carinag.blogg.se

12 YEARS A SLAVE!!

Då kör vi ett litet filmtips innan läggdax.
Den här filmen såg jag så sent som i kväll. Gillar ni filmer om slavhandeln på 1800-talet? Gillar ni sanna berättelser? Då är detta en film för er. Jag är inte så förtjust i själva slavhandeln, däremot älskar jag sanna historier. Och är det dessutom något som verkligen har fastnat i historien tycker jag absolut man bör titta för att hålla historien och vad som har hänt/kan hända vid liv.

Filmen heter "12 years a slave" och handlar om Solomon Northup som blir kidnappad och säljs som slav till olika plantager i Louisiana, där han arbetade i 12 år innan han lyckades bli fri.
Solomon skrev sina memoarer 1853.

Filmen utkom 2013 och är suverän, dock väldigt rå. Vid några tillfällen i filmen var jag tvungen att pausa för att hämta andan, gå ut och röka m.m. Måhända jag är känslig, men jag tyckte bara det var FÖR mycket mellan varven. Men som sagt, det är en suverän film och bör absolut ses för den som ännu inte gjort det.

Med detta filmtips och lilla filmklipp säger jag godnatt. Hoppas ni får en god natts sömn och vaknar pigga och utvilade i morgon. :) 
Sov gott alla.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: