carinag.blogg.se

STOLT MAMMA!!

Nu skulle jag egentligen ha lagt in en film här, men får inte rätt på videofy. Skall sitta och arbeta med det ikväll, kanske jag får till det tills i morgon. :) 

Vi hade i alla fall en trevlig stund med Molly tidigare, jag och Beatrice. Hon blev verkligen rastad idag, Beatrice alltså. hahaha
Jag behövde det. Det ösregnade, men det var ändå skönt ute. Sen mötte vi upp Dennis och Teddy i Affes lägenhet. Måste säga att killarna har skött allting så himla bra. Det är mycket kvar att dona med, men de hade kommit ganska långt ändå med lägenheten i alla fall.
Jag är jättestolt över mina barn. Hur de har hanterat allt och hur de fått det till att fungera, och framförallt hur de organiserar och pratar med varandra.

Och Beatrice är ju bara för gullig. Här sitter jag och försöker få till det med datorn. Och plötsligt knackar Beatrice mig på axlarna och undrar om jag inte skall ha kaffe. Då har hon dukat upp kaffe och ostbågar till mig. Härlig tjej jag har. :) :) 

Nu säger jag godnatt. Skall fortsätta att mysa framför filmen som Beatrice satt på.

Sov gott alla och dröm fina drömmar.

SITTER PÅ FEL STOL!!


Nu har jag blivit bortkörd från min arbetsplats. Jag blev förpassad till forellen, så jag kan ju inte visa er min och Beatrice promenad tidigare. :)

Vi gick i alla fall en lång promenad med Molly, kände att jag behövde gå bort lite oro från kroppen. Det var riktigt skönt.

Efter det hade vi lite diskussioner om begravningen. Jag berättar mer sen, det är något jobbigt att skriva långa berättelser på mobilen. Vi får väl se om jag lyckas få tillbaka min datastol snart hahaha.

SÖNDAGSRELAXING!!


Det har precis serverats och ätits en riktigt lyxig frukost hos mamma.
Beatrice smög in där medan mamma och Kalle fortfarande låg och sov. Så när de vaknade blev de lite snopna när jag satt till bords och väntade på att få börja äta. :)

Nu är vi i alla fall mätta och sitter bara och slappar.


ARBETSLÖS VECKA 26

Sitter här och funderar på vad som hänt under veckan som arbetslös, och kan inte komma på någonting. Ja, förutom att jag blev telefonintervjuad härom dagen. Det lever jag så klart fortfarande på. :)
Jag har sökt tre jobb under veckan som gått. Men bara det har ju varit ett helt företag, och min fokus har inte alls varit med mig känns det som.
Jag gjorde ett engelskt CV härom dagen. Det var riktigt jobbigt. Kan tala om att jag aldrig sökte det jobbet, eftersom jag aldrig fick klart det personliga brevet på engelska. Jag kommer så klart att göra det och kommer även att söka de jobb som står på engelska framöver. Men mitt huvud var inte alls med mig nu. Och när jag var klar med CV't var jag helt slut i knoppen. :) Jag antar att det kommer fler tillfällen, så det var ju inget jag gjorde förgäves. Men detta fick jag för tillfället släppa.

I normala fall är det hemskt att gå arbetslös. Nu vete sjutton om jag inte tackar guds allsmäktige för att jag faktiskt går hemma. Tror inte jag klarat av att sitta på mitt arbete med allt som händer just nu. ???
Eller så är det precis det jag skulle behöva. Jag märkte ju när Adecco ringde häromdagen att jag faktiskt glömde det tragiska för en stund, vilket var jätteskönt. Så kanske allt blivit lite lättare att hantera om jag faktiskt hade ett arbete att fokusera på.

Att söka arbete är ett arbete i sig. Och den monotona vardagen blir lika trist nu som ibland när man har ett arbete. Och det är kanske det som händer just nu. I den vardagsmiljö jag befinner mig nu mår jag ordentligt dåligt på grund av sorgen jag bär på. Det hade jag även gjort om jag haft ett jobb. Men om jag skulle få något nu, kanske det blivit annorlunda och sorgen dämpats något. Jag vet inte, vad tror ni?

 

GODMORGON SÖNDAG!!

Satt här innan och väntade på att klockan skulle ringa, den ringer ju alltid kvart i 8 på Söndagar. Trodde det var något fel på telefonen, ända tills jag kom på att det inte är någon ridning idag. Jag har ju stängt av larmet. :) :) Jag hade en dröm i natt att det var Söndag och att vi gick till stallet, säkert därför jag var så inställd på det i morse när jag vaknade.

Nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och är så utvilad, trots det trista vädret. Jag tycker riktigt synd om de som har semester nu och inte har någon sol.
När jag arbetade hade jag ofta semester vid den här tiden. Och det hände ju mer än en semester att vädret var lite si och så.

Nu skall jag fortsätta att morna mig innan Beatrice vaknar, jag vill ju ha min lilla "egentid".

Ni vet väl om att Söndagen är en vilodag? Så ha en riktigt lugn och mysig Söndag alla.

 

MÄTT OCH FORTFARANDE VAKEN!!

Nej, jag har inte somnat än. :) Sitter och myser tillsammans med Beatrice till en film. Och till det har vi givetvis både lite chips, ostbågar och choklad. Men visst, det är ju Lördag, så vi har slagit på stort. :) Jag vet dock inte hur mycket jag orkar stoppa i mig, är fortfarande proppmätt efter maten. ;) 
Vi är sååå nyttiga här hemma hahaha. Varje gång vi pratar om att inte äta en massa godis och att vi måste tänka på våra magar, har vi hela tiden en massa ursäkter till varför det är okej att äta det. Idag tyckte Beatrice att när sommarlovet väl är slut, DÅ skall vi skärpa oss. Tror ni på det? Vi får väl se.

Nu skall jag forsätta att titta på film så jag säger godnatt. Ha en fortsatt mysig Lördag, så hörs vi i morgon igen.

Och så hände så klart det som inte fick hända, chipsen flög i golvet. Nu är ju frågan, sopar vi upp det eller väntar på ett besök från Molly? :) :) 

MÅR SÅ BRA!!f

Hej svejs.
Ja, nu mår jag så mycket bättre. Eftersom jag inte har uppdaterat på några timmar förstår ni kanske vad jag hittat på med? Jag har ju fått "snusa" på lilla Alexander. Det var precis vad jag behövde idag, och nu känns allt som det skall igen.
Detta är något som absolut skall dokumenteras, så att Alexander får veta vilken power han hade redan som baby. :) 

Och vad tror ni händer nu? Jo, naturligtvis vid den här timmen så skall vi börja med maten. Lite tidigare än igår. Det artar sig. hahaha

Hörs om ett tag igen, när jag är mätt och belåten. Jag får väl strunta i att kasta mig på soffan ikväll, för då vet vi ju alla hur det slutar. :) 

Så här glad är man som faster när brorsonen har varit på besök. :) 

TUNGT I TVÄTTSTUGAN!!

Nu är vi äntligen klara med tvätten. Och idag är jag mer än någonsin säker på att min tvättmaskin skall få komma upp igen från förrådet. Det är sååå träligt att gå till tvättstugan. Och när det sen öser ner också när man skall tillbaka med rentvätten. Nej fy, det var inget roligt alls. :( 

När jag satt där nere och väntade på att tvätten skulle bli klar, satt jag och funderade på allt man varit med om genom åren. Och naturligtvis kom ju tårarna. Jag ville så klart inte göra Beatrice upprörd, så jag skickade iväg henne att handla. Visst såg hon att jag blev ledsen. Men förhoppningsvis såg hon inte paniken i mina ögon innan hon gick.
Vi har ett ganska öppet förhållningssätt till varandra och pratar om det mesta, även detta. Men just då ville jag inte visa för mycket så att hon också skulle bryta ihop. Så det var bäst att hon gick därifrån ett tag.

Det kommer och går det där med tårar och känslor. Och jag brukar lyckas hålla tillbaka de när jag är bland folk, och speciellt tillsammans med mina barn. Men idag gick det helt enkelt inte. Dock känns det mycket bättre nu. Jag behövde bara få ut lite.

 

LITE BILDER FRÅN IGÅR!!

Vi var ju som sagt ute på skånes vägar igår och hade en härlig stund.

Vi kollade in skolan jag gick på i Grönby. Nu är det ingen skola där längre. Och enligt uppgift skall där tydligen nu byggas lägenheter och hus där. Man skulle kanske slå till? Vad häftigt det hade varit om man köpt en lägenhet precis i samma byggnad som man gått i skolan när man var liten. :) På väg hem sen så kollade vi även in huset och området där mamma och Kalle bodde för ett antal år sedan. Och jag säger bara det, som det har misskötts. Huset var ju helt förfallet och trädgården var absolut ingen trädgård längre. Lite synd, det var riktigt fint tidigare.
Jag kunde inte ens fotografera bakom huset, gräset var så högt att det inte gick att gå där. ;)

Då kom vi hem och möttes av en härlig syn, Molly var på besök.KÄNNER MIG BAKFULL!!

Godmorgon från ett regnigt Malmö.

Vaknade 04 och kunde inte somna om. Så nu känner jag mig bakfull med grusiga ögon, sårig hals av alla cigaretter och svälld mage av allt kaffe. Det är ju inte precis så jag vill känna och gå igenom den här dagen. Så vi får se om jag försöker vila mig något under dagen. Jag försökte i alla fall slockna om i morse. Men nej då, mina ögon ville inte alls samma som jag. :) :) 

Idag är det tänkt att vi skall tvätta och plocka lite här hemma. Dock har Beatrice alltid mycker mer energi än mig. Så känner jag henne rätt hinner hon bli klar innan jag ens hunnit tänka tanken klart haha. Vi får se vad som händer.  Men en sak är klar, några uteaktiviteter lär det inte bli med det skyfallet som håller på just nu.

Hoppas ni ändå får en bra Lördag. Var rädda om er och varandra.

DAGSUTFLYKT!!

Då har vi kommit hem efter en jättehärlig eftermiddag med mamma och Kalle. Visst regnade det lite i perioder. Men vad gjorde det? Vi satt tryggt och varmt inne i bilen. :) 

Jag och Beatrice tänkte faktiskt bege oss ut om ett litet tag igen. Vadå, det är ju trots allt semester. Och vi lär inte komma så långt den här sommaren, så vi passar på att lyxa till det lite var och varanna dag. Jag vet, vi borde ju egentligen inte det. Men vem bryr sig? haha

Jag slänger upp lite bilder nu innan vi sticker igen. Det kommer fler sen, har bara inte hunnit kolla vad som är taget än.

Tänkte införskaffa mig sådant här porslin, så kan ju alla som kommer hem och fikar hos mig få en egen liten kaffekanna. Det blir ungefär två koppar kaffe. Längre behöver man väl inte stanna, eller? hihi

Beatrice har busat till det, måntro hon passar på medan jag sover. Lite snopen blev jag när jag öppnade kameran och såg den här bilden då. hahaha

NÅGONSTANS I SVERIGE!!


Ja, var befinner vi oss nu?
Vi har i alla fall precis fikat på en camping. Mitt lokalsinne är ju inte det allra bästa, men jag skulle tro att vi är någonstans vid Ystad. :)

Nu bilar vi vidare. Vart vi hamnar? Ja, det står skrivet i stjärnorna.
Men trevligt har vi.

KÖ TILL VÅRDCENTRALEN!!

Och vem har sagt att man inte kan göra två saker samtidigt? Jag är en mästare på det. Har ju suttit nu hur länge som helst i telefonkö till vårdcentralen, samtidigt som jag fixat och donat här hemma, rullat cigaretter och lite annat smått.
Och nu när jag äntligen kommit fram till de har de en akuttid, till just den läkaren jag behöver komma i kontakt med, om en månad.
Nu känner jag mig lite gnällig igen, behövde avreagera mig lite bara. ;) 
Har bara så svårt att förstå att "akuttid" har ett begrepp på en månad. Men, men...... vi överlever väl. Vi har varandra, och mår efter omständigheterna ganska bra.

Nu skall jag snabbt som attan göra vid mig och möta upp Teddy. Idag blir det en liten utflykt med mamma och Kalle, det kan vi behöva alla tre. :) 

TELEFONINTERVJU!!

Det är så kul att det faktiskt kan hända saker mitt i allt elände.
Fick ett telefonsamtal från Adecco. Jag pratade med en jättetrevlig dam som ställde massor med frågor till mig. Och nu sitter jag här med världens leende på mina läppar och bara hoppas, hoppas. :) :) :) 
Bland 200 personer hade hon valt ut 25, och jag var en av de. Guuud vad glad jag blev.

Jag vet att det naturligtvis är en lång väg kvar. Men bara det att jag faktiskt är med bland de som verkade intressanta gör mig så glad att jag sitter och hoppar på stolen. hahaha
Detta var precis vad jag behövde idag. Det toppade nästan listan. Men bara nästan, farmorstiteln ligger fortfarande som nummer ett med en halv pinne. :) 

Nu drar jag iväg till köket med mitt leende för en alltför försenad frukost med Beatrice. Snacka om obekväma mattider nu när det är sommarlov. :) 

VAD HÄNDER DENNA SOLIGA DAG?!!

Märkligt att man kan sova tungt trots att man drömmer hela tiden. Det känns nästan inte som jag har sovit, eftersom jag kommer ihåg allt från natten. :) Däremot vaknade jag ett par gånger i natt. Men som sagt, jag har nog sovit tungt ändå, jag är ordentligt utvilad på riktigt länge. Det skulle man inte kunna tro, då jag låg i sängen ett bra tag utan att komma till ro.

Idag skiner solen. Mamma och Kalle skall köra ut en sväng, och frågan är om jag skall följa med. Jag vill ju att Beatrice skall med så hon kommer ut, hon behöver lite annan förströelse. Det skulle Teddy också behöva, så jag får ta och kolla med honom. Jag vet ju att Dennis jobbar, så han har fullt med folk runt sig. Jag är lite mer osäker på Teddy.

Ja, nu bara babblar jag lite osammanhängande. Det måste ju bero på att jag inte druckit mitt morgonkaffe än. Så jag skall ta och göra det nu, så hörs vi istället lite senare idag.

Ha en riktigt solig och härlig dag gott folk, och var rädda om er där ute.

NU ÄR VI ENSAMMA HÄR HEMMA IGEN!!

Sorry för dålig uppdatering.
Jag har haft huset fullt med barn och barnbarn hela eftermiddagen och kvällen. Det är så härligt att ha de samlade, så just nu mår jag jättebra.
Dennis och Dessi stod för maten idag, kos kos sallad och chilispett. Det var supergott. Blev så himla mätt så nu kan jag knappt röra mig.

Och nu känner jag också hur tröttheten börjat sätta in. Och inte bara hos mig, Beatrice sitter också och halvsover i fotöljen. Så är det att ha sin lilla brorson hos sig. hahaha
Jag orkade inte heller laga kaffe nu ikväll. Så jag fuskade och gjorde mig en kopp cappuccino istället. Så nu skall jag dricka det och sen gå och krama kudden. :) 

Jag säger godnatt nu och sov så gott.
Sweet dreams.

HAR BESÖK!!

Är bara tvungen att lägga en snabb uppdatering här. Jag är nog allt LITE databeroende i alla fall. hahaha
Jag har ju mitt lilla barnbarn på besök här idag. Ja, resten av familjen har ju också varit här så klart. Så jag har inte suttit här så mycket. Tänk att man glömmer tid och rum när man får syn på det lilla charmtrollet. :) 

Vi har haft en härlig kaffestund här hemma. Dennis och Teddy har inte kommit hem än från begravningsbyrån. Jag är ganska övertygad om att de kommer att fixa det så bra som möljligt. Och under tiden sitter vi kaffemostrar och dricker kaffe. Snacka om att man har plåtmage alltså. hahaha

Nu skall jag återgå till svärdotter, barnbarn och lilla vovven så klart. :) 

 

TANKAT LITE ENERGI!!

Jag fick lite ork faktiskt till jobbsök och har hunnit med ett par ansökningar. Nu hittade jag en annons som verkade riktigt intressant, och ser att den står på engelska. Det kommer ju att ta tid det här känner jag. Jag har ju inga CV'n eller personliga brev på engelska. Nu måste jag ordna till så jag har det också innan jag kan söka jobbet, suck.

Ja, ja. Jag tog en paus innan jag börjar bli internationell, och åt lite frukost med dotra min. Nu väntar jag bara på att kaffet skall rinna ner i bryggaren, så jag får lite extra energi, sen sätter jag igång igen. :) 

 

TORSDAGSMORGON!!

Jag som annars älskar att sätta mig vid datorn på morgonen med mitt morgonkaffe, orkade inte ens gå upp från sängen när jag vaknade klockan 6. Jag bara låg där och orkade inte kasta benen över sängkanten. Och nu, två timmar senare, har jag precis startat datorn. Trodde aldrig att det skulle hända, jag som är en riktig datanörd. :) 

Nu sitter jag i alla fall här och försöker öppna ögonen. Sömnen har blivit något bättre. Men det är väl som folk säger i allmänhet, det finns alltid plats för förbättringar. ;) 
Nu skall jag dricka lite kaffe och sen måste jag sätta igång att söka jobb. Igår blev det ju inget alls på eftermiddagen som jag föresatt mig. Måste skärpa mig på den punkten, jag varken får eller kan lägga av.

Ha en skön dag, och var rädda om er.

Godmorgon.

 

DET ÄR TILLÅTET ATT SKRATTA!!

Beatrice bjöd på en lyxig middag även ikväll, spagetti och fiskpinnar. Tyvärr ville fiskpinnarna inte vara med på bild, hahaha. Däremot smög jag mig på Beatrice när hon som bäst satt med lite chips till efterrätt. Hmmm, hon trodde inte jag skulle höra det där.Efteråt var jag bara tvungen att vila mig lite på soffan. Men se det tyckte inte Beatrice var en så bra idé. Själv hade hon väldigt tråkigt. Så här är resultatet av hennes uttråkighet.Ja, ja. Om man inte kan bli underhållen, får man väl se till att hitta på något själv.

Med detta lilla bus säger jag godnatt till alla. Hoppas på en god natts sömn med många fina drömmar.

 

HÅLL FÖR ÖRONEN, FÖR NU SKRIKER JAG!!

Nu sitter jag inne i värmen igen. Det var sååå kallt och blåsigt ute. Ja, och så regnade det också så klart.
Känner att jag kanske skall förklara mig lite. Kan tänka mig att en del funderat på mitt förra inlägg. Var ju bara så irriterad när vi kommit ut från banken att jag var tvungen att slänga iväg några ord. Och vet ni, det hjälpte faktiskt. :) 

Visst finns det regler och lagar som måste följas. Och jag är den första att acceptera om något inte går som jag vill, för jag måste så klart också följa de. Men ibland känns det ändå som att vissa saker skulle kunna hanteras smidigare.
Jag vet att det går att göra vissa undantag från företagens sida, har ju själv suttit på en kundtjänst där vi ibland ställdes inför tråkiga besked från kunder. Och visst kan man bända på reglerna. Det är ju inte som att vi precis har begärt att få länsa någons konto. Men när vi inte ens kan betala räkningar för att alla instanser i Malmö inte hunnit med registreringen än, blir jag irriterad. När de tvingar oss att åka till en annan instans för att hämta ett papper, när de mycket väl kan få det via fax istället, ja då blir jag sur.
Nu är det i slutet av månaden och fakturorna som nu ligger för betalning kunde inte göras för att en registrering inte syntes på bankens dator. Vi sa till och med att vi kunde ordna så att de kunde få registreringen på fax så länge tills banken fått info. Men nej, det gick ju inte. Skulle vi betala måste vi till stan först och få med oss originalregistreringen. Och på fakturorna står det till och med samma namn som i bankens dator. Vad är det för något? Lite flexibilitet måste man väl kunna ha i sådana här lägen. Och ja, jag vet att dessa regler gäller. Men tycker ändå att de skulle kunna se lite mellan fingrarna och göra det bästa av situationen. Det är väl bara någon dag till innan de ser uppgifterna på banken.

Ja, det var mitt "lilla" klagomål. Var ju bara tvungen att få skrika av mig. Fick ni ont i öronen? Jag lovar, ni hade fått det om ni stått framför mig.

Nu skall jag ut i köket och hålla Beatrice sällskap. Gissa vad hon gör? Ni skall få en liten ledtråd.

 

USCH, JAG ÄR ARG!!


Måste bara få utlopp för min besvikelse och frustration. Är så förbaskat ledsen över att det inte alls finns någon som helst ödmjukhet och förståelse i vårt samhälle. Nu får man inte ens dö i lugn och ro.
BLÄ säger jag bara.

Såja, nu fick jag ut lite negativ energi.

FUNDERINGEN JUST NU!!

Två timmar har gått, och jag har sökt ETT jobb. Inspirationen finns inte. Hur jag plockar upp den igen, ja jag har ingen aning.
För att försöka komma på banan igen var jag tvungen att ta en paus. Nu sitter jag här och funderar om jag skall strunta i att söka nu och vänta tills i eftermiddag. Jag vet, det lär inte bli lättare.
När inspirationen tröt och jag gick från datorn så gick jag och tänkte på det faktum att även om tiden plötsligt börjat stå stilla här hemma, så snurrar den fortfarande på utanför vårt fönster. Jag menar, alla företag och alla andra, de förväntar sig fortfarande vissa saker av mig/oss. Jag måste söka jobb, och de jobb jag sökt kan fortfarande bli aktuella där jag plötsligt kan få ett telefonsamtal. Men jag har tappat lite av det och glömmer att ladda telefonen mellan varven, och glömmer att ta med den när jag går hemifrån ibland. Det är ju bara tur i oturen att ingen har försökt nå mig nu angående någon arbetsintervju.

Nu skall jag i alla fall dricka lite mer kaffe. Teddy kommer hit om ett tag, då vi skall uträtta lite ärenden. Så jag tar väl upp jobbsökandet senare istället.

 

GÅRKVÄLLEN!!

Godmorgon på er.

Vi var inte hemma från vårt nattliga äventyr förran halv 1 i natt. Och kan ni tänka er, jag lyckades faktiskt somna efter det. :) Så mellan 2 och 7 var jag helt borta.
Beatrice gjorde helt klart rätt när hon beslutade att åka buss ett tag. Det var ju något som hon kände att hon behövde för att skingra tankarna. Men när hon berättade att hon skulle göra detta igår, kände jag hur paniken kom krypande. Jag har mått som värst om nätterna när jag varit ensam, och såg dessa timmar framför mig. Ja som sagt, jag fick lite panik och bestämde mig snabbt för att följa med.

Nu känner jag mig ganska utvilad, och framförallt lugn. Och med mitt morgonkaffe framför mig kan jag bara konstatera att detta är en typisk morgon, en sådan morgon som jag haft tidigare där jag bara har njutit av mitt kaffe i lugn och ro innan Beatrice vaknat.
Det var ett tag sedan jag verkligen älskade dessa mornar, men idag gör jag det.

Hoppas ni får en bra dag där ute, och var rädda om er.

  

NATT I MALMÖ!!


Nu befinner vi oss på bussen för ett nattligt äventyr.
Beatrice skulle ut och åka lite med mammas man, som är busschaufför. Och så klart ville jag ju också ut på äventyr. hahaha
Ärligt talat fick jag lite panik av att sitta ensam hemma, så detta var en bra lösning.
Får se hur detta slutar. Vi lär väl inte vara hemma förrän vid midnatt.

MÅR GANSKA BRA FÖR TILLFÄLLET!!

Beatrice tar verkligen hand om mig vill jag lova, jag blir riktigt bortskämd.
Nu har vi precis ätit en god middag och snart kommer det att serveras efterrätt också.

Innan idag gick jag ju ut för att försöka skaka av mig lite av min ledsamhet. Det hjälpte faktiskt.
Jag och Beatrice följde först med Dennis till Konsum för att hämta ut hans paket. När vi väl kommit tillbaka till vårt kvarter gick vi upp till mamma en stund och fikade. Lusten till att vara hemma är lite si och så mellan varven och det är alltid så skönt att prata med andra. Hemma är det ju trots allt bara jag och Beatrice. Och jag tror att hon känner samma sak, hon brukar inte heller vilja gå hem och sätta sig.

I alla fall, när vi sen skulle hem så öste regnet ner, och gör det fortfarande.
Det är så typiskt. Jag hade tänkt föja med Beatrice och åka lite buss sen när efterrätten ligger i magen. Hon har blivit medbjuden på en liten busstur ikväll, och jag tänkte åka snålskjuts hahaha. Men hur kul är det när regnet ligger som spön i backen.

Just nu sitter vi dock bara och slappar, vilket är ganska behagligt det med.

 

STICKER HEMIFRÅN!!

Inte var det så bra fokus. Men jag lyckades ändå med konststycket att skicka iväg mina räkningar. Dock tog det mycket längre tid än det brukar, så jobbsökandet får komma i morgon. :( 

Idag har jag haft en ganska jobbig dag. När jag till och med börjar snäsa åt mina maskiner här hemma, ja då har det gått för långt. Och inte fick jag något bra svar från de. Fast och andra sidan så svarar de inte mot heller, det kan vara en fördel ibland. :)
För att lugna ner mig skall jag försöka ta en promenad. Passar på att hämta ut ett paket till Dennis samtidigt. Snäll mamma jag är va?? ;) 

Som sagt, jag tror att det är luften jag behöver. Så nu pyser jag ut. 

VIRRIGT!!

Vardagen måste ju fortsätta. Räkningar skall skickas, jobb skall sökas, vi skall äta och här måste städas. Ändå är jag lite "förlamad" och vet inte riktigt i vilken ordning allt skall redas upp.
Men räkningarna kändes viktigast och därför tänkte jag börja med det idag. Men mitt i allt kaos så kunde jag inte hitta några räkningar. Stället med obetalda fakturor var helt tomt, och i lådor och skrivbord var det också tomt.
Ja, jag har ju även en brevkorg  i hallen, som jag i min förvirring totalt glömde bort. Jag brukar ju tömma där och lägga räkningarna rätt, det hade jag alltså inte gjort. Korgen var överfull. Det var ju samtidigt tur att det inte dök upp andra viktiga papper som kanske skulle gås igenom. Den infon hade jag i så fall missat totalt. Jag som annars har stenkoll på mina räkningar. :) 

I alla fall, alla fakturor hittades så klart och nu kan jag äntligen fixa en av alla viktiga bitar.Det tog på krafterna att söka rätt på alla papper. Så det fick bli lite sen frukost innan jag satte igång med allvaret.
 

DAGENS MÅSTEN!!

Har precis hällt upp min första kopp kaffe.
Jag har alltid trott att min mage klarar av det mesta, och jag har alltid druckit mycket kaffe. Men i morse kände jag verkligen av att det blivit alldeles för mycket. Så jag kunde inte dricka med en gång när jag vaknade, jag fick börja med en kopp te. Men nu känns det som jag är tillbaka igen. Hur det än är så är det kaffet som gör att jag vaknar på morgonen.

Igår skulle jag ju börja söka jobb igen. Men den planen sprack. Och när jag väl var hemma igen efter vårt ärende, hade jag inte längre någon inspiration till det. Får se om jag fixar det idag, vissa saker måste få gå före jobbsökandet just nu.
Dessutom är det ju hög tid att betala räkningar också. Det är något jag har tänkt göra sen i Söndags, men jag har bara kommit till tanken. Det är så svårt att fokusera på de vardagliga ting som jag vet måste skötas.

Men nu skall jag i alla fall dricka kaffe, så får jag se sen vad som måste göras först.

Ha en bra dag. Och glöm inte att vara rädda om er.

 

SKALL SNART FÖRSÖKA SOVA!!

Då sitter jag här med lite te som har en rikgit lugnande effekt på mig. Det är så skönt ibland att kunna dricka en kopp te istället för kaffe. Och det händer faktiskt ganska ofta att jag somnar mycket lugnare än annars efter den där tekoppen. Nu har jag inte använt det den senaste veckan. Vet egentligen inte varför, kan väl inte annat än tro att jag inte fungerat riktigt ordentligt. :) 
Men nu skall jag i alla fall testa om det hjälper. Håll tummarna för mig. :) 

Jag borde ju i alla fall kunna somna ikväll. Så nu när jag publicerat det här inlägget och druckit klart mitt te, tänker jag fullkomligt springa in till sängen. hahaha

Nu säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn och dröm glada drömmar.

 

HEMMA IGEN!!

Då var vi klara med dagens ärenden. Det var jag, Teddy och Beatrice som skulle fixa lite. Dessi och lilla Alexander följde också med en bit för promenadens skull. Och så klart hade ju Alexander den absolut bästa platsen. :) 
Efteråt skiljdes vi åt och Dessi gick åt sitt eget håll. Vi andra promenerade bort till pappa en stund, ingen av oss var direkt sugen på att åka hem.

Vi ville fortfarande inte hem efter pappa. Jaha, vad gjorde vi då? Jag behövde låna en toalett på Burger King. Och när vi ändå var där, så var vi så klart tvingade att käka lite. Det doftade ju såååå gott. :) Vi slog liksom två flugor i en smäll, toalettbesök och matdax.

Nu sitter jag här hemma med Teddy och gör absolut ingenting. Det kan också vara skönt att bara "vara". 

 

ÄRENDEN ATT UTRÄTTA!!

Har som sagt inte sovit så många timmar. Det blev ju inte mer än 2 timmar innan jag drack mitt morgonkaffe på balkongen.
En del sorgebearbetning var tvungen att göras där i min ensamhet, medan Beatrice och Pia sov vidare. Dock kändes det lite bättre efter en dusch och ytterligare lite kaffe. :) 
När de andra väl vaknat till liv blev det mest en massa babbel och det var härligt att få det idag också.

Nu sitter jag här ensam efter att Pia och Zeus gett sig hem igen. Skall alldeles strax själv ge mig iväg, då jag skall möta upp Teddy och uträtta lite ärenden.
Dagen går ändå, precis som alla andra dagar. Och just nu känns det lugnt, både av att ha pratat med Dennis och med Teddy.

NU är jag klar och sticker iväg. Ha det bra så länge.

 

JAG TAR KAFFET PÅ BALKONGEN!!

Okej, slocknade faktiskt till vid 7-tiden och varknade lite över 9. Visserligen blev det inte mer än 2 timmars sömn, men i gengäld så har jag sovit riktigt ordentligt dessa timmar, utan en massa onödiga tankar.

Både Beatrice och Pia sover fortfarande och själv skall jag dricka lite morgonkaffe. Ja, jag kan ju säga det nu när jag sovit, att det blir mitt morgonkaffe. :) 

Idag är det ju som bekant Måndag, och jag är nog så illa tvungen att försöka skicka iväg ett par arbetsansökningar. Det är ju lite ofukuserat. Men med små pyttesteg så ...... 
Tyvärr går livet vidare och jag måste fortsätta vara "arbetslös", för att få min månatliga inkomst.

Nu är kaffet klart, så nu blir det en kopp på balkongen.

 

MÅNDAG MORGON ...... !!

...... och klockan är inte mer än 6 på morgonen.
Som vanligt har jag ju inte sovit något på hela natten. Dock har det varit en aning trevligare och gladare tonart här hemma den här natten. Har suttit uppe med Pia och babblat hela natten. Kan ju säga att jag har inte bara ont i halsen, jag låter väldigt sårig just nu. hahaha. Men det har varit väldigt skönt att få prata om allt och ingenting, och glömma allt annat för en stund. :) 

Jag kan ju knappt säga att jag nu skall dricka mitt morgonkaffe, haha. Har druckit kaffe hela natten, tror det gått en burk kaffe redan.
Men i alla fall, jag fortsätter väl att dricka lite till nu.

Ha en riktigt bra Måndag alla ni som skall till jobbet. Alla ni andra, ha en bra dag ute i solen.

 

HEMMA HOS MIG IKVÄLL!!

Sitter här hemma just nu med Pia. Och det känns så skönt, detta är nog första kvällen som vi skrattat och haft roligt. Även Dennis, Dessi och Teddy var hitom en stund och var lika glada, vilket kändes väldigt positivt.
Och jag är glatt överraskad av att Beatrice ligger i sängen och sjunger, så det är en riktigt glad Carina som för en gång skull skriver just nu.
Jag vet, det går så klart upp och ner. Men glädjen idag är härlig, vi behövde det.

Ikväll lär det nog bli mycket prat om det förgågna, både glada och mindre glada episoder. Men jag känner ändå att kvällen redan har gett mig mycket. PUH ......

Jag säger godnatt nu och skall fortsätta ha en trevlig kväll här hemma.
Sov gott alla och dröm härliga drömmar.

 

SITTER I GRÄSET!!


Nu sitter jag och Beatrice vid cykelbanan och väntar på Teddy och Pia. Det blev för tungt att bära påsar och balar, så jag tänkte åka snålskjuts på Teddys axlar hahaha. Dessutom fläktar det så skönt här, blev ju helt varm i solen.

HAR FÅTT PRATA!!

Sitter och gör ingenting.
Jag har precis suttit och pratat med bästa vännen hur länge som helst. När jag lagt på luren och bestämmer mig för att laga kaffe, kollar jag mig runt om i rummet och trodde för ett ögonblick att jag hamnat i en helt annan lägenhet. Det var helt blåst. När jag kollar i övriga lägenheten så har Beatrice gjort en ordentlig stodstädning. Goa tös...... Jag var så inne i mig själv när jag satt och fick prata av mig i telefonen att jag missade att hon gick omkring här med golvmoppen.

Det som händer när jag druckit mitt nylagade kaffe, är att vi skall en sväng till Eko. Måste handla lite tobak och annat smått som tagit slut. Och dessutom måste vi komma ut lite i luften, även Beatrice gillar små promenader.

Får besök av Pia och Zeus ikväll. Det ser jag absolut fram emot, då kvällar och nätter är som jobbigast för mig. Kanske jag till och med somnar ett litet tag. :) 

Men först nu lite kaffe.

 

ISTÄLLET FÖR "ARBETSLÖS VECKA 25"!!

Nu skulle jag egentligen berättat om min arbetslöshet, känslor och allt runt omkring. Men som ni säkert förstår har fokuset ändrats drastiskt den här veckan.
Jag satt i Måndags och sökte en del jobb. Efter det har det inte blivit något alls. Men eftersom jag fortfarande är arbetslös och måste anmäla mig till arbetsförmedlingen en gång i månaden, så var jag tvungen att göra detta i Torsdags, sista dagen enligt min handlingsplan från AF. Egentligen skulle jag upp där den här gången. Men de gjorde ett undantag och tog uppgifterna per telefon. Damen var jättegullig och undrade hur jag ens kom ihåg att kontakta de dagen efter en sådan tragedi. Ja, det är inte alls konstigt. För att inte glömma brukar jag ställa larm både på telefonen och datorn. Det räcker med att man missar att meddela vilka jobb man sökt en gång, för att man skall bli avstängd. Och hade jag inte haft larmet i Torsdags hade jag garanterat missat det.

Det har inte blivit många timmars sömn den här veckan. Och inte har jag vågat ta något för att kunna sova heller, har varit rädd att jag inte skulle vakna om någon av barnen skulle behöva mig. Dessutom har Beatrice sovit så oroligt att jag inte riktigt har kunnat slappna av. Jag har sprungit in till henne flera gånger per natt för att kolla henne.
Och det är då, på natten, som jag har gott om tid att tänka. Även om smärtan finns på dagarna, så gör det så fruktansvärt ont på natten när jag är ensam, då telefonen inte ringer eller någon annan finns här att prata med. Den tiden på dygnet finns inget annat att skingra tankarna med.

De säger att tiden läker alla sår, och jag vet att det inte gått så många dagar än. Men just nu känns det som om smärtan aldrig kommer att försvinna. Jag har tappat bort en del av mig själv, min bästa vän, mitt dagliga besök, mina dagliga rutiner. Och jag vet inte hur jag skall kunna hitta tillbaka efter förlusten.

 

GODMORGON!!

Jag är uppe, påklädd och är redan på min andra kopp kaffe, och klockan är inte 7 än.
Jag brukar ha svårt för att fokusera innan den där koppen på morgonen, nu känns det som om jag behöver ytterligare en kopp kaffe för att överhuvudtaget bli en halv människa.

Vare sig jag vill eller inte så måste jag ta ett tag i lägenheten idag. Den här veckan har varken Beatrice eller jag gjort något vettigt, Beatrice diskade och lagade mat igår. Men det är också enda dagen den här veckan, helt naturligt. Idag får vi hjälpas åt att få lägenheten i ett bättre skick.
Och på tal om Beatrice kan jag tala om att hon har sovit ganska lugnt hela natten. Jag har varit in till henne flera gånger och kollat läget. Jag tror det har med vårt lilla prat på balkongen igårkväll att göra, och att vi sedan myste lite i sängen innan hon somnade.

Nu skall jag fortsätta dricka kaffe. Ha en bra Söndagmorgon alla.

 

IBLAND BEHÖVER MAN PRATA AV SIG!!

Ja, ibland behöver man få prata av sig eller bara sitta tillsammans, kanske kramas lite.
Det är det jag och Beatrice har sysslat med ikväll. Vi satt på balkongen och bara mindes roliga och tokiga saker. Beatrice babblade på som bara den. Och även om det gör fruktansvärt ont, är jag så glad att hon öppnar sig och pratar så mycket som hon faktiskt gör.
Hon beskrev sin oro lite hur det skulle gå när ridningen börjar igen i Augusti. Och skall jag vara ärlig har jag också haft de funderingarna lite. Det kommer att kännas superjobbigt när ridningen väl börjar igen. Men tillsammans kommer vi ju självfallet att klara det.
Vi tittade även upp på himlen för att se om vi kunde se Affe. Beatrice var övertygade om att han sitter tillsammans med farfar just nu och tittar ner på oss. Och det är väl klart att de gör det. ;) 
Som sagt, det kändes skönt att ha den här stunden med Beatrice. Tror att hon var lugnare nu än hon varit på hela veckan.

Med detta säger jag nu godnatt och sov så gott.

 

MAT OCH BESÖK!!

Idag är första dagen den här veckan som vi lagat mat hemma. Eller vi, menade ju så klart Beatrice. Hur gärna vi än vill och drar oss ut till matställen, blir det ju alldeles för dyrt. Så nu måste vi nog försöka börja med hemmabestyren. Och det kändes faktiskt bra att äta hemlagat igen.
Molly är ju också här på besök. Och gissa vem som satt och tiggde och också ville ha något att äta? Molly, så klart. :) 

Jag lade mig och vilade en stund tidigare i eftermiddag. Slumrade till en stund, och det var precis vad jag behövde. Under tiden stack Beatrice ut. Då passade hon på att sticka till Wessels och handla lite Lördagsgott. Så nu fick vi lite efterrätt också. Goa hon, det behövdes.

 

TVÄTTAT OCH LITE TILL!!

Nu har vi klarat av prövningen med tvättstugan och är helt klara. Men visst var det lite kämpigt. Vi gick faktiskt ner till Affe och tog med oss lite kläder för Teddys räkning också, han är ju fortfarande hos Dennis. Han sa visserligen att det inte behövdes. Men jag kände, när vi ändå var igång med tvätten, att vi kunde ta lite i alla fall. Han måste ju ha rena kläder. :) 

När vi varit ner en andra gång, ville jag inte gå upp till lägenheten igen. Det kändes så tungt och jobbigt. Så vi beslöt istället att gå till affären och köpa något att dricka. Ja, naturligtvis blev det lite choklad också. Det brukar pigga upp. På väg från affären stötte vi ihop med en man som brukar prata med Affe ganska mycket när de stöter på varandra. Han började prata och sa att han visste vad som hänt. Vad som sen hände vet jag inte riktigt. Men jag fick panik, började gråta, och bara gick därifrån mitt i en mening. Jag insåg ju ganska snabbt att det var himla oförskämt av mig. Jag får hoppas att han förstår, så får jag väl be om ursäkt nästa gång jag ser honom. :( 

 

VI HÅLLER FORTFARANDE PÅ MED TVÄTTEN!!

Ja, vi håller ju på att tvätta för fullt här.
Beatrice är en riktig kämpe. Jag ville hon skulle stanna hemma och låta mig sköta tvätten idag. Men nej, hennes argument var att jag inte gillade att tvätta och att det är lika jobbigt för mig. Mitt i allt så är det mig hon tänker på, det borde ju vara tvärtom.
Jag följde i alla fall med henne till tvättstugan och skulle vara ett stöd för henne. Men det blev tvärtom, jag bröt samman istället. Jag trodde inte jag skulle komma ihåg bagateller som hänt, men jag hade fel.

Allra sista gången jag var i tvättstugan var för över ett år sedan. Det dök upp en mus där och jag blev livrädd. Alltså, jag fick riktig panik hahaha. Affe var ju så klart också där. Jag slet och drog i hans skjorta och vågade inte ta ett steg utan honom. Han fick dra mig därifrån.
Sen dess är det alltid Beatrice som har skött tvätten, mot en liten extra peng.
Idag kom allt över mig. Jag såg både mig själv och Affe där i tvättstugan, och det blev för mycket. Men tack vare Beatrice var jag tvungen att ta mig samman. Så man kan väl säga att hon var räddaren i nöden där. :) 

Nu skall vi ner till tvättstugan igen. Känner mig lite starkare, och mycket starkare när jag har Beatrice vid min sida. :) 

 

VARDAGSBESTYR!!

Godmorgon!!

Jag lyckades somna igår strax efter 00 och sov ända till 5. Jag har ju inte sovit många timmar de senaste dygnen, så jag bara däckade.

Idag är det Lördag, tvättdax.
Beatrice och Affe hade som rutin att alltid tvätta tillsammans på Lördagar. Naturligtvis kommer jag att följa med Beatrice till tvättstugan idag. Men jag är allt lite orolig så hon inte bryter samman när vi kommer dit. Det blir minnen som kommer över henne.
Jag har suttit här en stund och funderat på om jag skulle ta tvätten helt ensam, så Beatrice slipper alla dessa minnen. Jag vet faktiskt inte vad som är rätt. För samtidigt sägs det ju att man måste försöka göra allt som man brukar. Det finns inga genvägar för att slippa den smärta man måste gå igenom. Jag får väl försöka läsa av henne lite när det börjar närma sig tvättdax. Uppvisar hon några tecken på extra oro, får jag nog låta henne vara hemma istället.

Nu skall jag fortsätta dricka kaffe. Är det något som gått extra mycket här hemma dessa sista dygnen så är det kaffe och cigaretter.

 

MIDSOMMARAFTON ÄR SLUT!!

Trots en mycket annorlunda midsommarafton, måste jag ändå säga att det var riktigt trevligt. Från början var jag inte alls sugen på att gå upp till mamma. Jag drog på det. Och när jag väl gått hemifrån, fick jag inte för mig att gå dit direkt. Jag gick istället rundor på gården en kvart och försökte samla mod. Jag fasade verkligen för det. Men det hade jag inte behövt. För som sagt, det var härligt att ha alla barnen samlade kring jordgubbar och glass. Mycket av den glada stämningen kan vi så klart tacka Alexander för, det glada lilla charmtrollet.

Nu är jag dock hemma igen och ensam. Teddy har åkt hem till Dennis, och Beatrice har gått och lagt sig. Jag hoppas naturligtvis på att jag skall lyckas somna och sova en hel natt.
Tiden får utvisa hur det blir.

För er del hoppas jag ni har och har haft en superbra midsommarafton.
Jag säger godnatt nu, så hörs vi i morgon igen. :) 

 

LÄGET JUST NU!!

Har varit en sväng till Burger King med Beatrice. Det är ju trots allt viktigt att hon får mat i magen, även om  matlusten inte riktigt vill infinna sig. Dock är hon ganska pigg och jag tror hon fått sova ut. Trots att hon sovit lite oroligt i natt, vaknade hon ändå ganska sent.
Även Teddy verkar ha sovit ut ordentligt för en gång skull. Han kom upp till mamma innan när jag var där och vi hade ett bra samtal. Vi var lugna båda två, och det kändes så skönt att få prata med honom.
Dennis är så lugn av sig, en riktig klippa. Jag förstår ju att det har tagit hårt på honom också. Men jag skall ärligt säga att jag inte vet om jag skulle klarat av det utan Dennis.

Nu har Beatrice begett sig till mamma igen, vi skall ju äta jordgubbar där om någon timme. Var bara tvungen att sitta själv en stund innan jag går dit.

Jag vet att det kanske blir lite tjatigt och för mycket ledsamheter här på bloggen för tillfället. Jag hoppas ni har förståelse för det ett litet tag till, jag behöver nog tyvärr få skriva av mig mellan varven.

 
Tidigare idag, när vi var hos mamma.
 

FRUKOST OCH JORDGUBBAR!!


Jag är tung i både huvudet och kroppen. Trodde att det kanske skulle hjälpa att gå ut i luften en stund i morse, men nej, det var nog det sämsta jag kunde göra.
Alla minnen sköljde över mig, då jag plötsligt såg Affe framför mig, sittandes på bänken här utanför. Han satt ofta där tillsammans med mammas man och diskuterade livets alla gåtor. ;) Det bara brast.
Just nu är det ganska lugnt. Jag känner mig tom, och för en gång skull är ögonen torra.

Nu har i alla fall Beatrice vaknat och skall följa med mamma och handla. Det är bra att hon försöker leva som vanligt och göra de vardagsting, som att följa med mormor, som hon brukar.
Som jag sa innan, kommer vi inte att äta någon midsommarmat. Men nu har vi bestämt att ändå träffas en stund och äta jordgubbar.

Först skall jag försöka få i Beatrice lite frukost, maten måste ju skötas ändå.

 

MIDSOMMARAFTON!!

Slocknade som en boll mitt på sängen någon gång vid 2-tiden och vaknade 5. Det blev 3 timmars sömn, och det är väl ganska bra med tanke på den lilla sömn jag fått nätterna innan. Jag är inte trött, inte ens lilla minsta grusig i ögonen.

Midsommarafton idag, men vi tänker inte fira den. Det blir för tungt att samlas hela familjen hos mamma, som vi alltid gör annars. Det är något som saknas.
Affe älskade sill, detta var en av favorithögtiderna. Och precis som mig, så älskade Affe när hela familjen samlades på det här sättet.
Jag har köpt hem lite jordgubbar och glass, mest för Beatrice skull. Men även hon har sagt att hon inte vill till mormor och äta idag. Så vi tar det lugnt här hemma istället.

Nu skall jag i alla fall dricka lite kaffe. Beatrice sover fortfarande, och jag hoppas hon sover ett litet tag till. Hon har sovit så oroligt dessa nätter, och sömnen är ju trots allt otroligt viktig.

 

IVA OCH AKUTEN!!

Jag förstår inte allt vad som händer just nu. Och vi har hela tiden tagits emot av kunnig och tröstande personal. Men idag tappade jag fattningen något. 

Igår kom ju Dennis och Teddy på att vi inte hade fått tillbaka Affes kläder. Så idag ringde jag sjukhuset. Nej, de hade inte sett några kläder. Men hon skulle kolla vidare, läsa journaler och ringa akuten. Efter ett tag ringde hon upp igen och sa att de inte kunde hitta några kläder, hon visste inte var de tagit vägen. Och på akuten hade de inte heller verkat veta något. Men hon skulle kontakta den personal som tagit hand om Affe på IVA. Under tiden ringde Teddy till akuten, där de sa att de alltid skickade med kläderna i en påse till den avdelning patienten skickades till.
Efter ett tag ringde de från IVA igen och meddelade att där inte fanns några kläder. Hon trodde då att kläderna hamnat i ett rum på kardiologen, eftersom Affe egentligen varit en hjärtpatient. Men där var låst nu och hon skulle inte kunna komma åt att kolla förrän på Måndag.
Ett nytt samtal kom någon timme senare, där samma person berättade att hon nu pratat med den dam som tagit emot Affe på akuten. Kläderna hade varit sönderklippta och väldigt smutsiga så allt hade kastats.

Som sagt, så tappade jag nog humöret en aning. Jag kan väl i och för sig förstå att de tänker så. Men både jacka, tröja, byxor, skärp och skor? Skorna t.ex. har väl i alla fall inte klippts sönder???
Och barnen som är närmast anhöriga? Är det inte deras beslut vad som skall kastas eller inte?
Jag förstår fortfarande inte.

Tidigare idag när vi besökte Dennis och Dessi. Molly är en riktig stjärna och vill naturligtvis vara medelpunkten. :) 

 

LITE UPPDATERING!!

Hej på er!!
Ja, jag antar att ni har förståelse för dålig uppdatering nu några dagar.
Det är ju fortfarande upp o ner. Och en hel del kommer att hamna här. Det blir ju mitt sätt att hantera, att få skriva av mig och dela med mig till alla här inne.

Idag var vi i alla fall på ett krissamtal på sjukhuset. Det är något som man har rätt till. Och när de erbjöd oss den tjänsten, så tog jag gladeligen emot den. Det tog en timme, och det kändes ganska skönt att få berätta och prata om Affe. Visst var och är det tungt och jobbigt. Men vi har varandra och det är skönt att vi är tillsammans och kan bearbeta allt.

Vi tog en liten paus hos Dennis och Dessi. Det blev nästan som en fristad. Lilla Alexander är ju lyckligt ovetande om allt som händer runt omkring, sen har vi ju även Molly. Dessa två gjorde vistelsen till en glad händelse, och det behövde vi verkligen. Jag kan absolut förstå varför Teddy trivs så bra hos Dennis och Dessi.

Nu har vi i alla fall försökt få något i oss.  Men det är lite svårt det här med maten. Vi beslöt istället för att bara käka lite kräm idag.

 

LIVET ÄR SKÖRT!!

Jag vill börja med att säga till de läsare som står mig riktigt nära och är en del av familjen att ni skall sluta läsa redan nu om ni tycker det är jobbigt. Detta är mitt sätt att hantera det som hänt.

Ni som troget läser bloggen tyckte säkert det var märkligt att jag inte uppdaterade igår. Det har varit några tumultartade dagar.
Min föredetta man, barnens pappa, sprang och ramlade i Måndags. Till följd av det fick han syrebrist i lungorna så hjärtat stannade. Hjärtat fick de igång, men alldeles för sent. Affe vaknade tyvärr aldrig upp igen och somnade in igår vid 17-tiden.

Just nu är det så klart väldigt tufft, inte minst för mina barn. Jag vill idag inte gå in närmare på barnen, eftersom alla befinner sig i en stor chock. Men för egen del kan jag bara säga att det är riktigt overkligt. Han var annars en fullt frisk människa. Och jag har svårt att förstå varför en sådan person plötsligt bara tas ifrån oss.

Vi hade en mycket bra relation, trots att vi varit skilda i ganska många år, och träffades i princip varje dag. Han fanns alltid där, på alla bemärkelsedagar, alla högtidsdagar, och alla andra dagar.
Jag har svårt att ta in att han aldrig mer kommer att ringa på min dörr, att han aldrig mer kommer att följa med och handla, att han aldrig mer följer med ut och tar en kaffefika. Det är sådana saker som vi ofta gjorde tillsammans.
Jag har också svårt att ta in att han inte får se sitt lilla barnbarn mer, och att Alexander inte inte får lära känna sin farfar. Och att han inte får vara med vid andra riktigt stora händelser i barnens liv.

Livet är bra orättvist. Men det får mig också inse att man skall ta tillvara den tid vi finns här på vår jord, och framförallt ta vara på varandra. Små groll och osämja skall man lägga åt sidan och faktiskt vara tacksamma för den tid vi har tillsammans.

 

ATT ÅKA BUSS PÅ EGEN RISK!!

Ja, ibland åker man på egen risk.
Igår åkte jag och Beatrice buss tillsammans med Dennis och Dessi, vi skulle iväg och käka pizza. Kan ju säga att bussturen var allt annat än lugn. Busschauffören körde ungefär som om han hade stulit bussen. Det tvärnitades, hackades och gasades på i kurvor osv.  Man fick verkligen hålla i sig med båda händerna och höll på att flyga i golvet flera gånger. Både Dennis och Dessi höll i barnvagnen, som gungade hela tiden. Det stod även en annan mamma med sin barnvagn. Hon hade också all möda att hålla sig på benen och se till så att vagnen stod still.
Dennis blev till slut arg och gick fram och började skälla ut busschauffören.
Alltså, visserligen förstår jag ju att man ibland får hålla i sig när man åker buss. Men inte skall man väl behöva hålla i sig så att fingerknogarna vitnar? Och inte skall väl folk med barnvagn behöva vara rädd att vagnen skall fara i "backen"? Nej, det var riktigt dåligt, ingen bra busschaufför alls.

Nog om det. Nu är både jag och Beatrice redo här hemma. Någon frukost har vi inte hunnit äta, vi får helt enkelt vara utan ...... eller...
Nej, vi tar något ute idag. Vi slår liksom två flugor i en smäll, vi kommer iväg hemifrån snabbt samtidigt som vi myser med lite utefrukost. Härligt, eller hur? :)

Måste rusa, adiós

 

UPPE FÖRE TUPPEN!!

Godmorgon på er.
Har inte fått så jättmycket sömn i natt heller, har vaknat med jämna mellanrum. Men ett par timmar har det nog blivit i alla fall. Man får ju vara nöjd med det lilla. :) 
Sitter och försöker morna mig på bästa sätt just nu. Idag har jag faktiskt inte tid att sitta i flera timmar och försöka vakna till liv. Nej, här får det bli kallt vatten i ansiktet om en stund när kaffet runnit nerför strupen.

Nu har jag inte tid att sitta här och snacka med er längre, kaffet kallar på mig. :) 

Hoppas ni får en bra start denna morgon. Var rädda om er, så hörs vi sen.

 

HEMMA NÅGRA TIMMAR!!

Jag vet, det har ju varit lite dåliga inlägg idag. Jag kände därför nu, trots den sena timmen, att jag ville in och bara säga "hej" och slänga in lite bilder.

Vi satt ju som sagt hos pappa ett par timmar nu ikväll. På vägen hem, när vi stod och väntade på bussen, kom det plötsligt två polisbilar i full karriär med sirenerna på och körde åt två olika riktningar in på parkeringsplatsen vid varuhuset precis där vi stod. Efter det kom det ytterligare en polismotorcykel. När dessa polisbilar kom körandes stod det redan en polisbil där. Och nyfikna, som man alltid är, var vi ju tvungna att kika lite. Beatrice gick t.o.m runt busskuren med orden "vänta, jag måste bara se vad som händer". hahaha
Bussen kom precis då så vi hann ju så klart inte se upplösningen. :) Det är väl konstigt att man är så nyfiken av sig, så fort något utöver det vanliga inträffar. :) 

Nu skall jag i alla fall försöka få lite sömn. Det var ju verkligen brist på det förra natten, får se om jag lyckas bättre ikväll. Hmmm, tror ni det hjälper att räkna får? I morgon bitti är det iväg ganska tidigt igen, detta blir bara en liten visit hem och vända. Så därför hade det ju varit ganska bra om jag får sova några timmar.

Godnatt på er och dröm söta drömmar. :) 

Tre steg från dessa fimpar står det en stor och rymlig rökkur.
 
Dagens middag, pizza. Mums
 

BUSSFÄRD!!


Har varit och käkat pizza med mina barn nu ikväll. Blev ju tokmätt, snacka om mycket mat för pengarna. :)

Nu sitter vi och väntar på bussen, som skall ta oss till pappa.
Varken jag eller Beatrice känner för att sätta oss i lägenheten, så det får bli en liten tripp till.

MÄRKLIGT!!


Kolla in busskuren. Visst liknar det väl det?
Tycker det är lite komiskt att det finns rökkurer lite här och där på sjukhusområdet när folk står på helt andra ställen och röker.

JUST NU OCH SENARE!!

Något bättre känns det ju alltid när man fått frukost i sig och sen fått stå i duschen några minuter. Det blir lite som balsam för själen. Dock krävs det nog lite mer balsam för att dagen skall bli på topp.

Idag har det inte blivit några jobbsök, som jag annars brukar göra. Dessutom fick jag avboka det seminarium som var tanken att jag skulle på idag. Det var sista rycket innan sommaruppehållet på TRR. Men det kommer så klart fler tillfällen.
Dagens seminarium skulle handla om ekonomi och hur man lättast höll nere kostnader vid arbetslöshet. Det lät väldigt intressant. Och det är ju alltid bra att veta, kanske kan man få något tips som man själv har missat. Men som sagt, vi tar det efter sommaren. :)

Jag kommer att vara iväg hela eftermiddagen idag, och kanske även en bit in på kvällen. Jag får se hur det blir, jag kan dock inte garantera att jag kommer att kunna uppdatera bloggen så bra under tiden jag är borta.
Sorry för det.

Kroppen mår så mycket bättre efter en dusch. Det känns inte alls att jag varit vaken hela natten, även om jag säkerligen ser en aning sliten ut. ;) 
 

DÅLIG NATT!!

Och här sitter jag precis som jag satt i gårkväll, samma kläder, samma ansiktsuttryck. Det enda som inte är samma är kaffet. :( Jag lagade faktiskt nytt för någon timme sedan.

Alltså, den här natten har varit riktigt dryg. Utan att gå in på detaljer vill jag nog påstå att detta är en natt jag gärna hade hoppat över. Detaljerna kommer längre fram, dock inte idag. För nu skall jag försöka bli människa igen, och skall därför hoppa in i duschen om en liten stund. Får se om jag känner mig bättre efter det.

Eftersom jag är så urusel på datorer så blev det ju inga bilder igårkväll. Jag har äntligen lärt mig min egen dator. Ni kan ju bara tänka er min uppsyn där jag satt igår vid mammas dator, och den naturligtvis inte ser likadan ut som min. Och eftersom jag redan då hade haft en dålig kväll, blev det ju inte bättre precis. Det fick bli som det blev. Men det är ju synd att bilderna skall gå till spillo, så jag slänger in de nu så här på morgonkvisten.

Ha en bra dag alla, godmorgon på er.

 

ANNORLUNDA!!

Alla våra planer förändrades drastiskt tidigare, trots att Beatrice hade gjort supergod middag där hemma. Äta hann vi aldrig, då jag plötsligt blev ivägkallad på annat håll och fick lämna maten mitt på bordet.
Men ja ja, mat fick vi i alla fall, något senare och väldigt annorlunda mat.

Det var mamma och Kalle som var gulliga att bjuda på maten idag, så vi skulle få i oss något. Så det är hos de jag sitter nu och skall snart dricka kaffe.

Har ju naturligtvis fotograferat, som jag alltid brukar göra. Nu sitter jag ju vid mammas dator och skall sätta in kamerachipet i datorn för att tanka bilderna hit till bloggen. Men vet ni, jag hittar ju för böveln inte hålet i hårddisken. Kan man bli snurrigare än jag? Jag måste nog vara den mest otekniska person. Fast det vet ni säkert redan. hahahaNU ...... kaffe

PARKHÄNG!!

Inne igen efter några härliga timmar i parken. Man blir ju hungrig när man är ute så länge och vi kan ju inte käka restaurangmat varje dag. Även om Beatrice gärna hade gjort det. hahaha
Nej, vi fick allt knalla in så våra magar också kan bli nöjda. :) 

Vi fick faktiskt besök av Dennis och hans lilla familj också, de kom en sväng till parken. Måste bara inflika att Alexander har blivit stora pojken nu. Han sprallar, ler och har sig hela tiden. Han är såååå söt.

Nu är maten på G. Vi har matos i hela lägenheten och jag blir hungrigare och hungrigare för varje minut. :) Har ingen aning om vad det blir, som vanligt är jag bannad från köket. Men en sak vet jag, och det är att det blir film till maten. Beatrice håller som bäst på att förbereda DVD-spelaren nu, som är tillbaka från semestern. ;) 

Bon appetit till oss.

 

JOBBAT KLART!!

Inte är det väl speciellt svårt att veta vad jag sysslat med nu i ett par timmar? Så klart, jag har ju "jobbat" med att försöka hitta jobb. :) 
Det blev två ansökningar som åkte iväg idag. Det tar ju lite tid, så jag hann inte med fler. Och nu tänker jag stanna där, vill inte fastna i det tråkiga HELA dagen ju. Så nu tänker jag fixa till mig och göra Beatrice sällskap utomhus. Det är i alla fall vad jag föresätter mig. Men man vet ju aldrig, jag kanske fastnar någon annanstans på väg från lägenheter, sängen t.ex. hahaha. Jag har verkligen haft svårt för att bli pigg idag, är lika trött nu som när jag vaknade. Vad kan det bero på? Jo, jag kanske behöver komma ut i luften för att piggna till.

Innan jag satte mig ner med det vanliga, bjöd naturligtvis Beatrice på frukost, goa tjejen. Tror ni hon fikade efter något? Det tror jag, hon ville ju vi skulle hitta på något när jag väl var klar med datorn. Vi får väl se. Hon kanske får lite "belöning" nu när hon var så gullig och kokade ägg och allt. :) 

 

THE HOLIDAY!!

"In the movies we have leading ladys and we have the best friends. You are a leading lady, but for some reason you behaving like the best friend." Bästa citatet.

Detta är nog en av mina favoriter. Jag vet, jag säger det varje gång haha. Men just den här filmen skulle nästan kunna vara skriven av mig och handla om mitt liv. Vilken av karaktärerna, ja det får ni själv lista ut. ;) 


Filmen handlar om Amanda och Iris, två kvinnor från olika kontinenter som båda har problem med kärleken. Genom internet tar de kontakt med varandra och väljer att byta hus under julhelgen. De båda möts av en vansinnig kulturkrock. Men när deras kärlekslösa och problemfria semester ska börja knackar kärleken på dörren, och diverse komplikationer tar olika sorters vändningar.

Den här filmen är ett måste för den romantiska drömmaren. :) Jag har den själv i min hylla och har sett den ett oräkneligt antal gånger.

NY VECKA!!

Då har vi ny vecka igen.
Jag har varit vaken någon timme redan, har ju så svårt att sova på morgonen. Ändå sitter jag här nu och är jättetrött som vanligt. Men det skall vi snart råda bot på.

Jag vågar knappt säga att det är fint väder och att man kanske skulle dra ut på en picknick idag. Förra gången jag sa det började det ösregna. :) Så jag håller mig till balkongen idag.
Nej då, men däremot blir det nog jobbsök där ute. Kan ju passa på att försöka få lite sol på benen, som fortfarande är vita trots alla skjortsdagar. haha

Nu skall jag dricka kaffe och vakna till liv.

God morgon.

 

HÄRLIG STUND MED SON OCH SVÄRDOTTER!!

Ja, som sagt så var vi ju bort en sväng till Dennis och Dessi. Hade en jättetrevlig stund med kaffe och kaka, och så klart Molly och Alexander. Och naturligtvis hängde regnet med också, det kände sig väl ensam utan oss på vår gård. hahaha.
Och jag hann ju faktiskt hem till 20.00, vilken tur jag hade.

Nu sitter jag bara och flummar framför datorn. Kvällstiden börjar göra sig påmind i ögonen. Så det lutar starkt mot en tidig sänggång.

Hoppas ni har haft en bra Söndag, trots regn och rusk. Jag håller tummarna för att solen visar sig i morgon. :) 

Söta drömmar gott folk.

 

PÅ VÄG HEM!!


Har premiäråkt med sommarkortet nu. Eller sommar och sommar, det känns mer som höstkort just nu. :)

Har varit och hälsat på Dennis och Dessi en sväng, och sitter och väntar på bussen. Typiskt, bussarna går ju inte så ofta när det är Söndag. Och jag som måste vara hemma till 20.00.
Får se hur detta slutar. :)

ARBETSLÖS VECKA 24!!

I Fredags var jag ju, som de flesta redan vet, på sommarmingel. 
Alla var på gott humör och det var en härlig stämning. Ändå pratades det ju en hel del om arbetslöshet och folks olika situationer. En sak som slog mig när man minglade runt bland människorna där är att det inte spelar någon roll vilken bakgrund man har, vilka utbildningar och framförallt vilka erfarenheter man har med sig i bagaget. Alla sitter vi i samma båt.
Jag pratade en hel del med folk som hade HR-utbildningar med många års erfarenhet. Det fanns IT-kunniga som också hade väldigt många år på nacken. Men vad hjälper det när det inte finns tillräckligt med jobb till alla de sökanden som slås om dessa?
Ett tag fick jag för mig att jag skulle uppgradera mina kunskaper och läsa vidare inom HR. Den lilla kunskap jag har är ju bara en droppe i havet mot vad som verkligen krävs om man skall jobba med det. Men till vilken nytta har man kunskapen och utbildningen, om det ändå inte finns jobb att få? Jag skall ärligt säga att jag blev lite moloken när jag tänkte på utsikterna där jag satt och lyssnade. 
Jag pratade med en dam som arbetat med administration i princip hela sitt vuxna liv. Hon hade även HR som bas och hade arbetat med det i många år. Ändå har hon nu gått arbetslös i över två år.
Det är sådana här saker som gör mig nedstämd.

Det finns folk som sagt till mig att jag kanske borde sätta mig i skolbänken igen, sadla om helt och hållet till ett annat yrke. Och visst har jag funderat på det. Men jag vet ärligt inte om jag skulle orka med att börja läsa igen. Dessutom läste jag ju till det yrke jag ville syssla med när jag var yngre. Jag har haft tur, för jag har ju fått arbeta med det jag verkligen har velat. Det finns inget annat jag egentligen vill göra. Hur engagerad blir jag då om jag läser till något som jag inte är intresserad av?

Nu när det är Söndag och jag sitter och reflekterar över veckan som gått, så tror jag nog att Måndagen varit den jobbigaste dagen den här veckan. Jag hade en riktig nergång och inte blev det bättre av att jag inte fick till det när jag skulle lägga in intyg i en jobbansökan. Den dagen hade jag helt klart kunnat vara utan.

 

BEATRICE ÄR I SITT ESSE!!

Visst var det uppehåll när jag gick till stallet. Annat var det när vi skulle hem. Hamnade ju mitt i värsta skyfallet och åska på det. Vi såg ut som dränkta kattungar när vi kom hem. hahaha

Det gick i alla fall riktigt bra för Beatrice idag. Hon har ju haft oturen att ramla av några gånger i galopp, så hon blev lite försiktig ett tag där. Men idag släppte allt, och det blev både hopp och galopp lektionen igenom. Ett riktigt bra slut på terminen med andra ord.

 

NU DRAR JAG!!

Har man tur eller har man tur? Det REGNAR inte. Jag trodde faktiskt inte det skulle hinna bli uppehåll innan jag skulle iväg, men han där uppe måste ha hört mina böner hahaha. Skönt att det är någon som lyssnar på mig. :) 

Klockan bara rusar iväg och ridningen börjar om en halvtimme. Jag är ju alltid så seg på morgonen, så Beatrice och Affe gick i förväg.
Men nu är jag i alla fall redo, så nu drar jag.

Ha en underbar förmiddag alla.

 

SISTA DAGEN I STALLET!!

Idag är det inte vilken Söndag som helst, det är ju terminsavslutning på ridningen för Beatrice. Sen går hästarna på semester. Synd bara att det skall vara sådant busväder, regnet fullkomligt öser ner. Kan ju inte tänka mig att det vänder till solsken innan vi skall iväg. :) 
Jag hade inte haft något emot en kulvert idag faktiskt. Vad bra det hade varit att kunna gå "inomhus" hela vägen till stallet. hahaha

Ja, ja, nu skall vi inte ta ut det våta i förskott. Det är ju fortfarande några timmar till. Jag skall i alla fall morna mig lite först i lugn och ro.

För er som inte behöver gå ut idag, det är ju trots allt Söndag, så dra täcket över huvudet och somna om.

Godmorgon.

 

HORROR!!

Har precis suttit och tittat på scream på TV4 film. Jag vet, gillar inte ens rysare.
Den här filmen har jag sett ett par gånger tidigare, så den har ju liksom minskat något i ryslighet. Men ändå, jag förstår inte varför man utsätter sig för det.
Så nu är ju frågan, kommer jag att kunna somna?? Mohaha. Annars lär jag få väldiga problem i morgon bitti.

Jag skall i alla fall göra ett försök. Så jag säger godnatt nu och hoppas på en BRA natt.

Ha en riktigt god natts sömn och dröm inga mardrömmar. ;) 

 

FY FÖR ÅSKA!!

Är det något jag inte gillar så är det åska. :) 
Här åker persiennerna ner vid lilla minsta tecken på åska, och tidigare stängdes både TV'n och datorn av. Själv brukade jag barrikera mig inne på toaletten där jag inte har något fönster. hahaha
Riktigt så illa är det inte längre. Men det är fortfarande inte någon favorit. Så nu när det började åska för en stund sedan så gick jag systematiskt igenom alla fönster och drog ner persiennerna.

Nu har vi i alla fall precis avnjutit en riktigt god middag. Och som vanligt blev jag ju övermätt när jag inte lagat det själv. Tror jag åkt på matkoma hahaha. Aja, jag behöver ju inte röra mig mer idag om jag inte vill.
Nu lutar jag mig tillbaka och slappnar av. Tror att åskan har dragit förbi, så då slappnar jag av ännu mer. :) 

 

HEMMA HOS MIG JUST NU!!

Här har inte gjorts allt för mycket idag, i alla fall inte för min del. Och jag har inte ett dugg dåligt samvete för det heller. Jag ursäktar mig med att jag varit tillräckligt aktiv och flitig under veckan. haha
Beatrice har ju som vanligt varit igång mestadels av dagen. Det har både tvättats och diskats här, det var det sommarlovet det. :)
Teddy kom upp och var riktigt tjurig. Han blev rånad på sin telefon igår, och nu sitter han i telefonkö. Telefonen måste anmälas och spärras och allt man måste göra vid sådana här lägen. Här gäller det att inte "ogilla" poliser, som Teddy brukar säga att han gör. ;)

Måste bara flika in här att jag tycker det är riktigt sorgligt att folk inte kan skilja på "ditt och mitt". Han stod och skulle prata i telefonen när någon plötsligt rusade förbi och ryckte den från telefonhöljet.
Jag slutar aldrig förvånas över folks beteenden. 
 

OANAD TALANG!!

Nu har jag äntligen kommit lite längre ner i kartongen som jag plockade upp från förrådet för ett tag sedan.
Oj, oj säger jag bara, vad man hittar saker man inte minns. Jag var inte helt talanglös när jag var yngre. :) 
Idag tror jag endast det hade blivit en massa streck av det hela. hahaha

Pappa var ju en riktigt duktig konstnär när han var yngre, han målade både landskap och porträtterade av folk som ville ha en tavla.
Så jag tror jag ärvt en del av hans "ådra". haha

Om inte mitt minne sviker mig helt, så tror jag att jag för det mesta hämtade inspirationen från serietidningar.

 

Mamma var 40 år här när jag ritade av henne. Jag försökte även visa henne hur hon skulle se ut när hon blev gammal. hahaha
 

FRUKOSTSNACK!!


Vi har alltid en trevlig stund vid frukostbordet. Idag pratade vi om vår yngsta familjemedlem. :) 

VÅRA SOMMARKORT HAR KOMMIT!!

Idag börjar sommarkorten gälla. Så nu vet man aldrig vad som händer eller var vi hamnar, när jag och Beatrice får för oss att sticka iväg någonstans. :) Det blir en helt annan frihet när man inte behöver tänka på om det finns tillräckligt med pengar på kortet eller om man måste ladda. Synd bara att allt som jag och Beatrice har pratat om och känner för att göra ligger utanför skånes gränser. hahaha

Idag skall vi dock inte iväg på någon längre sträcka. Det blir i alla fall inte några jobbsök, och eftersom solen har tittat fram så blir det säkert en del viselse utomhus. Vem vet, kanske vi gör en liten utflykt med picknick.

Nu skall jag först morna mig. Beatrice sover fortfarande, så jag kan sitta här i lugn och ro ett litet tag. :) 

Hoppas ni får en skön dag i solen. Vad ni än gör, glöm inte att klä er med ett smile.

GODMORGON.

 

FICK EN KLUBBA I HUVUDET!!

Det var en riktigt trevlig stund jag hade på TRR, mycket folk som både kom och gick. Det är inte förrän man träffar en massa andra människor i ens egen situation som man egentligen förstår att man långt ifrån är unik om just detta. Naturligtvis förstår jag ju att vi är många arbetslösa. Det är bara det att det slår emot en när man ställs inför fakta och träffar alla dessa människor. Men trevligt hade jag.

Träffade Beatrice utanför byggnaden och tillsammans gick vi och käkade på en liten, mysig restaurang, innan vi stack till ÖB och handlade lite gott till kvällen.
Det blev ju varmare än jag förespått och när jag väl kom hem var jag helt slut. Det kändes som någon slog en klubba i huvudet på mig, jag bara tvärslocknade. hahaha
Vi får väl se om jag kommer att kunna somna ikväll. :) 

Nu 21.00 kommer en riktigt bra film på TV8, "Leap year", som jag inte tänker somna från. Har sett den flera gånger, och den är verkligen värd att se igen. Så ni som vill se en lättsam, rolig och romantisk film, skall absolut se denna.

Man vet ju aldrig med mig, kanske jag slocknar i reklampausen i alla fall hahaha. Så för säkerhets skull säger jag godnatt nu.
Ha en fortsatt härlig kväll och ta hand om er.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VÄDRET LEVERERAR!!


Det blev ju mycket varmare än jag förespådde, jag passar alltså inte till att jobba på SMHI i alla fall. hahaha

Just nu sitter jag och väntar på Beatrice utanför ÖB, och börjar faktiskt längta hem nu. :) det allra första jag skall göra när jag kommer hem är ju helt klart att byta kläder. Jag är alldeles för varmt klädd, känner jag.

DETTA KALLAS MYS!!


Kaffe och jordgubbar, kan det bli bättre? Här är jättemycket folk, och det babblas till höger och vänster. Men det är en härlig stämning.

Det får bli lite mer jordgubbar innan jag beger mig härifrån.

NU ÅKER JAG OCH ÄTER JORDGUBBAR!!

Såja, nu är jag redo att möta omvärlden. Lite småjobbigt och trögt där ett tag, gruset ville ju inte försvinna från ögonen. :) Men efter en dusch, lite frukost och MYCKET KAFFE så löste det sig.

Skall vara på TRR om en timme, så det är hög tid att börja röra sig mot bussen.
Hör av mig sen när magen är full av jordgubbar, mums.


Förresten, hur många hushåll brukar har tidningar på tork? Ja, alltså hemma hos oss får man vara med om mycket. Beatrice stod och diskade och såg inte att det låg en tidning i en påse på diskbänken, så tidningen blev våt. Men ingen fara på taket, tyckte Beatrice. Vi lägger den på tork. hahaha

 

JOBBET - ETT ANDRA HEM!!

Vad är viktigast på en arbetsplats? Att trivas med arbetsuppgifterna, eller att ha en bra relation till sina arbetskollegor?
Är det inte så att om man inte trivs med kollegorna, så blir uppgifterna samtidigt tråkiga? Om man inte har någon att bolla idéer med, att skratta med, eller kanske rent av bara få beklaga sig hos ibland, så kan det vara svårt att klara uppgifterna på ett bra sätt. Det är i alla fall vad jag tror och inbillar mig.

Jag hade turen att ha riktigt bra kollegor på min arbetsplats. Även om man många gånger var oense och det ibland förekom tissel och tassel, så fanns de där ändå när det väl gällde. Genom åren blev det faktiskt som ett andra hem, och vi hade otroligt roligt tillsammans.
Jag brukar säga att det är mycket svårare att arbeta med kvinnor, vi är nog mer komplicerade än män. De är ofta mer raka till motsats mot oss kvinnor, som gärna går åt sidan och tisslar. Samtidigt måste man kunna balansera och vara lite ödmjuk, och det är kanske männens svagare punkt. Trots att vi var ungefär 50/50 på samma arbetsplats, upplevde jag inte dessa olikheter så ofta.

Jag älskade verkligen mitt arbete. Men jag skall ärligt säga att trots att jag inte vill vara arbetslös fanns det ändå en del uppgifter som jag inte saknar. Däremot saknar jag den sociala biten, mina vänner, min andra familj och allt roligt vi hittade på. Och det uppväger väldigt mycket. Så för mig är det absolut viktigare med en bra relation till sina arbetskollegor. Har jag bara det, går jag gärna till mitt arbete med ett stort leende på läpparna varje morgon.

TRÅKVÄDER!!

Ett riktigt träligt godmorgon.
Jag hade ju hoppats på lite bättre väder idag när jag skall till stan.

Idag är det som sagt mingel på TRR 13.30. Naturligtvis är jag på plats då och äter lite jordgubbar. Det skall bli kul, som jag längtat.
Sådana här små saker utöver det vanliga är nästan ett måste för att man skall må bra och få mer lust till sina egna vardagsrutiner.

Men nu skall jag först vakna till liv, känner att gruset i ögonen gör sig extra påmind. Tror det beror på det tråkiga vädret. Med ett litet smile på läpparna kanske jag kan bli lite piggare i alla fall hahaha. Nu skall jag sätta fart så jag inte är ute i sista minuten, som jag annars har en förmåga att vara. Jag vet, klockan är ju inte så mycket. Men tiden har en förmåga att bara rusa iväg, så det är lika bra att sätta igång redan nu.

Ha en bra dag alla trots ruskväder.

 

I MORGON MINGLAR VI!!

Nu tänkte jag runda av den här dagen och krypa i säng.
I morgon är det mingel på TRR, där de bjuder på lite fika, jordgubbar och annat smått och gott. Det tackar man ju inte nej till, mest för att jag skall komma ut bland folk lite. :) 
Jag är ju som sagt inte speciellt social av mig, är ju mest med familjen. Och även om vi är ute på lite äventyr så är det ändå bara jag och barnen för det mesta. Så jag ser fram mot att träffa lita andra människor också. Och folk som är i min egen situation är alltid intressant att prata med.

Eftersom jag är så seg på mornarna tänkte jag ställa klockan lite tidigare än vanligt, så jag får min morgonsträcka. Sen hoppas jag naturligtvis på lite uppehållsväder i morgon, när jag skall upp i stan. Inget kul om man är dyngsur när man entrar TRR's dörrar. :) 

Hoppas ni alla får en god natts sömn.
Nu loggar jag ut, peace out.

JAG BLEV BJUDEN PÅ LYXMIDDAG!!

Man tager vad man haver heter det ju. :) 
Som småbarnsförälder får man vara med om än det ena, än det andra. Och ibland får barnen smak på något som verkligen fastnar, en sådan vana är svår att bryta. Så har det varit hos oss. 
Beatrice fick detta på ett barnkalas en gång, och sedan dess var hon fast. :) Dock vet jag att både Dennis och Teddy skakar på huvudet när detta tillagas. Men jag kan tala om att det går alldeles utmärkt att kombinera makaroner och fiskpinnar. hahaha
Ja, det är detta vi har ätit idag. Och vem var kock om inte Beatrice.

 

REKLAM!!

För många år sedan, när de första kabelkanalerna kom, superchannel och skychannel, var TV-reklamen en stor nyhet. Jag älskade verkligen reklamen som gick på dessa kanaler och kommer fortfarande ihåg den allra första reklamen jag såg där.
I korta drag handlade reklamen om läsk och man fick se en colaburk och en fantaburk som pratade och skrattade. Det var så klart inte det som var det roliga utan hela grejen med reklamen.

Som sagt, det var ju väldigt många år sedan och idag finns det reklam precis överallt. Och nej, jag älskar verkligen inte reklamen längre. hahaha
Tycker det är sååå tråkigt med reklam, det är alltid då jag passar på att göra en massa annat. Det är ju inte alltid det finns annat att göra i reklampauserna, och vad tror ni då händer ? Då somnar jag. Jag ser nästan aldrig en hel film, eftersom jag alltid lyckas somna. Så skall jag kunna se från början till slut måste jag se en DVD-film, UTAN REKLAM, eller möjligtvis en film på SVT.

Man hade ju kunnat önska att det åtminstone inte var reklam var 10:e minut, då hade man kanske inte tröttnat. :) 

 

BAKOM VARJE MAN STÅR EN FRAMGÅNGSRIK KVINNA!!


Men visst är det väl så? Kvinnan är viktigare än många tror faktiskt. Ja okej, det hade ju så klart inte varit så om inte mannen hade funnits vid kvinnans sida. hahaha
Men många framgångsrika män har sin kvinna att tacka för mycket.

Visste ni t.ex. att Johnny Cash framgång till stora delar berodde på hans fru June Carter Cash. Det är klart att han var en stor stjärna. Men June Carter Cash förde fram framgången ännu mer, hon var redan en stor stjärna när de träffades.
June Carter hade varit gift två gånger tidigare och är faktiskt mamma till Carlene Carter, en av de största countrysångerskor enligt mig.

REGNET DET BARA .... NER ... !!

... då skall man ut trots allt.
Skall iväg om en liten stund och käka frukost hos mamma. Tycker inte jag har vaknat till liv riktigt än. Men det är det enda sättet att få Beatrice att inte babbla så mycket hahaha. Här sitter jag och är fortfarande ganska trött, tror det beror på att jag sov bort hela kvällen och sen vaknade på soffan mitt i natten. Men i alla fall, jag är inte vaken än, och Beatrice är superpigg och babblar och babblar. :) 
Tänkte att om vi går upp en stund till mamma, kan hon ju babbla lite med henne, medan jag vaknar till liv. Bra idé va? hahaha

Hörs om ett tag, efter lite mer kaffe i magen och piggare.

 

GODMORGON REGNIGA DAG!!

Och det jag förespådde igår var exakt det som hände. Tro det eller ej, men jag var så trött igårkväll att jag faktiskt satt rakt upp och ner i datastolen och somnade. Det blev som en liten powernap. :) 
När jag väl vaknade till hade filmen på nian 
redan börjat. Kastade mig på soffan för att kolla in den, men nej det gick ju inte. Slocknade som en sten. Jag skall alltså inte titta på film på TV där det är reklam. Min hjärna fixar inte reklamen, det är alltid då jag somnar. :) 

Idag regnar det så det blir inte någon park eller sol. Men det gör mig faktiskt inget. Vardagsbestyren kommer i skymundan när det är så fint väder, så idag tar jag hand om det lite extra.

Nu skall jag först dricka lite kaffe.

Godmorgon

 

JAG ÄR SÅÅÅ TRÖTT!!

Efter en dag ute med sol, värme, glass och grillat är jag helt färdig. Skulle kunna sitta här i stolen nu och bara somna. :)  Men det har helt klart varit värt det, det har varit en grymt härlig dag.

När vi väl hade grillat och vilat oss en stund i parken, så gick vi vidare hem till mamma och drack kaffet som hör till maten. hahaha
Ja, idag har det minsann varit lyx. Teddy och Affe stod för grillningen och mamma för kaffet. Så jag och Beatrice behövde endast finnas på plats med ett leende.

Nu ryktas det om lite efterrätt i köket, hör hur Beatrice fixar där ute. Så jag skall smyga mig ut där nu för att kolla vad som är i görningen. Och sen blir det antagligen bara slapp i fotöljen.

 

GRILLAT, GOTT!!


Har varit iväg med Beatrice och Teddy på Wessels och käkat glass, det var riktigt gott. Det är så skönt ute så vi ville ju så klart inte hem än.
Teddy kom på den snilleblixten att vi kunde köpa en engångsgrill och sätta oss nere i parken och grilla lite. Så vi smet in och handlade lite tillbehör när vi väl ätit glassen.
Det fick bli efterrätt innan huvudrätten idag. :) 

Det funkade så klart inte att mobilblogga. Och beroende som jag nu har blivit så smet jag upp för att uppdatera lite medan Teddy och Affe börjar grilla köttet hahaha. Det tar ju ändå sin lilla tid. Nej, men jag skulle ändå hämta en filt och lite annat, så jag passar på. :) 

Nu skall jag ut i värmen igen. Hörs sen.

 

SKJORTSVÄDER!!

Nu är Beatrice klar och på väg till Wessels, och det skall jag också alldeles strax. Var precis ut på balkongen och kände av vädret. Ja, inte skall man klaga inte, idag blir det absolut skjorts. Vita ben skall bli bruna. :)

Satt och skypade en bra stund med Teddy innan dess. Han skall ju följa med och äta glass nu, så jag får väl lägga på ett kol så han inte behöver vänta för länge där ute.

Hoppas ni också har en varm och skön dag.
Vi hörs förhoppningsvis ute i solen, härligt.

 

DAGS ATT FÅ BETYG!!


Ja, nu är det dax, Beatrice har åkt till skolan en sista dag före sommaruppehållet.
Hon var riktigt uppspelt, idag får hon ju betyget i sin hand också.
Hon har redan fått besked av sin mentor att hon kommer att få mvg i köket. Bara det gör att hon anstränger sig ännu mer. Jag tycker det är så roligt när hon pratar om skolan, för man ser verkligen på henne att hon gillar det. Och hur många kan säga att de älskar skolan i den åldern? Så jag är riktigt stolt över henne.

Nu skall jag själv börja göra mig i ordning så jag är klar när hon kommer hem igen om ett par timmar.

 

SKOLAVSLUTNING!!

Ja, då är vi framme vid sista dagen på det här läsåret.
Det är inte klokt vad tiden går fort, Beatrice har redan gått 2 av 4 år i gymnasiet.
Och som alltid så kommer vi att åka iväg och äta glass när Beatrice kommer hem från skolan idag. Det blir liksom vårt inträde till sommarlovet. :) Jag vet, jag fuskade ju häromdagen genom att äta en stor banana split. Jag brukar alltid äta just den glassen på skolavslutningsdagen. Men jag blev så sugen när vi stod och skulle beställa glass, att jag inte kunde hålla mig. :) 

Nu skall jag först morna mig och ta hand om mina vanliga bestyr. Och med tanke på hur tidigt jag vaknade idag, så lär inte det bli några problem. Detta hinner jag galant. 

Men först ... kaffe.

Ha en solig dag alla och glöm inte att gå ut med ett smile.

Godmorgon.

 

MARATON FÖRE LÄGGDAGS!!

Vem har sagt att man måste bli svettig av maratonloppet? 178 avsnitt och 133 timmar senare är jag faktiskt klar med alla åtta säsongerna av "Förhäxad". Det var MÅNGA och LÅNGA timmar i SITTANDE ställning hahaha. Ni kan tro jag har träningsvärk i rumpan. :) Men klar blev jag i alla fall, och nu låter jag DVD-spelaren gå på semester. I alla fall över sommaren.

Nu när sommaren verkar ha kommit för att stanna, är det skönt att jag är klar med mitt lilla maraton. Förutom mina små vardagsbestyr, så väntar nu äventyret på mig och Beatrice.

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Sov gott och dröm söta drömmar. :) 

 
Beatrice val av mat idag. :) 
 

NU SKALL VI HA SEMESTER!!

Alltså, jag är sååå belåten och nöjd med mig själv.
Nu är jag klar med städningen och vi kan med gott samvete börja sommarlovet i morgon.
Jippi.
Svettig och tillrufsad är jag och skulle verkligen behöva en dusch nu. Men nej, först skall jag dricka kaffe och bara njuta av en nystädad och fräsch lägenhet.

Jag hann inte bli riktigt klar innan Beatrice kom från skolan, så jag fick ta en liten paus där medan jag fick höra alla dagens detaljer. Snacka om uppskruvad, nu när det bara är EN DAG kvar till sommarlovet. hahaha

 

NU TAR JAG EN VÄLBEHÖVLIG PAUS!!

Jag mår inte sämre än att jag kan städa undan, här såg ju ut ungefär som ett bombnedslag hahaha. Ni vet, Beatrice var ju sjuk. ;) Tänkte att jag skulle få lägenheten tiptop till skolavslutningen i morgon, så att vi kan njuta lite extra de första dagarna av Beatrice semester.

Men som sagt, måste ju pausa också. Har satt mig ner med en god kopp kaffe och bara njuter just nu av att TV-rummet åtminstone är klart. Jag vågar mig inte ut i köket än, ser inte ens diskbänken. Men det är snabbt åtgärdat efter min lilla vila.

Lite före- efterbilder.Är man klumpig, så är man. Tur jag inte hade hunnit börja städa än.

Är ju naturligtvis tvungen att äta lite gott till kaffet. :) 
 

SAKNAD!!

Visst är det konstigt att man kan sakna någon man egentligen inte känner eller har hunnit få något band till?
Vet inte om ni har känt så någongång, men jag har känt det vid några få tillfällen i mitt liv.

När barnen var små behövde jag aldrig sakna någon av de. Inte så konstigt, de fanns runt mig hela tiden. Tror aldrig jag någon gång lämnat bort de för att åka och handla, städa eller något annat. Enda gångerna jag varit utan de är när deras pappa varit iväg någonstans och de har följt med honom. Och det har de så klart gjort lite titt som tätt, ända sedan de var spädbarn. Men man hinner i regel inte sakna någon på bara ett par timmar. Så jag har aldrig haft den känslan för just mina barn.
Jag hade känslan av saknad när pojkarna flyttade hemifrån. Tror det är en naturlig känsla hahaha. Att plötsligt stå där utan sina barn och upptäcka att de faktiskt inte är så små längre. Men den saknaden försvinner, det är ju ett naturligt led i vardagen och familjelivet.

Nu när jag blivit farmor och faktiskt inte "lever tillsammans" med mitt lilla barnbarn, har känslan av saknad infunnit sig mer och mer. Det är en känsla som inte går att skaka av sig. För sanningen är att jag saknar lilla Alexander varje dag. Konstigt va? Jag har ju som sagt själv varit småbarnsförälder, och vet att man inte kan flyga runt till släkt och vänner hela tiden. Man behöver vara bara sin lilla familj också.

Och då kommer tankarna till de föräldrar som gått skilda vägar och där barnen faktiskt är hos båda föräldrarna. Har inte tänkt så mycket på det tidigare. Men nu sitter jag och funderar på hur de klarar av sin saknad. För det måste ju vara precis lika jobbigt för de när barnen befinner sig hos den andra föräldern.
Måste säga att jag är väldigt lyckligt lottad. Jag har aldrig behövt känna av det eftersom både jag och barnens pappa befunnit oss hos barnen under deras uppväxt, i alla fall då barnen var små.

 

TROR JAG BÖRJAR BLI SJUK!!

Vaknade med sårig hals i morse. Jag blir alltid sårig i halsen ett par dagar innan en ordentlig förkylning. Och det skulle inte alls förvåra mig, Beatrice är ju i slutet av sin. Så varför skulle jag slippa undan? ;) 
Typiskt nu när sommaren verkar kommit för att stanna. Det är så himla svårt att bli av med virus i den här värmen. Så idag blir det vila, te med honung och strepsils. Eller ja, vila vet jag ju inte. Men jag behöver inte springa ute heller, kan försöka ta det lite lugnare här inne istället.
Jag känner inte mig sjuk förutom halsen, men kanske jag kan förhindra den värsta förkylningen. :) 

Nu skall jag i alla fall dricka morgonkaffe, kolla igenom lite mail och förbereda mig mentalt för dagen.

 Ha en solig dag mina vänner. Och glöm inte, ett smile förlänger livet. :) 

Godmorgon.

 

GOTTEGRISAR!!

Ja, vad säger man? Vi är riktiga gottegrisar i den här familjen. Och nu när sommaren är igång, då blir det liksom svårare att stå emot allt sug efter sötsaker. Vet inte varför, men så är det.

Detta är alltså vår kvällsmat, mums.

Efter detta går jag och lägger mig, utan någon kvällsmotion. ;) Godnatt alla söta, nyttiga som onyttiga.

Sweet dreams.

 

VARIT UTE I SOLEN!!

Hemkommen efter några timmar i solen. Och ja, jag försökte blogga, ni kan ju gissa hur bra det gick. ;) 

Det var i alla fall härligt väder, så länge man befann sig i solen. Men så fort vi satte oss ner på en skuggig plats så märktes det att det inte hade värmts upp än. Det är fortfarande ganska kyligt när inte solen är framme.
Sen blir man enormt hungrig också av luften så vi tjuvstartade sommarlovet med glass, sallad och lite gott och blandat. haha

Inte svårt att gissa vad jag gör nu va? Mmm, kaffe. Det är det enda som faktiskt inte är så gott att köpa ute. Det blir en nödfallslösning när man skall vara bort hela långa dagen, eller när man helt enkelt är så kaffesugen att man inte bryr sig om hur det smakar hahaha. Så nu skall jag sitta här i min ensamhet en stund och bara njuta av tystnaden ... och mitt kaffe. :) Och förresten, det blir riktigt varmt och skönt när man är precis "under" solen.
Ser varmt ut va??

FIL KAND FÖR ATT SÖKA JOBB!!

Det är ju inte helt lätt att vara över 50 och söka jobb tillsammans med den yngre generationen. Nu måste man även vara Filosofie kandidat och ha avlagt kandidatexamen vid högskolan.

Skulle söka jobb på Bring. Det gick ju enkelt. Jag har sökt många jobb vid det här laget, så det var inga problem att knappa mig igenom de olika delarna på Brings hemsida. Ända tills jag kom till den delen där jag skulle skicka med intyg, som var obligatoriskt. Efter att jag skannat in pappret, läste jag in det på deras hemsida. Men se, det gick ju inte. Det var helt fel filformat.
Okej, provade igen flera gånger. Då fick jag till slut rätt på det och skickade in det igen. Men vad hände då? Jo, filen var för stor. PUH säger jag bara. Det tog två timmar bara att söka ETT jobb. Det värsta är att jag inte har en aning om hur jag fick till det. Så skulle jag göra detta en gång till så står jag inför samma dilemma. hahaha

Nu är jag helt slut, och stannar där för idag.

TUR DET FINNS USB I ALLA FALL!!

Okej, jag är redo. Gruset har försvunnit och jag är redo att köra igång dagen.
Lagade ytterligare en kopp kaffe att ta med mig på balkongen när jag började söka jobb. Satte mig tillrätta med datorn i famn, och upptäckte att jag inte har rätta CV-mallar i den bärbara datorn suck. Det var bara till att ge sig in igen för att tanka över på ett USB-minne.
Borde det inte finnas enklare sätt när man har två datorer i samma lägenhet? Man borde ju kunna samköra de på något sätt. Fast det kan man kanske?? Jag är ju inte världens duktigaste på det här med datorer och nätverk. :) 

Kan tala om att den korta stund jag hann sitta på balkongen var riktigt varm. Så det blir nog en härlig utgång när jag väl är klar med "arbetet" för dagen.

Skall rappa på nu.

GODMORGON MÅNDAG!!


Tyckte Beatrice skulle stanna hemma från skolan idag och vila sig. Jag vet, det är bara ett par dagar kvar. Men hon är ju som sagt inte frisk. Och jag tänkte att om hon vilade en dag till, så skulle hon orka med morgondagen och Onsdagen när det är skolavslutning. Men nej, hon skall inte stanna hemma minsann.
Jag antar att hon vet bäst själv om hon orkar eller inte.

I alla fall, jag sitter och försöker få i mig morgonkaffe. Och till skillnad mot Beatrice så är jag riktigt trött, har grus i ögonen. Så fort jag piggnat till skall jag sätta fart med lite jobbsök. Det är superväder ute redan, så vem vet, kanske att jag gör detta på balkongen. :) 

Nej, nu måste jag morna mig. Kan ju inte sitta här och slappa hela dagen.
Ha en härlig och solig dag.

Godmorgon.

NU SÄGER JAG GODNATT!!

Det är verkligen ingen risk att jag somnar framför TV'n ikväll. Så pigg som jag är just nu har jag inte varit på ganska länge. Jag vet inte, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att det beror på att jag fick skriva av mig tidigare idag med inlägget om arbetslösheten. Det kändes befriande. Och efter det har jag bara slappat och tagit hand om mig själv, ja och sjuklingen har jag så klart passat upp lite också. hahaha

När vi ätit middag tidigare så tänkte Beatrice, sin vana trogen, börja diska. Men jag förbjöd henne faktiskt. Hon är ju trots allt inte frisk och hon vill inte heller stanna hemma från skolan, så jag körde in henne i sängen. Det är faktiskt inte värre än att jag kan ta disken i morgon när Beatrice är i skolan.

Förra gången vi var dåliga blev det inte gjort något här hemma. Då var Beatrice en aning gnällig, hon gillar absolut inte att ha disk i vasken. hahaha
Men nu sa hon inget, det är ett tecken på att hon är sjuk. Men ah, det springer inte ifrån oss, det finns ju en morgondag också.

Nu rundar jag av för ikväll. Hoppas ni har en fortsatt skön kväll och sov så gott. :) 

SLAPPEDAG!!

Eftersom det nu är Söndag så skall man ju slappa, eller hur? Så det är precis vad vi har gjort idag. Eller ja, Beatrice har ju mest sovit, hon har varit ganska kass idag. Men jag har slappat, tittat på film och film och film. Ja just ja, sen tittade jag på film också. :) 

Och maten då? Plockade bara ihop lite rester, så man kan väl säga att vi ätit buffé idag. Lyxigt va?
Vi skulle haft ett litet snurrbord mitt på bordet som de har på vissa kinarestauranger, då hade vi kunnat ta en tugga här och där. hahaha

Nu blir det lite kaffe efter maten och en mysig stund i fotöljen.

Hoppas ni också har haft en lugn och avslappnad Söndag.

KÄLLSORTERING!!


Jaha, då sätter vårt område också igång med källsortering. Eller ja, det har väl varit på gång ett bra tag redan. Men än så länge har man ända kastat allt i samma påse och i samma sopnedkastet.
Nu sätter det i alla fall igång på allvar. Från och med i morgon blir det riktig källsortering, vi har till och med fått utskickat speciella påsar för det.
Fast jag är lite konfunderad ändå. Det verkar som om sopnedkastet kommer att stängas helt om två veckor. Men ändå har vi bara fått påsar för matavfall. Allt annat då som kastas? Jag menar, tidningar och flaskor kastas ju så klart inte i skräppåsen. Men det finns ju så mycket annat än matavfall. Var gör man av det?
Ja, ja, det ger sig väl med tiden.

Jag har aldrig varit en person som sorterat, förutom flaskor och tidningar då. Hos mig har allt åkt i samma påse. Så vi får väl se hur det kommer att gå. Jag är ganska övertygad om att det kommer att kastas ganska mycket fel i början.
Alla är vi ju barn i början, så jag lär väl mig så småningom. hahaha

ARBETSLÖS VECKA 23

Detta blir första summeringen av min arbetslöshet
Som de flesta veckor går det naturligtvis upp och ner. Ibland kan det vara svårt att veta varför man har ett visst humör. Men jag tror att de flesta humörsyttringar, i alla fall i min situation just nu, påverkas av hur det går på arbetsmarknaden.

Även om jag sökt en del jobb så har den här veckan varit extremt seg. Och med segheten kommer också det dåliga humöret. En sån dag hade jag i Tisdags. Jag kände mig låg utan att egentligen veta riktigt varför. Nu i efterhand kan jag nog säga att det hade lite med den ekonomiska situationen att göra. Kanske omedvetet, det är ju inget jag går och tänker på dagligen precis. Men just i Tisdags var det dax att gå igenom och kolla mina A-kassedagar, månadskostnader, inkomster m.m. Och då kommer ju så klart även grubblerierna. Hur skall det gå? Kommer ekonomin att klara sig? Kommer vi att klara oss? Och en massa annat. Naturligtvis vet jag ju att allt löser sig, det gör det alltid i slutändan. Men tankarna finns där ändå. Tyvärr blir de nära och kära drabbade när jag har en sådan dag, det är de som råkar ut för mitt dåliga humör. Men jag hoppas och tror att i alla fall mina barn har en förståelse för att det kan bli så vissa dagar.
I de allra flesta fall är det annars barnen som får mig på bättre humör, och absolut på bättre tankar, när dessa dagar inträffar.

Lite låg kände jag mig även igår. Det har jag också haft tid att fundera på varför, gårdagen gick ju annars i kärlekens tecken. Så min låghet berodde inte på något annat än att jag hade lite dåligt samvete för att jobbsökandet gått dåligt den här veckan, har ju inte sökt mer än ett par jobb. Ganska dåligt, men jag får ta nya krafter nästa vecka istället.

Jag håller mig här för tillfället, och fortsätter funderingarna kring min arbetslöshet nästa Söndag.

SÖNDAGMORGON OCH SUPERPIGG!!

Kan utan att ljuga säga att jag verkligen är utvilad. Lade mig på soffan i gårkväll och skulle kolla in "tjejen som gjorde lumpen". Och vad händer? Jag somnar innan filmen ens börjat, och vaknar på soffan halv 7 i morse. Fullt påklädd, alla lampor tända och både TV'n och datorn påslagna hahaha. Tror det var allt TV-tittande igår. :) 

Skönt i alla fall att för en gång skull inte ha grus i ögonen när jag dricker mitt morgonkaffe.
Värre är det nog med Beatrice. Har en känsla av att hon inte sovit så bra inatt. Hon var uppe och höll på att hosta och ha sig när jag vaknade. Så jag tror nog inte det blir någon ridning för hennes del idag. Lite synd när det bara är ett par gånger kvar på terminen.
På sätt och vis är det kanske tur att hon är sjuk nu, så hon inte åker på något mitt under sommarlovet. Hon brukar annars ha otur och alltid bli sjuk när det är lov från skolan. Så orkar hon bara ta sig igenom dessa sista dagar, så kan hon förhoppningsvis njuta av största delen av lovet sen.

Vad som annars händer idag vet jag inte än. Sitter i alla fall och mornar mig på bästa sätt med mitt kaffe nu så jag kan bli ännu piggare sen. :) 

Godmorgon, ha en bra mjukstart på denna Söndag.

KUNGLIGT VÄRRE!!

Måste säga att jag inte tittat på så mycket TV på väldigt, väldigt länge, som jag gjort idag. Och ja, fortfarande gör eftersom sändningen om prinsessan Madeleine och hennes egen lilla prins inte är slut än.
Och som den drömmare jag är tycker jag så klart att det har varit så vackert. Älskar att se alla dessa vackra klänningar, och för att inte tala om alla dessa vackra par. :) 
Och lilla Estelle stal ju verkligen en del av showen. hahaha

Beatrice var dock inte speciellt intresserad och somnade istället. Nu mår hon ju inte så bra den stackaren, så det kan ha något med saken att göra. Jag får ta över i köket idag. Men så vill jag ju ändå inte missa något, så jag höjer TV'n lite så jag kan höra. Tur att det bara är jag och Beatrice i lägenheten. Ingen annan skulle orka ta del av allt detta kungliga idag. hahaha

MYS OCH KÄRLEK!!

Beatrice tog mig på orden, allvarligt talat, när hon läste mitt inlägg om inomhusaktivitet. Och givetvis skulle det ju vara lite festligheter också.
Jag blev bannad från köket medan Beatrice förberedde lite, hon är för go...

Så det fick bli spel till lite buffé med jordgubbar, chokladpudding och tillbehör.
Vi hade en mysig stund. Och hon ser inte så febrig ut heller, inte just nu i alla fall.

Nu återgår jag till prinsessbröllopet igen. Det är alltså glädjens och kärlekens tecken idag.

ÄNDRADE PLANER!!

Stackars Beatrice som plötsligt har blivit sjuk. Hon hade svårt för att sova inatt, med täppt näsa och sårig hals. Inget vidare.
Så det fick bli lite inomhusaktivitet istället, så hon inte överanstränger sig. Tror faktiskt hon även har lite feber.
Ja sen fastnade jag ju framför TV'n också, med allt snack kring kungligheterna.

För er som inte sett "Nyhetsmorgon" så hade studion besök av en jättegullig tjej som var bjuden till prinsessbröllopet. Gissa om hon var glad hahaha. Dessutom skulle hon ju få sällskap av självaste Amy Diamond. Jag blir nästan lite tårögd när en så liten tjej uttrycker sin glädje över något som betyder så mycket, som i detta fallet att få gå på prinsessan Madeleins bröllop.GRATTIS EMELIE!!

 
Idag är det födelsedag i luften, barnens kusin fyller hela 21 år. Och naturligtvis vill jag gratulera lite extra här på bloggen, då hon är en trogen läsare. Okej, trogen och trogen, jag kan ju få drömma att jag är lite viktig hahaha.  Men jag vet att hon brukar läsa. :) 

Så denna är till dig Emelie. Ett jättestort grattis och många kramar på din födelsedag.

 

IDAG GÅR VI PÅ BRÖLLOP!!

Vilken tur jag har. Brännan har lagt sig, och jag kan vara ute i solen idag utan svidande. Måste bara komma ihåg att smörja in mig. Jag hade lite problem när jag gick och lade mig igårkväll, det sved en aning. :) 
Så idag blir det picknick i det blå.

Dock måste det bli vid middagstid om jag skall skall hinna med ett bröllop.
För idag är det ju dax för söta prinsessan Madeleine att gifta sig. Och jag som verkligen älskar vårt svenska kungahus, kommer naturligtvis att sitta spikad framför TV'n.

Nej, har inte tid att sitta här och skriva mer, måste sätta lite fart

Godmorgon alla och ha en skön och solig dag.

SOLEN ÄR INTE ATT LEKA MED!!

Sååå mätt jag är. Idag blev det även efterrätt, som naturligtvis också slank ner utan problem. :) 
Beatrice hade bjudit hit mamma och hennes man, så hon hade minsann att stå i innan gästerna dök upp.

Nu när gästerna gått och jag tittade mig i spegeln, upptäckte jag att jag faktiskt bränt mig lite, både på axlar och i ansiktet. Nu först börjar det svida en aning, så det blir till att smörja in mig innan jag går och lägger mig. Att jag aldrig lär mig att smörja in lite extra under första solperioden. Jag vet ju att den tar extra mycket i början. Puh.

Men jag hoppas så klart ändå på mycket sol i morgon, då kanske vi till och med hinner med en liten picknick.

Nu skall jag i alla fall lägga huvudet på kudden. Har en känsla av att jag kommer att somna innan jag hunnit till sängen hahaha. Jag är riktigt ordentligt trött ikväll.

Godnatt alla sköna och sov gott. I morgon blir en ny och spännande dag. :) 

MIDDAGSBJUDNING!!

Vi kom ju hem på ett mycket smidigare sätt från ÖB än när vi skulle dit. :) Jag vet, något irriterad var jag. Man skall ju inte klaga på vädret, det har absolut varit kanon. Men man skall nog inte gå längre sträckor i solsken.
När inte bussen kom som jag ville, så började vi ju att gå istället. Det var ingen hit. Fick ont i fötterna av sandalerna, solen stekte nacken, och ja det mesta var fel just då.
Men när vi väl fått handlat och stod och väntade på Dennis, som var gullig nog att hämta oss med alla påsar, då sken humöret upp igen. Det hjälpte helt klart till att se alla jordgubbar utanför affären för att humöret skulle bli bättre. Var ju bara tvungen att köpa två kartonger. hahahaNu håller vi på med förberedelser inför middagsbjudningen vi skall ha här hemma snart. Full rulle igen alltså. 


Förresten, tror nästan jag åkt på lite solfrossa. Går faktiskt omkring och fryser. Hoppas det blir bättre tills i morgon, vill inte missa solen. :) 

JOBBIGT ATT VÄNTA!!


Fortfarande ute och känner hur irritationen kommer krypande. Vad hände med att bussarna skulle komma var 10:e minut? Nu har vi kommit halvvägs till ÖB. Man måste byta buss, och naturligtvis hade den andra bussen redan gått. Så nu måste vi vänta en kvart på nästa.
Nu minns jag plötsligt varför jag slutade åka buss, för att jag verkligen ogillar att vänta. Blä ......

SOLEN VÄNTAR PÅ MIG!!

Nu är det snart dax att ge sig ut. Solen skiner och jag är på topp.
En tur till ÖB och shopa och kanske en stund på gräsmattan, härligt.

Har suttit i telefon ganska länge nu, så Teddy undrar ju säkert varför jag inte hört av mig efter alla hans meddelanden hahaha.
Så får väl ta och ringa honom först innan jag ger mig iväg.

Nej, nu har jag inte tid längre, solen väntar.
Hörs senare.

FRUKOST!!

Någon startsträcka på morgonen är det inte tal om när det är lov från skolan minsann.
Här sitter jag och är dödligt trött, kan knappt öppna ögonen. Och i köket donar Beatrice, världens piggaste tjej. :) 
Så det var helt enkelt bara för mig att sätta mig vid frukostbordet. Jippi.
Det är faktiskt tur att jag har henne, annars hade det varit väldigt dåligt med maten här kan jag säga. Jag är riktigt slarvig när det gället att äta, speciellt på morgonen.Man märker att Beatrice är frisk när det blåses undan direkt efter maten. Själv brukar jag vilja ta det lugnt med en kopp kaffe och en cigarett när jag har ätit.
Men Beatrice är av en helt annan åsikt. hahaha

SAMMA DRÖM IGEN!!

Jag förstår inte vad det är med mig, Norrlands skogar och hundar, samma dröm återkommer med jämna mellanrum. Nu drömde jag återigen att jag sprang i skogen i Norrland och blev jagad av hundar. Märkligt ändå men jag vaknar aldrig av den här drömmen. Jag har sovit hur gott som helst hela natten, men känner mig bara som om jag har sprungit ett maratonlopp. hahaha

Nu skall jag morna mig, har grus i ögonen. Sen får jag se vad som händer. Beatrice är hur pigg som helst här hemma och uppe i högvarv. Ikväll bjuder hon på middag och har stora planer på vad som skall hända under dagen.

Men först ... KAFFE.

Godmorgon

PICKNICK I DET FRIA!!

Jag har varit ovanligt trött hela kvällen. Eftersom det är den här årstiden, så brukar det betyda att värmen och solen har tagit mer på mig än vad jag egentligen vill erkänna. :) 

När vi var på wessels och handlade plockade vi ihop en egenhändigt gjord salladstallrik och käkade ute på bänken. Det var jättemysigt, man fick en liten känsla av picknick trots att det var fullt med trafik omkring oss haha. Sen satt vi där och hade det skönt en bra stund innan vi begav oss hemåt igen.
Jag längtar redan tills vi verkligen kan ge oss iväg på picknick och bara njuta. Beatrice går ju i skolan ytterligare några dagar innan sommarlovet, så vi får hålla oss till tåls ett litet tag till.

Hoppas ni också har haft en härlig nationaldag och tagit hand om er på bästa sätt. :) 

Nu förbereder jag mig för att snart krypa under täcket.
Godnatt alla och sov så gott.SAMLAR KRAFTER!!


Äntligen färdighandlat.
Alltid lika jobbigt att storhandla, men så skönt när det väl är avklarat. :)
Nu sitter jag och njuter ute i solen medan jag väntar på Beatrice, som sprang inom affären igen.
Måste ju samla krafter tills vi kommer hem, då allt skall packas upp . Puh ...


FINNS ÄVEN "MÅSTEN" EN SOLIG DAG!!

Oj, vad man slarvar med maten. Till och med Beatrice, som brukar vara så noga med det annars, slarvade idag. Så det blev ingen frukost, vi tog oss en brunch istället. :) 
Men ja, det gick lika bra. Och nu är vi klara att ge oss iväg ut ett tag.
Man skulle ju kunna tänka sig att bara gå ut i parken och sätta sig en solig dag som denna. Men ack, så kul skall vi inte ha. Nej, idag skall det handlas hem mat. Både kylskåp och skafferi gråter av svält, så det är verkligen hög tid.
Jag vet, det är egentligen helt fel dag att göra detta på. Fast och andra sidan, vi kan ju inte gå hungriga för att solen skiner. Får hoppas på en skön kväll istället. :) 

Är ni ute i solen idag? Hoppas ni får en härlig dag och kanske rent av får ordentligt med färg på er.

POSITIVT ELLER NEGATIVT!!

Vilket är roligast att läsa på en blogg? Positiva eller negativa inlägg? Själv gillar jag att läsa positiva inlägg bäst. Det är väl kanske inte så att jag tycker att negativa inlägg alltid är tråkiga, tvärtom kan även dessa vara intressanta att läsa. Men av erfarenhet vet jag att det ibland då kommer negativa kommentarer, och det är just de som jag tycker kan vara lite tråkiga. Jag tar ibland åt mig och kan bli lite ledsen på bloggarens vägnar när det blir för mycket negativt. Därför gillar jag bloggar med positiv anda.

Det är säkert därför jag själv försöker att ha en positiv blogg. Samtidigt är det så att jag är som en öppen bok. Det jag känner det hamnar här, vare sig det är positivt eller negativt. De som verkligen känner mig vet att jag för det mesta är positiv och glad. Och även om jag kan ha humör och vara ledsen, så är det väldigt sällan jag är det.

Jag började fundera på detta då någon sa till mig att det inte är roligt att läsa enbart positivt, att det måste finnas en blandning. Är det så och i så fall varför? Själv kan jag säga att jag blir smittad och väldigt glad när jag läser ett positivt inlägg, och precis på samma sätt blir jag påverkad om jag läser ett negativt.  
Vad tycker ni? 

TV-KANALERNA FUNGERAR FAKTISKT!!

Halloj.
Tänk, mina TV-kanaler fungerar som de skall. Förutom "Lets dance", som jag följde på Fredagarna, har jag inte tittat på TV på flera månader. Men ikväll kollade jag faktiskt in "tjejen som föll överbord".
Ibland undrar jag varför man har TV egentligen. Allt man vill titta på kan man ju numera titta på datorn, vilket jag faktiskt gör eftersom jag ofta missar TV-programmen när de väl kommer. hahaha
Jag vet inte vilket som är värst, att vara TV-nörd eller datanörd. Jag vill inte ta reda på det faktiskt, trivs väldigt bra med att ha båda apparaterna hemma hos mig. :) 

Filmen var i alla fall bra, som alltid med Goldie Hawns filmer. Och nu är jag så pass trött att jag passar på att säga godnatt.

Sweet dreams.

GRATTIS ALLA STUDENTER!!

Vilket liv det var i stan i dag. Det tutades, visslades och sjöngs från både lastbilsflak och bilar. Det var en så härlig stämning, och alla ungdomar var så glada och spralliga. Det smittar verkligen av sig när man ser detta.

Men ..... nu är vi hemma igen i tystheten, och skall fixa något att äta. Man blir riktigt hungrig av att vara ute i luften på det här sättet. :) 

Har ju bara för söta barn, de vet precis vad mamma gillar. Dennis ringde precis och berättade att "tjejen som föll överbord" skulle komma ikväll på TV. Goldie Hawn är ju min absoluta favoritskådespelerska, så den filmen kommer då inte jag att missa. :) 

Men nu ... KÄK

STUDENTDAX!!


Jahapp, nu är det dax för alla studenter att göra stan osäker. Jag älskar verkligen den perioden varje år då man kan se alla dessa studenter komma åkandes på lastbilar, tutandes i personbilar. Och alla dessa unga flickor och pojkar som kommer gående i snygga kläder. Oj, oj, vad nostalgisk jag blir då.

Nu inväntar jag Beatrice som är på väg hem från skolan. Sen åker vi en sväng till stan med mamma och hennes man och bara tittar lite. Jag vet, finns ju annat att göra hahaha. Men som sagt, älskar att se det.

FIKARSTRÅT!!

Tjena.
Och så bara försvann förmiddagen. Vart tog den vägen?
Jag skulle ju göra en massa innan jag träffade Pia, men plötsligt bara stod hon här utanför dörren klockan 9 på morgonen. Så det blev varken undanplock eller jobbsök. Men vad gör det? Det är liksom ingen som kommer och tar det ifrån mig. :) Det blev så hastigt och lustigt att jag inte ens hann uppdatera här på bloggen. Och naturligtvis funkade inte mobilbloggen idag heller. Men bättre sent än aldrig... :) 

Så fort klockan blev öppningsdax på wessels stack vi dit och tog en fika i det fina vädret, det var hur mysigt som helst.
Enda nackdelen är att tiden går så fort när man sitter så där och småpratar och har trevligt. Och efter bara någon timme blev Pia hämtad, och själv gick jag hemåt.Ibland blir man faktiskt förvånad.
Jag själv är väl ingen person som är ute bara för att. Ofta har jag något ärende någonstans, som leder till att jag stannar till någon annanstans. Tror att jag ärvt det från min kära mamma, hon är precis likadan och sitter gärna hemma om hon kan.
Ja, då kan ni tänka er min förvånade min när jag plötsligt får syn på henne ute på gården, sittandes på en bänk hahaha. Det händer inte alltför ofta.

IDAG ÄR DET VARMT!!

Idag är det ordentliga solstrålar, trots den tidiga timmen. Så jag riktigt känner hur härligt varm den här dagen kommer att bli. Och humöret är på topp. Eller rättare sagt, det kommer att bli så när jag fått morna mig med mina vanliga morgonrutiner. :) 

Idag tänker jag sätta igång med jobbsök lite tidigare än jag brukar, så jag kan ta vara på solen lite sen. Får se vad jag hittar på med, men sitta inne och uggla kan jag ju inte göra hela dagen. :) Eventuellt blir den även en fika med bästa vännen. Tur att hon gillar kaffe lika mycket som mig. hahaha

Nej, nu måste jag sätta fart om jag skall få något gjort idag.
Var rädda om er ute i solen, hörs senare.

EN MÄRKLIG DAG!!


Den här dagen har varit minst sagt märklig måste jag säga. Inte för att jag på något sätt har mått dåligt, men har ändå känt mig lite ur gängorna. Trots det har jag ändå gjort allt vad jag satt mig för att göra, precis som en robot hahaha. Det är det jag tycker är märkligt.
Men efter ett härligt bad kändes det faktiskt mycket bättre. Så det var väl det som var felet, kroppen behövde lite egentid. :) 

Nu skall jag kasta mig under täcket och hoppas på att jag somnar snabbt. Jag är inte ett dugg trött. Men kroppen behöver ju som sagt skämmas bort ibland, så den skall få vila ut ordentligt nu. :) 
Jag hoppas på en riktigt härlig dag i morgon där gängorna sitter på rätt plats igen.

Jag säger godnatt nu och sov så gott. Och glöm inte att göra som mig, lägg er med ett leende. :) 

...OCH SÅ ÄR BEATRICE FÖRSVUNNEN!!


Jaha. Jag har slavat i köket. Var ju inte helt sugen på det. Men vi måste ju äta, eller hur?
Och nu är äntligen maten klar. Men vet ni vad? Beatrice är försvunnen. Någon som har sett henne kanske? I så fall, skicka hem henne. :) 
Detta scenario är väldigt ovanligt måste jag säga. Beatrice brukar annars vara den som är väldigt hungrig, när det börjar närma sig matdax. :) 

Nej, nu skall jag äta, hörs senare.EN LITEN TANKE BARA!!


Tog lite längre tid än jag räknat med. Men jag har faktiskt varit flitig och bockat av det mesta i kalendern.
Tur att jag är klar nu, mina tankar började plötsligt sväva iväg. De gör det ibland, och jag kan liksom inte stoppa de. hahaha

Den här gången handlade tankarna om ett återkommande problem som jag vet att jag skrivit om tidigare, körning och mobiltelefon. Jag vet. lite tjatigt kanske. Men jag kan inte låta bli att reflektera över något som faktiskt hände mig igår när jag var ute och åkte buss.
Eftersom jag satt längst fram, på samma sida som dörrarna, så såg jag busschauffören hela tiden. Och inte bara såg, jag hörde honom. Det tog ungefär 15 minuter för mig med buss. Och under hela tiden satt busschauffören och pratade i mobiltelefon. Passagerarna strömmade på vid varje hållplats, han bara tystnade en liten stund medan de gick på, sen fortsatte han igen.

Ja, vad sägen man? Här sitter vi och klagar på ungdomar som inte har vett i trafiken, samtidigt som äldre personer i yrkesgrupper som har ansvar över en massa passagerare, sitter och pratar i telefon på arbetstid.

LSS!!

Jag är lite fundersam över hur vissa organisationer i olika kommuner fungerar. Som t.ex. LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
Jag backar bandet lite och gör en snabb förklaring för er som inte redan vet. Och detta gör jag naturligtvis tillsammans med Beatrice
Beatrice har alltså en lättare utvecklingsstörning. Detta har gjort att vi fått extra insatser och hjälp genom åren där det har behövts.
Hon har t.ex haft ledsagare när hon var yngre och gick och simmade, för att hon inte klarade av bussturer och regler gällande stan och simhallen.
Hon hade även en stödfamilj tidigare och det är där jag blir så konfunderad.

Varje år har jag och Beatrice haft återkopplingsmöte med ansvarig handläggare på LSS. Och så plötsligt, för tre år sedan, fick vår handläggare förhinder och skickade en praktikant. Meningen med mötet var att det skulle beslutas om Beatrice fortfarande var i behov av stödfamilj.
Beatrice hade haft sin mormor som stödfamilj en helg i månaden, och en helg var hon där i egenskap av barnbarn. Det var en bra lösning eftersom Beatrice hade svårt att relatera till folk hon inte kände.
Plötsligt ändrades beslutet. Praktikanten ansåg att eftersom Beatrice hade så bra kontakt med sin mormor, och ibland gick upp där efter skolan för att få lite extra läxhjälp medan jag var på jobbet, så var hon inte längre i behov av någon stödfamilj.
Trots att vi överklagade flera gånger fick vi avslag.

Jag fattar inte grejen. Från början ville de ge oss stödfamiljsbiten för att jag behövde lite avlastning samtidigt som Beatrice också kunde behöva komma ifrån vardagsmiljön ibland. Och bara för att Beatrice och hennes mormor har en bra vardagskontakt så kan hon inte längre figurera som stödfamilj. Däremot kunde vi söka och få beviljad en annan stödfamilj.
Hur kan det vara bäst för en person med speciella behov? Att ta bort den invanda och familjära stödfamiljen och istället bevilja stödfamilj hos en vilt främmande familj? Ja, jag förstår inte hur de tänker.

IDAG SÄTTER VI IGÅNG TIDIGT!!

Godmorgon från ett icke-soligt Malmö. Okej, det kanske ändrar sig, klockan är ju inte så mycket.
Vaknade 6 och det var stört omöjligt att somna om. Jag som verkligen ville ha sovmorgon idag. Typiskt mig att vakna så tidigt när jag inte behöver. :) 

Idag är min almanacka full av saker som skall göras framför datorn. Så jag sätter igång så fort jag fått i mig lite kaffe. Eftersom jag nu vaknade så tidigt, så lär jag bli klar redan på förmiddagen.
Och ni vet den där lååånga startsträckan? Den kommer att minska drastiskt idag. :) 

Hoppas ni får en bra start den här morgonen. Ta hand om er, så hörs vi lite senare.

GODNATT SVERIGE!!


Teddy är en riktig nattmänniska. Han dyker alltid upp som gubben ur lådan vid den här tiden på kvällen, sitter ner 10 minuter och pratar innan han ger sig iväg igen. Det har blivit lite som en vana. Så de få kvällar han inte dyker upp är det något som saknas här. hahaha

Men nu när han gett sig iväg, och Beatrice somnat sedan någon timme tillbaka, sitter jag här och funderar på om det inte är dax för mig också att göra sorti. :) 

Så jag säger godnatt Sverige nu. Hoppas alla får en god natts sömn och dröm söta drömmar.

DEN SOM LETAR FINNER!!


Idag skulle Teddy visa mig var man fyller på sitt jojo-kort. :) 
Visst, nu är jag i slutet av tentan vet ni. Så man kan väl kalla mig fullärd nu. hahaha

I alla fall, medan jag väntade på att Teddy skulle möta upp mig efter att jag varit på TRR, började jag att gå så smått. Och som det kaffemoster jag är utvecklade jag ett riktigt sug. Så jag gick runt och kollade om jag inte kunde hitta ett fik. Jag måste säga att trots att jag är född och uppvuxen i Malmö, så finns det hur mycket som helst som jag inte hade en aning om. Hittade ju världens mysigaste och gulligaste café, med perfekt service. Jag fick direkt en känsla av ett pittoreskt och bohemiskt litet café.
Här kan man verkligen säga att man får kaffe, och inga små kaffekoppar som fyller två klunkar. Nej, här var det ordentligt med kaffe.
Japp, hit kommer jag absolut att gå fler gånger.

 

Mitt nya fordon, Teddys nya åsikt. hahahaHan är för tokig min son. Han körde efter bussen hela vägen och stannade på alla busshållplatser. :) 

LIVET SOM ARBETSLÖS!!

Satt och funderade lite igårkväll på min blogg, vad jag egentligen ville uppnå och varför jag började blogga från början.
Jag vet att jag gjort ett inlägg tidigare som lite handlade om varför jag började blogga. Men någonstans på vägen tappade jag bort en bit av det jag ville uppnå.
Förstå mig rätt, jag älskar att skriva om min vardag. Att få berätta så fort jag gör något, att få skriva små notiser om att jag åker buss, var jag tar vägen och lite annat som händer under dagarna, tycker jag är riktigt roligt.
Men som jag sa så var det kanske inte riktigt det som var tanken från början. Jag ville kunna dokumentera hur mina arbetslösa dagar såg ut, hur jag betedde mig, hur jag mådde osv. 

Så jag tänker göra detta till en veckosak. En gång i veckan, vilken dag vet jag inte riktigt än, kommer jag att skriva ner hur veckan varit, hur mitt humör har svängt, både positivt och negativt. Jag vet att jag skriver en del om det annars också. Men vill samtidigt kunna samla allt under en dag för helhetens skull.

Anledningen till att jag väljer att göra det så här är först och främst för min egen del. Det underlättar väldigt mycket av att få skriva av sig om man mår eller mått dåligt. Och eftersom jag inte vill ha en negativ blogg med för mycket negativa tankar, så lägger jag istället ihop det till en enda dag i veckan.
Så ni som tycker det är för jobbigt att läsa just sådana inlägg ber jag om ursäkt till, ni får i så fall bara ögna igenom eller hoppa över dessa.
Det är inte helt omöjligt att en del av dessa inlägg blir lite längre, detta är ju trots allt för mitt välbefinnande.

Jag ville bara dela med mig av varför jag plötsligt börjar skriva en massa sådant varje vecka, så ni inte tror att jag upprepar mig eller fått en skruv lös. haha

RABID!!


Ni minns väl filmen jag inte kunde komma på titeln, trots mitt evinnerliga sökande.
Det är tur att det finns folk som har koll. Så nu vet jag att det var Rabid jag var ute efter.
Tack Pia för upplysningen.

Handlingen var ju som jag skrev tidigare; att en flicka är med om en bilolycka. Hon genomgår en plastikoperation som slår fel, och hon utvecklar då smaken för människoblod. Hennes offer blir rabidsmittade.

Filmen kom upp på svenska biograferna 1978. Jag tyckte inte den var speciellt bra. Och trots alla skriverier om filmen när den haft prämiär, förstod jag aldrig varför folk mådde så fruktansvärt dåligt.
När jag var och såg den skapade den världens kalabalik. Folk mådde dåligt och skrek, en del rusade till och med ut från bion innan slutet. Och visst, det var ju en rysare. Men nog har jag sett värre, både före och efter Rabid.

KÄNNS ALLTID BRA ATT TRÄFFA MIN HANDLÄGGARE!!

Klar på TRR.
Ni kan tro jag kände mig stressad i morse. Det var ju så klart ingen tvekan om att jag inte skulle hinna. Men jag har som sagt lång startsträcka på morgonen, så jag var lite orolig. Jag kom fram en halvtimme före utsatt tid, så jag hade inte behövt stressa. :) Det fick bli en kopp kaffe så länge.

Nu har jag en date med Teddy. Väntar på att han skall dyka upp här på TRR.
Vad vi skall göra? Hmm ...... Jag berättar mer sen.

SKALL SNART IN TILL STAN!!


Oj, så tidigt jag plötsligt fick gå upp. Klockan ringde redan 6. Men inte hörde jag den inte, sov till kvart i 7.

Jag brukar för det mesta vakna väldigt tidigt. Men när det plötsligt står på schemat, ja då blir det genast ett måste, vilket inte alls är kul.

Har ett möte med trygghetsrådet idag klockan 9. Så det blir till att ta bussen dit runt 8 snåret. Känner mig smått stressad, då jag inte varit vaken så länge.

Nu skall jag stressa vidare, så jag hinner dricka mitt morgonkaffe innan jag skall iväg.
Ha en härlig dag och var rädda om er.

SÖNDAGKVÄLL IGEN!!

Har varit hemma ett par timmar nu sedan familjemiddagen. Och jag är fortfarande så proppmätt att jag knappt kan röra mig.
Det är alltid lika trevligt att träffas och äta gott.
Idag stod Beatrice för efterrätten. Hon var så hemlighetsfull innan idag när hon sa att hon skulle upp till mormor och fixa en sak. När jag frågade henne vad hon skulle göra svarade hon bara "det är en överraskning". Det var alltså efterrätten som var överraskningen. hahaha
Lilla Alexander låg som vanligt och sov så gott, den godingen. Så inte fick farmor "gosa" inte. :) Det gjorde han rätt i. Vem vill ligga och bli tryckt på i farmors famn när man kan ligga mycket skönare i sin egen mysiga vagn?
När klockan började närma sig 8 rusade jag hem, ville inte missa liven här på datorn. ;) 

Nu sitter jag och bara njuter av kvällen. Jag gillar kvällarna bäst. Får alltid sådan inspiration till olika tankar, tänka ut nya idéer, och allt annat som kan hända på kvällarna.
Visst är det konstigt. Det borde vara lika varje dag, morgon som kväll, när man är arbetslös. Men det är det faktiskt inte, jag har kommit in i bra rutiner. Så för mig är kvällarna som tidigare när jag jobbade, det är då jag varvar ner och sitter med olika funderingar. :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt. Ha en fortsatt skön kväll och en natt full av goda drömmar.

FAMILJEMIDDAGEN NÄRMAR SIG!!


Då är det snart dax att ge sig iväg och äta middag. Helt perfekt, börjar ju bli lite hungrig nu faktiskt.

Fick ett varningsmail idag om att min inbox var full, den på ComHem alltså, där alla mailen slussas genom. Förstår inte att det går så fort innan jag måste in där och rensa. Eller jo, på sätt och vis förstår jag ju. Det är alla bilder som skickas till min mail. Det har blivit en hel del sen jag började blogga, och bilderna tar en hel del plats. Men ändå, kan vara lite irriterande att jag så ofta får gå in och rensa. Så fort jag kommer upp i lite mer än 500 mail, kommer det en varning till mig. Det kommer jag upp i ganska snabbt, dock hade jag inte så mycket bilder tidigare. Så jag antar att det är där problemet ligger. :) 
Men faktum är att det roliga med att blogga överväger, så jag får väl ta den tråkiga biten också. hahaha

Som vanligt kan jag inte garantera att det går att blogga när jag inte är hemma, men bilder kommer att tas.

Nu lämnar jag er för lite gott gott.
Hörs sen.

EN STUND I LUGN OCH RO!!


Ja, jag hade rätt. Det var riktigt kallt och blåsigt ute. Vet ni vad det bästa med kylan är? Att man uppskattar att komma in i värmen när man väl varit ute. Så nu sitter jag här i den härliga värmen med en kopp kaffe och njuter.

Var och inhandlade lite presenter när ridningen var slut. Vi skall ju till mamma och äta middag och fira hennes födelsedag i eftermiddag.
Och lat som jag är får vi även fira hennes man och mors dag. Jag tar allt på samma dag för att slippa springa iväg i onödan. hahaha

Men nu skall jag först sitta en stund i lugn och ro här framför datorn, innan det är dax att ge sig iväg igen.

Stackars Beatrice hade skoskav, så det fick bli närmsta affär istället för någon längre sträcka.


Det skulle bli en bra bild på en trött, men glad, Beatrice. Men hon fick istället för sig att krypa in i kameran. :) 

UT I KYLAN!!


Så seg jag är. Trots att jag var ganska pigg när jag vaknade, så blir jag nu tröttare och tröttare. Undrar om vädret har med det att göra.
Jag skickade iväg Beatrice och Affe till stallet före mig. Jag hade ju inte ens klätt på mig när det var dax att gå. Jag vet, inte snällt hahaha. Men så länge Beatrice har någon med sig bryr hon sig inte speciellt mycket om vem av oss det är. Och det är ändå bättre för henne att ha Affe med sig från början i stallet, om hon skulle behöva hjälp med något. Jag som inte ens vågar gå i närheten av hästarna, är ju inte till någon större hjälp :) 

Men nu är jag i alla fall redo att ge mig iväg ut i kylan. Det ser i alla fall kallt ut. Men det är väl som de säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. :) Jag bultar på mig och ger mig iväg.

Hoppas ni har det lugnt och skönt där hemma, det är ju trots allt Söndag.

CHAO

EN SKAKIG LINEDANCE!!

Idag vaknade jag faktiskt av blåsandet utanför mitt fönster. Som det tjuter. Men jag känner mig ovanligt pigg trots att klockan inte ens har ringt än.

Videofy ville inte alls som jag ville igår, det var riktigt segt. Men långt om länge lyckade jag få till det så nu kan jag slänga upp ett filmklipp från Linedancefestivalen här.
Lite hoppigt blev det i filmandet. Jag är ju fortfarande lite grön, märks säkert av filmen hahaha. Men jag blir bättre och bättre. :)  

Måste säga att jag blev riktigt sugen på att börja dansa igen när jag såg alla som stod där och hoppade på golvet. Och musiken gjorde även sitt till, det smittar verkligen av sig. :) 

FÅR INTE ALLS TILL DET!!


Har suttit ikväll och försökt få in en film på videofy, men har vissa problem. Jag vet, jag är ju fortfarande grön. Men jag jobbar på att bli duktigare även på det. :) 
Men som sagt, filmen kan jag inte visa er ikväll. Det får bli morgondagens dans istället. Ni vet väl vad de säger? Den som väntar på något gott ...... hehe

Nu återstår bara att säga godnatt och dröm sött.

HIMLEN ÖPPNADE SIG!!

Hemma igen efter några timmar på Jägersro.
Vi har haft det jättetrevligt där, trots att det vid ett par tillfällen spöregnade. Och då menar jag verkligen att det stod som spön i backen, det blev som ett enda hål på himlen. hahaha
Det gjorde dock inget, vi passade naturligtvis på att fika då ...... under tak.  :) 

Och som ni säkert har märkt gick det inte att blogga idag. Men, men, det är sådant som händer. Lite abstinens hade jag, men det var det helt klart värt efter en sådan härlig dag.

Tro det eller ej, men jag lyckades även filma ett par sekvenser. Hur det blev vet jag dock inte än. Får ta och kolla det senare ikväll och se om det är något som går att slänga upp här på bloggen.

Nu skall jag först värma mig med lite kaffe.

FESTIVALEN NÄSTA!!


Då är både jag och Beatrice klara för ett par festivaltimmar.
Det skall bli riktigt roligt, som jag längtat hela veckan. :)

Får se om det går att blogga därifrån. Om inte, så blir det en full redovisning sen.

Ha det bra alla ute i solen, för det skall vi ha.

VAD HETER FILMEN?!!

I två dagar har jag haft en film i huvudet, som det är helt omöjligt att komma på vad den heter, så irriterande.
Och inte lär jag kunna sluta tänka på filmen just bara för att jag inte minns titeln.
Jag har försökt googla på gamla rysare, men det är helt omöjligt. Så hur går man då tillväga?

Jag minns inte så väldigt mycket. Jag tror att filmen gick på bio i slutet på 70-talet, kanske början på 80-talet.
Filmen handlade om en kvinna som råkade ut för en motorcykelolycka. Operationen gick fel. Så istället för att bli helt återställd, blev hon istället en person som dödade folk i sin omgivning.
Det är väl ungefär vad jag minns, inte mycket att gå efter. :) 

Filmen var inte speciellt bra vad jag kan minnas. Men visst är det väl ändå irriterande när man inte kan komma på vad en film heter och inte kan googla efter det heller.
Just vid den perioden gjordes det otroligt mycket rysare. Så det är som att leta efter en nål i en höstack. hahaha

Okej, jag får väl fortsätta att leta.

 

TÄNK VAD SOM KUNDE HÄNT!!

Godmorgon.
Som jag sovit, det var längesen jag vaknade så sent. Men det var skönt att faktiskt få sova ut. :)

Vi hade även lite aktivitet här på almgården igårkväll.
En granne skulle laga mat i ugnen och lade sig sen att somna. Till saken hör att han tydligen inte mått bra heller, så han inte kunnat sova ordentligt på natten. Så den stackaren var nog ganska utmattad.
En annan granne kände röklukten, så vi stod där utanför och bankade.
Vilken tur att han faktiskt känt röklukt, det hade kunnat sluta riktigt illa.
För att göra en lång historia kort så kom en familjemedlem hem precis då så fönster kunde öppnas och ugnen stängas. Allt slutade som sagt väl.
Jag tror att det kan vara den bidragande faktorn till att jag inte kunde somna som jag skulle igårkväll. Jag tyckte det var lite läskigt.
Ärligt talat så är jag fortfarande lite skakig efter händelsen.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro.
Vad som händer sen? Hmmm, ja solen skiner och det är ju Linedancefestival idag, så vi får se vart det bär hän.