carinag.blogg.se

NÄR VI BLEV MED KILLINGAR!!

Vårt hem har genom åren genomsyrats av djur av olika slag. Och när vi bodde i hus hade vi både katter, hund, fåglar och en kanin samtidigt. Det är riktigt mysigt med djur och alla har de naturligtvis haft egna identiter med olika sinnen.
Våra katter var ju ett litet slag för sig själv. Visserligen var det utomhuskatter, någon kattlåda hade vi inte. Men de kom ändå in dagligen, nästan på klockslaget, för att äta. Och på nätterna var de också inomhus de små liven.

Detta är ett litet roligt minne faktiskt.
Det är så att Affe var den som ofta höll ordning på golven med dammsugning och golvtork. Så han visste precis var det fanns prylar, sladdar, om det fanns leksaker under soffan osv.
Kan ju säga att det var vid den här tiden vi titt som tätt fick in möss. En av katterna var riktigt duktig, tyckte han, som ofta kom in med möss. Den sötnosen ville så klart "betala" hyra. hahaha
Så om det någon gång skulle höras något konstigt ljud t.ex. under soffan eller bakom bokhyllan så vågade jag inte kika efter. Det KUNDE ju vara en mus. :) :) 

Och en dag hördes märkliga ljud under soffan. Vid detta tillfälle höll Affe på att dammsuga. Och när jag blev rädd skrattade Affe och sa att mössen skulle springa sin väg i ren förskräckelse när han kom med dammsugaren. Så han fortsatte så klart städningen.
Plötsligt stängde han dammsugaren och hojtade på mig. "Det är 5 stycken, det är 5 stycken". Jag trodde naturligtvis att 5 möss höll sig under soffan. Hoppade upp på närmsta stol och började gallskrika. Då böjde sig Affe ner under soffan och drog fram ... en kattunge. Det låg alltså 5 kattungar under soffan tillsammans med den nyblivna mamman, en av våra söta katter. hahaha
Tänk att jag aldrig ens sett att hon var dräktig.

Det var så himla kul med dessa kattungar ... och få följa deras utveckling. När de väl började undersöka utrymmen utanför hörnan under soffan kunde man ofta höra deras tassande på nätterna. Men de hade en duktig mamma. Hon tog sig an de och hämtade de när de var ute på äventyr. Hon till och med "pottränade" sina bebisar. Visst, vi var så klart tvungna att skaffa en kattlåda till dessa små varelser.

Ja, det var ett riktigt nöje att få följa med den duktiga mamman i hennes vardag när hon lärde sina småttingar vad som var brukligt och inte.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Pia K
skriven :

Har du kvar foto på Felix o Ica?Minns du hur de fick sina namn?
Och hur vi körde runt halva skåne för att hitta en vit katt som vi trodde var en flicka,ända tills den dagen Ica gick på soffan med bakdelen mot oss och vi upptäckte att "hon" hade två kulor som inte tjejer ska ha hahahaha.

Svar: Hahaha, visst minns jag det. Jag är inte säker om jag har några foton, skall kolla det. :)
Carina G.