carinag.blogg.se

VAD HÄNDER JUST NU?!!

Sitter bara och slappar framför datorn, läser bloggar, slöar och gör absolut inget vettigt. Ja, så pratar jag med söta Molly förstås, som plötsligt kom och hälsade på. Sant, hon kom helt allena och ringde på dörren. Förståndig hund, eller hur? :) :) 



Vilken skillnad det blev på håret måste jag säga. Och Beatrice var riktigt modig hon. Hon kapade visserligen inte allt hår, men det åkte av en hel del  och det blev jättesnyggt på henne.

Bjuder på lite före- efterbilder

TVÅ TIMMAR HOS FRISSAN!!

Då är vi klara hos frissan och nu känner vi oss både snyggare och fattigare haha.
Men skönt är det. :)

Vi träffade även på mamma som också ville bli fin i håret. Så naturligtvis åker vi lite snålskjuts med henne nu när vi skall hem.

Nu skall vi njuta av en dricka innan hemfärd. :)

MOT OXIE!!

Då är det bussen mot Oxie som gäller nu.
Äntligen blir vi hårfina igen. ;)

Det är riktigt fint väder, perfekt med en promenad mot bussen. :)

DET ÄR NU DAGEN BÖRJAR!!

Alltså, Rom byggdes ju inte på en dag. Den principen kör jag stenhårt efter. Jag har ju faktiskt lyckats bli helt klar och ätit frukost nu. Men vid den här tiden skulle jag ju också ha hunnit sätta igång med att söka jobb. Jag har dock inte ens börjat. Ni vet, den där segheten är svår att komma ur. hahaha
Om några veckor har jag kanske hunnit komma igång med rätt rutiner. :) :) 

Som vanligt hade vi i alla fall en trevlig stund vid frukostbordet. Nu väntar jag bara på att kaffet skall rinna ner så jag kan få ytterligare en balja kaffe, måste ju bli lika mycket i varje ben. :)
SEN skall jag starta dagens "arbete".


Tror att Beatrice tycker det är riktigt varmt här hemma. Snacka om skimmer. hahaha



Klumpiga jag. Snubblade över mina egna fötter igår och tog tag i skrivbordet för att inte falla. Nu har jag riktigt ont i armen, kan knappt röra den. 
Vad gör man inte för att slippa städa? hahaha

REDAN REDO FÖR DAGEN!!

Godmorgon alla!!

Vaknade med världens leende idag. Tror jag hade en riktigt bra dröm, men är inte människa att komma ihåg den. Lite synd, jag gillar att komma ihåg drömmar, speciellt de trevliga. :) 

I morse när jag vaknade gjorde jag allt i bakvänd ordning. Så nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och är VIDGJORD. Det är inte varje dag det händer, brukar ju annars vara väldigt seg på morgonen. :)
Tänkte faktiskt försöka komma in i dessa nya rutiner, så att jag är påklädd och klar när jag sitter med mitt morgonkaffe och sen söker jobb. Jag har fått för mig att dagen blir så mycket bättre då. Dessutom, när jag väl får ett jobb bör jag ju redan vara inne i det.

Idag skall jag och Beatrice få bli fina i håret, det blir klippning och lite färg i håret för min del. Det skall bli skönt att få ett fräscht hår igen, inte en dag för tidigt. :) Beatrice har fått för sig att klippa sig kort. Det är så klart hennes val, men jag hoppas inte hon klipper alltför kort. Jag gillar verkligen hennes långa hår. Själv tycker hon det är jobbigt att borsta och göra vid det när det är så långt som det är nu. Men vi får se vad det blir av det hela. Vi kanske kommer hem med snaggat hår båda två. hahaha

Nu skall jag fortsätta mysa med mitt morgonkaffe. Ha en bra dag och var rädda om er där ute. :) 

Just ja, gårdagens middag kom ju aldrig upp. Det rättar vi till nu. :) 

HÄNG I TREVLIGT SÄLLSKAP!!

Nu håller vi kväll här hos oss. Vi har fortfarande gäster, riktigt trevligt med lite babbel så här på kvällskvisten. :)

Dennis och Dessi stod för kvällens middag, och jag blev så mätt att jag knappt kunde röra mig efteråt. hahaha
Jag förstår inte varför det smakar så mycket godare när någon annan lagar maten.

Jag är lat ikväll och mobilbloggar från balkongen, orkade inte gå in och sätta mig vid datorn. Men ville ändå kika in här och säga godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn, så hörs vi i morgon igen. :)

Det är inte bara jag som är mobilnörd. Kolla bara här. :) :)

EN GLAD JAG!!

Vill bara meddela att jag nu mår bra igen. Allt som krävdes var lite självmedlidande och beklagande. Ja, och sen att jag fick slumra en stund. Det gjorde susen. :) :)
Nu har även Dennis och Dessi kommit. Och det gör ju så klart saken ännu bättre. :)

Nu skall jag vara lite social, hörs senare.

DÅLIGT HUMÖR!!

Oj, oj vad det gick snabbt från bra humör till dåligt. Här svänger det värre än berg o dalbanan. Allting händer idag det som inte skulle hända.
Jag mår dåligt, mina barn mår dåligt, övriga anhöriga mår dåligt. Och det faktum att jag bara sovit tre timmar inatt hjälper ju långt ifrån till.

Det värsta är att jag inte kan sluta gråta. Och jag skäller på alla, lägger luren i örat på folk och är allmänt pestig. Folk skäller i gengäld på mig, så jag antar att det jämnar ut sig. Men jag hatar att känna så här. Hur tusan tar man sig ut det nu då??

Nej, nu låser jag in mig i sovrummet ett tag och drar täcket över huvudet.

PÅ VÄG HEM TILL OSS!!

Som jag alltid brukar säga, man skall aldrig ge upp. Jag letade ju som en galning efter SIMS 2. Och jag ville helst hitta någon affär i Malmö så man skulle slippa vänta på posten också. Jag och Beatrice är som två små barn på julafton. När vi väl har fått för oss att införskaffa oss något, vill vi ha det samma dag, helst dagen innan. hahaha
Men hur jag än letade hittade jag inte något i Malmö. De affärer jag ringde till blev bara extremt förvånade att jag var ute efter ett så gammalt spel. :) :) 

Nu lyckades jag i alla fall hitta spelet på e-handel, så vi får ändå vänta i 2-3 dagar. Ja, ja, den som väntar på något gott ......
Egentligen ville jag bara ha grundspelet, men det gick ju inte alls att få tag i. Så det fick bli ett samlingspaket, men det var det helt klart värt.

Så nu säger jag bara JIPPI......

ATT BRY SIG MEDAN TID FINNS!!

I TV-serien "Lilla huset på prärien" finns ett avsnitt som handlar om en gammal dam som ordnar en likvaka på sin 80-årsdag. Hon ställer sig frågan varför det kommer sig att folk inte hör av sig och aldrig har tid medan hon är i livet, men har tid att komma på hennes begravning den dagen hon dör. Hon låter därför alla tro att hon är död för att kunna ha en ordentlig fest med alla sina nära och kära den dagen hon fyller 80 år.
Jag älskar verkligen det avsnittet och jag upphör aldrig förvåna mig själv att jag kan gråta lika mycket varje gång jag ser det. :) 

Faktum är att det är precis likadant i verkliga livet. Folk har aldrig tid numera. Jag vill ju inte påstå att jag är mycket annorlunda, däremot har jag nog kommit att se saker och ting på ett litet annorlunda sett.

Förra veckan hade vi ju begravning och tillhörande kaffe. Och det slog mig plötsligt; hur många av alla dessa personer hade något riktigt umgänge med Affe? Hur många sågs varje vecka, varje månad eller till och med hörde av sig någon gång per år? Ändå var det väldigt många som tydligen kände att de ville ta ett sista farväl. Men var fanns de tidigare? Varför hade de aldrig tid att säga "hej" annars?
Jag vet ju att Affe hade en del sporadiska kontakter med vissa. Och visst har man själv också ett ansvar att höra av sig. 
Naturligtvis är det aldrig fel att hedra en människa. Men jag reagerar ändå på att folk är så upptagna att de inte hinner förrän det är för sent. Tänk om alla dessa någon gång skulle berättat hur mycket de uppskattade Affe och hur mycket han betydde för de. För det måste han väl ha gjort, annars ser jag ingen anledning till varför så många ville hedra honom när han inte längre finns bland oss.

Nu vet jag att ni säkert tycker detta låter bittert. Och det är lite så, jag känner mig lite bitter. Inte för att folk hedrat Affe med sin närvaro, utan mer för att han inte fick veta att han faktiskt var omtyckt.

Jag tycker lite som damen i "lilla huset på prärien". Varför hedras när man är död? Borde man inte istället ha tid för varandra när vi är i livet och mår bra? Jag vet själv inte hur jag kommer att tänka om ett tag, när allt detta har lagt sig. Men idag känner jag att jag vill göra allt som står i min makt för att verkligen visa folk i min omgivning hur mycket de betyder för mig.

GODMORGON TISDAG ...!!

... och godmorgon på er där ute.

Har sovit stenhårt ...... mellan halv 5 och halv 8. Tror ni jag kommer att hålla mig vaken hela dagen? Det tror inte jag. :) Fast just nu på morgonen känner jag mig otroligt pigg till att bara ha fått 3 timmars sömn. 
Men så blir det ibland. Idag tar vi nya tag och den börjar så klart med en STOR balja kaffe, som alltid. :) Och med kaffet får man hoppas att jag håller mig pigg så länge jag håller på med dagens "arbete". :) 

Än så länge är jag inte säker, men tror inte att jag har några utomhusplaner idag. Det kan dock ändra sig ganska snabbt här hemma. Jag vet i alla fall att mina vanliga jobbrutiner skall skötas.
Men först ...... mitt kaffe.

Bilder från balkongen igårkväll. Vilken härlig kväll det var. Satt och myste ända fram till midnatt.

VI VILL SPELA SIMS 2 IGEN!!

Har suttit nu ett par timmar och försökt lokalisera någon affär här i Malmö som kan tänkas ha kvar PC-spelet "The Sims 2". Att det skall vara så svårt att få tag i spelet, även om det är gammalt.
Beatrice är ju riktigt sugen på att få börja spela det igen, nu när hon fått en ordentlig dator. Och jag kan naturligtvis inte hitta vårt, trots letande i alla lådor. :( 
Men skam den som ger sig. Den borde ju gå att få tag på någonstans. Var inom Tradera. Men där skulle man bjuda och det var flera dagar kvar innan de olika budtiderna var ute. Dessutom hade det ju varit trevligare att få tag i det i Malmö, så man inte behöver vänta på posten också.

Nåja, det fixar sig säkert. Nu skall jag dricka kaffe och mysa på balkongen. Har precis ätit en lyxig middag, som Beatrice slängde ihop lite sådär medan jag var upptagen med letandet. :) :) 
Det var riktigt gott och mätt blev jag.

MÖTET AVKLARAT!!


Möte på Fonus - check.
Så mycket att tänka på när gravsten skall väljas. Måste säga att barnen inte har haft lätta beslut. Och än är det inte klart, först skall allt skissas upp och godkännas. Sen kommer det ytterligare beslut att tas. Puh ......

Nu sitter vi i regnet utanför "Vacker tass" och väntar på Dennis. Hmm, tror han kanske behöver göra vid tassarna. hahaha

REDO FÖR LITE LUFT!!

Klockan är redan 14, och först nu är jag klar med mig själv. Att det skall vara så svårt att "hinna" göra vid sig bara för att man går hemma. Jag kliver inte upp ur sängen mycket senare än när jag arbetar. Men ändå är jag ju klar mycket, mycket tidigare när jag jobbar. :( Kanske tur, annars hade det varit kris med alldeles för många förseningar. haha
Nåja, till mitt försvar har jag ju faktiskt att jag suttit hela förmiddagen med jobbsök och annat viktigt.

Nu är jag i alla fall klar och skall snart bege mig iväg. Vi skall möta upp Dennis vid Fonus för ett litet möte. Så ja, jag kommer minsann ut idag också. :) :) 

Bättre än så här blir det inte. Så vad säger man? Jag är ju trots allt farmor, klart att det skall synas. hahaha

PLATS NUMMER 107 I KÖ!!

Sitter med jobbsök för fulla muggar här. Det går väl ganska bra, även om jag inte hittat och kunnat söka mer än ett än så länge.
Men så kom jag till en punkt där jag var tvungen att kolla en sak med min handläggare på arbetsförmedlingen. Så jag skickade iväg ett mail. Döm om min förvåning när jag fick ett autosvar om att han var på semester fram till 19/8.
Jag har nämligen en tid hos honom den 7/8. Hmmmm, förvånad?? Japp.

Så jag kastar mig på telefonen och ringer arbetsförmedlingen, tänker att något måste vara fel. Hur kan han ha semester den dagen jag skall ha möte med honom?
Kommer fram till arbetsförmedlingen och får meddelandet:
"Du har plats nummer 107 i kö". JIPPI ...... 

Så ja, ni förstår vad jag gör nu, va?? :) :) 

THE DAY AFTER TOMORROW!!

Katastroffilmer gillar jag. Jag vet inte varför just dessa filmer fastnat hos mig. Men så länge handlingen är bra, och inte bara en massa "fakta" i filmen, så är det något jag kan se om och om igen.
Denna film är en sådan, man vill bara se mer och mer.

Handlingen handlar om både tornados och flodvåger.
En tornado jämnar Los Angeles med marken, en tidvattensvåg slukar New York city och hela norra halvklotet börjar frysa till is.
Det är en riktigt gripande film som man inte kan sluta titta när man väl börjat.
Och jag som ofta somnar när jag tittar på film lovar att man absolut inte somnar till den här filmen.

NY VECKA IGEN!!

En ny vecka och en ny start. Det är i alla fall vad jag hoppas att den här veckan innebär. Och jag känner mig nästan som vanligt igen, med grusiga ögon och allt.
Jag var så trött när jag vaknade i morse att jag knappt såg kaffekokaren framför mig. Och det har jag inte känt på ganska länge. Konstigt att man kan bli glad för en sådan sak. :) Och ja, jag har sovit stenhårt inatt.

Idag väntar en förmiddag med jobbsök och mailkontakt, har en del mail som måste skickas iväg. Så det blir prio 1 idag, innan jag gör något annat. Efter att mina ögon öppnats förstås, ser ju nästan inget. :) 

Men nu skall jag först morna mig på mitt vanliga sätt, i min ensamhet. Idag blir det inte heller så lång startsträcka som jag brukar ha. Så det blir antagligen lite kallt vatten i ansiktet om jag inte vaknar inom kort. :)

Ha en fantastisk Måndag, och var rädda om er.

NU HAR SOLEN GÅTT NER!!

Såja, nu är Beatrice och jag allena igen efter lite mer än ett dygn. Tror att Beatrice är ganska slut nu efter all barn- och hundpassning. Så fort Dennis och Dessi försvann ut genom dörren, blev det en snabb dusch. Sedan slocknade hon på soffan i sitt rum. hahaha

Och nu är det också riktigt behagligt här hemma när solen lagt sig att sova. Så nu blir det lite kvällskaffe på balkongen innan jag själv lägger mig för natten. Jag har ju sovit på soffan i natt eftersom Dennis och Dessi övernattat här, så det blir skönt att få låna tillbaka sängen ett tag igen. :) :) 

Men det har varit himla kul att ha full rulle här igen med småbarn. Ibland saknar jag faktiskt tiden då barnen var små, så därför blir det lite extra kul att få "låna" sitt barnbarn lite då och då. :) 

Nu säger jag godnatt och sov så gott. För sova gott kommer jag att göra.



Det är inte varje dag man ser så intima detaljer på sin egen balkong. :) 

FAMILJEDAG DELUXE!!

Är det nu man får lov att gnälla över hur varmt det är? Jag vet, vi har ju fler kalla månader än varma, så vi borde vara tacksamma och glada när vi väl har varmt. Men just nu bara rinner svetten och ALLA fönster i hela lägenheten är öppna.

Men vi får i alla fall riktig umgängesdag med middag som extra tillbehör. :) :) 
Dennis den stackaren får stå i ett varmt kök. Själv tror jag inte jag skulle klara av att vara i närheten av något varmt kök idag.

Alexander har i alla fall haft det hur kul som helst. Och vad värre är, jag tror inte han gillar svart. hahaha
Först tyckte han att farmor hade urtråkiga svarta byxor på sig, så han tog sig friheten och stänka ner de lite. Ja, bättre blev det ju, nu blev det blått istället för svart. Och som om det inte skulle vara nog, så kommer mamma också in med en svart klänning. Alltså, denna svarta färg funkar ju inte alls, så det blev lite skvätt där också. hahaha
Vi kanske inte tyckte det var kul, men Alexander mådde som fisken i vattnet. :) :) 

Nu är det i alla fall snart mat, jag börjar bli huuuungrig.

ISTÄLLET FÖR ARBETSLÖS VECKA 30!!

Nu skulle jag egentligen berätta lite om hur veckan har varit som arbetslös.
Men som ni säkert redan vet har den här veckan varit otroligt tuff, och jag har inte alls haft fokus på jobbsök.
Jag har istället försökt att bearbeta veckan på allra bästa sätt genom att spendera tid med barn och barnbarn.
Och visst har det fungerat i stora drag. När jag är med barnen tänker jag inte på att dörrklockan skall ringa, eller att jag själv behöver ringa för att meddela eller fråga något. De tankarna kommer inte förrän jag är ensam. Det är det jag måste försöka bearbeta. Jag vet att det tar tid, men tycker att just tiden står stilla nu. Alla andra går vidare, men på något sätt står jag och barnen kvar som vi gjorde för ett par månader sedan.

Efter begravningen i Tisdags har jag funderat på det här med att släppa taget och gå vidare i en vardag som är helt ny. Jag är ju inte unik på något sätt, detta händer dagligen i många andra familjer. Min fråga är egentligen väldigt enkel, hur går alla andra vidare? Vad gör deras vardag lättare och hur bearbetar de sin sorg?

När vi nu får besked av olika slag, sådant som rör Affe, får jag ont i magen och mår illa. Jag vet att det är fullt normalt att få vissa besked, det måste ju göras. Och att barnen informerar mig tar jag som den naturligaste saken i världen. Men ändå kan jag inte låta bli att må lite dåligt varje gång något sker. Nu finns det inte så många saker kvar att få reda på. Och kanske, bara kanske, kan vi sen gå vidare.

Min önskan är att barnen skall leva sina liv på sina sätt och vara lyckliga, bara tanken på det gör så klart mig lycklig. Trots att vi naturligtvis inte umgås varje dag är vi en stark familj, med starka familjeband. Jag vet att vi tillsammans klarar det mesta, även det här.
Och ännu viktigare i detta sammanhang, jag vet att Affe skulle vara oerhört stolt över oss alla.

TRÖTT FARMOR!!

Det är en trött farmor som uppdaterar här på bloggen nu.
Det har som sagt varit full rulle här hemma sen halv 6 i morse. Och när mitt morgonkaffe väl låg i magen, var det Molly som behövde sig en liten runda.
Nu har lilla charmören fått lite mer mat och en torr blöja och har slocknat i vagnen. Så nu skall den här lilla farmor gå och vila sig en stund. Om jag hinner, vill säga. Vi får väl se om han fortfarande vill sova när jag väl lagt ner huvudet på kudden. hahaha

Nu säger jag godnatt en liten stund, måste SOVA......

MORGONPIGG??!!

Här är det full aktivitet minsann trots den tidiga timmen.
Alexander vaknade vid halv 6-tiden och var så klart vrååålhungrig, han ville ha mat "NU". :) Och naturligtvis fick han det. Beatrice skyndade sig att lägga beslag på honom. Och vad tror ni jag åkte på? Det blev ju blöjbyte för mig, det är inget som tilltalar Beatrice. hahaha

Nu är Alexander i alla fall nymatad och har fått en ny blöja. Så nu är det bara skratt som gäller, både för honom och Beatrice. Ja, hans föräldrar ligger så klart och sussar jättegott. ;) 

Nu skall jag bara sluka mitt morgonkaffe på balkongen, sen blir det en liten runda med Molly.
Så ni hör, någon morgonstartsträcka blev det inte här inte. :) :) 

Ha en bra dag. Njut av dagen och var rädda om er.

NU ÄR DET KVÄLL HOS OSS!!

Ja, nu börjar dagen lida mot sitt slut, så jag tänkte passa på att önska alla godnatt.

Här hemma har det varit riktigt mysigt med charmtrollet. Dock har jag inte haft så mycket chans på honom, han har varit fullt upptagen med Beatrice hahaha. Fast blöjbyte och rapning överlät hon till mig. :) :) 
Vi har även hunnit med en liten kvällspromenad i det fina vädret så att Molly också fick ha lite roligt. :) 

Nu ligger både Alexander och Molly och nannar kudden, och det snarkas både till höger och vänster. Snacka om ljudnivå alltså, man blir ju trött bara av att höra de. hahaha

Hoppas ni får en god natts sömn med många härliga drömmar.
Sov så gott, hörs i morgon igen.

DAGENS MÅLTID!!

Jag har ett så snällt barnbarn. Han bara ligger där i sin babysitter och sprallar, skrattar och babblar. :) :) 
Alltså kunde jag och hans faster laga mat och äta i lugn och ro.
Värre var det ju så klart med Molly. Hon blev väldigt sugen på mat när vi satt och åt. Ungefär som om hon aldrig får något. haha
Klart att hon också skulle få festa till det ...... efter att vi ätit förstås. Hon fick lite mat på en tallrik och slukade upp maten så jag nästan trodde att hon skulle käka upp tallriken också. hahaha

Nu är vi mätta och belåtna ...... ja, utom Molly förstås, som nog gärna skulle kunna tänka sig en portion till. :) :) Och nu blir det kaffe efter maten.

FARMOR OCH FASTER ÄR BARNVAKT!!

Nu är vi inte ensamna längre. Har ju båda charmtrollen här, både lilla Alexander och Molly, medan föräldrarna är ute och roar sig. ;) 
Alexander slocknade som en sten när han ätit lite och sussar nu så gott i sin vagn.
Ja, jag älskar verkligen att vara farmor. hahaha

Nu skall vi snart börja med maten. Hade hoppats att det skulle bli lite svalare i luften innan jag ställer mig vid spisen. Så jag drar på det ett litet tag till. :) 

Annars har jag ju goa Beatrice, som gärna är både barnvakt, hundvakt och kock, allt i ett. :) :) :) 

SKIFTBYTE!!

Det är inte lätt att heta Beatrice Granström minsann.
Städning är ju ganska slitsamt och hon svettades riktigt ordentligt, trots att här är tvärdrag i lägenheten. Så efter vår lilla fikapaus tyckte Beatrice att hon var tvungen att ha en lite längre paus i form av en utgång.
Tror faktiskt hon var väldigt sugen på att sticka till Wessels en sväng. Hon har länge tjatat om att hon behöver en ny plånbok. Och sen tror jag det drog lite i tarmen också av att kanske knalla in på Games och se om SIMS 2 fanns på plats. hahaha

Jajamen, jag tog över städningen och är nu i full gång. :) 
Jag säger bara en sak, det är inget kul alls att städa.

STÄDNING PÅGÅR!!



Idag får vi en ren och fräsch lägenhet igen. :) Det passar bra när vi sen skall ha lilla Alexander och Molly här några timmar.
Det blir ganska mycket som skall göras vid idag. Men som vanligt kunde ju inte Beatrice vänta tills jag var klar. För själv har jag inte ens kommit ur morgonrocken än. hahaha

Men ja, jag skall göra vid mig nu ..... eller om en stund. :) 

DET ÄR BARA JAG SOM SÄGER GODMORGON!!

Godmorgon på er.

Jag har morgonmys här hemma nu. Det är bara jag, datorn och mitt KAFFE. Så lugnt och stilla, älskar det.

Idag blir det en hemmadag med städning och balkonghäng. Aldrig i livet att jag orkar rusa runt en dag till. ;) 
Igår fick jag ju uträttat det mesta som jag bestämt mig för. Och även om jag har en del kvar på min lista, så orkar jag inte flacka runt i affärer mer den här veckan. Måste ju andas lite också . :) 

Men nu fortsätter jag i alla fall med min morgonrutin och bjussar samtidigt på lite bilder från gårdagen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.



Jag kan ju faktiskt köra bil. :) :) Första bilturen med mig bakom ratten på ett år. Snacka om koncentration. hahaha

VI SÄGER GODNATT!!

Jag och Beatrice skall alltså inte ge oss iväg till mataffärer på kvällen. Det blir inget bra.
Vi gjorde det ikväll. Och det enda som hände var att vi handlade en massa annat, men glömde maten hahaha. Det slutade med att vi fick stanna till och köpa "skräpmat".
Ja, ja, vi blev i alla fall mätta och är nu på väg hem. :) :)
Så går det när två virrpannor skall handla. hahaha

Nu säger vi godnatt och sov så gott alla söta.



STOPP HOS MAMMA!!

Äntligen har jag hittat en babysitter för en billig peng. Och vi passade samtidigt på att byta en kolsyrepatron. Det behövs verkligen i den här värmen, med all denna Ramlösa jag häller i mig. :)

Stannade till hos mamma för lite kvällskaffe. Det tackar jag så klart inte nej till. hahaha

Nej, tror minsann att jag måste skvätta lite kallt vatten i ansiktet, det är svettigt värre.

VILKA I-LANDSPROBLEM MAN HAR!!

Det är sååå skönt att ha sin blogg att skriva av sig på. För så fort jag publicerat mitt förra inlägg rann irritationen av mig. Och när jag väl kom fram på telefon till AF var jag precis som vanligt igen. Okej, nästan i alla fall......
Men våra I-landsproblem löste sig, och Beatrice kan återigen sitta vid sin dator. hehe

Lite avis är jag allt. Det är en riktigt bra dator, som går snabbt och smidigt. Och skärmen är ju mycket större än min. Dessutom följde det även med en fjärrkontroll för TV-användning. Det jag faktiskt inte är avis på är operativsystemet, som är windows 8. Guuud vad jag tycker det ser krångligt ut. :) :) Tacka vet jag min gamla 7:a, den förstår jag mig i alla fall på. :) 

Vi har än så länge inte kommit någonstans, eftersom det fortfarande tvättas här hemma. Men så fort det är klart, om någon halvtimme eller så, tänker vi sticka iväg på vår ärenderunda. Ja, om Beatrice kan slita sig från datorn vill säga. :) 

IRRITATION DELUXE!!

Den där härliga morgonen där man går upp, sätter sig med en kopp kaffe och bara njuter av morgonens stillhet, den byttes snabbt ut mot irritation deluxe.
Livet sattes igång när Beatrice vaknade och upptäckte att hon inte kom in på datorn för att den är lösenordsskyddad och vi får inte tag i Teddy, gaahh. Dessutom skall vi tvätta klockan 11 och av någon anledning har Teddy troligtvis nyckeln och brickan till tvättstugan och ja, vi får ju fortfarande inte tag i Teddy. Ännu mera gaaahhh.

Sen var det dax idag att meddela sökta jobb till arbetsförmedlingen. Ringer dit "du har plats 72 i kön". Alltså, irritationen fanns ju redan, och när jag fick höra siffran 72 så blev det absolut inte bättre. Så nu måste jag sitta i telefonkö också.
GAAAHHH.

GODMORGON SVERIGE!!

När jag vaknade och tittade ut genom fönstret funderade jag på om det var rutorna som var så smutsiga, jag kunde knappt se ut, ända tills jag kom på att det faktiskt är dimma som ligger som ett tjockt, vitt täcke. Det är precis lika dimmigt som det var igårkväll när jag satt på balkongen. :)
 Nåja, det kan vara skönt det med någon dag, att slippa den starka solen. Idag skall vi ju iväg på lite ärenden. Och när man springer runt på stan är det inte alltför härligt med sol i ansiktet hela tiden.

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe. Trots att jag kom i säng väldigt sent är jag ändå ovanligt pigg. Undrar hur länge jag får sitta i min ensamhet idag. Jag skulle kunna tänka mig att Beatrice snart hoppar upp ur sängen och rusar raka vägen till hennes nya dator.

Och på tal om Beatrice, så var hon väldigt lycklig igår över sin shopping. Det är faktiskt hennes första dator som är helt oanvänd. De tidigare datorerna har varit mina gamla som hon övertagit när jag köpt ny. Så ja, hon var riktigt uppskruvad igår. hahaha
Jag vet ju att en ny dator naturligtvis inte kan ersätta någon sorg. Men det kändes som det hjälpte henne att fokusera på annat igårkväll. Och det var så skönt att se henne glad.

Nu skall jag fortsätta morna mig.
Hoppas ni får en bra dag alla. Och för er som skall jobba idag, nu kan ni säga ......... 

MAT OCH DATAJOBB!!

Ibland har man en väldig tur. När vi varit och handlat Beatrice dator och stod utanför affären, diskuterade vi ju hur vi lättast skulle göra för att få hem den. Som jag skrev innan ville ju Teddy först forsla hem den på moppen. Nej, nej, nej, det gick jag så klart inte med på. Så vi bestämde att han bara skulle hjälpa oss till bussen och att vi klarade det själv sedan.
Precis när vi stod där kom Affes kusin och hans fru gående. Och när de erbjöd sig att köra hem oss, blev jag väldigt glad och drog en lättnadens suck. För ärligt talat hade jag svårt för att se mig och Beatrice klara av att bära omkring på den stora och klumpiga lådan. Dessutom skulle vi ju åka två bussar, vilket innebar ännu mer krångel.
Hem kom vi i alla fall och just nu sitter Teddy och kopplar ihop den.

Vi var ju tvugna att få lite mat i oss först. Det tar på krafterna att spendera pengar, så Beatrice var vrålhungrig när vi kom hem och satte igång i köket meddetsamma.
Som vanligt blev jag riktigt mätt och skall nu dricka lite kaffe efter maten, medan Teddy och Beatrice rotar i hennes rum. :) Ja, skönt är det när andra får jobba. Eller ......



Dagens måltid, kyckling och ris. Yummi......

BEATRICE HAR SHOPPAT!!

Då har det spenderats pengar idag också. Eller ...... Beatrice har handlat. En ny dator blev det så att hon kan spela SIMS igen. :) :)
Eftersom hon nu har lite pengar, hoppas jag att hon skall bli lite gladare.
Jag vet, detta kan ju inte ersätta någon sorg. Men det kanske hjälper henne att fokusera en del på annat.

Nu börjar det intressanta, den skall med oss på bussen. Spännande att se hur det skall gå. :) Teddy erbjöd sig visserligen att ta den på moppen, men jag sa nej. Det såg alldeles för farligt ut.

SVÄRDOTTER EFTERLYSES!!

Visst är det väl så att det viktigaste i livet faktiskt är familjen. Familjemedlemmar skall bli fler och barnbarn skall komma till världen. Det är det mest naturliga och bästa som kan hända. :) 
Än så länge har jag haft tur som har fått en riktigt gullig och trevlig svärdotter. Och inte nog med att jag gillar henne, min son älskar henne. Vilket sammanträffande, va?? :) :) 

Men vet ni vad? Jag har ju faktiskt en son till, så jag behöver ytterligare en svärdotter. Jag vill ha en STOR familj och helst många, många barnbarn. hahaha
Så jag tänkte att då annonserar jag väl efter en sådan.
Utseendet spelar så klart inte så himla stor roll, det viktigaste är ändå insidan, och naturligtvis måste hon tycka att hennes svärmor är toppen. :) :) 
Och barn är ju helt klart ett måste. Alexander vill gärna ha småkusiner om ett tag, viskade han i farmors öra hahaha.

Enligt Teddy själv är han inte speciellt romantisk av sig. Men jag kan intyga att han är mycket omtänksam. Så den som lyckas snärja Teddys hjärta kan skatta sig lycklig.
Han är inte bara singel, han är snygg också.
Eller hur, tjejer. :) 

ONE WAY OR ANOTHER!!


INGEN ORK!!

Snacka om seghet.
Jag skulle ju söka jobb idag. Men så fort jag var klar med min frukost, så blev jag urtrött och orkar inte göra någonting nu känns det som.
Beatrice har precis lika tråkigt som jag känner mig trött. Så hon lade sig på soffan för att invänta tills jag blev klar, så att vi kunde hitta på någonting. Och vad hände? Jo, hon somnade. Hon är också ganska utmattad efter den sista tidens stress och press. Så jag låter henne sova ett tag nu. Själv orkar jag inte heller så mycket nu, så det är nästan bud på att jag också kanske går och vilar mig en stund. Vi behöver verkligen bara vara och inte ha något annat i tankarna.

Tänkte ju först åka hem till Dennis och Dessi. Men fick höra nu att Dennis inte heller mår så bra, så jag avvaktar och kollar med de senare. Vill ju inte att han skall behöva vara social om han inte mår bra.
Ja, den här dagen får väl bli en slappedag helt enkelt.

MORGONHÄLSNING!!

Sent i säng+tidigt upp från säng=TRÖTT. Japp, så känner jag mig idag. Det är tur att jag åtminstone kan stava, ser inte tangentbordet och då är det kris. :) :) 

Men nu skall vi inte hänga läpp för det. Jag skall kasta lite vatten i ansiktet. Sen blir det nog frukost, hör hur Beatrice donar i köket. Och efter min nästa kopp kaffe är jag säkerligen som ny igen.

Än så länge ser det inte ut till att bli strålande sol ute, den ligger väl och sover någonstans. :) Men jag känner att det inte gör något. Eftersom det varit så dåligt med jobbsök den här veckan, behöver jag nog få iväg ett par nu på morgonen. Och efter det kan det mycket väl hända att vi tar oss en tur till svärdottern.
Vi får se vad som händer. Det jag med säkerhet vet skall hända nu är att det blir FRUKOST ...... för nu kallar Beatrice.

Ha en härlig dag.

Godmorgon, och glöm inte att ......

NY MATRÄTT!!

Nu har vi provat något helt nytt i matväg, indian tikka masala curry med kyckling och ris.
Häromdagen hittade jag dessa paket på ÖB och tänkte att jag måste testa det. Jag älskar ju annars currysås. Visserligen brukar jag inte köpa sådant färdigt. Men det såg så gott ut att jag inte kunde motstå. Fast jag måste nog säga att detta inte alls var i min smak, det såg mycket godare ut på bilden. hahaha
Det gick att äta, men det blev absolut ingen favorit.
Vi blev i alla fall mätta idag också. Kan ju kanske även bero på allt småätande idag när vi var ute. :) :) 

Nu är både jag och Beatrice ganska trötta och hängiga efter flera timmars springande. Så jag tänker säga godnatt redan nu.
Hoppas ni har haft en skön dag och att ni får en god natts sömn.

Sweet dreams.



Denna smak var faktiskt riktigt god. Men favoriten är än så länge "mango/päron".



Inte konstigt vi är proppmätta nu, efter allt småätande idag. :) 

Beatrice nya kärlek. :) 


Naturligtvis blev det något till farmors lilla charmtroll också. :) 

ETT STOPP INNAN VI DRAR OSS HEMÅT!!

Vi är fortfarande ute och flänger på stan.
Och när vi ändå var ute tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att köpa en babysitter. Vad tror ni händer då? Naturligtvis har affären hunnit stänga när vi väl kommer fram hahaha. Ja, så går det när det är ljust så länge. Trodde ju inte alls klockan var så mycket.
Ja, ja, det kommer en dag i morgon också.

Efter allt springande började kaffetarmen skrika, var ju bara tvungen att stanna till och fylla på energi.

Det är väl ingen som kan gissa var vi är? :) :)

IKEA LEVERERAR ALLTID!!

Då är Ikea avklarat ...... nästan. Naturligtvis kunde vi ju inte gå därifrån utan att ha testat deras wienerbröd, mums.
Dock blev det inget hemmagym, som jag först hade tänkt mig. Jag förälskade mig istället i en stor lekmatta. Och ja, lite andra babyleksaker åkte också ner i vagnen. hahaha

Nu skall vi fortsätta fika, innan det blir bussen till nästa ställe.

SKUGGIG PLATS!!

Jag var bort en runda till kyrkan för att titta på blommorna, och fick mig även en pratstund med gårdagens präst. Hon berättade lite om kyrkans historia, väldigt intressant.

Tycker det är lite synd att blommorna bara ligger där nu och vissnar. Det är sååå fina arrangemang.

Nu sitter jag i alla fall ute på gården och väntar på Beatrice, som skulle lämna sin cykel hemma innan vi åker till Ikea. Fick leta lite innan jag hittade en skuggig plats. Här är riktigt skönt med sval bris. :)


NU DRAR VI!!

Något piggare och uppdrag utförda. Japp, så ser det ut nu. Jag har faktiskt både skickat in nya papper för min arbetslöshet (sååå bra med digitalt, och att man slipper dra i en massa papperskopior), och även betalat in månadens räkningar. Nu får vi bo här en månad till. :) :)
Känner mig riktigt flitig nu. Dock blir det inte några jobbsök idag, måste ta det lite lugnt.

Nu är tanken att jag skall göra vid mig för att följa med Teddy till stan. Vi får se vad som händer. Men som jag skrev tidigare, ett litet Ikeabesök blir det med all sannolikhet.

Nej, ju har jag inte tid längre. Hörs i stan...

EN NY DAG!!

Jag har sovit ...... nästan alldeles för många timmar.
Jag däckade igårkväll på sängen med kläderna på, till tänd taklampa och TV'n påslagen. Kanske inte så konstigt med tanke på den påfrestning vi har haft den sista tiden.

Beatrice grät sig till sömns igårkväll, det var så hjärtskärande att höra. Men samtidigt är det bra. Jag har sagt till henne att det är okej att gråta, hon behöver inte dölja det. Naturligtvis kommer det att ta tid innan vi hittar våra nya rutiner. Men jag har starka barn och tillsammans kommer vi att klara av detta.

Alla kransar och blommor som skickades till kyrkan igår var så fina. Så idag, när det nu är mindre folk där, tänkte jag ta en promenad dit och titta lite närmare. Och sen blir det nog en tur till Ikea, måste ju ha ett litet babygym till lilla Alexander. Och så kanske det blir en babysitter också. hahaha

Och nu skall ni få höra. Under tiden jag sitter här och skriver vaknar Beatrice. Inget "godmorgon", ingen frukost. Hon går raka vägen ut i köket och börjar DISKA. :) :) :) 
Nu får jag lite dåligt samvete, så jag får kanske ta och avrunda här och hjälpa Beatrice lite, trots att jag inte vaknat till liv än.

Jag skall ta och hälla i mig kaffet jag håller på med, medan Teddy och hans kompisar skypar i luren hos mig.

Ha en bra dag vänner och njut av solen och varandra.

BEGRAVNINGSDAGEN I SIN HELHET!!

Utan att överdriva tror jag att detta har varit den absolut jobbigaste dagen någonsin.
Visst har jag genom åren haft ledsna perioder, och visst kändes det tungt och jobbigt den dagen för en månad sedan då sjukhuset ringde. Men idag kändes det som 1000 knivar i hjärtat och smärtan har inte släppt än.

Jag hade andnöd hela tiden i kyrkan och fick vid ett tillfälle böja ner huvudet mellan knäna för att inte kräkas. Minnen av Affe sköljde över mig gång på gång, och jag kommer inte ens ihåg vad prästen pratade om. Samtidigt försökte jag hålla mig sansad. Det var nog den svåraste uppgiften, att försöka hålla mig lugn och inte bryta samman. Trots att mina barn är vuxna kände jag ändå att jag måste hålla mig lugn för deras skull.
Efter begravningsceremonin så var jag bara tvungen att försvinna från allt folk. Jag flydde en bit bort från kyrkan för att sitta en stund för mig själv. För det var nog det jobbigaste, att behöva vara social och prata, när allt jag ville bara var att skrika rakt ut i luften.

Efter ceremonin skulle vi ha begravningskaffe, också det en påfrestning. Jag vet och förstår att folk inte säger något om någon bryter samman på en begravning. Men alla var så lugna och sansade. Jag är ganska övertygad om att de också mådde dåligt, en del gör det säkert fortfarande. Och jag ville bara det skulle ta slut. Inte för att någon på något sätt var jobbiga, utan mer för att jag ville hem till min egen trygga miljö och få låsa in mig på toaletten. Det kändes riktigt pestigt.

Alla mina tre barn har klarat de sista veckorna så bra man kan förvänta sig. All organisation med begravningsbyrån, kyrkovaktmästare, med präster, och alla berörda myndigheter, har skötts helt av Dennis och Teddy som har gjort ett fantastiskt jobb. Lite frågeställningar har kollats av med Beatrice så klart. Men jag har bara stått i bakgrunden som en stöttepelare. Och än är det inte riktigt klart. Det kommer ju alltid lite efterarbete.

Jag vill även tacka Carola och Andreas för kakfix och bak, och även Affes mamma som funnits där och hjälpt till där det behövts.
Alla övriga gäster gjorde också dagen till vad den blev, ett minne till Affes ära.

SNART DAX FÖR KYRKAN!!

Frukosten ligger nu i magen.
Dennis och Dessi har stuckit iväg och hämtat handbuketterna medan Teddy gick hem till sig för att göra sig i ordning.
Och på tal om Teddy så blev jag en aning orolig för honom i morse. Jag fick inte tag i honom när jag ringde, jag höll på hur länge som helst och till slut bad jag Beatrice springa ner och ringa på dörren.
När han inte öppnade, så gick hon in med egen nyckel. Och vad hittar hon då? Jo, Teddy liggandes på golvet. Han hade somnat i fotöljen igårkväll. Och när fotöljen välte hade han bara fortsatt sova. hahaha

Ja, detta var en liten rolig parentes innan allvaret verkligen sätter in. Nu är det snart dax att bege oss till kyrkan.

Nej, jag har inte missat mitt ansikte. :) Just idag är det inget att se förutom lite av dagens klädsel.

EN TUNG DAG!!

Då var dagen här som man egentligen inte ville ha men som måste gås igenom.
Jag har inte sovit en blund inatt. Slumrade till lite mellan varven, men vaknade lika fort igen. 

Jag behöver väl knappast säga att jag mår urdåligt? Och inte bara det, jag känner sådan bitterhet. Jag förstår inte vad som hänt, varför det hänt. Varför drabbas vissa men inte andra? Jag vet, känner mig riktigt ego just nu. Jag vill bara vakna upp från en hemsk mardröm, och jag är långt ifrån redo att släppa taget.

Det är så klart lika jobbigt för alla. Och folk runt omkring kan bara säga "Jag beklagar sorgen". Men det blir på något sätt så tillgjort. Jag förstår varför man säger det, har ju själv sagt det ett antal gånger. Men nu när det är jag och mina barn som får höra det, känns det så fel. För jag vill ju inte att det skall ha hänt, och jag vill inte släppa taget.

GODNATT!!

Har varit en ganska lång dag. Och nu äntligen ser det ut som om vi får äta något. Idag fuskar vi och beställer pizza, så det är det vi väntar på nu. Jag vet, lite väl sent. Vi har inte hunnit förrän nu, och gott skall det bli. Jag är vrååålhungrig.

Efter maten skall det sista göras med mig själv, så vi inte behöver tänka på något annat än det väsentliga i morgon. 

Och nu, medan vi fortfarande vänter på maten, tänker jag säga godnatt till alla. Ha en fortsatt bra kväll, så hörs vi i morgon igen.

Och på tal om mat, får vi inte mat snart tror jag Dennis äter upp stackars Dessi. :) :) 

LOKALYRA!!

Så, det sista är nu i det närmaste klart. Just nu befinner vi oss i lokalen och ställer i ordning.

Efter det skall vi försöka få något i oss, innan vi fixar till oss själv. Det är ju så fruktansvärt hett att en kalldusch absolut inte hade skadat. Så det är det som väntar.
Nej, nu får vi ta det allra sista.

VILL INTE GÅ IGENOM MORGONDAGEN!!

Vi har ju en del "sista minuten" att göra innan morgondagen.
Jag stod för en stund sedan och tog fram begravningskläderna och kollade så att allt såg okej ut. Och då bara brast det. Jag vet för mitt liv inte hur jag skall kunna vara den där starka personen i morgon.

Som sagt, i morgon är det en riktigt tung och jobbig dag för många, inte minst för mina barn. Jag vill så gärna ta bort smärtan som jag vet finns där, men vet samtidigt att det inte går.
Jag vet att vi är en bra familj, att vi har varandra. Och naturligtvis kommer vi att klara detta tillsammans, även om det säkerligen tar tid att bearbeta sorgen. Vi träffas mycket allihopa, och vi försöker nog att prata en hel del. Men även det är ju lite svårt. Det är ett känsligt ämne, och risken med att prata är ju att man bryter samman, vilket jag har en benägenhet att göra. Det vill jag helst undvika. Men igårkväll fick jag faktiskt prata av mig ordentligt med min svärdotter, kändes riktigt, riktigt skönt. Och inte bröt jag samman heller. :) 

En del av mig kommer för alltid att ha ett tomrum. Och i vår familj kommer det alltid att vara en person mindre. Det är en svår sak att bära.

MANPOWER!!

Idag var det extra gott att äta frukost, och inte bara för att Beatrice faktiskt överraskade mig med att vara till affären och handla bullar. :) 
Idag blev jag också uppringd av bemanningsföretaget Manpower om en tjänst som jag sökt för några veckor sedan. Glad blev ju jag förstås, även om det endast var en första telefonintervju. Precis som tidigare så är jag i alla fall glad att vara med i urvalet. Bra jobbat tycker jag. :) :) Dessutom glatt överraskad. Trodde inte att något skulle hända under semesterperioden.

Måste ju säga att det uppväger en del av stressen jag känner idag. Det är ju som sagt alltid glädjande att vara med i urvalet av de lediga tjänsterna.

Nu skall jag fortsätta dagen med mina förberedelser inför morgondagen.

TACK FÖR MIDDAGEN!!

Igår hade Beatrice middagsbjudning.
Hon hade så klart bjudit både Teddy och Dennis med sin egna lilla familj. Och även mormor och Kalle var hitbjudna. Så det var ett stort gäng som satte sig och åt middag igårkväll. :) 
Och hon slavade verkligen. Av erfarenhet vet jag att just den här måltiden tar väldigt lång tid. Den är inte krånglig på något sätt, men det blir alltid väldigt mycket man måste göra, och det tar ett antal timmar att stå vid spisen. Beatrice klarade det galant, det var jättegott. :) 

Det var en ganska jäktig dag vi hade innan allt var på plats. Vi var ju ute och handlade tidigare på dagen. Och väl hemma så var det mycket som skulle fixas innan gästerna kom.
Men det är alltid lika trevligt att ha familjen här. Och när de väl var här glömde jag faktiskt bort att jag skulle använda mina kamera. Illa, va? haha
När jag och Beatrice väl var ensamna framåt midatt, då först slog det mig att kameran inte hade varit framme på hela kvällen. Ja, ja, så kan det gå. :) :) 

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe och försöker piggna till. Men idag kommer jag inte att öppna ögonen och börja söka jobb, hinner inte det. Det sista inför morgondagen måste bli klart, så det blir en något stressig dag idag också.
Det är absolut inget jag ser fram emot, tvärtom skulle jag vilja hoppa över morgondagen med ett enda blink. Tyvärr går ju inte det, så det är bara att bita ihop och låta det ha sin gång.

Nu skall jag fortsätta dricka kaffe så kroppen får sitt.
Ha en härlig och bra dag alla.

Godmorgon.



Det gjordes väldigt mycket mat och detta är vad som blev över igår. Till och med salladsskålen hade rensats. Så jag antar att pannkaksrullarna var uppskattade ......



...... och efter maten fanns inte något spår av att vi hade haft middagsgäster. :)

FÖRBEREDER MIDDAGEN!!

Förberedelserna är i full gång här hemma inför Beatrice middagsbjudning. Oj, oj, oj, vad varmt det är vid spisen. Springer och hjälper henne lite mellan varven så hon inte skall få värmeslag, den stackaren. :) :) Kan ju säga att både balkongen och alla fönster i lägenheten är öppna, trots det har vi inte ett uns svalka. Det är som en bastu. Nästan bud på att bädda på balkongen inatt. :) :) 

Samtidigt är vi ju hundvakt också till söta Molly. Hon är så go och snäll, bara sitter där och tittar vad man hittar på med och hoppas på att det kanske ramlar ner något från spisen. hahaha

Nej, nu skall jag fortsätta. Får springa ut till Beatrice och ge henne ett litet handtag.

LITEN UPPDATERING!!

Värme, vad är det? Hahaha

Sitter i Kalles bil och håller nästan på att smälta bort. Sååå varmt. Fördelen är väl att man inte behöver klä sig.

Nu inväntar vi bara Beatrice som är inne på Ica maxi och handlar inför hennes middagsbjudning senare idag.

Rättelse; sitter UTANFÖR bilen, det gick ju inte att andas där inne hahaha.

ARBETSLÖS VECKA 29!!

På alla dessa bemanningsföretag som jag registrerat mig på märker man av nu att det är sommar och semestertider. Det är inte riktigt lika många jobb ute i omlopp. Och de jobb som finns står det ofta att intervjuer kommer att ske vecka 33-34. Det beror ju säkerligen på att företagen inte kommer hinna med det nu när det är semester.
Men ändå tycker jag att det gått riktigt bra för mig, har sökt 5 hela jobb den här veckan.

Humöret har ju så klart varit lite upp och ner som vanligt. Jag berättade ju om mitt dåliga humör härom dagen, när jag var på Eko och handlade inför Tisdagen. Fast det hade inte så mycket med min arbetslöshet att göra. Och där tycker jag att det känts bättre än på länge ...... förutom att jag fortfarande är arbetslös förstås. :) Det kan till en viss del ha att göra med att fokus legat på annat den senaste tiden. Så alla gånger jag nu blivit nedstämd har blivit en blandning. Jag har på något sätt vänt min ledsamhet mot det tragiska som hänt, och tappat lite av mitt vardagliga trauma. Därför känns inte arbetslösheten så hemsk för tillfället.

Som sagt så har det gått riktigt bra den här veckan. Har kanske inte varit så fokuserad hela tiden. Men med tanke på att jag faktiskt lyckats få iväg 5 bra ansökningshandlingar, kan jag inte annat än vara stolt över mig själv just nu. Det känns bra.

EN HET DAG!!

Idag ser det ut till att bli lika varmt som igår. Visst gillar jag solen. Men jag kan faktiskt känna ibland att det blir för mycket. Om solen står högt och det inte finns någon skugga att ta skydd mellan varven, ja då tycker jag inte det är så speciellt skönt. Men jag antar att man inte skall klaga, det är ju så klart bättre än kylan som varit. Det är faktiskt sådana här dagar jag önskar att jag hade ett solparaply, så jag kan njuta av solen utan att få solsting. :) För visst är det väl med värmen som med kylan, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. :) :) 

 Nu skall jag i alla fall njuta av mitt nybryggda kaffe.
Hade faktiskt tänkt sätta mig på balkongen en stund nu på morgonen, får se om det går att sitta där ute. Jag har morgonsolen på den sidan. Och ibland är det så hett att det inte går att vistas på balkongen. Men jag gör ett försök, det kanske inte är så varmt än som det ser ut. Ni vet, jag har ju ofta synvillor när jag tittar ut genom fönstret. hahaha

Ha en riktigt härlig morgon och förmiddag, och njut av att det är Söndag.

Godmorgon.

GODNATT ALLA!!

Det blev ju helt ändrade planer idag. Ja, så kan det gå ibland. Det VAR ju faktiskt meningen vi skulle till hundbadet. Men mycket hinner alltid hända i våra liv. Så när vi suttit hos mamma ett tag och skulle ge oss av fick vi helt plötsligt ändra våra planer.
Men det gör inget, det kommer fler dagar. Och på det här sättet fick vi även i oss mat lite tidigare än vanligt, tack vare Teddy. Han blev så sugen på utemat och ville så klart inte synda själv, så jag och Beatrice blev ditlurade. hahaha

Nu är jag både mätt och trött och tänker alldeles strax kasta mig i bingen.
Ha en suveränt bra natt alla, hörs i morgon igen.

Mina nya skor...



Kvällens syndfullt goda måltid, såååå gott. :) 

MYSIGT UTE!!

Allt blev jätteförsenat till badet, och det slutade med att det inte blev av alls.
Dessutom satt jag på mammas balkong och skulle uppdatera här på bloggen, och ja ...... Det ville inte alls som jag ville. :(

Nu sitter vi bara ute på bänken och har det soft, riktigt mysigt väder.
Vi skall ta oss till affären snart. Jag bara orkar inte resa mig från bänken just nu hahaha.

Vi får se hur denna kväll slutar.


NYA ÄVENTYR PÅ G!!

En liten runda i det härliga vädret säger man inte nej till.
Fick erbjudande om en utflykt till hundbadet i Höllviken. Skall bli härligt att komma ut.

Kan ni se mig på ett hundbad? hahaha
Jag får gå bakom Dennis och ta skydd:) :)

Nu skall jag i alla fall förbereda mig så jag är klar när det är dax. Vill ogärna att Dennis och Dessi skall behöva vänta för länge.

BILDER FRÅN GÅRDAGEN!!

Igår, när vi var iväg i olika affärer och sprang rundor, hade jag som vanligt min kamera med mig. Jag kan ju så klart inte leva utan den, min nya kärlek. hahaha
Men vet ni vad jag är sämre på? Att sätta in chipet i kameran innan jag går hemifrån. :) :) När jag lägger in bilder på bloggen tar jag de direkt från chipet, och sen är jag fruktansvärt dålig på att sätta in det i kameran efteråt.
Teddy skrattar alltid så gott när jag suckar och förstår direkt vad som hänt hahaha. Så ni förstår att detta händer ganska ofta.

Och naturligtvis när vi stod utanför Eko och jag skulle fotografera, upptäckte jag att chipet inte fanns där. Ja, det blev till att använda mobilen istället.
Eftersom jag inte brukar fotografera med mobilen, tänkte jag inte på att lägga upp bilderna här sen. Men ja, här kommer de i alla fall.



Beatrice nya skor. Det blev lite skoskav i de, som hon ofta får i nya skor. Beatrice, den stackaren, gick och haltade ganska mycket mot slutet. Nu är hon helt röd på lilltån. Vi får hoppas att det går över snabbt.

GODKVÄLL OCH GODMORGON!!

Så sent det blev igår, vi var inte hemma förrän mitt i natten. Men vi hade en riktigt trevlig kväll hemma hos Dennis och Dessi, med kaffe och massor med kakor. Och ja, finns det bara kakor, så trivs jag ju som fisken i vattnet. hahaha
Nackdelen är att vi inte fick i oss någon ordentlig mat igår, eftersom vi kom hem så sent. Vi hade egentligen planerat att göra en god räksallad och hade förberett allting för det. Men inte orkade vi slutföra det mitt i natten. Så det får väl bli dagens mat istället. :) :) 

Nu sitter jag i alla fall här med lika grusiga ögon som alltid. Skall försöka få i mig kaffe och morna mig.
Eftersom jag nu vaknade så här sent, slog upp ögonen 9, så var jag så klart inte ensam härre på täppan. :) Beatrice ligger som bäst i sin säng och kollar på film just nu.

Nu skall jag i alla fall fortsätta med mitt morgonkaffe, innan dagen tar vid ordentligt.
Ha en härlig morgon och förmiddag, och var rädda om er.

NU ÄR VI PÅ KALAS!!


Idag har det verkligen varit stress på hög nivå.
Efter skopunkten blåste jag och Beatrice till ÖB, vi tog naturligtvis den gröna limousinen. Idag var det dock ingen hit, det läckte ju från taket. Var helt våt i håret när jag gick av bussen hahaha.

Sen blev det Wessels, där resterande till Tisdagen handlades. Efter det skulle vi ju flyga iväg och gratta Dennis.
Nu sitter jag där hemma och är helt slut i fötterna. Och det skall bli sååå gott med kaffe.

SHOPPING, SHOPPING!!


Jaha, då har man gjort av med en massa pengar igen.
Tre par skor blev det. Det är så skönt att ha fått det avklarat.

Det var ju inte alls meningen att jag skulle ha några skor, jag hade redan ett par som funkade alldeles utmärkt. :) Men jag blev förälskad vid första ögonkastet.
Så dessa fick följa med mig hem.

ETT EGET HEMMASPA!!

Det blev helt klart en lyckad kväll i går, med ett långt och skönt bad. Urskönt var det, det var som balsam för själen. Kände riktigt hur all irritation bara smälte bort och jag åter igen var på gott humör och mådde bra. Och när jag sen fick lite färg på alla naglar, så mådde jag prima igen.
Så visst kan man bota själen på ett enkelt och billigt sätt. :) :) 

Nu skall jag försöka få tag i Teddy. Både han och Beatrice behöver ju skor inför nästa vecka, så vi tänkte fixa det idag. Sen är det så bra att man kan få lite snålskjuts av mamma och Kalle. Vädret ser ju inte allt för roligt ut, så gå känner jag absolut inte för.

GRATTIS DENNIS!!

Vid den här tiden för 25 år sedan hade jag riktigt kraftiga magsmärtor när min äldsta son skulle födas. Ja, det var så starka smärtor att jag ångrade att jag blivit gravid. Jag ville inte vara med längre och tänkte minsann inte alls föda något barn. :) Jag vill minnas att jag till och med reste mig från sjukhussängen och sa något i stil med att jag ångrade mig och tänkte åka hem. hahaha
Men det finns inga smärtor i världen som är starkare än glädjen när ens barn ligger i famnen för första gången. Det onda försvann snabbt när jag väl såg denna underbara lilla gosse och jag fick min son i mina armar.

Ja, nu har det som sagt gått 25 år, och jag kunde inte vara stoltare över den man han har blivit. :) 

Så Dennis, idag är det din dag och jag hoppas den blir grymt härlig.
Ett stort, stort grattis på din födelsedag.

NU SKALL JAG SKÄRPA MIG!!

Den sista tiden har jag varit riktigt, riktigt dålig på att ta hand om mig själv. Naglarna har inte filats, kroppen har inte smörjts in, håret har bara hängt rakt ner utan någon som helst ordning, eller i en knut. Och för att inte tala om kosten, hälften av dagarna har jag inte ätit middag och sen bara vräkt i mig en massa chips. Ja, ni kan ju tänka er hur jag mår då. :( 

Nu måste det bli ändring på det, skall faktiskt börja redan ikväll.
Så nu när jag blev klar med badet lagade jag mig lite kaffe och kommer att sitta och pyssla om mig själv lite innan sängdax. Visst är det så, Rom byggdes inte på en dag. Men kanske kan jag komma tillbaka till mitt forna jag en vacker dag om jag lägger manken till. :)
Jag köpte mig faktiskt ett par nya lack idag, så jag skulle bli lite inspirerad hahaha. Får se hur länge den inspirationen håller i sig. :) 

Nu säger jag godnatt och sov så gott.
Hoppas på härliga drömmar och att ni vaknar i morgon med ett leende.

IRRITATIONEN KOM PÅ BESÖK!!

Hemma igen.
Det var ju meningen att jag skulle till Wessels och handla efter Ekobesöket. Men det blev aldrig av, istället kom irritationen på besök. Kan inte alls förklara varför, men jag kände redan när jag gick hemifrån för att möta upp Beatrice hur olustig jag kände mig. Och lite ledsen blev jag ju när jag gick den invanda cykelvägen till Eko.
Dock gick det snabbt över när jag väl träffade Beatrice, hon brukar för det mesta få mig på så bra humör. Men idag sprack det lite.

Är inte säker men tror till stor del det har att göra med inköpen idag. Jag visste ju vad jag skulle använda alla saker till som inhandlades. Det mesta inför begravningen på Tisdag handlades idag och humöret blev sämre och sämre. Till slut blev det så mycket att jag bara struntade i Wessels och gick hemåt istället.

Tänkte för mig själv att det säkert skulle hjälpa om jag gick till mamma på en kort fika innan vi gick hem. Men tji fick jag, det enda som hände var att jag fick huvudvärk och mådde illa.
Därför blev jag glad när Teddy skickade en förfrågan om vi ville komma på fika. Det brukar alltid hjälpa att träffa barnen. Och visst var det trevligt att träffas över ytterligare fika, kafferep säger jag aldrig nej till hahaha.
Men då funkade inte mobilbloggen när jag väl satt där och skulle uppdater här. Och lite irriterad som jag var innan, så hjälpte inte det precis. Kan säga att det blev ett enormt tryck där.

Nu känns det dock lite bättre. Och för att bli helt återställd skall jag nu hoppa ner i ett bad. Det tror jag gör underverk för själen.



Och blir man bjuden till Teddy på fika, måste man ta take away kaffe med sig. Så glöm inte det om ni tänker hälsa på någon gång. :) 

SOL, HÄRLIGA SOL!!


Sitter utanför Eko med Beatrice och njuter av solen. Naturligtvis har det blivit en del shopping också. :) Sen blev det även lite inför Tisdagen. Lite mindre kul kanske, men det måste ju fixas.

Nu skall vi njuta lite till, innan vi ställer riktningen mot Wessels. :) :)



ÅNGRAR MIG, VILL UT I ALLA FALL!!

Är det nu dagen börjar?
Jag har faktiskt hunnit med det mesta som jag föresatte mig. Men det var ju inte alls roligt. Jag är alltså klar nu och kan börja "leva". Och nej, jag kan ju inte sitta inne hela dagen när det är så fint väder ute. Så nu när jag vaknat till liv, jobbat lite, ätit frukost och klätt mig, ja då börjar det spritta i benen av sommaryra. Tror nog att vi måste ut en sväng i alla fall.

Visste ni förresten att jag och Teddy startat företag? :) :) Tobaksmonopolet Granström, hahaha.
Teddy rullar cigaretter för fulla muggar just nu, innan han skall iväg till stan. Och när han är klar måste ju jag rulla lite. Det går i ett kör hemma hos oss. :) Men vad gör man inte för att spara pengar......

Måste sätta fart här om inte hela dagen skall rulla förbi. Så jag säger so long så länge, hörs sen.

IDAG VILL JAG VARA HEMMA!!

Vaknade redan halv 6, och det var strålande sol. Jag borde vara pigg och bara vilja rusa ut i värmen. Men efter att ha varit borta så länge igår, känner jag bara att jag inte orkar ge mig ut idag igen. Så jag sitter faktiskt och hoppas på att inget händer som gör att jag måste ge mig iväg.

Nu skall jag först morna mig med mina vanliga rutiner.
Och mina andra förmiddagsrutiner tänkte jag försöka gå på så tidigt idag att det mesta hinner bli klart INNAN Beatrice vaknar. Men vi får väl se, mina planer brukar ha en tendens att slå fel. :) 

Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

Godmorgon

Innan jag "loggar ut" så måste jag bara visa er. Igår när vi var på väg hem från Dennis och Dessi, såg jag ett flygplan. Ja, i luften alltså, var annars? :) Jag satt och lekte med kameran i bilen och tog ett foto. Det såg faktiskt ut som om planet var på väg ner mot oss. Min vanliga inbillning så klart, men det såg lite roligt ut.

ROLIG HISTORIA INNAN NI SOMNAR!!

Har nästan precis kommit innanför dörren, och känner mig ganska mör i kroppen efter en eftermiddag och lång kväll hemifrån. Resan avslutades hos Dennis och Dessi för en kvällskaffe med gifflar. Gott......

En liten rolig historia så här framåt natten. :) 
När vi var på väg med första bussen mot Dennis, så hoppade det upp två killar, en satte sig längst bak, och en kille satte sig precis bakom Teddy. Och jag som är så nojig för allt okänt började ju genast misstänka att dessa två killar var lite skumma. De satt och spanade in mig väldigt ingående, och jag tyckte det var lite obehagligt. Teddy satt och spelade spel på sin mobil, och en av killarna spanade även in den tyckte jag.
När vi sen hoppade av bussen, hoppade även en av dessa killar av, den andra hade hoppat av hållplatsen innan. Men jag fick riktig noja. Han som hoppade av samtidigt som oss såg riktigt läskig ut tyckte ju jag. Och faktum är att han hoppade på nästa buss som vi skulle med också. Teddy bara skrattade åt mig, men ringde ändå Dennis att han skulle möta oss vid bussen med Molly. hahaha
Jag vet, är ju riktigt nojig. Men det finns så många konstiga typer, och man går ju inte säker någonstans. Så jag såg ju världens scenario framför mig, där jag blev nerslagen hahaha. Ja, naturligtvis hände ju inget mer än i min fantasi.

Ja, det var kvällens roliga historia.
Nu säger jag godnatt och sov gott. Och för er som redan somnat, godmorgon.

VI ÄR PÅ UTFLYKT!!


Gissa var vi befinner oss? Vi sitter på bussen. Ovanligt, va? Teddy, Beatrice och jag bara satte oss för att åka runt lite. Jag vet, kanske lite fel aktivitet en sådan här solig dag. Vi kunde inte hitta på något, och tänkte att vi måste i alla fall utnyttja våra sommarkort. hahaha

Jag vet inte alls var jag kommer att hamna, tiden får utvisa. Men vI hörs senare, när bussturen är över och jag blivit öm i kroppen. (Inga sköna säten precis :) )



BEATRICE ÄR UTTRÅKAD!!

Klar med dagen arbete. Lite svårt att fokusera eftersom jag har en flåsande dotter i nacken. :) :)
Det är alltså en uttråkad Beatrice som sitter och väntar på att något skall hända. Det var ju inte alls kul att sitta och kolla in mamma som bara håller på med datan.
Okej, jag får väl ge mig nu då. :) :)
Jag hann dock med en hel del. Det blev inte så mycket jobbsök, bara ett par. Men med det så kommer det alltid en massa mail också, som skall sorteras in rätt och strykas på olika listor m.m. Så det blev en hel del runt omkring. 

Men nu blir det kvalitetstid med Beatrice. Var vi hamnar har jag ingen aning om.
Men nu sticker vi i alla fall hemifrån, så Beatrice slipper sina myror i brallan. hahaha

TVÅ STORA KOPPAR KAFFE KRÄVDES!!

Riktigt kallt vatten i ansiktet och TVÅ baljor kaffe senare och jag tror minsann jag är på banan igen. Det har ju blivit ganska försenat det här med jobbsök. Men så kan det gå ibland, måste ju vakna till liv så jag kan läsa vad som står i annonserna. :) :) 
Det gick till och med så lång tid att det hann bli frukost också, det är inte varje dag det händer. hahaha

Nu skall jag i alla fall sätta igång med dagens arbete. När Beatrice fick höra talas om det, suckade hon bara och sa att hon skulle sticka ut ett tag. :) Jag brukar annars hinna göra detta innan hon vaknar.

Nej, nu har jag inte tid längre, jobbet väntar.
Hörs senare.

MORGONHÄLSNING FRÅN TRÖTTER!!

Tänk om man kunde vakna på samma sätt varje morgon, full av energi. Det var ju så jag vaknade igår. Men idag är den totalt borta. Idag känner jag mest för att lägga mig under täcket igen och bara sova bort hela dagen. Jag är otroligt trött efter en natt full med konstiga drömmar, har vaknat en gång i halvtimmen.
Snacka om att här kommer att gå åt mycket kaffe nu på morgonen för att jag skall kunna vakna till liv. :) Vilken tur då att jag gillar kaffe, så kan jag ha lite glädje på vägen medan jag mornar mig. hahaha

Nu har jag i alla fall precis hällt upp min första kopp. Skall försöka morna mig medan jag fortfarande sitter här ensam.

Hoppas ni får en bra dag där ute i vimlet.

Godmorgon

HÄRLIG KVÄLL!!

Vilken härlig kväll. Sitter på balkongen och myser, trots att klockan snart är 22,30.
Dennis och Dessi är här på besök, vilket naturligtvis är riktigt trevligt.
Skall fortsätta med balkongmys och kaffe ett tag till.

Jag passar i alla fall på att säga godnatt nu. Hoppas ni får en härlig natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

TIDIG MIDDAG, YES!!

Idag var jag ner till Teddy en sväng. Han håller ju fortfarande på med en del rensning. Det tar sin lilla tid, mycket att gå igenom. Men framstegen blir gjorda i alla fall. Jag tycker att han gör ett riktigt bra jobb.



Och för att hålla mig till barnen en stund, så måste jag ju bara säga att jag har en dotter som är sååå go.
När vi suttit en stund hos Teddy, fick Beatrice nog och gick hem. Efter ett litet tag ringer hon och frågar när jag hade tänkt gå hem. Och när jag säger "snart" tycker hon att jag gott kan stanna en stund till. Okej, det gjorde jag ju så klart. Efter ett tag ringer jag och säger till henne att nu vill jag faktiskt gå hem hahaha. Okej, då fick jag ju det. När jag väl kommer innanför dörren och kikar ut i köket, har Beatrice gjort mat och dukat fram. Det var så skönt att få sätta sig till dukat bort, hungrig som jag var. :) :) 

SANT ELLER OSANT!!

Jag är inte den som brukar fara med osanning. Och jag visar heller aldrig upp en sida som inte är "jag". Det man kan läsa på min blogg är sanningen, oavsett om det är till min fördel eller inte. Så när det står t.ex. om min förvirring, när jag inte hittar i stan eller något annat som kan skrattas åt, så stämmer oftast det. Och jag är precis likadan när jag sitter öga för öga och pratar. Jag är den där förvirrade person som ibland kanske borde vara smartare, som ibland säger tokiga saker utan att tänka mig för. Aldrig elakt, utan mer något som sänker mig själv en aning. Vissa saker kan till och med få folk att höja på ögonbrynen och skratta åt mig. Men faktum är att jag är stolt över mig själv och för det just jag åstadkommer i vardagen.
Därför blir jag också ledsen om folk ifrågasätter mig och inte tror på det jag säger. Och när jag får en kommentar som t.ex. "söker du verkligen tillräckligt med jobb" bara för att jag inte lyckats få något, då tar jag illa vid mig.

Jag har skrivit om fenomenet med att vara arbetslös många gånger. Och just idag är jag väl kanske extra känslig. Det är nu alla små detaljer kommer fram, små hånande ord som folk sagt när man råkat säga fel. Men orden om jag verkligen sökt tillräckligt många jobb fick mig ur balans och jag blir riktigt arg när jag tänker på hur mycket tid jag faktiskt lägger ner på det här med att söka jobb.

Juni och Juli månad har jag inte sökt tillräckligt många jobb känner jag själv. Och om jag skall tjata vidare så beror det inte på något annat än att jag förlorat min allra bästa vän och barnens pappa. Det är tungt.
Däremot brukar jag söka ca 14-15 jobb varje månad. Jag sitter varje förmiddag ca 2-3 timmar, ibland mer beroende på om jag stöter på problem.
Detta sökte jag i Maj, ungefär så har det även sett ut tidigare månader.

THE NIGHT THE LIGHTS WENT OUT IN GEORGIA!!

Gillar man kärlek, svartsjukedrama, syskonkärlek, humor och en stor dos country, då är detta en film som bara måste ses.
Själv älskar jag den här filmen, trots sina år på nacken. Den är inspelad 1981 med skådisar som Kristy McNichol, Dennis Quaid och Mark Hamill.

Filmen handlar om syskonparet som är på väg till Nashville och försöker göra sig ett namn, de har dock lite olika syn på framfarten av deras karriär. En klart sevärd film som får en att skratta mer än en gång. Är man riktigt känslig kan det även komma en och annan tår. :) :) 

IDAG HAR DET VARIT EFFEKTIVT!!

Visst fanns energin idag. Jag satte ju igång direkt när jag drack mitt morgonkaffe och fick uträttat en hel del, både jobbsök och lite sortering bland mailen. Så idag har det varit en produktiv förmiddag. Jippi......
Jag hann med allt detta medan Beatrice fortfarande låg och sov, vilket brukar vara en fördel.
Fast idag hade det nog inte spelat någon roll. När Beatrice vaknade sa hon bara "godmorgon", klädde på sig och gick hemifrån. Det lät nästan som om hon ville ha bullar till frukost, så jag tror faktiskt hon kommer hem med lite god frukost. Passar bra, jag börjar bli ordentligt hungrig nu. :) :) 

Nu skall jag i alla fall klä på mig och laga mig en kopp kaffe till. Jag hann inte med mig själv alls när jag vaknade, känns det som. Var ju så himla taggad till att söka jobb, så jag totalt glömde bort att jag skulle morna mig och bara sitta och leka med datorn. Det blev lite omvänd ordning idag. :) 

NU ÄR JAG TAGGAD!!

Jaha, vaknar man stup i kvarten och hoppar upp och ner i sängen som en jerkaboll, får man den här effekten. Jag vaknade alltså inte förrän halv 9. :) Fast jag skall vara glad att jag sover i alla fall, tidigare sov jag ju inget alls. :) 

Det ser ut att vara tråkigt väder idag. Det innebär inomhusaktiviteter och framförallt datajobb. Idag känner jag mig faktiskt taggad till jobbsök, märkligt va?... Så jag tänker börja meddetsamma nu när jag sitter med mitt morgonkaffe. Jag vågar inte riskera att tappa bort det medan jag vaknar till liv. hahaha

Ha det bra och var rädda om er.

Godmorgon

HAR VARIT EN LÅNG DAG!!

En timmes frukost på Ikea blev till ytterligare tio timmar med en massa annat. :) Kom inte hem förrän vid 21-tiden, och nu är jag riktigt utsliten vill jag lova. Men som alltid har jag haft en härlig dag med barnen.
Och visst blev det kostymer till båda killarna. Dock behövde inte jag och Beatrice följa med faktiskt. Vi kunde i lugn och ro sitta kvar hos mamma och njuta av att få SITTA, jag hade ju dödsont i fötterna efter flera timmars promenad. Men Dennis provade kostymen så jag fick se hur den satt. Oh, så stiligt. Tycker det är supersnyggt med kostym på unga killar, även om det kanske hade sett något konstigt ut till vardags och jag säkerligen hade höjt både ett och två ögonbryn. hahaha

Nu är jag som sagt väldigt trött och det blir en tidigare kväll än vanligt. Tänkte faktiskt gå och knoppa så fort jag slukat kaffet jag just nu håller på med.
Så nu säger jag godnatt och ha en fortsatt bra kväll, det lilla som är kvar.

Lite bilder från dagen.

Teddy och Beatrice mötte upp mig vid Ikea, för lite shopping. :) 


Så härligt att träffa gamla arbetskollegor. Kul att Jonas kunde hänga på trots att han skulle iväg och jobba sen.



Tre pajaser. :) 


FIKA HOS MAMMA!!

Gick hemifrån klockan 9 i morse, och nu, 17.00 är vi fortfarande ute på språng. Börjar jag bli trött? Japp, en aning. :)
Nu var vi tvungna att stanna till hos mamma för en kaffepaus. Och än är det inte slut, nej nej. Nu skall vi snart flyga iväg igen. Skall ju möta upp Dennis för kostymköp. Puh......

KLARA PÅ IKEA!!

Tro det eller ej, men vi har inte kommit från Ikea än. Vi har haft fullt upp med att kolla in soffor och TV-möblemang. :)
Naturligtvis var just de kartongerna slut, som Teddy var ute efter. Men det var inte helt förgäves ändå, vi fick ju lite lunch samtidigt. :) :)

Vi fortsätter mot bussen. Nu är ju Teddy med så man vet aldrig var vi hamnar. hahaha

Mys på Ikea!!

Jo men visst hann jag till Ikea, tack vare gulliga Lisbeth. Vilken tur att hon läser min blogg, så hon upptäckte att jag försovit mig. hahaha
Oj vad jag kände mig stressad när jag vaknade och tittade på klockan. :) :)

Teddy och Beatrice mötte upp mig på Ikea nu när frukosten var klar. Tanken är nu att vi skall köpa lite kartonger och ha dn allmänt mysig stund tillsammans.

Först en paus i en eventuellt framtida soffa.
Vad tycker ni?

HAR FÖRSOVIT MIG!!

Idag är det tänkt att åka till Ikea och träffa gamla arbetskamrater på en frukost. Och vad tror ni händer? Jo, jag ställer klockan på halv 7 och vaknar nu, strax efter 8. Nu vete sjutton om jag kommer att hinna, jag skall ju trots allt kånka på bussen dit. 
Alltså jag hatar verkligen att stressa, så jag får se hur jag gör. Måste ju få vakna till liv först i all fall.

Skall lägga på ett kol nu. Sparade lite tid genom att ta en Chai Latte istället för att laga kaffe.

Det får bli ett litet snabbt inlägg här nu, har inte tid längre.
Hoppas ni har en bra dag alla, och var rädda om er.

 

KRONPRINSESSAN VICTORIA 36 ÅR!!

Har ni firat prinsessan Victoria idag? Det har jag, och tycker det är lika härligt och bra musik varje år. Dessutom gillar jag Mark Levengood skarpt. Han har alltid så härliga inlägg mellan presentationerna och rolig komik. :) 
Satt och funderade på prinsessan Madeleins man ikväll när Levengood stod och pratade. Det kan ju inte vara så roligt att sitta där och inte förstå så mycket av vad som pratas, när allt eller det mesta pratas på svenska. Fast han fick ju ett litet inlägg på engelska också, bra gjort av Levengood.

Nu säger jag i alla fall godnatt och sov så gott. Själv tänkte jag sätta mig en stund på balkongen. Tycker det är en fin kväll, lite blåsigt, men fin.
Hoppas ni får en bra natt och dröm sött alla söta.

INGA KOSTYMER IDAG INTE!!

Och inte blev det några kostyminköp idag. När vi väl kom fram till affären hade de hunnit stänga, de rackarna. Och vi som var så taggade på det. Eller, i alla fall jag var ju taggad av att se mina söner i fina kostymer. Jag är lite tveksam till om de tycker samma. :) :) Men de kommer inte undan, får väl göra detta i veckan istället.

När vi väl landat hemma, blev det bara lite rester som värmdes i micron. Så skönt att slippa spisen idag också. I alla fall är det vad jag tror att Beatrice tycker. hahaha

Nu har vi lite mys här hemma, och det skall vi naturligtvis fortsätta med ett par timmar till, innan det blir dax att krypa till sängs. Och nej, ikväll har vi inget gotta. Våra magar har sagt ifrån. :) :) 



Teddy skulle köpa EN TANDKRÄM. Hmmm, märklig sort måste jag säga. :) 

GREASE 2 PÅ TV4!!

Sitter och tittar på Grease 2 på TV4 just nu. Okej, den slår väl kanske inte ettan. Men filmen är helt klart värd att se ändå, och låtarna är lika bra som i ettan.
Jag hinner ju tyvärr inte med hela filmen idag. Den slutar inte förrän 17.30, och vi skall träffa Dennis på Wessels runt 17-tiden. Så det börjar bli hög tid för oss att dra oss hemifrån.

Nu loggar jag ut ett tag, tar Beatrice och Teddy under armarna, och knallar iväg.
See you later aligator.

VI ÄR KLARA MED BRUNCHEN!!

Vi har ätit brunch igen. Ja, våra frukostar blir senare och senare. Undrar vad det beror på. Jag brukar visserligen inte vilja äta frukost. Men Beatrice brukar fixa och tvingar mig att äta, eftersom det är dagens viktigaste mål. :) Och visst har hon rätt, men den sista tiden har det blivit väldigt slappt även på det området.
Vi fick i alla fall i oss frukost, riktigt lyxig t.o.m med frukostbullar och hela kitet hahaha. Och dessutom gjorde resten av familjen oss sällskap, så det var fullt bord idag.

Nu är tanken att jag skall göra vid mig och plocka lite här hemma. Sen skall jag möta upp Dennis och co. vid Wessels, så de kan handla sina kostymer inför begravningen. Det börjar ju som sagt närma sig. Hua, vill skruva fram tiden till dagen efter, så jag slipper.

Nu skall jag fortsätta störa Beatrice, hörs sen. :) 



ARBETSLÖS VECKA 28!!

Inget är som väntans tider. Jobbet jag sökt där jag blev telefonintervjuad blev försenat, och de kommer inte att kalla till personliga intervjuer förrän någon gång kring vecka 33, enligt det mail som skickades ut. Så det är bara att vänta på domen några veckor till.

Att vara arbetslös är riktigt stressande. Man går omkring hela tiden och känner press, dels för att man kanske inte har sökt tillräckligt en vecka, men även för att man är en aning orolig för den ekonomiska delen.
Nu har jag ju lite andra prioriteringar för tillfället. Men den arbetslösa biten lyser så klart igenom i alla fall.
Jag har inte sökt så många jobb som jag önskat den här veckan för att mina tankar, i vanlig ordning den sista tiden, vandrat iväg på egna äventyr. Och det är stressande i sig. Så igår bröt jag samman och var på ett uruselt humör.
Tidigare när jag kommit in i sådana perioder har jag ringt Affe. Och när jag nu inte kunde det igår blev det liksom en dubbel nedgång, kändes det som. Jag bara satt på balkongen och grät och kunde inte sluta. En liten del av mig blev arg på Affe för att han lämnat oss, och för att jag inte längre hade någon att gnälla hos. Jag vet, det är ju urlöjligt. När jag väl hade sansat mig kände jag mig riktigt egoistisk. Jag menar, hur kan man bli arg på någon för något som inte ens är hans/hennes fel?

Jag brukar intala mig själv att det blir bättre "nästa vecka" och att fler intervjuer blir aktuella, att jag kanske till och med får ett arbete. Men veckorna brukar oftast ändå sluta på samma sätt. Den här veckan är inte annorlunda. Även om jag inte sökt så många jobb just nu, så har jag fortfarande massor ute där de inte skickat någon återkoppling. Så visst kan det ändå ske vilken dag som helst att något företag ringer. Hoppet finns ju alltid kvar, därför känner jag likadant idag, "nästa vecka" blir det bättre.

STRÅLANDE MORGONHUMÖR!!

Godmorgon säger jag med ett strålande solskensleende.
Inte nog med att få sova ut och vakna 9 först, gårdagen kunde inte avslutas bättre än med ett kvällsbesök av Dennis med familj. :) 
Det känns härligt att för en gång skull vakna på den sidan, det är sällan jag får sova ut så pass länge.

Nu sitter jag här och myser med mitt morgonkaffe, medan Beatrice sussar gott.
Söndagar brukar jag aldrig planera något, när det inte är ridning. Så idag kommer vi att ta dagen som den kommer. Jag har inte den blekaste aning vad vi kommer att hitta på, men när jag vet så vet ni.

Nu skall jag fortsätta med mitt morgonmys och leka med datorn lite. Ha en härlig Söndag alla, och var rädda om er. :) 

Igårkväll vid 22-tiden. Gillar när man kan sitta på balkongen så sent och det fortfarande är ljust och ljummet ute.

DAGENS MIDDAG!!

Nu har jag vilat mig och kan säga att jag mår så mycket bättre nu. Känner inte mig det minsta nedstämd. Jag har precis käkat lite mat med Beatrice, och det var verkligen välbehövligt. Med lite nytt ris blev gårdagens middag riktigt fräsch igen. :) 
Och som pricken över i:et, så sprang Beatrice ner till affären för att köpa ett gäng gifflar. Skall bli gott till kaffet. Sen hoppas hon ju så klart säkert att Dennis och Dessi tittar förbi. Hon är lika beroende av deras besök som jag. hahaha

Nu blir det lite mys på balkongen. Vi har morgonsol där ute, så vissa mornar går bara inte att sitta där, om man inte vill smälta bort. :) Men nu framåt kvällen är det riktigt skönt.

EN BITCHIG HÄXA!!

Orken och det trevliga humöret försvann och ersattes av den där bitchiga häxan. Och nu sitter jag bara här och har inte ens kraft att gå ut i köket och börja med något, vill bara det skall bli kväll så jag får gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. :( 
Jag hatar verkligen att känna och må så här. Jag får göra det bästa av situationen och gå och slumra en stund. Kanske kommer leendet tillbaka när jag vilat ett tag.

Beatrice knogar på här hemma. Och jag vill ju så klart inte hon skall råka ut för mitt dåliga humör, så det bästa just nu är att jag försvinner in i sovrummet och stänger dörren ett tag.

HEMMA HOS OSS!!

Har jag gjort något vettigt än så länge? Nej, absolut inget. Eftersom Teddy också skulle tvätta, gjorde han sällskap med Beatrice. Inte för att jag inte har något emot det hahaha. Är ganska skönt att slappa också.
När de kom upp från tvättstugan käkade vi lite brunch och fjantade oss. Ja en typisk dag hemma hos oss alltså.











Just nu tittar jag på "Tjejen som tog hem spelet" på kanal 5. Blev glad när Dennis skickade ett sms om det, jag är ju så dålig på att kolla TV-utbudet. Så nu blir det lite mer slappetid i soffan framför filmen. :) 

PIGG IGEN!!

Visst blev det en liten powernap. När jag druckit upp kaffet och pratat med Dennis i telefon, gjorde jag sängen sällskap en stund. Och det var såååå skönt. Man kan ju undra om denna lilla powernap räcker för att orka med lite tvätt och städ idag. Så fort jag börjar tänka på hushållssysslor blir jag ju så himla trött. Är det någon mer än jag som känner så?
Det var faktiskt inte bara jag som tog en extra sovstund. Beatrice vaknade innan jag gick och lade mig igen. Men när jag reste mig ur sängen upptäckte jag att hon hade somnat om. Hon hade tagit sin pappas täcke och lagt sig på soffan i sitt rum. :) 

Nu är tanken att vi snart skall ner till tvättstugan. Och sen blir det troligtvis lite städ. Vi får se om orken är kvar i eftermiddag för lite bullbak, det hade varit gott till kvällsmaten sen. :) :) 

GÅRDAGEN I BILDER!!

Vaknade av telefonen i morse. Det var ljust ute och solsken, så jag trodde att klockan var någonstans runt 8. Jag gick upp, lagade kaffe, slog på datorn och satte mig med mitt morgonkaffe.
Nu tittar jag på klockan, som visar på kvart i 6. Jippi, inte alls konstigt att jag har fullt med grus i ögonen. :) Jag får väl dricka mitt kaffe och sen gå och vila mig en stund igen. ;) 

Igår hade jag barnen här på middagsbesök. Det blev korvstroganoff och ris som Dessi fixade till, gott gott. Lilla charmtrollet låg och sussade gott hela tiden de var här, så det blev inte något mys där inte. Lilla godingen.

Nu skall jag dricka mitt kaffe och knalla in i sängen en stund till, det vill säga om jag fortfarande är trött när jag är klar. Fast känner man mig så förstår man att jag antagligen är ännu tröttare, så det blir säkert inga problem med att slumra till lite. :) :) 

Här kommer i alla fall lite bilder från dagen igår.

 
Och plötsligt under vår promenad i stan fick Teddy problem med näsan. Det var bara för oss att ta en paus på en parkbänk så Teddy kunde få bukt med problemet, innan vi fortsatte genom stan mot en buss som kunde ta oss till Dennis och Dessi, där vi skulle ta oss en fika.




Molly var också fikasugen ......



Fika hinner man ju alltid med. Så när vi varit hos Dennis och Dessi, blev det naturligtvis ytterligare fikapaus hos Pia, innan vi åkte iväg för att handla middagsmaten.

På väg hem!!

Äntligen är vi på väg hem efter TVÅ hela fikastopp, och lite middagsmat till kvällen.
Jag är ju naturligtvis, som alltid, trött i fötterna efter alla promenader idag. :) :)

Nu väntar bara spis, mat och trevligt sällskap. :)

Kaffedoft i näsan!!

Då har vi landat hemma hos Dennis. Stackare, som är sjuka hela familjen.
Vi var ju tvungna att stanna till för en paus, kaffesugen som jag blev. :) Oj, vad det doftar gott just nu.

Får se om jag hinner med en kopp kaffe till sen på andra sidan gatan. Tur att folk bor i närheten av varandra så jag slipper gå så långt. :) :)

Frukost på stan!!

Sitter och myser med en kaffe och fralla medan jag väntar på Teddy.
Beatrice blev klar med sitt ärende på 5 minuter, snabba ryck. :) Nu är det bara Teddy kvar, sen väntar nya, roliga äventyr.

BUSSEN VÄNTAR INTE, MÅSTE RUSA!!

Ögonen är öppna, håret är nytvättat och jag är redo för att ge mig iväg med Teddy och Beatrice.
Jag kan om jag bara vill. Synd att jag inte vill så ofta. :) :) 

Först blir det till Teddys möte. Efter det hade jag tänkt dricka kaffe hos väninnan min, om jag nu lyckas få tag på henne. Vi får se hur detta slutar. Nu skall vi först åka buss.

Måste rusa, Teddy väntar.

MÅSTE VAKNA SNABBT IDAG!!

Japp, jag hade verkligen mys med DVD'n igårkväll. Och givetvis såg jag hela filmen ...... från insidan av ögonlocken hahaha. Jag somnade som en fura.
Det blev en gammal klassiker med Goldie Hawn, "Tjejen som visste för mycket". Och eftersom jag nu sett den en miljon gången ungefär, var det ju inte så konstigt att jag somnade. Nackdelen är att jag vaknade med värk i nacke och rygg. :( 

Nu är väl tanken att jag skall morna mig snabbt för att kunna följa med Teddy till stan. Han har ett möte 10.15, så det blir inte så lång startsträcka för mig idag. Men jag klagar inte, kommer i alla fall ut i luften idag också.

Nu skall jag dricka kaffe och se om jag inte kan få upp mina ögon några millimeter till.
Ha en bra dag, och var rädda om er.

KVALITETSMYS MED MIN DVD!!

Idag vart det inget bra med maten alls. Varken jag eller Beatrice orkade göra något ...... idag igen. Men nej, vi har ju bestämt oss för att dra ner på utematen. Dock var det varmt och oskönt, så vi beslutade att bara äta lite kräm istället. Vissa dagar fungerar det alldeles utmärkt. På det kör vi så klart lite kvällsgotta. :) 

Kollade precis igenom kvällens TV-program för att se om det fanns något att mysa till, och upptäcker att "Pojken i randig pyjamas" visas på kanal 5, 00.55. Filmen handlar om en liten pojke som blir vän med en judisk pojke i samma ålder, som sitter i koncentrationsläger. Teddy gillade verkligen denna film för några år sedan. Eftersom det är historia, är den självfallet värd att se. Men själv har jag svårt för den. Blir så illa berörd när jag ser sådana filmer, och speciellt när huvudrollen innehas av barn. Nej, då föredrar jag romantiska komedier, med ett alltid lika lyckligt slut. hahaha
Det finns dock ingen sådan film ikväll, så det får väl bli lite DVD-mys. :) :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt och hoppas ni alla har bra fortsättning på den här kvällen.

Glädjande besked!!


Så ringde de från Emporia för ett par timmar sen och meddelade att de hittat Beatrice plånbok.
Sååå glada vi blev. Visserligen hade vi redan hunnit spärra bankomatkortet. Men nu slipper vi i alla fall beställa nytt leg. Och allt låg kvar precis som Beatrice lagt ner det. :)
Ja, nu fick vi ju fira lite extra, blev ett fikastopp hos mamma.

SÅ HÄR MINNS JAG AFFE!!

Jag fortsatte ju att kolla in bilder när jag lagt min fotobeställning för ett tag sedan. Det är både jobbigt och mysigt att titta på gamla bilder.
Jag minns tiden med glädje då barnen var små och vi hittade på en massa saker med de. Och det är samtidigt jobbigt. För varje bild minner mig om en tid jag aldrig kan få tillbaka och jag saknar det verkligen. Jag saknar Affe otroligt mycket.

Det hände även tidigare att vi tittade på gamla foton. Och även om vi varit skilda i många år, hade vi väldigt roligt tillsammans när vi gick igenom alla dessa bilder och kom ihåg allt som hänt på våra små äventyr med barnen.
Allt var inte en dans på rosor, vi var oense om mycket. Men en sak var vi utan tvekan överens om, hur mycket vi båda älskade att hitta på saker med hela familjen.

Så här minns jag Affe.










Fyra generationer Granström;

FOTOBESTÄLLNINGEN KLAR!!

Då var jag äntligen klar med fotobeställningen. Har nu skickat efter ett antal förstoringar på Affe. Det var riktigt jobbigt att gå igenom alla bilder, finns många minnen. Samtidigt var det roligt. Jag mindes ju så klart alla tillfällen när jag väl såg bilderna. :) 
Håller just nu på att gå igenom lite fler högar för att se om jag kan dra nytta av ett antal bilder. Affe tyckte alltid vi hade alldeles för mycket foton, vi hade bilder överallt, på alla hyllor, och det var lite jobbigt varje gång man skulle damma. :) :) :) Nu är jag glad att jag faktiskt var så flitig som jag var med kameran. Det är nu vi verkligen behöver ta fram och minnas allt det goda, hur ont det än gör för tillfället.

MORGONSVAMMEL!!

Godmorgon, godmorgon......

Idag är det SOL och varmt ...... tror jag. :) Har ju inte hunnit titta ut genom fönstret än. Det låter som det blåser ganska friskt, men tycker att solens strålar ändå hittat hit. Så jag hoppas på det för alla er som skall ut. Själv hade jag inte tänkt det. ;) 

Jag har riktigt mycket grus i ögonen. Kom inte i säng förrän framåt 2-tiden inatt. Men jag skall inte klaga, jag har sovit ganska bra ändå. Och med lite morgonkaffe och kallt vatten i ansiktet så löser det sig också. :) 

Ja, det var morgonens lilla svammel. Nu skall jag morna mig och få iväg lite ansökningar.
Ha en underbar dag alla, hörs sen.

GODNATT ALLA SÖTA!!

Då är den här dagen snart slut. Ikväll blev jag ensam lite tidigare. Det kan vara skönt det också, att få lite egentid frampå kvällen.
Det har varit ganska svårt för mig att vara ensam på kvällarna den sista tiden. Men jag måste ju vänja mig och gå igenom den biten också. Beatrice är och åker buss med Kalle, vilket innebär att jag kommer att sitta själv till strax efter 00. Hon frågade faktiskt om jag ville möta upp de. Men min tanke är nu att jag måste vara ensam också. Annars tror jag det blir svårare och svårare.

Vi åt i alla fall Taccos tillsammans. Och sen blev det mys och åter mys med Alexander. Han är ju naturligtvis världens goaste, säger en stolt farmor. hahaha

Nu säger jag godnatt.
Nej, jag tänker inte krama kudden riktigt än, väntar givetvis tills Beatrice kommer hem. Hönsmamma nummer ett, det är jag det. :) :) Däremot tänkte jag krypa ner under filten på soffan och strötitta lite på TV, och bara mysa.

Hoppas ni har haft en bra kväll, för det har jag haft.
Hörs i morgon igen.

INKOMMEN FRÅN BLÅSTEN!!

Så, då var handlingen avklarad. Och som det blåste. Tur jag hade Teddy med mig som fick hålla i mig mellan varven, annars hade jag kanske blåst bort. :) 

Idag kommer det att bli Taccos till middag. Det blir alltså samling ikväll igen, förutom Teddy då som lyxar till det ordentligt. Han skall till Landskrona och kolla in Danne Stråhed.

Men innan jag överhuvudtaget gör någonting mer tänkte jag avnjuta en kopp cappuccino. Lata jag som inte orkar laga riktigt kaffe. Men så tänkte jag att det säkert ändå blir massor med kaffe ikväll, så det jämnar ut sig. :) :) 

MÅSTE RÖRA PÅ MIG!!

Vad var det jag sa? Mina planer spricker alltid. Jag som tänkte hålla mig inomhus och slippa blåsten, skall nu plötsligt iväg och handla i alla fall.
Det kan ju faktiskt vara skönt att komma hemifrån en liten stund ändå.
Men idag har jag gett mig den på att inte vara ute hela eftermiddagen och kvällen. För idag måste rätt bild väljas och beställas. Det är bara så himla lätt att fastna i minnen när man sitter där och går igenom alla bilder.

Nu ger jag mig i alla fall iväg till affären, måste handla hem lite. Skall skynda på allt så det inte blir för sent.
Hörs senare.



Tidigare idag när jag förstökte vila mig, tyckte Beatrice att det mycket väl kunde vara bra med ett bildbevis på hur trött jag såg ut. hahaha

Tröttare än tröttast!!


Alltså, snacka om utslagen. Var ju tvungen att lägga mig igen, sååå trött. Visserligen har jag sovit dåligt. Men riktigt så här brukar jag inte känna mig. Tror minsann jag får ta "ledigt" idag. :) :)

Nej, nu loggar jag ut en stund. Måste sluta ögonen.

GODMORGON BLÅSIGA ONSDAG!!

Idag är det tröttigt. Hatar att inte kunna sova när jag känner hur trött jag faktiskt är.
När jag vaknade klockan 5 i morse, för kanske tionde gången, bestämde jag mig för att gå upp istället för att bara ligga och vrida och vända mig. Men när jag väl lagat kaffe och slagit på datorn, blev jag supertrött. Så efter kaffet var jag tvungen att lägga mig en stund igen. Och visst somnade jag, en hel timme. :) Känner mig nästan som lilla Alexander med sina powernaps. hahaha

Idag är det blåsväder, tur att man inte bestämt något speciellt. Fast det säger jag alltid på morgonen. Planerna brukar ha en farlig förmåga att ändra sig under dagen, så vi får se vad som sker.
Blåsigt var det i alla fall inte hos Teddy igårkväll. Vi hade en riktigt trevlig stund, trots Prince (katten) tjuriga blick på mig. När vi sent på kvällen gick ut för att ta oss till Statoil, skulle man nästan kunna tro att vi hamnat på någon gågata i utlandet. Det var mörkt och fullt med mysig belysning, helt vindstilla och ljummet i luften. Snacka om härlig sommarkänsla. :) 

Nu skall jag dricka lite mer kaffe och se om jag inte kan få ögonen att öppna sig.
Ha en härlig dag och var rädda om varandra där ute.

Vacker kvällsvy i utlandet!!


Jag tog ju mitt take away kaffe och knallade ner till Teddy. Vi hade en trevlig pratstund, även om katten tittade lite lömskt på mig hahaha. Tror inte han gillar mig. Det var nog därför jag snabbt som ögat nappade på idén när Beatrice och Teddy ville gå en kortare promenad. :) Så det är det vi sysslar med nu. Vi tar en tur till Statoil.

Nu säger jag godnatt och sov så gott. Hoppas ni har riktigt fina drömmar.

MIDDAGEN ÄR AVKLARAD!!

Inte skall man ju klaga på solen i alla fall. Satt på mammas balkong för ett tag sedan och blev riktigt stekt, kändes det som. Det var nästan lite för varmt.
När vi ändå var där uppe passade vi på att käka middag, Beatrice bjöd på pannkakor. Och ja, jag kan inte annat än att säga att det var gott. Dock tycker mina söner att det är efterrätt och ingen middag. Det passar mig alldeles utmärkt, jag som älskar efterrätter av alla slag. hahaha

Nu tänkte jag knalla ner och hälsa på Teddy lite. Han har redan förvarnat att om man kommer och hälsar på honom får man ha take away kaffe med sig. Så jag får väl fixa det om jag skall hälsa på. :) :) 

TAR EN PAUS I BILDLETANDET!!

Okej, cigarretterna ligger i lådan, vi är påklädda och nu bär det av hem till mamma för en fika.
Dennis och Dessi är där, och naturligtvis måste farmor också rusa iväg och snusa lite. hahaha

Blev riktigt trött i huvudet av alla bilder jag gått igenom. Har än så länge inte hitta något, så nu måste jag ta en liten paus. Får fortsätta ikväll igen, när jag känner mig på bättre humör. Det tar verkligen på psyket att hålla på att leta bland bilderna när man vet vad det skall användas till. :( 

Så nu rymmer vi hemifrån istället.

FÖRSÖKER BESTÄLLA FÖRSTORING!!

Börjar man bli senil när man pratar med sig själv? Hmmm, tror jag är på väg åt det hållet. :) Idag har jag varit helt solo den mesta tiden. Och då kom jag plötsligt på mig själv med att gå omkring och prata högt. Tur att ingen av barnen kom just då. De hade ju kunnat tro att jag gömde någon i garderoben. hahaha

Jag har i alla fall försökt få till en beställning på foton. Men det är tusan svårare än jag trodde. Kanske inte själva beställningen. Men bilderna får ju inte vara för små eller för lågupplösta, då går det tydligen inte att beställa. Dessutom kan det ju inte vara för dålig kvalité heller, när det skall vara en förstoring. Så antingen var det fel på kvalité, storlek, eller ingen bra vinkel. Jag är alltså lika rådvill nu som jag var från början. :( 
Helst vill jag inte ta en alltför gammal bild. Men hittar jag ingen så har jag väl kanske inget val. Bilden måste ju beställas idag så det inte blir för tight med tiden.
Ja, ja, jag får väl fortsätta att gå igenom alla bilder. Då har jag åtminstone sysselsättning.

VAD HAR JAG GJORT?!!

Tänk, idag var det lite lättare att "jobba". Jag riktigt kände hur flitens lampa lyste. :) 
Var ju tvungen att börja med att sortera alla mail som kommit, har inte haft ork till det tidigare. Just idag kände jag mig riktigt pigg på att söka jobb, så jag skyndade mig innan kraften skulle ta slut, hann inte ens göra vid mig innan. :) 
Så nu är jag klar för dagen, och klockan är inte mer än 10. Japp, är ju riktigt imponerad av mig själv. hahaha.

Nu är tanken att jag skall beställa lite foton inför begravningen. Lite kontrast mot jobbglädjen, jag vet. Men det måste göras. Jag får ju inte sticka huvudet i sanden, måste ta tag i problemen efter hand de dyker upp. :( 

Under tiden jag har sökt jobb, har Beatrice fixat och donat i köket och skall nu iväg och handla lite mat. Tur jag har henne, annars hade jag väl svultit. hahaha



Tänkte faktiskt ringa det här bemanningsföretaget och presentera mig själv, innan jag tar itu med fotobeställningarna. :) 

PROMENADEN IGÅR!!

Snacka om träningsvärk. Jag har jätteont i fötterna idag efter promenaden igår. Vi gick ganska långt, var ända borta vid Värnhem och vände.

På väg tillbaka mötte vi upp Dennis och Dessi vid kyrkogården, det skulle ju väljas kvarter och plats. Vi får hoppas att den plats som kändes bäst nu är ledig.
Det är krångligare än man tror att välja en gravplats. En gravplats utan sten är tydligen ändå inte tom. Stenen har plockats bort av olika anledningar, men ändå kan det ligga både två och tre urnor undertill. Så det är inte bara att välja och säga att man vill ha den. Har man otur kan det vara fullt där.
Sen gick vi en sväng runt och kollade lite på övriga kvarter. Östra kyrkogården är otroligt stor, det är nästan en liten stad i sig med massor av kvarter. Inte alls konstigt att mina fötter värker idag. :) 

Det blev även en väldigt sen middag igår, som Dennis tillagade. Både jag och Beatrice var otroligt trötta, så hade inte Dennis tagit initiativet och lagat till något, så vete sjutton om det blivit någon middag alls för oss. :) 

Nu skall jag fortsätta dricka mitt morgonkaffe och morna mig. Får se vad dagen har att erbjuda, efter mitt vanliga jobbsök.


EN LÅNGPROMENAD!!

Äntligen hemma igen. Det känns som om vi marscherat runt hela Malmö. Snacka om svullna ben och fötter. En liten promenad blev alltså en LÅNG promenad. :)

Idag strulade internet riktigt ordentligt. Så det gick inte alls att uppdatera.

Vi har i alla fall haft en riktigt trevlig eftermiddag. Vi mötte även upp Dennis och Dessi, och gick en runda på kyrkogården.
Nu saknas bara lite mat i magen, sen är jag nöjd. :)

Det kommer lite bilder sen. Men nu skall jag först bjuda familjen på kaffe.

LOKALEN ÄR KLAR!!

Vi har ätit en sen, men god, frukost. Och vi fick även sällskap av Teddy, som såg ganska fräsch ut trots att han kommit i säng mitt i natten. :) 

Sen har jag äntligen lyckats med att ordna lokal inför begravningen. Det kommer ju bara att vara den närmsta familjen som dricker kaffe efteråt. Men ändå, de måste få samlas någonstans. Har varit lite orolig för den biten, ett tag trodde jag inte vi skulle hitta någon bra lokal. Men nu är det i alla fall klart.

Nu är det kvalitetstid med Teddy och Beatrice som gäller. Vi skall ut på en långpromenad, det blir skönt att komma ut lite i luften. Hänger ni med? :) Jag skall i alla fall försöka uppdatera, men kan dock inte garantera att min telefon tycker samma. hahaha

ARBETSLÖS VECKA 27

Totalt blev det fyra jobb som söktes förra veckan. Det är väl kanske ett ganska bra tal, med tanke på att fokuset inte har legat på jobbsök den senaste tiden.
Damen från Adecco, som gjorde en telefonintervju med mig förra veckan, skulle höra av sig senast Fredag. Jag går naturligtvis och hoppas på att jag är en av de som blir kallad till en personlig intervju. Men hur gärna jag än vill att hon skall höra av sig, är det ändå inte det som prioriteras just nu.

Det är mycket som skall klaffa inför begravningen, både med kläder och allt det praktiska. Och även om Dennis gör ett fantastiskt jobb, kan jag inte påstå att jag själv kopplar bort det. Så tyvärr kommer min arbetslöshet lite i skymundan. Och det är så det skall vara just nu. Det är det som måste prioriteras.

Men jag söker ändå så gott det går. När jag vid ett par tillfällen i veckan satt och sökte jobb, kom jag på mig själv med att sväva ut i det blå. Började tänka på helt andra saker, på familjen, barnen, mitt barnbarn och naturligtvis Affe. När sådana tankar ploppar upp i huvudet, då är det bara att stänga ner de sidorna och strunta i att söka fler jobb.
Kan säga att känslor och humör svajar väldigt mycket. Och det beror naturligtvis inte bara på att jag är arbetslös. De gånger jag tänker på familjen, vilket är ungefär 78 gånger varje dag haha, börjar tårarna rinna. Så ni kan ju tänka er hur mina ögon och kinder ser ut för det mesta. :) 

Måste bara få avsluta med att säga hur stolt jag är över alla tre barnen. Jag vet, jag har ju skrivit det ett antal gånger. :) Men när jag ser hur de pratar med varandra, diskuterar och kommer fram till saker, ja då svämmar hjärtat över.

 

NY DAG IGEN!!

Godmorgon.

Efter en lång och ganska jobbig dag igår, så är det ganska härligt att veta att det faktiskt inte finns några planer idag.
Jag kom i säng ganska sent, eftersom Teddy satt här till småtimmarna. :) Så det är skönt att bara slappa idag. Det kan behövas. :) 
Just nu sitter jag i alla fall och dricker en kopp cappuccino och försöker vakna till liv.

Eftersom det aldrig blev något veckoinlägg om min arbetslöshet igår, kommer det upp under dagen. Jag fick prioritera lite annat igår som ni säkert förstår. Men som sagt, idag kör vi på.

Lite från kvällen igår.

Oavsett hur dagen har varit, så är det alltid så skönt att avsluta den med ett glatt humör.



När dagen är slut, det är då Teddy vaknar till liv. Och vad är då bättre än att hålla mamma vaken med komiska inslag och cigarettrullning? :) Ja, det är det vi sysslar med om nätterna. hahaha

GODNATT!!


Det blev till slut kallt på balkongen och jag drog mig till soffan. Och tror ni vi har ätit än? Nej. Vi vet fortfarande lika lite om dagens middag som tidigare. :) Det känns nästan som att det blir fasta idag.

Nu ligger vi i alla fall på soffan och gör absolut ingenting.
Jag lägger upp lite bilder i morgon. Men just nu tänker jag säga godnatt och sov så gott.
Hoppas på fina drömmar.

SOLA, SOLA, SOLA!!


Sitter på mammas balkong och solar. Eller i alla fall nacke och ben. :) Och så funderar jag på dagens middag. Det är så tråkigt att ställa sig vid spisen en varm dag. Men vad gör man? Vi kan ju inte äta mitt i natten.

Nej, nu skall jag sola lite till.

SAMTAL MED PRÄSTEN!!

Då var äntligen kyrkobesöket avklarat för den här gången.
Hade det inte varit för att vi var där av speciella orsaker, så hade jag trivts riktigt bra där. Det var en fin gudstjänst, och man kände sig så harmonisk och fridfull. Det fanns en praktikant där som hade ett jättebra gudstjänsttal. Det blev både personligt och lite komiskt när hon talade, hon lättade verkligen upp stämningen.
Efteråt pratade vi med prästen och praktikanten, och även det var ett fint samtal. Hon ville som sagt då veta lite om Affe, vem vi alla var, vilka relationer vi hade till honom osv.

Nu är vi hemma igen, lite matta, men med ett någorlunda gott humör. Skall snart upp till mamma en stund på en kopp kaffe.

Här är i alla fall kyrkan där begravningsceremonin kommer att äga rum.

DEN HÄR KÄNSLAN!!

Hatar den här verkligheten som smyger sig på mig idag. Jag vill bara lägga mig under täcket och sova bort 2-3 månader, för att slippa allt vi ställs inför nu.
Jag bara känner hur otillräcklig jag är. Jag vill ta bort smärtan som hela tiden gnager, men framförallt vill jag ta bort det från mina barn. Det går ju inte, jag kan inte annat än stå bakom de och finnas där. Men just nu känner jag att det inte räcker.

Jag är i alla fall vidgjord nu, så mycket jag förmår. Nu beger vi oss mot kyrkan.

GUDSTJÄNST!!

Godmorgon alla.

Kom inte hem förrän lite över 00 i natt, efter en riktigt trevlig kväll hos Dennis och Dessi. Innan jag sen kom i säng och somnade var nog klockan närmaren 02, så nu sitter jag här igen med halvstängda ögon och försöker vakna till liv. Vi skall iväg till kyrkan sen, så det vill till att jag verkligen vaknar. Kan ju inte sitta i kyrkan och sova.

Ja, det är ju som sagt gudstjänst klockan 11 idag, då Affes namn kommer att läsas upp. Efter det skall vi prata med prästen. Det är väl så att prästen vill höra lite om Affe. Jag har inte varit med om sådant tidigare, men jag antar att man berättar vad han var för en person, vad han gillade, och vad han sysslade med osv.
Kan ju säga att jag inte ser fram mot det. Jag vill helst stoppa huvudet i sanden och låtsas som om det inte hänt något. Och skall jag vara riktigt ärlig väntar jag fortfarande på att jag skall vakna upp från den här mardrömmen av att Affe ringer på dörren och vill ha kaffe.

Nu skall jag i alla fall morna mig.
Under tiden kan ni roa er med att kika på bilderna som egentligen skulle upp igår.

Ha en bra och solig dag, så hörs vi senare.



Kos kos sallad och grillspett, något som Beatrice verkligen gillade. Såååå gott. Och som efterrätt hallonpaj med vispgrädde, mums.





Och naturligtvis tyckte söta Molly att hon också var berättigad en festmåltid med efterrätt till. :) Och om man lägger huvudet så där gulligt på mattes knä och kikar lite bedjande, så kanske ......









... och ja, det kom ju faktiskt lite. Molly känner sin matte bra. :) Klart att hon också skall vara med och festa. Det slank ner med god aptit.

ÄR PÅ MIDDAGSBJUDNING!!

Sitter hemma hos Dennis och Dessi och har precis ätit en supergod middag. Riktigt mätt är jag och ändå ryktas det om efterrätt också. Orkar jag? Klart jag gör.
Det är så avslappnande och lugnt här hemma, en helt annan kontrast mot atmosfären hemma hos mig själv för tillfället. Och jag märker på Beatrice också att hon njuter i fulla drag.

Nu skall vi snart dra i oss lite mer mat. så måste sluta nu.

Tyvärr kan jag inte slänga upp några bilder, funkar inte härifrån. Men jag lovar att uppdatera med lite bilder i morgon. För nu tänkte jag hålla natt härifrån.

Så godnatt alla härliga och sov så gott.
Sweet dreams.

JAG OCH MIN KAMERA!!

Att fotografera är ju hur kul som helst. Så klart går det också i vågor, som allt annat. När barnen var små var kameran med överallt, och det fanns inte mycket jag inte dokumenterade. Men sen blev allt lite slappare, när de kom upp i ålder. Hur roligt är det att ha en mamma som har en kamera framför ansiktet hela tiden? Barnen stack så fort kameran åkte fram. hahaha

Men nu när jag bloggar har det blivit ett nytt nöje igen. Och framförallt har jag ju fått önskemål om att ta fler bilder, vilket jag försöker att göra.
Men eftersom jag inte alltid vet vad jag skall skriva om förrän jag sitter här och knappar på tangentbordet, försöker jag fotografera så mycket som möjligt när tillfälle erbjuds. Och sen blir många bilder bara liggandes i kameran, för att de kanske inte alltid passar in med det jag skriver om.
Så nu tänkte jag låta er kika på överblivet spill. Bra va?? 

Vi kände oss lite iakttagna en dag när vi var ute och Söndagsåkte. Och vem var det om inte Dennis och Molly som lekte detektiver. :) 



Vid ett annat tillfälle hade vi tröttfiorna, som var tvugna att vila middag. :) 



Teddy bjöd hem oss vid ett tillfälle. Vet inte om han ville att vi skulle hålla honom sällskap, eller om han ville se hur rädd jag ibland kan bli. Ja, vid detta laget vet ni ju redan att jag är rädd för allt som rör sig. Det gäller även Teddys katt. hahaha
Om inget annat så fick både Beatrice och Teddy sig ett gott skratt. :) :) 









Man kan väl inte annat än vara glad när någon annan får slava, eller hur? Så därför såg jag extra nöjd ut idag när vi var i tvättstugan......

SLAPPAR EFTER TVÄTTEN!!

Idag blev det en liten siesta. Guuuud så trött jag var, slocknade så fort jag lade huvudet på kudden. Beatrice skulle väcka mig när det var dax att gå till tvättstugan för andra gången. Men den sötnosen lät mig sova vidare och gick själv.
Nu är jag relativt pigg igen. Vi är i alla fall klara med tvätten nu. Och som vanligt hade vi en rättvis fördelning, Beatrice vek tvätt och jag fotograferade. hahaha
Jag förstår inte hur man kan ha en överfull tvättkorg, 2 personer på 7 dagar. Beatrice är mästare på att byta lakan i sin säng, tror hon hade 3 set lakan i tvätten nu. :) :) 



Nu är det slappetid som gäller, man blir ju trött efter några rundor till tvättstugan. Frågan vi ställer oss, medan vi slappar, är vad vi skall äta till middag. Visserligen skall vi inte äta förrän om ett par timmar, men man blir hungrig bara av diskussionen "mat". Det enda vi har kommit fram till än så länge är att vi i alla fall skall använda spisen. hahaha

FRUKOSTTIME!!

Oj, vad det tar lång tid innan mina ögon vill öppna sig. Jag sitter fortfarande och bara stirrar på dataskärmen, utan att få för mig att göra något. Och då är jag riktigt trött, ser nästan inget. Om inget annat så märks det nu att man inte är 20 längre. Gamla tanter skall inte vara vakna hela nätterna igenom. hahaha

Vår lyxiga frukost idag var väldigt, väldigt hälsosam. Eller vad tycker ni? Undrar hur länge vi kan köra på att vi har semester. :) :) :) Kände efter mitt morgonkaffe att nu hade det ju blivit alldeles för mycket kaffe och magen började bubbla lite oroväckande. Så jag var tvungen att ta en kopp choklad istället. Och jag som trodde att jag hade en plåtmage, men tji fick jag. hahaha

Nu skall jag snart följa med Beatrice till tvättstugan. Kanske jag kan bli lite piggare när jag kommer ut i luften.

MORGONEN FÖRSVANN!!

Nu tror jag minsann att världen gått och blivit upp och ner. Jag trodde inte mina ögon när jag vaknade och kollade på klockan som visade på halv 10. Visserligen somnade jag inte förrän framåt 3 i morse, men ändå. Detta har nog aldrig hänt. :) 

Jag hade alla barnen samlade runt mig igårkväll. Vi åt middag och drack MASSOR av kaffe, det var med andra ord en riktigt härlig kväll. 
De gick inte förrän närmare halv 3, efter att lilleman fått lite "nattamat". Jag somnade som en sten därefter, det var faktiskt riktigt skönt. Det är sällan jag somnar sådär utan oro i kroppen.

Nu måste jag ha lite morgonkaffe i mig, har grus i ögonen. Till och med gruset i ögonen är välkommet hahaha. Det är ju så här jag alltid annars brukar vakna. Har inte känt så här på flera veckor, så normal. :) 

Hoppas ni har en bra dag, det skall jag ha. :) 

Teddy passade en hund igår, så även Molly fick en kompis. Jag höll mig så klart en bit ifrån, rädd som jag är för allt jag inte känner till. hahaha

BILLIG BABYSITTER EFTERLYSES!!

Här förbereds det för fulla muggar inför middagen, som äger rum om cirka 1-2 timmar.
Teddy förbereder, och jag springer väl mest och störar mig med kameran och är allmänt i vägen. hahaha
Tur att man har sådana snälla och tålmodiga barn. :) 



På väg hem från mobilia var jag inom en billighetsaffär för att se om jag kunde roffa åt mig en billig babysitter. Tänkte att det kanske skulle underlätta för Dennis och Dessi, så de slipper dra med sig deras varje gång de kommer och hälsar på. Men jag hade ingen tur alls, inte hittade jag något billigt inte. :(
Är det någon som har en till en billig peng, får ni mer än gärna höra av er.

Så vad tycker ni, skall jag ut i köket och hjälpa till med maten?
Hmmm, okej da, drar ut till köket, hörs senare.
Börjar bli HUNGRIG. Hur skall jag kunna vänta så länge? :(

Vår shoppingtur.
Så här glad är man när man precis bränt pengar. hahaha

PÅ VIFT!!


Mmmm. Vad vore livet utan fika?
Just nu mår jag strålande. Sitter med mamma och Kalle på ett café och inväntar Beatrice, som naturligtvis är och handlar kläder. :) Tror ni hon är klädtokig?
Och givetvis har det även blivit lite till lilleman. :)

Nu skall jag fika klart innan vi beger oss hem igen.



SORGER KOMMER OCH GÅR!!

Och vem har sagt att man inte kan tvätta bort sorger?
Lade mig i ett varmt bad, och guuuud vad jag känner mig på så mycket bättre humör nu.
Nu sitter jag bara och slappar med en kopp kaffe, medan Teddy slappar på soffan. Och vad gör Beatrice? Hon är ju ingen person som bara slappar, så hon började rulla cigaretter till mig. Kanske ingen bra sysselsättning. Men hon röker de i alla fall inte. hahaha

Nu skall vi alldeles strax iväg igen, skall följa med mamma på en liten shoppingrunda. :) 

HUMÖRET ÄR SOM VÄDRET!!

Tänkte hålla mig hemma idag, har massor som kommit på glid. Men jag kan inte koncentrera mig på något just nu. Fick ihop EN ansökan, sen försvann all fokus. Tror det beror på att klockan snart är 11.
Så istället tänkte jag nu kasta på mig lite kläder och väcka Beatrice. Känner att jag bara vill hemifrån, så jag tar dotra min och går upp till mamma istället för en frukost.

Det är riktigt tråkigt väder, så det passar absolut in på mitt humör idag. Visserligen regnar det inte, men det kunde ha gjort.

IDAG RINGER KLOCKORNA!!

Oj, oj, idag sov jag länge. Kan i och för sig bero på att jag inte kom i säng förrän halv 2, men 5 timmar har det i alla fall blivit. Känner mig superpigg nu, trots att jag inte fått mitt kaffe än.

Idag klockan 11 ringer klockorna i Västra Skrävlinge kyrka för Affe. Jag känner hur paniken ligger och lurar. För än så länge har det bara varit prat om allt runt om det, diskussioner, och vi vet vad som hänt. Men när det blir påtagligt så man verkligen hör det, hör klockorna, då blir det så oåterkalleligt. En verklighet som jag inte vill skall vara verklig.

Nåja, nu skall jag först dricka lite kaffe och morna mig, efter det blir det jobbsök som vanligt.

Ha en bra dag och var rädda om er. :) 

EN DAG MED SHOPPING!!

Dålig uppdatering idag. Upptäckte ju tidigare att mina inlägg inte kommit in som de skulle. Men inte nog med det. Internet har ju även strulat för mig lite ikväll, så jag har inte kunnat publicera mina inlägg. Lite irriterande. Men, men, sådant som händer. Får hoppas det blir bättre i morgon. :) 

Det har i alla fall varit en lång dag ute på stan idag, som ni säkert redan förstått. När vi väl hoppade av bussen hemmavid, så blev det en tur upp till mamma på lite kvällskaffe.
Varken jag eller Beatrice kände för att gå hem direkt. Och dessutom var ju Dennis och Dessi hos mamma redan, så valet blev enkelt. Jag vet, vi har ju träffat både Dessi och Alexander flera timmar. Men det är alltid lika trevligt att träffas ändå. :) 

Det var ju en himla tur att Teddy var med när vi skulle hem från mobilia. Vi gick nämligen in på Lidl och handlade hem lite mat. Och på väg till bussen fick jag superont i både fötter och ben. Eftersom vi handlat en hel del tog Teddy påsarna, gulliga han. Kände mig som en gammal 95-åring, som gick med krokig rygg och haltade. hahaha

Nu är det sängen som gäller. Ha en underbart skön kväll/natt alla ni som fortfarande är vakna. Alla ni andra, hoppas ni sovit gott.



Far och son skall naturligtvis matcha varandra. :) 







PÅ VÄG HEM!!


Nu är jag ganska slut efter promenader och åter promenader, och längtar bara tills jag sitter hemma i fotöljen.
Det ser inte bättre ut än att jag råkat ut för vatten i benen igen. Snacka om svullnad och jättemycket VÄRK.

Nu sitter vi i alla fall på bussen och är äntligen snart HEMMA.

MYSPYS!!


Sitter och myser utanför Mobilia. Vädret är riktigt Nice, och nu är det bara kaffet som saknas. :)

Jag har i alla fall fått tag i lite kläder, får se om det hinner bli lite till innan hemfärd.

Jag upptäckte nu att varken musikinlägget kl 12 eller inlägget därefter kommit in på bloggen. Sorry, får väl kompensera sen hahaha. Vet inte vad som hände, det ligger väl i cyberrymden någonstans.

Nu skall jag handla kaffe, hörs sen.

REDO ATT GÖRA STAN OSÄKER!!

Nu har jag suttit lite då och då i flera dagar och försökt få till videofy.
De busarna har ju ändrat hela sidan, så det går inte att länka några filmer. Eller ja, jag kan inte. Men ungdomar med enormt dataintresse hade säkert klurat ut detta också. :) Så mycket har jag fattat att man måste ladda ner någon app till mobilen. Men inte lyckas jag med det heller. Jag får väl be mina kära söner om hjälp vid tillfälle. Så filmen kommer nog upp om något år eller så. hahaha

Nu har vi i alla fall ätit frukost och skall alldeles strax sticka iväg på en shoppingtur. Har vi tur får vi sällskap av Dessi och Alexander. Får se om vi inte lyckas lura Teddy med oss också. :) 

Nu har jag inte tid längre, måste rusa.
Hörs senare......

PLANERAR DAGEN!!

Precis som jag hoppades igår, så somnade jag och sov hårt ända till 6 i morse. Det är det som kallas varannannattssömn, tror jag hahaha. Men det är så skönt att vara utvilad. Nackdelen är väl att jag ofta somnar apropå och sen vaknar med alla lampor och datorer påslagna. Det är mindre bra. :) 

Nu är jag i alla fall jättepigg, sitter och njuter av nylagat kaffe och planerar vad som skall hända idag. Tänkte sticka och fixa lite kläder åt mig själv. Så detta blir en promenaddag bland klädstänger och fika. Beatrice, som är tokig i det här med att handla kläder, lär uppskatta den här dagen. :) 

Men först lite kaffe, och jobbsök på det.

Ha en härlig och solig dag.

EN LÅNG DAG ÄR SNART SLUT!!

Nu är jag sååå trött.
Den här dagen har känts väldigt, väldigt lång. Inte konstigt alls, eftersom jag varit uppe och studsat sen halv 5 i morse. :) 
Vi stack ju hemifrån redan vid halv 10-tiden idag, och kom inte hem förrän nu ikväll. Så det har varit allt annat än lugnt och fridfullt. Och då får man ju hoppas att jag åtminstone får en lugn och fridfull natt.

Tanken är att vi skall till stan i morgon, måste hitta något klädesplagg till den kommande begravningen. Vi får se var vi hamnar men jag hoppas i alla fall att jag är ordentligt utvilad. Vi vet ju alla hur påfrestande det är att springa i affärer, speciellt den delen när det skall fikas hahaha.

Nu skall jag se om vi inte kan hitta något mumsigt i kylen. Vi har ju inte ens ätit middag idag, slarvmajor.
Efter maten blir det bara lite slapp framför TV'n innan sängen kallar. Så jag säger godnatt redan nu.
Hoppas att ni andra har en fortsatt härlig kväll.

Kram på er.

Lite bilder från dagen.

FÖRSÖKER SMÄLTA ALLT!!


Just nu sitter jag på mammas balkong och försöker smälta all info från kyrkovaktmästaren.
Det är mycket att ta in. Men jag tycker ändå att Dennis och Teddy, som håller i det mesta, har bra koll på läget.
Vi fick i alla fall en ordentlig rundvandring. Och efteråt hade jag riktigt ont i både fötter och rygg.

Nu bär det snart hemåt för lite mat. Och nu sitter jag ju och blir sugen på paj. Så Emelie, om du läser detta, mmmm vad gott det hade varit med PAJ. hahaha

BILFÄRD GENOM MALMÖ!!


Sitter i bilen på väg till Västra hamnen. Man kan väl säga som så att det känns som världens vansinnesfärd genom Malmö. :)
Jag som är åkrädd i vanliga fall och dessutom inte gillar att sitta i baksätet, sitter och håller fast mig så att fingrarna vitnar.
Det låter så klart värre än det är. Men det är så, jag är ju rädd för att åka om jag inte har full koll på vägen. :)

Nu skall jag fortsätta vara rädd. hahaha


PÅ SPRÅNG!!

Såja. Nu är vi redo att åka hemifrån, väntar bara på att Dennis skall höra av sig.
Vi har både hunnit äta frukost och vara osociala vid frukostbordet. Inte illa, va?? :) Ibland undrar jag vad vi gjorde när vi åt tidigare, innan alla elapparater kom. hahaha.



Har ingen aning om hur lång tid detta tar, eller om vi åker hem direkt. Beatrice brukar inte gilla att sätta sig här hemma direkt. Så det kanske blir att vi sticker någon annanstans sen.
Men när vi vet, så vet ni ...... :)  

Nu måste vi rusa.

INGEN BRA NATT!!

Den här natten var inte rolig. Jag har vaknat en gång i kvarten, känns det som. När klockan var halv 5 gav jag upp, och klädde istället på mig och gick ut en sväng. Att det skall vara så svårt att sova vissa nätter!

Idag är det dax att träffa kyrkovaktmästaren. Så nu måste snart Beatrice väckas så hon hinner äta frukost innan vi sticker hemifrån. Det känns som om vi är på språng mest hela tiden. Samtidigt är det ganska skönt, då sitter man inte bara hemma med sina tankar.

Nu är det kaffe som gäller, i MASSOR. Får hoppas att jag blir lite piggare då.

Ha en riktigt bra dag i solen alla och ta hand om er.

Godmorgon.

KIKAR IN OCH SÄGER GODNATT!!

Då har familjen gett sig iväg hemåt igen för ett litet tag sedan. Och nu är både jag och Beatrice så där lagom trötta, ja i alla fall jag. Beatrice kan ju diskuteras, hon är ju som bekant väldigt aktiv. :) 
Dennis och Dessi levererade god mat idag också, och mätta blev vi.

Fast det kanske inte är så konstigt att Beatrice är pigg och på alerten. Så går det när man tar en powernap så där frampå kvällskvisten. Och naturligtvis fick hon sällskap av Molly. hahaha



Nu skall jag i alla fall snart krypa till kojs. Frågan är om Beatrice kommer att somna i det närmaste.
Just nu är hon i full färd med att plocka bort alla spår av våra middagsgäster. Jag tyckte givetvis att vi kunde slappa framför TV'n ett tag istället. Men Beatrice var av en helt annan åsikt och tyckte bara att hon hade tråkigt. Nej, jag klagar absolut inte. Härligt att vakna i morgon till ett rent kök. ;) 

Nu säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga och utvilade i morgon. :) 

INGEN UTEMAT IDAG!!

Nu tyckte Dennis det fick vara nog med sötebrödsdagarna hahaha. Och jag kan ju inte annat än hålla med. Det har varit alldeles för mycket skräpmat den sista tiden. Så idag bjuder Dennis och Dessi på sallad, mums.

Jag har nästan precis kommit hem efter en liten tur till wessels med mamma. Och just nu sitter jag och myser med en kopp kaffe medan Beatrice slavar i köket.
Jag lovar, jag sa INTE att hon skulle göra något. :) 

Nej, nu hinner jag inte skriva mer, skall förbereda lite innan finbesöket dyker upp.

VAD GÖR VI NU?!!


Sitter och har en mysig stund med Teddy.
Han håller på att tvätta just nu. Och precis som när Teddy utbildade mig i att åka buss, fick nu Beatrice rycka in och visa honom hur man tvättar. hahaha
Så är det, alla behöver vi hjälp ibland. :)

Så här social är Teddy. Visst är han gullig? ;)

STOLTHET OCH FÖRDOM!!

 Detta är en film som nog är svår att tycka om för den som inte gillar dåtidsgenre.
Trots att jag själv älskar den typen av film tyckte jag inte alls om den första gången jag såg den. Tror det var för att jag inte direkt engagerade mig. Jag fick faktiskt se den tre gånger innan jag var fast. Den här filmen hoppar man inte bara in i, och det är antagligen därför det tog tid för mig att gilla den. Man måste verkligen SE den från början och hänga med hela tiden.
Men när den väl satt där måste jag säga att den vann med hästlängder och jag var fast. Nu har jag sett filmen flera, flera gånger. Och den är lika bra, om inte bättre, för varje gång jag ser den. :) 

Filmen handlar om förhållandet mellan Elisabeth och Darcy, deras oväntade möten och kärleken som sakta börjar ta form. Hans känslor för henne blir starka ganska snabbt, medan hennes växer fram väldigt sakta, och när Elisabeth inser att dessa känslor är riktiga och att det är honom hon vill ha, är hon rädd att det är för sent.
Givetvis, som i vilken film som helst, tillstöter det väldigt många komplikationer. :) 

Jag kan bara säga en sak till er som än så länge inte sett den, SE HELA FILMEN.

OFRÄSCHT!!

Godmorgon på er.

Slocknade på sängen igårkväll med kläderna på. Jag gick in i sovrummet för att lägga mig. Sen minns jag inte riktigt vad jag var på väg att göra, men vaknade i alla fall ovanpå täcket i morse fullt påklädd och lampan tänd. Jag hatar verkligen att vakna på det sättet, känner mig riktigt ofräsch när det händer. :( 
Även Beatrice somnade på soffan. Undrar om de lagt sömnmedel i maten som vi handlade igår, så plötsligt som vi somnade. :) Eller var det matkoman som slog till? haha

I alla fall, nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv. Och när det väl är avklarat så måste jag söka lite jobb, det blev inget alls igår. Slarviga jag.

Lite bilder från gårdagen.









NU BLIR DET SNART MAAAAT!!

Nu skall vi ut på nya äventyr. Vet dock inte om det är jag som drar iväg med Beatrice eller tvärtom. hahaha
Ja, återigen är det ju hur sent som helst, och vem vill ställa sig vid spisen så här dax?
Blev ju jättesugen på paj innan när jag fick en kommentar om det. Men oh, jag hade ju inga ingredienser hemma. Och inte orkade jag ge mig iväg just då heller. Jag skyller på att Dennis och hans älskade familjen och Teddy varit på besök. Måste ju ha något att skylla på. :) 

Nu ger vi oss i alla fall iväg igen. Ha en bra kväll ... 

... och så här glada är vi när vi äntligen skall få mat i oss.

NU MÅSTE KORTEN SPÄRRAS!!

Då har vi landat hemma igen efter några timmars rulltrappsåkning på Emporia. ;) Svindlande höjder, det känns nästan som att åka berg och dalbana hahaha. Men vi har haft det trevligt.
Det enda mindre trevliga var väl i så fall att Beatrice blev av med sin plånbok. Så nu blir det till att spärra bankomatkort m.m. Men, men, inte lönt att gråta över spilld mjölk. Vi kan ju trösta oss med att hon inte hade några pengar i plånboken i alla fall.

Nu sitter jag här och funderar på dagens middag. Tänk, jag har samma problem varje dag. Ja de dagar där inte Beatrice i förväg bestämt något. Men andra dagar, som idag t.ex. har jag ingen aning. Tror det är därför vi äter middag så sent vissa dagar, jag kan helt enkelt inte komma på vad vi skall äta. Vi tryckte i oss lite onyttigheter som gräddbullar och kakor när vi var ute. Så just nu tror jag ingen av oss skulle orka äta någon mat. :) 

NJUTER I SOLEN!!


Då var tandläkarbesöket avklarat och plånboken 1500:- fattigare.
Och som tröst var jag ju tvungen att göra av med lite mer pengar, så det fick bli en fika på stan. Det är där vi sitter nu och bara glassar i solen, härligt.

Om ett tag skall vi möta upp mamma och Kalle på Emporia. Ny busstur åt ett nytt okänt mål. :)
Beatrice var tvungen att ringa Teddy så vi skulle hamna på rätt buss hahaha. Tur vi har honom.


BUSSEN NÄSTA!!

Hej hopp.
Nu är jag redo att äntra tandläkarstolen. Eller ...... så redo jag kan bli i alla fall. hahaha.
Varken jag eller Beatrice har ätit frukost, så det får bli något ute sen. Vi tar alla chanser vi kan, och nu har vi ju en perfekt anledning. :) 

Beatrice vill ju inte hem efter det. Så är det någon som gärna bjuder på fika sen, så kanske vi rent av accepterar inbjudan. :) Om vi hittar med bussen, vill säga. Vi kan ju hoppas att vi åtminstone hittar till tandläkaren bussvägen, har aldrig åkt buss dit tidigare.
Nu skulle man behövt Teddy. hahaha
Har ni inte hört av mig på några timmar, så har jag antagligen hamnat uppe i Kiruna. :) 

Nej, nu måste vi dra. Hörs senare.

TIDIG MORGON!!

Jahapp, då är man uppe och påklädd.
Idag ringde klockan 6. Man vet ju aldrig, jag brukar ha en förmåga att plötsligt sova länge när jag behöver gå upp. Och just idag har jag en tandläkartid att passa.
Usch vad jag INTE gillar att gå till tandläkaren. Får alltid sådana rysningar när jag tänker på att jag skall sitta där och plågas. Men det är bara att gilla läget, jag kommer inte undan. :) 

Idag skiner solen på oss, härligt. Då kan jag och Beatrice gå en sväng i stan efter mitt tandläkarbesök. Och vem vet, kanske det blir en fika på något mysigt ställe också, sådant gillar vi båda två.
Men först blir det lite morgonkaffe och en dust med datorn. :) 

Ta hand om er nu ute i solen och ha en riktigt bra dag.

Godmorgon.