Fick förfrågan på receptet för bröden som publicerades i tidigare inlägg. Så här kommer det.

1 påse torrjäst
25 g margarin eller smör
6 dl. mjölk eller vatten
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl
------
Pensling:
Vatten
- Blanda samman mjöl (spar en del till utbakningen), saltet, jästen
- Smält margarinet
- Tillsätt mjölken eller vattnet i margarinet, och låt vätskan bli fingervarm
- Häll vätskan i mjölet och arbeta kraftigt
- Låt jäsa i degbunken, under bakduk, ca 30 minuter
- Knåda ytterligare på bakbord med resten av mjölet
- Forma degen till två släta längder och lägg i smorda, raka formar
- Låt bröden jäsa ca 30 minuter under bakduk
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen 225*C, ca 30 minuter
- Pensla bröden i kallt vatten
- Stjälp upp bröden och låt de kallna på galler med eller utan bakduk (utan blir skorpan hårdare)
Så gott brödet ser ut, de måste jag testa att göra någon dag :)