carinag.blogg.se

ÖDMJUK ELLER KONFLIKTRÄDD!!

Jag kör en liten "dagens tanke" så här på morgonkvisten.
Och det jag suttit och funderat på är om man är ödmjuk eller bara konflikträdd om man inte alltid säger vad man tycker, inte går in i en massa gräl, vill vara vän med alla.

Jag har ofta blivit kallad för en ödmjuk person. Men lika ofta, och av väldigt många, har jag även fått höra att jag är konflikträdd. Och konflikträdd har jag själv ofta tyckt att jag var ... ända tills något specifikt har hänt där jag tagit itu med situationen och faktiskt löst problemet. Inget jag direkt tänkt på just då. Men nu i efterhand när jag tänker tillbaka på vissa situationer så skulle jag inte vilja kalla mig konflikträdd?
Man är väl inte konflikträdd om man vågar säga vad man tycker och tänker. Men samtidigt tycker i alla fall jag att man måste vara lite ödmjuk och diskret. Man kan ju inte i alla lägen vräka ur sig exakt vad man tänker. Det kan många gånger skapa trubbel, vilket är onödigt i det långa loppet.
Jag brukar allt som oftast stänga öronen när jag får dåliga kommentarer eller något hånord. Jag gillar inte att dras in i konflikter som bara leder till osämja, helt onödigt. Dock kan jag ta konflikten om kommentarerna avlöser varandra på löpande band, ja då kan inte ens jag hålla tyst.

Japp, detta var något jag satt nu på morgonen och filosoferade på. Nu tänker jag fortsätta med mitt morgonkaffe och morna mig lite mer.
Jag hoppas ni får en bra Lördag alla. Det tänker jag ha ... och äta GODIS... :) :) 

GODMORGON

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: