carinag.blogg.se

"SISTA STUNDEN" UPPDATERING!!

Smiter in och gör en snabb uppdatering.
Maten håller på att tillredas för fullt i köket av Dessis mamma. Dock kände jag mig något i vägen i mitt lilla, lilla kök, så jag passar på att kika in här på bloggen. :) :) 

Hoppas ni får en härlig nyårskväll alla. Själv skall jag ta det lugnt. Jag känner mig inte riktigt taggad för att fira in det nya året, men det kanske kommer senare ikväll. Det är i alla fall vad jag hoppas på. :) 

NYCKELN HAR SKADAT SIG!!

Gick upp en sväng till mamma. Så jag lånade Beatrice nycklar för att komma in. Jag blev lite full i skratt när jag tog upp nyckelknippan och möttes av en väldigt böööjd nyckel. Det var tur jag inte skulle använda just den nyckeln. hahaha

Den nyckeln går hem till mig, och jag undrar just hur hon har lyckats öppna vår dörr. :) :)



SAMTAL MED BEATRICE!!

Har precis pratat med Beatrice i telefonen. Hon är på semester med mormor och Kalle, och jag måste ju säga att jag saknar henne. Det är alltid så tomt när inte dotra min är hemma, hur fullt hus här än är. Och jag tror faktiskt att hon saknar mig med, eftersom vi pratas vid 5-6 gånger varje dag. :) :) 
Hon är bara för go. När hon fick reda på att jag tvättar var hennes första kommentar "visste du hur du skulle göra när du kom ner till tvättstugan". hahaha
Japp, så ofta tvättar jag alltså. :) 

Nu blir det ett nytt tvättstugebesök innan jag knallar upp till mamma och kollar läget.
Hörs sen.

ÅRETS ALLRA SISTA DAG!!

Då är vi framme vid årets allra sista dag. Och inte vilken dag som helst, det är ju ... TVÄTTDAG. Och ja, idag skulle jag tvätta. Så nu är jag igång. Det är tur att jag inte har alltför mycket att tvätta eftersom det är nyårsfirande som gäller sen. Har ju hur mycket som helst att göra innan vi får gäster.

Jag säger samma nu som jag sa julafton ... idag blir det uppdatering i mån av tid. Kan ju inte vara så ofin att jag sätter mig vid datorn när gästerna väl har anlänt. hahaha
Men å andra sidan kan vad som helst hända. Det kanske blir ÄNNU FLER INLÄGG. :) :) 

Nu är det i alla fall morgonkaffe som gäller innan det är dax att gå till tvättstugan igen.

Jag hoppas ni får en ordentligt mysig dag och framför allt en kanonkväll med bra firanden.
Ha ett riktigt gott nytt år alla. Och OM ni nu skall skjuta raketer, så se till att vara försiktiga, var rädda om er.

TA VARA PÅ DENNA DAG, ÅRETS ALLRA SISTA DAG

BRÖLLOPSDUELLEN!!

Visst är det väl så att de flesta av er vet vem Kate Hudson är? För den som inte vet kan jag tala om att inte nog med att hon är dotter till den berömda Goldie Hawn, hon är även en riktigt superduktig skådespelerska och har gjort ganska många filmer som hamnat på toplistan.
Denna veckas filmtips blir en film med just Kate Hudson. Filmen visades faktiskt på TV för bara några dagar sen, "Bröllopsduellen". Och medan jag tittade på filmen slog det mig att jag bara måste dela med mig till er som eventuellt har missat den.

Filmen handlar om Emma och Liv, bästisar sedan barnsben, och deras framtida bröllop. Eftersom de skall vara varandras brudtärna så måste de gifta sig på olika datum. Men något går snett och bokningarna blir på samma hotell och samma datum. Hmmm, det blir ett bröllopskrig utan dess like, med både blåfärgat hår och för liten bröllopsklänning. Ja, många bäckar små ...... 
Sin vana trogen spelar Kate Hudson riktigt riktigt trovärdigt. Bästa väninnan spelas för övrigt av den duktiga skådespelerskan Anne Hathaway. Detta är en komedi av högsta klass, där tjejerna är tokigare än någonsin. Så därför säger jag till er som inte sett filmen än, skynda er att se den ... ni kommer inte att ångra er. Och till er som haft turen att titta på denna suveräna film kan jag inte annat än påpeka att ni måste så klart se den igen. :) :) 

Och med detta boktips och lilla filmklipp är det dax för mig att dra mig tillbaka. Det blir en lång dag/natt i morgon, så det gäller att få sin skönhetssömn. hihi

Godnatt och sov så gott. Och glöm inte att lägga er med ett stort leende, så sista dagen på året blir en bra och glädjefull dag.

Dröm sött

VI SÅG PÅ ALVIN OCH GÄNGET!!

Vi hade lite mys med lilleman tidigare ikväll. Det visade sig att Alvin och gänget gick på TV1. Och med tanke på att det är mycket musik i den filmen satte jag igång den kanalen ... och Alexander blev som hypnotiserad. Han glömde bort allt annat han hade för sig och bara stirrade på TV. Tror han brås väldigt mycket på sin pappa när han var liten. För plötsligt bara slocknade han. hahaha

Och kolla in tatueringen han har på armen. Han har numera gått från bebis till tuffing. :) :) 

VI SLAPPAR!!

Slappedag på hög nivå här hemma. Sen Dennis och Dessi kom hem för några timmar sen har vi i princip inte gjort annat äb underhållit Alexander, spelat monopol och snackat en massa smörja. hahaha

Vi fortsätter ett tag till med att ... SLAPPA.



2013!!

Jag sitter och har lite reflektioner från det år som snart är slut.
Det har varit ett riktigt tungt år. Och trots att mycket roligt och positivt naturligtvis har hänt, så är det ändå det tråkiga som satt mest spår. Jag inser självklart att det blir lättare och lättare att minnas tillbaka. Men just nu, när julen precis har varit och nyåret står inför dörren, så är det bara så jobbigt. Under 27 år har jag bara firat nyår två gånger på eget håll.

När jag satte mig här och skulle börja skriva om året som nu har gått så har jag stora luckor. Jag kan bara minnas andra halvan, från sommaren då hela vår vardag vändes upp och ner. Jag kommer liksom inte ihåg vad vi gjorde och hittade på med den första halvan. Så klart är Alexanders födelse en händelse som är stark och riktigt, riktigt lycklig. Fast det är också det enda jag för tillfället kan komma ihåg. Men även det kan smärta vissa dagar. Speciellt när jag ibland minns tillbaka till den dagen jag och Affe åkte till BB för att titta på vårt nyfödda lilla barnbarn, eller första gången vi var hem till Dennis och Dessi för att kolla in underverket igen.

Det går inte en dag utan att det kommer något minne som gör mig ledsen eller upprörd. Ofta går minnet tillbaka till sjukhuset och jag undrar om det inte hade funnits något man hade kunnat göra. Visst vet jag att det är fel att tänka så, att jag måste släppa de tankarna. Men vad gör man när de bara ploppar upp i huvudet? En del gånger har jag även funderat på om det hade kunnat bli en annan utgång om vi fortfarande varit gifta, och sen har det funnits de tillfällen där jag varit riktigt ordentligt arg på Affe som lämnat oss. Jag vet, det låter helt sanslöst. Men tankarna har funnits där, jag har inte kunnat styra över de.

Mitt bland allt kaos jag känner inom mig, så är jag så otroligt glad att jag har mina barn runt mig. De minner mig om en tid som jag absolut inte skulle vilja vara utan. Vi var och är trots allt en HEL familj.
Jag vet att det kommer att ta lång tid att läka. Men jag blickar framåt och ser ändå en ljusning i nästa år. För om detta året har varit så svårt, så borde nästa bli mycket, mycket bättre ... för oss alla.



BILDBEVIS FRÅN GÅRDAGEN!!

Tydligen tycker inte min kropp att den behöver mer sömn än 4-4/5 timmar något. Slocknade inte förrän vid 2 och studsade upp halv 7 ... klarvaken. :) 
Men vi firade i alla fall en trevlig födelsedag. Och sen var det inte helt fel att spela monopol. Det var riktigt många år sen jag spelade originalspelet. Lite märkligt kändes det bara att inte ha pengar med i spelet. Man får inte samma känsla när man bara sitter där med ett elektroniskt kort. Men ja, ja, spelen skall väl också in i 2000-talet. hahaha

Idag fortsätter jag med lite städning i min egen lilla takt. Men naturligtvis blir det först morgonkaffe så att jag verkligen mornar mig. Under tiden kan ni kika på lite bilder från gårdagen.

Ha en superdag alla, och var rädda om er.

GODMORGON


























SLUTKALASAT!!

Det blir ett snabbt godnatt ikväll. Det har varit folk här en bra stund. När vi väl blev ensamna satte vi oss att titta på femmans film. Det är där vi befinner oss just nu.
Plötsligt var det som om musten gick ur mig ... jag blev supertrött. Så jag har all bry med att hålla ögonen öppna. Men ja, jag vill så klart se färdigt filmen. Men därefter blir det raka vägen till sängen.

Jag hoppas ni har haft en bra kväll och att natten blir magnifik.
Sov gott alla och dröm sött. :)






KALASET FORTSÄTTER!!

Det kalasas för fullt här hemma. Det är alltid trevligt med gäster. Men jag som ofta är lite osocial blir snabbt trött. Jag får väl skylla på att jag börjar bli gammal. hahaha
Vi har iallafall äntligen fått tårta. Jag har gått och längtat efter det HELA långa dagen. :)

Nej, nu skall jag vara lite social och dricka mer KAFFE.
Hörs sen.



VI SPELAR MONOPOL!!

Dessi öppnade så klart sin födelsedagspresent ... Monopol med elektroniska kort.
Så ja, det är det vi sysslar med nu. Givetvis måste vi TESTA detta. Och nej, det var inte Dennis idé. hahaha



FULL RULLE HÄR HEMMA!!

Var energin kom från har jag ingen aning om, men jag fick så stor energikick att jag fortsatte när jag väl börjat i morse. Okej, mycket kvar ... men det går i alla fall åt rätt håll.
Man skulle ju kunna tycka att ett litet rum skulle krävas lite i "underhåll". Men icke då, mitt lilla rum kräver MYCKET städning. :) :) 
Men nu när jag äntligen fått min rullvagn så kändes det väldigt mycket enklare att städa och få undan allt som bara låg kastat i en hörna i rummet. 

Men nu blir det kaffe igen. Dennis har bakat tårta för fullt i köket och det ser sååå gott ut. Skulle gärna tagit en liten smakbit, men får väl antagligen vänta tills det riktiga födelsedagskalaset börjar. LÄNGTAR.

FEL DAG!!

Sååå flitig jag har varit och klockan är inte mer än 8. När jag druckit mitt morgonkaffe började jag dra bort sängkläder, sortera tvätt och allmänt undanplock. Och när klockan var 7, tog jag mitt pick och pack och drog iväg ner till tvättstugan ... bara för att upptäcka att det är på Tisdag jag skall tvätta. hahaha
Rätt tid ... FEL DAG.
Och när jag stod där i tvättstugan och letade efter min tvättkolv kom jag ju på att Dennis sagt senast igårkväll att vi skulle tvätta på Tisdag klockan 7. Är det åldern som spökar igen. :) :) 
Nåja, nu fick jag i alla fall renbäddat ... och det innan tuppen är vaken till och med. :) 

Så nu blir det lite mer kaffe medan jag väntar på att familjen Granström/Pettersson skall vakna. :)

DET ÄR DESSIS DAG!!

Idag är det ingen vanlig da´, för ida´ är det Dessis födelseda´. Japp, det är ingen hejd på firanden här hemma denna månad. Så idag blir det tårta och ännu en dag med paketöppning. :) :) 

Det absolut optimala när man lär känna sin svärdotter eller svärson är att man lär känna de INNAN de flyttar samman och bildar familj. Men inte jag inte. Jag lärde känna Dessi när hon väntade Alexander, tror hon var i sjätte eller sjunde månaden. Men hon blev ändå snabbt en del i familjen. Och jag skulle inte kunna tänka mig en bättre mamma och sambo till Dennis än just Dessi.

Så idag skall hon naturligtvis firas ...... med både tårta och paket. Men innan dess måste jag så klart vakna ordentligt. Och hur gör jag det bäst om inte med en stor balja kaffe och några balkongbesök. ;) 
Jag skall även ner till tvättstugan klockan 7. Och så klart, Beatrice är inte hemma, så jag får ta ALL tvätt själv. hahaha

Men som sagt, nu blir det först lite kaffe med "egentid". Ha en fantastisk Söndag alla, och var rädda om er. :)

GODMORGON

JAG BLEV JAGAD AV GÄSS!!

De säger att en flickas största idol och bästa vän som liten är pappan. Och jag tror nog att det kan stämma. I mitt fall var det absolut så. Därför kommer veckans minna att handla om just det, en dag när jag som 9-åring blir "räddad" av min pappa.

På den tiden var mina föräldrar gifta, och vi bodde i ett litet gulligt hus i Näsbyholm utanför Skurup. Vi var ofta ute på små äventyr och körde lite här och där i den skånska landsbygden.
En speciell sommardag hade vi tagit bilen till Svaneholms slott. Jag har inte varit där på många, många år nu, så jag har ingen aning om hur det ser ut där idag. Men på den tiden var det ett riktigt magnifikt slott, med stora grönområden, plats för fikastunder och en riktigt stor lekplats. Och ja, det var så klart lekplatsen som var mitt favoritställe när vi väl var där. :) :) 
En sak till som var väldigt vanligt där var att där strövade mycket gäss. Urgulliga "små" pippifåglar kan man ju tycka. Men för mig kommer nog gäss alltid att vara förknippad med den där lilla extra rädslan att inte gå för nära. För just vid den här perioden fanns det även små bebisar. Japp, där gick en stolt mamma med alla sina små bebisar. hahaha
På väg till lekplatsen fick den lilla "tigermamman" syn på lilla mig, som bara precis skulle gå och gunga. Och som den beskyddande mamma hon var trodde hon så klart att jag skulle ta hennes ungar. Hon vände sig snabbt åt mitt håll och började springa mot mig. Jag fick bara på ett ögonblick erfara hur fort gäss faktiskt kan springa. MEEEN då hade hon ingen aning om att MIN PAPPA faktiskt också var väldigt snabb i svängarna. För när lilla jag började storskrika och sprang allt vad mina små fötter orkade med mot mamma och pappa, vände pappa sig snabbt mot mitt håll. Och medan han sprang kastade han av sig sin trätoffla och fullkomligt skjöt iväg tofflan mot gåsen som tvärstannade. Naturligtvis träffade tofflan inte gåsen, men kom tillräckligt nära för att gåsen skulle tvärvända och springa tillbaka till sina skyddslingar.

Än idag har jag väldigt stor respekt för gässfamiljerna, som ofta strövar omkring nere vid hamnen i vår stad. Och jag ser alltid till att hålla mig på så pass stort avstånd att det inte kan misstolkas om vart jag är på väg. :) :) 

SNACKA OM TRÄNGSEL!!

Yes, yes, yes, jag hann. Nu är iallafall nyår räddad ... och naturligtvis blev det lite till ikväll också. :)
Men snacka om att här är mycket folk. Och för en gångs skull var det nästan tomt på systemet. Men INNE på Coop, för att inte tala om kiosken. DÄR var det så mycket folk att jag nästan välte vid ett par tillfällen. :(

Så givetvis var jag tvungen att varva ner med en kopp kaffe.

Puh, jag hoppas inte jag behöver handla mer innan nyår. :) :)



FRÅN VÄRME TILL KYLA!!

Hur skall jag hinna med det jag nu tänkte göra idag? Skulle ju iväg till systemet och inhandla min efterlängtade champagne, men fastnade vid datorn. Tro´t eller ej men ingen nöjeskörning, utan det blev en del mail som var tvungen att besvaras. Så nu har dagen bara sprungit iväg.
Får väl se om jag hinner ändå ... kanske om jag SPRINGER......

Japp, vi får höras sen ... rusar från värmen ut i kylan.

Och på tal om något helt annat. Jag fullkomligt älskar min nya spegel. :) :) 

REGNIG VINTER!!

Gooodmooorgon igen...
Japp, jag somnade om och sov jättegott ... i tre hela timmar. Nåja, det är bättre än ingenting. Det tråkiga är att man vaknar till smattret mot rutan av att det regnar. Inget kul alls.
Alltså, den här vintern har varit minst sagt lite märklig. Okej, att det inte varit någon snö. Men så här varmt har det väl aldrig varit i slutet på December, eller? Jag menar, 10 +grader är väl lite konstigt i alla fall??
OM vi nu skulle få någon vinter och snö, så kan jag nästan sätta mig i backen på att det blir i Februari och att det blir en riktig vargavinter. Blä, då blir det väl ingen sommar att prata om 2014.
Ja, ja, det återstår väl att se nästa år.

Nu skall jag i alla fall ånyo ha mitt morgonkaffe och piggna till. Den här gången blir jag säkert riktigt pigg. Ögonen har ju till och med öppnat sig självmant. hahaha
Sen får vi se vad den här dagen har att erbjuda. Hörs sen folket.

GODMORGON OCH GODNATT!!

Sitter här och funderar på varför man är så dum att man kliver upp på morgonen, lagar kaffe och sätter sig att dricka det ... när man är så trött att inte ögonen vill vara öppna än, och när man inte ens behöver, jag har ju ingen tid att passa precis. :) 
Men som den datanörd jag är, måste jag ändå kika in hit för att säga godmorgon. Tänker dricka mitt kaffe, eftersom jag nu lagt tid på att laga det. Sen blir det raka vägen till sängen igen.

Många av er har säkert en massa förberedelser inför nyår. Själv skall jag försöka hinna in om systemet och inhandla min årliga champagne. Det är inte alldeles, alldeles nödvändigt. Så hinner jag inte, så spelar det inte så stor roll. Men faktum är att av alla alkoholhaltiga drycker, så är champagne en av favoriterna. Dock dricker jag det bara till nyår, så ja ni kan ju tänka er hur ofta jag dricker. :) :) Det är kanske därför jag ser fram mot nyår så mycket. I år har jag varken Affe eller Beatrice hos mig. Och om jag får tro Teddy har jag inte honom här heller den dagen, tror han skall fira med flickvännen i Svedala. Så det blir väldigt lugnt och stilla här hemma.

Så, nu har jag babblat bort en stund ... och kaffet är uppdrucket. Jag säger godnatt igen och går och kramar kudden en stund till.
Jag hoppas i alla fall att ni får en fantastisk dag och glöm inte att vara rädda om er där ute.
Till er som stiger upp nu säger jag

GODMORGON

VÅR FINA JULGRAN!!

Vad sägs om en godnattsaga innan sängdax? Det är en ganska rolig sådan. Kan ju säga så här att under alla mina år, både som barn och vuxen, så har jag aldrig varit med om detta. I alla fall inte vad jag kommer ihåg. :) :) 

Det var lite tidigare idag. Jag låg på sängen och lite halvsovandes såg på en film. Efter ett litet tag kom Dessi in med Alexander i famnen och satte sig. Vi småbabblade, Dessi fixade med Alexanders naglar. Och ja vi hade det så där lite mysigt där vi satt och småsnackade.
Plötsligs hördes världens krasch. Vi tittade på varandra med stora ögon, jag fullkomligt flög upp ur sängen och rusade ut ur rummet. Samtidigt kom Molly inrusande med svansen mellan benen. Jag fortsatte med raska steg mot vardagsrummet ...... och möttes av världens kaos därinne. Tvärs över hela golvet låg julgranen. Den hade alltså vält ... med fot och allt. Jag menar, stammen var inte bruten eller ens i närheten av skadad, hela julgransfoten hade följt med. Jag fattar ingenting. hahaha
Nu ikväll reste Dennis upp den igen. Och den ser ungefär lika bra och fin ut som innan ... inte en enda knäckt gren. En del kulor har fallit till golvet och lite barr finns ju lite varstans. Men annars ser den lika fin ut som när vi köpte den. :) :) 
Sååå märkligt. Ingen fanns i rummet, Molly låg på sängen där inne, inget fönster var öppet så att granen kunde ha blåst omkull. Ja, jag förstår inte det. Gör ni??

Ja, med denna lilla roliga historia så säger jag nu godnatt. Hoppas er dag och kväll varit lika bra som min.
Sov gott alla och dröm sött. :) 

DÅ BÄR DET HEMÅT!!

Det är myyycket folk på IKEA minsann. Men nu är vi äntligen klara och skall bara lasta in i bilen.
Varför skall man alltid gå så himla länge där. Det är precis som om man aldrig sett möbler förr. hahaha

Nu rusar vi hemåt innan Dessi efterlyser oss. :) :)

Och ja just det. Vi var tvungna att tanka energi innan hemfärd. :)



PÅ IKEA MED DENNIS!!

Åkte till IKEA för att handla lite för mina julklappspengar. Då får Dennis syn på den säng som han och Dessi fastnat för tidigare. Jaha, han fastnade så klart där i drömmarnas värld. hahaha

Och det vet man ju att när barnen fastnar någonstans ... då är det himla svårt att få de därifrån. :) :)



JAG SÄGER NEJ TILL RAKETER!!

Jag kan verkligen inte med raketer, det finns absolut inget bra med det. De både kostar mycket och är livsfarliga. Jag kan faktiskt förstå att folk köper sådana. Men varför ... varför måste det börja skjutar en hel månad innan nyårsafton?
Faktum är att enligt gammal sägen skall man skjuta upp två raketer; en minuten innan 00 för att fira att det gamla året är slut, och en minuten efter för att fira in det nya året. Men det står ingenstans att barn, ungdomar som har tråkigt eller berusade personer skall leka med raketer.

Jag minns en gång när Dennis var ett par år gammal och vi kom gåendes på en gård där en raket landade och small precis framför Dennis fötter. Det var i början av December och långt kvar till nyår. Sådant gör mig så rasande. Det är inte nog med att personen som skjuter iväg dessa raketer utsätter sig själv för fara, nej det skall utsättas andra också för samma fara.

I vårt hushåll, precis som säkerligen i många andra hushåll, har vi en hund som är livrädd för raketer. Redan för ett par veckor sedan började Molly trilskas när hon skulle ut och rastas. Nu får de nästan dra ut henne, för hon måste ju ut och göra sina behov.

Nej, frågar man mig så borde det förbjudas. Om inget annat så borde det inte gå att få tag i raketer förrän dagen innan. Då kanske det hade minskats med förödelse och rädsla bland små barn och djur som faktiskt är livrädda för dessa högljudda saker.
Jag tycker det hade varit mycket trevligare, och framförallt mycket vackrare på himlen, om alla hade börjat skicka upp lyktor istället.


VI TESTAR LEKSAKER!!

Japp, nu är det dax att testa alla julklapparna. Inte för att Alexander förstår vad han skall göra med allt. Men han försöker iallafall. Och kan man inte göra på rätt håll, så kan man alltid vända upp och ner på leksaken och testa så... hahaha
Han är för söt där han sitter och försöker få till det. :) :)



ÄNTLIGEN MORGON!!

Alltså, kan man vakna mer än vad jag gör per natt? Så jobbigt. Jag har vaknat en gång i timmen, bara precis vaknat till, gått på toaletten, ut på balkongen en sväng, sen somnat om igen. Jag har inte ens haft mardrömmar, så jag vet inte varför jag vaknar som jag gör. Hmmm, kan det vara övergångsåldern som spökar?? Märkligt, för jag är hur pigg som helst nu ändå.

Och det är tur att jag är så pigg som jag är, för idag måste jag nog ta tag i dagen. I två dagar har jag rört mig mellan datorn och sängen, inte gjort något vettigt alls. Så idag blir det en sväng till affären och uträtta lite ärenden. Vem vet, kanske även en sväng till IKEA. :) :) 

Men nu först blir det så klart ...... kaffe, kaffe, kaffe. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

DET HAR VARIT EN LUGN KVÄLL!!

Alltså, i slutet av December och jag sitter här och svettas som en gris. Det är riktigt obehagligt så det har blivit många balkongbesök ikväll för att svalka av mig. :) 

Just nu sitter jag och sappar mellan Harry Potter på femman och Vad kvinnor vill ha på TV11. Idag har det varit riktigt bra filmer, synd bara att nästan alla filmer har överlappat varandra, så det har blivit mycket sappande kan jag tala om hahaha. Tur att jag sett de flesta av de.

Det har i alla fall varit en lugn och skön dag, med mycket vila och så klart mycket TV-tittande. Nu känner jag mig så där harmonisk så jag tror jag lägger mig innan kroppen kommer på andra tankar. :) :) 

Hoppas ni har haft en bra dag och att ni fortsätter så kvällen ut.
Godnatt och sov så gott.

MINA JULKLAPPAR!!

Ibland sker saker helt oväntat. Jag borde egentligen inte bli förvånad. Men när mina barn sätter den sidan till så vet de PRECIS vad de skall ge mig, vad jag helst vill ha. De är bara för gulliga.

En av mina absoluta favoritaffärer är IKEA. Jag älskar att gå där och strosa, plocka till mig lite varor och ta en fika. Så därför har det blivit lite av en tradition att jag får presentkort dit av mamma och Kalle, både när jag fyller år och i julklapp. Och detta året hade jag bland annat sett ut en urtjusig spegel som jag ville ha hängande bredvid väggklockan i hallen, de skulle matcha varandra perfekt. Visst, den tänkte jag ju köpa när jag fått mitt presentkort. Döm om min förvåning när jag öppnade paketet från Dennis och Dessi ...... min älskade spegel låg där i. :) 
Känner Teddy mig eller? Japp, nu är nyårsafton räddad. hahaha
Och så klart hade även Teddys gulliga flickvän skickat en julklapp. Faktum är att dessa grytlappar är hemmavirkade av Pernillas mamma. Jättesöta är de.
Men den största överraskningen kom nog från Beatrice, som både hade köpt en mjukglassmaskin OCH en äggkokare. Hon har alltså snappat upp när jag bara helt allmänt nämnt att jag skulle velat ha det. Hon är bara för go den tjejen.

Och vet ni vad det bästa är? Nu när jag fått det jag velat ha så har jag fortfarande pengar att handla för på IKEA. :) :) 

FILM IDAG!!

Trots almanackans röda dag har jag ändå varit liiite flitig. Satt faktiskt och betalade räkningar i förmiddags och tagit 2% av disken innan energin tog slut hahaha, så en del nyttiga saker har jag ju faktiskt hittat på med.
Nu har jag gjort mig en liten filmlista, är man tokig då? Är inte den ena filmen bra, fungerar det säkert med nästa. Så jag har plan B också hihi.
I alla fall, nu blir det ryggläge, fjärrkontrollen vid min sida och bara slapp, slapp, slapp.

Det var ju meningen att jag skulle iväg till affären och handla en del. Men vid närmare eftertanke så tror jag att jag struntar i det. Det känns som att det skulle vara helt okej med en slappedag till. Eller vad säger ni? Det är ju trots allt "Söndag" idag. :) :) 

FRÅN TEDDY!!

På självaste julafton berättade Teddy om julklappen som han handlat till flickvännens systerdotter. När han berättade att en sådan inte skulle få plats TILLSAMMANS med Alexander i hans säng blev jag så klart nyfiken och bad honom hämta den. Jag var ju bara tvungen att kolla in den nalle som lilla Julia skulle få.
Och ja, den var stooor ...... och så söööt. :) :) 
Kan bara föreställa mig Julias min när hon öppnade paketet. hahaha

TRÖST FRÅN OVÄNTAT HÅLL!!

Jag känner mig ganska pigg trots att jag hade en jobbig kväll igår och en jobbig och vaken natt. Men idag är jag ändå glad och känner mig upprymd, kan inte riktigt förklara varför, det bara känns så bra just nu.

Igår när jag rusat hemifrån och väl lugnat ner mig skämdes jag en aning. Vem rusar iväg som en annan barnunge på det sättet? Och när jag väl kom hem smög jag in på mitt rum med en gång, visste inte vad jag skulle göra och säga om vad som hade hänt. Vet inte om de andra i familjen skulle förstå. Vi pratar aldrig om känslor här hemma och har nog inte pratat om vår förlust med varandra.

Konstigt nog finns det folk runt omkring som ändå fattar så fort ett ledsamt inlägg kommer från mig här på bloggen. Och det är jag riktigt tacksam för. Bloggen gör underverk när man behöver "prata" av sig. Jag vet att en del tycker det är jobbigt att läsa, men vet också om att en del faktiskt "lyssnar" och förstår. Det handlar inte alltid om att finnas här för mig. Men bara tanken att det faktiskt finns någon som säger "behöver du prata så finns jag här", ja de orden hjälper mer än ni kan ana. Jag vet att det finns många som gärna ställer upp och lyssnar, som jag kan ringa till om jag vill. Men när den "hjälpen" kommer från någon som jag inte ens känner, som faktiskt skriver till mig och försöker trösta, det hjälper mer än allt annat.
Ett sådant meddelande fick jag igårkväll. Och plötsligt kändes det mycket lättare. Av att få läsa hennes historia med bara några rader gjorde att jag faktiskt fick annat att tänka på. Som sagt, det gjorde underverk. Under natten när jag sen hade svårt att sova, tog jag åter fram hennes ord och läste igen.
Så jag tackar henne av hela mitt hjärta att hon faktiskt tog dig tid att skriva till mig.

Nog om ledsamheter. Nu blir det lite mer kaffe. Har hunnit få i mig en kopp, och skall nu gå på min andra. Jag behöver ju massor av energi för att orka med dagen. :) Jag har en svärdotter som fyller år på Söndag så jag hade tänkt förbereda lite inför den dagen. Sch, kan ju inte säga mer här. Har stoooora ögon som läser. hihi.
Nu ... KAFFE

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

JAG IDAG!!

Då har jag en något jobbig stund igen. Förstår inte riktigt vad det är med mig. Är så känslig att jag tar åt mig så fort någon säger något till mig.
Och vad gör jag då? Rycker åt mig jackan och rusar hemifrån som en annan snorunge.
Jag ville ju tro att jag var den starka i familjen, men tydligen inte. Gårdagen satte sina spår och jag är inte riktigt mig själv än.
Kommer jag någonsin att bli det?



GÅRDAGEN!!

Är det fler än jag som älskar att slappa en dag som denna? Jag har i princip bara rört mig mellan datorn och sängen för lite TV-tittande hahaha. Sååå skönt det har varit.
Men jag har i alla fall tagit mig tid att kika på gårdagens bilder. Så jag tänkte kasta upp de här.
Och medan ni kikar på det så fortsätter jag att slappa. :) :) 























TRADITIONER PÅ JULAFTON!!

Dagen igår var ganska hektisk, minst sagt. Då det var Dennis och Dessi som var värdparet så gjorde inte jag så väldigt mycket innan gästerna kom. Jag sprang mest och var "springflicka" och hoppade in där det behövdes. De gjorde ett storartat jobb och maten var supergod. Enda nackdelen var så klart att det var så mycket mat att jag inte åt allt och blev ändå så mätt att jag nästan hamnade i matkoma. :) 

När två familjer plötsligt skall slå sig samman så blir det alltid en del nya traditioner som kommer till. Det finns ju aldrig två familjer som gör sina firanden på exakt samma sätt. Och jag är helt för det. Det är nyttigt att bilda nya idéer och hitta på nya saker. I mitt fall igår var det en positiv sak att spela "julklappsspelet". Det är något vi aldrig gjort i min familj och jag tyckte det var hur kul som helst.
Men sen finns det så klart negativa saker också. När julklapparna skulle delas ut blev jag smått förvirrad och visste inte riktigt på vilket ben jag skulle stå när plötsligt julklapparna började öppnas och testas långt innan klapparna under granens delats ut. Jag hann knappt fotografera, hörde mellan varven inte vad Beatrice läste upp för namn på klapparna och hann absolut inte med vad någon annan fick. Det är något jag inte är van vid, och skall jag vara ärlig vill jag nog inte vänja mig vid det heller. Jag tycker att man lägger ner alldeles för mycket pengar på julklappar och håller på med förberedelser inför julafton så himla långt innan att jag vill bevara sammanhållningen, gemenskapen, pratet med varandra lite längre på självaste julafton. De bitarna saknade jag.
När allt var utdelat hade jag ingen susning om vad folk fått, vad de tyckte eller hur det gått för Beatrice med julklappsutdelningen, för att ta några exempel.
Så nej, det fanns inte mycket av traditionen när Dennis växte upp som fanns med igårkväll. :( 

Jag håller på att kika på gårdagens bilder, så det kommer upp lite mer under dagen. Men här kommer i alla fall ett litet axplock.

DAGEN EFTER ... !!

Hallooo allihopa.
Sovmorgon de lux. Vaknade inte förrän 9. Dock kom jag inte i säng förrän bortåt 3-tiden, så det är kanske inte så konstigt att jag sovit så länge.
Jag skrev ju igår att jag skulle uppdatera i mån av tid. Men ja, det fanns liksom aldrig någon direkt lucka för det. Det gick i ett kör från det att gästerna anlände tills de sista gick vid midnatt. När kvällen väl var över så hällde jag upp min årliga och efterlängtade Irish Coffee.

Vi hade i alla fall en superhärlig julafton med mycket julklappar, skratt, spel och massa god mat. Jag visar väl lite mer sen. Men nu först måste jag få vakna till liv med min stora balja kaffe.

Jag hoppas ni också haft en mysig julafton. Idag skall ni passa på att bara "vara", mysa, och absolut inte göra alltför mycket. Ha det bra så länge och var rädda om er, så hörs vi om ett litet tag igen.

GODMORGON

 
 

HITTILLS DENNA DAG!!

Det blev en halv familjefrukost idag. Fick ju inte tag i Teddy, tror jag försökte ringa 10 gånger. Snacka om att sova hårt alltså. hahaha
Och som vanligt blev det julkalendern direkt efter frukosten. Sista avsnittet, så det kunde man ju inte missa. Skall jag vara uppriktig så har jag vissa mornar inte orkat gå upp till kalendern utan tittat på kvällen via datorn istället. Men idag kände jag att jag ville spendera den där lilla extra tiden med Beatrice, som åker på semester med mormor och Kalle tidigt i morgon bitti.

Just nu har jag låst in mig i sovrummet ett tag. Känner att jag behöver andas ut för mig själv en stund. Den där julfriden som alltid finns hos mig vill inte riktigt infinna sig. Och istället för att gå omkring och snäsa åt folk så håller jag mig undan. Det blir bäst så. Är ganska säker på att friden även landar hos mig om ett litet tag. Skall bara vänja mig vid att det är julafton först. :) :) 

Och på tal om julafton och julklappar. Det är ju Alexanders första jul. Och precis som jag och Affe gjorde när våra barn var små, så lät även Dennis och Dessi lilla Alexander få öppna sin första julklapp i morse. Det var julkläderna han skulle ha på sig idag. Sååå fina kläder, han ser ut som en riktig prins ... 

JULAFTON ÄR HÄR!!

Somnade som en sten igår MEN ...... har vaknat hur många gånger som helst inatt.
När jag var yngre och vaknade så var det helt klart för att jag, som alla barn, var spänd inför julafton. Lite så är det fortfarande trots min ålder. Men samtidigt känns det något jobbigt eftersom vi inte är fulltaliga det här året. Och jag kan väl erkänna att jag mår lite si sådär. Inget att oroa sig för, det kommer att släppa. Men just nu vid den här tidiga timmen, när jag sitter här ensam, kan inte tankarna sluta snurra för hur det var tidigare år när julen var på intågande. Och ja, jag saknar familjens jular.

Idag kommer det att bli något segare här på bloggen. Jag antar att även ni kommer att ha fullt upp så ni inte hinner kika in här. Och det är så det skall vara en dag som denna, när nära och kära samlas, äter gott, tittar på Kalle Anka och öppnar paket. Då skall man INTE sitta med mobilen i högsta hugg och vänta på uppdateringar. :) :) 

Så jag vill redan nu passa på att önska alla en superhärlig julafton, med mycket skratt, mat och trivsel.
Själv skall jag nu dricka ytterligare en kopp kaffe, har redan druckit en kopp men tror det kan slinka ner några klunkar till. :) 
Vid 12-snåret börjar våra gäster droppa in och efter det blir det uppdateringar i mån av tid.

Jag önskar alla en riktigt GOD JUL. Var rädda om er och varandra och ta vara på dagen.

KVÄLLEN INNAN JULAFTON!!

Vad hände nu? Sista dagen innan julafton är alltså slut. Nu kan man faktiskt gå och lägga sig precis när som helst ... bara för att vakna upp till självaste JULAFTON.
Allt är förberett och klart. I morgon bitti samlas vi för att äta gemensam frukost. Ja visst låter det konstigt? Men trots att vi bor under samma tak så äter vi väldigt sällan frukost tillsammans. Och i morgon hoppas jag dessutom att även Teddy kommer upp på morgonen och joinar oss. :) :) 

Idag är det ju Måndag och ett filmtips skulle kommit upp nu ikväll. Den här veckan blir lite annorlunda. Med tanke på julafton, nyårsafton och allt däremellan med bland annat planeringar och undanröj, så kommer både filmtipset ikväll och Onsdagens boktips att utebli. Jag hinner helt enkelt inte med det. Det tar en del tid att sitta och planera in och leta fram material osv. till filmer och böcker. Så därför valjde jag istället att hoppa det den här veckan. Jag ber om ursäkt till er som gillar just dessa inlägg. Nästa vecka blir det dock bättre. Förhoppningsvis har jag hunnit med att planera in lite i förväg. :) 

Nu har jag stängt in mig i mitt rum för lite egentid. Ja, lite sällskap har jag så klart ...... av superhärliga filmen på kanal 5 och ett glas baylis. Japp, nu varvar jag ner lite i väntan på julafton.

Jag säger godnatt nu. Hoppas ni har haft en bra dag idag och att ni får en ordentligt god natts sömn så ni orkar med morgondagen.
Sov gott alla och dröm sött.

DET BÖRJAR LIKNA NÅGOT!!

Något trött efter den här dagen är jag allt. :) Men tröttast är nog Dessi. Det har varit långa perioder hon har stått och förberett inför morgondagen. Det är Dennis och Dessi som kommer att vara julaftonens värdpar, så mycket har lagts på deras axlar. Men jag tycker de har gjort ett strålande jobb båda två. Det har både varit handling, matförberedelser och hämtning av extra möbler. Men det har rullat på, det börjar absolut likna något. För att inte tala om all matdoft. Man blir ju för tusan hungrig bara av att vistas i lägenheten. hahaha

Nu blir det lite lugn och ro innan det är dax att börja med dagens middag. Vi får ju inte glömma bort oss själv, måste tanka lite energi. :) :) 

PÅ BESÖK HOS FARBROR TEDDY!!

Efter att ha plockat lite i köket tyckte jag och Alexander att det var tråkigt. Så vi beslöt oss för att ge oss ut på lite äventyr ...... hela två våningar ner. :) :)
Tänkte att Teddy skulle bjuda på en kopp kaffe.
Alexander var väldigt förvånad att han plötsligt hade jättestora ytor att knalla omkring på. hahaha



MOLLYS NYA LEKSAK!!

Molly fick sin lilla julklapp redan idag. Och ja, den PIPER för fullt. hahaha
Hon är som ett litet barn, och puttar den med nosen hela tiden bara för att den skall ge ljud ifrån sig. :) :)
Hon är bara för söt.



DAGEN FÖRE ...... !!

Sov hårt och länge idag. Och det var riktigt skönt, det kommer att behövas även ikväll tror jag. I morgon blir det en riktigt låååång dag, så det gäller att vara utvilad.
Idag vaknade jag till nylagat kaffe. Det är minsann inte varje dag det händer. Dennis var uppe tidigt och höll på med disken när jag vaknade. En riktig piggelinis. hahaha

Nu blir det morgonkaffe och mys framför datorn någon timme, innan dagen sätter igång på allvar. Det sista inför morgondagen skall fixas ...

Ha en fantastisk dagen före-dag ...... och var rädda om er.

SKIP BO FÖR HELA SLANTEN!!

Spelkväll de luxe ... japp, det har vi haft här hemma. Efter middagen åkte Skip Bo åter fram.
Teddy och Pernilla kom också upp en sväng och då skulle så klart Teddy visa vem som "ägde" i Skip Bo. Alltså, det är ju visserligen min son. Men givetvis fick han spö. hahaha
Skojar bara. Vi har haft en riktigt mysig familjekväll. Men det är ju så typiskt, nu var det Dennis som avvek. Tror jag tvingat honom att spela spel alltför ofta i yngre ålder så han tröttnat. :) :) 

I morgon. Ja, då blir det full fart här hemma igen. Då blir det verkligen förberedelser inför julafton. Mat och allt skall klaffa. Det mesta sköts av Dennis och Dessi. Men givetvis finns jag tillhands och hjälper till där det behövs. Och ja, nu är det snart bara en dag kvar tills tomten hälsar på...

Nu kryper jag till kojs. Godnatt på er alla och ha nu en riktigt god natts sömn.

EN NYFIKEN KRABAT!!

Fick sådan flashback ikväll när Dessi packade in sista julklappen. Alexander satt i mitt knä och försökte sig på att ta tag i paketet. :)
Minns att det var Dennis sysselsättning ocså i den åldern.

Tiden går såååå fort. Och det är väl bara en tidsfråga innan lilla charmtrollet är överallt och klämmer och känner på alla paket. :)

Som sagt, än så länge är han ju bunden till sin gåstol.



NU SKYDDAR JAG MINA ÖRON!!

Krångel med mobilbloggen. Ja nu var det ju ganska längesen det hände, så jag får väl ta det med ro idag. Jag har i alla fall inte lyckats blogga när vi varit ute med Beatrice.
Hon ville ju ha ett litet smakråd när det gällde hennes sista julklapp. Så vi var och fixade det direkt efter ridningen. Japp, nu är hon också klar och nu får jultomten komma när som helst. Vi vill ju ÖPPNA PAKET. hahaha

Och när vi var ute passade jag samtidigt på att köpa mig själv en mössa, hur nördigt det än må se ut. Jag har ju faktiskt aldrig ägt en mössa i vuxen ålder. Jag är mer en sjalperson. Men de håller ju inte riktigt måttet när det väl blåser ute. Så nu får det bli mössa framöver som håller öronen skyddade. :) :) 
Yeeeii......

AVSLUTNING I RIDHUSET!!

Då kör vi. Sista rycket för den här terminen.
Kaffet ryker i termosmuggen, kakorna ligger säkert i påsen. Det är FEST i ridhuset.





CHARLIE SOM VALP!!

Igår mötte jag en liten cockerspanielvalp, endast 10 veckor gammal. Han var sååå söt och jag blev genast förälskad. Det fick mig att minnas för många, många år sen när jag själv hade en liten valp, Charlie. Japp, trots min rädsla för hundar så har jag faktiskt varit hundägare själv. Jag har alltså inte alltid varit en räddhare. hahaha
Här kommer "veckans minne"

Som sagt, Charlie hette han. Världens goaste och mysigaste "lilla" doberman. Jag fick honom av mina föräldrar redan på den tiden då jag fortfarande bodde hemma. Så ja, ni kanske förstår att det är en himla massa år sedan. :) 
Så klart är jag ju då väldigt partisk. Det är väl klart att MIN hund var klok och förstod allt vad han fick och inte fick göra. Och en av sakerna han INTE fick göra var att kliva upp i soffan med sina ben i munnen. Det fick han hålla sig med i köket och hallen. Och han visste om det den lilla rackaren. Han brukade ligga i dörröppningen till vardagsrummet och titta lite snett för att han inte fick komma in, för inte villa han lämna sitt älskade ben kvar i hallen. Istället försökte han på olika sätt komma på hur han skulle ta sig förbi oss människor med benet i munnen. Men nej, det gick inte. Mina föräldrar hade stenkoll på vad som försigick runt omkring.

Han var ju bara för söt, där han faktiskt kom gåendes och hoppade upp i soffan för att lägga sig och mysa på kudden ...... UTAN ben. Och han lade sig ALLTID på kudden, med ena tassen mellan kudde och soffa. Han älskade att ligga där, så jag tyckte att det fick bli hans plats. Jag lät till och med kudden ligga där så det fick bli Charlies eget lilla ställe. Som sagt, han var inte dum inte ......

En dag när han som vanligt hoppade upp och lade sig på soffan, tyckte jag att han betedde sig lite märkligt. Han smög in, precis som om han gjorde något otillåtet. I samma veva kom mamma in och reagerade på att Charlie nästan precis fått sitt nya ben, som han låg och knaprade på i hallen bara några minuter tidigare. Hon kunde inte hitta benet och tyckte väl att det var konstigt om han skulle ha ätit upp det SÅ fort. Charlie var ju bara valp, så vi köpte små ben till honom. En av favoriterna var benen som liknade små skor. De knaprade han ofta i sig ganska fort. Just därför var det väl ingen som direkt tänkte på om benen försvann i en rasande fart eller inte.
Men när nu mamma hade reagerat började jag studera Charlie och fick mig en stor överraskning. Det var inte alls så att Charlie slukat benen snabbt. Nej, han filade på kanterna så att benet blev lite mindre, stoppade resolut in det i munnen så att kinderna blev lite bulliga. Och sen ... ja sen knallade han bara in i vardagsrummet, hoppade upp på sin kudde, och när ingen tittade tog han ut det och lade det UNDER kudden.
För att vara säker på min sak studerade jag honom väldigt noga under ett par dagar, och jo visst gjorde han så. Jag tror att han på något underligt sätt kände sig trygg med benet där "bredvid" sig, ungefär som ett litet barn som inte kan vara utan sin "suttefilt". hahahaha

När han väl kom på att vi upptäckt honom, ja då var det inte mer med det. Han gick ner från soffan med benet i munnen och svansen mellan benen. Och han gick aldrig in i vardagsrummet med benet fler gånger. På något sätt förstod han att när han väl ville ha sitt ben igen så fanns det på samma plats han lämnat det, i hallen precis intill vardagsrummet. :) :) 



Gissa vad som nu finns under kudden. :) 

BEATRICE FASTER STÄLLDE UPP FÖR HENNE!!

Optimisten i mig trodde ju att jag skulle sova något längre än vad jag gjorde. Vaknade halv 5, piggare än tuppen. :) Så nu sitter jag här och dricker kaffe medan alla andra nannar gott i sina sängar.

Idag är det sista Söndagen för den här terminen på ridningen. När terminen började var både jag och Beatrice oroliga för vad som skulle hända, hur det skulle gå på ridningen. Jag är ju som sagt rädd för hästar och har inte kunnat hjälpa Beatrice på det sätt jag kanske skulle ha velat. Det har alltid varit Affe som följt med in i ridhuset, hjälpt Beatrice, hjälpt till med hästen om det har behövts. Jag har bara följt med och tittat och varit ett stöd för Beatrice. Och förhoppningsvis har hon tyckt det var skönt att ha båda sina föräldrar på plats.
Men i somras ändrades ju allt det och jag visste inte hur vi skulle gå till väga.

Beatrice faster, som jag inte hade haft någon kontakt med de senaste åren, visade sig bli ett otroligt bra stöd för Beatrice. Visst hade jag haft ett par som erbjudit sig att ställa upp om det skulle behövas. Men samtidigt kände jag att det kanske var viktigt för Beatrice att ha någon som hade stor anknytning till henne OCH hennes pappa. Så när Carola erbjöd sig, så tog både jag och Beatrice tacksamt emot hjälpen.
Jag är otroligt glad att vi beslöt oss för att göra det. På det här sättet kan Beatrice fortsätta även nästa termin. Och inte bara det, för redan den här första terminen med Carola vid sin sida har Beatrice fått mycket bättre självförtroende och stöttning.
Affe var en superbra förebild för Beatrice. Men om vi skall vara ärliga, så kunde Affe ungefär lika mycket som mig vad gäller hästar. Fördelen med honom var att han gick in där i ringen med en stor portion glädje och älskade att hjälpa Beatrice när det behövdes. Men jag märker ändå på henne att hon lärt sig riktigt, riktigt mycket mer nu.
Så jag är otroligt tacksam mot Carola att hon ställt upp för Beatrice på detta sätt VARJE Söndag. :) 

... och där fick vi till vår lilla morgontanke. ;) 
Nu skall jag fortsätta dricka mitt morgonkaffe och njuta av tystheten och "egentiden".

Ha en fantastisk fjärde advent alla, och glöm inte att vara rädda om er.

GODMORGON

JAG SÄGER GODNATT!!

Ikväll är det ingen piggelinis som sitter här. Nope, jag är superdupertrött. Det känns som om jag har stressat som bara den för att hinna med allt idag. Det har jag säkert inte, men jag har faktiskt varit ganska effektiv.
När jag och Dennis sen kom hem från Wessels tidigare ikväll var det som att luften rann ur mig. Allt blev plötsligt jättetungt och jag orkade inte påbörja maten. Så det var till slut Dennis som fixade och donade, med hjälp av Teddy.

Ikväll blev det fondue. Sist jag åt det var säkert en 15-16 år sedan, då vi fortfarande bodde i huset. Så det var inte en dag för tidigt. Men gott var det.

Innan jag säger godnatt så vill jag bara meddela att jag kommer att försöka hinna med "veckans minne" i morgon istället för idag. De sista dagarna har varit ganska stökiga med förberedelser inför jul. Det har både varit bak, julklappar, inhandling till julafton mm, mm.  Så jag har inte haft så mycket tid med egna saker som t.ex. bloggen. Och idag har det varit extremt, eftersom jag satt uppe till långt in på natten för att fixa en del. Jag har helt enkelt inte suttit så mycket vid datorn.
Men som sagt, skall försöka få upp "veckans minne" i morgon.

NU kära vänner säger jag godnatt. Det är hög tid att lägga sig och jag kommer garanterat att somna så fort jag nuddar kudden.
Jag hoppas ni har haft en bra Lördag. Och i morgon när ni vaknar är det dan före dan före dopparedan ... och inte minst fjärde advent. :) :) 

Sov gott alla och dröm sött. :) 

IKVÄLL BLIR DET FESTMÅLTID!!

Nu är det snart dax för lite käk i kistan. Jag och Dennis var iväg och handlade lite ingredienser till kvällens festmåltid. Det skall bli riktigt mysigt.
Och under tiden fick Beatrice så klart stanna hemma och baka. Förra Söndagen ramlade hon av hästen två gånger, så i morgon bjuds det på två sorters kakor. Yammi, det blir alltså rena festen i stallet. :) :)

Nu förbereds det för middagen.
Hörs sen ... mätta och belåtna. :)



KALAS HOS AFFE!!

Kan ju säga att det är ganska mycket mildare på kyrkogården idag. Man håller iallafall inte på att förfrysa fingrarna.

Som sagt, vi har hålligång hos Affe. Och som den festprisse Affe är så tog han en cigarett med oss.








NY KOPP MORGONKAFFE!!

Somnade som en sten när jag slukat kaffet tidigare i morse. Jag minns inte ens att jag lade ner huvudet på kudden, så japp, jag har varit ordentligt trött.
Nu blir det dock liiite småstressigt. Affes mamma skulle hämta mig nu på förmiddagen, vi skulle ta oss en tur och hälsa på Affe. Lite synd bara att det regnar, det är kanske inte det bästa vädret för att ge sig iväg till kyrkogården. :( Och sen skall som sagt julstrumporna upp också, men det får väl komma sen när vi varit iväg. :) 

Nu måste jag i alla fall dricka lite morgonkaffe ... kopp nummer två, måste ju vakna till liv ordentligt innan dagen kan börja.
Hörs sen.

NU ÄR STRUMPORNA STOPPADE OCH FYLLDA!!

Satt uppe NÄSTAN hela natten för att julstrumporna skulle bli klara. Och nu äntligen är både strumpor och innehåll färdigställda. Riktigt skön känsla. Dock är jag själv så trött att jag knappt kan sitta rakt upp på stolen ... mindre mysigt. :) 
Ja, jag gick ju upp i vanlig ordning när jag vaknade och lagade kaffe. Men trots att jag sitter med mitt morgonkaffe nu tror jag knappt jag kommer piggna till. Så den här morgonen tänker jag faktiskt unna mig ett par timmars sömn till ... så fort jag druckit klart kaffet. :) Känner att jag behöver det.

Hoppas ni alla får en bra Lördag och sköt om er denna fantastiska dag.

GODMORGON

ETT GODNATT MITT I SPELET!!

Ikväll säger jag godnatt från köket och vårt nya spelbord. Japp, ikväll spelas det igen. Den här gången är det Beatrice som fixat underhållningen och köpt Skip Bo. Ett riktigt trevligt familjespel.
Detta är riktiga familjekvällar när de är som bäst.
Får se om vi kan få till en spelomgång i morgon också när Teddy och Pernilla är på besök.

Sov gott alla och dröm sött.






TILLBEHÖREN KLARA!!

Tänk alltså, ett garnnystan utvecklade sig till EN påse med annat. hahaha
Det är så typiskt mig att inte kunna hålla mig till planen. Och jag som BARA skulle ha garn. :) :)

Är iallafall klar nu. Dock missade jag middagsmaten, så det blir till att rusa in igen ... när jag hittat Beatrice, som gömmer sig här i någon vrå. ;)



TILL AFFÄREN ... IGEN!!

Nu har jag så klart fastnat med mina prylar och märker att jag bara måste till affären för lite mer tillbehör. Jaha, så är det när man bara hastar ner saker i kundvagnen när man är iväg och handlar. hahaha
Så nu ger vi oss iväg på äventyr och ärenden ...... IDAG IGEN.
Hur kul det än må vara med jul, älskar verkligen den högtiden, så är det ganska skönt ändå när det väl är över. :) :) 

Måste rusa...

 

JULFÖRBEREDELSER!!

Sååå trögt det går. Alltså, sömnad har ju aldrig varit min grej precis. Färdiga tavlor, där jag bara följt mönster och sytt korsstygn, det är väl ungefär vad jag klarat av tidigare. Men det gick inte så bra att sy på det sättet på just detta materialet, så det fick bli långsöm. Och det har jag ingen som helst vana från. Så det har blivit lite si och så med rakheten hahaha. Men jag har åtminstone fått ihop 3 strumpor nu, återstår bara 3.

Och inte nog med det. Samtidigt håller jag på att förbereda lite annat inför jul. Ja, mer kan jag så klart inte säga. Jag har stooora ögon inne på bloggen, så vi håller det hemligt än så länge. :) Men jag kan säga så här, jag behövde lite kaffemuggar med lock för att slutföra. hihi

SOM ATT STOPPA STRUMPOR!!

Jag satt med julstrumporna till sena natten, men hann ändå inte namnsätta mer än en strumpa. Jag fick göra om det flera gånger innan jag kom på hur jag skulle göra så att det blev någorlunda tydligt. Men nu vet jag åtminstone, så de återstående 5 borde gå med raketfart. :) 
Men först måste jag vakna till liv, jag känner mig som en zombie efter de få timmars sömn jag fått. Så nu skall jag först hälla i mig några liter kaffe och vakna till liv ... SEN sätter jag igång. Dessa strumpor skall vara klara och ha innehåll senast ikväll. Och innan dess skall vi även iväg och handla den sista julmaten. Åka till pappa en sväng är också ett måste, har ju en liten julklapp som skall överlämnas.

Men nu först blir det kaffe...

Ha en bra dag alla, och var rädd om er.

GODMORGON

JULKÄNSLAN SMYGER PÅ!!

Nu börjar julkänslan även infinna sig hos mig. Granen, som Dennis och Dessi pyntat, blev jättefin. Och med alla paketen undertill kan jag inte annat än bara lääängta tills julafton. Bara känslan att familjen samlas, äter gott, tittar på Kalle Anka är otroligt skön. Jag fullkomligt älskar det. :) 

Resten av den här kvällen, den lilla tid som är kvar, kommer jag att sitta och förbereda julstrumporna som skall upp senast i morgon kväll. Det kommer att bli så fantastiskt fint alltihop, och jag längtar som en tok...

Nu säger jag godnatt till alla. Hoppas ni haft en underbar dag, det har jag haft.
Sov gott och dröm sött, så hörs vi i morgon igen.

JULGRANEN ÄR SNART PÅ PLATS!!

Äntligen hemma. Snacka om att vi har handlat. Och inte nog med det, vi fick faktiskt med oss en gran hem också. Japp, vi kvinnor kan minsann. :) :) 
Nu hör det till saken att jag har världens minsta bil. Den är så liten att man normalt inte kan ha mer än 2-3 påsar i bagaget. Men idag fick vi verkligen till det. Så när vi åkte hem från affären var det jag, Beatrice, Dessi, 8 fullproppade matkassar + en stor silvergran hahaha. Alltså det måste vara svårslaget. Men hem kom vi.

Nu blir det lite mat, kaffe och julpyntning. Det här kommer att bli såååå bra. :) 

STORHANDLAT!!

Visst är det träligt att knata runt i matvaruaffärer? Och speciellt nu, dagarna innan jul.
Men nu är vi klara iallafall ... med ut har vi 8 kassar proppfulla och lika många kilo tyngd i fötterna. :) :)
MEN ... nu har vi det mesta av julmaten fixad. SKÖNT ...
Tror det får bli en kaffe innan vi åker hem. :)



NU SÄTTER VI FART!!

Då är jag redo för att entra affären. Japp, nyduschad och pigg som jag är så känns det riktigt bra att äntligen få komma ut i luften lite. Som sagt, har ju inte varit ute på ett par dagar, så det är hög tid. Det blir en del av julmaten som skall handlas ... och så klart följer en julgran med oss hem. 

Men innan vi beger oss hemifrån tror jag faktiskt att en liten städning i skafferiet är ett måste. Tror det blir ganska svårt annars att stoppa in mer. :) :) 

Skall jag hinna med allt så får jag sätta lite fart.
Hörs sen.

NATTENS HÄNDELSE!!

När morgonen började gry, sådär vid 4-5 något, ja då somnade jag om för säkert fjärde gången den här natten och sov som en stock fram till 8.
En av gångerna när jag vaknade var jag så himla pigg att jag satte mig vid datorn. Plötsligt tycker jag mig höra Dessis fötter komma gåendes i köket, jag hör hur hon tar på sig jackan och sen öppnar balkongdörren. Jag tänkte ju så klart att "men då gör jag henne sällskap ut på balkongen för en nattcigarett". Så jag knallar ut i köket. Döm om min förvåning när jag inte ser någon Dessi där ute. Det var kolsvart i köket, balkongdörren var låst och ja, alla ligger givetvis och sover. Alltså, visst kan man inbilla sig att man hör steg. Men jag lovar ...... jag hörde riktigt hur balkongdörren öppnade sig.

Nåja, nu är jag utvilad, känner mig riktigt pigg. Tror att det kanske blir julgranshandling idag och det ser jag fram emot. Det var ju ett antal år sedan jag själv hade gran. Och det skall bli så kul att se Alexanders min när den står i rummet, fullt påklädd med ljusen skimrandes. :) :) 

Men nu blir det först lite morgonkaffe och egentid vid datorn.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

SEG MEN GLAD ÄNDÅ!!

Det har varit ytterligare en dag i vila här hemma ... och såå skönt det har varit. Ikväll kände jag mig mycket piggare och satte igång med både disk och mat. Men det kändes av, jag fick både ont i ryggen och blev seg. Så nej, jag är så klart inte 100 än. Men det går säkert bättre när jag nu får vila upp mig igen och får en god natts sömn. I morgon tänkte jag försöka ge mig ut lite. Jag har inte varit ute i friska luften på två dagar ... om man inte räknar med balkongbesöken förstås. :) :) 
Och i morgon fortsätter jag även med lite mer av julförberedelserna, fick ju stanna upp lite nu när jag blev dålig. Aja, jag hinner med ändå. Har inte så mycket kvar. Det återstår julstrumporna som jag tänkte göra klart i morgon. Jag vill ha upp de senast Fredag, så att de är uppe på Lördag. Tänkte försöka samla barnen då och äta lite gott och då är det kul med lite extra pyntning. Dessutom är troligtvis Teddys flickvän hos honom då, så att ALLA barnen är samlade under samma tak samtidigt. Alltid lite extra mysigt. :) :) 

Nu tänker jag krypa ner i sängen så jag blir piggare tills i morgon. Så jag säger godnatt till alla där ute nu. Ha en riktigt god natts sömn, så hörs vi i morgon igen.

Sov gott alla

BOKTIPSET V. 51

När jag väljer böcker så blir det ofta återkommande böcker från en och samma författare. Det är väl antagligen för att EN författare ofta skriver på ett ungefär samma sätt och har samma teman i de flesta av sina böcker. Och när jag då fastnar för ett sådant så blir det att jag väljer böcker efter det. Jag har läst de flesta böcker skrivna av Danielle Steel. Hon skriver med en sådan passion och det finns allt i hennes böcker. Här hittar vi både kärlek, drama, hjältar och bovar. Ja, hon brukar få in det absolut mesta i en och samma bok.
Den senaste boken jag läst är ett måste. "Söderns hjärta" är en nyare bok, utgavs faktiskt i år. Normalt brukar jag inte hinna med att köpa så pass nya böcker. Men eftersom jag är medlem på hennes web-sida, så får jag automatiskt ett mail när nya böcker släpps. Dock har jag bara läst den på engelska, då jag läste den innan den släpptes i Sverige. Tror den utgavs här någon gång i Oktober i år.
En hel del av hennes böcker har även filmatiserats.

HANDLING:
Alexa arbetar som åklagare och har en 17-årig dotter, Savannah. Savannahs pappa har varit ur leken i många, många år. Men när Alexa i sitt arbete börjar få en massa hot mot sig är hon rädd att Savannah skall skadas och måste därför skickas till sin pappa, som hon inte känner.

Som sagt, detta är en riktigt bra bok som kantas av kärlek, drama, spänning. Japp, den här boken har allt. Så för er som gillar att läsa rekommenderar jag helt klart att läsa denna.

PYSSEL!!

De är flitiga minsann här hemma. Pepparkakorna pyntas för fullt just nu. Det är bara jag som fortfarande inte vill hålla igång för mycket. :) :)

Tänk att vi har en sån stor familj nu, lite imponerande. hahaha





MONOPOL!!

Lite myspys i köket. Sitter och spelar spel med barnen och det är himla roligt. Jag har saknat våra speldagar när barnen var yngre. Så jag njuter nu. Synd att inte Beatrice är hemma bara så att ALLA barnen varit samlade vid spelbordet.









NÄR MAN ÄR FÖRKYLD!!

Har sovit urdåligt inatt. Vaknat stup i kvarten som jag alltid gör när jag är förkyld. Men jag mår ändå mycket bättre idag än igår ... för DÅ mådde jag kasst.
Men ändå är ju förkylning inte någon direkt sjukdom. Eller ja, jag brukar leva efter det i alla fall.

När jag växte upp sa min mamma alltid att man inte var sjuk när näsan rann ... om man inte hade feber förstås. Och den filosofin använde jag mig också av när mina barn var yngre och skulle till skolan. Själv brukar jag också leva efter det. Har jag ingen feber så är jag så klart inte hemma från jobb för att näsan rinner lite. Men på senare år har jag faktiskt börjat fundera på om det är rätt. Jag tycker det är jobbigare att vara förkyld nu, känner mig mycket sämre än jag gjorde förr när jag var förkyld, det är antagligen åldern som spelar in där.

För några år sedan pratade jag med en läkare om olika virus och förkylningar. Då berättade han att ju mer en kropp är igång på dagarna, desto längre tid tar det innan man är återställd. Och han ansåg att är man förkyld skall man stanna inomhus och kurera sig med mycket vila, det är den bästa medicinen. Idag håller jag fullkomligt med.
Jag var som sagt riktigt dålig igår och känner mig mycket, mycket bättre idag. Men jag vilade också hela dagen igår och tänker göra detsamma idag. Så ja, det är den absolut bästa medicinen.

Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe och mysa lite framför datorn innan julkalendern sätter igång. :) 

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

STOLT MAMMA!!

Jag har sagt det tidigare men det tåler att sägas igen. Och det är att jag är riktigt, riktigt stolt över mina barn. Trots att jag ibland har blivit ordentligt irriterad och arg på de, och även de på mig så klart, så vet jag att de i slutänden är tre ansvarsfulla individer som vet vad som är rätt och fel.
Jag blir ledsen när det går dåligt för de och precis lika glad när det går bra för de.

För att bara nämna något enstaka så tänker jag först och främst på hur bra Teddy har fixat i lägenheten. Han börjar komma ordentligt i ordning och har superbra smak när det gäller lampor och andra accessoarer.
Hur ansvarsfull Beatrice är när det gäller skolan. Hon har inte en enda frånvarotimme, och kommer hellre en halvtimme tidigare till skolan än kommer för sent.
För att inte tala om hur glad jag är för Dennis skull som äntligen får ta sitt lastbilskörkort, som han velat länge.

Det finns mycket, mycket mer som gör mig stolt över barnen. Ibland blir det för mycket, ibland blir det fel. Men jag älskar de för att de faktiskt försöker att göra det rätta.
Som sagt, det går bra för barnen. Och när de mår bra, så mår även jag bra.

Ja, det var kvällens lilla tanke, som jag suttit och funderat på nu ikväll när jag bara suttit och inte gjort något vettigt alls. :) :) 
Och med dessa tankar säger jag nu godnatt. Hoppas er kväll har varit bra och att ni får en god natts sömn.

Sov gott alla.

DET HAR VARIT EN RIKTIG VILODAG!!

Nej, jag blev ingen miljonär hahaha. Dock fick jag hämta ut en ny lott, så vem vet ... chansen är inte över än. :) :) 

Jag har precis tagit mig en alvedon i förebyggande syfte. Fungerar det?? I alla fall känns det som att jag har lite feber. Ja, jag behöver åtminstone inte ha dåligt samvete för att jag bara sitter och ligger idag. Ganska skönt faktiskt. hahaha

Nej, nu tar jag och vilar lite till, känns som att det behövs ...... 

VÄNTAR PÅ MILJONEN!!

Det var längesen jag sov så mycket som jag gjort idag. Men det behövdes verkligen, jag börjar redan känna mig på bättringsvägen även om jag fortfarande är rejält förkyld. Kanske jag orkar göra lite av allt det jag planerat för dagen, åtminstone det som inte kräver utgång. Det tror jag inte att jag klarar. :( 

Igår när vi var ute passade jag på att köpa en lott. Det är något jag aldrig gör annars. Men det är ju som de säger, man har så klart ingen chans att vinna om man inte satsar någonting. hahaha
Men eftersom jag mådde som jag gjorde när vi kom hem orkade jag ingenting annat än det nödvändigaste, så lotten blev liggandes. Vilken tur, för nu känner jag absolut för att skrapa lite. Så vi får väl se om jag får en tidig julklapp. :) :) 

och nu ... kaffe och lott ......

ÄNTLIGEN KAN JAG DRICKA KAFFE!!

Dunderförkyld är vad jag är. Men nu har åtminstone den där riktiga värken i halsen lagt sig något. Har fortfarande ont, men det river inte så tårarna kommer längre. Bara det är en lättnad. :) :) 
Jag har i alla fall fått sova en del nu på morgonen, sååå skönt. Nu är det alltså det som gäller ... vila, vila, vila.
Egentligen har jag inte tid att vara sjuk. Men om jag nu måste gå igenom något sådant är jag glad att det är nu, flera dagar innan jul. Så förhoppningsvis är jag någorlunda pigg på julafton.

Nu skall jag prova mig på en kopp kaffe. Hade ju så ont i morse att jag inte kunde svälja ordentligt. Men nu när det har lagt sig lite så kanske jag klarar av det...

INTE MYCKET SÖMN!!

Det har inte varit någon bra natt här inte på grund av halsen, jag har käkat nästen hela påsen halstabletter. Inte för att det känns mycket bättre. Men inatt hade jag så fruktansvärt ont i halsen, och den enda gången det lenade något var precis när jag tog en halstablett. 

Nu tänkte jag gå och lägga mig igen en stund. Får se om jag lyckas somna. Även om jag säkert ser ut till att somna när som helst kan jag garantera att det varit supersvårt.

Men jag hoppas i alla fall att ni där ute får en bra och härlig dag och att ni är rädda om er.

GODMORGON

TRE PÅ RYMMEN!!

Härom dagen påminde Dennis mig om en film som jag inte sett på jättelänge. Det är en komedi med verkligt hög klass. Nej, den är INTE ny, den har nog bortåt 20 år på nacken. Men den är så himla rolig och när Dennis började prata om den så slog det mig, detta är ju en film som måste tipsas om.
Filmens namn? "Tre på rymmen"

Det är inte det vanliga kärleksdrama som jag normalt sett älskar att titta på. Men ändå finns det en stor dos kärlek över hela konceptet som är riktigt rörande att se. Det är inte ofta man vill att boven i filmen skall klara sig. Men i det här fallet vill man inget högre än att det skall går bra.

HANDLING:
Lucas är en bankrånare som suttit inne för en massa bankrån. På sin första fria dag från fängelset blir han själv gisslan under ett bankrån av ingen mindre än en ensamstående pappa, som tillsammans med Lucas och sin lilla dotter flyr.
Ja, ni kan ju själv tänka er vad polisen tror efter att ha sett övervakningskameror från banken där den nyutkomna fången precis befunnit sig.

Som sagt, filmen är sååå bra och rolig och absolut värd att offra 1 1/2 timme på. Så har ni inte sett det, så är det hög tid att göra det nu. :) 
Tyvärr kunde jag inte hitta något bra klipp, så det fick bli den här lilla snutten.  Men jag lovar er, ni kommer inte att bli besvikna.

Och med detta lilla filmtips säger jag godnatt. Nu skall jag ta min snuviga näsa och försöka sova ... så gott det nu går med en täppt näsa.
Vi syns i dimmorna. Sov gott alla. :) 

EN FÖRKYLD KOCK!!

Dra på trissor, tror minsann jag börjar bli sjuk. Näsan rinner och halsen svider. Japp, det kan inte betyda annat än att en förkylning är på ingående. Typiskt, nu när julen också är på ingående.
Jaha, jag får väl stå ut. Håller på med middagen nu. Och när vi väl har ätit får jag nog försöka kurera mig med te och honung och bädda ner mig i sängen. 

Nåja, nu är snart maten klar och vi kan äta. SEN skall jag vila, alltid något positivt. :) :) 

PÅ EKO!!

Då sitter vi och njuter av en kopp kaffe på eko. Och kan ni tänka er ... bara kaffe, ingen kaka. Imponerande eller hur? hahaha

Vi är iallafall klara med dagens ärenden. Och nu skall vi bara sluka det väldigt, väldigt starka kaffet, sen bär det raka vägen hem till nästa projekt ... matlagning. :) :)



REDO FÖR UTGÅNG!!

Lite jobbsök blev det allt. Dock blev jag så himla trött när jag satt här och sökte, höll på med en och samma ansökning en evighet, kändes det som. För att inte sitta och somna var jag tvungen att smita ut på balkongen ett antal gånger hahaha. Förstår inte hur jag kunde bli så trött helt plötsligt. Ja, när jag väl hade skickat iväg ansökningen var jag tvungen att ta en liten powernap. :) :) 

Nu är jag i alla fall utvilad igen. Dock hinner jag inte sitta med datajobb just nu, måste iväg och fixa och dona lite. Har jag nu tur så blir det sista förberedelsen innan julafton. Sen är jag ... KLAR!!!!!!

Nej, nu har jag inte tid längre, måste rusa.

MITT NYA KYLSKÅP!!

Alltså, det är inte alla som bokstavligt kan säga att de suttit och tagit en fika i kylen. Men ja, det kan jag. hahaha
Snacka om att vårt kylskåp är smockat, det är så fullt att vi nu har börjat använda balkongen. Tur det är kallt ute.

Nu är jag i alla fall redo för alla mina "måsten" idag. Känner mig riktigt pigg på att ta itu med allt. Först trodde jag att planerna skulle grusas återigen när Beatrice ringde och sa att hon missat bussen. Men det visade sig att jag inte behövde ge mig iväg ännu, det löste sig ändå. För ut skall jag ju så småningom, måste till PJ och ordna sista pappret till min A-kassa så att även de blir nöjda. :) 

Nu blir det först lite jobbsök, kryddar det med en kopp kaffe så går det nog lite smidigare. :) :) 

EN NY OCH LÅNG DAG!!

Vilken lång dag det här kommer att bli. Klockan är inte mer än 5 och här sitter jag och dricker kaffe ... superpigg. :) Efter helgens aktiviteter och stress kan jag ju tycka att jag borde vara urtrött, men icke då.

Just nu sitter jag och planerar in dagens aktiviteter. Har hur mycket som helst som hamnat på min to-do lista. Skall försöka beta av det viktigaste. Det är inte det allra lättaste, det kommer ofta en massa annat mellan som gör att min lista aldrig krymper. Den bara växer och växer. :) :) 

Nu blir det i alla fall lite mer morgonkaffe, lite mys framför datorn ... och något besök ut i kylan på balkongen.

Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

EFTER MATEN!!

Vi hade väldigt stor tur när vi var ner till tvättstugan och skulle hämta upp sista omgången kläder ... hissen fungerade igen. Sååå skönt att slippa dra upp tvättkorgen 6 våningar. :) :) 
Strax innan vi kom hem och upptäckte att hissen var ur funktion så var jag, Beatrice och Dessi en sväng till affären. Kan ni tänka er oss om hissen inte skulle fungerat när vi kom därifrån? Det hade ju absolut inte gått att dra upp barnvagnen så många trappor. Kom att tänka på det när hissen sen fungerade igen. Den hissen är alltså sönder mer än vad den fungerar, och ändå gör de service på den titt som tätt. :( 
Ja, nu fungerar den i alla fall igen.

Dock kändes det lite drygt att middagen blev så jättesen ikväll. Men innan tvätten var klar och middagen stod på spisen så var det riktigt sent kändes det som. Men nu har vi åtminstone fått mat i oss, och jag har äntligen slagit mig ner framför TV'n med en god kopp kaffe.
Och eftersom kärleken checkade ut härifrån för väldigt längesen, så fick jag istället kolla in "kärleken checkar in" på TV 3, som började 21.00. hahaha

Nu säger jag godnatt till alla där ute. Hoppas ni har haft en bra dag, vet att jag har haft det trots att den varit ganska dryg och lång.
Sov så gott och dröm sött. :) 

Det fick bli en enkel middag ikväll ...... 

DET BLEV TRAPPAN ISTÄLLET!!

Är inte detta typiskt? Precis när man är mitt uppe i tvättningen och far fram och tillbaka till tvättstugan så skall hissen gå sönder ... blä ...
Och nu skall vi ner och ta upp sista omgången tvätt och hela tvättkorgen ... och vi som bor på sjätte våningen. Det är sådana här dagar jag önskar att jag bodde på markplan. :( :( 

Så vad gör man då när man skall upp så många våningar? Jo, man får helt enkelt ta en paus ... någonstans mellan trean och fyran.
Beatrice tänkte först att vi kunde gå till mormor istället för att ta trapporna, eftersom vi måste ner en gång till. Men då hade vi fått bära ALLT nästa gång, det kändes jobbigt bara av att tänka på saken. :) 

Som sagt, Beatrice är lika glad för det. hahaha

I TVÄTTSTUGAN!!

Dagen är inte slut riktigt än. Nope, nu är det tvättning som gäller. Hmmm, där har vi det. Kanske därför Beatrice ramlade av hästen idag ... för att slippa tvätta hahaha. Nej skojar bara. Men hon fick nog lite ont så hon haltar en del. Jag tyckte lite synd om henne, så jag får ställa upp och tvätta, så hon slipper springa rundor. :)
Och så passar det så klart bra när Dennis också är i farten.



JAG BLEV IMPONERAD!!

Idag var det riktigt kallt i ridhuset, inte hjälpte det med dubbla strumpor inte. Så vi var tvungna att smita in på Wessels efter ridningen och ta en kaffe och värma fötterna. :) :)
Det gick superbra för Beatrice idag. Hon ramlade visserligen av ett par gånger. Men hon hoppade snabbt upp igen och fortsatte galoppera. Det trycker jag är riktigt strongt. Så ja, jag är ordentligt imponerad. Visst är hon värd en extra fika. :) :)



STALLET NÄSTA!!

Japp, då har jag klätt mig för en förmiddag i kylan. :) Idag blir det minsann dubbelt upp av det mesta, så jag inte förfryser när jag skall sitta i ridhuset en hel timme. 
Dock hinner jag inte laga något kaffe med mig. Men ah, det finns ju take away kaffe på Wessels, då har jag en anledning och ta en kopp där istället. hahaha

Nej, nu har jag inte tid längre, måste rusa om vi skall hinna. 
Tjingeling.

VI HANN ALDRIG MED MATEN!!

Gårdagen var rolig men riktigt hektisk. Det fanns ju inte en chans att vi skulle hinna med maten också mitt bland julbaket. Så det fick bli som det blev, fuskmat. Vi hade kunnat vara utan mat och bara dra i oss någon smörgås. Men man kan ju inte alltid fuska på det sättet. Kroppen måste ha mat, så det fick bli så här. Och ja, det var riktigt gott.
Jag var såååå trött på kvällen. Tur vi hade Beatrice, som diskade undan det sista så vi skulle kunna se diskbänken igen. :) :) 

Nu sitter jag med morgonkaffet ... som vanligt, och försöker vakna till liv. Det är nu på morgonen som jag njuter när jag kan sitta i lugn och ro och bara "vara".
Idag blir det antagligen också en hel del stök med både bak och annat. Men först skall vi ju till stallet. Så det blir till att klä på sig varmt. Var precis på balkongen ... och det var KALLT ute.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

MIGRÄNANFALL!!

Bankandet i huvudet igår var verkligen inte att leka med. Jag har ju alltså väldigt, väldigt sällan huvudvärk. Min erfarenhet brukar vara att just huvudvärk är ett symtom på något annat. Och värken igår tar jag som ett tecken.
Så denna veckas minne måste jag helt klart ägna den kväll för några år sedan då jag åkte på en riktigt kraftig huvudvärk.

Det var tidig kväll. Jag hade bänkat mig på soffan för en helkväll framför TV'n. En kort stund därefter kände jag att mitt huvud var i olag, det började bulta lite oroväckande. Jag är inte så speciellt glad i att ta tabletter så jag avfärdade känslan. Istället sänkte jag ljudnivån på TV'n och tänkte för mig själv att det skulle underlätta om jag inte hade så mycket ljud runt mig.
Huvudet fortsatte banka och blev kraftigare och kraftigare. Ja, då var jag så klart tvungen att ta den där tabletten. När jag gick ut i köket och möttes av det klara ljusa skenet från kökslampan trodde jag ärligt att jag skulle svimma. AJ vad ont det gjorde av allt det ljusa runt ögonen. Där borde jag förstått att det inte rörde sig om en vanlig huvudvärk. Men nej, inte tänkte jag på det inte. Jag tog min tablett, gick in och lade mig på sängen istället och tänkte att jag skulle "sova" bort värken. Nope, inte heller det hjälpte.
Då började jag bli rädd på allvar och ringde hem till Affe.
De som känner mig vet att jag är lite av en hypokondriker, jag får ont och får symtom på det mest konstiga sätt. Så Affe sopade bort det genom att säga till mig att det säkert var jag som inbillade mig. Han tyckte jag skulle ta en tablett till, eftersom det inte alltid hjälper att bara ta EN. Och naturligtvis gjorde jag det.

Trots att jag tagit två tabletter så blev värken värre och värre. Jag var övertygad om att det var min sista stund. Jag kunde inte ha några lampor igång, och absolut inte TV'n. För även om jag skruvade ner ljudet så bankade det bara av att ha TV-ljuset på.
Efter ytterligare någon timme tänkte jag ta en tredje tablett, men huvudet värkte så mycket att jag låg rak lång på sängen och skrek ...... rakt ut i luften. Jag kunde alltså inte resa mig upp. Till slut blev det Beatrice som ringde ner till Affe så han fick komma upp.

Det räckte med en titt på mig för att Affe skulle säga att vi fick ta oss in till akuten. Ja, jag var blek som ett lakan i ansiktet, jag kunde inte ha ögonen öppna, lilla minsta kis från ögonen gjorde att det stack som 1000 nålar genom huvudet.

Jag kan inte låta bli att skratta lite nu i efterhand. Det måste ha sett ganska kul ut när Affe försökte sätta på mig skorna. Ja, själv kunde jag varken se eller känna var jag hade fötterna. Så Affe satte både på skor och jacka. Sen fick han leda mig ner till bilen, själv kunde jag inte ha ögonen öppna. Dessutom värkte det så mycket att jag fick problem med balansen och kunde absolut inte gå rakt fram.

En titt på mig på akuten var det enda som behövdes för att damen i luckan skulle ge mig medicin som jag skulle ta meddetsamma och sen sitta ner i väntrummet 30 minuter innan jag kom fram till luckan igen. Jag tror ALDRIG någonsin att jag varit så glad när medicinen börjat verka och huvudet nästan återigen blev sitt gamla "jag".

Det visade sig att jag fått ett migränanfall. Och jag säger bara en sak, det är inget jag skulle önska min värsta fiende. För fy hundan vad den smärtan är hemsk. Jag skulle till och med vilja gå så långt och säga att det är värre än att föda barn. :) :) 
Jag låg stilla i soffan flera dagar efter mitt migränanfall. Kroppen hade fått sig en rejäl chock och jag var matt i hela kroppen.

Ja, huvudvärken igårkväll fick mig att minnas denna kväll för några år sedan. Efter den kvällen är jag alltid noga med att faktiskt ta en tablett om jag har ont. Om det inte är något allvarligt hjälper tabletten. Om det inte hjälper, bör man alltid söka läkarvård.

BLIR INGET MER IDAG!!

Sååå trött jag är nu efter att ha vistats i köket bland bak, varm spis och ugn i ett antal timmar. Det är inte förrän nu jag känner lugnet sprida sig.
Vi fick ju besök idag också. Visst är det alltid kul med gäster, folk är som sagt alltid välkomna här hemma. Men när vi höll på med både det ena och andra och samtidigt skulle vara sociala, så blev det nästan för mycket.
Allting tog mycket längre tid än vad jag hade förespått, och än är vi inte klara. Tänkte även göra lite marsipangodis. Men som sagt, nu är klockan ganska mycket så vi får väl spara det tills morgondagen när vi kommit hem från stallet. :)
Dessutom skulle Dennis göra pepparkakshjärtan och så skulle vi ju även baka lite pepparkakor. Men ja, det kommer en dag i morgon också. :) :) 

Det är kul att hålla på med julbak. Men ack vad skönt när man äntligen är klar och kan pusta ut. :) :) 

JULBAKET HAR BÖRJAT!!

Japp, nu är vi igång, först ut blir ischoklad.
Jag hade glömt hur kul det var att hålla igång med julbak. Det var en del år sedan vi var flera i köket som höll på. Jag har ju gjort detta de senaste åren själv.
Men nu är det riktigt kul igen. :) :) 

En del ingredienser missades när vi var och handlade. Men Beatrice är så klart den räddande ängeln och handlar med sig när hon ändå skulle till affären.
Vad vi gör efter ischokladen?? Vet inte ännu. Men vad det är blir så blir det ...... GOTT.

MORGONKICK!!

Det blev alltså en siesta för mig, har precis vaknat. Nu blir det en ny kopp kaffe, och lite mys framför datorn innan dagen kan startas med ...... JULBAK.
Jag är fortfarande riktigt trött. Men med lite kaffa i kroppen så skall det nog lösa sig. Jag kan i alla fall hålla ögonen öppna.
I köket har Beatrice redan startat med att diska undan efter gårdagen. Det blir ju lite svårt att baka när man inte ens ser diskbänken. :) :) 

Nu tar jag i alla fall mig en kopp kaffe och vaknar till liv innan vi sätter igång......

FASTNADE FRAMFÖR TV'N!!

Är det något jag har lätt för så är det att somna framför TV'n, därför slår jag alltid igång TV'n när jag lägger mig på kvällarna och ställer den på timer. Det är inte många TV-program som får mig att hålla mig vaken. :) 
Men naturligtvis var det inte en sådan kväll igår. Nejdå, jag slog igång TV'n och upptäckte att "Stolthet och fördom" nästan precis hade börjat. Typiskt, det är en av storfavoriterna här hemma. Den slutade inte förrän 23.30 och jag var klarvaken HELA filmen. :) 

I morse när jag vaknade var jag inte alls lika klarvaken. Jag var vråltrött men kunde ändå inte somna om. Jag förstår inte varför man måste vakna så tidigt som halv 5 när man inte behöver. Ja, ja, jag får väl dricka en kopp kaffe och se om jag kan sova en timme till sen.
Idag tänkte jag ha lite julbak. Och jag kan ju inte stå och baka med stängda ögon, så det vill till att jag är någorlunda pigg då.

Jag hoppas ni får en bra Lördag, och glöm inte att vara rädda om er där ute.

GODMORGON

Trött som bara den ......

VILKEN HUVUDVÄRK!!

Inte blev det några fler färder här inte. Precis när jag skulle ge mig iväg med Teddy kom Dennis och sa att han kunde köra istället. Och det var kanske tur, för snacka om bankande huvud. Det var längesen jag hade så kraftig huvudvärk. :( Värken har börjat försvinna, men jag känner mig något tung fortfarande. Kan tänka mig att kroppen fick jobba extra hårt under den tiden så det är väl därför jag nu känner mig som att jag bara vill krypa ner under täcket och sova bort resten av kvällen.
Då är det faktiskt tur att vi har haft Dessi och hennes matlagning här ikväll. Tror inte jag skulle klarat av att ställa mig i köket. Jag märkte ju när jag skulle ut och hålla henne sällskapp vid ett par tillfällen att det bankade extra mycket av ljuset i köket. Så jag pep snabbt in i mitt eget rum där lamporna var släckta.

Nu skall jag bara ta det lugnt och försöka titta på lite TV med låg ljudnivå, så jag inte riskerar att huvudvärken kommer tillbaka.
Det är sååå skönt att det är på väg bort.

HEMMA EN VÄNDA!!

Hemma igen ... och trött är jag. Inget ovanligt, tror jag är född trött .hahaha

Nåväl, vi hann inte riktigt med allt som jag planerat in. Dock hann vi med Eko och min extra låda som skall placeras under min säng. Nu har jag snart så många att jag faktiskt kan få undan en del ... japp, behöver ju ha lite bättre space.

Nu blir det en kopp kaffe i lugn och ro. Och jag tror bestämt att det blir en alvedon som tillbehör. Det känns som om huvudet är på väg bort från kroppen av allt bankande.
Får försöka få bort det innan det är dax för nästa färd med bilen om ett par timmar. :( 

I VÄNTAN PÅ TEDDY!!

Oj, vad tiden går fort. Skulle vilja stanna den ett litet tag så jag hinner med. :) :) 
Har alltså inte kommit hemifrån än. Efter disk och lite plock var det som sagt meningen att jag skulle iväg. Men jag fastnade vid köksbordet och resterna av gårdagens jordgubbstårta. hahaha

Men nu är jag mer eller mindre på G. Väntar bara in Teddy som skulle joina mig, alltid kul med lite sällskap när man skall shoppa. Om inget annat så kan man ju få lite råd på vägen. :) :) 
Ja, jag slår mig väl ner på balkongen så länge. Det är ganska skönt väder ute nu, och så himla bra att det slutat regna när jag skall iväg. :) 

NYA PAPPER IGEN!!

Ja, nog piggnade man till alltid när lucian var på TV. Jag tror jag kände ingen 2-3 låtar, resten var helt nytt ... för mig i alla fall. Men vi får väl vara glada för det lilla, vi har åtminstone den årliga lucian på TV. :) :) 

Just nu håller vi på att plocka och städa lite här hemma.
Och nu skall jag snart iväg till PJ. Foto för en ny underskrift. Japp, nu får jag inga pengar igen från min A-kassa för att alla papper inte var inskickade som de skulle. Visst borde jag ha fattat det. Men återigen har jag missat information som jag kanske borde ha fått. Ja, ja, det är inte lönt att gnälla över spilld mjölk. Idag fixar jag rätta papper och skickar in.

LUCIA!!

Vi har bänkat oss framför TV'n och tittar på lucia.
Det är en stor tradition här hemma, något jag aldrig missar. Ändå måste jag nog säga att jag varit lite besviken de senaste åren. Det är inte alls samma känsla och stuk som när jag själv växte upp. Jag saknar tomtarna, pepparkaksgubbarna och barnen. För att inte tala om när de hade Lucia i något som kunde liknas vid en stuga.

Men troget sitter vi här iallafall. Och man har vaknat till liv med musik och varm choklad. Det är inte illa att vakna på detta sätt.




SMARRIG JORDGUBBSTÅRTA!!

Nu tänkte jag göra en kort godnatthälsning ... lite senare än vanligt. :) 

Hela dagen gick jag omkring och var så supersugen på jordgubbstårta. Lite förvånande, det är ju inte varje dag precis man går omkring och drömmer om just jordbuggstårta hahaha. Så ikväll slog vi till och gjorde en tårta till kvällsfikat. Sååå gott det var. :) 
Fira? Alltså, vi skulle ju kunna fira att Alexander blev 7 månader idag och att han dessutom har namnsdag. Men förutom det så kände jag bara för att äta något riktigt sliskigt onyttigt och gott. Så ja, det var ett himmelrike ikväll. :) :) 

Nu kastar jag mig i sängen. I morgon blir det lika tidigt som vanligt. Men för att vara på den säkra sidan att jag verkligen kommer upp innan 7 så ställer jag klockan.

Godnatt och sov så gott. Ha en riktigt skön och god natt. :) 

HAR VARIT OCH HÄLSAT PÅ TOMTEN!!

Jag hade inte bara EN pojke med mig i affären, jag hade TVÅ. Japp, när far och son sätter igång då är det ingen hejd på de. hahaha
Jag vet inte vem av de som hade roligast, men båda två skrattade i alla fall gott åt alla leksakerna. :) :) 

Skönt var det i alla fall att komma hem och in i värmen. Det är riktigt ruggigt kallt ute. Så det var en himla tur att Dennis mötte upp oss med bilen, det vete tusan om jag klarat av att gå hem i denna kyla med alla påsar. Men nu är vi åtminstone klädda för julbaket till helgen. Dessi börjar redan ikväll med lussebullsbak. Så i morgon tidigt, tidigt parkerar vi oss i soffan med bullar, pepparkakor och varm choklad. Mums.

Och så klart så var ju tomten också på besök i affären. Visst måste man hälsa på honom, när han tar sig tid att åka hela vägen från nordpolen. :) :) 






PÅ VÄG TILL WESSELS!!

Ja då blir det lite inköp till mat och bak.
Det är något mörkt ute ... för att inte tala om kylan, brrr.

Nej, nu gäller det att ila på så vi kommer fram till affären någon gång.



JULBAKSINSPIRATION!!

Då har vi suttit och förberett lite inför mitt årliga julbak. Skall iväg och handla om ett litet tag, väntar bara hem Beatrice från skolan först.
Jag älskar att hålla på med julstöket ... och speciellt julbaket. Det är visserligen inte riktigt samma som när barnen var små, de är inte längre så intresserade. Så som vanligt de senaste åren blir det väl jag som står med det själv, kanske att jag har tur och får med mig Beatrice förstås. I år blir det så klart lite annorlunda, eftersom vi har både Dessi och Alexander här. Vem vet, kanske Dessi också ställer sig och håller på ... vi får se. Däremot tror jag inte att Alexander har så stor nytta av det detta året, men nästa så ...... :) :) 

VI HADE MYS I KÖKET!!

Det blev två timmars siesta, och jag kan garantera att det var såååå skönt. Nu är jag piggheten själv.

Vi tänkte först ta oss en tur till kyrkogården idag. Men eftersom Molly är lite dålig i magen här hemma, så var det bättre att Dessi håller sig i närheten om hon behöver springa ut. Så vi struntar i det. Istället tänkte jag ta och vara dubbelt flitig med jobbsökningarna idag. Om jag nu får iväg tillräckligt många, så tänkte jag hålla helg sedan, det är ju trots att Fredag i morgon. :) :) 

Först hade vi lite mys i köket. Och ja ni ser ju själv. Inte behöver man köpa dyra leksaker till Alexander inte. Sträck fram en fot och han blir helnöjd. hahaha
Charmtrollet fullkomligt ÄLSKAR alla fötter. :) 

Nu ... en kort fikapaus med Dessi på balkongen och sen ... jobbsök.

MORGONHÄLSNING MED GÅRDAGENS MIDDAG!!

Vaknade alldeles för tidigt. Känner redan nu att jag antagligen kommer hamna i siesta någon gång under dagen. :) Jag är riktigt trött men kan inte somna om.

Vi hade i alla fall en mysig kväll igårkväll, och det blev inte alltför sent. Dessi stod för middagen och som vanligt, när man inte behöver laga maten själv, smakade det super.
Och som de flesta kvällar så slocknade jag framför TV'n, antagligen därför jag vaknade så tidigt idag. Men ja, jag tar väl igen det sen kan jag tänka mig.

Nu skall jag i alla fall dricka en kopp morgonkaffe och sitta och halvsova framför datorn en stund, får se om jag piggnar till av det.

Ha en fantastisk dag idag, och var rädda om er.

GODMORGON

BOKTIPSET V. 50

Denna bok har en del år på nacken ... ja, ungefär som mig då. hahaha
Men det är en bok jag fastnat för, har läst den ett par gånger genom åren. Och kan ju säga att den var lika bra andra gången jag läste den.
Gillar man flärd, lyx, romantik, intriger, ja då gillar man "Scruples". Det är just det den här boken handlar om.

Billy är hänsynslös i sitt sökande efter någon ... eller något, och hon hoppar från man till man, tills hon långt om länge hittar "den rätta". Men är det verkligen den rätta som kommit i hennes väg? Eller är hon bara en i högen för honom?

Denna boken är inte unik när det gäller författaren Judith Krantz. Hon har skrivit många böcker som hamnat på toplistan. De allra flesta är precis som denna, helt suveräna. Så för er som gillar att läsa men inte riktigt vet vad. Läs Scruples eller någon annan av Judith Krantz böcker. Hon är en fantastisk författare.

Med detta lilla boktips tänker jag hoppa i säng. Så jag säger godnatt till alla där ute nu. Ha en fortsatt härlig kväll det lilla som är kvar och en riktigt god natts sömn.
Hörs i morgon igen. :) 

JULGRANSFÖRSÄLJNING!!

Japp, vi har varit på äventyr.
Efter BVC blev det kaffekalas och kaka hos Dessis mormor. Det var jättetrevligt. Det är en riktig klämmig tant, gillar henne skarpt.
Klockan bara tickade iväg. Utan att vi hann med så blev klockan 18, så vi hann aldrig till Bulltofta kött.

Ja, ja, det vart inte värre än att fick smita förbi Wessels.
Så det är där vi är nu. Eller i alla fall Dessi. Själv sitter jag i bilen med Alexander och kollar in julgransförsäljningen.


De går på löpande band. Om bara några dagar är det dax även för oss.
Jag har inte haft riktig gran på flera år, så det blir lite nytt igen. :) :)

PÅ BVC!!

Då är vi iväg. Det är dax för lilleman att se hur stor han har blivit.
Tänk, i morgon blir han hela 7 månader. Det är inte klokt vad tiden rusar iväg, det känns som igår då jag och Affe var iväg till BB och såg honom för första gången. :) :)

Får sådan flashback när jag sitter i väntrummet på BVC och kan inte låta bli att le när jag tänker på alla gånger vi sprang dit som småbarnsföräldrar. :)




DAGENS PYSSEL!!

Jag har känt mig ordentligt flitig här nu ett par timmar. Har både pysslat med profiler på olika bemanningsföretag och sökt lite jobb. Det har gått undan här minsann nu när både Dessi och Alexander vilat middag. :) :)
 Jag känner mig riktigt på G nu. Dock måste jag göra ett par timmars uppehåll, finns lite annat som måste gå tillfälligt före.

Nu är det liv och rörelse här hemma igen. Alexander skall snart käka lite middag och sen skall vi iväg till BVC med det lilla knytet.
Japp, jag har inga som helst problem med att få dagarna att gå. hahaha

 

VAD GÖR VI??!!

Då har vi vaknat till liv ordentligt. Lilleman har fått lite gröt och sitter och roar sig själv en stund, medan jag tar mig en välbehövlig kopp kaffe.
Jag måste nog snart sätta mig med lite jobbsök. Det har blivit lite försenat här eftersom jag är ensam vaken med charmtrollet. Men det gör inget, det tar jag snabbt igen när mor hans har vaknat. :) :) Och dessutom är det svårt att slita sig från honom.

Och se nu är det ju till och med ljust ute.









MORGONBABBEL!!

Märkligt att det är mycket mildare i luften vid den här tidiga timmen än vad det är senare på dagen, då jag alltid brukar frysa. Nu var jag ute på balkongen för en morgoncigarett tillsammans med kaffet. Jag satt där ändå en bra stund ... utan att frysa. Och jag hade inte ens på mig någon jacka. :) :) 

Nu skall jag försöka piggna till lite mer, känner mig jätteseg. Snart är det ju julkalendern med Beatrice och Alexander och då vaknar jag garanterat till liv. Det gör man alltid när Alexander är i farten. hahaha
Ja och nu kom han plötsligt flygandes till min famn så jag har inte tid att sitta när längre.

Ha en riktigt fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

 

VARIT UTE EN SVÄNG!!

Det blev en lång och sen kväll men jag måste ju kika in och säga godnatt.

Jag och Beatrice knallade upp till mamma och tog en kvällsfika tidigare ikväll. Det var skönt att komma ut en stund i friska luften. Ja, man kan ju inte uggla inomhus hela tiden. Sen passade vi på att knalla en sväng med Molly så hon fick röra på sig också.
Vi var inte alls där så jättelänge, utan stannade till hos Teddy en liten stund på vägen hem. Tror att Teddy blev trötta på att ha mamma och lillasyster på besök sådär en vanlig Tisdagkväll. Så till slut körde han ut oss. Snäll son jag har. hahaha

Nu sitter jag i alla fall och halvsover framför datorn. Tänkte dra ihop lite kaffe innan jag knyter mig.
Nu blir det godnatt från mig här. Hoppas ni haft en bra kväll och att ni får en god natts sömn.

Sov gott alla...

BJUDER MIG SJÄLV PÅ KAFFE NÅGONSTANS!!

Nej, det blev aldrig något Ikea. Jag fastnade framför TV'n och julkalendern och sen blev jag dödligt trött igen. hahaha

Får lite dåligt samvete när jag inte varit ute på hela dagen. Så jag har faktiskt tagit på mig skor och jacka och ger mig ut i luften en liten stund. Får se var jag landar. Men känner jag mig själv rätt så blir det inte så långt ... jag är ju mörkrädd. :) :) Men en kopp kaffe säger jag aldrig nej till, får väl ta och besöka mamma en stund, den korta sträckan vågar jag mig nog. :) 

SÖMNPROBLEM!!

Usch, nu har jag kommit in i en sån konstig period igen att jag lägger mig och somnar på eftermiddgen. Nu är frågan hur jag skall bryta den trenden då.
Vaknade för en stund sedan och det lär väl bli ganska jobbigt att slockna ikväll.

Nu har jag precis tagit mig en kaffe latte och försöker piggna till liv. Tänkte att jag kanske skulle ta mig en tur till Ikea och strosa lite, det var ganska länge sen.
Jag har alltid älskat att knalla omkring där inne och sen avsluta med en fika. Men sen det flyttade blir det sällan av att jag tar mig tiden. Men nu känner jag mig lite sugen på det. Så vi får väl se vad som händer när jag vaknat till ordentligt.

DET ROSA KUVERTET!!

Tänk vad okunnig man egentligen är när det gäller pensionen. Telefonen har alla år varit helt nerringd där de har velat att jag skulle göra aktiva val och har velat ha över mig på än det ena, än det andra pensionssparandet. Jag har alltid nekat och sagt att jag inte varit intresserad. Ibland har jag till och med blivit smått irriterad när personen i andra änden av luren inte velat ta ett nej utan fortsatt att prata på. Folk har sagt till mig att lägga på luren, men det bär mig emot. Jag tycker ju inte man kan lägga luren i örat på folk. :) 

Det var inte förrän nu när Affe lämnade oss som jag började förstå vidden av olika typer av sparande och försäkringar ... när en snubbe ringde upp Dennis och förklarade saker och ting.
Visste ni t.ex. att om man har ett efterlevandeskydd så får barnen ALLA pengar man tjänat in under sitt arbetsföra liv? I Affes fall fick barnen bara en bråkdel av de pengar som Affe tjänat ihop. Resten gick till staten eftersom ett efterlevandeskydd inte fanns.

Ja, man lär sig hela tiden. Idag ringde en sådan man upp mig och jag hakade på meddetsamma. Så för 79:- per månad är förhoppningsvis barnen försäkrade och får allt jag tjänat in ...... om nu olyckan skulle vara framme.

Det är inget jag någon gång har funderat på. Och hade Affe visst detta kan jag garantera att han också tagit ett sådant skydd.
Ja, som sagt, man är aldrig för gammal för att lära sig. :) :) 

HITTADE MINA JULSTRUMPOR!!

NEEEEJ, nu har jag ju försovit mig. Vilken tur att man kan titta på julkalendern i efterhand. :) :) Får kanske ta och ställa klockan hädanefter. Trodde inte det skulle behövas eftersom jag ofta brukar vakna ganska tidigt.

Fick ett mysigt telefonsamtal från min kusin igårkväll. Tänk, förr pratades vi i släkten vid varje vecka, ibland flera gånger. Jag kan ibland sakna det. Numera pratas vi aldrig vid tycker jag. Jag antar att det händer i alla släkter, att man får nya intressen, flyttar, skaffar familj ... och helt enkelt inte har tiden till det längre.
Man kanske skulle ta och försöka ändra på det lite ... sen någon gång. :) 

Och innan jag slutar ... KOLLA vad jag hittade igår när jag och Dessi var ute. Japp, julstrumpor till ALLA mina barn. Jag blev eld och lågor när jag såg dessa och var ju tvungen att köpa. En liten bokstav på alla strumporna sen är saken klar .. de skall hängas upp lagom till julaftonsmorgon. hihihi

Nu blir det kaffemys ... och morgonmys med barnbarnet mitt.
Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

POLAREXPRESSEN!!

Visst var det nu jag skulle ha ett lite nyare filmtips?? Det skulle egentligen förberedas redan igår, men både då och idag har det varit fullt upp. Var ju iväg på en shoppingrunda med Dessi idag och hann inte med vad jag skulle med bloggen. Ja, så blir det ibland. Men vet ni vad? Jag kör en gammal goding den här veckan också, både för gammal som ung. Detta är en jättebra film som jag är övertygad om att många av er redan sett. Vare sig ni har sett den tidigare eller har missat den, så är filmen helt klart värd att nämnas ... speciellt nu i juletidet. :) :) 
Det handlar alltså om ingen mindre än "polarexpressen". Ja, det är ju ingen drama, skräckis, ingen direkt kärleksfilm. Men för de lite yngre och för oss äldre som fortfarande har barnasinnet kvar är detta en riktigt sevärd film.

Så ta plats i tåget i denna fantastiska film som tar dig hela vägen till ...... Nordpolen.

Med detta lilla klipp säger jag godnatt.
Återkommer i morgon och delar med mig lite av dagens härliga shopping och kvällens underbara samtal. Det vill ni inte missa.
Sov gott och dröm sött. :) 

FÖRSENING MED MATEN!!

Det doftar ljuvligt från köket. Har ingen aning om vad det blir mer än att det blir någon slags korvgryta. Vad är det man brukar säga? Man tager vad man haver... hahaha
Det går Dessi efter i alla fall. Men jag är övertygad om att det blir bra, den ljuvliga doften kan inte annat är smaka bra. :) :) 

Nu blir det en vända till balkongen. Fötterna dödar mig så jag måste vila, passar på med en cigarett och en kaffe latte ... innan maten.

 

ALEXANDER BEHÖVDE ENERGI!!

Ute och härjar med Dessi och Alexander. Alltid skönt att komma ut i luften en sväng ... så länge det är vindstilla.
Och nu är jag lagom trött i fötterna. Kan ju säga att det är tur vi har Alexander. Vi var ju tvungna att ta en fika eftersom det ändå var dax för Lilleman att äta lite. Och ja, det tackar vi för. :) :)



SNART UT!!

Nu är man riktigt vaken och pigg. Har både duschat och fått på mig kläder. Nu väntar jag bara på att Dessi skall bli klar sen bär det iväg för shopping, läkarbesök och sen lite mer shopping. :) :) Och vet ni, jag har lyckats lura med mig Teddy ... utan att han vet om att det är jag. Så klart tror han att han kom på den bästa idén. Vi håller väl det hemligt för honom, eller hur??

Lite datajobb hann jag med i morse trots mina trötta ögon. Så jag har inte jättedåligt samvete när jag sticker hemifrån så pass tidigt. Och nu inför jul lär det bli lite mer sådär att jag måste iväg och fixa saker och ting.

MÅNDAG MORGON!!

Somnade igår innan jag hann med själv. Så i morse när jag vaknade var både datorn och lamporna fortfarande igång. Usch vad jag inte gillar att vakna på det sättet. Men jag hann i alla fall med julkalendern. Vaknade en kvart innan så jag åtminstone hann ta lite kaffe.

Idag blir det lite äventyr med Dessi och lilleman.
Men först måste jag vakna till liv och se till att Beatrice kockkläder blir klara innan hon skall iväg till skolan.
 
Ha en fantastisk dag alla och var rädda om er. Hör av mig igen när jag vaknat till liv lite bättre.

GODMORGON

JULSTRUMPOR!!

Jag tror aldrig jag någonsin har ägt en julstrumpa. Och jag fixade heller aldrig några julstrumpor till mina barn när de var små. Men nu är jag faktiskt lite sugen. Tycker det pratas om julstrumpor överallt. Och när man tittar på julfilmer finns det ALLTID julstrumpor med i filmerna.
Undrar egentligen varför det aldrig har blivit av att vi har haft det. Måste bero på att jag aldrig sett det ute i affärerna. Får nog ta och kolla runt lite, hade ju varit lite kul i alla fall.

Med detta säger jag nu godnatt. Hoppas ni haft en bra Söndag. Jag har haft en lugn och mysig sådan när jag väl kommit hem från stallet och blivit uppvärmd. Och eftersom jag aldrig kom iväg till affären utan somnade istället, så har även kvällen varit väldigt väldigt lugn.
Nu skall jag försöka få några timmars sömn trots tidigare sömn ikväll, får se hur det går.

Sov gott alla och dröm sött. :) 

VILL GÅ I IDE!!

Jaha, snön bara försvann. Det var vitt i morse och flingorna de dalade ner. Men nu regnar det och är både grått och trist. Och nu när jag kommit hem från stallet och värmts upp något hade jag tänkte sticka till Wessels för att handla lite middagsmat. Dock känns det inte jättekul att behöva ge sig ut i det här tråkiga vädret.
Soooom jag läntar till sommaren.

Jag tror banne mig det blir fusk idag, så jag handlar i vår egen lilla "något dyrare" kvartersbutik istället.

REDO FÖR DAGEN!!

Japp, då är jag redo och "nästan" vaken. Så nu kan vi sticka till stallet när som helst. Det känns ganska skönt ute. Men vem vet, när jag väl sitter i ridhuset kanske både tår och fingrar börjar frysa till is. Så jag tänkte att jag uppdaterar väl en snabb runda här innan jag ger mig iväg ...... OM mina fingrar inte skulle klara av mobilen. hahaha

Och nu när jag borstade igenom mitt hår upptäckte jag att mitt nya torrshampo som jag köpt inte alls var så bra som det tidigare har varit. Det kändes som om håret var ett enda stort svintopaket, strävt och obehagligt.
Så det blir till att tvätta om håret när jag kommer hem igen, och jag som tänkte fuska idag ;). Men det gick inte.

Nåja nu ger vi oss snart iväg. På med halsduk och vantar. BRRRR

SOVIT LÄNGE!!

Ett kort godmorgon.
Jag vaknade lite väl sent idag, inte förrän 8. Så jag hinner inte sitta här alltför länge innan jag och Beatrice skall ge oss iväg till stallet.
Men jag sitter i alla fall med mitt morgonkaffe nu och försöker vakna till liv.

Var precis ut på balkongen och det känns faktiskt inte riktigt lika kallt som igår. Det är bara att hoppas på att det håller sig så milt till vi är hemma igen. Kanske jag får behålla mina tår. :) :) 

Nej, nu har jag inte tid mer. Måste kasta på mig lite kläder och dränka ansiktet i vatten så jag vaknar. Jag hoppas ni är lite piggare än mig och att ni får en härlig Söndag.
Hörs sen.

GODNATT!!

Då avslutar vi denna Lördag på ett riktigt mysigt sätt, filmkväll.
Beatrice bjöd in mig till hennes rum på lite filmmys, hahaha
Så vi sitter och tittar på en Sune-film. :)

Nu passar jag på att säga godnatt till alla. Hoppas ni får en god natts sömn, så hörs vi i morgon igen.



EFTER SKILSMÄSSAN!!

För ett tag sedan fick jag förfrågningar om hur livet mellan mig och Affe fungerade efter vår skilsmässa, med tanke på hur jag skrivit om saknad och hur jag känt mig efter Affes bortgång.
Eftersom Affe nu har fyllt år och vi firat honom lite idag, så tänkte jag att vad passar då bättre än att ägna veckans minne åt våra år som skilda??...

Vårt äktenskap de sista två-tre åren var riktigt stormfyllda. Jag tror vi kom in i något slags återvändsgränd där vi inte längre hade så mycket annats än barnen gemensamt. Och när vi bestämde oss för att gå skilda vägar, var det mer jag än Affe som ville skiljas. Det var ett svårt beslut, vi hade tre underbara barn. Och naturligtvis ville jag inte göra mer ont mot barnen.
Det första året som skilda var riktigt tufft. Och trots att det var jag som ville skiljas, så gjorde det inte mindre ont. Någonstans inom mig hade jag så klart fortfarande känslor kvar.

Trots att vi fortfarande, efter skilsmässan, hade motsättningar, kunde jag inte förlika mig med tanken att Affe inte skulle finnas där vid högtider, vid jul, nyår osv. Och det är troligtvis därför vi på något sätt ändå hittade tillbaka till den där vänskapen vi faktiskt hade när vi lärde känna varandra för så många år sedan. :) 
Det var först efter ett-två år som vi började kunna umgås ordentligt på ett mer avslappnat sätt.
Om man för barnens skull tvingar sig själv att spendera den där extra tiden vid födelsedagar eller julafton, så växer vänskapen naturligt fram. Och det var det som hände för oss.

Trots att vi inte längre var man och fru så var det lättare att titulera oss för det när vi pratade med någon. Och även många praktiska saker som handling och andra små detaljer. Det var t.ex alltid Affe som kom och gjorde vid där jag inte förmådde, som kom när jag fick översvämning eller andra skador i lägenheten.
Middagarna åts tillsammans. Ja, vi gjorde allt tillsammans, till och med semestrade tillsammans. Det blev helt enkelt min bästa vän, den vän jag gick till när jag behövde prata ut om något, eller kunde skratta med.
Enda skillnaden mot en hel familj var väl egentligen att vi hade egna boenden och bestämde över våra egna liv.

Det var så vår vardag såg ut ända fram till sommaren 2013, när ödet ville annorlunda. Jag kommer alltid att sakna den tryggheten jag hade i Affe, våra kaffestunder, våra diskussioner, min bästa vän.

Vid något tillfälle frågade Dessi mig varför jag egentligen aldrig har träffat någon ny man. Ja, förutom att det aldrig blivit av att jag gått ut och roat mig, så tror jag inte att jag skulle få för mig att träffa någon efter Affe. Det hade känts fel att träffa någon när jag samtidigt faktiskt haft Affe nära och omkring mig alla år. Och det är något jag aldrig skulle vilja ändra på.
Han kommer alltid att vara mannen i den här familjen.

MAN NÄSTAN FÖRFRYSER!!

Sååå kallt det är ute nu. Har precis varit på kyrkogården och jag har absolut ingen känsel i mina tår. Ändå hade jag både strumpor, raggsockar och vinterkängor på mig.
Fy för om det är lika kallt i morgon när vi skall till stallet. Jag kommer ju att förfrysa tårna innan vi ens kommit dit. :( 

Det är lite svårt att göra vid till Affe vid den här årstiden. Men Teddy gjorde ändå så gott han kunde. Så det blev lite nya ljus och någon lykta till som pryder där. Vi fick i alla fall någorlunda fint där.
Jag längtar till sommaren när man verkligen kan göra något på kyrkogården och kan ta det lugnt där utan stress. För som det är nu är det så kallt att man bara vill därifrån när man väl kommit dit. Det blir inte till något.

Nu skall jag värma mig med en kopp kaffe latte. Känner mig fortfarande frusen om både tår och fingrar, så jag hoppas den där latten verkligen värmer bra.

KAFFEKALAS!!

Jag har hamnat två våningar ner, Teddy har kaffekalas. :) Japp, jag är VAKEN. Och det är alltid trevligt att hälsa på sin son. Även Teddys farmor har hittat hit till vårt kvarter. Inte illa va!!?? ;)

Och så fort Beatrice blir klar med tvätten blir det ett besök hos Affe.
Det är supermysigt väder ute nu när Sven inte längre härjar här, så det skall bli riktigt skönt att komma ut en stund.

Nej, nu blir det en kopp kaffe till innan Teddy tröttnat på oss. :) :)







NY MORGONSTRÄCKA!!

Snacka om sömnkoma. Somnade om i morse när jag druckit mitt morgonkaffe ...... och vaknade 11. Hur gick nu det till? När jag väl slog upp ögonen och gick ut i köket och skulle ta kaffe, ja då hade Dennis och Beatrice redan knallat ner till tvättstugan.
Jag känner mig fortfarande lite sliten och tung så det gäller att INTE snegla mot sängen, då dras jag väl dit igen. hahaha

Nu blir det ny morgonrutin, nytt kaffe och nytt datamys innan dagen kan börja. Och utanför singlar snön ner så jag har absolut ingen brådska att klä på mig. Nej, jag har det varmt och skönt i mitt lilla rum. Tror jag stannar här inne ett tag till. :) :) 

ALLA KLAPPAR ÄR KLARA!!

Äntligen verkar det som om Sven har dragit förbi. Det var nästan skönt att sitta på balkongen nu på morgonen, och blåsten hördes inte alls. Och det är ju tur med tanke på att vi skall tvätta idag. Fy för att behöva gå till tvättstugan i den stormen.
Just nu är det sååå tyst här hemma, alla sover. Jag gillar att vakna så här tidigt så jag kan sitta i mina egna små tankar och dricka mitt morgonkaffe. Vilket är precis vad jag håller på med just nu. :) 
Och eftersom stormen nu försvunnit blir det troligtvis ett besök hos Affe i eftermiddag när tvätt och städning är avklarat.

Jag blev i alla fall klar med julklappsinslagningen igår. Nu väntar jag bara på att en gran skall pryda vårt vardagsrumsgolv så att alla klapparna kan läggas där under. Det börjar bli ont om plats på min sida av lägenheten. hahaha
Det är stora klappar överallt ... och då har ändå inte Beatrice packat in sina än. Men ja, ja, det är till ett gott ändamål och julen närmar sig fortare än vad man tror. :) 

Nu får ni ha en lugn och skön Lördag och var rädda om er.

GODMORGON

KOLLA IN FREDAGENS MIDDAG!!

Nu sitter jag nästan och somnar i stolen. Nej, jag kan ju inte somna nu ... måste ju se vem som vinner "idol".
Jag har faktiskt inte följt idol hela säsongen detta året. Jag började så bra och tittade på de första avsnitten, sen tappade jag bort det en aning. Men nu i finalen måste jag så klart se vinnaren.

Men jag tänker kasta mig i säng så fort tävlingen är avgjord. Och innan dess får jag plocka lite annars lär jag somna i pausen. hahaha

Nu säger jag i alla fall godnatt. Ha en superduper fortsättning på den här Fredagen och en en riktigt god natts sömn.

...... och så här såg det ut vid middagsbordet tidigare ikväll.

UTVILAD IGEN!!

Orken gick plötsligt ur mig och när Alexander somnade så gjorde jag detsamma. :) :) 
Jag hade helt glömt hur aktiva små barn är. Alexander har nu lärt sig att sätta fart på sin gåstol. Och när jag försvann från köket ett kort ögonblick tidigare idag och kom tillbaka bara någon minut senare, ja då var lilleman just i färd med att upptäcka vad som fanns i skräppåsen. Den brukar inte stå framme, men just vid det tillfället gjorde den det till Alexanders stora glädje. hahaha

Nåja, nu ligger den lille busen och sover och själv har jag nu piggnat till så det blir en kaffe latte och en cigarett innan jag slutför julklappsinläggen.

JA SE DET SNÖAR ...... !!

Då har snön även hittat till Malmö. Ja okej, det var bara några få minuter. Med det VRÄKTE ......
Det är ju en himla tur att man är inomhus. :) :)



BARA JAG OCH LILLEMAN!!

Då har det blivit lite bankärenden gjorda så lite flitig har jag allt varit. :) 

Det blev lite ändringar i dagens planer. Dennis kom på att han kunde ta bilen till Helsingborg i alla fall, så nu är det bara jag och lilleman hemma. Så nu skall lilla charmtrollet bli ordentligt bortskämd av farmor hahaha. Det är väl det en farmor är till för? :) 
Han slocknade som en fura tidigare när han fått lite gröt. Och då tänkte jag så klart passa på att slå in julklappar. Men det blev lite annat som kom i vägen och sen var det lite bankaffärer. Och precis när jag var klar och skulle gå på inslagningen kände lillpysen att nu skulle man vakna och låta farmor veta att hon inte alls skulle få tid till det. hahaha
Ja, ja, han får väl helt enkelt vara med och slå in lite klappar då...

6:E DECEMBER!!

Jag hade svårt att komma till ro igårkväll. Så helt naturligt sov jag stenhårt i morse när det faktiskt var tid att kliva upp.
Idag är det födelsedag, Affe fyller år. Och det har spökat lite i natt, så jag har även vaknat lite då och då.
Meningen har ju hela tiden varit att vi skulle till kyrkogården idag. Men jag är säker på att Affe förstår om det blir så att vi besöker honom i morgon istället. Jag är inte stormförtjust att behöva ge mig ut i den här blåsten.
Meningen var att jag skulle köra Dessi till jobb. Men nu verkar det inte som om tågen går förrän framåt em, och då blir det mer naturligt att Dennis kör henne, eftersom han själv inte kan åka tåg till Helsingborg.
Så idag blir det troligtvis inomhusaktivitet och besöker i så fall Affe i morgon istället.

Igår när jag var ute på shoppingrundan handlade jag en gravlykta med lång pinne så att lyktan kommer upp lite. Trots den säkert hårda och tråkiga jorden får vi försöka se till att han får det någorlunda fint hos sig.
Jag tycker det känns lite tungt idag. Förra året gick jag ner två våningar för att gratulera och i år blir det helt annat. Det känns jobbigt, inte alls konstigt att jag sovit så dåligt.

Nu blir det lite mer morgonkaffe, så jag kan börja dagen sen.

Ha en bra dag där ute och var rädda om er.

GODMORGON

HÅLLIT KOLL PÅ SVEN!!

Vi har försökt hålla koll på stormen, bussförbindelser och tågen här hemma ikväll. Både Dennis, Dessi och Beatrice skall ju iväg till jobb och skola i morgon. Så det vill till att vi kollar så att bussar och tåg verkligen går som de skall i morgon bitti. Jag kände mig faktiskt tveksam tidigare ikväll. Men nu verkar det som om den skulle bedarra något, i alla fall om man får tro SMHI. Så förhoppningsvis kommer folket att kunna ge sig iväg som vanligt i morgon.
Det gjorde att jag inte varit så effektiv med julklappsinslagningen, har bara fått inslaget två paket. Men ja, ja, det kommer ju en dag i morgon också. :) :)

Jag tänker inte göra så väldigt mycket mer ikväll. Lite kaffe, mys framför TV'n kanske och sen försöka komma till ro inför natten.
Jag hoppas ni har haft en skön kväll trots stormar och att ni varit kloka nog att hålla er inomhus. Nej, den där Sven är inget att leka med. :) 

Nu säger jag godnatt och sov så gott.

SAMTAL EFTER SAMTAL!!

Hua vad det stormar. Tur man sitter inomhus och har det skönt.
Hade tänkt inviga kvällen till att packa in paket och nej jag har inte börjat än hahaha. Det kom en massa saker emellan som t.ex. grattissamtal som så klart är viktigast. Sen har jag faktiskt även pratat med en gammal arbetskamrat och DET är hur kul som helst. Ibland saknar jag mina arbetskamrater riktigt mycket och när jag sen då pratar med någon av de blir det lite extra känsligt.

Ja, ja, nu väntar ytterligare ett samtal innan jag kan börja packa in julklappar.

USCH FÖR STORM!!

Jeeesssus vad stormen Sven är irriterande. Sista stoppet var på Wessels och när jag kom ut var det ...... STORM. Och jag som har dålig balans i vanliga fall. Det tog mig en kvart att komma från entrén till bilen.
Men nu ligger allt på sängen och bara väntar på att bli inslagna. Och jag säger bara en sak ...... det kommer att ta låååång tid innan jag gör stan osäker igen.



JULKLAPPAR, CHECK!!

Nuutinen är jag heeelt slut ... i både huvud och fötter. Det är inte helt lätt att springa rundor och jaga julklappar. Men nu är jag i alla fall klar. Ikväll skall allt slås in och skickas iväg. Ja, sen är det bara att vänta på tomten. :) :)

Och nu ...... nästa ärende. :)



NJUTER AV EN TOMTELATTE!!

Åkte till AF för att träffa min handläggare, som har besökstid endast Torsdagar 10 - 13. Då visar det sig att han är hemma för vård av barn ...... för andra veckan.
Det är ju så klart att man kan vara sjuk eller att barnen är dåliga. Men när det är veckovis och klienterna blir lidande, då kanske man måste fundera på om det är ett bra system man kör med. Han måste ha hand om många fler än mig. Och vad gör då alla andra som behöver ha svar på sina frågor?
Det är tydligen bara han som kan svara på SINA klienters frågor fick jag besked om när jag gick till informationsdisken.

Och nu börjar det verkligen gå mig på nerverna. Jag blir utförsäkrad om 5 dagar och skall sen få aktivitetsstöd. Men hur får försäkringskassan reda på det? Det fick jag minsann ta med min handläggare. MEN HAN ÄR JU INTE PÅ PLATS!!!
Jag vägrade gå därifrån. Efter 10 minuters diskuterande fick jag äntligen prata med någon som provisoriskt kunde förklara och ge mig en blankett så jag inte fick glapp i betalningen tills min handläggare är tillbaka.

Nu sitter jag och tar igen mig lite på espressohouse.
Snart är det dax för nästa ärende.



NY STORM PÅ VÄG!!

Det blev en lååång dusch i morse för att vakna till liv. Jag var inte riktigt vaken när jag satte mig att titta på TV. Nu vaknade jag dock ganska hastigt när de började prata om stormen Sven som skall dra in över Sverige ... och Dennis som är i Helsingborg hela dagen. De pratade om att stänga tåg och ja, Dennis åker ju tåg hem just vid den tiden de pratar om. 
Ja, ja, nu är det morgon. Så vi får väl hoppas att det kanske inte är så farligt så att han kommer hem som han skall.

Nu  blir det kläder som skall på och lite mer kaffe så att oron dämpas. Typiskt mig att oroa mig för saker som inte ens har hänt än. :) :) 

Ha en fantastisk dag och var rädda om er.

HAR HAMNAT I MATKOMA!!

Tror jag hamnat i matkoma eller något ... en timme efter middagen. :) :) Ända sen middagen har jag känt mig seg och slö och orkar inte göra något annat än ligga på sängen och strötitta på TV. Det är faktiskt riktigt härligt det också, att bara ligga så och inte göra något alls.
Men nu är det snart dax att släcka ner och krypa under täcket och invänta John Blund. Det kommer ju trots allt en dag i morgon också.
Och ja, morgondagens agenda är fullbokad för min del. Det blir allt från AF och stan till PJ och Teddy. Ja, jag är helt fulltecknad. :) 

Så nu måste jag säga godnatt. Hoppas ni har haft en superkväll och att ni får en god natts sömn.
Hörs i morgon.

 

BOKTIPSET V. 49

Jag tycker inte det är likadant med böcker som med film. Vissa filmer finns det hur många uppföljare som helst. Och alla dessa serier gör ibland att det blir mer spännande.
Men när det gäller böcker är jag inte så förtjust i följetänger. Jag vill gärna ha ett avslut. Men ändå kommer det en och annan som faktiskt sätter sina spår.
En sådan serie är Angélique. Det är en fransk bok från början skriven i 17 eller 18 böcker. I ärlighetens namn måste jag säga att de 10 första böckerna är guld värd. Och trots att de första böckerna faktiskt är så gamla som 50 år, så är de absolut värda att läsa, det är böcker jag gärna skulle kunna tänka mig att läsa igen. Däremot kan jag inte säga att jag var så förtjust i resterande böcker. Visst kände jag att jag ville läsa de ändå, man ville ju ändå ha fortsättningen. Men de var inte alls hälften så bra som det första gänget. Man skulle nästan kunna tro att det var två olika författare. Men det är ju så att smaken är väldigt väldigt olika. Så det finns säkert de som älskat även den andra hälften av böckerna.

Böckerna handlar om Angélique och hennes strävan efter storhet. Hon landar vid hovet som hovdam till förnäma damer och klättrar därefter på pinnhålen för att själv bli stor.
Böckerna är fristående och kan i princip läsas hur som helst. Men det är trots allt ändå kul att läsa hur det egentligen startade. Och som sagt, börjar ni läsa dessa böcker kommer ni inte att bli besvikna ... inte på de första i alla fall. Och det naturliga valet är självfallet första boken Angélique - lilla markisinnan.

HEMMA IGEN!!

Så trött jag blev nu när jag kom hem och äntligen fick sätta mig ner. Det är både kallt, blåsigt och rått ute, så det blir lite som en träning när man är ute och går. hahaha

Nu blev det en härlig kaffe latte och en skön stund framför datorn. Och vissa av oss är ju flitiga och packar klappar direkt de är handlade. Ja, själv har jag inte slagit in en enda, förutom den stackaren som affärsbiträdet slog in till mig härom dagen. :) :) 
Nej, jag tänkte faktiskt vänta tills allt är inhandlat, förhoppningsvis blir det i morgon. Då tar jag fram stora artilleriet med inslagsverktyg ......

Det var ju meningen att jag skulle till PJ idag och hämta foton och hälsa på lite. Men jag var tvungen att göra ett par ärenden och plötsligt var klockan så mycket att det kändes som om jag inte skulle hinna. Får försöka hinna med det i morgon mellan mina möten och träffar. :) 

KLANTTANTEN HÄR!!

Vissa dagar är snurrigare än andra. Och lägger man då till värmen som uppstår när man springer i affärer, ja då kan vad som helst hända.
Så här såg det alltså ut när jag skulle ställa ner brickan på bordet. Japp det blev en dubbelvända till kassan för en ny kopp kaffe. hahaha



HÖG TID ATT KLÄ SIG!!

Och vad händer idag då?
Nu när jag suttit med mitt jobbsök så är det HÖG TID att klä mig. Sitter fortfarande med morgonrocken på och fastnade  bland bemanningsföretagen. :) Ja, så går det är man är väldigt engagerad *host*. :) Jag tvingade mig i alla fall att köra på trots uttråkigheten. Men nu är jag klar, skall klä mig ...... och sen blir det väl bara slapp. Kanske jag tar en tur med Dessi. Men vart ... det står än så länge skrivet i stjärnorna...

Just ja, bilderna på lilleman och hans fina familj är också klara. Så vem vet, jag kanske åker och hälsar på familjen PJ. :) :) 

FULL RULLE!!

Så har vi full rulle här hemma denna tidiga morgontimme. Beatrice håller som vanligt på att dona och ha sig innan hon kan ge sig iväg till skolan om någon timme. Dennis skall också iväg om en liten stund så ja, här är fullt stök. :) 
Själv försöker jag piggna till. Förstår egentligen inte varför jag slog upp ögonen så långt innan klockan ringer. Men det är så typiskt mig, att vakna när jag inte behöver. :) 

Men nu tror jag minsann det doftar kaffe i köket ... och jag som inte kommit mig för att dricka kaffe än måste så klart ha en liten slurk för att kroppen skall vakna till liv, tillsammans med en kvart framför TV'n.

Ha en fantastisk dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

NYTT OCH FRÄSCHT!!

Jag har fått ett nytt rum helt plötsligt.
Dennis var på Ikea igår och då hittade han det här fina skrivbordet med en bokhyllssektion. Mitt rum är ju så litet så jag kände att jag behövde minimera mina möbler. :) :) Och ja, det blev riktigt, riktigt bra, jag är supernöjd. Dock tror jag att en städning på sängen är ett måste om jag skall ha någonstans att sova. hahaha
Tänk, när jag flyttade in mitt andra skrivbord i sovrummet rensade jag en hel del. Men ändå har jag sååå mycket som var förlagt till skrivbordet innan. Det går ju liksom inte nu. Jag har inget skåp på detta. Men det gör absolut inget, jag får helt enkelt sålla och kasta lite mer. :) :) 
Så det blir mitt sista kvällsnöje innan jag kryper ner under mitt varma täcke.

Hoppas ni haft en bra kväll, det har jag haft. Så nu säger jag godnatt till alla där ute och sov gott.
Sweet dreams.

JAG BEHÖVER ... MAAAT!!

Värdigt sen men välbehövlig middag väntar. Snacka om att jag är vrålhungrig nu. Tur att det är snabbmat. hahaha
Nu skall jag bara lyckas väcka Beatrice som somnat inne hos Dennis och Dessi. Sen blir det MAT.



VILAR BENEN!!

Sitter på Wessels och kopplar av. Det tar ju på krafterna att springa i affärer. Och nej, så klart hittade jag inga fina julklappar. :( Sån tur att jag redan sett ut det jag vill ha. :)
Och nu kommer Beatrice, lagom tills jag druckit upp mitt kaffe.
Så nu blir det hemfärd. :)




KLAR MED DATORN!!

Jag har suttit och arbetat riktigt flitigt med mina mail, mina matchningsprofiler och jobbsök. Det känns riktigt bra att vara igång igen. Tyckte det gick lite trögt i morse, men nu så ......
Jag har ju visserligen inte fått sökt mer än ett par jobb idag. Men det har tagit lite tid att få till de nya profilerna, och än är jag inte klar. Men som sagt ... Rom byggdes inte på en dag. Så jag fortsätter väl i morgon. :) 
Till slut började det nästan snurra runt i huvudet av allt jag höll på med. Så jag lade av och koncentrerade mig istället på lite jobb med bloggen min ... ganska mycket roligare faktiskt. hahaha

Nu är jag både trött och klar med datorn för ett tag. Så jag tar mitt pick och pack och sticker ut ett slag. Varför inte en tur till affären och ser om jag hittar något kul ... har ju lite julklappar kvar att införskaffa. Jag vet visserligen precis vad jag skall köpa. Men jag kan alltid se om jag hittar de på annat håll än mitt inne i city ... eller kanske något ÄNNU BÄTTRE. :) :) 

PAUS I JOBBSÖKANDET!!

Då har jag satt igång på allvar med mitt jobbsök igen. Det har varit lite si och så. Jag har verkligen försökt att uppdatera och söka trots mina timmar på PJ-foto. Men det blir ändå inte riktigt som det skall, när man är borta så många timmar per dag. Nu måste jag bruka allvar med den biten.
Idag när jag gick in som vanligt och skulle kolla vilka jobb som fanns att söka, upptäckte jag att en del sidor var utbytta och man skulle göra nya profiler så att man får mail om nya jobb. Det har jag så klart missat. Datumet för det nya började 1:a December så det är kanske inte så konstigt. Jag har hann ju aldrig kika in där igår, i och med att jag var iväg och AF tog ju lite tid, både på telefon och personligt möte.
Så idag får jag börja med att lägga alla profiler rätt. Det lär ju ta sin lilla tid.

Lilleman var väldigt nyfiken på vad farmor sysslade med, så ja han fick också vara med och söka lite jobb. Om inget annat så kanske han har snitsen inne tills det är dax för honom. hahaha

Nu blir det en liten paus, en kopp kaffe och en HEL CIGARETT. :) Alexander brukar tycka det är trams med cigaretter, så han brukar ofta vilja ha lite social tid precis när det vankas ett balkongbesök, hihi. Men NU tänker jag njuta av det.
Det blir MYYYS på balkongen. :) :) 

MAN BLIR TRÖTT AV TV-TITTANDE!!



Det började ju riktigt bra. Spännande, spännande. Ja, det tyckte även lillcharmören. Men det är så att julkalendern varar ju EN HEL KVART. Och det är ju jättelänge att bara sitta still.
Jag vet inte om det var kalendern som inte var på topp eller om det var farmor som var dödligt tråkig. I alla fall tyckte Alexander att detta var botten, lika bra att lägga sig att sova en stund. hahaha

TIDIGIT OCH SUPERPIGG!!

En timme i stan igårkväll gjorde tydligen sitt till. Jag slocknade framför TV'n strax efter 21 och vaknade superpigg redan vid 5 i morse. Så det blev ingen film för mig, såg bara texten som rullades upp på TV-skärmen. haha
Antingen sover jag så hårt att jag inte vaknar förrän någon gång på förmiddagen, eller så vaknar jag så tidigt att det känns som mitt i natten. Här är det inget mitt i mellan inte. :) :) 

Nu går jag på min andra kopp kaffe och inväntar julkalendern.
Ha en bra dag alla, och var rädda om er.

GODMORGON

HUSET VID SJÖN!!

Här kommer en riktigt romantisk smörare. Den är inte ny som jag egentligen skulle tipsa om idag. Men eftersom jag inte har hunnit med att kolla in någon av de "nyare" filmerna så fick det bli den här.
Jag fick frågan härom dagen om jag sett "Huset vid sjön". Först kände jag inte igen titeln. Men när filmen förklarades för mig så var det bara "men jeezzus, hur har jag kunnat missa att tipsa om den". Detta är alltså en av storfavoriterna.

Filmen handlar om Kate (Sandra Bullock) och Alex (Keanu Reeves) som har bott/bor i samma hus. Kate bodde i huset två år tidigare och Alex bor där nutid. De lever sina liv exakt samma dag, med två års skillnad. De börjar brevväxla och trots att de aldrig träffats börjar känslorna spira.
Det finns även ett budskap med i filmen; att låta det ologiska vara och bara lyssna till sitt hjärta.

Som den stora romantiker jag är så har jag givetvis sett filmen massor av gånger. Den är riktigt, riktigt sevärd. Så har ni lyckats missa denna film, så är det ett måste att se den snarast. :) 

AF AVKLARAD + EN JULKLAPP!!

Och jag skulle bli klar med alla julklapparna idag. Hmmm, hur tror ni det gick? Nope, inte alls bra. Jag fick med mig en julklapp hem.
Men det var mysigt ändå, jag och Dessi gick och småkikade i skyltfönster och hade det allmänt härligt i alla fall. Och när vi var på väg till bilen så slog det mig ...... jag vet EXAKT vad jag skall handla till ALLA. Det kom som en blixt från en klarblå himmel. Ja, av naturliga skäl kan jag så klart inte berätta det här och nu. Men jag lovar, det kommer att vara några riktiga höjdare. På Torsdag när jag ändå skall till AF igen så fixar jag det ... ensam. hahaha

Och på tal om AF så skrevs jag ju in idag igen där hon noterade att jag skulle ha aktivitetsstöd. Nu visar det sig att min handläggare har besökstid på Torsdagar 10.00 - 13.00. Så får man skriva upp sig på en lista när man kommer och så kallar han i tur och ordning. Ja, det kan alltså ta allt från 5 minuter till ett par timmar innan man får träffa honom. Men ja, jag får väl göra det. Jag har hur många frågor som helst nu när jag plötsligt skall tillhöra försäkringskassan och få aktivitetsstöd. Men den dam jag fick träffa idag hade ingen aning om några av alla dessa frågor utan hänvisade mig istället till min handläggare.
Kan ju tycka att den person jag pratade i telefon med tidigare idag likaväl hade kunnat ge samma information som jag fick när jag var till AF.
Men, men, nu har jag åtminstone en dag och tid när jag kan träffa min handläggare, alltid något. :) 

I STAN!!

Oj vad ändrat Triangelns köpcentra är nu. Vi sprang och letade som galningar innan vi hittade rätt ... på en helt annan våningsplan. :)

Nu är vi rätt på det iallafall och kan påbörja ... SHOPPINGEN.




TILLBAKA TILL KRÅNGEL!!

Då är jag tillbaka på ruta 1 igen. Nu måste jag skrivas in på AF på nytt för att mina A-kassedagar är på väg att ta slut, nu skall försäkringskassan ta vid. Och ja, det måste jag göra idag utan någon handläggare. "Det är bara" att knalla upp på AF och skriva in sig. Inga konstigheter alls ... tycker de i alla fall. Vem har sagt att det skall vara lätt att vara arbetslös. SUCK......
Jag har en handlingsplan som sträcker sig ända tills 31/1-2014, men kan givetvis inte använda mig av den tidsplanen eftersom jag bara har 7 dagar kvar att stämpla. Och egentligen visste jag allt det här när jag ringde AF idag. Men när jag väl pratade med damen i andra änden av luren, så fick jag plötsligt sådan ågren av att börja om på nytt igen. Mitt eget fel att jag inte förberedde mig lite mer mentalt för detta. Men nu är det som det är, jag får väl ge mig iväg dit nu då......

HAR HAFT KAFFEGÄSTER!!

Jahapp, då har man haft pappabesök här ... en liten kortis.
Alexander, som aldrig träffat varken pappa eller hans sambo, blev allmänt förvånad av att se helt andra personer.hahaha

Nu är det strax läge att sticka till AF. Sitter och suckar för mig själv för att jag måste dit, men det är väl bara att gilla läget. :( Lika bra att få det överstökat.

Födelsedagspresent från pappa. Och inte blev jag rikare för det. :) :) 

TIDEN FÖRSVANN!!

Nope, det blev aldrig den där egentiden. Det kom annat i vägen. Tänk om jag någon gång kunde lära mig att planera lite bättre. hahaha
Jag kanske borde fortsätta kliva upp halv 6 som när jag jobbade för att få alla delar av båda världar. Fast orkar man kliva upp så tidigt om man inte behöver? Tänk att ställa klockan så tidigt VARJE DAG när man går hemma.

Nåja, nu blir det i alla fall en kopp kaffe bakom lykta dörrar. Och sen påklädning innan pappa dyker upp. :) 

MORGONMYS PÅ BEATRICE RUM!!

Då har vi sett dagens julkalender, jag, Beatrice och Alexander. Nja, Alexander var mer intresserad av allt annat än TV'n. Det är kanske tur att julkalendern bara varade en kvart. Det var ungefär den tiden han ville sitta still, sen skulle det hoppas minsann. hahaha
Nu först sätter jag mig vid datorn för lite egentid innan dagen sätter igång. Och det kommer absolut att bli en bra sådan. Efter pappas besök måste jag iväg till AF och meddela att jag är heltidsarbetssökande igen. Jag hoppas det går snabbt ... för sen skall de sista julklapparna inhandlas ... tjoho..

Men nu först är det morgonkaffet som gäller. Ha en bra dag alla, och var rädda om er där ute.

PIGG TROTS ALLA VAKNA TIMMAR!!

Jag är ovanligt pigg fortfarande för att ha vaknat långt innan tuppen idag och faktiskt varit vaken hela långa dagen. Jag tror helt klart att kroppen förblir piggare när man är harmonisk och lugn. Så nu sitter jag här och tänkte ta lite "nattakaffe".

I morgon var det egentligen meningen jag skulle sticka till Ikea, hörde att forna jobbarkompisar skulle dit och fika. Men typiskt nog kommer jag antagligen inte att hinna med det. Jag brukar annars vara en stor tidsoptimist. Men jag känner redan nu att det blir riktigt tight med tiden. Men aja, det kommer fler månader, jag får vara med på nästa istället. För i morgon dyker papsen upp. Vi träffas alldeles för sällan, så naturligtvis prioriterar jag det.

Nu blir det kaffe på balkongen.
Hoppas ni får sova gott och vakna pigga och utvilade i morgon.

Godnatt alla.

Jag avslutar detta inlägg med en bild på två av mina favoriter. Så här kan det se ut när faster skall natta sin brorson. Härlig syn. :) :) 

MYYYS!!

Japp, riktigt mysigt är det nu, och jag äääälskar det ...
Jag bara sitter och njuter av alla ljus och det faktum att det är tyst, lugnt och skönt runt mig. Ingen irritation, jag känner ett sån´t frid inombords. :) :) 


Tidigare ikväll hade vi lite kvällsmys vid köksbordet. Det är så härligt att se charmtrollet sitta med oss andra vid bordet och bara skratta och vara på sitt allra bästa charmhumör.

Nu tänkte jag göra mig en kaffe latte och invänta mitt vanliga söndagsnöje 20.30.
Hörs sen.

FUNDERINGAR!!

Hemma i värmen igen. Jag mår riktigt bra idag men sitter och funderar i lite allvarligare banor. Det är absolut inget fel vare sig med mig eller familjen. Men ibland ter sig livet i märkliga banor, inte alltid så positiva.

I somras när Affe så hastigt lämnade oss och många skrev till mig och "beklagade sorgen" visste jag ärligt talat inte hur jag skulle bemöta och svara på det. Jag vet ju att det är ett svårt dilemma även för de som beklagar och det är inte alltid de finner de rätta orden. "Beklagar sorgen" är en sådan klyscha.
Nu när jag själv står inför det och skall göra detsamma så kan jag för mitt liv inte få för mig att skriva de orden. Det blir så fel, det känns så fel. Det är klart att jag lider med personerna ifråga. Men hjälper det att höra samma fras från alla runt omkring? Och med tanke på att jag och mina barn ganska nyligen själv ställdes inför det ofattbara så vet jag alltför väl hur ont det gör.

Detta året har varit konstigt på många sätt. Folk har ryckts ifrån oss på många olika håll och jag kan inget annat än önska att 2014 kan komma snart så detta året bara försvinner ut i etern. 

PÅ WESSELS ...... !!

Var ju tvungen att handla ridhandskar, så det har vi lyckats med idag ... innan affären stängde. :)

Sen blev det MASSOR inne på Wessels.
Nu tänkte vi ta en fika innan vi beger oss hem igen. Alltså vad hade ett affärsbesök varit utan en fika?? hahaha



ÅRETS JULKALENDER HAR STARTAT!!

Läste på Facebook att man aldrig blir för gammal för julkalendern. Och det är så så sant. Själv satt jag spikad framför TV'n i Beatrice rum och myste ... en hel kvart. hahaha
Tror den kan bli riktigt bra i år. :) 

Nu är det i alla fall dax att kasta på sig lite kläder och bege oss till stallet. Japp Söndag = ridning.
Har lite dåligt samvete för att vi inte fått handlat nya ridhandskar till Beatrice. Det skulle vi gjort redan efter förra Söndagens ridning, men affären hann stänga innan vi blev klara för att ge oss iväg. Och sen tappade både jag och Beatrice bort det lite under veckan. Får försöka hinna med det idag istället. Vi får väl försöka fixa en nödlösning idag.

Nej, nu har jag inte tid att fördriva tiden här inte. Måste rusa...

FÖRSTA ADVENT!!

DECEMBER ... och första advent idag. Var tog tiden vägen?
Jag älskar den här tiden på året då man får tända ljus. Jag brukar ju förvisso ofta tända ljus ändå. Så fort det börjar mörkna tidigt på kvällarna så är det så mysigt att tända lite ljus. Men det är ändå lite speciellt nu när man har adventljusen framme och datumljuset som brinner. Ja, jag älskar verkligen December och julen ... om det bara inte hade varit så kallt hahaha. Och så naturligtvis adventskalendern, som vi nästan aldrig missar. Ja, jag försöker hålla alla traditionerna vid liv här hemma. Så kvart i nio bänkar jag mig framför TV'n med Beatrice och tittar på det allra första avsnittet. :) :) 

MEN ... nu blir det först morgonkaffe ... som vanligt. Måste piggna till lite mer. Har varit uppe alldeles för tidigt för att vara Söndag. Men men, så blir det ibland.

Jag hoppas i alla fall ni får en fantastisk Söndag och första advent. Tänd ett ljus och njut denna försa December.

GODMORGON