carinag.blogg.se

DÅ SAMMANFATTAR VI DAGEN!!

Nu är dagen "natt" för alla oss barn. :) :) Och jag tänkte bara sammanfatta lite kort om dagen.

Ja, vi var ju som sagt på en hälsomässa här i Malmö idag.
Från början var det tänkt att jag och Dessi skulle ta oss en liten tur dit för att kolla runt lite. Men så kom vi ju på i förmiddags att varför inte dra den lite äldre generationen med ut. Man behöver även lite socialt umgänge, och komma ut lite bland folk. Så vi lurade med oss Dessis mormor och min mamma, som är i ungefär samma ålder.
Tyckte det var ett riktigt smart drag av oss. :) 

Och vi hade verkligen superkul tillsammans alla fyra. Det fanns allt från spåbord, massage av fötter, zonterapi, tarotkort, healing. Och det kanske roligaste för min del var seansen vi lyssnade på.
Seansen höll på en hel timme. Nackdelen var nog att rummet var ganska litet, det var mycket folk där och luften blev ganska kompakt. Så mot slutet av timmen kändes huvudet riktigt tungt.
Men jag skulle absolut inte velat vara utan det. Jag har aldrig varit på en seans tidigare och fick riktigt blodad tand. Så det kommer jag att ha här hemma inom det närmaste, skall ringa och boka tid nu i veckan. :) 
Och givetvis spenderade vi lite pengar också där.



Alltså, jag kan ju inte gå på en sådan här tillställning utan att få en rökelsehållare och rökelser med mig hem. :)


Det här är en "pengagroda". Om man ställer den någonstans i lägenheten med rumpan mot ytterdörren, så får man pengar. Men om man istället vänder grodans huvud mot hallen och ytterdörren, så försvinner det pengar. Så nu får vi se om jag plötsligt kommer över en hög med pengar. hahaha

MATEN IDAG!!

Vilken tur man har ibland.
Teddy skulle ju ha middagsbjudning idag. Men han tyckte att han kunde låna mitt kök för sittplatsens skull, vi blev ju som sagt väldigt många.
När Dennis hämtat oss från mässan åkte vi iväg till wessels. Och när vi väl kom hem var det bara att sätta sig till dukat bord. Snacka om lyx. hahaha

Vi har fortfarande besök här hemma. Men jag tänkte bara uppdatera om dagens måltid, kalops, som var supergod. Teddy är som sagt en riktig gourmetkock. :) :) 

HÄLSOMÄSSAN!!

Men visst blev det hälsomässan för oss kvinns.
Vi har haft superkul, och både handlat, fikat och varit på en storseans. Tyvärr kunde jag inte fota där inne. Men jag säger bara en sak, det var riktigt häftigt.

Nu känner jag att hungern börjar göra sig påmind. Tur att man blir bjuden på middag idag. hahaha

ÖVERRASKNING DE LUXE!!

Dra på trissor vad tiden har gått fort.
Vi skulle på mässan som började klockan 10, men vi har ännu inte kommit hemifrån. Ja, ja, den varar ju till 16.30, så vi hinner nog ändå, även om vi antaglien inte åker dit just nu. För jag tror faktiskt att det blir lite ändrade planer. Vi skall nämligen dra iväg med mamma på en sak istället.
Ja, jag kan ju tyvärr inte berätta här vad vi skall göra, då hon läser min blogg. Det här kommer att bli roligt.
 
Men vet ni vad, NU är vi KLARA att ge oss iväg.

VAD HÄNDER IDAG DÅ?!!

Idag börjar vi med en stor balja kaffe och en titt på när Dennis städar köket. Härlig underhållning måste jag säga, alltid trevligt när andra jobbar. :) Kaffet var ju dessutom klart när jag vaknade, riktigt skönt faktiskt.
Ja, jag vaknade ju ganska sent idag, så både Dennis och Alexander var vakna och i farten. Men jag klagar inte, jag fick ju kaffet serverat och en charmör som bara skrattar hela tiden. Vad mer kan man begära? hahaha

När jag mornat klart mig får vi nog se till att Dessi också vaknar. För idag tänkte vi besöka en hälsomässa som hålls här i Malmö nu i helgen.
Oj vad jag ser fram mot det, jag som älskar allt som har med healing, seanser och spådomar mm att göra.

Men nu skall jag först dricka mitt morgonkaffe och njuta av denna härliga Lördagmorgon.

Hoppas ni får en lika skön Lördag som mig. Njut av denna dag och var rädda om er.

BALKONGDEKORATIONERNA FORTSÄTTER!!

Har suttit på balkongen ett bra tag nu på kvällen. Det har varit en lugn stund ...... ja om man bortser från Dennis och hans fortsatta installationer. Jag vet inte var han får allt ifrån. Han är väldigt kreativ och det har han varken fått av mig eller Affe. hahaha
Han är inte riktigt klar än, men bildbevis kommer så klart längre fram.

Nu blir det film, "Twilight".

Hoppas ni har haft och har en skön Fredagkväll. :) 
Natti natti och sov så gott alla.

Så här ser det ut än så länge. Spännande, spännande ......

DET ÄR SLAPPT EFTER MATEN!!

 
Har precis ätit en riktigt smarrig måltid.
Eller ... det var ju så att ingen av oss orkade stå vid spisen idag, ovanligt va?? Och eftersom det faktiskt är Fredag så fick vi mysa till det lite.
Vi gjorde det enkelt för oss och körde på lite toast. MUMS. Sååå längesen jag åt det. Konstigt egentligen, det är supergott och så enkelt att göra. Men ändå blir det så sällan man äter det.

Nu sitter jag bara och slappar och tycker det är så skönt med Fredag och avkoppling. Lite Fredagsgott är inköpt, får se vad vi njuter av ikväll, något TV-program eller en bra film. Det lutar nog mot en film. :) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NU ÄR DET ...... HELG!!

Så, nu är jag klar för dagen.
Idag kom det leverans till jobb. Så jag har sprungit skytteltrafik till andra våningen med tunga kartonger.
Snacka om att ha mjölksyra nu. hahaha
Alltså, det måste ju klassas som dagens motionsrunda. Eller vad säger ni?
Japp, idag blir det bussen hem.

MOT MALMÖ!!

Då är vi klara för dagen, och jag har äntligen fått sätta mig ner.
Även idag har det varit härliga ungar, som mer än gärna hjälpt till med namn och allt annat som de tyckt vi behöver veta. Vare sig det behövdes eller ej. hahaha

Nu är vi på väg till Malmö igen. Men det tar väl ytterligare ett par timmar innan jag slutar och kan hålla helg. Inte mig emot, älskar ju att hålla igång. :) :)

FULL RULLE!!

Jobbar för fullt.
Det har verkligen gått undan. Nu är det bara en Klass kvar, innan det bär in till kontoret igen. Och ja, snart är det ju helg. JIPPI ......



SÅÅÅ TRÖTT IDAG!!

Ligger i sängen och kan inte få för mig att stiga upp. Måste säga att jag är riktigt glad att det är Fredag, så att jag får sova ut i morgon. :) Får man ens vara så här trött? .......

Men nu måste jag i alla fall upp, kasta kallt vatten i anstiktet och drcka miitt morgonkaffe.
Jag blir hämtad redan 07.40, och ja ni vet ju vad det innebär. Japp, idag blir det till att följa med ut på en fotografering.

Nej, nu måste jag rusa upp och fixa lite kaffe.
Hoppas ni får en bra dag, och var rädda om er.

ETT TRÖTT GODNATT!!

Nu har jag kommit till den kritiska punkten där jag faktiskt sitter och nästan somnar klockan 8 på kvällen, inte bra ju. Jag var så trött att jag faktiskt knallade in till sängen redan 21.30. Det ni ...... inte illa för att vara mig. Så väl går det när man ARBETAR om dagarna. hahaha

Som sagt, jag är vråltrött och tänker inte bli långvarig här inne alls. Ville bara säga godnatt till alla. Hoppas ni har en härlig fortsättning på den här kvällen. Sov gott och dröm sött. :) 

Avslutar med dagens måltid, pasta med pastasås, som Dessi bjöd på ikväll.

TEDDY ÄR I FARTEN!!

Hej hopp.
Har varit hemma ett tag nu, och äntligen har fötterna slutat värka. Gick ju hem från jobb idag, och skall villigt erkänna att mina fötter nog inte är byggda för det. hahaha
Tror det får bli ett fotbad till helgen. :) 

Nu har jag hjälpt Teddy med att hiva ner en massa i källarförrådet. Eller hjälpt och hjälpt, jag höll i alla fall dörrarna till honom. Snällt, va?? :) :)
Teddy har varit ordentligt flitig. Och även om det är mycket kvar att göra i lägenheten, så börjar det faktiskt arta sig. Han har gjort ett riktigt bra arbete.

Och mer då? Inget alls. Sitter bara och kopplar av i väntan på att Dennis och Dessi kommer med lite middagsmat. Japp, idag blir det de två som står för dagens "underhållning" ...... MAT. Ja, i alla fall råvarorna. :) 

FRUSTRATION EFTER BESÖK PÅ AF!!

Förstår ärligt inte mycket just nu.
Har precis varit på AF och träffat min nya handläggare, första mötet. När jag mitt i samtalet ber om hans mailadress för att kunna skicka lite info som han behövde, säger han att jag kommer att få en ny handläggare fr.o.m Måndag, han byter tjänst. Alltså, det blir min femte handläggare sen jag blev arbetslös för ett år sen.
PUH, säger jag bara. :(

Nu är jag i alla fall klar och på väg till jobbet igen. Vi behövde gå igenom lite inför morgondagen och nästa vecka.
Tror jag behövdes ute på någon skola i morgon.
Vet ni, det känns såååå skönt att känna sig behövd igen. :) :)

PÅ SPRÅNG!!

Då sitter jag på bussen för ett möte med AF.
Typiskt mig att stressa haha. Men det är just det jag har gjort, ville ju bli klar med så mycket som möjligt innan jag gick från jobbet. :)
Tar det inte alltför lång tid åker jag nog tillbaka. Vi får se hur jag gör, nu skall först AF klaras av. :)

FÄRDIGMOTIONERAT!!

Då blev det en motionsrunda idag med. Jag är ganska andfådd, men det är skönt att börja dagen på det här sättet. Känner riktigt hur pulsen slår. :) :)
Och det bästa av allt ... jag kan sitta en stund i lugn och ro innan arbetsdagen börjar. :)

GODMORGON NYA DAGEN!!

Då är klockan "morgon" och det är åter dax för en ny arbetsdag. Dagarna går fort, snart Fredag igen. :) :) 

Idag börjar jag jobba en halvtimme tidigare. Vi har en hel del att göra och samtidigt skall jag iväg till AF vid middagstid. Så jag tyckte jag kunde komma lite tidigare, så att inte för mycket blir liggande.
Och det var ju en himla tur att jag vaknade när jag gjorde, halv 6. Jag skulle ställa klockan på just halv 6, och upptäcker när jag väl vaknat att jag ställt den på halv 7 istället hahaha. Vimsiga jag.

Nu skall jag fortsätta dricka mitt morgonkaffe, har en timme på mig.

Ha en härlig dag alla, och var rädda om er där ute i vimlet.

Två morgontrötta figurer.


SÄNGEN KALLAR!!

Sista rycket innan sängdax.
Måste komma i säng om jag skall orka upp när klockan ringer halv 6.
Det har varit en riktigt dryg dag idag, och då menar jag inte att det varit drygt att arbeta. Nej, jag har varit som en zombie hela dagen, riktigt riktigt trött. Så jag hoppas på att få en ordentlig sömn inatt så jag klarar morgondagen bättre.

Nu är jag i alla fall nyduschad och redo för sängen. Så jag tänker göra som lilla charmtrollet gör just nu, lägga mig i sängen och snarka. hahaha

Godnatt och sov gott. Hoppas ni får en god natts sömn med glada drömmar. :) :) 

FÖR VARMT FÖR KAFFE!!

Nu har jag landat hemma och började lyfta lägenheten något, det första jag gjorde. Jag brukar vilja sitta ner en stund när jag kommit hem innan jag gör något annat. Men idag ville det sig så att Dessi började plocka, och plötsligt fick jag fart. Sååå snabbt det går när man är två. :) :) 

Och inte är jag sugen på kaffe heller. Är jag sjuk då??
Det är så varmt att jag helt tappat suget efter kaffe, i alla fall nu för stunden. Så jag tror nog det får bli en kopp iste från min lilla "pingvin".

Sen blir det middag ......

NU VILL JAG HEM!!

Då är man åter på väg hem.
Det blev ingen egen rast idag, därför blev det ingen uppdatering här. Istället bjöd chefen på lunch, lyxigt värre. :) :)

Nu börjar det bli ganska mycket att göra, och tiden bara rusar iväg. Jag älskar att ha mycket omkring mig.
Men skönt ändå när arbetsdagen är slut och man kan komma hem till lugnet. :)

STRESS, STRESS!!

Förstår inte hur jag kan känna mig stressad när jag börjar så här sent, men det är precis det jag gör.
Jag gick hemifrån i riktigt god tid för att i lugn och ro kunna sitta ute en stund i det fina vädret ...... och kom fram nu.
Nu har jag två minuter på mig att varva ner innan jag rusar in.

Tjingeling

SVÅRT ATT VAKNA!!

Visserligen vill jag inget högre än att börja jobba heltid. Men just idag är jag riktigt glad att jag inte börjar förrän 9.30.  Jag är såååå seg och kan inte få upp ögonen ordentligt, trots att jag druckit kaffe och hällt kallt vatten över hela huvudet. :) 
Har precis klätt på mig och är på väg hemifrån. Men nej, jag kan inte påstå att jag jublar med dessa trötta ögonen. hahaha
Hur skall den här dagen sluta?

Nu sticker jag till jobb. Kan alltid hoppas på att jag vaknar till liv under min promenad.

FROSSA!!

Hade supersvårt att somna inatt, låg och frös och huttrade hur länge som helst. Till slut var jag tvungen att ta på mig den tjockaste morgonrocken jag kunde hitta, då lyckades jag äntligen slumra till lite. Man skulle nästan kunna tro jag sov på ishotellet i Kiruna. :) 
Så idag är jag riktigt trött, fantastiskt att jag ens hörde klockan.

Men nu sitter jag i alla fall här och försöker vakna till liv med en balja kaffe. Och tro't eller ej men Beatrice har också vaknat ...... helt av sig själv. :) 

Som sagt, jag är vaken, Beatrice är vaken och snart vaknar tuppen......

Hoppas ni får en bra dag alla, och var rädda om er. :) 
GODMORGON.

EN VÄLDIGT KORT GODNATTHÄLSNING!!

Min vana trogen kikar jag in bara för att säga godnatt.
Jag är riktigt trött och skall alldeles strax bege mig in i dimmornas värld.

Jag har känt mig ganska flitig, även om det inte varit förrän nu mot slutet av kvällen, då jag var tvungen att skicka månadens räkningar. Tycker alltid att det är gott om tid till allt skall betalas, och plötsligt är månaden slut. :) Men nu är det i alla fall klart och vi får bo här en månad till. :) :) 

Nu säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn, vilket jag garanterat kommer att få.
Sov gott och dröm sött. :) 

Dagens middag. Lyxigt?? Nja ......

ETT ANNORLUNDA SOMMARLOV!!

Skolan satte ju igång för någon vecka sedan. Skönt tycker både jag och Beatrice, då vi kanske kan få ordning på våra rutiner.
Det har varit en högst märklig sommar, en väldigt annorlunda och olustig sådan dessutom. Planerna var många och störtsköna innan sommaren började, men grumlades riktigt ordentligt av tragedin som uppstod i familjen. Och det var inte mycket av alla dessa planer som gjordes.

Som de flesta redan vet hade vi ju inhandlat våra sommarkort och skulle ut och åka lite här och där i Skåne. Men eftersom planeringen gjordes tillsammans med Affe, hade varken jag eller Beatrice någon direkt lust till att åka till de olika resmålen. Visst hade vi nytta av korten när vi tog oss någonstans i Malmö, och vi gjorde ju även någon resa till Kristianstad. Men annars blev det inte mer.
Bara för att få ut lite av sommarlovet gjorde vi även resor till High Chaparral och Ölands djurpark, så visst blev det lite av det.
Men som sagt, det var ju inte vad som planerats och det har inte varit en speciellt härlig sommar.
Vi går naturligtvis vidare, och jag ser redan nu fram mot nästa sommar, då vi kanske kan få en bra sommar trots saknad.

VIMSIGA JAG!!

På väg hem från jobb, och naturligtvis inte i tid. :)
Något tjurig blev jag när jag gått en bra bit och upptäckte att jag glömt min kofta med kameran i fickan. Ja, hade jag nu glömt den på jobb hade jag kunnat överleva till i morgon. Men jag hade ju så klart glömt den på gården tidigare när jag var ute och pausade. Inte vågade ju jag låta den ligga där, så det var bara att vända tillbaka igen. :(

Men nu är jag på G, det blev alltså en extra motionsrunda idag. :) :)

UTE OCH UPPDATERAR!!

Då kör vi en liten paus i arbetandet. Skönt att vara på kontoret och få SITTA. hahaha
Det har blivit lite si och så med maten. Jag har varit ifrån arbetet så länge att jag missat det här med att ta med sig lunch och värma. Får väl bli bättre på den fronten. :) :)

Men kaffe och cigarett går väl alltid hem, eller??
Så nu tar jag en cigarett ute i friska luften innan det är dax igen för ett par timmars jobb.

Tjingeling


HAR ÅKT MOPPE IGEN!!

Då var jag framme vid jobb, har åkt moppe hit. Måste ju säga att jag blir bättre och bättre, ja om man bortser från avstigningen, flög som en fura rakt ner i trottoaren hahaha. Är man ovig då?
Var tvungen att lugna nerverna med en cigarett innan arbetsdagen börjar. :) :)

Nej, nu är det dax. Hörs sen.

HÄRLIG MORGON!!

Godmorgon alla.

Vilken kväll det var igår.
Vi blev ju tvungna att åka till jourläkarcentralen igen för att lägga om Beatrice tumme. Och ja, igår gick det inte lika snabbt som i förrgår. Väntrummet var fullt med folk och det tog nästan en timme innan Beatrice kallades in. De hann till och med släcka ner och låsa alla dörrar innan Beatrice blev klar. :) 

Klara blev vi, och middag blev det ...... 22.30. Hmmm, lite väl sen middag. Men vi var ju tvungna att få mat i oss. Och trots den sena middagen, blev det till och med efterrätt. Teddy hade ju bakat, så han kom över med lite kakor till oss ... mitt i natten. hahaha

Nu är det i alla fall morgon. Ögonen skall öppnas och kaffet skall rinna ner.
Nu när jag sitter här framför datorn, är det riktigt svårt att koncentrera mig på att skriva. Har ett stort charmtroll som gör allt för att fånga farmors uppmärksamhet. Babbel och skratt avlöser varandra här hemma just nu. :) :) 

ÅTERBESÖK!!

Då var det dax igen.
Såret på Beatrice tumme gick upp, och en ny tripp till vårdcentralen blev det ikväll. Och så naturligtvis precis när vi skulle äta. Ja, ja, en bra diet kanske. hahaha
Skämt o sido. Beatrice har inte speciellt ont. Det ömmar lite så klart, men annars tycker jag att såret ser fint ut, om det nu är möjligt.

Det blir alltså en VÄLDIGT sen middag idag. :) :)


GET TO THE HEART: THE BARBARA MANDRELL STORY!!

Vad sägs om ett filmtips??
Den här filmen är väl egentligen ingen film man bara hittar och säger "wow, den här filmen är bra". Jag säger nog emot mig själv, älskar själv filmen. hahaha

Om man älskar countrymusik, älskar drama och dessutom är barnsligt förtjust i sanna historier, då är detta en film som fastnar i hjärtat.

Handling?
Den handlar rätt och slätt om countrystjärnan Barbara Mandrell. Man får följa hennes liv från barnsben, hur hon började uppträda med familjen, hennes första möte med stora kärleken, hennes stora olycka som gjorde att hon försvann från scenen en längre tid och hur hon, sakta men säkert, kom tillbaka till livet som en riktigt firad countrystjärna.

Ja, jag kan bara säga en sak. SE DEN.

JAG VAR HEM OCH VÄNDE!!

Arbetsdagen är slut och jag har landat hemma. Ont i fötterna? JAAA.
I morgon är det kontoret som gäller så då får jag sitta. Men ont i fötterna eller inte har jag haft superkul i alla fall.

När jag kom hem behövde Molly rastas lite och Beatrice var väldigt pigg på den uppgiften, så det blev till att ta på sig skorna igen. :) :) Tyckte Dessi behövde vila, lilla charmtrollet hade inte varit riktigt så charmig idag. hahaha

Så ja, jag och Beatrice njuter av solen och Molly just nu. Och Molly, den lilla busen, kan inte se en pinne utan att lekhumöret blir på topp. :) :)

HALVA DAGEN GÅNGEN!!

Då har vi hunnit avverka halva dagen, och nu är det fax för första och sista rasten. :)

Det har gått riktigt bra. Dock har jag fortfarande all tjatter i öronen efter ungdomarna. hahaha

Jag trodde faktiskt att killar i 15års åldern skulle vara värre än tjejer. Men jag tar tillbaka det, får be alla killar om ursäkt. :) :) För snacka om tjejers röstresurser.
Men som sagt, det är riktigt kul.

Nu skall jag gå en sväng runt byn och se alla "sevärdheter".

FOTODAX!!

Vi är igång sedan en timme, och idag är det högstadieelever med mycket, mycket energi. :) :)

Tiden går riktigt fort, det är ju som sagt att göra hela tiden.
Blev två minuter innan nästa klass ...... och ja, tiden är ute nu, måste rusa.

NY VECKA IGEN!!

Klockan är inte mer än lite över halv 6. Sitter på balkongen och njuter av morgonkaffet denna härliga Måndag. Det är helt vindstilla och inte alls kallt.

Igår ringde chefen och undrade om jag kunde följa med ut och hjälpa till på en skola idag. Så därför börjar jag redan halv 8. Blir alltså inte så lång startsträcka ...... och jag skulle tro att dagen blir ganska lång. Meeeen det gör inget, jag har ju ett arbete i alla fall. :) :) 

Nu skall jag fortsätta morna mig och sedan väcka Beatrice.
Hoppas ni får en härlig dag, och var rädda om er där ute.

GODMORGON.

REDAN RÖTT PÅ TUMMEN!!

Allt gick bra på vårdcentralen, där Beatrice tumme fick den vård den behövde. :) Sköterskan sa till Beatrice att om det blir lilla minsta rött, så det läcker igenom bandaget, skulle hon ta kontakt med vårdcentralen där vi bor. Direkt vi kom hem upptäckte hon att det blivit lite rött redan, så vi får väl se i morgon. Hon får kanske kontakta skolsköterskan eller vårdcentralen då.

Nu är i alla fall den här dagen och veckan slut. Maten är uppäten och kaffet skall snart rinna ner i halsen. Och det precis före sängdax.
Så nu säger jag godnatt och sov så gott. Hoppas på fina och glada drömmar för er.



Som förrätt hade Dennis beställt en soppa med tillhörande sås. Snacka om att han vaknade till liv. Det var så starkt att det nästan rök ur näsa och öron hahaha. Det är alltså inte bara Dennis som kan det här med starka råvaror. :) :) 

LÄKARBESÖK IKVÄLL!!

Och vad gör jag denna Söndagkväll? Ja, vi skulle ju ha lite filmmys. Men så kommer Beatrice hem med en sprucken tumme. Hon hade varit i slagsmål med en coca colaburk.
Först tänkte jag att det gick att fixa själv. Men efter lite närmare titt så ...... det var nog bäst att ta sjukvården till hjälp. Och ja, det tyckte sjukvårdsupplysningen också när jag ringde dit och förklarade hur tummen såg ut.

Så det är där vi befinner oss nu, på jourläkarmottagningen för att tejpa lite. :)

Så kan det gå.

HÅRDA VINDAR PÅ BALKONGEN!!

Då har vi landat hemma och även ätit lite brunch.
Stack till Wessels efter ridningen för att handla lite frukost. Yes, ett franskbröd blev till fyra fullproppade påsar, med allt annat också. Tänk att det skall vara så svårt att hålla sig till det man verkligen behöver. :) :)

Satt på balkongen med kaffe och studerade vår nydesignade balkonginredning. Det var rena orkanen ute. Det var dåligt för mig, fick rusa in, men bra för vår nya inredning. Dennis hade tråkigt medan vi var borta. Han har mycket bus för sig. hahaha

REDO FÖR EN TIMMES RIDNING!!

Japp, då sitter man åter i ridhuset, lektionen skall snart börja.
Och naturligtvis missade jag att solen var på besök idag hahaha. Har både kofta och en ännu större kofta med mig. Tur man har linne och kan klä av sig lite. :) Typiskt mig......

Beatrice har experthjälp med sig idag med, lyckost mig säger jag bara. :) :)

ARBETSLÖS ...... ELLER??!!

Det här med att vara arbetslös har plötsligt ändrat sig en del. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill göra när det gäller den här rubriken. För hur det än är  så är jag inte fast anställd, så det kan kanske hända att jag fortsätter på det här spåret. Varför inte "Arbetslös eller tillfälligt jobb"? Jag är i alla fall riktigt, riktigt glad att jag äntligen har något arbete, även om det bara är tillfälligt. Nu har jag fått in en fot någonstans. Kanske jag kan få behålla den där foten och till och med få in den andra. Det hade varit något, va?? hahaha

Härom dagen ringde en kille från AF. Han höll på med mina handlingar och satt med "arbetsstödet" framför sig, han ville dock att jag skulle skriva under och lämna in ansökan om praktiken. När jag sa att jag lämnat in den tillsammans med övriga papper, menade han på att han hade inget, så jag fick komma in och fylla i en till, där jag och företaget skrev under. Jag blev en aning irriterad, för det skulle innebära att jag var tvungen att ge mig iväg till AF igen med nya papper, och chefen skulle bli tvungen att fylla i nya blanketter. Så jag gav mig inte, började hugga emot och sa att han då fick leta mer noggrant för jag hade lämnat in en blankett och tänkte inte åka iväg från jobbet, jag tänkte minsann inte fylla i fler blanketter. Jag hörde hur irriterad han blev, men han sa inget utan bara att han skulle kolla vidare och återkomma till mig.
Efter en timme ringde han upp igen. Då visade det sig att blanketten var upphittad nere på arkivet. Någon hade alltså sorterat in den bland klara handlingar, i alla fall enligt killen som ringde mig.
Men plötsligt började han klaga på annat, att jag t.ex skulle förlora mina återstående dagar, om jag inte väntade till 25:e September med anställningen. Då tappade jag humöret. Jag frågade honom rakt ut om det var bättre att jag gick från det här arbetets praktik, som jag har en vecka till, med en säkerhet om att jag då inte fick fortsätta en riktig anställning efter det. Då kunde ju AF få dras med mig ytterligare ett år. Skulle det vara bättre? Nej, det var det ju inte. Då ändrade han sig och gick på en helt annan linje. Jag fick istället en ny tid till min handläggare, så fick vi komma överrens om hur jag skulle göra när min anställning sen slutade, om den slutar.
Jag förstår inte varför det skall vara så krångligt om man vill arbeta. Det borde ju vara den lättaste saken i världen för AF att frysa mina dagar, önska mig lycka till och bara säga att jag fick återkomma vid en ny arbetslöshet. Jag blir sååå irriterad. Inte konstigt att folk drar sig för att börjar jobba igen efter att de varit arbetslösa.

Nu har jag i alla fall praktik en vecka till. Efter det börjar jag en anställning till och med sista November, som det ser ut idag. Sen vet jag inte, kanske de har mer nytta av mig, det får tiden utvisa.

RIKTIGT TRÖTT MORGON!!

Idag känner jag mig som jag brukade göra tidigare, jag är så trött att jag inte ens ser näven framför mig. Men trots det så måste jag upp, idag är det ju stallet.
Än så länge är bara Dennis vaken. Men så fort jag druckit mitt morgonkaffe skall Beatrice väckas, så hon hinner göra vid sig.

Nu skall jag först sitta och morna mig, tror det får bli massor med kallt vatten i ansiktet. :) 
Det är egentligen helt fantastiskt att jag varje morgon, trots att jag vissa mornar är urtrött, kommer ihåg att sätta mig vid datorn. hahaha
Nej, nu måste jag försöka vakna till liv lite fortare, tiden rusar iväg.

Ha en härlig Söndagförmiddag alla, hoppas den blir lugn och skön. Hörs när jag är lite piggare. :) 

SÅÅ TRÖTT IKVÄLL!!

Nu tror jag minsann att jag loggar ut för kvällen. Det snarkas till höger och vänster här, inte konstigt man blir trött ju. Och ännu tröttare blir jag av datorn, så den får lägga sig att sova nu. hahaha

Beatrice stod för middagen idag. Jag vet, vi har ju ätit Taccos redan för inte så länge sen. Men det är såååå gott, och går dessutom snabbt att göra. Vi ville ju gärna att Dessi skulle få i sig mat innan hon gick på fest. Japp, hon är på fest ikväll, medan Dennis och Alexander skulle hålla farmor och faster sällskap. Som om det skulle hjälpa med all denna snarkning. Men Dennis träffade på en kompis och övergav oss andra. Ja, ja, vi överlever säkert det också.

Nu tänkte vi ta en liten kvällsrunda med Molly så hon också får göra sin "toalett". :) :) Beatrice hade somnat på soffan sin. Men nu när telefonen ringde vaknade hon lagom. Vilken tur. Trodde jag skulle behöva ratta både vagn och koppel. :) 

Nu säger vi i alla fall godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn och ett härligt uppvaknande på veckans sista dag.



Kvällens partypingla. 

Farmors stora och duktiga kille håller ballongen själv. Faster är mäkta stolt. :)

GALEN REA!!

Beatrice har shoppat loss ...... naturligtvis. hahaha
Hon var på Sibas galna rea med Dennis och införskaffade sig en TV. Hon behöver en TV, den gamla är just det ...... väldigt GAMMAL, en riktigt stor och klumpig tjockTV. Vi hade sagt att vi skulle ut och köpa en, fast vi hade tänkt vänta tills ommöbleringen med lite nya möbler var klar.
Men så kom ju det här erbjudandet. Inte kunde hon missa en sådan chans. :) :) 

Det börjar arta sig. Nu har hon dator och TV. Nu skall hon bara köpa någon ny möbel att ha elektroniken på också. Men det kommer, det kommer. Rom byggdes ju inte på en dag ...... :) :) 

NÄR BEGÄRET SÄTTER IN!!

Känner mig egentligen inte speciellt taggad till att börja städa här. Det är mycket mysigare att gosa med sötnosen. Men ja, jag måste ju ...... städa alltså. ;) 

Var inte riktigt på något solskenshumör innan idag. Satt och höll på med bloggen. Efter ett halvt skrivet stycke skulle jag rulla en cigarett med mig till balkongen för en liten paus. Döm om min irritation när jag inte kunde rulla, BÅDA mina rullare var plötsligt ur funkton. Och när mitt begär tar över blir jag riktigt ofokuserad. Så mitt i texten gjorde jag något så att hälften försvann. Normalt sett brukar det inte vara någon fara, jag brukar kunna få tillbaka det på ett lätt sätt. Men idag? Nej då, det skulle bara strula. Och jag fick skriva om hela texten igen. Tyckte ju inte alls att andra delen var lika bra som den första. Men eftersom min irritation var stor, så fick det bli som det blev. Ja, det slutade med att Beatrice gick ner och handlade färdiga cigaretter. Och inte bara EN ask, det blev TVÅ. Hon tänkte väl att hon skulle slippa höra mitt beklagande när första asken tar slut. hahaha

Men jag fick i alla fall nikotin i mig så småningom och nu är allt frid och fröjd. Ja, förutom att jag då inte riktigt vet hur jag skall orka städa. :) :) 

Nu åker dessa i soporna, får väl köpa nya. Om inte någon vänlig själ kan fixa de till mig. Teddy HJÄLP ...... :) :) 

ATT VÅGA!!

Jag kan ibland bli imponerad av väldigt lite. Kanske det är för att jag ser en ödmjukhet och en godhet hos människor.
Det är däremot inte ofta jag blir så imponerad av någon att jag går omkring och tänker på de. Men faktum är att nu har det hänt. Kan bero på filmen jag såg för inte så länge sen. :) 
Det handlar alltså om att våga.

I december 2004 skedde en katastrof i Thailand. En tsunami svepte in och ödelade stora delar av landet, och naturligtvis blev många människor drabbade. De blev både hemlösa och förlorade familjemedlemmar.
En av alla dessa som blev ögonvittne till något fasansfullt är dotter till en väninna till mig. Hon bokstavligen sprang från vågorna som svepte över stranden. Nu var jag ju så klart inte på plats och kunde bevittna detta. Så ni som kanske har rätta sanningen klar för er får ursäkta om jag inte får detaljerna på rätt plats.
Men det jag egentligen vill komma fram till är att den här unga flickan var på plats, bevittnade något fruktansvärt, kom hem med livet i behåll ...... och väljer att åka tillbaka ett antal månader senare för att bo och arbeta i just det landet. Strongt gjort, något som jag själv nog aldrig skulle få för mig efter en sådan katastrof.

Det jag imponeras av med denna tjej är att hon fortfarande står med båda fötterna på jorden, och har inte på några sätt tyckt synd om sig själv efter allt vad som hände. Idag är hon både gift och har ett charmtroll till son ...... OCH bosatt sig i Litauen med sin lilla familj. Som sagt, där finns det ingen rädsla inte.

Det finns säkert många, både unga killar och unga tjejer, som vågar ta klivet, inte har någon rädsla och samtidigt står med båda fötterna på jorden. Och framförallt att de VÅGAR.
Det är just det jag blir imponerad av och alla dessa egenskaper har Sophie.

Hon har även startat en blogg där man kan följa hennes resa, hennes tankar och hennes nya liv i Litauen med familjen. Kika gärna in på http://herewegoagain.blo.gg/ Själv gillar jag det hon skriver och följer hennes färd och tankar.

NU ÄR DET LÖRDAG IGEN ...!!

Smyger omkring här hemma för att inte väcka resten av familjen. Alltid när jag skall smyga känner jag mig extra klumpig, så jag vet inte om jag lyckats speciellt bra. Balkongdörren har åkt igen ett par gånger, kaffekoppen har studsat till i bordet, ja sådana små saker som kan smälla till. Men inte ens Alexander har vaknat, så jag antar att det inte varit för mycket oväsen. hahaha

Nu sitter jag i alla fall i köket med mitt kaffe och försöker vakna till liv. Jag hör snarkningar överallt. Alexander är dock den som hörs mest, så liten han är. :) :) 

Idag är det tvättning, städning och viktigt pappersadministration som står på schemat. Ja tvättningen är väl inga problem, den tar Beatrice hand om. Men vi får se hur mycket städning det blir för min del. Tiden har en förmåga att flyga förbi, och det slutar ofta med att Beatrice fixar istället.

Jag tänkte påbörja städningen igår när jag kom hem, men var så himla trött. Men köket var i väldigt bra skick när jag väl öppnade dörren, nej Beatrice hade INTE varit i farten. Dessi hade fått ett ryck, gulliga hon. Så skönt det var att komma hem och se köket i ett riktigt upplyft. :) :) 
Resten av lägenheten tar jag idag, no problems.

Men först ...... morgonkaffe.
Ha en bra Lördag alla. Ta hand om er och varandra och njut av helgens första lediga dag. :) 

EN RIKTIG FREDAGKVÄLL!!

Vad säger ni? Dax att sova nu eller?? Jag är vråltrött. Och vet ni, det är så här jag vill känna en Fredagkväll, trött och sliten efter en veckas arbete. Okej, nästan i alla fall. :) :) 

Ikväll har det varit balkongmys trots kylan. Tänkte ta en kopp kaffe till och fortsätta kyla ner mig lite till innan det är dax för sängen.

Ha en fortsatt härlig kväll, och ta det lugnt där ute denna Fredagkväll.
Sov gott.

Tre utslagna hjältar. Konstigt att man blir trött?? hahaha

MÅLTIDEN IDAG!!

En lugn kväll och vi har INGET fredagsgott. Undrar om vi kan hålla oss, kvällen är ju fortfarande ganska lång. :) :)
Men vi har i alla fall fått mat i oss, som Dessi lagade till. Sååå gott. Idag har jag varit väldigt, väldigt slarvig. Maten ikväll var det absolut första jag åt idag. Och det är ju inte bra. Känner att jag inte ätit ordentligt, och dessutom har det blivit ganska slarvigt även med att dricka vatten, som jag vet är så viktigt.
Men just nu är jag mätt och belåten, och bara njuter av Fredagkvällen och att få höra lilla charmören "babbla" och skratta. hahaha

Nu skall jag dricka lite kaffe efter maten, som bestod av stuvade makaroner och falukorv. Och så naturligtvis skall jag bara "vara" resten av kvällen.

NU ÄR DET HELG!!

Då slutar vi för dagen, hemgång och helg.
Var supersugen på ett wienerbröd, och knallade över till bageriet vid jobb. Jaha, de stängde ju 14.00. Så inte blev det något wienerbröd för mig inte.
Det är alltså en kaksugen mage som vandrar hemåt. hahaha


HALVLEK!!

En liten rökpaus sitter fint så där i halvlek. Gick ut på baksidan istället idag. Tycker det känns som det springer mycket konstigt folk ute på gatan. Där kommer min noja in igen. Hahaha

Nu skall jag snart in igen. Eftersom jag inte jobbar riktigt fulla dagar, så vill jag inte ta pauser i onödan. Så det blir bara några snabba bloss.
Nu är det dax igen.

SPÄNNANDE DAG TAR SIN BÖRJAN!!

Framme vid jobb. Det blev en riktig powerwalk i gassande sol.
Svetten bara rinner. Tror att jag behöver ett par minuter innan jag entrar dörrarna.
Nu väntar i alla fall några riktigt roliga timmar.

Klockan rusar, tror jag måste göra samma. :) :)

FREDAGSMORGON!!

Jippi, det är Fredag. Är det så man brukar säga? Japp, nu kan jag också säga det.
En av ALLA goda anledningarna till att ha ett jobb är att dagarna skiftar, och man kan faktiskt ha helger också som känns. Det gillar jag. :) 
Snacka om att jag hade träningsvärk i fötterna i morse efter att ha stått så många timmar igår. Men det är bara bra. Då känner jag av att jag verkligen har jobbat. :) :) 

Idag vaknade jag långt innan klockan ringde. Hade en vovve i sängen som plötsligt fick loppbesök och började fnatta sig. Hela sängen skakade. hahaha
Nu är det i alla fall kaffe som gäller, och snart är det dax att väcka Beatrice.

Hoppas ni får en otroligt bra Fredag och en sista arbetsdag på veckan.

MIN DAG ÄR INTE SLUT ÄN!!

Då har man fått mat i sig idag också. Inte illa, eller hur?
Och som alltid, när jag har besök, har tiden nu på kvällen bara rusat iväg. Men jag har faktiskt hunnit med en del egna saker trots att Dennis och Dessi varit här.
Det bästa är väl kanske att Dennis fixade maten. Eftersom min dag idag var extra lång, så kändes det riktigt härligt att bli serverad. :) :) 

Nu skulle man kunna tro att dagen är slut. Men icke då, jag har fortfarande ett litet ärende kvar att göra. Måste iväg till pappa en kort sväng. Men SEN håller jag kväll, med gott kaffe och lite struntprat med Dennis och Dessi. :) :) 

Jag säger godnatt till alla där ute nu, och hoppas att ni får en fortsatt skön kväll.
Hörs i morgon igen folket.



Så här trött blir man efter maten. Vet inte vem av de som är tröttast. :) 

TRÖTTA FÖTTER!!

Snacka om att ha ont i fötterna. Jag har stått upp i princip hela dagen mellan 8 - 16. Det har stressat nästan hela tiden, klasserna har avlöst varandra på löpande band. Men det har varit superkul, och både personal och barnen har varit urgulliga.

Nu sitter jag utanför vår port och väntar på Beatrice. Jag bara satte mig ner och pustade. Det vete tusan om jag orkar resa mig igen. Tror Beatrice får ta mig på ryggen när hon kommer hem. hahaha

https://cdn2.cdnme.se/4117856/6-3/pic_52162243e087c344c0cf5bad.jpg" class="image">

PAUS I ARBETET!!

Då är det en liten lunchrast som gäller nu.
För er som inte vet så jobbar jag på ett litet företag som gör skolkataloger/porträttbilder. Inte så stor skillnad mot vad jag sysslat med tidigare.
Idag har jag följt med ut för en fotografering. Det är riktigt kul, och ungarna är störtsköna.

Nu är det snart dax igen, så jag avrundar här.
Hörs sen.

KORT PAUS!!

Fick plötsligt två minuter över.
Har inte tid att skriva mycket, men ville bara kika in och säga att jag stortrivs här. :)

Vi lär bli här till 16.00, så det blir en lång dag.

Hej hopp

KORT UPPDATERING!!

Då är vi installerade i Anderslöv. Tycker detta skall bli superspännande. :)
Jag vet inte riktigt när jag kommer ifrån sen, så detta får bli en liten uppdatering för ett tag framöver. Berättar mer sen.

Tjingeling

TIDIG MORGON, OCH JAG ÄR REDAN KLAR!!

Satt igårkväll och var lite orolig att jag inte skulle vakna av klockan idag. Just när jag vet att jag blir hämtad här hemma på morgonen, är det ju extra viktigt att jag verkligen är nere på gatan i tid. Men jag hade inte behövt oroa mig. Jag fullkomligt studsade ur sängen när klockan ringde. :) 

Nu är jag nästintill helt klar att ge mig iväg och klockan är inte mer än 06. Är jag ute i god tid då? hahaha

Nu fortsätter jag med mitt morgonkaffe, innan det är dax att väcka Beatrice.

Var rädda om er där ute i vimlet. Hoppas ni får en riktigt härlig dag, det tänker jag ha. :) 

DETTA HÄNDE EFTER JOBB!!

Lika intensiv dag idag, men så, så rolig. Dock blev jag ju väldigt försenad från jobb. Och när jag långt om länge var klar på AF, så väntade nästa möte med Teddy. Så det blev en låååång dag innan jag väl var hemma.
Vi var uppe mitt i smeten i stan med Teddy. Och när vi skulle hem, skulle Teddy köra mig med sin mopp ...... en liten bit bara för att jag skulle känna hur det kändes med den moppen. Det slutade med att han körde mig hela vägen hem, medan jag flåsade honom i nacken, hyperventilerade och var helt övertygad om att vi aldrig någonsin skulle komma hem helskinnade. hahaha
Som ni märker så sitter jag ju här nu, men guuuud vad läskigt det var. Trots det måste jag säga att Teddy körde väldigt försiktigt. :) 

Väl hemma behövde jag inte tänka så mycket. Dennis och Dessi fixade mat ikväll, jag behövde bara finnas där och äta maten. Det är alltid extra gott när någon annan står vid spisen. :) 

Nu väntar sängen. Skall upp tidigt i morgon, redan 05.30.
I morgon börjar jag jobba redan 07.25. Skall få följa med chefen på ett jobb utanför Malmö. Alltid lika roligt med lite nya utmaningar. :)
Jag säger i alla fall godnatt nu och sov så gott. Så hörs vi i morgon igen.

JAG ÄR PÅ RÄTT VÄG ...... !!

...... ja allt verkar faktiskt lösa sig till det bästa. Min nya chef skrev på papper idag som skall lämnas till AF. Så om en vecka är jag officiellt anställd.
Nu sitter jag åter igen på AF och skall lämna blanketterna. Alltså, ni anar inte hur skönt det känns.

Idag skulle jag sluta 14.30, men det drog över på tiden någon timme. Jag är ju inte den som opponerar mig, jag vill ju arbeta. :) :)

UTE FÖR EN SNABBIS!!

Tjingeling.
Det blev en liten snabbis till. Det blir så nu i början innan hösten har kommit igång ordentligt.
Står utanför just nu och hoppar av glädje för att jag faktiskt har ett jobb och kan säga att jag bara är ute och tar en liten rökpaus. hahaha

Nej, plikten kallar, måste rusa.

ROLIGT PÅ JOBB!!

Sprang ut för en liten rökpaus nu så jag passar på att uppdatera er.
Jag har riktigt, riktigt roligt, och känner att jag verkligen saknat att jobba. Men har snabbt kommit in det ändå. :) :)

Nu fortsätter vi. Cigaretten är färdigrökt, så nu är det dax igen.

AKTIVITETEN SPRUDLAR!!

Då är jag redo att snart gå hemifrån.
Huvudvärken är borta nu. Och här är full aktivitet. Teddy kom upp nu på morgonen innan han skall iväg, och Beatrice donar på sitt håll. Så ja, det är tur att huvudet inte längre knackar. :) :) 

 Sitter bara här och väntar på att tiden skall gå så att jag snart kan ge mig iväg. Snacka om att vara taggad. hahaha

Nu skall jag vara lite social en stund med Teddy, han skall sticka om 5 minuter, själv sticker jag iväg om 10 - 15 minuter.

Hörs sen.

TABLETT TILL FRUKOST!!

Godmorgon folket.

Vaknade med bankande huvud idag, inget trevligt alls. Så min frukost består av kaffe och en huvudvärkstablett. :( Blev nog för mycket information igår. Och idag blir det ännu mer. Snacka om arbetsträning för hjärnan. hahaha

Sitter i alla fall med mitt morgonkaffe och försöker vakna till liv. Duschen gjorde susen mot mina grusade ögon. Nu är det bara huvudvärken som skall bort, sen är jag REDO för dagen.
Idag arbetar jag mellan 9.30 - 14.30. Det här kallar jag en mjukstart efter ett helt års vila. :) :) 

Ha en bra dag där ute, och ta hand om er.

JAG ILADE HELT I ONÖDAN!!

Då har vi äntligen landat hemma, både jag och Beatrice. Den lilla uterumlaren var ju på Malmöfestivalen idag och kom inte till mamma förrän runt halv 10 snåret. Japp, hon hade varit ute och roat sig minsann. :) :) 

Det har varit en ganska lång och intensiv dag. Och inte nog med det. Jag ilade ju hemåt tidigare ikväll för ett möte med hyresgästföreningen. Det visade sig att vi skulle träffas igår och inte idag. Alltså, jag vet inte vem som sagt vad eller missat någon tid. Men i min almanacka så stod det 20:e. Jag vet ju att man inte kan träffa de på andra dagar än Måndagar. Men ja, jag tänkte inte på att det inte var Måndag idag, utan hade bara 20:e i skallen. Nåja, ingen fara skedd, mer än att jag ilade i onödan då. Fick skjuta mötet till nästa vecka istället. :) 

Och med detta säger jag godnatt. Känner riktigt hur tröttheten kommit smygande.
Ha en god natts sömn.

Dagens härliga händelse, en STOR kopp kaffe på burger king ......


...... innan infomötet på AF.



Så slapp man laga middag idag också. :) 



Lillemans nya inne"skor". Sååå mysiga. :) :) 

NU ÄR DET SNART MAT!!

Gick hemifrån 8 i morse och har inte kommit hem än. :) :)
Vi är alltså hos mamma, Dennis lagar maten ....... och jag äter upp den. hahaha

Skall ju inte stanna här alltför länge, en annan skall ju upp till jobbet i morgon (stolt).

Jag är riktigt hungrig nu, tur det blir mat alldeles strax. :)



SPRING I BENEN!!

Då är AF avklarat för idag. Jag känner mig riktigt nöjd med utgång och resultat, det gjorde susen att prata med en supertrevlig man som verkligen förklarade saker och ting. Men visst vet ni, jag har blivit väldigt klok. hahaha

Nu hade Beatrice och hennes kompis tänkt invadera Malmöfestivalen. SE UPP ALLA, man vet aldrig vad dessa två tjejer Hittar på. :) :)
Själv tänker jag ila hem för ytterligare ett möte ...... med hyresgästföreningen.

Beatrice nya glasögon ...... eller??

KLAR PÅ EN VÅNING, NU TILL NÄSTA!!

Nu börjar det hända saker.
Var ju på infomöte idag, och det visar sig att jag HAR rätt till bidrag från AF redan nu. Jag behöver alltså inte vänta tills mina A-kassedagar är slut, vilket jag tidigare fått besked om. Visst, jag kan ju ha missuppfattat också.
Nu sitter jag i alla fall på serviceavdelningen på AF och skall hämta blanketter till det här stödet.
Sen får vi se hur detta går.

FÖRSTA DAGEN AVKLARAD!!

Då har jag slutat för dagen.
Fick gå lite tidigare för gott uppförande hahaha.
Det var inte så mycket att göra nu i början. Vi gick igenom lite program och rutiner, och bara pratade.
Men det var sååå kul att äntligen komma ut lite. Som jag saknat detta. :)

Nu beger jag mig sakta mot stan för ett infomöte på AF, skall vara där 13.00 så det känns ju inte lönt att åka hem mellan.

FRAMME VID JOBBET!!

Det är kanonväder ute. Och min tanke var så klar att ta en promenad till jobb. Men när jag kom ut blev jag plötsligt orolig att jag inte skulle hinna, så det fick bli bussen. Nu är jag redan framme och börjar inte förrän om en halvtimme hahaha. Typiskt mig och tider.

Men jag sitter ju inte i sjön precis, så jag står här och solar mig så länge. Bättre att vara för tidigt ute än för sent. :) :)

EN NY OCH HÄRLIG DAG!!

Godmorgon.
En ljus och härlig dag tar sin början. Sitter och dricker mitt morgonkaffe, och idag kan jag verkligen säga att jag "snart" skall iväg till jobbet. Tänk att man kan bli så lycklig bara av att ha ett arbete att gå till. :) :) 
Jag gick på moln hela eftermiddagen igår, fann inte ens ro att sätta mig och surfa vid datorn.
Fick en fråga igår hur det kommer att bli med bloggen om jag nu kommer igång med arbete stora delar av dagen. Och svaret är att jag naturligtvis kommer att fortsätta som vanligt. Det säger sig själv att jag inte sitter och bloggar på arbetstid. Men man har ju sina små fikastunder, så det löser sig säkert.

Nu skall jag fortsätta med mitt morgonkaffe och sen få upp Beatrice ur hennes djupa sömn. Det blir en härlig dag för oss båda.

Hoppas ni också får en riktigt bra dag där ute, och var rädda om er. :) :) 

Här kommer lite bilder från gårdagen.


































GODNATT!!

Då kör vi en liten sista hälsning för idag. I morgon är det ju min första dag ute i arbetslivet, så jag känner att jag behöver komma i säng i tid. Nej, nu är ledighetsdagarna över. :) :)

Det har faktiskt varit en härlig kväll. Inte alls kallt trots att sommaren är på väg att ta slut. Så kvällen har spenderats på balkongen. Och hör och häpna, Teddy gjorde oss sällskap ikväll. :) :)

Nu säger jag godnatt. Sov så gott och dröm sött.

FESTIVAL PÅ UPPHÄLLNING!!

Då är vi på upploppet nu, och skall alldeles strax bege oss hemåt igen.
Det har varit några härliga timmar med både mat och lite Krims krams.
Men nu känner jag verkligen av att jag promenerat, är ordentligt trött i fötterna nu.
Och för min del har favoriten, som alltid, varit bananer i pyjamas. Ja naturligtvis tillsammans med kaffe. :) :)

FESTIVALTRIPP!!

Har hamnat på Malmöfestivalen, mest av en olyckshändelse. Det var ju meningen att jag skulle möta upp Beatrice på Triangeln, istället mötte hon upp Teddy och mig på Gustaf. Ja, så kan det gå. Det blir en härlig stund. Och vad tror ni jag började med om inte kaffe. hahaha

Snart blir det en tur bland alla stånden. :) :)

LYCKLIGA JAG!!

Tror jag är Malmös lyckligaste just nu.
Det gick bara så, så bra på företaget idag, och jag kommer att börja där redan i morgon. Till en början blir det bara 5-6 timmar. Men det kommer att utökas efter hand till 8 timmar.
De var riktigt trevliga och det var ett väldigt litet företag. Jag kände direkt att jag kommer att trivas där. Jag kommer att uppdatera er mer längre fram om företaget, men vill få en chans att känna mig fram lite först. :) :) 

Efter mötet var det meningen att jag skulle möta upp Beatrice på stan, när hon var klar på skolan. Men det var så himla varmt, svetten bara rann av mig. Så det blev raka vägen hem för att byta kläder. Och ja, naturligtvis var jag bara tvungen att kika in här för att uppdatera er om min nyvunna glädje. hahaha

Så efter lite kallt vatten i ansiktet och tunnare kläder är jag nu redo att ge mig iväg igen.

Nästa stopp ...... Triangeln. :) 

MOT NYA MÅL!!

Då är jag på väg.
Lite pirrigt är det allt, känns nästan som första skoldagen hahaha. Och så klart i all förvirring där hemma, glömde jag lappen med lite viktig info till mig själv. Tänkte att det kunde vara bra med telefonnummer och andra små uppgifter om det skulle behövas. Men ja, ja, jag får klara mig utan. :)

Naturligtvis har jag även klätt mig för varmt. Typiskt mig, måste vara nerverna som spökar. :) :)

Skall snart av bussen, hörs sen. :)

NY VECKA, INGA SKRÄCKISAR!!

Godmorgon alla.

Satt och kollade på film nästan ända fram till 00 inatt
Blev lurad till att titta på en riktig skräckis, och nu vet jag varför jag slutade titta på den typen av film.
Satt med en filt framför mig hela filmen igenom, tror jag såg en kvart sammanlagt hahaha. Jag förstår inte varför man vill utsätta sig själv för det. Jag vet, gjorde ju exakt samma sak själv.
Förr gillade jag skräck. Men jag satt ändå ungefär likadant som igårkväll. På den tiden hade jag till och med en stor hjärtformad kudde med ett mindre hjärtformat hål i mitten, så jag kunde gömma mig bakom kudden och bara kika lite i hålet. Den kudden användes flitigt vill jag lova. hahaha

Nu är det en ny dag, utan några skräckisar. :) Och idag är den stora dagen, då jag skall träffa företaget där jag kommer att praktisera. Det skall bli superkul. Samtidigt måste jag få tag i min handläggare på AF. Han är tillbaka från sin semester idag, så jag kan tänka mig att han har mycket liggande på sitt bord att ta tag i. Tror knappt jag kommer att få tag på honom idag inte. Men jag gör ett tappert försök direkt klockan 8, tror de börjar då.

Nu skall jag först dricka kaffe och morna mig, som vanligt. Sen skall även Beatrice väckas, idag börjar skolan. :) 

Ha en härlig dag, och var rädda om er.

GLASÖGONEN ÄR UPPÄTNA!!

Jaha, saker och ting skall ju göras på egen risk. För det är ju en risk med allt här i livet, som t.ex. ridning. Där om något brukar det ju hända saker titt och tätt. Dock har jag aldrig hört talas om att man bokstavligen rider av sig glasögonen. hahaha
Ändå var det precis det som hände idag. Ja, ni läser rätt. Ett träd blev plötsligt väldigt utsvulten och kände för ett par glasögon. :) Så är det någon som har dålig syn, så hänger det ett par borta vid jägersro i Malmö.

Det var så att de sista 10 minuterna skulle gruppen rida ut en sväng. När de kommer tillbaka säger ridläraren att Beatrice hade tappat sina glasögon, och naturligtvis hade de ridit på den mest svåråtkomliga stig, som var igenväxt med buskar och träd. Så klart gick vi en sväng dit för att kolla om vi kunde hitta glasögonen. Men nej, de var uppslukade. 
Så det blir prioritering av glasögonbeställning i morgon. Synd bara att hon skall behöva gå utan glasögon någon vecka innan hon hinner få de nya. :( 

Som sagt, det finns alltså ett glasögonträd här i Malmö. Ja, vår stad är verkligen originell. hahaha

FILMTIME IGEN!!

Ja, vad säger man? Ridningen avklarad, brunchen avklarad, Malmöfestivalen avklarad. hahaha
Nej, usch det är ju så träligt väder. Så man har det bättre inomhus.
Alltså struntade vi i festivalen idag och kör på en fortsatt filmvisning. Vi hann ju inte med alla filmerna inatt. Och idag är det ju ett riktigt filmväder. :) 

Så nu när vi är mätta i magen för ett par timmar, så kastar vi oss framför TV'n.
Visst är det bra med Söndagar, det är det denna dag är till för, att bara slappa.

JAG ÄR TRÖTT EFTER RIDNINGEN!!

Ridningen är klar för den här veckan, och det gick riktigt bra. Kan ju stolt säga att det inte märktes att hon gjort något uppehåll alls. :)
Man skulle nästan kunna tro det var jag som satt på hästryggen, så trött som jag är. Man kan väl säga att jag sympatired. :) :)
Än så länge är vädret också med oss. Hoppas det får hålla i sig några gånger i alla fall. Sen gäller det att vara ordentligt påklädd, men det löser vi (säger jag stor i korken, medan det fortfarande är varmt ute hahaha).

Nu är det en väldigt, VÄLDIGT försenad frukost vi skall hem till, när jag väl kommit till bageriet. Väntar bara på att Beatrice skall bli klar på Wessels först.

STALLET NÄSTA!!

Då börjar det närma sig, snart dax att ge oss iväg till stallet för terminens första ridlektion.
Lite spända är vi allt. Och naturligtvis är Beatrice både spänd och orolig. Men jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Dessutom möter Beatrice faster upp oss, vilket gör det hela mycket enklare för henne. :) 

Årets Malmöfestival satte ju igång i Fredags. Och eventuellt blir det en tur dit i eftermiddag. Men vi håller det öppet än så länge, får se först hur den här förmiddagen utvecklar sig. Men jag tänker mig att vi skulle försöka hitta på något denna allra sista dagen på sommarlovet. Och då passar det väl kanske bra med en busstur till stan. Eller hur?

Som sagt, Beatrice är redo, jag är redo. Nu ger vi oss iväg.

SÖNDAGMORGON!!

Kom inte i säng förrän vid 02-tiden inatt, och i morse ringde klockan 06.30. Ja, jag hörde alltså inte den. Den hade kunnat ringa ett par timmar till, jag sussade jättegott. :) :) Jag vaknade av att Dennis stod vid sängen och hojtade. Väckarklockorna har ju många olika skepnader, och i morse var det en levande klocka som stod och gastade. Men jag vaknade i alla fall. :) Var tvungen att ställa mig i duschen för att få upp ögonen.

Nu sitter jag återigen på balkongen med mitt morgonkaffe. Och ögonen, ja visst är de öppna, men inte mer. Förstår inte hur jag skall kunna hålla mig vaken hela den här dagen.
Hmmm, får se om det inte blir en siesta lite senare. :)

Skall sitta en stund i lugn och ro innan det är dax att få upp Beatrice ur sängen. Det är ju ridning idag. Så hon måste också upp och hinna göra vid sig.

Hoppas ni får en lugn och avslappnad Söndag. Och glöm inte ...... var rädda om er där ute.

GODMORGON.

PAUS I FILMVISNINGEN!!

Då har vi sett en film klar, har ett antal kvar. Undrar om jag klarar av att hålla mig vaken tills nästa films slut. :) :) Jag är ju inte ett dugg trött. Men i morgon, när vi skall till stallet, lär nog ögonen simma i grus. hahaha

Jag tänker i alla fall säga godnatt nu till alla er som fortfarande är vakna. Själv tänker jag fortsätta se film.
Vilka filmer vi har sett kommer så klart upp på bloggen så småningom. Jag håller det för mig själv ett litet tag till, måste ju smälta allt innan jag delar med mig. :) :) 

Nej, nu kallar TV'n på mig, måste in från balkongen nu.
Sov gott alla och dröm sött.

SNART BLIR DET FILMKVÄLL!!

Då var första delen av kvällsmyset över, maten.
Beatrice har varit en riktig pärla idag. Hon har inte bara passat Alexander, utan även sett till så att maten blev klar och kom på bordet.
Okej, när det var dax för blöjbyte med annat än bara lite vått, då fick farmor komma till undsättning. hahaha

Nu har det varit lite matkoma en stund med kaffe på toppen. Och snart åker både godis och filmrullarna fram. Så mysigt.
Jag älskar film och tittar ofta på det när jag sitter här ensam. Men skall villigt erkänna att jag saknat det här med filmkväll i flera personers sällskap. Det skall bli riktigt skoj.

Men först skall Molly ut på en liten runda och ett litet cigarettbesök på balkongen.

UPPFINNARJOCKE!!

Vem har sagt att man måste ha sol för att ha parasoller på balkongen? :) 
Dennis nya projekt till vårt nya kontor hahaha. Undrar vad grannarna i huset mittemot tänker när vi sätter upp parasoller EFTER att sommaren nästan tagit slut. Ja, ja bättre sent än aldrig.
Så man kan väl säga att vi är väl förberedda inför nästa sommar. Inte illa.

Vi sitter som sagt fortfarande och degar på balkongen, alla med sina egna små projekt. :) :) 
Och snart är det dax för lite mat i kistorna.

 

VÅRT NYA KONTOR!!

Fick världens beröm idag om min blogg, och blev så klart superglad.
Jag har ju redan tidigare berättat om hur kul jag tycker det är att skriva. Men när någon sen skriver och tycker att jag har en blogg med bra underhållning + recept, eller annat som folk tycker är roligt, då blir jag riktigt glad och blir ännu mer fast besluten att hitta på saker på bloggen som blir uppskattade. :) :) 

Och på tal om något helt annat.
Idag har Dennis ordnat med ett ordentligt hemmakontor på min balkong. Till saken hör att jag har en väldigt väldigt liten balkong. hahaha.
Att han lyckats få plats med både två extra bord, sladdar, datamus. För att inta tala om kaffekoppar, mobiltelefoner m.m. Ja, det är ganska fantastiskt. hahaha

Så just nu jobbas det för fulla muggar här hemma, på vårt nya kontor. :) :) 

FRUKOSTEN ÄR AVKLARAD!!

Idag blev vi bjudna på lyxfrukost, Dennis hade varit nere och handlat bullar medan vi andra låg och nannade kudden. Sååå mysigt, och naturligtvis var det nylagat kaffe tidigare när man gick upp. Så det blev lite extra lyx idag. :) 

Nu sa precis Alexander till sin farmor att han var vråååålhungrig. Så det blev till att "springa". Tur det även finns en faster som kan trösta och mysa nu medan mamma och pappa körde ett kort ärende. :) 

Idag blir det middag för hela familjen och sedan blir det antagligen lite filmmys. Härligt, härligt. Så det blir lite planeringar som skall göras snart av lilla fastern, så fort charmtrollet fått sin mat.
Det har blivit lite av en tradition att flaskan ges av Beatrice. Hon har blivit riktigt duktig på matning och blöjbyten nu. Det är det som gäller numera för Beatrice när Alexander är och hälsar på. hahaha

Nu skall jag själv fortsätta att mysa lite med kaffe och en cigarett på balkongen.

Visserligen skall det experimenteras för att veta vad som är gott eller inte. Dennis är dock en mästare på att få ihop det mest konstigaste. Eller vad sägs om ost, skinka och leverpastej? Nej, inte går väl det ihop ...

MORGONHÄLSNING FRÅN BALKONGEN!!

                Sovit riktigt hårt ......när jag väl somnade mitt i natten. :) 
När jag vaknade i morse, så hörde jag barnskrik. Och först kunde jag inte lokalisera skriket och låg och funderade på var det kom ifrån. Så plötsligt slog det mig. Visst ja, Dennis och Dessi övernattade ju här, det var  Alexander jag hörde. hahaha

Men nu är jag klarvaken ocfh sitter på balkongen och bloggar. :) Faktiskt så är det skönt väder trots att det är mulet och regnar.

Nu skall jag fortsätta att morna mig och dricka lite mer kaffe.

Ha en fortsatt bra dag ute i vimlet och var rädda om er.

 

VILL OCKSÅ SOVA SNART!!

Då hörs vi för sista gången idag.

Har haft besök av lilla barnbarnet nästan hela dagen idag, så så härligt. :) Älskar att nosa på det lilla trynet, han är så go. Tror Beatrice håller med mig, han är ju trots allt fasters lilla goding. :) :) 

Nu ligger han dock i sin vagn och snarkar så det ekar hahaha. Konstigt att man blir trött då, eller? Jag känner att jag också när som helst skulle kunna lägga mig ner och snarka bort några timmar. :) 
Beatrice har i alla fall gått och lagt sig redan. och ja, det är väl vad jag skall göra snart också när mina gäster gått. Men först blir det en andra kopp kaffe på balkongen, så maten verkligen får sjunka ner ordentligt.

Ha en fortsatt skön kväll och en god natts sömn.
Sov gott alla.

PÅ SÖNDAG HÄNDER DET!!

På Söndag sätter ridningen igång för denna termin.
Det kommer att bli väldigt annorlunda. Tidigare har Affe varje Söndag funnits vid Beatrice sida. Och även om jag också varit där, så är det ändå Affe som hjälpt till både i stallet och i ridhuset.
Så jag kan tänka mig att det kommer att bli ganska spänt de första gångerna. Den här första Söndagen, och även en del andra Söndagar, kommer Beatrice faster att finnas där. Det är jag väldigt tacksam för eftersom jag helst inte går alltför nära hästarna. :) :) 

Men annars ser Beatrice fram emot att börja igen. Det är alltid kul när hobbyerna sätter igång efter uppehåll, och lite av rastlösheten försvinner. Äntligen något att se fram emot och hitta på. :)
Men jag kan ju lugnt säga att höstterminen är väl kanske inte min favorittermin. Kallt i stallet, och ännu kallare i ridhuset, brrr.
Fast ja, man får ta det onda med det goda, eller hur?!! 

FIKA, MUMS!!

Mmmm. Firar med kaffe och kaka.
Det blev inte mer jobbsök idag. Allt blev plötsligt så tjo och tjim, i och med praktiken. Kunde inte koncentrera mig på vad jag höll på med, så jag lade ner hela projektet. :) :)
Det blev istället en god fika på balkongen i sällskap av Dessi.

Nu håller jag helg. Och den här helgen skall verkligen mysas.

ÄNTLIGEN!!

YEEEJJJ. Jag fattar inte att det är sant. Men jag tror minsann att jag löst mitt lilla dilemma. Visst, kortsiktigt, men det är bättre än ingenting.

Nu skall ni få höra.
Jag har ju fortfarande några få dagar kvar innan jag kan få anställningsstöd från AF. Min handläggare har haft semester och är tillbaka på Måndag. Jag försökte ju då få någon annan till att hjälpa mig så att jag kanske skulle kunna få ett anställningsstöd innan mina dagar går ut. Varför? Jo, jag är ju så himla rädd att förlora den här chansen till att komma ut i arbetslivet, jag behöver verkligen komma ut där igen.
Och då slog det mig plötsligt att när jag skrev in mig för ett år sedan, sa damen på AF till mig att om ett företag är osäker på om de vågar satsa på mig eller kanske väljer mellan mig och någon annan, då får jag lov att erbjuda de en praktik i ett par veckor, för att de skall kunna se vem jag är och hur jag sköter mig.

Så det gjorde jag nu, jag erbjöd mina praktiktjänster till det här företaget. På det här sättet hinner jag passera tiden och får anställningsstöd via AF sen. Det bästa av allt, företaget nappade och jag skall vara där på Måndag för att prata igenom allt innan jag sätter igång att arbeta hos de.

Jag är såååå himla lycklig just nu, bara av tanken att jag nästa vecka förhoppningsvis är på ett arbete.
PUH......

SISTA ARBETSDAGEN!!

Idag är det en riktig trötter som sitter här. Jag har faktiskt sovit HELA natten ända fram till 7. Dock känner jag inte av det, jag har grus i ögonen. hahaha

Idag är det planerat att jag skall passa charmtrollet en stund på förmiddagen. Därför tänker jag försöka få min lååånga startsträcka att bli någon kilometer kortare, så jag hinner sitta med mitt dagliga "arbete". Jag brukar normalt inte sitta med det på Fredagar, men eftersom jag haft en dålig vecka, så vill jag kompensera lite. :) 
Får väl börja så fort jag slukat kaffe.

Ha en riktigt härlig Fredag. Och idag kan ni ju gå till jobb och tänka att det är skönt för nu är veckan äntligen slut. :) Själv brukar jag också försöka känna så, för att alla dagar inte skall bli exakt likadana.
Så när jag har sökt klart för dagen blir det "Jippi, nu är det helg".

Men innan allt det så blir det först ...... kaffe.

GODMORGON.

MITT I NATTEN!!

Min vana trogen vill jag kika in här och säga godnatt, trots den sena timmen.
Har suttit på balkongen i kylan även ikväll. Kan ju tala om att mina ben är en aning kalla. :) :) Faktum är att jag somnar så gott när jag suttit där ute på kvällen. Och ikväll skall vi se, jag hoppas kunna sova gott i natt.

Annars har jag ju haft en kanoners dag med både Teddy och Beatrice. Och det är sådana här dagar som jag mår som bäst, så jag tror nog att den här natten blir grym. :) :) 

Hoppas ni också får en skön natts sömn. Och har ni redan somnat, så säger jag godmorgon till er stackare, som måste ut i kylan.

Lite bilder från dagen.

























SHOPPING PÅ EMPORIA!!

Alltså, Emporia är som en egen liten stad. Jag upphör aldrig förvånas över dess storleken. :) Vi har sprungit i än den ena gången efter den andra, och åkt rulltrappan både hit och dit. hahaha

Men kul har vi haft på vägen, även om fötterna värker. Så skönt det var att sätta sig ner för en fika. Vi hittade inga wienerbröd, men det går lika bra med gräddbullar, Emporia har supergoda sådana.
Nu skall vi fika klart innan vi åker hem och startar middagen. :)

INGEN RO, INGEN VILA!!

Har varit hemma ett par timmar nu.
Det var ju meningen att Beatrice skulle till stan och se om hon kunde hitta någon jacka, nu när det börjar bli kallt. Men hon hade fastnat här hemma med kompisen och SIMS. :) :) Ja, så blir det ibland. Men vad tror ni då händer? Jo, nu vill hon inte åka till stan själv, utan vill dra iväg med mig på en ny busstur. Hmmmm, orkar jag? Hon lockade mig med kaffe och wienerbröd hahaha. Mina barn vet precis vilka knappar de skall trycka på. Så ja, det är väl klart jag följer med min dotter på en liten shoppingrunda. :) 

Så nu bär det iväg igen. Har ingen aning om var vi hamnar, men någonstans där man kan handla kläder och FIKA.

Måste rusa, Beatrice står och hoppar. :) 

VI FIRAR MED LUNCHBUFFE!!

Då är mötet slut och jag är riktigt nöjd och glad för utgången, gladast är nog Teddy i alla fall. :)
Jag kan stolt meddela att Teddy numera är den nya hyresgästen i Affes gamla lägenhet. Det känns såååå skönt att ytterligare en del är avklarat.
Nu skall lägenheten bara piffas till lite, så det blir Teddys stuk över det hela. :) :)

Vi har precis dragit i oss en supergod lunchbuffe. Det var så gott och jag sitter här i halv matkoma nu, medan Teddy sitter och läser sitt hyreskontrakt för att vara säker på att det verkligen stämmer. hahaha

DÅ ÄR VI PÅ VÄG!!

Sitter på bussen på väg till ett möte nu. Hoppas nu att det går bra. Men vi är hoppfulla och det kommer nog att gå snabbt.

Varken jag eller Teddy har käkat frukost, slarv, slarv. Så det blir en STOR kopp kaffe och en fralla efter mötet. Jag längtar redan.

VARFÖR VAKNAR JAG?!!

Jag hade ju världens problem med att sova inatt. Har suttit här nu på morgonen och funderat på sömnproblemen. Genom åren har jag haft problem lite då och då med att komma till ro. Men det ligger ju så klart alltid något bakom varför vissa problem dyker upp. Och mellan varven känner jag att även sömnproblemen är ett stort problem. Så varför vaknar jag hela tiden?

Jag är en person som gillar att få snacka ut mellan varven, få bolla idéer, bara bubbla på helt enkelt. Och de senaste åren har jag haft det med Affe. Det har inte alltid nödvändigtvis varit att jag stört mig på något. Det har varit allt mellan himmel och jord, från något irriterande till något bekvämt, från något oroande till något harmoniskt. Och det har varit skönt att bara kunna babbla. Jag har kunnat hämta ett samtalsämne rakt ut från det blå, utan att det egentligen har haft någon speciell betydelse.
Numera har jag ju inte den förmånen. Fördelen med Affe var ofta att han förstod vart jag ville komma när jag nämnde eller sa något. Det är svårt att ingjuta det i andra personer. Visst har jag försökt ibland, men det fungerar inte alltid som jag vill.

När man inte kan babbla på utan någon direkt anledning, då ligger det och gror. När natten sen kommer skall det bearbetas. Och det är där jag tror mitt stora dilemma finns. Allt som händer på dagen bearbetar jag på natten, därför blir vissa nätter väldigt obekväma och sömnlösa. Jobbigt, eller hur?

Nu på dagen mår jag inte direkt dåligt av det. Jag känner mig ganska pigg nu trots att jag inte sovit så bra. Men det är ett problem i det långa loppet, för jag vet ju att det blir samma visa nästa natt om mitt eventuella babbel stoppas upp.
Trots att jag mår jättebra nu, så kan vissa nätter se ut så här, väldigt sömnlöst. ;) 

MORGONHÄLSNING!!

Jag skulle vilja säga att jag sovit som en prinsessa. Men det är snarare pinsessan på ärten, en väldigt stor och obekväm ärta. Jag har vaknat stup i kvarten. Och när jag till slut vaknade halv 6 var det ingen idé längre, då blev det duschen istället. :) 

Så nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och klockan är inte mer än 6. Ja, ja, då är jag i alla fall klar när Teddy hör av sig. Jag skall ju följa med honom på ett möte runt 10, så jag slipper jäkta. :) 

Nu skall kaffet ner i strupen och kläderna på kroppen. Sen är jag redo att möta dagen.

Ha en härlig dag alla, vare sig ni skall jobba eller inte.

GODMORGON.

NU SÄGER JAG GODNATT!!

Då var det dax att dra sig tillbaka. Har suttit en längre tid nu på kvällen på balkongen. Nu märks det att sommaren är på väg härifrån. Synd, det var ju så himla mysigt att sitta på balkongen för ett par veckor sedan. Ikväll var det riktigt kallt.

Dennis och Dessi har i alla fall åkt hem nu. Vi har som sagt haft en mysig tid även ikväll, med middag och kaffe. Jag försökte faktiskt även få upp Teddy. Men nej, han och flickvännen ville äta middag på tu man hand. :) Ja, ja, så är det ju. Man har ju själv varit ung, så jag vet precis hur det är. hahaha
Plötsligt verkar mitt kök alldeles för litet. Tänk när Teddy och hans flickvän också skall äta med oss, då blir det långbord istället. :) :) 
Dock klagar jag inte, älskar ju att ha alla barnen samlade. :) 

Nu är det hög tid för sängen. Ha en fortsatt mysig kväll, det lilla som är kvar.
Hörs i morgon igen. :)

Fläskpannkaka á la Dessi ......


...... och den söta lilla kocken. :) 


Visst är det bra att ha tre armar ibland. :) :) 

HAR KYLAN KOMMIT FÖR ATT STANNA?!!

Kallt ......
Och här sitter vi på balkongen och har det mysigt i kylan.
Man kanske skulle glasa in och sätta infravärme. :) :)
Kommer inte kylan ovanligt tidigt i år? Eller är det bara jag som är frusen av mig?
Så i morgon blir det till att ta fram tjockare plagg.

Nu väntar vi in Dennis så vi kan börja med maten.

IDAG HEMMA HOS OSS!!

Nu är jag äntligen klar med dagens "arbete". Det blev ju inte så mycket jobbsök som jag tänkt mig, eftersom jag höll på med AF. Är fortfarande inte riktigt klar med de. Men jag har i alla fall skickat iväg ett mail till "rätt" person. Mer kan jag inte göra förrän jag får någon återkoppling.

I alla fall, det känns bättre nu när jag fått "gasta" av mig lite och fått lite mer hjälp från AF. Får bara hoppas på att det gör någon nytta.
Nu skall jag luta mig tillbaka och bara ta det lugnt. Dessi ringde precis och sa att de var på väg hit. Jippi. Då får vi härligt besök idag igen. Jag tycks aldrig få nog av det. hahaha
Jag hade först själv tänkt ge mig iväg på kaffe till väninnan. Men inte vill jag ut i det här vädret inte. Jag är imponerad att Dessi tar långpromenader nu. Men det är väl som de säger, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. :) :) 

Under tiden jag höll på med AF hade Beatrice tråkigt och började rota runt och städa, gulliga hon. :) :) 
Och så här ser det ut när hon är igång. Ni vet, före solsken kommer regn ...... :) 



Och så här ser det ut när det regnat klart, Beatrice har varit i farten. Visst är jag lyckligt lottad? :) :) 

FÖRSÖKER FÅ HJÄLP FRÅN AF!!

Alltså, ibland kan man ju bli lite smått irriterad på dagens teknik och telefoni. Och jag vet, det brukar inte hjälpa. Men jag blir irriterad när det inte går som jag vill. Tjurig som jag är. ;) 

Försökte få tag i en handläggare på AF eftersom jag kände att mitt ärende var lite akut och jag verkligen behövde prata med någon. Så jag ringde till deras VX och fick superbra hjälp, de är alltid så trevliga och gulliga när man ringer dit.
Jag fick ett telefonnummer att ringa till en handläggare som skulle finnas på plats idag. Men när jag sen ringde dit var det tydligen något fel på numret, jag kom inte fram. Och eftersom de har så lång telefonkö, provade jag chatten istället. Där brukar det för det mesta gå väldigt snabbt.
Skrev mitt ärende och förklarade varför jag behövde komma i kontakt med en handläggare. Och fick till svar att blanketter skulle fyllas i. Det var jag inte speciellt intresserad av och förklarade igen att jag gärna ville komma i kontakt med en handläggare för att försöka få hjälp per telefon med mitt ärende. Och svaret tillbaks till mig var "mitt råd om blankett kvarstår, eller så får du gå upp till arbetsförmedlingen personligen och prata med en handläggare. Välkommen". Och sen inget mer.

Alltså, visserligen vet jag ju att de måste följa sina regler. Men jag kan ju tycka att lite ödmjukhet vore på sin plats när man sitter och skall svara en kund. Om inget annat så kan man ju svara på ett litet annat sätt, kanske varför man inte kan ringa handläggarna, eller något i den stilen.
Jag vet, känner mig lite gnällig nu. Men det tog musten ur mig lite av att först sitta i telefonkö som nummer 200, och sen bara bli avhuggen så där på chatten.
Det är fasen inte lätt att vara arbetssökande i dagens läge. :( 

REGN, REGN, REGN!!

NU är i alla fall sommaren över, tror jag. Regn, regn, regn. :( Det kan väl kanske vara på både gott och ont. Nu får man lite mer tid över till städning och annat "roligt" som måste göras. :) :) 

Jag har börjat komma in i ganska bra rutiner och lägger mig faktiskt innan 00.00. Så när jag vaknade i morse så var jag ganska utvilad.
Men tror nog att det kan bli ännu bättre med mitt morgonkaffe ...... och lite kallt stänk i ansiktet. :) 

Jag hoppas jag känner samma inspiration till jobbsök idag som jag gjorde igår, hade faktiskt en bra förmiddag då.

Men först ... KAFFE.

GODMORGON.

BÅDE VARMRÄTT OCH EFTERRÄTT!!

Nej, vad säger ni om att vi ger upp för ikväll?
Jag är riktigt, riktigt trött, och det skall absolut bli skönt att sträcka ut sig på sängen. Dennis och Dessi är på väg att gå härifrån nu, men jag kände att jag ville kika in här först och säga godnatt innan det blir alltför sent.

Ikväll käkade vi lite mat tillsammans, som Dennis hade tillagat (tror jag). Det var supergott, och riktigt mätt blev jag. Som om inte det var nog, var vi tvungna att käka lite chokladpudding till efterrätt. Ja, ibland slår vi på stort minsann. Och gott var det. Nu känner jag att jag knappt kan röra mig ur stolen. Har säkert lagt på mig ytterligare 2-3 kilon. :) :) 

Paus, paus, paus ...... så blev jag och Beatrice ensamna. :) :) 

Nu säger jag godnatt och sov så gott. Hoppas ni får en god natts sömn. :) 

SPRANG IFRÅN REGNET!!

Tror vädergudarna har något emot mig. Först var det solsken i morse. När vi väl var ute så spöregnade det och åskade utav bara den, väl inne på AF blev det uppehåll. När vi var på väg hem, ja vad tror ni då hände? Så klart, det regnade igen. Vad är detta? hahaha
Vi kanske hade klarat oss hem om vi inte blev så väldigt sugna på en kaka, var ju bara tvungna att stanna till för en go fika. Mums, säger jag bara. Vad vore livet utan kaffe och kaka?? :) 

Nu är jag i alla fall hemma och har gäster här ikväll igen. Det blir knytkalas idag, bra sätt att spara pengar. Och vet ni vad det bästa är? Dennis lagar maten. :) :) 

Nej, nu skall jag vara lite social. Hörs efter maten, mätta och belåtna......

KLARA PÅ AF!!

Snacka om att hamna i blåsväder alltså. Vi hade hunnit gå halvvägs till busshållplatsen när vi hamnade mitt i ett regn- och åskoväder. Det tog inte många sekunder innan vi var dyblöta. haha
Ja, ja, inte dör man av lite regn inte. Åskan däremot är en annan femma. Ni kan ju tänka er hur mina ben skakade av rädsla varje gång en blixt eller knall kom. :)

Nåja, fram kom vi och kunde skynda oss in till AF, bort från ovädret.

Trots den långa kön så gick det fort ändå. Fick prata med en jättegullig man som hjälpte mig bra, det fanns alltså inga frågetecken när jag väl gick därifrån. :) :)

Så, nu drar vi hemåt. ELLER ......

AF NÄSTA!!

Typiskt mig, den stora tidsoptimisten. :) :) 
Jag skulle BARA söka lite till innan jag stack till AF. Men den där lilla stunden blir alltid så länge. För när jag väl sitter där med mina CV'n och personliga brev, blir det så mycket som skall ändras. Och naturligtvis flyger tiden förbi. :) 

Men nu är jag äntligen klar för dagen och nu är det ett stadsbesök med fokus AF som gäller.
Arbetsförmedligen är ju ett bra ställe att besöka om man inte har något annat för sig. En samlingspunkt skulle man kunna säga, det är det som drar mig och Beatrice just nu. hahaha

Måste rusa, Beatrice väntar.

JAG ÄR AKTIV!!

Idag har jag varit lite aktiv med det som skall göra varje förmiddag. Känner ju att jag inte kan dega längre, nu är semestern slut. :) 

Var i kontakt med ett företag förra veckan. Och vi beslutade att jag skulle ringa igår. Men när jag ringde hade han inte tid just då, var precis på väg ut. Det har jag ju full förståelse för, så vi bestämde att jag skulle ringa idag. Naturligtvis gjorde jag det, och fick besked av en medarbetare där att han blivit lite försenad och skulle komma in en timme senare. Okej, jag ringde på utsatt tid. Men då fick jag besked att det var bättre att han ringde upp mig för att han inte kommit in än.
Det är klart att det kan vara så. Men lite besviken är jag allt eftersom jag sett fram mot detta ända sedan Fredagen. Nu känns det inte som jag är intressant längre för företaget. Det är ju säkert bara jag som känner så. Men tycker det är konstigt att tiderna kan förskjutas så mycket.
Ja, ja, det är väl bara att hoppas på det bästa och vänta på att telefonen skall ringa.

Nu skall jag laga mig en kopp kaffe och fortsätta med jobbsökandet en liten stund till, innan det är dax för ett besök på AF.

BUTCH CASSIDY AND SUNDANCE KID!!

Detta är en riktigt gammal film, från 1969.
Gillar man inte gamla filmer eller Westernfilmer kommer man inte heller att gilla denna. Men om man däremot är ett fan av Westerns så är detta absolut en sevärd film.

Jag älskade filmen för många år sedan. Men nu när jag såg den igen för inte så länge sedan, måste jag nog säga att den inte var i klass med vad jag gillar numera.
Men det är en klassiker, och naturligtvis pryder den min filmhylla. Och visst är den fortfarande sevärd, med bra skådisar som t.ex. Katharine Ross, Paul Newman och Robert Redford.
Filmen hade svensk premiär 30:e Oktober 1969 och vann fyra oscar vid Oscarsgalan 1970.

Filmen handlar om två bank- och tågrånare. Mer behöver väl inte sägas? En massa skjutande, jagande och naturligtvis en del kärlek dyker upp.

MORGONKAFFET FLÖDAR!!

Alltså, nu hände ju det som inte får hända.
Då sitter jag här på morgonen och skall försöka publicera ett morgoninlägg, dricka kaffe och vakna till liv, allt på en och samma gång. Det är ingen bra kombination när man är så trött som jag är just nu. ;) 
Skulle försöker skriva på tangentbordet och kaffekoppen är för nära, så hälften av kaffet åkte ut på bordet. Kul att börja dagen med att städa ...... NOT. Om inget annat så piggnade jag snabbt till i alla fall.

Idag är tanken att jag skall till AF för lite blanketter. Skulle ju egentligen ta mig dit igår, men det blev aldrig av. Idag måste jag nog göra det, så jag inte missar det. Det är ju riktigt fint väder. Så kanske kan jag ta det i samband med att vi hittar på något i eftermiddag. Om vädret nu håller i sig, vill säga.

Nu skall jag i alla fall fortsätta dricka mitt morgonkaffe ... det som är kvar. :) :) Tror det behövs en kopp till idag. hahaha

Ha en solig dag, och var rädda om er där ute i vimlet.

NÄR DÖRRKLOCKAN INTE FÅR PLINGA!!

Ibland kan man ju bara bli för irriterad.
Det finns tillfällen då jag inte bryr mig om att folk ringer på min dörr. Och naturligtvis är ju alla välkomna att ringa på ...... om de verkligen vill oss någonting. Men varför ringa på för att i nästa stund springa iväg i trapporna?

Lilla Alexander hade ätit, fått ny blöja, och somnade allmänt belåten efter ompysslandet. :) Plötsligt ringer det på dörren, Molly flyger upp och börjar skälla så klart och naturligtvis vaknar lilla parveln i vagnen.
Den som ringt på dörren försvann som ett gehu i trappan. Men som sagt, det var ju redan för sent. Alexander vaknade med ett ryck och fick riktigt svårt att somna om. Han bara grät och grät den stackaren. Till slut lyckades han dock somna om igen i Dennis famn.
Dennis sprang först ut i trappan och försökte kolla vem som ringt på dörren. Det var kanske tur att han inte fick tag i personen, då hade det inte varit nådigt. :( 

Förstår inte var det roliga finns i att busringa på dörrar. Inser ju att det säkerligen rör sig om barn, men ändå ...... jag har svårt att förstå det.
Ja, ja, det var mitt lilla klagomål för den här dagen. Och nu kan jag andas ut, så skönt att ni finns här när jag behöver gnälla. hihi

Nu säger jag i alla fall godnatt. Jag sitter nästan här på datastolen och somnar. Skulle ju inte vara så kul om jag vaknar på golvet i morgon bitti med en öm kropp. :) :) 
Hoppas ni får en bra fortsättning på den här kvällen.
Sov gott alla.

MIDDAGEN IDAG!!

Vi har Måndagsmys här hemma hos oss. Inte nog med att vi åt en riktigt god måltid idag. Vi blev bjudna på den också vilket gjorde att det smakade ännu godare än om vi själv skulle stått med detta.
Beatrice tyckte att nu hade vi fått nog med det här att äta ute. Så hon fixade en veckolista och stack och handlade idag. Men inte sa hon så klart nej när vi blev bjudna av Dennis och Dessi. hahaha

Och nu är det bara balkongmys som gäller. Jag är supermätt och orkar inte göra något alls för tillfället. Beatrice och Alexander ligger och latar sig i soffan, ja som man kan göra efter en god måltid. :) :) 

Nu skall jag dricka lite mer kaffe och mysa vidare.

Jag vet, det ser ju inte mycket ut för världen. Men en liten portion x två gjorde susen. :) 

ALEXANDER OCH MOLLY HÄLSAR PÅ!!

Hej hopp, I'm back.
Det var ju meningen att jag skulle uppdatera när jag kom från Ikea. Men lilla Alexander hade andra planer för sin farmor. :) Han kom ju strax efter att jag kommit hem, och tyckte att han behövde lite extra uppmärksamhet idag. Det är ju hans egen lilla dag idag, hela tre månader har han blivit nu. Tjooho......

Både han, Molly och jag fick sysselsätta oss tills mamma och pappa kom. Ja, det gick ju hur bra som helst. Vem behöver mamma och pappa liksom? hahaha

Just nu sussar han så gott i sin vagn. Eller sussar, han SNARKAR. Han är väl inte Dennis son för ingenting. :) 


MOT IKEA!!

Då sitter jag på bussen, på väg till Ikea för lite frukost och struntprat, :)
Som alltid ser jag fram mot träffen med kollegorna.
Dock måste jag korta av träffen lite och rusa hem för att vara barnvakt. Dennis och Dessi skall iväg på ett viktigt möte. Det kändes viktigare än Ikea, så jag prioriterar lite. Naturligtvis gör det inget, det är alltid ett stort nöje att umgås med den lilla krabaten.

Nu är jag snart framme, så måste sluta nu. Hörs sen, när magen är nöjd av bulle och kaffe. :) :)

SOLIG OCH KRAMGO MORGONHÄLSNING!!

Idag är jag riktigt trött trots att jag vaknade INNAN klockan ringde. Tror det får bli lite kallt vatten i fejjan så ögonen kan öppnas. :) Men solen skiner utanför och jag känner att det här blir en bra dag. Så det går nog snabbt att vakna till liv.

Idag är det åter igen dax för ett Ikeabesök och fika med glada gänget.
Tidigare tänkte jag att när det var dax igen att träffas kunde jag och Beatrice samtidigt inhandla det hon skulle ha på sitt rum, hon skall ju byta ut och fräscha upp sin inredning. Men vi har ju inte ens börjat med ommöblering och kollat på vad som behövs och om/var det får plats, så vi får väl strunta i det idag då. Ja, ja, det kommer väl fler dagar. :) 

Jag skall i alla fall dricka mitt morgonkaffe nu. Och sen blir det till att göra vid sig så jag är klar när det är dax, vill ju inte behövs springa till bussen. :) 

Hoppas ni får en bra dag och tar vara på solen. Och framför allt, ta hand om er och varandra.

GODMORGON.

NU ÄR JAG TRÖTT!!

Trodde inte jag skulle kunna bli trött ikväll med tanke på att jag sovit bort halva Söndagen. :) Men jag hade visst fel, sitter här och gäspar för fulla muggar.
Det tog minsann på krafterna att vara utanför Malmös gränser. hahaha

När vi var på väg hem var det riktigt kallt, det var så jag önskade att jag hade jacka på mig istället för kofta. Ja, nu känns det nästan som höst. Trodde vi skulle kunna få ha sommaren någon vecka till i alla fall. :( 

I morgon blir en lååång dag. Har flera uppbokade möten och event, så klockan kommer att ringa halv 7. Men sen om kroppen vill stiga upp vid den tiden, det kan man aldrig veta. Nej, den lever ett eget liv, så vi får se om jag klarar det. ;) 
Men jag tänker åtminstone gå och lägga mig alldeles strax. Så nu säger jag godnatt och sov så gott alla.
Dröm sött.

HAR HAMNAT I TRELLEBORG!!

Då har vi hamnat i Trelleborg för att käka lite.
Och varför åka ända till Trelleborg? Tja, varför inte? Vi måste utnyttja sommarkorten innan tiden är ute, och passar så klart på att åka utanför vår härliga stad. Samtidigt måste vi ju äta. Vi slår alltså två flugor i en smäll.

Detta är en pizzeria som vi besökte ofta när vi bodde i hus utanför Trelleborg, de har riktigt goda pizzor.
Bra val av både resmål och mat av Beatrice. :) :)

NU GÅR VI UT OCH RASTAR OSS LITE!!

Lite undanplock har det blivit, även om det är mycket, mycket kvar.
Tänk att ett enda rum kan ta så lång tid att städa hahaha.
För det kan ju inte ha med det att göra att jag pausar mer än jag städar. ;) 

Nu vill vi inte vara hemma längre, behöver lite luft i lungorna. Och vi vet precis var vi skall åka. Men jag uppdaterar väl på vägen. :) 
Måste rusa, bussen väntar inte.

DAX FÖR SÖNDAGSSTÄD!!

Nej, nu har jag väl i alla fall haft tillräckligt med slapp idag, känns det som. Har suttit och degat framför SIMS ända tills nu. Men nu börjar inspirationen från den tidiga morgontimmen att infinna sig ...... igen. :) 
Har ni någon gång sett ett stökigare rum? Jag vill inte ens titta dit. Tror det är därför jag sitter med ryggen mot stöket och håller på med datorn hela tiden istället. hahaha

Nu måste här röjas. Får skynda mig innan jag kommer på hur tråkigt det är. :) :) :) 

HALVA DAGEN HAR REDAN GÅTT!!

Visserligen är det Söndag idag. Och jag vet att Söndagar brukar vara en vilodag inför kommande arbetsvecka, men det här är väl kanske att ta i lite.
Jag gick ju och vilade en stund i morse när jag druckit mitt morgonkaffe, somnade som en sten och vaknade kvart i ett. Och Beatrice då? Hon var inte vaken i morse, vaknade efter en hel natts sömn tio i ett.
Alltså, vi har sovit bort halva Söndagen. Min kropp tog mig på orden, när jag sade att Söndagen var en vilodag. hahaha

Beatrice for ut i köket direkt och började med frukosten. Eller nja, brunchen är nog mer rätt. :) Så nu har vi faktiskt precis ätit också. Det är inte alls konstigt att vi inte är hungriga på kvällarna när vi nu tagit för vana att äta vår frukost så här sent.

Nu är det bara en vecka kvar tills skolan börjar, så vi måste försöka komma in i bra rutiner igen. Vi kan ju inte sova bort dagarna som är kvar. :) :) 

ARBETSLÖS VECKA 32!!

Sommaren börjar lida mot sitt slut, och snart nog kommer jag att bruka mer allvar med mitt jobbsök. Det har ju även denna veckan inte varit speciellt aktivt på den fronten.
Däremot har jag varit i kontakt med ett företag om att eventuellt arbeta lite extra i höst. Ingenting är bestämt än, och jag måste göra lite undersökningar med arbetsförmedlingen huruvida jag kan få hjälp med något bidrag, eller om de går med på en praktikplats på företaget. Tror inte det skall vara några problem eftersom jag nu varit arbetslös över ett år, där gränsen för den sortens hjälp går. Jag har stora förhoppningar om att det kommer att lösa sig.

Jag hade någon dag här i veckan där jag var allmänt irriterad och tjurig. Och visst har det med min arbetslöshet att göra. Jag känner riktigt hur jag nästan kryper på väggarna för att jag vissa dagar inte har något att göra. Så länge det nu är fint väder och skolorna fortfarande har uppehåll, finns det alltid något att hitta på. I alla fall brukar Beatrice vara ganska kreativ på aktiviteter för oss. :) Men rutinerna blir ändå väldigt förändrade. Och både jag och Beatrice är ganska överens om att det blir skönt när skolan kommer igång och vi kan få ordning på rutinerna runt omkring, det behöver vi båda två.

I morgon är det en ny vecka, då jag måste försöka aktivera mig lite mer på jobbsökarfronten. Dock tror jag inte att jag hinner med så mycket av det på Måndag, eftersom ett par möten är inbokade. Men det kommer ju en Tisdag också. Så vi får se, kanske jag överraskar mig själv med flitens lampa. hahaha

SÖNDAGSHÄLSNING!!

Godmorgon på er.
Inte kan jag väl börja dona och väsnas vid den här tidiga morgontimmen? Och en Söndag dessutom, veckans vilodag. 
Tror minsann jag behöver läkarhjälp. Det måste vara något allvarligt fel på mig när jag vaknar klockan 5 på morgonen och är sugen på att börja städa. :) 

Får se om inspirationen håller i sig tills mitt morgonkaffe åkt ner i halsen. Det är det jag skall göra nu, dricka kaffe och mysa i tystnaden.

Ha en härlig Söndagförmiddag. Och glöm inte sätta på er leendet innan dagen startar. :) 

LITE BILDER FRÅN DAGEN!!

Utslagen är nog rätta ordet för hur jag känner mig just nu. Snacka om trötthet efter den här dagen, och på tåget från Bromölla till Malmö så sov jag nästan hela tiden. Vaknade till mellan varven och slumrade sen igen.
Det var vid ett av mina vakna ögonblick som jag faktiskt bevittnade en hund som plötsligt bara svimmade, tror han var åkrädd. Matte och en till fick kasta vatten på honom för att han skulle vakna till liv. Efter det fick han bli liggande på sätet, han såg inte alls ut till att må bra den stackaren.

Vi har haft strålande väder hela tiden vi varit hos Pia och hennes familj. Och det första vi möts av när vi anländer till Malmö är regn, regn, regn. :( Det var ju förstås mindre roligt. Men ändå, borta bra men hemma bäst. Dock hade jag inte haft något emot att semestra åt det hållet. Det var riktigt härligt. Beatrice gillade det faktum att de hade egen brygga, och att man kunde smita ner och ta sig ett dopp när helst man ville. :)

Nu tänker jag i alla fall säga godnatt till alla där ute. Hoppas er dag också varit bra och att ni går och lägger er med ett smile på läpparna. Man mår ju så mycket bättre då. :) :) 

MOT MALMÖ IGEN!!

Nu sitter vi åter igen på tåget med destination Malmö.
Vilken rolig och mysig dag vi har haft. Skratten har avlöst varandra och tiden har bara rusat iväg.
Måste ju säga att Pia har en grymt härlig familj, vi kände oss riktigt välkomna. Och när blygheten väl lagt sig, var flickorna väldigt öppna, skojade och fjantade runt, som bara små sexåringar kan. :) :)

Har tagit en del bilder som kommer upp här på bloggen sen när jag sitter vid en riktig dator. Vi får se vad jag orkar med när jag kommer hem. Just nu är jag såååå trött, måste vara Valjes friska luft. hahaha

INTE VARJE DAG DET BLIR EFTERRÄTT!!

Det är en mätt och belåten jag som sitter och njuter efter maten.
Det bjöds på en mäkta god middag och en lika supergod efterrätt, jag är så, så mätt. Det är ju inte varje dag man äter efterrätt precis. Och tänka sig, det blev ju faktiskt hemlagat idag också. :) :)

Nu skall kaffet ner i strupen, och lite mer struntprat ut från munnen. ;)

MYSIGT STÄLLE!!

Ljuvligt väder och trevligt sällskap har vi hamnat i.
Det var sååå kul att träffa Pia igen. Tror det är 15 år sedan vi sågs sist. :)

Ett tag trodde jag inte vi skulle komma fram, fick för ett tag för mig att vi hamnat på fel tåg. hahaha
Men fram kom vi och Både mackor, kaffe och kakor har serverats.
Ja, här är så härligt att jag inte vill hem igen. Så vem vet, jag kanske bloggar härifrån i fortsättningen. :) :)

Nej, nu ryktas det om mer kaffe, måste sluta nu.
Hörs sen.

MOT KRISTIANSTAD!!

Då sitter vi äntligen på tåget.
Snacka om stress, det var inte mer än en minut från att vi nästan missade tåget.
Vi var ju faktiskt klara i väldigt god tid. Sen vet jag inte vad som hände, men plötsligt var klockan alldeles för mycket. Typiskt oss att behöva stressa oss igenom en morgon. hahaha

Nu skall vi i alla fall sitta här lite mer än en timme. Och Beatrice är naturligtvis förberedd för att slippa ha tråkigt. :) :)

6:00 ...... !!

...... skulle jag vaknat. Väckarklockan stod och tjöt och tjöt, men inte hörde jag den inte.
Nåja, nu är jag vaken i alla fall och sitter och dricker mitt morgonkaffe.

Varför har jag ställt klockan så tidigt då? Jo, vi skall ju ut och "resa", jag och Beatrice. Hela vägen till Kristianstad skall vi åka, by train. Vi får väl se om vi hittar fram. Först skall vi hinna till Centralstationen i tid och hoppas på att vi hamnar på rätt tåg. hahaha
Tänkte vara så fräck att jag drar upp Teddy från sin sköna sömn, så får han lotsa oss på rätt tåg. :) :) Hade ju varit lite snopet om vi hamnade på ett tåg åt en helt annan färdriktning.

Nu skall jag sluka resten av kaffet, innan vi gör vid oss och beger oss mot Centralstationen.

Ha en skön och solig dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON.

ÄNTLIGEN HEMLAGAT!!

Äntligen hemmalagat ikväll. Det känns som om det var jättelängesen vi lagade något riktigt ordentligt här hemma, sista tiden har det nästan bara rört sig om utemat. :) Visserliger supergott, men ack så onyttigt.

Det var Dennis och Dessi som stod för denna härliga middag ikväll. Och naturligtvis gjorde de Beatrice till viljes och bjöd på favoritmaten, kos kos sallad med fläskfilé. Mums, vad gott det var. :)
Nu saknas bara kaffet efter maten, sen är jag helnöjd.

Nu säger jag godnatt.
I morgon är en ny dag, en dag med äventyr utanför Malmös gränser. Vart vi åker berättar jag i morgon. :) :) 
Men tills dess får ni ha en riktigt härlig kväll och en bra natt.

Sov gott alla.

TANKAR!!

Som jag redan skrivit tidigare var vi på kyrkogården idag för att sänka ner Affes urna. Tankarna virvlade en hel del. Jag har aldrig varit med om det tidigare och visste egentligen ingenting om just den saken.
Det blev bara en liten ceremoni, där vaktmästaren kom med urnan och stod kvar medan den sänktes ner i jorden. Han frågade om det var någon av oss som ville sänka ner den, så det gjorde Dennis.
Efter det fick vi vara för oss själva en stund med tankar och lite prat mellan oss, innan en dam kom och fyllde på jord.
Urnan hade valts med omsorg av Dennis och Teddy, som valde en som gick ihop med kistan. Den var riktigt vacker. :) 

Visst var det jobbigt, men ändå inte riktigt så jobbigt som jag hade bävat för. Jag trodde att det skulle vara supertungt. Men på något sätt kändes det bra för att det var så fint runt omkring. Jag är övertygad om att hade Affe fått chansen att välja plats och prata med oss alla, hade han varit riktigt glad och uppskattat både platsen och urnan.
Jag var lite fundersam tidigare om valet var rätt och riktigt, kände väl lite att en minneslund kanske varit det bästa. Men idag kände jag bara en sådan glädje att jag faktiskt hade en plats att gå till. Så det var helt klart ett bra val av barnen.

Vi var inte så många som deltog på ceremonin. Och det kändes som en självklarhet att de som var med skulle vara det. Det var ju den närmaste familjen som bor här i Malmö, och på något sätt kändes det så sammansvetsat. Alla var delaktiga i något gemensamt.
Det är märkligt att man kan känna sig delaktig och sammansvetsad i en tragedi. Men det var precis vad jag kände där jag stod på kyrkogården, omgiven av Affes närmaste familj.

KLARA FÖR DENNA GÅNG!!

Då var vi klara på kyrkogården för den här gången. Det kommer ju att bli fler gånger, men det är ändå skönt när det är över för stunden.
Kan ju säga att det är en fin plats mina barn har fixat för deras pappa, det är jag övertygad om att Affe också tycker.

Nu har vi i alla fall hamnat hemma hos mig för en kopp kaffe och en giffel, yummi :) :)

SNART IVÄG TILL KYRKOGÅRDEN!!

Inte behövs det någon lång startsträcka här inte, det räckte ju med två timmar. :) :) 
Nu har jag både druckit kaffe, gjort vid mig och även hunnit prata lite med Dennis i telefon.
Det är alltid så härligt att prata med Dennis på mornarna när han håller på med Alexander. Alexander hörs långa vägar, hur han babblar och har sig. Man blir alltid på så gott humör. :) Ja, förutom de gånger han tycker att pappa inte skall prata med farmor utan koncentrera sig på honom istället. Då kan han bli lite tjurig. hahaha

Nu är jag i alla fall klar och sitter bara och väntar på att tiden skall gå så att vi kan komma iväg. Vill ha det överstökat nu. 

LADDAR BATTERIERNA!!

Godmorgon alla.

Kom inte riktigt till ro igårkväll, så jag vaknade inte av klockan i morse. Jag skulle ju upp klockan 7, men det smög sig. Istället slog jag upp ögonen 8 och kastade in mig i duschen meddetsamma. :) 
Vi skall iväg halv 11, tror ni vi hinner? Ja, det är jag och mina morgonsträckor...

Idag skall Affes urna sänkas ner. Och jag räknar väl med att det inte blir en lätt dag idag. Tror jag fortfarande är lite i förnekelsestadiet, där jag inte riktigt förstår och vill tro att detta är vår verklighet. Så länge ingen pratar om det är allt toppen. Men så fort det blir något konkret av det, som idag, då går jag genast tillbaka till begynnelsen av hela den här händelsen, och allt blir lika tungt igen.

Nu skall jag i alla fall först ha mitt efterlängtade morgonkaffe och ladda batterierna inför kyrkogårdsbesöket.
Hoppas ni får en solig och härlig dag, och var rädda om varandra där ute i vimlet.

SLUT FÖR IDAG!!

Lång dag har plötsligt blivit till kväll. Puh säger jag bara. Snacka om mycket kaffedrickande idag.
Och idag har det blivit riktigt slarvigt med maten, varken jag eller Beatrice har känt av någon direkt hunger, så det blev bara lite kräm när vi kom hem. Det är ju kanske inte så konstigt, med alla dessa kakor vi har tryckt i oss. :) :) 

Ja, kvällen avslutades ju hos Dennis och Dessi, alltid lika trevligt att träffas. Och JA, lika trevligt att träffa Dennis och Dessi som att träffa Alexander hahaha.
När vi befann oss där började det regna. Men som tur var blev det uppehåll innan vi stack, så vi slapp bli dyblöta. Nu gjorde det ju egentligen ingenting. Gullig som Dennis är så fick vi skjuts hem. :) 

Nu sitter jag och skall snart dricka lite mer kaffe innan jag går och lägger mig. Fast tänkte faktiskt fuska till det lite och ta mig en kopp kappuccino istället. Och som om jag inte hade fått nog av Pias tjatter när jag var där, så var jag tvungen att slå henne en signal och tjattra lite till hahaha. Så det är det vi sysslar med just nu.

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Hoppas ni haft en trevlig kväll, trots eventuella regnskurar och åska. :) 
Natti natti och sov så gott.

Hos Pia




Hos Dennis och Dessi

NÄSTA STOPP!!

Japp, mer kaffe har det absolut blivit, tillsammans med vattenmelon och KAKOR.
Alltså, min mage är en riktig plåtmage. Undrar hur det blir när msn blir äldre. hahaha

I alla fall, vi har hamnat hemma hos Dennis och Dessi. Och nu är jag riktigt seg. Sitter och funderar på hur vi skall orka ta oss hem när det är dax.
Tycker ju att det är lika kvavt som tidigare, trots åskan. Men ja, ja, jag får väl ta min solfjäder, min bästa vän just nu.

JAG ÄLSKAR KAFFE!!

Två timmar senare, två stora muggar kaffe senare, och jag kan faktiskt trycka i mig MER KAFFE.
Och vet ni vad? Här är lika livat och diskussioner som alltid, trots att Teddy inte är med. hahaha

Nu skall det fortsätta fikas, innan vi hamnar på nästa fikaställe.

MOT PIA!!

Då är vi äntligen på väg till Pia.
Rädd som jag är för åska vågade jag inte riskera något, fick helt enkelt vänta och se så inte åskan lurade bakom nästa krök. hahaha

Nu är jag i alla fall ordentligt kaffesugen, så jag hoppas det blir MÅNGA OCH STORA KOPPAR det bjuds på idag.

USCH FÖR ÅSKA!!

Är det något jag inte gillar så är det åska. Hörde nu hur det började mullra lite oroväckande. Jag vet, egentligen skulle jag även stänga ner datorn. Riktigt så långt brukar jag inte känna att jag måste gå. Men att ge mig ut? Nja, det vete sjutton om jag vågar. :( 
Jag får helt enkelt vänta ut ovädret, för just nu öser det verkligen ner. Har aldrig varit den som ogillat när det regnar, det är ju bara lite vatten. Men åska ...... NEJ, med stora bokstäver. :) :) 

Men inte stör det Beatrice inte. Här städas det på, åska eller inte. Synd bara när hon skall till tvättstugan, med tanke på ösregnet. :( 

 
Ja, som sagt, det är ju svårt att fotografera åska. Men det är då rakt inget solsken. Fast man skall väl inte klaga. Det behövs lite regn för att träd, buskar och jord skall må bra.

VILKEN SJUSOVARE!!

Är det nu man skall kalla mig för sjusovare? Alltså, jag vaknade halv 10. Så länge tror jag aldrig att jag sovit någon gång. :) 
Jag känner mig riktigt utvilad. Enda nackdelen är att mitt jobbsök kommer lite i efterkälke. Men det kan helt enkelt inte hjälpas, jag behövde tydligen sova ut. :) :) 

När jag vaknade var Beatrice i full gång med tvättsortering. Jag är ju inte direkt van vid att här är sådan aktivitet på morgonen, kroppen fick något av en aktivitetschock. :) :) 
Men jag skall nog kunna få i mig mitt morgonkaffe i lugn och ro ändå.
Och eftersom jag nu missade besöket hos Pia igår, sticker jag dit idag så fort jag vaknat till liv. Idag tar vi inga omvägar, det blir raka vägen från mig till henne. Tar inga risker så att planerna blir omkullkastade. hahaha

Ha en bra dag och var rädda om er.

GODMORGON.

MATKOMA DE LUXE!!

Det är väl ingen som missat att jag nog är världens stoltaste farmor. Och inte bara jag, Beatrice är en stolt faster, som gärna berättar för den som vill höra om vårt lilla mirakel.

Ja, vi sitter just nu barn- och hundvakt. Det är ett riktigt nöje att ha att göra med lilla Alexander och Molly. När vi var ute en sväng med Molly så var hon sååå snäll och gjorde precis vad hon skulle, medan lillkisen sussade så sött i vagnen. Man kan ju inte annat än att känna sig stolt över sin familj.
Tror att båda dessa faktiskt har hamnat i matkoma just nu. Ja, så blir det efter en kväll i vårt sällskap. hahaha

Vi har i alla fall ätit nu. Dock blev det bara lite hopkok från rester vi hade i frysen. Men det går bra det också, det skall ju ätas det med. Och trött blev jag också efter maten. Det kan ju förvisso tänkas att min trötthet kommer lite av att jag hör både Molly och Alexander snarka på olika håll i lägenheten.
Ja, som jag sa, vi har matkoma de luxe hemma hos oss just nu. :) :) 

Nu säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn och dröm härliga drömmar.
Hörs i morgon.

Just ja, glömde berätta att Molly inte kan se en pinne ute utan att plocka den med sig. :) 


Mina två sötnosar, stolt mamma och farmor. :)
Nu skall maten smältas, extra skönt då att få ligga i fasters famn och dåsa.

ÄNDRADE PLANER!!

Det är som jag alltid har sagt, planer är till för att ändras. :)
Dock går det lite väl snabbt ibland, även för mig. Det blev ju aldrig något kärt Pia-möte idag. Tänk att klockan alltid skall rusa iväg på det här sättet, tur man har förstående vän. :) :)
Så nu sköt vi upp vår träff tills morgondagen istället. Skall verkligen försöka åka iväg på morgonen, så inte dagen blir så kort. ;)

I gengäld så blir jag och Beatrice barnvakt ett par timmar ikväll, medan mamma och pappa går på bio. JIPPI. Älskar verkligen att passa det lilla charmtrollet. :) :)

BESÖK!!

Eftermiddagen var planerad som så att vi skulle ta oss en tripp till stan, Beatrice behöver justera sina glasögon. Samtidigt ringde Teddy och ville ha med mig till stan i ett annat ärende. Okej, tänkte jag tidigare då, det kan jag väl göra. Och efter det tänkte jag då ta en tur till bästa vännen.

Men plötsligt ringer Dennis och Dessi. Och ja, naturligtvis är jag ju flexibel. hahaha
Vi får helt enkelt ta stan en annan dag, troligtvis i morgon. Och när Dessi och charmtrollet varit här, beger vi oss till Pia så klart.

Nu kom precis Dessi med Alexander och Molly i släptåg, så nu skall jag vara lite social.

INTE VAKEN!!

Meeeen vad hände nu då? Gick till sovrummet för att bädda ...... och vaknar nu. Jag säger ju det, jag kan inte se kuddar. :) :) Vissa kan inte ha godis hemma, jag kan inte ha kuddar. hahaha

Snacka om att förstöra hela förmiddagen. Och nu får jag lägga på en högre växel om inte hela dagen skall gå till spillo. SUCKAR :) :) :)
Frågan är om jag har högre växel, känns inte så. Hahaha

JAG FICK STRANDEN MED MIG HEM!!

Godmorgon alla. Ja, det är en riktig tidig morgonhälsning, vaknade halv 5 och är inte människa att somna om. Hur skall denna dag sluta när jag vaknar så här tidigt hmhmhm?
Jag skulle ju hoppa i duschen när jag kom hem igår, men istället slocknade jag med kläderna på och vaknade till full belysning i lägenheten. Ja, det är ju som sagt inte första gången det händer. Jag förstår inte varför jag slocknar så fort huvudet känner av en kudde. hehe
Det är väl antagligen därför jag vaknade så tidigt, känslan av att ha fått med sig halva stranden hem. Det är ingen mysig känsla, så det blir till att kasta sig i duschen nu på morgonen istället. :) 

Vi hade en riktigt härlig dag igår och lite mobilbilder blev det också. Ja, ni förstår väl varför jag fotograferade med mobilen? Helt rätt, kameran låg i väskan, chipet var hemma. hahaha

Ha en skön dag där ute. Hoppas ni är piggare än vad jag lär känna mig om ett par timmar. :) :) 

DAGEN AVSLUTAS MED MAT OCH KAFFE!!

Detta har varit en otroligt härlig och perfekt dag. Dock var vi väldigt överens om att vi gladeligen kunnat klara oss utan sanden på stranden. Inte medan vi befann oss där, men nu i efterhand har vi sand överallt, till och med i hårbotten. hahaha. Det blir raka vägen in i duschen när vi kommer hem. :) :)

Just nu sitter vi och myser utanför ett matställe i stan. Jag var ju tvungen att få i mig lite kaffe. Kan det vara därför jag nu börjat få huvudvärk? Jag har ju inte druckit kaffe på flera timmar. Och det kan jag lova, det var riktigt gott med kaffe nu.

HÄRLIG DAG PÅ STRANDEN!!

Sååå skönt vi har det.
Det är riktigt nice att bara ligga här och slöa. Beatrice har redan varit i plurret flera gånger, nu mår hon allra bäst. :)

Tänk om man bodde i ett hus nära en strand, vilken lyx det hade varit. :) :)
Drömmar, drömmar......

Nu fortsätter vi sola, hörs sen.

MOT STRANDEN!!

Det är ju alldeles för varmt för att sitta och hoppa på en buss. När vi väl kommit ut på gården slog värmen till ordentligt. Jag lovar, vi kunde knappt andas. :)
Så istället sprang vi hem igen och hämtade badkläder. Japp, det blir en tur till stranden.
Det blev lite diskussioner om var vi skulle, så det tog sin lilla tid.
Men nu är vi i alla fall på väg, velpottorna. :) :)

DET RULLAR PÅ!!

Ja visst rullar det på här hemma ...... nästan i alla fall. :) 
Vi har ätit frukost och är väl mer eller mindre vidgjorda. Svårt att släppa SIMS bara, men nu tvingar jag mig själv bort därifrån. hahaha
Jag har inte bara spelat SIMS, det finns ju lite annat som är viktigare. Men mellan varven har jag ändå inte kunnat låta bli att kika in där. :) :) 

Men nu är det slut med det för några timmar. För nu tänker vi göra vid oss och ge oss ut lite i luften.
Har ingen aning om vart vi hamnar. Dessutom har jag inte haft för vana att åka buss utanför Malmö, så det blir en ny upplevelse. Hör ni inget från mig på några timmar, hoppas jag ni går skallgång. :) :) 

Nej, nu har jag inte tid längre. Måste dra bort Beatrice från datorn och SIMS......

VAKNADE LÅNGT INNAN TUPPEN!!

Godmorgon alla söta.

Idag är det en riktig piggelin som sitter och skriver.
Igårkväll när jag och Beatrice kom hem satte jag mig som vanligt vid datorn. Efter en kvart började ögonen gå i kors. Tro det eller ej, men jag var i säng innan 23. Och jag tror minsann att jag somnade på två röda, vet inte när det hände sist. :) :) 
Och det sköna är att jag vaknade tidigt och har redan hunnit duscha. Det känns som det här blir en BRA förmiddag med jobbsök.
Om det går som jag vill så tänkte jag att vi kanske skulle utnyttja våra sommarkort lite idag, åka runt och se oss omkring. Och ja, naturligtvis utanför Malmös gränser. :) 
Tror ni jag klarar av att vara ifrån min dator? Måste ju säga att jag hade lite abstinens i helgen när vi var iväg så många timmar. hahaha

Men vi får se hur det blir. Mycket hinner hända här hemma från en timme till en annan. Nu skall jag först dricka mitt morgonkaffe och mysa i min ensamhet.

Ha en härlig dag alla och var rädda om er.

MYS PÅ UTESERVERING!!

Jodå, visst blev det en liten runda idag med. Nu på kvällen känner jag att jag är på väg tillbaka efter alla timmar i bilen. :)
Guuud så slöa vi har varit, både jag och Beatrice. Och inte blev det av att jag plockade något heller. Det är bara Beatrice sim varit lite flitig med köket.
Nåja, i morgon är en ny dag, så tar vi nya krafter. :) :)
Men mat måste man ju ha. Så det fick bli ett gulligt, lite gatukök ikväll.

Nu passar jag på att säga godnatt. Hoppas resten av er kväll blir bra, och dröm sött.



LITE BEVIS FINNS DET!!

Även om jag blev av med alla bilderna från High Chaparral, så har jag ändå liiiite bevis på att jag har varit där. :) Vad vore ett besök till vilda western och indianerna om jag inte köpte med mig lite indianprylar. Blev stormförtjust i deras väskor och kaninplädarna, så det fick så klart följa med mig hem.
Och ja, godis, vad annars? 

Satt här och blev sååå sugen på godis. Beatrice hade gått ut, så jag tänkte att hon kanske kunde sticka och handla något gott. Men nej, henne fick jag inte tag i. Och plötsligt slog det mig att jag hade ju godis från High Chaparral. Vilken tuuur.
Inte världens nyttigaste. Men ja, det är i alla fall det jag knaprar på just nu.
Gott.

RIKTIGT SKÖN MYSDAG!!

Precis som jag förespådde innan så blev detta en riktig slappedag. Min tanke var ju att sitta en stund och bara "vara" framför datorn, och sen börja plocka här hemma. Skulle ju först börja med köket eftersom vi inte gjort något alls under helgen. Men när jag kom ut tidigare och skulle äta frukost med Beatrice, visade det sig att det inte behövdes. Jo men visst, Beatrice hade varit i farten. :) :) Ja, vad säger man? Jag slappar väl lite till då.

Ja, jag har ju inte BARA "slappat". Jag har ju varit arkitekt också. Ja, nästan i alla fall. Pengarna tog slut, så det blev varken, golv, tapeter eller gardiner. hahaha

ARBETSLÖS VECKA 31!!

När inlägget om min arbetslöshet kommer upp på Måndagen istället för på Söndagen så förstår ni att jag verkligen var seg igår. :) 

Förra veckan planerades det en hel del när det gällde våra små utflyktsmål till helgen. Jag prioriterade det lite framför mina jobbsök för Beatrice skull. Jag vill ju gärna att hon skall ha något trevligt att ta med sig till skolan, även om det inte kan ta bort resterande sorg.
Just därför blev det inte heller så mycket jobbsök, endast två fick jag iväg förra veckan. Men jag tycker ändå att det är okej med tanke på att det är sommartider fortfarande, och lite mindre lediga jobb att söka.

Just nu mår jag väldigt bra trots att jag är arbetslös. Jag känner ingen olust, och inte heller någon stress inför jobbsökandet, som jag annars brukar göra någon eller några dagar varje vecka.
Jag har trivts riktigt bra av att ha barnen runt mig nästan hela helgen. Och trots saknad så har vi haft väldigt kul ihop.

Lite dåligt samvete fick jag en dag förra veckan, när jag fick höra att jag blivit gnällig och snäsig. Och det tros vara för att jag förlorat en värdefull vän. Men det är inte heller hela sanning. Det är ju så att när man är orolig för något, känner olust, tycker det är jobbigt att vara arbetslös och en massa annat, då brukar sådant släppa när man får utlopp för det och pratar med någon. Men eftersom jag numera inte har den där trygga axeln att häng läpp hos, eller får prata ut, då blir humöret något sämre. Så det är troligtvis det som hänt.
När jag nu fick höra det lovade jag mig själv att verkligen tänka till och inte ta ut det över nära och kära. Jag kan i alla fall försöka. ;) 

Men som jag sa nyss, så mår jag ovanligt bra ändå. Nu har vi en ny vecka och jag skall absolut försöka skärpa mig på arbetsfronten. Idag vet jag dock inte om jag orkar med det riktigt. Jag är fortfarande seg efter helgen. Och lägenheten behöver sig också en omgång, så vi får se hur jag gör.

JAG ÄR RIKTIGT SEG!!

Så seg jag var igår. Tänk att det tar mer än en dag innan man är på banan igen när man varit på utflykt. :) Och jag känner mig fortfarande en aning dåsig. Det tar minsann på krafterna att åka bil så många mil. Det var dessutom två dagar i sträck med långa dagar. Men kul har vi haft på vägen, så jag tar gärna segheten nu. :) :) 
Dennis och Dessi åkte inte hem förrän på kvällen. Så vi bara satt och slappade. Vi orkade inte ens laga mat, så det blev bara lite kassler och potatisgratäng, som de fixade när de var ute på lite ärenden.

Idag tänker jag göra så lite som möjligt. Och bil tänker jag absolut inte åka idag. :) Tror faktiskt att Beatrice för en gång skull håller med mig.

Nu var det meningen att jag skulle morna mig i min egen lilla ensamhet med mitt kaffe. Men gissa vad som då händer? En nyckel sätts i ytterdörren och in kommer Teddy, pigg som en lärka. Han tänkte ta en liten paus i sitt städande. Och så kom han att tänka på sin lilla mamma, gulligt va?

Nej, nu skall jag vara lite social ...... och så väntar mitt kaffe förstås.

ÖLANDS DJURPARK I BILDER, DEL 2!!

Nu får vi se om det fungerar att lägga in fler bilder. Om de nu skulla hamna lite på sned så beror det på samma fel jag hade innan. Skall se om jag får till det så det går att titta.
Jag har ju som sagt en hel drös. Men här kommer ett litet axplock till från en helt perfekt dag på Ölands djurpark. :) 

Detta blev Alexanders första utflykt, även om han inte lär komma ihåg något. Det var ju ganska många mil för honom att åka. Men vi stannade så klart ofta och han var jätteduktig där i bilen. :) :) 

ÖLANDS DJURPARK I BILDER, DEL 1!!

Besvikelsen över att jag raderade High Chaparrals bilder har faktiskt lagt sig lite nu. Vi fick minst lika bra bilder från Ölands djurpark, så ni få njuta av de istället.
Och nej, dessa bilder raderades inte. Jag lyckades, jippi. :) :) 
Det blev jättemånga bilder. Kunde ju inte lägga upp hur mycket som helst, så ni får ett axplock här.

Det kommer lite fler bilder sen. Men av någon anledning skall ju det mesta strula idag. :( Tror inte jag är riktigt vaken än, för jag lyckas inte lägga in övriga bilder. Men det kommer. Den som väntar på något gott ......
 


Vet inte varför, men Dennis var inte speciellt omtyckt av den här geten. hahaha
När Dennis vände sig om tog geten sats och försökt stånga honom. Det blev dagens riktigt roliga händelse. :) 

SKULLE BLI BILDER FRÅN HIGH CHAPARRAL!!

Man skall alltså INTE hålla på med digitala bilder när man är trött.
När vi var på High Chaparral togs det ju massor av bilder, tror jag tog närmare 200. En del dåliga, men en hel del som var riktigt roliga och jag skrattade gott när jag såg vissa bilder. Och vad tror ni jag gör? Satt här nu för en stund sedan och skulle kolla vilka bilder som skulle in på bloggen. Istället för att kolla en och en och sen klicka på lägga till bilder, så tar jag ALLA bilderna från High Chaparall och klickar på delete. Smart, eller?? Så nu har jag inga bilder alls kvar från den dagen.
Jag är riktigt arg på mig själv just nu, gaaahhh.
Som sagt, sådant skall man inte hålla på med när man är trött. :( 

Jag hittade lite överblivet spill som tagits med mobilen. Tror en del har lagts in under tiden jag bloggade från High Chaparral. Men eftersom jag inte gillar att publicera inlägg utan bilder, så bjuder jag på dessa en gång till.

Nu skall jag sitta och irritera mig lite till på det, innan jag börjar kolla på bilderna från Ölands djurpark. Så får vi hoppas att jag inte gör samma misstag igen. :) :) Får väl dricka en stor balja kaffe till så jag vaknar till liv ordentligt och gör rätt ...... 

SKÖNT ATT VARA HEMMA IGEN!!

Godmorgon på er.
Nu har jag fått SOVA, slapp vakna extremt tidigt, som jag fått göra de senaste 2 mornarna. Jag känner mig trött men det är väl kanske inte så konstigt. Klockan blev mycket när vi kom hem inatt, den var närmare halv 1. Dennis var helt slut och orkade inte köra. Det var knappt han orkade köra till Malmö, vilket märktes den sista biten. Så det det blev ganska självklart att de övernattade hos mig. Och nu ligger alla och snarkar.
Jag skall i alla fall försöka vakna till liv med lite kaffe innan det blir liv och rörelse här hemma. Jag har inte fått sitta för mig själv så mycket den här helgen, så jag njuter lite extra av egentid nu. :) :) 

Det blev så klart ganska mycket fotograferat, både på Fredagen och Lördagen. Jag måste gå igenom och sålla alla bilderna, men det kommer troligtvis att komma upp här under dagen.
Och en sak till, jag tänker INTE åka bil idag. Det kommer att bli en riktig slappedag, det tar på krafterna att åka på utflykter minsann. hahaha

Nu blir det morgonkaffe ...... 

ÄNTLIGEN MAT!!

Nu blir det äntligen mat. Sitter på en mysig liten restaurang och inväntar maten. Jag är vrååålhungrig, och känner hur humöret dalar lite. Typiskt mig när jag gått utan mat för länge. :)
Tur att det är snabbt avhjälpt.

Efter maten blir det en kaffe latte. Och sen blir det troligtvis blås hela vägen till Malmö.

Nu kommer maten, så nu äter vi.
Mums.

HEJ DÅ DJUREN!!

Då säger vi hej då till alla djuren för den här gången.
Vi har haft en supertrevlig dag, som avslutades på tivolit. Naturligtvis har det tagits massor med bilder. De kommer upp här på bloggen endera dagen. :)

Däremot är dagen så klart inte slut än. Vi har fortfarande middagen kvar som skall avnjutas på någon trevlig restaurang utmed vägen. Ja, någonstans i Sverige. Och som jag alltid brukar säga, när jag vet så vet ni. :) :)

ÖLANDS DJURPARK!!

Vi är och hälsar på djuren nu. Men ogästvänliga som de är så ignorerar de oss hahaha. Varje gång kameran åker fram vänder de häcken till. :) :)

Idag var jag ordentligt förberedd och har bunkrat upp med vatten. Men trots solen är här lite behagligare än på High Chaparral, här är lite mer träd att gömma sig undan solen. :)

Fast det vet det hundan om inte Dennis redan börjat få solsting. Eller vad tror ni? hahaha

ON THE WAY!!

Fortfarande på väg.
Det börjar faktiskt kännas en aning i kroppen att för andra dagen i rad sitta långa sträckor i en bil.
Men vi stannar i alla fall med jämna mellanrum och sträcker på benen. :)

Nu är lilla charmtrollet torr i blöjan, mätt i magen och babblar som bara den. Han har jättemycket att berätta för oss hahaha. Och faktiskt inte bara han. Var ju tvungen att fylla på energi jag också.

Om bara någon timme får vi hälsa på djuren. :) :)


MOT ÖLAND!!

Då var vi iväg, något senare än planerat. Ingen av oss orkade äta frukost hemma, så vi lyxade till det med en McDonaldsfrukost. :)
Men nu är vi som sagt på banan igen, med fulla magar.

Nu tänker jag luta mig tillbaka, njuta av bilfärden och SOVA.

EXTRATIDIG MORGONHÄLSNING!!

Det blev en riktigt tidig morgon idag. Försökte hålla mig vaken, för att sen kunna sova i bilen när vi ger oss iväg. Men framåt 3-tiden blev det ändå för mycket, då slocknade jag. Beatrice väckte mig vid 4 och hade då lagat kaffe, den goingen. :) 
Jag vill ju absolut inte påstå att jag är pigg, ser nästan inget annat än grus framför ögonen. :) :) 

Nu skall vi alldeles strax bege oss hemifrån, mot Ölands djurpark. Idag åker jag med mina barn, skall bli superkul. Det blir första utflykten tillsammans med Alexander. Härligt, härligt.
Idag kommer både jag och Beatrice att vara ordentligt förberedda, med både vatten, huvudskydd och solkräm. Beatrice brände sina axlar lite igår, jag vill helst inte att det skall bli värre. Så idag skall hon smörjas in ordentligt, och flera gånger under dagen. Får man tro väderleken, så blir det varmare idag än igår, hur nu det kan vara möjligt. Igår var det så hett, att jag flera gånger blev orolig att vi skulle få solfrossa. :)

Ha en härlig dag alla. Och glöm för allt i världen inte att smörja in er om ni ger er ut i solen. Det kan kosta mer än det smakar.

GODMORGON.

MOT MALMÖ!!


Nu har bilen styrt kosan mot Malmö. Vi lär inte vara hemma förrän någon gång omkring 23-tiden, så ett par små stopp blir det troligtvis.
Kan säga med handen på hjärtat att jag är riktigt trött, så klart har ju solen tagit på krafterna. Men vi har haft superkul med kanonväder hela dagen. :)

Det skall bli härligt att komma hem. Det blir dock bara en snabb vända och vila fötterna hahaha. I morgon bitti går färden mot Ölands djurpark.
Vi har fått myror i brallan. :) :)

Och så här trötta är vi allihop. Märkligt att jag är vaken, men inte Beatrice. :)



SISTA SHOWEN FÖR DAGEN!!

Här är det verkligen vilda western, och man blir ju som ett barn på nytt, när man befinner sig här på High Chaparral.

Det enda tveksamma är väl kanske att man inte alls kan gömma sig någonstans från solen. Men det är i alla fall inte kallt, så vi får väl tacka vädergudarna. :) :)

Nu är det som sagt westernshowen, har inte tid längre.


PÅ VÄG TILL MEXICO!!

Nu väntar en 14 dagars lång resa. Var vi skall? Vi är på väg till Mexico. :) :)

Här är härligt väder. Något lomhörd efter allt skjutande. hahaha. Men jag klagar inte, älskar att se alla barn på så gott humör.

Nej, nu har jag inte tid längre. Måste hålla koll på tågrånarna. ;)

VÅR FINA NATUR!!

Har ni det bra? Det har jag trots att jag än så länge bara suttit i bilen. :)

Stannade precis till för att ta en sista bensträckare innan vi är framme.

Måste bara visa det här. Lite nonchalant kan jag ju tycka det är att kasta skräp på det här sättet, speciellt som det står en soptunna bara en liten bit bort.

Nog om det. Nu är vi snart framme, så nu lägger jag undan telefonen för ett tag.

NÅGONSTANS I SVERIGE!!


Såja, nu har vi kommit en bit på väg och har stannat för en liten bensträckare.
Och jag som somnar så lätt när jag åker bil, slocknade så klart så fort vi körde ut från parkeringen. :) :) Nu har jag ingen aning var vi befinner oss. Ja, ja, någonstans i Sverige är vi i alla fall.

JAG ÄR VAKEN ... !!

... men så, så trött. Jag klarade inte att vara vaken riktigt hela natten. Tror jag slumrade till vid halv 4-tiden, så det var tur jag ställt klockan på halv 6. :) 
Beatrice har också slocknat, men jag låter henne sova en liten stund till. Sen måste hon upp om vi skall hinna få i oss lite frukost.

Jag kommer alltså att logga ur mig här om någon timme. Naturligtvis blir det uppdateringar lite under dagen. Dock kommer det inte att bli massvis med bilder. Det segar sig alltid när jag skall lägga in bilder via mobilen, sen tar det ju lite mer data också (tror jag :) ). Men kameran följer så klart med, och ja, jag har satt i chipet hahaha.

Nu skall morgokaffet ner i halsen, sen skall Beatrice väckas.
Ha en härlig dag där ute.

Godmorgon.

UPPESITTARNATT!!

Det blir ett sent kvällsinlägg.
Har haft gäster här ikväll, och det kändes lite ofint att sitta med bloggen då. Jag vet, brukar ju kunna göra det ändå. Jag får väl fjäska lite här och säga att jag ville ha kvalitetstid med nära och kära. Hör och häpna, även mamma kom över på en kopp kaffe med dopp. :) 

Ikväll är planen att jag skall ha uppesittarnatt. Japp, tänker sitta uppe hela långa natten. Tror ni jag klarar det? :) :) Det är så att i morgon bitti klockan 7 åker vi till High Chaparral över dagen. Och ni vet ju det här med mina morgonsträckor hahaha. Måste ha gooood tid på mig med att dricka kaffe. Så jag "vakar" inatt och sover i bilen i morgon.
Får hitta på något så jag inte slocknar. Men det lär väl inte bli så svårt, jag har ju god hjälp av SIMS. Dessutom måste jag nog plocka undan här lite också, så det ser något sånär ut när Dennis och Dessi intar lägenheten i morgon. Det är alltså ingen risk att lägenheten känner sig övergiven, här hemma är det ju alltid liv och rörelser. hahaha

Nu säger jag i alla fall godnatt till alla er som faktiskt tänker sova inatt. Hoppas drömmarna blir fina, så ni vaknar med ett vackert leende i morgon. :) 

Sociala gänget var på besök. hahaha

ÄNTLIGEN, SOM JAG LÄNGTAT!!

Jag ville ju bara uppdatera er vad jag gör just nu. Och jag kan bara säga JIPPI, här skall spelas. Japp, fick hem SIMS 2 med posten idag, snabb leverans av CDON.

Ja, det är inte det enda jag gör förstås. Jag sitter även barnvakt till lilla charmtrollet. Han var lite kinkig tidigare, men nu sover han sååå fint i sin vagn, den godingen. Beatrice hade svårt att släppa honom ifrån sig när hon skulle till tvättstugan. Jag brukar ofta inte ha en chans på honom när Beatrice är i närheten hahaha. Men det gör inget, han är precis lika go att titta på.

Medan nu Alexander sover, har jag installerat SIMS 2. Så ja, ni kan ju lista ut vad jag kommer att göra halva natten. :) :) 



Teddy var upp om en sväng innan med en kompis. Har bara pratat med henne på skype tidigare, så det var trevligt att träffa henne i verkligheten. Det är alltid trevligt och lära känna "barnens" vänner. :) :) 

ARBETAT KLART!!

Nej, det blev inga fler jobbsök. Energin tog plötsligt slut. Men jag fick gjort en hel del, så jag är riktigt nöjd med mig själv. :)

Nu sitter jag bara och har det skönt på balkongen med svärdottern. Och naturligtvis Molly, som också myser på med sitt goda.
Molly säger: Mums, vad gott.

FLITENS LAMPA LYSER!!

Oj, oj, vad energin flödar idag.
Klockan är inte mer än 9 och jag har redan hunnit söka två jobb. Jag vet, det låter inte mycket. Men klockan är inte så mycket än, hittar jag lämpliga arbeten lär det ju bli något eller några till idag. Tänkte belöna mig själv med en god kopp kaffe, innan jag fortsätter. :) :) 

Blev lite full i skratt nu när jag satt och sökte jobb. För ett par dagar sen ringde jag till arbetsförmedlingen. Och samtidigt som jag hade damen på tråden bad jag om jag kunde få hemskickat något eller några jobb som inte kommit ut på deras hemsida än. Så hon var gullig och skickade över fyra förslag till mig. Ett av jobben klickade jag in mig på idag, och i annonsen står det att företaget har öppet hus varje Onsdag 8.30 - 11.30, då man besöker de och lämnar in sitt CV och personliga brev. Företaget ligger alltså i Helsingborg. Skall man lämna in sin ansökan där får man kanske planera in en utflyktsdag hahaha. Tyckte det var lite komiskt. Jag har sökt många jobb det senaste året. Men jag har aldrig stött på det tidigare, att det står utförligt att man skall lämna in sina papper under deras "öppet hus"dagar. :) 
Ja, varför inte. Jag har ju mitt sommarkort, så vi kan väl kanske ta en tripp till Helsingborg en dag. :) :) 

Nu skall jag njuta av en välförtjänt kopp kaffe och en kaka, mums.

SA ALDRIG GODNATT ... !!

... så jag säger godmorgon istället. :) 

Vi hade besök här igårkväll. Dennis och Dessi var ju tvungna att hämta Molly, som kommit och hälsat på lite tidigare. hahaha
Det var en härlig stund, med mat, kaffe och en massa struntprat. Tiden gick fort och när jag och Beatrice blev ensamna igen var jag för en gång skull riktigt trött, så jag bara kastade mig i sängen och somnade på stört. Och DET har inte hänt på väldigt länge.
Men glad är jag för jag vaknade och var jättepigg, och trots den tidiga timmen är jag redan påklädd och sitter med mitt morgonkaffe.

Idag blir det sista dagen för jobbsök den här veckan. Jag brukar visserligen inte söka på Fredagar, ibland har det ändå hänt att jag suttit med det om jag haft en seg vecka.
I morgon åker vi dock till High Chaparall över dagen så då blir det inget alls. Men jag känner mig ganska taggad idag. Så det kommer att bli bra det här. :) :) 

Nu fortsätter jag med mitt morgonmys. Ha en bra och solig dag alla, och var rädda om er.