carinag.blogg.se

BOKTIPSET V. 12!!

Veckan boktips, ett tips som jag personligen läst flera gånger. Boken har egentligen allt och ingenting. Ingen kärlek och drama i den bemärkelse man är van att mina böcker har. Men en historia som vi kan vara ganska säkra på verkligen är ... SANN.
Det är "Anne Franks dagbok" jag pratar om. En del av er har säkert läst den, många har i alla fall hört talas om den. Om den judiska lilla flickan som tillsammans med sin familj gick under jorden 1942, och på så sätt försökte undkomma förföljelsen av judar. I dagboken har hon skrivit, dag för dag, vad som hände, vad som gjordes och sades, hennes tankar. Jag tror inte att någon av oss kan ens föreställa oss vad lilla Anne Frank verkligen kände ... och allt bara för att hon råkade födas som jude.
Boken är riktigt, riktigt bra. Och finns det någon av er som inte läst den tycker jag det är hög tid. Boken är kanske gammal, men historien lever i allra högsta grad kvar. Bara genom att läsa boken hedrar man Anne Frank och alla andra som utsattes för detta hemska. Bara genom att läsa den låter man minnet finnas kvar.

 
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: