carinag.blogg.se

EFTER FÖRSTA VECKAN PÅ RADIX!!

Jag tänkte avsluta den här Söndagen med att summera lite över veckan som gått och Radix kompetens.
Jag berättade ju i Måndags över hur besviken jag kände mig när jag deltagit första dagen på Radix. Och redan dagen efter vart jag på bättre humör och kände att det säkert kunde ge mig något i alla fall.
Nåja, nu har jag gått där en vecka. Och även om det inte hänt så värst mycket så kan jag ändå med gott mod säga att jag är mycket mer positiv än vad jag var i början av veckan.
Visst är det så att jag fortfarande måste kämpa bland alla andra tusentals som är arbetslösa. Men bara mitt nya CV, och framförallt mitt nya sätt att skriva det personliga brevet på, ger mig mycket större hopp än vad jag haft tidigare. På Radix får man hela tiden tips och idéer, man får hjälp HELA tiden. En rådgivare finns alltid på plats om man har frågor, om man behöver hjälp med att formulera något, hur man kan göra med CV och brev. Och man kan hela tiden, under tiden man sitter och söker jobb, vända sig till någon annan och byta erfarenheter, fråga något, eller kanske bara ge tips själv. Alla som är där sitter i samma båt, ingen som tittar ner på någon annan, eller kommer med löjliga och dumma kommentarer om att man är arbetslös.

Jag är inne på mitt andra år som arbetslös, något jag aldrig trodde skulle hända mig. Kanske jag har hanterat min arbetslöshet fel. Jag skulle kanske ut på gatorna redan första veckan och "knacka dörr".
Jag kan göra mycket för att få ett jobb. Men från att kämpa till att "knacka dörr" ... jag vet inte, tror nog aldrig jag skulle få för mig att göra det. Egentligen kan jag inte förklara varför, tror ju inte att något företag skulle bli upprörda eller arga för att man kommer inhoppande med ett CV i näven. Jag vet inte om det är för att jag tillhör den "gamla stammen", men det känns så desperat att knacka dörr. Hua...

Nu har jag i alla fall lite redskap i handen. Jag vet lite mer om hur man skriver ett personligt brev. Jag har skrivit ungefär likadant innan så klart. Men har ändrat en del och som sagt, utförandet är ju helt annorlunda. Får hoppas på att mina väl valda ord blir intressantare med det nya utförandet.

Med denna lilla summering säger jag nu godnatt. Nu blir det alldeles strax sängen så att jag kan få några timmar innan alarmet dånar. :) 

Sov gott alla, hoppas ni får en riktigt god natts sömn.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Madeleine
skriven :

Hej. Vill komma i komtakt med dig? Kan du maia mig? /Madeleine