carinag.blogg.se

NU ÄR JAG IGÅNG!!

Ni har väl inte missat min nya blogg??
Första inlägget är nu skrivet. Kika in på http://carinagranstrom.blogspot.se/

Tjatar jag? Vet, men vill ju inte att ni skall missa några smaskiga detaljer. :) :) :) 

SÅ ÄR DET!!

Idag blir det lite småstress så här en Lördag. Men ja, ja, ikväll har jag säkert fått gjort allt jag skulle.
Vi skall ju ha ett litet kalas för Beatrice idag, som fyller 20 på Tisdag. Samtidigt skall jag iväg med Pia en snabb runda till sjukhuset, fixa Beatrice present OCH tvätta kläder. Hmmm, jag undrar hur detta kommer att gå.

Men först blir det, i vanlig ordning, morgonkaffe på tu man hand med min dator. :) :) 
Jag hoppas er Lördag kommer att bli grym och att ni kan hänga ute i solen ... när den för en gångs skull visar sig. Ha en riktigt bra dag alla och var rädda om er.

Och visst ja, en liten påminnelse bara att jag idag byter bloggportal. http://carinagranstrom.blogspot.se/
Glöm inte att spara.

GODMORGON

BLOGGEN!!

Undrar var jag har mitt huvudet någonstans. Lovade ju att påminna alla om min nya bloggadress här dessa sista dagar och inlägg så ni inte skulle glömma ... eller missa. Det var visst jag som glömde istället. hahaha
Någon gång under morgondagen kommer första inlägget att skrivas på http://carinagranstrom.blogspot.se/

Nu blir det en stunds slapp till framför TV'n innan jag intar ryggläge på sängen. Känner mig en aning trött ... och sååå sliten.
Hoppas ni har haft, och fortfarande har, en superhärlig kväll.
Sov gott alla och dröm sött.

HAPPY, HAPPY!!

Hemma igen ... och nu är jag så så så glad. Det är alltid så skönt att se bästa vännen på gott humör, det gör även mig glad ... och så klart gjorde ju kaffet sitt till också. Så det var bra att jag tog trippen dit ... annars hade jag väl bara suttit hemma och oroat mig och inte kunnat sova inatt. hahaha

Innan jag stack till Pia hade Dennis fixat dagens middag. Idag blev det "krämig citronpasta med spenat & räkor". Som bekant äter jag ju inte spenat ... men allt det andra ... MUMS vad gott det var. :) :) 

... och så här kan det se ut när man kommer till Pia ... och hittar henne på golvet hahaha 
Men kul hade vi det i alla fall. Sorry för kvalitén, det går så ibland ... om man skrattar och inte kan hålla kameran still ...

JAG FINNS HÄR ALLTID!!

Många gånger genom åren, när jag var yngre, har jag ibland önskat mig syskon. Någon som kan finnas där och som hade haft samma samhörighet som mig. Det var så klart länge sen jag hade sådana tankar. Och nu för tiden har jag faktiskt EN som jag bryr mig väldigt mycket om, EN som faktiskt är som en syster för mig.
Är hon glad, är jag glad. Är hon ledsen, är jag ledsen. Och när något annat inträffar så känner jag ända in i hjärtat hur vår samhörighet stämmer överens. Det låter banalt, men jag känner av de flesta av hennes sinnesstämningar. Och jag är ganska övertygad om att även hon känner av det när det gäller mig.
Och nu, när hon har en mamma som ligger på sjukhus ... och allt annat som händer runt omkring ... känner jag mig sååå beskyddande. Ja, till den grad att jag nu sitter och funderar om jag ändå inte, trots kväll och allt, skulle ta och pinna över till henne för att bara vara.
Hon tycker hon är stark ... och det är hon i de flesta situationer. Hennes styrka har funnits där så många gånger när jag verkligen behövt det. Och även om hon inte vill erkänna det ens för sig själv, behöver även hon en axel ibland. Det är bara stora och starka personer som behöver en axel. Alla andra är i grund och botten svaga människor som inte själv vill inse att de inte har någon svag sida.
Så vare sig hon vill eller inte ... here I come.

NU PRATAR VI JOBB!!

Kan ju börja med att säga att det INTE har varit läge att blogga idag. Det har varit massor, sorry för det.
Däremot hände en något läcker sak. Pratade med vaktmästaren där jag städat förmiddagar nu ett tag och vi började prata om det här med vaktmästare på helger. Då berättade hon att det kunde tänkas att de behöver ytterligare någon som hoppar in vissa helger. Jag blev helt till mig och nappade på att jag kanske skulle kunna jobba med det. Och även om jag har och får mer jobb under vardagarna är det ju ändå inget som hindrar mig från att arbeta där. Det hade varit superkul. :) 

Nu har jag precis varit på intervju som personlig assistent. Jag blev glatt överraskad och fattade tycke för damen i fråga direkt. Vet ju att jag inte har någon utbildning och hon skulle som sagt träffa fler. Men jag kan ärligt säga att det kändes så himla bra. Jag hade absolut kunnat trivas där som hennes assistent. Jag håller tummarna på att det blir något. Men vi är ju många som blivit kallade, så det är bara att vänta och se. :) 

Nu blir det en kopp efterlängtad kaffe. Har inte druckit något sen 9 i morse. Tror ni jag är kaffesugen eller?? Japp. :)

SENT MEN ROLIGT!!

Det blev riktigt sent igårkväll hos Pia. Vi var inte hemma förrän strax innan 01, alldeles för sent med tanke på att min klocka ringer redan 5. Så idag kommer jag att gå omkring som en zombie. :( Tur att det är Fredag. MEN dagen måste först arbetas igenom, intervjua mig lite, vara behjälplig bästa vännen. Ja, ni hör vad jag har att göra innan jag kan knalla hem och hålla sängen sällskap istället. hehe

Vi hade i alla fall en störtskön kväll igårkväll, som vanligt när vi träffas. Kan ju vara anledningen till den sena hemkomsten. hihi
Men som sagt, man fyller ju bara 20 en gång i livet. Så vi står säkert ut med att vara lite trötta idag.

Nu blir det kaffe i stora baljan så mina ögon kan öppnas. Jag hoppas inte ni är lika trötta som jag och att ni får en superhärlig dag. Var rädda om er där ute i vimlet.

GODMORGON

... fotograf: Pia Khan ...

SNART VANKAS GOTT SÄLLSKAP!!

Då är jag väl så redo som jag kan bli för denna härliga kväll. Skall jag vara riktigt ärlig hade jag helst lagt mig under täcket och sovit resten av kvällen, är superdupertrött. Men jag vet att när jag väl kommer till Pia så rullar tårarna av skrattkaskader. Blir alltid så glad i det sällskapet och ja, sova kan jag väl göra när jag blir pensionär. hehe

Vi har i alla fall ätit lite middag, så vi står oss bra och inte kastar oss över tårtan ikväll. :) :) Som vanligt var det riktigt gott när det är nuggets till middag, är fortfarande vrålmätt.

Ha en fortsatt bra kväll. Kan garantera att jag och Beatrice kommer att ha superkul.
Hörs sen.

... jag vet, det ser något torrt ut. Men jag äter ju INTE vitlökssås. Men jag klagar inte, det var supergott i alla fall ...

FRÅN GAMMELMORMOR OCH HENNES MAN!!

Det skall så klart börjas i tid. Det är bara moppen som är utbytt mot ett häftigare lok. :) :) 
Alexander såg mäkta road ut. ;) Han funderade säkert på hur det kommer sig att han måste lära sig gå, nu kan han ju ÅKA dit han skall istället. hahaha

Glimt av Alexanders 1-årskalas. from Carina G. on Vimeo.

BESEGRADE TRÖTTHETEN!!

Idag har det varit en riktigt dryg dag. Jag har varit så så så trött att jag nästan inte kunnat hålla ögonen öppna. Och ja, till och med i bilen. Faktum är att på väg hem fick jag stanna ett par gånger och gå ur bilen för att jag hade svårt att hålla uppe ögonen. Hemskt va?
Som tur är känns det väldigt mycket bättre nu. Tror Pia förhäxade mig när vi satt och pratade i telefonen för en stund sedan hahaha. Eller så kan det kanske ha att göra med att jag äntligen fick i mig kaffe. Har ju inte druckit kaffe på hela dagen och det påverkar mer än man kanske kan tro. :) 

Och på tal om Pia så är jag och Beatrice faktiskt bjudna på kalas ikväll, Pias dotter fyller 20. Det händer ju inte varje dag, så idag struntar vi i allt vad nyttigheter är och äter ... TÅRTA. Japp, ser fram emot kvällen och att få träffa både Samina och Pia.

Nu ... lite mer kaffe.

SJÄLARINGNING!!

Tänk, jag har aldrig visst vad själarigning är förrän förra året då det gjordes för Affe.
Här i Hyllie har de så klart också det ... varje Torsdag.
Och idag fick JAG frågan om jag ville ta hand om det. Okej, det är bara ett par knapptryckningar och att hålla koll på tiden. Men ändå ...
På något sätt känns det som om jag är med i gemenskapen ... en i gänget. Det kändes stort på något sätt.

Så idag klockan 11 ringer jag i klockan. :) :) :)DET HÄNDER SAKER!!

Som jag berättat tidigare har jag suttit ett tag och hållit på med nya saker med min blogg. För mig är det ganska stort.
Jag har bloggat lite mer än ett år nu och jag känner att jag vill testa på lite mer när det gäller bloggen. Hittills har jag varit riktigt road av detta ... och är det fortfarande så klart. Därför tänker jag nu fortsätta mitt bloggande på en annan portal. Jag kommer alltså att byta bloggportal till helgen och får en helt ny adress. Den är inte riktigt klar än. Jag har bland annat inte riktigt bestämt vad bloggen skall heta. Tror jag ändrat rubrik 25 gånger. hahaha
Men till helgen kommer allt att vara klart.
Adressen dit är carinagranstrom.blogspot.se och man kan redan nu kika in där om man är nyfiken. Glöm inte att spara den nya adressen. Jag kommer att lägga en liten påminnelse i mina inlägg så alla hinner få tillräckligt med information ... både innan jag går över helt, men även när jag börjar skriva på allvar. Skulle tro att detta kommer att ske någon gång under Lördagen.
Kikar ni in där nu under dessa dagarna får ni gärna komma med synpunkter ... och kanske även önskemål. Och som sagt, rubriken är ju inte klar än så har ni något bra, engelskt, förslag är det alltid välkommet.

Nu blir det morgonsysslor med kaffe och datorn innan jag, som vanligt, rusar hemifrån något försenad. :) :) :) 
Men hör ni, ha en kanondag, och var rädda om er.

GODMORGON

GODNATT ALLA!!

Sitter och strötittar på TV, "allt en tjej vill ha" på TV11. Har sett den ett antal gånger och den är lika bra varje gång. Dock är jag ganska glad att den slutar om någon halvtimme. För ja, ni känner väl mig ... ögonen blir tyngre och tyngre. MEN ... nu är det ju snart helg och ingen klocka som ringer. :) :) 

Nu blir det i alla fall godnatt från mig. Jag hoppas ni haft en härlig kväll, det har jag haft.
Sov gott alla söta, och dröm sött.

LIGGER LITE EFTER!!

Ja, nu har jag åtminstone fått och skickat iväg papper till min coach om mina arbetade timmar. Det känns lite träligt. Önskar faktiskt att jag verkligen hade ett heltidsarbete med anställningspapper ... och där jag fick lön VARJE MÅNAD.
Jag förstår helt klart att myndigheter och liknande måste ha information vad som händer och vad jag sysslar med om dagarna. Men ibland känns det så himla jobbigt att behöva tänka på allt sådant också. Eftersom jag nu inte arbetar fullt 8 timmar, måste jag kunna redovisa för den återstående tiden. Men hur jag än bär mig åt får jag inte tiden att räcka till. Och när jag väl kommer hem är jag ofta så pass trött att jag inte orkar sätta mig framför datorn med en massa jobbsök ... trots att jag vet att det är precis det jag borde göra. :(
Jag måste ta mig i kragen och verkligen söka fler jobb än vad jag gjort hittills. 

FRÅN EN ARBETSPLATS TILL EN ANNAN!!

Det är så skönt att vara på samma arbetsplats varje dag. Man vet precis vad som skall göras och vad man kan hoppa över någon dag. Så nu går det mycket snabbare att städa.
Jag har hittills haft tur som åka på städning på samma platser. :)

Nu står jag utanför dagiset där Dessi jobbar. Jag vet ... hon slutar inte riktigt än. Men jag gillar att sitta så här och fundisera. Så ja, just nu sitter jag bara och slappnar av och tycker det är härligt att arbetsdagen är slut för min del.PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!

Då var det dax igen ... ny intervju som personlig assistent. Får se om detta kan ge bättre resultat än det förra.
Fick precis ett telefonsamtal där de söker en assistent för ett heltidsuppdrag. Vet inte riktigt hur jag kan parera det med det jag har nu. Men ett är ju säkert, jag måste se till mitt eget bästa. Och det måste så klart vara att jag får en anställning på heltid ... med anställningsavtal.
Vi får helt enkelt se hur det går. Skall träffa personen i fråga på Fredag. :)SNART IVÄG!!

Godmorgon alla pigga.
Guuuu vad jobbigt och drygt när klockan ringer redan 5, det känns alltid som om jag precis lagt mig och somnat. :) 
Men det är fortfarande Hyllie och Kraftstationen som gäller. Och bara det gör att jag studsar iväg ändå, jag trivs så bra på båda ställena så detta har jag inget emot. Trodde jag inte själv att jag skulle säga när det gäller städning. haha

Nej, jag har ju inte tid att sitta här för länge idag, måste göra vid mig innan klockan hinner rusa iväg. Jag hoppas ni också kommer att få en kanondag. Glöm inte att vara rädda om er där ute.
Hörs sen.

FICK ENERGI AV MATEN!!

Trött är bara förnamnet. Var så trött tidigare ikväll att jag var tvungen att sova lite middag någon timme efter att jag kommit hem från jobb. Det tar på krafterna att arbeta minsann. hahaha

Nu har det varit massor av bloggarbeten blandat med film på TV 3. Ibland är det faktiskt bra med TV-paus också ... man hinner med så mycket. :) :) 

Nu blir det snart sängen. Jag säger godnatt till alla nu. Hoppas ni haft en härlig kväll och att ni får en riktigt god natts sömn.

Sov gott och dröm sött.

... dagens middag, kycklingklubba med ris, lök, rostade äpplen. Mums vad gott det var ...

JAG FÖRSVINNER INTE!!

Detta är min fundering idag ... det blir en "dagens tanke".

Det är så att vissa människor ofta passerar revy i ens liv, medan andra kommit för att stanna. Det är precis så det skall vara så klart. Ändå finns det människor jag ibland har önskat jag aldrig lärt känna ... eller ens stött på. Trots att jag vet att jag vill ha personerna i mitt liv hade det varit sååå bekvämt om de bara hållit sig borta. Varför? Jo, för besvikelsen blir så mycket större när det sen visar sig att de bara vill ge "en minut" av sin tid. Att de sen har andra personer runt sig som drar i trådar och tror sig veta att de vet bäst ... ja, det struntar jag i. De personerna är de absolut oviktigaste ... och framförallt de mest okunniga.
Jag vet att jag är en viktig pusselbit och det är till mig man går till när man mår dåligt, när man vill prata, när man känner sig ensam. Och det är också jag som alltid står och tar emot ... för det är det man gör för de man älskar högst. I slutändan vet jag att jag alltid går segrande ur en tvist. Men under tiden man upplever saker och ting ... det är då det är som mest jobbigt. Som just nu då, när jag känner att jag bara vill lägga mig under täcket och inte svara i telefonen när det ringer.
Egentligen har jag väl bara en sak att säga om det. Om man värdesätter och uppskattar sin "ägodel" skall man vara uppriktigt rädd om den och ALDRIG NÅGONSIN släppa garden. Det gör inte jag. Och jag lovar ... jag kommer att stå i kulisserna för att finnas där för den som behöver mig mest.

Eftersom jag inte är en person som hänger ut folk här på bloggen, kan detta inlägg kanske kännas en aning kryptiskt. Ni får förlåta det. Jag kände bara att jag ville få ur mig min frustration över de imbacilla personer som omger mig och faktiskt tror att de är något. För faktum är att jag har hållit mig kvar ganska många år ... och kommer att fortsätta finnas kvar i lika många år.
Bara att vänja sig ...

BEHÖVDE EGENTID!!

Körde inom fiket på väg hem från jobb. Kände att jag behövde ensamtid med egna funderingar och tankar. Och visst finns det väl inget bättre ställe att vara ensam på än på ett fik med MASSOR av folk? hahaha

Idag fick jag iallafall besked om att jag har jobb resten av veckan ... där jag redan varit nu några dagar. Jag trivs jättebra där så det passade mig alldeles utmärkt. :)

Nu ... en kopp härligt kaffe.


MIN NYA LYA!!

Och jag som är i starkt behov av en mindre lägenhet ser lyor var jag än städar.
Ena delen av Hyllie har en perfekt lägenhet, hade passat superbra till mig och Beatrice. :)
Dock tror jag inte att hyran är riktigt lika bra hahaha. Så det är väl bara att fortsätta leta. :) :)


EN MÅNAD!!

Nej, nu får jag sluta upp med att räkna timmar och veckor ... men månader går väldigt bra. Så idag kära läsare har jag varit rökfri en hel månad. Jag är riktigt stolt över mig själv, och skall jag vara ärlig trodde jag inte att jag skulle klara det mer än några få dagar. Det är ungefär vad jag klarat tidigare gånger jag lagt cigaretterna på hyllan.

Nu fortsätter vi med morgonkaffet innan jobbet kallar. Det är inte mer är någon halvtimme kvar innan det är dax. Som sagt, dessa mornar rusar alldeles för fort egentligen.
Hoppas ni får en bra dag där ute, och var rädda om er i vimlet. :) 

GODMORGON

EN STORY TILL VARJE MÅLTID!!

Det blev en högst märklig maträtt idag. Jag tyckte den var helt okej, dock är det kanske inget som kommer att göras en gång i veckan precis. hahaha
Det lustiga i den här storyn är ingredienserna som skulle till. Till maten skulle japansk soja användas. Alltså ni hör ju själv, SOJA. Vi använder oss ofta av soja till olika maträtter, dock brukar det vara kinesiskt och inte japanskt. Jag älskar soja och såg att det stod en flaska på bordet. Tänkte inte mer på det och började istället fotografera maten, hälla upp mjölk och lite diverse innan sojan skulle hällas på riset. Plötsligt flyger Dessi upp från stolen och rusar in på toaletten. Fortfarande tänker jag inte på något annat än att det kanske var maten som smakade konstigt. När hon kommer tillbaka skakar hon på huvudet och säger något i stil med att vi inte skulle ta soja, det var det vidrigaste hon någonsin smakat. Jag tittade storögt på flaskan och luktade på innehållet. Och ja, jag kan inte annat än hålla med henne. Bara doften var någon konstig blandning av surt ägg och överjäst vin ... hur nu det luktar. Hur kan två olika sojasorter vara såååå olika varandra?
Och nej, jag smakade INTE på den japanska sojan, det räckte med att titta på Dessis ansiktsuttryck. hahaha

Nu tänker jag lägga mig och försöka sova några timmar innan klockan dånar här hemma. Hoppas ni haft en härlig kväll och att natten blir lugn och fin.
Sov gott alla och dröm sött. :) 

... dagens måltid, fried rice med färs & rostad blomkål ... 

MATKASSEN V. 19!!

Jaha, förra veckans matsedel var något blandad i tycke och smak. Ja, det är väl ingen som har missat våra zucchiniplättar ... som var allt annat än ätligt. hahaha
Eftersom det blev lite si och så med veckans matsedel, så åt vi aldrig Kycklingklubborna med curryfräst kål & äpple. Tanken är att vi skall äta det i morgon. Redan nu kan jag ju säga att det är en av mina absoluta favoriter. Men om jag bortser från den rätten så blir det "Karré med sojarostade rotsaker, skysås & dressad spenat" som var förra veckans bästa maträtt. Det var sååå gott. Och ja, det kommer att serveras på mitt bord fler gånger ... med just det här receptet. :) :) ... och just det ja, nu har vi en ny matkasse ...

HEMKOMMEN!!

Hej o hå ...
Nu är jag äntligen hemkommen, jag och lillknatten ... vår lilla ettåring. :) :) Eftersom han inte fick något av mig igår när det var kalas fick jag ila iväg och fixa det idag. Och till min hjälp hade jag så klart en liten Alexander med mig ... en SOVANDE liten Alexander. hahaha

Och givetvis går man INTE in på Wessels utan en liten avstickare till Ambrosia. Alexander sov sig igenom hela besöket både på Wessels och Ambrosia. Ja, det hade ju kunnat sluta med att jag suttit och suckat för mig själv. Men icke då. Jag var väl förberedd och hade dragit iväg med Pia. hahaha

Men det är alltid lika skönt att komma hem faktiskt. Så nu blir det en kopp kaffe i min egen lilla olugna vrå...... varför tror ni vi trivs så bra i varandras sällskap? Japp, vi är lika sociala båda två. hehe ...
 

MITT NYA JAG!!

Då är jag i det närmaste klar på första istället och skall snart iväg till nästa.
Måste ju säga att jag trivs jättebra u Hyllie. Här skulle jag lätt kunna jobba heltid. Det hade säkert varit en hel del för mig att göra här.
... japp, det är jag och mina säckar. Mina nya vänner. hehe ...


SNABBVISIT!!

Vaknade med halsont ...NEEEJ, jag får inte bli sjuk nu. Beatrice har gått omkring ett par dagar med halsont ... och nu har det alltså hoppat på mig också. Blä......

Det blir en kort morgon med ett gort "godmorgon". Skall iväg strax innan halv 7, satsar på att vara på plats kvart i 7 idag så jag hinner med vad jag skall innan klockan hinner rusa iväg. :) Så det blir en snabbvisit här inne.
Men jag önskar er i alla fall en härlig dag där ute. Ta på er ert bästa leende när ni går till jobbet, till skolan, eller bara ger er ut på stan. Och glöm inte ... var rädda om er. :) 

GODMORGON

ARBETET FORTGÅR!!

Då är det dax att runda av den här härliga Söndagen.
Jag har suttit ganska länge nu och hållit på med bloggen och lite nya utformningar. Än så länge är det inget som syns av er läsare. Det tar nog någon dag till innan jag har allt på plats och kan visa upp en ny sida. Men det kommer att bli såååå bra.
Nu måste jag dock lägga av för ikväll. Klockan ringer som bekant redan klockan 5, så det blir sängen om en liten stund. Och den är verkligen välkommen. Det känns som om jag inte sovit något alls på ett par dygn, så jag hoppas att den här natten blir bra.

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla söta. Jag hoppas ni haft en bra kväll och att natten blir grymt bra.
Sov gott alla, dröm sött. :) 

KALASET I BILDER!!

Då var huset tomt på folk igen. Visst är det kul med kalas. Men numera, då mina egna barn är vuxna och jag inte längre har en massa folk på besök, blir det tungt och tröttsamt efter ett tag. Mycket surrande runt omkring. Men kalaset blev i alla fall lyckat och Alexander fick supermycket uppmärksamhet ... allt från presenter till att äta tårta helt själv. Så ja, han mådde som en prins.
Nu vet jag ju om att vi skall ha ytterligare ett kalas om en vecka då Beatrice nollar stort. Men det blir antagligen inte alls så mycket och stimmet tror jag blir något mindre. Jag lever på hoppet. hahaha
KALAS!!

Kalaset är i full gång. Här är hur mycket folk som helst men så klart är barnen det bästa på hela kalaset. Jag hade gärna kalasat själv med alla barn. hahaha

GLÖMDE BORT TIDEN!!

Håller på att lära mig nya saker i den dramatiska bloggvärlden. Puh ... det är inte lätt minsann. Men skam den som ger sig, jag skall nog få till det så småningom. :) 
Jag kan så klart inte gå närmare in på det än ... men det kommer, det kommer.... :) 

Som vanligt när jag har kul, som jag alltid har när jag håller på med bloggen, har tiden bara rusat iväg. Nu är det dax för stallet ... och jag som inte ens klätt på mig.
Stress, stress, stress ... hehe

... alltså, kan man se ut så här när man går ut? Det är ju liksom inte sommar än ... 

IDAG BLIR DET KALAS!!

Idag blir det kalas här hemma ... för vår lilla guldgosse som blir hela 1 år i morgon.
Tiden har gått otroligt fort och jag ser framför mig hur jag och Affe åkte till sjukhuset för att se vårt nya fina barnbarn för första gången. :) Och idag, nästan ett år senare, knallar han omkring och är en egen individ ... precis som det skall vara. :) :) 
Och natten har förflutit på för hans föräldrar med bullbak och förberedelser. Själv hamnade jag nog i säng runt 2-tiden skulle jag tro, då hade de inte ens kommit halvvägs. Just den lilla detaljen är inget jag själv saknar sen mina egna barn var små. Nu överlåter jag allt sådant till den yngre generationen. hihi

Nåja, nu är det en ny dag. Och innan jag och Beatrice kan gå på kalas så är det stallet som gäller. Idag har Carola semester därifrån så vi har raggat upp Teddy och Pernilla, som vikarierar ... gulliga de.

Nu blir det först kaffe så jag vaknar till liv. Sen kan den här härliga Söndagen ta sin början. :) Hoppas ni också får en härlig dag. Och vad ni än tar er för, var rädda om er.

GODMORGON

LUGN LÖRDAGSKVÄLL!!

Sitter här i min egen lilla värld och håller på med bloggar och har mig. Plötsligt hör jag världens ljud från köket, nästan så jag hoppar högt i stolen. :) Rusar ut i köket ... bara för att se Beatrice i full färd med att göra något Lördagsgott. :D Har ingen aning om vad det är hon håller på med. Men med tanke på att det är Beatrice så är jag fullt övertygad om att det blir smaskens.
Under tiden tänkte jag säga godnatt. Ja, man vet aldrig när mina ögonlock faller ner och jag slocknar. Skulle ju inte varit första gången i så fall. :) 

Men ni fortsätter väl denna härliga Lördag ett tag till. Och jag hoppas ni får en bra sådan, vare sig ni är hemma och tittar på TV eller ute på galej och gör stan osäker. Själv tänker jag snart hoppa i säng, lär inte hända så värst mycket här hemma nu. hehe

Godnatt alla söta och sov så gott. Och om ni nu ger er ut, se till att komma hem tryggt och säkert. :) 

Dröm sött.

NUTIDA BLOGGAR OCH DAGENS MIDDAG!!

Tycker det är så himla kul när folk testar nya saker och vidgar sina vyer ... ja så länge det bara är de själva och inga andra som blir drabbade. hahaha
Nu har en riktigt kär vän också börjat blogga och jag gillar det. Jag är ju inte den som annars gillar att följa alltför många bloggar, har nog med de få jag faktiskt följer. Men när nära och kära börjar så klart blir jag en slavisk följeslagare. :) :) :) 
Vill ni se vilka bloggar jag följer så har ni länkarna högst upp på min sida ... bara klicka in och läs. :) Ja, en del kan vara lite si och så med uppdateringarna. Så för tillfället fick jag lägga de på annan plats. Men det är smällar man får ta, när de väl skriver så är det hur bra inlägg som helst.

Och hur var dagens middag då? Ja, kan ju säga så här att det går inte att jämföra med gårdagen då det inte alls gick att äta. hihi
Idag var det karré med sojarostade rotsaker, skysås & dressad spenat. Jessuuus vilken skillnad det var alltså, ja idag var det gooood mat. :) :) 

RÖJT MED PIA!!

Vet, det var ett tag sedan. Har ju varit iväg med Pia och det har inte riktigt funnits tillfälle för bloggandet.
Som jag skrev innan så var vi till Pias mamma en sväng. Där brukar vi inte vara så hemskt länge men när vi väl åkte därifrån stack vi hem till Pias dotter ett tag. Och ja, när man väl pratar med Samina GLÖMMER man BORT att blogga. Just nu när jag kommit hem har jag suveränt ont i magen. Varför?? Jag har ju suttit och skrattat i två timmar. hahaha
Och jag förstår inte ... varje gång vi umgås och pratar med Samina dyker det upp gamla historier. Faktiskt minns jag inte en del av de själv förrän vi börjar prata om det. :) :) 

Nu blir det kaffe i lugn och ro innan jag gör något annat. Ja, jag trivs i mitt eget lilla krypin också. :) 

DET BRINNER!!

Med tanke på alla vakna timmar så var jag så himla trött att jag var tvungen att lägga mig ett par timmar i morse. Nej okej, jag kunde inte somna precis, men det var skönt att lägga sig under täcket och bara sluta ögonen lite. :) 
Om ett par timmar skall jag till sjukhuset med Pia så min tanke var ju att försöka vara så pigg som möjligt. Men som sagt, det blev bara lite slummer. :) 
Och nu när jag vaknade till liv blev det till världens föreställning då grannområdet brinner som bara den. Stackars alla de som bor där. Tydligen har det redan evakuerats från två hela trappuppgångar och flera personer har fått föras till sjukhus ... än så länge, för det brinner fortfarande.

Nu tänker jag göra vid mig och sticka hemifrån. Men innan jag gör det tänkte jag bara som hastigast berätta för alla er läsare att jag har en svärdotter som verkligen har rensat och rensat, sålt och sålt, bland Alexanders kläder som nu blivit för små.
Allt är inte sålt än. Så finns det någon där ute som är intresserade av barnkläder i storlekarna 68 och 74 så hör av er, tror hon säljer bort allt för 10:- / plagg.

Jo men visst, måste ju ha lite reklam också här på bloggen. hehe
Tjingeling

KUNDE INTE SOVA!!

Sååå dryg natt. Tror jag har vaknat en gång i halvtimmen. Jag vet att jag drömt en massa eftersom jag vaknat av att jag skakat av rädsla. Men detta måste vara första gången på väldigt, väldigt länge som jag faktiskt inte kommer ihåg drömmen. Riktigt störigt, jag vill kunna analysera mina drömmar ... det går ju inte när jag inte ens minns de.
När klockan blev halv 6 gav jag upp med att försöka få en bra sömn, då var det bara till att knalla upp. :( :( 

Nu blir det massor av kaffe för mitt trötta huvud innan dagen kan börja. Och jag hoppas ni också får en bra start på denna Lördag. Glöm inte att vara rädda om er där ute. :) 

GODMORGON

MÅLTIDEN INGEN HÖJDARE!!

Nej, jag har inte somnat ... känner mig något piggare än igårkväll. :) :)
Har suttit och tittat på finalen av Lets Dance och bara myst och tagit hand om mig själv.

Idag var det Zucchiniplättar med grillad korv & limesås. Man skall ju inte säga att något verkligen inte är gott, brukar ju köra med att "det här är inte min grej". Men idag gör jag ett stort undantag. Detta var något av det mest oätliga jag någonsin har smakat på. Det finns inte en chans att jag någonsin skulle tänka mig att testa detta igen. hahaha
Och faktum är att vi var alla ganska eniga runt bordet, det gick inte att äta. Okej, Dennis gick ju mot strömmen och käkade upp sin mat ... hur han nu lyckades med det, det är en gåta. :)
Men som tröst för den oätliga maten bakade Beatrice lite knäckkakor till efterrätt ... DET var minsann gott, mums. :) 

Nu tänker jag i alla fall fortsätta mysa och vänta på att Lets Dance-vinnaren skall utses.
Jag hoppas ni har haft en mysig Fredagskväll och att den fortsätter på samma sätt resten av kvällen.
Godnatt och sov så gott alla. 

FREDAGSKVÄLLEN BÖRJAR BRA!!

Känner mig riktigt avslappnad ... måste bero på att helgen börjat superbra. Hade ett långt och bra samtal med bästa vännen, och så klart sitter jag bara och slappar framför datorn.
För ett tag sedan kom Beatrice hem och hade en överraskning till mig. Den goooa tjejen ville göra mamma glad så här en Fredag och hade lite fredagsgott till mig. Lite osäker vart hon allt, hon visste ju inte riktigt om det var okej eller inte eftersom jag egentligen inte äter choklad längre. Yeah right ... jag slutat äta choklad??? haha
Jag säger att jag har slutat för det låter så himla bra. Men sanningen är ändå den att jag inte kan motstå det så fort jag får en chans. Men jag köper åtminstone inte det själv. Räknas det? hihihi

Nu blir det lite Fredagsspa för min del. Får pyssla om mig själv lite, har ju ingen annan som gör det åt mig. :D :D

BÖRJAR HELGEN MED ...... !!

Tänk vad tokigt det kan bli när man får en "fel" morgon. Jag som inte har haft speciellt ont i fötterna de senaste två dagarna har riktig träningsvärk idag. Dessutom hade jag ju inte ätit något så nu när jag slutade var det raka vägen till Burger king för lite "mellanmål" och en kaffe.

...... och nu håller vi helg. :) :)DET BLEV FEL!!

Dagen började inte riktigt som jag tänkt mig.
Trots att jag var här igår körde jag naturligtvis vilse, och var tvungen att ringa och få adressen.
När jag sen, en kvart försenad, väl kommer fram, är det inte öppet någonstans och jag kommer inte åt städsakerna.
Jag säger då det, snacka om stressig morgon. Men jag hann och nu är jag äntligen klar och kan ge mig iväg till nästa ställe. :) :)GÅRDAGENS MIDDAG!!

Slocknade som en sten igårkväll och vaknade mitt i natten av att allt var påslaget ... och givetvis utan att ha skrivit mitt sista kvällsinlägg här på bloggen. Hmmm då är man alltså trött. :) :) 

Inte för att det hände så speciellt mycket här igårkväll. Vi käkade andra rätten för den här veckan i vår veckokasse. Det vart fisknuggets med kräftröra. Och ja, kräftröran smakade precis som jag mindes det och det blev bara lite, lite av det. Men fisken var ju helt gudomlig ... som alltid.

Nu blir det en snabb kopp kaffe innan jag ger mig iväg. Skall vara på plats kvart i 7 idag och det är en liten bit att köra så ja, det är bäst att jag är klar i GOD TID.

Jag hoppas ni får en fantastisk dag där ute, och var rädda om er. :) 

GODMORGON!!

DET GÅR UNDAN!!

Den här härliga killen gör sina framsteg ... och är riktigt lycklig över det också, precis som farmor sin. hehe
Detta är väl någon vecka sedan och bara på dessa dagar har han faktiskt släppt taget ett par gånger ... det här trevande första försöket ... som än så länge bara resulterat i ett par steg. :) :) 

Här går det undan. from Carina G. on Vimeo.

ARBETSKAMRATERNA ÄR VIKTIGA!!

Har suttit och funderat på det här med städning.
Jag har ju alltid sagt att det är supertråkigt att städa. Och ja, jag tycker så klart inte att det är så värst roligt nu heller haha. Men faktum är att det är ändå inte så pjåkigt som jag trott. Ju mer jag "lär" mig, ju fler personer jag lär känna och kanske det viktigaste ... ju mer jag får höra om bakgrund och hur folk har gått vidare och fått nya jobb och nya krafter, desto roligare tycker jag själv att det är.
Idag pratade jag med en dam inom städ i svenska kyrkan. Hon är en sådan där härligt sprudlande tjej som verkligen engagerar sig, trivs med tillvaron och enligt henne själv skulle hon inte kunna tänka sig att byta yrke. Det var inte den kaxiga attityden att man skulle se upp till städyrket i sig och att hon minsann var stolt. Nej, det var inget sådant alls. Man hörde istället direkt att hon verkligen trivs med tillvaron. Framförallt gillade jag hennes ödmjuka sätt. Hon verkligen lyssnade på vad lilla jag hade att säga och bemötte det på ett positivt sätt. Det var inget snack runt omkring och hon snackade inte heller om sig själv på ett negativt ... eller positivt ... sätt. Det var ett samtal som jag skulle kunna hålla hur länge som helst. Riktigt intressant person.
Det är sådana personer som gör det värt att gå till sitt arbete. Oavsett yrke, titel, timmar ... ja allt runt en anställning ... gör det hela så mycket lättare på alla plan, om man har sådana personer runt sig.

... så här har min arbetsdag sett ut. :) ...
 

INTE HUNNIT MED NÅGOT ANNAT ÄN STÄD!!

Tror minsann att detta är första gången jag sitter sen i morse. Det är inte det att jag direkt har någon träningsvärk, men jag är såååå trött. Idag har vi visserligen varit två. I morgon blir jag ensam, så vi får väl se hur det artar sig. :) :)

Nu blir det iallafall skönt att komma hem och få av sig skorna och bara ta det lugnt. :)LITE MORGONPYSSEL!!

Idag blir det två olika församlingar jag skall till, och det är väl en fördel att jag får testa på olika församlingar under tiden jag fortfarande är grön. Så när jag väl kommit upp i varv känner jag redan till de olika ställena. :) 
Jag är imponerad över att jag faktiskt fixar det här ... städar hela dagarna. Tänk att när man vet att pengar är inblandade kan man nästan göra vad som helst. hahaha

Nu blir det morgonkaffe och liiiite datamys innan jag måste sticka hemifrån. Ha en fabulos dag alla och var rädda om er.

GODMORGON

... morgonpyssel :D ... 

DAGENS MÅLTID BLEV.. !!

... inte fisknuggets och kräftröra. Jag andades ut lite ... modet att käka kräftröra var inte så starkt än hihi. Men det kommer i veckan och då skall modet vara på topp. :) :) 
Istället blev det kyckling och ris ... och DET var gott. :) Efter den goda rätten mår man så klart på topp. Så nu blir det en snabb kopp kaffe till lite TV-tittande innan sängen kallar.

I morgon blir det en extra tidig morgon då jag börjar arbeta redan halv 7. Så det vill till att jag kommer i säng i tid och får sova HELA NATTEN. Ja, man vet ju aldrig vad som händer i drömmarnas värld ... då jag ofta vaknar. :) 

Jag säger i alla fall godnatt nu. Jag hoppas ni har haft en härlig kväll och att ni också får en god natts sömn.

Sov gott alla. Hörs i morgon igen ... pigga och glada. :) :) 

 

MYS!!

Bara telefonbabbel och klädsortering har hänt här hemma denna härliga kväll.
Dessi är i full färd med att sålla bort och sälja kläder efter lilla Alexander. Tänk vad fort tiden går ... och vad FORT han växer. :) :) Och nej, jag skulle så klart inte säga nej till ett nytt litet barnbarn, vi har ju inga bebisar här längre hahaha. Tror dock inte Dennis och Dessi håller med mig. :) :) 

Nu blir det snart lite mat här hemma. Det blir intressant med Fisknuggets och kräftröra. Kan ju säga att jag faktiskt ätit kräftröra för en del år sedan som bjöds på. Jag äter ju alltid det som bjuds och serveras på. Det var absolut ingen hit och jag har inte ätit det sen dess. Så det blir spännande att se om smaken är likadan som då. För så klart, smaka på det gör jag ju. :) ... smakade lite gotta i Lördags, det blev en succe ...

BÄTTRE OCH BÄTTRE!!

Jag har inte alls lika ont i benen och övriga kroppen idag som jag haft tidigare dagar sen jag började städa. Så det är kanske som de säger, man vänjer sig med tiden. :) :)
I morgon blir det dock en lite annorlunda dag, börjar redan halv 7. Hmmm, hur skall det gå tro? Det blir till att göra som brandmännen, hoppa i kläderna. haha

Idag var jag i den där giganstiskt stora kyrkan och arbetade. Den var så stor att man nästan skulle behöva karta och kompass. Förra gången höll jag mig på nedre plan och städade, men idag skulle jag upp på läktarna. Alltså, jag sprang trappa upp och trappa ner ... utan att hitta vilken sörens trappa jag skulle ta för att komma till orgelläktaren där jag skulle städa. Snacka om många vrår, upp- och nergånger det finns där. Puh ...... :) :) :) 
Långt om länge kom jag rätt och det var väl en himla tur. Annars hade jag inte varit hemma än. hehe

MAN TAR VAD MAN HAR!!

Jag är helt slut i huvudet. inte nog med att jag är höjdrädd ... vill ju helst inte kliva ner för alla trappor när jag upptäckte att moppskaftet inte fanns på läktaren. Ja men vad gör man?? Så klart tager man vad man haver.
Det fick bli en sopkvast instoppad i ett garn. hahaha
Japp, allt är bra utom det dåliga hihihi

.

DÅ ÄR DET ... !!

... Dax igen. Börjar arbeta klockan 7, och som alltid tycker jag det är en okristlig tid att börja på ... när jag väl arbetar. Jag som annars är vaken långt innan tuppen. :) :) Så ja, just nu är jag vråltrött.
Men det är ett arbete ... och det ger pengar i plånboken. Alltid något. :) 

Nu måste jag försöka vakna till liv snabbt, skall ju faktiskt ge mig iväg om någon halvtimme eller så. Så jag stressar på och önskar er en härlig dag. Hoppas den blir fantastisk och var rädda om er där ute.

GODMORGON

FÖRRA VECKANS MATKASSE!!

Tänkte att jag skulle sammanfatta förra veckans meny. Det var första veckan vi körde på det och jag blev något överraskad att jag faktiskt åt det mesta, jag som kan vara ganska kräsen. hahaha
Det jag hade svårast för var nog Tisdagens maträtt, torskpanna med pesto & potatis. Men smaken är ju som baken sägs det, för det blev snabbt favoriten hos Beatrice. :) :) Dock tror jag hon får svårt att få till det såvida hon inte bjuder hit någon annan som vill joina henne, för jag tror inte att jag skulle vilja äta det igen. :) 
Men av dessa fem rätter fastnade jag för Wraps med grillad kyckling. Som jag sa så kan jag vara ganska petig med vissa saker så för min del åkte majsen bort. Men allt annat ... det var såååå gott. :) 
Det bästa med detta är också att man får med en broschyr med alla fem rätterna så man kan när som helst efter detta faktiskt tillaga rätten igen och igen och igen.
Recepten är givetvis sparade och jag har även lagt in just dessa inlägg med de olika dagarnas rätter under kategorin "recept" här på bloggen. Så är det någon som blir intresserad av någon av rätterna är det bara att hojta till så får ni recepten.
Men självfallet kommer mitt vinnande bidrag redan nu och här.

Och med detta så säger jag godnatt. Det blir en tidig morgon så det vill till att man får sin skönhetssömn. :) :) 
Sov gott alla och dröm sött. :) 

SJUKHUSBESÖK!!

Idag vart det en tur till sjukhuset för att besöka bästa vännens mamma.
Jag har känt denna dam i många, många år, 31-32 år tror jag bestämt att det blir. Hon blev som en extramamma för mig, en vän och en bundsförvant. Och en man bara kunde ta en kopp kaffe med.
När väl Dennis kom till världen blev hon snabbt en skyddsängel till honom, en dagmamma och en riktigt bra vän.
Som sagt, det var kärlek från första stund ... och det har hållit i sig.
Att idag se denna 81-åring, så späd, ömtålig och smått förvirrad av åldern gjorde ont ända in i själen. Hon försökte hålla humöret uppe, och idag verkade det vara en riktigt bra dag för henne. Hon blev i alla fall glad att se mig, det kändes bra eftersom det var exakt så jag själv kände.
Man märkte att hon blev tröttare och tröttare. Det är ju inte så konstigt, hon behöver mycket vila så vi stannade inte mer än ett par timmar.

Mina tankar följde med mig hem. Sitter och tänker på henne ... och inte bara henne. Mina tankar och känslor går så klart vidare till hennes dotter och son. Jag vet hur mycket Pia har kämpat och fortfarande kämpar. Och jag kan inte ens föreställa mig hur livet just nu ter sig för både Pia och hennes bror. Som utomstående kan man inte göra något annat än att sitta på läktaren och titta på. Men jag vet att Pia vet att hon kan ringa mig när som helst på dygnets alla timmar om de behöver hjälp med något. Ja, något mer kan tyvärr inte ens jag göra.... alltså, mitt hår VAR lika långt en gång i tiden. Avundsjuk? NEEEJ DÅ. hihihi ...

VARIT IVÄG MED PIA!!

Har landat hemma hos Pia efter några sjukhustimmar. Det är alltid jobbigt att se någon nära ligga i sjukhussängen. Men vi kan iallafall trösta oss med att personalen tar hand om henne på bästa sätt.

Berättar mer sen, nu blir det lite mer kaffe innan jag möter upp Dessi för hemfärd. :) :)MÅSTE FÅ IHOP ALLT!!

Det är ju inte helt lätt att få ihop papper, timmar och allt annat tillsammans med att vara arbetslös.
A-kassan, FK och alla andra coacher och myndigheter kräver att man visar upp papper på att man har en timtjänst, medan man inte kan få något anställningspapper för att man bara ingår i vikariebanken. Hmmm, hur skall nu detta sluta? Blir det en upprepning på förra året då jag var utan pengar i två månader tror jag att jag går i taket. Tror inte för ett ögonblick att jag fixar att vara utan pengar så länge en omgång till.
Så ja, nu är jag tjurig igen. :( :( :( 

Har precis suttit i telefon för att försöka få något papper ... någonstans ifrån ... som bevisar att jag arbetar VISSA timmar. Resterande behöver jag också få ut pengar för. Suck.

NY MATSEDEL!!

Igår började en ny vecka ... med en helt ny menylista. Spännande att se vad den här veckan har att erbjuda. :) 
Först ut igår var Tacoburgaren som var helt okej. Jag tyckte nog att avokadon inte hade i såsen att göra men annars var det riktigt gott. :) 

Någon behöver mig idag.
Därför kände jag att det var något som måste prioriteras. Hade jag nu haft en fast anställning hade jag helt klart tagit ledigt idag för att finnas där jag behövs som bäst. Nu har jag bara en timanställning och det skall man naturligtvis vara rädd om. Men just idag sa jag ifrån att jag inte kunde komma trots att jag blivit bokad. Lite tråkigt samtidigt, jag behöver ju pengarna. Men ibland måste man se till helheten. Så idag finns jag där och stöttar för den som känner att de vill ha en axel att luta sig mot.

Men först av allt måste jag så klart ha lite morgonkaffe i mig. Annars lär det inte bli en frisk axel att ta till sin hjälp. haha
Så nu först blir det kaffe med morgonmys framför datorn. Och jag hoppas ni också får en mysig start på den här härliga dagen.
Ta tillvara dagen och var rädda om varandra. Just den här stunden kommer inte tillbaka.

Ha det bäst, hörs sen.

GODMORGON

IMPONERANDE KYRKA!!

Jag har haft en tung men riktigt intressant dag. :) 
Idag var vi två stycken som höll till i en helt annan församling på andra sidan stan. Då kyrkogården är stor, uppdelade på två stora kyrkogårdar + en gigantiskt stor kyrka, tog det oss en hel dag att gå igenom och städa den. Det har varit roligt. Inte riktigt lika stora lokaler som på förra stället. Det kan jag förstås tycka är bra, många men små rum. Precis lagom. hihi
Jag vart såååå hänförd av själva kyrkan. Den är så stor att den normalt är uppdelad i olika dagars städschema. Den har flera läktare och riktigt stor yta även på första våningen. Om jag någon gång skulle gifta om mig ...... vilket jag naturligtvis inte skall hehe ... så skulle den kyrkan vara mitt första alternativ. Jag blev så himla imponerad. :) :) 

Som sagt, det har varit en tung dag. Och mina ögonlock känns tyngre och tyngre för var minut som går. Så nu säger jag godnatt till alla söta och hoppas ni får en fortsatt härlig kväll och natt. :) 

Sov gott.

BROARNA I MADISON COUNTY!!

Förra veckan missades filmtipset, kändes som jag var borta mer än hemma så jag hann aldrig med det. :) :) 
Men nu är jag på G igen och tänkte tipsa om en gammal men väldigt bra film ... ja om man nu gillar samma filmer som jag, det vill säga romantik, romantik, romantik. hihi

Veckans film heter "Broarna i Madison county" och utkom 1995. I huvudrollerna ser vi Clint Eastwood och Meryl Streep. De kunde inte valt ett bättre par till att spela två medelålders personer som plötsligt möts och blir upp över öronen förälskade. :) 

Handling:
När Francesca Johnson avlider och hennes två vuxna barn går igenom hennes tillhörigheter, hittar de dagböcker som aldrig någonsin visats för de tidigare. Dagböckerna innehåller mötet och den väldigt korta romansen med fotografen Robert Kincaid. Och medan de sitter där och läser hennes dagböcker går det sakta upp för de vilken typ av person hon egenligen var. Något som de nog aldrig riktigt förstått om sin mamma. För de har hon alltid varit den typiska mamman och hustrun. Aldrig tidigare har det framgått hur hon, Francesca, egentligen var som person.

Filmen är så bra och härligt berättad att man nästan känner att man själv skulle vilja skriva några väl valda ord till sina egna barn. Ja, den påverkar mer än vad man kan tro.

Kan tänka mig att många redan sett den. För er som inte gjort det rekommenderar jag starkt att göra det. Och för alla er andra ... visst är den väl värd att se igen? Detta är en film som jag sett återkommande gånger, och skulle lätt kunna se den lika många gånger till. :) :) 

KROCK MED SIMS!!

Efter jobb var det ju MENINGEN att jag skulle hem. Men jag var i stort behov av kaffe ... och Pia i lika stort behov av MITT sällskap. hahaha
Men vet ni vad?? Pia hade ju huset fullt av fä iallafall ... eller, rättare sagt ... SIMS familjen kom på besök. :) :) :)NY FÖRSAMLING IDAG!!

Är på ett helt annat ställe idag. Och jag säger bara det, VILKA kyrkor vi har i vårt samhälle, så pampigt. :) :)

Slänger upp lite bilder sen. Men just nu har jag storstädning på gång. Och eftersom jag inte kommer att befinna mig här i morgon är det extra viktigt att jag hinner med allt idag. :) :)
Berättar mer om morgondagen sen. :)BLIR EN KORT MORGON!!

Idag blir det en riktig stressig morgon. Börjar arbeta redan klockan 7, så jag måste hinna morna mig, göra vid mig och dricka kaffe innan halv 7. Stressigt värre ...
Tur att jag förberedde det mesta igårkväll. :) 
Det blir en lång dag ... på ett helt annat ställe än jag varit på tidigare. Det blir spännande att se hur jag fixar det, men det blir säkert inga problem.

Nu har jag ju inte längre tid att bara sitta här och vara, måste hinna med mig själv på väldigt kort tid. Jag hoppas ni får en härlig dag och inte behöver stressa på alltför mycket. Ta hand om och var rädda om er där ute.

GODMORGON

PÅ ÄVENTYR!!

Idag fick Beatrice för sig att hon skulle åka iväg med bussen och möta upp mormor och hennes man vid tåget, som skulle anlända runt 20. Självklart tyckte jag det var en bra idé så jag hängde på, behövde lite frisk luft jag med. :) :) 
Så strax innan 20 parkerade vi bilen och rusade in till Centralstationen och försökte lokalisera var de skulle dyka upp någonstans. När vi inte hittade de ringde Beatrice till Kalle för att kolla vart de tagit vägen. De satt i en taxi på väg hem. hahaha
Vi hade missat de. :) 
Men inte ville vi hem inte. Har man bestämt att överraska någon så är det ju just det man skall göra. Så vi beslöt istället att överraska Pia så där på kvällskvisten. hihi
Det fick bli lite sent kvällskaffe ... en snabb kopp hann det bli innan vi kände oss tvungna att åka hem. Ja, det kommer ju som sagt en dag i morgon också ... en TIDIG sådan. :) :) 

Nu är vi i alla fall hemma igen och nu är det inte mycket kvar än sängen som väntar. Jag passar på att säga godnatt till alla. Hoppas ni haft en mysig kväll och att natten blir lugn och rofylld.

Sov gott och dröm sött. :) 

DAGENS ITALIENSKA MIDDAG!!

Idag körde vi sista måltiden för den här veckan på veckans matkasse som Dennis beställde. Den var väl helt okej även om det kanske inte är något jag själv skulle komma på att göra. :) 
En sådan veckomatsedel, med recept och råvaror, går på ungefär 500:- för 5 dagar och 4 personer. Visst kan det vara lönt att hålla sig till detta, det är ju vad man skulle betalat om man handlar annat. Och man slipper komma på dag för dag vad man skall äta. Men en del av dessa råvaror är kanske inte mina favoriter. hihihi
Fast vi har i alla fall blivit mätta hela veckan. :) 

... dagens måltid, italiensk skinkwok ... 

INLÄGGET FÖRSVANN!!

Hade en rolig fundering tidigare som jag gärna ville dela med alla er här. Och med tanke på att jag har så dåligt minne så tänkte jag medan jag satt där i ridhuset och kollade in Beatrice att jag skulle skicka iväg ett inlägg om det då. Så jag skrev, och det blev ganska långt. När jag var klar kom jag på att jag inte hade någon lämplig bild så jag knallade in i mitt bildarkiv för att hämta något. Klickade sen in mig på bloggen igen ... bara för att upptäcka att HELA texten jag skrivit bara minuter tidigare hade försvunnit. hahaha
Ja, jag kan ju inte annat än skratta åt det. Hur länge har jag bloggat nu? Lite mer än ett år. Och fortfarande sitter jag och trycker på fel knappar. hahahaha
Och givetvis ... jag minns inte vad det var för roligt jag ville dela med mig av. :) :) :) 

Och med min dåliga karaktär blev det så klart ett besök på världens bästa café efter ridningen. Inget wienerbröd dock, nöjde mig med kaffe och fralla. Var tvungen att ha något i magen. MEN ... man lever ju bara en gång, klart man skall kunna unna sig en kaffe ... eller två ... när man känner för det. :) 

STALLET NÄSTA!!

Fick vilat mig ett par timmar innan det nu är dax att ge oss iväg till stallet. Dock tror jag inte det blir något fik efteråt, med tanke på min snackande mage. Men vi får se ...

Nu blir det i alla fall till att skynda på lite. Magen har fått sitt ... även om man inte kan tro det med det klagande ljudet. haha
Och nu är det bara stallet som väntar.

BLEV ÄPPELPAJ INNAN JAG SLOCKNADE!!

Söndag ... och det är SOL ute. Tyckte jag hörde i veckan att det skulle vara dåligt väder till helgen, men nu är det slutet och det är fortfarande sol och mysigt väder. Vilken tur att det inte stämde. Detta innebär ju att jag kan mysa i stallet idag. Och jag hoppas magen håller sig lugn och inte sätter igång att babbla på när man sitter där bland en massa andra i ridhuset haha. Något pinsamt. :) :) 

Igår avslutade jag med en bit äppelpaj och vaniljsås. Sååå gott det var. Det är kanske inte sådant man skall äta precis innan man lägger sig i sängen och somnar. Men vad hundan ... det var ju Lördag. Får se till att vara extra noga med vad jag stoppar i mig till vardags istället.
Däremot slocknade jag givetvis ifrån filmen ... inget ovanligt. :)
Så det är kanske inte så konstigt jag är pigg nu på morgonen, har fått ordentligt med sömn. Och nu blir det kaffe på det så jag kan bli ännu piggare. Jag vet, borde kanske inte dricka en massa kaffe med en mage som kör igång hela tiden. Men kan ju inte låta bli ... i alla fall inte på morgonen. :) 

Jag hoppas ni också kommer få en solig, härlig och riktigt mysig Söndag. Ha det bäst och var rädda om er.

GODMORGON

VÄNTAR PÅ PAJ!!

Ikväll är det ju den där riktiga gottekvällen man skall ha i veckan. Och vi är alla sååå sugna på äppelpaj. Dock har det inte varit någon som orkat göra det förrän nu när natten nästan är här hehe. Det blir absolut ett bra avslut på den här dagen ... först grillat och nu äppelpaj.
Om någon halvtimme börjar Jurassic park 2 och givetvis bänkar jag mig då. Tror faktiskt att äppelpajen är klar lagom tills filmen börjar ... kan inte bli bättre.

Men jag säger i alla fall godnatt till alla nu. Jag hoppas ni har haft en härlig dag i solen och att kvällen och natten blir på topp. :) 
Ha en fortsatt skön kväll och sov så gott.
Sweet dreams.

FAMILJEMYS I DET GRÖNA!!

Det har varit några fantastiskt härliga timmar ute, med grillning och familjemys. Dock var det lite kallt de gånger solen försvann bakom molnen ... men annars en perfekt grillning. :) :) 

En del reagerade på mitt förra blogginlägg när jag skrev att Dennis och Dessi bestämt att vi skulle grilla. Någon kommenterade, några skickade meddelande.
För att göra en lång historia kort så var det Dessi och Beatrice som planerat grillningen, något som jag själv inte visste om. Men ja, det är bara ord ... något som jag själv aldrig reagerar på när jag läser eller hör någon prata. Det har hänt tidigare att folk "berättat" för mig att jag sagt eller gjort fel. Ja, jag vet att jag ibland inte skriver exakt hur saker och ting ligger till. Men återigen ... det är bara ord. Ibland måste man läsa lite mellan raderna.
Blogginlägget handlade inte om vem som sagt eller gjort vad, det handlade om mig och vad jag skulle göra härnäst. Och ja, jag skulle ut och grilla med familjen ... vilket vi gjorde. :) Och vi hade det HÄRLIGT, härligt. hihi

STICKER UT OCH GRILLAR!!

Har mått lite si och så idag, så det har varit mycket sängliggande och slummer. Och jag vet fortfarande inte riktigt hur jag känner mig exakt. Har precis vaknat igen efter ett par timmars slummer. Dennis och Dessi har bestämt att vi skall äta ute idag ... det blir grillat. Kanske det kan få mig lite piggare ... en stund ute i solen. :) :) 
Jag hoppas verkligen att det blir bättre. För mår jag så här i magen på Måndag går det ju inte att åka iväg till jobbet. Det bara bubblar och bubblar. :( 

Nu gör jag mig redo att hänga med ut en stund och hoppas på att det skall göra susen.
Hörs sen.

EN SANN VÄN!!

"Veckans minne" fortsätter i samma spår som de senaste veckorna, i kärlekens tecken. :) 
Jag har redan tidigare berättat om min långa och djupa vänskap med Pia. Detta var ingen vanlig vänskap mellan två vänner. Nej, det var en riktig familjevänskap. Jag blev upptagen i HELA famijlen, och då snackar vi om föräldrar, syskon, kusiner och Pias andra riktigt nära vänner. Ja, alla i den närmsta vänskapskretsen var som min egen familj, och jag gick ut och in som en fullfjädrad familjemedlem.
Så klart avbröts allt detta den dag jag och Pia miste varandras närhet. Det skulle gå 12 år innan jag träffade på någon ur den gemenskapen igen. :) 

12 år är en ganska lång tid, speciellt om man varit en liten flicka 12 år tidigare. Plötsligt är man vuxen och kommer in på ställen man inte gjort tidigare ... ja, där möter man ofta de man absolut inte hade en tanke på att möta. :) 
En kväll hade jag själv bestämt mig för att ge mig ut på event. Det hände/händer ALDRIG att jag ger mig ut på det här sättet ... så detta var helt klart ödesbestämt. hihihi
Något osäker intog jag plats och inväntade den livemusik som skulle starta. Plötsligt knackade det på min axel och där bakom stod en vacker ung dam som tittade frågande på mig och utbrast "visst heter du Carina?" Jag kunde inte annat än nicka. Kände igen ansiktet men kunde inte placera det. "Det är jag, Cissi". Det lät så bekant ... men ändå inte. Inte förrän hon sen sa "Pia är på väg, vill bara förvarna dig. Men gå inte, ni behöver prata". Nja, exakta orden minns jag inte, men något i den stilen. Först då förstod jag vem den vackra flicka var som nu stod böjd över mig.
12 år tidigare hade hon rasat omkring hemma hos Pia och lekt som det barn hon var. Och nej, hon kanske inte hade kommit ihåg mig speciellt väl om hon inte hade sett alla dessa otaliga foton på mig hemma hos Pia genom åren. Men jag mindes henne. Oj, så vuxen och vacker hon hade blivit under dessa år.
Och jag kan ärligt säga att utan hennes välmenande ord är jag inte alls lika säker på att jag faktiskt stannat kvar den kvällen. Hon påverkade ... och påverkar fortfarande ... mer än vad hon kanske själv inser. :) 

Detta är egentligen ingen superkul händelse i sig. Att jag väljer att skriva om just den här händelsen är för att hylla Cissi som person. Det är inte ofta man stöter på människor som är starka, har båda fötterna på jorden och vet värdet av vänskap, och faktiskt tänker på andra mer än på sig själv. Allt detta har man i Cissi. Jag är otroligt glad att jag fått chansen att lära känna den vuxna Cissi och hoppas naturligtvis att vänskapen, trots att vi inte träffas så ofta, håller i sig i många, många år framöver. :) 

ARKIVERAT APRIL!!

Så klart vaknar man låååångt innan klockan skulle ha ringt en vardag. Halv 5 var jag uppe och studsade ... och kunde inte somna om. Tvi vale vad jobbigt att behöva vakna så tidigt.
MEN ... det finns inget negativt som inte för något positivt med sig. Så den här soliga och ljuvliga morgon har jag faktiskt suttit och registrerat sökta jobb och skickat iväg min aktivitetsrapport till arbetsförmedlingen. Japp, det blev lite tidigt morgonarbete.
Trots att jag faktiskt har arbetat halva månaden har jag ändå fått iväg en del jobbsökningar. Det har känts något stressande. Men jag inser ju samtidigt att jag är tvungen, eftersom jag faktiskt får pengar även för de få timmar jag inte arbetat.
Nåja, nu har jag åtminstone skött den biten. Nu kan jag slappna av något någon vecka eller så, innan det är dax att skicka iväg nästa rapport ... till försäkringskassan. Ja, det går i ett här hemma. :) :) 

Nu blir det ännu mer kaffe och morgonmys framför datorn. Jag hoppas ni får en fantastisk dag där ute i vimlet, och glöm inte att vara rädda om och ta hand om er. :) 

GODMORGON

FREDAGSGOTTA!!

Det fick bli lite popcorn ikväll. Det är i alla fall ett lite bättre alternativ än chips. :) :) Och till det spanar jag självklart in filmen på TV 3, Jurassic park. :) Kan aldrig se mig mätt på de filmerna, fullkomligt älskar de.

Kvällens middag blev linssoppa. Visst gick det ner, men det var inte den allra bästa soppa jag smakat. Den hade en riktigt stark marinad ... som inte kändes från början. Men efter ett tag började det allt att bränna lite. Tur det vart vatten till maten istället för mjölk. Det släckte den värsta törsten. :) 

Nu säger jag godnatt till alla söta. Nu blir det TV och sapp för hela slanten. Ha en riktigt härlig fortsättning på denna Fredag och sov gott alla.

 

DETTA HÄNDER IKVÄLL!!

Det känns riktigt härligt med Fredagskväll och lite "Carinatime", det är inte alltför ofta man kör spa för kropp och själ. :) :) Den här kvällen skall jag bara njuta till fullo framför Lets dance och bara vara. Blir kanske lite hopp här och där, såg att flera kanaler har filmer ikväll som bara inte får missas. Visst är det väl typiskt? Att filmerna skall komma samtidigt ... och jag som är en riktig filmnörd. hihi
Så om inget oförhappandes inträffar så är det här alla hittar mig ikväll, liggandes i sängen och dansar och filmar mig. hehe

ÄNTLIGEN!!

Alltså, springa i affärer är absolut inte min grej. Hade ont i benet redan innan så ja, nu tror jag inte jag orkar gå mycket längre.
Tur att jag fick börjat med det viktigaste iallafall, cigarettolja och fika hehe

Nu är vi äntligen klara så jag får komma hem ... puh

TYCKER SYND OM MIG SJÄLV!!

Det man inte har i huvudet får man ha i fötterna istället. Ja det blev så mycket att fötterna gick kors. Hade brådis för att hinna med ett par detaljer innan lunch och såg mig så klart inte för ... gjorde en vurpa så hela foten svullnade upp. Och nu har jag riktigt ont i vristen. :(
Så nu hoppar jag omkring och haltar ... och tycker givetvis såååå synd om mig själv.FREDAG!!

Fredagsmorgon ... och en klämdag. Sitter här nu på morgonen och tycker det är ovanligt tyst i lägenheten och funderar på varför inga alarmklockor ringer ... bara mitt som har hörts. Så när klockan blev 6 var jag tvungen att knalla in till Beatrice så hon inte skulle försova sig ... hon har ju en buss att hinna med. :) 
Jag väckte henne, hon tittade lite skumt på mig och sen somnade hon bara om. Och när jag kommer in till mitt eget rum så slår det mig ... hon är ju LEDIG idag. hahaha

Jag har dock ingen lovdag och måste snart börja göra vid mig för att hinna. Morgontiden går så fasligt fort och jag hinner knappt med någonting. Men ja, ja, det är ju trots allt Fredag och det är så så så skönt. :) 

Jag hoppas ni får en härlig och solig dag idag. Passa på att njuta, har hört att det skall bli sämre väder i helgen igen.
Ha en bra dag på arbetet, hemma eller var ni än håller hus ... och var rädda om er. :) 

GODMORGON

KVÄLLSTE!!

Ikväll bytte jag ut kaffet mot en kopp te. Det har blivit superduper mycket kaffe idag. Och här snackar vi alltså om STORA glas och muggar. Och min mage är i uppror ... det bara bubblar och bubblar. :) :) :) Får se om teet kan lugna lite.
Snart är det även dax för sängen, skall ju upp ganska tidigt i morgon bitti ... japp, bokningarna haglar in. Än så länge har jag inte varit utan arbete en dag sen jag började med min timanställning. Kan bli bra det här. :) :) 

Jag säger i alla fall godnatt nu. Hoppas ni haft en bra 1:a Maj och får en god natts sömn.
Sov gott alla... :) 

MÅLTIDEN IDAG!!

Det är faktiskt inte helt fel med det här med veckomatkassar som man beställer. Idag åt vi kycklingwrap, såååå gott. Och det bästa är helt klart att man redan har det hemma, behövs inte rusas iväg till affären klockan 19 när man upptäcker att man saknar något. Det är riktigt nice. Funderar faktiskt på att fortsätta med det sen också när det bara är jag och Beatrice.
Och en sak som slagit mig här är att det är ju inga maträtter som tar flera timmar att göra. Man kan i lugn och ro tillreda efter en lång arbetsdag och ändå äta i någorlunda tid. :) 
I Måndags när första maträtten skulle tillagas tyckte vi det såg väldigt lite ut. Hur skulle vi bli mätta på det? Men faktiskt ... vi blev riktigt mätta och belåtna. Jag tror att man ofta tar den där andra och tredje portionen för att det är så himla gott ... egentligen hade man inte behövt det.
Idag blev jag mätt efter EN wrap, så nog får man mat för pengarna alltid. :) :) 

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!

Hur kul det än är att vara hos bästa vännen så måste jag säga att det alltid är skönt att komma hem igen.
Idag blev det mycket kaffedrickande och jag känner att jag mycket väl skulle kunna dricka några baljor till. Jag som inte är direkt van att dricka vin känner av torrheten i munnen och bubblet i magen hahaha. Tur inte detta händer alltför ofta. :) 
Men det var ett bra födelsedagsfirande och de allra bästa var så klart på plats. Jag har alltid kul i Pias sällskap. Men det blev lite speciellt och givetvis ÄNNU roligare när ytterligare ett par av mina favoriter satt med ... det händer ju bara för sällan. :) 

KAFFE INNAN HEMGÅNG!!

Sitter bara och har soffhäng, pratar gamla minnen och diskuterar livets alla gåtor ... med allt vad det innebär. Japp, plötsligt blev det intressant och då kan jag så klart inte slita mig härifrån. hehe
Men som sagt, skall snart bege mig hemåt. Men jag bara MÅSTE ha en kopp kaffe till ... och som grädde på moset, naturligtvis lite mer bubbel. hihihiHÄRLIGT HÄNG IGÅR!!

Soooom jag skrattade igår. Ja, faktum är att jag hade så himla kul att jag glömde fotografera och det vill inte säga lite.

När jag kom satt Pias två barn här, det var så himla roligt att träffa de igen ... har inte sett de på superlänge.

Nu måste jag ha lite kaffe i mig så jag kan börja tänka igen. Känner mig riktigt seg idag ... som sagt är ju inte van att dricka .. och ännu mindre blanda vin och cider. Så nu får det bli MYCKET kaffe så kroppen återfår balansen. :) :)

Hoppas ni får en skön dag alla, och var rädda om er. :)

GODMORGON