carinag.blogg.se

STÖRTSKÖN BÖNA!!

Klockan är inte så värst mycket. Men jag tror banne mig inte jag har skrattat spel här mycket på väldigt, väldigt länge.
Pias dotter har en otroligt härlig känsla för det här med berättelser och skrattsalvorna har avlöst varandra när hon dragit historia efter historia.
Jag kommer att lägga upp lite fler bilder i morgon.
Men just nu vill jag bara fortsätta skratta.

Jag säger iallafall godnatt till alla nu. Hoppas ni får en fortsatt härlig kväll.
Sov gott och dröm sött. :) :)



MR. CHEN'S KÖK!!

Känner mig en aning stressad. Skulle satsa på att komma hem till Pia runt 18, men ja jag är som sagt en riktig tidsoptimist. Vi har precis börjat äta, så det lär väl dröja ett tag.
Men måste ju säga att det är det värt ...... det är såååå gott. :) :)



KÄNNER MIG DISSAD!!

Jag blev något full i skratt när jag öppnade upp mina sidor över lägenhetssökningarna och läste på ett par av lägenheterna som jag anmält intresse för "inte med i första urval".
Inte nog med att man svart på vitt får nobben när man söker jobb, detsamma gäller när man söker lägenhet. Snacka om att känna sig dissad. hahaha
Men förhoppningsvis går det något fortare med ny lägenhet än vad det gjort med nytt jobb. :) :) 

Nu blir det snabba ryck. Måste hinna fixa lite käk till mig och Beatrice, fixa till mig själv och ja ... allt annat som måste hinnas med innan jag ger mig iväg och firar födelsedag.

FRUKTSTUND EFTER UTBILDNING!!

Jag vill ju bara vara "bäst" i allt jag gör. Därför blev jag extra glad när arbetsledaren idag kom ut på plats och gav mig lite välbehövliga tips. :) Tänk att en så enkel sak som städning, som man i princip gör dagligen hemma, kan vara så pass komplicerad. Vissa delar tänker man inte ens på att kolla hemma ... inte jag iallafall.
Fast nu när jag vet om det tror jag att jag kollar hemma med helt andra ögon. hehe

Nu blir det en liten fruktpaus innan jag fortsätter med nästa del av församlingen. :) :)



GRATTIS PIA!!

Idag händer det mycket minsann. Det är ju valborgsmässoafton och tillika vår egen kungs födelsedag. Men vad hade allt detta varit värt om inte bästa Pia hade firat födelsedag hon med? :) Japp, ikväll kommer vi att fira stort. hehe
Jag ser fram mot det så klart, men först skall en ny arbetsdag göras ... och idag blir det 100 % koncentration. Måste erkänna att jag var lite si sådär i koncentrationen igår med tanke på intervjun jag skulle på sen. Men idag är det fokus. :) :) 

Jag säger grattis redan nu till Pia och du ... klockan 12 får jag besök av några gemensamma vänner, kika in här då och hör deras hälsning. :) :) :) 

Nu blir det morgonkaffe. Hoppas ni alla får en fantastisk dag, det tänker jag ha. Gå ut där med leende läppar, och glöm inte att vara rädda om er. :) 

GODMORGON

TISDAGENS MÅLTID!!

Har äntligen tagit mig tid att sitta och förbereda lite på bloggen. De senaste två veckorna har jag varit så himla trött att jag bara tagit det som det kommit ... och fått dåligt samvete på kuppen. hahaha
Och jag var egentligen lika trött ikväll, satt och halvsov här tidigare ikväll. Men tar man sig väl i kragen så ...... :) :) 

Nu känns det som jag är klar för den här dagen. Sitter mest och strötittar på TV och njuter av kaffe och jordgubbar. Myspys minsann ... hihi

Nu tänker jag säga godnatt. Hoppas ni har haft en härlig kväll och att natten blir lugn och fin.
Sov gott och dröm sött. :) 

... dagens middag, torskpanna med potatismos. Det var kanske inte min sorts mat precis, men det gick helt klart ner. Fisk är ju aldrig fel ... 

INGET DEN HÄR GÅNGEN!!

Det blev ett kort men trevligt möte med damen i fråga.
Nu blir det inte jag som blir aktuell som personlig assistent till just den här klienten, hon kommer att använda sig av helt andra meriter än vad jag kan erbjuda. Men mötet blev bra ändå. Och jag kände mer och mer att detta är något som verkligen tilltalar mig.

Efter den här väldigt intensiva dagen vart jag helt slut när jag kom hem. Det blev ett par smörgåsar och sen bara dataslapp ... orkar inte med så mycket mer idag.
Glädjande nog har jag även blivit bokad för städning i morgon ... japp det rullar på.

BILDEN LJUGER!!

Plötsligt fick jag lite fritid över innan intervjun, stressade på tidigare idag. Och vad passar då inte bättre än en kaffe på fiket. Jag var såååå sugen på ett wienerbröd, men nej jag höll mig och tog bara kaffe och en fralla. Jag klarade det galant ... ända tills vi skulle gå. Då slank det ändå ner ett wienerbröd.
Bra karaktär va??? :) :)



SOLIG KAFFERAST!!

Vilken perfekt förmiddag det har varit. Och kafferasten var ju bara störtskön där jag satt på terrassen och kände solen ... härligt.

Jag har stressat på en hel del för att kanske kunna gå ifrån lite tidigare. Ja alla känner ju mig och mitt riktigt goda lokalsinne ... NOT. Så det blir till att vara ute i god tid så jag verkligen hittar rätt. :) :)
Kanske jag borde smila in mig lite extra hos Teddy? Min egen levande GPS. hihihi



REDO ATT MÖTA DAGEN!!

Idag gäller det. Dagen är fullspäckad med både inbokat jobb och en intervju senare på eftermiddagen. Inte konstigt jag vaknade i ottan. Först händer absolut ingenting, sen händer allt på en och samma gång. Snacka om ketchupeffekt. :) :) :) 
Det är sådant här som gör allt värt mödan. Och oavsett hur det går idag så känner jag att jag är med på banan. Det händer saker, jag är intressant igen. :) 

ALLA är värda att få känna så här ibland och jag hoppas ni också får en superduperdag med mycket skratt och någon att dela glädjen med.
Nu först blir det kaffe och lite datamys. Som sagt, jag har varit vaken ett bra tag redan och lär nog hinna med någon kopp till ... för att lugna nerverna något. hehe

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MÅNDAGENS MÅLTID!!

Har hållit på med papper och förberedelser inför morgondagen. Nervositeten har börjat göra sig lite påmind ... som alltid när en arbetsintervju vankas.
Men som alltid när jag pratar med bästa vännen släpper så klart oron och nervositeten. Kan ju kanske bero på vårt långa och väldigt intensiva och intressanta samtalsämne.

Dennis har ju även fixat en veckomåltid ... direkt med råvaror och allt ... och idag var första dagen. Måste säga att det var väldigt spännande. Förvånande nog var det riktigt, riktigt gott. Får se vad de andra dagarna har att erbjuda. :) :) 

Nu skall jag i alla fall slutföra samtalet, hoppa in i en snabbdusch och sen hopp i säng.
Hoppas ni har haft en härlig kväll och att natten blir ordentligt god.
Godnatt och sov gott alla.

TJATAR VIDARE!!

Japp, det gick precis så bra som jag hade hoppats på.
Nu ringde den gulliga tjej igen som jag varit i kontakt med tidigare om ett eventuellt jobb som personlig assistent. Och nu händer det ju lite saker. Den här kunden fattade tycke för mig och ville träffa mig. Så nu har jag ett möte inbokat med damen i fråga redan i morgon ... skall dit direkt efter mitt städjobb och träffa henne.
Detta är helt enkelt så suveränt att jag nästan går omkring på moln just nu. Jag vet, man skall aldrig ta ut något i förskott. Men det kan inte hjälpas, jag hoppas verkligen att hon gillar mig när vi väl träffas. :) :) 

Nu blir det lite disk och matlagning. Och idag känner jag att jag kan göra vad som helst utan att det blir tråkigt. Tänk vad lite positivt besked kan göra för humöret. haha

PERSONLIG ASSISTENT!!

Idag, när jag bara hade någon timme kvar att arbeta, ringde mobilen. Min första tanke "suck, vill inte ha telefonsamtal nu när jag är mitt uppe i städningen". Döm om min förvåning när hon presenterade sig från ett företag som jag tidigare sökt arbete på. Jag vet sedan tidigare att jag var intressant för de, har haft en del mailkonversation med damen som haft hand om intervjuerna.
Detta är alltså inget kontorsarbete utan mer ledsagare/personlig assistent. De hade en person som behövde ledsagning och min profil passade in på just den här personen. Var jag intresserad? 
Är inte detta komiskt? Jag har gått arbetslös i TVÅ hela år. Och förutom tre fantastiska månader i slutet på förra året har jag inte haft någonting på hela den här tiden. Plötsligt är jag intressant för företagen igen. Visserligen inte som kontorist. Men min personlighet måste ju ändå räknas för någonting när jag plötsligt är på tapeten. hihihi
Jag blir så taggad när jag får sådana här telefonsamtal. Och naturligtvis är jag intresserad. Detta var också timanställning, och även helger och kvällar kunde förekomma. Kanske jag kan parera detta jag har nu och det andra. För det här är ju också bara timanställning, vid sjukdom och övrig frånvaro. :) :) 

Japp, en så'n här dag är guld värd. :) :) 

TILLBAKA TILL SAMMA STÄLLE!!

Japp, turen var med mig och jag blev bokad idag. Och det bästa av allt ... jag är på samma ställe som förra veckan. Så jag känner mig precis som hemma. :) :)
Tiden har gått snabbt. Dock blev det lite fel i morse. Eftersom jag lämnat ifrån mig nycklarna i Fredags, kom jag inte in förrän någon kom och öppnade, vilket var en hel timme efter jag själv dök upp. Men jag satt ju inte i sjön, satt och myste i det härliga vädret.

Nu är det iallafall lunchtime. Sen kör jag sista rycket innan jag slutar för dagen.
Hörs seeeen......





KLOCKAN 6!!

Ställde klockan på 6 ... OM de skulle ringa in mig för städning i någon kyrka.
Jag är ju inte alls van vid det här med att kanske bli inringd. Men jag antar att jag bör vara någorlunda klar vid halv 7 om de skulle ringa. Så det är det jag satsar på ... nästan. :) :) 
 
OM jag nu inte blir inringd blir det bara jag och lilleman här hemma. Då blir det bus på hög nivå när mamma och pappa är iväg. hehe

Men nu först lite morgonkaffe så jag vaknar till ordentligt. Och jag hoppas ni andra också får en bra start på morgonen och en kanondag.
Ha det riktigt bra, och var rädda om er.

GODMORGON

SÅRIG HALS!!

Sårig hals ... inget vidare alls. Nu ikväll blir det till att kurera halsen med lite lenande te medan jag tittar på ett avsnitt av Beck ... TV 4. Tänk, de avsnitten kan jag titta hur många gånger som helst av.

Och inte blev det så mycket gjort på min lilla lista idag. Efter ridning och fika blev det ännu mer fika hos bästa vännen. Alltid kul att få ventilera med henne. :) 
Vi får väl se hur det blir i morgon. Blir jag inte bokad för något jobb då så får jag kanske ta och minska mina "to do" lite då istället.

Nu blir det i alla fall lite mys framför TV'n innan sängen kallar. Hoppas så klart på mysiga och glada drömmar. :) 
Godnatt och sov så gott allihop och dröm sött.

SOFFHÄNG!!

Gjorde Zeus sällskap och kastade mig i andra soffan hos Pia ... medan Pia själv springer omkring och donar och skall försöka få ordning på balkongen.
Mysigt, kan man sitta där ute och lapa sol sen.





ISTÄLLET FÖR CIGARETT!!

Blev så himla röksugen när vi fikat klart. Kunde ju så klart inte sitta där inne och blossa och blåsa ut rök ... även om det bara är på låtsas.
Som tur var så var jag förberedd och hade letat reda på mitt gamla cigarettsubstitut. Den första låtsascigaretten som kom för många, många år sen.
Japp, man är väl klädd för alla tillfällen. hehe



EN ENERGISK DAG VÄNTAR!!

Känner att jag kuckilurat alldeles för länge inomhus, var ju inte ute alls igår. Så idag när vi ger oss iväg till stallet blir det en skön promenad istället för bilen. Och den här gången får vi ju hoppas att vi inte hamnar mitt i stormens öga som förra gången vi gick. För naturligtvis blir det fika idag igen ... som vanligt när vi varit i stallet. :) :) 
Det får bli dagens motionsrunda. Har massor att göra och bocka av från min "to do-lista". Eftersom jag var så slö igår har jag dubbelt upp idag. Men vet ni, det var det helt klart värt ... för en dag av att bara "vara".
Idag har jag jättemycket energi ... åtminstone just nu. hehe

VECKA TRE!!

Som jag misstänkte igår fick jag supersvårt att slockna. Somnade inte förrän någon gång vid 2-tiden. Och inte ens då sov jag speciellt bra. Jag trodde ju i min fantasi att sömnen skulle bli mycket, mycket bättre när jag kom i gång med jobb igen och sprang omkring hela dagarna ... men icke då. Jag ligger fortfarande vaken var och varannan natt ... såååå drygt. :( Den här natten berodde visserligen på dåligt omdöme igår när jag plötsligt somnade mitt på dagen. Men natten är inget undantag mot många andra nätter.

Nåja, nu är jag vaken i alla fall ... och inte speciellt trött trots den tidiga timmen, klockan har inte ens ringt än. :)
Och idag går jag in i vecka tre som rökfri. Nu har jag även börjat fundera på det här med E-cigaretter. Det känns ju nästan som att man fuskröker, om det nu går att göra det.
Fick en fråga för någon vecka sedan om man inte ersätter cigaretterna mot dessa e-cigissar. Alltså, blir man inte beroende av dessa istället? Jo, det blir man. Jag känner folk som hållit på med dessa i flera år. Frågan är om det är det som är meningen. Nu vet jag att det är för tidigt för mig att tänka i banor som att bryta detta mönster. Men nog vill jag ändå även kunna lägga dessa på hyllan så småningom. Men det här med att sluta röka är en lååång process. Efter 40 år som rökare är det inte det allra lättaste att helt plötsligt bryta vanan att inte ha en cigarett mellan fingrarna. Men jag kommer att försöka med det också så småningom. Nu måste jag först vänja hjärnan vid att inte ta en cigarett varje gång alla andra gör det, efter maten, till kaffet, varje gång man varit "duktig". Det är inte det allra lättaste. hihi
Jag tycker jag är duktig som åtminstone inte har fuskat en enda gång ... trots att folk runt mig röker hela tiden. :) 

Dagens fundering så här på morgonkvisten. Och nu blir det morgonkaffe och pinnen för att vakna till liv.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

INTE NÅGOT VETTIGT!!

Den som gissat att det inte blir något "minne" den här veckan ... gissade helt rätt. :) :) Tyckte inte jag hade något bra att komma med idag. Så när jag gjort det viktigaste blev det bara sova, film, äta och åter film idag. Har inte gjort NÅGOT annat. hehe
Jag fastnade i en film, "127 timmar". Tyckte inte den var speciellt bra. Men eftersom jag aldrig påbörjar något utan att slutföra var jag så klart tvungen att titta klart filmen. Måste ju se hur den slutade. Men måste säga att den var väldigt seg mellan början och slutet. Jag hoppas mer på filmen som just nu går på TV4 "Love and other drugs". Den har än så länge varit ganska bra. Så vi får se, kanske jag kan få ett ordentligt bra slut på den här dagen. :) :) 

Jag avslutar med ett par bilder på stora killen. Tänk att den lilla krabaten snart blir hela ett år. Nu släpper han mer och mer, tror nog själv att han kan gå. Men vad händer? Han faller pladask på gumpen. hahaha
Men han kan i alla fall gå när han får hålla tag i saker.
... farmors lilla goding ... 

Nu säger jag godnatt och fortsätter min filmkväll. Hoppas ni haft en härlig Lördagkväll. Och för er som möjligtvis skall ge er ut, var rädda om er där ute i vimlet. Ha en fortsatt skön kväll.

Sov gott alla.

LIVET EN LÖRDAG!!

Jag har sovit siesta. Tänk att jag inte kan se sängen förrän jag hamnar i någon sorts dvala, jag bara slocknar varje gång som en sten. hahaha
Skönt var det men jag kommer nog inte att kunna somna i första taget ikväll. När jag sen vaknade fick jag sådan härlig doft från köket. Idag bjöds det på kebab och pommes, mums vad gott. :) :) 
Ja, ibland är livet bara för skönt, god sömn, god mat ... och som toppen kaffe och ett "bloss". hehe

MITT NYA KRYPIN!!

Usch då, pengarna bara kom och gick ... MEN så skönt att kunna bo här en månad till. :) :) :) 
Känner att jag gjort lite nytta i alla fall nu när alla räkningar är betalda.

Nu skall det bara ordnas nytt boende också så de här räkningarna skjunker något. Och på tal om boende; jag blev helt förälskad i källaren i församlingen jag var och städade för ett tag sedan. Det hade passat mig perfekt ju, ett rum och kök, med dusch och hela köret. Rummet var så stort att man lätt kunnat göra om det till två, så Beatrice kunde få sitt egna rum.
Snacka om att ha fantasi alltså. hahaha
Jajamen, jag är inte kräsen alls. Och de flesta boenden går ju att göra hur mysiga som helst ... till och med ett litet utrymme i källaren. hehe

TRANSVESTIT PÅ FRITIDEN!!

Nu blev jag plötsligt djup igen och bara måste få ur mig "dagens tanke".
Satt precis och tittade på en bit av "Nyhetsmorgon" där de hade två killar på besök, varav den ena kommit ut på äldre dar som transvestit. Och när jag satt där och lyssnade på berättelsen slog det mig hur dömande samhället egentligen är. Jag menar inte speciellt vi människor som privatpersoner utan samhället som sådant som t.ex företag. Jag har hört det förr och faktiskt bara skrattat åt det. T.ex har det sagts att jag skall vara försiktig med hur jag själv framställer mig på bloggen, vad och hur jag skriver. Det måste slå väl ut hos en eventuell arbetsgivare. Man skall vara försiktig med vilka bilder som publiceras på Facebook, eller vilka kommentarer man skriver på twitter. Har det verkligen betydelse för hur man klarar av ett arbete och vilken kompetens man har?
Den här killen var ganska högt uppsatt, tror han var chef på ett företag. Naturligtvis gick han inte i kvinnokläder på arbetet. Och när det väl uppdagades att han var transvestit förklarade han också att han hade för avsikt att faktiskt på arbetsplatsen sköta sitt arbete och vara den man han föddes till. Men på grund av sitt privata utseende så togs det inte väl emot på arbetsplatsen, tror han blev omplacerad.
Ja, jag reagerade väldigt skarpt. Kompetensen kan väl för hundan inte ha försvunnit över en natt? Hans sätt att tänka affärsmässigt är väl inte sämre för att han på sin fritid tycker om att klä sig i kvinnokläder? Jag förstår ärligt talat inte grejen.

Om en eventuell arbetsgivare tittar på Facebook hos någon de vill anställa och ser personen arm i arm med någon med samma kön eller en tatuering på armen, betyder det då att de inte tror att personen besitter den kompetens som är aktuell? Trots allt är man ju inte samma person på fritiden som man är på sin arbetsplats.
Personligen tycker ju inte jag att utseendet eller ens läggning skall påverka alls.

MORGONBUBBEL!!

Igårkväll lade jag mig på sängen för att titta på TV. Sen vet jag inte vad som hände. Plötsligt vaknade jag med lampan tänd, datorn och TV'n påslagna ... och naturligtvis fullt påklädd. Då var klockan 06.15. Hmmm, gillar inte alls att vakna på det här sättet.
Enda fördelen har så klart varit att jag sovit HELA natten, vilket är ovanligt när det gäller mig. Så japp, jag är ordentligt utvilad nu. :) 

Idag är det åter dax att tvätta. Vad är oddsen att jag skulle våga lämna mina kläder i tvättstugan UTAN tillsyn? Nope, det händer inte igen kan jag tala om. Det blir till att sitta i tvättstugan i två-tre timmar. Får väl dra med min bärbara dator så jag har något att roa mig med medan jag väntar. :) :) 

Men nu först blir det morgonkaffe med lite datamys ... och egentid. Älskar dessa mornar då jag kan sitta och bara "vara". :)
Jag hoppas ni får en superbra dag och mycket sol och ännu mera mys. Ha det bra, och var rädda om er.

GODMORGON

... igår hos Pia. Zeus ville också vara med på ett hörn. :) ...

FREDAGSMYS ÄR HÄR!!

Blev en aning frustrerad när jag fick besked ikväll att mina pengar till boplats syd fortfarande inte hade kommit in. När jag pratade med banken fick jag beskedet att pengarna hade kommit fram till mottagaren, det är ju en direktbetalning så pengarna skall finnas där. Men på företaget bara säger de att det inte inkommit något. Nu måste jag vänta ända tills Måndag innan jag får någon rätsida på problemet ... och jag som ville göra intresseanmälningar på lediga lägenheter. Grrrrrr ......
Jag är som sagt som ett litet barn när det gäller att sätta igång med något. Har jag väl kommit fram till något så vill jag göra det nu, nu, nu. haha

Nåja, får väl lugna mig. Nu är det Fredag och den skall jag njuta av ... ingen klocka som ringer i morgon. :) Och ikväll testar jag ett nytt Fredagsgott ... hälsonyttiga chips. Smakar inte som de lättsaltade chips jag älskar. Men dessa var helt okej ändå. Får väl lära mig att älska Kelloggs istället. :)

Nu blir det i alla fall godnatt från mig till er. Jag fortsätter en stund till och har Fredagsmys. Ni andra får också ha en fortsatt härlig kväll. Och måste ni nu ge er iväg ut ... så glöm inte att ta hand om och var rädda om er där ute.

Sov gott alla söta. Sweet dreams.

UTFLYKT!!

Blev TVINGAD av son och svärdotter till en utflykt på Juhla. hihi
Gulligt att de vill ha med en gammal tant på en shoppingrunda. :) :)
Ja, ja, kan vara bra att motionera bort allt kaffe jag hällt i mig. hehe



PÅ BESÖK!!

Sitter hos Pia och pratar goja ... som vanligt. Och våra möten hade ju inte varit fullständiga utan kaffe. :)

Idag hade hon även annat besök ... minsta besökaren ever .. 3 månader. Jag hade nästan glömt hur små de verkligen är. Alexander är ju jättestor om man jämför. hahaha
Tänk vad fort de växer de små liven. :)









BÖRJADE STRESSIGT!!

Kände mig något stressad i morse. Så typiskt mig när jag vet att jag ändå hinner. :) :)
Klockan var ett par minuter i halv när jag låste upp och rusade in. Hatar att komma i sista minuten. Men jag kommer bara genom ytterdörren och in i städskrubben, alla andra dörrar har larm. Så när jag väl kom hit och hade förberett städvagnen fick jag ändå stå och vänta. För just idag var det ingen som kom och larmade av förrän närmare 8.
Där fick jag för att jag stressade. hahaha








SISTA DAGEN!!

Idag är det sista dagen jag städar i den församling jag nu varit under två veckor. Jag har haft riktigt kul där ... trots att jag egentligen inte gillar att städa själv. Men faktiskt ... det blir något helt annat när man gör det som ett arbete och får betalt för tjänsten. hehe

Och idag är det dessutom Fredag, det betyder ju ingen klocka i morgon bitti ... härligt. 

Tiden går ... som vanligt ... ruskigt snabbt på morgonen, nu är det hög tid att kasta på mig lite kläder och ge mig iväg hemifrån.
Jag hoppas ni får en riktigt bra dag och var rädda om er där ute.

GODMORGON

ENSAM OCH ÖVERGIVEN??!!

Har ni någon gång haft en sådan dag då ni känt er som om ni var den absolut ensammaste människa i universum? Okej, det var kanske liiiite överdrivet. Men faktum är att jag har haft en sån märklig känsla ikväll. Jag förstår inte hur man kan känna sig ensam och "övergiven" med huset fullt av folk. Konstigt är det men ja, jag har haft den känslan ikväll. Och jag kan för mitt liv inte förklara varför. 
Så nu är jag glad att det är kväll så jag kan krypa ner under täcket och drömma mig bort ... och tror så klart att jag vaknar i morgon bitti med Fredagsglädje. :) 

Jag hoppas förstås att NI haft en mysig och härlig kväll med nära och kära. Och visst glädjer ni er också över att det är Fredag i morgon? Det bästa med att arbeta är ju givetvis att man slipper ställa klockan på Lördag, så yeey, jag längtar också tills morgondagen. :) 

Godnatt alla söta och sov så gott. Glöm inte leendet på väg till sängen. :) :) 
Dröm sött.

MIN NYA "TANK"!!

Har fått en ny liten kompis idag. Var ut en sväng till pappa som hade den här lilla mysiga saken liggandes i en mörk låda. Där skall den ju inte vara och hen blev jätteglad att få komma hem till mig där den slipper vara instängd i en mörk kartong. hahaha
Detta har nästan blivit som en drog för mig. Nu handlar det inte längre om att bara få nicotinbehovet stillat. Nej, nu skall det pimpas och vara snygga och häftiga tillbehör. Och jag är såååå nöjd. Bättre med denna drog än riktiga cigaretter. hehe

BLIVIT BOKAD!!

Idag fick jag reda på att jag redan nu blivit bokad hela 8 veckor i sommar. Det känns så himla skönt, då vet jag iallafall att jag har lön två månader åtminstone.
Kan ju hoppas på att jag får timmar innan dess också. Allt är välkommet. hahaha

Nu tar jag en välbehövlig sittpaus medan jag väntar på Dennis.



KAFFET HAMNADE I MAGEN!!

Idag är jag riktigt lugn och har inte haft en tanke alls på cigaretter ... det vill säga inte förrän nu när jag tog lite kaffe. Det blev väldigt många sug på pinnen minsann. hehe

Nu känns det väldigt mycket bättre. Eller ... ja, det skall ju inte mycket till. Det räcker med en kopp kaffe. :) :)


PLANERINGSMORGON!!

Sitter här halv 6 på morgonen och planerar in vilka rum och lokaler jag skall börja med idag när jag kommer till jobb hahaha. Mina gamla takter sitter alltså i. Då kan man vara ganska förvissad om att jag i stora drag faktiskt trivs ... om inget annat i den miljö jag befinner mig i just nu. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe innan jag kastar på mig lite kläder och ger mig iväg. Den här timmen på morgonen går så himla fort, och min startsträcka blir alldeles för kort. Men jag klagar inte. När jag väl har landat på jobb går timmarna supersnabbt och då märker jag inte längre av min korta morgon.

Dock hinner jag inte sitta och leka framför datorn så länge, så jag får runda av här om jag skall hinna med.
Ha en superbra dag mina vänner, och var rädda om er. :) 

GODMORGON

DAGENS MIDDAG!!

Ibland blir man riktigt överraskad av att små enkla medel och ett par ingredienser kan bli en superduper god maträtt. :) 
Dennis snubblade över detta på nätet tidigare idag och ja, detta fick bli dagens måltid. Har ingen aning om vad det heter, men ingrediensen var bröd, bacon och ägg och det blev såååå himla gott. Tillsammans med lite pommes var det helt klart oslagbart.
Så nu sitter jag bara här och orkar inte göra något annat än glo på film "Juryn - a time to kill". :) Tror vi att jag orkar se hela?? Nej, är så trött att jag skulle kunna lägga mig ner på golvet och slockna. Så det blir antagligen inget filmslut för min del.

Jag hoppas ni haft en härlig kväll med god mat och härligt sällskap.
Godnatt och sov så gott.
Sweet dreams. :) 

BOKTIPSET V. 17

Den här veckans boktips är en sann historia. Jag har inte riktigt läst klart hela boken. Men kan säga att jag, oavsett slut, kan rekommendera den ... utan tvekan. Historien skildras utan några som helst försköningar och mellan varven blir man riktigt illa berörd.

Boken heter "14 år till salu" och handlar om Tessan, som efter en våldtäkt faller långt, långt ner i förnedring och fortsatt nätprostitution. Den är gripande, skakande och hemsk. Det är något som måste varnas till alla tonårstjejer och föräldrar. Jag har ju sluppit lindrigt undan med min egen dotter, kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att råka ut för det Tessan och hennes föräldrar råkade ut för.

Som sagt, jag vet inte slutet än. Dock har jag inte mycket kvar och jag tycker ni skall göra som jag ... läsa den. :) :) 

KVALITETSTID!!

Har haft lite kvalitetstid med lilleman medan mamma och pappa gör lite ärenden.
Om en månad ungefär flyttar Dennis och Dessi till eget boende. Och jag kan säga att jag nästan på saknar de redan. Kommer att sakna den här lilla tiden när man får ha kvalitetstid både med barnbarn och övriga i familjen.
Visst har det inte varit lätt alla gånger att bo så trångt som vi har gjort ... och här har varit mer än en dispyt mellan varven. Men jag tror att det är så i de allra flesta familjer. Och jag skulle ändå inte velat vara utan den här tiden. Framförallt har det varit underbart att komma hem och mötas av lilla Alexanders urgulliga uppsyn, eller av Molly som viftat på svansen av glädje för att någon kommer hem, eller att Dessi lagat kaffe ... precis lagom till jag kommit innanför dörren och varit så jättekaffesugen. Eller varför inte Dennis utdumma skämt som man bara garvat åt. Så visst har det varit många roliga skratt här.
Jag kommer verkligen att sakna det. Men jag inser så klart att vi någon gång måste separeras. De har sin lilla familj och naturligtvis behöver de större utrymme än vad jag har kunnat erbjuda.

Jag får passa på nu att mysa lite extra. hehe

KÄNNER MIG NÖJD!!

Då har den här arbetsdagen också rullat på ... förvånansvärt snabbt.
Det känns lite tråkigt att jag bara har två dagar kvar på det här stället. Jag har trivts jättebra här, personalen är urgulliga. Och får jag tro på min arbetsledare så verkar de också stortrivas med mig. :)
MEN ... förhoppningsvis blir det lika bra på nästa ställe.

Nu bär det av mot affären som säljer e-cigaretter. Måste ha olja innan det tar slut. Annars vet man inte vad som kan hända. hihihi



FÖR LITE SÖMN!!

Godmorgon alla.
Har sovit hårt ... de få timmarna jag faktiskt sovit. När klockan ringer så tidigt som halv 6 känns det inte som det blir ordentligt med sömn här. För hur trött jag än är så kommer jag ändå aldrig i säng så värst tidigt, har svårt för att somna på kvällarna. Det är tur man piggnar till på väg till jobb. :) :) 

Nu blir det i alla fall morgonkaffe så en liten del av mig vaknar. Om mindre än en timme skall jag iväg så det vill till att jag hinner vakna så pass mycket att jag kan sätta mig bakom ratten. hehe

Ha en superhärlig dag gott folk och var rädda om er. :) 

KVÄLL FRAMFÖR TV'N!!

Ikväll har det både blivit "Trolljägarna" och nu "Renées rubriker". Gillar verkligen Tisdagkvällarnas TV-tablå. :) :) Det är då jag kan lyssna till andra personers egenheter istället för att tänka på mina egna konstiga problem. hahaha

Jag har även försökt mig på lite med mina mail och jobbsökningar. Har som sagt bara jobb 6 timmar/dag så jag måste ju söka vidare för att kunna visa upp de sista två timmarna också. Men tiden räcker inte till tycker jag. När jag väl är hemma efter jobb så blir det så mycket annat som skall göras ... och plötsligt är det kväller.
Jag har bara den här veckan klar med jobb än så länge. Sen vet jag inte ... allt beror på om jag blir inringd eller inte för att städa andra kyrkor och kapell. :) Jag hoppas så klart på att jag behövs tillräckligt många timmar att jag slipper hålla på med AF och försäkringskassan. Kanske jag kan få så pass mycket att jag får tillbaka min A-kassa. Man kan ju alltid hoppas. :) :) :) 

Nu blir det lite Renée innan läggdax. Ha en fortsatt mysig kväll och en riktigt god natts sömn. :) 

Sov gott alla.

STÖLDANMÄLAN!!

Då har man suttit och hållit på med en massa extrajobb ... bara för att folk inte kan skilja på "mitt och ditt". Jag visste inte riktigt vad som skulle göras förutom en polisanmälan. Tänkte att hyresvärden kanske hade någon policy eller försäkring som gick in när en stöld i deras tvättstuga inträffar. Men nope, så är inte fallet alls. När jag skickade ett mail i helgen när detta inträffade fick jag idag beskedet "Detta är ett polisärende, inget vi kan göra något åt."
Det kändes ganska snopet och kallt att få en enda rad som svar på mitt mail. Men ja, ja, alla tänker vi ju olika. Själv hade jag nog försökt få till någon rad till i alla fall för att kunden skulle känna den här lilla samhörigheten.

Nu är det åtminstone gjort en anmälan. Sen får vi väl se vart det leder någonstans ... OM det leder någonstans. Om inget annat hoppas jag att hemförsäkringen går in. Fast jag tvivlar på det, kommer ju inte ihåg exakt vad som fanns bland tvätten. :( 

 

COFFEETIME!!

Såååå kaffesugen jag är nu, har ju inte druckit något på hela dagen. Smet inom till Teddy efter jobb för att få behovet stillat. hahaha

Det är där jag befinner mig nu och babblar en massa struntprat. :) :)



RÖKSUGEN!!

Vissa dagar är jobbigare än andra. Idag är en sådan dag där jag skulle kunna göra vad som helst för att få tag i en "äkta" cigarrett. I förmiddags var det så svårt att jag inte ens fick för mig att ta en kaffepaus. :(

Nu känns det något bättre, och jag hoppas det håller i sig. För nu när jag precis har ätit måste jag kanske stålsätta mig. Tur jag har lite ersättning iallafall. :(





SÖMNIG MORGON!!

Det känns som om jag sprungit maratonloppet hela natten. Jag har träningsvärk i både ben och armar ... för att inte tala om min trötthet. Kan inte ens få upp ögonen ordentligt. Det blir massor med kallt vatten och kaffe för att ställa iordning detta ... och jag har inte ens en timme på mig. :( 

Hoppas att ni har haft en bättre natt och att ni vaknat riktigt utvilade. Det verkar i alla fall bli en skön och solig dag, det brukar pigga upp. Så jag hoppas att det blir en bra dag ändå.
Jag har tyvärr inte tiden att sitta här så länge nu på morgonen eftersom jag inte hörde klockan direkt i morse, har nästan precis vaknat. Så jag måste skynda mig på att blir redo för dagen.

Ni får ha en superbra dag mina vänner, och var rädda om er.

GODMORGON

AVSLUTAR MED KAFFE OCH TV!!

Då har den här lååånghelgen tagit slut, i morgon ringer klockan halv 6 och en ny arbetsvecka börjar. Kul att ha något att göra. :) :) 
Något tivoli blev det inte för min del idag. Jag höll ju som sagt på med min lilla lista, var tvungen att beta av lite. Beatrice kunde dock inte hålla sig. Tror hon varit bort till tivolit varje dag den här helgen. haha

Nu blir det lite TV-mys och nostalgi framför TV4 guld och sista avsnittet av "Förintelsen" innan jag avslutar och släcker ner.
Jag hoppas ni haft en bra dag och att kvällen varit mysig.
Godnatt och sov så gott alla.
Sweet dreams. :) 

SAFE HAVEN!!

Idag har jag sett en riktigt, riktigt bra film. Det var längesen jag fastnade så för en film och ja ni fattar va? Kärlek, drama, kärlek. hahaha
Så denna veckas filmtips blir helt klart "Safe Haven"

HANDLING:
Kate, en mystisk ung dam, hamnar i Southport och blir kär i en änkeman med två barn. Som sagt, hennes förflutna är allt annat än bekvämt. Och när hennes förflutna kommer ikapp henne, ja då är frågan om hon skall ty sig till sin nya kärlek eller fly från allt.
Filmen utkom 2013. Det är en film i min smak ... en film man kan se mer än en gång och fortfarande tycka den är kanon. :) 

"ATT GÖRA-LISTAN" HAR SJUNKIT!!

Då är halva listan avklarad och lite brunch har hamnat i magen. Det känns så himla skönt att jag faktiskt har fått gjort något vettigt idag ... även om det tog emot i början.

Och jag var även in på boplats syd för att kolla om min betalning inkommit till de. Jag kan ju tyvärr inte göra några intresseanmälningar på lägenheter med mina önskemål om betalningen inte nått de.
Döm om min förvåning när jag läser "Du har stått i kö sedan1900-01-01" Systemet tycker att jag stått för länge utan att betala så jag kan fortfarande inte göra någon intresseanmälan. :) :) :) 
Visserligen har jag några år på nacken. Men detta kanske var att ta i lite. hahaha

Nu blir det lite mer kaffe innan jag fortsätter med min liiiilla lista. :) 

 

DAGENS LISTA!!

Segheten slog till ... hårt och skoningslös. Jag tittade på sängen och plötsligt bara låg jag där och slumrade. hihihi
Japp, känner att detta blir en dag där jag inte orkar göra så värst mycket. Så för att få till något vettigt av dagen var jag tvungen att köra igång min "to do lista" igen. Kan ju inte sitta och glo in i väggen en hel dag. :) :) 

Har även suttit och funderat lite på det här med att eventuellt ha en ny seans. Men känner att jag kanske vill testa någon annan den här gången. Den person vi hade förra gången var riktigt bra ... och man märkte att hon verkligen kunde sina saker. Men jag skulle vilja kolla om saker och ting är på samma spår med andra. Så finns det någon där ute som känner någon med bra kunskap, får ni jättegärna höra av er till mig.

Nu sätter jag igång med första punkten på min lista.
Hörs sen.

GODMORGON!!

Sista påskdagen, annandag påsk. Helgen har bara rusat förbi. Det var hur mycket som helst jag skulle hinna med. Men nej, nu är det sista dagen och jag har inte hunnit med hälften ens. :) Och idag blir det en tur till tivolit här runt hörnet, så mina "måsten" går även nu om intet.

Men nu blir det först morgonkaffe och datamys. Eftersom jag kom i säng mitt i natten är jag inte riktigt mig själv och vaken än. Så det kommer att ta sin lilla tid.
Jag hoppas ni hittills har haft en skön påsk och att gårdagen bjöd på mycket mys. Ha en fantastisk dag allihop, och var rädda om er.

GODMORGON

SOFT KVÄLL!!

Hög tid för mig att säga godnatt. Dock hade jag inte tänkt krypa ner i sängen riktigt än. Jag vet inte vad det är som gör det men jag är superpigg fortfarande, trots att jag mer eller mindre hållit igång sen i morse. :) 
Men tröttheten lär komma ... om inget annat så i morgon bitti haha. Tur man är ledig i morgon också ... OM man skulle vara extra seg.
Just nu har vi tivoli i närheten av vårt hem. Så kanske att man tar sig en tur dit med Beatrice i morgon. Hon vill ju så gärna att jag hänger på någon av dagarna.

Annars har det varit en lugn kväll med en lugn middag och lite soft music på datorn. Jag kommer att fortsätta ett tag till ikväll med att ta fram lite gamla låtar till mina musikinlägg. Det finns alltid något att hitta på med när man har en blogg och jag tror det är det som gör mig lugn och rofylld ikväll ... att sitta och smådona med något jag verkligen gillar.

Men nu säger jag i alla fall godnatt till er. Hoppas ni haft en underbar Söndag och att ni får en god natts sömn.

Sov gott alla, och dröm sött. :) 

BÄSTA SERVICEN!!

Ofta när man går och fikar någonstans är det väl så att de allra flesta cafébiträden är serviceminded och trevliga. Och jag har aldrig riktigt funderat på vad som sägs, hur det sägs eller om personalen smilar eller inte. Det är något jag bara tagit för givet och sen har det inte varit något med det.
Inte förrän jag började gå och fika på Café Ambrosia fick jag upp ögonen för hur ett biträde borde bete sig gentemot kunder.  
Visst är det så att Ambrosia har riktigt gott kaffe ... skulle nog inte druckit så mycket kaffe där annars. :) :) Men servicen där tror jag nog är svår att slå. All personal är utomordentligt trevliga och serviceminded. Ändå finns det någon som utmärkt sig lite extra. Tror att det är något som kommer automatiskt. Hon är den där gulliga tjej som jag är ganska övertygad om att hon är annars också. Och man ser verkligen att hon gillar sitt arbete, gillar "sina" kunder och verkligen uppskattar det hon har.
Tyvärr kommer hon inte finnas där längre då hon nu går därifrån till nya mål. Det är bara att gratulera det nya företaget, de kunde inte fått en bättre medarbetare. Jag kommer att sakna hennes suveränt gulliga sätt jättemycket. Och ja, jag kan inte annat än önska henne lycka till med vad hon än tar sig för här i livet. :) 

STÄDNING PÅ G.!!

Bättre sent än aldrig.
Det var ju meningen att vi skulle till Affe och göra påskfint när påsken började. Men tiden tycks aldrig riktigt räcka till, så nu när påsken lider mot sitt slut fick vi äntligen tummarna loss. :)
Och det var inte en dag för tidigt, hade samlats både löv och ogräs i massor. Men som tur är har jag flitiga Beatrice med mig som gärna både krattar och rensar. :) :)
Hon bygger upp sin aptit nu så hon bara kan sätta sig vid dukat bord när vi väl kommer hem. :)



JAG FORTSÄTTER ÄNDÅ!!

Hamnade på fiket efter stallet. Bästa kassörskan ever skall tydligen sluta och gå vidare i sin karriär. Jag blev riktigt besviken, tycker hon är så himla serviceminded och trevlig. Roligt för henne så klart, tråkigt för oss kunder. Som tur är har de ju väldigt gott kaffe ... så det blir väl att jag håller till där i fortsättningen iallafall, trots att den bästa slutar. :)



RIDNING ELLER??!!

Det är bra med envishet. Men ibland är det ju en nackdel att ha en envis dotter. :) 
I Fredags hände här en olycka och Beatrice slog i och skadade sin lilltå. Nu har hon ont och går och haltar. Men tänker hon hoppa över ridningen idag? Nej, hon skall tvunget upp på hästryggen ändå, trots att jag tyckte hon skulle ta det lugnt och vila foten.
Så nu tänker hon halta bort till stallet ... tur vi har bilen med oss. Intressant dock hur det kommer att bli när ridskorna åker på.
Japp, nu är vi i alla fall redo för den här ljuvliga dagen. Hörs sen.

NÄSTA .. EN TVÅA!!

Igårkväll satt jag och surfade runt lite på olika internetsidor för att se var hyrorna låg om jag och Beatrice möjligtvis skulle sätta oss i en tvåa istället. Jag vet ju att Dennis och Dessi så småningom ändå kommer att söka sig till en egen trea, inom en snar framtid kommer lilleman att behöva ett eget rum. Och faktum är att jag kommer få svårt att klara denna hyran på egen hand. Jag behöver egentligen inte en trea till mig och Beatrice. Och plötsligt en dag kommer ju inte Beatrice heller att bo hemma längre. Så om någon skall flytta inom kort så borde det vara jag och Beatrice, det känns som en bra lösning. :) 
Som sagt, jag bara kikade runt lite. Vet ju att det tar ett bra tag när man väl ställt sig i en bostadskö, så det kan väl vara bra att vara lite förutseende och börja så smått redan nu. :) 
Dock vet jag inte alls var jag skulle vilja bo. Vill ju inte flytta alltför långt bort från min familj ... familjebunden som jag är. hahaha

Jag kommer att fortsätta kika runt även idag. Men först har jag en hel del annat som skall göras. Det är Söndag idag och ja, ni vet väl vad det innebär ... stallet. Skönt att solen skiner en dag när man skall dit. Det är nu det verkligen är mysigt att vara där. :) 
Efter timmen där blir det så klart en fika ... som vanligt. hehe

Men innan dess ... mina mornar är heliga och så klart måste jag ha kaffe för att vakna till liv.
Jag hoppas ni också kommer få en mysig Söndag. Ta vara på dagen ... och varandra. Och glöm inte att vara rädda om er där ute. :) 

GODMORGON

PÅSKAFTON MED GOD MAT!!

Förutom den stulna tvätten tidigare idag har jag haft en fantastisk eftermiddag med påskmiddag med alla barn och respektive hos mamma och Kalle. :) Åt så jag nästan storknade. Ovanpå det bjöds det på efterrätt som Teddy egenhändigt hade gjort med eget recept ... suveränt gott. :) Det är ju egentligen inte konstigt jag nu sitter här hemma och nästan somnar i datastolen, jag är fortfarande så mätt att jag knappt kan röra mig. :) :) 

Men innan jag slocknar och drömmer bort den här natten vill jag passa på att önska er andra också en god natts sömn. Jag hoppas ni har haft en härlig påskafton och fått njuta av god mat, nära och kära.

Godnatt alla söta och sov så gott.

BLIVIT BESTULEN!!

Alltså, jag är så arg att jag skakar. Någon jä......a i...t har tagit vår tvätt. De har helt enkelt snott ALLT vi hade i torktumlaren. Detta skall så klart anmälas. Frågan är bara vart, för kan man polisanmäla en sådan här sak när man inte haft inbrott i lägenheten? Ja, jag är fly förbannad. :(
Jag har hela tiden tyckt att vi skulle plocka upp vår tvättmaskin igen. Men det kostar alldeles för mycket att anlita en behörig som kan installera på rätt sätt. Annars kan det bli väldigt dyrt om man får en läcka ... som om inte detta nu blir dyrare. GRRRRRR
Vilken mysig påskpresent ...... NOT

MAMMA KAN BLI FARLIG!!

Småkryp har aldrig varit mina bästa vänner precis. Trots deras lilla storlek, och det faktum att de flesta av de är ganska ofarliga, har jag skrikit och sprungit därifrån i ren förskräckelse. hahaha

Men jag har ändå aldrig låtit det hindra mig från det jag velat göra genom åren. Därför var det inget att snacka om när jag och Affe plötsligt köpte ett gammalt, gammalt hus för 22 år sedan.
Det här lilla huset skulle så klart städas och fixas till innan flyttlasset körde dessa mil till vårt nyköpta hus. Städningen ... ja, den stod jag, mamma och Affes syster för. :) 
Vi skurade, fejade och skurade och hade allmänt kul i det nya huset. Mamma stod med en stor kvast och drog i taket, det fanns huuuur mycket spindelväv som helst. Inte konstigt alls, huset hade ju stått tomt ett tag. Medan hon stod där och drog i spindelväven upptäckte hon en ganska stor svart prick mitt i väven. Hon hojtade på oss andra att vi skulle komma och kolla vad det var.
Kan tala om att hon är lika rädd som jag för småkryp. Carola har jag aldrig sett som direkt rädd för sådant. Men jag vet inte ... man blir ju som man umgås, kan vara därför hon också drog öronen bakåt lite. hihi
I alla fall, vi sprang dit för att kolla ... precis lagom till det här lilla krypet plötsligt sträckte ut sig och blev jäääättestor, vi hade alltså fått syn på en liten, liten spindel. :) :) :) 

Ja, ni kan tänka er oss tre "kärringar". Där stod vi, mitt i ett tomt hus, och skrek rakt ut i luften ... och ingen av oss vågade röra den här lilla spindeln med kvasten.
Men någonstans ifrån kom det här modet, mamma dängde till spindeln med kvasten så den ramlade ner på golvet. Och sen slog hon till. Ja, hon slog ... och slog ... och slog. Jag lovar, hade golvet varit det lilla minsta ostabilt hade hon gjort ett stort hål hahaha. Men spindeln dog i alla fall.

Än idag, varje gång jag ser en spindel, ser jag mamma framför mig, med en kvast i handen och rasande ögon. Ja, så kan min mamma gå till väga. :) :) :) 

EN VECKA!!

Jag är sååå stolt över mig själv som faktiskt varit rökfri en hel vecka nu. Och idag vill jag nog påstå att jag var lite nervös inför gårdagen när jag skulle dricka. Har ju hört flera stycken som antingen inte vågat dricka för att inte falla tillbaka eller de som fått ett återfall och feströkat istället. Men det gick som smort igår. Bara vid ett tillfälle kände jag ett litet sug när Pia tände en cigarett och jag i samma veva inte riktigt fick ordning på min el-cigarett. Men jag fixade det också och det gör mig extra glad idag faktiskt. :) :) 
Och idag erkände även sonen att han är förvånad att jag inte rökat på en hel vecka. hihi
Jag vet, en vecka är ju inte så länge. Men nu i början räknar jag både dagar och timmar. Och för varje timme och dag jag är utan cigaretter blir det förhoppningsvis också lättare och lättare.
Så idag firar jag mer än bara påsken. :) :) :) 

MORGONKAFFET ÄR VIKTIGT!!

Nu är jag äntligen hemma igen och fått lite kaffe i mig. Men guuuu så roligt det har varit. Har inte skrattat så mycket på väldigt, väldigt länge. Det var så jag fick håll i magen till slut. :) :) Tänk att två gamla tanter fortfarande har det i sig. :) 
Måste ju säga att jag saknar den tiden när vi satt vid köksbordet nätterna igenom och bara pratade en massa babbel och skrattade. Fick sådana flashbacks. Och ja, jag skulle helt klart kunna vara där ytterligare en kväll. Dock hade jag brådis hem till min egen dator och mitt egna kaffe. hihi

Nu blir det massor med kallt vatten i ansiktet så jag blir mig själv igen. Känner mig något flummig just nu.

DAGEN EFTER!!

Godmorgon alla söta.
Vaknade upp på Pias soffa för en liten stund sen. Nej ingen baksmälla, men ack så törstig jag är. Det känns som jag har hela Saharas ökensand i munnen. :) :)
Vi hade i alla fall en jättemysig kväll, där det pratades om både minnen och drömmar.

Jag skulle gärna stannat kvar och druckit morgonkaffe. Men jag vill inte väcka Pia och själv måste jag hem till dagens tvätt ... och lite KAFFE. :) :)





FREDAGSMYS!!

Ja vad säger man? Jag har så så så roligt och skratten haglar. Jättedumt, men jag trivs som fisken i vattnet trots att det bara är jag och Pia. Japp, det var ju hos henne jag landade ... vem annars?? hahaha
Just nu körs det massvis med minnen här. Och det är riktigt mysigt.

Nu säger jag iallafall godnatt. Jag hoppas ni har en lika mysig Fredagskväll. Ta det lugnt ikväll, och var rädda om er där ute i vimlet.

Sov gott alla och dröm sött. :)





ÄNTLIGEN MAT!!

Jag är heeelt slut efter ett par timmar i affären. Det var mycket folk som drog och slet i påskmat, påskägg och godis. Och jag som inte är speciellt road av stora folksamlingar. :(
Det är en himla tur att mamma hade färdiglagat i frysen.

Nu blir det lite käk hos mamma innan jag rusar hem och fixar till mig inför utgång. :) :) :)



HALVA JAG ÄR REDO!!

Då har jag donat och haft mig här hemma. Nu är jag så klar som jag kan bli för att sticka iväg med mamma och handla lite påskmat inför morgondagen. :)
Så jag fixar väl till det sista innan jag sticker till stora vida staden ikväll. Tjoho...
Jag måste vilket fall som helst fixa lite middag till mig och Beatrice. Dennis och Dessi är bortbjudna på middag. Så idag blir det "dukat för två". :) :) 

Nej, nu måste jag rusa. Skall skjutsa ungdomarna nu först innan jag gör något annat.
Hörs sen.

EN DAG FÖR TIDIGT!!

Måste ju ha vaknat alldeles för tidigt när jag är så trött att jag inte ens minns vilken dag det är. :) :)
 Sitter här och funderar på bloggen och skall förbereda lite inför dagen. Och då kommer jag plötsligt på att det är dax för "veckans minne". Jag hade ju redan ett i bagaget som jag tänkte skriva om och satte igång med en himla fart så jag skulle hinna publicera det nu på förmiddagen.
När jag skrivit nästan hela inlägget började jag fundera ... det var något som inte stämde. Visserligen är jag ledig idag. Men vänta nu ... det är ju inte LÖRDAG då minnena kommer upp. hahaha
Är man trött då eller?

Ja, ja. Nu har jag i alla fall skrivit det. Det blev till att spara det och plocka fram det i morgon istället. :) 

TIDIG MORGONSYSSLA!!

Röd dag, jag är ledig ... och vaknar halv 6. Inte så jättebra när jag skall vara vaken länge ikväll. Men jag har i alla fall tagit tillvara morgonen med att ladda upp inför kvällen.
Det kommer att bli ett litet test det här. Jag är inne på min sjätte rökfria dag ... och ikväll skall jag dricka. Ja det blir spännande att se hur jag fixar detta. Men nu är jag så taggad på att bli helt rökfri så jag är ganska övertygad om att jag klarar det även ikväll.

Nu blir det i alla fall morgonkaffe och datamys innan jag fortsätter här hemma. Har en del planeringar under dagen att göra. Och jag hoppas den här dagen går fort. Jag längtar som en tok tills kvällen. Det är ju så sällan jag gör något utöver det vanliga ... och det skall bli sååå kul ikväll.

Hoppas ni andra får en härlig Långfredag. Var rädda om er och ta hand om varandra.

GODMORGON

UDDA MIDDAG!!

Snacka om att vara lat. Beatrice hade fixat ingredienser till fläskpannkaka ... gulliga hon. Det var bara det att när kvällen kom var båda två så trötta att ingen av oss orkade stå och slava vid spisen. Så vi tog det absolut enklaste vi kunde komma på. Makaroner med ketchup. hahaha
Detta käkade man alltid förr i tiden när man inte orkade laga något, speciellt om man varit ute kvällen innan och bara ville slappa dagen efter. :) :) :) 
Fick en liten flashbacks där. hihi 

Nu tänker jag snart krama kudden. Det blir en lååång dag i morgon ... som slutar med en utekväll på stan. Härligt, härligt. Men jag behöver så klart en ordentlig natts sömn om jag skall orka med hela denna LÅÅÅÅNGFREDAG. :) 
Så nu säger jag godnatt till alla, hoppas ni haft en bra skärtorsdag.

Sov gott och dröm sött.

HEMKOMMEN FRÅN BLÅKULLA!!

Har ni haft besök ikväll? Jag glömde ju nästan bort att det var ikväll påskkärringarna ringer på dörren. Så om någon skulle dyka upp får jag väl dela med mig av mitt påskägg som jag fick från jobb. hihi
Har ingen aning om det varit någon och knackat på, har inte varit hemma så länge. Mötte upp Pia tidigare för att köra en del ärenden. Och jag har ALLTID kameran med i beredskap ... just för att kunna lägga in här på bloggen. Var tror ni kameran låg? LÄNGST NER i väskan, där gjorde den väldigt stor nytta kan jag tala om. hahaha
Visserligen är det inte en jättebra kamera längre. Den har ju några år på nacken och börjar bli lite si sådär. Men den gör jobbet åtminstone ... när man väl plockar upp den från väskan. :) :) 

Nu blir det lite slapp framför TV'n innan jag kastar in mig själv i duschen. :) :) :) 

FICK PÅSKPRESENT!!

Stressade på som bara den när min arbetsledare ville jag skulle komma in till kontoret efter jobb. Visste ju att de skulle sluta tidigare just idag. :)
Men jag hann, blev klar nästan en hel timme tidigare. :)
Så kom jag in ...... bara för att mötas av ett "glad påsk" och ett påskägg. Såååå gulligt. Den här helgen skall jag alltså synda. Japp, det blir godis för hela slanten. hahaha



Apr. 17, 2014



ALLTID TREVLIGT MED UPPSKATTNING!!

Idag tog jag mig faktiskt tid till att ta en kopp kaffe när övriga fikade. Jag trivs så himla bra och det är så lätt att prata med alla.
Idag fick jag dessutom beröm för mitt sätt och engagemang. Och det är så klart kul, med tanke på att jag inte alls är van. Fast det är klart ... engagemanget har jag alltid oavsett vad jag gör. Sen är arbetskollegor A och O. Så det är mycket de som bidrar till att det är kul. :) :)



INGEN SÖMN!!

Minns ni drömmen jag hade för ett antal månader sedan om urskog och jagande vargar? Den har ju hållit sig borta nu ett bra tag men dök plötsligt upp igen. Samma dröm ... helt nya ansikten. Så drygt alltså och jag har ju vaknat en gång i halvtimmen nästan hela natten. Kul när man skall iväg och arbeta.
Det blir MASSOR av kaffe så jag skall vakna till liv. Och stora pipan åkte också fram, för just den här morgonen skulle jag behöva dubbla doser cigaretter. Så det fick bli en med extra "kräm" i. hahaha

Jag hoppas ni har haft en lugn och bra natt i alla fall och att ni är någorlunda utvilade. Det kan behövas om ni skall ta er en tur till Blåkulla. För ni vet väl att det är just idag alla häxor ger sig iväg? :) 
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er ... och varandra. :) 

GODMORGON

JUST NU I SAMTAL!!

Den här kvällen har ju bara rusat iväg. Nästan hela kvällen har jag spenderat i telefon ... med PIA. Det blev ett långt samtal ... så långt att det till och med bröts. hahaha
Japp, fick ju ringa tillbaka. Jag kände mig ju inte alls klar med samtalet. :) :) 
Och som sagt, där är vi fortfarande. Sitter här och knappar samtidigt som vi babblar. Visst jag kan ju koncentrera mig på två saker samtidigt ...... och skratta. Konstigt nog skrattar jag ALLTID när vi pratar i telefonen. hehe

Nu tänker jag i alla fall säga godnatt. Skall snart avsluta mitt kvällsumgänge och krypa till kojs. Hoppas ni har haft en härlig kväll och att ni får en riktigt god natts sömn.
Sov gott alla och dröm sött.



... dagens middag. Gissa vems idé? Japp, Beatrice. En av favoriterna ...

NIKOTINBEGÄRET BLEV FÖR STORT!!

Dålig uppdatering idag. Jag har varit så suveränt trött, nu känner jag av morgonens stress.

Jag hamnade iallafall hos pappa efter jobb. Något irriterad över att e-ciggen inte fungerade som de skulle kom jag in där och var tjurig. Det var nikotinbegäret som blev för starkt.
Tur man har pappa som kan ställa tillrätta felen. Så NU mår jag toppen igen ... fjärde dagen nu. JIPPI.



PÅSKEN ÄR PÅ VÄG!!

Sooom jag stressat på under förmiddagen för att hinna med innan kyrkan och salar blir upptagna runt middagstid.
Nu kändes det som en väldigt bra idé att sätta sig en stund innan sista rycket före lunch.

Jag har kommit in det riktigt bra trots att detta egentligen inte är min grej. :)
Sen hjälper det så klart att jag inte röker, inte lika kul med pauser då. hahaha ... och att ha tankarna på annat håll. Till exempel är det mysigt att fundera på påsken nu när det finns en miniDennis i huset.

Påsken har även hittat till jobbet Mysigt, eller hur?


PLANERAR DAGENS RUTT!!

Igår när jag var på väg in för att städa ett av alla rum nästan kolliderade jag med husmor som precis dukat upp för kaffe. Oj, den detaljen hade missats att berätta ... att de olika rummen kan vara bokade vissa dagar och timmar, och att ett schema fanns att se på en dator inne på expeditionen.
Vilken himla tur att t.ex kyrkan inte hade varit aktuell än för någon gudtjänst. Grannt om jag kommit inflygandes där mitt i en ceremoni. hihi

Nåja, det är ju ingen fara ... tur att bara det rummet hittills varit upptaget. När jag sen gick in på expeditionen visade det sig att både idag och nästa vecka var det MYCKET bokningar. Tur jag kollade igår ... idag får jag lägga om städrutten. hehe
Ni hör så haj jag blivit va?? :) :) :) 

Nu är det morgonkaffe som gäller. Och jag sitter givetvis och njuter framför datorn ... för jag behöver ju inte springa ut på balkongen. :) 

Ha en riktigt härlig dag alla, och var rädda om er. 

GODMORGON

GODNATT!!

Då är det äntligen kväll igen ... och jag får snart gå och lägga mig hihi. Sitter i stolen och halvsover framför "Trolljägarna". Det är alltså så här det känns efter en "hård" arbetsdag? 
Jag tror dessutom att jag kommer vakna med träningsvärk i benen i morgon. hahaha
Inte illa, jag får betalt för att träna ... och det hela 6 timmar.

Nu fortsätter jag titta lite på trolljägarna innan sängen kallar. Får se om det blir en HEL natts sömn. Jag hoppas i alla fall att ni haft en härlig kväll och att ni får en HEL natts rogivande sömn.
Sov gott alla, hörs i morgon igen. :) 

... mitt TV-nöje ... 

BRA MED SURROGAT!!

Landade så klart någon helt annanstans efter jobb. Och nu, ett par timmar senare, har givetvis alla batterierna lagt av. Ett smärre utbrott fick jag ju när nikotinet inte kunde tillfredsställas. hahaha
Tur man har en väninna som plötsligt kunde skaka fram en tillfällig "pipa". :) :)



SNURRIGA JAG MISSADE BILDEN!!



Apr. 15, 2014

Ja, ni märker ju själv hur trött jag är. Tryckte på skickaknappen av misstag ... TVÅ GÅNGER. Som tur är har jag bara en timme kvar ... och en liten del att städa. Längtar som en tok efter kaffe ... får bli ett besök hos bästa vännen efter jobb.

Japp, nu blir det sista rycket efter min exklusiva lunch. :) :)

Apr. 15, 2014

Visst är man effektivare när man är ensam ... men jeeezzzus vad jag har ont i fötterna.

Apr. 15, 2014

Visst är man effektivare när man är ensam ... men jeeezzzus vad jag har ont i fötterna.

PAUSAR I SOLEN!!

Man blir ju mycket effektivare när man går själv och städar. Det var så pass att jag glömde bort kaffepausen. hihihi
Men ja, en liten paus hinner jag med ändå ... jag och min vän. :) :)
Jag är inne på min tredje rökfria dag och det går över förväntan. Mitt dåliga humör växlar, men det får man ta. Det blir säkert bättre så småningom.

Nu kallar plikten igen, måste rusa.



BRA START PÅ MORGONEN!!

Märkligt nog så är jag mer nervös idag än igår. Idag skall jag vara på "arbetsplatsen" hela dagen utan assistans. Och jag känner lite så där att tänk om jag missar något nu när jag inte har någon som berättar vad och hur det skall göras. Löjligt ... jag vet ju vad som skall göras. Men jag antar att det är normalt att känna oro i början. För jag vet så klart att allt kommer att gå lysande även idag.
Igår blev det väldigt mycket babbel eftersom vi var två på plats. Dessutom skulle mycket berättas för mig om medel och andra saker jag bör veta. Den biten har jag inte idag så jag blir förhoppningsvis mer effektiv idag.

Nu blir det morgonkaffe och en smoothie. Jag börjar redan halv 8 idag så det blir till att sätta fart nu.
Ha en fantastisk dag alla och var rädda om er.

GODMORGON

FÖR EVIGT!!

Den här veckans filmtips får bli en riktig smörig sådan. Det är sådant som bara händer i sagornas värld. Ja, ni vet, kärlek, kärlek och åter kärlek ... där askungen möter prinsen. Hur många får uppleva det? Ja oavsett om ni upplevt det eller inte så är detta helt klart en film att svepas med av. Den är suveränt bra.
Tilmens titel: "För evigt".

Filmen utspelar sig på 1500-talet och handlar om den unga Danielle som efter sin pappas hastiga bortgång måste slava för sin styvmamma och hennes två otroligt bortskämda döttrar. Riktigt irriterande tjejer må jag säga. Men ja, vi har ju så klart den godmodiga och genomärliga Danielle, som förövrigt spelas av Drew Barrymore, som naturligtvis blir kär i självaste prinsen.
Som sagt, detta är en riktigt smörig historia. Och gillar man, som jag, kärlek, drama, kärlek, japp då älskar man den här filmen. :) :) 

Och med detta väldigt sena men härliga filmtips säger jag godnatt. En ny och ARBETANDE dag väntar åter igen.

Sov gott alla och dröm sött.

INTRESSANT KYRKA!!

Nu kan jag ju verkligen säga att jag har arbetat en hel dag och är ganska trött i både kropp och huvud. Det har varit både kul med en massa nya ansikten och lärorikt. Tänk att själva städningen i sig kan vara givande. Trodde jag aldrig jag skulle säga. Men det är faktiskt så att det blev något helt annat när man städade efter en viss sorts rutin.
Sen var det ju inte helt fel med själva kyrkan i sig. Tänk att jag idag varit inne i Malmös äldsta kyrka ... som byggdes på 1100-talet. Vaktmästaren hade en hel story att berätta, så intressant det var. Japp, man kan väl säga att jag haft en betald historielektion. :) :)  

Det blir i alla fall en riktig slappekväll, känner mig ganska mör. Det märks verkligen att jag inte är van vid att hålla igång så här en hel dag. Men kul har jag haft det. :) 

... malmös äldsta kyrka invändigt ... 

DAGS FÖR LUNCH!!

Ett helt nytt område där inte den där vanliga kaffekvarten existerar. Men lunchen har vi. Och vad missar jag väl då om inte lunch hemifrån???Tur jag arbetar precis bredvid ica.

MIN DAG KAN BÖRJA!!

Redo för att ge mig iväg till jobb. Alla maskiner är laddade, till och med kroppen har fått sitt. Ja vem vet när jag får kaffe nästa gång, så det blev dubbel dos kaffe den här morgonen. hahaha
Och eftersom jag nu inte vet när jag får chansen till att blogga igen tänkte jag att jag kikar in här som hastigast innan dagen tar sin början.

Jag skall alltså vara utanför Oxie kyrka och möta upp min nya arbetskollega om en halvtimme och sen tar vi vid där. Är det sen någon som känner för att bjuda på kaffe efter 14.30 ... eller bara hänga en stund ... så är inte jag den som är den, det går nog att ordna. hahaha

Nej, nu måste jag rusa, hörs sen.

FÖRSTA ARBETSDAGEN!!

Första arbetsdagen ... och nu känner jag mig lite nervös inför vad som komma skall, ungefär som när man är sju och skall till skolan för första gången. hahaha
Och precis som en förstaklasser så är jag också såååå taggad till att sätta igång med något nytt i mitt liv. :) 
Eftersom nu detta är första arbetsdagen ... jag har ingen aning om vad det vill säga, hur vi arbetar, vad som skall göras, hur och om pauser ens existerar ... så har jag heller ingen aning om och när jag kommer kunna uppdatera här på bloggen. Så ni får ha överseende med att det kanske inte dyker upp något på ett antal timmar. :) 

Nu blir det i alla fall lite morgonkaffe så jag vaknar till liv ordentligt.
Ha en  superbra dag mina vänner, och var rädda om er.

GODMORGON

I VÄNTAN PÅ MORGONDAGEN!!

Nu är det dax för sängen känns det som. Klockan ringer halv 6. Och då skall vi vara pigga så vi kommer i tid till jobbet. Det känns sååå skönt ... och en aning spännande ... att kunna ge sig iväg i morgon bitti. Men samtidigt lite oroande när det är något helt nytt jag skall göra.
Och så klart har jag förberett mig inför morgondagen med mina cigaretter, så jag inte står där mitt på dagen och håller på att gå under. hihi

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla där ute. Jag hoppas ni har haft en bra Söndag och att kvällen har varit lugn och fridfull. :) 
Sov gott och dröm sött.

EFTERMIDDAGSSÖMN!!

Idag blev det en härlig siesta, inte helt fel ... men kanske av en lite tokig orsak. El-ciggen fungerar ju så klart. Men den kan aldrig ersätta originalvaran så eftermiddagen har väl varit lite si och så. Men nu SKALL jag klara det här så jag sov bort ett par timmar för att slippa känna begäret. hahaha
Tror det blir bättre i morgon när jag är iväg och arbetar.

I alla fall vaknade jag lagom till matoset och ett dukat bord, det är inte helt fel det heller. :)
Det är efter maten som den här vanan kommer in att man skall ha det här blosset. Men nope, idag blir det kaffe och EL-CIG. hehe
Jag vet, det har ju bara gått en dag. Men jag känner mig JÄTTEDUKTIG. hihihi

HAMNADE I OVÄDER!!

Snacka om att hamna i oväder.
Efter stallet gick vi som vanligt till Wessels för en kopp kaffe. När vi suttit där en stund tittade Beatrice ut genom förnstret och sa att vi nog fick börja gå om vi skulle hinna hem innan det blev oväder ... molnen var väldigt mörka.
Och mycket riktigt. Vi hann inte mer än ut från Wessels förrän det började ösregna och blåsa utav bara den. Det var nästan så att jag hade flygit iväg om inte Beatrice tagit tag i mig haha. Och just idag hade jag så klart inte bilen med mig. :( 
På den lilla stunden det tar att gå hem från wessels hann både jag och Beatrice bli dyngsura. Det var bara till att kasta av sig alla kläderna när vi kom hem. :) :) :) 

JAG KLARAR DET!!

Efter att ha haft lite frustration tog jag en ordentlig bensträckare och en rask promenad till stallet. Det hjälpte faktiskt. Då kan jag kanske nyttja promenader när jag känner suget komma. :)
Dock går jag inte så långt utan min nya vän. hahaha



TUNGA ARTILLERIET!!

Stora artilleriet åkte fram.
Fick ju ett kit med nya cigaretter, hylsor och extra laddare av pappa sist jag var där. Men dessa var inte fulladdade och det tänkte så klart inte jag på. Så när jag suttit ett par timmar i morse och dragit på en sådan pinne började den blinka. Och ja, eftersom jag nu var röksugen blev begäret något för mycket och mitt dåliga humör kom fram. Tyvärr påverkar det andra runt mig ... som inte riktigt vet hur man stöttar utan bara kan gnälla tillbaka. Sådant är livet. Jag har lärt mig genom åren att folk inte har så mycket empati för andra människor. Så jag köper att folk snäser och gnäller på mig.
Och om folk runt mig inte stöttar mig ... då kan man nog lugnt räkna med att inte jag stöttar tillbaka när den dagen behövs. :( :( 

Nu har jag i alla fall hittat mina andra grejer som jag haft undanstoppat sen jag försökte sluta röka sist. Tror att det finns lite laddning kvar där medan jag väntar på att de nya skall blir klara.

DAG 1!!

Det blev en dag tidigare än beräknat. Men igårkväll tog cigaretterna slut, idag är det alltså första rökfria dagen.
I morse när jag vaknade tog jag på mig jackan och gick ut på balkongen. När jag stack ner handen i jackan och upptäckte att jag inte hade några cigaretter blev jag först jättesnopen. Jag brukar aldrig vänta med att handla tills det är helt slut. Det tog några sekunder innan jag kom på att jag hade slutat med dessa giftpinnar hahaha. Snacka om att vara vanemänniska. :) :) 
Så istället blir det kaffe och en E-cigarett.
Alla tidigare gånger då jag slutat röka har jag sagt att jag verkligen skall försöka. Jag gör inte det den här gången. För nu har jag lagt av. Detta är alltså dag 1.

Ha en fantastisk dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

KOLLAT IN KATE HUDSON!!

Sitter och slappar framför en av de allra bästa filmer med Kate Hudson, "hur man blir av med en kille på 10 dagar". Filmen är snart slut och jag måste säga att detta är en riktig 10-poängare. Den är riktigt bra, och den blir bättre för varje gång man ser den. :) :) :) 

Vill ju säga godnatt också innan det blir alldeles för sent. Det har varit en riktigt mysig dag ... på alla plan, och än är den inte slut. Det blir nog någon kopp kaffe till ... och varför inte ett litet besök in till SIMS-världen innan sänggång? :) :) 

Hoppas ni också haft en underbar dag och en ännu bättre kväll. Godnatt och sov så gott alla.

Sweet dreams.

HÅLLIT IGÅNG!!

Jag har faktiskt inte legat på latsidan under tiden familjen var ute och roade sig. Nope, här har plockats både hemma och i tvättstugan. Visst vet ni ... en annan har ju vikarierat för Beatrice och körde hela tvättningen. Och nej, jag hade inte glömt hur maskinerna fungerade. hahaha
Nu är dock ordningen återställd ... HELA konkarongen har landat här hemma igen. Jag hann inte riktigt med allt jag tänkte idag, men jag är nöjd ändå. Jag är klar med tvätten i alla fall och nu väntar bara en slappekväll ... såvida inget annat oväntat händer. ;) 

HENNES KÄNSLOR VAR STARKA!!

Det här med kärlek är ett härligt fenomen. Och tänk, det är inte bara vi vuxna som faktiskt kan känna både sorg och glädje i sitt letande efter den rätta.
Detta är alltså "veckans minne".

Om jag inte minns helt fel så var året 2001. Jag och Pia umgicks väldigt, väldigt mycket. Och naturligtvis fördes detta över till våra barn. De var inte så gamla och hängde så klart med så fort jag och Pia skulle träffas. Beatrice och Samina var 7 år, Teddy var 9.
Samina var väldigt framåt för sin ålder och var mer på Teddys våglängd än på Beatrice. Och Teddy trivdes också väldigt bra i Saminas sällskap. Nu skulle man ju kunna tänka sig att Samina och Beatrice lekte tillsammans och hade kul. Men nej, riktigt så var det inte. Samina var en tjej med väldigt starka känslor ... och de känslorna gav hon helt och hållet till Teddy. :) Den lilla gulliga tjejen var upp över öronen förälskad i min son.
På hennes sovrumsvägg hängde bilden på Teddy. Och hon lät oss förstå vart hennes känslor fanns, hon dolde absolut ingenting. hahaha
Teddy verkade som sagt också trivas i hennes sällskap, han till och med sov över hos Pia vid ett par tillfällen. Och han kunde mycket väl få för sig att knalla hem där utan mig och Beatrice. Det var urgulligt.
Samina hängde med mig vid några tillfällen när jag skulle hämta hem Beatrice från mormor. Men jag visste ... jag visste alltför väl att det var Teddy som hägrade, vid sådana tillfällen fick hon ju chansen att träffa honom. :) :) 
För trots att det är 33 års skillnad mellan oss så förstod jag, hon gick igenom samma vånda som jag gjort så många år tidigare.

Nåja, en kväll hemma hos mig så bestämde sig i alla fall Samina för att nu skulle hon prata allvar med Teddy och fråga chans på honom. Hon drog resolut med sig Teddy in på toaletten för att berätta att hon älskade honom. Teddy var helt oförstående och inte alls förälskad i henne. Han var väldigt ärlig och sa precis vad han tyckte ... och det var inte att han älskade henne tillbaka. Samina rusade ut från toaletten i flöden av tårar. Hon grät och grät. Det gjorde såååå ont i mig. För som sagt, jag visste precis vad hon gick igenom. Och vad tror ni hände? Jag började också gråta hahaha. Snacka om empati.
Samina var så arg att hon dagarna efter rev sönder bilderna hon hade på Teddy. Jag tror att hennes ilska varade i en eller två veckor innan hon kom på att det fanns fler killar än Teddy. Liten var hon men hon var helt klart förståndigare än mig. hehe

Nu har det gått 13 år och det skrattas varje gång vi pratar om det. Och jag tror att jag talar för alla parter när jag säger att det var helt klart det bästa som kunde hända. För idag har båda två härliga och stabila partners som älskar både Samina och Teddy för de personer de har utveckat sig till. Tror inte att de kunde få bättre än det de har idag.

Ja, Pernilla är det bästa som hänt Teddy. Och jag kan garantera att även Samina har hittat den rätta. Men det är ett härligt minne och ja, våra familjer har alltid, och kommer alltid, att vara sammanflätade. :) :) 

HELT ALLENA!!

Just idag uppskattar jag min egentid jättemycket. Alla i hushållet har gett sig iväg på en dagsutflykt och det känns riktigt härligt att rå om mig själv lite.
Inatt satt jag och hade memorielane i huvudet mitt. Plötsligt var jag tillbaka 30 år i tiden och satt och mindes alla glädjeämnen man hade för sig. Så på något sätt känns det helt naturligt att jag idag har den här tiden för mig själv. Jag vill fortsätta att mysa och minnas gamla tider. hihi

Nu först blir det frukost innan jag går på lägenheten ... den behöver sig absolut ett lyft. Och naturligtvis fortsätter jag med mina härliga minnen under tiden jag går här hemma och plockar.
Tänk ... för 30 år sen ville jag inte vara ensam längre stunder. Men nu uppskattar jag tiden väldigt mycket. Det är ju ingen annan än jag själv som har nytta och glädje av mina minnen, så det känns bra att få gå här med leende läppar utan att behöver förklara mig. hehe

Som sagt ... nu blir det först lite frukost.

SOVMORGON DELUXE!!

Alltså ... gamla tanter skall ju inte inta alkohol. :) 
Det blev både en och två och tre och fyra drinkar innan jag framåt tretiden hamnade i säng och slocknade. Jag var på väg flera gånger, stängde till och med av datorn vid något tillfälle för att lägga mig. Men eftersom jag inte kunde somna, knallade jag upp igen och startade den. :) :) Så när jag väl somnade sov jag som en stock ända fram till halv 10. :) :) 

Men jag tyckte det var härligt att bara sitta här, drömma mig bort lite och utan dåligt samvete dricka lite drinkar. Men nu är det slut med det på ett bra tag. På Måndag börjar jag arbeta och allt dåligt skall bort från kroppen. Hmmm, kommer jag att lyckas? Jag vet, har ju sagt det massor med gånger. Men det är svårt att lägga allt sådant på hyllan när man bara går hemma och känner tristess. Nu har jag ju faktiskt varit ganska duktig med godisätandet. Men i morgon lägger jag även cigaretterna så det blir dubbelt upp. :) 

Nu blir det en god kopp kaffe på balkongen. Solen skiner och det är riktigt varmt där ute ... precis som jag känner mig. :) 
Hoppas ni får en fantastisk Lördag folket, och var rädda om er. :) 

GODMORGON

NJUTER AV FREDAGSKVÄLLEN!!

Det har gått väldigt bra med godisätandet och chipset, detta är tredje veckan jag är utan chips nu. Men idag har det blivit en del fuskande. Det är absolut inget jag ångrar faktiskt.
Kände idag när jag varit på intervjun och jag sen fick besked om att jag kunde börja redan på Måndag att jag bara ville mysa vidare den här dagen, jag blev ju fullständigt överlycklig. Så just idag har jag firat lite, åt ju ett wienerbröd på fiket. Dock så besannade jag mig lite när jag var hos pappa och hans fru tog fram och ville bjuda på en chokladgräddbulle. Mums, det är såååå gott. Men nope, jag sa faktiskt nej. Det ni......
Däremot handlade jag grädde när vi var bort till wessels. Och gissa vad jag skulle ha det till. Jo, ikväll tänkte jag njuta ordentligt bakom stängd dörr. Så jag bjuder mig själv på en irish coffee och njuter lite extra av att jag skall hålla helg och åka iväg till ... JOBB på Måndag. hihihi

Nu är det dax att säga godnatt. Jag fortsätter en stund till framför TV'n med mina egna små dagdrömmar. Jag hoppas ni haft en härlig Fredagkväll och att den fortsätter vara lika mysig.

Godnatt alla och sov så gott.
Sweet dreams.

SÅ KAN MAN OCKSÅ LEKA MED KATTEN!!

När jag var hos pappa hade vi riktig underhållning. En av katterna var uppe på byrån hela tiden. Det är inget som uppskattas där hemma minsann. Men pappa och hans fru har hittat den perfekta lösningen. De använder ett verkyg med lasermarkering. Katterna älskar det och försöker hela tiden jaga den röda pricken. hahaha
Ja, man kunde ju inte annat än skratta när katterna jagade pricken. :) :) 

Alla sätt är bra utom de dåliga ... sägs det ju. hihihi

JUST NU!!

Jag är fortfarande lyrisk. Var tvungen att fira ordentligt så det fick bli en fika på favoritstället. Och givetvis blev det ett wienerbröd också ... får ju fira lite extra idag. hahaha

Just nu sitter jag hos pappa och dricker ännu mer kaffe ... och testar nya modellen.
Vad tror ni? Är inte detta "jag"?






JAG HAR FÅTT ARBETE!!

Detta är bara helt FANTASTISKT. Jag har fått ARBETE. Först nu är jag vikarie i två veckor, börjar på Måndag. Gillar de sen mig så kommer jag att ingå i deras vikariebank.
Bara känslan att veta att jag har ett jobb ... och framförallt en inkomst ... gör mig så överlycklig att jag nästan får andnöd. hahaha



RÖKHOSTA!!

Har precis suttit en bra stund på balkongen med kaffe och en cigarett. Det är jätteskönt väder ute trots den tidiga morgonen. Men en sak som störde mig otroligt mycket var att jag hade sådan hemsk hosta. Jag fick dricka hur mycket kaffe som helst och massor med vatten innan det gick att njuta av den härliga och tysta morgonen. Och fortfarande har jag riktiga kuggar i halsen. Blä.
Nu måste jag ju göra något åt det. Jag har länge haft lite småhosta ... och speciellt på mornarna brukar det vara lite rossligt. Men i morse tyckte jag det var värre än vanligt. Ja, jag får helt enkelt ha det som mål ... att lägga giftpinnarna.
Har försökt hur många gånger som helst ... men det är ju så himla svårt. Jag borde ha en coach som finns där varje gång jag behöver och kan peppa. :) 

Nu skall jag i alla fall njuta av resterande av mitt morgonkaffe ...... UTAN cigarett. Och sen blir det till att fixa till mig, skriva ut CV och göra lite allmänt planerande. För idag blir det en ny intervju. JIPPI.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er där ute.

GODMORGON

... mitt nya mål ...
 

TRÖTT MEN GLAD!!

Nu känner jag verkligen av att jag inte sovit något på nästan ett dygn. Jag är vråltrött ... men ändå sådär glad och mår toppen. Tänk vad små bagateller egentligen kan göra för humöret. Det här sista dygnet har jag fått känna det här med att bara "vara" och jag känner mig så så lugn och harmonisk nu ... trots att jag inte sovit något.

Men nu tänker jag krypa ner i sängen i alla fall och väntan blir nog inte lång innan John Blund kastar sitt sömnmedel över mig. :) :) 
Jag säger godnatt nu. Hoppas ni haft en skön kväll och att ni får en riktigt god natts sömn.
Sov gott alla.

... det blev en favorit i repris. Härligt med mammor som lagar för mycket mat. hehe ...

VI SNACKADE SIMS!!

Det blev MÅNGA timmar och MYCKET kaffe hos Pia idag. Vi har alltid något att prata om, det bara pluppar upp i huvudet på oss. Som idag t.ex. Då hamnade samtalsämnet på SIMS, som vi båda engagerar oss jättemycket i, bildar familjer, släktträd osv. hihihi
Tänk att vi kan sitta och prata om en sådan banal sak som SIMS från min ankomst vid 12-snåret tills jag åkte hem runt 17.30.

Jag kan så klart inte svara för Pia men eftersom jag själv inte har så himla stort socialt liv och lever för andra runt mig, ja då får väl SIMS också bli en del av familjen. Eller hur? :) hahaha
Och på tal om att skapa och bilda familjer så har jag givetvis ett gediget släktträd. :) :) 

 

HOS PIA!!

Det gick ju inte riktigt som jag förväntat mig i förmiddags. Eller rättare sagt visste jag nog inte själv vad jag sysslade med.:) :)
Fortsättning följer som sagt. För vet ni vad? Bilen hamnade naturligtvis hos Pia.
Behöver jag berätta vad vi sysslar med?
... bildbevis ...




RAGGAR JOBB!!

Jag hoppade Radix idag när jag fick höra talas om ett eventuellt ledigt arbete. Eftersom jag fick höra talas om detta på omvägar och det inte är utlyst, så tog jag chansen att åka direkt dit.
Ja, det skulle bara vara behovsanställning. Och även om jag fick höra det via Dessi, som varit på jobbMalmö, så tänkte jag att vad har jag att förlora? Jag vet att JobbMalmö vänder sig till unga i första hand. Men som sagt, jag är lite smått desperat efter ett jobb nu, så jag tar alla chanser nu. :) :)

Japp, det är alltså där jag är nu.



NATTLIGT ÄVENTYR!!

Det blir ett väldigt sent godmorgon här. Tro't eller ej, men jag har varit ute på vift i princip hela natten, kom hem nu på morgonen. Ah, det är inte så farligt som det låter. Hade en väninna som inte mådde så bra, så jag lekte den hjälpsamma samariten och åkte hem till henne för att assistera. :) :) 
Och förutom då att hon inte mådde så bra, så mådde jag alldeles förträffligt. Jag fick några härliga timmar. Framåt morgontimmarna slocknade hon och jag åkte hem. Trots att jag inte sovit något inatt så mår jag prima och är inte ett dugg trött. Får se hur jag klarar av dagen så jag inte slocknar framför datorn på Radix. hahaha
Nej då, idag är det ingen risk att jag somnar ... kommer att vara riktigt pigg och speedad hela dagen. Men ikväll kanske ... då somnar jag säkert före Alexander. hihi

Nu blir det morgonkaffe och massor med vatten ... det får ersätta min smoothie den här underbara morgonen.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

EN PERFEKT KVÄLL!!

Vilken toppenkväll detta visade sig bli. Upptäckte för ett tag sedan att "10 orsaker att hata dig" skulle komma på kanal 11 klockan 21. Jag har tipsat om den här filmen tidigare här på bloggen. Och ja, den är lika bra fortfarande ... i alla fall i mina ögon. hahaha
Så jag skyndade mig att göra vid mig för kvällen för att kunna krypa ner och kolla den innan jag slocknar. Jag lovar, den här filmen somnar jag inte framför. :) :) 

Och inte nog med det. Tidigare ikväll fixade Beatrice middag till oss, chili con carne. Sååå gott det var, hon är riktigt duktig på det här med mat. Åt så jag nästan sprack.
Japp, detta har varit en härlig kväll. :) 

Nu säger jag godnatt till er och fortsätter titta på film. Hoppas ni haft en bra kväll och att den fortsätter i samma spår.
Sov gott alla och dröm sött. :) 

 
 

HAR VARIT EN BRA ARBETSDAG!!

Det har varit en riktigt bra och produktiv dag. Jag har varit så avslappnad medan jag suttit och sökt mina arbeten. Faktiskt så satt jag HELA dagen. Jag hade egentligen ett möte på AF i eftermiddags, men det blev uppskjutet så jag passade på att hålla igång hela långa dagen. Så skönt det faktiskt känns att ha varit igång så här.
Lite avbrott har de så klart blivit, har ju ett litet barnbarn som mer än gärna busar med farmor. hihi

Nu stänger jag i alla fall ner jobbsöket för idag. I morgon är det Radix som väntar, så då blir det där jag söker istället.
Och nu doftar det bara föööör gott från köket ... Beatrice är igång. Så nu blir det käk, hörs sen. :) 

FIRAR INTERVJUN MED POPCORN!!

Fick nys om ett städjobb som Dessi hade fått syn på. Så jag kastade mig så klart på telefonen och ringde upp meddetsamma. Och vips, 10 minuter senare hade vi stämt träff. Så nu har jag ytterligare en arbetsintervju på Fredag.
Med tanke på att jag varit på en hel del den sista tiden blir det lättare och lättare. Och det är inte heller så att jag blir extra nervös eftersom det är helt annat än det jag är utbildad för. Det finns inte så mycket att sälja in mig mer än min personlighet.
Så ja, nu håller jag tummarna för att hon gillar det hon ser på intervjun. :) 

Idag fick det bli lite lunchmys med popcorn. Det har gått superbra ett par veckor utan godis. Jag har haft mitt 70procentiga choklad som nödfall och sen var det tänkt att ta popcorn till helgerna, men jag har faktiskt inte varit sugen på vare sig chips eller något annat. Tror att chokladet har styrt upp där faktiskt. Men nu kände jag att jag ville unna mig något. Dels efter min nedstämdhet igår, men även att jag kände mig så mycket piggare idag ... och faktiskt har en NY INTERVJU på gång. :) 

ENERGIKNIPPE!!

Jodå .. piggnat till har jag alla gånger. Det är helt och hållet lillemans förtjänst som inte är still en minut. hahaha
Nej, jag skulle inte vilja ha det annorlunda. Jag tänkte mig att kanske kan man slimma till magen lite nu när jag jagar busfröet. :) :) :) 

... ena minuten här ... 



... för att i nästa hamna på ett helt annat ställe ... 

GORBY!!

Igår avslutade jag med programmet Renees rubriker. Och där hade hon med Anders Magnusson, som 1991 begick gorbyrånet. Nu är jag säkert lite efter min tid. Jag har ju inte följt honom genom åren och hade ingen aning om att han numera har lämnat sitt kriminella liv och är VD för sitt bolag där han hjälper en del av de brottsoffer som han själv skapat för många år sen.
Men jag blev riktigt imponerad av hans historia. Med i studion fanns ett av hans offer som han psykiskt skadade för 23 år sen. Och tänk, hon har inte bara förlåtit honom, utan arbetar i hans företag idag.
Ja som sagt, jag blev imponerad av honom. Den här mannen är ju verkligen ett bevis på att det går att ändra ens person från dåligt till bra.
Så i morse var jag tvungen att googla på honom ... min nyfikna sida ploppade upp lite där. hahaha
Sådant gör mig så himla glad ... när jag ser att det finns folk där ute som väljer en ny väg i sitt liv ... och faktiskt vinner över det dåliga. :) 

Jag skall också vinna över min morgontrötthet ... för nu blir det en stor balja kaffe och lite datamys. ;) 
Ha en superdag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MÅR BRA!!

Tänkte kika in och säga ett riktigt sent godnatt ... om det nu eventuellt är någon som bara väntar på det. hahaha

Mådde jag dåligt innan så mår jag så så mycket bättre nu. Det hjälpte att få skriva av mig här så klart. Men inte bara det, idag kände jag verkligen av att ha folk runt mig som faktiskt bryr sig och som kanske kan lägga ett gott ord för mig. Det hjälper jättemycket när det dyker upp sådana här tillfällen och idag kom det. Så nu mår jag mycket bättre och har även fått iväg ett par jobbansökningar nu på kvällen. :) 

Som sagt, jag behövde helt enkelt bara "skrika ut" lite. :) :) 
Resten av denna korta kväll skall jag ägna mig åt att bara vara, titta på TV och njuta av att jag faktiskt har något unikt i mitt liv. Jag kanske inte är rik på pengar för tillfället ... men jag är åtminstone rik på fina personer som omger mig. Det är jag otroligt tacksam för.

Nu säger jag i alla fall godnatt. Jag hoppas ni haft en underbar kväll.
Sov gott alla ... med glada drömmar. :) :) :) 

... något effektiv även ikväll ... 

DET ÄR TUNGT!!

Jag kom in i en riktig nergång för en stund sedan. Allt blev bara svart och jag kan lugnt påstå att jag inte var långt från tårarna.
Ja, vad hände? Jag tror inte jag vet det själv. Det är så mycket nu med arbetslösheten, pengarna ... ja, hela situationen egentligen. Men tidigare idag när vi satt några och pratade så blev det så negativt och deprimerande och jag tror att det kanske har bidragit lite till min nedstämdhet.

Det är fruktansvärt jobbigt att inte ha ett arbete, och det är ändå inte det värsta. För det absolut hemskaste är trots allt att det inte kommer in några pengar eftersom jag inte har något arbete. Det är psykiskt påfrestande att hela tiden gå omkring med den tanken, att hela tiden gå och oroa sig för hur det skall gå veckan efter eller månaden efter. Hur det kommer att lösa sig i slutet av månaden när räkningarna skall betalas.
Normalt sett är jag en väldigt positiv och glad person. Men mellan varven är det svårt att hålla det humöret uppe och sen jag blev arbetslös för två år sedan tycker jag att det är svårare med ett glatt yttre. Det är klart, oron speglar sig hela tiden i humöret.

Idag känns det tufft. Men jag vet ju att jag kommer tillbaka ... jag tar nya tag i morgon.

KLAR

Suttit i tre timmar nu med jobbsök ... och hann faktiskt med ett seminarium också på köpet. Okej, mycket hade jag redan hört. Men det skadar ju aldrig att få lite uppdatering. :)
Och var det soligt innan så var det KALLT när jag kom ut från Radix.

Nu bar det av till Wessels med Dessi och lillknatten innan jag får komma hem till värmen igen.

... och visst har vi en duktig hjälpreda ...



HAR BLIVIT BEROENDE!!

Vad snabbt man blir beroende av saker och ting. Igår hann jag aldrig med min frukost med mina smörgåsar och min smoothie. Och jag kände mig inte alls på hugget. Har ingen aning om det beror på det egentligen, men nu i morse när jag fick i mig min morgonsmoothie så känner jag mig mycket piggar. Tror minsann att det är detta som gör att jag står mig så pass bra ändå under dagarna ... för att jag får i mig vad jag skall på morgonen.
Det är som de säger ... frukosten är dagens viktigaste mål. :) 

MIN MORGON!!

Jag startade morgonen med undanplock i köket. Inte alls likt mig egentligen. Jag brukar vara tvungen att ha mitt morgonkaffe, helst två koppar, och minst ett par stopp på balkongen. Men när jag inte fick plats att ställa kaffekoppen någonstans på köksbordet innan jag gick ut på balkongen kände jag en aning morgonirritation och satte igång. Japp, det hjälpte. Irritationen flög bort direkt ... och det tog ju inte så värst lång tid heller. :) :) 

Idag var ju tanken att jag inte skulle söka jobb på förmiddagen eftersom jag skall till Radix på eftermiddagen. Men eftersom nu internet låg nere i stort sett hela gårdagen och jag inte fick sökt några arbeten då, blev planerna något kullkastade. Så idag får jag väl sitta ett par timmar i alla fall ... EFTER mitt morgonkaffe och datamys.hehe

Jag hoppas ni får en fantastisk dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

DARK TIDE!!

Har ju haft problem med internet i princip hela dagen, så det blev lite fel på inläggen som skulle upp idag. Det finns vissa saker som är svårare för mig och bland annat filmtipset har jag svårt för att fixa från mobilen. Men nu är äntligen internet tillbaka igen ... eller rättare sagt, Dennis kom hem och sen kom också internet "hem". hehe.

Men nu kör vi i alla fall ett sent filmtips. Den här veckan heter filmen "Dark tide". Det var den filmen jag fastnade så plötsligt i när jag var in till Dennis och Dessie härom kvällen. Jag kunde inte slita mig och plötsligt hade hela filmen gått och jag hade glömt vad det var ju skulle göra inne hos Dennis och Dessie. :) 

Filmen handlar om hajexperten Kate, som spelas av Halle Berry, som inte vågar ge sig ut i vattnet igen efter att ha sett en vän bli attackerad och dödad av en haj. Hon kommer till slut i kontakt med en rik man som erbjuder henne MYCKET pengar om hon tar ner honom under ytan och låter honom simma med en vithaj.

Filmen släpptes 2012 och är fantastiskt bra. Inte överdrivet blodig, men tillräckligt nervkittlande för att man vid ett par tillfällen måste vända bort huvudet. hahaha
Jag gillade filmen riktigt mycket och den är något jag absolut kan rekommendera.

Japp, nu rundar vi av kvällen med detta lilla klipp. Jag säger godnatt till er nu, skall alldeles snart krypa ner under täcket. Hoppas ni haft en härlig dag och kväll.
Sov gott och dröm sött.

DAGENS MIDDAG!!

Käk hos mamma ... och jag är så så mätt. Jag åt extra mycket också för att inte orka äta efterrätt. :) :)
Visst är det typiskt? Det blir chokladpudding och jag som älskar just det. Men nej, jag tänker stålsätta mig. Det här klarar jag. :) :)

... och dagens middag, köttsoppa med klimp ...


INGET INTERNET!!

När jag kom hem från Ikea kände jag mig ganska taggad och tänkte sätta igång med jobbsök. Men nähä, det gick ju inte ... Internet hade lagt av. Okej, jätteledsen blev jag ju inte ... nu hade jag plötsligt en anledning till lite mer avkoppling. Ända tills jag kom på att jag inte kunde göra något alls på datorn. hahaha

Vilken tur att jag åtminstone har telefonen så jag kan göra något. Kan ju visserligen inte söka jobb, kommer inte åt CV och brev. Men jag kan iallafall göra det bästa, BLOGGA. hihi



IKEA ISTÄLLET FÖR VILA!!

Det blev ingen vila för min del. Plötsligt fick jag ju reda på att det var träff på Ikea idag. Det hade jag helt missat, snacka om att jag fick fart. hahaha
Ja, ja, jag hann ... och det blev MÅNGA koppar kaffe, allt för att ersätta smoothien som jag missade i morse. ;)
Det kändes lite som att man fick tillbaka en del av ordningen eftersom jag inte varit med de sista gångerna. Skönt ......



ONT I HALSEN!!

Vaknade med halsont och rinnande näsa. Och jag som hade stora planer när jag suttit med mina jobbsök på förmiddagen. Men det får nog bli att ta det lugnt och vila istället, så jag inte ligger utslagen i morgon när det är Radix på schemat.
Nu skall jag i alla fall dricka lite morgonkaffe. Jag vaknade ganska sent idag, hörde ju inte klockan. Tur att Teddy kom upp och väckte mig ... annars hade jag väl sovit fortfarande. ;) 
Min tanke är ju att sätta igång runt nio så det lär inte bli någon längre morgonsträcka inte.

Jag hoppas ni andra får en bra Måndag och att ni är riktigt utvilade efter helgens alla bravader. :) Var rädda om er sjäv och varandra.

GODMORGON

INTE BRA MED SEN MIDDAG!!

Det blev en ganska sen middag idag. Och jag som bestämt mig för att INTE äta efter 18. Usch det här går inget vidare. Jag småfuskar hela tiden känns det som. Kanske inte så mycket med själva godiset, där har jag hållit mig ganska bra ... det var bara wienerbrödet idag som "råkade" slinka ner. hahaha
Men som sagt, jag skall klara det här. Och eftersom jag försöker uppdatera här på bloggen hur det går, tror jag att det kan peppa mig lite mer. För det är ju inget kul att skriva att jag misslyckats med något, så därför tror jag att det blir lite mer allvar av det hela. :) :) 

Det var Beatrice som stod för middagen idag och hon är en riktig fantast av det här med makaroner och fiskpinnar. Så det fick bli det ikväll. Men vi blev mätta i alla fall ... och det är det viktigaste.

Nu skall jag fortsätta titta på "Annika Bengtzon" på TV4. Och jag tror att det kanske till och med blir sömn innan det är slut. Så därför säger jag godnatt nu medan det är paus och jag fortfarande är vaken. Jag hoppas ni haft en kanontrevlig kväll och får er en riktigt god natts sömn.

Sov gott alla.

DET BLIR SENT!!

Märkligt, hur mycket jag än försöker lyckas jag aldrig komma ifrån Wessels. hihi
Trots att jag varit här tidigare idag fick jag ändå kvista hit med Beatrice för att fixa dagens middag. Jag vet, det blir lite väl sent. Men innan vi kom på vad vi skulle äta hann klockan snurra runt ett par varv.
Så ja, nu sitter jag och väntar på Beatrice. Oj, oj, vad skulle jag gjort utan henne?? :) :) Hon ställer upp i alla väder.



NEJ JAG HAR INTE GLÖMT!!

För er som har funderat ... nej, jag har inte glömt veckans minne. Jag hade ju börjat skriva ett, men plötsligt kom jag på att jag inte frågat personerna i fråga om det var okej. Och så länge jag inte har ett okej så går det inte att publicera. Så då tänkte jag istället att jag helt enkelt tar en minnesfri vecka. Jag vet, skulle ju meddelat men tänkte faktiskt inte på det. Så sorry till er som undrat.
Kommer upp nästa vecka. :) :) 

DÅLIG KARAKTÄR!!

Hur är man nu funtad om man inte kan stå emot en enda kaka när man är och fikar? Jag klarade första koppen, men när det sen var dax för andra koppen gick det inte längre. Snacka om att ha dålig karaktär. :)
Men jag får trösta mig med att detta är första och sista onyttigheten den här helgen. Inte ens popcorn blev det igår. Så ja, jag får njuta lite extra av detta wienerbröd. :)



GEMENSAM FRUKOST!!

Det händer alltför sällan, men ibland blir det faktiskt gemensam frukost även i vårt lilla hushåll ... som t.ex idag då. :) :) Och charmtrollet är ju stora killen nu och äter inte längre en och två små tuggor. Nej, nu är det STORA tuggor och HELA smörgåsar. Han ser bara för härlig ut där han sitter och gapar. Ja, han är som en liten fågelunge, gapar och sväljer. hahaha

Nu är vi i alla fall mätta och belåtna och kan med gott samvete snart bege oss till stallet. Det är bra när man är så där riktigt mätt, då kan man hålla sig enbart till kaffe när ridningen är slut. Har ju annars en tendens att slinka ner en och annan kaka till kaffet. :) :) 

VILKEN DIMMA!!

Jag är så himla tung i huvudet idag. Undrar om det kan bero på vädret, det är ju jättedimmigt och det gick knappt att se huset mitt emot balkongen. Hoppas det spricker upp lite tills det är dax för oss att sticka till stallet.
Vad händer annars idag? Jag hoppas att det inte händer så värst mycket mer än stallet och sen kaffe på det. Vill ta det riktigt lugnt idag, känner att både ben och rygg inte riktigt är som de borde. Även om det inte blev så väldigt mycket städ för mig igår blev det ändå en del spring ... och ja, jag känner av det lite idag. Så detta blir en vilodag. Men det passar bra ... Söndag skall man vila.

Nu blir det i alla fall först lite morgonkaffe så jag vaknar till liv, lite datamys ... och sen kan dagen få börja.
Ha en otroligt bra dag idag och var rädda om er där ute i vimlet.

GODMORGON

NU BLIR DET FILM!!

Har stått i en timme och vikt tvätt, sååå ont i ryggen av att stå på det sättet. Men det är Beatrice som skall ha all cred, hon har hållit igång i tvättstugan i flera timmar känns det som ... duktiga hon. :) :) Så idag har det nästan blivit lite som en vilodag för mig, trots att jag hade planerat in en massa hushållssysslor. Har inte ens behövt ta tag i mat och disk. hehe

Nu har jag slagit mig ner framför TV4 film och Greas 2. Det var ett tag sedan jag såg den filmen och den är grymt bra. Den kan så klart inte slå ettan. Men den är så pass bra att man absolut kan se den om och om igen. Och det bästa är att ja, nu är ju dagen slut så jag kan när som helst kränga ner mig på sängen och titta på filmen. Härligt med kvällar...

Jag passar på att säga godnatt till er nu. Hoppas ni haft en härlig dag och så får ni har det fortsatt mysigt ikväll.

Sov gott alla.

RÄDD FÖR ATT BLI GAMMAL??!!

"Dagens tanke".
Sitter och funderar på det här med åldern. Det har blivit allt vanligare att man skall förändra sig när man blir äldre. Det skall skönhetsopereras, färgas hår, slätas ut lite här och där. Naturligtvis skall kvinnan lägga makeup och mannen skaffa tupé ... allt för att inte bli gammal. Och när kvinnan kommer in i sin övergång då man är på väg att förlora hela sin kvinnlighet ... det är tabu att prata om, för "jag" är inte gammal. När någon gissar åldern och de tror att man är 10 år yngre än man egentligen är ... då sträcker man på ryggen och lever länge på den kommentaren. Faktiskt ... jag har själv varit likadan i alla år där jag velat tro att jag var yngre än jag faktiskt är. Nåja, jag färgar också håret. Men faktiskt inte av åldersorsak. Nej, jag gillar inte min råttfärg. Har aldrig tyckt det är speciellt snyggt.

Jag undrar varför folk tycker det är så hemsk att bli gammal. Själv känner jag av det lite. Men jag kan tycka det är en viss charm med det också. Det bästa med allt är nog ändå att man slipper sina blödningar varje månad. Jag skäms inte för att säga att jag är på väg in där. Svettas riktigt ordentligt mellan varven, som precis lika snabbt kan bytas ut mot världens frossa. Dessutom har jag rynkor lite här och där. Japp, det hade varit konstigt om jag varit slät som en 25-åring vid min ålder. hahaha
Så ja, jag omfamnar åldern. Jag har lärt mig massor på vägen, uppfostrat tre ljuvliga barn och haft min största karriär i form av fru och mamma. Jag var slät en gång i tiden, jag hade blödningar som jag skulle en gång i tiden. Nu är det en ny era och som sagt, det är något jag ser fram emot.
Det tycker jag alla borde göra, kvinnor som män. Kasta bort tupéerna, lösfransar och lösnaglar och anamma åldern. För det om något är charmigt. :) :) 

KÖKET HAR FÅTT ETT LYFT!!

Jag var så duktig igår och åt inget av den mörka chokladen. MEN ... idag kände jag riktigt hur suget började komma efter godis och chips. Bara att ta fram en liten ruta så det värsta behovet stillas. Tänk att det skall vara så himla svårt att bli av med sötsuget. :( 
Dock tror jag faktiskt att jag småfuskar ikväll och gör lite popcorn. Om man skall tro experterna så är popcorn inte riktigt lika farligt som chips. Och kanske jag inte känner av något sug då.

För övrigt har vi ju fått ett kök igen. Trodde inte det fanns något under allt stök. hahaha
Skall inte ta åt mig all äran faktiskt. Jag började i förmiddags. Men när jag väl tog en liten paus och skulle fortsätta så hade Dessi redan startat igen och var till och med nästan klar. Men jag klagar absolut inte, städning har ju aldrig varit min starka sida. hihi
Så ja, idag har alla utom jag varit flitig. :) :) 

FÅR ORK AV SMOOTHIES!!

Japp, pigg och vaken. Efter två stora baljor kaffe och sen en supergod frukost står jag mig riktigt bra nu så jag kan sätta igång. Tro´t eller ej men jag är fortfarande taggad. hehe
Tror faktiskt det har med mina morgonsmoothies att göra. De senaste dagarna har jag varit peppad att göra saker som jag normal tycker är tråkigt. Men smoothien gör verkligen att jag känner mig mätt och får helt andra krafter. :) :) 
Så nu blir det bara ett snabbt stopp till balkongen, sen är jag redo för ett par timmars hushållspyssel. :) 

MORGONSTUND!!

Vilken kontrast mot gårdagen. Igår var det så kallt att kylan kändes in i alla småben ... och nu på morgonen var det så skönt på balkongen att jag hade kunnat sitta där ute hur länge som helst och bara njuta. :) Dessa mornar, när jag dessutom får sitta i min ensamhet, uppskattar jag så himla mycket.

Idag blir det en massa tvätt och städ för min del, så jag lär inte komma ut direkt på några äventyr. Men ja, det behövs också göras. Jag hade en så bra "arbetsdag" igår att jag lever på det idag också. Så just nu känner jag mig jättetaggad till hushållsbestyr. Hmmm, är jag sjuk? Jag brukar ju liksom inte alls tycka om det. Hoppas bara känslan håller i sig tills det är dax att börja. hihi

Nu blir det i alla fall morgonkaffe och datamys en eller två timmar.
Hoppas ni får en strålande Lördag gott folk, och var rädda om er där ute.

GODMORGON

VI RUNDAR AV!!

Tro't eller ej ... men jag lämnade faktiskt in mitt CV och personliga brev till Coop Forum. Och det kändes bara så bra att ha gjort det. Jag vet, jag borde ju inte tycka det är jobbigt, men faktum är att det är det alltid. Varje gång jag lämnar personliga spontanansökningar tycker jag det är riktigt tungt. Men det är ju inte så svårt egentligen ... och jag borde ha insett det vid det här laget. :) :) 

Jag måste ju säga att jag är stolt över mig själv. Det blev inget fredagschips som det alltid har varit annars. Däremot handlade jag 70% cacaochoklad för den händelse det skulle bli alltför svårt att klara sig utan andra sötsaker. Då kan jag ta en "nödfallsbit". hahaha
Så ikväll efter maten nöjde jag mig med kaffe och vatten. Jag är såååå duktig. hihihi

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Ha en fortsatt mysig kväll och en riktigt god natts sömn.
Sweet dreams.


... det kändes som att komma till nordpolen ikväll nar vi gick ut på balkongen. Det var iskallt ute tyckte alla ... 



... utom Dennis då som körde strumplöst. hahaha ... 
 

SAMLAR MOD!!

Vi landade på fiket. Ovanligt ju hehe
Jag är på väg och skall lämna in CV`t men var tvungen att ta en paus i allt springande ... och så klart samla krafter inför ett eventuellt personligt möte.
Jag känner mig något feg nu när jag plötsligt skall lämna över papper och sälja mig själv. Tänk att man aldrig lär sig, tycker ju att det borde bli lättare och lättare för varje gång. Hmmm.
Nu skall jag iallafall sluka kaffet innan jag tar mig i kragen. :) :)



JOBBAT HÅRT!!

Det har både blivit en hel del jobbsök, resurch, uppföljning av spontanansökningar och givetvis ...... nätverkning. Guuu vad jag känner mig flitig. hihi
Det återstår en sak till när det gäller dessa bitar, och det är det personliga mötet där jag tänker lämna in CV och brev direkt i handen. Får se hur det går. Har ännu inget namn, och tänkte googla lite och se om jag kan få fram något. Annars får jag väl fråga mig fram till rätt person när jag väl kommer till stället. :) 

Nu blir det i alla fall lite go fika så jag står mig ett par timmar till. :) 

DÅ KÖR VI!!

Det tog sin lilla tid, längre än jag hade räknat med. Men nu har jag äntligen vaknat till liv ... och det riktigt ordentligt efter massor av kaffe och två stora glas vatten. hehe
Så nu är det väl bara att sätta igång.
Liiiiite tråkigt är det så klart. När man tittar ut genom fönstret så skiner solen och det är såååå härligt att sitta ute på balkongen. Men, men, det får inte distrheras, jag drog för gardinerna istället. Nu skall här sökas jobb. :) :) 

VECKANS SISTA ARBETSDAG!!

Godmorgon Sverige.
Då är det Fredag igen ... härligt för alla er som snart skall få hålla helg. Själv brukar jag ju hålla helg efter Torsdagens jobbsök. Men idag tänker jag köra stenhårt. Det har varit lite segt den här veckan och jag känner att jag inte riktigt har hunnit med vad jag borde. Så idag blir jobbsök, jobbsök hela förmiddagen ... för att avsluta på eftermiddagen med en spontanansökan med personligt besök.
Jag har alltid högtflygande plander på morgonen när jag sitter här vid datorn. Sen brukar det tendera att bli lite fel i planerna ändå, så vi får se hur mycket jag hinner med idag.

Nu blir det i alla fall först lite morgonkaffe och ett stort glas vatten så jag vaknar till liv.
Ha en fantastisk dag alla. Och glöm nu inte leendet när ni ger er iväg hemifrån ... alltid glädjer det någon. :) 

GODNATT ALLA!!

Jag gick in till Dennis och Dessi tidigare ikväll och skulle kolla om de ville ha kaffe när vi ätit. Och hur det än var så slog jag mig ner hos de, småbusade lite med sötnosen, babblade lite och började titta på en film som precis hade börjat och Dessi började titta på. Ett par timmar senare slutade filmen, Beatrice och Alexander hade slocknat, Dennis var inte hemma. Och där satt jag och Dessi och hade precis sett klart filmen. Ute i köket stod kannan på diskbänken som jag lämnat den ett bra tag tidigare när jag skulle kolla vem som skulle ha kaffe. Jag hade helt glömt bort att jag var kaffesugen. hahaha
Nu blev det i alla fall både kaffe och ett kvällsbesök på balkongen innan jag alldeles strax kryper ner under täcket.

Hoppas ni har haft en riktigt mysig kväll. Ha en god natts sömn och sov gott alla.

... kvällens middag ... 


... som Alexander blev störtförtjust i ... 

FICK PRESENT AV BARNBARNET!!

Jag hade en något låg dag tidigare idag då jag åter igen fått ett "nej". Men måste ju säga att jag mår så mycket bättre nu. Det finns väl inget härligare än att få umgås med nära och kära. Och när sen sonen kommer hem med presenter från barnbarnet ... ja, då kan man inte annat än må som bäst. :) :) 

Dennis hade märkt att mina datahögtalare var ur funktion. Jag har hur mycket bas som helst när jag spelar musik ... det ekar i väggarna. Den senaste tiden har jag kört med hörlurar för att minska ekot. Vet dock inte om jag lyckats helt, har ingen aning om hur det låter i väggarna till grannarna.
Men nu är ju det avhjälpt. Fick ett par högtalare nu av lilla Alexander. Visst är han snäll som tänker på sin farmor?


... och inte nog med det, han tänkte minsann på sin mamma också som fick rosor. Fast pappa fick vara med på ett litet, litet hörn av rosorna. haha ...

ÅLDERSDISKRIMINERING!!

En färsk "dagens tanke".
I förmiddags när jag satt och sökte arbeten så satt jag och funderade på varför det finns så jättmånga jobb där det står att man skall vara i början av sin karriär eller rent av student.

Visst är det bra att det satsas på ungdomarna. Det är de som skall ta över efter oss lite äldre och det är bra att de kommer igång och får något att göra. Men vad händer då med den äldre generationen som haft oturen att bli arbetslösa?
Jag ifrågasatte det en dag när jag var på en rekryteringsträff och fick till svar att om en äldre person, som gått klart sin utbildning och är mitt inne i sitt arbetsliv får en sådan tjänst, 4 eller 5 timmar i veckan, kommer inte att stanna. En äldre person söker sig till en heltidstjänst, de klarar sig inte annars. Men ... det kan väl inte stämma helt och hållet tänker jag. För när ungdomen gått klart sin utbildning och inte längre behöver någon extrainkomst när de får sitt drömjobb, om nu det skulle ske, då kommer de också att sluta. Så varför kan inte företagen då istället välja att bara gå ut i annonsen med vilka timmar det gäller och att var och en själv får bestämma om de vill ta det arbetet?

Nej, jag tror mer på att det är att de VILL ha unga. De vill inte ha personer som är över 25-30. Varför skriver man annars "i början av karriären" som det står i många annonser? Dessutom är många av dessa tjänster heltidstjänster. Jag har svårt att förstå vad den äldre generationen har för fel och brister. Varför skulle inte en äldre klara av samma som den yngre? Tvärtom har ju faktiskt vi äldre en helt annan arbetslivserfarenhet. Den behöver inte nödvändigtvis vara bättre på något sätt ... men den är ju absolut inte sämre.

Ja, jag tycker då att det är rent upp åt väggarna att det skall vara sådan åldersdiskriminering.

DET BLEV ETT NEJ!!

Nope, det blev inget jobb inom hemstäd. Lite ledsamt, jag hade ju hoppats på att det skulle vända när jag breddade mitt sökande.
Jag stack istället iväg till fiket för att "slicka mina sår" ... och där sitter jag fortfarande. :(
Kan inte sitta så värst länge, skall snart iväg med Dessi ett ärende. Men kände bara att jag behövde en ensam stund till fundering hur jag bäst skall kunna gå vidare.
Det är som jag skrivit tidigare, det tar på krafterna varje gång man får ett nej.
Jag måste lära mig att hantera det bättre. :(
Nu blir det iallafall gott kaffe, det brukar kunna göra underverk för humöret. hehe



AKUT!!

Stackars Teddy bet av en tand inatt och var tvungen att få en akuttid i morse. Tur i oturen att jag inte hade hunnit sticka till Radix än utan kunde köra iväg med bilen. :)
Det är så typiskt för vår lilla familj. Vi har inte mycket hål, vi biter sönder tänderna istället.
Tur det finns tandläkare när det behövs ... och att de faktiskt har tid att ta emot. :)



BEHÖVER MASSOR AV KAFFE!!

Som vanligt sitter jag här med en massa morgontankar. Men jag orkar inte fokusera på de och få det på pränt här på datorn. Jag är för trött idag, så det får bli en senare fråga.
Inatt blev det flera besök till balkongen. Mitt huvud ville inte alls sova. När jag långt om länge somnade så blev det lite slummer någon timme. Sen höll det på så i stort sett hela natten, slummer en timme, vaknat, slummer en timme osv.  Så det är inte alls konstigt att jag är extra trött idag.
Men jag tar igen det. Efter MYCKET morgonkaffe blir det massor med kallt vatten i ansiktet ...... om jag nu inte lyckats somna innan förstås. :) 

Hoppas ni andra fått en god natts sömn och att ni vaknat på gott humör. Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er. :) 

GODMORGON

FICK SKRÄMSELHICKA!!

Det vart en bra eftermiddag och kväll. Jag och Teddy flög iväg med lilleman till Eco där vi hade en liten mysig stund ... i alla fall ända tills lilla pyret höll på att skrämma slag på farmor och farbror Teddy. Plötsligt när vi går där i gången på Eco börjar Alexander klökas utav bara den och blev illröd i ansiktet. Allvarligt, jag trodde mitt hjärta skulle stanna. Jag var helt övertygad om att han fått något i munnen och började sticka in fingrarna för att få ut det. Teddy var den lugna och tog resolut upp honom ur kundvagnen och börjada trycka på magen och dunka i ryggen. Det var så klart inget farligt och allt lugnade ner sig när vi inhandlade en päronmer så han fick dricka lite. Men guuuu vad läskigt det var. Kändes ganska lagom skönt att få komma hem sen och lämna över honom till föräldrarna. hahaha
Japp, det var dagens skrämselattack. :) :) 

Nu tänkte jag lämna er för ikväll. Klockan tickar på och i morgon är som sagt en ny och spännande dag.
Så jag säger godnatt till alla söta och sov så gott.
Sweet dreams.

... pyret fick en egen liten stol av gammelfarmor när hon kom på besök ikväll ... 

BOKTIPSET V. 14!!

Tror ni på att kunna förflytta sig från en plats till en annan ... med en tidsmaskin eller en port som går till en annan tid? Jag kan inte påstå att jag gör det. Men tänk vad häftigt det hade varit om man verkligen kunnat göra det. Jag hade helt klart åkt iväg 10 år framåt i tiden för att se hur det går för barn och barnbarn. hahaha

Den här veckans boktips handlar lite om det faktiskt. Boken " 22/11 1963" handlar om Jake som får i uppdrag att resa tillbaka i tiden för att förhindra mordet på Kennedy. Samtidigt har Jake egna planer på att förhindra andra saker som förstört mycket för en av de elever han undervisar i engelska.

Författaren Stephen King är känd för sina hisnande och skrämmande berättelser. Och ja, jag kan helt klart säga att denna bok är inget undantag. Under tiden man läser så är det så starkt att man nästan kan känna samma känslor som bokens karaktärer. Den är riktigt bra, detta är en bok jag absolut kan rekommendera. Tror att boken utkom någon gång 2011, själv läste jag den så sent som förra året.

INTRESSANT FÖRMIDDAG!!

Idag kom en egenföretagare till Radix och pratade om hur han kom igång med sitt företag, för - och nackdelar och en massa annat. Det var riktigt intressant, och jag funderar faktiskt på att följa upp en del som han pratade om. Visst finns det en del nackdelar. Men vad har jag att förlora? Jag går ju ändå arbetslös och har all tid i världen att kolla upp saker och ting.

Så klart blev det en kopp choklad innan jag gav mig iväg hemåt. Får se vad denna eftermiddag har att erbjuda. :) :)



VILKEN BLÅSNING!!

Som jag skrev innan skulle jag ju köra Dessi till jobb idag, så det blev en aning stressigt när jag vaknade och skulle hoppa in i duschen och snabbt bli vidgjord. Men jag hann. Huvudvärken försvann också med lite medikamenter. :) 
Som tur var skulle ju Teddy komma upp så vi behövde inte göra vid lilleman heller. När jag skulle ta på mig skorna frågade Dessi när jag skulle iväg. Vadå tänkte jag, vi var ju tvugna att sticka då vid halv 8 eftersom hon skulle börja arbeta 8. Nej, hon skulle ingenstans. Det blev APRIL, APRIL. Snacka om att åka på gårdagens blåsning. hahaha
Jag åkte alltså på två blåsningar igår trots att jag var på min vakt.
Det var bara till att sätta mig ner igen. Så nu kunde jag ju dricka min smoothie i lugn och ro innan jag sticker hemifrån. :) :) :) 

VAKNADE MED HUVUDVÄRK!!

Jo visst har jag sovit hela natten, det händer ju inte varje natt precis. Men i gengäld vaknade jag nu med huvudvärk och jätteont i nacke och ben. Min otur alltså, när det är dax att sätta mig på Radix.
Så min frukost består av kaffe och en huvudvärkstablett. :( :( 
Vaknade kanske inte på bästa sätt i morse. Men när man tittar ut på det härliga vädret så blir humöret något bättre. Så det blir säkert jättebra när jag väl kommer ut i morgonsolen sen. :) 

Nu blir det i alla fall kaffe, lite mys med datorn innan jag ger mig iväg. Skall iväg redan halv 8 eftersom jag skall köra Dessi som också arbetar idag.
Japp, idag blir det bus här hemma när farbror Teddy kommer upp och tar över lägenheten tillsammans med Alexander. Hmmm, hur skall det sluta? Två sådana vildar tillsammans en hel förmiddag. hahaha

Ha en riktigt bra dag mina vänner, och var rädda om er.

GODMORGON

TROLLJÄGARNA!!

Har precis sett första avsnittet av "trolljägarna", så himla bra program. Aschberg tar upp det som verkligen irriterat mig också många gånger när jag sitter och läser olika bloggar och forum på nätet. Allt det här näthatet och vem och varför man gör det. Just det här med att de verkligen konfronterar dessa nätmobbare gillar jag.
Jag har skrivit om näthat och kränkningar här på bloggen tidigare och jag tycker det är sååå bra att det tas på allvar, att det verkligen görs TV av det och att allt nystas upp och hamnar i media. Förhoppningsvis kommer det i ett nytt ljus även för nätmobbarna.

Nu skall jag fortsätta titta på Renees rubriker och sen blir det ...... sängen. Som vanligt är jag trött och i morgon är det dessutom Radix som gäller på förmiddagen. Så det gäller att vara utvilad.

Jag säger godnatt nu till alla söta. Hoppas ni haft en bra kväll och får en riktigt god natts sömn.

Sov gott.

INTE LÄTT ATT LÄRA SIG NYTT!!

Att lära sig nya program är inte helt lätt. Är man dessutom i 50-årsåldern, ja då är det banne mig ännu svårare. Har suttit och slitit mitt hår nu i någon timme och fattar inte vad och hur jag skall göra.
Tog några filmklipp igår när vi var ute och lekte med Alexander. Och för att slippa lägga in tre eller fyra filmklipp sa Teddy att det fanns ett program på datorn så jag kunde klippa till och göra en enda film av allt. Hmmmm, visst det går ju säkert ... om man som jag inte är en gröngöling. hahaha
Men nu har jag så klart bestämt mig för att det skall FUNGERA. Om jag så skall sitta med det hela kvällen så måste jag ju lära mig det. Det är ju hur bra som helst när man är ute och filmar olika klipp. Kanon ... om man vet hur man gör. :) :) 

NÄR SÖTSUGET TAR ÖVER!!

Alltså ... sitter i bilen och blir så sugen på choklad då det börjar rinna ur munnen på mig. Hemskt när man får det riktigt stora begäret så att man till och med känner chokladsmaken. :( :(
Men jag har ju bestämt mig ... nu blir det inget mer sött för min del. Så när Teddy skulle in och handla skickade jag honom att köpa en grillad korv istället. Jag vet, det är kanske inte det allra bästa alternativet. Men vad gör man? Det måste vara bättre än choklad iallafall.
Får försöka ta reda på vad man har med sig i väskan vid sådana här nödfall. Puh ......



1:A APRIL!!

Fick ett samtal av Teddy för ett tag sedan där han meddelade att han fått jobbet som han sökt och såååå gärna vill ha. Han börjar på Måndag. Så klart blev jag överlycklig för hans skull och började jubla i telefonen ...... utan att tänka på att det faktiskt är 1:a April idag. Jag gick på det I ÅR IGEN. hahaha
Snacka om att vara lättlurad. Nu kommer jag att vara på helspänn resten av dagen. Tror att Dennis och Beatrice också kommer hem sen med en saftig historia. :) :) :) 

PÅ ÄVENTYR!!

Vart har vi nu landat?
Jo medan mamma har kul på gymnastiken är lilleman och farmor ute på egna äventyr.
Dock är det inte riktigt lika varmt nu som igår, ville inte sätta honom på någon gunga i denna lite kyliga morgon. Det fick bli en kortare promenad medan vi väntar på Dessi. :)
Men som sagt, luft har ju aldrig gjort någon skada. Så vi knallar väl omkring lite till. Om inget annat så mår lillprinsen toppen. :)



NORRLÄNDSK MAT!!

Igår blev jag bjuden på middag hos mamma. Och här kan man verkligen snacka om matkoma. Efter middagen så satt jag bokstavligen och slumrade i stolen. Och när mamma undrade om jag ville ha en glass till kaffet så bara vände det sig i magen. :) :) 
Det är så sällan det blir just den här maträtten, går ju inte att få tag i ingredienser här nere i skåne. Men eftersom mamma var i Norrland för inte alltför länge sen införskaffade hon så klart det. Och ja, då äter man ... och äter ... och äter tills man nästan spricker. hahaha
Och nu morgonen efter sitter jag fortfarande och är tokmätt.

Och på tal om morgonen kommer jag att vända rutinen något idag. Skall iväg ett par ärenden om en timme. Så idag blir det inte jobbsök förrän framåt eftermiddagen. Men ja, ja, det spelar ingen roll, huvudsaken är ju ändå att jag får gjort det jag skall.
Men nu blir det till att försöka vakna till liv snabbt. Skall sluka en kopp kaffe så dagen kan börja ordentligt.

Ha en superbra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON



... det blev blodpalt med bacon igår. Såååå gott ...