Ett önskemål har kommit om receptet på Gårdagens maträtt.
Så här kommer det.

Marinerade grytbitar;
Grytbitar
Kinasoja
Matolja
Kryddor
Hasselbackspotatis;
Kinasoja
Matolja
Kryddor
- Skär köttet i lagom stora bitar och skär bort ev. senor.
- Häll matolja, kinasoja, salt, vit- och svartpeppar samt grillkrydda i en påse eller stor skål med lock. Det skall vara så mycket marinad att det täcker grytbitarna.
- Häll grytbitarna i påsen eller skålen.
- Låt stå och dra 1/2 - 1 timme. Vänd bitarna i marinaden lite då och då.
- Stek köttet i matfett, ett par minuter.
- Häll en del av marinaden över köttet och stek ytterligare tills köttet är genomstekt.
Hasselbackspotatis;
- Skala och snitta potatisen, men inte helt igenom. Det går lätt om man lägger de mot kanten på en skärbräda.
- Lägg potatisarna med den skivade sidan uppåt i insmord långpanna.
- Pensla med fett och salta lite.
- Stek de mitt i ugnen i 225 grader tills de har fått färg och är mjuka, ca 45 minuter. De får extra god smak om man penslar med lite av marinaden någon gång under stekningen.
Serveras med en god sallad. Och som pricket över i'et, en god sås. Själv brukar jag använda lite av marinaden till såsen för att få den där lilla extra kryddan. Men ta inte för mycket, då är det risk att såsen "skär" sig och blir klumpig, med tanke på att man har ganska mycket matolja i marinaden.
Bon apetit

Tack för receptet det där ska jag helt klart göra någon dag :)