carinag.blogg.se

SMÅFRANSKA!!

 
Då kommer receptet på bullarna här:

14 dl vatten
2 påsar torrjäst
3 tsk salt
3.8 L. vetemjöl
======
Garnering:
Uppvispat ägg
Vallmofrön


  • Blanda samman vetemjöl, jäst och salt.
  • Värm vattnet till fingervärme.
  • Häll i vätskan i bunken.
  • Arbeta degen kraftigt.
  • Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  • Rulla till släta bullar och lägg i smord långpanna.
  • Låt jäsa väl under bakduk, ca 30 minuter.
  • Pensla med ägg, blandat med lite vatten och strö över vallmofrön.
  • Grädda ca 15 minuter, mitt i ugnen, 225 grader.
  • Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

    Detta är dubbelsats, vilket jag brukar köra på. Det går naturligtvis även bra att göra som jag gjorde idag, vara lite "lat" och halvera ingredienserna.
    Dubbel sats ger ungefär 40 bullar.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: