carinag.blogg.se

ALLT SKALL RAPPORTERAS!!

Arbetsförmedlingen har ändrat regler vad gäller att meddela sökta jobb. Tidigare kunde man ringa, eller helt enkelt bara knalla upp till deras direktservice, och meddela vilka arbeten man sökt. Och hade man då sökt många, som jag som brukar ligga på mellan 12 - 15, så skrev de bara in ett antal av dessa. Och sen skrevs lite annan information in vad vi pratat om. Men numera skall man in på deras hemsida varje månad för att skriva in alla jobb, och andra aktiviteter, för föregående månad.
Lite drygt kan jag ju tycka. Inte för att man måste skriva in jobben, det tar jag bara från min egen exelfil. Men det känns någonstans som att man inte får den här personliga kommunikationen. Personerna försvinner på något sätt. Jag vet, det blir mer och mer så. Bara det här med att söka jobb är ju helt annat än för ett antal år sedan. Men jag kan ändå sakna att faktiskt PRATA med en handläggare istället för att alltid bara gå in på en hemsida och skicka in uppgifter.

Ja, ja, nu är det ju som det är. Det är i alla fall det jag har sysslat med nu någon timme. Så nu lägger jag Januari till handlingarna och går vidare till Februari. Dock har jag ännu inte hunnit söka några jobb den här månaden. Det har varit lite annat runt omkring som jag fått ta tag i. Måste sätta mig ner med jobbsökningar i morgon så att Februari också kan få en "kvot". ;) Nej då, klart jag söker för att finna ett arbete. Det bara blir så mycket annan statistik och uppgifter som måste fyllas i att man nästan glömmer bort varför man sitter och söker jobb ... PUH ...

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: