carinag.blogg.se

UTELEK MED BILDER!!

Det var bara en så härlig eftermiddag ute, kunde till och med vara utan jacka idag. :) Detta var precis vad jag behövde, komma ut lite i solen och få ny energi. Och tänk, idag fick jag även med Teddy ut bland gungor och sandlåda, inte illa. hehe

Alexander fullkomligt älskar att gunga. Fast när det kom till sandlådan, spann och spade så undrar jag ... vem hade roligast? hahaha

Jag lämnar er bland bildbevisen, så kan ni själv undersöka. Ja, ja. Barnasinnet SKALL ju leva vidare säger de. Japp, jag tror Dessi och Teddy tog det bokstavligen. hihihi

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla söta. Ha en fortsatt härlig kväll och en riktigt god natts sömn.
Hörs i morgon...

BREAKER! BREAKER!

Finns det någon där ute som inte känner till Chuck Norris? Är man medelålders och/eller gillar karatefilmer, snabba bilar, snygga karaktärer så vet man garanterat vem Chucki är.
Han var stor på 70-talet och det är också då, år 1977, som den här släpptes. Minns att jag fullkomligt älskade den här filmen och såg den om och om igen. När jag efter många herrans år senare fick tag i den på DVD blev jag eld och lågor. Och visst var filmen fortfarande riktigt bra. Dock har den kanske falnat något i mina ögon. Jag är som sagt inte samma romantiska drömmare längre. hahaha
Men den är fortfarande sevärd. Så har ni inte sett den så måste ni absolut göra det. :) Jag pratar om "Breaker!Breaker!"

HANDLING:
JD och Billy är brödrar och lasbilschaufförer båda två. En dag försvinner Billy spårlöst under en körning och JD kör efter för att se om han kan lokalisera honom. Han hamnar i en korrupt stad där alla, inklusive sheriffen själv, är lika korrupta som staden.

EFTER JOBB ... NU BUS!!

Jag känner mig flitig som en myra. hahaha
Har sökt både utannonserade tjänster och spontanansökan idag.
Den utannonserade tjänsten bara fastnade jag för så där spontant. Företaget ligger ända uppe i Ängelholm. Men jag kände ändå att jag bara måste söka den. Så för säkerhets skull kollade jag in milen så jag inte helt skulle ta mig vatten över huvudet. Men nej då, ca 8 mil ... det skulle ju fungera så klart.

Nu är jag förtjänt av lite lek och bus, eller hur? Så nu blir det lekplatsen nästa, har ett barnbarn som GÄRNA både gungar och gräver i sandlådan. hihi

FÖRBÄTTRING!!

Jag är inte ett dugg förvånad att jag plötsligt fick en ny handläggare på AF igen ... för åttonde gången sen jag blev arbetslös för två år sen. :( 
Men det positiva är faktiskt att jag fick brev om det. DET har aldrig hänt tidigare. Då har jag inte ens visst det förrän jag i något ärende gång på gång försökt nå den handläggare jag trott att jag haft. Det går framåt ... där måste jag ge en eloge till AF. Alla är ju människor ... med fel och brister. Men om man åtminstone försöker förbättra saker och ting så är jag nöjd. Mer kan man inte begära. :) :) 

En liten reflektion bara mellan mina jobbsök ... som fortsätter nu. :) 

SKÖN MORGON PÅ BALKONGEN!!

Hur härligt det än är med liv och rörelser runt omkring måste jag säga att det är guld värt att vakna tidigt på morgonen, sitta en timme på balkongen med nybryggt kaffe och bara njuta av ensamheten och endast ha fågelkvitter i öronen. :) Japp det var min första morgonsyssla ... såååå skönt.

Klockan 9 sätter jag igång med mina jobbsök och innan dess skall jag ha hunnit morna mig ordentligt. Så jag kan tänka mig det blir ytterligare en kopp kaffe och lite mer balkonghäng.
Och på tal om balkongen så tror jag det kommer att bli en kanonfin dag. Så pauser och liknande kommer givetvis att vara där ute. Det är så härligt att vi går åt rätt håll i vädret, nu kan man snart lägga jackan också. :) :) 

Ha en fantastiskt härlig dag där ute, och glöm inte ... var rädda om och ta hand om er. :) 

GODMORGON

JORDGUBBAR TILL KVÄLLSMAT!!

Trots den supergoda måltiden där jag nästan hamnade i matkoma var jag ändå tvungen att hitta något i kylskåpet innan läggdax. Mmmm, hittade jordgubbar ... sååå gott. :) :) 
Så när jag ätit det är det dax för sängen så jag inte blir sittandes framför datorn halva natten ... risken brukar bli ganska stor annars. :) 

I morgon är en ny dag, med nya äventyr. Så det gäller att vara utvilad. :) 
Så nu säger jag godnatt till alla söta. Hoppas ni haft en fantastisk dag i det härliga vädret, vet att jag har haft det i alla fall.

Sov så gott och dröm glada drömmar. :) 

BEATRICE ÄR MED CYKEL IGEN!!

Hamnade nästan i matkoma efter middagen för någon timme sedan. Så jag har i princip inte orkat göra något annat än suttit vid datorn. :) :)  Ovanligt vaaaa??

Vad hände idag då? Jo Beatrice fick äntligen för sig att handla en ny cykel. Hennes gamla blev ju stulen för ett tag sedan och typiskt nog var den inte försäkrad. Men NU har det blivit ifyllt en försäkring på den om något skulle hända.
Har lite svårt att förstå det här med att folk inte kan skilja på "mitt" och "ditt". Hmmmmm.

Men lyckliga hon är i alla fall med cykel igen ... och lagom till det fina vädret nu har kommit. Tjooho...



... dagens middag, kycklinggryta med ris. Suveränt gott ... 

SHOPPING!!

Hemma igen efter en härlig förmiddag iväg med bästa dottern. :) 
Efter ridningen gick vi på fönstershopping. Det är mysigt det med, fast så klart ... det är alltid roligare att handla. Och när man går med Beatrice ... ja då åker alltid något med hem. Beatrice var ju bara tvungen att handla en tröja som hon fick syn på, den bara skrek hennes namn. hahaha
Själv nöjde jag mig med ett par byxar ... som faktiskt var kraftigt nedsänkta. Det gäller att passa på när man får syn på RÖDA prislappar. hehe



... så här härligt väder skall det ALLTID vara när man är i stallet. Då kan man till och med le fast man måste kisa mot solen hihi ...

UNDERBARA SOL!!

Då är jag utanför stallet och njuter av solen. Det är såååå skönt väder, och jag har ju absolut ingen lust att gå in någonstans just nu. :)
Nästan som balsam för själen. hahaha
Håller tummarna för att vädret håller i sig. Kanske jag kan ta kaffet utomhus när ridningen är slut. hihi



SOMMARTID!!

Ni missade väl inte att ställa klockan inatt? Kan ju säga att det är en himla tur att alla mobilklockor och dataklockor ändras automatiskt. För trots att jag blev påmind igår ... Beatrice påmine mig flera gånger hahaha ... så missade jag att ändra den enda klockan jag behöver ändra som hänger på väggen. Tur att det är mobilen som ringer på morgonen och inte en vanlig väckarklocka. :) :) 
Nu är det bokstavligen sommartid, nu hoppas vi på RIKTIG värme. :) 

Jag tänker i alla fall börja den här sommartiden med en stor balja kaffe så jag vaknar till liv. Och som den Söndag det är så blir det stallet om ett par timmar. Nu kan man kanske börja njuta av att sitta där i ridhuset utan att få blåa tår. :)
 
Hoppas ni andra också får en härlig Söndag ute i solen, och var rädda om er.

GODMORGON

GODNATTHÄLSNING MED LITE BILDER!!

Då är det ju nästan läggdax. Och trots min sinnesstämning idag och ikväll så känns det väldigt bra för tillfället. Jag menar, det finns inget som värmer ett gammalt hjärta som barnbarnet som ler och sträcker armarna mot farmor. Då kan vem som helst smälta. hahaha
Lilla goa Alexander. :) :) 

Och dessutom är det väl som jag alltid brukar säga. Man skall lägga sig med ett leende på kvällen för att vakna på gott humör dagen efter. Och japp, det tänker jag göra ikväll.
Skall kolla in filmen på TV1 som börjar om en liten stund. Och visst vet väl alla vad som händer då? Jag SOMNAR. hehe

Nu säger jag godnatt till alla gulliga där ute. Hoppas ni haft en underbar Lördag och för er som fortsätter Lördagsfirandet, ha det fortsatt härligt.

Sov gott alla, och dröm sött.

... och så här mysigt hade jag och Beatrice det tidigare idag ...

BAKSLAG I HUMÖRET!!

Det där härliga humöret försvann i samma stund jag öppnade ytterdörren till lägenheten. Då kom vardagen över mig igen. Den här tråkiga vardagen där jag bär ett stort lass, där jag måste hushålla, där mina pengar är de enda och där allt mellan varven är kaos.
Jag känner riktigt hur jag vill skrika ut min förtvivlan över situationen och nu är jag så illa tvungen att se över vad jag kan göra för att JAG skall må bra, för att MIN ekonomi skall bli bättre, för att MITT hem skall bli en trivsam plats för familjen. För det är så, om jag mår dåligt så påverkas hela familjen. Och så klart ... det är ingenting jag vill.

Mitt dåliga humör började redan igårkväll. Försökte att inte visa något, men tror att Dennis kände av det i alla fall. Kan bero på de kvinnliga hormonerna som ibland gör sig påmind ... sådär någon gång i månaden. hahaha
Och varje gång det händer känner jag av saker som jag borde känna av annars också men inte gör. Så när jag vill "skrika" ut min förtvivlan så händer det oftast i samband med att jag mår extra dåligt.
Kanske jag är så pass stark ändå, så det är därför jag inte känner av det annars??!!

Aja, om ett par dagar är jag säkert mitt gamla vanliga igen ... där jag ler istället för att tjura. Och ikväll tar jag en timeout. Det blir bara jag, min dator och min TV.
Jippi ......

GAV MIG UT I SOLEN!!

Jag trotsade sinnesstämningen och gav mig iväg ut i den härliga vårsolen. Tänkte att jag skulle vara en snäll mamma och hämta Beatrice från Wessels så hon slipper gå hem med alla varorna. Nja okej, liiiite tänkte jag på fiket så klart. hahaha
Hur som helst ... solen och det riktigt goda kaffet gjorde tricket. Så ja, strålande solskenshumöret var namnet. :) :)

Och när vi som bäst sitter och fikar blir jag grymt sugen på pommes, efter att först ha suttit och doftat det bland alla andra gäster.
Kunde så klart inte hålla mig. hihihi
Jag festar till det idag, det är ju trots allt ... Lördag. :) :)




TRISTESS!!

Har ni någon gång vaknat upp och känt att ni helt enkelt vill ligga kvar i sängen ... och inte prata eller göra något alls? Just så kände jag när jag vaknade i morse. Har ingen aning om varför, det har inte hänt något speciellt. Jag bara kände mig helt off. Till och med när alla lämnade lägenheten i olika ärenden och jag blev ensam, kände jag mig så där illa till mods och ville bara krypa ner under täcket och gömma mig. :( 
Jag var tvungen att göra något för att få bort känslan, så jag satte igång spotify och började städa. Och ja, lite hjälpte det ju. Om inget annat känns det himla skönt att ha nybäddat och dammfritt. :) 
Och efter en paus på balkongen i det ljuvliga vädret ... och helt allena med tankar och humör, kändes det såååå mycket bättre.

DET GÄLLER ATT VARA TYDLIG!!

Jag tänkte köra ytterligare ett minne när Dennis var liten ... oj vad många minnen det finns. :) :) 
Vid det här tillfället var Dennis 3 år. Han var ett väldigt observant barn. Han pratade inte speciellt mycket, men han lyssnade och tog till sig ALLT som folk sa runt omkring. Så ibland blev det små missförstånd om han inte riktigt hade klart för sig vad andra egentligen menade.

Den här speciella dagen var vi hemma hos pappa. Dennis var alltid full av energi när vi var där uppe. Rusade omkring, lekte och hade sig. Det slog aldrig fel. Tror det var för att pappa alltid var lugnet själv, han höjde aldrig rösten, var aldrig rädd att något skulle gå ner i golvet. Det var nästan tvärtom jag som var lite rädd att han skulle ha sönder saker i sin vilda framfart. hahaha
I alla fall, pappa satt och tittade på TV när vi kom. Det var ett naturprogram där det visades en massa apor och andra djur i en viss del av Afrika. Dennis rusade som vanligt runt i rummet. Och pappa försökte då få hans uppmärksamhet och sa "titta Dennis, det är apor på TV". Dennis vände sig tvärt om och stirrade på TV-rutan. Men i detsamma ändrades bilden så när Dennis såg TV'n fanns inga apor längre, utan istället djurskötare, som var en mörkhyad man... så klart, programmet var ju inspelat i Afrika.
Pappa tänkte inte mer på det. Programmet fortsatte och efter ett tag stängdes TV'n av och vi gick ut och satte oss i köket. Dennis glömde incidenten med TV'n lika snabbt som han såg den. :) 

Några dagar senare var vi ute och promenerade. Det var mitt på dagen, massor med folk var ute och gick. Dennis brukade aldrig reagera på folk, det var ju en del av omgivningen. Men den här dagen stannade han plötsligt mitt på trottoaren där det kom två mörkhyade män gående mot oss. Dennis tittade med STORA ögon på dessa män innan han tog upp sitt lilla finger och pekade rakt på männen och med HÖG röst hojtar han till mig "titta mamma, apor".
Ville jag sjunka genom jorden? Det var såååå pinsamt. hahaha

Ja, idag skrattar jag åt hela grejen. Men vid det ögonblicket ville jag bara försvinna. Tog tag i Dennis arm och rusade därifrån med svansen mellan benen. De stackars männen måtte ju ha trott att jag uppfostrade min son till rasist ... vilket så klart inte stämde. Jag stannade inte förrän ett par kvarter därifrån. Dennis kämpade för att komma loss från mitt grepp, han tyckte inte om att bli fasthållen när vi var ute. Nej, han var en liten gosse som gärna gick när han kände för det, rusade och stannade på sina egna villkor. Så just då tyckte han säkert att hans mamma var pest och pina. haha

Som sagt, Dennis var väldigt observant. Efter den dagen såg jag hela tiden till att förklara både två och tre gånger när jag berättade något. :) :) 

... Dennis och morfar hade ett speciellt band ... 

FÅGLAR ELLER FLADDERMÖSS?!!

Inatt vaknade jag som vanligt och gick ut och ställde mig på balkongen. Det var inte speciellt kallt så jag tog det med ro, stod där i mina egna funderingar med en cigarett i handen. Och medan jag stod där hördes ett jättemärkligt läte. Ljudet kom från en skock fåglar som var ganska långt från min balkong. Och medan jag stod där och tittade på dessa fåglar som kom närmare och närmare, tyckte jag de såg konstiga ut. Inte brukar man kunna se fåglars ögon på det sättet, så jag studerade in de lite extra och tyckte ögonen glänste där de flög i luften  och hade sina märkliga läten. De kom aldrig riktigt nära balkongen så jag såg de inte helt klart. Men när de flög förbi så bara tänkte jag "de fåglarna ser ju konstiga ut. Är det verkligen fåglar?"
I alla fall, jag gick in och lade mig igen, men kunde inte släppa dessa krakar. Och nu när jag sitter här med mitt morgonkaffe och funderar vidare så tror jag minsann inte alls att det var fåglar. Tro det eller ej, men jag tror banne mig att jag stått och tittat på en flock fladdermöss.
Det är ett känt faktum att här finns fladdermöss i kvarteret där jag bor, dock har jag aldrig själv sett någon. Men dessa konstiga fågla inatt är jag ganska övertygad har varit just det.
Jag ryser av bara tanken.

Nu fortsätter jag morna mig med mitt kaffe och datorn. Ni får ha er en fantastisk Lördag, och var rädda om er.

GODMORGON

HAR VARIT EN BRA DAG!!

Har suttit och tittat på Lets Dance här nu ett par timmar. Det är så skönt att bara slappa vid den här tiden.
Det har varit en riktigt rolig ... men ack så hektisk dag med lilleman. :) Och dagen slutade inte förrän jag och Beatrice varit hos frissan, där vi satt i två hela timmar ... puh.

Så nu känner jag att jag snart lär däcka i sängen. Hoppas bara jag orkar se slutet. Den sista pausen är så lång med annat program och nyheter att jag alltsom oftast slocknar innan slutet. :) 

Jag passar i alla fall på att säga godnatt till alla där ute. Hoppas ni har haft en superhärlig Fredag och en minst lika skön kväll.

Sweet dreams ...

... lite bilder från dagen ...

ROSA HÅR!!

Då känns man som en ny person igen. Håret har fått en ny lyster och det känns såååå skönt. Tänk vad lite färg kan göra. :) :)
Men Beatrice är nog ändå den som slog på stort idag ... med sitt ROSA hår. :) :)



PÅ PROMENAD!!

Det var en LÅÅÅNG promenad vi tog innan idag ... hela vägen från garaget. Gullungen promenerade nästan hela vägen och fabror Teddy fick vita fingrar på kuppen. hahaha

Alexander på promenad. from Carina G. on Vimeo.

MYS I BILEN!!

Lovade hämta Teddy när han slutade jobba runt halv tio snåret.
Men när jag lämnat av Dessi på hennes arbete var klockan redan 8. Då satt jag och funderade på hur jag bäst skulle fixa detta nu då. Alexander väger ju en del, och inte hade vi någon vagn med oss heller. Vi struntade helt enkelt i att åka hem.
Det blev lite provisorisk frukost i bilen i väntan på att tiden skulle gå.

Japp, nu är klockan snart halv. Och det bästa är givetvis att Teddy kan bära lilleman upp från bilen sen.





COOLING MED NYA GLASÖGON!!

Alexander fick sina glasögon igår. Såååå stilig han blev det lilla charmtrollet. Lite problem vart det allt, han ville så klart inte ha de på sig. Fick sådana flashbacks när Beatrice var i samma ålder och fick sina första glasögon.
Jag blev ändå förvånad att han faktiskt hade de på sig så pass länge som han hade innan han kom underfund med att han hade något framför ögonen ... då gick det inte längre. :) :) 

Och idag är han med farmor hela dagen medan mamma roar sig med att arbeta. Jo men visst kommer det att bli en massa bus ... det är ju föräldrafritt idag. hehe

Nu blir det först morgonkaffe och egentid vid datorn. Måste piggna till ordentligt innan dagen kan börja. :)
Hoppas ni andra också får en kanondag ... det kommer jag garanterat att få. Och glöm inte att vara rädda om er där ute.

GODMORGON

FASTNADE I SIMS!!

Nu när jag sitter vid datorn kände jag bara ett litet, litet sug på att kika in på SIMS. Har inte spelat det på hur länge som helst, tiden räcker liksom inte till. :) Men ikväll tänkte jag som sagt att jag bara skulle kolla läget en liten stund, för att sen krypa ner under täcket för natten. Viiiiist blev det så ... naturligtvis fastnade jag. Tänk att det spelet är så beroendeframkallande. Det var nästan att jag glömde att ett "godnatt"inlägg skulle skrivas här. hahaha
Något orolig för att jag skall glömma bort tiden totalt så jag missar min skönhetssömn. Så för att vara på den säkra sidan har jag faktiskt ställt larmet. Det går ju inte att sitta uppe vid datorn hela natten, då orkar jag inte med morgondagen.

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla härliga. Hoppas ni haft en underbar dag och att kvällen fortsätter på samma spår.
Sov gott och dröm sött.

MÖTTE TEDDY!!

Tidigare när jag var en sväng till Pia och drack massor av kaffe, så dök plötsligt Teddy upp. Och så klart, han vet alltid hur man skall muntra upp mamma. Så det blev naturligtvis wienerbröd som tilltugg. Mums......
Alltså, vad skulle jag gjort utan wienerbröd? :) :) Det är livet. Det, kaffe och min dator ... tror det är det enda jag hade behövt ha med mig på en öde Ö. hehe
Och givetvis fick jag massor av energi av kaffe och kaka så jag började direkt jag kom in genom dörren med att diska ... INTE. Det tog faktiskt ett tag. Jag bara stod där och pustade och tänkte "ja men jag måste ju." Och svetten bara rann av mig när jag stod där vid vasken. Antingen är sommaren på väg eller jag som börjar bli gammal. Hmmm, jag vill ju helst tro på det första alternativet hahaha. Fick bli MYCKET vatten efteråt.

Nu måste jag strax iväg igen. Skall till Wessels och hämta ut lillemans glasögon. Och ja, jag behöver väl inte säga vad jag kommer att göra när jag ändå är åt det hållet? Kaffe, kaffe, kaffe. :) :) 

MÖTET GICK BRA!!

Har inte varit läge för uppdatering förrän nu. Har suttit och druckit kaffe för hela slanten. :) :) Jo men visst hamnade bilen hos Pia, den känner sig verkligen bekväm på den gatan. :) :) :)
Intervjun gick iallafall riktigt bra. Damen jag pratade med var urgullig och jag kände mig välkommen och trivdes bra där redan från start. Men jag har fått samma känsla tidigare utan att det gett något resultat. Så jag vågar inte sia varken åt det ena eller andra hållet.

Det är bara att vänta och se. :)
Nu ilar jag hem och fortsätter med lite pappersjobb någon timme till.



REDO!!

Okej. Då har jag peppat mig själv klart och är redo för den här dagens intervju.
Var tvungen att tänka om lite, kan ju inte komma med världens stass till en intervju som hemstädare. Lite märkligt, tror aldrig jag kommit till en intervju med gymnastikskor hahaha. Jag känner mig väldigt ledigt klädd.

Nu är det i alla fall dax att ge mig iväg.
Hörs sen.

DAGENS INTERVJU!!

Det är inte mer än ett par grader på balkongen, lite smådimmigt och alldeles för tidigt egentligen. Men guuuu så skönt det var där ute ändå. Jag glömde ju nästan bort att det var morgon och jag skulle in igen. :) :) 

Jag har ett möte klockan 9. Känner mig inte ett dugg nervös. Antagligen beror det på att jag inte känner att jag måste sälja in mig på den nivån jag har fått göra tidigare. Jag behöver inte sälja in mina kunskaper, eftersom det inte handlar om administration. Så jag går dit, visar upp min bästa sida, och helt enkelt bara hoppas på att de tycker om min personlighet. För det är väl det det handlar om, att de skall gilla vem de skall arbeta tillsammans med.
Sen har jag ingen aning om vem andra kandidater är. Det finns säkert en och annan som redan har vanan inne och har arbetat som lokalvårdare eller inom hemstäd tidigare. Det kanske väger tyngre.
Men eftersom jag nu har blivit kallad på intervju, måste de ändå ha fastnat för något i mitt brev. Så det är bara att hoppas på det bästa. :) 

Nu skall i alla fall kaffet först och främst ner i halsen så kroppen kan få tillbaka lite balans.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

NU LOGGAR JAG UT!!

Då är det snart dax att "logga ut" för ikväll. Jag är riktigt dåsig. Först den härligt goda maten som Beatrice knåpade ihop, hon blir mer och mer lik än fullgod kock :) , och sen den väldigt kalla men uppfriskande kvällspromenaden. Det har gjort susen så jag tror jag kommer att sova ordentligt gott inatt.
I morgon är det ju som sagt dax för nästa intervju. Så bra att företaget ligger i närheten av där jag själv bor. Kollade in adressen tidigare idag så jag verkligen skulle hitta dit i morgon bitti. Tacka vet jag hitta.se. Måste kolla in där varje gång jag skall någonstans så jag inte kör vilse på kuppen. hehe

Men nu säger jag i alla fall godnatt. Hoppas ni får en riktigt god natts sömn med många glada drömmar.

Sov gott alla. :) 

BOKTIPSET V. 13!!

Veckans boktips är första boken av sex. Den utkom 2004 och jag läste den ganska snart den kom ut på marknaden. Meningen var väl att jag skulle fortsätta när bok nummer två kom ut något år senare, men av någon anledning blev det aldrig av. Men nu är det kanske läge för lite uppdatering ... 

Första boken, som heter Vargbröder ... han som föddes att möta mörkret, har i alla fall en enastående bra handling.

HANDLING:
Pojken Torak ser sin pappa bli mördad och flyr. Strax innan pappan dör får han Torak att lova honom att besegra den demon som har sårat honom så svårt att han nu dör. Och tillsammans med en liten vargunge börjar Torak färden mot det okända.

Man skulle kunna tycka att det inte är någon speciellt bra handling. Men boken är så gripande att håret mellan varven reser sig. Den här lilla pojken utmålas så så himla bra av författaren Michelle Paver. Och ja, jag kan inte annat än säga ... läs den. Själv kommer jag nog att läsa den en gång till för att få en helhet innan jag påbörjar de andra 5 böckerna. Det är ju trots allt några år sedan jag läste bok nummer ett. :) :) 

NYA SKOR FICK FÖLJA MED HEM!!

Varit runt och letat skor. Det kändes inte speciellt lämpligt att komma i klackar till just den här intervjun. Ni vet, man måste ju ta seden dit man kommer. Så det fick bli ett par gympaskor ... som jag så klart kan använda till ALLA mina träningspass. hahaha
En kaffe på det, sen rullar det hemåt.





EN RIKTIG MUSIKÄLSKARE!!

Ligger det i familjen, tro? Det här blir väl nästa generation av musikälskare. :) :) 
Det är bara fotarbetet som saknas. Kommer när den lilla krabaten springer omkring hihi. Sen blir det riktiga dansmoves.

LETS DANCE NÄSTA!! from Carina G. on Vimeo.

JOBBAT UNDAN!!

Har varit igång en hel del nu på förmiddagen ... ja, efter att mina ögon lyckades hålla sig öppna vill säga. :) :) 
Försökte ladda hem en liten filmsnutt som jag tänkte kasta upp här på bloggen. Men det tar ju sådan evinnerlig tid. Så under tiden fick jag ju se till att vi får bo här en månad till. Japp, pengarna var in på kontot och vände. Man skulle nästan kunna tro att jag har en vändzon där inne hahaha. Det är inte länge pengarna får stanna kvar minsann. :) 

Nu är jag i det stora hela ganska klar och har en hel timme till godo. Och vad skall jag göra då tro? Hmmm, lite jobbsök kanske ... står som nästa punkt. :) 

KVALITETSTIDEN IGÅR!!

Vilken sovmorgon jag haft idag. Skulle ju ställa klockan men missade och vaknade inte förrän halv 8. Så idag blir det kort startsträcka om jag skall hinna börja söka jobb runt 9 snåret. :) 
Nåja, man kan ju inte alltid vara på alerten på morgonen, så det får bli en trött morgon med massor av kaffe ... och kallt vatten i ansiktet. :) :) 

Om man inte har tillräckligt med tid och inte sonen har tillräckligt med tid för att spendera tid med mamma, vad gör man då? Jo, man ordnar så man får kvalitetstid samtidigt som man utför VIKTIGA saker. Japp, hade kvalitetstid med Teddy på Wessels igår. Ja, handla måste man ju göra ... och fika är minst lika viktigt. Så det var vad vi sysslade med innan jag begav mig till Radix.

Och medan jag mornar mig i rekordfart kan ni kolla in min tokiga son ...... som tror att sommaren har börjat. Förstökte få honom att inse att det inte är tillräckligt varmt för denna klädsel, men jodå ... han fryser inte. hahaha

Ha en fantastisk morgon allihop, och var rädda om er.

GODMORGON

VÅFFELDAGEN!!

Det är väl ingen som har missat att det är våffeldagen idag? Inte jag heller, så klart samlades vi hela familjen för lite våfflor och tjitt tjatt.
Av ren nyfikenhet var jag tvungen att kolla upp varför vi egentligen äter våfflor den 25:e Mars varje år. Jag blev helt paff när det visade sig att våfflorna inte alls har med traditionen att göra. Detta är egentligen Vårfrudagen, och säger man det tillräckligt snabbt så blir det Våffeldagen. I alla fall är det vad man tror har hänt, helt enkelt ett hörfel. Man får reda på mycket när man googlar. hehe

Men, men, vi hade ett par mysiga timmar innan det var dax att ge sig hem igen. Och jag säger bara det, det är en himla tur att Teddy var med. Eftersom Dennis och Dessi skulle iväg och handla, skulle jag ta med mig lilleman hem. Visst ...... Teddy hade vääääldiga besvär med att hålla tag i både vagnen och mig. Det blåste så mycket att jag lyfte vid ett par tillfällen. hahaha
Hua vilken blåst.

Nu säger vi väl godnatt för den här kvällen. Efter lite kvällskaffe skall jag kura ihop mig under täcket och bara mysa till TV'n.
Ha en fortsatt skön kväll ... och stanna hemma nu när det blåser så hårt. Vi vill inte ha några olyckor inte.

Sov gott alla och dröm sött.

NY INTERVJU!!

Eftersom det nu är så svårt att få administrationsarbeten, så var jag tvungen att vidga mig en aning. Så idag kom det in ett sprillans nytt jobb som städerska. Det är ju inte alls inom mitt yrke, så långt man kan komma faktiskt. Ja, de flesta som känner mig vet att jag inte alls gillar det här med städning hemma. Men det är ett arbete, det innebär en inkomst. Och den inkomsten föraktas absolut inte.
Nåväl, jag skickade iväg en ansökan och fick besked två timmar senare att jag var välkommen på en intervju på Torsdag om jag var intresserad.
Klart jag är intresserad, måste ju som sagt ha en inkomst. Men sen var det väl kanske inte samma jubel som jag brukar ha när jag blir kallad på intervju. Men den känslan har inte bara med val av yrke att göra. Jag har varit på en hel del intervjuer och det har alltid slutat på samma sätt ...... ett nej. Så jag har inte jättehöga förväntningar, kan bara hoppas på det bästa.

HANN MED ALLT OCH LITE TILL!!

Tänk vad sakta tiden går när man väntar ut den. :)
Jag hann ju med hur mycket som helst innan det var dax att ge mig iväg till Radix. Det hann till och med bli en kaffe på fiket ... och naturligtvis passade jag på att lämna CV. Japp, jag jobbar och har jour hela tiden. hihi

Nu har jag iallafall hittat tillbaka till Radix och nu blir det jobbsök för hela slanten. :) :)



DAX FÖR KONTROLL!!

Då har vi hamnat på MVC för en check up. Nja, jag mår hur bra som helst, agerar bara chaufför. hihi
Vi har ytterligare ett par stopp innan klockan hinner bli 13 och jag själv skall till Radix. :)

Idag behöver jag inte tänka så jättemycket på att sitta hemma och söka jobb eftersom jag kommer att sitta hela eftermiddagen. Skall bara lämna mina papper på fiket så har jag uträttat bra idag.



FIXADE PAPPER TILLS IDAG!!

Det blev en tidig morgon idag med. Men igår somnade jag i alla fall innan 00, så mina timmar har jag åtminstone fått. Nu skall jag bara övertyga min kropp också, som tycks tro att det bara blivit ett par timmars sömn. Jag är vråååltrött. :) 

Jag hade mycket att göra igår utanför hemmet. Men det roligaste var nog ändå när jag stod inne på fiket och biträdet säger att jag kan lämna in mitt CV och personliga brev till henne, så skulle hon lämna det vidare. Är det det som kallas för personliga kontakter och nätverk? Ja, jag blev helt uppspelt. Så igårkväll satte jag igång att fixa till papper, skall försöka smita in där idag och lämna de.
Allt drog i alla fall ut på tiden. Så när jag hade åkt hemifrån vid halv 10-tiden, gick tiden i rasande fart kändes det som. Var inte hemma igen förrän strax efter 17. Ja, det blev en hel dag. Och innan jag sen var klar med allt som skulle göras, blev klockan så mycket att jag aldrig hann söka fler jobb. För bara mitt personliga brev tog ju en hel del tid att få ihop. Men bra blev det, så nu håller jag tummarna lite extra mycket att chefen snappar upp mitt brev och gillar det han läser. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe och lite "egentid" innan jag skall iväg runt 8-snåret.
Ha en bra dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON



... gårdagens middag, ugnsbakad falukorv, potatismos och ... GRÖNSAKER. Så skall det se ut. hehe ...
 

HYLLNINGEN TILL TEDDY!!

Den här dagen tänker jag faktiskt avsluta med en lite udda sak, en video som ligger uppe på youtube.
Det händer ju inte varje dag precis att jag får en tår i ögat av ett vanligt youtubeklipp där någon hyllar någon annan. Men i detta fallet kan jag lugnt påstå att jag fick det.

Det är väl så att man alltid älskar sina barn. Man vill deras bästa ... från den dagen de ser ljuset för första gången och framåt. När de sen blir äldre så vill man fortfarande att allt skall gå bra för de, att de skall hitta rätt väg här i livet.
Jag har hört sägas flera gånger att ingenting kan toppa en mammas kärlek för sina barn. Klart att det stämmer, samma tankar brukar jag ha. Ända tills man ser svart på vitt att någon annan har samma känslor, samma rädsla, samma stora hjärta som man själv försöker skänka.

Ja, det stack till i hjärtat av stolhet när jag såg detta youtubeklipp där min sons flickvän förklarar sin kärlek till honom.

Och med detta klipp säger jag godnatt. Ha en fortsatt mysig kväll och en riktigt god natts sömn.
Sov gott alla och dröm sött.

DANSAR MED VARGAR!!

Ett filmtips så där framåt kvällskvisten är väl aldrig fel. Den här filmen är något annorlunda. Tror den mer eller mindre vänder sig till drömmaren, ensamvargen som sitter och begrundar och som kanske till och med omfamnar det annorlunda och det som egentligen är rätt och riktigt.
Filmen hade svensk premiär Februari 1991. Den är väl sedd av många och fick så många som 7 oscars. Så visst är filmen bra. Själv var jag lite tveksam när jag väl hade införskaffat mig den och jag hade ju rätt ...... i alla fall i början, då den börjar lite trögt. Men som sagt, den vinner i längden. Och sen är det inte helt fel att ha Kevin Costner i huvudrollen, bara det gör filmen värd att se. :) 
Filmens titel "Dansar med vargar"

Filmen handlar om löjtnanten John Dunbar, som efter egen begäran förflyttas långt från civilisationen ... och där indianerna än så länge härskar. Med John Dunbars ödmjuka sätt blir han så klart en i "familjen", i alla fall i siouxstammen. Det ena leder till det andra ... och vidare.

Jag tror att jag talar för alla som sett den att detta är en superbra film. Så ni som ännu inte haft nöjet kan jag bara råda er ...... se filmen. :) 


JAG HAR NÄTVERKAT!!

Hade ett trevligt samtal med kassörskan på favoritfiket. Vi började prata om personal, och plötsligt fann jag mig själv stå och "presentera" mig själv som arbetslös. :) :)
Då berättade hon att de hade flera fik i stan och ofta sökte folk. Hon till och med erbjöd sig att ta emot och lämna vidare mitt CV. Så himla gulligt av henne. Skall fila på ett personligt brev dit ikväll. :)

Men än är inte dagen slut med ärenden. Sist ut på schemat innan hemgång är ett besök på Beatrice skola, japp det är utvecklingssamtal idag.
Men först en fika. Och ja, idag förnyare jag mig. Var ju tvungen att testa Dessis favorit, Budapestbakelsen. Den var såååå god.



ÄRENDENA FORTSÄTTER!!

Jaha, mitt ärende drog helt ut på tiden, och än är vi inte klara. När jag väl är klar nu är klockan så mycket att nästa ärende står på schemat.
Tror den här dagen fortsätter i samma spår, bakvänt. Det får bli kvällsskift för min del.
Nåja, det skulle ju inte vara första gången. :) :)



PLANERNA FÖRÄNDRADES!!

Måste nog säga, med facit i hand, att det ändå var ganska skönt när jag hade tiden hos Radix där jag faktiskt skulle sitta och koncentrera mig på mina arbetsuppgifter. Och då har ändå inte denna dag satt igång ordentligt än.
Känner mig något splittrad och lite mer stressad när jag befinner mig hemma. Plötsligt har man andra bitar som blir lika viktiga för personerna runt mig. Och jag själv och det jag sysslar med hamnar lite i skymundan.
Så nu kommer jag inte hinna sitta med jobbsök från 9 som var planerat, måste iväg ett ärende först. Det betyder att jag måste sitta med mina egna saker lite senare under dagen och kommer på det sättet antagligen inte att hinna med vad som var planerat från början.
Suck ......

Nu är jag i alla fall redo för att ge mig iväg, så bra det nu kan bli. Får väl se vilken tid jag kan sätta mig här igen och söka jobb. :( 

HÄRLIG MORGON!!

Man kan ju inte annat än att bli på gott humör när man kliver ut på balkongen och hör fågelkvitter.
Idag är det inget Radix så klockan ringde en hel timme senare, jag känner mig riktigt utvilad. Nu får vi bara hoppas att jag har diciplin till att sätta igång någorlunda tidigt med mina jobbsök.
Som jag har skrivit tidigare har jag fått väldigt mycket och bra verktyg med mig under dessa veckor jag suttit på Radix. Så idag skall jag försöka få till ett par ordentligt bra spontanansökningar. Kommer att sitta med detta från 9 ungefär, så får vi se vart jag landar.

Nu är det först morgonkaffet som skall ner i halsen ... och lite mer fågelkvitter för öronen. hehe

Ha en fantastiskt bra Måndag allihop, och var rädda om er.

GODMORGON

EFTERRÄTTEN GJORDE SUSEN!!

Har fått världens halsbränna ... så där helt plötsligt. Har inte haft halsbränna på en himla massa år, tror det är bortåt 20 år något. Så obehagligt. Undrar vad man skall göra för att få bort det ... och vad det beror på.

Nåja, nu är det kväll och lite TV som gäller innan jag slocknar, vilket inte alls lär ta så lång tid med mina tunga ögonlock.
Jag säger godnatt till alla nu. Ha en fortsatt skön kväll och en ännu bättre god natts sömn.

Sov gott och dröm sött.

... och apropå något helt annat, det blev både middag och efterrätt idag. Har kommit in i ett riktigt jordgubbsstim, så det glufsade jag glatt i mig efter dagens middag ... UTAN socker och grädde hehe ...

 

ETT LEENDE GÖR SÅ MYCKET!!


Igår när jag stod och skulle handla i en spel- och skioskbutik så kunde jag inte låta bli att stå och studera in folk. Det fanns några före mig och som sagt, jag hade ingen brådska alls, stod mest och smålog när någon gav mig ett ögonkast. Och en sak som slog mig är att man blir på ett mycket bättre humör och lugnet lägger sig över en när man får ett leende, även om inget speciellt inträffar som utlöser leendet. Jag såg hur folk stressade på och var allmänt stirriga, men ett leende lugnade ner de. Precis som om de behövde få ny energi. Nu säger jag inte att just mina leenden var orsaken. Men jag kunde helt klart se en viss skillnad. Likadant var det när de tog nummerlappar och ställde sig att vänta. Det var ingen hysteri, folk log mot varandra och flyttade sig så att andra kunde komma förbi ... ja alla var allmänt trevliga mot varandra. Och själv kände jag hur glad jag blev av att se och känna denna harmoniska atmosfär.
Tänk om vi alltid kunde fungera så på offentliga platser. :) Faktum är att det är inte ofta man blir bemött med ett leende eller ett trevligt och lugnt yttre.

Det var "Dagens tanke".
Kände bara att jag ville dela med mig av hur mysigt det är när vi alla är snälla mot varandra.
Ett leende gör så mycket. :) :) 

VÄSTPROVNING!!

Det är alltid så svårt att hitta en väst som sitter bra när det är dax för ridning. Så nu tyckte Beatrice det var hög tid att skaffa en egen.
Det visade sig vara enklare sagt än gjort. Trots att vi var in till både Horze och Hööks fanns det ingen som satt bra på Beatrice. Det blir väl till att kika lite på nätet ikväll. Fick tipset om att kika in Börjes hemsida, så det blir vårt kvällsnöje den här härliga Söndagen. :) :)

Nu blir det en snabb kopp kaffe innan vi ilar hemåt.



SOMMARPARTY!!


BEATRICE ÄR PÅ G.!!

Japp, då är det stallbesöket nu då. Det är åtminstone uppehållsväder till skillnad mot förra Söndagen då det stod som spön i backen. :) Jag väntar bara på sommaren så jag slipper dra på mig kängor och tjock jacka vareviga Söndag.
Det är som jag alltid har sagt, det BORDE vara en sommarsport. :) :)

Nej nu rusar jag in till Beatrice som redan är på språng.



ETT ÅR!!

Idag är det ett år sedan jag för första gången klickade in mig här på bloggen. Jag vill minnas att jag var en aning orolig för hur detta skulle gå, vad jag skulle skriva om och hur jag skulle skriva. Min enda tanke vid det tillfället var att jag skulle få utlopp för mina tankar om arbetslösheten, få skriva av mig min frustration.
Jag var grön och visste inte riktigt om jag vågade lämna ut något eller hur mycket. Men jag måste nog säga att det här har varit mitt bästa drag någonsin. Jag har haft superkul under det här året.
Från början rörde det sig mycket om att lära mig hur bloggandet fungerade ... och naturligtvis min arbetslöshet. Men efterhand jag blev varm i kläderna utvecklades det så klart och det blev mer en spontan blogg, där allt fick plats varje gång jag var extra glad eller när jag hade en dålig dag. Och det är lite så jag vill fortsätta att skriva, ibland är jag ledsen och ibland är jag glad. :) :) 
Jag har fortfarande mycket att lära, och inlägg och kategorier kan helt klart bli bättre. Men jag har ingen brådska, det kommer när nya idéer plötsligt tar sin form i huvudet. Och givetvis kan ni läsare också påverka genom att komma med tips. Under tiden har jag bara kul med skrivandet. :) 
Idag firar vi alltså ETT ÅR tillsammans. JIPPI ......

Nu är det morgonkaffe och datamys som gäller innan dagen kan börja ... med ett besök i stallet. :) :) 

Ha en fantastisk Söndag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

HUTTRAR AV TRÖTTHET!!

Jag sitter och fryser och huttrar här hemma nu. Visst är det kallt ute ...... kom precis in från balkongen, men jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna och det är säkert därför jag sitter och huttrar. Vill ju inte ta av mig den tjocka koftan nu när det är dax att lägga sig. :( 

Men nu är det i alla fall sängläge som gäller för mig. Det blev en kort, men väldigt mysig, Lördagkväll. Var ju tvungen att äta upp det sista från gårdagen så jag inte skall bli alltför sugen i morgon. :) :) 

Nu säger jag godnatt till alla och sov så gott. Hoppas på en riktigt god natts sömn för er. :) 

TCM!!

Upptäckte nu att "Logans run" går på TCM-kanalen. Jag gillar verkligen de riktigt gamla filmerna. Okej, just den här filmen kanske inte är den allra bästa. Men ändå, lite nostalgi får man allt när man ser filmen och dess kläder och hår. :) :) 

I alla fall är det här en perfekt mysstund framför TV'n medan dagens middag håller på att lagas ute i köket.

REA PÅ KAFÉET!!

Det blev en aning strul med tiden så det blev ingen ansiktsmålning. Men vår vana trogen blev det en tur iallafall, måste ha hem lite mat.
Och när vi kom till fiket och skulle ta en kopp kaffe hade jag bestämt att det bara skulle vara kaffe, ingen kaka. Men vad tror ni då hände? Det visade sig att alla kakorna såldes för HALVA priset eftersom det var nära stängning. Alltså, inte kan man ju motstå det inte.
Men ja, ja, det är trots allt Lördag.



VILLKORSLÖS KÄRLEK!!

En speciell dag för 31 år sedan var jag på krigsstigen. Detaljer? Nja, det minns jag så klart inte. Men något hade inträffat och jag behövde komma i kontakt med en viss person. På den tiden kunde man så klart inte ringa hur som helst ... fanns ju inte mobiltelefoner. Så jag beslöt att försöka få tag i honom, rusade iväg hemifrån för att knalla de få kvarteren hem till systern. Detta var en person jag aldrig någonsin hade träffat eller pratat med. Och jag kan ju bara tänka mig hennes min och fundering där jag stod utanför hennes dörr och ringde på. hahaha

Detta var i alla fall början på en intensiv och väldigt låååång vänskap. Det fanns stunder jag själv satt och funderade på hur det egentligen kom sig att just den vänskapen var så stark. Visst fanns vi där för varandra och jag försökte väl nog stötta och finnas där jag med. Men skall sanningen fram så tror jag att vi levde mitt liv mycket, mycket mer än vad vi levde hennes.
Det finns nog ingen som har gråtit, sparkat, slagits så mycket som jag genom åren ... och allt bara för att det inte gått som jag så desperat har velat. "Hör ni något i marken som låter, då är det bara Carina som gråter". Det var Pias slogan hahaha. Japp, hon hittade på en riktigt bra sådan, och idag skrattar jag gott åt det. MEEEN hon fanns där när jag väl behövde det, och det finns nog inget jag inte skulle göra för henne.
Pia fick alltid upp mig på fötter igen. Och inte bara hon, nästan hela hennes familj fanns där i vått och torrt. Jag kände mig delaktig i en familj som faktiskt kände mig bättre än vad jag kände mig själv. :) :) Och vi hade superkul på vägen. Vi hittade på tokiga saker hela, hela tiden. Som t.ex bara ta bilen och köra rundor, cykla runt och fika på alla ställen vi kunde komma på, springa runt bland alla lekplatser i hela stan för att leva ut vår barndom hahaha. För att inte tala om alla konstiga kläder vi fick för oss att spöka ut oss i. :) :) Och när vi inte gjorde något, hängde vi vid köksbordet och diskuterade livets alla gåtor ... där kunde vi sitta ett par dygn och komma på mer och mer att prata om. Och naturligtvis löste vi alla världsproblem. hehe

Av anledningar som bara hon och jag känner till bröts kontakten ordentligt. Och trots Pias försök att reparera skadan så skulle det ta 12 år innan jag själv hade släppt stoltheten och kunde närma mig henne. Totalt onödiga år och jag är såååå glad att hon är tillbaka i mitt liv.

Att alltid lyssna, finnas där, lyssna, finnas där är nog den allra viktigaste ingrediensen. Det var det Pia gjorde utan tvekan eller tanke på sitt eget liv som också skulle levas. Att inte bli tjurig eller irriterad för att det kanske blev lite tjatigt ibland.
Den där villkorslösa kärleken, vare sig det är till ett barn, en partner, något förbjudet eller till den där absolut bästa vännen, det är så jag tycker man skall leva sitt liv. Och det är också så jag själv har levt och lever mitt liv. Man skall aldrig jämföra eller slösa sin kärlek med olika villkor. Kan man älska någon utan att ställa en massa krav, ja då är man rik.

Kärleken till vissa personer lever kvar. Och ja, Pia är absolut den jag alltid kommer att ha i ett speciellt fack i hjärtat. Hon är, och kommer alltid att vara, den bästa vännen. :) 

JOBBAR PÅ ATT MÅ BRA!!

Ordspråket "man blir som man umgås" stämmer ju bara för bra.
Jag vaknade på ett riktigt bra humör, lagade kaffe, ett besök på balkongen. Och när jag satt mig ner vid datorn gick jag in och började läsa lite på de bloggar jag följer ... och så klart alla kommentarer. Efter att ha läst ett par hundra kommentarer där mer än hälften var ren mobbing, så kan jag ärligt säga att humöret dalade på studs. Sen orkade jag bara inte läsa mer. Bestämde mig genast för att inte läsa fler kommentarer idag i alla fall, så det hinner lugna sig. Mitt Lördagshumör får ju inte vara dåligt.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro, peppa mig själv så jag blir på BRAAA humör igen. Sen kan dagen börja. Och ni vet väl vad som händer idag? Ansiktsmålning. hihihi

Ha en underbar dag alla, och var rädda om er.
GODMORGON!!

MYSER FRAMFÖR TV'N!!

Sitter och väntar spänt på vem som åker ut från Lets Dance ikväll. Och under tiden jag sitter och väntar på det sitter jag och babblar en massa goja med Dessi. Ni vet, girl talk. :) :) 
Vi tog fram lite gotta ... Fredagen till ära. Jag vet inte vad som hänt, men jag mår nästan lite dåligt av att äta det. Känner mig inte alls sugen. Tänk om man alltid känt så, då hade jag till och med kunnat lägga av med allt onyttigt. :) 
Det är nog en av få Fredagar jag inte är trött. Lite märkligt, brukar alltid vilja lägga mig att sova vid den här tiden. Men inte ikväll ... nej jag hade kunnat ge mig ut på en promenad ikväll ... om jag inte varit så mörkrädd. hahaha

Nu börjar snart Lets Dance igen, så nu säger jag godnatt till er. Ha en fortsatt mysig Fredagskväll och hör ni ... gör inget som inte jag skulle gjort. :) 

Sov gott alla.

SÅ HÄR LÅNGT DENNA FREDAG!!

Vår Fredagskväll kan börja. Jag bara myser och gör absolut ingenting vettigt. Och efter den härligt goda början på den här dagen är det inte mer än rätt att sluta med det våta, tänkte jag. Okej, det är ju inte champagne ... men jag kan blunda och låtsas att jag är på en riktigt fin restaurang i alla fall. hehe
Och när Beatrice väl är klar med maten ... så kanske......

I morgon har Burger King på Wessels ansiktsmålning. Och gissa vem som skall dit? Jaaaag. Nja, målningen får någon annan stå för, men naturligtvis skall lilla Alexander få sig en ansiktsmålning. hihi
Det blir kul. Men det kommer ju inte att bli alltför mycket och alltför sent ikväll. Måste ju vara pigg när jag kliver in på favoritfiket i morgon. :) :) 

Måste sluta nu, det vankas MAT i köket. :) 

Alexanders nya stil!!

Det fick bli en tur till Wessels och Specsavers. Nu är det lillemans tur att få dålig syn och behöva ha glasögon. Men inte blev jag så värst förvånad inte. Alla andra i familjen har både på mammas och pappas sida .... nästan.
Skall bli intressant att se hur detta kommer att gå. Han var iallafall jättesöt i sina nya bågar. :) :)



MIN GODA FRUKOST!!

Redo att göra dagen.
Och idag tog jag en supergod frukost. Så klart man blir sugen när Dessi plötsligt plockar fram detta ur kylskåpet. Nu är det bara champagnen och friaren som saknas. hahaha

Får väl jobba på det. :) :) Och medan jag väntar sticker jag iväg till Radix och söker lite arbeten. :) 
Chao ......

SISTA HELDAGEN!!

Idag är det sista hela dagen på Radix.
Det har varit bra och nyttigt att gå där. Jag har lärt mig massor genom de olika seminarierna, framför allt har jag ett mycket slagkraftigare CV och brev nu än innan jag steg in genom Radix dörrar första gången. Dessutom har det blivit lite mer socialt, det har varit mycket trevligt folk man faktiskt lärt känna och har kunnat relatera till sin egen situation.
Men ändå är det skönt att det är sista dagen. Vissa dagar har känts dryga, precis som att man bara har suttit av tiden och väntat på att klockan skulle bli 15. Visst har vi sökt arbete, och det har ju varit bra att ha sin rådgivare till hands när man behövt hjälp. Men det är långa dagar att sitta när man BARA söker arbete. De dagar jag varit iväg på saker eller haft korta möten med rådgivaren har sprungit iväg på ett annat sätt eftersom dagen brytits med lite annan aktivitet.
Men nu är det som sagt sista dagen. Jag är fortfarande inskriven och skall vara på Radix ett antal månader till. Men jag går nu ner på "halvtid" och kommer att befinna mig där två halva dagar istället. Och visst blir det åter lite mer press att göra allt detta hemifrån ... med diciplin. Men jag har gjort det tidigare och kommer att klara det igen ... med bra verktyg som jag fått med mig från Radix. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe och datamys innan jag är redo för den här härliga Fredagen.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

NU LÄGGER VI OSS!!

Nej, nu är jag sådär trött igen som jag var för någon vecka sedan. Så jag drar mig tillbaka istället för att sitta här och blir dåsigare och dåsigare. Och jag tänker ju som så att om jag nu lägger mig tidigt (lär ju inte bli så tidigt) så vaknar jag utvilad och lika glad som jag gjorde idag. hehe
Nu när jag satt på balkongen för en kvällscigarett så var det riktigt ruggigt ute. Satt bara och längtade till min varma säng, så det är den jag skall göra sällskap nu.

Jag säger godnatt och sov så gott alla. Hoppas ni vaknar utvilade och pigga i morgon ... enda Fredagen på hela veckan. :) :) :) 

DET BLEV INTERVJU!!

Det blev inget tjitt tjatt, plötsligt fick jag en massa annat på schemat. Men glad ändå är jag för det gav mig chansen att få ett par koppar kaffe på favoritfiket.

Jag var som sagt på öppet hus på Nordströms assistans idag. Hur trevligt som helst. Men jag gick dit i tron att det var öppet hus. Det sa de nämligen dagen innan på rekryteringsmässan. Men när jag kom dit så drog tjejen jag pratat med innan iväg med mig och gjorde en intervju istället. Anledningen var att min profil hade varit intressant. Och det faktum att vi har handikapp i familjen gjorde mig mer erfaren än många med utbildning. Så att jag inte har någon utbildning såg hon inte som något problem.
Nordströms assistans har alltså hand om handledare, ledsagare, sällskapsperson, stödperson. Ja allt som kan tänkas vara till hjälp för olika typer av handikapp ... och i alla åldrar.
Detta är ju absolut inget jag gått och funderat på tidigare. Jag har alltid arbetat inom administration, det är det jag hela tiden brunnit för. Men ändå kändes det som att jag faktiskt kan hjälpa till där det behövs. Jag kan göra nytta och som intervjuaren sa, erfarenheten hemifrån är många gånger guld värt. Det blev genast intressant för mig så jag lät mig så klart intervjuas och sen får vi se vart det leder. Kan det bli några timmar här och där, kanske jag kan kombinera med något deltidsarbete inom administration ... om det skulle dyka upp något sådant senare. :) 

Och ja, humöret är fortfarande på topp. Och det blev helt klart ännu bättre efter denna lyckade eftermiddag. :) :) 



... jag är inte helt utan vänner. hahaha ...

ASSISTANS!!

Dålig uppdatering, jag vet. Men jag har haft en fantastisk eftermiddag ... som faktiskt slutade i en intervju. :) Jag berättar mer sen när jag väl är hemma igen, ville bara säga att jag fortfarande lever. :) :) :)




TOPPENDAG!!

Innan jag ger mig iväg hemifrån måste jag bara kika in här och berätta hur fanstastiskt bra jag mår.
Dagen började med grusiga ögon och en väldigt ovillig kropp, men har blivit så så mycket bättre. Det var längesen jag mådde så här. Först städtagen igårkväll och nu det här humöret. :) :) 

Nu håller jag tummarna för att hela den här dagen blir lika bra. Och jag har en känsla av att det blir så. Solen skiner, skall på öppet hus idag och vem vet ... kanske bästa vännen har tid för lite tjitt tjatt. hahaha
Japp, idag mår jag toppen.

Ha det bra, hörs sen.

ÖPPET HUS IDAG!!

Idag skall jag på öppet hus på Nordströms Assistans. Träffade på de på rekryteringsmässan igår, de tog mitt CV och tyckte att jag skulle komma dit och lyssna lite.
Det är ju så långt från kontor jag överhuvudtaget kan komma, men det lät ändå ganska spännande. Så jag tänkte att jag kunde gå dit och kika lite och se om inspirationen finns där fortfarande. Det kanske är så att jag måste vidga mina vyer lite, inte vara så enkelriktad och bara kolla på bitar som jag älskar och brinner för.
De berättade att man inte alltid behövde ha fullfjädrad utbildning, utan många gånger såg de även på den privata erfarenheten som man tog hemifrån.
Så jag åker dit, kanske kan det leda till något. :) 

Nu blir det morgonkaffe så gluggarna öppnas innan den här härliga dagen kan börja.
Ha en fantastisk dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON!!

ENERGIKICK AV MATEN!!

Har absolut iiiiingen aning om var energin kom ifrån, men plötsligt fann jag mig själv skura badrum och dona i köket ... så där helt plötsligt 21 på kvällen. Likt mig? Neeeej.
Tänk om man alltid haft sådan energi, så kliniskt rent jag hade haft då. hahaha

Ikväll körde Dennis på en klassiker, pastafjärilar med grillkorv. Enkelt och behändigt så där en vardagskväll när ingen orkar stå vid spisen. Jag vet, är superdålig på det här med grönsakerna och har lovat mig själv att bli bättre. Men så står man där på kvällen och skall laga mat så har man likväl missat att handla det viktigaste. Men vet ni vad? Pastan kokades ju i grönsaksbuljong. Räknas det?? :) :) Kanske därför jag fick världens energikick ... grönsaker i maten. hihi

Nu blir det snart sänggång. Och jag hoppas jag får sova en hel natt, det hade ju varit ganska skönt. Dock tvivlar jag på det med tanke på våra lååånga och djupa samtal vi hade tidigare idag när jag var hos Pia. Skulle inte alls förvåna mig om detta kommer tillbaka inatt när jag bara vill sova. :( 

Nu säger jag i alla fall godnatt. Ha en fortsatt härlig kväll och jag hoppas ni får en ordentligt god natts sömn som inte blir avbruten.
Sov gott alla och dröm sött.

BOKTIPSET V. 12!!

Veckan boktips, ett tips som jag personligen läst flera gånger. Boken har egentligen allt och ingenting. Ingen kärlek och drama i den bemärkelse man är van att mina böcker har. Men en historia som vi kan vara ganska säkra på verkligen är ... SANN.
Det är "Anne Franks dagbok" jag pratar om. En del av er har säkert läst den, många har i alla fall hört talas om den. Om den judiska lilla flickan som tillsammans med sin familj gick under jorden 1942, och på så sätt försökte undkomma förföljelsen av judar. I dagboken har hon skrivit, dag för dag, vad som hände, vad som gjordes och sades, hennes tankar. Jag tror inte att någon av oss kan ens föreställa oss vad lilla Anne Frank verkligen kände ... och allt bara för att hon råkade födas som jude.
Boken är riktigt, riktigt bra. Och finns det någon av er som inte läst den tycker jag det är hög tid. Boken är kanske gammal, men historien lever i allra högsta grad kvar. Bara genom att läsa boken hedrar man Anne Frank och alla andra som utsattes för detta hemska. Bara genom att läsa den låter man minnet finnas kvar.

 
 
 
 

NYBAKAD KAKA!!

Kom från Lund redan vid middagstid ... och har fortfarande inte kommit hem än. :) :)
Det är så när man har såååå mycket att prata om, som t.ex livets alla gåtor. hahaha
Nu har jag iallafall kommit från Pia. Men vad händer då? Jo, då ringer Beatrice från mamma och vill att jag skall komma dit på en fika. Som sagt, fika säger jag inte nej till. Dock är jag helt uppsvälld av allt kaffedrickande, så jag får nöja mig något kallt att dricka. Det händer inte varje dag precis. hehe




KLARADE UTFLYKTEN!!

Yes, jag är tillbaka till tryggheten igen. Inga missöden på vägen ... om man inte räknar regnet förstås. :) :)
Och vet ni vad? Bilen missade infarten till Wessels ... och hamnade på hermodsdal. hahaha
Ja, ja, kaffe skall man ju ha ändå. :)



VAKEN MED HJÄLP AV KAFFE!!

Har fått upp ögonen så pass att jag känner mig ganska säker på vägarna. hahaha
Jag är väl kanske inte så jättetaggad till att köra iväg till Lund med en massa enkelriktade gator och kanske svårt att parkera bilen. Men jag gör det ...... allt för att få ett eventuellt arbete.
Och idag har jag faktiskt ätit lite frukost också, det händer inte varje dag precis ... slarvig som jag är. Men tänkte att jag måste ha något så jag står mig tills jag landar i min egen lilla stad igen. :) 

Nu är jag i alla fall snart redo att ge mig iväg ... så får vi se vart i Sverige jag hamnar ... efter lite mer kaffe så klart. hehe

SVÅRT ATT ÖPPNA ÖGONEN!!

Inatt har det varit en sådan här vakna, vakna vakna natt. Och jag känner att jag inte alls har fått sova mina timmar, är vråltrött. Så hur skall den här dagen sluta?
Jag är både taggad och inte för en tripp till Lund. Just nu är jag så trött att jag hellre skulle vilja lägga mig under täcket igen. Men jag vet ju att det blir en intressant och händelserik förmiddag, så jag får väl bända upp ögonen med pinnar eller nå´t. hehe

Nu blir det i alla fall kaffe i massor så jag vaknar. Så får vi hoppas att jag är så pigg att jag kan köra hela vägen utan missöden. :) :) 

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

INTRESSANT DAG I MORGON!!

Nu har jag förberett mig och skrivit ut en del CV'n och personliga brev, som kan vara bra att ha med sig på rekryteringsträffen. Vem vet, kanske mitt framtida arbete finns i Lund i morgon. :) :) Om inget annat så blir det i alla fall något annat än bara datajobb under en dag. Vi kommer ut och kan nätverka lite ... om man nu hinner det på två timmar. :) 
Under tiden jag suttit med det har jag bara sjunkit in lite i egna tankar, lyssnat på spotify och bara "varit". Det är skönt det med ibland.

Ikväll blir jag inte långrandig. Skall iväg HELA VÄGEN till Lund i morgon. Och för att vara på den säkra sidan har jag skrivit ut en karta. Men så klart kan jag inte garantera att jag hittar ändå. Så hör jag inte av mig på några timmar, ja då får det bli skallgång. hahaha

Nu säger jag godnatt till alla sköna. Ha en fortsatt härlig kväll och en riktigt god natts sömn.

Sov gott.

NJUTER!!

Jag landade på Wessels. Tänk, bilen körde själv dit ... av bara farten. :) :)
Dotra min skulle handla och orkade inte gå hem. Så klart säger jag inte nej. Om inget annat så finns där stans godaste kaffe. Så ja, just nu njuter jag av en god kopp kaffe och funderar på livets alla gåtor. :) :)



REKRYTERINGSTRÄFF!!

Då blir det en rekryteringsträff i morgon i Lund. Det är väl kanske inte så idealiskt för mig att ta bilen utanför Malmö. Ja, ni känner ju mig och mitt väldigt goda lokalsinne. :) :) Jag som till och med kör vilse i Malmö. hahaha
Det får bli kartan och en utskrift för min del.
MEEEN ... leder det till ett arbete så kan jag väl offra den förvirringen också. :) :)



KOMMENTARER!!

Nu är jag redo för att bege mig iväg. Men tänkte bara som hastigast dra igenom lite om kommentarerna som inkommer till mig.
En hel del kommenterar via mail till mig. Då är det ju som sagt bara jag som ser det så blir det några tvivelaktiga kommentarer så är det inte hela världen.
Dock upptäckte jag i morse någon kommentar som hade spammats och jag kände mig därför tvungen att radera den.
Förutom spamming så är jag inte heller så förtjust i om någon kommenterar alltför negativt. Naturligtvis måste man få reflektera över inlägget jag skriver. Men man vet aldrig vem som läser inläggen och dess kommentarer och jag vill därför inte att vissa grupper i samhället skall hängas ut.
Om ni märker att er kommentar har raderats så finns det en anledning. Förutom det svarar jag ALLTID på kommentarer.

Nu måste jag rusa. Ha det fortsatt härligt så hörs vi lite senare. :) 

DET BLEV VARDAGSRUMMET IGÅR!!

Vi festade till det lite igår och intog maten i vardagsrummet. Det var myspys... :) :) I alla fall medan "det okända" gick på TV. Hur mycket vi än försöker så lyckas vi väldigt sällan äta mat tidigt, så igår krockade det så klart med det programmet klockan 21.
Nåja, det var mysigt i alla fall.

Lilleman tyckte inte det var lika mysigt där han låg i sin säng. Nope, han ville också upp och försökte på alla sätt. Jag vet, han har rest sig i sängen tidigare. Men jag har inte sett det så kameran åkte fram. Och så liten han är förstår han när det är läge att charma hahaha. När han upptäckte att ALLA satt och tittade på honom åkte nappen ur och smilet fram, så han fick lite meeer uppmärksamhet ... charmtrollet. :) :) 

Japp, det var lite om gårdagkvällen. Nu är det morgon och det blir till att sätta fart, skall iväg med Beatrice om en liten stund. Detta är sista dagen på praktiken ... åtminstone för den här gången. Det betyder ju att vi inte behöver ge oss iväg i tidig otta nästa vecka. :) :) 
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

 

PALOMINO!!

Den här veckan tänkte jag tipsa om en film som jag själv fullkomligt älskar. 
Naturligtvis måste man älska kärlek och drama. Hästar och hästrancher är också ett stort plus.

Handling:
Fotografen Samantha är en lycklig kvinna som har allt - tills den dag hon upptäcker att hennes man är otrogen. Förvirrad och förkrossad av sorg beger hon sig till väninnan Caroline, som äger en ranch i Kalifornien. Där ska hon göra ett fotoreportage om "Dagens amerikanska cowboy". Tate Jordan, en av de anställda på ranchen, får till uppgift att vara modell. Det är inget han uppskattar alls. Redan från start präglas deras förhållande av spänningar, och de hamnar hela tiden i konflikt med varandra.
Och sen då?? Kolla in filmen och se.

Ni kommer lätt att kunna hitta filmen. Däremot hade jag supersvårt att hitta någon trailer för filmen, i alla fall ingen som direkt går att nämna mer än de få sekunder som jag lagt in här under. 
Men jag kan garantera att om ni gillar kärlek, drama, hästar, passion, ranchägare ... ja då fullkomligt älskar ni den här filmen.

Med detta säger jag nu godnatt. Sitter ju nästan och somnar av utmattning, så det skall bli skönt att krypa ner under täcket.

Hoppas ni får en god natts sömn alla. Sov gott och dröm sött. :) 

INGET BRA BESKED!!

Det blev ett negativt besked ... angående anställningsintervjun. Anställningen gick till den andra som var kvar. Jag ser det positivt, jag kom åtminstone på en andra intervju. Men dock är jag besviken, ville så gärna ha det här arbetet. Det kändes så rätt, så "mig" på något sätt. :( 
Nu måste jag ta mig samman igen och gå vidare. Även om det inte är hela världen som många säger, så är det ändå så att man faller lite varje gång man får ett "nej". Och ju fler gånger det händer, desto längre tid tar det innan man kommer på fötter igen.
Den här gånger försökte jag även få lite feedback på intervjun, något jag kan ta med mig till nästa intervju. Det är faktiskt något jag lärt mig på Radix, att försöka få feedback för att kanske göra en ännu bättre intervju nästa gång. Men kan ju säga att jag inte blev så mycket klokare av det. Istället började han berätta om andra saker ... saker som vi inte ens hade pratat om på intervjun. Men ja, ja, han har väl blandat ihop oss, inget konstigt med det.

Efter att jag kastat mig på sängen och var besviken ett tag så blev det istället lite kaffe. Kanske det kan hjälpa mig vidare. Om inget annat så lär humöret bli bättre om en eller två dagar. Jag skall ju träffa bästa vännen på Onsdag, kanske hon kan gaska upp mig. hahaha

TOG ETT WESSELBESÖK!!

Jag har nu gått in på min sjätte och sista vecka på Radix. Det känns både skönt och lite tråkigt. Jag har ju dock haft något att göra om dagarna, det blir en aning slappare när man inte behöver ge sig iväg på mornarna.
Jag får väl fortsätta ge mig iväg på dagarna. Om inget annat så kan jag ju alltid ta min tillflykt till Wessels för en fika ... som jag gjort idag då. Japp, en hel timmes lunchrast kräver GOTT KAFFE.



DÅ FLYGER JAG IVÄG IGEN ... I BLÅSTEN!!

Jaha, då är man tvungen att ge sig ut i blåsten igen. Hua ... jag ryser. Fördelen är att jag skall köra Dessi nu på morgonen så jag lånar vagnen och stödjer mig mot. Fiffigt va?? :) :) 

Nu blir det en härlig dag, som alltid, på Radix. Ha det bra så länge, så hörs vi sen.

... och nej, det blåser inte inne .. även om man skulle tro det med ett flygande hår. hehe ...

SNACKA OM BLÅSNING!!

I morse vaknade vi till världens blåst. Så när jag skulle iväg med Beatrice kände jag mig ungefär som en 90-åring, där jag gick med min arm under Beatrice så att jag inte skulle blåsa omkull. :) :) 
I kvarteret där jag bor blåser det alltid, sommar som vinter. Så nu när det är blåst på kartan är det dubbelt upp hemmavid.
Men hem kom jag. Och det är ändå ganska skönt för nu är det ljust ute vid 6-tiden när vi gav oss iväg. Stor fördel, man piggnar till lite fortare. :) 

Nu blir det morgonkaffe med lite datamys innan jag själv skall iväg.
Ha en bra dag alla och håll i hatten när ni ger er ut i blåsten.

GODMORGON

SPRUDLANDE KÄNSLA!!

Den här dagen startade något segt ... men blev såååå bra mot slutet. Det är bara att inse, vissa personer har en väldigt positiv inverkan på mig. :) :) Så nu sitter jag här mot slutet av den här dagen och ler för mig själv och hoppas på att jag får en ordentligt god natts sömn och att morgondagen blir minst lika härlig som den här dagen slutade. :) 

Sitter och njuter av en kopp te och skall alldeles strax hoppa i säng. En tidig morgon väntar ... med promenad till praktiken.
Hoppas ni har haft en riktigt skön kväll och att ni får en riktigt god natts sömn.

Godnatt alla och sov så gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VÄLJ ATT LEVA!!

En "dagens tanke" som jag satt i morse och funderade på. Det svåra i att leva sitt liv på ett bra och energigivande sätt. Det blir kanske lite svårformulerat här hos mig nu. Men jag babblar helt enkelt bara på efterhand jag kommer på något som jag vill få ur mig.

Man hör så ofta personer som kanske inte orkar leva vidare av olika anledningar. Det är allt från 15-åringar till 50-60-åringar. Jag önskar jag kunde säga att jag inte förstår, men jag förstår alltför väl.
Den senaste tiden har jag hört vid flera tillfällen om yngre personer som känt sig tvugna att enda sitt liv. Jag tycker det är så tragiskt att det inte funnits något vi andra har kunnat hjälpa till med, finnas där för den person som mått så dåligt. Att inte personerna själv känt att något måste kunna göras. Varför vill man detta?
I min omgivning har det både funnits nära vänner och ytliga bekanta som inte haft något annat alternativ, och jag är en av alla som inte sett några tecken. Och jag ställer mig frågan varför man vill detta, trots att jag är en av alla de som också genomlidit samma episoder som ung.

Som ung höll jag på att mista livet fyra gånger, jag trodde det var det bästa alternativet. Och trots folks försök att påtala hur dumt det var så kunde ingenting ändra mina åsikter. Jag var helt säker på att mitt liv var och skulle fortsätta vara en katastrof. 
Mitt inlägg kan inte ändra någons åsikter. Men kanske kan någon ta in de ord som kommer från en person som också varit i samma situation. De få ungdomar jag själv pratat med har jag tagit upp mitt eget liv som exempel. Så mitt råd till de som faktiskt mår dåligt är att prata med någon som verkligen har en story att berätta. Det är ofta den personens egna berättelser som kan göra skillnad.
Vad och varför jag gjorde som jag gjorde är inget jag hemlighåller. Men kommer att göra ett eget inlägg om det lite senare, eftersom detta bara är en "dagens tanke". Men poängen kvarstår att alla anledningar man kan tänkas ha är lika allvarliga.
Själv är jag överlycklig att jag är den jag är idag. Jag älskar mitt liv, mina barn, mitt barnbarn. Och framförallt är jag stark. Och de personer som korsat min väg uppåt och som faktiskt stannat kvar, de har all cred till att de orkat med "tjatiga mig". hahaha
Så bara tjata, tjata, tjata. Mår man dåligt och behöver tjata så behövs det folk som bara lyssnar, lyssnar, lyssnar. Och kanske till och med ställer upp och hjälper till att göra något åt problemen.

PÅ WESSELS!!

Visst blev det en kaffe efter ridningen ... tillsammans med onyttigheter. :) :)
Men det känns ändå mycket bättre än tidigare. Och det blev lite babbel med Carola innan hon gav sig iväg hemåt. :)

Nu var jag så fräck att jag skickade in Beatrice att handla, medan jag sitter kvar och vilar fötterna. Mitt ben dunkar lite. Det är klart, det tar sin lilla tid innan det är helt okej igen.
Mutade henne, allt blir så mycket bättre med lite cocacola innanför västen. hahaha



SOLEN FÖRSVANN!!

Då har klockan rusat iväg igen och vi skall snart bege oss iväg hemifrån. När man tittar ut genom fönstret är det bara grått, inget kul alls. Dessutom är jag fortfarande ofokuserad och jag hade helst av allt velat lägga mig under täcket och stanna där några timmar. :) Förhoppningsvis vänder det igen, det gjorde det ju förra Söndagen så ......

Jag ser i alla fall fram mot en kaffe efter ridningen. Det blir liksom belöningen för att vi varit ute i det trista vädret. hahaha

Nu är det dax, hörs sen.

... och apropå väder, vem stal solen? ... :) :) 

MORGONBABBEL!!

Kvart över 6 dånade klockan och jag studsade upp. Och jag förstår fortfarande inte varför klockan ringde då. Jag som brukar ställa den på kvart i 8 på Söndagar.
Nåja, nu är jag i alla fall vaken, ganska pigg och på väg att ta min andra kopp kaffe, precis när lilla Alexander kom inflygande och ville vara hos farmor. Det fick blir lite småbus i sängen med faster Beatrice medan farmor försöker reda ut morgontankarna i huvudet.
Jag har lite svårt att fokusera på vad jag håller på med. Tankar, ni vet sådana där "dagens tanke" ploppar upp hela tiden ... och jag har svårt att få till de. Tankarna måste redas ut innan de kan hamna här på bloggen. Men det kommer.

Nu skall jag i alla fall ta lite mer kaffe så att kroppen kommer rätt i balans. Och idag är det Söndag och stallet som gäller. Tycker inte alls att vädret är så mysigt idag, så det är med lite blandade känslor jag tänker på att vi snart skall dit i någon timme.

Under tiden får ni ha det så bra, nu blir det lite morgonmys innan dagen kan börja.

GODMORGON

DAGEN I BILDER!!

Kastade mig på sängen för att strötitta lite på TV ... och slocknade givetvis som en sten. Vaknade strax efter 22 av att Beatrice höll på att skaka mig ... tillsammans med klockan som dånade. Så nu blir det film för hela slanten. "Kärlek på menyn" på sjuan. Till sällskap har jag givetvis gotta i massor. :) :) 

När jag varit hos Pia tidigare idag hämtade jag Dessi och stack till Wessels för lite mat och gotta. På vägen haffades vi av mobilförsäljare. Jag vet, inte skall man väl lita på sådana. Ofta brukar kostnaderna bli högre än lägre när man väl gått därifrån. Men idag tror jag minsann att det blev lägre. Det blev två nya mobiler för både Dessi och Dennis .. riktigt snygga sådana. Det återstår att se om det blir billigare nästa månad, men jag tror faktiskt det.

Nu fortsätter jag att titta på filmen. Hoppas ni haft en skön kväll och att natten blir riktigt god.
Godnatt och sov så gott.

... färska bilder från dagen ... 

DENNIS FINA FAMILJ!!

Det jag sitter och tänker på först och främst nu när det gäller minnen går inte så hemskt långt tillbaka. Bara drygt ett år, så det borde vara ganska lätt att komma ihåg. Trots det har jag lite luckor. Det är därför jag väljer att ta med minnet här ... för att jag själv skall komma ihåg vissa detaljer längre fram. :) :) 

En dag för lite mer än ett år sedan, någonstans i slutet av 2012, kommer Dennis hem från flickvännen. En flicka varken jag eller hans pappa hade träffat någon gång. Han spenderade väldig mycket tid hos henne. Och trots att både jag och Affe sa flera gånger att det hade varit trevligt att träffa henne, så valde han att inte komma hem med henne.
Den här speciella dagen kom han i alla fall hem och började så smått prata med mig om lite ditten och datten. Och plötsligt bara utbrister han: "Vad skulle du säga om du skulle bli farmor". Jag stannade upp i alla rörelser och bara stirrade på honom med ett fånigt "vaaaa". Och nästa mening "Ja, jag skall bli pappa". Jag bara vände mig på stolen där jag satt och ögonen var stora som två bowlingklot. Om ni har blivit far- eller morföräldrar så förstår ni vad jag menar. Den där första chocken av att ens lilla, lilla son plötsligt skall bli pappa själv var ju en lite egendomlig tanke hos mig måste jag säga. Och det var lite med blandade känslor. Inte för att jag inte trodde att Dennis och flickvännen skulle bli bra föräldrar. Men eftersom varken jag eller Affe träffat henne, kändes det så snabbt på något sätt. Ena dagen var han en liten sparvel ... och nästa skulle han bli pappa. Och jag hade inte ens sett förändringen. hahaha

Det var upploppet till nästa steg, då jag och Affe tjatade nästan dagligen om att få träffa mamman till vårt blivande barnbarn. Menar, det hade väl varit konstigt om vi skulle träffa barnbarn och mamma samtidigt för första gången. :) 
Minns att Affe var överlycklig en dag när han plötsligt stött på de i affären. Han var tvungen att rusa hit och meddela att nu hade han minsann äntligen fått träffa den blivande mamman.
Men jag fortsatte tjata, och tjata, och tjata ... tills Dennis plötsligt en dag stod i hallen med Dessi i släptåg och en STOR mage. Hon hade inte mer än 2-3 månader kvar av sin graviditet.
Detta var alltså det allra första mötet med blivande svärdottern. Tror att både hon och jag var liiiite smått nervösa. Det är ju inte varje dag man träffar nya släktmedlemmar. hehe

Fortsättningen på graviditeten blir nästan som en saga för sig, så den tänker jag inte dra här ... inte nu i alla fall. Dennis och Dessi åkte iväg till BB 11:e Maj, och 12:e Maj såg lilla Alexander dagens ljus för första gången. Och vad gjorde då farmor, farfar och faster? Så klart ilade vi iväg till sjukhuset för att få en första blick på vår allra nyaste familjemedlem.

Och naturligtvis tyckte vi ju, som alla andra nyblivna föräldrar och mor- och farföräldrar, att det var den mest perfekta och sötaste lilla krabat som låg där i BB's lilla vagn. :) :) 
Och så klart, han blir sötare och sötare för varje dag som går. :) 

MYCKET KAFFE SKALL DET VARA!!

Det funkade hur bra som helst att lägga in dagens låt ... när jag väl ändrade från Google Chrome till Explorer. Tur att Teddy kom på den genialiska idén. :) :)

Sen bar det raka vägen till Pia som skulle uträtta lite ärenden.
Det är alltid lika roligt att träffa Pia och snacka en massa struntprat. Nenne vet ni vad det bästa är? Man får MYCKET kaffe i STORA glas. :) :)

Nu bär det vidare till nästa ställe. Undrar om det vankas kaffe där också. hihi



NU FRUKOST .. SEN PIA!!

 Det har blivit massor med kaffe för att vakna till liv. Och nu när la familia Granström/Pettersson gett sig iväg på egna äventyr tänkte jag ju vila en stund eftersom det blev för lite sömn inatt. Men jag visste så klart att jag inte skall planera in sådant ... det kommer alltid en massa annat i vägen. Så nu blir det en snabb frukost som Beatrice skulle fixa och sen iväg och köra väninnan ett par ärenden. Visst är jag snäll? hahaha
Jag kunde ju inte säga nej när Beatrice sa att hon skulle bjuda på frukost. Så jag får hinna med en snabb sådan innan jag sticker iväg till Pia. Men vad gör det? Vila kan jag göra när jag blir pensionär. :) :) 

Och idag var det dax att lägga in en härlig låt för alla barn där ute till 12-slaget. Men jag har fått problem med youtube. Sidan vill inte laddas som den skall och koderna som skall användas kommer inte fram. Jag jobbar på det, vet ju inte om det är min dator eller youtube som har problem. Så skulle det inte dyka upp något klockan 12, ja då har jag inte lyckats få in något för den här dagen. :( 

Nu ... frukost.

STACKARS LILLA SJUKLING!!

Har haft en lite annorlunda natt.
Lilleman är fortfarande dålig, med en massa hosta till följd. Han sover riktigt dåligt och vaknar med jämna mellanrum på grund av hostan. Så för att Dennis och Dessi skulle få sova så har han fått sova hos mig ... åtminstone halva natten när Dessi knappt orkade hålla sig vaken längre.
Usch vad man lider med de små när de är dåliga och inte kommer till ro ordentligt. :(
Nu har jag i alla fall fått lite avlösning av gulliga Beatrice, som tog över så fort hon vaknade för någon timme sedan. Nu har det både blivit frukost och bad ... som är igång nu. 
Tur vi har vår egen lilla nanny här hemma. :) :) 
Då passar jag så klart på att dricka mitt morgonkaffe och myser en liten stund framför datorn.

Ha en fantastisk dag där ute och håll i er om ni nu råkar hamna i den hårda blåsten. Här hos oss blåser det ordentligt, kan knappt öppna balkongdörren. Undrar hur länge denna blåst skall vara. Det är något jag INTE uppskattar ... med min dåliga balans.

Nu blir det kaffe. Ha det bra så länge, och var rädda om er.

GODMORGON

MIN FREDAG!!

Nu kommer snart resultatet på Lets Dance och vet ni vad ... jag är fortfarande VAKEN. Har sett ALLA danserna. :) :) 
Bara för att vara säker på att jag skulle hålla mig vaken hela programmet så sprang jag ut i köket varje paus och plockade undan lite hahaha. Det gäller att hålla igång. :) 

I alla fall ... när jag körde från Radix idag var jag lite låg efter dagens negativa besked så jag körde bort till Affe för att beklaga mig lite. Faktum är att det hjälper att köra dit en stund och bara få reflektera lite över vad som händer eller hänt. Har gjort det flera gånger. Och varje gång har jag gått därifrån med mycket lättare steg, det är precis som att Affe pushar och stöttar. Sån jätteskön känsla kommer över mig varje gång ... och så även idag. Så när Teddy och Beatrice ringde och jag gick från kyrkogården så var jag glad igen. Jag hade varit hos Affe, hade fått prata med två av mina barn och ja, det hjälpte mig på fötter igen. :) :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt. Skall se fortsättningen på Lets Dance om en stund och sen är det så klart ... sängen som gäller. :) 

Sov gott alla, och dröm sött.

... dagen i lite bilder ...

MIDDAGEN ERSÄTTS AV DANS!!

Då är familjemiddagen över för den här gången. Det är visserligen ett par timmar sen vi åt, men jag är fortfarande så mätt att jag inte ens orkar öppna chipsen som jag tänkte smaska på nu till Lets Dance.
Jag förstår inte varför jag varje Fredag blir så trött och hängig på kvällen. Vid den här tiden brukar jag ofta vara så trött att jag knappt orkar titta på TV ens. Får kanske försöka binda upp ögonen ikväll så jag klarar av att se HELA programmet. Förra Fredagen slocknade jag innan utröstningen, så jag fick googla fram i efterhand vem som åkte ut. :) :) 

Men nu är det i alla fall dax, nu kastar jag mig i sängen och kollar in en massa ... danser. Yippi

SNEAK PEAK PÅ MATEN!!

Känner mig något seg ... tur det är Fredag och jag inte behöver vakna så tidigt i morgon. :) 
Det kan ju bero på det lilla bakslaget jag fick idag. Men känner ändå att jag inte kan påverka något, så det är lika bra att lägga ner de tankarna.
Just nu doftar det ljuvligt i köket. Vi skall ha familjemys med ALLA barnen och respektive. Vill ni ha en liten sneak peak? Alltså det är ju Beatrice som har kommit på maten, så ja då förstår ni vad vi skall äta. hehe

Så klart har jag smygfotat. :) :) 



... mums, tycker Allexander. Mat, mat, mat ...

DESSA REGLER!!

Reglerna vad som gäller och inte gäller för att få jobb är stenhårda.
För att få rätt till särskilt anställningsstöd måste man ha varit inskriven i utvecklingsgarantin minst 6 månader.
Det förstår ju jag också att det måste finnas regler. Men känner också någonstans att det måste gå att göra undantag om en person kan få ett arbete.
Nu blev det ett tvärt nej från AF, som naturligtvis har sina regler att följa.
Så nu är jag inte alls så säker på att jag överhuvudtaget blir aktuell för tjänsten jag varit på intervju för.

Det var absolut ingen bra början på helgen.



FREDAGSGLÄDJE!!

Jag brukar alltid säga att man skall lägga sig med ett leende på kvällen för att vakna upp på samma sätt. Nu kan jag absolut säga att det verkligen stämmer. :) 
Somnade igår på ett riktigt gott humör ... med ett leende. Tror det beror på den lyckade intervjun. När jag vaknade i morse var jag riktigt lätt om hjärtat och på strålande gott humör. Guuuu vad jag älskar att vakna upp och må så här. Detta kommer att bli en kanondag ... och säkert följt av en lika härlig helg. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe med ett balkongbesök på en SOLIG balkong. Var ut där som hastigast när jag vaknade och trots den tidiga timmen var det så skönt där ute. Morgonsolen visade sig lite och nej, det går inte att klaga på vädret minsann. :) 

Jag hoppas ni får en lika fantastisk dag som jag kommer att ha. Ha en riktigt bra Fredag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MÅR BRA EFTER MATEN!!

Känner hur John Blund är på väg att bryta sig in hos mig. hahaha
Jag vet inte om det var intervjun som tog kål på mig eller det faktum att klockan börjar bli natt nu. Jag har i alla fall haft en mysig kväll som avslutades med en god middag, som Dessi stod för. Pricken över i:et blev så klart efterrätten. Beatrice blev ju helt till sig när hon hörde glassbilens signaturmelodi. Och så klart; en glassbåt slinker alltid ner ... mätt eller inte. :) :) 

Nu skall jag krypa ner under täcket och mysa till fortsättningen av "I hennes skor" som går på TV8. Jag hoppas ni får en fortsatt härlig kväll och en riktigt god natts sömn. :) 

Godnatt och sov gott alla.



... och dessa två busiga filurer hittade jag på wessels tidigare idag. Mamma och Kalle stod och hade en djup diskussion med Beatrice :) :) ...
 

FIRADE EFTER EN BRA INTERVJU!!

Sååå bra intervjun gick. Så klart vet jag inte om jag fått tjänsten än. Men oavsett vad som händer i den här processen kan jag lugnt påstå att det var rätt person som satt på andra sidan skrivbordet. Det var en riktigt härlig person, så ödmjuk och lätt att prata med. :) 
Och när jag väl satte mig ner så släppte all nervositet. Och jag vet med säkerhet att jag gjorde mitt bästa, jag tog det som det kom och pratade på som om jag inte gjort annat.

Så vad gjorde jag efter intervjun? Jo, jag var ju tvungen att fira att det gått bra och åkte iväg till Wessels för en god fika med GOTT wienerbröd, mmmm.

TEDDY PEPPAR!!

Sitter på balkongen och försöker samla mig inför intervjun. Och naturligtvis har jag tagit Teddy till hjälp ... han är riktigt bra på att peppa.
Detta känns bara så rätt.

... min egen lilla personliga coach ...


UTBILDNING??!!

Idag har det varit utbildningsmässa på förmiddagen. En del var riktigt intressanta att lyssna på. Men ändå känner väl jag att mer studier inte är något för mig. Men så klart är det ändå nyttigt att få höra lite om det ... om det nu skulle bli aktuellt. Men som sagt, för min del är det först och främst ett arbete som gäller.



FÖRBEREDER MIG!!

Sitter och försöker förbereda mig mentalt inför intervjun i eftermiddag.
Jag undrar om det verkligen går att förbereda sig så mycket inför något så pass stort, som faktiskt en intervju är, att man kan kliva in genom dörren och vara lugn och säker på sig själv.
Jag är väldigt säker på mig själv i de flesta situationer. Men när man sitter där och skall sälja sig själv tror jag att det kanske kan bli blankt i huvudet. Så jag hoppas verkligen att jag kan behålla mitt annars så lugna och självsäkra sätt även i eftermiddag. :) 

Nu blir det lite morgonkaffe så jag vaknar till liv. Och sen skall papper samlas ihop så jag har allt med mig när det väl är dax.
Hoppas ni får en fin dag alla. Det är riktigt härligt väder ute, så det blir säkert en och annan solstund för vissa av er. :) :) 
Och glöm inte att vara rädda om er där ute i vimlet. :) 

GODMORGON

ETT SENT GODNATT!!

Meeeen, höll ju på att glömma att kika in och säga godnatt till er alla. Vilken tur att jag har trogna läsare. Teddys flickvän ringde och påminde mig om att jag inte hade bloggat. hahaha

Jag har haft fullt upp här med att titta på filmen på TV11 och kolla in Finest awards på datorn. Det blir ett öra här och ett öra där. :) :) 

Tidigare ikväll skulle Dennis fixa middag. Om jag säger så här, ikväll har spaghetti och grillkorv fått en helt annan dimension i mitt huvud. Detta är alltså första gången jag ätit spaghetti inbakat i grillkorv. hahaha
Okej, visst smakade det precis som vanligt. Dock tror jag att jag föredrar det traditionella sättet att äta pasta och korv på. hihi

Nu säger jag godnatt till er alla. Hoppas ni får en god natts sömn.

Sov gott, hörs i morgon igen.

BOKTIPSET V. 11!!

Nu har jag ett riktigt hett boktips. Boken är så gammal att jag undrar om någon i den yngre generationen överhuvudtaget hört talas om den. Boken är från 1955 och jag snubblade över den av en händelse för många, många år sedan. Den är så bra att jag faktiskt läst den flera gånger.
Bokens namn "Barn 312".

Handling:
Martina är en liten 9-årig föräldralös flicka som efterlyser sina föräldrar efter krigets slut. Båda hennes föräldrar ser bilden och känner genast igen den lilla flickan. Dock har mamman numera en ny familj, som inte känner till hennes förflutna.

Boken är så gripande att det inte finns ord för det. Så om ni har den lilla minsta lust till att läsa EN bok så är detta en bok som måste läsas. :) 
Ni kommer garanterat att fastna och inte kunna släppa den förrän sista bladet är läst. :) 

INTERVJU NUMMER TVÅ!!

Just nu befinner jag mig på ett stort moln kan jag lugnt påstå.
Fick precis ett samtal från företaget där jag varit på intervju tidigare. De har sållat och jag är nu en av de som skall på en andra intervju, redan i morgon.
Nu sitter jag med världens leende och bara skakar i kroppen. Snacka om att detta var en adrenalinkick. Jag är så så nära att få jobbet jag verkligen vill ha.
Visst vill jag ha ett arbete, kan ju tänka mig att göra i princip vad som helst. Men samtidigt har det ändå funnit vissa arbeten som jag sökt som känts lite si sådär.
Men redan från start när jag var på den här intervjun kände jag direkt att det var ett ställe jag absolut skulle trivas på och där de skulle trivas med mig. Allt kändes bra helt enkelt. Så därför har jag gått och hoppats lite extra mycket på att det verkligen skulle falla på plats och att dessa personer, denna ledning, skulle fatta tycke för mig.
Oh, jag kommer ju inte att kunna sova inatt.
Hoppas, hoppas, hoppas ......

UT I DET BLÅ!!

Jag känner mig så på G.
Solen skiner, benet smärtar inte och jag äter en lyxig lunch. Vad kan toppa detta? Det skulle väl i så fall vara att jag får ett positivt svar på intervjun jag var på för ett tag sedan. :) :)
Det gäller att njuta så länge vädret är så här kanon, så jag tänkte ju att jag tar en uppfriskande promenad bort till Willys. Men där drog jag faktiskt gränsen. Jag vill inte överanstränga benet för mycket, så det fick bli bilen. Men vad gör det? Det är ändå mysigt i det fina vädret. :)





GRÅ TANKE INNAN DAGEN BÖRJAR!!

Pigg och vaken och redo för ännu en härlig dag. Alltså man blir ju på så strålande humör när solen skiner utanför fönstret. Och när jag nu inte verkar ha speciellt ont i benet heller så blir den ÄNNU bättre.
Så här bra skall man alltid må. :) :) 

En liten grå tanke bara innan jag tar på mig solskenshumöret igen.
I morse upptäckte jag att en av Affes nära vänner fyller 50. Med en gång började tankarna mala, kan bara tänka mig var Affe skulle hålla hus ikväll om han funnits bland oss. Men jag är ganska säker på att han sitter på sitt moln och dinglar med benen, medan han skålar med sin vän. Så jag kan inget annat än säga
"Grattis Lilja, gör det absolut bästa av dagen. Det är vad Affe skulle velat."

Och med den lilla extra tanken så sätter jag nu på mig solskenet igen och drar till Radix.

DET BLIR KLACKAR IGEN!!

Efter en natts vila känns benen bra igen. Jag vet visserligen inte hur det kommer att kännas framåt dagen. Men jag hoppas de håller för idag är det yoga på Radix schema. Det vill jag så klart inte missa. :) 
Härom dagen när jag började få ont fick jag lägga klackarna åt sidan och sätta på mig kängorna. Men nu när det är varmare så blir det inget bra i de skorna, så jag tänkte plocka fram klackarna idag igen och se huruvida jag kan gå i de. Det är bara att hålla tummarna på att benen fixar det. :)
Jag springer ju inte omkring så mycket i alla fall om dagarna så det värsta som kan hända är väl att jag är öm ikväll.

Men innan dess skall kaffet ner i strupen, annars kan jag nog inte gå något alls. hehe
Jag hoppas ni får en riktigt bra dag där ute, och glöm inte att vara rädda om er.

GODMORGON

INGEN LJUDBOK!!

Ni missade väl inte att jag handlade en ljudbok på nätet härom dagen?
Allt var frid och fröjd. Boken hamnade i mitt lilla bibliotek på bokon där jag handlat. Sen vet ni ju vad som hände ... precis, ingenting. För hur jag än bar mig åt fick jag inte ljud på boken.
Nu är i alla fall ljudbokshistorien uppklarad.
Teddy har ju följt utvecklingen här på bloggen, så ikväll kom han upp och skulle hjälpa mig att få igång ljudet. Han satte sig på plats framför datorn medan jag försvann från rummet. Tänkte att han skulle få "arbeta" i fred. :) :) 
Plötsligt kommer han ut på balkongen och frågar var jag sett att detta är en ljudbok. Och när jag följer med in till datorn och Teddy visar lite olika sidor och uppgifter visar det sig att jag INTE har handlat en ljudbok ... nej, för jag har handlat en e-pok. hahaha
Alltså ... hur förvirrad kan man bli? Jag hade totalt missat att det enbart stod e-bok. :) :) :) 
Jag får lugnt ta och LÄSA min nya bok och vara mer uppmärksam nästa gång. hihi

Nu säger jag godnatt till alla glada. Hoppas ni haft en härlig kväll och får en riktigt god natts sömn.

Sov gott

... så här trött blir man när man förklarat för mamma om skillnad mellan e-bok och ljudbok. hehe ...

LUNCH HOS AFFE!!

Stackars lilleman har gått och blivit sjuk här hemma. Både näsa och ögon rinner. Och vi vet ju alla hur svårt det kan vara att sova med en jobbig förkylning. Usch, det är inget vidare. Nu har han i alla fall somnat ett tag igen. Vi får hoppas han sover ett tag nu så hans mamma också får vila sig lite.
Själv känner jag mig lite tung i huvudet. Men jag tror helt klart att det beror på att jag inte fått i mig kaffe på hela dagen.

Tidigare när Dennis hämtade mig från vårdcentralen körde vi inom kyrkogården på väg till Radix. Det ligger ju precis bredvid nästan och eftersom det var lunch precis då passade vi på medan jag hade "lunchrast".
Nu börjar det bli så fint väder så man snart kan ta med sig fika och sitta där. Just vårt lilla kvarter har ju både bänkar och fint runt själva kvarteret, så det blir mysigt det med. Och jag tror alla gånger Affe skulle gilla det.
Och snart nog kan vi börja göra om lite och få fint på gravplatsen. Sommaren nalkas fortare än vad man kan tro. :) 

Nu blir det lite kaffe för min del så att mitt tunga huvud förhoppningsvis slappnar av.



... lunchen intogs hos Affe ... 

KLAR PÅ VÅRDCENTRALEN!!

Såååå lång tid det tog innan jag fick komma in till läkaren. Puh ...
Var klar hos systern vid 9, och satt sen och väntade ända tills 11.30. Och ändå kändes det inte som att jag blev klokare när jag väl gick därifrån.
Nåja. Lite prover togs iallafall, innan jag kunde åka iväg. Jag kan inte tänka mig att de hittar något där, känner mig ju inte sjuk. :)




VÄNTAR PÅ LÄKAREN!!

Och jag som trodde det skulle gå fort. Typiskt mig, den stora tidsoptimisten. :)
Jag fick pratat med en sjuksyster, och det gick snabbt. Det var bara ett nummer före mig. Men sen ville hon att jag även skulle prata med läkaren. Och här sitter jag nu och väntar. Känner mig inte sjuk och vill inget hellre än att åka iväg till dagens aktivitet.
Men jag kan väl i och för sig förstå henne. Jag är ju redan här, och bättre att vara på den säkra sidan.

Det är tur att vi har sjukvården, som gör ett otroligt bra jobb när vi väl behöver de.



VÅRDCENTRALEN NÄSTA!!

Nu innan jag sticker hemifrån tänkte jag att jag skulle rådfråga med vårdcentralen om det fanns något enkelt knep för krampen i vaden som jag får lite då och då. Det är ju så klart inte så farligt, men det skadar ju aldrig att kolla vad jag själv kan göra. Så nu satt jag här och hamnade i kö. Ja, ja, hinner väl med det innan jag skall iväg, har väl ungefär en kvart på mig att vänta. :) 
En sak jag måste bli bättre på är att dricka mycket mer vatten om dagarna än vad jag gör. Jag har hört att sådant också kan påverka.

Nu tyckte hon visserligen att jag skulle komma dit nu. Och åker jag direkt lovade hon att de kunde ta emot mig så att jag ändå hinner till Radix till nio.
Så nu blir det snabba ryck. Hörs sen...

DIMMIG MORGON!!

Dimmigt och rått var det ute nu när jag var iväg med Beatrice. Det var ju nästan tur i oturen att jag faktiskt tog bilen till praktiken. Det känns nästan lite löjligt, det tar inte mer än 10 minuter att gå dit. Men eftersom jag haft problem med benet ett litet tag och jag tyckte det kom tillbaka lite igårkväll så ville jag inte anstränga det alltför mycket. Så som säkerhet blev det bilen i morse. Och som sagt, det var perfekt nu när det var lite kallare i luften. :) 

Nu blir det en slurk kaffe innan min egen dag kan börja ordentligt. Jag hann bara njuta av kaffedoften innan vi gav oss iväg innan och det är ju inte bra. hehe

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er där ute, med eller utan dimma. :) 

GODMORGON

KAN INTE LYSSNA PÅ MIN NYA LJUDBOK!!

Har hållit på från och till hela kvällen för att få in ljudboken i datorn. Nu har jag laddat ner både det ena och det andra programmet för att man skall kunna öppna ljudfilen. Men tror ni jag lyckats? Neeeej.
Så nu tror jag att jag ger upp. Jag har i alla fall kommit så långt att det går att läsa boken, ja som en e-bok. Men det var ju inte direkt det jag var ute efter ... jag som gärna ville LYSSNA istället.

Jag kunde inte låta bli att kika och läsa lite på boken på mobilen på lunchrasten idag. Men det blir ändå inte samma sak. Fast en sak vet jag nu i alla fall, den verkar vara riktigt bra. Får väl hoppas jag lyckas bättre i morgon. :) 

Nu blir det sänggång för min del. Är ordentligt trött och det blir en tidig morgon. Så jag säger godnatt till alla söta och sov så gott.

Sweet dreams.



... och eftersom vi fick så väldigt mycket potatisgratäng över igår, så fick det bli det idag också ... tillsammans med en lika god kasslerbit ... 

LEAP YEAR!!

Okej, då kör vi ett litet filmtips. Den är inte supergammal, utkom 2010. Men jag tror faktiskt många ändå har sett filmen eftersom den går lite då och då på TV. Men ack så bra den är. Och jag kan inte låta bli att tipsa om den för er som möjligtvis ändå inte sett den. Och så klart handlar det om kärlek, kärlek, kärlek. Och givetvis är det mycket humor och komik inblandat. :) 
Filmen heter "Leap Year" och handlar om Anna som åker hela vägen till Irland för att fria till sin pojkvän, Jeremy. På vägen tillkommer en hel del problem och det ser nästan inte ut som hon någonsin kommer att hamna i Dublin som tänkt. Men som tur är träffar hon den stiliga Declan, som mot betalning lovar ta henne till pojkvännen.

Jag har sett den otroligt många gånger, men så är jag också en riktig romantiker. Älskar lyckliga slut, både på film och i verkligheten. :) :) 
Har ni inte sett den måste ni absolut göra det. Och ni som sett den redan ... visst är den väl så bra att ni måste kolla en gång till?... :) :) 


LUNCHDAGS!!

Men visst är det typiskt mig att rusa iväg i morse ... utan lunchen. Vimsiga jag. :) :)
Tur vi har en hel timmes lunchrast, så jag kunde ta bilen till något hak och luncha. Måste ju ha något i magen så jag står mig ända tills kvällen.
Då hugger vi i, yummi.



LEK OCH BUS!!

Innan jag beger mig hemifrån tänkte jag bara visa vilken härlig stund jag hade ute igår med Alexander och Beatrice. Visserligen är vindarna fortfarande ganska kalla. Men ändå ... när solen tittar fram så är det hur skönt som helst.
Och det var inte bara Alexander som njöt igår, även Beatrice gillade att hålla igång med honom på lekplatsen. Jag gillar verkligen och kolla in när de har så kul. :) :) 



... och så här trött blir man efter en härlig stund på lekplatsen ... 
 

TIDIG MÅNDAGSMORGON!!

Idag studsade jag upp när klockan ringde 5. Det känns riktigt härligt att vara nyduschad och klar innan jag ens varit iväg till Beatrice praktik.
Nu sitter jag med mitt morgonkaffe och bara väntar in tiden. Det händer minsann inte varje dag att jag hinner dricka kaffe innan jag och Beatrice skall iväg. :) 

Satt och kollade in nerladdningen av boken jag köpte igår. Den står fortfarande på 0%, så det har väl inte fungerat. Nu på morgonen hinner vi så klart inte titta på var problemet ligger, Dennis skall också snart ge sig iväg. Så det lär väl inte bli någon bok ikväll i alla fall. Ja, ja, det är väl bara att vänta och se.

Nu skall jag sluka mitt kaffe innan vi sticker hemifrån. Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er. :) 

GODMORGON

NYA LJUDBOKEN!!

Som vi har kämpat här hemma med mina program på datorn. Stackars Dennis som har slitit sitt hår. hahaha
Jag fick för mig att jag skulle handla en ljudbok via nätet som skulle laddas hem bara på några minuter. Och det var väl inte i sig så speciellt svårt. Men när boken sen laddades ner kunde jag inte hitta något program som gick att öppna boken i. Så det blev många och långa turer för Dennis. Jag tyckte flera gånger att vi skulle lägga ner projektet. Men nope, Dennis gav sig minsann inte. Så nu tror jag han har lyckats. Det återstår att se när den laddats ner ordentligt ... lär inte bli förrän i morgon. Puh...
Hoppas det fungerar i alla fall, då kan jag börja "läsa" den nya boken i morgon. :) :) Och fungerar det som det skall lär det blir fler ljudböcker därifrån. :) 

Detta tog så väldigt lång tid så det blir inte mycket över på den här kvällan. Så nu säger jag godnatt till er alla. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga till en ny och fräsch vecka.

Godnatt och sov så gott alla.



... dagens middag - potatisgratäng och kött - som Dennis marinerat. Sååå gott ...

SCHLAGERFESTIVAL ELLER MELODIFESTIVAL??!!

En liten "dagens tanke".
Jag har faktiskt precis suttit och tittat på melodifestivalen 2014 - dagen efter.
Jag är långt ifrån ett mellofan. Men jag har faktiskt varit det en gång i tiden. Det fanns en tid när jag satt där med mitt kollegieblock och notoriskt skrev ner alla låtar och ALLA poäng efter hand det röstades. Och nej, jag missade inte ett enda år, varken den svenska eller slutstriden med övriga länder. Mina föräldrar var lika inbitna. Så varje år bullades det upp massor med gotta på bordet och sen var det bara mys framför TV'n en hel kväll. Oj, oj, det var tider det. :) 
Jag vet så klart att tiderna har förändrats. På den tiden hette det schlagerfestival, nu är det melodifestival. Jag tror inte jag är ensam om att inte gilla den förändring som har skett. Sverige har så klart många talanger och det finns många, många låtar som är riktigt bra, både i Sverige och alla andra länder. Och jag vet att lika många låtar och genrer det finns, lika många åldrar, smak och tycken finns det. Men är det bra att blanda olika genrer i samma tävling? Förr kunde en låt vinna hela schlagern och faktiskt bli ihågkommen och nynnad på trots att man inte förstod språket. Det var lätt att börja både småsjunga och dansa när man väl hörde en schlager. Och det är den delen jag saknar.
För ett antal år sedan vann en finsk rocklåt schlagern. Dagen efter visste jag inte ens vad den hette, jag kom inte ihåg varken musik eller något annat än att det var någon som bara stått och skrikit på scenen. Inget ont om rocken. Det finns många bra sådana låtar och jag vet att många gillar rocken. Men jag kan inte förlika mig med tanken på att detta skulle vara en låt man minns ... i min värld var det just det som var meningen med schlagers, att minnas låtarna.
Det året svor jag på att aldrig mer titta på melodifestivalen. Och faktum är att jag har sedan dess inte tittat varken på några deltävlingar i Sverige eller den stora melodifestivalen.

Som jag sa, jag kikade lite idag på "dagen efter", där Sanna Nielsen intervjuades efter sin stora Sverigevinst. Det är bara att gratulera och hoppas det går bra för henne i Danmark. Dock kommer jag så klart inte att titta på det själv.

FART OCH FLÄKT!!

Meningen var att jag skulle sätta mig med lite datajobb och papper idag efter stallet. Men det blev inte riktigt så, tog en tur till lekplatsen med två av favoriterna istället.
Lilla Alexander fullkomligt älskar att gunga, så det blev ett lyckorus när faster Beatrice satte fart på gungan. :) :)
Ja, man kan iallafall inte klaga på vädret. :)



STOR BELÖNING!!

"Jag förtjänar något extra gott efter denna ridlektion" tyckte Beatrice och valde en bamsestor räksmörgås när vi stannade till och tog en fika på Wessels. hahaha
Och ja, jag kan inte annat än att hålla med henne. Hela lektionen gick strålande bra. Och Beatrice var igång hela tiden i både trav och galopp. Jag förstår inte att hon orkade, själv blev jag trött efter halva tiden ... och då satt jag ändå bara på läktaren. :) :)



RIDNINGEN ÄR IGÅNG!!

Det är fortfarande ingen jättevärme men ack så skönt det ändå har blivit. Man sitter Ju inte och fryser precis. :)
Känner mig lite off idag, är inte alls taggad. Kanske det kommer tillbaka när jag fått lite mer kaffe efter ridningen.



DÅLIGT SAMVETE!!

Veckan som gått har varit lite småstressande för mig. Visst har det inte varit mycket annorlunda än tidigare veckor. Jag har varit iväg på dagarna och gjort ungefär samma saker dagar och kvällar som föregående veckor. Men på något sätt har jag haft en inre stress den här sista veckan. Jag har hållit på mer på kvällarna med CV och personliga brev, haft tankarna på eventuella arbeten som sökts, funderat på spontanansökningarna och det faktum att jag måste följa upp och ringa dit. Det har varit en massa sådant, att bloggen har blivit lite lidande. Jag har inte fått upp inlägg som jag skulle och planerat. Jag har fortfarande uppdaterat men jag känner att det inte varit samma stuk och kvalité på mina inlägg.

Från börjat var bloggen menat som en reaktion på min arbetslöshet, något jag behövde göra för att kunna gå vidare. Jag behövde helt enkelt skriva av mig. Det hjälpte, jag blev bättre och bättre till mods. Någonstans på vägen övergick jag, lite omedvetet, till att bygga upp bloggen istället med andra intressanta inlägg. Det är så jag vill ha min blogg. För som jag sagt en del gånger tidigare, jag älskar verkligen att blogga. :) 
Men trots mitt stora intresse för bloggen är det så att mitt största dilemma fortfarande är att jag är arbetslös. Det är mycket tankar om jobbsök, ekonomi och andra tråkiga saker runt omkring. Så vissa veckor blir helt enkelt lite tråkigt här på bloggen.
Det hade helt klart varit annorlunda om jag haft en fast anställning. Då hade jag kunnat ägna kvällarna åt att planera mina inlägg, göra research, förbereda inläggen bättre. Det är så klart det optimala.

Jag hoppas givetvis att jag snart skall vara i en sådan sits att jag inte behöver gå omkring att oroa mig för dessa tråkiga vardagstankar som jag har mellan varven. Och så klart hoppas jag att ni är med mig även då. :) 

Nu blir det i alla fall morgonkaffe och mys framför datorn, utan en massa andra tankar. Måste koppla bort och bara "vara" en stund.
Ha en fantastisk dag ute i det fina vädret. Det skall jag ha när det väl är dax för stallbesök. Och glöm inte att gå ut med ert speciella leende, det gör dagen så mycket roligare. :) 

GOD MIDDAG OCH IRENE!!

God mat och familjemys vid köksbordet. Japp, det har vi haft ikväll. Åtminstone en halv familj, den andra halvan befinner sig tråkigt nog inte ens i Malmö. :) :) 

Nu har jag slagit mig ner framför min stora gottepåse och väntar på att Irene Huss skall börja. Jag trodde inte jag skulle orka en massa godis så efter maten. Men vet ni, det är inga som helst problem. Filmen har precis börjat och jag ser redan botten på godispåsen. Måste bero på all den aktivitet jag haft idag. hahaha

Nu tänker jag i alla fall säga godnatt. Jag skall mysa ner mig i en nybäddad säng framför TV'n. Ha en fortsatt härlig kväll och en riktigt god natts sömn.

Godnatt och sov gott alla.

KLAR MED ALLT!!

Jag är riktigt nöjd med mig själv idag. Det blev både städat, handlat och naturligtvis MASSOR av fikapauser under dagen. Så ja, nu hade jag tänkt hålla kväll med god mat, en hel del TV-mys och givetvis gotta till det. :) :) 
Beatrice höll igång i princip hela tiden och jag, ja jag var ju bara tvungen att ge mig ut på balkongen lite då och då. hahaha
Men nu är åtminstone lägenheten i toppenskick. Så nu kan vi sitta på golvet och äta om vi vill ... det blänker. :) 

FULLT ÖS!!

Lite effektiv har jag faktiskt varit här hemma. Med musiken på för fullt och lite "egentid" har det gått som bara den. Och tro det eller ej, man jag har inte pausat än. hahaha
Lite tomt är det allt i huset utan resten av familjen. Det är bara jag och Beatrice hemma. Och henne ser jag knappt till, hon donar med sitt i andra änden av lägenheten. :) :) Så det är väl därför städningen går så himla fort, ingen att fika med eller babbla goja med. :) 

Men nu blir det i alla fall en liten paus, givetvis måste jag ju sitta en stund på balkongen. Man vet aldrig när solen försvinner. Så det är lika bra att passa på ...

MYS HÄR HEMMA!!

Det har varit en ordentligt seg förmiddag. Jag har bara druckit kaffe, suttit och njutit på balkongen och inte orkat ta tag i någonting alls.
Jag borde ju ta tag i Lördagsstäd och lite annat som planerats in. Men jag tänker som så att någon dag skall man mysa på också. hehe
Lite tråkigt att behöva städa en sådan här ljuvlig dag. Men det skall ju också göras, jag får njuta lite extra när jag tar mina pauser .... självfallet blir det på balkongen. Frågan är bara om pauserna blir kortare eller längre än själva städningen. hahaha

... och som sagt, hittills har det bara varit mys ... 

INGEN LUGN KVÄLL!!

Det blev inget direkt Fredagsmys igår inte. Jag var så trött att jag slumrade framför "Lets dance" och såg inte ens vem som åkte ut. :) Och den där lugna kvällen som jag hoppades få ha infann sig inte heller. Men det kunde så klart ingen hjälpa. Eftersom Dennis och Dessi fick ge sig iväg med Molly blev det ju lite kaos. Molly är en fullgod familjemedlem och vi var riktigt oroliga här hemma medan de var iväg. Så det blev lite si och så med det lugna.
Som tur var så var det inget allvarligt. Men klockan blev ganska mycket och ingen av oss orkade ta tag i köksbestyr eller ställa oss vid spisen. Så igårkväll blev det faktiskt utemat som Dennis och Dessi hade med sig när de kom hem igen.

Idag är vi på G igen hoppas jag. Det är fortfarande morgonkaffe som gäller för min del, har inte vaknat till liv än. Men resten av familjen är riktigt flitiga i köket. Till och med Alexander städar för fullt ... liten kille och STOR mopp. hahaha

MOLLY TILL DJURSJUKHUSET!!

Det blev en akutfärd till djursjukhuset för Dennis och Dessi.
Stackars Molly har inte varit sig själv under några dagar. Och idag när jag skulle ta med henne till mamma, så betedde hon sig högst egendomligt. Ville knappt gå, och så fort hon kom lite för lång från mig så att halsbandet tog emot lite så gnydde hon till och tvärstannade.
Nu har jag precis pratat med Dennis. Och efter ett antal prover så visade det sig att det inte var så farligt. Troligtvis har hon bara sträckt nacken i sina vilda lekar utomhus ... vid de tillfällen då hon haft koppel på sig. Så nu kommer hon att få en sele istället för halsbandet så det inte skall rycka i hennes nacke. Hon är ju ganska vild av sig och vill gärna springa omkring trots koppel.
Usch vad man har lidit med henne de här sista dagarna när hon har varit så här off. Men nu kommer hon att få medicin så smärtan försvinner fortare.

KAKFEST!!

Jag säger då ALDRIG nej till kaffe. Så när jag pratade med Teddy i telefon, som var hos mamma, så bjöds jag på ytterligare en kopp kaffe. Så klart jag rusade. hahaha
Och där satt lilleman och ville festa till det.
Det är väl klart ... skall farmor äta kaka skall även kakmonstret ha. :) :)



SLUTADE TIDIGT IDAG!!

Är redan hemma, fick sluta redan 12 idag. Det känns riktigt skönt när det är Fredag och allt. Inte en kotte är hemma heller. Kan ju tänka mig att farbror och lilleman är ute på STORA äventyr nu när det är helt föräldrafritt. hahaha

Så nu blir det en kopp kaffe i lugn och ro medan jag sitter i min ensamhet och begrundar veckan som gått på Radix. En kort reflektion bara så där är att det gått himla bra. Tycker att jag fått riktigt bra kläm på både CV och personligt brev. Och faktum är att det blir roligare och roligare att ge mig iväg. Jag har två veckor kvar som jag skall gå där hela dagarna. Efter det blir det två halva dagar i veckan.

Och på tal om något helt annat var jag ju på en arbetsintervju i början av veckan. Den går jag givetvis också och funderar mycket på. Jag hoppas och hoppas in i det sista att jag skall få tjänsten. Men som sagt, man är ju aldrig ensam. Så det är bara att hoppas att min personlighet har stämt överens. Själv tyckte jag det kändes jättebra och jag skulle absolut trivas, både med företag och personal. Men det återstår att se om den känslan är ömsesidig.

Nu blir det lite kaffe ...

VINTERKÄNGORNA ÅKTE!!

Den här morgonen var jag extra tidigt ute. Dessi skulle jobba så jag körde henne först. Sen var det så klart inte långt till min egen aktivitet. Så nu sitter jag här ... en hel timme tidigare än jag börjar. :) :)
Ja, ja, det är inte superkallt så jag lider ingen nöd precis. Det är till och med så skönt väder att jag bytte ut vinterkängorna idag.

Bra för Alexander med det här mysiga vädret. Då kommer säkert farbror Teddy, som håller Alexander sällskap idag, att ge sig ut på lite äventyr. Kan det bli gungorna tro? :) :)



DET BLEV EN NY MOBIL!!

 

KALABALIK!!

Det vart kalabalik vid affären tidigare ikväll, då en dam skulle in på parkeringsplatsen som jag precis ställt mig på. Damen i fråga påstod att jag kom in från fel håll, så det var självklart att hon skulle ha den platsen. Till saken hör att när hon kom körandes och började blinka hade jag redan kört in på parkeringsplatsen ... och hon vägrade köra därifrån och skulle tvunget ha min plats. Det hela slutade med att hon ringde polisen ... som naturligtvis inte gjorde något åt saken. Jag pratade själv med en av poliserna som också bekräftade att de inte gjorde något åt ett parkeringstjafs.
Det hela slutade med att polisen sa till damen i fråga att hon fick köra till en annan parkeringsficka.
Alltså, man blir ju lite mörkrädd av dagens samhälle och folket runt omkring. Med tanke på hur dåligt tålamod folk har och framförallt att de inte kan se längre än till sig själv, är det inte alls konstigt att det blir krig här i världen. :( 

Nu tänker jag avsluta min kväll. Jag är riktigt trött och en ny dag väntar om bara några timmar.
Så nu blir det godnatt från mig. Ha en fortsatt härlig kväll och en god natts sömn.

Sov gott alla.

just nu!!

Det blev en tur till affären så Beatrice kunde köpa sig en ny mobil. Hon har varit utan telefon nu några dagar ... och hon har LIDIT så mycket den stackaren. hihi

Nu händer det lite saker på City gross parkering. Förklarar mer sen, måste sluta.



VÄNTANS TIDER ... IGEN!!

Idag fick vi minsann sluta lite tidigare. Trots att jag trivs riktigt bra här, känns det ändå skönt ... lite lyxigt att komma iväg en stund innan så där. :)
Däremot tänkte jag ju inte på att jag skulle träffa Teddy här utanför klockan 15. När jag väl kom ut slog det mig att jag inte ringt honom.
Det får bli som igår med Carola, får sjunga en liten trudelutt medan jag väntar. hahaha



MISSADE LUNCHEN!!

Idag har tiden bara sprungit iväg. Tror det kan ha att göra med att det varit lite möten och andra små snack. Sen har jag haft ganska mycket research idag också. Och det gör så klart att det blir lite annorlunda och omväxlande. Det vart till och med så pass att jag glömde bort lunchen. Fick rusa ner och ta en kopp choklad innan rummet blev upptaget av seminarium. hahaha



EN HÄRLIG DAG VÄNTAR!!

Då har jag piggnat till ordentligt nu och är faktiskt redo att ge mig iväg.
Dock glömde jag nästan bort tiden ett tag när jag satt här vid datorn, tiden bara flög iväg. Plötsligt knackade det på dörren och Dessi undrade om jag inte skulle klä på mig ... då var klockan över 8. hahaha
Japp, jag fick fart ... tur det inte är så långt att köra. Jag har ändå ganska god tid på mig. :) :) 

Men nu så ... 

CHROME UPPDATERAR!!

TRÖTT EFTER PILATES!!

Nej, jag har ingen träningsvärk ... än. Men jag räknar med att få det i armarna redan i morgon, de börjar kännas som bly nu. Kan ju säga att pilatesträningen inte riktigt var vad jag trott från början. I mitt huvud tänkte jag på en STOR pilatesboll. Men den som användes ikväll var ju bara liten och  mjuk. Men ack så användbar ändå. hihi
Det blir säkert fler sådana pass. Men måste nog ändå säga att yogan vinner i längden. Pilatesträningen var inte riktigt lika rolig. Men som sagt, det blir säkert fler längre fram.

När jag kom hem från träningen var maten i det närmaste klar. Och det bästa av allt ... det blev EFTERRÄTT också. Så nu sitter jag här med världens ångest att jag vräkt i mig allt det onyttiga. Lönt att gå på träning då? Nope.

Nu blir det sänggång. Jag är vråltrött och orkar inte med något mer. Idag har det blivit ganska intensivt. Men jag tror på en något lugnare morgonkväll, skall försöka få upp ett boktips då också. :) 

Vi säger väl godnatt nu. Sov gott och dröm mysiga drömmar.
Hörs i morgon. :) 

I VÄNTANS TIDER!!

Alltså jag är ju en virrpanna. :) :)
Skulle träffa Carola längs vägen. Fick en jättebra vägbeskrivning ... och körde vilse. hahaha
Och inte nog med det. Jag stressade som bara den för att hinna. Och när jag sen fick tag i henne skulle vi träffas kvart över och inte kvart i som jag fått för mig. :)
Ja, ja, nu fick hon lotsa mig via telefonen. Så nu sitter jag här och sjunger en trudelutt medan jag väntar.
Hon borde ha lärt sig vid det här laget ...... man skall INTE ge mig en vägbeskrivning. hahaha



DAGS FÖR PILATES!!

Så taggad jag är nu. Sitter bara och väntar på att klockan skall rinna iväg lite fortare.
Japp, ikväll går jag på min allra första pilatesträning ... någonsin. Tyvärr kan jag inte förklara vad det är, har inte den blekaste aning själv. hahaha
Det enda jag vet med säkerhet är att träningspasset innehåller en pilatesboll och att det är någon form av styrketräning.
Är det lika kul som yogan var så har jag mina två favoriter som jag kommer att köra på även i fortsättningen. Men vi får se ......

Tror jag kommer att bli lite smått mörbultad. Hoppas bara jag kan gå efter passet ... med min kondis och mina stela leder så är jag tveksam.

YOGA VAR MIN GREJ!!

Såååå kul det var med yoga. Det var visserligen den lättare varianten, men det passade mig alldeles utmärkt.
Det verkade som att det skall fortsätta en gång i veckan. Så nu har jag absolut något riktigt kul att se fram mot.



BEHÖVER LITE LUNCH!!

Har suttit och koncentrerat mig nu under förmiddagen på spontanansökningar. Tror minsann jag har börjat få kläm på den biten också, det har jag alla seminarium att tacka för. :) :)
Nu blir det en välbehövlig paus, innan jag sätter igång igen.
Och sen har vi ju det bästa kvar innan hemgång ... yoga. :)



FÖRBEREDER DAGENS MUSIK!!

Lite "sista-minuten" justeringar innan jag ger mig iväg för dagens aktiviteter. Upptäckte ju nu att lite musik skulle kastas in här på bloggen. Med tanke på allt som hände igår och min ofokusering på kvällen så glömde jag totalt bort det. hahaha
Japp, bloggen är så klart viktig för mig. Men inget toppar chanserna att få ett arbete. Så för ett ögonblick glömde jag nästan bort att förbereda lite här inne också. Men nu tror jag att jag är på G igen. :) :) 

Såja, nu är klockan mycket. Måste ila, skall ju vara på Radix klockan 9.
Hörs sen.

FÖR ER SOM INTE KAN LÄSA!!

EXTRA GLAD IKVÄLL!!

Det blev något sämre uppdatering i eftermiddags. Jag brukar vilja slänga iväg ett inlägg här på bloggen innan jag sticker hem från aktiviteterna vid 15-snåret. Idag blev det dock annat eftersom mitt huvud var fullt av tankar och förhoppningar efter arbetsintervjun jag hade. Och när jag körde hemåt vart det kaos i mitt huvud. Ja, ni kan ju tänka er själv. Där sitter jag i min lilla lilla bil och snackar högt ... för mig själv. hahaha
Jag tror det kan vara svårt att begriva en sådan glädje när man själv har ett arbete. Tror nog inte jag själv skulle begripit hur känslan kan vara så länge jag hade ett arbete. Det blir liksom på ett helt annat plan när man väl sitter där själv. Man vill inget högre än att få arbeta, men man får inte chansen att visa det. Så idag blev det total oreda. :) :) 

Dock blev jag både lugn och harmonisk igen så fort jag fick berätta det för mina nära och kära. När orden väl sprudlat ur mig, så blev jag ganska normal igen. hehe

Och jag fick naturligtvis köra ända in i smeten idag när jag skulle hämta Dessi och Alexander från Centralen. Tur jag hade Teddy med som kunde lotsa mig igenom de lugnaste gatorna i alla fall. Själv kör jag gärna stora omvägar för att inte hamna mitt i allt. Så det är bra att Teddy var med, måste ju lära mig dessa gator också...

Nu blir det sängdax för min del. En låååång dag väntar mig i morgon, där jag både har aktivitet på dagen och kvällen. Så nu säger jag godnatt till alla söta. Ha en fortsatt skön kväll och massor av mysiga drömmar.

Sov gott alla.

... bildbevis från dagen ...

JAG FIRAR MED SEMLA!!

Något helt fantastiskt hände mig idag. Utan att gå händelserna helt i förväg, så har jag varit på arbetsintervju. Och bara det piggar upp en hel del. Jag försöker att inte misströsta, men det är ju fler än jag med bra kompetenser. Dessutom var jag totalt oförberedd, så jag hann inte alls förbereda mig mentalt.
Jag kan inte säga så smycket mer än att jag håller både tummar och tår. Detta företag skulle jag absolut trivas på.
Jag hoppas, hoppas, hoppas ...
medan jag naturligtvis firar att jag åtminstone har varit på en intervju.



LUNCH PÅ WILLYS!!

Det fick bli en promenad till Willys på lunchen. För vimsig som jag är gick jag ju givetvis ifrån yoghurten i morse. Det man inte har i huvudet ...... hmmm.
Nu är det i alla fall bara ett par timmar kvar innan jag får komma hem till min egen lilla vrå.
Men först blir det ett CV-seminarium ... efter lunch. :)



HAR INTE HUNNIT DRICKA KAFFE ÄN!!

Hörde inte klockan idag. Vaknade med ett ryck kvart i 6 när Beatrice rusade in i rummet och väckte mig. Så det blev bara till att hoppa i sina kläder och ge sig iväg.
Men nu är jag tillbaka en kort stund i hemmet innan det är dax att ge sig iväg igen. Idag blir det åka av lite tidigare än vanligt, skall hinna med ett snabbt stopp vid centralen också. Får väl hoppas på att det inte är vägarbete den här morgonen också, så jag hinner i god tid till min aktivitet. :) 

Nu hör jag hur det puttrar i köket av nybryggt kaffe så jag kan äntligen få mitt morgonkaffe innan dagen kan börja.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

... tänk att det blir ljust så fort. Det var mörkt när vi gick till praktiken. 10 minuter senare kom jag ut därifrån och skulle hem ... LJUST. Det gör att humöret blir sååå mycket bättre, trots att det är morgon och jag inte fått något kaffe än. :) :) ... 

MILLION DOLLAR BABY!!

Sista rycket innan läggdax blir ett litet filmtips.
När jag slog igång den här filmen var jag lite tveksam. Den började segt och som den romantiker jag är så kan jag ärligt säga att detta egentligen inte är den typ av film jag tittar på. Det finns inget romantiskt i filmen alls ... om man inte räknar kärleken till en medmänniska. :) 
Ju längre in i filmen jag kom, desto mer rann tårarna. Detta är helt klart en sevärd film. Gillar man dessutom boxningsfilmer så är den ännu bättre. För som sagt, jag är ingen boxningsfantast.
Jag låter er bedöma själv ... så kolla in filmen, "Million dollar baby".

Filmen handlar om boxningstränaren Frankie och tjejboxaren Maggie ... och den allt djupare vänskap som uppstår. Ju bättre Maggie blir i boxning, desto fler smällar får hon. Och ju fler smällar hon får, desto djupare blir vänskapen mellan henne och Frankie.
Filmen hade svensk premiär 8:e april 2005. Och i huvudrollen ser vi bl.a Clint Eastwood, Morgan Freeman och Hilary Swank.

Japp, detta var veckans filmtips gott folk. Och med det så säger jag nu godnatt. En ny och härlig dag väntar ... med början klockan 05. hehe

Sov gott alla.


DAGENS MÅLTID!!

Proppmätt efter kvällens middag, och ändå åt jag för en gångs skull en normal portion. Så nu blir det inte röra mer för den här dagen.
Tidigare ikväll satt jag och filade lite på mina papper tills morgondagen. Det blev ju inte så hemskt mycket gjort idag eftersom jag inte kom till aktiviteten förrän framåt lunch. Men jag tycker ändå att jag fick ganska mycket uträttat under förmiddagen. Så klart var det helt och hållet jobbrelaterat. Men eftersom inget är klart än så blir det för tidigt att hoppas ... och framförallt att berätta något. Vi får helt enkelt se vart det hela leder hän.

Nu har jag påbörjat lite material inför filmtipset. Jag vet, som vanligt är jag sent ute. Det blir så när jag är borta nästan hela dagarna. Jag får väl bli bättre på att förbereda mig under helgerna istället. Men jag skall göra vad jag kan för att hinna få upp det ikväll.

Nu blir det i alla fall först lite kaffe efter maten.

HEMÅT!!

Då åker vi hem.
Den här dagen har bara gått alldeles för fort. Jag tycker inte jag hann med mycket mer än att starta upp datorn innan det var dax att stänga ner. Skönt med sådana dagar också.

Idag när jag kom till Radix och kollade på veckans aktiviteter upptäckte jag att det fanns utrymme för yoga på Onsdag. Jag blev så klart helt till mig, det har jag länge velat testa. Samma kväll har jag visserligen inbokat ett Pilatespass på kvällen. Hoppas bara jag fixar två pass på samma dag.
Jag kanske inte kan gå på Torsdag sen. hahaha

Men nu först idag ilar jag hem och dricker kaffe. :) :)



MÖTEN AVKLARADE!!

Då har det varit möte på möte och jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med dagen så här långt. Vi får väl se vad som kommer ur det här, kan ju alltid hoppas på ett jobb. :) :)
Det kändes som en belöning var på G. Så det fick bli en kopp kaffe innan jag ilar till Radix.

Och gissa vem som kom på samma tanke?
Japp, den här söta damen hade redan tagit plats. hahaha


MIN TIDIGA MORGONPROMENAD!!

Då är jag tillbaka från min morgonpromenad till Beatrice praktik. Det är härligt väder ute så jag hade inte speciellt bråttom tillbaka, gick i min egen lilla takt och funderade.
Det här var ju egentligen Affes bit, att följa Beatrice till och från alla sina praktikveckor hon haft genom åren. Jag vet egentligen inte varför, det bara blev så. Och Beatrice själv brukade tycka att det skulle vara så. Det var ofta hon själv som frågade Affe om han ville följa henne. :) 
Men när jag då gick där i mina egna tankar i morse var det oundvikligt att de tankarna kom tillbaka till mig. Jag har gått denna väg många gånger sen hon började sin praktik. Och jag tror inte det har gått någon dag där jag inte har börjat tänka på det. Men idag var det riktigt starkt, det var nästan att jag gick i sömnen. För plötsligt befann jag mig vid porten utan att riktigt ha klart för mig att jag var hemma. Det var lite läskigt.

Nu sitter jag i alla fall hemma i min sköna stol med en kopp rykande hett kaffe framför mig. Nu skall det bara ner i strupen så är jag snart redo att ta mig an dagen. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädd om er.

GODMORGON

AVRUNDAR SÖNDAGEN!!

Då är Söndagen slut och jag har hunnit med en hel del trots att jag sovit bort en del av eftermiddagen. :) :) Och nu på kvällen har jag hunnit med både lite undanplock och strykning. Förberedde Beatrice kockkläder också till morgondagen. Just Måndagar och Tisdagar skall hon iväg så himla tidigt att det inte finns en massa utrymmen för strykning osv. Så det har jag pysslat med lite ikväll.

Nu blir det en slurk kaffe till innan jag gör som resten av familjen, kramar kudden. :) 

Hoppas ni haft en kanonsöndag och får en lika god natts sömn.

Godnatt och sov gott alla.

... lite bilder från dagen och kvällen ... 



... smög ner en sväng till Teddy innan vi skulle äta. Och där sitter han och äter en god laxmiddag minsann. Han är duktig han ...


... okej, det blev inte samma lyx hos oss. Men oj, oj, vad gott det var. Tror faktiskt jag hamnade i matkoma ett litet tag där efter maten ... 

VÅRT BRÖLLOP!!

Förutom en riktigt härlig slappedag har jag även besökt "minnesvägen". Oj, oj, vad man hittar mycket när man sluter ögonen och tänker tillbaka.
Idag började jag tänka på 29:e Februari 1992. Japp, det minnet kommer alltid att hänga kvar, det var den dagen jag sa "ja" till Affe. :) 
Alltså, Affe fick ju aldrig tummarna loss för ett frieri. Och då tänkte jag att om jag ville bli en gift kvinna fick jag väl ta saken i egna händer. Dessutom väntade jag redan Teddy ... och inte ville jag vara en ogift 2-barnsmor inte. :) 
Enligt gammal tradition kunde kvinnan fria på skottåret, som sker vart fjärde år, den 29:e Februari. Och ja, det var precis vad jag gjorde.

Det blev ju mycket ståhej kring bröllopet. För enligt gammal sed skall ju brudens familj stå för bröllopsbestyr, med bjudning, middag och allt annat som dyker upp. Och det var just vad mina föräldrar gjorde. Det enda jag och Affe egentligen behövde stå i var att fixa kläder och ringar. Och bara det tog sin lilla tid.
Från början tyckte jag inte alls att vi skulle bekosta på oss två ringar till mig, det blev både dyrare och jag ville inte ha mer än en ring. Men när vi stod där hos juveleraren så var den ena ringen snyggare än den andra. Och faktiskt, när man satte ihop ringarna blev det ursnyggt. Så det slutade med att jag fick två ringar i alla fall. Det blev ett förlovningsdatum i en ring och vigseldagen i den andra.

Någon möhippa ville jag inte alls vara med om. Jag kände mig ganska stor och klumpig eftersom jag var gravid med Teddy vid det tillfället. Så jag kände inte alls för att dra ut på stan av något slag. Men nära och kära tyckte helt annorlunda. Så kvällen när jag som bäst höll på att göras vid i håret, ringde det på dörren. In drösade en del folk, band bindel för ögonen och drog iväg med mig i en bil. Jag tyckte vi åkte och åkte och åkte innan vi kom fram. Och i min fantasi så körde vi långt utanför staden.
När jag långt om länge fick av mig ögonbindeln visade det sig att vi inte åkt mer än ett par kvarter. De hade bara snurrat rundor för att förvilla mig, tokstollarna. hahaha
Det blev pizza och allmänt mys med släktingarna. Det var faktiskt mer minnesvärt än någon möhippa runtom på krogar.

28/2 1992 förlovade vi oss. Dagen efter, 29/2 1992, gick vi upp för altargången och blev man och hustru.
Känslan på ens bröllopsdag är verkligen något utöver det vanliga. Det går inte att beskriva den lycka som ilar genom kroppen när man står där i kyrkan bredvid personen som man precis lovat älska i nöd och lust. :) :) 


... kvällens talare ... 



 

GOTHENBURG HORSE SHOW!!

Jag och Beatrice fastnade framför "Gothenburg horse show", som startade klockan 15. Det är nog faktiskt nästan den enda sport som jag gillar att titta på. Så det har vi slappat en stund framför nu.
Dax för omhopp ... och vi har tre svenskar med bland dessa. Måste ju säga att Sverige verkligen har bra ekipage med.

VILDEN ÄR IGÅNG!!

Jag känner mig lika trött just nu som hästen i morse som inte ville stiga upp. Risken är ju så klart om jag lägger mig att jag inte vaknar och hoppar upp lika lätt som Nora Lee gjorde. :) :) 
Men en som är riktigt pigg och på alerten är lilla Alexander. Han har inte varit still ett ögonblick på den senaste kvarten. Alltså, det kan göra vem som helst trött ... av att titta på honom. hahaha
Japp, det är från att äta på farmors väska till att plötsligt hamna på golvet. Kan ju säga att det är svårt att hinna med om man vill ta något bra foto på honom. :) :) 

MÖTTES AV EN TRÖTT HÄST!!

Och visst är det rått och kallt idag. Nu när vi kom till stallet så var det minsann inte bara jag som tyckte det ... och framförallt var hästen, som Beatrice skall ha, jättetrött och ville inte resa sig. hahaha
Ja, ja, hon ville så klart också hålla helg. :) :)



SÖNDAGMORGON!!

Jag brukar ha massor av funderingar i skallen på mornarna när jag sitter här i min egen lilla hörna. Men i morse var det totalt blankt. Jag bara satt och tittat på dataskärmen och hade inte en enda tanke. Märkligt att man kan vara helt nollställd så där. Men nu har jag vaknat till liv något och faktiskt fått för mig att hämta kaffe till och med.

Idag är det stallet som gäller. Och med tanke på hur kallt och rått det var på balkongen för en liten stund sen, kan jag bara tänka hur det är när jag sitter still i ridhuset ... brrrr. Det blir påbultning av kläder idag.

Nu skall i alla fall det varma kaffet ner i strupen så kylan försvinner. Sen blir det MYCKET kläder på mig innan vi ger oss iväg.
Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MIN PERFEKTA KVÄLL!!

Det blev en riktigt mysig familjemiddag som Beatrice hade tillagat, för så klart hade hon ju även bjudit upp Teddy och Pernilla. Lite synd bara att jag inte var så alert att jag kunde hjälpa till ... inte ens med undanplocket, kände mig en aning stel i benen när jag skulle gå runt. Men det löste Beatrice ... och till sin hjälp hade hon Pernilla. Så det gick smidigt till ändå.
Nu har jag faktiskt satt på mig stödstrumpor för att stilla benen lite. Det brukar alltid bli bra när jag haft de på mig något dygn ... så det skall säkert bli bra den här gången också. :) :) 

Nu håller vi kväll i huset. Jag har slagit mig ner framför kanal 5 och "Irene Huss". Det blir en luuugn Lördagkväll ... som vanligt.

Dax för oss att säga godnatt. Hoppas ni haft en mysig kväll och att den fortsätter i samma lugna spår. Och ni som skall ge er ut ... ta väl hand om er där ute i vimlet.

Sov gott alla.

SNART MAT!!

Alltså, vad hjälper det att jag ställer klockan och vaknar som jag skall, om jag ett par timmar senare går och lägger mig igen ... och sover bort hela eftermiddagen?? Liiiite ilsk blev jag på mig själv faktiskt. Däremot vaknade jag till en härlig doft. Kliver ut i köket och möts av Beatrice som är i full färd med att laga mat ... gulliga hon.

Nej, det blev som sagt varken Dr Quinn eller annan film, ögonlocken ville något helt annat. Men jag tar det som det kommer. Jag har åtminstone fått vila ordentlig idag, det behövdes.
Nu väntar vi på maten .. börjar bli riktigt hungrig. :) :) 

SKÖNA LÖRDAG!!

Fastnade inne hos Dennis o Dessi framför filmen som Dessi höll på att titta på, Project X. Eftersom filmen påstås vara sann så blev jag nyfiken och gogglade lite på den nu när den slutat. Kortfattat så var det tydligen någon 15 årig tjej som skickat ut födelsedagsinbjudningar på Facebook till nära och kära. Även om inbjudningen senare raderades så blev slutkontentan att över 1600 personer kom på festen ... som spårade ur.
Såg inte hela filmen så tänkte försöka mig på det sen endara dagen. Mest för att kolla in hur allt började.
En liten egen tanke är att jag nog blivit vansinnig om något av mina barn hade satt igång något sådant. Tur man är förbi det stadiet med tonåringar. hahaha

Eftersom jag nu har en vilodag idag med tanke på benen så fortsätter jag på samma spår och kör igång ett race med Dr. Quinn.
Detta är en fantastisk dag till att bara slappa och titta på film.



... det är dax nu. Det är ju riktigt länge sen jag körde igenom dessa säsonger ...

HAR VILAT BENET!!

Var tvungen att lägga mig en stund tidigare. Tänkte att jag skulle vila en timme, men för säkerthets skull ställde jag klockan ... och det var ju en himla tur. När klockan hade dånat en kvart kom Dessi in och undrade om det inte var dax att vakna. Sov som en sten. :) :) :) Men skönt var det. Tyckte säkert benet också, som inte alls dunkar lika mycket längre.

Nu blir det nytt morgonkaffe så jag verkligen vaknar till liv. :) 

VI ÄR DE VI ÄR!!

Tidig morgon, kaffet i handen och i huvudet maler "dagens tanke". Tankar om alla och envars ansvar i samhället.
Visst är det väl så ... alla har ett ansvar i samhället. Som god medborgare, att man skall vara snälla mot varandra, att man skall ha ett ödmjukt sätt gentemot arbetskollegor, chefer, sitt företag. Och faktum är att man har ett lika stort ansvar som arbetslös ... har jag upptäckt. Man kan inte alltid säga exakt vad man tycker och tänker ... det är alltid någon som reagerar.
I bloggen försöker jag vara så ödmjuk som möjligt. Men det finns ändå dagar så klart där jag har mina nergångar. För alla är vi ju på dåligt humör eller ledsen ibland. Det finns ju ingen som är positiv och glad 24 timmar om dygnet året om. Som arbetslös är man inte det och ibland kan man till och med bli lite bitter. Men ändå är jag inte annorlunda än alla de som arbetar. Även anställda, chefer, företagare har så klart sina negativa dagar, där man känner sig lite gnällig och har svårt att fokusera på det positiva. Men som arbetslös får du inte vara negativ någon dag ... och absolut inte säga det högt. Tänk om en eventuell arbetsgivare skulle råka höra det och få för sig att du är sådan även när du arbetar. Hemska tanke.
Men visst låter det väl konstigt. Kan det verkligen finnas någon som tänker i de banorna? Ja, enligt experterna så fungerar tydligen samhället på det sättet.

Fortfarande är det så att jag inte skäms för den jag är och vad jag tycker. Jag är öppen med mina tankar. Och när jag kommer på andra tankar är jag inte sämre än att jag erkänner att jag haft fel. Det speglar sig ofta i bloggen också där jag kanske skrivit ett inlägg i ren frustration, bara för att någon dag senare göra ett nytt inlägg där jag tycker något helt annat och erkänner brister i mitt eget tänk. Det är människans natur ... vi är ledsna ibland och glada ibland.