carinag.blogg.se

FREDAGSAVSLUT!!

Yes, yes, yes, nu är Fredagen snart slut. Oj, oj vad jag kommit att älska Lördagar. hahaha
Nej då, vi har haft en jättemysig Fredagkväll, med mycket spel, kakor och spel igen. Det har varit allmänt härligt. Dock har vi bara tre spel hemma än så länge, varav två av de är olika typer av monopol. Så det blir något enformigt. Så nästa "löning" är det jag som försöker få tag i ett fjärde, så det blir lite rotation. Jag älskar att spela spel, ett lite annorlunda kvällsnöje mot allt det här med telefoner och datorer. :) :) 

Och kvällens middag var det faktiskt jag som stod för, fantastiskt eller hur? Och ni känner väl mig vid det här laget. När jag står vid spisen så handlar det om 5-10 minuter. hahaha
Så idag blev det spagetti och köttbullar. Men vi blev mätta i alla fall och det är huvudsaken. Faktum är att jag sitter fortfarande och är riktigt mätt.
Så nu avslutar jag den här härliga Fredagen med en kopp kaffe till en bra film på kanal 11, "skicka vidare".

Jag hoppas ni också har haft en mysig kväll och att natten blir god och låååång. :) Och ni har väl inte glömt ... lägg er med ett stort leende, det underlättar morgondagen.

Godnatt och sov så gott. 

TEDDY HAR BAKAT ... IGEN!!

Tröttheten bara slog på mig när vi satt vid köksbordet och spelade spel. Till slut såg jag nästan inget framför mig så det fick bli en "sträcka på benen"paus. :) 
Undrar vad Teddy lagt i sina bullar och kladdkaka som han så flitigt bakade och bjöd på. Men himla gott var det i alla fall. Ja, vi skulle ju egentligen inte äta det ikväll. Men det hade ju inte varit lika gott i morgon ... och det är ju ändå Fredag. Men jag har åtminstone inte nallat av chipsen som ligger i skafferiet. Oh vad jag längtar tills i morgon, så jag kan vräka i mig allt innehåll i påsen. hehe

RENA ISBANAN!!

Och jag skulle städa idag. Men innan jag satte igång så tänkte jag att jag bara precis skulle sortera lite mail som jag inte hunnit med de senaste dagarna. Sen vet jag inte vad som hände. Men plötsligt fann jag mig själv sökandes jobb istället för att städa.
I normala fall brukar jag tycka det är ganska tråkigt att söka jobb. Dock är det något jag måste göra, så det görs lite sådär motvilligt. Därför brukar jag hålla mig till Måndag - Torsdag, aldrig Fredagar. Men idag gick det av bara farten. :) :) 

Och när jag sen hade varit så duktig så skulle det ju även bli en belöning, så jag knallade ut på balkongen ... rakt ut på ett "blankt" balkonggolv. Japp, det var så halt att jag nästan satte mig på rumpan hahaha. Alltså så längesen är det inte jag var där ute, men dra på trissor vad snön lagt sig och frusit till is. :) 

BEATRICE OCH MOLLY ÄR I FARTEN!!

Tror minsann att jag löst mitt lilla problem med vimeo, skam den som ger sig. :)
Egentligen är ju det mesta ganska enkelt. Men jag som då inte alls är så haj på det här med datorer får tänka till lite extra. Så ja, liiiite imponerad av mig själv är jag allt. hihi

Nu testar jag även här på bloggen. Jag hittade en gammal film på Beatrice och Molly från i somras. Så jag kastar upp den här och hoppas på att det fungerar som det skall och att man kan kolla på den.

DSCF2747 from Carina G. on Vimeo.

VARMT KAFFE OCH KALL BALKONG!!

Jag har haft en härlig sovmorgon ... i min egen säng. :) Och nu känner jag mig riktigt ordentligt utvilad.
Jag skulle dock inte velat vara utan de två dagar vi varit allena med lilleman, vi har haft jättekul. Men som sagt, jag är inte 25 längre, det upptäckte jag ganska snabbt. Så vi är samtidigt glada att Dennis och Dessi är tillbaka. :) :) 

Idag är det Fredag. Det blir lite småplock och städ här hemma. Men till godismyset får vi vänta EN HEL dag. Visserligen fuskade vi lite igår när det gällde maten. Vi beställde hem "skräpman" eftersom vi var trötta allihop och inte orkade stå vid spisen. Men det har också blivit mycket bättre, det är inget vi gör till vardags som det blev i somras. Men jag tänker att en och annan gång kan man tillåta sig "fusk" hihi. Fast det blev åtminstone inget godis. :) 

En sak som blir nu är KAFFE. Måste ha mitt morgonkaffe så kroppen återfår balansen.
Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

VIMEO!!

 Har suttit den senaste timmen och filat på det här med filmklipp. Jag har ju lagt in ett par filmer här tidigare. Men sen fick jag problem så jag lade hela idén på hyllan med att filma och lägga in på bloggen.
Men nu verkar det faktiskt som om jag hittat ett annat sätt att lägga in filmer på ... jippi.
Har ingen aning om det fungerar. Men jag testar vidare så får vi se sen.

Nu är det i alla fall hög tid att komma i säng. Ordningen är återställd, Dennis och Dessi är hemma igen. Det innebär att jag återigen kan stänga in mig på rummet och sova i min egen säng. :) :) Så det är vad jag kommer att göra nu ... och förhoppningsvis sover jag BRA inatt.

Godnatt och sov så gott alla.
Hörs i morgon igen.

SLOCKNADE!!

Någon slog både mig och Alexander i huvudet och vi slocknade som två tunga stenar. Men oj vad det var skönt. Till och med Molly somnade så här har varit HELT tyst i lägenheten. hihi

Nu blir det en kopp kaffe och snart väntas även Dennis och Dessi hem, så vi får väl se om vi hinner med något mer bus innan föräldrarna dyker upp och tar beslag på deras son. :) :) 

VILAR!!

Gick ner till Teddy på en fika med nybakade bullar. Så medan Alexander käkade lunch blev det frukost mig. :)
Och naturligtvis är man smart och utnyttjar läget. Farbror Teddy underhåller brorsonen medan farmor vilar lite på soffan. Det gäller att göra det bra för sig. hahaha



KOPPLAR AV MED EN KOPP KAFFE!!

Fy sören vad jag börjar känna mig trött. Tänk, när mina barn var i Alexanders ålder, hade jag absolut inga problem med att hänga med i barnens framfart, hur vilt det än blev. Men nu ... oj, oj, oj, säger jag bara. Måste ju ge en eloge till alla föräldrar med livliga barn. hahaha
Tror jag städat köket tre gånger ... bara idag. Japp, lilleman börjar nå HÖGT UPP nu. :) :) 

Så nu när busen somnade en stund var jag tvungen att hälla upp en kopp kaffe för att piggna till lite. Det lär antagligen bara bli en powernap innan det är dax för bus igen. Och om en timme vankas ... LUNCH. :) :) 

TERRY!!

Jag fick höra talas om Dessis stora passion att få träffa det stora mediumet Terry Evans i verkligheten. Så därför fixade jag, tillsammans med mamma och hennes man, biljetter till Dessi och Dennis i julklapp för en träff med honom uppe i Storå. Det är väl kanske inte Dennis största intresse. Men som jag såg det var han ju tvungen att köra bilen för att Dessi skulle kunna se den omtalade Terry. Det blev två flugor i en smäll ... det blev en liten minisemester på tu man hand. Det är inte helt fel. :) :) 
Så igår morse gav de sig iväg för det stora äventyret, medan vi andra hade egna upptåg och bus här nere i Skåneland.
Efter att ha övernattat på väg ner till Malmö, så lär de vara hemma någon gång i eftermiddag ... pigga och glada efter en tripp på egen hand.

Jag hoppas och antar att de haft en rolig upplevelse. Och jag är riktigt, riktigt nyfiken på vad som sagts och gjorts.

IGÅR KVÄLL!!

Vi hade en himla mysig middagsstund hos Teddy igår.
Det blev shish kebab och ris, det var riktigt gott. Teddy fick till en ordentlig lyxmiddag må jag säga. Det bjöds så klart även på kaffe efter maten. Japp, Teddy vet hur man håller bjudningar minsann. :) :) 

När vi kom hem strax efter 19 slocknade lilleman direkt, den stackarn var helt utslagen efter allt bus. Och fram till 22 var allt lugnt, när han nannade så gott och jag bara slappade i soffan.
Efter det har det varit en något orolig natt. Trollungen hade svårt att sova ordentligt, vaknade en gång i timmen, slocknade i min famn ... bara för att vakna någon timme senare igen. Så höll det på ett bra tag innan Beatrice också vaknade och lade sig i Dennis och Dessis säng med honom. Nu har båda två dock fått sova ganska bra ... snarkandes ikapp. hehe

Själv är jag ganska mör efter en dålig natts sömn, i och för sig inte så ovanligt när det gäller mig. Får väl ta igen den förlorade sömnen senare idag när Dennis och Dessi är hemma igen. :) :) 

Nu blir det morgonkaffe innan lillpysen vaknar och vill ha frukost. Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

BOKTIPSET V. 5

Ikväll blev jag påmind av Teddy om en bok som är fantastiskt bra. Jag är inte mycket för krigsböcker eller krigsfilmer. Men så kommer det en och annan som drar åt i hjärtetrakten. Detta är en sådan bok.

Filmen heter "Partisaner" och handlar om ett uppdrag som skall genomföras under andra världskriget. Av de som färdas i samma sällskap är det någon som inte är som hon/han utger sig för att vara. Den är riktigt, riktigt bra och är en bok jag absolut kan rekommendera.
Boken har även filmatiserats och den är minst lika bra. De brukar ju säga att bok och film inte riktigt stämmer överens i alla lägen. Men det stämmer inte i det här fallet. Både bok och film är genuint och riktigt bra.

Då var veckans boktips på plats.
Och nu säger jag godnatt så jag också får lite sömn ... är vråltrött efter lek och bus nästan hela dagen. hihi

Sov gott alla.

PÅ MIDDAG!!

Idag blir vi bjudna på middag hos Teddy. Det blir en ny rätt som han aldrig testat innan, spännande.
Så nu sitter vi här och väntar på att maten skall bli klar. Och jag är riktigt hungrig, så jag hoppas han lagar MYCKET mat.

Vi har faktiskt sällskap av Pernilla också via Skype, som ligger sjuk där hemma, stackaren. Förhoppningsvis blir hon snart kry.

Nu viskar en liten fågel att maten är på G.
Måste rusa. :) :)





FULLT ÖS!!

Japp, vi har haft fullt ös här hemma. Både jag och lilleman var helt slut efter att ha härjat. Dock har inte jag somnat än ... men lillbusen slocknade så gott. Det tar minsann på krafterna att åla sig runt hela rummet. hahaha
Jag satte Alexander på sin lekmatta med alla leksakerna och gick sen till köket för att hämta min bärbara dator. Jag var borta i 2 minuter och när jag kom tillbaka var han halvvägs till andra sidan rummet. :) :) Det gick snabbt minsann, han har inte varit riktigt så snabb i vändningarna tidigare. Och när han väl kom på hur han skulle åla sig gick det som bara den, som han rusade ... och blev trött på kuppen. :) 

Nu har jag lite egen tid och passar så klart på att slappa i soffan med datorn i högsta hugg ... och så klart en kopp kaffe. :) :) 

Jag ryckte datorn

Nu skall vi ha kul. Mina föräldrar har gett sig iväg och lämnat mig själv hemma. :) 

Ingen är gladare än jag, att få vara själv hemma med farmor och faster är sååå roligt. Vi skall festa loss ordentligt idag! :) :) 

Först skall jag bara ta mig en liten tupplur och ladda batterierna, så att jag orkar vara vaken hela natten lång. :)
Undrar om farmor kommer tillåta det ? Hmmm ... 

Jag hörde även talas om igår att farbror skulle bjuda på middag. Undrar om jag får smaka lite, eller om jag får min gamla vanliga burk?! Det återstår att se när det är dags för mat i magen. 
Men nu står min farmor och försöker få loss datorn ifrån mig, men jag är starkare. :) Men får nog börja avrunda ändå, eftersom hon hotade med att dra proppen. :( 

Så med denna hälsning så säger jag hej svejs och hoppas ni får exakt lika roligt som jag skall ha idag! :) :)
Undrar om man skall lägga sig i farmors sköna säng igen?! :) :) 

Skrivet av mig, Alexander! 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NATTENS DRÖM!!

Då är jag klarvaken trots de få timmar jag sovit inatt.
Jag var med om något väldigt, väldigt märkligt den här natten. Som vanligt hade jag ju en del drömmar. Men inatt var Affe med i drömmarna. Och när jag drömt en hel del så vaknade jag av att jag sa "Men jag försöker ju Affe". Exakt de orden väckte mig själv. Jag satte mig upp i sängen och då hör jag en röst i örat som säger "Nej min vän, Affe är inte här just ikväll".
Alltså detta är dagens sanning. Jag skakar fortfarande när jag tänker tillbaka och hör rösten. Ja efter det hade jag riktigt svårt att somna om, så jag gick upp och satte mig framför datorn en stund ... skakandes.
Jag vill gärna veta vad det innebär ... och vem det var som viskade i mitt öra. Det har aldrig hänt mig förr trots att jag tror på det övernaturliga. Men jag vet att Dessi var med om något liknande härom kvällen, att någon viskade i hennes öra när hon stod på toaletten. Det händer konstigare och konstigare saker i lägenheten må jag säga. :) 

Nu skall jag i alla fall dricka klart mitt morgonkaffe innan Dennis och Dessi ger sig iväg. Sen blir det bara jag och lilleman. :) 

Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

GÖR MIG REDO FÖR MORGONDAGEN!!

Ikväll blir det minsann en tidig kväll för mig så jag kan vara pigg och alert i morgon.
Alexander har föräldrafritt HELA långa dagen i morgon, när hans mamma och pappa skall ut på eget äventyr. Så vi skall mysa och busa hela dagen hihi. Det blir det slutliga provet, får se hur trött och mör jag är dagen efter. :) :) 

Det var längesen nu, men ikväll stod Beatrice för middagen. Hon hade minsann inte glömt sina gamla takter. Det blev vårrullar och ris, såååå gott. :) Och gissa vad ... i morgon bjuder Teddy på mat, eftersom det bara är jag och Beatrice. Visst är det gulligt ... nu behöver jag inte tänka på mat i morgon heller, kan njuta för fullt av att vara farmor. Mys, mys.....

Hoppas er kväll har varit bra och att ni får en god natts sömn ... välbehövligt inför nya upptåg dagen efter.
Nu säger jag godnatt och hoppar i säng. Sov gott alla.

SKILLNAD PÅ FOLK OCH FOLK!!

En liten "dagens tanke".
Jag undrar vad som gör att den yngre generationen inte alls tänker i samma banor som den äldre.
När jag växte upp så var det absolut tabu att snäsa åt andra människor. Och om man gjorde det någon gång så hände det väl i så fall mest på gårdarna bland andra barn som lekte. Men man skulle ju aldrig våga göra det mot föräldrar eller andra äldre. Jag vet, det är ljusår mellan de olika generationerna.
Jag har försökt lära mina barn att inte ta ut sin frustration eller irritation över andra i sin omgivning. Ibland kan det säkert vara svårt, men jag tror faktiskt inte de någon gång gjort det ... såvida inte andra varit "dumma" först. Sen har jag självklart ingen aning om vad som sagts när inte jag varit i närheten.

Däremot kan jag vara ganska känslig mot sådant. Jag vill inte bli bemött på ett sätt som jag själv inte skulle bemöta. Jag kan ha en dålig dag, men låter det inte gå ut över nära och kära ... och räknar ganska kallt med att de inte låter sin dåliga dag gå ut över mig.

Men i dagens läge tycker jag många yngre låter dåliga humörssvägningar gå ut över fel personer. Och jag kan inte annat än att sucka och tycka att en del inte kan bete sig.
Det är alltså skillnad på folk och folk.

EN BRA DAG!!

Trots att det blev senare än vanligt har det gått riktigt bra med jobbsöket. Så nu tror jag att jag stoppar där för dagen. Har lite annat pappersarbete och mail att gå igenom. Det är så lätt att glömma vissa områden när man sitter spikad så framför datorn. Så jag har fått lägga ett litet schema till mig själv. Dock har jag väldigt svårt att följa det hahaha. Så nu upptäckte jag att jag ligger lite back med andra bemanningsföretag som jag följer. Måste in där och uppdatera mig så jag inte hamnar längst ner på deras listor. :) :)

Men nu blev det lite mellanmål så kroppen får lite bränsle.
Och ja, jag tar mig väl en kopp kaffe också ... bara för att ...

BÖRJAR SÖKA FÖRST NU!!

Japp, jag har lyckats igen......
Jag började innan med lite datajobb. Jag läste och läste. Men hur jag än försökte så förstod jag inte vad där stod, kunde knappt se bokstäverna framför mig. Så jag var tvungen att lägga mig att vila en stund, ögonen var riktigt tunga ... och somnade. Och ja, nu har halva dagen gått ... till ingen nytta.
Men nu har jag i alla fall satt mig med en ny kopp kaffe ... och är mycket, mycket piggare. Så nu skall jag ta och skynda mig att "jobba" lite innan kroppen vill annat. :) :) 

Jag har kommit in i en sådan konstig period där jag sover bort ett par dyrbara timmar, det gillar jag inte alls. Men jag antar att det är svårt att bryta de vanorna så länge jag inte har ett arbete att gå till. :( Och för att lyckas med det, ja då måste jag söka, söka, söka.

27:E JANUARI!!

Satt och läste lite nu på morgonen om förintelsens minnesdag som pågick igår. Jag brukar läsa om det varje år och blir lika illa berörd varje gång.
Det är helt otroligt att det fortfarande finns överlevande ... som faktiskt kan visa upp, nu 70 år senare, sitt gamla fångnummer på armen. Att överhuvudtaget leva så många år efter befrielsen med ett ständigt minne, både kroppsligt och själsligt, det är för mig ett under.
Alla de som överlevde, och som fortfarande existerar, bär med sig något oerhört stort. Och man kan bara hoppas att historien griper tag i så många unga som möjligt, så det inte upprepar sig.

Nog om det. Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro. Sen blir det väl en dust med datorn igen ... som alla andra dagar.
Ha en fantastisk dag där ute, och var rädda om er.

GODMORGON

BILDBOMB!!

Nu först märker jag att jag inte sov så länge föregående natt, sitter ju nästan och ramlar av stolen av trötthet. :) :) Sen kan jag ju i och för sig ha blivit extra trött av att ha kört bil i snöväglag haha. Och jag skulle bli väldigt förvånad om jag frivilligt sätter mig i bilen i morgon. Kan ju inte tänka mig att detta är borta då. :) 
Det blir i alla fall en kortis här. Ville ju in och säga godnatt till alla innan jag hoppar i säng ... och så klart dela med mig av lite bilder från eftermiddagen/kvällen.

Ha en fortsatt skön kväll det lilla som nu återstår. Sov så gott så hörs vi i morgon igen.

SCARLETT!!

Jag antar att de flesta redan sett filmen "Borta med vinden", i alla fall ni som är lite äldre. Själv har jag sett den flera gånger om och tycker det är en fantastisk film. Och när uppföljaren kom var det så klart givet ... den skulle jag bara se. :) 
Av naturliga skäl är det inte samma skådisar i de båda filmerna ... det är 55 år som skiljer filmernas utgivningsår åt.

Som sagt, jag kollade in uppföljaren, "Scarlett" och tycker att detta är en riktigt, riktigt bra film. Så pass bra att jag gärna delar med mig och tipsar om att ni absolut bör se den om ni inter redan gjort det.
Man behöver så klart inte ha sett den första filmen för att fatta, även om det underlättar när man ser vissa händelser. Denna film har även gått som miniserie på TV för ett antal år sedan. Men visst måste det vara roligare att titta på HELA filmen utan att behöva vänta en vecka eller så?? :) :) 

Handlingen då? Filmen tar vid där "Borta med vinden" slutar och Scarlett inser att hon verkligen älskar sin själsfrände, Rhett Butler. Många förvecklingar, brott, fängelsestraff senare så kommer upplösningen.

KAN ANDAS NORMALT IGEN!!.

Dra på trissor vad jobbigt det var att köra idag. Flera bilar gled på vägen och jag var livrädd att köra in i någon bil.
Men nu sitter vi i alla fall hos frissan och kan andas ut ... åtminstone en timme framöver. :) :)



MÅSTE TA BILEN!!

Då är jag klar för dagen med allt datajobb.
Trots att snön den bara vräker ner måste jag nu ändå ge mig iväg ... med BILEN. Hua ......
Nu skall jag först iväg och handla till middagen, och sen skall jag och Beatrice bli fina i håret. Som om det skulle hjälpa i detta vädret ... med mössa och halsduk som ändå trasar till håret!!??

Ja, ja, så får det bli.
Vi hörs sen när jag slutat hyperventilera i bilen. hahaha

VILL INTE UT I SNÖN!!

Kom ut på balkongen för ett tag sedan och möttes av detta. Brrr, vad det var kallt ... OCH halt, höll ju nästan på att ramla. Alltså det var detta jag ville ha på julafton. Nu hade snön kunnat bli borta. :( 
Fördelen är att jag blir mer motiverad till att sitta med jobbsök, inte vill jag ge mig ut i det här snöovädret inte.

Nu har jag parkerat mig framför datorn med kaffekoppen i högsta hugg. Har redan hunnit söka ett jobb och känner mig riktigt taggad till att fortsätta.
Så ...... nu är jag på G......

MIN PRIOLISTA!!

Det var meningen jag skulle komma i säng någorlunda i tid igårkväll. Men jag fastnade vid en massa youtube-klipp så jag kom inte i säng förrän långt in på natten. Tänk att det kan vara så kul att sitta och titta på små episoder av olika slag. :) :) Jag glömmer nästan bort tiden.

Men nu är det en ny dag och vad gäller idag? Jo, jag skall försöka hinna med en massa datajobb som vanligt. Men för att orka med måste jag så klart ha massa kaffe i mig först. Det är prio ett.

Jag hoppas ni får en härlig dag och en riktigt bra start på denna veckan. :) 

... och förutom kaffet måste följande hinnas med innan datajobben. Rätt eller fel prio? hahaha ...

EN NY FAMILJEMEDLEM!!


Kolla in vad jag har införskaffat. Får jag presentera mitt nya husdjur Sylvester. :) :) Visst är han söt??
Teddys svärmor gör sådana och jag bara kände att jag var tvungen att ha en.
Tack snälla, den är urgullig.

Vi var ju som sagt och lämnade Pernilla i Svedala tidigare ikväll. Och när vi kom hem var det i princip bara att sätta sig till bords. Dessi hade maten färdig, cous cous och kyckling. Lyx, eller vad? hihi

Så ja, nu sitter jag här igen och är mätt och belåten, och bara slappar framför TV'n med en god kopp kaffe. Visst är livet härligt?!! :) :) 

Nu säger jag godnatt till alla. Sov gott och dröm sött.

VARIT I SVEDALA!!

Alltså det är ingen hit att åka med Dennis i vinterväglag.
Vi har precis lämnat av Pernilla i Svedala ... och där är massor av snö.
Och så klart blir Dennis alltid på gott humör när han kan skrämma upp sin mamma. hahaha





HANN HEM INNAN SNÖN BÖRJADE VRÄKA!!

Äntligen hemma i värmen igen. Och vilken tur, för nu när jag tittar ut genom fönstret så vräker snön ner. Då blir det inte mer utgång för mig idag ... och absolut inte med bilen. hehe

Men vi fick i alla fall en mysig fikastund inne på Wessels när vi ändå skulle dit och handla. Nej, jag tog inget wienerbröd. Duktigt va?? :) :) Det blev en baguett istället med liiiite halvnyttigt innehåll :) , så nu står jag mig ett par timmar tills det blir lite mellanmål.

Nu tar jag mig en latte och har lite Söndagsmys här hemma. :) 



... nej, det är inte min kaka. hihi ...

... Beatrice slog på stort minsann ...

SÖNDAGSAKTIVITET!!

Japp då är vi åter i stallet. Varmt? nej, nej, nej. Till och med hästarna fryser. :) Men vad gör man inte för sin dotter?
Det får bli en extra kopp varmt kaffe på Wessels sen ... måste ju ta hand om kroppen också. hahaha



BARA 4 ÅR!!

Snubblade över denna härliga kille när jag letade musik till mina 12-slag. Tänkte först lägga in den som vanligt. Men just den här lilla grabben kräver nog en extra titt. Är han inte för härlig, endast 4 år gammal!!?? :) :) 

Det är inte varje dag man ser en kille på 4 år stå och spela dragspel och sjunga som en hel karl. :)
Jag säger bara det, han blir farlig när han blir äldre. hahaha

JAG KASTADE ÖVERBLIVET!!

Det första jag gjorde i morse när jag vaknade var att kasta ut överblivet choklad. Bara att jag klarar av att kasta ut godis på det sättet gör att jag blir mer taggad att INTE käka en massa onyttigheter under veckan. Känner mig faktiskt ganska stolt över mig själv ... att det åkte i skräppåsen så där. :) Jag har lättare för att stå emot chips. Så den halva påse som blev över åkte lååångt in i skafferiet så jag inte ser det så fort jag öppnar dörren. Det får ligga där tills nästa Lördag. :) 

Nu är det kaffe som gäller så kroppen återfår balansen. DET är jag inte villig att kompromissa med ... inte mitt kaffe inte. :) :) 

Ha en fantastisk Söndag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

... nu blir det en vecka utan ...

LYXKVÄLL!!

Känner mig riktigt, riktigt nöjd just nu. Sitter och käkar godis för fulla muggar hahaha, tror det kan ha lite med det att göra. Men jag har inte ett dugg dåligt samvete, har längtat efter detta HELA veckan. :) :) 

Tidigare ikväll bjöd jag upp Teddy och Pernilla på Taccos. Som alltid när jag äter det så äter jag tills jag nästan spricker. Så efterrätten, som fanns klar i kylskåpet, fick vänta ett par timmar. Japp, kvällen har gått i tuggandets tecken. Gooott. :) 

Nu säger jag godnatt och kommer att drömma om att jag vaknar i 15 graders värme i morgon. Det hade väl varit något ... vill inte stå i ridhuset och frysa tårna av mig. :) :) 

Ha en härlig fortsättning på denna Lördag. Sov gott, så hörs vi i morgon igen. :) 

JAG VAR FLYGRÄDD!!

Veckans minne tar oss en del år tillbaka, år 2000, och första gången jag flög.
Det var på den tiden företaget där jag arbetade åkte utomlands en vecka varje år. Under veckan som gick skulle man då hålla föredrag, lyssna på föredrag, lära varandra, men framförallt tror jag man fick stor nytta av att samlas från alla kontor runt om i Sverige. Man lärde känna varandra och fick den där sociala biten som alla behöver, samtidigt som kunskap och lärdom bytte ägare. :) 

Just det här året var alltså mitt första år som flygplansresenär ... och jag var LIVRÄDD. Så när jag fick frågan av chefen sa jag blankt nej. Aldrig i livet att jag skulle sätta mig på ett flygplan. Han försökte så klart övertala mig, men det gick inte att rubba mina tankar om hur farligt det var att flyga. hahaha
Varje dag under ett par veckors tid kallade han in mig på sitt rum och försökte med alla medel få mig att ändra mig. Och han berättade även hur farligt det var att åka på vägarna, något jag faktiskt gjorde varje dag. :) :) Och att det var fler krockar på vägarna än uppe i luften.
Hur det än var lyckades han så småningom övertala mig. Och fram till resan var jag ett nervvrak. Ja, Jag var så nervös inför flygresan att jag varken sov eller åt ordentligt. Folk runt omkring mig försökte ju berätta hur härligt det var där uppe i luften. Men vad hjälpte det? Jag var ändå övertygad om att just det planet säkert skulle störta. hahaha

Den magiska dagen kom, och efter mycket om och men placerades jag på min plats på planet. Vid det laget hade jag nästan tappat andan. Då hade jag en kollega som satt på sätet framför mig som vände sig om och tog min hand och pratade lugnande till mig, samtidigt som han drog ner den lilla rullgardinen vid mitt fönster. Och ja, nu förstår jag att små barn kan bli lugna av att höra en lugnande röst. För det blev jag....

Dock var det ett litet problem. Vi blev tilldelade kolor när planet skulle lyfta och även sen när det skulle landa för att man inte skulle få lock i öronen. Men landningen var allt annat än smidig ...... och locket i mina öron blev öronbedövande. Trots att jag tuggade och tuggade, svalde och svalde så satt locket där som en riktig vaxpropp. Så när vi senare på kvällen skulle samlas hela företaget för att äta middag hörde jag nästan inget av vad folk sa. Inte förrän morgonen efter hade det försvunnit. :) :) 

Det var riktigt nära att jag inte följt med på resan ... och jag är såååå glad att chefen till slut lyckades övertala mig. För det var en fantastisk resa, en resa som jag absolut inte skulle velat vara utan. :) 

AFFÄRSBESÖK!!

Har nästan precis kommit hem efter att ha inhandlat dagens middagsmat ...... och så klart godis, det är ju LÖRDAG.
Det är ganska jobbigt att gå och "storhandla" en Lördag. Tjockt med folk, en hel del köer i gångarna och givetvis jag då som började bli en aning trött mot slutet. Jag var så trött att jag vid ett par tillfällen försökte scanna in matvarorna med min kamera. hahaha
Snacka om förvirrad.
Nu blir det en kopp kaffe innan jag sätter igång med maten. Och den skall stå på bordet prick 16.00. Jepp, måste ju visa Teddy att jag kan klockan. :) :) 

... jag hamnade i paradiset ...

FÖRSTA TVÄTTHALVAN AVKLARAD!!

Det märks att Beatrice är hemkommen från semestern. Från en maskin tvätt till fem, det innebär alltså att Beatrice har kläder i fyra maskiner. hahaha
Det är tur att hon hjälper till själv också. Fast idag har vi inte behövt hålla på så mycket. Dennis tog över och har varit i tvättstugan nästan hela förmiddagen, så han tog över vår tvätt också. Ganska skönt med tanke på att jag snart måste ge mig iväg och handla till middagen idag.
Idag kommer Teddy och Pernilla upp och äter. Så jag tänkte slå på stort och inte bara bjuda på middag utan även köra lite efterrätt. Det är ju Lördag idag, så då får vi vräka i oss godsaker ... mums. hihi

MINUSGRADER!!

Vaknade med ett ryck av att Beatrice väckte mig. Det är tur att jag har henne, annars hade jag missat tvättiden nu på morgonen. Jag sov som bäst just vid den tiden. :) :) Sååå trött jag är.
Om inget annat så vaknade jag verkligen till liv när vi kom utanför porten av den bitande kylan, tur man inte har så långt till tvättstugan.

Nu skall jag hälla i mig ordentligt med kaffe innan jag kan göra något mer, kroppen behöver sin morgonmedicin. :) 

Hoppas ni får en bra Lördag. Och skall ni ge er ut så kan jag bara säga ... klä på er. Det är minusgrader ute, det kan få vem som helst att frysa till is.

GODMORGON

BRA FILMER PÅ TV IKVÄLL!!

Vissa kvällar är det absolut INGA bra filmer på TV. Och sen vissa kvällar ... som t.ex. ikväll finns det hur mycket som helst. Och alla filmerna går på olika kanaler, SAMMA TID. Det är så typiskt, jag vill ju se alla filmerna.
Nåja, nu har jag i alla fall valt ut två filmer som jag får zappa mellan, TV4 och TV3. Jag får åtminstone se TV4 en stund till 22 innan den andra filmen börjar. hahaha
Det blir en kväll framför TV-burken. :) :) 

Tidigare när Dennis kom hem hade han fixat dagens middag. Det blev en riktig lyxmiddag minsann med chicken nuggets och klyftpotatis ... sååå gott det var. Passade på att njuta lite extra eftersom det blir jag som står vid spisen i morgon. hihi

Med detta säger jag godnatt. Nu skall jag koncentrera mig på mina filmer och ha en härlig kväll. Hoppas ni också får en fortsatt mysig Fredagkväll.

Sov gott alla

KLAR FÖR DENNA GÅNG!!

Då har denna dagen varit kantad av bara städ, städ, städ. Skulle behöva ta lite i sovrummet också, men jag får se om jag orkar mer. Det är ju inte så att det försvinner precis ... det ligger snällt kvar och väntar tills jag tar det själv  hahaha. Och som jag alltid brukar säga, det kommer ju en dag i morgon också. :) :) 

Nu blev det i alla fall en kopp varm, härlig choklad mitt i städyran. Det känns väldigt motiverat nu när jag varit så flitig. :) 

KRÄSEN!!

Räkningarna är betalda och jag skall alldeles strax gå på veckans städning. Men nu satte jag mig först ner en stund för en kortare paus. I mitt fall går ju inte det bra alls utan att tankarna irrar omkring. Och idag har jag andra konstiga funderingar för mig. Undrar varför jag alltid för sådana "oviktiga" konstigheter i min skalle. hahaha

Dagens tanke: Kräsenhet.

Jag har alltid tyckt att jag är jättekräsen när det gäller mat. Och för att inte barnen skulle bli lika kräsna så hade jag alltid tillbehör på middagsbordet när de var små i form av majs, svamp och annat som jag absolut inte äter. Min fråga är om jag är så kräsen som jag själv alltid sagt, eller om jag lyssnat för mycket på andra som sagt att jag är kräsen. För faktum är att jag äter nästan allt. Jag tycker inte om det, och när jag själv lagar mat så är jag trångsynt. Men om någon lagar middag så spelar det i princip ingen roll vad det är, då äter jag allt.
Jag hör ju ibland andra säga "det tycker jag inte om" eller "det är inte gott så det vill jag inte äta". För mig är det inget alternativ.

Minns en gång när jag var iväg till Cran Canaria med mitt arbete. En kväll blev vi bjudna på en restaurang där det serverades läckerheter som inälvsmat, sniglar och annat som för mig inte ens är ätbart. Jag åt och drack, sen drack jag lite mer innan jag kunde ta nästa tugga. Vin och vatten om vartannat blev det, men maten slank ner. hahaha

Så då är ju frågan ... är jag verkligen så kräsen som jag och alla andra vill ha det till?

MÅNADENS "MÅSTE"!!

Dagarna går ju riktigt, riktigt fort. Tycker inte alls det var längesen jag betalade räkningar ... och nu är det dax igen. Visst är väl det den absolut tråkigaste sysslan på hela månaden? Faktiskt ... jag hade hellre städat, och det vill inte säga lite. :) :) 

Nu tar jag tag i mitt "måste" ... sen kan det bara bli bättre och bättre denna härliga ... och KALLA Fredag.

FREDAG IGEN!!

Då är det Fredag igen ... härligt för alla arbetande. För mig innebär det städning, blä. Usch vad jag inte alls gillar den aktiviteten. :) :) Men som sagt, det är en dag närmare Lördag. Och DEN dagen är bra ... då får jag äta godis. hihihi

Nu blir det först lite morgonkaffe i det tysta. Dennis tänker ge sig ut med Molly och Alexander, Dessi sover, Beatrice är i skolan. Japp, tystare kan det inte bli. :) :) 

Ha en fantastisk Fredag alla och njut av veckans sista arbetsdag.

GODMORGON

BILDBEVIS PÅ MIN HÄRLIGA DAG!!

För en gångs skull sitter jag och njuter av en kopp varm choklad för att få värme i kroppen. Det är ruggigt kallt ute och nu tycker jag även det börjat blåsa upp igen. Den här blåsten alltså. :( Såå dum man är mot sig själv när man frivilligt kliver ut på balkongen för att röka ... när det är så här kallt. Ja, visst borde man lägga av då ... men ändå sitter man där igen någon timme senare. :) :) 

Jag var i alla fall och hämtade mina beställda böcker ikväll. Och när jag öppnat paketet och berättade för Teddy om den boken om borderline, så visar det sig att Teddy faktiskt har läst den. Och han bekräftade det jag hade på känn innan ... att det är en mycket bra bok och att den berör väldigt mycket. Han tyckte jag skulle ha servetter i närheten när jag läser den eftersom jag är en riktig känslomänniska. Nu blir jag ännu mer nyfiken på bokens innehåll. haha

Jag tänkte tjuvkika lite redan ikväll när jag kliver ner i sängen. Därför säger jag godnatt redan nu. Jag hoppas ni alla haft en bra kväll och att ni får njuta av en god natts sömn.

Sov gott alla och dröm sött.

... lite bilder från dagen...



Beatrice konstverk vid middagen ikväll ...



... fick Dennis att bli inspirerad. :) 

PÅ VÄG HEM!!

Då har jag äntligen hämtat ut mitt paket. Och nu är jag såååå nyfiken på hur bra boken är. Ni kommer kanske ihåg boktipset om borderline? Japp, den boken kommer jag att påbörja så fort som möjligt. Och jag är nästan säker på att den är så bra som jag föreställt mig.

Nu har vi parkerat utanför Ica, Teddy skulle in om. Och sen blir det raka vägen hem. Med oss i bilen har vi även lilleman ... som råkade somna. Hmmm, vad skall hans föräldrar säga? Han som inte skulle sova mer. MEN har ni någon gång försökt väcka en sten? Stört omöjligt kan jag tala om.



HELT FEL STÄLLE!!

Satte mig vid datorn nu när jag kom hem ... och upptäckte att musikvideon som skulle in här på bloggen inte har kommit in. Något blev fel när jag förinställde. Så ni som väntat på det får tyvärr inget idag, sorry. Tyckte inte det var lönt så här långt efter. Ja, ja, det får bli lite semester från musiken idag. :) :) 

En sak till som blev förvirrande, hmmm. Skulle hämta ut ett paket med böcker som beställdes härom dagen. Jag hämtar alltid ut på coop vid Höja. Helt plötsligt skall jag hämta ut paketet på en tobaksaffär någon helt annanstans. Hade inte ens en aning om var affären låg förrän Dessi kollade på datorn. Snacka om förvirrad, jag bor inte ens i närheten. :) :) 
Antingen har det blivit helt tokigt eller så har coop insett att de har alldeles för mycket att göra. :) :) 
Fick smila in mig hos Teddy så han får följa med så jag hittar. Ja ni vet, jag kör ju vilse på de mest konstiga ställen. hahaha

KAFFEPAUS!!

Då är jag klar på AF, och med därifrån fick jag både ny handlingsplan och mötesbokning med ett coachföretag. De skall jag tydligen träffa dagligen under ett antal veckor.
Vi får väl se om det kan ge något resultat. Det är väl inget jag direkt ser fram emot eftersom det ändå inte kommer in någon inkomst. Men jag får se det positiva i det hela, kanske det kan bidra till att jag faktiskt får ett arbete.

Jag var så himla kaffesugen när jag gick från AF, så det får bli en snabb kopp innan jag ilar hem igen.



PÅ PLATS I STAN IGEN!!

Nu har jag landat i det enda garaget i stan dit jag hittar. :) :) Tur jag hittar någonstans. Härifrån kan man ta sig till de flesta ställen ... även AF.
Så nu väntar jag bara på att dörrarna skall låsas upp för dagen då jag kommer ut härifrån också.

Hoppas det går fort. För just idag har jag en hel del att stå i.
Oooops, nu öppnas dörrarna, måste rusa.



EN HALV TEDDY PÅ BESÖK!!

Skall precis till att börja dricka mitt morgonkaffe. Har fått sällskap här av en morgonpigg Teddy som knappt kan röra sig. Den stackaren har ont i ryggen så han får kontakta vårdcentralen nu på morgonen. Usch vad jag lider med honom. Vet hur det känns när man har så ont i ryggen att varje rörelse sticker till.
Får försöka hjälpa honom så gott det går idag. Dock skall jag ju själv till AF klockan 10, så jag hoppas inte han får en läkartid precis då.

Nu blir det som sagt morgonkaffe och lite babbel med Teddy innan dagen börjar ordentligt.

Ha en superbra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

GOD MAT OCH MYSIG KVÄLL!!

Klockan har sprungit iväg och jag har bara slappat hela kvällen framför TV'n. Jag har INTE sovit siesta idag hihi, så jag räknar med att det blir en ordentligt bra natt och rikligt med sömn. :) :) 
Dessi gjorde kycklinggryta tidigare ikväll ... såååå gott. Jag älskar verkligen den maträtten, skulle kunna äta den flera dagar i veckan. :) Och efter maten blev det som sagt bara myspys för mig själv, härligt, härligt.
Klockan ringer 7 i morgon bitti, så jag tänkte inte dra ut på tiden alltför mycket ikväll. Men nog orkar jag med att mysa lite till innan jag släcker ner och somnar, är ju inte ett dugg trött. Jag tror till och med att jag skulle kunna sluka lite kaffe innan sänggång. Jag vet, man skall ju inte dricka kaffe så här sent. Men jag brukar inte bry mig så mycket om det faktiskt, och just nu sitter jag och blir smått sugen på en kopp.

Dock lär vi inte höras mer ikväll, så jag säger därför godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga och alerta i morgon bitti.

Sov gott

BOKTIPSET V. 4

Just nu håller jag på att läsa "Postcard killers" av Liza Marklund, har ett par kapitel kvar. Det är normalt inte min genre, har aldrig varit så förtjust i deckare. Jag lånade boken av mamma för att jag ville testa detta sätt att läsa på, att lyssna på boken istället.
Boken är trots allt relativt bra ändå. Liza Marklund skriver på ett väldigt bra sätt och drar inte ut på händelser som så många andra deckarförfattare gör.
Det är egentligen inte boken jag skulle vilja göra "reklam" för idag, utan ett annat sätt att läsa böcker. Är det någon som har testat ljudböckerna? Detta är som sagt första gången jag testar det, och blev glatt överraskad. Jag kommer absolut att fortsätta lyssna på fler böcker lite då och då.
Det är aldrig bra att ta bort läsningen helt, jag tror alla behöver denna typ av hjärnaktivitet. Och jag tror inte jag skulle velat utöva ljudböckerna på mina barn när de var mindre. Jag har alltid tyckt att läsning är en viktig del av att lära sig, det är något alla barn behöver.
Men det ena behöver inte förta det andra. I mitt fall är det så att jag blir så fort trött i ögonen. Många gånger när jag sitter vid datorn måste jag bara luta mig tillbaka och sluta ögonen en stund för att få tillbaka kraften i de. Där kommer ljudböckerna in som en liten befrielse.
Så nu med den här boken har jag bara satt igång CD-skivan i datorn, lutat mig tillbaka och slutit ögonen. Och ändå har jag fått en hel bok i mitt minne. Ja, jag gillar hela den här idén. Testa ni också...

MARATONLOPPET!!

Sååå trött jag är i benen nu. Det känns nästan som jag har sprungit maratonloppet. Vi hade många påsar att bära när vi gick hem från Wessels ... och en aning motvind. Så ja, idag har det verkligen blivit ett ordentligt träningspass. :) :) 
Som tur var stannade vi så klart till och tog en kopp kaffe, så jag hade åtminstone liiiite motståndskraft i mig.
Och äntligen kan jag dricka kaffe latte igen. Har inte haft det hemma på ett tag, men nu lyxade vi till det så det skall sitta riktigt gott med en kopp innan jag sätter igång med dagens datajobb.


JAG FLYR DATORN!!

Nu var det ju meningen att jag redan skulle vara klar med mina jobbsökningar. Fast trots att klockan redan är 11 har jag inte ens satt igång än. :( Jag vet, jag borde sätta mig nu. Men jag tänkte faktiskt prioritera om lite just idag. Så jag ger mig istället ut på en promenad innan jag startar. Känner att jag behöver luften för att bli taggad. Eller nja, det är väl kanske bara lite undanflykter hahaha. I alla fall, sticker ut en sväng innan jag sätter igång ... det blir hur bra som helst. :) :)

 Och kallt som det är så är jag naturligtvis ordentligt påbultad, inga halvmesyrer här inte......

DIKT AV TEDDY!!

För er som inte har Teddy som vän på Facebook tänkte jag dela med mig av dikten som fick det att brista lite för mig i morse.

""JAG MISTE DET STÖRSTA I MITT LIV
JAG MISTE MITT LIV
DEN DAGEN DU FÖRSVANN
SATTES ÄRREN I MIN SJÄL
DEN DAGEN DU FÖRSVANN
FÖRSVANN MIN VERKLIGHET
VARFÖR ÄR DU INTE HÄR
VARFÖR VAR DU TVUNGEN ATT GÅ
DU GICK MED DITT LIV
DU GICK MED MIN SJÄL
DET ENDA DU LÄMNADE KVAR
VAR EN BUBBLA AV SAKNAD
NU HAR JAG INGENTING KVAR
INGENTING ALLS
DU TOG MED DIG MITT HOPP
NÄR DU LÄMNADE DIN KROPP

VARFÖR VAR JAG INTE DÄR
VARFÖR SA JAG ALDRIG FARVÄL
ÄRRET I MIN SJÄL BARA VÄXER OCH VÄXER
NÄR JAG STÅR HÄR VID DIN GRAVSTEN
SÅ VILL JAG BARA HA DIG NÄRA
NÄR JAG SITTER MED DIN BILD
ÖNSKAR JAG ENDAST ATT DU GAV MIG EN KRAM

JAG KOMMER ALDRIG ATT FÖRSTÅ
VARFÖR DU VAR TVUNGEN ATT GÅ
JAG KOMMER ALDRIG BLI HEL
UTAN ATT SE DIG LE
SAKNADEN KOMMER ALLTID VARA STOR
EFTER DIG SOM FÖRSTOD
SAKNADEN KOMMER ALLTID VARA ENORM
EFTER DENNA STORM
JAG KOMMER ALDRIG ATT GLÖMMA 
DU FINNS FÖR EVIGT I DET HJÄRTA SOM DU LÄMNADE KVAR
SAKNAR DIG FÖR EVIGT MIN ÄLSKADE PAPPA""

... min författare till son ...

BÖRJADE DAGEN MED STARKA KÄNSLOR!!

I morse när jag vaknade och öppnade upp datorn klickade jag in mig på Facebook som jag alltid gör när jag vaknar. Det första som möter mig är en lååång dikt som min son skrivit. Och vad händer? Jag brister naturligtvis ut i tårar. Jag är känslig i vanliga fall också. Men när det gäller mina barn och deras känslor blir det extra starkt hos mig. Jag tror inte jag skiljer mig från andra mammor, barnens känslor brukar oftast vara starka.

Tycker det är bra att man kan skriva av sig på det sättet ... har själv gjort det i många år och vet att det hjälper. Och eftersom vi inte pratar om känslor så mycket som jag skulle vilja inom familjen är jag glad att han faktiskt kan skriva av sig på det här sättet.
Dock så blev det lite mycket känslor så där på morgonkvisten när jag läste hans skrivna text. Nu är det bra igen och jag kan åter koncentrera mig på att vakna till liv med mitt morgonkaffe.

Hoppas ni får en riktigt bra dag där ute, med många skratt och kramar. Var rädda om er, så hörs vi om ett litet tag igen.

GODMORGON

... som sagt, jag har inte vaknat till liv än...

BARA JAG SOM ÄR VAKEN!!

Dagens tanke blev bara det ... blandade tankar. Jag har fortfarande inte kunnat sålla rätt på alla tankar och lägga de rätt. Tänk vad bra det hade varit om man kunnat formatera och lägga in lite olika mappar istället, så hade man visst var man hade alla tankarna sen hahaha. Det blir ju rena virrvarret där inne.
Jag tror det beror på att jag varit så seg idag och inte orkat sålla något. Jag gick till och med och lade mig att sova en stund tidigare idag. Nu känner jag mig ganska pigg ... när det är dax att sova. Men skall i alla fall försöka komma i säng och somna INNAN 00. Man kan väl hoppas. hehe

Oj vad jag gillar den här tiden på dygnet när det är helt tyst i lägenheten och jag kan sitta för mig själv här inne med egna tankar, min TV, min dator och ja, bara "vara". Jag var lite så även när jag var gift och barnen var små. Det var skönt att få krypa in i sitt eget lilla skal mellan varven och bara känna lugnet sprida sig i kroppen ... speciellt efter en hektisk dag som jag ofta hade på den tiden. :)

Nu tänkte jag att vi kunde säga godnatt. I morgon är så klart en ny dag, nya händelser ... förhoppningsvis bra sådana. Ha en fortsatt härlig kväll. :) 

Godnatt alla

...... avslutar med kvällens middag som Dennis snodde ihop. Gissa vem som blev glad? Pyttipanna är så klart en av Beatrice favoriter. :) :) 

DIRTY TEACHER!!

Igår när jag satt och arbetade med att få fram en film till veckans "filmtips" snubblade jag in på den här filmen. Det är inget jag normalt skulle kolla på och ingen film som jag någonsin har hört talas om. Men filmen var fängslande och jag kunde inte sluta titta på den. Så det får helt klart bli "Dirty teacher" som gäller den här veckan.

Jag brukar alltid vilja ha någonting speciellt med filmer jag tittar på. Det kan vara verkliga händelser, någon film jag hört talas om, någon känd skådis som man gillar att se. Men den här filmen hade inget av det. Men den fängslade mig på ett speciellt sätt. Det skall alltså vara den film som spelades in 2013.

Den handlar om ett ungt par som går i high school och i samma klass. Klassen får en ny lärarinna och det är där problemen börjar. Hon intrigerar så det verkligen blir splitter och det slutar absolut inte väl. Hon är en riktigt störd person ... och det behöver man inte titta så speciellt länge för att förstå.

Som sagt, jag kunde inte sluta kolla in filmen. Titta ni också och bedöm själv.

FRUKTSTUND!!

Nej, nu får det bli en liten paus ändå ... jag intar ryggläge och ställer alarmet, så får jag hoppas att jag vaknar när det ringer.
Något duktig har jag ändå varit idag, trots att jag kände att jag när som helst skulle somna framför datorn. Men det gick vägen. Dock MÅSTE jag nu ta och lägga mig annars kommer jag att gå omkring som en zombie framåt kvällen. :) 
Ett tag var det till och med så illa att jag var tvungen att äta en frukt ... allt för att jag inte skulle somna. hahaha

SEGA JAG!!

Känner mig seg och nedstämd idag, tror det beror på nattens hjärnaktiviteter. Kunde ju inte sova, tror jag slocknade någon gång framåt 3-tiden. :( Det är absolut inte värt att lägga sig, då lär jag väl inte kunna sova inatt. Nej, jag får nog allt vackert hålla mig vaken så jag kommer in i rätt rytm igen. 
Just nu sitter jag med massor av tankar i skallen, allt från djuuuupa funderingar till vad vi skall äta för middag idag. Japp, det lär väl hamna här på bloggen när jag väl sorterat mina tankar i olika fack. :) :) 

Nu skall jag i alla fall ta tag i jobbsöket. Och med en kopp kaffe till det går det säkert lysande. Kanske tur i oturen att det blåser ute och är kallt. Annars hade risken nog varit väldigt stor att jag hellre gett mig ut i friska luften en stund. Det har jag inte tid med just nu...

HAR INTE VAKNAT ÄN!!

Typiskt att jag skulle sova länge just idag. Skulle ringa och väcka Teddy halv 7 och vaknar inte förrän halv 8. Jag hoppas han vaknat eftersom han skulle tvätta redan klockan 7. Hade också tänkt hoppa in och tvätta lite av Beatrice kläder när Teddy är klar. Men det vete tusan om jag orkar nu när jag vaknat så här sent.
Men det var i alla fall skönt att vakna och upptäcka att det redan fanns kaffe på kannan som Dessi fixat lite tidigare. :) 

Så nu måste jag samla krafter. Får väl dricka massor av kaffe så jag verkligen vaknar till liv, det känns som om jag varit vaken i två dygn.

Ha en fantastisk Tisdag folket, och var rädda om er.
Hörs när jag piggnat till lite...

GODMORGON

GODNATTHÄLSNING MED DAGENS MIDDAG!!

Nu är det äntligen kväll och jag kan sätta mig med mitt kaffe för mig själv.

Det blev en väldigt sen middag eftersom jag körde iväg med Dessi så hon skulle kunna handla blöjor och lite mat till lilleman. Sen tog det så klart lite tid vid spisen också. Men det var det värt. Gjorde potatisbullar till middag, och jag bara ÄLSKAR mina hemmagjorda potatisbullar ... ego som jag är. hahaha

Som ni säkert märkt har inte filmtipset kommit upp idag. Perioder under dagen har det varit lite småstressigt och jag har helt enkelt inte hunnit sitta tillräckligt länge åt gången för att få ihop något. Men jag skall fortsätta med det efter detta inlägg. Tror dock inte att jag hinner lägga upp det här på bloggen ikväll. Så det får komma i morgon istället. :) 

Nu tänker jag säga godnatt. Jag hoppas er kväll har varit kanoners och att det fortsätter att vara en mysig sådan. Sov gott alla, så hörs vi i morgon igen.

BARN PÅ NYTT!!

Inget jobb utan lek...
När jag väl var klar med jobbsökandet kändes det så himla skönt att jag brukat allvar med det. Och sen behövde jag inte heller ha dåligt samvete när jag slutade söka jobb och koncentrerade mig på allas vår lilla guldklimp istället.
När man har småbarn i huset blir man som barn på nytt. Så vi har lekt och busat här hemma nu medan mamma låg och vilade sig. Kvalitetstid till max. :) :) 
Finns så klart nackdelar med det också. Det tog mig 10 minuter att komma upp från golvet hahaha, snacka om att vara stel i lederna.

Nu kom Beatrice hem från skolan. Och gissa vad hon gjorde? Visst, hon kidnappade Alexander. Ja det har så klart inte Alexander något emot, han får ju nu hålla på med favoritsysslan ... knappa på datorn. hehe

KÄNNER MIG FLITIG!!

Oj, vad det plötsligt gick undan.
Reste mig från datorn en stund innan när jag blev trött och var seg. Och sen var det bara som om all energi omgav mig igen så jag kunde sätta igång med lite jobbsök. Det har gått hur bra som helst nu ... vill ju bara till att man vilar mellan varven.

Så nu tänker jag ta en kort paus igen, måste få i mig lite mat så kroppen orkar med. Funderar faktiskt på att trotsa de kraftiga vindarna och ge mig ut på en kortare promenad. Så kanske jag orkar lite till lite senare.

BARA LEK!!

Snacka om att vara seg. Har i princip suttit och bara "lekt" framför datorn sen jag vaknade. Det var meningen att jag och Alexander skulle vara själv hela dagen, men det blev ändrade planer. Och plötsligt gick bara luften ur mig, så nu sitter jag nästan och somnar istället. hahaha
Men jag måste ju söka jobb också. Får väl gå ifrån datorn en stund ... kanske tröttheten försvinner då så jag kan sätta igång på allvar med det som måste göras. :) 

... det här har jag sysslat med i två timmar nu. :) :) 

I BLÅSVÄDER!!

Jag börjar smått tröttna på den här utdragna blåsten nu. Det går ju liksom inte att gå ut normalt när det är så hårda vindar. Hade tänkt ta med lilleman ut på lekplatsen en stund idag men det vågar jag nog inte när det blåser så himla mycket.
Ja, ja, det är väl bara att vänta ut det, det får bli inomhusaktiviteter istället. Vi skall ju ha föräldrafritt idag också, så det blir mycket bus och gos. :) :) 

Nu blir det först gos framför datorn och till sällskap har jag min älskade kaffekopp.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MAT FÖR HELA SLANTEN!!

Har suttit ikväll och kollat in "Junior Masterchef USA". Fy sören vilka duktiga unga kockar det finns alltså. Hur många 8-åringar kan laga till riktiga restaurangrätter där både smak och uppläggning kan mätas med en fullfjädrad vuxen kock??? ...... helt otroligt. :) Ja, jag blev helt klart imponerad.

Okej, Dagens middag, ugnsbakad falukorv och potatismos, kanske inte var lika fint upplagt. Men jag lovar, det var superdupergott. Dennis hade fått till en riktigt god middag ikväll.
Visst är det ett par timmar sen vi åt, men jag sitter fortfarande och är så mätt att jag knappt orkar röra mig. Typiskt mig att äta så jag nästan spricker. :) :) 
Nu tänkte jag ta mig en kopp te och lugna magen lite innan det är dax för sängen.

Jag säger jag godnatt till alla där ute. Sov så gott och dröm sött. :) 
 

VAKNAT TILL LIV!!

Tog en powernap med lilleman för ett litet tag sen. Sååå skönt det var. Jag blev ju så himla trött där jag låg på sängen och hade honom på magen. Plötsligt hörde jag bara hur tung andning han fick, kikade ner ... då låg han och sov. hahaha
Men det var välbehövligt. Dock blev jag något hungrig efter min lilla siesta, så det fick bli lite i magen också.
Nu känner jag mig superpigg och alert ... och redo att kanske ge mig ut igen på en liten snabbpromenad. Vi får se. Det blåser fortfarande småspik ute och jag vet inte om det är så härligt att tampas med det när man går. Men och andra sidan så spelar det nästan ingen roll när man skall promenera, för är man lat som jag så hittar man alltid på ursäkter. Så jag får väl helt enkelt ta tjuren vid hornen och ge mig ut ändå. :) 

FÖRSTA RIDNINGEN SLUT!!

Kallt, kallt, kallt ... ja det var det i ridhuset idag. När vi väl kom hem hade jag alltså ingen känsel i tårna, och ändå hade jag bultat på mig med dubbla strumpor OCH raggsockar. hahaha
Det är bara att acceptera, jag kan inte bo i Lappland. :) :) 

Nu blir det en kopp VARMT kaffe så jag får lite värme i kroppen ... och lite mellis. :) 

STALLET NÄSTA!!

Då börjar dagen och vi skall snart ge oss iväg ut i blåsten ... brrrr.
Eftersom det är så blåsigt och kallt, lär jag väl inte kunna uppdatera. Nja, det blåser kanske inte i ridhuset ... men det är KALLT. Så det blir vantar och varmt kaffe som kommer att pryda mina fingrar där inne idag. :) :) 
Och efter ridningen måste bilen få lite energi. Intressant, hoppas inte jag blåser bort under tiden jag tankar. haha

Såja, nu är kläder och kaffet på plats. Så nu har jag ingen ursäkt längre.
Hörs sen ... om jag inte blåst bort. :) :) 

HÅRDA VINDAR!!

Snacka om storm utanför mitt fönster, tror nästan att rutan skall gå sönder. Idag börjar ridningen igen så jag är nästan tvungen att ge mig ut. Är det något jag har svårt för så är det hårda vindar. Jag har ganska dålig balans i vanliga fall, och idag lär jag väl inte alls kunna gå utan hjälp. :) 
Inatt har jag, för en gångs skull, sovit hela natten. Så jag är otroligt pigg ... skön känsla. Skall försöka ta vara på den känslan och verkligen ta vara på dagen när väl ridningen är slut.

Men nu först är det morgonkaffe som gäller. Ha en fantastisk dag alla. Ta det försiktigt när ni går ut ... var rädda om er i blåsten.

GODMORGON

... satt på balkongen och fick till och med hålla i mig ... då blåser det hårt minsann. :) :) 

DET BLEV OSTBRICKA IKVÄLL!!

Sitter och myser framför TV'n och "Vad kvinnor vill ha" ... sååå bra film. Jag är ganska mätt och belåten nu efter att ha vräkt i mig en massa kex med ost, japp det blev ostbricka ikväll. Yummi.
Jag börjar bli ganska trött, ögonen vill inte riktigt hänga med. Så jag vet inte hur länge jag orkar sitta inne hos Dennis och Dessi. Min säng känns ganska tilltalande nu. hahaha

Hoppas ni också har haft en riktigt bra kväll. Jag säger i alla fall godnatt nu.
Sov gott och dröm sött.





POWERWALK!!

Det blev inte inomhus riktigt hela dagen. Nej, nu måste jag ju börja röra mig lite mer ... och då menar jag inte att gå från lägenheten ner till bilen och sätta mig. Så idag började jag med en riktig powerwalk på 20 minuter. Och det tog minsann på krafterna. Min kondis är riktigt usel, dessutom har jag problem med leder och periodvis lite vatten i benen. Så japp, det tog på krafterna och jag hade ordentligt ont i benen när jag väl var hemma igen.
Nu blir det lite i magen. Idag tänkte jag bara köra med lite kräm ... det får duga. Värmer upp så att i alla fall Beatrice får varm mat i kroppen, tycker inte att hon skall gå utan mat. Men själv känner jag mig inte riktigt uppladdad för det. :) 
Det får bli en liten rökpaus på det innan jag tar sista rycket med städningen. Efter det tror jag minsann det vankas ostbricka här hemma. Mums ......

 

NÄR VI BLEV MED KILLINGAR!!

Vårt hem har genom åren genomsyrats av djur av olika slag. Och när vi bodde i hus hade vi både katter, hund, fåglar och en kanin samtidigt. Det är riktigt mysigt med djur och alla har de naturligtvis haft egna identiter med olika sinnen.
Våra katter var ju ett litet slag för sig själv. Visserligen var det utomhuskatter, någon kattlåda hade vi inte. Men de kom ändå in dagligen, nästan på klockslaget, för att äta. Och på nätterna var de också inomhus de små liven.

Detta är ett litet roligt minne faktiskt.
Det är så att Affe var den som ofta höll ordning på golven med dammsugning och golvtork. Så han visste precis var det fanns prylar, sladdar, om det fanns leksaker under soffan osv.
Kan ju säga att det var vid den här tiden vi titt som tätt fick in möss. En av katterna var riktigt duktig, tyckte han, som ofta kom in med möss. Den sötnosen ville så klart "betala" hyra. hahaha
Så om det någon gång skulle höras något konstigt ljud t.ex. under soffan eller bakom bokhyllan så vågade jag inte kika efter. Det KUNDE ju vara en mus. :) :) 

Och en dag hördes märkliga ljud under soffan. Vid detta tillfälle höll Affe på att dammsuga. Och när jag blev rädd skrattade Affe och sa att mössen skulle springa sin väg i ren förskräckelse när han kom med dammsugaren. Så han fortsatte så klart städningen.
Plötsligt stängde han dammsugaren och hojtade på mig. "Det är 5 stycken, det är 5 stycken". Jag trodde naturligtvis att 5 möss höll sig under soffan. Hoppade upp på närmsta stol och började gallskrika. Då böjde sig Affe ner under soffan och drog fram ... en kattunge. Det låg alltså 5 kattungar under soffan tillsammans med den nyblivna mamman, en av våra söta katter. hahaha
Tänk att jag aldrig ens sett att hon var dräktig.

Det var så himla kul med dessa kattungar ... och få följa deras utveckling. När de väl började undersöka utrymmen utanför hörnan under soffan kunde man ofta höra deras tassande på nätterna. Men de hade en duktig mamma. Hon tog sig an de och hämtade de när de var ute på äventyr. Hon till och med "pottränade" sina bebisar. Visst, vi var så klart tvungna att skaffa en kattlåda till dessa små varelser.

Ja, det var ett riktigt nöje att få följa med den duktiga mamman i hennes vardag när hon lärde sina småttingar vad som var brukligt och inte.

DÅ OCH NU!!

Då ...
Hittade den här gamla bilden i gömmorna. Dock var det inte så suveränt många år sedan, tror det är ungefär 8-10 år sedan. Vad hände? Alltså kamerabilden ser något annorlunda ut idag. hahaha

Frågan är om jag inte skall begära provision från Estrella, Marabou och alla andra företag som säljer sötsaker. Snacka om att de har tjänat pengar ... oj, oj, oj.

Nu ...

MAMMAFASONER!!

Tänk att de här "mammafasonerna" aldrig går ur trots att jag har vuxna barn. Sitter alltid och funderar på vad "barnen" gör, var de befinner sig, om allt är okej. Är det fler än jag som har sådana griller för sig?
Och inte nog med det, nu när jag plötsligt har fått två svärdöttrar och barnbarn, så börjar jag tänka likadant om de.
Igårkväll satt jag och var orolig för att Teddys flickvän skulle ställa sig vid bussen när hon skulle hem till honom. Helt sanslöst egentligen. Hon har ju trots allt en egen familj som jag är säker på har full koll. Men ändå oroar jag mig.
hahaha
Likadant är det med Dessi och Alexander ... så fort något sker som inte hör till vardagen blir jag orolig. Nåja, Alexander är så klart en annan femma. Det är klart jag har oron för honom som jag haft för mina egna när de var små. Men Dessi klarar sig faktiskt ganska bra utan min hjälp. Men ändå skall jag sitta och fundera och ha "mammafasoner" precis som med mina egna barn. Jag menar ... hon har ju egna föräldrar. Men ändå ...

Undrar om jag någon gång kommer kunna släppa greppet och inse att de faktiskt inte är småbarn längre. Vem har sagt att det blir lättare för att barnen växer upp. :) :) 

IDAG HÅLLER JAG MIG INOMHUS!!

Lördag, kallt och blåsigt, och idag tänker jag inte gå utanför dörren. Tycker att jag ligger back med allt. Det är både jobbsök, bloggen, städning som behöver skötas, så idag donar jag inomhus hela dagen.
Igårkväll när vi vart till affären så var det så kallt och blåsigt att det gick rakt genom kläderna. Och ändå hade jag dubbelt upp av det mesta på kroppen ... men som jag frös ändå. Så det vill jag absolut bespara mig. :) 

Just nu sitter jag och är halvdöd. Har inte fått tillräckligt mycket med kaffe och nikotin i mig än så det är väl därför jag är så himla seg. Har varit vaken sen halv 6, men jag drar mig för att gå ut på balkongen. Och när jag väl är där så blir det bara ett väldigt kort besök. Så det kommer att ta tid innan jag piggnar till ordentligt.
Nu blir det i alla fall lite mer kaffe så jag kan morna mig.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

...snöyra igårkväll...

NYTTIGT!!

Vi hamnade i världens snöoväder när vi skulle hem från affären tidigare ikväll. Och jag som tycker så illa om att köra i just det väglaget. Tur att det inte var så långt att köra ... även om det kändes som att jag körde i evighet. :) :) 

Vi handlade i alla fall ingredienserna till två sallader, så ikväll blev det Tonfisksallad och Räksallad. Jag är ju väldigt kräsen av mig och gillar absolut inte tonfisk, men är desto mer förtjust i räkor.
Jag blev lite full i skratt när jag väl hade skalat dessa räkor. För att vi skulle komma lite billigare undan valde vi räkor med skal. Men när jag väl var klar med skalningen så hade vi liiite räkor i en skål. Det såg för löjligt ut där de låg längst ner i skålan.Tror faktiskt det hade blivit billigare att handla färdigskalat. Nåja, alltid lär man sig något. Nästa gång får det banne mig bli räkor utan skal. :) :) 
Men gott var det ... och mätta blev vi. Egentligen är man ju lite dum som inte kör sådant här lite oftare. Det är ju både gott och nyttigt, och inte alltför dyrt heller. Och sen går det snabbt att göra.

Nu blir det lite kvällskaffe och mys framför TV'n. Ha en fortsatt härlig Fredagkväll och få er en riktigt god natts sömn.

Sov gott alla.

TRR

Första mötet med TRR detta året är avklarat. Och så klart började jag med en kopp varmt kaffe när jag kom dit. Det var riktigt kallt ute och jag kom en halvtimme för tidigt. Så det passade perfekt med en kopp innan mötet.
Det känns alltid så bra att komma dit. Jag borde väl inte känna så antar jag, det innebär ju att jag fortfarande är arbetslös. Men på något sätt blir jag alltid så peppad av att komma dit, få ventilera och prata, och höra vad jag kan göra bättre. Jag vill ju verkligen ha ett jobb, men det är riktigt svårt har det visat sig. Jag är inte heller beredd att omskola mig eftersom jag redan har den utbildning jag vill ha, jag vill inte arbeta med annat än administration ... ja det skulle väl i så fall vara som bloggerska. hahaha
Och visst kan jag tänka mig att utvidga vyerna inom administration, det är kanske något att tänka på. Vi får väl se vart jag landar. Nu väntar nästa möte nästa vecka med min handläggare på AF. Skall dit på "öppet hus", han ville höra hur vi bäst kunde gå vidare efter det att jag varit på TRR.

Nu har jag värmt mig tillräckligt igen och skall snart iväg med Dessi och Beatrice för att införskaffa lite ingredienser till dagens middag.
Och just ja, det är ju Fredag. Kanske det blir lite gotta också... :) :) 

NU ÄR DET BRÅDIS!!

Alltså, detta är bara för tokigt.
Jag går och vilar mig vid 10. Jag kunde inte se något framför mig av trötthet. Så jag tänkte att jag skulle vila mig en timme för att bli mer taggad till att söka jobb. Jag till och med ställer klockan på ringning klockan 11 för att hinna med vad jag skall ...... och vaknar 13.30 av att Dennis står och bankar i min dörrkarm.
Jag förstår inte riktigt hur det gick till bara. Och jag kommer givetvis ihåg när klockan ringde, vände mig bara om och stängde larmet. :( 
Just nu är jag så irriterad på mig själv för att ha sumpat bort dagen på det här sättet. Usch ......

Nåja, nu får jag skynda mig på. Måste göra vid mig tills Dennis är hemma igen, eftersom han skall köra mig till TRR. Får väl ta igen den här förlorade tiden ikväll istället. Suck ...

NYBAKAT!!

Ibland lever vi i lyx minsann. Dennis ville äta extra god frukost, så han ställde sig att baka en sats bullar. Det doftade nybakat i hela köket ... och såååå gott det var. :) 

Nu är jag mätt och belåten, och nu är det bara en sak som är fel. Jag skulle ju söka lite jobb efter frukosten. Jag vet inte vilka ingredienser Dennis har använt sig av. Men jag blev så himla trött så nu kan jag inte hålla ögonen öppna. Tror det kommer att bli tufft att koncentrera mig på jobbsöket.
Hur skall detta sluta? :) 

HEKTISK MORGON!!

Jag kastades in i en hektisk morgon eftersom Dennis skulle köra Dessi, och Alexander mer än gärna lekte med farmor under tiden. Det blev inget morgonmys på egen hand minsann. hahaha
Men det gör inget. När han är på det goa lekhumöret blir man själv så pigg och glad. :) :) 
Nu har jag i alla fall börjat på min andra kopp kaffe och satt mig i lugn och ro och skall verkligen morna mig nu.

Normalt brukar jag inte söka jobb på Fredagar, men gör ett undantag idag. Det blev lite avhugget igår eftersom jag inte var hemma så mycket. Men idag kör jag på. Dessutom skall jag till TRR i eftermiddag. Och då är det ändå ganska bra att vara ajour med arbetsmarknaden på nätet. :) 
Har faktiskt redan hittat något som verkar intressant. Och visst måste detta vara som klippt och skuret för mig med mitt kaffeberoende?? hehe
Men först blir det så klart lite morgonmys framför datorn innan jag klär på mig och dagen kan börja.

Ha en riktigt bra dag i kyla och blåst, och var rädda om er.

GODMORGON

MIN KVÄLL!!

Ikväll blev det lite myspys framför en film tillsammans med Beatrice. Åtminstone för en liten stund, plötsligt vaknade jag och hade missat halva filmen. Typiskt mig. :) :) Ja, ja, vi får väl ta igen det till helgen. Då har jag dessutom lovat Beatrice att vi skall käka ostbricka. Det är något vi alltid gör till nyår. Men eftersom Beatrice inte var hemma blev det aldrig av, så vi tar det nu i stället.

Nu säger jag godnatt. Skall hoppa in i en snabb dusch innan jag kryper ner under mitt sköna täcke. Ha en fortsatt mysig kväll och en god natts sömn.
Sov gott.



Innan jag släcker ner helt och hållet måste jag bara visa Teddys nya draperi in till hans sovalkov. Riktigt snyggt blev det. När jag kom ner till Teddy ikväll så höll han på att storstäda för fulla muggar. Nu börjar det verkligen likna något, det börjar få ett Teddystuk. Jag är riktigt imponerad och stolt över hans goda smak och hur bra han har organiserat i lägenheten. Visst är det fortfarande lite som måste göras. Men som sagt, Rom byggdes inte över en dag. Det kommer att bli supersnyggt med tiden.

Nu så ...... godnatt alla.

KVÄLLENS MÅLTID!!

Nu är jag ganska slut må jag säga. Trots att Alexander är hur lätt som helst att ha att göra med så tar det ändå på krafterna att hålla igång en hel dag. Jag är ju inte 20 längre, hehe
Men vi har haft en härlig dag, jag, Alexander och Beatrice. Dock var det skönt när föräldrarna kom hem och tog över ansvaret över sin lilla parvel. :) :) 

Nu har jag hållit igång med matlagning och disk, husmor som jag är ... NOT, hihi. Och nu känner jag riktigt hur ryggen säger ifrån att jag inte skall hålla igång så här längre. :) Så ja, nu håller jag kväll. Har tagit mig en kopp kaffe och njuter i min stillhet inne i min egen lilla hörna. :) Såååå skönt.

... och så klart gjorde jag det lätt för mig. Makaroner och köttbullar går på 5 minuter. Yes, jag känner mig ganska nöjd med dagens insatser. :) 

FRÅN MIN ÄLSKADE MOSTER!!

Måste bara få dela med mig till alla att jag nästan sitter med tårar efter att ha varit hos mamma. Min moster, som närmar sig de 80, hade skickat med presenter till mig nu när mamma var uppe i Norrland. Fina och gamla saker som säkerligen följt med i många, många år hemma hos henne. Bara för den händelse vi inte skulle träffas mer så att jag skulle minnas henne. Jag börjar nästan lipa bara jag tänker på det.
Det är ju väldigt många mil mellan oss, och de flesta av mammas släktingar bor långt upp i landet, utspridda lite här och där. Så nej, det blir aldrig av att vi ses. Och som sagt, det är inte alls säkert vi träffas mer.
Jag kan dock säga att är det någon jag alltid kommer att minnas och hålla nära mitt hjärta så är det min moster i Norrköping.

PÅ ÄVENTYR!!

Visserligen är jag ingen snöälskare. Men kände ändå att både Molly och Alexander behövde komma ut lite. Så vi bultade på oss och knallade ut en sväng.
Molly är ju bara för härlig. Hon gillade alltså snön och sprang omkring och försökte fånga flingorna. hahaha
Givetvis spatserade vi även upp till mamma för en fika.

Beatrice, den stackaren, bet av en tand under sin semester, så det fick bli en tur till tandläkaren också. Så nu sitter jag och lilleman och väntar på att hon skall bli klar. Eller nja, plutten orkade inte vänta. Han tog sig en tupplur istället. :) :)









TORSDAGSVÄDER!!

Dra på trissor vad trött jag har varit nu på morgonen. Så när Alexander skulle vila lite passade jag så klart också på. En hel halvtimme fick jag blunda innan sötnosen tyckte att nu var det slutvilat. :) :) 
Och vad vaknar vi till? Det SNÖAR. Okej, det har inte hunnit lägga sig direkt, bara lite vitt på taken. Men dock snö. Det skall bli intressant att se hur det ser ut när dagen lider mot sitt slut. Jag skall ju köra och hämta Dessi när hon slutar. Och körning i snöväder har aldrig varit min favoritsyssla. :( 

Nu blir det i alla fall en kopp kaffe så jag återigen får mornat mig lite. Sen får vi se vad lilla Alexander tycker vi skall göra. Spännande värre. :) 

SÄLLSKAP I SÄNGEN!!

Inatt sov jag inte ensam. Lilla Alexander tyckte att han kunde hålla farmor sällskap i sängen, så jag har fått snusa på härlig babydoft hela natten. :) 
Dock har jag haft en riktigt jobbig natt med drömmar, så jag har vaknat en gång i timmen. Tur att jag inte har väckt lilleman i alla fall, han har sussat gott ändå trots att jag studsat upp och ner från sängen. :) 
Nu känner jag mig seg efter så mycket avbrott. Det är ju inte så bra förstås när jag skall ha Alexander hela dagen. Dessi skall jobba så vi har ju ... föräldrafritt här hemma hihi. Är det inte då man skall busa till det? Men som tur är har vi världens bästa nanny hemma igen, så jag kommer få superhjälp med lilla busfröet. :) 

Nu blir det morgonkaffe så jag vaknar till liv. Snart vaknar väl charmtrollet också, så han hinner säkert pussa mamma "hej då" innan vår dag börjar.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er. Tyckte det kändes lite väl kallt på balkongen, så jag tror man bör klä sig extra varmt idag. Bara ett litet tips.

GODMORGON

BEATRICE ÄR HEMMA IGEN!!

Japp, då är ordningen återställd, jag har äntligen fått hem min dotter igen. Och naturligtvis kom hon hem med mycket, mycket mer än vad hon hade när hon reste iväg. hahaha
Det var både till henne själv och presenter till oss andra, gulliga hon. Ja så klart fick Alexander mest. Så ni förstår vem som funnits i hennes huvud när hon varit iväg. :) :) 
Ikväll har det varit mycket babbel här hemma. Beatrice har haft mycket att berätta och allt har ju givetvis låtit väldigt mysigt ...... förutom att de haft -27 grader förstås. Det låter inte mysigt någonstans. hihi

Nu skall vi i alla fall krypa till kojs. Det kommer en ny dag i morgon ... och den börjar redan halv 6 då min klocka ringer. Hua .. tidigt, tidigt.
jag säger godnatt till alla nu. Sov så gott och dröm sött. :) 

EN VÄLBEHÖVLIG PAUS!!

Satt och skulle ändra CV och profil inne på Academic work. Fick ju inte alls till det. Antingen hoppade jag till föregående steg eller så bara försvann texten så jag fick klicka ur utan att spara. Så irriterad jag blev, jag har inte alls tålamod till att sitta och dona med sådant när det inte går som jag vill. Jag satt en bra stund med det också.
Det slutade med att jag gick från datorn och följde med Dessi och Alexander ut en sväng istället. :) :) 
Nu har jag fått lite nya krafter, får se om det går bättre nu. Jag måste ju på något sätt få till det så det blir rätt i både text och andra uppgifter, inte ens e-postadressen stämmer längre.

PÅ VÄG HEM!!

Nu är min egen lilla "trollunge" på väg hem igen, de är väl framme någon gång sent ikväll. Pratade nästan precis med de och de hade haft riktigt svårt med körningen sen de började ända uppe i norrbotten i går eftermiddag. Det hade både varit snöoväder, dimma och långa bilköer. Så jag kan tänka mig att de är ganska trötta ikväll när de kommer hem.
Och Alexander pratade minsann också med sin faster. Han var nog väldigt fundersam hur Beatrice kunde få plats i den lilla apparaten på bordet. hahaha
Han babblade på och förstökte helt vilt att få tag i telefonen så han till och med råkade stänga av ljudet. :) :) 

Ja, då är ordningen snart återställd igen. I morgon blir det en fika hos mamma och Kalle. :) 

BOKTIPSET V. 3!!

Skall jag vara ärlig har jag inte läst hela den här boken, endast ett visst antal utdrag. Däremot har jag beställt hem den. Jag tycker den är viktig. Och det lilla jag hittills läst får mig att rysa vid tanken på att många, många är så olika. Vi behöver inte ha ett handikapp, eller så kanske vi har något handikapp alla. Men alla är dock olika, vilket innebär att man måste tänka sig för ibland, acceptera att andra kanske är annorlunda, tänker annorlunda, gör och säger annorlunda.
Och trots att jag inte har läst boken än kan jag nästan garantera att den är väl värd att läsa ... för ALLA.

Boken heter "Ansiktet bakom masken : om att vara borderline" och handlar om Jouanita Törnström som fick diagnosen borderline i vuxen ålder, 27 år. Hon har skrivit lite som man skriver i en dagbok. Men den är så himla bra ändå, i alla fall det jag hittills har läst.

Jag har som sagt beställt hem den och så fort jag fått den kommer jag att hugga in i den. Men redan nu kan jag säga att man bör läsa den för att förstå hur andra faktiskt kan tänkas vara. Det finns ju inte två som tänker likadant. Något jag tror vi alla måste acceptera och fundera på.

INTE MORGONPIGG!!

Känns inte alls som att jag sovit något. Vaknade tidigt, tidigt i morse och hade ganska svårt att somna om. Men när jag väl somnade igen sov jag riktigt hårt. Så nej, idag blev det inget uppvaknande av väckarklockan inte. :) :) 
Men med lite mer kaffe och några utflykter till balkongen så kanske kroppen kan komma igång igen.
Idag blir det ju en hel del datajobb, så det vill till att jag piggnar till snabbt.

Eftersom jag är sååå trött den här morgonen, ser nästan inget, så är det svårt att sitta här och knappa på tangentbordet. Så nu tänker jag ge mig in i badrummet och kasta kallt vatten i ansiktet. Får se om det hjälper.
Jag hoppas i alla fall att ni får en bra dag, pigga och alerta. Var rädda om er där ute så hörs vi senare när jag också är något piggare. :) 

GODMORGON

PIGG!!

Tänkte strunta i att klicka in mig här ikväll, jag var så trött att jag knappt såg något framför mig. Så jag släckte dataskärmen, satte igång TV'n, lade mig tillrätta och tänkte "så skönt att äntligen få sova". Och pling, ögonen tväröppnades och jag blev urpigg. hahaha
Jaha, det var ju inget mer med det. Jag gick upp igen och har bara suttit och lekt framför datorn en stund istället. Konstigt att man kan bli så där vrålpigg helt plötsligt.

Nu när jag satt här skrapade jag klart "skrappyramiden" som jag påbörjade för säkert två veckor sedan. Det blir alltid så när jag köper dessa lotter. Jag har ofta inte ro till att sitta och skrapa, så det blir ett par nummer i stöten. Men inte blir det bättre för det, vann så klart inget den här gången heller.

Och nu säger jag godnatt. Nu MÅSTE jag försöka komma till ro och somna. Ha en fortsatt skön kväll och en riktigt god natts sömn.
Hörs i morgon igen, sov gott.

EN HÄRLIG EFTERMIDDAG VID GUNGORNA!!

Vi hade en riktigt härlig stund ute vid gungorna även idag. Och vem har sagt att det bara är barnen som kan leka? Nope, idag satte jag mig på gungan. :) 
Det känns som att jag behövde den här eftermiddagen. Och så fick jag så klart även med mig Teddy. Visserligen blev det inga jobb sökta idag. Men jag har lovat mig själv att inte boka in mig och bestämma något med någon i morgon. Då är det jobbsök så gott som hela dagen.

Under tiden jag och Teddy sen stack iväg till affären så fixade Dessi middagen. Så det var bara till att sätta sig till bords när jag kom hem. Det är aldrig fel.
Så nu skall jag bara smälta maten lite innan jag tar disken. Ja, jag tycker vi skall hålla kväll nu. Eller vad säger ni?

HAR REGISTRERAT JOBB!!

Lite effektiv har jag ändå varit idag, trots att det blev både siesta och tvättning. Har ju varit tvungen att sköta en del arbetsförmedlingsbagateller också.
Numera skall man ju klicka in sig på AF och registrera de arbeten man har sökt. Så det har jag sysslat med nu. Det blev inte så väldigt många sökta jobb, endast sex st. Men jag kan väl tycka att det är ganska bra ändå med tanke på vilken månad det var och att det led mot jul. Det går ju alltid ner något inför semestrar.
Den här månaden kommer förhoppningsvis att blir bättre. Och jag tänkte faktiskt kolla lite på jobbsökningen sen också idag. Men först blir det en paus ... en liten utgång med Dessi och Alexander. Alltså, man måste ju få "leka" av sig också lite mellan varven. hahaha

Så det blir närmsta gungan ... passar lika bra för ung som gammal. :) :) 

GODMORGON IGEN!!

Jag skulle vara snäll och hålla Alexander sällskap medan hans mamma vilade en timme. Och vad händer? Både jag och Alexander somnade. Det blev siesta de luxe. hahaha
Men skönt var det. Och sen fick det bli lite "morgonrutin" igen med lite frukost. :) :)
Japp, detta behövdes.

Nu är jag pigg och klar för att ta en omgång tvätt. Och precis som förra veckan har jag superlite tvätt. En maskin, det är inte ofta det händer ... men såå härligt. :) :) 

TISDAGMORGON!!

Minusgrader och snö ena dagen ... plusgrader och ingen snö nästa. Lite märkliga hopp i vädret, men det var så himla skönt att komma ut på balkongen i morse.
Idag är det tvättdax. Men jag kom inte på vilken tid jag hade bokat förra veckan, så jag var tvungen att börja dagen med att springa ner till tvättstugan och kolla. Det hade nästan varit skönt att få tvättat nu på morgonen för att bli av med det, tycker det är sååå tråkigt att tvätta. Men nej, naturligtvis inte. Skall inte tvätta förrän 11.

Så nu skall jag sitta med morgonkaffet och vakna till liv ... långsamt. Och idag måste jag även se till att få något gjort med mina jobbsökningar. Tiden gick alldeles för fort igår så det blev aldrig av.
Men nu först är det som sagt kaffe som gäller.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

12 YEARS A SLAVE!!

Då kör vi ett litet filmtips innan läggdax.
Den här filmen såg jag så sent som i kväll. Gillar ni filmer om slavhandeln på 1800-talet? Gillar ni sanna berättelser? Då är detta en film för er. Jag är inte så förtjust i själva slavhandeln, däremot älskar jag sanna historier. Och är det dessutom något som verkligen har fastnat i historien tycker jag absolut man bör titta för att hålla historien och vad som har hänt/kan hända vid liv.

Filmen heter "12 years a slave" och handlar om Solomon Northup som blir kidnappad och säljs som slav till olika plantager i Louisiana, där han arbetade i 12 år innan han lyckades bli fri.
Solomon skrev sina memoarer 1853.

Filmen utkom 2013 och är suverän, dock väldigt rå. Vid några tillfällen i filmen var jag tvungen att pausa för att hämta andan, gå ut och röka m.m. Måhända jag är känslig, men jag tyckte bara det var FÖR mycket mellan varven. Men som sagt, det är en suverän film och bör absolut ses för den som ännu inte gjort det.

Med detta filmtips och lilla filmklipp säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga och utvilade i morgon. :) 
Sov gott alla.

NATTNING PÅ G.!!

Skulle vara en duktig farmor och hjälpa Dessi att natta lillcharmören. Men det enda som händer är att han skrattar så fort han ser mig, och vad händer då? Jo jag kan så klart inte låta bli att skratta jag med. Det blev ingen hit. För då skrattade Alexander ännu mer. hahaha
Jag fick överlåta nattandet åt mamman istället, tror det blir bättre verkan av det.

När han väl sover är han helt underbar att titta på ... och sååå lik sin pappa som alltid har sovit exakt på samma sätt.

SNÖN HAR LAGT SIG!!

Jaha, då kom snön hit i alla fall!!!??? Ingen höjdare när man nu redan var ute och var tvungen att köra hem. Det var kanske tur i oturen att jag redan hade hunnit köra ut. Annars tror jag banne mig att jag stannat hemma.

Men det blev åtminstone lite kaffe idag igen hos bästa vännen ... inte illa. Och naturligtvis hittade vi samtalsämne den här gången också, även om vi mellan varven är extra sociala med allt annat. hahaha
Och ja, så här kan det se ut när jag och Pia sätter igång med våra diskussioner och funderingar. :) :) 
När jag väl mött upp Dessi var vi en snabbrunda till Wessels. Och det var då jag blev chockad när vi kom ut igen. Snön hade lagt sig.
Det roliga var så klart att se hur Alexander reagerade på snön för första gången, med tungen ute som om han ville smaka på snön. hahaha

KAFFE IGEN!!

Och var har jag nu hamnat? Hos Pia naturligtvis.
Jag körde Dessi till kompisen så Alexander skulle få leka med SIN kompis. Vad passar då bättre än att stanna på samma gata? :) :)

Så nu blir det ännu mer kaffe. Ja, livet är helt enkelt underbart .





DET BÄR AV MOT IKEA!!

Visst vågade jag mig ut på balkongen igen ... men ordentligt påbultad. Guuuu, det är ju minusgrader ute. Och det är så kallt på balkongen att jag till och med gick in och hämtade mössan. hahaha

Nu är jag i alla fall klar att ge mig iväg. Tur att bilen står i garaget, den är åtminstone någorlunda varm. hehe
Och eftersom det nu är så kallt som det är vete tusan om man är så sugen på att gå ut och sätta sig i bilen när jag väl suttit i en varm restaurang. Vem vet, det kanske blir en runda inne på Ikea också...

Hörs sen

MINUSGRADER!!

Idag var det KALLT minsann. Det gjorde nästan ont att gå ut på balkongen i den kylan. :(  Tror det är sådana här dagar man skall hålla sig inomhus ... i värmen.
Men det går ju inte. För idag skall jag iväg till Ikea och träffa gamla arbetskollegor. Och det är en himla tur att jag har bilen. Fy bubblan att behöva stå vid en busshållplats i minusgrader.

Nu blir det varmt kaffe. Sen får jag se om jag klarar av ett balkongbesök till, det tar liksom emot.

Ha en riktigt bra dag. Och skall ni ge er ut ... så klä på er ordentligt. 

GODMORGON

FAMILJEMIDDAG!!

Fastnade framför filmen som går på kanal 5 just nu. Sandra Bullock är bara för bra, så man glömmer bort sig lite. Men nu när det är paus passar jag på att säga godnatt.

Vi hade en härlig familjemiddag tidigare ikväll. Och visst är mina killar väluppfostrade? hahaha
De stod för både matlagning, disk och allt runt omkring. :) :) Och gott blev det. Det är inte ofta det händer ... men ikväll åt jag TVÅ snitzlar.

Nu är det helt tyst här hemma och jag sitter och njuter av sista timmen innan sänggång. Klockan ringer halv 7 i morgon, så jag tänker kasta mig i säng så fort filmen slutar.
Jag säger godnatt till alla nu. Hoppas ni får en riktigt god natts sömn. :) 
Dröm sött.

DET VAR KALLT UTE!!

Det var ju bara sååå kallt ute. Vi var inte ute mer än 15 minuter, men på den korta stunden kände jag riktigt hur jag tappade fingerkänseln. Ja, inte var det speciellt lätt att fotografera heller i den kylan. Visst känns det nästan som om snön är på väg? Det var så där jätterått ute.
Kan ju tala om att lilleman älskar att gunga. Dock blåste det lite väl mycket idag, så han tittade mest ner där han satt på gungan och försökte skratta genom vindpustarna. hahaha

Man uppskattar absolut värmen när man varit ute i kylan, så skönt att komma in igen. Nu blir det snart samling här hemma. En riktigt god middag väntar. :) 

HAFT BESÖK!!

Fick plötsligt storfrämmande, när Affes mamma kände för en kopp kaffe. Och ja, kaffe säger jag ju aldrig nej till ... lagar mer än gärna extra koppar. hahaha

Dock är jag helt proppad nu, så tror det får bli en liten runda ut i friska luften så jag inte somnar. :)
Nu blir det varma artilleriet som åker på.





SOMMARENS PLANER!!


Har precis kommit upp från Teddy och Pernilla, som bjöd på frukost idag. Alltid trevligt att bli bjuden så. :) :) 

Och när jag satt där nere så började vi prata om det här med vilda djur. Och jag blev riktigt sugen på att åter igen besöka Lejonparken. Vi var ju där för ett antal år sedan, det var riktigt häftigt att köra omkring mitt bland alla vilda djur. Så nu har jag planerat in det, dit skall vi absolut till sommaren.

Nu när jag kom hem igen så blev jag vråltrött. Hur gick nu det till? Jag som var jättepigg när jag satt nere hos Teddy. Ja, ja, jag får väl kasta lite kallt vatten i ansiktet. Nu får jag inte somna ju. Måste iväg och fixa lite tillbehör till dagens middag. Idag kommer även Teddy och Pernilla upp och äter med oss. Det är alltid kul när barnen kommer på middag, dock saknas så klart Beatrice idag. Men vi får väl ta igen det när hon väl är hemma igen, vilket inte är alltför många dagar kvar nu. :) 

EFTERRÄTT, MEN INGEN FILM!!

Igår var det ju meningen att vi skulle titta på film. Dessi förberedde med chokladpudding, så vi skulle kunna mysa på ordentligt till filmen.
Men hur vi än försökte så hittade vi ingen film vi ville se. Så det blev chokladpudding till en massa trailers. hahaha
Men visst, det gick bra det med ... och gott var det. :) 
Jag kom dock inte i säng förrän framåt 2, så det är kanske inte konstigt att jag inte slog upp gluggarna förrän vid halv 8 i morse.

Och idag är det Söndag ... veckans andra vilodag för min del. Och nu måste jag absolut försöka komma in i mina gamla rutiner igen. I morgon skall jag iväg ganska tidigt ... då får jag inte sova länge. Så det vill verkligen till att jag inte får för mig att vila siesta idag. Får väl hoppas att inte benen drar mig ditåt. :) 

Nu blir det morgonkaffe och datamys så jag vaknar till ordentligt.
Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

DET BLEV MER ÄN ETT MINNE IDAG!!

Tycker det är så kul att skriva om mina minnen genom åren. Jag vet att kanske inte alla förstår alla poäng i vissa delar. Men jag har fått en hel del kommentarer om att folk gillar att höra om olika incidenter och vad som hänt genom åren. Därför har jag fortsatt med det.
Men det som gör att det blir extra roligt vissa veckor är att mina "minnen" triggar andra till att komma ihåg och gå tillbaka i sina egna fotoalbum. Och ja, jag älskar att kolla in gamla foton. Mycket kan man säga och göra, men ens minnen kan aldrig någon ta ifrån oss ... speciellt inte med alla mina fotoalbum. hahaha

Nu tänkte jag hålla kväll, titta på film, ha myspys. Ja, ikväll tror jag faktiskt att det blir lite myspys inne hos Dennis och Dessi ... beror så klart på vilken film de tänkte titta på. Men ja, ikväll vill jag nog vara liiite social.
Jag säger i alla fall godnatt till alla där ute. Ha en fortsatt härlig kväll och en god natts sömn.

Fick den här bilden skickad till mig av Pia ikväll, som blev sååå taggad av att själv gå igenom sitt fotoalbum. :) Det är ju inte igår precis som bilden blev tagen. hihi 

TJEJKVÄLL I SKEGRIE!!

Jag har aldrig haft ett jättestort kontaktnät. Men de få jag umgåts med har varit mer än nog. Idag när jag gick igenom lite bilder för att få ihop något till "veckans minne", stötte jag på lite bilder från den tiden när jag faktiskt umgicks med andra och hade kul, där det inte bara handlade om familj, barn, hem. Där vi faktiskt koncentrerade oss på bara "oss" och fick till en riktigt trevlig tjejkväll.
Vi hade superskoj hela kvällen och halva natten. Och bland diskussionerna fanns allt från ungdomsförälskelser till politik. Ja, vi drog igenom hela registret och löste naturligtvis samtliga problem som fanns.

Vi var inte så många, 4 tjejer, som bara ville sitta och umgås, äta lite gott och må bra tillsammans. Och så klart fanns det även tid för den som ville färga håret, noppa ögonbrynen, lägga ansiktsmask. Ja, ni förstår säkert. :) :)  
Denna kväll fanns det inte utrymme till man och barn. Nope, de skickade jag givetvis iväg. Nu är det ganska längesen. Men om inte minnet sviker mig så drog Affe iväg med alla barnen till mamma och Kalle över natten. :) 

Är det något jag saknar från "förr i tiden", så skulle jag nog vilja säga sådana här små event som drogs iväg lite då och då. Alla behöver "flippa ut" ibland, så som vi gjorde den kvällen.

Hur jag mådde dagen efter? Alldeles förträffligt. När Affe och barnen kom hem någon gång på förmiddagen hade jag blåst huset. Det fanns inte ett spår efter vår "vilda natt". hahaha

 

PYSSELDAG!!

Yes, idag har det varit en riktig pysseldag, har inte alls fått gjort någor vettigt mer än pysslat med bilder, suttit vid datorn ... och så klart myst med lilleman.
Med tanke på att jag vaknade så sent, så blev allt lite slappt så jag får ta den här dagen också som en Söndag ... :) :) Hur många Söndagar på en vecka kan det finnas? Japp, hos mig finns det två. hahaha

Nu blir det en Chai latte och lite mer slappetid ...

MITT NYA LACK!!

Innan jag gick och lade mig igårkväll var jag tvungen att testa mitt nya nagellack som jag fick med mig hem. Visst är det riktigt snyggt ... om jag hade varit 20. hahaha
Men jag ser det så här; så länge jag är arbetslös kan jag ju hålla på att leka och experimentera. Den dagen jag har ett arbete att gå till får jag nog se lite mer proper ut ... även på naglarna. :) :) 

Jag är aldrig rädd för att testa nya saker .. och så klart även ny klädstil, makeup m.m. Men jag inser ändå mina begränsningar och tror inte jag skulle få för mig att gå på krogen eller på någon fest och se ut som 20. Jag är ganska nöjd med min egen ålder. Jag menar så klart inte att jag måste se ut som 50+ i alla lägen, som t.ex sätta på mig en plisserad kjol eller liknande hahaha. Men lite vett har även jag och skulle inte få för mig att sätta på mig världens stass, kortkort, superhöga klackar och sminka mig som jag gjorde för 30 år sedan. Nej, där går nog gränsen. :) :) 
Men som sagt, det är alltid kul att testa lite nya saker ... och nagellacket får väl hänga med ett tag i alla fall. :) 

SOVIT SOM EN STEN!!

Detta börjar likna rena tonårsfasonerna. Hur tusan kan man nu sova till halv 10? :) :) Visst, jag behövde det ju säkert ... och klockan var så klart inte ställd idag. Men ändå...... 
Saken är den att jag sover så himla dåligt om nätterna, max två timmar i stöten. Sen går jag ju upp ganska tidigt ändå på vardagarna. Jag brukar ställa klockan så jag har någorlunda bra rutiner, men ändå vaknar jag som regel långt innan klockan ringer.
Sista gången jag vaknade inatt var väl runt 4-tiden . Och när jag väl somnade om så har jag alltså sovit som en sten. Vill inte påstå att jag är pigg ... men jag är åtminstone nästan vaken. :) 

Nu gäller det att morna sig lite snabbare. Kan ju inte låta hela dagen gå här framför datorn. Så nu blir det morgonkaffe och en sväng till balkongen.

Ha en fortsatt bra dag och var rädda om er.

GODMORGON

GODNATT ALLA SÖTA!!

Nu tänkte jag säga godnatt.
Det har varit en lugn kväll, har legat och strötittat på TV i princip hela kvällen. Guuu så trött man blir av att vistas i stan, mycket folk, mycket trafik, och ja, mycket av det mesta faktiskt. :) Men oj vad härligt att bara strosa omkring sådär. Mmmm, jag borde göra det lite oftare. Kom just på att jag skall ha det som löfte, att prioritera mig själv lite då och då.
I alla fall, det blev lite småsaker som åkte med hem. Jag blev så grymt sugen på att börja fixa naglar och ögon. Kan inte låta bli att skratta åt det. Jag har inte använt makeup de senaste 10 åren, så det blir nästan som debut igen för mig. Lite kul att testa på något som inte hör till vardagen precis.

Nu tänkter jag fortsätta titta på filmen på trean. Ni får ha en fortsatt mysig kväll och en riktigt god natts sömn.

Sov gott alla...

HEMÅT IGEN!!

Har spenderat ett par timmar bara av att strosa runt bland affärer på köpcentrumet.
Jag kände för att skämma bort mig själv lite. Och jag som aldrig donar med makeup i vanliga fall. Hur tänkte jag nu då?? :) :)
Nåja, om inget annat så kan jag ju experimentera lite där hemma.
Nu skall jag bara hitta ut från det här parkeringshuset, sen bär det raka vägen hem.





PÅ AF!!

Sitter på AF och väntar på att klockan skall bli 14 då jag skall träffa min handläggare.
Jag var ute i väldigt god tid, hatar att komma i sista stund.
Jag är något imponerad av mig själv som kunde köra till närmaste parkeringshus utan att köra vilse hahaha. Får väl tacka Teddy sen som har utbildat mig väl. :) :)

Nej nu har jag inte tid längre. Klockan närmar sig 14 och snart är det MIN tur. :)



DENNIS INVENTERAR!!

Här hemma händer det alltid något. Och OM det nu inte skulle göra det ... ja då tar man saken i egna händer och ser till att ha att göra. hehe
Som Dennis nu då. Han hade inget att göra och började städa skafferiet. Och det är väl helt okej, bra att någon tar tag i det. Men Dennis tog det ett snäpp längre. För ett kort ögonblick trodde han att han arbetade på McDonalds som för några år sedan. hahaha
Han gjorde en ordentlig inventering på allt i skafferiet och verkligen listade upp allt.
Ja, ja, skall det göras så skall det göras ordentligt. :) :) 

MEEEN ... nu har vi i alla fall snyggt och prydligt i skafferiet igen.
Heja Dennis ...

ATT VARA BLOGGARE!!

Här kommer dagens tanke som jag suttit och surrat på nu i min ensamhet. Och det är hur mycket jag egentligen lämnar ut här på bloggen.

Att blogga är både roligt och nyttigt. Här får jag utlopp för mina egna känslor, tankar, min kreativa sida att få skriva. Ja, jag kan inte se någon nackdel alls med det. Men när jag funderar skarpt så visst finns det kanske något negativt med det ändå. Det är att jag lämnar ut väldigt, väldigt mycket som kanske inte skulle kommit ut i vanliga fall. Jag är som en öppen bok, allt hamnar här.
Jag försöker hålla andra människor borta från bloggen. Men det är inte alltid så lätt, de finns ju i min omgivning och jag kan inte bara sudda ut när jag gör och säger saker. Däremot försöker jag så gott det går att hålla mig till min egen person. Jag frågar t.ex. alltid om jag får lägga ut bilder innan jag gör det, jag hänger aldrig ut folk. Ändå vet jag att jag någon enstaka gång har fått med material eller text som inte varit uppskattat. Det ber jag om ursäkt för.

Jag har alltid varit ganska tystlåten av mig. Därför har många också känt att de kunnat prata med mig om vad som helst, det har stannat hos mig. Men här på bloggen blir det lite annorlunda eftersom jag delar med mig om ALLT. Det är mycket enklare att skriva av sig, det blir lite som bubbel. Ja så klart inte vad folk pratar om, det håller jag fortfarande för mig själv.
Det är viktigt att folk vet att de kan lita på mig. Har jag skrivit eller sagt för mycket ber jag om ursäkt. Och hoppas naturligtvis på att alla som inte vill vara "offentliga" säger till redan från början.
Detta är MIN blogg ... och folk skall inte behöva känna att de inte kan vara naturliga för att det kanske hamnar här. Det gör det alltså inte.

IDAG ÄR JAG RIKTIGT TRÖTT!!

Idag fick det bli ett par timmar extra under täcket ... och ändå är jag inte vaken än. Det är tur jag inte har något inbokat nu på förmiddagen.
Däremot har jag ett möte i eftermiddag med min handläggare på AF. Det blir första mötet med denna nya handläggare. Undrar hur länge jag får behålla honom. Jag tror minsann det är sjätte personen som har hand om mitt ärende nu. Vissa har jag bara träffat en gång, och en del inte ens det. :) 

Nu skall jag morna mig med morgonkaffe och datorn. Det får bli en lång "sträcka" idag om jag skall orka med någonting sen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

FILMMYS!!

Filmtime tänkte jag ha för mig själv nu. Har tänt lite levande ljus, tagit fram lite nyttigt godis och laddat DVD-spelaren med en riktigt bra romantisk film. Vad är felet om man sitter helt allena med detta tro?? :) :) 
Alltså det är ju så. Det man inte har i verkligheten får man skapa och fantisera om istället. hahaha

För säkerhets skull tänkte jag att vi kunde säga godnatt redan nu. För ni vet väl vad som händer när jag väl slagit igång filmen?  Mmm, en halvtimme senare lär jag snarka för fullt. :) 

Nu blir det lite äpplemums. Godnatt och sov så gott. 
Dröm sött alla ...

LÄMNAT TANDLÄKAREN OCH PIA FÖR DENNA GÅNG!!

Hemma igen efter några mysiga timmar med skvaller hos Pia. Tänk vad "tjejer" kan babbla på om både ditten och datten när vi väl sätter igång.
Både jag och Pia är nog alldeles för osociala, så ingen av oss orkar egentligen ge sig iväg till den andra. hahaha Men så idag tänkte jag, när tandläkarbesöket väl var avklarat, att det nog måste bli en kopp kaffe i alla fall. Annars är det väl så att vi träffas ungefär var tredje-fjärde månad något. Japp, så sociala är vi. :) :) 

Och kan tala om att jag är nöjd med mitt tandläkarbesök idag också. Trots att jag ogillar att knalla dit så inser jag ju att man tyvärr måste, tänderna måste så klart hållas i skick. Det blev en besiktning utan hål. Sååå nöjd, jag slipper borra ... och framförallt slipper jag skyhöga räkningar som drar ut på tiden. :) 

Nu skall jag ta igen mig lite, tog på kraftern att lämna hemmets trygga vrå. hihi
Det var ju egentligen meningen att jag skulle vara hemma innan 16 idag, så jag stressade nog lite väl mycket mot slutet innan jag kom hem. Helt i onödan egentligen, så nu får jag ta igen mig lite innan jag börjar med maten.

HOS PIA!!

Vad vore livet utan kaffe?
Naturligtvis var jag tvungen att stanna till hos Pia efter tandläkarbesöket och få en liten dos. :):) Och så klart är det alltid ett plus med babbel på det.
Jag vet inte om Pia eller Zeus blev mest glad att se mig. Men den lilla fyrbenta charmören fullkomligt överföll mig när jag dök upp. För att inte tala om att sitta NÄRA ... det blev kökssoffan direkt. hahaha





MOT TANDLÄKAREN!!

Jag försökte förtränga det så länge det gick. Men nu går det inte längre, det är alltså dax att ge sig iväg till tandläkaren. Det blir väl som alla andra gånger. När jag väl kommer dit så DRAAAR jag benen efter mig för att dra ut på tiden innan jag kliver in genom dörren. hahaha
Och så skall det naturligtvis regna också ... det gör mig ännu mer motvillig att ge mig iväg.
Nåja, kan vara skönt med lite luft också.

Tog en sista "hand" på mina tänder och är klar ... vare sig jag vill eller ej. :) :) 

GODMORGON VÄRLDEN!!

Är glatt överraskad, vaknade bara EN gång inatt. :) Det är säkert därför jag är så otroligt pigg trots att jag var uppe och studsade redan halv 6.

Idag blir det en tur till stan och en date med tandläkaren. Det rubbar mina rutiner. Men det är väl bara att bita ihop och gilla läget. Tänderna måste ju också få sig en omgång mellan varven.
Nu skall jag först morna mig ordentligt med mitt morgonkaffe innan jag hoppar in i duschen. Det är tur att jag inte skall vara där så tidigt i alla fall utan att jag hinner med min "morgonsträcka".
Nu blir det ett balkongbesök ... ut i kylan ... innan jag gör något annat.

Ha en riktigt bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SKRÄCKIS INGET FÖR MIG!!

Det är inte ofta jag tittar på skräckfilm, skulle vilja påstå att det aldrig händer. Men ikväll har jag faktiskt gjort det. Min tanke var ju att kunna tipsa om den här på bloggen. Men måste ju säga att den inte alls var en film som jag skulle vilja rekommendera. Det var den nya versionen av Carrie som spelades in förra året. Och nej, jag blev inte ett dugg imponerad av den.
Men jag fick tiden att gå i alla fall. Och nu är det så sent att jag med gott samvete kan krypa ner under täcket. Och jag kommer garanterat att somna så fort jag känner kudden, är vråltrött ... om jag ens hinner till sängen. :) :) 

Jag hoppas ni har haft en bra kväll och att den fortsätter att vara lugn och skön.
Godnatt och sov så gott.
Dröm sött.

TRÖGT PÅ ARBETSFRONTEN!!

Det var nästan kört från början ... det har varit sååå segt idag med jobbsökandet. Så mina pauser har både varit många och låååånga. Det har varit allt mellan att bara sitta och surfa på nätet, ute på balkongen och rökat, tittat på DVD, ja allt som INTE haft med jobbsök att göra. hahaha
Så dagens resultat: två sökta jobb ... utspritt på hela dagen.

Just nu har jag lite myspys med dotra min. Inta illa va .. att ha kvalitetstid 200 mil mellan oss?? :) :) Och naturligtvis har jag kaffe till det. :) 

Det blir i alla fall inte mer "arbete" idag. Skall bara ta det allmänt lugnt och tror faktiskt att det blir någon film ikväll också.

BOKTIPSET V. 2

 Jag har sagt det innan, men säger det igen. Det är mycket svårare att komma på böcker att tipsa om än filmer. I alla fall i mitt fall är det så att jag inte sparat böckerna jag läst och måste då börja googla fram gamla böcker. :) Ser jag bara handlingen så kan jag redan där och då säga om jag läst boken ... och framförallt om den var bra.
Veckans boktips är inte annorlunda. Tänk att jag inte mindes den här boken trots att den har en otroligt bra handling och jag har läst den flera gånger. Det var faktiskt Pia som mindes att vi hade läst den. hihi

Boken heter "Inte som andra döttrar" och är en sann historia som berättas av huvudpersonens mamma. Hon berättar väldigt gripande om sin dotter, Nancy Spungen, som hittades mördad på ett hotell i New York 1978. Hennes pojkvän var Sid Vicious, en punkrockare i bandet Sex Pistols. Det var också han som för en kort tid stod misstänkt för mordet på Nancy.

Man tror inte att boken är speciellt bra när man ser bokomslaget. Och gillar man inte den typen av musik är man ännu mer ovillig att läsa den. Jag är ett levande exempel. Men jag satte mig i alla fall ner och började läsa ... och kunde inte släppa boken. Den är såååå bra. Detta är en bok man absolut kan sträckläsa.

 

TOG EN BREAK!!

Oj, oj, vad trögt det har gått med jobbsöket då. :( 
Till en början var jag tvungen att ta itu med lite papper som blivit liggande över julen. Det märks så väl när jag varit ifrån jobbsök och andra viktiga bitar, jag har knappt tittat på det på närmare tre veckor. Så jag fick börja med att sålla bort lite och sortera bland alla mail och bemanningsföretag.
Men ett jobb har jag än så länge fått iväg ... sen blev det tvärstopp. Nu satte jag mig istället med en ny kopp kaffe och måste försöka få lite mer energi innan jag kan fortsätta igen.
Ja, det känns nästan som när man kommer tillbaka till sitt arbete efter semestern ... det tar ett litet tag innan man är inne i sina rutiner igen.

EFTER FRUKOST BLIR DET DATAJOBB!!

Och jag bara segar mig och segar mig. :) Det roliga tar alltid slut så fort. Var ju ner till Teddy och Pernilla och käkade frukost. Men tiden gick alldeles för fort, tror det är bara för att jag vet att jag nu måste sätta mig med en massa datajobb ... mindre kul.

Imponerad blev jag i alla fall av att både Teddy och Pernilla var påklädda, hade bäddat sängen och skulle hålla igång hela dagen för att få rätt dygnsrytm igen. Bara att tänka i de banorna tycker jag man har kommit långt. :) Bra jobbat.
Själv blev jag mycket piggare av att få lite frukost i mig. Jag som annars har svårt med att äta på morgonen. Jag vet, det är ju dagens viktigaste mål egentligen.
Det var riktigt gott ...

Nu har jag inga fler undanflykter ... måste sätta mig med datajobben innan dagen plötsligt tar slut igen. :) 

INTE VAKEN ÄN!!

Sååå trött jag är denna morgon. Försöker tvinga i mig kaffe i strupen och har varit på balkongen, men ingenting hjälper. Det var längesen jag kände så här på mornarna. Varför jag inte lägger mig igen? Nej, nu får det vara bra med att slöa. Jobbsökandet väntar. Men först skall jag faktiskt ner om till Teddy på en morgonbulle. Tro´t eller ej, men han ringde mig 2 minuter efter att jag slagit upp ögonen och undrade om jag ville ha lite frukost. Gulligt, va? Han hade nog hoppats på att jag skulle sova så han fick väcka mig. Men tji fick han. hahaha

Nu skall jag kasta lite vatten i ansiktet, sen bär det två våningar ner till Teddy. :) 
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er där ute.

GODMORGON

ETT GODNATT MED KVÄLLENS MIDDAG!!

Nu börjar det bli natt. Och det är ju tur, orkar inte göra så mycket mer än "glo" på film, äta, dricka kaffe och bara "vara". Ja, det är det som gäller här hemma. :) :) 

Jag har nu sett en av fyra filmer från  "Lilla huset på prärien". Sen fick det bli en paus när Dennis kallade att det var dax för mat. Ja, ikväll känner jag mig riktigt bortskämd och uppspelt. Faktum är att hela den här dagen har jag känt en sådan uppsluppenhet och glädje som jag inte riktigt kan förstå själv. Det är en skön känsla att faktiskt må så bra och gå omkring med ett leende hela tiden.

Nu skall jag fortsätta kolla in mina filmer. Ha en fortsatt härlig kväll. Godnatt och sov så gott.

Hemmagjord Kebabtallrik. Ja, idag var det riktigt bra fantasi av Dennis och Dessi. Sååå gott...

JAG INTAR RYGGLÄGE!!

Lugn och mysig kväll har jag haft här hemma med lilleman. Vi har till och med badat, plaskat med vatten och stänkt på varandra. hahaha

Nu tänkte jag dock ha lite "egentid". Jag har faktiskt några filmer som beställdes hem i julas som jag inte sett ännu. Beatrice som är helt såld på "Lilla huset på prärien" blev överlycklig när jag visade dessa sista avslutande filmer som äntligen släppts på DVD. Hon kastade sig över de så hon skulle hinna se de innan hon åkte iväg på semester.

Nu är det min tur. Har varken hunnit eller orkat. Men nu känner jag att jag inte orkar göra något särskilt ikväll. Det kommer alltså att bli ryggläge och en date med DVD-spelaren. :) 

ÅLDERNS HÖST!!

Vissa dagar har jag mer djupa tankar än andra. Idag är en sådan dag då jag inte kan låta bli att tänka på saker som blivit diskuterade vid tidigare tillfällen. Och just nu funderar jag på det här med att leva ensam i många år.

Osocial som jag är så trivs jag väldigt bra för mig själv. Jag stänger mer än gärna dörren till mitt eget krypin lite då och då för att få vara ensam en stund. Men hur bra är egentligen det?
Jag har levt ensam i 10 år. Och under alla dessa år har jag inte en gång varit i närheten av att få något umgänge med det motsatta könet. Jag har inte ens längtat dit. Jag har haft mina barn runt mig. Även om de inte bott i samma lägenhet under perioder, så har jag ändå visst att de finns där.
Idag fick jag höra att om man inte ville leva ensam på ålderns höst, var det ju nu man kanske borde bida sin tid och träffa någon. Jag försöker förstå, men måste nog erkänna att jag inte riktigt kommit till den punkten att jag förstår vad det innebär. Och sen gick jag och funderade på det. Ja, jag snappar ju upp det mesta som sägs till mig även om jag inte alltid visar det. hahaha
När jag väl var hemma så satt jag och Dessi och smådiskuterade samma ämne faktiskt. Och då ställde hon samma fråga till mig. Vill jag verkligen vara ensam hela ålderns höst, samma varje dag, sitta vid datorn, sätta sig vid TV'n, ingen annan att prata med?? För barnen kanske inte finns runt mig 20-30 år framåt i tiden. Nej, visst är det sant. Jag vet inte, kanske jag tänker fel. Men hur är det nu då? Är det fel att inte vilja mer än vad man redan har åstadkommit? Är det fel att inte vilja ha det där som så många andra har, någon att hålla kär?

Måste säga att jag fortfarande inte vet ...... trots att två personer, helt oberoende av varandra, sagt ungefär samma sak. :) :) :) 

TREVLIGT KAFFEMÖTE!!

Det blev inte bara en kopp kaffe ... utan två. Japp, jag slog till stort idag.
Det är alltid trevligt att träffa Pia för en kopp kaffe. Dock blev det lite annorlunda idag när Pias bror plötsligt joinade för en snabb kopp kaffe även han.

Långt innan jag träffade Affe och våra tre underbara barn kom till världen umgicks jag väldigt flitigt med både Pia, henne bror och ja, hela hennes familj faktiskt. Vissa sa till och med till mig att jag var besatt. hahaha
Och ja, jag kan nog inte annat än att hålla med så här i efterhand. Och när jag satt där och lyssnade på Pia och brodern så slog det mig ... min besatthet var faktiskt som bortblåst. Efter 10 år kände jag mer likgiltighet än spänning. Vill ju inte påstå att det var ett tråkigt möte. Trots att vi inte umgås längre vill jag nog ändå säga att de tillhör den skaran som antagligen alltid kommer att vara mina bästa vänner. Och för mina vänner har jag alltid en dörr öppen om det skulle behövas.

Pia träffar jag så klart då och då. Dock lär det väl dröja ytterligare 10 år innan jag återser hennes bror igen. :) :) :) 
Det är väl så det skall vara antar jag. Vissa personer bara finns där ... och de slutar aldrig riktigt upphöra ens närmaste vänner trots att man aldrig längre pratas vid. Men det gör inget.
Jag är glad att vi hade det här lilla kafferepet idag, och ett litet plus att hennes bror anslöt sig. Och nej Pia, jag är INTE besatt. hahaha

SNART KLAR I TVÄTTSTUGAN!!

Då har jag kommit en bit på vägen. Nu skall bara tvätten torka, sen kan jag ge mig iväg till Wessels för en fika.
Tänkte att jag lika bra kan sitta i tvättstugan och vänta ut tiden, orkar inte hålla på att springa upp och ner så där flera gånger. :) :)

Det känns inte riktigt lika jobbig att vara här nere nu. Minnena finns så klart. Men jag kan inte stoppa huvudet i sanden, måste lära mig att vistas på alla ställen. Jag har klarat av Wessels och stallet ganska bra, även om det fortfarande sticker till. Jag har några ställen kvar att vistas på utan att jag vill lägga mig ner och skrika. Och tvättstugan brukar Beatrice fixa, så jag har varit väldigt skonad.
Men som sagt, nu skall huvudet vara ovanför sanden. Detta skall bli ett BRA år. :) :)





JAG ÄR REDO!!

Det är inte varje dag man är påklädd och redo att ge sig iväg när klockan bara är lite över 6. Japp, jag är klar att sticka ner till tvättstugan, synd bara att man inte kommer in där och kan börja tvätta innan 7. Idag vill jag bli klar så fort som möjligt eftersom jag efter det skall träffa väninnnan klockan 9. Så det vill till att jag blir klar ... utan några missöden och incidenter nere i tvättstugan. Ja, här nere kan vad som helst hända med söndriga maskiner och folk som börjat använda fel maskiner. :) :) 

Nu skall jag först sluka mitt kaffe så jag kan vakna till liv ordentligt.
Ha en fantastisk dag i skolan, på arbetet eller vad ni än skall göra idag. Och glöm inte att vara rädd om er.

GODMORGON

NU ÄR JULEN ÖVER!!

Det har varit en lugn och skön dag och kväll här hemma. Men nu börjar det dra i ögonen och jag skall alldeles strax krypa ner under täcket. Det kommer ju en dag i morgon också. Och den börjar tiiidigt, klockan 7 med tvättning.

I morgon börjar ju även många arbeta efter julledigheterna. Även jag måste komma igång med vardagen igen. Jag har mitt första möte detta året med AF redan denna veckan. Så nu börjar allvaret på nytt. Lite jobbsök har det så klart varit de senaste veckorna. Men skall jag vara ärlig så har det varit väldigt segt på den fronten. Egentligen skulle jag så klart prioriterat det. Men det har varit så mycket med jul och annat som gjort att jag tappat det lite. När sen mitt dåliga samvete kändes av så tog jag ett litet ryck igen. Men som sagt, väldigt segt har det varit.
Men nu är jag ganska taggad till att komma igång, om man nu kan vara taggad till att söka jobb. Det är kanske inte det allra roligaste. :( 

Kvällens middag bestod utav Hot Wings och ris, supergott. Så nu sitter jag och dricker lite kvällskaffe innan sängen kallar.
Jag önskar er en god fortsättning på kvällen. Godnatt och sov gott alla.

STÄDAT UT EN DEL AV JULEN!!

Måste verkligen julen ut nu? Okej, julen gör ju ingenting ... och granen styckade Dennis ner för några dagar sen redan. Men jag fullkomligt älskar ljusen i alla fönster. Men ja, ja, jag får väl byta ut de till andra ljus istället. Jag har inte så många fönster att plocka ner. Och i köket tänkte jag försöka ordna ett par fönsterbelysningar istället för den fina snöflingan jag har. Jag var ju så klumpig när jag städade skåpet i hallen så köksbelysningen gick i kras. Så där ute får jag allt vänta ett par dagar.
Så det blev bara Beatrice och mitt rum ikväll. Och så klart ... i mitt lilla rum har jag ersatt med levande ljus istället. Sååå mysigt.

HEMMASPA!!

Regn och rusk utanför. Det var ju inget att hurra för ... eller att ge sig ut i. Så jag tog en Carina-dag istället. Sååå skönt det var att verkligen få pyssla om sig själv lite, det händer alldeles för sällan.
Jag har så klart inga illusioner, tror inte att jag blir yngre hahaha. Men det känns himla fräscht nu i alla fall. Och så klart, som toppen på berget, blev det en kopp "renande" kaffe efteråt. :) :) 

THE BLIND SIDE!!

Denna film såg jag så sent som igår. Det är en film med Sandra Bullock och är dessutom en sann berättelse. Det är två viktiga ingredienser för min del. Men jag har ändå svårt att tro att jag, genom att läsa handlingen, skulle få för mig att välja denna film bara för att ... 
I detta fallet var det Dessi som tipsade om filmen. Den började lite trögt och jag kände från början att "nja detta kanske inte är något för mig". Men så fel jag hade. :) Ungefär 20 minuter in i filmen började mina tårar rinna och sedan var det kört. Ja denna film är en riktigt bra film. Och för den som älskar sanna historier är detta något utöver det vanliga, sååå gripande.
Filmens namn: "The blind side"

Filmen handlar om Michael Oher och hans kamp för att finna sin roll i samhället. Han kommer från ett trasigt hem med en mamma som knarkar och där ingen har en aning vem pappan är. Familjen Tuohy tar honom under sina vingars beskydd. Därefter börjar en kamp för att hjälpa Michael tillbaka till ett normalt liv.

Som sagt, det är en riktigt bra och sevärd film. Så har ni inte sett den än skall ni absolut ta chansen att göra det nu. :) 


GODMORGON!!

Oj, oj. Har vaknat flera gånger i natt av att nacke och hårbotten fattat eld. Det är sjukt jobbigt när man vaknar av att känna den hettan. Lite så är det även på dagarna. Men just nattetid är det jobbigast att känna det, eftersom jag vaknar varje gång. Dessa svallningar går inte av för hackor. Jag börjar förstå varför kvinnor som har dessa problem faktiskt har tagit medicinering till hjälp.
Men trots det är jag väl ganska pigg. Dock är jag inte så pigg att jag skulle orka ge mig ut så här tidigt. Så det är en himla tur att det bara är Måndag. För ett ögonblick, just när jag vaknade nu på morgonen, var jag på väg att klä på mig och sticka ner till tvättstugan. Jag besinnade mig så pass mycket att jag kom på att det är i morgon jag skall tvätta. Tur att jag inte gjorde som förra gången, stod där nere helt förvirrad. hahaha

Nu blir det morgonkaffe så balansen kommer i sin ordning.
Ha en riktigt bra dag, och var rädda om er.

KOLLADE INSIDAN AV ÖGONLOCKEN!!

Hör det också till att hamna i övergångsåldern när man måste ta sina små powernaps? Alltså, jag somnade ikväll igen ... i lite mer än en timme. Jag förstår inte varför jag inte kan vara vaken hela dagen lång och sen sova hela natten lång på det. Nej, jag skall naturligtvis sova bort kvällarna istället. Blä .... hihi

I alla fall, jag vaknade för en stund sedan ... somnade från TV'n som vanligt, trots att jag egentligen inte var ett dugg trött. Så nu lär jag sitta vaken ett par timmar innan jag slocknar igen. Nåja, får väl ta mig en kopp kaffe medan jag inväntar sömnen. :) 
Som sagt, något utöver det vanliga har inte hänt eftersom jag kollade insidan av ögonlocken så tiden bara flög iväg. Jag får väl ta tillvara tiden i morgon istället.

Jag hoppas åtminstone ni har haft en härlig kväll och inte slösat bort tiden i sängen. :) Nu säger jag godnatt till alla där ute. Ha en fortsätt skön kväll och sov så gott. :) 

SÅ KAN MAN OCKSÅ ÄTA!!

När Dennis var liten var "äta" det första ordet han lärde sig . Och jag tror minsann det går i arv. Är det inte choklad lilla Alexander vill ha tag i så tar han saken i egna händer när det är middag/puré på gång. :) Och han gör det väldigt övertygande.
Kan tala om att när han väl var klar med purén och tagit över tallriken så fanns det mat på hela Alexander och bordet. :) :) 
Mamma suckade lite men inte Alexander. Han hade hur kul som helst. hahaha

...och inte var det "mamma" han var ute efter när han hoppade från pappas famn. -- mmm, där var det ju choklad. hihi

DET BLEV FILM ISTÄLLET!!

Städning ... vad är det?? Jag vet, det var ju meningen jag skulle ta ett tag här hemma. Men så klart fastnade jag framför en bra film istället. :) :) 
Men man får se det från den ljusa sidan, filmen blir ett tips här på bloggen inom kort. Det blev liksom som ett "jobb" samtidigt. hahaha
Och nu efter filmen blev jag lite väl seg, Vete tusan om jag orkar med någon städning nu. Är det inte så att det fortfarande är julhelg? Jag menar ... det är ju röd dag i morgon ... och dessutom är det Söndag idag. Så då skall man ju VILA. Jag kör på det.

Nu tänkte jag ta ytterligare en kopp kaffe och något att äta. Får se om energin kommer tillbaka. :) 

LÄNGTAN EFTER SOMMAR!!

Förra sommaren förde inte med sig så mycket gott. Det var mycket vi ville göra som aldrig blev av. Och när året led mot sitt slut så bara längtade jag till år 2014 så vi på något sätt kunde lägga allt bakom oss. Nu vet jag så klart att vi inte kan gå vidare utan att mellan varven minnas och sörja. Men jag hoppas ändå att detta året blir ett bra år, där vi till sommaren kan göra det vi planerade förra året. Och jag är övertygad om att Affe är med oss och att han vill att vi får en bra sommar, ja ett riktigt bra år.

Idag är det bara regn och rusk utanför fönstret. Och när jag sitter och tittar ut så bara läääängtar jag till sommaren. Jag vill att det skall bli varmt, solsken. Jag vill göra saker, jag längtar efter att kunna ge mig ut med familjen på sommaräventyr. Att jag och Beatrice ger oss iväg som vi planerade redan förra sommaren.
Så redan nu sitter jag och funderar och planerar lite. En sak är säker, det blir sommarkort i år igen. Den här sommaren skall det användas. Och det tackar jag Teddy för, det var han som fick oss att se fördelarna med ett sådant kort. Och vem vet, kanske jag kan få resten av familjen till att hänga på. :) :) 

HÄRLIGA SÖNDAG ÄR HÄR!!

Det blev en ordentlig sovmorgon idag ... det behövdes. Jag såg ju filmen "Dantes Peak" igår och ja, jag såg hela filmen. :) Den slutade ganska sent så det är kanske inte så konstigt att jag sov länge.
Jag har ännu inte fått i mig mitt morgonkaffe så jag känner mig något seg och har svårt att öppna ögonen. Men det ordnar sig så fort kaffet runnit ner i strupen. :) 

Söndag idag och absolut inget planerat. Det har varit många slappedagar och det är faktiskt skönt. Men nu känner jag att jag vill ha vardag igen. Det blir nästan för mycket när man inte gör något alls. Så vi får se om jag kan få till en liten städning eller liknande idag ... så fort jag mornat mig.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

I VÄNTAN PÅ "DANTES PEAK"!!

Nu är klockan snart 23 och jag väntar med spänning på filmen som börjar då på TV3. Tror faktiskt att jag till och med har haft denna som filmtips vid något tillfälle. Den är riktigt bra och om jag bara kan strunta i att lägga mig i sängen, så kommer jag nog att kunna se HELA filmen. hahaha

Var ner om en stund till Teddy och Pernilla och hälsade på. Måste ju hålla mig ajour med vad ALLA mina barn sysslar med. Så jag kikade in på en kopp kaffe ... och passade på att testa Teddys poncho som jag gav honom i julklapp. Den var riktigt skön att ha på sig när jag stod vid fönstret och rökade. hihi

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Ha en fortsatt härlig kväll och en riktigt god natts sömn.
Sov gott så hörs vi i morgon igen. :) 

SOMNADE FRAMFÖR TV!!

"Jippi" sa jag när jag upptäckte att en Goldie-film skulle gå på TV, och det bara 5 minuter efter att jag kollat in TV-tiderna. Jag fullkomligt kastade mig på sängen och tryckte in rätt kanal. Oh jag älskar ju henne och tittade på filmen ... i ungefär 10 minuter. Japp, jag vaknade 19.00, och så klart var filmen slut. :( :( 

Något sur öppnade jag istället min Lördags-chipspåse. Får ju trösta mig med något. Nu tänkte jag ge mig ut i köket och laga lite kaffe. Gillar inte alls att jag missade filmen. Men jag tröstar mig med att en annan kanonfilm går på TV ikväll 23:00, "Dante*s Peak". Så nu väntar jag på den och då tänker jag INTE lägga mig i sängen. Nej, jag tar inga risker utan parkerar mig i datastolen. hahaha

VILD OCH GALEN!!

Direkt från gamla bildarkivet kommer veckans minne. :) :) 

Vild och galen passar nog ganska bra in på denna "unga" dam. Det är inte alls konstigt att jag minns denna sprudlande och glada tjej, trots att många år har förflutit.
Trots hennes "vilda" yttre hade hon även en mjuk och lugn sida. Den sidan kom ofta fram när hon var i närheten och umgick med syskonbarnen.
Hon hade ett speciellt och alldeles eget band till sina syskonbarn. Speciellt de två förstfödda kusinerna i släkten, Dennis och Robin. Söta små änglar var de allt, i alla fall tyckte så klart vi mödrar det. Frågar man faster/moster Tessa så tror jag inte hon hade hållit med. hahaha

En härlig dag gick jag och Carola upp till Tessa för en fika. Med oss hade vi naturligtvis våra små söta gossar. De var faktiskt ganska söta, beskedliga och väldigt gulliga ... var för sig. Men slog man samman de, hmmm då kunde vad som helst hända. Japp, två Granströmskillar av samma skrot och korn. hehe.
Just den här dagen fick jag och Carola för oss att sticka och handla. Ja det var inga problem. Vi kunde så klart lämna killarna hos Tessa. Hon älskade ju dessa små barn som hon alltid hade så roligt med ... var för sig.

Hur det än var så tog nog vår lilla affärsrunda lite längre tid än vad vi hade beräknat. Ja ni vet kanske hur det är. Två väninnor som går där i affären och pratar ... och som självfallet glömmer bort tiden. När vi långt om länge kom på att "sjutton, vi måste nog sticka hem nu, vi har varit borta alldeles för länge", fick vi bråttom. Om inte minnet sviker mig helt så köpte vi till och med en liten "tack för hjälpen"present till Tessa. Visst, vi var ju tvungna att blidka henne lite. hihi
När vi kom hem till Tessa var hon HELT slut i huvudet. Ja, Tessa var helt enkelt inte beredd på att två 2-3åringar skulle kunna rasa sååå mycket. Det värsta var nog ändå att Dennis och Robin tyckte akvariet var toppen på alla plan. Där kunde man ta bort glasskivan och plaska bland fiskar och ha det hur kul som helst. Ja, hade de nu tagit bort skivan hade det kanske inte varit sådan kalabalik när jag och Carola kom dit. Nej, de hade lyft skivan och sen ganska lägligt "tappat" ner den i vattnet. Så ja, det var inte vatten bara i akvariet. hahaha

Och Tessas första mening till oss när vi kom in genom dörren var: "Jag skall ALDRIG ha barn. :) :) 
Kan tala om att Tessa nu är respektabelt gift med två egna barn. Jag har ingen aning om hur hennes barn var när de var yngre. Men jag har svårt att tänka mig att någon skulle kunna slå Dennis och Robin i busighet och kreativitet. För som sagt, dessa två hade alltid oskyldigt bus för sig ... när de var tillsammans. :) 

Man skulle inte kunna tro att dessa små söta gossar kunde hitta på bus. Men Tessa vet sanningen. :) :) 

I LEKTAGEN!!

Vi har haft det jättemysigt, jag och lilleman. Efter att han vaknade hade vi en liten lekstund på golvet. Lillfisen älskar verkligen att bli road. När vi satt där på golvet och jag vickade på mina fötter så tjöt han av skratt. Han är bara för go den lilla sparvelen ... och sååå lättroad.
Ja, alltså han är ju road av det mesta ... som kanske inte är så bra för hans små fingrar. För när han väl var påklädd och jag tänkte att då får jag lite egen tid medan han sitter i sin gåstol. Tror ni det var så lätt? Nope hahaha.
När han väl satt där gick han loss på både lådor och skåpsdörrar ... och han är SNABB. :) :)
Så nu har jag fått säkra både lådor och dörrar. Ja farmor kan också minsann. hihi

MORGONMYS HOS FARMOR!!

Mooorning...
Sov ganska hårt och lite längre än vad jag brukar, måste bero på att jag sov i min egen säng. Den är bara sååå skön. :) :) 

Och lilla charmtrollet har varit så orolig och inte kommit till sömns ordentligt i natt. Nu tog jag över en stund eftersom jag ändå är vaken så hans slutkörda föräldrar får sova. Just nu ligger han och nannar gott i min säng, men vi vet ju att det kan vända ganska snabbt. Tror inte han sover så värst länge till. Men ja, ja, jag har ju faktiskt fått sova i natt så det gör ingenting.

Nu skall jag i alla fall dricka en kopp kaffe i lugn och ro innan lillbusen vaknar. :) 

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MYSIG KVÄLL!!

Sååå lyrisk jag känner mig just nu. Jag har haft en toppenkväll, så mysigt, så fridfullt och så glädjande har det känts ikväll.
Visst tjafsas det lite i alla familjer. Men det skall inte gå överstyr. Jag är väl medveten om att saker och ting måste jobbas på i alla familjer, och jag startade idag. Och ja, jag mår jättebra.
Tillika åt vi en riktig festmåltid ikväll. Det blev lite som en halv julmiddag. Med efterrätt och rubbet. Skall inte ta åt mig äran för något av det. Dennis och Dessi höll väl mest på tillsammans ...... tror jag. Och efterrätten gjorde Dessis mamma redan på nyårsafton. Dock blev den aldrig uppäten då, så ikväll passade jag på. Den var precis lika god som jag antar att den skulle vara när den gjordes. :) 

Nu sitter jag som bäst och myser framför TV'n med en kopp kaffe och bara slappar. Det blir snart sänggång för mig, känner mig riktigt trött. Det blir ju som sagt inte samma sak att sova borta ... har längtat efter min säng. hahaha

Godnatt alla gulliga där ute. Sov gott och dröm sött. :) 

HAFT KVALITETSTID MED TEDDY!!

Har varit med Teddy och gjort stan osäker. Nåja, kanske inte. Men när jag kommer körandes, speciellt på små, små parkeringsplatser, utanför affärer jag aldrig varit på, ja, då blir min körning inte så säker hahaha. Bara att fråga Teddy. :) 
Jag körde Teddy för att han behövde matolja, själv skulle jag bara ha lite frukt. Jo pytsan, jag kan så klart inte gå in i en affär och köpa LITE frukt. Det blev tre påsar proppfulla med massa andra varor. Det blev så tungt att Teddy fick hjälpa mig att bära hem. Typiskt mig.

HEMMA IGEN!!

Som jag skrev innan, borta bra men hemma bäst. Japp, nu har jag landat hemma och kan äntligen sitta i min egen datastol. :) Och när jag väl kom hem fick jag så klart de stora och väldigt våta pussarna av lilla charmtrollet. Honom blir man alltid så glad av att se.
Och på vägen stannade jag till hemma hos Teddy och Pernilla på en kopp kaffe och lite "pratbubblor". hihi

Jag hoppas få till lite prat här under dagen, mest för att kanske rensa luften och få berätta min version av allt som hänt. Men först skall en liten bilfärd göras. Teddy och Pernilla skulle handla och behövde en bil. Klart jag ställer upp. :) 

Men först ...... lite mer kaffe i mitt eget kök för en gångs skull. :) :) 

ALONE!!


BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!!

Men Hallååååå. Här sitter jag, en medelålders "tant", och saknar mitt lilla rum där hemma hahaha. Och framförallt min säng, upptäckte jag nu när jag vaknade för andra gången. :) 
Jag lade mig att slumra en stund när jag druckit mitt morgonkaffe ... och vaknade med ett ryck av att jag hörde Alexander gråta. Alltså, inte ens jag har så bra hörsel från en del av stan till en annan. hihi
Detta måste betyda att jag är redo att kila hem. Jag saknar hemmet, jag saknar min familj ... och det bara över en natt. Märkligt. :) Och inte nog med det, när jag väl vaknade nu igen var jag så klart kaffesugen på nytt. Men jag orkar banne mig inte sticka ut och fiska kaffe en gång till. Så det får allt vänta tills jag kommer hem.

Japp, jag är på G, solen skiner utanför fönstret, och man kan inte annat än bli på bra humör då.

UTE EFTER KAFFE!!

Det värsta med att inte sova hemma är att man inte när som helst kan dricka kaffe. Var sååå sugen på kaffe tidigt i morse, men var tvungen att vänta tills något ställe var öppet. Nu har jag äntligen fått kaffe i mig. Huvudet kändes något tungt, och jag tror bestämt det är för att jag varken drack kaffe i gårkväll eller tidigare i morse.
Tänk att kroppen kan vänja sig så hårt vid något att den själv gör uppror. :) :) 

Idag åker jag hem och tar tag i MITT liv, och väntar på att MIN dotter skall komma hem, och ser till att MITT hem blir ett glatt och uppsluppet hem igen.
Jag längtar som en tok efter Beatrice. Men jag vet att hon har det bra med mormor och Kalle, kommer att krama sönder henne när hon kommer hem ..... och framförallt PRATA.
Jag har alltid tyckt att det är skönt att få stänga in sig, vara ensam och bara vara och njuta av tystnaden. Dessa dagar har jag lärt mig en viktig läxa, att aldrig stänga ute ljud och alltid vara tacksam över nära och kära som vill hälsa på, babbla lite eller ringa mig. Jag kommer alltid att ha tid över för mina barn, mina nära och kära ... om de så ringer mig 30 gånger/dag.

Nu skall jag fortsätta dricka mitt underbara morgonkaffe som jag fick ragga efter vid den tidiga morgontimmen. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

BÄTTRE TILL MODS!!

Efter att ha pratat med bästa vännen i telefonen känner jag mig på alerten igen.
Tror hela jul- och nyårshelgen satt stora spår. Det blev en blandning mellan saknaden än Affe, att jag blev hånad på nyårsafton och det faktum att ingen ställde sig på min sida. Att jag dessutom kände det som om allt var mitt fel så att jag blev helt avskärmad gjorde ju inte saken bättre. Ja, som sagt, det blev för mycket. Jag är alltså väldigt, väldigt mänsklig där jag bryter samman lite då och då. :)

Men efter lite "pepp" känner jag mig bättre. Och i morgon blir det förhoppningsvis gladare tongångar här i bloggen. :) :)





JUST NU!!

Året började inte så där jättebra. Just nu känner jag mig ungefär som en spetälsk som man inte kan gå i närheten av.
Det är dock inget att oroa sig över. Jag kommer att komma tillbaka med full kraft. Och de som då inte tyckt det var så mycket möda med att ta mig som jag är förlorar ... big time. Men just nu behöver jag komma hemifrån, någonstans där folk faktiskt pratar med mig.
Jag kommer att försöka uppdatera. Vet bara inte när och hur eftersom jag inte vet var jag hamnar någonstans. Jag vet, känner mig riktigt bitter och har massor med självömkan. Men som jag skrev så kommer jag tillbaka starkare än någonsin förr.

BRIST PÅ SYSSELSÄTTNING!!

Jag har ingen aning om hur jag hamnade på denna sida på nätet. Men i brist på sysselsättning satt jag bara och lekte och fann mig själv sitta och titta på billigare boendealternativ. Trots att jag egentligen inte alls gillar att bo i hus, så tror jag inte jag hade haft så mycket emot att HYRA ett billigt hus. Det alternativet har jag faktiskt aldrig testat. Och det är ju som de säger, det gäller att pröva sina vingar. Vem vet, jag kanske till och med älskar att bo på det sättet. :) :) 

Har annars ingen aning vad som sker och händer idag, för första gången på ganska länge är jag nollställd. Det kanske bara är bra, ibland behöver man säkert formatera om den delen av datorn. hahaha

Men jag dricker väl lite mer kaffe, går ut och myser på balkongen och fortsätter surfa runt här på nätet.

KALLT UTE!!

Denna morgon var det så kallt på balkongen att jag inte ens kunde ta med mitt morgonkaffe dit. Rädd att det skulle frysa till is. hahaha
Nej ... men det blir ju kallt på bara ett par minuter. Så jag fick dricka kaffe inomhus och röka ute. :) :) 
Jag är inte så himla pigg som jag vill påskina. Men så klart så kunde jag ändå inte sova, den gamla vanliga visan. Så jag tänker sluka mitt kaffe och sen krypa ner under mitt varma täcke igen och titta på TV tills jag somnar om.

Jag börjar så nätt med mina "planer" idag. Och först ut blir att plocka bort sötsakerna. Jag känner riktigt hur skönt det kommer att bli. Jag mår nästan lite dåligt just nu av att ha ätit så mycket. Man kan ju hoppas på att den känslan håller i sig ... i alla fall ett tag så jag hinner komma in i nya rutiner.

Och vad gäller dagen, för er som skall ge er ut nu på morgonen så klä på er ordentligt ... det är KALLT ute. Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er. :) 

GODMORGON

FÖRSTA DAGEN ÄR SLUT!!

Då är det dax för mig att runda av. Den här dagen har varit riktigt, riktigt lugn. Ja till och med så lugn att jag vid vissa stunder trott att jag faktiskt var helt ensam i lägenheten. Lite kusligt faktiskt. Om inget annat så har det i alla fall gett mig egentid.
Eftersom klockan nu är så pass mycket så finns det inte längre något annat att göra än att krypa ner under täcket. Som om jag inte legat där redan halva dagen hahaha. Börjar få känningar i ryggen. Kan jag ha legat för mycket idag tro? :) :) 

Nu säger jag i alla fall godnatt. Och så hoppas vi på att det blir en "pratig" dag i morgon. Jag får kanske ge mig iväg för att hitta det. hahaha
Sov så gott alla och dröm sött. :) 

BOKTIPSET V. 1

Denna vecka tar jag fram en självbiografi som blev väldigt uppmärksammad, både i tidningar och i media. Jag kom över boken av en händelse för ett par år sedan. Jag vet inte varför jag gillar dessa typer av böcker eftersom handlingarna ofta är hemska och man vill ju inte att NÅGON skall drabbas av det. Kanske är det för att jag vill förstå varför man gör sådana saker, vad man får ut av det och om det förklaras av brottslingen själv varför.

Boken heter "3096 dagar" och handlar om författarinnan själv som 1998 blev kidnappad och hölls fången i 8 år innan hon lyckades fly. Hon berättar om både bra och dåliga dagar, allt från ömhetsbetygelser till misshandlingar. Boken är så gripande att jag fällde mer än en tår under bokens gång. Och gillar man att läsa böcker är detta en bok man inte skall missa.
 

VILODAG DE LUXE!!

Sååå mysigt att bara ligga i sängen och göra ...... ingenting. Det är precis så här det skall se ut när man slappar. Det finns dock bara en hake. Jag blir så förgrymmat trött att jag nästan somnade. Så för att piggna till var jag tvungen att sätta mig i datastolen en stund.
Det finns så mycket bra TV idag, och naturligtvis överlappar alla filmerna varandra. Så vad gör man då? Jag ligger/sitter och sappar hela tiden mellan de olika filmerna. Tur jag sett allihop tidigare, så jag vet vad som händer under tiden jag tittar på andra kanaler. hahaha

ÅRETS FÖRSTA DAG!!

Jag är inte typen som ger nyårslöften. Jag har mellan varven så dålig karaktär att jag troligtvis ändå inte skulle klara av att hålla de. haha
Men jag brukar ändå försöka, när det nya året väl har anlänt, att göra någon form av planering hur det skall se ut och vad jag skall försöka ändra på.
Den allra viktigaste biten tror jag är allt godis och snacks jag stoppar i mig. Alltså, det sista halvåret har jag nog ätit godis mer eller mindre varje dag. Usch, inte alls bra ju. Så nu har jag lovat mig själv att åtminstone försöka att undvika en massa onyttigheter och i gengäld vara vild och galen med alla sorters sötsaker på Lördagar. Fast just Nyårsdagen brukar alltid vara en riktig slappedag med massa bra filmer på TV och så klart en massa onyttigheter som blivit över från självaste nyårsafton. Så därför börjar jag inte förrän i morgon. :) :) 

Just nu har jag suttit och noterat lite rutiner som jag bör försöka hålla. Så klart finns det inga regler utan undantag, men i det stora hela så ......

Men idag slappar jag, tittar på TV, och bara "finns" helt enkelt. Japp, jag tar dagen som den kommer. :) 

SÅ HÄR SÅG MIN NYÅR UT!!

Jag trodde inte att jag fortfarande, efter 25 år med läkare, psykologer, kuratorer, och framförallt okunniga personer som måste tycka till, skulle behöva försvara mig och min familj. Igår fick jag dock veta att det antagligen alltid kommer att ske. Det är just därför jag är så restriktiv med att träffa nya människor.

Gårkvällen gick smidigt. Vi åt god mat i trevligt sällskap ...... ända fram till 21.30 då jag fick utbrott och flippade ut.
De säger ju att när alkoholen kommer i kroppen så går vettet ur. Det är väl då man många gånger kommer i bråk över bagateller. I mitt fall hade jag inte druckit en droppe vid den tiden och för mig mig var det absolut ingen bagatell. Efter att ha fått flera hånfulla kommentarer som rörde mina barn fick jag nog. Jag bara skällde och skällde. Jag inser att jag kanske inte borde gått på som en ångvält, jag hade inte behövt skrika av mig frustrationen. Antar att det var ett sätt att inte visa min sårbarhet. För jag blev ledsen, riktigt ledsen över att vid flera tillfällen fått höra "jag hade inte orkat med att ......", eller att mina barn är övermammiga. Men vad fasen ... detta är min familj, så här fungerar min familj, handikapp eller inte handikapp. Jag går väl inte omkring och berättar för andra familjer hur de skall vara.
Kvällen slutade med att gästerna gick hem ... långt innan 00-slaget. Efter det fick jag inte många ord trots att jag själv försökte. Så jag tog min champagne och gick in till mitt eget lilla rum. Det blev inget "gott nytt år".

Jag ångrar inte att jag försvarade mina barn, jag blir som en tigermamma om någon utomstående kommer och påstår saker och ting när det gäller mina barn, ingen går på de utan att jag reagerar. Däremot är jag ledsen att gästerna gick så tidigt för Dennis och Dessis skull. Det var deras gäster och jag vet att de ville skåla in det nya året tillsammans med sina gäster.