carinag.blogg.se

VÅR LÖRDAGSKVÄLL!!

Ikväll kände jag riktigt hur ovillig jag var till att ställa mig vid spisen. Ja Beatrice kände inte heller för det. Vi höll på att dona och ha oss här hemma. Och naturligtvis var lilla Alexander i fokus nästan hela tiden. Dessutom visste vi inte när Dennis och Dessi skulle komma hem. Det slutade med att vi fuskade ikväll. hahaha
Men visst, det är ju Lördag och vi slog på stort. Så det fick bli pizza ikväll. Sååå gott ... 

Så nu blir det TV'mys och lite kaffe. Det är väl ungefär vad jag orkar med just nu. Tror inte jag skulle orka äta en bit godis överhuvudtaget ... och då är jag mätt när jag kan motstå det. :) :) 

Hoppas ni har haft en härlig Lördagkväll, det kan jag lugnt påstå att jag har haft. Men nu är det dax att säga godnatt. Ha en fortsatt skön kväll och sov gott alla.

TEDDYS FÖRSTA AMBULANSFÄRD!!

Eftersom förra veckans minne handlade om att ringa sos, så tänkte jag att "varför ändra upplägg". Så vi kör väl ett sos-minne till då. :) :) 

Denna gång handlar det om Teddy, han kan väl ha varit 15 månader. Hans andra jul var precis utgången. Och som vanligt blev det MASSOR av julklappar både till honom och fyra år äldre Dennis.
Strax efter nyår satt han mitt på golvet och lekte med sina nya leksaker. Jag och Affe höll på i huset och få iordning efter alla helger som varit. När jag gick in i TV'rummet så upptäckte jag att Teddy låg över alla sina leksaker. Till en början såg det först ut som att han sov, så jag log lite åt honom och gick vidare. Men precis när jag skulle gå förbi och kikade ner på honom såg jag till min förskräckelse att han låg och krampade, han sov inte alls. Jag fick så klart panik, lyfte upp Teddy i famnen och började skrikandes springa mot sovrummet och Affe. Det såg ordentligt läskigt ut, Teddys ögonvitor snurrade i ögonhålorna på honom, armar och ben var stela och han bara skakade och krampade i hela kroppen. Affe som annars alltid var den lugna typen i sådana sammanhang, tappade kontrollen och började skrika till mig att jag skulle ringa alarmcentralen. Jag nästan kastade Teddy i famnen på Affe och sprang mot telefonen. Men när jag sen höll luren i handen kunde jag inte komma på vilket telefionnummer jag skulle slå, det bara låste sig för mig. Det var till slut Affe som fick mig att komma ur "koman" och slå 90000.
Av samtalet kommer jag inte ihåg så jättemycket, inte annat än att jag grät och skrek i luren att min son höll på att dö och att de fick komma.
Och åter igen måste jag säga att det är en himla tur att denna duktiga yrkeskår faktiskt finns. Jag behövde inte ens säga var vi bodde. Medan damen i luren försökte lugna mig så gott det gick skickades en ambulans till platsen.
Under tiden stod Affe med Teddy i famnen och försökte dunka honom i ryggen och ta upp armarna på honom, han var helt övertygad om att någon av leksakerna gått sönder och att Teddy fått någon liten del i halsen.

Nåväl, ambulanskillarna kom ... med en läkarbil i spetsen. Teddy hade slutat krampa men var fortfarande lite borta, andades inte riktigt som han skulle och var väldigt, väldigt blek. Det tog bara någon minut för läkarna att besluta att Teddy skulle in omgående till akuten. Och när jag hörde den allvarliga tonen i deras snack kom paniken tillbaka igen. Jag började hyperventilera, gråta och visste inte vad jag skulle ta mig till. Så ambulansföraren gick resolut bort till mig och gav mig en rungande örfil.
Jag förstår honom absolut. Det var det enda som hjälpte. Jag minns att han sa något till Affe som att de var vana vid sådana här fall och ofta krävdes det något extremt. Affe hjälpte mig snabbt på med skor och jacka, själv visste jag knappt vad som hände längre. Sen bar det iväg till akuten med sirenerna på.

Visst hade Teddy återhämtat sig lite. Men även akutläkaren på Trelleborgs lasarett bedömde att Teddy behövde specialhjälp och att vi inte kunde ge oss hemåt. Så efter den första akuta hjälpen blev det en ny ambulansfärd till Lunds lasarett istället.

Det var inte förrän vi kom till Lund som jag började bli mig själv igen. Personalen där var supergulliga och jag kände redan från början att jag kunde slappna av, de visste vad de gjorde och hade uppsikt över Teddy hela tiden.

Personalen såg inte bara till Teddys bästa, även jag fick en riktigt bra omvårdnad. Jag var gravid i fjärde månaden. Och med tanke på mitt psykiska mående i samband med oron över Teddy slussades jag flera gånger under tiden vi befann oss på sjukhuset i Lund till KK-avdelningen för extra kontroller.
Och inte nog med det. Vi fick eget rum med egen dörr ut, så jag kunde gå ut och ta luft när jag kände för det och när Teddy sov. Vi stannade på sjukhuset en vecka. Under tiden var Dennis hos mormor och Kalle, eftersom Affe jobbade och sedan var han på sjukhuset hela kvällarna, han åkte bara hem och sov några timmar innan det var dax igen.

Anledningen till Teddys kramper var spädbarnsepilepsi. Det återkom två gånger till under två årstid ungefär, sen bara försvann det. Det var en pärs för både mig och Affe. Men vi lärde oss att hantera det och nästa gång det hände visste jag precis hur jag skulle göra innan jag ringde efter läkarhjälp. Och jag behövde inga fler örfilar. :) 

Det var inte alltid det fanns SÅ LITE leksaker på golvet. Teddy älskade att plocka fram ... :) :) 

THE NANNY!!

Nu är jag klar med det mesta. Och tur är väl det för nu skall jag och Beatrice roa lilla Alexander en stund. Stackars Dessi har haft sån huvudvärk i flera dagar, tror hon har åkt på bihåleinflammation. Nu tvingade vi iväg henne till jourakuten. Så medan Dennis och Dessi är där så skall lillpysen roas. Tror inte det blir svårt alls, Beatrice ställer mer än gärna upp på det. hahaha
Hon är riktigt taggad hon, så om ett tag skall det bli väldigt intressant att se när hon badar Alexander.
Så vad gör jag då? Ja, ingenting. Beatrice klarar allt så bra själv, så jag kan helt enkelt luta mig tillbaka och koppla av.

AKTIVITETEN SPRUDLAR!!

Nej, det blev inget tvätta av för mig, dottern tog över som alltid. hahaha
Men ah, det gör inget. Det finns så mycket annat som behöver göras här hemma just nu i alla fall. Jag tar tag i badrummet istället.
Förutom det så har vi full aktivitet här hemma. Det städas till höger och vänster här, till och med inne i datorerna. Ja, man gör ju det man är bäst på ... eller hur ... 

Men innan dess, så måste magen få något också. Kan ju inte jobba utan bensin. :) :) 

SNABB MORGONHÄLSNING!!

Japp, jag har sovit och slog upp ögonen lite över 10. Det behövdes, tror inte jag kom i säng förrän 2. Det känns ju lite väl sent. Tvättstugan väntar klockan 11, så det blir inte alls långt morgonmys idag inte. Men jag får väl korta ner allt nu på "morgonen" så jag hinner med. Det blir säkert bra.
Nu skall jag i alla fall sluka lite kaffe och försöka vakna till liv. Så det får blir en kortis även här.

Men hör ni, ha en riktigt bra Lördag, och var rädda om er idag. Jag återkommer så fort jag vaknat till liv och fixat lite tvätt. :) :) 

GODMORGON!!

ETT ÅR ÄLDRE!!

Då har vi haft lite födelsedagskalas här ikväll. Eller nja, inte direkt. Men Dessi gjorde en supergod grönsakssoppa idag. Faktum är att hon började med den redan halv 8, strax innan jag skulle ge mig iväg till jobb. Ja något förvånad blev jag förstås att hon började förbereda så tidigt. Men det var smart gjort, sen var det ju klart.

Annars är det så att jag slutade fylla år för en del år sedan, och jag brukar inte fira direkt med tårta och kakor. Så det passade alldeles utmärkt med Dessis grönsakssoppa. Och jag har heller aldrig någon direkt bjudning. Mamma var här och käkade och sen var det bara vi i familjen och Dennis polare. Lugnt och stilla vill jag påstå, precis som det skall vara. :) :) 

Nu är jag dock ganska slut i kroppen. Skall ut i köket nu och ta lite disk och sen blir det Fredagsmys för hela slanten.
Så jag tänker säga godnatt redan nu. Ha nu en riktigt skön och mysig fortsättning på den här kvällen. Och ger ni er ut, så glöm inte att ta vara på er ordentligt.

Godnatt alla söta...

 

NU SLUTAR JAG PÅ PJ-FOTO!!

Det är inte utan att man blir lite sentimental nu när det är dax att låsa dörrarna på jobbet för sista  gången. Jag har trivts så så bra här så det är klart att det är trist.
Men det är inte bara det. Utan att överdriva känner jag mig orolig för vad som skall hända nu med jobb, pengar och allt annat praktiskt.
Men jag känner mig ända ganska lyckligt lottad. Jag har fått lära känna dessa underbara människor. Och vem vet, det dyker kanske upp något här inom en snar framtid ändå. Det är som de brukar säga; när en dörr stängs, så öppnas ett fönster. Och hoppet är ju det sista som dör, så ja jag är hoppfull att det ändå löser sig för mig. :) 

Pelle bjöd på en ordentlig avslutningslunch idag. Och snacka om att jag blev mätt. Jag som normalt inte äter så hemskt mycket åt gången, tryckte i mig denna fantastiskt goda räkmacka. Och jag lovar, det var så mycket räkor på att man knappt märkte av att det fanns en smörgås under. hahaha

Nu säger jag hej då för denna gång. Häng med ...... hörs där hemma sen. :) 

GRATTIS FRÅN PJ.!!

Lite firad har jag allt blivit iallafall på min dag. :)
Fast vem vet, det kanske firas för att jag slutar. hahaha

Men usch vad jag kommer att sakna detta. :(
Men sånt är livet ...... man får gå vidare. :) :)PIGG OCH ALERT!!

Jag studsade ur sängen när klockan satte igång, det var ett tag sen jag gjorde det kan jag tala om. Den senaste tiden har jag varit så utmattad på morgonen att Dessi fått kalla på mig trots klockan. Egentligen förstår jag inte varför jag vaknade så snabbt. Jag har sovit riktigt dåligt, vaknat stup i kvarten. Så jag är glad att jag redan vid 6 sitter med mitt kaffe framför mig.

Nu skall jag ta vara på den här sköna morgonen och njuta av mitt kaffe, datorn och ... att jag mår bra. :) :) 

Ha en fantastisk Fredag alla, och var rädda om er.

MÄTT OCH BELÅTEN!!

Då blev det en riktigt sen middag. Vi var inte hemma förrän runt 20-snåret. Och innan jag sen hade fått i ordning lite käk så var klockan runt 21.30. Inte bra att äta så sent. Men ja, ja, det händer ju inte så ofta som tur är.
Lite dålig uppslutning var det förstås. Det var bara jag och Beatrice som käkade, så det var ju lite trist när jag nu stått vid spisen. Men vi blev mätta i alla fall, och det är ju huvudsaken.

Nu sitter jag inne i mitt lilla kyffe och njuter av lite kvällskaffe, alltid gott efter maten. :) Skall alldeles strax krypa ner under täcket ... det kommer som sagt en ny dag i morgon.

Hoppas ni haft en bra dag och en ännu bättre kväll. Jag säger godnatt nu och sov så gott alla.
Sweet dreams.

PÅ VÄG HEM!!

Det tog sin lilla tid, men nu äntligen är vi klara hos frissan.
Och det har blivit en riktig omväg hemåt. När vi satt på bussen från Oxie så kändes det inte bra att hoppa av på en hållplats på motorvägen. Där är hur öde och mörkt som helst ju. Och mörkrädd som jag är tog vi omvägen in till Malmö city för att där byta buss. Jag vet, det tar lite längre tid, men det är det helt klart värt för att känna sig trygg. hahahaFIN I HÅRET!!

Då sitter vi hos frissan, dax att förgylla mig med lite färg.
Vad Beatrice hittar på med sitt hår har jag ingen aning om, hon är alltid lika hemlighetsfull när hon skall klippa sig. Så vem vet, hon kanske hoppar ur stolen med grönt hår. hahaha
BUBBEL!!

Känner mig seg och litet vissen. Så kan det gå när man inte vet vad som är rätt och fel.
Har ju hela tiden trott att jag har rätt att tänka på mig själv nu när jag inte längre är småbarnsförälder. Jag vet inte, jag kanske har fel.
Sitter och funderar på om jag prioriterar fel när jag inte hinner vad jag skall. Men om jag prioriterar andra före mig själv, skulle det vara mer rätt??
Nej, nu bara bubblar jag. Tror jag går ut och röker istället. Minst lika effektivt. :) :)KALL OCH MÖRK MORGON!!

Morgon igen, kolsvart ute, och det hade varit sååå skönt att krypa ner under täcket igen. Jag har kommit in i en sån konstig period där jag inte hör ... eller vill inte höra ... klockan. Så i Morse var det Dessi som stod i dörröppningen och kallade på mig. :)
Nej usch, det är inget kul att kliva ur sängen när man slår upp gluggarna, tittar ut, och bara ser mörker och "kyla". Sooom jag längtar efter sommar och sol nu. :) 

Nu sitter jag i alla fall med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv. Det går kanske om jag inte tittar ut genom fönstret. Jag försöker förbereda mig lite sådär mentalt att gå ut på balkongen. Var ut där en snabb sväng när jag vaknade ... och det är KALLT. Men måste man så måste man ......

Ha en riktigt skön och härlig dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

JULSNACK!!

Ikväll har det blivit mycket julsnack. Vi har gått över till förberedelserna inför jul, vad vi skall handla, när vi skall äta och en massa sådana saker som tider m.m.
Japp, allt skall planeras.
Som jag längtar till julen. Spänningen, julklappsutdelningen, maten, gemenskapen. Ja, allt med julen är bara så härlig, så gammal jag är. hahaha

Nope, det blev inget bad för mig ikväll, julen kom i vägen. :) :) Så nu kastar jag mig in i duschen istället innan klockan blir alldeles för mycket.
Hoppas ni har haft en härlig kväll. Nu säger jag godnatt och sov så gott.

KLAR MED LITE AV JULSTÖKET!!

Jag är väl kanske inte helt, helt klar inför jul. Men jag tror ärligt inte jag kan få det mycket bättre innan Fredag. Det känns inte riktigt bra att jag är så sent ute. Jag vet, det är ju inte första advent förrän på Söndag. Men detta är ändå absolut första året jag varit så sent ute med julstöket. Jag brukar ju vilja vara klar med allt innan min födelsedag. Och ja, nu är det som sagt snart Fredag och än är ju inte allt klart.
Men nu tror jag faktiskt att jag ger upp ändå. Jag har fått upp gardiner, fått fram ljusstaken och fått något sånär ordning på skrivbordet. Så jag antar att jag får vara nöjd med det.

Nu blir det en kopp kaffe och sen tänkte jag lägga mig i ett bad, välbehövligt för mina ömma leder.

Vi får väl se vad som händer härnäst. Frågade Dennis och Dessi om de väntar besök, de sprang omkring och fejade, dammsugade och hade sig. Det vart riktig fart på de. Men de bara skrattade och ville inte svara på frågan. Så man vet ju aldrig. Det blir kanske världens kaffepartaj här sen. hahaha

BOKTIPSET V. 48

Veckans boktips är, kanske inte helt otippat, riktigt riktigt gammal. Men så, så läsvärd. Det är en av de få böcker jag faktiskt har läst om flera gånger. Det handlar alltså om "Ut på yttersta grenen".
Boken är bra ur många aspekter. Visst har den en bra handling, den är lättläst, och Shirley MacLaine skriver med en stor humor vilket gör det roligare att läsa. Men för mig har boken mest berört för att det handlar om sökandet efter andlig mening.

Som ni säkert redan förstått handlar boken om hennes eget liv, sökandet efter den stora kärleken, sökandet efter sina rötter, sökandet efter en mening med livet, som till stor del har med det andliga att göra. Och den berör jättemycket. Hon beskriver inte bara det glädjande, utan lyfter även fram tråkigt i samma mening. Och man blir så engagerad i hela hennes berättelse. 

Har ni inte läst den, så tror jag att jag kan garantera att ni kommer att gilla boken.

JAPP, ARBETSDAGEN ÄR AVKLARAD!!

Visst var det ganska skönt att sluta för dagen, lite mindre roligt att komma ut i tråkväder.
MEN ... man skall vara glad för det lilla. Nu blir det roligare saker ... SHOPPING. :) :)SEG DAG!!

Snacka om kontrast. Igår drösade mailen in och telefonen gick ganska varm. Idag händer ingenting, det är såååå dött.
Jag förstår ju att det blir så ibland. Men det blir ändå tråkigt så klart. Det har till och med varit så att jag sprungit ut och rökat ett par extra gånger idag. :(
Ja, ja. Förhoppningsvis blir det bättre i morgon.GODMORGON FRÅN TRÖTTER!!

Trött är ju bara förnamnet, vill sova ett par timmar till :( 
Och nu när jag var på balkongen så gick det inte ens att sitta där ute. Så det blev in igen och bulta på sig jackan ovanpå morgonrocken och en stor filt. Japp, kände mig nästan som en eskimå där jag satt ute helt påbultad. hahaha

Nu skall jag morna mig med mitt kaffe som vanligt. Sen blir det massor med kallt vatten i ansiktet så att ögonen också öppnar sig. Tro´t eller ej, men kylan på balkongen hjälpte inte alls till idag att väcka mig, det blev bara en irritation över den råa kylan.

Ha en fantastisk dag alla. Klä på er ordentligt när ni går ut ...... och var rädda om er.

GODMORGON

NU ÄR JAG TRÖTT!!

Då har jag äntligen slagit mig ner framför datorn denna kväll. Och som den "tant" jag är så är jag naturligtvis trött nu, efter att ha varit i farten sen i morse.
Tänk vad mycket mer man orkade med när barnen var små. Nu när de är vuxna och jag egentligen inte behöver tänka så mycket på någon annan än mig själv är jag mycket, mycket tröttare. :) 
Och ikväll hade jag äran att ha ALLA mina barn under samma tak när vi åt middag. Charmtrollet Alexander sov ju så klart som en stock, och naturligtvis fanns inte lilla Pernilla med oss vid middagen. Men annars var det fullt runt bordet och det var en mysig stund. Men när det är jag som lagar middag då blir det inga gourmemiddagar som Dennis och Dessi brukar knåpa ihop. Nej, här blir det 5-minutersmiddagar. Jag är alldeles för lat för att stå länge vid spisen. Ni vet, åldern tar ju ut sin rätt. hahaha

Nu blir det lite tråkiga månadsräkningar som skall fixas innan den här dagen får ett slut. Sen blir det kudden för hela slanten.
Så nu säger jag godnatt till alla. Ha en fortsatt skön kväll och en god natts sömn.

SOV GOTT

NÄSTA STOPP!!

Inte kom jag hem fort ikväll inte.
Teddy ringde och ville en sväng till Wessels innan jag och Beatrice hann hem. Och som den snälla mamma jag är så kunde jag ju inte säga nej. hahaha
Så nu sitter jag och väntar på nästa ställe. Men det är mysigt ändå, jag har ju julmys precis vid entrén. :) :)I BILEN OCH FUNDERAR!!

Har kört dotra min till tandläkaren. Usch, inte mysigt alls att sitta där. Tur det inte är jag, men tycker så klart ändå lite synd om henne.
Så nu sitter jag i bilen och filuserar och fundiserar medan jag väntar på henne.
Det är mycket som går genom hjärnkontoret. Tre dagar kvar att jobba nu. Vad kommer att hända sen? Hur lägger jag upp mina vardagar? Kommer jag att lyckas hålla mina gamla rutiner med jobbsök mm. som jag hade innan jag började på PJ? Ja, en massa frågor surrar i mitt huvud just nu.
Det är så viktigt att jag inte tappar bort mig själv och allt viktigt nu när jag blir arbetslös på heltid igen.
Jag kommer fortfarande ihåg hur jag försvann lite från omvärlden när jag blev arbetslös förra gången. Som sagt, det får inte hända igen.

Nu lutar jag mig tillbaka och inväntar Beatrice innan vi ger oss iväg och inhandlar dagens middag.

Tack för samtalet, alltid härligt med extra öron/ögon. :) :)VARIT UPPTAGEN HELA DAGEN!!

Som telefonen har ringt varm idag. Det skickades ut kundmail i massor, och folk blev verkligen på hugget. hahaha
Ja, det blev precis samma effekt som på förra arbetsplatsen. :) :)
Så idag blev det inte tid till NÅGOT annat.

Nu är jag iallafall hemma i hemmets lugna vrå och väntar på att få sätta händerna på en varm kaffekopp. Japp sitter på balkongen i kylan, men vad gör man inte för en cigarett??BRRR VAD KALLT!!

Var jag inte pigg när jag vaknade så blev jag det när jag steg ut på balkongen ... det är VINTERKYLA, brrr. Jag var väldigt nära på att vända i dörröppningen och stänga balkongdörren.
Jag hade aldrig klarat av att vinterbada, hade fryst skinkorna av mig innan jag ens hade kommit i närheten av vattnet. hahaha

Nu sitter jag i alla fall inomus igen med varmt kaffe och förbereder mig lite så där mentalt på att snart klä mig. Jag känner mig lite seg. Men det är inget ovanligt när det gäller mig på mornarna, det brukar ändra sig snabbt när jag väl har klätt mig och ger mig av hemifrån.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MOSSIG TANT ...... !!

...... japp, tror det är jag. hahaha
Ikväll hade jag väldigt svårt att hitta någon film till veckans filmtips. Jag satt och vred och vände på alla filmer i mitt huvud och kunde inte komma på någon som jag kände att jag ville tipsa om. Så jag bad Dessi om hjälp och råd. Hon om någon är en riktig filmnörd, hon har sett det mesta och lite till. :) :) Men hon tyckte då att jag skulle tipsa om lite nyare filmer, inte sådana GAMLA som gjordes på 90-talet. hahaha
Ja, visserligen är jag ju en modell äldre. Men oj, vad jag kände mig mossig helt plötsligt. :)
Så hon började rabbla upp en massa filmer som jag inte hade en aning om. Det vill ju liksom till att jag sett filmen jag skall tipsa om. Jaha, nu sitter jag här med en LÅÅÅÅNG lista på filmer som jag måste titta på. Och jag kan garantera att DESSA FILMER inte är gjorda på 90-talet.
Japp, det blir en läxa värd att se. hihi

Nu blir det i alla fall ingen film, utan snarare "myrornas krig innanför ögonlocken". Jag säger godnatt till alla som fortfarande är vakna och pigga, godmorgon till alla er andra.

SOV GOTT

METEOR!!

En film som är riktigt, riktigt sevärd om man gillar katastroffilmer är "Meteor" från 2009.
Nu är jag ett väldigt stort FAN av just katastroffilmer. Och bland ALLA de jag sett skulle jag nog utan tvekan säga att denna film ligger bland topp tre.

HANDLING:
En STOR asteroid kolliderar med en mindre himlakropp så den ändrar riktning ... rakt mot jorden. Med ett stort meteorregn fallandes från skyn kan ni ju bara tänka er hur stort kaos det blir.
Mitt i allt slits meteoren Kassandra loss och närmar sig jorden. Den är lika stor som tre Mount Everest och den har kraften att förinta allt levande på planeten jorden.

Här är ett litet klipp. Har ni inte sett filmen, så gör det. Jag tror ni kommer att gilla den. Glöm för all del inte bort att just den här filmen är från 2009. Det finns ett antal filmer med samma namn, både som är gjorda före och efter.

FÖRSÖKER PIFFA TILL HOS AFFE!!

Det blir inte någon jätteförändring den här årstiden när man fixar hos Affe. Löven yr och jorden är stenhård.
Jag tänkte ju att jag skulle luckra upp jorden lite så det gick ändra om och sticka ner blommor, och torka av stenen lite. Men se, det går ju inte. Fick reda på här nu av en vaktmästare att vattnet är avstängt över vintern. Detta är lite nytt för mig så ... men nu vet jag.
Vi får väl göra lite extra fint här till våren istället. :)

Nu har det börjat skymma lite väl mycket. Så nu pyser jag hem innan det blir alltför mörkt.
Det börjar bli lite kusligt.FIKAPAUS!!

Jag lyxade till det lite och sprang över till bageriet och köpte bullar. Dock var de inte helt nygjorda. Men ja, det funkade ju. Man har väl inte stentänder för ingenting. :) :)

Nu har jag iallafall fått lite ny energi. Och så fort jag varit ute i kylan blir det till att få iväg dagens sista maildrös. :)SOVIT RIKTIGT HÅRT!!

Det är en riktigt nöjd Carina som hoppade ur duschen för en stund sedan. Så gott jag har sovit inatt, jag tog verkligen igen varje minut av trötthet. Så nu känns det som jag kan klara hur många timmar som helst igen. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe och datamys innan jag klär mig för att möta denna härliga dag.
Och idag har jag bestämt mig för att ta tillvara varje minut. Får se om det blir en tur till Affe också efter jobb ... om det inte spöregnar eller blir snökaos förstås. ;) 

Och oavsett om ni skall jobba, gå till skolan eller bara är hemma och myser, så glöm inte att ta tillvara dagen. Ni kommer garanterat att få en toppendag. Och hör ni, var rädda om er.

GODMORGON

ETT GLATT GODNATT!!

Nej, jag har inte somnat än även om jag är vråltrött. Kommer att pysa iväg och krama kudden nu vilken minut som helst. Men jag kunde ju inte bara avsluta för kvällen utan att kika in och säga godnatt och bara meddela att jag mår mycket, mycket bättre nu.
Som sagt, jag är supertrött. Men det gjorde ändå susen att få mat i mig som Dessi knåpat ihop, en cigarett i lugn och ro på balkongen och bara sitta framför datorn en liten, liten stund. Ja, det var det som krävdes för att jag skulle känna att jag var på banan igen. :) :) Och efter en god natts sömn kommer jag att känna mig som en nyutspunnen ros på nytt ... nja med lite gråa toner här och där förstås. hahaha

Så ja, nu säger jag i alla fall godnatt till alla glad, pigga och trötta själar där ute. Hoppas ni har haft en bra kväll och att ni vaknar till en underbar morgondag. Det är min planering för egen del. :) 

SOV GOTT, HÖRS I MORGON!!

DET BARA BRAST!!

Det har inte varit någon bra eftermiddag/kväll för mig känns det som. Dagen började bra trots att jag inte fått någon sömn inatt. Det gick bra i stallet för Beatrice och jag hade ett bra samtal med hennes faster. Därefter hade jag en riktigt mysig tid med Beatrice och Dessi där vi gick runt i affärer på wessels.
Det var när vi sen satt hemma hos mamma som min sömnbrist verkligen gjorde sig påmind. Efter det gick allt fel. När vi väl kom hem och jag skulle ta mig en kaffe latte glömde jag sätta koppen i maskinen så maskinen fylldes med mjölk. Något irriterad blev jag och gick istället ut och rökte. Japp, det var väl bara att bita ihop och köra en ny latte. Men när jag väl tog och skulle tömma behållaren med mjölken från förra omgången, ja då brände jag hela handen så det stänkte mjölk lite här och där. Då bara gav jag upp, rusade in på mitt rum och kastade mig på sängen. Ja, det blev inget bra alls för mig där.

Men som en ängel från en klar himmel kom Dessi in med en kopp latte till mig en stund senare. Och visst känns det lite bättre nu. Men som sagt, jag har nog alldeles för mycket sömnbrist så det har bara brustit för mig. Det är knappt jag ens ser tangentbordet framför mig, det var längesen jag var så här utpumpad.

Så klart kommer det att bli bättre, behöver bara en ordentlig natts sömn.

ÄNTLIGEN INNE I VÄRMEN!!

Snacka om blåst.
När vi handlat klart köpte vi en kaka och gick till mamma. En gångmarch som normalt tar 5 minuter, tog idag 20 minuter istället. Allt för blåstens skull.

När vi äntligen kom upp till mamma var jag helt slut och bara dök ner på första stol.
Så nu blir det så skönt att få dricka kaffe och äta kaka.GLÖMDE KAFFET HEMMA!!

Kallt, ruggigt och BLÅSIGT. Ja det var bara förnamnet när vi var på väg till stallet idag.
Visst, det är inte speciellt varmt i ridhuset. Men det blåser iallafall inte här inne.

Och vissa av oss var förberedda med kaffe ... och det var inte jag. Jag var alldeles för trött för att komma på att ta kaffe med mig. :)
SÖMNBRIST!!

Såååå trött och sliten jag är efter denna natt.
Jag slumrade till en stund vid 7-tiden för att gå upp igen 9. Jag skulle kunna göra vad som helst för få sova ett par timmar till.
Men nu sover Teddy iallafall lugnt och jag kan koppla av lite.

Nu blir det kaffe så att jag kan vakna till lite innan jag och Beatrice ger oss iväg till stallet.

Ha en bra Söndag alla, och var rädda om er.MINA BARN BETYDER ALLT!!

Det har varit en lååång och vaken natt. Den här gången är det inte Beatrice som mått dåligt. Men det är väl så att man slutar aldrig vara mamma och slutar absolut inte oroa sig för sina barn, oavsett ålder. Sviterna efter vår förlust har satt riktigt djupa sår. Och det får vi nog leva med länge, länge. :(
Nu sitter jag och vakar och vågar inte somna ... om Teddy skulle behöva mig.LYXIG MIDDAG!!

Nu är klockan 22 och jag har faktiskt lyckats med konsten att inte somna än. :) :) 
Det har faktiskt varit en bra rensareftermiddag med lite kast här och där. Det skall nog bli bra så småningom. Jag måste ju skynda på lite med tanke på advent nästa helg.

Ikväll blev det lyxig middag minsann, skogsbärscidersindränkt kött, ris och grönpepparsås, yummi. Och sen blev man ju så klart så där otroligt mätt att man egentligen bara ville gå och lägga sig. Men nej då, det gjorde jag minsann inte. Nu är det förberedelser som gäller för hela slanten.

Men nu tänkte jag att jag skulle hålla kväll och vila upp mig tills i morgon, då är det åter stallet som gäller.

Ha en fortsatt skön kväll och en god natts sömn. Ger ni er ut så var rädda om er. :) 

Godnatt och sov så gott.

ISTÄLLET FÖR FREDAG!!

Ibland har man ju en himla tur. Vi skulle ha Fredagsmys igår med lite chips och godis. Men vad hände? Jo alla i familjen slocknade hur tidigt som helst. :)
Men ikväll är i alla fall jag jättepigg, så det får bli Lördagsmys istället. Funkar lika bra. Och jag var riktigt sugen på godis nu ikväll, så det var ju tur i oturen att godiset inte blev uppätet igår. :) :) 

Nu har vi inte ätit middag än, så det blir bara LITE försmak innan maten ...... hoppas jag. ;) 

TUR ATT POLISKÅREN FINNS!!

Genom åren har jag använt mig av 90000 och 112 ett antal gånger. Jag brukar ringa först och kolla sen. hahaha
En av alla dessa gånger bodde vi i huset och det var ett minne som jag egentligen helst inte ville minnas, även om Affe många gånger efteråt drog upp det och tyckte det var superkul. Idag skrattar jag gott åt det. :) :) 

Det var sent på kvällen och kolsvart utomhus. Affe jobbade kväll och barnen hade för länge sedan lagt sig och somnat. Själv satt jag i lugn och ro i soffan och pratade i telefon när det plötsligt hördes något utanför. Ja, jag är ju som sagt rädd för min egen skugga, ibland blir jag rädd långt innan det händer. Det är precis som om min kropp vet att nu kommer det att hända något. Tillika är jag riktigt, riktigt mörkrädd.
Så jag började viska i luren till väninnan att hon skulle vänta. Jag lade luren på bordet och började kika ut genom fönstret. Alltså den synen hade nog varit ganska kul att se. Jag lade mig nämligen på soffan och bara kikade över fönsterkarmen med ögonen hahaha. Jag var helt övertygad om att någon stod utanför vårt fönster. Och eftersom vi hade tre ytterdörrar, började jag hukandes springa runt i huset och kolla så att alla dörrar och fönster verkligen var låsta.
Därefter smög jag mig tillbaka till soffan igen och berättade för väninnan att någon smög omkring runt huset och att vi fick lägga på, jag vågade inte riskera att min röst hördes ut.
Efter några minuter, som kändes som flera timmar, tyckte jag att någon drog i handtaget till ytterdörren. Då blev jag ordentligt rädd. Jag kastade mig över telefonen och ringde 90000. Och givetvis tog polisen det på allvar och skickade ut flera patrullbilar MED polishundar.
Tre bilar kom. En bil körde förbi vårt hus mot stora vägen för att gå den vägen ner mot vårt hus, en bil stannade en bra bit från vårt hus på andra sidan och började gå med hundarna det hållet. Och en tredje bil körde in på vår tomt med två hundar, som fick genomsöka tomten.

Så klart hittade de ingenting som tydde på att någon varit på tomten. Ett par nertrampade grenar och kvistar som såg ut att nyligen ha blivit trampad på. Men det var inget man kunde bevisa. Och faktum är att jag hade ju tidigare på kvällen varit ute på tomten, så det kunde lika gärna varit jag som trampat ner dessa kvistar.

Polisen stannade ett bra tag. Och plötsligt var klockan så mycket att Affe skulle komma hem från jobb. Och han kom ...... och möttes av fyra hundar framför uppfarten som inte släppte in honom på tomten. hahahaha
Ja, ni kan ju tänka er hans min med detta mottagandet. Det var en chockad Affe som blev ineskorterad till hallen av två väldigt trevliga poliser.

När inget kunde hittas fick jag lite dåligt samvete att ha ringt i onödan. Men poliserna lugnade mig med att säga att det var ju deras jobb. Det är klart man skall ringa om man faktiskt tror att något inte står rätt till.
Den filosofin kör jag med än idag. Bättre att ringa en gång för mycket och förhindra att något orätt händer än att inte ringa alls ... och så kanske det händer.

Visst var det fridfullt där vi bodde. Men om man var ensam och hade det här mörkret precis utanför huset, ingen lyktstolpe eller annat som sken upp, nja då kunde det vara lite läskigt. :) 

DET ÄR MIN DOTTER DET ... !!

Japp, vi tvättar för fullt nu.
Och min kära dotter, hon var ju tvungen att följa med. Tror inte att hon litar riktigt på att det blir bra om jag tvättar själv. hahaha

Ja, ja, trevligt med sällskap iallafall.DAX FÖR TVÄTTSTUGAN!!

Känner att jag vill vara extra snäll mot min dotter idag. Så nu skall jag sortera tvätt och faktiskt själv gå ner till tvättstugan. Det är ju alltid annars Beatrice som fixar det. Det känns inte riktigt rätt. Men hon är för go, för hon tar det som sin grej och aldrig någonsin att hon blir less och säger att hon inte vill. Ja, jag har verkligen tur som har henne. :) :) 

Så idag får jag återgälda lite.

FEL HELG!!

I morse när jag vaknade fick jag nästan panik när jag kom på att det var första advent i morgon. Oj, oj, min första tanke var ju att allt inte var klart och att jag måste ut och handla idag. Snacka om stress. hahaha
Jag satte genast igång att planera vad som måste göras idag.

Då var klockan lite över 5.  Inte förrän någon timme senare kom jag på att det är ju inte förrän NÄSTA helg det är första advent. :) :) Det blev både en lättnad och en besvikelse där. Det är en himla tur att jag var fel på det, då slipper jag stressa iväg till affären idag. Samtidigt längtar jag efter första advent. Tycker det är så mysigt med levande ljus, att jag riktigt njuter när jag kan tända ytterligare ljus. :) :)

Så idag tar jag lite av listan och förbereder så jag INTE behöver stressa nästa helg. Men först blir det lite morgonkaffe så jag kan morna mig. För den här kroppen blev riktigt trött av att vakna så tidigt så jag gick givetvis och lade mig igen. Ja, nu behöver jag piggna till på nytt.

Hoppas ni får en bra Lördag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

TRÅKKVÄLL!!

Nu är jag precis lika trött som jag blir varje kväll efter att jag ätit. Jag börjar tro att Dennis spicar maten. hahaha
Förutom att jag är så himla mätt känner jag mig lite låg ikväll. Teddy och Pernilla var upp här och åt middag. Men det var inte den här glättiga familjemiddagen som brukar infinna sig. Dessi låg och sov, Dennis pös in och lade sig direkt efter maten och Teddy och Pernilla gick ner nästan direkt vi hade ätit. Jag vet, de kan inte hänga upp sina kvällar på mig. Men just vid middagar känner jag ändå att jag skulle vilja ha lite mer av en trevlig kväll med babbel, skratt och en allmänt mysig kväll med hela familjen. :( 
Så nu när Beatrice gick in på sitt rum om somnade, låste jag istället in mig på mitt rum. Mysigt värre här hemma alltså.

Nåja, nu skall jag också krypa ner under täcket och se om jag kan somna.
Hoppas ni har en fortsatt mysig kväll och natt, så hörs vi i morgon igen, utvilade och pigga.

Godnatt och sov så gott...

DE HAR HÄNGT MED LÄNGE!!

Usch vad jag har separationsångest. Har ju haft mina älskade dojor många år. Störtsköna är de och man går SNABBT i de, det bara susar om fötterna. hahaha
Men jag har väl inte så mycket val antar jag. Nu måste de tyvärr kastas. Undrar om jag verkligen kommer att hitta ett par lika sköna igen. :( :( 

NU BÖRJAR FREDAGSKVÄLLEN!!

Det märks att det är Fredag när Beatrice kommer hem med mer onyttigt än nyttigt. hahaha
Om jag säger så här; det var inte många pinaler bland allt hon handlat som hörde till hushållet. :) :) Men vad gör det? Det är ju Fredag och hon vill så klart känna att det är helg. Så det unnar jag henne ... ja och så klart mig med, märkte att hon faktiskt tänkt på oss andra i familjen också. hihi

Ett tips till er som har dåligt minne. Man kan alltså ta en stor lapp och skriva ner det som skall kommas ihåg, och sen bara tejpa lappen mitt på golvet. Det gjorde jag idag, så jag tror inte Pelle kommer att glömma vad han skall göra. hahaha
Japp, så kul har vi på jobb. :) :) 

VARMA FÖTTER!!

Nu är det så kallt att det inte ens är läge att springa omkring med gympaskor längre. Jag hade hoppats på att kunna vänta med vinterkängorna ett tag till, men nu går det ju inte.
Japp, nu åkte kängorna på. :) :)

Och nu är det dessutom dax för pension för mina älskade gympaskor efter lång och trogen tjänst.
Får väl införskaffa mig nya efter vintern. :)FREDAGSFEELING!!

Det är inte riktigt samma Fredagsfeeling jag har idag, och jag tror det beror på att jag bara har en vecka kvar på mitt jobb. Så nu börjar samma känsla gro, samma oro hur det skall gå med jobb och ekonomi. Jag är inte där riktigt än, så jag försöker låta bli att grubbla på det. Men i morse när jag vaknade märkte jag på mig själv att det inte var den här glädjen som jag haft de sista månaderna när Fredagen har infunnit sig.

Jag gör det bästa av situationen. Det är klart det är härligt med Fredagar ... för alla de som jobbar och går i skolan. Och själv skall jag så klart dricka morgonkaffe nu och morna mig. Jag hade lite lite svårt att vakna i morse, kanske för att jag var ledig igår. :) Men jag är på god väg ... inte alls så trött som jag brukar vara.

Hoppas ni får en härlig Fredag, och var rädda om er.

GODMORGON

RIDA, RIDA AXLAR!!

Sitter och strötittar på en film på kanal 9, falling down. Tycker den är lite så där småtråkig. Kan ju i och för sig bero på att jag är så förgrymt trött att jag nästan sitter i stolen och somnar, så jag kan liksom inte koncentrera mig på filmen. :) Så det blir till att släcka lämpan när kaffet är uppdrucket.
 
Jag tänkte säga godnatt till er nu ... OM jag skulle somna. Men innan jag släcker ner måste jag bara visa vad som är hjärtligt härligt, det är när jag ser min son och lilla barnbarn ha roligt. Alexander fullkomligt älskar att rida på pappas axlar. Ja, man blir riktigt glad av att se honom och höra hans glada skratt där han sitter på pappas axlar.

Så, nu blir det ett stort godnatt från mig. Ha en fortsatt skön kväll och en bra natt.

BESÖK OCH MIDDAG!!

Jag hade besök här tidigare i eftermiddags. Det var så härligt och kul att få bubbla lite med en väninna, jag gör ju det alldeles för lite. Och trots att jag kände mig lite ur gängorna med tanke på allt med Beatrice skola så släppte det väldigt snabbt när man fick lite annat att babbla om.
Och nej, det är inga jätteproblem i skolan. Tror att det dämpat sig. Och som jag skrev innan så är rektorn en riktig hyvens man. Så jag har all anledning att känna mig ganska lätt om hjärtat ikväll.

På hemmafronten ikväll har det bara varit myspys. Dennis har ju utvecklats till en riktig gormekock. Idag blev det biff stroganoff och ris, sååå gott. Så nu sitter jag och är riktigt mätt och belåten. Skall alldeles strax ut i köket igen för att ta mig en kopp kaffe. Och sen blir det lite mer myspys framför TV'n.

BESÖK PÅ SKOLAN!!

Fick ju flyga iväg till skolan och hämta Beatrice efter nya incidenter med klasskompisarna.
Det blev ett besök hos rektorn som faktiskt var väldigt givande. Det är en riktigt bra rektor de har. Han känns ordentligt engagerad och tar saker och ting på fullaste allvar.
Man är ju aldrig två som träter som det brukar heta. Och nu öppnade Beatrice sig och pratade.
Vissa saker har ju inte de vuxna haft riktig pejling på. Men det verkade nu som att rektorn verkligen tar tag i saken och kallar alla berörda.
Så nu hoppas jag att det kommer att bli bättre.

Nu väntar jag besök. Skall rusa ut i köket och sätta på en STOR BALJA kaffe så vi kan kaffa oss lite, kaffemostrar som vi är. hahaha

ATT ÄTA ÄR EN KONST!!

Det är klart att man skall äta själv när man är en stor kille. hihi
Alexander såg mäkta stolt ut när han fick testa och hiva in gröten själv. Men sen hände något, tallriken kom i vägen. Och den var ÄNNU roligare. :) :) 

Dock vet jag inte om pappan var riktigt lika stolt och glad när han fick ta hand om disk och bord efter maten ... för att inte tala om gröten som hamnat på Alexanders huvud och i HELA ansiktet. 

FAMILJELIVET!!

Det är inte helt lätt att få ett familjeliv att fungera alltid. Man behöver kanske inte vara på samma våglängd, kanske inte ens gilla samma saker alltid. Men en sak som är viktigt är att man alltid måste respektera varandra och ha förståelse för varandras olika tycken och idéer.
Ännu svårare är det så klart när barnen börjar dyka upp. När man som föräldrar till det där första lilla knytet skall få vardag, barn, familj, och framförallt tiden för varandra att gå ihop. Nej, det är inte helt lätt.

Jag tror inte, som så många andra, att det har med åldern att göra. Det spelar ingen roll om man är 20 eller 30 när man bildar sin lilla familj. Trots att 25 år förflutit sen jag och Affe fick vårt första barn, har jag ungefär samma tänk idag som jag hade då. Tänket hur man skall vara gentemot varandra, tänket hur en familj bör fungera och att man faktiskt bör dela hela ansvaret över familjen.
Sen kan man naturligtvis mogna som person. Men jag tror ärligt att om man är ego och säger "min" när man är 20 gör man samma när man är 30. Jag tror inte det ändrar sig något nämnvärt.

Många tycker att barnen helt och hållet skall prioriteras. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite tokigt. För om en av föräldrarna av någon anledning inte mår bra så mår inte heller våra barn bra. Lika viktigt som det är att prioritera barnen, lika viktigt är det att vi vuxna prioriterar varandra. Jag är alltså ingen bättre förälder för att jag prioriterar barnet framför barnets andra förälder.

Även föräldrar kan ju tänka olika, och det är helt okej. Barnet mår inte sämre för att föräldrarna gör, säger eller tänker olika. Jag och Affe var väldigt olika som personer OCH som föräldrar. Men det innebar inte att Affe på något sätt var sämre.
Det låter kanske knasigt, men ibland behöver vi uppmuntras och faktiskt få en klapp på axeln av vår partner för att han/hon skall förstå att man gör ett bra jobb. Det är inte alltid självklart för den andra.

Observera att detta är vad JAG tycker och inte på något sätt taget ur någon faktabok.

Jag hade en stund över för lite egna tankar och detta var vad jag började fundera på. :) :) Djupt hahaha

Bilden har inget med texten att göra. Men håll med om att det är en gullig liten familj. :) :)

DENNA MORGON!!

Och så klart glömde jag att stänga larmet igårkväll, så klockan väckte mig 5.30. Så nu sitter jag här tidigt trots att jag inte behöver ... ordentligt utvilad till och med. Så det blir en lååång dag. Kanske jag kan vara effektiv i alla fall idag, med städning och jobbsök.
Mornarna är faktiskt riktigt sköna när man inte behöver stressa iväg hemifrån.
Sitter och funderar på hur mycket jag uppskattar lediga dagar när jag väl har ett jobb. Har ju annars tyckt att det var botten att gå hemma och bara dra.

Nu skall jag dricka morgonkaffe och njuta av en stressfri morgon. :)
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

ISTÄLLET FÖR MIDDAG!!

Det är ganska otroligt egentligen. Tror jag suttit och pratat i telefon i bortåt 2 timmar. Japp, när jag väl kommer igång så ...
Annars var ju planen att inte göra alltför mycket ikväll, så det passade alldeles utmärkt att bara sitta på rumpan och prata en massa goja. hahaha

Trots att klockan bara är 20 känner jag mig ganska trött och sliten. Så min tanke är att krypa ner under mitt varma och väldigt inbjudande täcke och bara mysa framför TV'n. 
Tanken var ju först att jag skulle fixa lite käk. Men det verkade inte som om någon var speciellt hungriga i familjen. Och själv hade jag ju inte handlat med mig något hem som skulle kunna vara lätt att fixa till. Av någon anledning så har bara tiden gått utan mat. Inte för att jag var speciellt hungrig heller. Tidigare, när jag och Beatrice bodde ensamna hade vi ofta en meny vi gick efter. Det fungerade för det mesta riktigt bra, man slapp ju tänka på vad man skulle äta och om vi hade det hemma. Vi fixade det helt enkelt varje helg. Men eftersom Dennis och Dessi ofta fixar maten finns det oftast inte den mest lättlagade maten i frysen precis. Och jag har inget emot det heller. Jag äter det som serveras. Det är bara det att jag inte kan ta vid så där plötsligt om det blir ändrade planer, eftersom jag inte har mina typer av ingredienser hemma.
Nåja som jag sa, jag har inte varit speciellt hungrig ikväll i alla fall. Men så fick jag ju plötsligt syn på en påse chips, och vips så blev jag plötsligt sugen. :) :) Jag vet, det är bara Onsdag. Men det är ju ändå Lillördag, det måste väl räknas lite eller ...... :) :) 

Nu säger jag godnatt. Skall snart ut på balkongen för ett sista bloss, brrr.
Sov gott alla och ha det så gott under täcket ni med.

BOKTIPSET V. 47

Den här veckan blir det något gammalt. Tror till och med att många i min ålder faktiskt har läst boken som blir veckans boktips. Men den är verkligen värd att nämnas igen för alla er som inte har läst den än.
Så vad säger ni om "Inte utan min dotter"?
Boken är en sann historia och när den var som mest aktuell 1987 blev det många diskussioner mellan olika folkgrupper. Det togs på blodigt allvar. En del tyckte det var FÖR hemskt, medan en del tyckte att det var överdrivet det som stod i boken. Själv väljer jag att tro på varje ord i just den här boken, i det här människoödet. Men man måste ändå komma ihåg att denna händelse inte nödvändigtvis gäller för ALLA i samma religion eller grupp. Det betyder inte att alla lever på samma sätt, utövar samma typ av tro, eller ens tycker att det är okej.

Boken handlar om den amerikanska kvinnan Betty som är gift med iranske Moody. Tillsammans har de dottern Mahtob. Familjen åker på semester till irak och Moodys familj. Väl där beslagtas Bettys pass och allt, inklusive dottern, ägs av Moody.

Boken är riktigt gripande. Och har ni inte läst den, tycker jag absolut att ni skall göra det.
Boken blev även filmatiserad 1991 och fick samma namn. Dock blev jag besviken, eftersom filmen inte alls håller samma standard som boken. Det blev alldeles för mycket fakta och hopp från än den ena incidenten till den andra, vilket gjorde att den tappade en del av själva handlingen.

Än en gång vill jag understryka att beteendet man får läsa om inte på långa vägar gäller för ALLA i samma folkslag.
För er som blir väldigt djupt engagerade i boken kan jag tala om att en dokumentär gjordes några år senare, där Sayed Bozor Mahmoody (Moody) berättar sin story om vad som hände.

UTE BRA MEN INOMHUS BÄST!!

Äntligen hemma i värmen.
Det har inte varit överdrivet mycket på jobb. Men ändå tillräckligt för att ha att göra hela tiden. Det går liksom i ett. För varje samtal genererar i lite undersökningar som tar lite tid. Och lagom till upplösningen på ett problem så ringer telefonen igen. Så jag skall inte klaga, det har varit jämn ström hela tiden. Men det var ändå skönt att få sluta 15 som jag egentligen skall.
Och när jag gick hem tänkte jag att då kunde jag ju passa på att slänga upp ett litet inlägg på bloggen, det har inte riktigt funnits tid till det idag. Och det började jag så klart med. När jag gått i min egen lilla takt ett tag och bara skrivit ett par rader, kände jag hur fingrarna började stelna. Det gick alltså inte, var ju tvungen att lägga ner telefonen igen. :) :) Snacka om kyla. Jag får kanske skaffa mig ett par sådana mobilhandskar alla ungdomar pratar om. hahaha

Nåja, nu är fingrarna åtminstone uppvärmda igen och jag väntar på att kaffet skall bli klart. Sen blir det till att värma insidan också.
Hörs om ett tag när jag är riktigt, riktigt varm...

 
Min otroligt nyttiga lunch. Tror ni jag är hungrig nu, eller?? :) :) 

HA EN BRA DAG!!

Jaha, idag en det en SEEEG dag. Skulle tro det är för att jag var ute bland så mycket folk igårkväll, min kropp är ju inte alls van vid det. :) Men det var det värt.
Jag får väl kasta lite vatten i huvudet så jag vaknar till liv. 

Idag blir det nog en ganska lugn dag på jobbet skulle jag tro. Det börjar ju sina med arbetsuppgifterna nu när det mesta är klart, hösten börjar som sagt lida mot sitt slut. Men arbetstimmarna är detsamma, så nu måste jag i vanlig ordning få på mig kläder, dricka kaffe och allt annat som skall hinnas med innan jag ger mig av till jobb. :) 

Ha en superbra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SUPERKUL KVÄLL PÅ JÄGERS!!

Så himla roligt jag har haft ikväll.
Det blev middag med jobb på jägersro. Kvällen började med att chefen och Kajsa fick vara kuskar och köra några varv. Och det var inte vilka varv som helst, nope det blev stora banan med ljus, läktare och hela köret. De var riktigt duktiga. Själv tror jag inte jag skulle satt mig bak på hästen om jag så fått betalt. hahaha
Efter det blev det middag i restaurangen och naturligtvis blev det spel till det. Det var superkul. Och jag som inte kan någonting om travhästar gick helt på hästnamnen. Men så gick det som det gick också ... de flesta hästarna jag satte pengar på hamnade i slutet. :) :) Aja, jag hade lika roligt för det. :) 

Jag är så väldigt osocial. Jag gör aldrig något ... och jag trivs bra med det. Jag gillar att sitta hemma i min ensamhet eller med familjen runt mig. Men när det väl inträffar att man hittar på något så har jag för det mesta alltid roligt. Och naturligtvis påverkar sällskapet. Det är ett bra gäng jag jobbar med, de är goa och glada. Och jag trivs med de. Så ja, ikväll var det en riktigt lyckad kväll.

Nu väntar en kopp kaffe medan jag väntar in Dennis och Dessi. De stackarna fick åka iväg till sjukhuset med lilleman som bara skrek och skrek. Det är väl troligtvis magen som krånglar. Tur vi har läkarkåren som kan hjälpa till när det behövs. :) 

Hoppas ni andra också haft en lika bra kväll som jag har haft. Nu återstår det bara att säga godnatt och sov så gott.
Hörs i morgon igen.

SNART UTGÅNG!!

Det blev ett snabbt stopp hos mamma innan jag rusar hem.
Klockan 17 skall jag iväg på en middagsbjudning. Vart det bär hän får ni se sen. Men jag kan säga så här, det kommer att bli en toppenkväll. :) :)DET BLIR INGET RÖKA AV!!

Sitter och kikar ut och funderar på att smita ut för ett snabbt bloss.
Men usch vad tråkigt väder. Det känns som jag hellre sitter inne och knappar på datorn.

Är det nu man skall bli rökfri? hahahaVARIT UTE I MÖRKRET!!

Det skulle vara förbjudet att börja jobba så tidigt som 6.30, hua vad mörkt det var när jag och Beatrice kom ut strax efter 6. Men vi vaknade i alla fall till liv ute i kylan. :) 

Det är härligt att se Beatrice i sitt esse när hon väl kommer in i köket på sitt "jobb". Hon tar tag i saker och vet precis vad som skall göras. Ja, hon blir som en helt annan person. Och hon trivs riktigt bra där, så jag hoppas hon får fortsätta på samma ställe till våren när det sen sätter igång igen med praktiken.

Nu sitter jag hemma i värmen igen och får äntligen lite kaffe i mig. Jag hann ju inte med det innan vi skulle iväg i morse. Halsen måste ju ha sitt också. ;) 
Jag skall alldeles strax iväg till mitt eget jobb. Och det är så klart fördelen med att jag följer Beatrice till praktiken. Jag är alltså klar att ge mig iväg så fort klockan blivit tillräckligt. :) :) 

Ha en fantastisk dag ute i vimlet ... och var rädda om er.

GODMORGON

HAR FÅTT KVÄLLEN ATT GÅ!!

Lite flitig känner jag mig allt. Medan "det okända" har surrat i bakgrunden har jag suttit och rensat ytterligare en kartong som kan kastas. Det är skönt när man kan ta lite då och då i sin egen takt och inte behöva stressa sig fördärvad. Det börjar ju nästan ljusna bland allt som måste kastas. hahaha

Dennis bjöd på en superb middag ikväll, karré och klyftpotatis, yammi. Det känns lite extra lyxigt att bli serverad mat varje dag ... och så skönt när man själv är borta nästintill hela dagarna.

Så nu när man är mätt och belåten, har rensat och plockat lite, så känns det inte helt fel att kasta sig på sängen och kura ihop sig under täcket.
Så därför säger jag godnatt till alla gulliga läsare där ute. Ha en god natts sömn, härliga drömmar, och vakna med ett leende i morgon. :) :) 

DANTE´S PEAK!!

Gillar ni katastroffilmer?
Japp, då är detta filmen för er. Vad är inte bättre i en katastroffilm än ...... vulkanutbrott, drama, förnekelse, och naturligtvis en del dos av kärlek. :) 

I filmen syns kända ansikten som Pierce Brosnan och Linda Hamilton ... ljuv musik uppstår, och inte bara uppe på berget där en stor vulkan är på väg att vakna. Har ni inte sett den så skall ni absolut ändra på det. Har ni redan sett den? Men visst är den då värd att se igen??!!

NERVARVNING!!

 Det blev en sen dag även idag. Kom inte iväg förrän 16 från jobb, börjar bli en riktig vana det där. :) :) 
Nåja, jag trivs superbra.

Idag kom Kajsa och Pelle tillbaka till jobb efter några dagars semester. Och Kajsa är ju för gullig hon, jag fick en present från henne. Hela vägen från Victoria´s secret i London. Blev så klart riktigt glad och rörd.

Nu har resterande familj också dykt upp här hemma och själv skall jag ta en kopp kaffe och varva ner lite.

SOL OCH VÄRME??!!

Något ljusare, men inte är det varmare precis.
Men jag hinner ändå inte springa ut så mycket så det gör väl inte så mycket.
Nu blev det iallafall en suveränt lyxig lunch med en snabb utgång till vårt vinterspa.

TIDIG TIMME!!

Tiiidig morgon och så mörkt ute.
Det är dax för Beatrice praktik nu. Jag vill ju inte påstå att det är annat än kallt ute vid den här tidiga timmen. BrrrJAG ÅNGRADE MIG, SÅ DET BLEV GODNATT!!

Tänkte först inte köra något godnattinlägg, jag var så trött att jag egentligen bara ville sova. Men så började så klart mina fingrar bli otåliga och det blev lite abstinens. hahaha
Så ja, nu är jag tillbaka ... mest för att säga godnatt och önska er en fortsatt härlig kväll det lilla som är kvar.

Själv började jag stöka runt lite i hallen och försöka få lite bättre ordning där tidigare ikväll. Men energin försvann och jag hann inte alls med något längre. Man ser med andra ord ingen skillnad.
Det kan ha att göra med Dennis goda mat. Ikväll bjöd han på stekt fläsk med potatis. Det var sååå gott. Jag har inte ätit det sedan svärmor bjöd på det för flera år sedan. Japp, det var himmelskt och naturligtvis hamnade jag i matkoma. Det var väl antagligen därför jag inte orkade fortsätta i hallen. :) :) 

Men NU säger jag godnatt. Ha en god natts sömn och dröm glada drömmar.

DAGS ATT SLÄPPA TAGET!!

Nu är det dax.
När jag gick från mitt förra jobb fick jag massa papper och plastfickor med mig som bara kastades ner i kartonger. Mot slutet var det drygt att dra i alla papper och saker som låg liggandes. Så det blev att jag drog hem det och sen har det bara blivit liggandes.
Ju längre tid som gått desto svårare har det varit att rensa och kolla vad som skulle kastas. Jag tror att jag lite omedvetet har stoppat huvudet i sanden och inte velat inse att det inte är mitt jobb längre.
Men som sagt, nu är det dax att släppa taget. Det har gått över ett år nu och det är verkligen hög tid att jag går vidare. :( 

Så nu har det rensats .. och rensats ... och slutligen kastats en massa papper. Jag får se det från en annan sida nu. Idag är första dagen på resten av mitt liv. :) :) 

FÖR LITEN VÄSKA!!

Det blev lite mer energi när Beatrice plötsligt kom upp med nyköpt fransbröd, det blev en liten brunch för två.:) 
Och nu när jag bestämt mig för att inte göra något alls, så bara flödar energin och jag skulle kunna göra hur mycket som helst här hemma.

Nu är i alla fall rensningen av väskan klar. Jag kastade hur mycket som helst och tänkte att nu kan jag ju passa på att byta väska.
Men hur skall nu detta gå till? Väskan jag köpt för flera månader sedan och som ännu inte använts något, är ju alldeles för liten. Trots att jag kastat en massa och bara lagt ner det nödvändiga får jag inte ens plats med plånboken. hahaha
Hmmm, måste nog köpa en NY väska igen. :) :) Och det är inte alls som mina söner brukar säga att jag har mani på väskor ... så tro ingenting. hihi

JAG SLAPPAR!!

Vad gör man om det är Söndag och man skall slappa och inte göra alltför mycket? Tja, man kan ju alltid kasta sig på sängen och rensa väskan t.ex.
Jag känner riktigt hur harmonin infinner sig och jag mår superbra av att inte göra något och bara få vara.
Dennis och Dessi stack precis iväg på lite äventyr med lilleman och Beatrice går ut med Molly en sväng. Så det är bara jag hemma och ja, jag gillar tanken på att få vara allena en stund. Känns skönt.

Hur lyckas man samla på sig såååå mycket i en liten väska? Det är inte alls konstigt jag aldrig hittar vad jag letar efter när jag stoppar ner handen i väskan. hahaha

IDAG BLIR DET SOM DET BLIR!!

Godmorgon alla glad.

Jag mös ner mig under täcket igårkväll, tog boken som skulle få underhålla mig ett litet tag ... och vaknade i morse när klockan ringde med boken i hand. Jag hade inte ens öppnat den. hahaha
Ja, jag behövde väl det antar jag. Det har varit lite dålig sömn de sista nätterna, men nu känner jag mig ganska pigg efter att faktiskt ha fått sova HELA natten. :) :) 

Idag är det ingen ridning för Beatrice del. Precis efter hennes magsjuka åkte hon på en ordentlig förkylning. Och jag tycker inte hon skall anstränga sig på hästryggen med virus i kroppen, speciellt som hon inte hann vila upp sig efter första omgången. Så idag blir det vila och en helt planlös Söndag. Det kan ockås vara ganska skönt. Jag tänker inte planera in något idag, det får komma som det kommer. :) :) 

Nu blir det morgonmys med kaffe och datorsurf för min del.
Ha en härlig dag alla. Koppla av och ta det riktigt lugnt idag. Det är ju Söndag, veckans enda vilodag. :) 
Gör som jag, ta det som det blir ......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GODNATT!!

Idag har det överlag varit ganska långa inlägg från mig. Puh, måste vara jobbigt att läsa för en del kanske. Så detta sista för idag tänkte jag hålla väldigt, väldigt kort.
Det blir mest bara en liten godnatthälsning till er alla. Vart ju dåligt "godnatt" från mig igår så ja, jag tar igen det ikväll. hahaha

Ha en fortsatt härlig kväll ni som är vakna och pigga. Och skall ni ge er ut ikväll, så glöm inte att ta väl hand om er ... ja var rädda om er där ute.

Godnatt och sov så gott.

GÄSTER IKVÄLL OCKSÅ!!

Såååå mätt jag är just nu.
Dennis och Dessi bjöd på crepes idag och hjälp vad gott det var.
Vi har även middagsgäster här ikväll, alltid kul med gäster. :)

Nu är det kaffet som gäller.

DET VAR ALDRIG MENINGEN!!

Eftersom det nu varit väldigt andligt här på bloggen idag, tänkte jag fortsätta i samma banor med veckans minne. Detta är inget annat än sanningen, förutom kanske en del förväxlingar. Ja, det är ju ett antal år sedan. Och minnet är kanske inte vad det borde, men i det stora hela så ......

Detta hände som sagt för många, många år sedan. Vi förflyttar oss till tiden när jag och bästa vännen ofta och gärna åkte rundor för att lyssna på musik, där hennes bror var sångare i ett dansband.

Färden skulle gå till Råå vid Helsingborg. Vi hade inte sagt något, tänkte överraska broderna där vi plötsligt skulle komma gåendes. Det var kanske bra att vi inte nämnde något, eftersom det skulle visa sig att vi ALDRIG kom fram till Råå.
Vägen till och från Råå var kantad av små mystiska tecken hela tiden. Om jag inte minns fel började det väldigt märkligt av en sol som var STOR. Till saken hör att detta var mot kvällstid och solen var helt felplacerad i tidsordningen. Solen stod långt ner på vägen och följde oss hela, hela tiden. Efter en stunds körandes mötte vi ett stort hus på vägen, och då menar jag på vägen. När jag väl bromsade in (mitt på motorvägen hahaha) försvann huset. Hmmm, detta var absolut inte det konstigaste på hela den kvällen.
När vi svängt av mot Helsingborg och Råå fortsatte skyltarna visa oss mot rätt väg ... trodde vi. Vi hamnade någonstans i en skogsdunge och visste inte hur vi skulle komma ut därifrån. Det skulle visa sig vara stört omöjligt att komma från den här skogsdungen. Om jag säger så här, vi svängde till vänster och kom till skogsdungen, vi svängde till höger och kom till samma skogsdunge. Och ja, när vi körde rakt fram kom vi till SAMMA SKOGSDUNGE. Då började vi bli lite rädda. Det hade gått ett tag, eftermiddagen blev till kväll, det var mörkt ute och vi satt inlåsta i bilen i en jädrans skogsdunge. Ni kan tänka er mitt hjärta ... som bara slog mer och mer.
Vi hade inget val än att börja färden tillbaka mot Malmö.
Nej, nej, nej, vi skulle inte till Malmö. För när vi väl kom ut på motorvägen MOT Malmö, så var alla, och jag menar alla skyltar där det stod Malmö överstryket med ett stort rött kryss på. Vid något tillfälle var vi på väg mot ett jättestort hål mitt på vägen ... jag fick tvärbromsa så att båda två fick hålla i oss trots bilbälten.
Och all annan trafik då? Nej, ser ni det fanns inga andra bilar. Det kändes som vi hamnat rakt in i en twilightfilm.

Jodå, långt om länge kom vi fram till Malmö igen ... väldigt skakiga.
Någon som trodde oss? Nope. Pias mamma bara skrattade åt oss och undrade vad vi hade druckit. Och hon hade absolut inte sett någon sol. Det var vi som inbillat oss allting. Och Pias bror han trodde ju också att vi hallicunerat och bara skrattade.
Dagen efter skulle han så klart överbevisa för oss att vi inbillat oss allting. Så han tog oss med i bilen och körde till Råå och tillbaka till Malmö ... INGET av det vi varit med om kvällen innan fanns kvar. Hmmm......

Något ville alltså hålla oss från Råå. Vad det än var så var det inte meningen att vi skulle se det.

MER FRÅN GÅRDAGEN!!

Nu har jag haft lite tid att gå igenom samtalen som kom till oss igår. Och jag är fortfarande inne på samma spår, jag vill sååå gärna ha en seans till. Men skulle nästa gång vilja ha en "privat sittning", där det koncentreras på mig en halvtimme och där jag kan ställa frågor. För jag har så himla många frågor som bara surrar runt i mitt huvud.

Om jag först börjar med Beatrice besök. Hon fick ju som sagt besök av sin gammelfarfar. Han är den som finns där hos henne och som följer henne på hennes väg mot vuxenlivet och en eventuell karriär. Han är i alla fall väldigt stolt över henne. Under hennes tredje gymnasieår kommer hon att få ett arbete. Jag kan bara anta att det är något extraknäck bredvid skolan, då hon har ytterligare ett år kvar att läsa. Och det är ju inte helt omöjligt. Redan nu praktiserar hon. Och ju längre tid som går kommer hon så klart ut mer och mer. Han såg också henne med färger, form och en penna. Vilket jag skulle kunna tro tyder på att hon kommer att jobba med något kreativt. Men det kändes i alla fall skönt för mig att höra att det kommer att gå bra för henne. Det är trots allt det man som förälder hela tiden strävar efter.

När det gäller mig själv blev det plötsligt lite mer komplicerat. hahaha
Då ställdes det lite mer krav. Till att börja med skulle jag sluta upp med att ta mussteg och börja ta stora kliv istället. Nu är det ju så att man måste ta alla sådana här saker med en nypa salt. Jag tror ju stenhårt på det men tar det samtidigt lite som det kommer. Men visst stämde det när de berättade att jag höll igen mig själv och skulle börja ta mer plats. En annan sak som också stämde riktigt bra var när de sa att jag skulle flytta ner, att de såg mig i en liten trädgård. Även om jag kanske inte egentligen vill bo i hus, har jag och Dessi ändå kikat på lite hus på nätet att hyra. Det kändes som den kommentaren var ganska klockren.
Sen berättade de att jag varit ensam alldeles för många år och att det var dax att hitta någon man nu. Och detta skulle ske inom tre år. hahaha
Ja, så klart skrattade jag gott åt det. Det finns inte på min karta ens. :) :) En sak som jag så klart hoppas stämmer är ju att jag skulle få en "tillsvidareanställning", troligtvis inom ett år. Ja, det kan jag ju inte annat än hoppas på att det stämmer.
Eftersom Beatrice redan fått beskedet om att det kommer att gå bra för henne, frågade jag även om mina söner. Och fick då veta att det som passade Teddy bäst var en egen liten rörelse där han fick mecka med motorer, cyklar, ja lite av varje helt enkelt. Och faktum är att jag ser Teddy framför mig på det sättet. Sen berättade de även att Dennis var riktigt stark i sig själv, mådde bra och trivdes alldeles förträffligt med sin tillvaro.

Ja, det här blev ju lite längre än vad jag hade tänkt mig. Och just nu kan jag inte komma på så himla mycket mer, kommer kanske när jag börjat analysera lite mer.
Jag hade hoppats på att Affe skulle dyka upp, men måste säga att jag är mer än nöjd av att veta att mormor och svärfar finns med mig i min vardag. Det gillar jag verkligen. Och svärfar är åndå inte så långt ifrån den jag ville ha hit. Kan garantera att de överlägger med varandra, Affe och hans pappa, där de sitter på sitt lilla moln och kikar ner på oss. :) :) 

OFÖRGLÖMLIGT!!

Sorry för dålig uppdatering. Men kvällen igår var riktigt magisk, ja den var helt enkelt oförglömlig.
Jag hade förberett allting, kollat om jag fick fota, om det var okej att lägga ut på bloggen och allt sådant. Men när man väl satt i soffan och hon började prata, glömde jag allt vad kamera och blogg var. Jag bara rycktes med av hennes sätt att prata, de andar som var på besök och hela känslan i rummet. Detta har varit en av de bästa kvällar på mycket, mycket länge. :) :) 

Efter att ha hört henne prata med de andar som var på besök till mig, så kan jag nu säga utan att tveka att det är min svärfar och mormor som varit här nästan hela tiden.
Jag har hela tiden trott att det var Affe som snurrade lamporna, men icke då. Det är min mormor som haft roligt med oss. Det är också de två som tagit sönder glödlamporna lite då och då, tänt och släckt våra lampor, gömt undan saker ... för att sen lämna tillbaka de igen hahaha, vilka busar.
Att Affe ligger och lurar är jag fortfarande helt övertygad om. Och eftersom min svärfar är här på besök är jag ännu mer säker på det.
I och för sig visste jag att svärfar brukar vara här. Jag känner hans närvaro lite då och då.
Beatrice var också en av gästerna och hon fick besök av sin gammelfarfar.

Efter att seansen var slut satt vi kvar och drack lite och hade allmänt mysigt. Cina och Lisbeth gick inte förrän lite över 01. Och innan jag kom isäng var klockan nog närmare halv tre. Så det är kanske inte så konstigt att jag inte vaknade så tidigt som jag brukar. Men det var skönt med en liten sovmorgon ... och så har ni också haft något att se fram emot, eller hur? :) :) :) 

Jag känner att jag måste bena upp samtalen. Både från de andar som kom till mig, men också besöket till Beatrice. För de berättade mycket om och till oss som jag gärna vill dela med mig. Men jag måste som sagt reda ut i min skalle först vad som egentligen hände, vad som sas. Så jag återkommer om den här kvällen och andarnas besök lite senare.

Nu skall jag dricka morgonkaffe och försöka vakna till liv. Jag är nog inte så van vid det här med alkohol, för jag känner mig sååå tung i huvudet. Och ändå drack jag inte så mycket, det blev några cider och lite vitt vin. Men huvudet beklagar sig som sagt. :) 

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

Vårt medium, som var riktigt duktig på det hon gjorde...

SNART ÄR DET DAX!!

Lite stressigt blir det allt.
Försöker få ihop lite toast till oss, innan allt sätter igång.
Damen som håller i allt kommer redan 17:15, men det skall nog fixa sig ändå. Får väl vila när jag blir pensionär. hahahaI MORSE!!

Varje dag när Dennis kör mig och Dessi till jobb, kör vi alltid förbi Skånemejerier på väg mot Oxie och Dessis arbetsplats. Och varje gång får jag en klump i halsen. Jag vill så gärna se Affe komma gåendes där på gården som jag gjort så många gånger tidigare. Och ja, idag blev det inget bra alls att åka förbi där. Jag kunde inte ens titta åt det hållet. :( :(

Nu känns det lite bättre igen när jag fått koncentrera mig på jobbet ... och givetvis även fått skriva ner det. Det hjälper riktigt mycket.
Nu blir det en kopp kaffe innan jag kastar mig över nästa arbetsuppgift. :)

FANTASTISKA FREDAG!!

Jag hoppade in i duschen det första jag gjorde när jag vaknade för att bli superpigg. Men det var ju helt förgäves. Jag är precis lika trött som igårkväll när jag gick och lade mig. :( Så nu hoppas jag att min stora balja kaffe skall göra susen.
Fördelen med den här dagen då? Det är ju FREDAG, thoho. Sista arbetsdagen för veckan ... och även sista dagen själv på kontoret.
Det har gått riktigt bra. Det är lite tråkigt utan Kajsa där. Men ändå känner jag att jag verkligen blommat upp när jag fått ta saker som jag inte brukat. Man kan väl säga att jag fått en ordentlig egoboost. hahaha

Nu skall jag försöka vakna till liv med mitt kaffe, och snart är det dax att ge mig iväg till jobb.

Ha en fantastisk Fredag allihop, och var rädda om er.

GODMORGON

FÖRBEREDER MORGONDAGEN!!

Och Dennis har fått städnoja ... han plockar och plockar medan vi andra blir tröttare och tröttare. :) Eftersom vi mer eller mindre jobbar alla tre hela dagarna blir det inte mycket av till städning och undanplock på vardagarna. Och så kommer det gäster i morgon kväll. Men vadå, tror inte folk bryr sig att det inte ser ut som ett museum här hemma. Och det försökte jag förklara för Dennis, man behöver inte blåsa lägenheten för att man får gäster. Men han fortsätter, så han får väl hållas dårå.

Vi har i alla fall haft en lugn och skön kväll så här långt ... med lite glassätande och babbel babbel. Det är sånt här som gör kvällen, att kunna koppla av och ha familjen runt sig. Ja, Teddy är ju inte här så klart. Honom får man dra i kragen för att få hit. Hmmm, en tanke, man kanske skulle göra det. Tror ni det hade uppskattats? Det tror inte jag. hahaha

Nu skall jag snart krypa ner under täcket och krama kudden. Hoppas att jag får SOVA inatt. Det behöver jag om jag skall orka mig igenom morgonkvällen.
Och på tal om morgonkvällen så har vi fått ett par avhopp. Så är det någon i närheten av Malmö som känner för att gästa en seans, så hör av er om mer info.

Nu säger jag godnatt till hela svenska folket (och alla andra). Hoppas ni har en underbart skön kväll och en god natts sömn.
Sov så gott.

ETT STOPP PÅ VÄG HEM!!

Visst ville jag hem snabbt efter jobb. Men ja, ibland blir det ju inte som man vill. :)
Jag var tvungen att handla hem en del, så det fick bli ett Wesselsbesök på vägen. Det var längesen jag var där. Jag har inte haft orken att ge mig iväg just dit. Och det har ju inte behövts heller, mina söta barn har stått för den biten.
Nu tog jag en liten paus innan jag beger mig hemåt. Det är TUNGA grejer vet ni. :) :)DET HÄR MED CLEMENTINER!!

Alltså vad är det med mig och clementiner? Nu har jag lyckats vräka i mig nästan en hel påse clemmisar ... och dagen är inte slut än. hahaha

Ja, ja, jag antar att det är bättre än godis iallafall.
Nu kör vi en till bara för att ......


MOLLY HON KAN HON!!

Ibland får man sig ett riktigt gott skratt ... ja även hemma hos oss. Hur många hundar kan ni säga blir sura på matte eller husse och låser ut de på balkongen? hahaha
Det var precis det som hände hos oss i morse.
Dennis körde in Molly från balkongen för att hon satt och tiggde när han åt frukost. Då hoppade Molly upp på balkongdörren så handtaget gick i lås.
Ja ni kan ju tänka er minen på mig när Dessi ringer mig på mobilen och frågar om jag kan öppna dörren för att Molly låst ut de. hahaha

Hon är så duktig vår lilla Molly.


JOBBIG NATT!!

Gårdagens tankar och ord satte sina spår. Så inatt hade jag drömmar HELA natten om andevärlden. Jag vaknade till flera gånger och visste inte om jag drömt eller om det faktiskt var så att jag hade besök här hela tiden under natten. Jag brukar inte vara rädd när det gäller sådana saker. Men inatt var det lite kusligt. Jag kände mig iakttagen och tyckte hela tiden att någon pratade med mig, jag kunde dock inte höra eller förstå vad.
Så nu sitter jag här och funderar om någon vill få fram ett budskap till mig, eller om de helt enkelt bara förbereder sig inför morgondagen. För jag tycker fortfarande, trots att jag nu är helt vaken, att här är "aktivitet".

Nu är det i alla fall morgonkaffet som gäller. Och idag var jag smart nog att ta en termosmugg till kaffet. De sista dagarna har ju kaffet blivit kallt efter bara några minuter, bara för att jag springer ut på balkongen med det. Men IDAG skall jag minsann dricka VARMT kaffe. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

LITE KVÄLLSSNACK INNAN SÄNGEN!!

Vad får man om man blandar tre övertrötta personer i ett och samma rum? Jo bara en massa skrattsalvor. Ikväll räckte det med att man tittade på Dennis eller Dessi för att dessa skulle börja gapskratta. Och ja, jag är lika trött. Så ikväll har det bara blivit en massa trams. :) :) Och visst är det ganska avslappnat när man kan ha sådana kvällar också?

Men när det blev lite mer "det okända" snack och vi började prata om andevärlden, ja då gick Dennis hahaha. Jag vet inte om det berodde på att han tyckte det var tråkigt eller om han bara blev rädd. Jag tror att han blev lite rädd faktiskt. Och det är väl så att allt det vi inte kan bevisa skrämmer oss en aning. Personligen tycker jag det är väldigt intressant, och jag längtar som bara den tills Fredag då vi skall ha en seans här hemma. Men jag skall villigt erkänna att jag även känner lite oro inför det, jag har ju absolut ingen erfarenhet och har inte den blekaste aning om vad som väntar.

Nu tänker jag kasta mig i sängen och mysa ner mig under täcket och vänta på besöket från John Blund. Han lär inte vara långt borta. :) 
Hoppas ni själv har haft en härlig kväll och att ni får en god natts sömn.
Sov gott alla.

BOKTIPSET V. 46

Tänk er att leva 30000 år tillbaka och befinna er i en istid. Det är förloppet i veckans boktips. Denna bok, mina vänner, måste läsas, vare sig man är en bokmal eller inte. När man ser bokomslaget så ser den inget vidare bra ut. Och läser man handlingen bak i boken, låter den allt annat än spännande. Men jag kan med handen på hjärtat säga att börjar man läsa den går det inte att sluta.
Jag pratar om "Grottbjörnens folk".

Boken handlar om Ayla som förlorar sin mamma, ja alla sina närmaste, i en jordbävning. Hon tas om hand av en grupp neandertalare. På ren svenska skulle jag vilja säga ett mellanting mellan människa och apa som pratar teckenspråk. hahaha
Och på tal om teckenspråk. Boken har även blivit filmatiserad. Men där var det tvärtom. Jag blev grymt besviken, eftersom halva filmen går åt till att teckna till varandra, på något sätt skall man försöka klura ut deras känslor på ett annat sätt. Så jag kan inte annat än säga; håll er till boken.

I alla fall. Detta är historien om Ayal. Och har ni inte läst den så gör det. Den är riktigt, riktigt bra. Och än en gång, låt er inte luras av omslaget.


TRYGG MED GATAN??!!

Som dagen bara har rusat iväg. Inte förrän nu har det lugnat sig lite på telefonen.
Jag var ut en sväng för ett litet tag sen och stal till mig några bloss. Modigt, eller hur? Det är inte ofta jag står så där lugnt på just den här gatan, men idag så ......

Nu är det bara lite drygt en halvtimme kvar att jobba och det lär ju gå på ett blink.
Ha det gott, så hörs vi där hemma sen ... hoppas jag. :) :) 

DETTA ÄR JAG!!

Tänkte kompensera mig själv med gårdagens dåliga uppdatering, allt för att slippa få abstinens. hahaha

Telefonen går varm här på jobb, och jag hinner inte så mycket annat för tillfället. Men jag gillar det. Jag har ju alltid tyckt om när jag har mycket omkring mig och inte hinner med så mycket annat. :)
Det går så klart lite i vågor, så just nu är det lite tystare här. Jag har till och med hunnit laga mig en kopp kaffe. Japp, kroppen behöver ju också sitt......

Så ... det här är verkligen jag ...... när jag mår som bäst. :) :)

MORGON OCH JAG ÄR PIGG!!

Nu tror jag minsann att jag kommit ikapp mig med sömnen. Jag sov ju bort nästan hela kvällen, med undantag på ett par timmar. Och inte hade jag några problem med att somna senare på kvällen heller. :) :) 

Jag kommer att sitta ensam på kontoret resten av veckan, eftersom Kajsa är ledig. Vi har så himla kul tillsammans så jag kommer att sakna henne lite. Men hon behöver så klart också vara ledig, det blir skönt för henne. Däremot lär det inte bli utrymme för några pauser eftersom jag då får vara beredd på telefonen hela tiden. Nu har jag dock kommit in i jobbet så mycket att jag inte behöver dator varje gång jag svarar en kund. Jag har en hel del i huvudet nu. Och jag tycker det är såååå kul. Synd bara att det snart är slut. :( 

Nu blir det lite morgonkaffe för att väcka halsen min och sen kan dagen börja.
Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

LEDSAMHET OCH GLÄDJE!!

Av ren utmattning, efter de senaste dygnens felaktiga rytmer, slocknade jag på sängen, och vaknade 22. Jag är fortfarande lika trött, så jag kommer att slockna igen så fort jag lägger huvudet på kudden. Jag undrar egentligen när jag kommer tillbaka till min vanliga rytm igen. :) 

Tidigare ikväll när jag klickade in mig på instagram för att kolla runt lite möttes jag av en bild på Teddy med världens tyngsta text. Och så klart, som mamma blir man ju nojig och orolig när man läser en sådan text, och framför allt när man får syn på det ledsna uttrycket.
Jag vet att jag också i bloggen blottar mig och visar upp än den ena, än den andra minen. Och det är ju så, alla kan ju vara ledsna ibland, konstigt vore det annars. Men när jag skriver om min ledsamhet, har jag ofta en förklaring, om än så märklig. Och när det ledsna sen övergår till det glada så uppdaterar jag då också.

Men i Teddys fall, precis som hos många andra, får man läsa det ledsna. Men aldrig att man sen får en uppdatering med en glad min. Det är då jag reagerar.
Nu tror jag mig så klart veta Teddys ledsna uppsyn. Men det gör det inte lättare att hantera eller se. För vem vill se sitt barn ledsen?
Nu var detta på instagram. På Facebook är det likadant. Folk blir arga på varandra och är ledsna titt som tätt. Jag har frågat mig själv allt som oftast varför folk har ett behov av att skriva så fort de varit i luven på varandra eller tycker illa om någon eller rent av när ......??
Kan tala om att jag forfarande inte fått något svar...... :) 

Ibland behöver man skriva av sig, det är jag ett levande bevis på. Därför är jag riktigt tacksam att jag faktiskt har bloggen där jag kan ventilera mina känslor. Men som sagt, det är lika viktigt att förmedla glädjande känslor.

Detta var bara en liten kvällstanke innan jag stupar i säng igen.

Jag säger nu godnatt till alla och hoppas ni haft en härlig kväll. Sov gott och dröm glada drömmar.

Bild och text lånad från instagram, t3ddy92
 

RAMLADE NÄSTAN AV STOLEN!!

Alltså, jag tror att jag är övertrött och kan somna vilken minut som helst.
För ett tag sedan satt jag och Beatrice och tittade på TV. Jag satt i datastolen och plötsligt bara flög jag upp av att Dessi tog mig på axeln ... jag hade somnat hahaha. Då är man trött minsann. :) 

Men i vilket fall som helst så var det störtskönt att efter min powernap bara resa mig ur stolen, gå raka vägen ut och sätta mig på köksstolen till dukat bord.
Och nu när jag väl är mätt och belåten känner jag att jag inte kommer att kunna göra någonting annat denna kväll. Jag får väl hoppas att jag inte somnar så här tidigt, då lär jag vakna i ottan. :) 

Dessis köttfärslimpa. Den gick minsann inte av för hackor.

EN INTENSIV DAG!!

Oj, oj, oj, vilken dag jag har haft. Får ju lite dåligt samvete när jag faktiskt inte hunnit blogga något idag. Men det har varit full rulle från det jag öppnade dörren till kontoret tills jag gick därifrån 16.
Och idag har jag fått lite nya flashbacks hahaha. Måste ju säga att det är inte alls stor skillnad på dagen mot tidigare år. Så den här dagen har verkligen kantats av undersökningar, felbetalningar och nya undersökningar. Och visst har jag trivts med det.
Jag minns att jag tänkte när jag började på det här företaget att jag tyckte det skulle bli skönt att slippa alla problem med betalningar osv. Men nu när det har kommit igång på allvar med fel betalningar ... på fel ställen, så märker jag ju att jag faktiskt har saknat det en aning ändå. :) :) 

Måste erkänna att jag fick lite abstinens efter bloggandet när jag var på väg hem. Men jag tycker det är svårt att hålla på med mobilen och skriva och fota när det är mörkt, regn och rusk. Så det fick helt enkelt vänta tills jag kom hem.

Nu skall jag ta mig en god kopp kaffe och bara njuta av värmen ... i alla fall tills jag tar mig ut till balkongen, brrr.

RENA NATTEN!!

Snacka om att gå i dvala.
Stackars lilleman hade sån magknip inatt och höll oss vakna nästan hela natten. Han var så hysterisk så det faktiskt till och med blev ett litet sjukhusbesök för den stackaren. Inget vidare måste jag säga.
Även nu på morgonen verkar han ha ont, så det blir nog ingen bra dag för hans utmattade föräldrar. :( 

Själv blev jag brutalt uppväckt av min söta dotter som ville ha följe till sin praktik. Hon börjar ju redan 6.30 och hon fick inte liv i mig förrän vid 6. Så det var bara till att kasta sig ur sängen och i kläderna så att hon inte skulle komma för sent. Tur att det är någon i familjen som hör klockan på morgonen. hahaha

Så nu vill det till att jag mornar mig snabbt. Skall alldeles strax dricka kaffe så halsen också vaknar till liv. Sen blir det troligtvis bussen till jobb. Vill inte väcka Dennis som jag tror precis har somnat.

Nej, nu måste jag skynda mig om jag skall hinna.
Ha en bra dag där ute, och var rädda om er.

TOMTEN ÄR FAR TILL ALLA BARNEN!!

Måndag ... och då har jag ett litet filmtips på G. Vet, skulle ju kommit upp något tidigare. Men men, bättre sent än aldrig.

Jag skulle nog vilja påstå att jag inte är så överdrivet förtjust i svenska filmer. Men det finns ändå en och annan som faktiskt har satt sina spår, och som jag absolut inte har något emot att se om igen.
"Tomten är far till alla barnen" är en såda film.

Filmen handlar om Sara som varit gift flera gånger och har barn med i princip alla sina exmän. Hon vill att alla barnen skall fira jul med hela familjen, och bjuder därför in alla sina exmän med respektive och ALLA barn. Naturligtvis urartar festen när hon berättar att hon är gravid med sin nya man ...... som i sin tur vet med säkerhet att han inte kan få några egna.

Med detta lilla filmtips och nedan lilla filmklipp säger jag nu godnatt. Ha en fortsatt mysig kväll. Det tänker jag ha framför TV'n ... nerbäddad under täcket. :) 

MÖRKT SOM NATTEN!!

Det blev en låååång dag idag.
Jag kom inte från jobb förrän närmare 17.45. Då hade mörkret redan börjat falla, så jag beslutade att ställa mig på gården innanför stängslet till jobbet och röka en cigarett medan jag väntade på Dennis, som skulle hämta mig. Okej, jag stod väl omkring 10-15 minuter innan jag kom på att Dennis säkert skulle komma vilken minut som helst. Så jag traskade in i trappan igen och ställde mig på framsidan av huset istället. Alltså vi pratar om stadens mest ökända gata. hahaha
Och där stor jag väl ungefär lika länge medan jag stod och hoppade jämfota och tyckte det var kusligt, mörkt som natten och fullt av misstänkta personer ...... som jag såg det alltså. :) :) De var säkert väldigt harmlösa, men jag ser alltid misstänkta personer när jag blir rädd för något. hahaha
Till slut vågade jag inte stå kvar längre, rusade in i trappan och såg till att det verkligen var låst bakom mig. :) 

Japp, typiskt mig. Rädd för min egen skugga. hihi

FULLT HUS!!

En av få dagar då det verkligen varit att göra på jobbet. Jag är fortfarande kvar ... och jag älskar varenda minut.

Stackars Kajsa har blivit trampad av sin häst och behöver vila så mycket som möjligt. Klart jag ställer upp och stannar kvar nu när vi har "öppet hus".TIDIGARE ÄN VÄNTAT!!

Då har jag varit igång en halvtimme redan.
Chefen fick lite problem, det är klart man ställer upp. Snäll jag vet. hahaha
Dock saknade jag den där extra koppen kaffe innan jag stack hemifrån, eftersom det blev tidigare än planerat.
Så vi tar väl den där koppen nu. :) :)KALL MORGON!!

Kom precis in från balkongen ... och det är riktigt kallt ute, brrrr. Ja nu har vinterkylan verkligen landat här. Lite tidigt tycker jag som inte alls gillar kylan. 
Piggnade till gjorde jag.

Fick ju även ringa till Beatrice praktik nu på morgonen. Hennes känsel i armen har inte kommit tillbaka riktigt helt sen hon hade kanylerna i armen häromdagen på sjukhuset. Tror inte att det blir så bra då att hon skall stå i ett kök en hel dag och hålla på med händer och armar. Så hon får stanna hemma och vila idag.

Nu blir det morgonmys med kaffe och datorn innan jag börjar göra vid mig. Idag börjar jag inte förrän 11 eftersom jag jobbat så många timmar extra den sista tiden. Kan vara skönt det också, då hinner jag med lite jobbsök nu på morgonen.

Ha en fabulous dag, och var riktigt rädda om er där ute. Och klä på er ordentligt när ni skall ut i kylan. Själv skulle jag mer än gärna stanna under mitt varma täcke ett tag till. :) :) 

GODMORGON

VÅR NYA LEKSAK!!

Nu är alltså den här Söndagen slut ... och likaså jag.
Fattar inte var helgen tagit vägen. Och jag som skulle gjort så mycket, har ju inte hunnit med hälften ens.
Hmmm, lat eller??? :) :) :) 

Just ja, vi beställde ju hem en hel del varor för inte så länge sen. En av prylarna var en liten träningsmaskin. Japp, vi tycker att nu måste vi börja röra oss. Men hur man än försöker så räcker timmarna av någon konstig anledning aldrig till för att ge sig iväg hemifrån. Men nu så kanske ......
Ikväll monterades den upp. Och tillsamman med pilatesbollen och wii fit, som också bara står och skräpar, så kanske vi kan få till det där lilla extra. Varför inte en beachkropp 2014?? hahaha
Vet ni, detta är mest en kul grej. I det stora hela mår jag ganska bra med mig själv. Det jag egentligen hoppas på är att jag skall bli lite mer rörlig i kroppen, få bättre balans och kanske till och med kan få lite bättre flås.

Nu säger jag godnatt till alla söta. Och glöm inte att ni är unika och speciella precis som ni är.

SOV GOTT


ÄNTLIGEN INNE I VÄRMEN!!

Snacka om att tiden rusat.
Vi har varit runt och både handlat mat, Farsdagspresenter, varit på kyrkogården, och nu ÄNTLIGEN hamnat hos pappa. Vilken Söndag...
Och jag som bara ville vara hemma i värmen. ;)

Nåja, nu blir det gott med en kopp kaffe. :)NU BLIR DET UTGÅNG!!

Nej, det blev INGENTING gjort här hemma. Jag tappade ju allt när lilleman kom till farmor på besök. Och sen blev det bara kaffe och ännu mera kaffe.
Men nu är jag i alla fall nyduschad och klar att ge mig iväg. Jag struntar helt enkelt i min lista, den lär ju inte rymma sin väg. hahaha

Snart blir det ännu mera kaffe ...... hos papsen. :) 

FARS DAG!!

Gjorde en extra liten Söndagslista över vad som behövde göras idag ...... utan att tänka på att det faktiskt är "Fars dag". Hur kunde jag nu missa det?? Mina listor brukar oftast inte fungera, kommer alltid annat mellan. Och ja så klart bör jag åka hem till pappa och gratta. :) 

Men vi får se hur det ser ut under dagen. Kanske jag hinner lite på min lista, och jag behöver ju inte sitta flera timmar hos pappa heller.
Det är som jag brukar säga, nära och kära är det viktigaste. Det andra runt omkring försvinner inte, det finns ingen som kommer hem och gör det till mig. "Hellre lite smuts i hörnen än ett rent helvete". Japp, det lever jag ofta efter. hahaha

Nu blir det först lite fika innan jag sätter igång.

LITE FRÅN KVÄLLEN!!

TV4 guld brukar köra korta maratonrace lite då och då. Så inatt låg jag nerbäddad och tittade på "Familjen Macahan". Jag fick en liten nostalgitripp där ... :) Orkade så klart inte se alla avsnitt, det blev väl 1 1/2 innan jag var inne i dimmorna. :) 
Så jag känner mig lite degig nu på morgonen, så där härligt degig när man vet att man inte behöver göra vid sig och åka hemifrån.

Vi hade även en trevlig stund hos mamma och Kalle igårkväll. Det bjöds på köttsoppa med klimp. Och jag åt som vanligt alldeles för mycket. Det är en av få gånger vi träffas hela familjen på det här sättet. Det blir inte så mycket av det annars tycker jag. Alla är så upptagna hela tiden. Så det var mysigt.

Nu skall jag morna mig lite med kaffe och datamys. Ha en härlig Söndag alla och var rädda om er.

GODMORGON

FÖRSTA MÖTET!!

Jag tänker avsluta denna härliga Lördag med "veckans minne". Det går tillbaka hela 27 år.

På den tiden var jag så klart singel, ingens mamma, ingens fru. Ja, jag levde livet ... de flesta kvällar i veckan spenderades på kvarterskrogen där jag bodde. Det låter kanske hemskt, men faktum är att jag drack inte varje kväll. Men mina vänner fanns där, och vi hade himla roligt tillsammans, de flesta av oss var trogna stammisar. hahaha.
Vi var ett helt gäng som strålade samman varje kväll. På samma gata där jag bodde, fanns fler av krogens stammisar. Det var hos en av dessa brudar jag första gången träffade Affe. Han var bror till en av tjejerna och var utsedd till kvällens chaufför, då vi skulle hem till hennes mamma för lite mat och spelmys.
Affe sa inte så mycket. Han var den tystlåtna typen som mest bara satt och sneglade ... och sneglade ... och sneglade. hahaha
Och när han lämnade av oss på natten efter en superkul kväll så fortsatte han bara att snegla, tog i hand och sa "kul att träffas", ja något i den stilen. :) 

Men jag är inte den som stilla tiger, vänder kinden till och låter saker och ting bero. Nej då, dagarna som följde tjatade jag på hans syster att jag ville åka och hälsa på honom. Tror hon kanske tyckte att det blev så tjatigt så till slut gav hon efter och vi åkte dit. :) :) 

Ja, på den vägen var det. Jag kom till Affe och det fanns inte mycket som kunde hålla mig därifrån efter det. hahaha
Plötsligt försvann mina stadiga besök på krogen, då ingen visste var jag fanns. Ja, förutom hans syster då. Och jag är ganska övertygad om att hon nog var den enda i familjen som faktiskt var förtjust i tanken på honom och mig som ett par. Har för mig att jag till och med fick kommentaren av hans andra syster att jag inte skulle såra honom.

Som sagt, det gick ju som det gick. Vi fick tre fantastiska barn och 12 år som gifta ... och förblev de bästa vänner. :) 

IVÄG PÅ MIDDAG!!

Okej, då har man nästan hamnat i matkoma, typiskt mig när det är mat hos mamma. Jag skall alltid äta mer än vad jag egentligen orkar.
Visst är det så att "mammas mat" är godast? :) :)

Nu vankas det iallafall kaffe. Sen är jag supernöjd.ANNORLUNDA FRUKOST!!

Har ju haft hur mycket tvätt som helst, och än är jag inte klar. Dock har det underlättat att Dennis också tvättat. Jag gillar absolut inte vår tvättstuga, tycker den är lite halvläskig faktiskt. Det är alltid Beatrice som brukar tvätta annars så det kanske är därför.
Nej, jag måste nog bli bättre på att hjälpa till med tvätten. Det är ju urtråkigt att stå där själv som Beatrice brukar göra.

Idag åt vi verkligen en riktigt god frukost, med både pannkakor med grädde och nybakade fransbröd. Sååå gott det var. Dessi fick plötsligt för sig att göra pannkakor, så när jag och Dennis kom upp var det nästan att vi kunde sätta oss till bords.
Och middagen idag kommer dessutom att vara hos mamma, som bjuder på köttsoppa och klimp. Det var så längesen jag åt det, det skall bli himla gott. Samtidigt känns det som att jag ALDRIG blir klar med något på min "to do lista". Vi har alltid något att göra, och det blir alltid nya saker som läggs till på min lista.
Men ja, äta skall vi ju ändå så ......

Nu blir det snart tvättstugan för sista gången den här veckan. Sen kanske jag kan bli klar med något av alla mina projekt jag har igång. :) :) 

JAG VIKARIERAR FÖR BEATRICE!!

Då är jag igång.
Känner mig inte riktigt på alerten. Huvudet bankar och jag är fortfarande trött. Men tvätten skall ju gås igenom iallafall.
Ja, ja, det fixar sig väl. Jag har ju fått sällskap i tvättstugan, Dennis behövde också tvätta. Och det är alltid roligare om man är två.HALVA DAGEN BORTA!!

NÄR sov jag så här länge, till halv 10? Uppenbarligen har jag behövt det, och det var skönt att verkligen få sova ut.
Men det blir lite tight med tiden. Jag skall ju tvätta klockan 11, och som vanligt vill jag morna mig i min egen takt. 

Nu skall jag i alla fall dricka morgonkaffe och se om jag kan vakna till liv lite fortare. Känner mig fortfarande en aning trött. Tror det kan ha att göra med att jag kom helt fel på det när jag var vaken hela natten.
Ha en bra Lördag och må bäst.

GODMORGON

Så här går det när man jagar tvätt. Lite skillnad från gårdagens tvättkorg va?? :) :) 

MIN FREDAGSKVÄLL!!

Jag har rensat lite i klädkammaren, men tycker inte att jag kommer någon vart. Jag bara flyttar runt pinalerna istället för att besluta om jag skall kasta eller inte. Humöret blir ju inte på topp precis när det är prylar överallt.

Faktiskt har jag försökt att se det positiva, det är ju inte stök här hela tiden. Men många saker skall plötsligt få plats på liten yta. Och det är klart att det blir rörigt under tiden. Dock plockar det inte undan sig själv. Någon måste fortfarande ta sak för sak, eller trycka på knappen.

Som sagt, stöket i sig stör mig inte. Men jag kan bli lite ledsen av kyliga stämningar mer än stök. Därför låste jag in mig på rummet nu. Så det är bara jag, TV'n, datorn och ett glas baylis.
Just nu känns det lite visset. Jag hade velat bubbla av mig till Affe som jag alltid gjort tidigare. Men eftersom jag nu inte kan det längre blir det istället att jag låser in mig. Och det brukar för det mesta hjälpa. Så jag är ganska övertygad om att jag mår bättre i morgon när jag vaknar.

Nu tänker jag fortsätta se filmen "mannen som kunde tala med hästar". Oj, vad jag gillar den filmen ...... förutom slutet då kanske. :) :) 

Godnatt på er och ha en fortsatt härlig Fredagkväll, och var rädda om er.

INGA KLÄDER ATT TVÄTTA??!!

Och gissa vem som åker på tvättningen i morgon? Precis, jaaaag. Stackars dotra min är ju fortfarande inte riktigt kry, och jag har mer eller mindre tvingat henne att hålla sig i sängen. Så nu tänkte jag löpa runt i lägenheten och "leta" kläder. :) 
Konstigt, trots att vi har 3 maskiner tvätt varje Lördag, är tvättkorgen alltid i det närmaste tom på Fredagarna. Visst är det märkligt? Så nu måste jag ragga lite innehåll. :) :) 

NU LÅSER JAG, SES DÄR HEMMA!!

Då är det snart helg för min del. Det skall bli skönt. Dessutom har jag en hel del att stå i den här helgen, massor som skall fixas och trixas ... och lite förberedelser inför nästa Fredag.

Sista timmen har bara rusat iväg. Telefonen har verkligen gått varm, så jag har nästan inte hunnit något annat än att svara.
Men nu är klockan lite över 16 och jag är redo att hälsa på ...... HELGEN.


TOPPENDAG!!

Det VAR kallt när jag kom ut i morse, hua.
Och jag hade världens tur när jag skulle ta bussen. Jag brukar inte orka springa när jag ser bussen, den kommer ju ändå var fjärde minut. Men idag satt chauffören och tittade åt mitt håll precis som om han väntade på mig. Så när det bara var några steg kvar började jag röra på påkarna. Och minsann, precis när jag hoppade på bussen körde han. hahaha
Det kallar jag tur.

Nu skiner iallafall solen och jag mår prima.
Tjingeling
JIPPI, DET ÄR FREDAG!!

Sista arbetsdagen den här veckan ... och jag är TRÖTT. Jag har sovit riktigt hårt, inte konstigt med tanke på den korta sömnen igår. Skulle behöva sova några timmar till, så det är tur det är Fredag så jag kan komma ikapp mig på den fronten.
Beatrice känner sig fortfarande svag i kroppen. Jag jobbar inte så väldigt många timmar, och under tiden finns ju Dennis här om det skulle behövas. Så det skall säkert gå bra ändå.

Tror jag måste hoppa in i duschen nu om jag skall lyckas öppna ögonen. De sitter fastklistrade minsann, tur jag kan skriva utan att behöva titta. haha

Ha en härlig Fredag alla och njut ...

NÄST SISTA DAGEN!!

Klockan är 21 och jag sitter och sover framför datorn ... hmmm. Det är nu de där 2 1/2 timmarna i morse får sina konsekvenser. :) Men ja, det är hvudsaken att Beatrice får sova ut i alla fall.

Faktum är att jag alldeles strax också skall knyta mig. I morgon är det jobb som vanligt. Dennis är hemma och det känns ganska skönt att veta att inte Beatrice behöver vara helt allena. Tänker mest på hennes balans om hon skulle falla eller så. Jag är inte så pigg på att hon och hennes obalanserade ben skall vara ensamma hemma just nu. 

Och jag säger som jag gjort de senaste veckorna. I morgon är det FREDAG, jippi. Då laddar vi för en utomordentligt härlig helg ... som alltid.

Godnatt på er och sov så gott alla. Och glöm inte, ta med er leendet till sängen. :) 

ALLA HAR INTE "DET"!!

Det har lugnat ner sig här hemma nu. Beatrice sover lugnt. Hon ville visserligen inte äta någon middag, men det må vara hänt. Huvudsaken är att hon vilar mycket och får i sig vätska.

Igår när vi kom in till sjukhuset var klockan runt 22 tiden. Första timmen var väl ganska okej. Jag fick sätta mig i ett väntrum medan Beatrice fördes iväg för en del provtagningar. Det gick ganska snabbt. Efter det kördes hon in i ett annat väntrum med bås så att vi kunde vara lite ostörda medan vi väntade på provsvaren. Och DÄR var det en lång väntan. Så efter ett tag var jag både varm, röksugen och började känna mig trött. Beatrice låg och dåsade, så jag frågade henne om det var okej för henne om jag smet ut och rökte.
Så det var alltså det jag gjorde ungefär 23.30. När jag skulle tillbaka in igen var jag tvungen att gå via akutmottagningens vänthall, enda dörren som var öppen. I en kur satt två vakter lutandes tillbaka på sina stolar och babblade. Jag frågade hur jag kom in till det väntrummet där Beatrice låg. Då frågade den ena om jag varit och lagt pengar på bilen. Och jag hade ju ingen anledning att ljuga så jag svarade helt enkelt att jag varit ute och rökt. "Du vet väl om att detta är ett rökfritt sjukhus" fick jag till svar. Det är väl klart att jag vet, det var därför jag gick till rökkuren lite längre ner på gatan. Och istället för att acceptera svaret fick jag bara en nedvärderad syn och orden "När man är här kvällstid kan man inte hålla på att springa och röka var femte minut. Vi kan inte springa och öppna för alla som vill röka".
Alltså, det var ungefär 5 steg till dörren som skulle öppnas. Hur svårt kan det vara? Visst kan jag förstå om en och samma person springer hela tiden så de får springa och öppna. Men nog måste man väl kunna se dessa och kanske då säga något ... eller kanske inte. Varför inte bara vara den serviceminded person man skall vara i en sådan situation?

Som sagt, detta var vid 23:30. Halv 3 fick vi sen träffa läkaren och 3 blev Beatrice tilldelad ett rum. Så inte blev det många bloss där inte.

ADJÖS TILL SJUKHUSET!!

Äntligen är ordningen på väg att bli återställd, Beatrice kan komma hem idag.
Visserligen är hon inte kry. Men vi vet nu att svimningen igår beror på magingfluensan, som har blommat ut nu.
Hon har dålig balans. Och det är inte heller ovanligt för Beatrice när hon har feber.
Men det blir ändå skönt för henne att slippa sjukhussängen. Hon kan ju som sagt lika bra ligga hemma och vara sjuk.NÄSTA HÅLLPLATS ... SJUKHUSET!!

Sååå trött jag är. Somnade runt 7 i morse och vaknade igen halv 10.
Jag har i alla fall nu ringt och kollat hur det är med Beatrice. Hon har sovit lugnt och stilla. Fick inte prata med henne nu, eftersom läkaren var hos henne. Så jag ger mig av dit istället, ingen mening med att sitta här och vänta en timme.

Trött som få ...... men jag blir säkert pigg när jag kommer ut i rusket.

DET VART KAOS!!

Vilken natt vi har haft då.
När vi satt vid middagsbordet igårkväll började Beatrice plötsligt må dåligt, sa att hon inte orkade äta och plötsligt bara svimmade hon i min famn. Snacka om panik. Dennis kastade sig på telefonen och ringde 112, medan Dessi tog sig an Beatrice. Ja, ni som känner mig vet redan hur lätt jag får panik. Så jag var ju inte till mycket hjälp.
Beatrice blev blekare och blekare, trots att hon vaknat till liv igen. Jag tror hon var "borta" ungefär 3-4 minuter, det var riktigt läskigt.
Och inte nog med det. Ambulansen tog huuur lång tid på sig som helst. Tre gånger ringde vi och alla gångerna sa damen i luren "ambulansen är på väg, den är framme hos er om 5 minuter". Det var långa minutrar, det tog väl 20-25 minuter innan den dök upp. Dennis var så arg att han ringde upp en gång till och började skälla ut den stackars damen. Men någon bra inverkan har det säkert haft, för bara några minuter därefter kom ambulansen.
Enligt proverna på sjukhuset var det inget fel på Beatrice. Men när vi skulle gå kunde hon inte hålla sig på benen, hon hade ingen balans alls. Då hade även febern börjat stiga, så läkaren ville inte skicka hem henne. Jag fick åka hem ensam.  :( 

Det blir alltså inget jobb för mig idag. Jag kommer att invänta svar från läkaren som skulle ske runt 10-snåret. Dessutom är jag ordentligt trött, har ju trots allt inte sovit en blund inatt.

BOKTIPSET V. 45


Jahapp. Då har vi kommit fram till veckans boktips.
Jag är ungefär likadan i bokens värld som i filmens. Jag älskar romantik och berättelser som verkligen berör. Men förutom det så har jag nog en stor förkärlek till självbiografier, historier som hänt, som sätter sig i själen. Ja, jag kan som sagt gråta mig igenom en hel bok om det vill sig riktigt illa ... eller väl.
Detta är en sådan bok, "Pojken som kallades DET". Jag grät mig igenom den och kunde för mitt liv inte förstå hur någon kunde vara så grym. Och fortfarande, några år senare, har jag rysningar när jag tänker tillbaka på bokens innehåll och förstår inte hur det kunde få hända.

Dave Pelzer är författaren till boken och den handlar om honom själv när han som litet barn, endast fyra år gammal, började misshandlas av sin mor. Hans mamma var psykiskt sjuk och alkoholiserad och plågade verkligen sin son på det mest grymma sätt man kan tänka sig. Hon slogs, puttade ner honom för trappan, tvingade honom att äta skämd mat, ja listan kan göras lång. Jag säger bara, har ni inte läst den så gör det.

Det finns även två efterföljare "pojken som inte fanns" och "pojken som överlevde". Visst är även dessa två böcker bra. Men jag vill nog påstå att ingen av de ens kommer i närheten av "pojken som kallades DET".

NÄSTAN SOM JULAFTON!!

Viiiilken dålig uppdatering jag haft idag då.
Idag var det en ganska jämn ström av arbete så jag tog mig inte någon tid att blogga. Jag hade för mycket jobbtänk. Bra va??? hehe

Och jag vet, det har ju inte blivit så mycket bättre ikväll heller.
Jag hämtade ju som sagt ut mitt paket som jag beställt. Ett paket på 15 KG, så jag fick ringa Dennis som hämtade mig. Det fanns ju ingen chans att jag skulle orka dra iväg med det paketet från posten. :) :) 
Tyvärr hade jag missat ett par små detaljer, så jag får väl ringa dit i morgon och fråga om de kan tänka sig att skicka det lite express. Måste nästan ha det inom några dagar.

Nu skall jag fortsätta att kolla bland alla saker jag beställt, såååå kul. Det blir väl lite mer uppdateringar om det sen när allt är uppackat och ihopmonterat ... om några dagar eller så. :) 
Hörs sen, ha det bäst så länge.

ÄLSKAR PAKET!!

Idag har der inte varit läge för att blogga från jobb, har haft en del annat i tankarna. Men dagen har gått superfort. Visst har ni också tyckt det?
Nu är jag iallafall på väg från jobb och skall hämta mitt efterlängtade paket, jippi.SEG VECKA!!

Jag brukar alltid säga att tiden bara rusar iväg. Men guuuu vad jag tycker att den här veckan har segat sig. Det är bara Onsdag och det känns som jag har jobbat hur länge som helst. :) :) Det beror väl antagligen på att jag inte mått så bra dessa dagar och jag verkligen skulle behöva vila upp mig lite till. 
Så kan det gå ... får väl vila upp mig extra mycket till helgen istället. :) 

Nu är det i alla fall morgonkaffet som gäller, mindre än en timme nu innan jag skall iväg. För Nu springer klockan när man sitter och försöker morna sig framför datorn. Vad beror det på?

I alla fall, nu har jag inte tid längre, måste börja göra vid mig för dagen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

HÄRLIGT AVSLAPPNAD!!

Det har varit en riktigt lugn och skön kväll, familjemys, datamys och till och med Teddymys, hahaha
Ja, jag var ner en sväng till yngsta sonen. Var ju tvungen att kolla så allt var okej, den lilla rackaren har ju inte haft vett att hälsa på under en tid nu. Och ja, han såg absolut välmående ut. Så nu kan jag sova lugnt igen. :) :) 

Och så blev det även lite kvalitetstid med äldsta sonen. Det brukar ju alltid vara han och Dessi som står för matlagningen tillsammans. Men nu är ju Dessi krasslig, den stackaren. Så jag ställde upp som sällskapsdam åt Dennis. Jag vet, jag är så snäll. :) 
Receptet hade Dessi hittat i en tidning tidigare, pannkaksrulle med kycklingröra i, det va sååå gott. :) 

Men nu väntar jag i alla fall in John Blund, som är på väg hit. Jag har känt mig så skönt avslappnad och kry i kroppen ikväll, så det skall bli härligt att bara få lägga sig ner och blunda utan att känna smärtor i hela kroppen, som jag gjort några kvällar nu.

Nu säger jag godnatt till alla. Hoppas ni får en underbar natt med goda drömmar.

Sov så gott.

BARA EN MASSA SKRÄP!!

Hmmm, det bor bara EN person i det här rummet. Och jag bara undrar ... var kommer ALLT ifrån? Tyckte inte det var längesen jag städade skrivbordet, och nu ser man inte det igen. Försökte skälla på den jag ser varje morgon. Men tror ni det hjälpte? Nope, här är lika stökigt i alla fall. :(

Får väl ta ett ryck igen då...

RENA RAMA DECKAREN!!

Har precis varit ute för en snabb röka.
Det är egentligen helt fantastiskt hur det kan växla från en dag till en annan. Häromdagen sköts det, igår spöregnade det, och idag är det strålande solsken och så fridfullt på gatan utanför mitt jobb.
Men det är ändå inte utan att man blir lite nojig. Som nu när jag var ute så kunde jag inte låta bli att titta runt omkring lite misstänksamt. Jag tyckte nästan det var FÖR fridfullt.

Snacka om att det skulle bli en bra deckare. hahahaPÅ G!!

Jag skulle nog vilja friskförklara mig nu.
Jag som inte brukar äta frukost har alltså ätit två stora tallrikar kräm, helt fantastiskt. Jag har ju ätit väldigt lite under ett par dagar, så det är inte alls konstigt att jag vräkte i mig nu. Men ja, jag är glad att jag mår så här bra just nu i alla fall.

Nu är jag på G. Dennis lovade att köra mig, så nu väntar jag bara på att han skall bli klar. Japp, nu kan en ny härlig arbetsdag börja. :) 

ÅTER DAX FÖR PRAKTIK!!

Ja, då kör vi igen. Naturligtvis har jag även den här natten sovit bort "det onda". Och det är ju tur. För idag är det åter dax för Beatrice praktik. Jag följer med henne som vanligt och är med någon halvtimme innan jag måste iväg igen för att hinna till jobb.
Idag är det inte riktigt lika nervöst, verkar det som. Hittills har Beatrice bara varit på praktiken en gång, så hon är säkert lika orolig, men hon visar det inte.

Nu skall jag kasta i mig kaffet och få på mig kläder. Kvart över 6 ger vi oss iväg, så det gäller att vara klar tills dess. Beatrice är precis som mig, vill inte komma i allra sista stunden. Hon har ett riktigt stort ansvarstagande vad det än gäller. Hon är likadan när det gäller skolan. Hon kommer hellre en halvtimme tidigare än sista minuten. :) :) 
Jag är glad att hon verkligen tar sina åtaganden på allvar. Det har hon stor nytta av när hon sen kommer ut i arbetslivet på allvar. :) 

Nu måste jag rusa från datorn. Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

POJKEN I RANDIG PYJAMAS!!

Eftersom det varit lite dåligt här nu ett par dagar så har det inte blivit så mycket glättigt här på bloggen heller. Det var ju nästan så att jag till och med missade att det är Måndag idag och filmtipset skall ju så klart upp. Men det är inte så att jag känner mig superpigg så då tänkte jag att jag fortsätter i samma anda i filmens värld. :) :) 

Den här filmen introducerades för mig av Teddy för flera år sedan, som tyckte filmen var riktigt bra. Och det är den säkert om man gillar den typen av film. Själv kan jag inte påstå att jag gillar dessa filmer. Och ofta är det inte ens ett bra slut på de.
Men jag tycker att historien över andra världskriget och förföljelsen av judar är något som inte får glömmas, något vi är skyldiga att föra vidare så det inte glöms bort hur tusentals människor fick offra livet.

Filmen handlar om pojken Bruno som lär känna en judisk pojke i samma ålder. En djup vänskap uppstår mellan dessa små liv, utan att de förstår att den judiska pojken en dag skall mista livet och Brunos pappa är en av de som skall se till att det händer.

Filmen är riktigt gripande och så klart värd att se. Ett litet varningens tecken bara. Har ni inte sett den och är väldigt känsliga för människoöden, så föreslår jag att ni inte tittar på den precis innan sänggång. Jag gjorde det ...... och sov inte mycket den natten kan jag säga. Den berör så mycket att jag grät långt efter filmens slut.

Med detta säger jag godnatt. Här har ni ......
"Pojken i randig pyjamas"


DENNIS PASSAR UPP OSS!!

Tycker lite synd om Dennis som skall behöva dras med oss sjuklingar, där vi bara smågnäller. I alla fall jag känner mig just nu jättegnällig. :( 
Han hade gjort en suveränt god middag, snitzel och klyftpotatis. Men jag kunde bara få i mig hälften. Varje gång jag tog en tugga bara krampade det i magen, så det blev inte så mycket där inte.
Ja, jag tycker lite synd om honom. Förhoppningsvis blir det bättre i morgon.

Just nu sitter jag och är jättesugen på kaffe. Har inte druckit det på hela dagen, vågar inte för att det kanske sätter igång något jag inte vill. Men suget finns kvar så kanske jag tar risken ändå ......

Hoppas ni andra har en superduperkväll. Här blir det lite mer vila.


BORT FRÅN REGNET!!

Snacka om kyla och regn, inte alls kul att gå till bussen från jobb. Det blev så vått när jag skulle uppdatera här på bloggen att jag struntade i det. Kunde ju inte se något på skärmen. hahaha

Nu är jag i alla fall hemma i värmen igen ...... och till vårt tillfälliga sjukhus. Stackars Alexander har nu utvecklat diarré och Dessi ligger också ganska pall. Själv mår jag väl si och så. Känner mig jättebubblig i magen och riktigt torr i munnen. Känns inte alls bra att behöva stanna hemma från jobb. Ja, ja, jag får väl se hur det känns i morgon. Det kanske är som idag, att jag mår bättre. 
Den enda som än så länge klarat sig är Beatrice. Så vi får hoppas att hon får hålla sig frisk.

Nu skall jag ta en kopp kamomillte och se om jag kan lugna magen något.
Hörs sen.

ÄN SÅ LÄNGE......!!

Det funkade ganska bra i morse efter att jag ätit lite kräm. Däremot kändes det inte riktigt bra när jag druckit kaffe, så jag vågar inte dra på med det på jobb.
Så idag har det blivit en hel del te. Nu får det bli knäcke och juice.
Skall villigt erkänna att jag känner mig lite orolig i magen. Men så länge jag inte känner behov av att springa på toaletten så tycker jag nog att det är okej. :) :)

Nej, nu blir det lite fika och en rökpaus.REDO FÖR EN DAG PÅ JOBB, TROTS SKJUTANDE!!

Godmorgon alla härliga.

Det känns riktigt skönt att vakna idag, mår mycket, mycket bättre. Jag trodde inte själv att det skulle vara så bra att jag kunde åka och jobba idag. Men jo, jag sov bort "det onda". :) :) 
Jag ropar inte "hej" riktigt än. Skall prova att äta något efter duschen och se om jag fortfarande känns okej i magen.

Dennis och Dessi kom inte hem förrän mitt i natten, de stackarna. Förhoppningsvis blev det bra även där, så att lillemans feber har gått ner nu. Men han sover i alla fall nu på morgonen, jag antar att det hjälpte att få medicin på sjukhuset.

Nu blir det lite morgonkaffe. Och istället för surf vid datorn tänkte jag ögna igenom kvällsposten. Det finns en artikel i tidningen om vad som hände utanför mitt jobb häromdagen. Det var ju avspärrat när jag körde själv till jobb. Jag fick ta en omväg för att komma ut från gatan.
Ja här har ni varför. Och kan ni tänka er, där stod jag bara någon timme tidigare och tog en rökpaus. Jag ryser bara vid tanken.

RIKTIGT DÅLIGT HÄR HEMMA!!

Ja, detta var ju härligt.
Nu är lilleman också sjuk, blev väl antagligen smittad av Dennis. Visserligen är Dennis på bättringsvägen, men är fortfarande lite "bubblig" i magen.
Ja, lilleman fick så hög feber. Och trots alvedon vill den inte försvinna. Dessutom vill han varken äta eller dricka något. Så det blev raka vägen till barnakuten.

Och inte nog med det. För både jag och Dessi har mått allmänt dåligt ikväll. Och ja, jag har suttit på toaletten flera omgångar. BLÄ säger jag bara. Jag som inte vill stanna hemma nu när jag har så kort tid kvar att jobba.
Ja, ja, vi får väl se hur det är i morgon bitti. :( 

Om jag inte kommer tillbaka mer ikväll beror det på att jag mår sämre och försöker sova bort det istället. Får se hur det blir.
OM vi inte hörs mer ikväll, hoppas jag ni får en fortsatt härlig kväll och en god natts sömn.

INTE BRA ALLS!!

Äntligen klara. Alltså det är inte jag som tycker det, min mage har börjat göra riktig uppror.
Nu vill jag bara hem och lägga mig.

Typiskt, jag kan ju inte bli dålig nu när jag bara har en månad kvar att jobba.PÅ EKO!!

Då har vi landat på Eko och provar kläder för fullt. Eller ja, jag har ju inte kommit så långt. Just nu sitter jag mest och tycker synd om mig själv för att jag är orolig i magen och mår illa. Så är det när man går med tonårsdöttrar och handlar. Det skall bara provas och provas. hahaha"VI HADE IALLAFALL TUR MED VÄDRET"!!

Då är vi på plats igen. Något kyligt var det, men så skönt att det iallafall var uppehåll i regnet. Någon där uppe måste gilla oss. :) :)
Då kanske vi kan komma iväg och handla kläder efter ridningen utan att behöva känna som vi precis stigit ur duschen. :) :)

Vi håller tummarna på att vädergudarna är med oss ett par timmar till.GODMORGON HÄRLIGA SÖNDAG!!

Det känns nästan som långt in på förmiddagen nu när jag satte mig vid datorn. Som jag sovit, vaknade inte förrän 8 idag. :) 
Men nu är jag i alla fall riktigt utvilad.

Idag är det stallet som gäller. Regnet bara öser ner och vi lär vara dyngsura när vi kommer fram. Det är ju en himla tur att det inte tar mer än 10 minuter att gå dit. Dock vet jag inte om vi kan bege oss till Eko efteråt. Kanske inte så kul att gå promenader i detta vädret.

Nu skall jag i alla fall väcka Beatrice så hon hinner göra vid sig. Själv sitter jag och mornar mig med mitt kaffe som vanligt. Lite märkligt ändå, trots ösregn så känns det inte speciellt kallt. Så det skall säkert gå bra att promenera. Det är väl som de säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. hahaha

Ha en bra Söndag alla och var rädda om er.

GODMORGON

VARIT IGÅNG!!

Snacka om mycket folk på Toys R us. Alla drogs till det här med 25 %, och även vi så klart.
Lite besviken är jag nog allt när det gäller affären i sig. Jag handlade ofta där när barnen var små. Men nu tyckte jag det var riktigt rörigt. Det var svårt att lokalisera var olika åldrars leksaker fanns, vilka gångar man skulle gå i. Kanske berodde det på att jag inte är van att handla till sådana små krabater längre. Så jag tyckte vi sprang i gång upp och gång ner flera gånger innan vi hittade rätt. :) 
Men i alla fall, det blev ändå en hel del, och givetvis var allt till Alexander. hihi

Nu har det både blivit middag och en stor balja kaffe på det. Och tro det eller ej, men jag är inte alls sugen på den påse ostbågar jag köpte tidigare ikväll. Jag är FÖÖÖR mätt. Det är alltså så man skall göra? Äta sig ordentligt mätt så man inte orkar med det onyttiga... :) 

Nu skall jag strax bädda ner mig och mysa framför TV'n. Om jag somnar det återstår att se. Just nu har vi en granne i huset bredvid som har fest ...... och det är HÖÖÖG volym vill jag lova. Jag är himla glad att inte jag bor vägg i vägg med den personen.

Jag säger i alla fall godnatt till alla och ha en riktigt god natts sömn.

Innan vi släcker ner, här får ni dag och kväll i bilder.

 

HALLOWEEN HOS AFFE!!

Ett litet besök hos Affe har vi också hunnit med.
Det är riktigt fin stämning överallt här nu när det är halloween.
Har tagit en del bilder som jag kastar upp här på bloggen senare.

Nu bär det av hemåt till familj och MAT. Jag är ju hungrig nu efter att ha sprungit i leksaksaffären. :)IBLAND KRÄVS ÖGON I NACKEN!!

Det är inte alltid lätt att vara mamma till en vilding som är mer uppe i taket än på golvet. Och vad tänker jag på då? Teddy så klart och hans "klättra på väggen"fasoner. Ja, i detta fallet bokhyllan.
Japp, veckans minne blir så klart en redogörelse för hur det kunde gå om man hade en Teddy i sin närhet.

När Teddy föddes lärde jag känna en nybliven mor på BB, som visade sig bo bara ett par kilometer från Skegrie. Vi fick bra kontakt och var ofta hos varandra på kaffe. Dock hade hon en något lugnare dotter än vad Teddy var. :) :) 

Vid ett sådant tillfälle hade mor och dotter kommit hem till oss för en fikastund. Barnen var 1 år gamla, gulliga och helt oskyldiga.
Vi hade placerat oss i vardagsrummet, hennes dotter var som vanligt lugnet själv. Det är klart, frågar man henne, kan jag tänka mig att hennes dotter, som de flesta andra barn, hittar på saker och ting och är lite småbusiga hahaha.
Men jämför man sen med Teddy ... nej, jag tror inte det var många barn som slog Teddy i överaktivitet och bus.

Nåja, åter till historian.
Jag hade precis kommit från köket och stod mitt på golvet, med bokhyllan bakom mig, och pratade med väninnan, som satt i soffan. Plötsligt ropade hon till högt och tydligt. I ren reflex vände jag mig om på studs ... lagom för att se hur hela bokhyllan, med Teddy hängandes i, var på väg ner mot golvet.
Alltså, den ungen har helt klart haft änglavakt. Bokhyllan for i golvet, glas, flaskor, prydnadssaker och allt annat for i backen. Det var glas och kras överallt ...... och Teddy fick inte en skråma.
Visst blev han lite skärrad och började gråta. Dock hade han glömt hela incidenten efter bara 5 minuter. Jag hade riktigt svårt att hålla Teddy från all röra. Men ja, jag var ju så illa tvungen. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag försökte samla ihop all glassplitter.

Långt efter att väninnan stuckit hem fick jag rätsita både på bokhylla och stöket på golvet. Affe hade då kommit hem, och tillsammans försökte vi reda ut all oreda. Medan vi höll på med det kollade jag igenom flaskorna som stått i barskåpet. De flesta flaskorna hade märkligt nog hållit, det var bara glasen som gått sönder. Så under tiden vi städade, plockade och torkade golvet ställde vi alla flaskorna åt sidan på golvet.
Då hade lugnet spridit sig. Vi hade hunnit äta mellan städningen och Dennis och Teddy lekte på sina egna håll just för tillfället ...... trodde vi.
Teddy ja, han är ju ett kapitel för sig. hahaha
Inte var han i lekrummet inte. Och när jag och Affe stod där mitt på golvet och pratade om bokhyllan, så vände vi oss om för att se om vi kunde spänna fast hyllan i väggen. Och mitt framför oss satt den där lilla busiga knatten och har på något sätt fått av korken på Affes jägermeister och halsade. Japp, Teddys första drink alltså ... vid ett års ålder. hahaha

Måste ju säga att detta är ett minne som jag skrattat gott åt många gånger. Dock blev jag livrädd vid det ögonblicket och for tvärsöver golvet och slet flaskan från honom, ut i köket för att försöka få honom att kräkas och hällde i honom en massa vatten. Visst ringde jag sjukhuset för att kolla om jag borde åka in med honom. Men det behövdes inte om han inte visade tendens till illamående, blekhet, yrsel, eller annat som kanske var lite ovanligt med honom.
Som tur var slapp jag det. Teddy var lika glad och pigg som alltid och bara skrattade ... medan hans mamma var gråtfärdig. :) 

Som sagt, det var inte lätt alltid att vara mamma till en vilde som Teddy. hahaha
Mitt eget söta och oskyldiga lilla busfrö, som aldrig ville vara på golvet. :) :) 

VÅR INNEBOENDE HAR HITTAT HIT IGEN!!

Snacka om effektivitet. Jag och Dessi passade på att blåsa köket medan Dennis var i tvättstugan.

Och plötsligt när vi stod där och hängde med disk och torkning hördes ett konstigt surrande. Båda två tittade upp och Dessi bara "nej, det var bara en moped". Så vi fortsatte i lugn takt ... ända tills vi upptäckte att Molly fått syn på något. Men gissa vad? Vår "lilla" geting hade kommit tillbaka, tjockare än någonsin.
Alltså, vad är det för något? Inte skall det väl finnas getingar nu ... i November.
Usch, jag gillar inte alls getingar. Samtidigt tycker jag det är lite komiskt. Jag vet att många inte tror på det övernaturliga. Men eftersom jag nu gör det kan jag inte låta bli att tänka att det är något konstigt med getingen. Jag tror minsann det är samma geting som varit här tidigare. Och ja, jag tror till och med att det är någon form av budskap den vill få fram. Frågan är bara vad...

Nu skall jag göra vid mig. Shoppingen väntar, och plånboken skriker efter att få bli lite tunnare ...... not. :) 

MORGONMYS!!

Det måste ju vara något fel när man en Lördag vaknar halv 6. Och inte kunde jag somna om heller. :) :) Så nu sitter jag här superpigg och skrattar åt vilda Alexander, som bara har en massa miner och skratt för sig. Han är riktigt social av sig. Han gillar verkligen att leka på sin lekmatta ...... om man sitter med honom. Men hur kul är det att ligga där själv? Nej, då är det bättre att komma upp till farmors famn. hahaha

Morgonkaffe har jag också hunnit med. Ja jag är ju redo att börja arbetsdagen ... om det nu hade varit en sådan. :) :)

Nu blir det lite mer kaffe, lite mer mys och så klart ... lite mer lek med datorn.
Ha en strålande Lördag folket, hörs sen.Så här mysigt hade Molly och Alexander det igårkväll när de lekte med sina leksaker. :)
 

I MORGON HÄNDER DET!!

Jag HADE ju bestämt mig för att inte gå och lägga mig för tidigt idag, ville ta vara på den här kvällen minsann. Men hur gör jag det? För det kvittar hur jag bär mig åt så faller ögonlocken oroväckande ner.
Jag har suttit och lekt lite med datorn i min ensamhet. Det är helt mörkt och tyst, alla andra har somnat. Så det kanske inte är konstigt att min kropp också vill krama kudden. :) 

Och i morgon ja ......
I morgon blir det shoppa av. Fick höra ikväll att Toys R us har 25 % rea på ALLT i affären, ja om man inte räknar de mer avancerade spelatiraljerna förstås.
I år har vi ju med oss lilla Alexander. Och jag fullkomligt ÄLSKAR att gå i leksaksaffärer, så i morgon tänker jag gå loss. Julklapparna skall handlas vilket fall som helst. Och jag brukar ju som sagt vara mycket tidigare ute. Men det finns väl en mening med allt här i livet ...... som att jag t.ex skall spara pengar i morgon genom att handla billigare. hahaha

Det är mycket, mycket mer som planerats för morgondagen. Men hur kul är det att veta det redan nu? Nej, nej, i morgon tar vi ALLT. Och det blir en bra dag, det känner jag på mig.

Men nu tänker jag avrunda och säga godnatt. Skall smygkika på lite film innan jag däckar i sängen.
Jag hoppas ni har haft en fantastisk dag och ännu bättre kväll. Och OM ni nu skall ut och surra på stan, så glöm inte att vara rädda om er.

Sov gott med många härliga drömmar.

SÅÅÅ BRA!!

Vilken lyx jag och Dessi hade idag. Vi kom hem från jobb och kunde bara precis gå och sätta oss vid dukat bord. Sååå skönt det var. Jag var vrålhungrig, så det passade alldeles utmärkt.
Och efter maten fick jag extra energi när jag beställde hem lite varor från nätet, såå uppfriskande. Det var faktiskt så mysigt att jag riktigt känner hur taggad jag är med all julstök och julklappsinköp. Som jag längtar. :) :) 

Nu är ju förvisso inte denna Fredagkväll slut än. Dock känner jag mig lite smålullig ... trött är ordet. Men nej, jag får nog hålla mig vaken lite till. Vill ju inte gå miste om denna härliga kväll.

Nu blir det mys med kaffe och gotta.
Hoppas ni också har en härlig Fredagkväll och njut nu av att slippa ställa klockan till morgondagen.SISTA RYCKET!!

Då har jag drygt en timme kvar innan det är dax att hålla ...... HELG.

Var ju bara tvungen att köra på lite lunchknäcke. Det har inte funnits utrymme för så mycket pausande idag, men det har inte magen tyckt var kul. hahaha

Nu blir det en snabb röka innan jag kör sista racet.

CiaoIMPONERANDE!!

Kan ni tänka er ... idag har JAG kört till jobb själv. Och inte nog med det, jag körde först Dessi till jobb i Oxie. Jag är faktiskt ganska imponerad av mig själv. hahaha
Tror att Dennis var lite orolig, han ringde mobilen och undrade hur det gick, imorgon jag hittade och så......

Fast jag skall hem också, så jag ropar inte hej än. Man vet ju inte, jag kanske inte kommer ut genom grindarna. :)
Och sen skall jag hitta tillbaka till Oxie. Måste ju ha hem Dessi också. hahaha"OJ, JAG FÖRSOV MIG"!!

I morse vaknade jag med ett ryck, rusade upp som ett jehu och hann både laga kaffe, röka och rusa in på toaletten. Min enda tanke var "oj jag har försovit mig". När jag var klar med allt och kom in på mitt rum och satte mig, började klockan ringa. Det var alltså alarmet, och då var klockan halv 6. hahaha
Förstår inte varifrån jag fick det, det var ju fortfarande kolmörkt ute. Men ja, jag piggnade snabbt till i alla fall. :) :) 

Och idag är det Fredag, yippi. Så ikväll varvar vi ner och behöver inte känna stress av att behöva gå och lägga oss i tid för att orka upp dagen efter. Den känslan är riktigt nice. Vet ni vad som också är härligt? Mina pengar från min A-kassa har ÄNTLIGEN betalats ut ... inte en dag för tidigt. Ett litet bidrag blev det. Eftersom jag bara stämplar 25 % så blev det inte så mycket. Men bara tanken på att jag fått det som faktiskt är mitt, känns så himla skönt. :) 

Nu skall i alla fall kaffet ner i halsen och sen kan faktiskt den här dagen få lov att börja. :) 

Hoppas ni får en fantastisk dag där ute. Var positiva och framförallt ... var rädda om er.

GODMORGON