carinag.blogg.se

FARLIGT ATT ÅKA BUSS!!

 
Så, nu har vi långt om länge fått frukost i oss.
Det var riktigt gott att få lite i magen, men nu börjar tröttheten göra sig påmind. Undrar om det inte får bli en liten siesta här. :) 

Satt och pratade med Teddy om gårdagen. Han berättade om sin kväll igår, och det fick mig att börja fundera på varför folk inte kan ha respekt för varandra. Skall man behöva hålla sig inomhus för att slippa råka ut för respektlösa typer?

Teddy och hans kompis satt på bussen igårkväll för en tur till stan.
Plötsligt kommer fyra killar upp på bussen, går fram till Teddy och säger att de skall sitta på deras platser. Till saken hör att nästan hela bussen var tom, då detta var lite senare på kvällen. När Teddy säger nej och menar på att han inte tänker flytta sig och att det finns många andra tomma stolar, blir han hotad med att han antingen skall flytta sig eller få stryk.
De som känner Teddy vet att han inte backar. Han kanske aldrig börjar en fight, men han viker inte undan för någon som mer än gärna slås.
Teddy fortsatte så klart att säga nej, och säger något i stil med att då får de slå då för han tänker inte flytta sig. En av killarna slår till Teddy i huvudet med ett par slag.
Teddy kände sig väl nog ganska provocerad och säger då "är det det bästa du kan"? Kanske något obetänkt sagt av Teddy, men kan samtidigt förstå att han inte ville visa sig rädd på något sätt. En andra kille går då fram till Teddy och ger honom ytterligare ett par kraftiga slag i huvudet.
Som det sen verkar så tar Teddys kompis upp telefonen, och det låter som om han ringer polisen. Så bara någon hållplats senare kliver dessa fyra ungdomar av bussen.

Märk väl att detta jag skrivit nu är hörsägen. Jag var ju som sagt inte med och har bara Teddys ord på vad som hänt, och en sårig och svullen panna.

Det kunde slutat illa. Nu har Teddy ett sår och två svullnader, han hade lika gärna kunnat hamna i koma på sjukhuset.
Min fråga är ju så klart, skall man inte kunna sitta lugnt och stilla på en buss utan att få slag i ansiktet? 
Jag kan inte annat än skaka på huvudet. Vart är samhället på väg?

När man som jag har tre vuxna barn som jämt och ständigt är ute och flänger, kan man ju inte låta bli att oroas över var barnen är och hur de mår.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Bittis
skriven :

För Dj....gt .. bra gjort av Han o säga ifrån, även om han ficl på Moppen .. det är Han som vann den fajten .. bra gjort av Kompisen o ta upp Mobilen oxå .. o det brukar ju finnas Övervakningskamera i Bussarna ?? Det var säkert några Småungar som ville vara kaxiga, eftersom de var flera, det hade varit annat om Killen hade varit ensam , men såna där vågar inte gå ut ensamna .. fega Krakar .. Hälsa Sonen !

Svar: Tack Bittis, hälsar honom. :)
Carina G.

2 Pia
skriven :

Finns gott om idioter tyvärr;(

Svar: Ja, tyvärr finns det ju allt för många.
Carina G.

3 Malin H
skriven :

Men vilka idioter, sånt där blir jag så arg på när dom ger sig på andra för att verka tuffa själv. Men all heder till Teddy som inte flyttade på sig och även till kompisen som tog upp mobilen. Men jag undrar varför gjorde inte busschauffören någonting han måste ju ha sett det i backspegeln? Du får hälsa till Teddy från mig.

Svar: Det finns säkert många förklaringar. Nu satt ju Teddy o kompisen ganska långt bak, det var en dragspelsbuss, så den var väldigt lång. Antingen har inte chauffören sett något eller så vågade han helt enkelt inte. Tror att många är väldigt rädda att blanda sig.
Carina G.