slog följe.

Det måste vara en av de absolut få gångerna som jag varit ute på promenad utan att egentligen ha något mål alls. Annars brukar det ju vara att man skall iväg någonstans, eller åtminstone tänker på något ställe som man sen hamnar på.
Men idag fick mina fötter bestämma riktning helt själv. Och eftersom inte Teddy var med fick de även bestämma takten, det var det bästa. hahaha
Efter ett litet tag blev jag dock väldigt trött i benen. Men tror ni jag hittade någon parkbänk? Nej, inte en enda. Annars tycker jag man ser de hela tiden. :) 

Vi hamnade i alla fall långt om länge hos pappa i hans lilla stuga. Och nej, riktigt så vilsen var jag inte. När jag väl kom ut från kringelkrokarna som Affe lurat in mig i, så såg även jag var vi befann oss.
Och min lilla gosse saknade ju så klart sin mamma hihi, så han dök givetvis också upp i pappas trädgård.

Nåväl, nu är jag hemma och börjar bli ganska hungrig, helt naturligt efter en dag ute i solen. Får se vad vi hittar på för något gott idag.

NÅGONSTANS I MALMÖ!!


Vart är jag?
Ja, jag har alltså gått vilse.

Någon som känner igen sig och kan leda mig rätt? hahaha

FÅNGA DAGEN!!

 
Okej, nu är jag redo.
Efter att ha suttit inne och ugglat ett par dagar nu tror jag det är dax att gå ut och möta omvärlden lite. Risken är annars att man blir sittande och inte tar sig för något alls.
Jag har ingen aning om vad som händer och var jag tar vägen. Jag låter ben och fötter avgöra. :) 

Jag får väl hoppas att det går att uppdatera från mobilen idag. Det beror ju som sagt helt och hållet på vilket humör den är på, det återstår att se.

Hoppas ni också tar vara på solen denna härliga dag, antingen ni är på jobb, i skolan, eller bara är hemma och slappar.

Nej, nu har jag inte tid att skriva mer. Måste fånga dagen.

VARJE DAG!!


Godmorgon på er.
Hoppas ni sovit gott för det har jag.

Nu på morgonen när jag satt här och skulle börja skriva det här inlägget, började jag fundera på alla mina inlägg som jag gjort nu ett tag. Och det slog mig att det absolut första jag gör varje morgon är att skriva ett "morgoninlägg" och det sista för dagen blir ett "kvällsinlägg".
Numera gör jag det tilll en vana varje dag och tänker inte ens så mycket på det, godmorgon och godnatt.
Tänk vad fort man kommer in i rutiner, och själv mår jag såååå bra av det.
Bara en liten avstickare i mina funderingar. hahaha

Nu är det väl dax för lite morgonrutin, kaffe och morgonmys. :)

För er som undrar, jag mår toppen idag. Naturligtvis vaknade jag med ett smile på läpparna. Så det är inte bara solsken ute utan även här inne.

CHOKLAD KAN OCKSÅ VARA NYTTIGT!!

 
Vem har sagt att inte chocklad är nyttigt? Idag gjorde det susen i alla fall.
Efter både mat och choklad kändes det faktiskt lite bättre. Naturligtvis hjälpte det till att jag blev bjuden på mat idag, det smakar alltid mycket bättre då. Okej, jag åt efterrätten först så klart. Redan där kände jag att humöret kanske, kanske skulle svänga lite innan dagen var slut, även om det fortfarande var lite si och så.

Och nu när även maten är på plats och kaffet på väg ner, så är jag absolut på god väg.
Tycker ändå det är skönt nu när det är kväll och snart tid för sängen. Jag tror faktiskt att det är det jag behöver, sova bort den här dagen som varit.
Känner att det säkert kommer att bli en kanondag i morgon.

Jag skall göra som jag själv brukar rekommendera, lägga mig med ett smile på läpparna. Kan garantera att jag vaknar så i morgon bitti. :) 

Nu säger jag godnatt, med ett smile så klart. :) 
Ha en fortsatt härlig kväll och sov gott alla.

DÅLIG DAG!!

 
Idag har det inte varit den allra bästa dagen. Och det verkar faktiskt som om det fortsätter i samma spår, blä.
Så det är ju en himla tur att jag stannat inne då, så jag inte stört mig på saker jag inte har med att göra.
Vissa dagar är bara för mycket. Känner mig som en förklädd häxa med väldigt stora PMS-besvär. Har inte ens orkat klä på mig idag, och någon syssla har det bara inte varit tal om.

Och stackars Teddy som råkade befinna sig här precis i mitt värsta ögonblick för dagen. Tur att han känner mig och kan gå härifrån när det behövs.

När jag har de här "dåliga" dagarna kan man inte säga för mycket dåligt till mig, då tänder jag väldigt lätt tyvärr. Det var det jag gjorde när Teddy befann sig här, han gick ju så klart.
Men vet ni vad? Han kom tillbaka 10 minuter senare med ett CHOKLAD. Han visste precis vad hans mamma behövde just idag. Han är bara för go.

BORTOM PRÄRIEN!!

 
Ni kommer väl ihåg att det sågs på "Lilla huset på prärien" hej vilt här hemma för ett tag sedan?
Kan nu tala om att det inte bara är serien som har setts här hemma. Köpte även hem filmen, som bygger på samma sanna berättelse som TV-serien. Filmen är faktiskt mer lik den sanna berättelsen än vad TV-serien är.
Dock är det inte samma skådespelare, vilket är lite synd. Men filmen går lite hand i hand med TV-seriens sista säsong (10), som inte har släppts i Sverige.
Den blev från början uppdelad i två filmdelar, som släpptes 2000 och 2002. Båda filmerna finns så klart numera att köpa i box.

Eftersom jag älskar sanna, och speciellt den tidens, historier, var det ju en självklarhet att boxen skulle pryda min hylla.
Den är absolut värd att se för den som ännu inte gjort det. 

Handling
Se hur det verkligen gick till när Laura träffade sin Almanzo och varför de blev tvingade att bege sig österut med dottern Rose, varför Laura fick arbeta stenhårt på det nya stället och varför hon åkte tillbaka till föräldrahemmet.

GRATTIS!!

 
Visst är det härligt med barn? Det enda tråkiga är att de växer upp alldeles för fort.
Trots att jag precis har blivit farmor så känner jag mig inte speciellt gammal. Om jag inte tittar mig i spegeln då förstås och ser alla rynkorna som kommit fram under åren. hahaha

Men vissa dagar känns det lite extra att tiden har flygit iväg. Och det är vid tillfällen som idag då det finns någon som plötsligt blivit vuxen.

Eftersom hon läser min blogg dagligen, vill jag passa på att gratulera henne här.
Jag kommer fortfarande ihåg när jag såg henne första gången, då hon stod framför mig som 2åring i affären och hade världens förhör med mig. :) Och nu är hon redan 19 år.

Så ett stort grattis Samina.
Hoppas du får en underbar dag.

BESÖK PÅ NATTEN!!

 
Godmorgon alla.

För mig är det inte alls en härlig morgon, drömmarna har avlöst varandra. Den här gången är jag ganska övertygad om att det har med nattens besök att göra.

Alla som känner mig vet att jag kan bli rädd för min egen skugga. hahaha
Då kan ni tänka er mig igårkväll. Hade precis lagt mig, satt på TV'n och låg med laptopen i knät, när ytterdörren plötsligt öppnades och stängdes igen. Till en början gjorde jag inget, var ju övertygad om att det var Teddy som dök upp. Men när inget mer hördes kallade jag på honom, inget svar.
Jag kände hur paniken kom krypande när jag kallade ytterligare ett par gånger utan att få något svar. Tog mobilen, smög ut och tände lampan i köket, fortfarande kallandes på Teddy.
Då vart jag riktigt rädd kan jag lova. Visserligen är jag inte rädd för spöken. Men jag är väldigt säker på att spöken inte kan öppna dörrar.
Till slut var jag så rädd att jag skakande ringde till Teddy. Då visade det sig att det var han som varit här. När han öppnat dörren och sett att det var mörkt i lägenheten hade han låst igen och gått ner till sig.
Snacka om rädsla alltså. Känns som att den fortfarande sitter i lite. :) 

Skall dricka mitt morgonkaffe nu och se om jag kan bli mig själv igen.
Kan man se tröttare ut......



DÅ HÅLLER VI KVÄLL!!

 
Känner mig ganska trött redan, mitt huvud och armar också. Men vet ni vad? Mina fötter är inte ett dugg trötta. Tvärtom, svullnaden har gått ner på min lilltå och värken har försvunnit. Konstigt, det brukar inte gå så fort. Men jag känner nästan inget längre.
Skulle ju faktiskt kunna ta mig en långpromenad nu, om det inte vore för att huvudet vill vila. :) Ja, vad gör man? Det går ju liksom inte att låta benen springa iväg för sig själv inte.

Sitter i alla fall framför TV'n nu och njuter av kvällen. Har ätit en god middag för ett tag sedan. Ja, jag har absolut inget att klaga på.

Och var tror ni jag fann Beatrice tidigare ikväll? Idag nöjde hon sig inte med matlagning. Nej, det skulle både diskas och bakas samtidigt. Det är ingen hejd på hennes energi. hahaha

Nu tänker jag i alla fall hålla natt och önskar er en fortsatt härlig kväll.

Hörs i morgon igen.

TV-RUMMET KLART!!

 
Nåja, nästan klar är jag. Kraften har gått ur mig, måste vara att jag börjar bli hungrig. Och ännu hungrigare blir jag av doften som just nu sprider sig från köket. :) 

Men ja, själva ommöbleringen är klar, skall bara ställa i ordning lite accessoarer.
Trött blev jag, men är nöjd med resultatet. Det är alltid bra för själen att göra om lite. :)

Nu väntar jag bara på att min lilla kock skall bli klar med maten, är vråååålhungrig.

Hörs senare, när jag är mätt och belåten.

Slänger in lite före- /efter bilder.

JAG LYFTER SKROT!!

 
Okej, det tar nog ganska mycket längre tid än jag beräknat till ommöbleringen. Jag är en riktig tidsoptimist. :) 
Jag fick ju börja med att kasta bort allt som egentligen inte alls skall befinna sig i TV-rummet, och det var ganska mycket.
Har haft ett gammalt köksbord i jättemånga delar liggandes i ett hörn hur länge som helst, så nu åkte det ut i hallen haha. Jag vet, det skall inte vara där heller. Det är bara så himla svårt för mig att komma till tippen och kasta det. Men nu ligger det i alla fall så synligt att jag nästan snubblar över det. Så nu måste "skiten" bort. :) 
Alltså, allt detta som nu ligger i hallen, har legat i TV-rummet. Förstår inte hur allt har fått plats. Ja, ni ser ju själv. Kan inte annat än att skaka på huvudet.

Nu har jag i alla fall kommit så långt att jag kan börja med att lyfta möbler. Måste bara hämta mig lite efter första omgången "skrotlyft".

Puh, det var jobbigare än jag tänkt mig.


BLI SMAL MED ZUMBA!!

 
Nu har jag vaknat ordentligt. Ögonen är inte svullna längre, det satte sig istället på lilltån. :) Dra på trissor så ont jag har.
Så även om jag hade velat, så hade jag inte kunnat dansa Zumba. Visst är det bra när man har något att skylla på?
 
Oj vad dåligt samvete jag har när jag inte orkar göra någon form av träning alls. Jag har dessutom världens sämsta tålamod, vill ju kunna se resultat meddetsamma. Tänk om man bara hade kunnat gå in i en maskin och gå ut på andra sidan smal och vältränad. Hade inte det varit något? hahaha

Men nog skall jag kunna halta omkring här hemma i alla fall och flytta lite möbler. Det lär ju ta sin tid. Men vad spelar det för roll? Det är inte precis som att jag har en massa annat på schemat. :) 

GODMORGON TISDAG!!


Det kändes som om jag gick i sömnen idag. Vaknade gjorde jag, men det var inte mer heller. Nu snackar jag om bokstavlig sömngång. Såg inget så jag gick rakt på dörren när jag skulle ut ur sovrummet och stötte till tårna. Nu går jag här och haltar.
Jag hoppas inte det blir värre än så här, jag som skulle flytta möbler idag.

Ja, ja, nu skall jag i alla fall hälla i mig kaffe. Får se om det kan lindra smärtan i foten också. Annars lär det ta tid att gå omkring även här hemma. Känner mig just nu som snigeln som aldrig kom fram. :) 

Ha en bra dag ni som måste iväg, och var rädda om er där ute.

NU SOVER VI!!

 
Då var dagen slut och jag känner att jag verkligen är förtjänt av en god natts sömn.
Eftersom jag inte har något inplanerat i morgon, så har jag suttit här nu ikväll och planerat in vad som behöver göras här hemma. Och ja, jag tror nog att det blir lite mer ommöbleringar. Fast och andra sidan vet man ju aldrig vilken sida jag vaknar på.
Vem vet, jag kanske stannar i sängen hela dagen. :) 
Nej då, så bra skall vi inte ha det. Här skall bäras möbler.

Men om jag nu skall orka det så krävs det ju ytterligare en natts ordentlig sömn.
Det är alltså vad jag skall göra nu.

Så jag säger godnatt och sov så gott.
Sweet dreams



MÄTTA OCH BELÅTNA!!

 
Oj, vad energin tog slut efter all effektivitet.
Jag parkerade hela mig på soffan i liggande ställning och tittade på "Förhäxad". Men tror ni jag fick ligga ifred? Nope. Plötsligt var det både besökare och folk som ringde på telefonen, så inte fick jag ligga i lugn och ro inte. :) 

När Beatrice kom hem satte hon så klart igång i köket meddetsamma, var annars? hahaha
Så en ljuvligt god middag blev det idag också. Nu är vi mätta och belåtna och sitter bara och njuter av kvällen. Eller ja, jag tror ju förstås inte att Beatrice njuter så mycket av lugnet, hon har slocknat. Det tar på krafterna att vara kock. :)

Själv börjar jag få lite tråkigt nu när det inte finns så mycket mer att göra. Så jag sitter bara och väntar på att klockan skall bli "läggdags".

Skall fortsätta mitt lilla maratonrace ett par timmar till.

Här kommer i alla fall dagens goda middag. Mums

MÖBLERING!!

 
Ja, jättestor förändring vart det ju så klart inte. Jag har inte så väldigt stort sovrum, så jag kunde inte flytta omkring det hur som helst. Men jag kände ändå att det skulle vara kul att förändra något i lägenheten. Så det fick bli det här.
Det tog sin lilla tid i alla fall. Var ju tvungen att börja skura lister, karmar, golv, hyllor, ja allt i sovrummet fick sig en liten "dusch".

Tänk om man alltid hade sådan energi, det hade gillats. hahaha

Känner mig sååå förhäxad nu......ja, jag tror det får bli ett par avsnitt. :) 

DET HAR VÄNT!!

 
Japp, det vände med lite kaffe och ett samtal med sonen.
Nu är jag lika pigg som jag var igår. Nej, okej inte riktigt. Gårdagen var ju som sagt lite speciell.

Men jag har i alla fall fått gjort en hel del med jobbsök och andra lite viktiga mail. Känns som det gått framåt en hel del idag, så skönt.

Får se om humöret får hålla i sig så att jag kan möblera om lite. Blev riktigt sugen på det nu när jag satt här i min ensamhet.

Vi får se vad som händer. Nu skall jag stoppa i mig lite, magen börjar kurra. Det måste vara efter allt datajobb idag. hahaha

NY VECKA IGEN!!

 
Ja, då har en ny vecka börjat igen.
Veckorna går ju bara för snabbt. Hade jag inte haft Beatrice och hennes skolchema, hade jag varit helt ute och turnerat med veckorna. Så man kan ju säga att det är tack vare henne jag kan sitta här nu och säga att en ny vecka har börjat.

Idag har jag inte vaknat med det bästa humöret precis. En känsla infann sig precis när jag vaknade om att "jaha, en ny dag av ingenting". Det är svårt att förklara, får bara hoppas att känslan och humöret vänder under dagen.
Just nu vill jag bara gå och lägga mig igen. Men det tänker jag alltså inte göra. Skall försöka morna mig så kanske humöret också kan piggna till lite. :) 

Hoppas ni får en härlig dag, ni som skall iväg och ni som kan slappa idag.

Var rädda om varandra där ute, hörs om ett tag igen.

SNART DAX ATT SOVA!!

 
Så jag tänkte säga godnatt nu.

Det har varit en minst sagt speciell dag. Ikväll har det, som tur är, varit ganska lugnt här hemma.
 
Jag har ju som vanligt varit med och kollat på livesändningen som går varje Söndag. Jag förstår inte varför det alltid lyckas ringa under den timmen mellan 20 och 21. Telefonen kan vara hur tyst som helst hela kvällen, ända till någon gång under den timmen. Jag är alltid lika populär då. hahaha

Dessutom fortsatte mitt maratonrace av Förhäxad. Men naturligtvis hann jag ju inte kolla klart alla åtta säsongerna. Det var väl ingen som trodde jag skulle klara det? :) 

Nu känner jag att ögonen börjar gå i kors, har varit ett par tröttsamma dygn.
Hoppas ni får en fortsatt härlig kväll, det lilla som är kvar.

Sov gott alla, och ta hand om er.

TEDDY HAR ÖPPNAT EGET!!

 
Har varit och "snusat" på mitt nya lilla barnbarn.
Så söt och perfekt. Ni vet allt det där man som farmor tittar på, 10 fingrar och 10 tår. hahaha
Nej, skojar bara. Men han är faktiskt perfekt, han är ju liksom mitt barnbarn.

Tyvärr kan jag inte dela med mig av några bilder än.
Men vet ni vad jag istället fick syn på? Om jag säger så här, inte visste jag att min yngste son blivit läkare. Bra med en läkare i familjen. :) 

Så är det någon som behöver läkare så gå till "Teddys mottagning". :) 




KAOS!!

 
Nej, det var inte riktigt så varmt som jag ville ha det till, när jag tidigare tittade ut genom fönstret. Så idag kändes det lite som att jag nog inte tagit på mig tillräckligt.
Beatrice frös ju så klart inte, med den timmesridningen de hade. Som vanligt svettades hon som bara den, trots att det var uteridning som gällde.

Lite kaos blev det också, och det är inte heller så ovanligt. Men idag blev det dock lite mer än vanligt. En av hästarna snubblade och bokstavligt talat ramlade över ryttaren, så den stackars knatten hamnade under hästen och tappade andan.
Det hela slutade bra. Men det såg lite läskigt ut när hästen också föll så. Med fallet skrämdes även andra hästar upp och någon elev till ramlade av.
Det slutade i alla fall lyckligt.

Fick besök i stallet också av mamma och hennes man. Vilken lyx, vi fick alltså åka bil hem. :) För som sagt, det var ju inte så väldigt varmt ute idag.

PÅ VÄG UT!!

 
Då är det dax att ge sig iväg till stallet.
Det ser i alla fall ut till att vara härligt väder, så det blir skönt med en promenad.
Kan ju inte sitta här och drömma. :) 
Plötsligt hamnade allt i skymundan, allt utom det faktum att jag nu har blivit farmor. Så nu får Beatrice också ha lite kvalitetstid bort till stallet.

Satt här och tänkte att det faktiskt är den absolut bästa resan som finns, att finnas till och att leva.
Så lev livet fullt ut, det är ni värda allihop.

Hörs senare.

JAG HAR BLIVIT FARMOR!!

 
Oh, äntligen måste jag säga.
Nu kan jag äntligen titulera mig farmor, jag är såååå glad.

Det tog väldigt lång tid. Men nu har han äntligen anlänt, lilla Alexander. Och mitt hjärta kan inte sluta slå dubbelslag.
Förutom att jag givetvis är överlycklig, tycker jag det är så härligt att Dessi äntligen slipper smärtan. Jag har verkligen lidit med henne den här tiden när hon haft så ont. Det är svårt att se någon närstående med värkar och inte kunna göra något åt det.

Alltså, jag kan inte med ord beskriva den stolthet och glädje jag känner just nu. Det är precis samma känsla jag hade när jag födde mina tre egna barn.

Jag har till och med glömt att jag faktiskt brukar vara ganska trött vid den här tiden på morgonen, tror jag är i chocktillstånd. hahaha

Nu skall jag morna mig lite, och bara sitta och njuta av tanken att det kommit en splitterny baby in i våra liv. JIPPI.

MÅSTE SÄGA GODNATT!!

 
Trots att jag inte är ett dugg trött, måste jag säga godnatt nu. Och inte kommer jag att kunna somna inte. Sitter ju fortfarande som på nålar och väntar. Och ni som eventuellt missade mitt förra inlägg, så väntar jag spänt på att få titulera mig farmor. :) 
Jag vet, en förlossning kan ta lång tid. Jo, jag vet allt det där. Men nu när jag skall bli farmor är jag ju så väldigt, väldigt otålig. hahaha

Men tillsvidare får jag försöka visa mig tålmodig och skriva om allt annat istället. :)

Håller fortfarande på med mitt maratonrace med "Förhäxad", är på säsong 2. Jag tror knappt jag lär hinna bli klar med alla 8 säsongerna innan 20.00 i morgon. Eller vad tror ni? :) 

Men jag kör på, hinner väl kolla in 2-3 avsnitt till ikväll innan ögonen går i kors.

Nu säger jag i alla fall godnatt. Hoppas ni får en härligt god natts sömn. Gå och lägg er med ett smile på läpparna, så har ni smilet kvar i morgon bitti. :)

I VÄNTANS TIDER!!

 
Inget är som väntans tider.
Dennis och hans Dessi åkte ju iväg till BB tidigare idag. Och nu sitter jag här och bara väntar och väntar. Och när telefonen ringer, hoppar jag till och blir lika besviken varje gång när det inte är de som ringer. hahaha

Vad gör man då medan man sitter här ensam och väntar?
Jo, man tittar på "Förhäxad". Och sen tittar man lite till, och lite till. :) 

Försökte till och med få till lite mat. Måste äta trots att jag är ensam, Beatrice är ju fortfarande hos mamma.
Det är sååå tråkigt att äta ensam, så det blev ingen direkt festmåltid precis. :) 

Kolla vilken lyxmiddag. hahaha

RYSSLAND!!

 
Kan inte låta bli att tycka detta är lite kul.
Man har ju ofta hört om andra länder och hur dåligt det är. Både ekonomiskt, men även hur kallt klimatet är mellan människorna. Vet inte vad som stämmer, det är bara mina egna funderingar och vad jag hört andra säga.

Enligt många är det en stor fördel att komma till Sverige. Detta är I-landet där allt finns och människorna är supertrevliga.
Och det stämmer säkert också. Hur det är i andra länder, har jag ingen aning om själv. Är ju som sagt inte den beresta typen precis.

Men jag tyckte det var lite extra kul att se det här klippet från Ryssland, där faktiskt helt okända folk stannar för att hjälpa varandra.

TRE TIMMAR SENARE ......!!

 
...... och jag har vaknat till liv ordentligt.
En frukost med smörgåsar och en kopp varm choklad gjorde verkligen susen. Och naturligtvis lite mer kaffe. :) 

Det vart ju lite kaos där ett tag. Eftersom jag vaknade så sent så hade ju alla andra också vaknat. Plötsligt blev det både besök ett par gånger och telefonsignaler några gånger. Och mitt humör är väl kanske inte alltid på topp innan jag hunnit vakna till liv ordentligt, i alla fall inte om jag måste vara social innan första kaffet hunnit rinna ner i halsen. hahaha

Satt faktiskt och lekte lite med tanken på en tur till stan idag. Men vid närmare eftertanke tror jag det är bäst om jag håller mig hemma. Det är bättre att fortsätta mitt lilla maraton i min egen trygga lilla boning. :) 

Så det är det jag sysslar med nu.
Men jag hoppas alla ni som gett er ut en stund idag får en riktigt trevlig och härlig dag.

SOVMORGON!!

 
Oj, snacka om sovmorgon. Hur kan man plötsligt en dag inte vakna förrän halv 10?
Så går det när man skall försöka sig på maraton, kom ju inte i säng förrän någon gång efter 3. Och då är jag inte ens klar med första säsongen av förhäxad. :) 

Ja, ja, nu fortsätter det i alla fall.
Måste först få i mig lite kaffe så jag kan läsa texten på TV'n. Jag är alltså långt ifrån vaken.

Nej, nu klarar jag inte av att knappa på tangetbordet mer, måste försöka vakna till liv först. Så jag avslutar här och hoppas ni har och får en härlig förmiddag.

MARATONRACE MED DE FÖRHÄXADE!!

 
Jag och Beatrice har ganska nyligen sett på hela serien av "Lilla huset på prärien", 9 säsonger. Det tog ju sin lilla tid. Vi kunde bara se ett, max två, avsnitt per dag, och en säsong ligger på 24 avsnitt. Så det har ju som sagt tagit sin lilla tid. hahaha

I alla fall, idag stack Beatrice till mamma och skulle sova där över helgen. Och då satt jag och funderade på vad jag själv skulle hitta på med i två dagar.
Och då kom jag på att varför inte köra ett maratonrace i helgen med en annan serie som ändå inte Beatrice är så förtjust i?

Så det är det jag börjat med nu. Jag kör ett maraton med "Förhäxad". 8 säsonger, totalt 178 avsnitt.
Vad tror ni? Kommer jag att hinna med allt detta till Söndag kväll 20.00?

Det är väl ingen som har missat att se den när den gick på TV? Den är suveränt bra. Så har ni missat den så rusa genast iväg och fixa säsongerna.

Med detta och nedanstående lilla klipp säger jag godnatt till alla där ute.
Ha en fortsatt härlig kväll, och kom ihåg, var rädda om er.
 

AVKOPPLING!!

 
Sitter och njuter efter maten med lite chips och kaffe till en film, härlig början på kvällen.

Har varit en riktig slappedag. Ja, jag har inte gjort alltför mycket idag.

Och vet ni vad? Jag skall fortsätta att slappa. Det är så himla skönt att bara göra ingenting.

Beatrice stod för maten idag. Och då blev det ganska självklart att det lagades en av hennes favoriter.
Och alltid, när Beatrice har varit i farten med maten, så slutar hon inte. Så nu har vi ett blåst kök också. Ja, nu kan jag verkligen slappa efter maten.

Vad tror ni vi åt? Naturligtvis, pyttipanna, ägg och rödbetor.

Dennis, här är mat till dig också om du blir sugen. hahaha

Hörs om ett tag igen, när chipsen är slut. Naturligtvis sparar jag lite, lite till Lets Dance.

KYSSAR UTAN KÄRLEK!!

 
Visserligen finns det ju många olika tävlingar. Och att dessutom få vara med i guinness rekordbok är säkert en väldigt stor dröm för många.
Men att kyssa sig in i boken?
Ett par i Thailand kysste sig in i guinness rekordbok 2012 genom att kyssas i 50 timmar, snacka om såriga läppar efter 50 hela timmar. hahaha

Då satt jag och funderade på hur det praktiska fixades under tiden. För stunder som t.ex. mat och toalettbesök lär ju inte vänta på sig bara för att de skall stå där och kyssas. hahaha.
Måste säga att det var ganska roligt att se hur folk löste det problemet.

Visste ni förresten att en riktigt passionerad kyss bränner ca 2-3 kalorier per minut? Hmm, antagligen därför jag har gått upp i vikt istället för ner. ;) 
 
 

FRUKOSTDAX!!


Eftersom Teddy dragit iväg med mig på långrundor flera gånger nu, tyckte Beatrice att hon kunde göra detsamma.
Kunde ju så klart inte säga nej. :)
Så just nu befinner vi oss hos mamma och äter frukost.

Får väl tacka Beatrice sen för att jag i alla fall inte har fått träningsvärk av att gå dessa metrar hahaha.

Nej, nu har jag inte tid längre, måste ÄTA.



IDAG ÄR DET FREDAG!!

 
Så är det Fredag igen. Tyckte precis det var helg, men en hel vecka har hunnit passera.
Jag förstår ärligt inte var dagarna tar vägen.
Tyckte inte det var längesen skolorna satte igång igen efter jullovet, och nu är det bara en månad kvar tills sommarlovet börjar.
För den nyfikna kan jag tala om att det är 227 dagar kvar till julafton igen. hahaha

För mig är det nog både bra och dåligt att tiden går så fort. Nu när jag går hemma känns det lite småtråkigt vissa dagar. Så på sätt och vis skall det bli skönt när Beatrice börjar sitt sommarlov, och vi kan hitta på saker tillsammans. Inga tidiga mornar för henne, och det gör inget om vi kommer hem sent en kväll. Under förutsättning att jag fortfarande går hemma vill säga.

Men fram tills dess lunkar vi på med våra vardagsrutiner. Och en viktig sådan är ju mitt morgonbestyr, som vi alla känner till vid det här laget.
Dax för kaffe......

 

VI AVRUNDAR!!

 
Nu känns det väl ganska lagom att runda av och säga godnatt?
Som alla andra kvällar har vi haft mys framför TV'n.

När barnen var små försökte jag alltid att fixa lite efterrätt på Lördagar eller Söndagar. Någon gång i veckan så det skulle bli lite extra festligt med måltiderna. Av någon anledning så gick det längre och längre mellan gångerna, och helt plötsligt bara slutade vi att äta efterrätt.
Någon enstaka gång brukar vi hitta på något, men det är väldigt, väldigt sällan.

Så döm om min förvåning när Beatrice plötsligt kommer in i TV'rummet med kaffe och smulpaj med vaniljsås. Ikväll blev det alltså efterrätt.

Och det var sååå gott.

Med detta säger jag godnatt Sverige och sov så gott.
Är ni som mig och drömmer mycket drömmar? Hoppas det är goda drömmar, så ni vaknar i morgon bitti med ett leende på era läppar. :) 

ÄNTLIGEN EN RIKTIG DATOR!!

 
Det har varit en härlig dag med många skratt och mycket bilder.

Bara en sak som irriterat mig, jag har ju inte kunnat blogga från mobilen idag. Det funkade inte alls förrän efter flera timmar då vi var på väg hem, grrr. Så det blev extra skönt att komma hem till min älskade dator. :) 

I morgon är det jag som ringer operatören och kollar vad som händer.
Jag?? Menar så klart Teddy. Pratar jag med en operatörskille och han börjar prata data/mobilspråk, ja det kunde lika gärna vara japanska för mig hahaha. Så det är bäst att låta Teddy sköta det. :) 

Vi slapp i alla fall laga mat här hemma, det blev ju lite borta på jägersro istället. Däremot står Beatrice just nu i köket och håller på med någon efterrätt, ingen aning om vad det är. Spännande.

Nu vankas det snart kaffe och ???......

Slänger upp lite bilder från dagen medan vi väntar på det goda från köket.

Hos oss har vi en ljugarbänk. Där sätter man sig om man har historier att berätta...



Vi tittade faktiskt även på ponnyloppet


Det blev nr 3 som vann...


Teddy har en reserverad plats. Inte illa......


Dagens måltid, Taccos. Yummi......


Man vet aldrig vad som händer. Lika bra att bedja i fall att ......


Bernie är på besök.


Teddy fick äntligen träffa sin idol, Bernie.

Päronet Teddy......


Ananasen Beatrice......


Fikapaus.


Så här glad blir man när man äntligen fått åka karusell.

KUL!!


Nu har vi hamnat på Jägersro NÄSTAN hela familjen.
Jag saknar ju så klart Dennis och Dessi, men annars är vi fulltaliga. Haha

Det är RIKTIGT varmt. Enda nackdelen är att jag antagligen är lite för varmt klädd.

Här är sååå mycket folk men riktigt härlig stämning.

So long alla, skall fortsätta roa mig lite nu. Och vet man inte vad man skall göra, tittar man på Teddy och Beatrice som står och hänger, eller Affe som hjälper stolpen att stå rakt.

GENTLEMANNADAGEN!!

 
Inte nog med att det är kristi himmelsfärdsdag idag, det är ju även gentlemannadagen på Jägersro här i Malmö.
Och naturligtvis kommer ju jag att finnas på plats. Var annars? :) 

Det är märkligt att vissa traditioner bara finns och man är gladeligen med på noterna år efter år. Och inte tröttnar man heller. När barnen var små var det ju en självklarhet att man skulle dit för deras skull. Godis, glass och karuseller, vilket barn kan motstå det?
Nu har jag ju inga små barn längre, men kan ändå inte låta bli att delta på så gamla traditioner.

Gentlemannadagen har varit igång i 40 år. Kan ni tänka er, 1973 öppnades "portarna" för första gången. Och folk har fortfarande inte fått nog av detta evenemang, härligt.

Så idag blir det en extra rolig och mysig dag tillsammans med familjen.

TUPPEN HANN FÖRE!!

 
Godmorgon alla.
Trodde jag skulle ha svårt för att sova i natt, men inte då. Sov hårt och länge.
Till och med tuppen hann ju vakna före mig. haha

Det ser i alla fall ut till att bli en dag av solsken, vilket är bra eftersom vi skall besöka gentlemännen idag.
Jag har ju besökt Jägersro och "gentlemannadagen" varje år. Och jag bara undrar, när dyker gentlemännen upp? Har fortfarande inte stött på de. Men jag ger inte upp, jag får kanske syn på någon idag? ;) 

Nu skall jag först piggna till som vanligt.
Så vi hörs senare, när ögonen är vidöppna. :) 

Ha en bra förmiddag på er.

ONSDAG KVÄLL!!

 
Nu är det kväll igen och jag känner mig riktigt låg.
Det är därför det blivit så dålig uppdatering ikväll.

Känner mig fortfarande inte riktigt på humör.
Så här är det. Jag brukar läsa kommentarer på de bloggar jag följer. Men när det blir för mycket elaka kommentarer från läsare som bara är ute efter att nätmobba, då blir jag så less. Och en sådan dag har jag idag.
Jag blir så illa berörd av elakheter att jag inte får långt från tårarna när jag läser det. Kan bara tänka mig hur jag själv skulle må av att höra sådant.

Usch, nu blev det ju alldeles för negativt här också. Jag kände bara att jag behövde skriva av mig, det brukar hjälpa då.

Men nu går vi över till något helt annat. MAT, haha
För visst har vi fått mat i oss idag också. Vår nya kock Teddy har varit i farten idag igen och bjöd på bacongratäng, yummi.

Nu har jag alltså två kockar som turas om med maten. Visst har jag en väldans tur?

Med detta håller jag natt.
Ha en fortsatt skön kväll alla härliga läsare.

Nu hoppas vi på en solig och varm dag i morgon, då det är kristi himmelsfärdsdag. Och på Jägersro i Malmö kommer "gentlemannadagen" att gå av stapeln.

ATT LEVA MED OCH BREDVID ASPERGER!!

 
För lite mer än en månad sedan skrev jag ett inlägg "ofrivilligt", som beskriver hur det är att hantera situationer runt omkring när man har barn med dolda handikapp.
Nu delar jag ämnet och skriver enbart om asperger.

Teddy har alltid haft ett hetsigt humör. Redan som väldigt liten fick han raseriutbrott så fort det inte gick som han ville, vilket var ofta.
Eftersom talet inte kom igång och han var överaktiv trodde vi att han ärvt Dennis "symptom". Nu visade det sig senare att Dennis inte hade något handikapp. Så det vi upplevde med Teddy var inte alls på samma nivå.

Det var inte förrän vi flyttade från Trelleborg till Malmö som utredningarna kom igång på allvar, då var Teddy 8 år.
Det var en ganska tuff period, inte minst för Teddy. Han fick utstå mycket. Både i skolan, då han inte riktigt fungerade tillsammans med jämnåriga, men även hos alla de experter som skulle testa, prata, fler undersökningar osv.
Hans humör gick som en berg- och dalbana. Och det var mer än en gång jag fick brotta ner honom på golvet och hålla kvar honom tills aggressionerna gick över. Ofta kom han inte ens ihåg varför han blivit så arg. Vid sådana tillfällen kunde han kasta saker omkring sig, jag gick alltid omkring och var livrädd att han skulle skada antingen sig själv eller andra riktigt allvarligt.

Till slut skickades vi på en "föräldrautbildning". Det låter lite knasigt, men den var faktiskt riktigt bra. I gruppen fanns inte bara föräldrar till aspergerbarn. Det var allt från olika dolda handikapp till barn som helt enkelt var oregerliga.
Som förälder går man ofta omkring och tror att man är helt ensam om sådana här problem. Men i och med den gruppen, så kändes allt plötsligt mycket lättare. Det fanns ju fler i vår situation, och dessutom kunde man få tips av andra föräldrar hur de gjort i vissa lägen. Som sagt, allt passade inte in på just oss. Men jag är ändå glad att vi fick chansen till att gå utbildningen.

Det var inte förrän ett par år senare som det fastslogs att Teddy hade aspergersyndromet.
Han hade då hamnat i en liten klass på samma skola som han redan gått på ett par år.
Utredningar fortsatte och på BUP tyckte de att han skulle gå i en särskild skola för just asperger. Problemet var att det inte fanns tillräckligt med sådana skolor. Och de skolor som fanns var redan överfulla.
På skolan gjordes inte så mycket åt det, resurserna var inte tillräckliga. Och där tyckte man att Teddy kunde klara sig bra om han fick fortsätta att gå i en liten klass, trots att de inte hade tillräckliga kunskaper och resurser för att kunna hantera problemet.
Till saken hör att Teddy inte ville gå kvar i den skolan. Han kanske var lite udda och hade problem. Men han var långt ifrån dum och visste att det inte skulle fungera. För att han skulle må bra var det viktigt att man lyssnade på honom och gjorde något åt det. Men ingen lyssnade, hur mycket vi än skrek.

Till slut var det faktiskt Teddy själv som satte ner foten. Och det är en historia värd att applådera.
Det började med att hans pappa upptäckte att Teddy inte gått till skolan en dag när han kom hem från jobbet.
När vi konfronterade Teddy svarade han "jag går inte tillbaka till skolan, förrän jag fått byta".
Detta var precis innan en skolavslutning. Jag kollade då upp med skolkuratorn vad som skulle hända om vi behöll Teddy hemma. Ja, då skulle de vara tvungna att skicka någon att hämta honom. Men hon lät det bero lite. Skolavslutningen gick Teddy på. Och när sommarlovet var slut sa Teddy bara att han tänkte inte gå tillbaka till skolan. Och det gjorde han inte heller.
Och kan ni tänka er, då helt plötsligt hade de en ledig plats på en särskild skola. Så tre veckor efter att skolan startat fick Teddy börja på en ny skola. Det hade antagligen inte hänt så snabbt om inte Teddy själv hade skolstrejkat.

Det var det bästa som kunde hända Teddy.
Han lärde sig snabbt vad aspergersyndromet gick ut på, slukade all information han kunde komma över, och blev en hejare på att veta vilka situationer han skulle undvika. Ja, till slut visste han så mycket mer än vad både jag och hans pappa visste.

Idag är Teddy vuxen, och är en riktigt ansvarsfull kille. Vet man inte om att han har aspergersyndromet, så syns det inte på honom. Han kan fortfarande få sina raseriutbrott och en del gånger kan man märka av lite av syndromet. Dock är raseriutbrotten väldigt få numera. Han har jobbat mycket med empatin. Och idag vill jag nog påstå att han har en hel del av det i sig, trots att det påstås att en aspergare inte har några empatikänslor. Vet inte om det kan bero på olika åldrar, för empatin är något han utvecklat på senare år.

Jag är riktigt stolt över den kille han har blivit, och skulle inte vilja ha honom på något annat sätt.

Märk väl att detta bara är ett litet axplock av hur åren för Teddy har tett sig. Skulle ju kunna skriva mycket, mycket mer. Men håller mig här, så det inte blir en bok av det. hahaha

Tack Teddy för att jag fick tillåtelse att skriva ner vår berättelse här på bloggen.

ÅTER MORGON!!

 
Oj, oj, idag blev det minsann panik.
När jag vaknade kl 7, vaknade Beatrice också. Snacka om stress alltså. Hon gjorde vid sig på en kvart och rusade iväg. Hon brukar ta bussen 7.17, men det fick bli en senare buss idag.
Det funkar säkert ändå. Hon brukar ju aldrig komma för sent till skolan, hon hatar den känslan att komma inrusande till skolan i sista minuten. Så när hon åker 7.17, är hon i skolan i väldigt god tid. Därför lär hon hinna idag också, även om det inte är samma goda tid.
Stackaren hann ju inte äta frukost ens. Så hon skulle springa in till affären och handla en bulle att äta på bussen.
Idag är sista skoldagen den här veckan. Skönt, då får hon vila upp sig några dagar. Det kan behövas efter den här morgonen. :) 

Själv piggnade jag till ganska så snabbt när jag upptäckte att Beatrice också vaknat precis.
Men som vanligt måste jag ha lite morgonkaffe innan dagen kan startas på allvar.

Ha en bra dag alla.

SISTA FÖR DAGEN!!

 
Nu är det inte mycket energi kvar i den här kroppen, kommer alldeles snart att behöva lägga den på laddning några timmar. :) 

Jag hade i alla fall energi nog att ge mig iväg en kort sväng till mamma och hennes man. De kom ju hem från semestern idag, så vi fick ju sticka iväg till de direkt och hämta GODIS. För så klart, vad är en semester utan att ta hem gotti gott gott till barn och barnbarn?
Nu gäller det bara att hålla sig så det inte äts på tvären. Tänkte att det åtminstone kunde få ligga till helgen. Men om man känner mig så ......
Jag tvivlar starkt på det själv. hahaha

Med detta korta inlägg säger jag godnatt, nu går jag och kramar kudden.

Förresten, innan jag släcker ner; nu när vi satt hos mamma, skulle Beatrice ta lite nässpray mot sin täppta näsa. Och jag blev så full i skratt när jag läste lappen som satt på flaskan, "skall sprayas i näsan". Kan ju vara bra att veta att det är i näsan den skall användas. hahaha

SÅÅÅ GOTT!!

 
Gissa vad jag har gjort?
Något så härligt som att lagat mat. Japp, idag tog jag över köket. :) 

Blev så sugen på det här innan idag när vi var på besök på hermodsdal och blev "tipsad".
Så naturligtvis slog jag slag i saken och fixade till en riktigt god festmåltid. :) 

Tack Samina, det var jättegott. :) 

Ibland undrar jag hur man får inspiration till olika maträtter. Själv har jag väldiga problem med vad man skall äta. Och skall jag vara riktigt ärlig är det ofta Beatrice som kommer med idéerna och inspirationen. Ja okej, det är väl oftast hon som också lagar maten. :) 

Om nu inspirationen kommer till er glöm för all del inte att ha rätt redskap i köket. Vet ni inte vilka? Lite längre ner kommer tips vilka verktyg ni INTE skall använda.



SOLIGT VÄRRE!!

 
Hemma igen efter några riktigt sköna timmar med härliga personer.
Dock är jag väldigt varm och funderar skarpt på att ställa mig i en kall dusch. :) 

Jag har ju alltså beslutsångest. Skall det vara varmt eller kallt?
Jag hatar ju verkligen vintern och kyla. Men när värmen äntligen är här så pustar jag som ett helt ånglok. Den värmen som har varit idag kräver absolut att man öppnar sommargarderoben. Jag var bara halvt sommarklädd idag. hahaha
Frågan är om det inte börjar regna i morgon, om jag klär mig tunnare.
Skulle det bli regn i morgon, så vet ni varför. :) 

Nej, nu får jag se till att svalka mig lite, både utanpå och innanför västen.


Så här slut blir man när man promenerar i solen.

Varning, diskussion pågår......


Vänner för livet......


...... med Zeus.


Det märks att sommaren kommit. Nu odlas det för fullt.


Skulle vara duktig att gå hem också. Men efter halva sträckan kom jag på bättre tankar. :) 


Så här trött ser man ut efter en dag med mamma......

HÄRLIG DAG!!


Det är hett......men skönt ute. Och hur vet jag det? Jag har faktiskt orkat mig ut idag också. Ja, jag drog iväg med Teddy.
Oj, som han har fått kämpa, den stackaren.

Kan ni gissa var vi är? Jag ger er en ledtråd, skall dricka kaffe och äta KAKA nu.

TRÄNING!!

 
Varför skall det vara så svårt att komma igång?
Jag är ju så medveten om att man måste röra på sig, ung som gammal.

Jag har alltid varit svag för godis, speciellt choklad. Och om man då inte rör sig, så sätter det ju sig på ställen som man absolut inte vill. Lägger man sen till vardagsbestyr, som att sitta på en kontorsstol dagarna i ända. Ja, man behöver inte vara fitnessguru för att förstå vad som händer, till slut börjar man rulla. hahaha

För att undvika för mycket "hull" började jag då att gå till och från arbetet. På det sättet höll jag nere vikten något i alla fall, och fick samtidigt min dagliga motion, som alla behöver vare sig man är smal eller lite mullig.
Dessutom gjorde luften mig gott. Jag sov bra om nätterna, åt bättre, och kände riktigt hur bra min kropp mådde.

Och sen plötsligt, så kändes det inte så motiverat längre. Det var så mycket annat som kom i vägen skyllde jag på. :) 

Nu när jag går hemma hela dagarna så har jag faktiskt inget att skylla på. Jag vet, jag har ju börjat röra på mig mer, tack vare Teddy och hans ständiga promenader.
Men innan dess satt jag bara på en stol och gjorde i princip inget fysiskt alls. Ja, ni kan ju själv tänka er hur kroppen mår av det, inte bra alls. Så jag lånade Zumbaskivor av svärdottern och var riktigt taggad.
Körde igång och svettades som en gris. Jätteskönt att komma igång tyckte jag, omkring 2-3 veckor. Sen bara dog motivationen.
Nu tittar jag på dessa skivor varje dag, men får inte för mig att sätta igång DVD-spelaren.
VARFÖR?

Förstår inte varför det skall vara så svårt att komma igång och hålla det vid liv.
Har ni några tips och idéer, är jag idel öra.

SITTER OCH SOVER!!

 
Ja, precis så är det.
Är så trött att jag sitter och sover. Tur jag kan skriva utan att titta på tangentbordet. :) 

Det var något jag skulle göra idag när jag vaknade, men jag är banne mig inte människa till att komma på vad det var. Det är väl konstigt. Man vet precis var kaffekokaren är, man ser cigaretter och tändare. Och naturligtvis hittar man munnen när man dricker sitt kaffe. Men man skyller på att man är för trött för att komma ihåg något man planerat att göra. :) 
Ja, ja, jag kommer väl på det så småningom, när jag vaknat till liv.

Nu har jag i alla fall sagt hej då till Beatrice som gett sig iväg till skolan. Och nu skall jag fortsätta sova framför datorn.

Ha en härlig och solig dag där ute. Och hör ni, gör inget som inte jag skulle göra. :) 

JAG KAN NOG SOVA ÄNDÅ!!

 
Japp, det blir nog inga problem att sova i alla fall. Jag är konstigt nog fortfarande väldigt trött. :) 
Som sagt, det är inte bra att vara ute i luften. hahaha

Beatrice slocknade som en stock framför TV'n tidigare ikväll. Och när hon långt om länge vaknade och gick in och lade sig i sängen, tänkte jag att jag fick någon timme för mig själv i tysthet. Och vad tror ni då händer? Jo, då dyker Teddy upp. Snopet va?? :) 

Ja, här är alltid liv och rörelse. För det mesta gillar jag det faktiskt, älskar att ha barnen runt mig. haha

Fångade Teddy med telefonen i högsta hugg. Ovanligt? Nej.
Promenad eller pratstund i soffan spelar ingen roll, Teddy pratar ändå i telefon.
Han kan minsann göra två saker samtidigt. :) 

Nu säger jag godnatt.
Det kommer en ny dag i morgon med nya aktiviteter.

Ha en fortsatt trevlig kväll, ni som mot förmodan fortfarande är vakna.
Och ni andra; välkomna till en ny dag.

TRÖTT OCH BELÅTEN!!

 
Snacka om en stor klubba som smög sig på bakifrån och slog till mitt huvud.
Ungefär så kände jag när jag satt här framför datorn för några timmar sen, efter att jag kommit hem från Ikea. Det var ju knappt jag hittade sängen. hahaha

Ja, det var början till ett par timmars sömn. Riktigt välbehövligt.
Nej, kanske inte. :) Men det är så, ju mindre man har att göra, desto tröttare blir man.
När jag arbetade höll jag igång hela dagarna och när jag väl kom hem fortsatte aktiviteterna att avlösa varandra. Nu räcker det med en tur till Ikea, så är jag helt slut. :) 

När jag sen vaknade igen, så såg jag bara kaffekokaren framför mig, mitt andra beroende. Så det var bara till att laga en kopp. Jag var fortfarande så trött att jag inte såg Beatrice fixa och dona i köket.
Men där stod hon och höll på med maten.

Så härligt att få maten serverad på det sättet. Och så naturligtvis kaffe efter maten, som jag njuter av nu.

Kan tänka mig att jag piggnar till lagom tills det är dax att gå och lägga mig. hahaha

 

BASTAT!!

 
Hemma igen, borta bra men hemma bäst.
Och nej, inte för att jag har saknat datorn. Idag har det ju fungerat att mobilblogga alldeles utmärkt, det finns inte så mycket att sakna då inte. :) Men det känns ändå skönt att komma hem till sitt eget lilla krypin när man varit ute bland folk. Är det det som kallas att vara osocial? hihi

Härom dagen kollade jag upp när bussarna skulle gå och såg att bussen mot Ikea stannade vid min hållplats 8.46. Men i morse blev jag lite osäker så jag inte skulle missa bussen, jag gick därför hemifrån lite tidigare än planerat. Av den anledningen tog jag en buss tidigare. Och vad händer då? Bussen är framme vid Ikea redan fem i 9, skulle träffa sällskapet halv tio. Det blev till att spankulera runt där en stund. Men det gjorde absolut inget, det var ju som sagt kanonväder......och väldigt lite bilar. Och jag fick samtidigt arbeta upp lite aptit inför frukosten. haha

Man skall ju inte klaga när värmen äntligen är här. Men fy farao vad det var varmt på bussen när jag skulle hem. Det kändes nästan som att komma rakt in i en bastu när jag klev på.
Idag är en sådan typisk dag då man skall dricka mycket och kallt. Så det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att fixa till en kopp iste. Härligt för varma kroppar. :) 

Vad händer nu då? Kan ju säga att just nu är det inte läge för jobbsök. Det känns som att klockan är för mycket för det, och lite trött och hängig blev jag allt av solen. Får söka lite extra i morgon istället, det blir jättebra. :) 

Skall dricka mitt iste i lugn och ro nu, så jag återfår balansen i kroppen. :) 

MOT IKEA!!


Okej, nu sitter jag på bussen.
Har alltså lyckats ta mig så här långt.
Känner mig som en turist i Malmö hahaha. Man skulle inte kunna tro att jag är född och uppvuxen här. :) Men jag lär mig, jag lär mig.

Nästa, IKEA

IDAG HÄNDER DET!!

 
Godmorgon på er.

Idag är jag inte så pigg inte. Det känns nästan som om jag är på väg att bli dålig, känner mig både sårig i halsen och lite "kittlig" i näsan. Hoppas det bara är "morgonhäng".

Den här morgonen kan jag inte sitta i tre timmar och morna mig inte. Skall ju ta bussen till Ikea och träffa härliga människor.
Solen skiner, så det blir skönt att komma ut tidigt idag. Dagen blir så mycket mysigare när man känner solens strålar, så jag ser verkligen fram emot att komma ut.

Nej, nu hinner jag inte sitta här och tjattra längre. Har ju massor som skall göras innan jag skall bege mig hemifrån. :) 

Ha en underbar dag. Var rädda om er tills vi hörs igen.

KVÄLLSMYS EFTER MATEN!!

 
Vad är bättre efter maten än att få sitta och mysa med en god kopp kaffe?
Det var ju ett litet tag sedan, så jag har både hunnit dricka kaffe, sitta och leka framför datorn och kikat lite på TV.

Ja, vi kom i alla fall hem tryggt och säkert efter vår lilla promenad till Maxi. Det handlades både mat och glass. Och vi hade en underbart skön stund i solen, då även Beatrice hade lyckats komma dit. Dennis, gullig som han är, kom och hämtade oss, så vi skulle slippa gå hem. Kan väl säga så här att Teddy tyckte det bara var "dumt". Han hade ju räknat med att jag verkligen skulle rastas. hahaha

Väl hemma igen så var det faktiskt Teddy som stod för dagens middag.
Det blev kassler och potatisgratäng, supergott.

I morgon skall jag ju, som de flesta redan vet, till Ikea. Och jag skall då åka buss dit. Vad tror ni, har Teddy utbildat mig ordentligt så jag hittar dit "bussvägen"? Vi får väl se om jag hamnar rätt. hahaha

Det blir därför en ganska tidig kväll för mig och jag säger godnatt till er alla.

Hoppas er dag varit lika underbar som min.

Sov gott alla söta, så hörs vi i morgon igen.

Mitt framtida boende, fint va?


Fint sällskap, en telefonpratande Teddy......


Dagens kock

VILA, VAD ÄR DET?

Vila var det ju inte tal om. :)
Nej, nu hamnade man på Maxi. Teddy ville ha sällskap, men i gengäld blir man ju bjuden på mat idag också. Så jag klagar inte hahaha.
Får se om Beatrice orkar ta sig hit och möta oss.

Nu har det blivit lite vila här på Maxi. Bra, då orkar jag gå HELA vägen hem också.

Hörs när jag är hemma och lagom trött.

Förresten, snäll son jag har. Fick ju en blomma också av honom. :)

SÅ MYCKET MEN ÄNDÅ SÅ LITE!!

 
...... två timmar senare.
Förstår inte vart tiden plötsligt tog vägen. Jag skulle ju göra sååå mycket när vi kom hem från stallet. Men det enda jag gjort hittills är att städa undan lite papper och spela spel. :) 

Tycker jag gör inget annat än städar undan papper från skrivbordet. Att det kan samlas så mycket papper förstår inte jag. Trots att jag har pärmar till det mesta, så finns det ändå överflöd. Tänk vad mycket pengar det skulle sparas om det inte skickades ut så mycket. Borde man inte kunna välja om man ville ha det på mail? Så bra det hade varit, att ha "pärmarna" där istället.

Eller all reklam man får. Man ögnar igenom det och sen åker det till pappersåtervinningen, viss reklam tittar jag inte ens i. Istället kunde man få broschyren eller reklambladet via mail. För även den som tittar noga igenom sin reklam, sparar ju inte det. Man tittar, bestämmer sig för vad som skall handlas, och sen kastas det. Det kan man ju lika väl sköta via datorn.
Jag vet, man behöver inte få reklamen om man inte vill. Det går ju att sätta på en skylt på dörren. Men jag vill ha reklam till en viss del. Ibland händer det att man är ute efter något speciellt. Eller att man råkar få syn på något när man ögnar igenom. Och det är då jag skulle kunna tänka mig att ta emot det via mail istället för en massa i brevlådan.

Har egentligen inget emot reklamen i sig, eller andra brev för den delen. Men ibland känns det som man får en massa brev som bara rivs och kastas. Och det måste ju kosta företagen en hel del.
Själv river jag nästan inget, är alltid så rädd att jag skall kasta något viktigt innan jag verkligen hunnit läsa igenom det ordentligt. Därav pappershögen på skrivbordet. hahaha

INGET BRA MED MOBILBLOGG!!

 
Hej på er.

Visst har vi ett underbart väder idag också? Har precis kommit hem, det är sååå ljuvligt ute.
Enda nackdelen är ju så klart att jag inte kunnat blogga från mobilen. Och nej, det är inte jag som inte fattar. haha
Men det gick inte att komma in på någon internetsida alls idag, och det var riktigt störigt. Snacka om att få abstinensbesvär. :) Detta måste absolut fixas innan jag börjar semestra med sommarkortet sen. Tror det är min telefon som inte fixar de här bitarna varje gång. Det blir som ett lotteri varje gång jag skall uppdatera här på bloggen. Funkar det idag eller funkar det inte? :) 

På tal om kort så fick jag en "sommarpresent" av Teddy härom dagen. Visst är han gullig? Han tyckte att nu när jag börjat åka buss, så skulle jag ha ett eget jojokort. Har ju hittills använt mig av Teddys. Så nu har jag inga ursäkter längre. Har ju annars brukat skylla på att man inte kan betala med pengar på bussen. hahaha

Man märker så tydligt nu när man är ute att sommaren är på väg. Blå himmel, folk utan jackor och sist men inte minst att alla motorcyklarna har körts ut. Det är verkligen en härlig bild man får när man ser allt detta.

Nej, nu skall jag ha en liten fika, gott när man varit ute i solen ett tag.

DAGEN VS. NATTEN

 
God morgon alla söta läsare.

Jag tror minsann att man lever ett riktigt dubbelliv.
Det finns ett liv på dagen så klart. Men natten, jag funderar på om man inte lever ett helt annat liv på natten.
Gick ju och lade mig som vanligt igår kväll med huvudet på kudden, satte igång TV'n en stund och bara låg och njöt av stillheten.
I morse när jag vaknade, var benen utanför sängen och huvudet nere vid fotändan. Jag har svaga minnen om att jag rusat igenom Norrlands skogar bland hundar.

Jag kan ju inte låta bli att skratta när jag tänker på det själv. Inte känner jag mig precis som om jag sprungit ett maratonlopp. Nej, jag är ovanligt pigg för att vara uppe före 7.

Nu skall jag sitta här och njuta lite till innan klockan ringer. Stallet står på schemat idag.

Ha en härlig morgon där ute.

Hörs senare.



SOV GOTT SVERIGE!!

 
Tror det är dax för sängen nu, dock den här gången utan tidning och penna. :) 

Hoppas ni har njutit av denna härliga Lördag. Det har jag gjort, trots ömma tår och vilolägen. Men det har ändå varit en mysig dag.
Man kan ju hoppas på att det känns lite bättre i kroppen i morgon, när det är dax för stallet. :) 

Sitter och strötittar lite på filmen på TV 3, "På spaning med Bridget Jones". Har ju sett den ett antal gånger, så jag tycker nog att sängen känns lite mer lockande än filmen just nu. hahaha

Nej, förresten. Nu kom Beatrice med en kopp te till mig, då måste jag ju så klart dricka upp det innan jag kramar kudden.

Sov gott alla som ännu inte hunnit somna. Och alla ni andra, ha en underbar dag i morgon när ni vaknat. :) 

BJUDEN PÅ MIDDAG!!

 
Vilken tur jag har.
Igår blev jag bjuden på mat av Teddy, och idag bjöd exet.
Inte illa, jag måste ha varit väldigt snäll i mitt förra liv. hahaha

Nu sitter jag och avnjuter en härlig kopp kaffe och myser framför TV'n, som vanligt.
Ingen efterrätt idag, men det är helt okej. Tror inte jag skulle kunna få ner en bit, även om jag velat.

Idag har det varit en riktig slappedag, jag har inte gjort någonting på hela dagen. Har varit ganska mör och öm i kroppen, speciellt fötterna. Så jag tänkte innan att jag går och vilar mig en stund. Jag var inte speciellt trött, så jag tog en tidning och lade mig tillrätta. Nästa gång jag tittade på klockan hade två timmar försvunnit, tidningen låg på magen och jag hade pennan i högsta hugg. hahaha
Det kallar jag att vara slutkörd i kroppen det, säkerligen all luft jag fick igår. :) 

EVA OCH ADAM!!

 
Nu blir Beatrice glad, när jag tar med något här som är en av hennes favoriter.
Den här filmen har gått varm hemma hos oss i perioder. Och när vi inte sett filmen, har Beatrice mer än gärna kollat in lite olika episoder på youtube.

Filmen finns även som TV-serie. Serien gick på TV för många år sedan, och även Dennis och Teddy fastnade för den när de var yngre.

Beatrice tog det ett steg längre i och med filmen, och den har som sagt gått varm här hemma. :)

Så gillar ni ungdomsfilm eller själv har barn i yngre upplaga, så är detta en kanonfilm.

FARLIGT ATT ÅKA BUSS!!

 
Så, nu har vi långt om länge fått frukost i oss.
Det var riktigt gott att få lite i magen, men nu börjar tröttheten göra sig påmind. Undrar om det inte får bli en liten siesta här. :) 

Satt och pratade med Teddy om gårdagen. Han berättade om sin kväll igår, och det fick mig att börja fundera på varför folk inte kan ha respekt för varandra. Skall man behöva hålla sig inomhus för att slippa råka ut för respektlösa typer?

Teddy och hans kompis satt på bussen igårkväll för en tur till stan.
Plötsligt kommer fyra killar upp på bussen, går fram till Teddy och säger att de skall sitta på deras platser. Till saken hör att nästan hela bussen var tom, då detta var lite senare på kvällen. När Teddy säger nej och menar på att han inte tänker flytta sig och att det finns många andra tomma stolar, blir han hotad med att han antingen skall flytta sig eller få stryk.
De som känner Teddy vet att han inte backar. Han kanske aldrig börjar en fight, men han viker inte undan för någon som mer än gärna slås.
Teddy fortsatte så klart att säga nej, och säger något i stil med att då får de slå då för han tänker inte flytta sig. En av killarna slår till Teddy i huvudet med ett par slag.
Teddy kände sig väl nog ganska provocerad och säger då "är det det bästa du kan"? Kanske något obetänkt sagt av Teddy, men kan samtidigt förstå att han inte ville visa sig rädd på något sätt. En andra kille går då fram till Teddy och ger honom ytterligare ett par kraftiga slag i huvudet.
Som det sen verkar så tar Teddys kompis upp telefonen, och det låter som om han ringer polisen. Så bara någon hållplats senare kliver dessa fyra ungdomar av bussen.

Märk väl att detta jag skrivit nu är hörsägen. Jag var ju som sagt inte med och har bara Teddys ord på vad som hänt, och en sårig och svullen panna.

Det kunde slutat illa. Nu har Teddy ett sår och två svullnader, han hade lika gärna kunnat hamna i koma på sjukhuset.
Min fråga är ju så klart, skall man inte kunna sitta lugnt och stilla på en buss utan att få slag i ansiktet? 
Jag kan inte annat än skaka på huvudet. Vart är samhället på väg?

När man som jag har tre vuxna barn som jämt och ständigt är ute och flänger, kan man ju inte låta bli att oroas över var barnen är och hur de mår.

SOVIT!!

 
Oj, oj vad jag har sovit.
Det tog verkligen på krafterna att promenera igår. :) 
Men nu är jag i alla fall utsövd och en ny spännande dag väntar.

Vad som händer idag är det ännu ingen som vet. Men en sak vet jag, idag blir det ingen ...... PROMENAD.

Nu tänker jag sitta här lite i lugn och ro, innan Beatrice vaknar. Älskar att det är tyst vid den här tiden, så jag får sitta i mina egna morgontankar. hahaha

Nu skall jag fortsätta morna mig i min egen lilla takt.

Ha det underbart tills vi hörs igen.

MINA STACKARS FÖTTER!!

 
Vilken härlig dag det varit. Vädret har varit på topp, och likaså humöret. :)
Det enda grå på himlen var mina stackars fötter, när vi väl var på väg hem. Då började det verkligen kännas att jag gått runt halva stan. Jag skämtar alltså inte, tror inte jag gått så här mycket på väldigt, väldigt länge. hahaha

Någon detaljerad beskrivning behöver det ju inte bli eftersom jag faktiskt lyckades att uppdatera två hela gånger under resans gång.
Men i korta drag så började färden med att vi åkte hemifrån några få hållplatser, gick ett par kilometer för att Teddy skulle uträtta lite ärenden. Sen hoppade vi på nästa buss ut till Ikea, där vi hade en jättemysig stund på cafeterian. Sen åkte vi vidare till stan för att möta upp Beatrice.

Det var där Teddy fick för sig att vi inte skulle åka buss längre. Så den lilla "räven" lotsade mig och Beatrice från Gustav adolfs torg till Värnhemstorget.
Ni som känner till Malmö tycker ju säkert som Teddy att det inte är speciellt långt. Men för mig var det väldigt långt. hahaha
När vi väl var på värnhem satte vi ju oss, som bekant, på en orientalisk restaurang och käkade mat.
Guuud vad gott det var, både för magen och för fötterna. :)
Som om inte det var nog drog han iväg med oss igen till nästa torg, några kvarter därifrån.

Puh säger jag bara, det var långa sträckor för mig idag. Där blev det nästan för mycket. Så då ringde vi till Dennis, som var gullig nog att hämta oss.

Ja, den här dagen går inte av för hackor, jag kommer absolut att sova gott inatt.

Slänger upp lite random bilder på vår väg genom stan.

"Välkommen till ??"













Mitt nya kontor...



Vissa nöjer sig inte att prata i EN telefon...



En trött guide...

ENERGIPÅFYLLNING!!

Oj, jag känner mig som en riktig VIP idag.

Sitter och avnjuter middag i en lyxmiljö, snäll son jag har. Det blev en kebabtallrik. Yummi.

Det är sååå härligt väder ute. Har dock lite ont i fötterna efter att ha gått halva stan runt hahaha. Skönt med en paus nu.

Hoppas ni har kunnat njuta lite av solen ni med.

SITTER NER!!

Okej, nu har vi äntligen landat någonstans där man kan sitta, och naturligtvis dricka kaffe.

Sitter nu och myser på Ikea.
Och vad tror ni Teddy gör? Ja, ni ser ju själv, stolen mitt emot är tom. :)

Vad vore livet utan wienerbröd?

UTBILDNINGEN FORTSÄTTER!!

 
Ja, då fortsätter vi att kolla in malmös bussar.

Han är så hemlighetsfull, min kära son. Han vill inte berätta något annat än att jag skulle vara klar halv 12. Det sa han redan igårkväll. Kan man bli mer nyfiken då? :) 
Jag är ju förstås inte säker, men skulle tro att färden går mot Svågertorp. Skall iväg till Ikea på Måndag och skall åka buss dit. Så jag skulle tippa att det är det Teddy är ute efter, att jag skall komma dit säkert och inte hamna i Ystad. Ja, man vet helt enkelt inte med mig. Släpper man lös mig ute kan jag hamna var som helst. hahaha

Jag skall väl försöka att uppdatera medan vi är ute. Men skulle det inte fungera så blir det en detaljerad beskrivning när jag väl är hemma igen.

Så här ser dagens guide ut. Vad tror ni, vågar jag lita på honom?

I VÄNTAN PÅ UTGÅNG!!

 
Kunde inte hålla mig.
Fick sådant sug efter jobbsök även idag, hade ju en stund över att ta död på. Men suget höll bara i sig en liten stund. I och för sig bättre än inget, men nu håller jag i alla fall helg. :) 
 
Nu skall jag dricka kaffe och vänta på att klockan skall bli halv 12. Det är då Teddy bestämt att vi skall träffas.
Hårt schema, jag vet. hahaha

Vad är det de säger? Se det med bilder.

Förresten, mitt finger har läkt ihop, äntligen har det slutat bulta. :) 

VAKNAR AV SOLEN!!

 
God morgon vänner, dax att vakna nu.
Hallå......

Japp, jag tror bestämt att solen kommit för att stanna ett tag. Hoppas det i alla fall. :) 

Om gårdagen gick i flitighetens tecken, så kommer den här dagen att vara "lekdagen". Det är ju trots allt Fredag. Det borde kanske inte spela något större roll för mig. Men jag försöker ändå att skilja på dagarna, trots att jag bara går hemma. Brukar inte göra alltför mycket den här dagen.

Och planer då? Lite senare skall jag antagligen iväg en runda med Teddy. Men mycket kan hinna ändras, och det kanske slutar med att jag lägger mig istället, vem vet...... :) 

En sak vet jag i alla fall redan nu.
Och det är att kaffet skall ner i halsen, ögonen skall öppnas ordentligt och jag skall önska alla här en otroligt härlig dag.

Var rädda om er denna underbara dag. Och kom ihåg, ett leende förlänger livet.

NATTHÄLSNING!!

 
Oj, den sena kvällen kom plötsligt.
Kan ha att göra med att jag slocknade på soffan någon timme. Ovanligt? Nej.
Inte för att jag blev speciellt pigg, snarare tvärtom. Men inte kan jag lägga mig innan jag sagt godnatt till alla sköna och framförallt vakna läsare. :) 

Som sagt så har jag ju ockuperat köket idag med både det ena och det andra. Lilltjejen fick lite semester idag, då jag själv stod för maten. Det kan hon vara värd, så mycket som hon står i här hemma annars.

Idag blev det Fläskpannkaka. Och det gick verkligen åt, fick inte en smula över. Sååå gott.

Med detta väldigt lilla inlägg säger jag godnatt till er alla.
Sov gott, så hörs vi i morgon igen.

SMÅFRANSKA!!

 
Då kommer receptet på bullarna här:

14 dl vatten
2 påsar torrjäst
3 tsk salt
3.8 L. vetemjöl
======
Garnering:
Uppvispat ägg
Vallmofrön


  • Blanda samman vetemjöl, jäst och salt.
  • Värm vattnet till fingervärme.
  • Häll i vätskan i bunken.
  • Arbeta degen kraftigt.
  • Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  • Rulla till släta bullar och lägg i smord långpanna.
  • Låt jäsa väl under bakduk, ca 30 minuter.
  • Pensla med ägg, blandat med lite vatten och strö över vallmofrön.
  • Grädda ca 15 minuter, mitt i ugnen, 225 grader.
  • Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

    Detta är dubbelsats, vilket jag brukar köra på. Det går naturligtvis även bra att göra som jag gjorde idag, vara lite "lat" och halvera ingredienserna.
    Dubbel sats ger ungefär 40 bullar.

OCH ENERGIN FORTSÄTTER!!

 
Effektiviteten fortsätter, och den är inte slut än. :) 

Efter en hel del jobb framför datorn, drog jag vidare till köket och fortsatte.
Det fick bli lite bullar till kvällsfikat. 
Jag gör så att jag lägger upp det i ett eget inlägg lite senare, för de som ev. vill printa ut receptet.

Och som sagt, jag har ju inte gjort av med all energi. Så jag passar så klart på att fixa lite till innan dagen är slut. :) 

Nu kom även Beatrice hem, så det lär väl bli lite mys framför TV'n och så klart ......
MAT.

Teddy tyckte i alla fall om bullarna. Hmm, undrar hur länge det dröjer innan de tar slut. hahaha

GREASE!!

 
Kommer ni ihåg vad ni sysslade med 1978? Vilka böcker ni läste, vilka filmer ni såg, och vilka vänner ni umgicks med? Inte jag heller.
Men en sak minns jag, mina härliga biokvällar. Nåja, kanske inte alla. Men håll med om att det är något speciellt med att gå på bio istället för att sitta hemma och se en film på TV.

Den här filmen var en av mina absoluta favoriter, ljuger inte om jag var och såg den bortåt 8-10 gånger. hahaha
Drog iväg med grannflickorna, inte kunde jag gå själv inte. Har fortfarande inte kommit på om det var jag eller de som så gärna ville se den. :) Men bra var den i alla fall. Och när man sen blandar i ingredienser av popcorn och cola blev den ännu bättre.

Genom åren har naturligtvis mitt tycke och smak ändrat sig en hel del, och det är inte längre favoritfilmen.
Trots det är det en film värd att se, om man missat den. Det vill säga om man gillar ungdomsfilmer med musik, dans och en stor portion humor.

Det blev faktiskt en teater av den också för några år sedan, med Måns Zelmerlöw i huvudrollen. Och gissa vem som var och såg den? Jag så klart, två gånger till och med. Så dålig handling är det absolut inte. :) 



 


LITEN PAUS!!

 
Då har jag tagit en liten paus i jobbsökandet.
Känner mig jätteaktiv idag. Och tro det eller ej, men inspirationen den finns kvar. Risken finns alltid att lusten försvinner om man blir för tung i huvudet när man sitter med sådana här saker. Så även om jag är full av energi fortfarande, tar jag inga risker utan pausar lite så att jag kan fortsätta med ett lika stort engagemang om en stund.

Det gäller ju att ha det ombonat omkring sig. Så jag har med omsorg sett till så att jag känner mig lika hemma som på min arbetsplats. haha
Därför har jag så klart fixat mitt eget lilla hemmakontor. :) 

SOLSKEN!!

 
Solen skiner idag, både utomhus och här inne.
För en gång skull vaknade jag i normal tid, alltså inte i ottan. Det känns jätteskönt och jag är mer taggad än vanligt att ta mig an den här dagen.

Om jag skall våga mig på en gissning så kommer jag inte att springa ute idag. Nej, idag skall här sökas jobb, skicka iväg lite mail och lite annat smått och gott. Det är alltså datorns dag idag. :) 
Jag satt faktiskt inte så mycket framför skärmen igår, ovanligt med sant. Och det kanske är därför jag känner mig så taggad till att göra det idag.
Jag brukar ju söka jobb i princip nästan varje dag. Men ofta sitter jag bara med det ett par timmar. Idag känner jag dock att jag skulle kunna sitta längre. Får se hur länge jag har den inspirationen. hahaha

Men nu skall först kaffet ner i strupen, kroppen måste ha sitt.

Hörs senare

PIGG!!

 
Och jag som skulle in i normala dygnsrytmer igen, jo pytsan. Visserligen är inte klockan alltför mycket än, men jag är hur pigg som helst. Så jag lär inte kunna somna än på ett tag. :) 
Den som vill får gärna komma hit och underhålla mig. hahaha

Har haft lite tråkigt nu ikväll och satt och funderade på vad jag skulle hitta på.
Ja, har man en son som gillar att bygga egna möbler, så kan man alltid återställa det när man får tråkigt.
Så det är det jag sysslat med.
Sorry, Dennis. Tyckte det var på tiden jag återupptog mitt bord. :) 

Och får jag ännu tråkigare, så kan jag alltid gå ett par varv runt lägenheten. Jag kanske hittar mer att återställa. ;) 

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla där ute. Ha en god natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

Dennis tyckte han behövde ett "större" bord. hahaha



Såja, nu har jag eget bord igen. :) 

BORTA VS HEMMA!!

 
Vi har haft en riktigt härlig dag.
Vi tog en lååång promenad.....hela vägen till coop forum. hahaha
Okej, det kanske inte var så långt, men det tog lång tid.

På väg hem passade vi på att hälsa på mamma, allt för lite godis. :) 
Det är så att mamma har ALLTID en skål med godis på bordet. Så är man lite extra sugen, så knallar man bara upp till henne och får sitt behov stillat. Bra va??

Vi kom hem lagom till restaurangen öppnade. In i köket for Beatrice och satte igång.
Med tanke på att det är 1:a Maj och en röd dag, blev det ju lite lyxmiddag också. Och inte nog med det. Restaurangen har även blivit så populär att det plötsligt kom middagsgäster.
Stolt kock......

Idag blev det fish'n chip och pommes, yummi.

Inköp á la Beatrice. Vem behöver påsar?




Försök inte Beatrice, det går inte att gömma något. :) 

VAD HÄNDER NU!!

 
Vad har vi för väder ute nu? Vågar man kasta vinterjackan? Eller skall man göra som eskimåerna och ha "pälsen" på idag också?
Nej, det får nog bli något tunnare jacka. Sååå skönt väder vi har ute. Det spritter i kroppen att få komma ut, det var ett tag sedan jag riktigt kände sådan lust för att bege mig utomhus. hahaha

Fingret från skärsåret igår bultar oroväckande idag också. Och när jag skulle byta plåster så hade det blivit lite "översvämning" innanför plåstret. Aj, aj.
Men det är bara att bita ihop. Jag låter inte detta stoppa mitt solskenshumör.

Nu är vi i alla fall redo att sticka iväg ett tag. Vi får väl se var vi hamnar, Teddy, Beatrice och jag. Och tro det eller ej, det är JAG som vill ut idag och drar iväg med de andra två som inte har något att säga till om. hihi

JUSTIN BIEBER TILL FRUKOST!!

 
Då har man fått frukost i sig. Jag vet, lite sent. Men bättre sent än aldrig.
Jag brukar ha svårt att äta frukost på morgonen, är aldrig hungrig när jag vaknar. Men så ibland blir jag överraskad när jag vänder mig om mot bordet. Och inte kan jag väl motstå när det är uppdukat speciellt för mig. Visst ser det gott ut?


Efter frukosten satt jag och "lekte" framför datorn och snubblade över detta roliga klipp, när Justin Bieber var i Sverige.
Jag vet ju om att jag är lite äldre än kanske många av de som är Beliebare. Det är säkert en hel del som skulle vilja "äta" honom till frukost. Eller vad tror ni? Visst är väl en del av hans låtar bra. Men detta? Jag kan inte minnas att jag var så fanatisk när jag var yngre. ;) 

 Jag tyckte det var lite komiskt. Samtidigt kan jag nog tänka mig att vissa av dessa ungdomar har blivit något sura om/när de fått reda på att de stått och skrikit efter en helt random person. hahaha

1:A MAJ!!

 
Då välkomnar vi 1:a Maj och gratulerar Valborg på namnsdagen.

Jag är inte mycket för att gå i majtåg eller titta på Valborgsbålet, som var igår. Tappade bort den här helgen lite när barnen blev äldre och inte längre visade något intresse av att vilja se "brasan".
Men för många är det fortfarande ett stort firande.
Och säkert firar de lite extra som anser sig vara ättlingar till häxor. Enligt riktigt gammal sägen så red häxorna på kvastar eller getabockar till gamla offerplatser just denna natt, mellan 30:e april och 1:a maj. Så såg ni något konstigt på himlen i natt, så var det nog inte som ni druckit för mycket. hahaha

Nu skall jag dricka mycket i alla fall, mycket KAFFE. Hur skall jag annars piggna till och kunna njuta av denna underbara dag?

See ya later......